Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler. Toplantı No : 42/1 Toplantı Tarihi : Karar No : 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. 42. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler. Toplantı No : 42/1 Toplantı Tarihi : 23.02.2012 Karar No : 1"

Transkript

1 Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler Toplantı No : 42/1 Toplantı Tarihi : Şubat 2012 tarihinde gerçekleşen TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi nin 42. Genel Kurulu sonucunda seçilen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri görev dağılımının aşağıdaki gibi belirlenmesine oybirliği ile karar verildi. Başkan : Deniz İncedayı II. Başkan : Sabri Orcan Sekreter Üye : Sami Yılmaztürk Sayman Üye : Ömer Mutlu Üye : Feride Önal Üye : Gazanfer Karlıca Üye : Mustafa Fazlıoğlu Üye : Hüseyin Hüsnü Kargın Üye : Mehmet Zafer Akdemir Üye : Rahmi Ümit Bayrak Üye : Zeynep Eres Başkan, II. başkan, sekreter, sayman üyenin bütün resmi kuruluşlar, postaneler, gümrükler, iktisadi devlet teşekkülleri, işletmeler, bankalar ve şirketlerde ve diğer gerçek ve/veya tüzel kişilerle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi adına yapılacak her türlü haberleşme, çek karnesi çıkarılması ve/veya imzalanmasında ve diğer tüm mali işlemlerde en az ikisinin imzasının gerekli ve yeterli olduğuna karar verildi. Toplantı No : 42/2 Toplantı Tarihi : Edirne Temsilciliğimizin tarihli yazısı ile talep ettiği Edirne İli, Merkez İlçesi, 2609 ada, 1 parsel ve 2608 ada, 1 parsellere ilişkin imar planlarının iptali istemi ile açılmış olan davamızın devam etmesine rağmen söz konusu parsellere ilişkin ruhsat düzenlenmesi nedeniyle ruhsat iptali için dava açılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi.

2 Yalova Temsilciliğimizin tarihli yazısı ile tarafımıza ilettiği Altınova Belediyesinden iletilen ruhsatlar ile ilgili yapmış olduğu Sicil Durum Belgesi almadan düzenlenen ruhsatlara ilişkin çalışmanın bölgedeki diğer belediyelerden gelen ruhsatlar hakkında da yapılmasına, yapılan çalışma sonucunda Sicil Durum Belgesi istemeden ruhsat düzenleyen belediyeler hakkında yasal işlem başlatılmasına, meslektaşlarımıza ilişkin dosyaların Soruşturma Uzlaştırma Kuruluna iletilmesine karar verildi. Beykoz, Çavuşbaşı, İsaklı Sazlık Mevkii, 3 pafta, 380 parsel sayılı yere ait Maliye Hazinesine ait Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisli Türkiye Basketbol Federasyonu adına tarafımıza sunulan mimari proje Ziraat Mühendisleri Odasının açmış olduğu dava ve yürütmenin durdurulması nedeni ile mesleki denetim yapılmadan sicil durum belgesi düzenlenmesine karar verildi. Toplantı No : 42/3 Toplantı Tarihi : Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilecek Taksim Dayanışması etkinliği organizasyonu ve harcamaları için Sekretaryanın yetkilendirilmesine karar verildi. Çankaya Belediyesi Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadın Dostu Kentler Sempozyumuna şubemizi temsilen Mücella Yapıcı nın katılmasının uygun olduğuna karar verildi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy hizmet binasının çatı katı yapım, kullanım, ihale süreci ve ince yapı işleri organizasyonunu yürütmek üzere Gazanfer Karlıca, Sabri Orcan, Sami Yılmaztürk, Mustafa Fazlıoğlu, Ömer Mutlu, Feride Önal dan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantı No : 42/4 Toplantı Tarihi :

3 TMMOB İl Koordinasyon Kurulu temsilcilerinin aşağıdaki şekilde belirlenmesine karar verildi: TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Asıl : Hüseyin Kargın Yedek : Mustafa Fazlıoğlu TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Asıl : Turgut Çakır Yedek : Ali Yazıcı TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Asıl : Cengiz Bağıran TMMOB Yalova İl Koordinasyon Kurulu Asıl : Erol Tatar Yedek : Turgay Gücün TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu Asıl : Sabri Tolga Gürer TMMOB Çorlu İl Koordinasyon Kurulu Asıl : Ziya Kaya İşçi sağlığı ve İş Güvenliği konusunda üyelerin bilgilendirilmesi amacıyla bir eğitim kurgulanmasına, konu ile ilgili çalışma yapmak üzere Belgin Diril, Tores Dinçöz ve Leyla Celep in çalışma yapmasına, bültenin önümüzdeki sayısında konunun işlenmesine karar verildi. Mehmet Konuralp in 1978 yılında yaptığı Çin seyahatinden karelerin yer aldığı 1978 Çin den Hatıralar Bir Görsel Not Defterinden sergisinin 2-17 Nisan 2012 tarihleri arasında Karaköy binamızda açılmasına, harcamalar ile ilgili sekreter ve saymanın yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 4 Anadolu I BKBT nin tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca onaylanan ve tarihinde askıya çıkarılan Adalar İlçesi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nâzım İmar

4 Planına ilişkin dava açılması önerisinin uygun olduğuna, dava açılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/5 Toplantı Tarihi : Sürekliliği olan Kent Düşleri Atölyeleri, Kent Filmleri Festivali, Yarışmalar Komitesi ve Tasarım Bienali çalışmalarını yürütecek komite ve komisyonları belirlemek üzere Sami Yılmaztürk, Feride Önal ve Zafer Akdemir in çalışma yapmasına karar verildi. 13 Mart 2012 tarih ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik konusunda çalışma yapmak üzere Zeynep Ahunbay, Deniz Mazlum, Zeynep Eres, Zafer Akdemir ve Mücella Yapıcı dan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Sedat Hakkı Eldem vârisleri ve Celal Uygur un telif hakları hakkındaki dosyasının değerlendirilmesi için Afife Batur, Acar Avunduk, Ahmet Tercan, Can Atalay ve Fikret Oğuz dan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantı No : 42/6 Toplantı Tarihi : EKA MBÇK nın karar önerilerinin değerlendirilmesi sonucunda; döneminde değişik MBÇK oluşumları göz önüne alınarak EKA MBÇK Yürütme Kurulunun 12 kişi olarak belirlenmesine, üyelerinin Banu Özlem Özkaya, Derya Karadağ, Eser Yağcı, Gülay Uyan Melen, İlmen Gözde, İnci Olgun, Kubilay Önal, Sema Alaçam, Serhat Başdoğan, Şehriban Çelebi, Tolga Akbulut, Zafer Kutlu Bayhan dan oluşmasına, yıllarında yapılan Ekolojik Perspektifler çalışmasının devamı olarak Enerji ve Ekoloji Araştırmaları konularını değerlendiren ayrı bir MBÇK oluşumuna yönelik çalışma yapmak üzere İnci Olgun, Ayşen Ciravoğlu, Zafer Kutlu Bayhan ve Ahmet Tercan ın görevlendirilmesine, - Sekreterliğini Metin Karadağ ın yürütmesine,

5 karar verildi. Mimar Sinan ın ölümünün 424. yılında 9 Nisan 2012 tarihinde saat de Mimar Sinan Türbesinde anma ve saat de Prof. Doğan Kuban ile Mimar Sinan ı Düşünürken konferansı organize edilmesine, duyurusunun yapılmasına, harcamalar için sekreter ve saymanın yetkilendirilmesine karar verildi. 30 Mart 2012 Cuma günü gerçekleştirilecek Halet Çambel ile Buluşma ve fotoğraf sergisi harcamaları için sekreter ve saymanın yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 4 Afet Yasası ve Yapı Denetim Yasası tasarılarını incelemek üzere Sabri Orcan, Mücela Yapıcı, Eser Yağcı, İlmen Gözde, İnci Şahin, Macit Toz, Serhat Başdoğan ve Tolga Akbulut tan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantı No : 42/7 Toplantı Tarihi : Mimarlar Odası 43. Dönem Merkez Genel Kurulu süreci ile ilgili İstanbul Şubenin görüşlerini oluşturmak ve delegelere aktarmak üzere Hüseyin Kargın, Kubilay Önal, Ali Rüzgâr, Ömer Mutlu, Sabri Orcan dan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. 9 Nisan 2012 tarihinde Mimar Sinan Türbesinde gerçekleştirilecek anma toplantısı sonrasında Ayvansaray a gidilerek kentsel dönüşüm adı altında gerçekleşen yıkım mağdurlarına destek verilmesine karar verildi. Mesleki denetime sunulan İstanbul İli, Fatih İlçesi, Hobyar Mahallesi, Yalı Köşkü Caddesinde bulunan Vedat Tek in ilk betonarme binalarından olan Liman (Mes adet) Han a ilişkin rekonstrüksiyon projesinin mesleki denetiminin yapılmadan sicil durum belgesi düzenlenmesine karar verildi.

6 Karar No : 4 Mesleki Denetime sunulan İstanbul İli, Şişli İlçesi, Ayazağa Mahallesi, 4 pafta, 3 ada, parseller için hazırlanmış olan (Seyrantepe Stadı yanı) Seyrantepe-Cendere turizm ve ticaret yapısının mesleki denetim yapılmadan sicil durum belgesi düzenlenmesine karar verildi. Karar No : tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Nâzım İmar Planının iptali için dava açılması konusunda Av Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 6 Emek Sineması sürecinin anlatılması için basın toplantısı yapılmasına, tarihin sekretarya tarafından belirlenmesine karar verildi. Toplantı No : 42/8 Toplantı Tarihi : Docomomo Türkiye Çalışma Gurubunun 15 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştireceği Docomomo Türkiye Konuşmaları 1: Levent Kentsel Sit Alanının Korunması başlıklı etkinliğin yayınlarımız aracılığı ile duyurusunun yapılmasına ve mekân desteği sağlanmasının uygun olduğuna, planlanmasında yer alamadığımız etkinliklere maddi destek sağlayamadığımız bilgisinin ilgilisine iletilmesine karar verildi. Mesleki denetim kapsamında değerlendirilmek üzere tarafımıza sunulan İstanbul İli, Silivri İlçesi, Çanta Mahallesi, F20D-18D-4A pafta, 222 ada, 33 ve 40 parseller için hazırlanmış olan mimari projeler ile ilgili kıyı kullanım ilkelerine aykırı olması nedeniyle mesleki denetim yapılmamasına ve durumun ilgili mercilere bildirilmesine karar verildi. Çocuk ve Mimarlık Çalışma Grubunun geleneksel 23 Nisan Çocuk Buluşması kapsamında 22 Nisan 2012 Pazar günü etkinlik organize etmesinin uygun olduğuna, harcamalar ile ilgili saymanın yetkilendirilmesine karar verildi.

