Mülkiyete ilişkin risk yönetiminde Avrupa nın öncü uzmanları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mülkiyete ilişkin risk yönetiminde Avrupa nın öncü uzmanları"

Transkript

1 FAF International. Mülkiyete ilişkin risk yönetiminde Avrupa nın öncü uzmanları FAF International FAF International; First American Financial Corporation a bağlı First Title Insurance Plc. nin, Batı Avrupa ve Türkiye de faaliyetlerini yürütmekte kullandığı markadır. First Title Insurance Plc., Financial Services Authority tarafından lisanslandırılmış olup, Avrupa çapında ürün ve hizmetler sunmaktadır.

2 FAF International Kimdir? First American Financial Corporation (NYSE:FAF), 60 dan fazla ülkede müşterilerine sigortacılık ürünleri sunmaktadır. ABD nin önde gelen Finansal Hizmetler şirketlerindendir. Geçmişi 1889 yılına dayanan şirket, 2010 yılı rakamları ile 3,9 milyar ABD Doları gelir elde etmiştir yılı sonu itibari ile güçlü kredi notlarına sahiptir. ( AM Best A(-) ) FAF International; First American Financial Corporation a bağlı First Title Insurance Plc. nin, Batı Avrupa ve Türkiye de faaliyetlerini yürütmekte kullandığı markadır. First Title Insurance Plc., Financial Services Authority tarafından lisanslandırılmış olup, Avrupa çapında ürün ve hizmetler sunmaktadır.

3 Mülkiyet Sigortası Neyi Teminat Altına Alır? Kim İhtiyaç Duyar? > > Hukuki İnceleme sırasında bulunan eksiklikler, mülkiyet/imar kusurlarını, > > Mülkiyetin, İmar ve İnşaat Ruhsatı belgelerinin, mülkiyet üzerinde kurulan ipoteğin geçerli ve kusursuz olduğunu, > > de mülkiyete ilişkin sorun sebebi ile meydana gelen değer düşüşünü, > > Sahtekarlık, Sahtecilik sebebi ile yaşanan kayıpları, > > Muhtelif davalar sebebi ile yaşanan kayıpları, > > Anlaşma yolu ile üçüncü partilere ödenen tutarları, > > Yasal ücret ve masrafları (limitsiz) teminat altına alır. > > Teminat dolaylı zararları da kapsayabilir; kira kaybı, kar kaybı, relokasyon masrafları gibi.. > > Alıcıları/Satıcıları, Geliştiriciler, Enerji, Altyapı yatırımcıları, > > ihtiva eden Birleşme ve Satın Almalarda taraflar, > > üzerinde ipotek, üst hakkı gibi haklar tesis eden taraflar, > > Kredi Veren Kuruluşlar, > > Müşterileri adına hareket eden Avukatlar, Emlak Danışmanları ve diğer Aracılar. Ne zaman İhtiyaç Duyulur? > > Genellikle alım satım, proje başlangıcı, ipotek işlemi öncesinde. Poliçe vadesi nedir? > > Alıcı, Geliştirici ya da Yatırımcı poliçelerinde 10 yıl. > > Sigortalının; ipotek tesis eden alacaklı, banka ya da benzeri kredi veren kuruluş olması durumunda, poliçe vadesi kredi süresiyle aynıdır. Poliçe primi ne şekilde ödenir? > > Prim sadece bir defa, poliçe düzenlenmesi aşamasında peşin ödenir. Poliçe yürürlükte olduğu sürece başka bir prim ödenmez.

4 Hukuki İncelemede Risk Tespit Edildiğinde Mevcut Seçenekler Alıcı riskleri kendisi üstlenir Alıcı problemin düzeltilmesini ister Mülkiyet Sigortası, tüm seçeneklerin alternatifi olabilir Satış fiyatı düşürülür İşlem iptal olur Satıcı garanti verir Mülkiyet Sigortası, Alım Satım Sürecini Her İki Taraf Açısından Sorunsuz Hale Getirir Hukuki İncelemeyi hızlandırır Spesifik hukuki riskleri sigortalar veya ipotek varlıklarının değerini arttırır

5 Yatırımcı / Geliştirici Bilinen Riskler / Sorunlar Sonradan Ortaya Çıkabilecek Riskler / Sorunlar > > ile ilgili devam eden davalar, > > İmar izinleri ve imar sürecine ilişkin eksiklikler, > > Verilmiş imar izinlerinin iptaline ilişkin çekinceler, > > Çok ortaklı, hisseli gayrimenkullere ilişkin muhtemel iptal/veraset davaları, > > Tapu kayıtlarındaki kısıtlayıcı bir takyidat, > > Yasal izinlere, kira, üst hakkı gibi haklara ilişkin kaygı duyulan hususlar, > > Mülkiyete ilişkin kusurlar, eksiklikler. > > Mülkiyet kusurları, > > İmar sorunları/iptalleri, > > Sahtecilik, sahtekarlık, ehliyetsizlik, mirasçı talepleri, > > İşlem evraklarının eksik ve/veya yanlış olması, > > Geçersiz vekaletname ile yapılmış işlemler, > > Hatalı yargı ve idari süreçler, > > İrtifak, geçiş hakları sorunları, > > Arazi üzerinde bulunan kısıtlayıcı haklar, > > Mülkiyet üzerinde bulunan başkalarına ait kira ya da satın almadan doğan haklar, > > Mülkiyetin yasal tanımının yanlış yapılmış olması.

6 Ticari Eksik Garanti ve Taahhütler Fabrika satın almak isteyen yabancı yatırımcı, satıcıdan tapu kayıtlarındaki mevcut takyidatlar için garanti ve taahhütler ister ancak satıcı ilgili taahhütleri vermek istemez. Risk Taahhütleri elde edemeyen yatırımcının gelecekte takyidatlar sebebi ile karşılaşabileceği muhtemel kayıplar nedeniyle satın almadan vazgeçmesi. FAF International, satıcının taahhütlerinin yerini alabilecek bir poliçe düzenleyerek işlemin tamamlanmasını sağladı. Geliştirici Poliçesi Mülkiyet risklerine karşı duyarlı olan geliştirici, proje tamamlanana kadar kendisini, sonrasında ise konut alıcılarını teminat altına almak ister. Risk Proje sırasında mülkiyet sorunları sebebi ile inşaatın durması, sorun çözülmez ise projenin iptali, geliştiricinin saygınlığının zedelenmesi, proje sırasında konut satın alan alıcıların mülkiyeti kaybetmesi. FAF International geliştiriciyi ve geliştiriciden konut satın alan alıcıları muhtemel risklere karşı güvence altına aldı.

