ASANSÖR KUMANDA PANOSU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ASANSÖR KUMANDA PANOSU"

Transkript

1 YY LKN K K NÖ KUMN PNU KULLNIM V MNJ KILVUZU V YN:. YY LKN K L.. sales@aybey.com web:

2 MLÇI M YY LKN K L.. Merkez Mah. üney Yanyol ad. No: / rhanlıuzla stanbul / ürkiye el: ( ) 9 ax: ( ) 9 sales@aybey.com web: KN K V Kartal ad. No:9 YakacıkKartal stanbul el : ( ) 9 ax : ( ) ÖNML u döküman, kullanıcılar için rehber olması amacıyla hazırlanmı tır. çeri indeki bilgiler ybey lektronik tarafından haber verilmeksizin de i tirilebilir. Montajcı, döküman içinde olabilecek hatalara kar ı dikkatli olmalıdır. Montajcı asansörle ilgili tüm standartları, yönetmelikleri, talimatları bilmeli ve montaj esnasında bu kurallara uymalıdır. anayi Mallarının atı onrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte sansörler için akanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü yıldır. K erisi sansör Kumanda Panosu için kullanım ömrü yıldır. Kullanıcılar ile lgili Hususlar sansör kullanan ki ilerin a a ıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekir. sansörün özelli ine göre farklılık arz edecek hususları asansör firması veya bakımcı firma yazılı olarak ilgililere verir, ilgililer bu bilgileri kullanıcılara aktarır ve görebilecekleri yere asarlar. u bilgiler unlardır: a) sansör içinde kat arasında kalan ki ilerin kurtarılmasında asansör firması veya bakımcı firmanın yazılı talimatına aynen uyulması, b) sansöre ya ından küçüklerin yalnız binmelerinin önlenmesi, c) sansöre girerken kabinin o katta olup olmadı ına dikkat edilmesi, d) sansöre girip çıkarken oyalayıcı hareketlerde bulunmayıp bu i in süratle yapılması, e) sansör kullanıcısının kat kapısını içeriden veya dı ardan mutat eklin dı ında açmaya u ra maması, f) sansör kullanıcısının kat arasında kaldı ında kapı camını kırarak çıkmaya çalı maması, g) Kapısız kabinlerde asansör kullanıcısının kabin içinde seyir halinde hareketli olan kapı tarafındaki duvara kendisinin veya beraberindekilerin veya e yalarının temasına meydan vermemesi, h) sansör kullanıcısının kabin üstündeki çıkı kapa ından kendi ba ına çıkmaya çalı maması (bu kapak sadece dı arıdan kurtarmak isteyenler için kullanılır), i) Kabin içine konan yüklerin dengeli yüklenmesine dikkat edilmesi, kabin hareket halinde iken bu yüklerin kaymaması için tedbir alınması, j) nla malı bakım yapan firma dı ında ba ka bir firma ve ki ilerin asansöre müdahale ettirilmemesi. YY LKN K / 9 K v.

3 K u kılavuzda HX serisi asansör kumanda sistemi kartları kullanılarak üretilen K erisi sansör Kumanda panolarının kurulum ve kullanımı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. HX serisi asansör kumanda sistemi, modern ça ın asansör gereksinimlerini kar ılamak üzere, günümüzün bilgisayar sistemleri ile asansörün tam bir entegrasyona geçebilmesini sa lamak amacıyla tasarlanmı tır. istem N ve N asansör standartlarına uygun olarak tasarlanmı ve Liftinstituut tarafından da onaylanmı tır. u seri, esas olarak wline serisinin basitle tirilmi yeni bir sürümüdür. HX sistemi, bit yüksek performanslı bir mikroi lemci tarafından kumanda edilmektedir. istem, bir asansör sisteminde bulunması gereken tüm özelliklerin yanı sıra, herhangi bir bilgisayara direkt olarak veya modem vasıtası ile ba lanabilir. u sayede asansör sistemindeki her tür veriye bilgisayar tarafından ula ılabilir. rıza anında arızanın tüm detayını cep telefonunuza mesaj olarak alabilirsiniz. HX asansör kumanda sistemi çok esnek ve modüler yapıdadır. adece kullanaca ınız kartları veya bazı parametreleri de i tirerek halatlı veya hidrolik, çift hız veya VVV, simplex veya dublex, basit kumandadan çift dü me toplamalıya kadar tüm trafik sistemleri, duraktan dura a tüm standart asansör uygulamaları herhangi bir ilave yazılım gerektirmeden kolayca uygulamaya konulabilir. YY LKN K / 9 K v.

4 N tandardına Uygunluk çin Önemli Noktalar sansör sisteminin N standartlarına elektriksel olarak tam uygun olması için kumanda sisteminin (kumanda kartları), kumanda panosunun ve elektrik ba lantılarının uygun olması gerekmektedir. ybey lektronik, kumanda kartları ve kumanda panosunun standartlara uygunlu unu garanti eder. akat kumanda panosu dı ba lantıları ve di er elektrik ba lantıları montajcının sorumlulu u altındadır. Montajcıya kılavuzluk etmesi amacıyla montajın önemli noktaları N tandartlarına uygun olarak a a ıda açıklanmı tır.. KIM KUMNI.. enel Kurallar a. Kabin hızı, m/s yi a mamalıdır. b. Kabinin normal hareketleri limitler dahilinde olmalı ve pano limit ba lantıları da do ru ekilde yapılmalıdır. c. cil durdurma ve güvenlik devreleri ba lantıları emalarına uygun olarak yapılmalı ve çalı ır durumda olmalıdır. d. Kabin lambasının ba lantısı, ba lantı emasına uygun olarak yapılmalıdır. e. evizyon anahtarlarının kontakları; N 9 standardında belirlenen lternatif akım devrelerindeki kontaklar için, o ru akım devrelerindeki kontaklar için kullanma sınıflarında olmalıdır: Koruyucu muhafazanın en az IP X derecesinde koruma sa laması durumunda V veya koruma derecesinin IP X ten küçük oldu u durumlarda V beyan yalıtım gerilimine sahip olmalıdır ybey lektronik kullanıcılarına N ve N standartların... maddesindeki gereksinimlerini kar ılayan LMNIQU Harmony tyle tipi butonları önerir ve temin eder... Kabin Üstü akım Kumandası (evizyon) a. Kabin üstü bakım anahtarı iki konumlu olmalı ve yanlı lıkla çalı tırılmaya kar ı korunmu olmalıdır. NML ve KIM yazıları bakım anahtarının üzerinde veya yanında yazılı olmalıdır. b. Kabinin hareketi kumanda butonlarına sürekli basılmak suretiyle sa lanmalıdır. u butonlar yanlı lıkla çalı tırılmaya kar ı korunmu ve hareket yönleri açıkça i aretlenmi olmalıdır. c. Kabin üstünde, kolay eri ilen bir yerde, bakım veya kontrol elemanlarının giri yerinden en çok m uzaklıkta. iri ten m den uzak olmamak kaydıyla durdurma tertibatı olarak, bakım kumandası durdurma tertibatı da kullanılabilir; d. Kumanda tertibatında, kapı mekanizmalarına kabin üstünden kumanda etmek için gerekli, yanlı lıkla çalı tırılmaya kar ı korunmu özel anahtarlar (ler) da bulunabilir... lektrikli lle Kumanda a. lektrikli elle kumanda anahtarı ve kumanda butonları, kullanılırken tahrik makinasının kolaylıkla gözlenebilece i bir yere konulmalıdır;. HX kumanda panelinde bu anahtar, kumanda panelinin üzerine monte edilmi tir. Kumanda panosu makine dairesine yerle tirilirken bu noktaya dikkat edilmelidir. b. lektrikli elle kumanda anahtarı bazı güvenlik cihazlarını ( tamponlar ve güvenlik tertibatı üzerine monte edilmi cihazlar, hız regülatörü ve limitler) devre dı ı bıraktı ı için ba lantısı ba lantı emalarına uygun biçimde yapılmalıdır. YY LKN K / 9 K v.