7 Toplantı No : 42/9 Toplantı Tarihi : Temmuz 2012 ve 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında en fazla 180 öğrencinin katılımı ile Kent Düşleri Atölyesi gerçekleştirilmesine, organizasyon için Feride Önal, Zafer Akdemir, Sami Yılmaztürk, İnci Olgun, Eser Yağcı, Derya Karadağ dan oluşan bir komisyon kurulmasına, bütçe için Yürütmenin yetkilendirilmesine karar verildi. 6. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivalinin 1-7 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine, yarışma ödüllerinin uluslararası (tek) kategoride, belgesel ve canlandırma dallarında olmak üzere derecelendirme yapılarak; 1. Belgesel: TL 2. Belgesel: TL 3. Belgesel: TL 1. Canlandırma: TL 2. Canlandırma: TL 3. Canlandırma: TL olarak belirlenmesine, genel bütçe ile ilgili Yürütmenin çalışma yapmasına karar verildi. Karar No : 4 İstanbul, Ataşehir de yapılan Mimar Sinan Camii hakkında basın açıklaması yapılmasına karar verildi. Toplantı No : 42/10 Toplantı Tarihi : TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi nin Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir filminin bir gösterimi ile ilgili ortak etkinlik gerçekleştirilmesi önerisinin uygun olduğuna, 56 adet bilet alınmasına ve filmi izlemek isteyen öğrenci üyelere ücretsiz dağıtılmasına karar verildi.

8 5-6 Mart 2012 tarih ve 42/3 no lu Şube Yönetim Kurulu toplantısının 1 no lu kararı ile 17 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen Taksim Dayanışması etkinliğinin 6.021,40.- TL harcamasının uygun olduğuna karar verildi. Toplantı No : 42/11 Toplantı Tarihi : Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalanması için diğer ilgili meslek odaları ile ve belediyelerle görüşme yaparak imzalamaya temsilcilik yönetim kurullarının yetkilendirilmesine karar verildi. İstanbul, Şişli, Mecidiyeköy Tekel Likör Fabrikasının yıkılarak, yeniden yapılmasını öngören sürecin araştırılması için Yürütmenin yetkilendirilmesine, gerekli hukuki takibin yapılabilmesi içinde Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesine karar verildi. Anadolu I BKBT nin Maltepe sahilinde meri planlara aykırı bir şekilde yapımına başlanan kıyı dolgu çalışmaları hakkında hukuksal işlemlerin başlatılarak suç duyurusunda bulunulması önerisinin uygun olduğuna, konu ile ilgili Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 4 Şubemiz Karaköy binasında 14 Mayıs-9 Haziran 2012 tarihleri arasında sergilenen 13. Ulusal Mimarlık Sergisi paralelinde bir değerlendirme toplantısı yapılması önerisinin uygunluğuna, toplantı organizasyonu için Feride Önal ve Zafer Akdemir in görevlendirilmesine, geliştirilecek önerinin yaşama geçirilmesi için Yürütmenin yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 5 Bisiklet yolu projesinin yaşama geçirilmesi için öneri sahibi akademisyen grubun odamız adına çalışmayı üstlenmesi ve ilgili diğer meslek odalarının da katılımının sağlanmasına, şubemizi temsilen İnci Olgun ve Öncül Kırlangıç ın görüşmeleri yapmak üzere yetkilendirilmesine karar verildi.

9 Karar No : 6 Mimarlık alanının gaspına yönelik yapılan düzenlemelerle ilgili meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilendirmesine yönelik broşür hazırlanmasına, gerekli yerlerde asılmak üzere duvar gazetesi hazırlanmasına, oda yayınlarında konunun işlenmesine, 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü, saat te meslektaşlarımızın her kesiminin katılımını sağlamak üzere toplantı organize edilmesine, köşe yazarları ile toplantı organize edilmesine, sürekli gündemde tutmak amacı ile yapılacak girişimler için Sekretaryanın yetkili kılınmasına karar verildi. Toplantı No : 42/12 Toplantı Tarihi : Kuzguncuklular Derneği nin tarihli dilekçesinde Kuzguncuk ta mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ne ait 113 pafta, 545 ada, 29 sayılı İlya nın Bostanı olarak bilinen alana yapılmak istenen yapıya ait mimari projenin İstanbul VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu na sunulmuş olduğu bilgisi nedeni ile kuruldan tekrar bilgi talep edilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/13 Toplantı Tarihi : Değiştirilen yasa ve yönetmeliklere ilişkin çalışmaların değerlendirilmesi ve sürecin programlanması amacı ile 5 Haziran 2012 Salı günü saat de toplantı organize edilmesine karar verildi. TMMOB Mimarlar Odası Mesleki Denetimde ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Yönetmeliği uyarınca Oda MD/ÇED Danışma Kuruluna şubemizi temsilen Mücella Yapıcı nın katılmasına karar verildi. Ortak mesleki denetim uygulaması ile ilgili çalışma yapmak üzere yapı üretim sürecinde bulunan 4 oda ile ortak toplantı yapılmasına karar verildi. Toplantı No : 42/14 Toplantı Tarihi :

10 Değiştirilen yasa ve yönetmeliklere, mimarlık alanının gaspına yönelik düzenlemelerle ilgili meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik 15 gün sonrası için özel bülten çıkarılmasına, bülten hazırlıkları için Behiç Ak, Cemal Arı, Hüseyin Kargın, Feride Önal, Mücella Yapıcı, Ümit Bayrak, Eser Yağcı ve Öncül Kırlangıç tan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Şube kapsamındaki tüm birim yönetimlerinin, oda çalışanlarının ve şube İşyeri Temsilcilikleri Örgütlenme Komisyonunun katılımıyla ücretliler alanı ve işyeri temsilcilikleri gündemli bir toplantının organize edilmesine karar verildi. Kentsel Dönüşüm Yasası hakkında çalışma yapmak üzere Hüseyin Kargın, Ümit Bayrak, Mücella Yapıcı, Zafer Akdemir ve Bahri Güntürkün den oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Karar No : 6 15 Mayıs 2012 tarihinde kaybettiğimiz Mimarlar Odası nın 22. dönem MYK üyesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubenin 17. ve 18. dönem II. başkanı, 19, 20, 25 ve 26. dönem Yönetim Kurulu başkanı Müşfik Erem için anma toplantısı düzenlenmesine, yapılacak çalışma için komisyon oluşturulmasına karar verildi. Karar No : 7 Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği nin 13 Eylül 2012 tarihinde New York ta gerçekleştireceği BM Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler 5. Toplantısına katılım davetinin ayrıntılı bilgi istenmesi sonucunda değerlendirilmesine karar verildi. Karar No : 8 Behiç Ak ın Mimar.ist dergisinin arka sayfası için hazırladığı karikatürlere telif bedeli ödenmesine karar verildi. Karar No : 9 SMGM Komitesinin Sami Yılmaztürk, Gazanfer Karlıca, Feride Önal, Zeynep Eres, Zafer Akdemir, Hüseyin Kargın, Belgin Diril (yürütücü), Metin Karadağ, Serhat Başdoğan, İsmail

11 Doğanyılmaz, Ayşen Yılmaz Öğüt, Şehriban Çelebi, Seçkin Bilgin ve Taner Kara dan oluşmasına karar verildi. 0 Kentleşme ve Planlama Komitesinin Yıldız Uysal (yürütücü), Sabri Orcan, Mücella Yapıcı, Sema Kocabaş, Esin Köymen, Tuncay Gürpınarlı ve İnci Olgun dan oluşmasına karar verildi. 1 Mesleki Denetim ve Uygulama Komitesinin (MUDK) Sami Yılmaztürk, Gazanfer Karlıca, Mustafa Fazlıoğlu, Leyla Celep Gürsoy (yürütücü), Ahsen Turan (yürütücü), Fikret Oğuz, Şeniz Gidemez, Ayşe Dengiz, Alkan Sancar Ünal, Nevin Kaçar, Mücella Yapıcı, Rabia Adalı, Macit Toz, Asım Güzel, Bora Deniz, Seda Özen, Çiğdem Duman, Ali Hacıalioğlu, Mürsel Selçuk, Kemal Doğan, Dilek Doğan, Saltık Yüceer, Erol Türkmen, Esin Köymen ve Zerrin Koçhan dan oluşmasına karar verildi. 3 Şubemiz için hazırlanmakta olan web sayfasının süresi içinde yüklenici tarafından tamamlanıp teslim edilmemiş olması nedeniyle yüklenici firma ile yapılan görüşmeler sonucu haziran ayı sonuna kadar bitirilerek teslim edilmesine, verilen ilave süre için yüklenici firmadan TL teminat çeki alınmasına karar verildi. 4 Kültürel Miras Yönetimi Komitesinin Zeynep Eres, Ömer Mutlu, Aygül Ağır, Gül Ünal, Mevlude Kaptı, İrem Nardereli, Işıl Polat Pekmezci, Selcen Coşkun, Öncül Kırlangıç tan (yürütücü) oluşmasına karar verildi. Toplantı No : 42/15 Toplantı Tarihi : Karaköy binamızın 5. kat restoran ihalesinin 23 Haziran 2012 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

12 Türkiye Deprem Vakfı nın 19 Haziran 2012 Salı günü saat te gerçekleştirilecek Mütevelli Heyeti olağan toplantısına Sabri Orcan ın katılmasına karar verildi. Docomomo çalışma grubunun 15 Haziran 2012 tarihinde Karaköy binamızda gerçekleştireceği DOCOMOMO Konuşuyor 1: Modern Toplu Konut Mirası etkinliğinin bant çözümlerinin tarafımızca karşılanmasına karar verildi. Karar No : 4 Beşiktaş İlçesi, Ortaköy-Kuruçeşme semtleri arasında yer alan Prens Sabahattin ya da Vakıf Korusunda yapılması planlanan proje ile ilgili araştırma yapılmasına, gerekirse proje müellifinden bilgi istenmesine karar verildi. Karar No : 5 Meslekte 30, 40, 50, 60 yılını dolduran meslektaşlarımıza plaketlerinin verildiği geleneksel Mimarlar Buluşmasının 2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde 29 Eylül 2012 ya da 13 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Karar No : 6 Cervantes Enstitüsünün Mimarlar Odası ile birlikte gerçekleştirmeyi önerdiği konferansın ilgili mimarın İstanbul için yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle uygun olmadığına, başka bir mimarla olması durumunda değerlendirilebileceğine karar verildi. Karar No : 7 Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri (Sulukule) Yenileme Alanı ile ilgili olarak Şubat 2008 de açtığımız davada İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından avan projelerinin kamu yararına uygun olmadığı gerekçesi ile verilen iptal kararının kamuoyu ile paylaşılması için 13 Haziran Çarşamba günü basın açıklaması yapılmasına karar verildi. Karar No : 8 Tekirdağ İli, Şarköy İlçesi, Kızılcaterzi Köyü sınırları içerisinde Sarp Elektrik Üretim AŞ tarafından planlanan Şarköy Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali nin olumsuz etkileri nedeniyle ilçedeki STK lar tarafından açılacak davaya müdahil olunması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesine karar verildi.