7 Türkiye de Gerçekleşmiş, Örnek Oluşturabilecek Bazı Kayıplar İmar Sorunları AVM inşa eden yabancı yatırımcı, bir belediyenin açtığı ihaleye katılarak arsa satın alır. AVM inşa aşamasında iken sivil toplum kuruluşu tarafından açılan iptal davası ile karşılaşır. Sorun Belediye yanlış imar planlaması yapmıştır. Yeşil alan, ticari alana dönüştürülmüş, bu sebeple imar planı ve mülkiyet iptal davasına konu olmuştur. Satın alma ve/veya proje aşamasında alınacak Mülkiyet Sigortası, yatırımcıyı iptal riskine karşı teminat altına alır. Bazı durumlarda, dava aşamasında da sigorta temin edilebilir. t ve AVM den oluşan karma kullanımlı proje, kaba inşaatı tamamlanmasına rağmen, inşaat ruhsatı iptali sebebiyle durdurulur. Sorun Eskiden SİT alanı içinde kalan arsanın, SİT alanından çıkartılması işleminin hukuka uygun olmadığı iddiası ile büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesinin verdiği inşaat ruhsatının iptalini talep eder. Satın alma ve/veya proje aşamasında alınacak Mülkiyet Sigortası, yatırımcıyı proje başladıktan sonra ortaya çıkabilecek bu tür iptal risklerine karşı teminat altına alır. Yüzlerce konuttan oluşan site, inşaat tamamlanmasına rağmen imar planı iptal sebebiyle inşaat ruhsatı iptali tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Sorun Önceleri imar planında rekreasyon alanı olan arsanın yeni planlar ile konut alanına çevrilmesi, bir sivil toplum örgütünün açtığı dava sonucunda yeni imar planının iptal edilmesi. Satın alma ve/veya proje aşamasında alınacak Mülkiyet Sigortası, geliştiriciyi iptal riskine karşı teminat altına alır. Aynı zamanda, geliştiriciden konut alan müşterileri de teminat altına alınabilir.

8 Mülkiyet Sorunları Tapu kayıtlarına göre 80 bin m 2 olan arsanın, alım satımdan sonra kadastro kayıtlarına göre aslında 30 bin m 2 olduğu anlaşılır. Sorun Arsa, iki farklı belediye sınırında yer almaktadır. Bu iki belediyenin kadastro kayıtları birbirleri ile uyuşmamaktadır. Mülkiyet Sigortası, bu mülkiyet kusurunu teminat altına almaktadır. İlgili arsa, sigortalanmış olsa idi, alıcı teminat altında olacaktı. Sahte vekaletname ile satışı yapılan arsanın alıcısı, tapu iptal davası ile karşı karşıya kalır. Sorun Bazı sahtecilik türleri, Yargıtay kararları ile de düzenlendiği üzere, devlet güvencesi altına girmemektedir. Bu tip sahtecilik, sahtekarlıklar, Mülkiyet Sigortası güvencesi kapsamındadır. Alım satım öncesinde alıcı sigortalanmış olsa idi, teminat altında olacaktı. Bankanın üzerinde ipotek tesis ettiği gayrimenkulün tapusu, önceki satış işleminin iptal edilmesi sonucu iptal edilir. Sorun Hem bankanın ipoteği, hem de bankadan kredi alan kişinin tapusu iptal olur. Bu tip kayıplar, Mülkiyet ve İpotek Teminatları sigortası kapsamı altındadır. İşlem öncesinde yapılan sigorta hem banka, hem de alıcı için teminat sağlayabilir.

9 Türkiye de Mülkiyete İlişkin Davalar 2006 yılı İstatistiklerine göre; > > Toplam Açılan Dava Sayısı: 1,519,283 > > Bu davaların %39 u Taşınmaz Hakları konusundaki Uyuşmazlıklar. > > Yalnızca Hazine nin taraf olduğu dava sayısı: Bunların: i Tapu İptali, i Kadastro Tespitine İtiraz, i Doğrudan Taşınmaz Davaları > > 2008 Yılı İstatistiklerine göre: su doğrudan tapu iptal, kadastro iptali, tapu tahsisi, imar, kamulaştırma, yıkım olan yaklaşık dava açılmıştır. > > Aynı İstatistiklere göre: Kadastro davaları ortalama 503 gün, Hukuk mahkemeleri ortalama 305 gün sürmektedir. Yargıtay ve Danıştay süreçleri hesaba katıldığında, mülkiyet davalarının ortalama 2-3 yıl sürdüğü görülmektedir.

10 Türkiye de Tapunuz Devlet Güvencesinde mi? > > Ehliyetsiz kişilerin gerçekleştirdiği işlemler, > > Bazı sahtecilik türleri, > > Yanlış Kadastro, > > Muvazaalı işlemler, > > Çifte Tapu, > > Kıyı Mevzuatı, > > Orman Alanları kadastro sorunları, Devlet güvencesi dışındadır. Ayrıca; Tapu iptali sebebi ile zarar gören kişi, ancak ve ancak bir tapu iptal davası açar ve bu davayı kaybederse devletten tazminat isteyebilmektedir. Bu tazminat istemi de, yine Hazine ye karşı açılacak bir dava ile ileri sürülmek zorundadır. Her iki dava da uzun yıllar sürebilir, ve zarar tam olarak tahsil edilemeyebilir.

11 Bir Alım Satım İşlemi Sonrasında Ne Tip Sorunlar Çıkabilir Kadastral Hatalar > > Bilgiler parsel haritasındakinden farklı olabilir. > > Tapu haritası (pafta) hatalı olabilir. > > Binanın dayanağı olan iskan ruhsatları veya imar uygulaması iptal edilmiş olabilir. Tescil Hataları > > Tapu sicilinde yazılı bilgiler hatalı olabilir. > > Tapuya işlenmiş haklar gerçekte var olmayabilir veya terkini gereken haklar olabilir. > > Yapılan işlem sırasında hukuki eksiklik ve yanlışlıklar yapılmış olabilir. > > Yapılan işlemin ya da önceki bir işlemin tescili unutulabilir ya da hatalı bir şekilde yapılmış olabilir. > > Tescil hatalı bir sayfaya yapılmış olabilir. > > Temsil belgelerinde hata ve eksiklikler olabilir. > > Tarafların kimlik belgelerinde eksiklik ve hatalar olabilir.