5 . M ÇLI M ZMNI INILYIILI.. Kat eçi üresi HX kumanda sistemi, kat geçi süresinin a ılması halinde makinenin enerjisini kesen ve enerjisiz tutan bir zaman sınırlayıcısına sahiptir. u parametreyi (MPML> P ZMNLML> K I ÇM) en uzun biti ik kat mesafesine birkaç saniye tolerans ekleyerek ayarlayın... Maksimum Motor Zamanı HX kumanda sistemi, maksimum motor zamanı a ıldı ında makinenin enerjisini kesen ve enerjisiz tutan ba ka bir zaman sınırlayıcısına daha sahiptir. Maksimum seyahat zamanı için bu parametreyi (MPML> PZMNLML>. M ZMNI) en uzun seyahat zamanı (en alt kattan en üst kata) artı saniye olarak ayarlayın. Periyot sistem tarafından ile saniye arasında sınırlandırılmı tır. u periyotların herhangi birinin a ılması durumunda sistem makineyi durdurur, revizyon ve seviyelendirme sistemleri dı ındakileri kilitler. u durumda yalnızca elle reset yapılarak sistem normal çalı masına geri döner.. M KUM Motoru a ırı ısınmadan korumak amacıyla, motor termistor uçları kumanda paneli üzerindeki ve uçlarına ba lanmalıdır. ırı ısınma durumunda yolcuların çıkması için kabin bir sonraki katta durur. istem yeterli so uma olduktan sonra normal çalı masına devam edecektir.. UUM I a ıda belirtilen yerlerde asansörü durdurmak için ve makina gücü ile çalı an kapılar dahil hizmet dı ında tutan bir durdurma tertibatı bulunmalıdır: a) dibinde b) Makara dairesinde c) Kabin üstünde, kolay eri ilen bir yerde, bakım veya kontrol elemanlarının giri yerinden en çok m uzaklıkta. d) akım kumandası tertibatında. L YINLM, LM V II YÜK.. cil ydınlatma Kabin içinde normal aydınlatmanın yapılamadı ı durumlarda devreye girmek üzere, W gücündeki bir lâmbayı en az saat süreyle yakabilecek kapasitede, otomatik arjlı bir acil durum aydınlatma düzeni bulunmalıdır. u aydınlatma, normal elektri in kesilmesiyle otomatik olarak devreye girmelidir... larm erekti inde dı arıdan yardım istemek için, kabin içinde kolaylıkla fark edilebilir ve eri ilebilir bir tertibat bulunmalıdır. a. u tertibat ehir telefon a ına ba lı de ilse, acil durum aydınlatma besleme kayna ından veya e de er bir besleme kayna ından beslenmelidir. b. u tertibat, yardım edecek ki inin bulundu u mahal ile sürekli iki yönlü haberle meyi sa lamalıdır. Haberle me sisteminin çalı tırılmasından sonra, kabinde mahsur kalan ki inin ba ka bir i lem yapmasına gerek olmamalıdır. c. sansör seyir mesafesinin m yi a ması durumunda, kabin içi ile makina dairesi arasında acil durum kayna ından beslenen bir interkom sistemi veya benzeri tesis edilmelidir YY LKN K / 9 K v.

6 .. ırı Yük sansör, kabinin a ırı yüklenmesi durumunda, kabinin normal harekete geçmesini önleyen (otomatik seviyeleme elektrikli asansörde dahil, hidrolik asansörde hariç) bir tertibatla donatılmalıdır. eyan yükü, en az kg olmak kaydıyla, % dan fazla a ılırsa, kabinin a ırı yüklü oldu u kabul edilir. u nedenle kabinde a ırı yük algılama cihazı bulunmalı ve bu cihazın çıkı ı da panodaki ucuna terminaline uygun ekilde ba lanmalıdır. Kabin a ırı yüklendi inde; a)kullanıcılar kabin içindeki sesli ve/ veya görünür bir sinyal ile bilgilendirilmelidir. b)motor gücüyle tahrik edilen otomatik kapılar tam olarak açılmalıdır. c)lle çalı an kapılar kilitlenmemi durumda kalmalıdır.. MNJ V LM a. Kumanda ve güvenlik devrelerinde, iletkenler arasında veya iletken ile toprak arasındaki gerilimin alternatif akım efektif de eri veya do ru akım ortalama de eri V u a mamalıdır. b. Nötr ve koruma iletkenleri her zaman ayrı olmalıdır. c. Mekanik bir dayanıklılık sa lamak için kapılarda bulunan elektrik güvenlik tertibatına ait iletkenlerin kesit alanı, mm² den az olmamalıdır. d. lektrik montajını kolay anla ılır hale getirmek amacıyla gerekli i aretlemeler yapılmalıdır.. KN KPI ÇM ve V YLN M rken kapı açma ve seviyelendirme için, kabinin kapılar açık iken hareket etmesine sadece kapı açma bölgesinde ve sertifikalı kartın kontrolü altında izin verilmi tir. a. Kilit açılma bölgesinin, durak seviyesinin en fazla, m altına ve, m üstüne kadar uzanmasına izin verilir. ununla beraber, kabin kapısıyla mü terek olarak tahrik edilen makina gücü ile çalı an durak kapılarında, kilit açılma bölgesinin, durak seviyesinin en fazla, m altına ve, m üstüne kadar uzanmasına izin verilebilir. b. Kapı açma bölgesi sınrlarını algılayan kat seviye anahtarları N ve N... maddesine uygun olmalıdır. MNJ u kılavuzda YY LKN K K serisi asansör kumandası montaj yöntemi anlatılacaktır. Lütfen tüm adımları kılavuzda yazıldı ı ekilde takip ediniz. MLJI ÇM. Panoyu ambalajından çıkarın.. Panonun ön kapa ını açarak arka tarafındaki cepten dökümanları alın.. mbalajda a a ıda belirtilen dökümanların bulunması gerekir: a) K erisi sansör Kumanda Paneli Kullanım ve Montaj Kılavuzu b) Uygulamaya Özel lektrik a lantı emaları c) HX sansör Kumanda istemi Kullanım Kılavuzu d) Üretim ormu e) ertifikalar ökümanlardan herhangi birinin eksik olması durumunda YY LKN K i arayın.. Panonun tüm teknik özellikleri Üretim orm unda listelenmi tir. Pano sipari inizde yer alan istekleriniz ile formda listelenmi olan özellikleri kar ıla tırın. Herhangi bir farklılıkla kar ıla ılması halinde derhal YY LKN K i arayın. Verdi iniz sipari e uymayan teknik özelliklere sahip panoyu YY LKN K in izni olmadan kesinlikle ba lamayın. YY LKN K / 9 K v.