13 Karar No : 9 Mimar, ressam ve karikatürist Güngör Kabakçıoğlu nun anısına 27 Haziran 2012 tarihinde 52 karikatüristin katılımı ile Yıldız binamızda sergi açılmasının uygun olduğuna karar verildi. Toplantı No : 42/16 Toplantı Tarihi : Ortak Mesleki Denetim toplantılarına İstanbul şube adına Mücella Yapıcı, Leyla Celep, Ümit Bayrak, Hüseyin Kargın ın katılmasına karar verildi. Değiştirilen yasa ve yönetmelikler hakkında bilgilendirmek için ilgili idarelerdeki yetkili isimlere bir kamu kurumu olarak başka bir kamu kurumunun görevini engellemek içerikli bir uyarı yazısının gönderilmesine karar verildi. Acil ihtiyaca istinaden bilgisayarların ihtiyaç adedinde alınması için Yürütmenin yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 4 Taksim Meydanı ile ilgili ihale yapılacağı günü eylem yapılması veya 27 Haziran Çarşamba günü Taksim konulu bir panel düzenlenmesi için Taksim Dayanışması na öneri götürülmesine karar verildi. Karar No : 5 Sevda Tepesi ile ilgili süreci izleyip Yönetim Kuruluna gelişmeleri aktarmak üzere Yıldız Uysal ve Mücella Yapıcının görevlendirilmesine karar verildi. Karar No : 6 Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir in Sulukule ile ilgili basına yaptığı açıklama için gerekli hukuki işlemlerin başlatılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 7

14 İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tarihinde askıya çıkartılmış olan İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Büyük Çamlıca Özel Proje Alanı 1/5000 ölçekli nâzım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planına dava açılmasına için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 8 Altunizade deki plan değişikliği ile ilgili belgelerin 1. Anadolu Büyükkent Bölge Temsilciliği ne iletilerek konunun takip edilmesine karar verildi. Karar No : 9 Çocuk ve Mimarlık Çalışma Grubu nun Çocuk Gözüyle Tarihi Yarımada etkinliğinin bütçesinin uygun olduğuna karar verildi. 0 Kent Düşleri ne ilişkin ilgili komisyon tarafından Yönetim Kuruluna sunulan TL lik (otuz bin) bütçenin kabul edilerek, destekleyici arama çalışmalarına devam edilmesine karar verildi. 1 Şener Özler Çocuk ve Resim yarışması kitabı ile ilgili 4.900,45 TL bütçenin uygun olduğuna karar verildi. 2 Karaköy binamızın çatı katı tadilatı için Nuh Beton dan 2.885,10 TL şap betonu ve 2.111,11 TL bedel ile işçilik alımının uygun olduğuna karar verildi. Karar no : 13 Karaköy binamızın çatı katı tadilatı için çatı doğrama tekliflerinin değerlendirilmesi sonucunda Planet Yapı Alüminyum Sistemleri TL + KDV ve Mot Tasarım-Mimarlık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Mimarlık TL + KDV ile doğramalarının yaptırılmasına karar verildi. 4 Şube Yönetim Kurulu toplantılarının Yönetim Kurulu gündeminin ağırlıklı olması nedeniyle her hafta yapılmasına, bir sonraki toplantının Çalışma Programı ağırlıklı gündem maddesi ile gerçekleştirilmesine karar verildi.

15 5 Keşan Temsilciliğimizin ihtiyacı olduğunu bildirdiği 10 sandalye, 1 koltuk, 1 çalışma masası, 1 toplantı masası, 2 dosya dolabı ve 1 klimanın alınmasının uygun olduğuna karar verildi. 6 Bir Umut Derneği ve İmece Şehircilik Hareketi nin mekân taleplerinin uygun olduğuna karar verildi. 7 Kuzguncuk ta Kuzguncuk Bostanı ile ilgili yapılacak eyleme şubemizi temsilen Cengiz Bektaş ın katılım sağlamasına karar verildi. Toplantı No : 42/17 Toplantı Tarihi : Avrupa Arkeologlar Birliği nin (EEA) 8-13 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul da gerçekleştireceği 20. Kongresi nde katılımcı kurum olarak yer almamız konusundaki talebin prensipte uygun olduğuna karar verildi. Karar No : 6 Basın Yayın İlişkileri Komisyonunun Ömer Mutlu, Sami Yılmaztürk, Belgin Diril, Mücella Yapıcı, Öncül Kırlangıç tan oluşmasına karar verildi. Karar No : 7 Dünya Mimarlık Günü kutlamaları kapsamında geleneksel olarak programladığımız Mimarlık ve Kent Şenliği etkinliklerini organize etmek üzere Sami Yılmaztürk, Ömer Mutlu, Feride Önal, Zafer Akdemir, Gazanfer Karlıca ve Belgin Diril den (yürütücü) oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Karar No : 8 Örgütlenme ve Üye İlişkileri Komitesini belirlemek ve çalışma yapmak üzere Sami Yılmaztürk, Ümit Bayrak, Gazanfer Karlıca ve Hüseyin Kargın ın görevlendirilmesine karar verildi. Karar No : 9

16 Çocuk ve Mimarlık Çalışma Grubu nun çalışmalarını organize etmek üzere Tolga Akbulut, Güzin Alpaslan, Zafer Kutlu Bayhan, Şirin Bayram ve Ala Fitnat Ataş ın görevlendirilmesine karar verildi. 0 Afet Komitesi çalışmalarını organize etmek üzere Sabri Orcan ın görevlendirilmesine karar verildi. 1 Uluslararası İlişkiler Komitesi çalışmalarını organize etmek üzere Deniz İncedayı ve Eser Yağcı nın görevlendirilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/18 Toplantı Tarihi : Şubemizin yayını olan ve aylık olarak meslektaşlarımıza postaladığımız Mimarlara Mektup un 161. sayısının son günlerde gündeme gelen yasal düzenlemelerle ilgili meslektaş bilgilendirmesi amacı ile hazırlanan Mimarlara Mektup Özel Sayısı ile birlikte dağıtımının yapılmasına karar verildi. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası İstanbul Mimarlık ve Kent Filmleri Yarışması için, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye de düzenlenen film festivallerine verilen mali destek kapsamında talep edilen, fakat bugüne kadar alınamayan mali desteğin bu yıl da istenmesi amacı ile gerekli evrakın hazırlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı nın ilgili birimine gönderilmesine karar verildi Eylül 2012 tarihlerinde İTÜ Mimarlık Fakültesinde düzenlenecek Katılımlı Planlama Araçlarının Tanımlanması ve Geliştirilmesi temalı çalıştaya odamızı temsilen İnci Olgun ve Eser Yağcının katılmalarının sağlanmasına karar verildi. Karar No : 4 Karaköy binamızın giriş katında gerçekleştirilmesi planlanan kafe ile çatı arası katında bulunan restoranın bir işletmeciye ihale edilmesine yönelik ihale duyurularımıza yeterli yanıt alınmamış

17 olmaması nedeniyle, davetli sürecin oluşturulması için komisyonun araştırma yapmasına karar verildi. Karar No : yılından bu yana Ataşehir Finans Merkezi olarak planlanan alanda 2008, 2009, 2010 planlarının ardından bölgenin yoğunluğunu daha da artıracak biçimde 4. plan olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılarak askıya çıkarılmış olan İstanbul Finans Merkezi 1/5000 Ölçekli Nâzım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına dava açmak üzere Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi için MYK ya başvurulmasına karar verildi. Karar No : 6 Özürlüler Derneği ile mesleki alanımıza yönelik işbirliği yapma amaçlı protokol imzalanması talebini değerlendirmek üzere Sabri Orcan, Bülend Tuna ve Ürün Biçer den oluşan çalışma grubu kurulmasına karar verildi. Karar No : 7 Mesleki denetim, mali yapılanma ve tasarruf tedbirlerini görüşmek üzere Saymanlar Kurulu nun toplantıya çağrılmasına, bu amaçla saymanın yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 8 Dünya Mimarlık Günü kutlamaları kapsamında ilkini 2005 yılında düzenlediğimiz ve bu yıl sekizincisi gerçekleşecek Mimarlık ve Kent Şenliği nin programını kesinleştirmek üzere Yönetim Kurulunca oluşturulan komisyonun göreve çağrılmasına karar verildi. Karar No : 9 Kone Asansör San. ve Tic. Anonim Şirketinden alınan Karaköy binamızın asansörlerinde PC bord larının değişiminin gerçekleştirilmesine, parça değişimi için gerekli 1200 Euro + KDV bedeli ödemek üzere saymanın yetkilendirilmesine karar verildi Temmuz 2012 tarihinde Ankara da gerçekleştirilecek Merkez MUDK toplantısına Leyla Celep in katılım sağlamasına karar verildi. Toplantı No : 42/19 Toplantı Tarihi :