12 Bir Alım Satım İşlemi Sonrasında Ne Tip Sorunlar Çıkabilir Sahtecilik, Sahtekarlık > > Tapuya ibraz edilmiş belgeler, kimlikler sahte olabilir. > > İşlemden önce tapu kaydı üzerindeki bir hak, sahte belgeler ile terkin edilmiş olabilir. > > Satın aldığınız kişi, sahte kimlik ve belgelerle bir başkasının gayrimenkulünü size satmış olabilir. Diğer sorunlar > > Kişi; hata, hile ve/veya ikrah etkisiyle işlemleri yapmış olabilir. > > Vekaletnamede hata, yetki eksikliği, şekil şartı uygunsuzluğu olabilir. > > İşlem yaptıran kişilerin 65 yaş üzerinde olmaları, işlem raporsuz yapılmış ise iptale sebep olabilir. > > Tapudaki isim benzerliklerinden farklı kişilerin yeri üzerinde işlem yapılmış olabilir. > > Tapuya tescil edilmemiş, devam eden davalar olabilir. > > Tapu da ipotek tesis eden bağımsız bölüm ile fiziki bağımsız bölüm birbirinden farklı olabilir. > > İşlemden önce tapu kaydı üzerindeki bir hak, sehven terkin edilmiş olabilir.

13 İngiltere Portföy Satışı ile İlgili Garanti ve Taahhütler Bir gayrimenkul fonuna ait 221 adet gayrimenkulden oluşan portföy, iflas dairesi tarafından satışa çıkarılır. İflas dairesi, standart gayrimenkul satışlarında verilen mülkiyete ilişkin garanti ve taahhütleri vermemektedir. Bu eksikliği gidermek için mülkiyet sigortası poliçesi tanzim edilir ve alıcıların tek tek 221 gayrimenkule ilişkin hukuki inceleme yapmasına gerek kalmaksızın herbir gayrimenkul ayrı ayrı mülkiyet kusurlarına karşı teminat altına alınır. Bu sayede işlem hızla tamamlanır. Danimarka Mülkiyeti Kısıtlayan Şerhler Uzun yıllardır faaliyette olan bir alışveriş merkezini satın almak isteyen Fonu, hukuki inceleme sırasında tapu kayıtlarında birçok kısıtlayıcı şerh ile karşılaşır. Bu şerhlerin uygulanma ihtimali durumunda, alışveriş merkezinin belli bölümlerinin yıkımı söz konusu olabilir ki bu, satın almanın önünde önemli bir engel oluşturur. Yıkım halinde, yıkım masrafları, yeniden inşa maliyetleri ve gayrimenkulde meydana gelecek değer düşüşü teminat altına alınır ve Fon un satın alma işlemini tamamlaması sağlanır. Hollanda Rüzgar Enerji Santrali Yerel Yasa ve İdari uygulamalara göre bir santralin imar planı, ilan tarihinden sonraki 2 sene içinde itiraza konu olabilir. Örnekte operatör şirket, bu süreyi beklemeksizin rüzgar türbinlerini sipariş etmek mecburiyetinde idi. Bu süre zarfında yapılabilecek bir itiraz sonucu mahkeme tarafından verilecek bir iptal, tüm yatırımın kaybedilmesine sebep olabilirdi. FAF International, operatörün riskini teminat altına alarak siparişlerini vermesini ve işin zamanında tamamlanmasını sağladı. İskoçya Rüzgar Enerji Santrali Geçmişe dönük mülkiyet ve mevcut sınırlar ile ilgili belirsizlikler bulunan eski bir tarım arazisi üzerinde rüzgar santrali inşa etmek isteyen yatırımcı, tüm bu riskleri göze alıp almamakta kararsız idi. FAF International yatırımcıyı; mülkiyete ilişkin sorunlar yüzünden inşaatın gecikmesi ve teslim tarihine yetişmemesi, kiralamanın yapılamaması sebepleri ile oluşabilecek kayıpları, plan giderleri, şantiye kurulum giderleri, yol inşaatı, rüzgar ölçüm masrafları ve bunlara ek olarak izinlerin iptali durumunda, santrali devreden çıkarma masraflarını teminat altına alarak yatırımcının güvenle projeye devam edebilmesini sağladı.

14 İtalya Tadil İzni Eksikliği İki daire, 40 yıl evvel birleştirilerek tek bir bağımsız bölüm haline getirilir. Dairenin 2011 yılı içindeki satışı sırasında, alıcılar; birleştirme işleminin tadil izni olmaksızın yapılmış olması, daireler arasında kalan ortak alanın daire alanına katılmış olması ve bu tip işlemlerin iptali için zaman aşımı süresi olmaması sebebi ile kararsızdırlar. olarak, alıcı, tüm bu riskler gerçekleştiğinde karşılaşabileceği zarara karşı teminat altına alınmış, ve işlemin tamamlanmasının önü açılmıştır. Fransa İnşaat İzni Eksiklikleri Alıcı, satın almak istediği dağ otelinin 4. katı ve yüzme havuzunun inşaat izin belgelerinde eksiklikler olduğunu tespit eder. Bu sebeple alım satım ve işlemin finansmanında sorun çıkar. Ne alıcı, ne de satıcı belediyeye başvurup araştırma yapmayı arzu etmemektedir. FAF International olası bir aykırılık durumunda; muhtemel cezalar, otelin değerinde meydana gelebilecek değer düşüklüğü ve yıkım masraflarını teminat altına alarak alım satımın ve ilgili finansman işleminin tamamlanmasını sağlar. Fransa İskan Ruhsatı Eksiklikleri Uzun yıllar önce inşa edilen binanın iskan ruhsatı alınmamış, sonrasında bölgenin yapılaşmaya kapatılması sonucu da bina herhangi bir sebeple yıkılır ise yeniden inşası imkansız hale gelmiştir. Binayı satın alan, ancak bu riski kendi üzerine almak istemeyen yatırımcı, FAF International dan binanın herhangi bir sebeple yıkılması durumunda, yapıyı yeniden inşa edememesi sebebi ile karşılaşacağı değer kaybına karşı teminat alarak satın alma işlemini tamamlar. Fransa İnşaat Alanı Aşımı Bir özel sermaye fonunun Paris te satın alacağı bir ofis binası, çevre binalar ile birlikte sahip olduğu ortak alana taşmıştır. Bu durum, çevre bina sahipleri ile eskiden yapılmış ve tapu kayıtlarına şerh edilmiş anlaşma şartlarına aykırıdır. Bu koşullar ile binayı satın almak istemeyen yatırımcı, FAF International dan aldığı, herhangi bir yıkım durumunda karşılaşacağı, kira kaybı, değer kaybı, yıkım ve yeniden inşa maliyetlerini içeren teminat sayesinde satın alma işlemini tamamlamıştır.