7 . Panonun ba lantılarını yapmaya ba lamadan önce tüm teknik dökümanları ve kullanıcı talimatlarını dikkatlice okuyun. Herhangi bir problemle kar ıla ıldı ı taktirde YY LKN K teknik destek bölümüne danı ın. Uygunsuz elektrik ba lantıları ya da panonun teknik limitler dı ında kullanılması sonucu olu abilecek hasarlarda YY LKN K herhangi bir sorumluluk kabul etmez. ÇVL HUUL. Makine odasını temiz tutun.. Panoyu tozlu bir yere monte etmekten kaçının.. Panoyu nemli bir yere monte etmekten kaçının.. Panoyu a ırı miktarda buhar veya kimyasal gazlar bulunan bir yere monte etmekten kaçının.. Panoyu tehlikeli bir yere monte etmeyin.. Panoyu yo un titre imin oldu u bir yere monte etmekten kaçının.. Panonun bulundu u alanın sıcaklı ını arasında tutun. N K MNJ. Panoyu dik pozisyonda montaj edin.. Pano kutusunun alt tarafında bulunan tane deli i panoyu zemine yerle tirmek için kullanın.. Panonun kapa ının açılabilmesi için yeterli bo alan oldu undan emin olun.. Panonun yerini seçerken, pano ile çalı ırken makinenin görülebilece i bir yer seçmeye çalı ın.. Panonun kenarlarındaki hava deliklerini kapatmayın. ÜVNL K ÖNLML. o ru çalı ma ve güvenlik için uygun topraklama çok önemlidir. irenci minimize etmek için topraklama kablosunu yeterince kalın seçin. lası en kısa yolu takip etmeye çalı ın.. Panoda ürücü Ünitesi (Inverter) varsa, pano ve motorun do rudan topra a ba lı oldu undan emin olun. I anteni gibi davranabilece i ve I gürültüsü yayabilece inden dolayı beton demirleri veya su boruları gibi dolaylı topraklama yöntemlerini kullanmayın.. Panoda ürücü Ünitesi varsa, güç çıkı kabloları ayrılmalı ve topraklanmalıdır.. Panoda yüksek gerilim vardır. Yüksek gerilim olmadı ından emin olmadıkça hiçbir malzemeye, karta, kabloya, dirence veya güç aygıtlarına dokunmayın. LK K LNILI. Pano için gerekli elektrik ba lantılarını Özel Uygulama lektrik a lantı emaları dosyalarında bulabilirsiniz. u elektrik emalarını kablo ba lantılarını yaparken HX sansör Kumanda Kullanıcı Kılavuzu ile birlikte kullanın. YY herhangi bir yanlı ba lantıdan dolayı sorumluluk kabul etmez.. Yanlı anla ılmaya neden olabilece i için dökümanların üzerine yazı yazmayın, i aretlemeyin veya karalamayın.. Panonun dı ba lantılarını yaparken (lektriksel e erler) listesindeki kablo çapına uygun kablolar kullanın.. ebeke geriliminin emniyet sınırları içinde oldu unu görmek için hattı ölçün ve formundakiyle kar ıla tırın. ınırlar içinde de ilse panoyu kullanamazsınız.. Ucunda yüksük olmayan hiçbir NY kablosu ba lamayın.. asedeki topraklama ucunu topraklama hattına ba layın.. üm lerin ve sigortaların kapalı oldu undan emin olun.. elen hat fazlarını L/, L/, L/ uçlarına ba layın. YY LKN K / 9 K v.

8 .9 elen nötrü N/ ucuna ba layın.. M yi (Motor Koruma i) açın.. KK/K kartındaki ledlerin (V and K) yandı ından emin olun. er K ledi kapalıysa L/, L/, L/ uçlarındaki herhangi iki telin yerini de i tirin. undan sonra K ledi yanmalıdır. Motor termistor uçları olan ve nin ba lanmı oldu undan emin olun.. ve sigortalarını açın. aha sonra LX kartı üzerindeki V ledi yanar ve L ekranı HX sistemi ba langıç ekranını göstermeye ba layacaktır.. WX sigortasını kapalı pozisyonda bırakın ve di er tüm sigortaları (...) açın.. LX kartı üzerindeki ledinin yandı ı kontrol edin. u led sinyal gerilimini (V ) hazır oldu unu göstermektedir.. istem çalı maya ba ladıktan sonra yani L de ana ekranı gördü ünüz zaman, kabin üzerindeki ve HX kumanda kutusunun sa üst kısmındaki revizyon anahtarlarını V ZYN konumuna getirin. L ekranında V yazısı göründü ünden ve led 9 un yandı ından emin olun.. istemin revizyon modunda oldu undan emin olduktan sonra WX sigortasını, güvenlik hattına enerji vermek için açık konumuna getirin.. üvenlik hattına enerji verildi inde durdurucu (stop) devrelerini (), kapı fi kontaklarını () ve kapı kilitlerini() L ekranından [K] ve LX kartı üzerindeki, ve ledlerine bakarak kontrol edebilirsiniz.. Motora enerji vermeden önce M ve nin akımlarını ayarlayın. M ana motor koruma idir ve motorun ana bobininden sorumludur. M yi motor (ana bobin) üzerindeki belirtilen akım de erlerine göre ayarlayın. ise iki hızlı makinede dü ük hız bobini için termik röledir. er varsa yi de ikinci hız (dü ük hız) bobini nominal akım de erlerine göre ayarlayın..9 HX kutusu üzerindeki revizyon anahtarını normal konumuna getirin. istemin hala revizyon modunda oldu undan emin olun..9. Herhangi bir harekete ba lamadan önce güvenlik devresine ba lı tüm aygıtları teker teker açarak,, ledlerinden veya L üzerinden bakarak kontrol edin. HK LM. Kabin üzerindeki anahtarın revizyon konumunda oldu undan emin olun. u durum, kumandadaki 9 giri ucunun açık devre olması gerekti i anlamına gelir.. Kabini a a ı yönde hareket ettirmek için ucu (a a ı yüksek hız limiti) kapalı devre olmalıdır. enzer ekilde kabini yukarı yönde hareket ettirmek için (yukarı yüksek hız limiti) ucu kapalı devre olmalıdır. ve uçlarının durumunu LX kartı üzerindeki ledlerden kontrol edin.. evizyon modunda kapalı olmak artıyla ucunu köprüleyen yukarı butonuna basarak kabini yukarı yönde, kapalı olmak artıyla ucunu köprüleyen a a ı butonuna basarak da kabini a a ı yönde hareket ettirebilirsiniz.. Kabin yanlı yönde hareket edebilece inden dolayı ilk hareketi çok kısa olmalıdır. Kabinin hareketi ile L ekranında görünen yönün aynı olmasına dikkat edin. ksi yönde olması durumunda motor uçlarına ba lı iki kablonun yerlerini de i tirin. er motor üzerinde birden fazla sarım varsa, revizyon modunda enerji verilen sarım ile çalı tı ına emin olun.. evizyon modunda kabin hızının.m/s yi a madı ından emin olun.. ir kez kabini istenen yönde hareket ettirdikten sonra kuyuya kat bilgisi lerini (mıknatıslar) yerle tirmeye ba layın. unun için mıknatıs dizili emasına ba vurun.. Manyetik kullanmanız durumunda, mıknatıs ile arasındaki mesafenin. cm ile cm arasında oldu undan emin olun.. Yanyana iki arasında ray yoksa aradaki mesafe minimum cm olmalıdır..9 daki tüm manyetikleri yerle tirdikten sonra kabini en üst kata hareket ettirin. Kabin ine ula ınca bu i açar. u durumda yukarı revizyon butonu basılı durumda olsa dahi kabin duracaktır. er açıksa kat numarası en üst katın numarası olmalıdır. Kat numaralarının,,, diye gösterildi ine dikkat edin. n üst katta parametresinde kayıtlı bilginin eksi inin kat numarasını göstermesi YY LKN K / 9 K v.