18 Geleneksel Mimarlar Buluşmasının 6 Ekim 2012 tarihinde İTÜ Taşkışla 109 no lu salon ve orta avluda gerçekleştirilmesine, organizasyon ve harcamalar ile ilgili Yürütmenin yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 7 Yunanistan Pentafolo Kozanis te tarihinde başlayacak yaz okuluna giderleri tarafınca karşılanmak üzere Edirne Temsilcilik Başkanı Atilla Ergin in katılmasının uygun olduğuna karar verildi. Karar No : 8 Korhan Gümüş ün kamusal alanla ilgili mimarlık projelerinde farklı görüşlere açık bir tartışma ve değerlendirme ortamının oluşturulması talepli yazısının değerlendirilmesi sonucunda bir panel ile konunun tartışmaya açılmasının prensipte uygun olduğuna, organizasyon ve tarih ile ilgili çalışma yapılmasına, yazıda bahsi geçen ve Taksim de yapılması planlanan kentsel tasarım hizmetini üstlenmiş olan meslektaşımız Halil Onur dan konu ile ilgili bilgi talep edilmesine karar verildi. Karar No : Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması temasının Yaşanabilir Kentler ; Seçici Kurulun Behiç Ak, Zafer Kutlu Bayhan, Hilmi Etikan, Şeniz Kabadayı, Hürü Kaya, Aras Neftçi ve Yalçın Savuran; Yarışma takviminin: Duyuru: 13 Temmuz 2012 Son Katılma Tarihi: 21 Eylül 2012 Seçici Kurul Değerlendirmesi: 27 Eylül 2012 Sonuçların açıklanması: 5 Ekim 2012 Ödül töreni ve Sergi açılışı: 12 Ekim 2012 / Yıldız Sarayı Dış Karakol binası ve Ödüllerin: Birincilik Ödülü: TL İkincilik Ödülü: TL Üçüncülük Ödülü: TL 38 eşdeğer ödül (her fotoğraf için): TL olarak belirlenmesine karar verildi. 0

19 Süha Ertekin in park ve bahçelerin düzenlenmesi sırasındaki betonlaşmanın engellenmesi için Peyzaj Mimarları Odası ile ortak çalışma yapılarak hazırlanan raporun tüm belediyelere dağıtılması önerisinin uygun olduğuna konu ile ilgili ÇED Sekreterliğince çalışma yapılmasına karar verildi. Toplantı No : 42/20 Toplantı Tarihi : Çamlıca Tepesinin hiçbir gerekçe ve yöntemle yapılaşmaya açılamayacağının kamuoyu ve meslektaşlarımızla paylaşılması için basın duyurusu hazırlanmasına, meslektaşlarımızın mesleki değerlerimizi ve ilkelerimizi korumak için duyarlı olmaya davet edilmesine karar verildi. Karar No : 5 Anadolu I BKBT nin Üsküdar, Burhaniye Mah. 218 pafta, 1326 ada, no lu parsellerde (Şehriyar Konakları) yapılan plan tadilatı ve bu plana dayanarak verilen 39 adet yapı ruhsatının açtığımız dava sonucunda iptal edilmesine rağmen kararın gereğini yerine getirmeyen ilgililer hakkında suç duyurusu yapılması talepli yazının uygun olduğuna, konu ile ilgili Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : tarih ve 42/16 sayılı Şube Yönetim Kurulunun toplantısının 8 no lu kararı ile Anadolu I BKBT ye iletilen Üsküdar, Altunizade, 8 ada ortasındaki yeşil alan ile ilgili temsilciliğimizin plan tadilatının süresi geçmiş olduğundan, hukuki sürecin semt sakinleri tarafından yapılabileceği ve bu süreçte temsilciliğimizin teknik destek sağlayabileceği kararının semt sakinlerine iletilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/21 Toplantı Tarihi : İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenecek olan İstanbul Tasarım Bianeli kapsamında yer alacak olan Yaratıcı Film Kuşağı projesi içerisinde kasım ayının 1., 3. ve 4. haftalarında Orhan Şahinler Sinema Salonunda film gösterimi yapılması talebinin uygun olduğuna karar verildi. Karar No : 4

20 Malzeme Komitesinin önerdiği Yerelden Geleceğe Malzeme ve Teknoloji öğrenci ulusal mimari fikir / proje yarışmasının prensipte uygun olduğuna, konu ile ilgili hazırlıkların tamamlanarak yönetim kuruluna sunulmasına karar verildi. Karar No : 5 TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi hakkında adresinde azmi izmirli imzası ile yayımlanan yazıda yer verilen tamamen asılsız ve odamızın saygınlığına ağır bir saldırı niteliğindeki ifadelerin kaldırılmasının talep edilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/22 Toplantı Tarihi : Mali konularda son aylardaki gelişmelerin ışığında, gelir artırıcı ve tasarruf tedbirleri ile ilgili öneriler oluşturmak üzere Deniz İncedayı, Ömer Mutlu, Gazanfer Karlıca, Feride Önal ve Ümit Bayrak tan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantı No : 42/23 Toplantı Tarihi : Boğaziçi Dernekleri Platformu nun Boğaziçi nin UNESCO nun Dünya Doğa ve Kültür Mirası Listesine alınması için yapmış olduğu girişimlerin desteklendiği bilgisinin iletilmesine karar verildi tarih ve 42/16 sayılı Şube Yönetim Kurulu toplantısının 7 no lu kararı ile dava açılmasına karar verilen Büyük Çamlıca Özel Proje Alanı 1/5000 ölçekli nâzım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında revizyon yapılması nedeniyle; İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çamlıca Mevkii, Kısıklı Mahallesinde yer alan çoğunluğu kamu mülkiyetine kayıtlı 160 pafta, 804 ada, 13,14, 56 ve 57 no lu parsellerden oluşan tarihinde askıya çıkan Özel Proje Alanı 1/5000 Ölçekli Revizyon Nâzım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı na dava açılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/24 Toplantı Tarihi :

21 3 Nisan 2012 tarih ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uyarınca ilgili idarelerin sorumluluk alan mimar ve mühendislerin yaptıkları işlemlere ilişkin bilgileri her ayın ilk haftası içinde ilgili meslek odasına bildirmeleri gerekmektedir hükmünün gereğini yerine getirmeyen (ruhsat ve taahhütname bilgilerini göndermeyen) belediyelerin tespit edilerek gereğinin yerine getirilmesinin sağlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı na iletilmesine karar verildi. Anadolu II BKBT nin tarih ve sayılı yazısının değerlendirilmesi sonucunda Harem Bölgesi ile Haydarpaşa Limanı Geri Sahası 1/5000 Ölçekli Nâzım İmar Planına dava açılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından tarihinde onaylanan ve tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye sinde askıya çıkarılan 1/5000 ölçekli, 1) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva-İshaklı Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 2) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Beykoz İlçesi Poyrazköy Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 3) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Eyüp İlçesi Odayeri Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 4) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Pendik İlçesi Kurtköy Bağlantısı Nâzım İmar Planı Değişikliği 5) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Sarıyer İlçesi Uskumruköy-Demirciköy Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 6) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Tuzla İlçesi Akfırat-Tepeören Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 7) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi Karaağaç Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 8) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Silivri İlçesi Küçükkılıçlı Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 9) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Silivri İlçesi Fenerköy Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 10) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Çatalca İlçesi Subaşı Bağlantısı Nâzım İmar Planı Değişikliği

22 11) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Çatalca İlçesi Çatalca Merkez Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 12) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Nakkaş Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 13) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Hadımköy Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 14) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Başakşehir İlçesi İstoç Bağlantısı Nâzım İmar Planı Değişikliği 15) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Başakşehir İlçesi Başakşehir Geçişi-Ispartakule Bağlantısı Nâzım İmar Planı Değişikliği 16) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Paşaköy-Mimarsinan Geçişi Nâzım İmar Planı Değişikliği 17) Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli Sultangazi İlçesi Habipler-Hasdal Geçişi Nâzım imar Planı Değişikliği nin iptali için dava açılması ve Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 8 TMMOB İstanbul İKK tarafından çıkarılan Ölçü Dergisi Yayın Kuruluna Şubemizi temsilen Mustafa Fazlıoğlu ve Hüseyin Kargın ın katılım sağlamasına karar verildi. Toplantı No : 42/25 Toplantı Tarihi : Dil Derneği nin Dil Bayramının 80. yıldönümünde düzenlediği kutlamanın meslektaşlarımıza duyurulmasına karar verildi. 12 Eylül 2012 tarihinde toplanan ÇED Danışma Kurulu toplantısında alınan Başkan Niyazi Duranay, İkinci Başkan Sema Kocabaş ve Sekreter Mücella Yapıcı kararının uygun olduğuna karar verildi.

23 Karaköy binamızın 5. katında yer alan restoran ile giriş katında yer alan 110 m 2 den ibaret kafenin kiralanması için List Gıda Hizmetleri Ticaret AŞ ile sözleşme imzalanması için Yürütmenin yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No : 8 Dünya Mimarlık günü kutlamaları kapsamında Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar / Mimarlıkla Değişen Kentler teması çerçevesinde bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Mimarlık ve Kent Şenliği etkinliklerinin kabul edilen programı konusunda harcama yapmak üzere sekreter ve saymanın yetkilendirilmesine karar verildi. 1 Öğrenci temsilcileri seçimi için Sami Yılmaztürk ve Derya Karadağ ın bir önceki öğrenci temsilcileri ile birlikte çalışma yapmasına karar verildi tarihinde kabul edilen ve tarih ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu nun 15. maddesi değiştirilmiş; TMMOB ye bağlı meslek odalarının her biri tarafından valiliklere bildirilecek bilirkişi sayıları yeniden düzenlenmiştir. Bilirkişi başvuruları için meslektaşlarımıza duyuru yapılmasına, gelen başvuruların değerlendirilerek bilirkişi listelerinin oluşturulması için Ümit Bayrak, Ayşen Yılmaz Öğüt ve Bülend Ceylan dan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. 3 Kamuda ve Özel Sektörde Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar Komisyonunun yenilenen yasa ve yönetmeliklerle değişen kıdem, ihbar tazminatı, asgari ücret, sözleşme ve özlük hakları, 50d yasası ile ilgili panel organizasyonu talebinin prensipte uygun olduğuna, organizasyon ile ilgili komisyonun çalışma yaparak Yönetim Kuruluna sunmasına karar verildi. Toplantı No : 42/26 Toplantı Tarihi : Sedad Hakkı Eldem in müellifi olduğu Cumhuriyet dönemi modern mimarlık mirası arasında değerlendirilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampusu binasında mimari