15 Türkiye: Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi, Hak İş Merkezi, No:2 Kat:3 - B Çağlayan, Kağıthane, İstanbul İngiltere: London International Press Centre, 76 Shoe Lane, London, EC4A 3JB Tel: FAF International info@fafint.com.tr /

İMAR BARIŞI. Başvuru HUKUKİ SORUMLULUK

İMAR BARIŞI. Başvuru HUKUKİ SORUMLULUK İMAR BARIŞI 6 Haziran 2018 tarihli 30443 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan YAPI KAYIT BELGESİ VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR başlıklı tebliğ ile İmar Barışı yürürlüğe girmiştir. İmar Affı olarak da

Detaylı

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri

Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Ana Sayfa > Mevzuat > Tapu ve Kadastro Genelgeleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgeleri Başvuru Online Başvuru ve SMS Yoluyla Bilgilendirme (2010/21) Emlakçıların Ön Başvuru İle İş Takibi Uygulaması

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

Western Europe: Mainzer Landstrasse 46, 60325, Frankfurt, Germany Tel: + 49 69 7191 43606. www.firsttitle.eu

Western Europe: Mainzer Landstrasse 46, 60325, Frankfurt, Germany Tel: + 49 69 7191 43606. www.firsttitle.eu UK: London International Press Centre, 76 Shoe Lane, London, EC4A 3JB Tel: +44 20 7832 3100 Email: new.business@firsttitle.eu www.firsttitle.eu Western Europe: Mainzer Landstrasse 46, 60325, Frankfurt,

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX ŞEKİL LİSTESİ...XVI KISALTMALAR...XVII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX ŞEKİL LİSTESİ...XVI KISALTMALAR...XVII IX İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX ŞEKİL LİSTESİ...XVI KISALTMALAR...XVII GİRİŞ...1 TERMİNOLOJİ...3 MÜLKİYET HAKKI NEDİR?... 3 BİNA VE YAPI NEDİR?... 4 RESMİ BİNA NEDİR?... 6 UMUMİ BİNA NEDİR?...

Detaylı

e - Devlet Müracaat Kılavuzu İMAR BARIŞI İLE Yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son buluyor. İmar Barışı na ilişkin merak edilen

e - Devlet Müracaat Kılavuzu İMAR BARIŞI İLE Yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son buluyor. İmar Barışı na ilişkin merak edilen e - Devlet Müracaat Kılavuzu İMAR BARIŞI İLE Yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son buluyor. İmar Barışı na ilişkin merak edilen herşey için imarbarisi.csb.gov.tr 1 e - Devlet Üzerinden

Detaylı

Av. Mürsel YİĞİT İzmir Barosu

Av. Mürsel YİĞİT İzmir Barosu Av. Mürsel YİĞİT İzmir Barosu SUNUM KONULARI İmar Barışı İmar Barışı mı? Affı mı? Hukuki yönüyle İmar Barışı Görüşler İMAR BARIŞI 3194 Sayılı İmar Kanunu nun Geçiçi 16. Maddesine göre İmar Barışı nın amacı;

Detaylı

nglerimiz: 1889'da kuruldu, 1964'ten beri ABD Borsasında işlem görüyor.

nglerimiz: 1889'da kuruldu, 1964'ten beri ABD Borsasında işlem görüyor. Sunum: nglerimiz: l i i 1889'da kuruldu, 1964'ten beri ABD Borsasında işlem görüyor. AA3 A- 80 ülkedeki faaliyetlere öncülük etti Dünya çapında 2100 ofis 2008 Grup Geliri $ 6,2 milyar 2008 - First American'ın

Detaylı

6. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe ne ad verilir? 1.Aşağıdakilerden hangisi tapuda şerh edilir?

6. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe ne ad verilir? 1.Aşağıdakilerden hangisi tapuda şerh edilir? 1.Aşağıdakilerden hangisi tapuda şerh edilir? A) Yönetim planı B) Eklentiler C) Rehin hakları D) Yevmiye numarası E) Tasarruf yetkisi kısıtlamaları 6. Kat mülkiyetine konu gayrimenkulün bütününe A) Ana

Detaylı

Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye nin gündemini işgal eden en önemli konuların başında geliyordu.

Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye nin gündemini işgal eden en önemli konuların başında geliyordu. 1 Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye nin gündemini işgal eden en önemli konuların başında geliyordu. Yıllardır kangren olmuş bu konuya cesaretle el atmak bizim

Detaylı

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME SUNUMU İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME SUNUMU İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME SUNUMU İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 21.06.2018 İMAR BARIŞI NEDİR? İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle; Vatandaşlarımızın

Detaylı

DİKKAT! Müracaatta yapıya ilişkin bilgilerin doğru girilmesi gerekmektedir. Tapuda işlem yapılırken yapının mevcut durumunu gösteren proje istenecek

DİKKAT! Müracaatta yapıya ilişkin bilgilerin doğru girilmesi gerekmektedir. Tapuda işlem yapılırken yapının mevcut durumunu gösteren proje istenecek DİKKAT! Müracaatta yapıya ilişkin bilgilerin doğru girilmesi gerekmektedir. Tapuda işlem yapılırken yapının mevcut durumunu gösteren proje istenecek ve bu projenin Yapı Kayıt Belgesindeki bilgilerle uyumlu

Detaylı

Başa Dön ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (DASK)

Başa Dön ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (DASK) Başa Dön ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (DASK) İçerik Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) Kapsam Kapsam Dışında Kalan Binalar Teminat Dışında Kalan Haller Maliyet Sıkça Sorulan Sorular Sigorta Kapsamı Zorunlu Deprem

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu. 100301 Frekans. Q3 Versiyon 2 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q3 Versiyon 2 AÇIKLAMA Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 69.003.163 1 Cari Varlıklar 67.337.334 10 Nakit ve Nakit

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 3.586.496 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2012 Tablo Kodu 100301 Frekans Q1 Versiyon 1 31.3.2012 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 64.915.153,19 1 Cari

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr TARİHSEL SÜREÇ İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 1950 li yıllarda Sanayileşme ve kentlere GÖÇ Tepki: 1) 1966 yılında «Gecekondu

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (ZDS) NEDİR? Mak. Müh. Emre KÖKAVCI

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (ZDS) NEDİR? Mak. Müh. Emre KÖKAVCI ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (ZDS) NEDİR? Mak. Müh. Emre KÖKAVCI 345 ZORUNLU DEPREM SİGORTASI (ZDS) NEDİR? Emre KÖKAVCI Sigorta Eksperi Makina Mühendisi / Enerji Yönetimi GENEL TANIMLAR DASK KELİMESİ, DOĞAL

Detaylı

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı?

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı? İFRAZ - TEVHİT UYGULAMASI Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat GEREKLİ BELGELER Serbest çalışan bir Harita Mühendisi tarafından hazırlanan teknik dosya 1.Dilekçe 2.Güncel Tapu Kaydı 3.Güncel İmar Çapı

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri

KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER BELGE TALEBİNİN DAYANAĞI

Detaylı

İMAR BARIŞI VE KAPSAMI. İmar Barışı Nedir?