9 gerekir. Kabin ine ula tıktan sonra kat numarası olmalıdır. u kat numaralarının L için oldu una dikkat edin. er zemin kat olarak belirtilmemi se veya kat numaraları sıralı biçimde de ilse, kat kabin displayleri veya HXM kartı displayleri farklı olabilir.. Kabini en alt kattan en üst kata hareket ettirin ve kat numaralarının artan sıra ile de i ip de i medi ine dikkat edin. Üst kattan alt kata geri dönün ve bu kez de kat numaralarının azalan sıra ile de i ip de i medi ine dikkat edin. er iki harekette de kat numaraları do ru ise sistem kullanıma hazırdır.. Kabin ve kuyu stopları, kapı fi kontaklarını ve kilitlerini tekrar kontrol edin. er güvenlik devresinin gerekti i gibi oldu undan eminseniz, kabin üzerindeki bakım ini normal pozisyonuna getirin.. er hız kullanıyorsanız ( ürücü ve kabin hızı > m/s) HU ve H lerini kontrol edin.. Kabini, kabin üstü bakım butonlarıyla kuyunun ortasına hareket ettirin.. kranda V yazısı görünmemelidir. u durumda kayıt verebilirsiniz.. ir sonraki kata kayıt verin. er sistem kabul ederse, bu kayıt L ekranında ve aydınlatılan katbutonunda gösterilecektir. L ekranından pozisyonu, yönü, hedefi ve kabin hızını gözlemleyebilirsiniz. sansör, hareketine hızlı olarak ba lar. L ekranındaki yön ile kabin hareket yönü aynı olmalıdır. Kabin hedef katına vardı ında yava hıza geçer ve yı görünce durur.. Kapı, kabin durduktan sonra açılır. LX kartında K ledi yanık(enerjili) ve KK ledi sönüktür. istemde lirpomp varsa ledi söner. L ekranında kapı açma komutu, [ ] eklinde ve kapı kapama komutu da [ ] eklinde görünür.. Her katta tam kat seviyesini, katlar arasında a a ı ve yukarı yönde ça rı yaparak test edin ve do rulayın. u ayarlamaları kabinde yarı yük varken yapmaya çalı ın. u ayarlamanın tek ve çift hızlı sistemlerde fren gücüne etki etti ine dikkat edin. Yava lama mesafesini M (ve varsa M) hattındaki manyetiklerin yerlerini de i tirerek ayarlayabilirsiniz. ren mesafesini yani kesin kat seviyesini, her katta manyetiklerinin (ya da hidrolik asansördeki U ve hattı) yerlerini de i tirerek ayarlayabilirsiniz.. Kat bilgisi tespit sisteminin do ru çalı tı ından emin olduktan sonra, ça rı butonlarını katlar arasında ça rı yaparak test edin. ırasıyla tüm ça rı butonlarını ve ledlerini test edin. inyal lambalarını ve kat displaylerini tüm katlarda deneyin, do ru bilgi verip vermediklerine dikkat edin..9 iri uçlarına ba lanmı tüm ba lantıları ( a ırı yük, K kapı aç vs.) L giri ekranı üzerinde test edin. LK LL KUMN. lektrikli elle kumandayı ba latmak için pano kapa ındaki anahtarı KIM konumuna getirin. u i lem N... maddesine uygun olarak ilgili maddede listenen tüm kuyu limit lerini devre dı ı bırakır.. Kabin üzerindeki anahtarın revizyon konumunda olması halinde bu fonksiyon çalı maz.. lektrikli elle kumandanın kullanılması durumunda makine panodan görülmelidir.. Kabin hareketi sadece a a ı veya yukarı butonlarına basılması durumunda gerçekle ir. utonlar basılı durumda de ilken kabin hareketi olmamalıdır. utonların yönü anla ılır ekilde belirtilmelidir. Herhangi bir yöne hareket için butona basıldı ında basılı buton yönünün, L de görünen ve yapılan hareket ile aynı yönde oldu undan emin olun.. Kabin hareket hızının. m/s yi a madı ından emin olun.. u i lemin, limit lerini kontrol etmeyece ine dikkat edin. u yüzden ler geçilse bile hareket devam eder. u fonksiyonu kullanırken dikkatli olun. YY LKN K 9 / 9 K v.

10 LK L L ML LNI UÇLI NM NL LI I. KIM lektronik Kontrol Kartları esleme erilimi V 9 V inyal evresi esleme erilimi / V V / urak / 9 urak / urak / urak na esleme rafo erilimi L/L/L (//) V V Lirpomp esleme erilimi ren esleme erilimi () / () () / () V V V V, V V V V, L K () UUM na esleme rafo iri igortaları, Kabin Lambası igortası, V üvenlik evresi esleme igortası WX V... urak 9... urak inyal evresi esleme igortası... urak... urak V ren&lirpomp esleme igortası P V V ren esleme igortası V V Lirpomp esleme igortası P V V Kontaktör esleme igortası K V Valf esleme igortası V L na esleme (az) Kabloları esleme Kabloları Kabin Lambası Kabloları, üvenlik evresi Kabloları, inyal evresi esleme Kabloları ÇP az tomatik Kapı Kabloları, ren Kabloları, Lirpomp Kabloları, Kontaktör esleme Kabloları, Valf esleme Kabloları, inyal Lambası Kabloları, isplay Çıkı Kabloları, inyal iri Kabloları, eri Haberle me Hatları, nverter ren irenç Kabloları Motor ( mm ) M ÜÜ (KW), <,, ,... urak... urak NV ÜÜ(KW),...,KW...KW,...KW

11 LL MNY K IL P Z V ZYN V UNLI L PMP YÜK KN. Kabin Üstü P KIM (V ZYN) NHI M YÜK KN. II YÜK KN. KPI KPM UNU KPI ÇM UNU Ü L M L L M YUKI I ahliye Kapa ı P Konta ı akım (evizyon) nahtarı Y YK Para üt Konta ı M* U ML M M K K M K N ÜÜ P KYI LMI V/W IIL IPLY ırı Yük Lambası Kabin Lambası V/W KYI LMI V/W V W tfayeci nahtarı UN Watman nahtarı tomatik Kabin Kapısı i Konta ı UN K N UZZ KYI LMI V/W UN LX #NM? 9 MP (Z) K U** ML*** M**** M oprak KUYU V N P NHLI HIZ ÜLÖÜ KUYU NII P V ÇL WM M Kat Kapıları am tomtik Kapılarda (M*) ** ** /... Kat Kapıları Yarım tomtik Kapılarda M* : adece kartı olan, erken kapı açma veya kapı açık seviyeleme gereken sistemlerde kullanılır. K N I Ç Z M M. KKU NY M. YY H PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. L K L M N L U** : adece hidrolik asansörde veya çift (:) seçildi inde çalı ır. HX HX ML*** : adece seviyeleme ve erken kapı açma devresi olan sistemlerde kullanılır. K M*** : adece çift sayıcı (:) seçildi inde kullanılır.