24 değerine uygun düşmeyen biçimde yürütülmekte olan inşaat çalışmaları hakkında Üniversite Rektörlüğüne ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığına başvurulmasına karar verildi. Odamız tarafından verilmekte olan bilirkişilik eğitimi alan bir grup meslektaşımızın tarihli, oda kayıt no lu dilekçesinde bilirkişilik deneyim paylaşımını organize etmek üzere Bilirkişi Komisyonu kurulması önerisinin bilirkişi seçimi yapıldıktan sonra değerlendirilmesine, talep sahibi meslektaşlarımıza önerileri ile vermiş oldukları destek için teşekkür edilmesine karar verildi. TC İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı AB ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Müdürlüğü nün İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Kapsamında Alansal Varlık Araştırması, Analiz ve Gelişim Öngörüleri İşi isimli çalışması kapsamında görüşümüzün talep edildiği yazıya yanıt olarak, görüş oluşturabilmek için söz konusu proje hakkında gerekli asgari bilginin dahi tarafımıza iletilmemiş olduğunun, bu nedenle bugüne kadar yanıt verilemediğinin ilgili kuruma iletilmesine karar verildi. Karar No : 4 Kocaeli Şube mizin tarihli yazısı ile müellifi olduğu mimari projeyi oda mesleki denetimine sunmadan belediyesinden ruhsat alan sicil numaralı meslektaşımız Hakan Dalokay a ilişkin dosyanın değerlendirilmek üzere Şube Soruşturma Uzlaştırma Kuruluna iletilmesine karar verildi. Karar No : 5 Edirne Temsilciliğimizin tarihli yazısı ile, yapılan ruhsat taramalarında mesleki denetime sunulmamış olduğu tespit edilen mimari projelerin müelliflerine yazı yazılarak mesleki denetime davet edildiği, fakat verilen süre içerisinde geri dönüş yapılmadığı belirtilmiştir. Konu ile ilgili Özgür Balaban, Çetin Dayıoğlu ve Ramazan Oğuz Aksal a ilişkin dosyaların değerlendirilmek üzere Soruşturma Uzlaştırma Kuruluna iletilmesine karar verildi. Karar No : 6 Yalova Temsilciliğimizin yetki alanı içinde yer alan Altınova Belediyesince düzenlenen ruhsatların incelenmesi neticesinde mesleki denetime sunulmadığı tespit edilen meslektaşlarımızla ilgili prosedürün yürütülmesine karar verildi.

25 Karar No : 7 İstanbul İli, Fatih İlçesi, Hatice Sultan ve Neslişah Mahallesi (Sulukule) ilgili davanın kazanılması üzerine Fatih Belediye Başkanlığı tarafından yeniden yapılan avan projelere ait İstanbul II numaralı Yenileme Alanları Bölge Kurulunun gün ve 51 sayılı kararı ile bu kararın kabul edildiği Fatih Belediye Meclisinin tarih ve 2012/60 sayılı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali konusunda dava açılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 8 Beykent Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün tarihli yazısı ile Tasarım ve Yapım Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı kapsamında verilmekte olan eğitimin meslektaşlarımıza duyurulması talebinin ücretli eğitim olması nedeni ile prensip olarak yapılmadığının bildirilmesine karar verildi. Karar No : 9 TC İstanbul Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında odamızı temsilen Yönetim Kurulu İkinci Başkanımız Sabri Orcan ın yetkilendirildiğinin İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ne bildirilmesine karar verildi. 0 Birimlerde meslektaşlarımızla yapılacak Danışma Kurulu toplantılarının programı ve takviminin Sekreterlikçe yapılmasına karar verildi. Karar No 11 TMMOB İstanbul İKK Kadın Komisyonunda odamızı temsilen Mücella Yapıcı ile Öncül Kırlangıç ın görevlendirilmesine karar verildi. 2 TMMOB İstanbul İKK çatısı altında oluşturulacak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonunda odamızı temsilen İsmail Doğanyılmaz ile Hüseyin Kargın ın yetkilendirilmesine karar verildi. 3 TMMOB İstanbul İKK Ücretli Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Komisyonunda odamızı Hüseyin Kargın ın temsiline karar verildi.

26 4 Ressam Şükrü Karakuş un sergi salonumuzda sergi açma talebinin uygun olduğuna, organizasyon için Belgin Diril in yetkilendirilmesine karar verildi. Karar No 15 TC İstanbul 5. İdare Mahkemesi nde 2011/1119 esas no ile görülmekte olan Seyrantepe İmar Planları davasında resen seçilen bilirkişilerin uzmanlıklarının yetersizliği gerekçesi ile itiraz edilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/27 Toplantı Tarihi : İstanbul Kalkınma Ajansının 1. Kalkınma Planı hazırlık çalışmaları kapsamında bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkıda bulunacak mekânsal gelişme ve mekânsal planlama konuları ile ilgili olarak 3 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştireceği çalıştaya Mimarlar Odası olarak katılım sağlanmamasına karar verildi. Karar No : 4 Belediyelere astığı ilanlarda ve Facebook ta ilan veren sicil numaralı meslektaşımız Mustafa Çelebi nin dosyasının değerlendirilmek üzere Onur Kuruluna iletilmesine karar verildi. Karar No : 5 TRT İstanbul Radyosu nun bulunduğu Radyo Evi binasının BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi ne tahsis edilmesi bilgisi üzerine 4 Ekim 2012 Perşembe günü Radyoevi binası önünde gerçekleştirilecek eyleme şubemiz adına Mücella Yapıcı nın katılmasına karar verildi. Karar No : 6 Ücretli ve İşsiz Mimarlar Komisyonun organize edeceği panelin 14 Ekim 2012 Pazar günü Yıldız binamızda gerçekleştirilmesine, organizasyon konusunda komisyonun çalışma yaparak yönetim kuruluna sunmasına karar verildi. Karar No : 7

27 Araştırma görevlileri tarafından 50d kadrolarının durumu ile ilgili 15 Ekim Pazartesi günü İTÜ de gerçekleştirilecek eyleme destek talebinin değerlendirilmesi sonucunda, konunun TMMOB İstanbul İKK na iletilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/28 Toplantı Tarihi : Kasım 2012 günü gerçekleştirilecek Oda Bütçe Komisyonuna hazırlık ve 2013 yılı tahmini gelir gider bütçe taslaklarının belirlenmesi amacıyla 16 Ekim 2012 Salı günü saat te Saymanlar Kurulu toplantısı yapılmasına karar verildi. Gaziosmanpaşa-Sultangazi-Eyüp Bölgesinde çalışan meslektaşlarımız ile 17 Ekim 2012 Perşembe günü bölgede toplantı yapılmasına, harcamalar ile ilgili sekreter ve saymanın yetkilendirilmesine karar verildi. Mimarlar Odası Genel Merkezi nin tarih ve 04/4931 sayılı yazısı ile ilettiği Engelsiz Yaşam Kılavuzu na ilişkin şube görüşünün oluşturulması için Ürün Biçer in görevlendirilmesine karar verildi. Karar No : 4 Mimarlar Odası Genel Merkezi nin tarih 04.02/4889 sayılı yazısı ile ilettiği Ramazan Oğuz Aksal ın (15137) Edirne Temsilciliğimiz çalışanı Ayşe Dengiz hakkındaki şikâyetini incelemek üzere Gazanfer Karlıca, Can Taşkıran, Macit Toz, Ömer Mutlu ve Ümit Bayrak tan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Karar No : 5 Anadolu I BKBT nin tarih ve sayılı yazısı ile ilettiği 7646 sicil numaralı meslektaşımızın İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurtköy (Yenişehir) Mahallesi, 239EF2B pafta, 3976 ada, 13 parsel sayılı yere ilişkin hazırladığı ve tarihinde Mimarlar Odası mesleki denetimine sunduğu proje ile tarihli Habertürk Emlak Gazetesi nde yayımlanmış olan ve sicil numaralı meslektaşımız tarafından hazırlandığını belirttiği Makrom Yapı Projesinin arasında çok büyük benzerlik bulunduğunu belirterek telif haklarının korunması başvurusunun

28 projelerin talep edilerek karşılaştırılması önerisiyle Soruşturma Uzlaştırma Kuruluna iletilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/29 Toplantı Tarihi : Taksim Meydanı ve İnönü Gezi Parkında yürütülmekte olan insansızlaştırma projesi süreci ile ilgili kurul kararlarının talep edilmesine, kurul kararlarının alınması sonrasında kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile basın bildirisi yapılmasına karar verildi Kasım 2012 tarihlerinde Konya da gerçekleştirilecek MYK Toplantısı ve Cumhuriyet Dönemi Mimarlığı Sempozyumuna şubemizi temsilen Ömer Mutlu, Feride Önal ve Hüseyin Kargın ın katılım sağlamasına karar verildi. İstanbul Araştırmaları Konferansları Dizisi nin şubemiz olanakları ile video kaydının yapılmasına, ses kaydının yaptırılıp baskıya hazır hale getirilerek dijital ortamda değerlendirilmesine karar verildi. Toplantı No : 42/30 Toplantı Tarihi : Mersin de yapılacak Mimarlar Odası 43. Dönem 1. Merkez Danışma Kurulu toplantısında Mimarlar Odası Ana Yönetmeliği nin 43/a maddesi uyarınca şubemizi temsilen Danışma Kurulu üyesi olarak katılacak Yönetim Kurulu Başkanı Deniz İncedayı, Sekreter Üye Sami Yılmaztürk dışında üçüncü kişi olarak İkinci Başkan Sabri Orcan ın belirlenmesine, şube bütçesinden karşılanmak üzere ise Ömer Mutlu, Gazanfer Karlıca ve Mustafa Fazlıoğlu nun katılımının sağlanmasına karar verildi. Müteahhit Ali Ağaoğlu nun Maslak 1453 projesinin TV reklamlarında masa üzerindeki projeleri yere atarak mimarları incitmesi karşısında sessiz kalınmaması doğrultusunda odamıza gelen bir çok talebi değerlendiren Yönetim Kurulumuz; a) Ağaoğlu na sembolik bir tazminat davası açılması amacıyla avukatımızın yetkilendirilmesi için MYK ya başvurulmasına,