İMAR BARIŞI VE KAPSAMI. İmar Barışı Nedir? İMAR BARIŞI 1 İMAR BARIŞI VE KAPSAMI İmar Barışı Nedir? Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış olan yapılara Yapı Kayıt Belgesi düzenlenerek bu yapıların kayıt altına alınması ve böylece

Detaylı

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME SUNUMU İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME SUNUMU İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME SUNUMU İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 05.07.2018 İÇERİK İMAR BARIŞI NEDİR? İMAR BARIŞINA NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU? İMAR BARIŞINDAN HANGİ YAPILAR FAYLANABİLİR? İMAR BARIŞININ

Detaylı

Söz konusu değişikliklerin yürürlük tarihi 6728 sayılı Kanunun yayım tarihi (9/8/2016) olarak belirlenmiştir

Söz konusu değişikliklerin yürürlük tarihi 6728 sayılı Kanunun yayım tarihi (9/8/2016) olarak belirlenmiştir 1 Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında bina inşaat harcı istisnası Damga Vergisi- Emlak vergisi Durumu Belediye Gelirleri Kanunu 48 nolu Genel Tebliği ile ( 29.09.2016) Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa

Detaylı

Hesap Kodu Hesap Adı YTL

Hesap Kodu Hesap Adı YTL Hesap Kodu Hesap Adı YTL 1 Cari Varlıklar 46.722.460,48 10 Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 25.925.242,17 100 Kasa 60.746,12 101 Alınan Çekler 0,00 102 Bankalar 25.861.797,80 103 Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI

TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI EĞĠTĠM 2009 TURKKARİYER EĞİTİM PROGRAMLARI DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI hazırlananlar ile konuya ilgi duyan herkes katılabilir Program,Değerleme Uzmanlığında yer alan 5 Modülden oluşmuş

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

İZİN VE İRTİFAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJİ İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İZİN VE İRTİFAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJİ İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE İRTİFAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJİ İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SUNUM PLANI 1. Petrol ve Doğalgaz İzinleri 2. Enerji, Baraj ve Gölet İzinleri 3. Bedeller 4. Ön izin 5. Kesin İzin 6. İrtifak Hakkı Tesisi

Detaylı

GES Tesislerinde SİGORTA. Osman TÜKEN Kotra Sigorta Aracılık. Hizm. Ltd. Şti.

GES Tesislerinde SİGORTA. Osman TÜKEN Kotra Sigorta Aracılık. Hizm. Ltd. Şti. GES Tesislerinde SİGORTA Osman TÜKEN Kotra Sigorta Aracılık. Hizm. Ltd. Şti. GES SİGORTA DEVRELERİ ve SİGORTA ÜRÜNLERİ (ÇATI VE ARAZİ TİPİ GES TESİSLERİNİN SİGORTA SÜREÇLERİ AYNIDIR ) MONTAJ DÖNEMİ SİGORTA

Detaylı

KOBİLER İÇİN DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASI SİSTEMİ 28 ARALIK 2018

KOBİLER İÇİN DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASI SİSTEMİ 28 ARALIK 2018 KOBİLER İÇİN DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASI SİSTEMİ 28 ARALIK 2018 KAPSAM İşbu çalışma, 24.12.2018 tarih ve 30635 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak

Detaylı

"30.04.2008" Hesap Kodu Hesap Adı YTL

30.04.2008 Hesap Kodu Hesap Adı YTL Tablo Adı BİLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı AIG SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 150 Yıl (YYYY) 2008 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih "30.04.2008" Şirketlerce Tablonun Sisteme(Portala)

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER TAŞINMAZ MAL (ARSA) SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

Detaylı

1- Ticari Alacak Sigortasına İlişkin Devlet Destekli Sistem Hakkında Genel Bilgi

1- Ticari Alacak Sigortasına İlişkin Devlet Destekli Sistem Hakkında Genel Bilgi BILGILENDIRME NOTU KONU>> 04.06.2018 tarih ve 2018/11892 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (22.06.2018 Tarih ve 30456 Sayılı R.G. de yayımlanan) ile yürürlüğe konulan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik

Detaylı

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Emlak Ve İstimlâk Müdürlüğü Görev Ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam: MADDE 1-(1) Bu yönetmelik Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ 1- Ankara İli Çubuk ilçesinde bulunan gayrimenkuller (imarlı ve sanayi arsaları) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI İDARÎ YARGI 30 Mayıs 02 Haziran 2013 / İstanbul BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ 1. 4483 Sayılı Kanunun Uygulanmasından Kaynaklanan 2. İlk ve Orta

Detaylı

HASAN GÖK KORUMA ALANLARINDAKİ İMAR UYGULAMALARI

HASAN GÖK KORUMA ALANLARINDAKİ İMAR UYGULAMALARI HASAN GÖK KORUMA ALANLARINDAKİ İMAR UYGULAMALARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR LİSTESİ...XV GİRİŞ...1 I. KORUMA HUKUKUNUN GENEL ESASLARI... 5 A. Kavramlara Kısa Bir Bakış...5 1.

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU

GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU GAYRİMENKUL DEĞERLEME RAPORU SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. İSTANBUL / ÜMRANİYE / ÇAKMAK ( 29 Adet Parsel) HAZIRLAYAN ACE GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş. Kayışdağı Cad. Ayşe Hatun

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI İKİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1019 Gayrimenkul Mevzuatı 25 Bu kitapçıkta yer alan

Detaylı

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN 7475 HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4070 Kabul Tarihi : 16/2/1995 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 19/2/1995 Sayı : 22207 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTAHYAKADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI BİRİMİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE)

Detaylı

Coface Ticari Alacak ve Risk Yönetimi

Coface Ticari Alacak ve Risk Yönetimi TITLE OF PRESENTATION DATE 1 Coface Ticari Alacak ve Risk Yönetimi Genel Bilgi Sunumu 2014 Coface Dünyadaki üç büyük oyuncudan biri 1. Coface Genel Tanıtım 2. Türkiye de Coface 3. Hizmetler 4. Ticari Alacak

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ODUNPAZARI TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ODUNPAZARI TAPU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt ve Belge Örneği istemi 1- İlgilisinin veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi, kamu kurumlarına ait resmi yazı. İşlem: 30 Dk. (**) 2 Satış

Detaylı

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011

LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ 26.08.2011 23.09.2011 LÜTFEN DİPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı KONSOLİDE BİLANÇO Tablo Kodu 91 Şirket Ünvanı LİBERTY SİGORTA A.Ş. Şirket Kodu 2340 Yıl (YYYY) 2011 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği

Detaylı

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB)

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak

Detaylı

3.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR

3.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR BÖLÜM 3 : EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ 3.1 : AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, UYGULAMA USUL VE ESASLARI, İLKELER VE TANIMLAR Amaç Madde 1:Bu yönergenin amacı ; Muratpaşa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün

Detaylı

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 84.811.033

11 Finansal Varlıklar ile Riski Sigortalılara Ait Finansal Yatırımlar 84.811.033 31.3.2014 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 379.896.026 1 Cari Varlıklar 276.410.751 10 Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 55.160.287 100 Kasa 5.188 101 Alınan

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları;

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları; a) Belediye ve varsa mücavir alan sınırları içerisindeki tüm yapılaşmaların plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak,

Detaylı

2016 YILINDA TÜRK EXİMBANK

2016 YILINDA TÜRK EXİMBANK 2016 YILINDA TÜRK EXİMBANK Enis GÜLTEKİN Türk Eximbank Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İrtibat Noktalarımız Avrupa Yakası Bursa İstanbul Genel Müdürlük Samsun Ankara Bölge Müdürlüğü Trabzon Ege Bölge Müdürlüğü

Detaylı

DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ TAPU FOTOKOPİSİ DİLEKÇE DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ MAİLİ İNDİHAM RAPORU DİLEKÇE

DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ TAPU FOTOKOPİSİ DİLEKÇE DİLEKÇE KİMLİK FOTOKOPİSİ MAİLİ İNDİHAM RAPORU DİLEKÇE SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI 18. MADDE (ŞUYULANDIRMA)YA İTİRAZ 1975 ÖNCESİNE AİT OLDUĞUNA DAİR YAZI B.K.T.V.K.K. HAVALE İÇİN PROJE 4 B.K.T.V.K.K. KARARI 5 BASİT TAMİR TADİL YAZISI 6 ÇATI İZNİ 7 HİSSE SATIŞ

Detaylı

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık

ÇUBUK İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER. 1 DUMLUPINAR ARSA TAM , , Açık TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Ankara İli Çubuk ilçesi Dumlupınar, Kızılca, Yenice ve Yazır Mahallelerinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAT MÜLKİYETİ UYGULAMALARI İLE SINIRLI AYNİ HAKLAR VE ŞERHLER

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAT MÜLKİYETİ UYGULAMALARI İLE SINIRLI AYNİ HAKLAR VE ŞERHLER Prof. Dr. Etem Sabâ ÖZMEN Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk ABD Başkanı Doç. Dr. Mehmet ŞENGÜL Avukat KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KAT MÜLKİYETİ UYGULAMALARI İLE SINIRLI AYNİ HAKLAR VE ŞERHLER (6306

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK MÜRACAATTA GEREKEN BİLGİLER

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK MÜRACAATTA GEREKEN BİLGİLER E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK MÜRACAATTA GEREKEN BİLGİLER 1- E - DEVLET ŞİFRESİ 2- GEÇERLİ BİR CEP TELEFONU NUMARASI 3- GEÇERLİ BİR E-POSTA ADRESİ 4- BEYAN EDİLECEK YAPININ ADRESİ 5- TAPUSU VARSA ADA VE

Detaylı

HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir.

HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir. HDI SİGORTA A.Ş. HDI Sigorta, Alman sigorta grubu HDI Gerling International AG nin Türkiye deki temsilcisidir. 110 YILLIK SİGORTA TECRÜBESİ ALMAN SİGORTA DEVİNİN MALİ GÜCÜ HDI International AG (Talanx):

Detaylı

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 10.19.1. Ek: Dava Dilekçesi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Sayın Başkanlığına 24.10.2008 Yürütmenin durdurulması istemlidir. İPTAL İSTEMİNDE BULUNAN DAVACI: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı soruları oldukça kısa net sorulardı. Soruların benzerleri deneme sınavlarımızda ve kitaplarımızda mevcut

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı soruları oldukça kısa net sorulardı. Soruların benzerleri deneme sınavlarımızda ve kitaplarımızda mevcut Sorular bize geldiği hali ile adeta samanlıkta iğne arar gibi derlenmek zorunda kalmıştır. Tabi ki sınavdan sonra herkes kaç doğru yaptığını merak edip aşağı yukarı sınavdan kaç puan alacağını merak etmektedir.

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :338 KONUSU: 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi. ö)ilimiz Milas İlçesi, Ulaş Mahallesi sınırlarında yer alan N19C1-C2

Detaylı

TÜRKİYE SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ BİRLİĞİ. 5 Nisan 2011

TÜRKİYE SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ BİRLİĞİ. 5 Nisan 2011 TÜRKİYE SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİ BİRLİĞİ Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkında Yönetmelik ve Sigorta Sektörü 5 Nisan 2011 1 Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Hakkında Yönetmelik Ömrünü

Detaylı

Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI

Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI İçindekiler Önsöz...7 Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI I. AFET RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ VE YIKIM SÜRECİ... 22 1. Kapsam:

Detaylı

Dr. ASLIHAN SEVİNÇ KUYUCU GEMİ FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ

Dr. ASLIHAN SEVİNÇ KUYUCU GEMİ FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ Dr. ASLIHAN SEVİNÇ KUYUCU GEMİ FİNANSMANI SÖZLEŞMELERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XIX GİRİŞ...1 I. KONUNUN SUNUMU...1 II. İNCELEME PLANI...6 III. GENEL OLARAK GEMİ FİNANSMANI

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Talas Belediyesi 31.15 km2 lik yüzölçüm ve 9 malaleden oluşmakta iken 5747 Sayılı Yasa gereği Erciyes,Zincidere, Başakpınar, Kuruköprü ve Kepez Belediyesi Tüzel Kişiliğini

Detaylı

Devlet Planlama Teşkilatı 01.Haziran.1983 tarihinde Parsel üzerinde otel yapılmasının turizm açısından önemli bir proje olacağını kabul etmiştir.

Devlet Planlama Teşkilatı 01.Haziran.1983 tarihinde Parsel üzerinde otel yapılmasının turizm açısından önemli bir proje olacağını kabul etmiştir. MÜLKİYET ve SINIRLAR: Bugün üzerinde The Ritz-Carlton, İstanbul Otelinin bulunduğu arsa 1982 yılında Dolmabahçe Turizm A.Ş. tarafından satın alınmıştır. Ülkemizdeki turizm tesislerinin neredeyse tamamı,

Detaylı

Avukat sorumluluk sigortası nedir?