12 ÜVNL K V / W K **K : lektrikli elle kumanda sistemi. : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu N/ L/ L/ L/ P/oprak NYL V V Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P Para üt Konta ı Hız egülatörü akım (evizyon) W nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P V W Kabin P Makina ve Makara airesi P W V N (Z) V W /N WX. (Z) N (NÖ) na YK V X... rup igorta L L L P HNV / HXM KIN LX **K lektrikli lle Kumanda nahtarı P Z V KK iri ine K N NK J/ K K Z KUM KI L L L K (I) L N K* K* L PMP/ V öle L' L' L' XU ***JUMP YLI X V L/ L/ L/ P/VVV K HY. P M P K KK XIN / / / / Hata Mekanik ren Motor Kont. V>V V VIN ZYN INV I I U H VK /I V/I V/I V/I L VZ/I UP/I WN/I N U V W PMP P/I *P *P / / V N V NIN N K N P YNL K* K* K K N iri ine ZK N ZK K N N VI ÜN ÜN / LNJ () PUL () PUL () () N K K ZK I Limit iri ler /... PN rtak M K*K* : Kontaktörlerin yardımcı kontaklarıdır. HX LX KI L ZYN INV V M LNI MI (V ) t Ç Z M M. KKU NY M. YY H U PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali M K KPI LM Kabin Lambası Lirpomp obini ren obini U V W HMI N HX HX M Yüksek Hız argısı M K KPI ÇIKI LI

13 ÜVNL K V / W K **K : lektrikli elle kumanda sistemi. : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu N/ L/ L/ L/ P/oprak NYL V V Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P Para üt Konta ı Hız egülatörü akım (evizyon) W nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P V W Kabin P Makina ve Makara airesi P W V N (Z) V W (Z) N (NÖ) na /N WX. YK V X... rup igorta L L L t V P Z V P LX **K lektrikli lle Kumanda nahtarı KK iri ine HNV / K HXM KIN N NK K K VYJ/ Z KUM KI L L L K (I) L L' L' L' L PMP/ N KNKÖ P P ***JUMP YLI H HK K P H M P/VVV HY. K H P KK V V V L/ L/ L/ rive VVV Motor ürücüsü I I U H VK V N UP WN L U V W PMP PIN V NK LNILI JP V P K N N iri ine K* K* K () PUL () PUL () V () N / K N K VI : NÖ ÜÜ/ () I Limit iri ler /... PN rtak M K*K* : Kontaktörlerin yardımcı kontaklarıdır. LX KI L rive INV V M LNI MI (V ) Ç Z M M. KKU NY M. YY H U PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali NLM N M K KPI LM Kabin Lambası Lirpomp obini ren obini V HL NK U V W HX HX HMI M Yüksek Hız argısı M K KPI ÇIKI LI

14 ÜVNL K V / W K **K : lektrikli elle kumanda sistemi. : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu N/ L/ L/ L/ P/ oprak W V Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları Para üt Konta ı ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P V V W NYL V N (Z) W (Z) na V N (NÖ) /N YK X... rup igorta L L L lektrikli lle Kumanda nahtarı **K P Z V P WX. HXM KIN LX K /HK. NV V N Kartı KK iri ine K az Koruma Kartı L L L /VYJ K K PMP K (I) L L' L' L' N /L PMP V öle V öle N (V) () ***JUMP YLI K Zamanlama Çıkı ı P (imer out) K K K M P/VVV HY. K NL M (nable/eset) 9 NL H KK P YUKI HNIQU (W) I MMN (V) U HIZLI INV (High speed) V ZYN (J speed) L/ L/ L/ I I L H VK U V W N K K / K K K NLM N Kartı N iri ine L I I 9/ K I HXM KIN N : NÖ ÜÜ/ (VVV) ler : KPI KM :.sn /... Limit Ç Z M M. KKU NY M. YY H MY HX HX PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M VI iri M LX KI L MMN INV. M V KNKÖ LI MI (V ) M K KPI LM Kabin Lambası Lirpomp obini ren obini t HMI M U V W YÜKK HIZ II M K KPI ÇIKI LI

15 *K : lektrikli elle kumanda sistemi. / W K W N/ L/ L/ L/ V P/oprak V W V NYL V t ÜVNL K V : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü Para üt Konta ı ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P N (Z) W V V (Z) VL WX. N (NÖ) na /N YK lektrikli lle Kumanda nahtarı P Z V M ermik Manyetik **K P Y LX HXM KIN K Y V V X KK iri ine N NK M KK Z KUM KI /L PMP ***JUMP YLI P/VVV PMP HY. P P M I I L K K KK U H VK M= Motor = Üçgen Y= Yıldız Y M VY Kartı iri ine M Y ML U N I I / N iri ine I/ML I/U L /J VY V öle N iri ler Limit ler HXM KIN /... M Kabin Lambası Lirpomp obini Ç Z M M. KKU NY M. YY H U PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M M K KPI LM P P VL VL L L V V V V V IN () VP VM V U V W U V W HMI M HX MV V VL H L K KNKÖ LM (V ) LNI MI cil ni VLL VM PV(PV) HX HX9 MV V H L K ÜN M K KPI ÇIKI LI (V ) ( a ı)

16 K N YUKI K MU YÖN K MIKNIIN YH YÜZÜ (NK) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (N) /K /K (K) V (K) L M V ÇL N MI L KULLN L N Z. M M K L YM V K UM ÖL M V NHLI IL LL. M, K N ÜZ NN LXIL L PNY L L. UK YII K MIKNI K LK Z L.! K HIZLI ML M K KPI YK V H L K NÖL L KULLNILMZ. M K KPI ÇIK M ÖL K N I K MU YÖN K M! /... H u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. H K HIZLI NÖ YII M MIKNI Z L V L M LL N YL M MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX NY M. YY LKN K V. H N

17 ÜVNL K V / W K **K : lektrikli elle kumanda sistemi. : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu N/ L/ L/ L/ P/ oprak W V Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları Para üt Konta ı ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P V V W NYL V N (Z) W (Z) na V N (NÖ) /N YK X... rup igorta L L L lektrikli lle Kumanda nahtarı **K P Z V P WX. HXM KIN LX K /HK. NV V N Kartı KK iri ine L L L /VYJ K K PMP K (I) L K Z Koruma Kartı /L PMP L' L' L' N V öle ***JUMP YLI K P/VVV HY. P M P HIZLI YV V ZYN P L/ L/ L/ K KK Zamanlama iri i NK KI ViV P U L P INV M JP JP P P P P P P H Zaman Çıkı ı L K I I L H VK K X X X (P) (P) P U V W N K K K K / K () PUL L NLM N Kartı N iri ine I I HK. () PUL LM (V/V) N (V) K I N Limit ler /... Ç Z M M. KKU NY M. YY H MY HX HX PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M VI lendaj iri HXM KIN : NÖ ÜÜ/ (VVV) M LX KI L L INV M V KNKÖ LI MI (V ) M K KPI LM Kabin Lambası Lirpomp obini ren obini t HMI N M U V W YÜKK HIZ II M K KPI ÇIKI LI