29 b) Reklamı eleştiren ve kınayan bir basın açıklaması hazırlanmasına, c) Basın açıklamasında reklamı hazırlayan yönetmenin de kınanmasına, karar verildi. Tarihi yarımada Yenikapı İskelesi nde yaklaşık m 2 alanının doldurulmasını hedefleyen ve uluslararası koruma ilkelerine, UNESCO nun Dünya Mirası Koruma kriterlerine, kıyı kullanımı ve planlama ve kamu yararına aykırı girişimin durdurulması için hukuki sürecin başlatılması amacı ile MYK ya başvurularak avukatımız Can Atalay ın yetkilendirilmesinin talep edilmesine karar verildi. Karar No : 4 Tarihi Yarımada Kentsel, Tarihi, Kentsel Arkeolojik, I. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına yönelik hukuki sürecin başlatılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 5 Yargı kararı ile durdurulan Galataport Projesinin tekrar gündeme gelmesi ve yeni bir planlama sürecinin başlatıldığı basına yansımıştır. Beyoğlu Sit Alanı bütünlüğünden bağımsız olarak parçacı bir plan anlayışı ile yapılan, koruma ve planlama ilkelerine, dolayısı ile kamu yararına aykırı Galataport Planına karşı hukuki sürecin başlatılabilmesi için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi amacı ile MYK ya öneri götürülmesine karar verildi. Karar No : 6 08 Eylül 2012 Tarihli, Sayılı Resmî Gazete de yayınlanan ve eki krokide gösterilen, İstanbul un yaşam kaynaklarının bulunduğu, çevre düzeni planlarında mutlak korunması gereken alanlar olarak ayrılan bu alanların afet riskini bertaraf etmek bahanesi ile yerleşim alanı olarak kullanılmak ve üçüncü havaalanı yapımı amaçları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın yetkilendirilmesinin kamu yararına aykırı olması nedeni ile ilgili Bakanlar Kurulu kararına yönelik hukuki sürecin başlatılabilmesi için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi amacı ile MYK ya öneri götürülmesine karar verildi. Karar No : 7

30 Kent topraklarının metalaşmasına paralel olarak daha yoğun olarak gündemimize gelen kent suçları ile ilgili görüşlerimiz ve davalarımız hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile bir basın toplantısı yapmak üzere hazırlık yapılmasına karar verildi. Karar No : 8 Gaziosmanpaşa İlçesi ve çevresinde mesleki faaliyette bulunan meslektaşlarımızla yapılan toplantı sonucunda şubemize sunulan 15 imzalı dilekçede; a) 0,70 olan bölge katsayısının 0,50 olarak belirlenmesi, b) Fatura denetiminin yönetmeliklerimiz çerçevesinde yürütülmesi, önerilerinin değerlendirilerek yönetim kuruluna öneri getirilmesi amacı ile MDUK üyelerinin 6 Kasım 2012 Salı günü saat da toplantıya çağrılmasına karar verildi. Karar No : 9 SMHUT ve MDY uyarınca ruhsata esas her mimari projenin mesleki denetime sunulması gerekirken özellikle mesleki denetim onayı almayan TOKİ projelerinin tespitinin yapılması ve sonuçlarının en kısa zamanda şubeye bildirilmesi için birimlere hatırlatma yazısı gönderilmesine karar verildi. 0 İstanbul içinde ve temsilcilik yetki alanlarında meslektaşlarımızla toplantılar yapılabilmesi için çalışma yapılmasına, bu amaçla çalışma yapmak üzere Sami Yılmaztürk, Macit Toz, Gazanfer Karlıca ve Leyla Celep den oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantı No : 42/31 Toplantı Tarihi : TC Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanıp onaylanan Şişli İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi ne ait 1/5000 ölçekli Nâzım İmar Planın ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı nın iptali ve yürütmesinin durdurulması amacı ile açtığımız dava alanında kalan Maslak 1453 proje alanı ile ilgili 13 Kasım 2012 Salı günü saat tee basın toplantısı yapılmasına karar verildi. 17 Kasım 2012 tarihinde yapılacak Şube Danışma Kurulu na hazırlık yapmak üzere Sabri Orcan, Kubilay Önal, Sami Yılmaztürk, Ali Rüzgâr ve Ümit Bayrak ın katılımı ile bir komisyon

31 oluşturulmasına, bu komisyonun TMMOB Yasa Tasarısı metni ve Merkez Danışma Kurulu gündemi metinlerine yönelik sunuş hazırlamak üzere 13 Kasım 2012 Salı günü saat te toplantıya çağrılmasına karar verildi. Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında yılları arasında Yapı Dalı Ödülü alan yapıların listesinin oluşturulması ve yapılacak değerlendirme sonuçları ile tescili için ön çalışma yapmak üzere Sekretaryanın çalışma yapmasına karar verildi. Karar No : 5 İstanbul İli, Beyoğlu Kentsel Sit Alanı içerisinde kalan Taksim Meydanı ve çevresine ilişkin Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi adı altında onaylanan ve Cumhuriyet Caddesi - Tarlabaşı Caddesi trafiğini yeraltına alırken meydanı parçalayan projeyi onaylayan TC Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Bölge Kurulunun günlü, 758 sayılı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına yönelik hukuki sürecin başlatılması için Av. Can Atalay ın yetkilendirilmesi önerisinin MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 6 İstanbul Büyükkent Şubesi BKBT ve Temsilciliklerin bölgelerinde bulunan, bünyesinde en az 3 ücretli mimar bulunduran özel ve tüzel kurumlarda çalışan üyelerin istekleri doğrultusunda oluşan işyeri temsilcilerini 23 Kasım 2012 tarihine kadar Şube Sekretaryasına bildirmelerine; Şube Yönetim Kurulunun görevlendirdiği İşyeri Temsilciliği Komisyonu na, BKBT ve temsilcilikler dışında kalan kurumlarda aynı çalışmayı, aynı tarihe kadar Şube Sekretaryası ile birlikte yapmasına; Şube Yönetim Kurulunun 27 Kasım 2012 tarihli toplantısında işyeri temsilcilerinin belirlenerek MYK ya iletilmesine karar verildi. Karar No : 8 İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Şevketiye Mahallesi, 30/06 pafta,1221 ada, 193 parsel sayılı yerle ilgili olarak (İstanbul Ticaret Merkezi) mesleki denetim kapsamında işlem görmek üzere tarafımıza sunulmuş projenin yargı tarafından şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yarına aykırı bulunarak iptal edilen ve hükmü kesinleşmiş bulunan yapılaşmanın meşrulaştırılmasına yönelik olarak hazırlanmış plan ve plan notlarına göre düzenlenmesi nedeni ile mesleki denetim onayı yapılmadan mimari proje müellifi sicil belgesi düzenlenmesine karar verildi. 0

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 10.19.1. Ek: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına 24.10.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Detaylı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 10.15.1. Ek: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına İstanbul 10. İdare Mahkemesi 2008/1058 Esas 27.06.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI:

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 03 Aralık 2016, Cumartesi TOPLANTI SAATI : 17.00 TOPLANTI YERİ : ANTALYA TOPLANTI BAŞKANI ÜYELER GENEL

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. 50 plan değişikliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 50 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Akkuyu Mahallesi 158 ada 1 Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin 04.05.2015 tarihli oturumunda okunan parsel 1/1000

Detaylı

Ek 2: Dava Dilekçesi. İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi. Sayın Başkanlığına. İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2008/1445 E

Ek 2: Dava Dilekçesi. İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi. Sayın Başkanlığına. İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2008/1445 E 10.2.3.2. Ek 2: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına İstanbul 2. İdare Mahkemesi 2008/1445 E. 29.08.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI:

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :40 KARAR 40: Meclis üyeleri; Mehmet BİLGİN, Okan İRGE ve Zeki ALDI nın mazeretlerinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Katip Katip Karar No :41 KARAR 41: Belediyemizde Teknik

Detaylı

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir.

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir. Karar Tarihi : 02.01.2017 Karar No : 41850698.301.05-1 : Seçimler KARAR : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği, Belediyemizde 2016 Yılı Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve

Detaylı

: Nâzım Hikmet Vakfı Kültür Merkezi / Altıyol / Kadıköy

: Nâzım Hikmet Vakfı Kültür Merkezi / Altıyol / Kadıköy 15.1.8.4. Ek 4: EKA-MBÇK Karma Komisyon Toplantısı (1) No : 1 Tarih : 5 Ağustos 2008, Salı Saat : 19.00-22.00 Yer : Nâzım Hikmet Vakfı Kültür Merkezi / Altıyol / Kadıköy Katılanlar: Esin Köymen, Hüseyin

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ 2018 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ 26.01.2018 Belediye Meclisimiz 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince aşağıdaki gündem maddelerini

Detaylı

3. Karaköy Hizmet Binası Çalışmaları

3. Karaköy Hizmet Binası Çalışmaları 3. Karaköy Hizmet Binası Çalışmaları Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi bilindiği gibi uzun yıllardır Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasında çalışmalarını yürütmekteydi. Son yıllarda binamızın fiziki

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Eylül 2015 Salı günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

BELEDİYE MECLİSİNİN MAYIS AYI TOPLANTISI 11/05/2016 TARİHLİ BİRLEŞİMİNDE ALDIĞI KARARLAR

BELEDİYE MECLİSİNİN MAYIS AYI TOPLANTISI 11/05/2016 TARİHLİ BİRLEŞİMİNDE ALDIĞI KARARLAR BELEDİYE MECLİSİNİN MAYIS AYI TOPLANTISI 11/05/2016 TARİHLİ BİRLEŞİMİNDE ALDIĞI KARARLAR KARAR NO: KARAR ÖZETLERİ 237 2015 Yılı Belediye Kesin Hesabı ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Çavuşoğlu, 2370 Ada 788 Parsel Ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 12.05.2017 onanlı Uygulama İmar Planı 5608,80 Plan İşlem Numaralı 1/1000 Uygulama İmar Planı Değişikliği İtirazı.