Avukat sorumluluk sigortası nedir? Avukat sorumluluk sigortası nedir? Sigortalı nın Mesleki Hizmetleri nelerdir? Avukatlık Kanunu uyarınca yasal merciler önünde yürütülen bilirkişilik ve benzeri görevler... Görev Aksatma Hata Yanlış, Hatalı,

Detaylı

Sayı : 2014/S-56 Ankara,15.05.2014 Konu : SGK İdari Para Cezaları Konusunda Anayasa Mahkemesinin Verdiği İptal Kararı SİRKÜLER 2014/56

Sayı : 2014/S-56 Ankara,15.05.2014 Konu : SGK İdari Para Cezaları Konusunda Anayasa Mahkemesinin Verdiği İptal Kararı SİRKÜLER 2014/56 ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. Adres : Ehlibeyt Mahallesi Ceyhun Atuf Kansu Caddesi Cevat Muratal İş Merkezi Kat:6 No:112/33 Balgat - Çankaya / ANKARA Telefon : 0 312 472 02

Detaylı

HUKUK DAVALARI REHBERİ

HUKUK DAVALARI REHBERİ İlkay AYDIN Asliye Hukuk Mah. Hâkimi Halil POLAT Cumhuriyet Savcısı Dilekçe-Tensip-Müzekkere ve Gerekçeli Karar Örnekleriyle HUKUK DAVALARI REHBERİ Gözden Geçirilmiş 2. Baskı ------CİLT 2------ -TAŞINMAZ

Detaylı

Gayrimenkul Sertifikaları SPK Tebliğ Taslağı, Görüş ve Öneriler Nisan 2013

Gayrimenkul Sertifikaları SPK Tebliğ Taslağı, Görüş ve Öneriler Nisan 2013 Gayrimenkul Sertifikaları SPK Tebliğ Taslağı, Görüş ve Öneriler Nisan 2013 SPK Tarafından Öngörülen Modelin Ana Hatları Gayrimenkul sertifikası ihraç edilir, elde edilen hasılat bir bankada bloke edilir,

Detaylı

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI

TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI TOSB TAYSAD ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TAPU VERME ESASLARI (TOSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya yeniden düzenleme yapma hakkını saklı tutar) ÜYELERE

Detaylı

EMLAK KAMULAŞTIRMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

EMLAK KAMULAŞTIRMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EMLAK KAMULAŞTIRMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, imar planında Kamu hizmetlerine ayrılmış taşınmazların 3030 sayılı yasa çerçevesinde Belediyemiz adına tahsis işlemlerine devam edilmiştir.

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI TAPU MÜDURLÜ"ÖÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI TAPU MÜDURLÜÖÜ HİZMET STANDARTLARI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAVŞANLI TAPU MÜDURLÜ"ÖÜ ADI TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt ve Belge örneği istemi 1- İlgilisinin veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu

Detaylı

Tapu Dairesi Başkanlığı

Tapu Dairesi Başkanlığı İmar Uygulamalarında GERİ DÖNÜŞÜM Tapu ve Kadastro Uzmanı 1 İMAR İPTAL DAVALARINDA GÖREVLİ YARGI MERCİİ İmar planları düzenleyici idari işlemlerdendir. İmar planlarının iptali için açılan davalar, imar

Detaylı

BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL

BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL BİLGİ NOTU ERZİNCAN İLİ, TERCAN İLÇESİ, ÇADIRKAYA MAHALLESİ, KÖYİÇİ MEVKİİ 5906 PARSEL MART 2015 0 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1... 3 GENEL BİLGİLER... 3 1.1 Gayrimenkulun Cinsi ve Fiili Kullanımı, Adres Bilgileri...

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Çavuşoğlu, 2370 Ada 788 Parsel Ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 12.05.2017 onanlı Uygulama İmar Planı 5608,80 Plan İşlem Numaralı 1/1000 Uygulama İmar Planı Değişikliği İtirazı.

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARTVİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 1 Aplikasyon işlemi 1. Harita (plan) örneği istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği 2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği. 2 Cins Değişikliği

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAŞINMAZLAR 2942 KAMULAŞTIRMA KANUNU Kanun Numarası : 2942 Kabul Tarihi : 4/11/1983 HÜLYA BOZKIRAN 05.02.2014 AMAÇ ve KAPSAM Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek

Detaylı

T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2005/3709 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2005/3709 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. İZMİR 5. İCRA DAİRESİ 2005/3709 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN TAPU KAYDI : Bayraklı

Detaylı

İnşaat Sektörü Hakkında

İnşaat Sektörü Hakkında İnşaat Sektörü Hakkında İnşaat sektörü, dünyanın heryerinde en çok işçi ölümlerinin yaşandığı sektörlerin başında gelmektedir. Dünyada dakikada 4, Türkiye de ise günde 176 işçi iş kazası sonucu hayatını

Detaylı

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE MEHMET SELÇUK - TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no: 13090/04 ) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE MEHMET SELÇUK - TÜRKİYE DAVASI. (Başvuru no: 13090/04 ) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG. CONSEIL DE L'EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE MEHMET SELÇUK - TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no: 13090/04 ) KARARIN ÖZET ÇEVİRİSİ STRAZBURG 10 Haziran 2008 İşbu karar AİHS nin

Detaylı

1) Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediyelerinin görev ve yetkisinden değildir a) Defin ile ilgili hizmetleri yürütmek.

1) Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediyelerinin görev ve yetkisinden değildir a) Defin ile ilgili hizmetleri yürütmek. GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAV SORULARI 27/05/2017 CUMARTESİ GAYRİMENKUL MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediyelerinin görev ve yetkisinden değildir a) Defin ile ilgili hizmetleri yürütmek.

Detaylı

ANKARA İLİ YENİ MAHALLE İLÇESİ BALIKUYUMCU MAHALLESİ 91 ADET PARSELİN DEĞERLEME RAPORU

ANKARA İLİ YENİ MAHALLE İLÇESİ BALIKUYUMCU MAHALLESİ 91 ADET PARSELİN DEĞERLEME RAPORU Altunizade Mah. Sırma Perde Sok. Sırma Apt. No:23/2 Üsküdar/ İST. Tel : (216) 474 03 44 Faks : (216) 474 03 46 bilgi@ygd.com.tr www.ygd.com.tr ANKARA İLİ YENİ MAHALLE İLÇESİ BALIKUYUMCU MAHALLESİ 91 ADET

Detaylı

1019- Gayrimenkul Mevzuatı Güncelleme Tablosu

1019- Gayrimenkul Mevzuatı Güncelleme Tablosu Tablosu Çalışma Notu Adı Güncellenen Bölüm İsimleri ve Sayfa Numaraları nin/ İyileştirmenin Kapsamına İlişkin Bilgi Çıkarılan/Eklen en/güncellene Üçüncü Bölüm- İmar Kanunu ve İlgili Yönetmelikler - 6.

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM HAZİNE'YE AİT TAŞINMAZ MALLARIN SATIŞ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM HAZİNE'YE AİT TAŞINMAZ MALLARIN SATIŞ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 3 2. BASKIYA ÖNSÖZ 5 SUNUŞ 7 İÇİNDEKİLER 9 I. BÖLÜM HAZİNE'YE AİT TAŞINMAZ MALLARIN SATIŞ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR I- SATIŞ İŞLEMLERİ 21 1. SORU: Hazine'ye ait bir gayrimenkul

Detaylı

Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır.

Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır. Zorunlu Deprem Sigortasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu ile 18.08.2012 tarihinden yürürlükten kalkacaktır.) Yayınlanan Resmin Gazete: Yayınlanan Tarih: 25.11.1999

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 324 SAYILI KARARI

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN TARİH VE 324 SAYILI KARARI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYE MECLİSİNİN 03.08.2018 TARİH VE 324 SAYILI KARARI Gündemin 21. Maddesi Karar No. 324 Özü: Ticaret kullanımlı 13107 ada 6 parselin Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına dönüştürülmesine

Detaylı

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı. GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı. GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yönetici Sorumluluk Teminatı GÖZDE KARATOPAK Manager, FINPRO Practice Program Türkiye de yöneticinin sorumluluğu Yeni TTK Neden Yönetici Sorumluluk Sigortası? Poliçe işleyişi

Detaylı

İMAR PLANI UYGULAMALARINDA UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE YAŞANAN SORUNLAR

İMAR PLANI UYGULAMALARINDA UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE YAŞANAN SORUNLAR I. ULUSLARARASI (KENT- D 2013): MÜLKİYET..! İMAR PLANI UYGULAMALARINDA UYGULAMA YÖNTEMLERİ VE YAŞANAN SORUNLAR 1 GİRİŞ İmar uygulamalarının gerçek amacı mevcut mülkiyetin imar planında tanımlanan arazi

Detaylı

ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ

ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ 1- TARAFLAR: Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi ile katılımcı arasında aşağıdaki koşullarda bu ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ düzenlenmiştir. Bu sözleşmede yer alan; Bakanlık : Bilim,

Detaylı

Nazım imar planı nedir?

Nazım imar planı nedir? INSAAT-IMAR-RUHSAT İmar planı nedir? Nüfusu 10.000 i aşan belediyeler ile nüfusu daha az olduğu halde il merkezi olan veya gelecekte imar işleri bakımından plana gereksinimi bulunduğu Bayındırlık ve İskan

Detaylı

"13.10.2009" "02.11.2009"

13.10.2009 02.11.2009 LÜTFEN DĐPNOTLARI ve AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ Tablo Adı BĐLANÇO Tablo Kodu 11 Şirket Ünvanı HÜR SĐGORTA A.Ş. Şirket Kodu 1060 Yıl (YYYY) 2009 Tablonun Müsteşarlıkça Sisteme(Portala) Yüklendiği Tarih Şirketlerce

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 KRONOLOJİ 2.1- GİRİŞ... 9

İÇİNDEKİLER. Bölüm 2 KRONOLOJİ 2.1- GİRİŞ... 9 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞEHİRLEŞME 1.1- ŞEHİR NEDİR?... 1 1.1.1- Yönetsel Tanım... 1 1.1.2- Fonksiyonel Tanım... 2 1.1.3- Planlama Açısından Tanım... 4 1.2- ŞEHİRCİLİK... 5 1.3- TÜRKİYE DE ŞEHİRLEŞME VE SORUNLARI...

Detaylı

MESKEN VE GECEKONDU MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİ Görevler: İnsan Kaynakları

MESKEN VE GECEKONDU MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİ Görevler: İnsan Kaynakları MESKEN VE GECEKONDU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİ Görevler: 1- Mevcut gecekonduların ıslahı, tasfiyesi, yeni gecekondu yapımının önlenmesi ve bu amaçlarla gerekli tedbirlerin alınarak uygulanması 2-Önleme

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

BOĞAZİÇİ BÖLGESİ PROJE/RUHSAT /İZİN /İSKÂNFAALİYETLERİ. Ruhsat İskân ve İzin İşlemleri olarak; Yapı Tesisatları ile İlgili Çalışmalar;

BOĞAZİÇİ BÖLGESİ PROJE/RUHSAT /İZİN /İSKÂNFAALİYETLERİ. Ruhsat İskân ve İzin İşlemleri olarak; Yapı Tesisatları ile İlgili Çalışmalar; Tablo Avan Proje, Görüş, İmar Durumu, Ruhsat, İskân Onayları Onay Türü 0 0 0 0 TOPLAM Avan Proje Görüş İmar Durumu Ruhsat İskan 0 0. Kaynak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Stratejik Hedef. Stratejik

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, İNCİLİPINAR MAHALLESİ, 636 ADA 37, 42 VE 44 PARSELLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Kapak dahil 7 sayfa PLANLAMA ALANININ TANIMI

Detaylı

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ...

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ... ZORUNLU DEPREM SİGORTASI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ... *Zorunlu Deprem Sigortasını hangi sigorta şirketleri yapabilmektedir? DASK nam ve hesabına Zorunlu Deprem Sigortası yapma yetkisi, DASK ile sigorta

Detaylı

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ

KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI EGE BÖLGE SİGORTA MÜDÜRLÜĞÜ İhracat Kredi Sigortasının Fonksiyonları Teminat Fonksiyonu Ticari ve politik risklere karşı tahsilat güvencesi Hizmet Fonksiyonu Alıcı firmalar

Detaylı

Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Ek 1 Nolu Protokol

Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Ek 1 Nolu Protokol T.C. D A N I Ş T A Y Esas No : 2011/8665 Karar No : 2013/9005 Anahtar Kelimeler : Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Ek 1 Nolu Protokol Özeti : İmar planında küçük sanayi

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YAPI DENETİM BÜROSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

Detaylı

T.C. BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 04.KASIM.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI MECLİS ÜYELERİ

T.C. BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 04.KASIM.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI MECLİS ÜYELERİ T.C. BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 04.KASIM.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI MECLİS ÜYELERİ BELEDİYE BAŞKANI :Dr.Hakan Can YILMAZ MECLİS ÜYESİ :Arzu ARAL MECLİS ÜYESİ :Necla ERSÖZ MECLİS ÜYESİ :Mehmet TALAY

Detaylı

Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü

Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü Can Akın ÇAĞLAR Başkan 4 Ekim 2017 1 I. Sektöre İlişkin Genel Bilgiler II. Gündemdeki Önemli Konular 1. Zorunlu Trafik Sigortası 2. Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM ÖZEL İNŞAAT İŞLERİYLE İLGİLİ BAZI TEMEL KAVRAM VE KURUMLAR

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM ÖZEL İNŞAAT İŞLERİYLE İLGİLİ BAZI TEMEL KAVRAM VE KURUMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...i KISALTMALAR LİSTESİ...vii GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖZEL İNŞAAT İŞLERİYLE İLGİLİ BAZI TEMEL KAVRAM VE KURUMLAR 1.1.Özel İnşaat İşlerinde Fiziki Yapıya İlişkin Temel Kavramlar...5 1.1.1.

Detaylı