18 HX PN L M HMP V NZ KPI ININ LNI MI HX KUMN PNU /L V MP/N oprak/p M L L PMP V LI LI M K KPI KI KPM KMUU K N KPII KN I K KPII KNI KÜ Y M M M / / M M KÜ V/.h HX PN L WIU HY PLU KPI KININ LNI MI HX KUMN PNU V /L MP/N oprak/p M PN L K L PMP P V V X X M I / PN I / L I I V X N (Normally pen) (ommon) N (Normally losed) K N KPII KN I K KPII KNI X HY PLU KPI KI PN M X V KÜ KÜ V/.h V/.h H HX KUMN PNU **N : ) Kabin ve kat kapıları tam otomatik sistemlerde L PMP uçları () terminalleri kullanılmaz. ) Kabin kapısı otomatik kat kapıları yarım otomtik çarpma (mente eli) kapı ise Kat kapıları fi konta ı seri olarak terminallerine ba lanır. Kabin kapısı fi konta ı terminallerine kat kapıları kilit kontaklarına seri olarak ba lanır. /L V MP/N oprak/p M PN L HX PN L M KPI KININ LNI MI L PMP V K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. 9 M M K KPI KI 9 K N KPII KN I K KPII KNI /... H HX PN L M HHY PLUM KPILIN LNI MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX NY M. YY LKN K V. H 9 U M M KÜ

19 K N YUKI K YV HIZ YLU MIKNIIN YH YÜZÜ (NK) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (N) /K /K $ (K) V (K) L M V ÇL N MI L KULLN L N Z. H H HU HU M M M V NHLI IL LL. M, K N ÜZ NN LXIL L PNY L L. UK YII K MIKNI K LK Z L. M ML IL MNY K L MIKNIIN YH YÜZÜ (N) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (NK) KN KPI ÇM V KPI KÖPÜLM ÖL ML ML M K KPI ÇIK M ÖL K N I $ M M ve ML leri.kapı açma bölgesi sınırlarını algılayan kat seviye anahtarları N ve N... maddesine uygun olmalıdır. K YV HIZ YLU! K HIZLI ML M K KPI YK V H L K NÖL L KULLNILMZ. # HUH iri leri ra Hız Parametresi () ktif dildi inde Çalı ır. H! HU # H M ML M u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. $ HU Ve H leri n lt Ve n Üst Katlardan irer Kat Önce Kat ilgisini kudukdan onra ekildeki ibi Konulur. /... YII M MIKNI Z L V L M LL N YL M MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX9 NY M. YY LKN K V. H HZ H

20 *K : lektrikli elle kumanda sistemi. / W K N/ L/ L/ L/ W P/oprak V t ÜVNL K V : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü Para üt Konta ı ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P V V W NYL V N (Z) (Z) VL /N W V V N (NÖ) na WX YK lektrikli lle Kumanda nahtarı M P Z V **K P ermik Manyetik Y HXM KIN LX K Y V V KK iri ine X V N N NK M /L PMP K Z KUM KI PMP ***JUMP YLI K P K M P/VVV HY. KK P M= Motor = Üçgen Y= Yıldız I I L U H VK Y M N M Y N iri ine ML I/ML U U U I/U Limit iri ler ler /... Kabin Lambası Lirpomp obini Ç Z M M. KKU NY M. YY H HZ PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M M K KPI LM M... \Y.. MNY V U V W U V W HMI M HX MI H L K VL L. (V ) KNKÖ LM (V ) LNI MI HX HX M K KPI ÇIKI LI VL MI H L K ÜN

21 YY KPM ML IL MNY K L. UK MIKNIIN YH YÜZÜ (NK) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (N) * U * U ** : a ı yönde katta durdurucu. in iki ucu birden kumanda panosundaki aynı kodlu klemenslere ba layınız. M ML IL MNY K L MIKNIIN YH YÜZÜ (N) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (NK) ML. UK ML M M ve ML leri.kapı açma bölgesi sınırlarını algılayan kat seviye anahtarları N ve N... maddesine uygun olmalıdır. M K KPI ÜVNL K ÖL INII V YLN M ÜVNL K ÖL INII IY V YLN M NHI. UK YUKI V YLN M NHI V YLN M ÜVNL K ÖL INII M K KPI ÜVNL K ÖL INII H M KPI ÇIKKN ÜVNL V YLM N Ç N KUYU PZ YNU K LILM L UUUU U ML ÇIKI K UUUU V YLN M u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. H HX H L K M KPI ÇIK V YLN ML MIKNI Z L MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX NY M. YY LKN K V. H YL /...

22 ÜVNL K V / W K **K : lektrikli elle kumanda sistemi. : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu N/ L/ L/ L/ W V Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P P/oprak Para üt Konta ı Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P V V W NYL V N (Z) W (Z) na /N V N (NÖ) YK X... rup igorta L L L lektrikli lle Kumanda nahtarı **K P Z V P WX. M / HXM KIN LX K V N Kartı KK iri ine L L L /VYJ K K PMP M K (I) L N az Koruma K Kartına /M V öle L' L' L' N V öle ***JUMP YLI w/ K P v/ K M P/VVV HY. KK P M M M M M M L/ L/ L/ Hızlı/ evizyon/ eset/ Yava / MN INV I I L U H VK PX P YNL U V W N K K / K K K NLM N Kartı K N iri ine N /... Limit ler rtak M Ç Z M M. KKU NY M. YY H N HX HX PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN VI I iri HXLX KI L MN INV V M LNI MI (V ) M K KPI LM N P Kabin Lambası Lirpomp obini U V W t HMI NK M YÜKK HIZ M K KPI ÇIKI LI

23 X KNLI K ÇIM HX : HX erisi kart seti. : HX serisi klemens kartı ***UN KK : az sıralı, termistör kontrollü motor koruma kartı. *L : Kabin için kat seviyesi gösterge kartı.(kü arj devreli) P YNL WPI : Paralel sistem kayıt klemens kartı. ** : rken kapı açma ve kapı açık seviyeleme için köprüleme kartı. P YNL UJI INV : Pano içi alçak gerilim da ıtım transformatörü. : rafo sigortası otomatik : rafo sigortası otomatik WX : üvenlik devresi sigortası otomatik, : inyal devresi sigortası otomatik : Kabin aydınlatması ve pano priz sigortası otomatik P : ren ve Lirpomp sigortası otomatik X X X I IL ** P WX M : rekans kontrol rölesi (V ) M : Çıkı kontaktörleri kontrol rölesi (V ) : ren kontaktörü kontrol rölesi (V ) X : Üç fazlı grup sigorta. X PK UP YK WN K : Çıkı kontaktörü(). K : Çıkı kontaktörü(). : ren kontaktörü. : Köprü diyot fren devresi için. : Köprü diyot lirpomp devresi için. : Köprü diyot sinyal devresi için.v K *L K P Z : Pano prizi V / XKM : Klemens grubu ebeke ve motor ba lantıları için. XK : Klemens grubu kabin ve kuyu tesisatı için. HX X L XK : Klemens grubu kabin ve kuyu tesisatı için. K : lektrikli elle kumanda sistemi. X X PK : Pako.lektrikli elle kumanda anahtarı. UP/YK : Yukarı hareket butou. WN/ : a ı hareket butonu. P : opraklama barası. N UJI INV : uji frekans (VVV) kontrol cihazı. I L : ebeke girir filtresi.inverter için. ***UN : renleme ünitesi. uji KW ve üzerindeki ınverterler için. P Z K K X X KNLI WPI XKM P XK /... X KNLI HX PN UJI INV L PN Ç MLZM YL M PLNI Ç Z M M. KKU NY M. YY H M PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. X Ç PN HX HX