Detaylı

2. 41. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler. Toplantı No : 41/1. Toplantı Tarihi : 17 Mart 2010. Karar No : 1/a

2. 41. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler. Toplantı No : 41/1. Toplantı Tarihi : 17 Mart 2010. Karar No : 1/a 2. 41. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler Toplantı No : 41/1 Toplantı Tarihi : 17 Mart 2010 Karar No : 1/a 13-14 Mart 2010 tarihinde gerçekleşen TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Detaylı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi. DAVALI İDARE: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi. DAVALI İDARE: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 10.6.1. Ek: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına İstanbul 8. İdare Mahkemesi 2008/121 E. 25.01.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R 10-Belediye Meclisimizin 06.02.2017 Pazartesi günü saat 14:00 de Şubat ayı toplantısında gündemin 1 inci Maddesinde yer alan Aslan ÇAVUŞOĞLU ve Mahalle Sakinlerinin 20.01.2017 Tarih ve 138 sayılı mahalle

Detaylı

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ESTETİK VE SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ESTETİK VE BELEDİYESİ SANAT KURULU YÖNETMELİĞİ 2011 SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESTETİK VE

Detaylı

MECLİS KARAR KAĞIDI. Karar Tarihi : 02.12.2013 Karar Numarası :150

MECLİS KARAR KAĞIDI. Karar Tarihi : 02.12.2013 Karar Numarası :150 MECLİS KARAR KAĞIDI Karar Tarihi : 02.12.2013 Karar Numarası :150 Sinop Belediye Meclisini Teşkil edenlerin Adı ve Soyadı BAŞKAN : Hüseyin MİNOĞLU-Melis 1.Başkanı Vekili. ÜYELER : Barış AYHAN, Rahmi BALFİDAN,

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 60 Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Değişikliği Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Sarıçam İlçe Belediye

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 70 ÖZÜ : (Önerge) Belediyemizce Yapılacak Asfalt Yapım İşi İçin İhtiyaç Duyulan Ödeneğin; İller Bankası, Yurt İçindeki Fonlardan, Özel Veya Kamu

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :420 KARAR420:Yenice Mahallesi 282 ada 91 parsele ilişkin, Belediye Meclisi nin 01.08.2016 tarih ve 286 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.11.2016 tarih

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-125 10.06.2013 Özü: İsim verilmesi K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.06.2013 tarihli oturumunda okunan, Şehit Komiser Mustafa

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.4154 07.12.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/14 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: Kartal Çavuşoğlu

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/15 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: 12409 (E:8014)

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 07.08.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 17 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İBB Şartlı Hibe Yardımı. komisyonumuza havale edilen Fen İşleri Müdürlüğü nün 26/05/2012

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

2. 40. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler. Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : 5 Şubat 2008 Karar No : 1

2. 40. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler. Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : 5 Şubat 2008 Karar No : 1 2. 40. Dönem Yönetim Kurulu Kararlarından Örnekler Toplantı No : 1 Toplantı Tarihi : 5 Şubat 2008 Karar No : 1 a) 26-27 Ocak 2008 tarihinde gerçekleşen TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi nin

Detaylı

FTMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 30 NOLU TOPLANTI KARARLARI

FTMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 30 NOLU TOPLANTI KARARLARI FTMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 30 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 07 Temmuz 2017, Cuma TOPLANTI SAATI : 13.00 TOPLANTI YERİ : İMO İstanbul Şube Toplantı Salonu - İSTANBUL

Detaylı

11.12.2012. Karşıyaka 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 07.12.2012 tarihli 27149 gelen evrak sayılı,h. O. Ş.'ye vasi atanması istemli yazısı.

11.12.2012. Karşıyaka 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 07.12.2012 tarihli 27149 gelen evrak sayılı,h. O. Ş.'ye vasi atanması istemli yazısı. 11.12.2012 Karşıyaka 1.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 07.12.2012 tarihli 27149 gelen evrak sayılı,h. O. Ş.'ye vasi atanması istemli Yazı okundu, listede sırada bulunan Av. G. Ç.'nin vasi olarak atanabileceğinin

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 28 Temmuz 2017, Cuma TOPLANTI SAATI : 10.00 TOPLANTI YERİ : İMO Toplantı Salonu - ANKARA TOPLANTI BAŞKANI

Detaylı

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Norm Kadro, İptal-İhdas. : Olağan

Karar Tarihi : Karar No : Toplantı Tipi Konu. : Norm Kadro, İptal-İhdas. : Olağan Karar Tarihi : 01.02.2016 Karar No : 41850698.301.05-22 : Norm Kadro, İptal-İhdas KARAR : 22.02.2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Norm Kadro İlke ve Standartlarına

Detaylı

Arkitera Mimarlık Merkezi AŞ Adına Sn. Ömer Yılmaz dikkatine,

Arkitera Mimarlık Merkezi AŞ Adına Sn. Ömer Yılmaz dikkatine, Arkitera Mimarlık Merkezi AŞ Adına Sn. Ömer Yılmaz dikkatine, Mimarlık ortamında nesnel haberleşme olanağı sağlayan ve doğruları savunmak özbakışıyla önemli bir görevi üstlenen kuruluşunuzun internet sitesinde

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 311 KARAR 311 Meclis Üyesi Çağlagül ÖZÇELİK ve Remzi TAKTAKOĞLU nun mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 312 KARAR 312 Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.,

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 207/48 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Yenileme Avan Projesi. Evrak No: 24775 Özet: Zeytinburnu İlçesi,Kazlıçeşme Mahallesi, 392 Pafta,629 Ada bütünü ile,,2,3 Parsellerin Yenileme

Detaylı

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ

T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ T.C İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİM MECLİS GÜNDEMİ 30.07.2015 Belediye Meclisimiz 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince aşağıdaki gündem maddelerini

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerin Engelliler Hakkındaki Yükümlülükleri Tarih : 07.09.2011 Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Sözleşme nin 1 inci maddesinde amaç özürlülerin

Detaylı

BOĞAZİÇİ BÖLGESİ PROJE/RUHSAT /İZİN /İSKÂNFAALİYETLERİ. Ruhsat İskân ve İzin İşlemleri olarak; Yapı Tesisatları ile İlgili Çalışmalar;

BOĞAZİÇİ BÖLGESİ PROJE/RUHSAT /İZİN /İSKÂNFAALİYETLERİ. Ruhsat İskân ve İzin İşlemleri olarak; Yapı Tesisatları ile İlgili Çalışmalar; Tablo Avan Proje, Görüş, İmar Durumu, Ruhsat, İskân Onayları Onay Türü 0 0 0 0 TOPLAM Avan Proje Görüş İmar Durumu Ruhsat İskan 0 0. Kaynak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Stratejik Hedef. Stratejik

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU KONU : Bina Kiralama. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 03/12/2012 tarihli oturumunda incelenmek üzere komisyonumuza

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 02.05.2016 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı. 2-Mecliste verilecek önergeler. 3-Birimlerden gelen önergeler. 1-(68/16)-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 04.04.2016 tarihli

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :541 KARAR 541: 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32 nci maddesi gereğince, 01.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere Meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katılan Meclis Başkanı ve üyelerine

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EYLÜL AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EYLÜL AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Soğanlık, Eski:132 pafta, 1063 ada 38 parsel Yeni:10058 ada 419,418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği. TEKLİF: Plan ve

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ TOPLANTININ TARİHİ VE GÜNÜ : 18 OCAK 2013 CUMA TOPLANTININ BAŞLAMA SAATİ : 14:00 BİRLEŞİM : 5.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ TOPLANTININ TARİHİ VE GÜNÜ : 18 OCAK 2013 CUMA TOPLANTININ BAŞLAMA SAATİ : 14:00 BİRLEŞİM : 5. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ SEÇİM DÖNEMİ : 6. TOPLANTI YILI : 5. TOPLANTI : OCAK TOPLANTININ TARİHİ VE GÜNÜ : 18 OCAK 2013 CUMA TOPLANTININ BAŞLAMA SAATİ : 14:00 BİRLEŞİM : 5. RAPORLAR:

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :680 KARAR 680: Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar Mevkii 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının daha detaylı incelenmek üzere gündemde bırakılmasına, İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda işaret oylamayla

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Karar No: 206/5 Evrak No: 3857 Özet: Sözleşmeli avukat çalıştırılması Dairesi: Yazı İşleri Müdürlüğü Konu: Sözleşmeli personel "06/06/206 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza havale edilen Yazı

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

Karar No:75 Özü: Önergenin gündemin 37. Maddesi olarak görüşülmesine oy birliği ile karar verildiği hk.

Karar No:75 Özü: Önergenin gündemin 37. Maddesi olarak görüşülmesine oy birliği ile karar verildiği hk. 04.02.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI Karar No. 68 Özü : 04.02.2015 günlü meclis toplantısına katılamayan Üye Recep Tokgöz, Nuran Yılmaz, Murat Şimşek, Can Kasapoğlu, Bahadır Yantaç, Ayhan Ateş, Ercan Merthatun

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Soğanlık, Eski:132 Pafta, 1063 Ada 38 parsel) Yeni: 10058 Ada 419, 418 ve Park/Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği teklifi (10058

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.11.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 24 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.11.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 24 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.11.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 24 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : Hizmet Alım İhalesi. komisyonumuza havale edilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :249 KARAR 249 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ekim ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 8 Ekim 2014 Çarşamba günü

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 04.04.2016 G Ü N D E M 1- Meclisin açılışı 2-5393 sayılı Belediye Kanununun 19., 33. ve 24.maddelerine göre Divan Katibi, Meclis 1.ve 2.Başkan Vekillerinin, Encümen Üyelerinin, Meclis

Detaylı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent 10.2.3.4. Ek 4: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına 20.10.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2015-21000 Birleşim Tarihi : 09/10/2015 Birleşim Saati : 20:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ Karar Tarihi : 01/11/2011 Toplantı Dönemi : 2011 Karar Niteliği :Olağan Meclis Toplantısı Toplantı No : 11 Birleşim No : 11 Oturum No : 1 Belediye Meclisi 2011

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :269 KARAR 269 : İlçenin Gülbahçe Mahallesinde yerleşim bölgesindeki tesislerin yetersiz enerji iletimi olması nedeniyle yeni trafo yerine ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Gülbahçe Mahallesi 421

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr TARİHSEL SÜREÇ İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 1950 li yıllarda Sanayileşme ve kentlere GÖÇ Tepki: 1) 1966 yılında «Gecekondu

Detaylı

Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince, Belediye Sağlık ve Diğer İşler Komisyonunun 5 kişiden oluşmasına ve

Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince, Belediye Sağlık ve Diğer İşler Komisyonunun 5 kişiden oluşmasına ve 1 Tekirdağ Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi gereğince NİSAN 2009 Ayı toplantısını 05 Nisan Pazar günü saat 13.00 de yapmış olup, alınan karar özetleri aşağıya çıkarılmıştır.

Detaylı

9.2.5. Riva Galatasaray Spor Kulübü Arazisi 16.04.2009 / 29.04.15538. Değerli meslektaşımız,

9.2.5. Riva Galatasaray Spor Kulübü Arazisi 16.04.2009 / 29.04.15538. Değerli meslektaşımız, 9.2.5. Riva Galatasaray Spor Kulübü Arazisi 16.04.2009 / 29.04.15538 Değerli meslektaşımız, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva (Çayağzı) Köyü, Beylik Mandıra Mevkii 1-5 pafta 2942 parsel sayılı tapuda tarla

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları;

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları; a) Belediye ve varsa mücavir alan sınırları içerisindeki tüm yapılaşmaların plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak,

Detaylı

ARAR NO : KARAR TARİHİ : KARAR ÖZETLERİ

ARAR NO : KARAR TARİHİ : KARAR ÖZETLERİ 1 Tekirdağ Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince ARALIK 2010 Ayı toplantısını 01 Aralık 2010 Çarşamba günü saat 10.00 da yapmış olup, alınan karar özetleri aşağıya çıkarılmıştır.

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 07.11.2014 KARAR NO 55 KARAR İmar tadilatları hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklif yazısı okundu. Verilen izahat,

Detaylı

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü.

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. 28.03.2016 ALINAN KARARLAR 1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun 23.02.2016 tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 180 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir

Detaylı

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI. Meclis toplantısı Belediye Başkanı Doğan EKİCİ Başkanlığında, sözleri ile başlatıldı.

HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI. Meclis toplantısı Belediye Başkanı Doğan EKİCİ Başkanlığında, sözleri ile başlatıldı. 05.10.2015 HACILAR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI TUTANAĞI Meclis toplantısı Belediye Başkanı Doğan EKİCİ Başkanlığında, sözleri ile başlatıldı. hoş geldiniz Açılış ve yoklama yapıldı; Meclis Üyesi Yaşar

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Mart 2016 Salı günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 26.10.2016 Kararın Nosu : 92 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nün 24.10.2016 tarih ve E.11827418 sayılı yazısı ile Belediye Meclisimizin 01.06.2016 tarih ve 67 sayılı kararı ile Halk

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Soğanlık, Eski:132 Pafta, 1063 Ada 38 parsel Yeni: 10058 Ada 419, 418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği teklifi 10058

Detaylı

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra;

KOMİSYON ÜYELERİ. (İmza) (İmza) (İmza) Komisyon Raporu üzerinde meclisçe yapılan müzakerelerden sonra; T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ :ŞUBAT 2016 BİRLEŞİM :4 OTURUM :1 TOPLANTI TARİHİ :05.02.2016 GÜNDEM MADDE NO :2 KARAR NO :29 ÖZÜ :ANTAKYA BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 46 KARAR 46- İlçemiz, Sıra Mahallesi 2150 ada 7 parselde bulunan trafo yerinin değiştirilmesi Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İzmir İl Tesis Müdürlüğünün 04.01.2013 tarih 273 sayılı yazısı

Detaylı

02.09.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI

02.09.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI TARİHLİ MECLİS KARARLARI Karar No. 458 Özü : günlü meclis toplantısına katılamayan Üye İbrahim Güney, Mehmet Tosun, Bahadır Yantaç, Mustafa Küçükoğlu, Can Kasapoğlu, Ercan Merthatun un mazeretli sayılmalarına

Detaylı

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş...

20. Dönem Çalışma Raporu İçindekiler Dönem Çalışma Programı Çalışma Döneminde Örgütsel Durum ve İşleyiş... İçindekiler 1-Sunuş... 1 2-Jeoloji ve Jeoloji Mühendisliğine Genel Bir Bakış... 15 2.1-Jeoloji... 15 2.1.1-Jeolojinin Diyalektiği... 16 2.2-Jeoloji Mühendisliği... 26 3-TMMOB-Jeoloji Mühendisleri Odası

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 05.02.

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 05.02. MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç ve kapsam Madde 2 Dayanak Madde 3 Tanımlar İkinci Bölüm - Konseyin Kuruluş Amacı, Oluşumu ve

Detaylı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından: 3 Ocak 2014 Sayı : 28871 RESMÎ GAZETE Sayfa : 59 Karar No : 2013/201 Konu : Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı; İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14217 ada, 1 nolu

Detaylı

ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA HUKUK KOMİSYONU RAPORU

ŞİŞLİ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA HUKUK KOMİSYONU RAPORU HUKUK KOMİSYONU RAPORU TEKLİFİN ÖZÜ..: Şişli Belediye Meclisinin, 2014 yılına ait bir aylık tatil süresini Ağustos ayında kullanması Hk KOMİSYON GÖRÜŞÜ..: Belediyemiz Meclisinin 03 Şubat 2014 günlü birleşiminde

Detaylı

FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR Karar Tarihi Ve Sayısı (04.01.2016) (2016-1/1-1) Konusu: (Gündeme İlave Madde: Yerleşik Alan

Detaylı

.T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S

.T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S .T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-232 Özü: Yurt dışı ziyareti K A R A R 11.08.2014 Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.08.2014 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KASIM 2016 DONEMİ MECLİS TOPLANTI GÜNDEMİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 13. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin

Detaylı

Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği. www.irisakademi.com

Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği. www.irisakademi.com Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği www.irisakademi.com Resmi Gazete Tarihi:05.02.2013 Resmi Gazete Sayısı:28550 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK)

14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) 14.4. Mesleki Uygulama ve Denetim Komitesi (MUDK) Mimarlar Odası nın Anayasanın 124. maddesine ve 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu na dayanarak çıkarmış olduğu yönetmelik, tarife

Detaylı

BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 293 ADA 5, 6, 7, 8, 10, 11 PARSEL 1/5000 18_19 M 2016 1 Planlama Alanı Balıkesir ili, Erdek ilçesi, Yalı Mahallesi sınırları içerisinde

Detaylı

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 27 Nisan 2011 İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Yeri : İZMİR KENT KONSEYİ HİZMET BİNASI Toplantı Karar Sayısı: Yürütme-2011/4 KATILAN

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Karar Tarihi : Karar No : Konu : Kadro İptal-İhdas Talebi.

Karar Tarihi : Karar No : Konu : Kadro İptal-İhdas Talebi. Karar Tarihi : 01.07.2014 Karar No : 41850698.301.05-112 Konu : Kadro İptal-İhdas Talebi. KARAR : 22.02.2007 tarihli ve 26442 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Norm Kadro İlke ve Standartlarına

Detaylı

Danıştay Başkanlığı na İletilmek Üzere. İstanbul İdari Mahkemesi Başkanlığı na;

Danıştay Başkanlığı na İletilmek Üzere. İstanbul İdari Mahkemesi Başkanlığı na; Danıştay Başkanlığı na İletilmek Üzere İstanbul İdari Mahkemesi Başkanlığı na; Yürütmenin Durdurulması Taleplidir. Davacı: TMMOB Şehir Plancıları Odası Adres: Emirhan Caddesi Bayındır Çıkmazı Sokak No:1/1

Detaylı

4.32. Karaköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı

4.32. Karaköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı 4.32. Karaköy İskelesi ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Sonuçlandı 02.10.2009 / 29.08.16739 Mimarlık öğrencilerinin kent, kentsel mekân ve değişen gereksinimler karşısında

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları,

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları, TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI 40. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal, ve kültürel gelişmelerin, yaşam ve meslek alanlarımıza yansımaları ağırlaşarak

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ

T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ T.C. KAYSERİ İLİ TALAS BELEDİYESİ MECLİSİ Karar Tarihi : 02/05/2011 Toplantı Dönemi : 2011 Karar Niteliği : Olağan Meclis Toplantısı Toplantı No : 05 Birleşim No : 05 Oturum No : 1 Belediye Meclisi 2011

Detaylı

9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir)

9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir) 9.2.2. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Projesi (Ataşehir) 14.02.2008 / 28.10.11210 Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Mesleki Denetimde Çevresel Etki Değerlendirmesi Çekince Raporu Projenin

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ

KONAK BELEDİYE MECLİSİ DUYURU Belediye Meclisimiz Perşembe günü Saat 18.00 de İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konaktaki Belediye Sarayı Bünyesinde bulunan meclis toplantı salonunda aşağıdaki gündemde bulunan konuları görüşmek

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M

KONAK BELEDİYE MECLİSİ G Ü N D E M KONAK BELEDİYE MECLİSİ 01.03.2016 G Ü N D E M 1-Meclisin açılışı 2-Mecliste verilecek önergeler 3-Birimlerden gelen önergeler 1-(36/16)-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.02.2008 tarih ve 01.485 sayılı

Detaylı

YÖNETİM KURULU 11 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR

YÖNETİM KURULU 11 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 11 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

İstanbul ( ). İdari Mahkemesi Sayın Başkanlığı na;

İstanbul ( ). İdari Mahkemesi Sayın Başkanlığı na; Yürütmenin Durdurulması istemlidir. İstanbul ( ). İdari Mahkemesi Sayın Başkanlığı na; DAVACI : VEKİLİ: TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI Darphane Emirhan Cad. Bayındır Sok. Uygar Ap. No: 1/1 Dikilitaş / Beşiktaş

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi. KONU Davalı idarenin yanıt dilekçesine yanıtlarımızın sunulmasıdır.

: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi. KONU Davalı idarenin yanıt dilekçesine yanıtlarımızın sunulmasıdır. İSTANBUL 9.İDARE MAHKEMESİ SAYIN BAŞKANLIĞINA 14.06.2010 İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI DOSYA NO: 2010/448 E. : TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi VEKİLİ : Av. Ş. Can ATALAY DAVALI İDARE :

Detaylı