24 X KNL K ÇIM HX : HX serisi kart seti. : HX serisi klemens kartı K : az sıralı, termistör kontrollü motor koruma kartı. *L : Kabin için kat seviyesi gösterge kartı.(kü arj devreli) P YNL WPI : Paralel sistem kayıt klemens kartı. ** : rken kapı açma ve kapı açık seviyeleme için köprüleme kartı. P YNL ***X : üvenlik kartı.p YNL X P V Y M M : Pano içi alçak gerilim da ıtım transformatörü. : rafo sigortası otomatik : rafo sigortası otomatik WX : üvenlik devresi sigortası otomatik, : inyal devresi sigortası otomatik : Kabin aydınlatması ve pano priz sigortası otomatik P : Lirpomp sigortası otomatik M : ermik manyetik (motor koruma i) *L PK YK UP WN X ***X M : Motor kontaktörü. : Üçgen kontaktörü. Y : Yıldız kontaktörü. K K : Köprü diyot lirpomp devresi için. : Köprü diyot sinyal devresi için.v HX ** X L : Köprü diyot güvenlik devresi ve VL beslemesi için. P Z : Pano prizi V / XKM : Klemens grubu ebeke ve motor ba lantıları için. XK : Klemens grubu kabin ve kuyu tesisatı için. X X N KÜ : cil ini Valfi için V.h KÜ P : ebeke kontrol ve zolasyon rölesi V V : cil ini Valf rölesi V P WX PIZ K : lektrikli elle kumanda sistemi. PK : Pako.lektrikli elle kumanda anahtarı. UP : Yukarı hareket butou. WN : a ı hareket butonu. P : opraklama barası. X KNL WPI XKM XK X P KÜ /... HX H L K M PN Ç MLZM YL M PLNI Ç Z M M. KKU NY M. YY H M HX HX PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. X Ç KUU

25 K ÇIM X KNL HX : HX serisi kart seti. : HX serisi klemens kartı U H M K : az sıralı, termistör kontrollü motor koruma kartı. *L : Kabin için kat seviyesi gösterge kartı.(kü arj devreli) P YNL WPI : Paralel sistem kayıt klemens kartı. X X WN : Pano içi alçak gerilim da ıtım transformatörü. : rafo sigortası otomatik : rafo sigortası otomatik WX : üvenlik devresi sigortası otomatik, : inyal devresi sigortası otomatik : Kabin aydınlatması ve pano priz sigortası otomatik nötr kesmeli P : ren ve pompa sigortası otomatik M : ermik manyetik (motor koruma i) : ermik a ırı akım rölesi.yava hız sargısı için. PK YK UP : Yava hız kontaktörü. H : Yüksek hız kontaktörü. K HX *L KK K U : Yukarı yön kontaktörü. : a ı yön kontaktörü. : Köprü diyot fren devresi için. L X X X : Köprü diyot lirpomp devresi için. : Köprü diyot sinyal devresi için.v N P Z : Pano prizi V / XKM : Klemens grubu ebeke ve motor ba lantıları için. P WX PIZ XK : Klemens grubu kabin ve kuyu tesisatı için. K : lektrikli elle kumanda sistemi. X KNL PK : Pako.lektrikli elle kumanda anahtarı. UP : Yukarı hareket butou. WN : a ı hareket butonu. P : opraklama barası. WPI XKM XK X P X Ç KUU /... HX Ç HIZ HLLI M PN Ç MLZM YL M PLNI Ç Z M M. KKU NY M. YY H NI PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. HX HX

26 L KI L LNI HX KUMN LU K V Y Ö KI V LM YNIK : NÖ K V Y N. LM ÖNÜK : NÖ K V Y N L. L L KI N P Katta urdurucu Kartına KÜ V KÜ KÜ J KI *** L Kartı kullanıldı ında KÜ için harici bir arj devresine ihtiyaç yoktur. N : istem sürekli aktif olarak çalı ır.lektrik kesildi inde sistem dk. boyunca çalı maya devam eder.üre sonunda sistem KÜ'yü devre dı ı bırakır. istemi elektrik yokken tekrar devreye almak için butonuna basarak dk. boyunca tekrar çalı ması sa lanır. L KI L LNI HX KUMN LU V K V Y Ö KI H LM YNIK : NÖ K V Y N. LM ÖNÜK : NÖ K V Y N L. L L KI N P Katta urdurucu Kartına KÜ V *** L Kartı kullanıldı ında KÜ için harici bir arj devresine ihtiyaç yoktur. N : istem sürekli aktif olarak çalı ır.lektrik kesildi inde sistem dk. boyunca çalı maya devam eder.üre sonunda sistem KÜ'yü devre dı ı bırakır. istemi elektrik yokken tekrar devreye almak için butonuna basarak dk. boyunca tekrar çalı ması sa lanır. /... H u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. K V Y Ö KI LNI MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX NY M. YY LKN K V. H M H

27 K / W N/ L/ L/ L/ V W t **K : lektrikli elle kumanda sistemi. ÜVNL K V : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P P/oprak Para üt Konta ı Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P N (Z) V W V V NYL (Z) /N W N (NÖ) na V YK ermik Manyetik M **K WX. P Z V lektrikli lle Kumanda nahtarı HXM KIN LX K V N KKiri ine N NK P /L PMP K Z KUM KI PMP ***JUMP YLI K U P/VVV U HY. P M P K KK N I I L U H VK U U U N U iri ine N U U VI I I /... Limit iri ler ler Kabin Lambası Lirpomp obini LX KI K HIZLI NÖ KNKÖ V M LNILI (V ) Ç Z M M. KKU NY M. YY H PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M M K KPI LM ren obini U V W HMI HX HX9 M K KPI ÇIKI LI M

28 HX L LX UPLX L L ULX HL M U UPLX () Haberle me V L () Haberle me Yok LX HX L HXM HXM N N K K Y.K.K M K L L Y.K.K M K KK! rup asansörler için N ve N Madde :... göre: N: sansör grupları için duraklara kat göstergeleri tavsiye edilmez. ununla beraber, kabinin kata geli inin sesli bir sinyalle bildirilmesi tavsiye edilir. Y.K.K M K L L L L Y.K.K M K emada gösterilen dubleks buton ba lantıları çift dü me sisteme göre çizilmi tir. ek dü me tek yön toplamalı sistemlerde, trafik sistemine göre gidece i yön butonlarını ba lamanız yeterlidir. K K Y.K.K M K L L L L Y.K.K M K M UL V I I Y.K.K M K L L L L Y.K.K M K Y.K : Yukarı k ().K : a ı k () M : Me gul () : ervis ı ı (9) Y.K.K M K L L L L Y.K.K M K KYI UNU UN LM L L L L L L ÇIKI YÖNÜN KYI UNU N YÖNÜN KYI UNU K H Y.K.K M ZM N K L L Y.K.K M u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. ZM N K HX ULX LNI MI YY PJ LKN K V. /... HX Ç Z M M. KKU HX NY M. YY H M H

29 MIKNIIN YH YÜZÜ (NK) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (N) K YV HIZ YLU K N YUKI $ /K /K (K) V (K) L M V ÇL N MI L KULLN L N Z. H HU M M H HU M M! M, M, V NHLI IL LL. M, M, K N ÜZ NN LXIL L PNY L L. UK YII K MIKNI K LK Z L. K HIZLI ML M K KPI YK KULLNILMZ. M K KPI ÇIK M ÖL K N I $ # HUH iri leri ra Hız Parametresi () ktif dildi inde Çalı ır. $ HU Ve H leri n lt Ve n Üst Katlardan irer Kat Önce Kat ilgisini kudukdan onra ekildeki ibi Konulur. K YV HIZ YLU H! HU # H M YUKI M I **N : Hidrolik asansörler için (MM) sayıcı ve () K ba lantıları aynıdır. urducu, seviyeleme ve kapı köprüleme lerinin ba lantıları ve yerle imi için Hidrolik mıknatıs dizili emasına bakınız. u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. /... K YII L MIKNI Z L V L M LL N YL M MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX NY M. YY LKN K V. H U H

30 ÜVNL K V / W K **K : lektrikli elle kumanda sistemi. : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu N/ L/ L/ L/ NYL V V Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P P/oprak Para üt Konta ı Hız egülatörü akım (evizyon) W nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P V W Kabin P Makina ve Makara airesi P W V N (Z) V W WX. (Z) N (NÖ) na /N YK V X... rup igorta L L L P LX **K lektrikli lle Kumanda nahtarı P Z V HNV / HXM KIN KK iri ine K N NK J/ Z KUM KI L PMP/ M M K M L/ L/ L/ K K ***JUMP YLI K K P K K K M P/VVV HY. K K K K P KK K K K K ZYN INV I I U H VK N V V V V L U V W PMP VZ V V Z P P V N V ZK ZK N K N N iri ine K* K* K LNJ () PUL () PUL () () N K* K K K ZK ZK ZK ZK ZK N K* K I VI I N ÜN Limit iri ler ler PN rtak M /... LX KI L ZYN INV V M LNI MI (V ) t Ç Z M M. KKU NY M. YY H PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali / N ÜN K*K* : Kontaktörlerin yardımcı kontaklarıdır. M K KPI LM Kabin Lambası Lirpomp obini ren obini U V W HMI N HX HX M Yüksek Hız argısı M K KPI ÇIKI LI

31 oprak : V Z MP : V NÖ : Z xv : KPI ÇM KNKÖÜ (V ) K P/ oprak N/ L/ L/ L/ K : KPI KPM KNKÖÜ (V ) L : ÇM L M : KPM L M HXM KIN /N LX K : I ste e ba lı ermik manyetik veya rifaze sigorta takılabilir. ermik Manyetik ***JUMP YLI K K K HY. P/VVV P M P K KK K U V V U V W H VK K K K KPI KN I M L XV I I L K KPM L M (INI) L L L L ÇM L M (INI) L K K K IZ M K KPI N ZMI IKI M (INÇ) KN I K KPII KNI /... Z KPI LNILI Ç Z M M. KKU NY M. YY H HX PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. oprak HX

32 MIKNIIN YH YÜZÜ (NK) MIKNIIN KIMIZI YÜZÜ (N). UK M ML M * U * ML U. UK ** : a ı yönde katta durdurucu. in iki ucu birden kumanda panosundaki aynı kodlu klemenslere ba layınız. M K KPI ÜVNL K ÖL INII V YLN M ÜVNL K ÖL INII IY V YLN M NHI. UK YUKI V YLN M NHI V YLN M ÜVNL K ÖL INII M K KPI ÜVNL K ÖL INII M YII U ML N K UUUU V YLN M ÇIKI K UUUU /... H u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. H HX H L K M KPI KPLI V YLN ML MIKNI Z L MI HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX9 NY M. YY LKN K V. H L

33 L YUKI I L KI ( J) KÜ t N V. UK P YV LM üvenlik ÖL evresi eslemesi H HX K HXM WPI LX V NK L N VL V N P NK YV LM ÖL N P M K *. UK t t t inyal evresi eslemesi NK M U U M U M V N P ZMNL V K V YILIZÜÇN ÖNÜ ÜMÜ () MVL KM () t : t : t : L/ L/ L/ P oprak VLM KM () t : I YÖN ÜVNL K ÖL KM ermik Manyetik M ermik Manyetik M M : Motor Kontaktörü L/ : Üçgen Kontaktörü L/ P ÇIKI Y : Yıldız Kontaktörü L/ N/ P P/oprak V K * : a lantısı kapı türüne göre kat kapıları manuel (çarpma kapı) kapı ise klemensine kapı türü tam otomatik ise klemenslerine ba lanır. Y M topkapı fi kontakkilit kontak Yukarı yönde katta durdurucu. a ı yönde katta durdurcu. : U : : P : U V W U V W V öle V : V öle (cil ini valf rölesi) : rafo sigortaları /... HX H L K NÖ VL M ÇLI M MI L N VL V M Ç Z M M. KKU NY M. YY H PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. HX HX

34 ÜVNL K V : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları Para üt Konta ı ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P HX KUMN PNU ÜVNL K V LM oprak V V LX HXM H U VK H U H U U H KNKÖL M *** I LV K V Y L M M ve ML leri.kapı açma bölgesi sınırlarını algılayan kat seviye anahtarları N ve N... maddesine uygun olmalıdır. *** : PMLN L ÇIKI IKI KU : 9 / KN KPI V V YLM ML NYL V LM V /... KI KPI KÖPÜLM V HX M. KKU Ç Z M NY M. YY H M PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. K V Y L ML HX

35 t *K : lektrikli elle kumanda sistemi. ÜVNL K V / W : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu L/ L/ KN/ L/ P/ oprak * : I Yönde üvenlik ölesi NYL (N.'ye göre iki adet gerekli.) V W V * : YUKI Yönde üvenlik ölesi V (N.'ye göre iki adet gerekli.) Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü Para üt Konta ı ibi P W V Kabin P Makina ve Makara airesi P N (Z) (Z) na VL W V V N (NÖ) /N WX. YK LX lektrikli lle Kumanda nahtarı P Z V P ermik Manyetik M **K HXM KIN K Y Y V V X KK iri ine M V V X V N N NK /L PMP K Z KUM KI ***JUMP YLI K HY. P/VVV P M P M= Motor = Üçgen Y= Yıldız K KK L N U U IN M Y (UH) KNL V KI (N) VY H U I I L VK PMP a b 9 N iri ine M Y I I N ML U L /H.. /H.YK /J psiyonel HXM N KIN VY I/ML I/U iri ler Limit ler M U V W U V W HMI M u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M a b V öle N I YUKI HX IN H L K LNI MI ÜVNL K (V ) KNKÖ (V ) HX Ç Z M M. KKU YY PJ HX NY M. YY LKN K V. H M K KPI LM MNY V N /... M K KPI ÇIKI LI Kabin Lambası Lirpomp obini VL IN H L K ÜN

36 *K : lektrikli elle kumanda sistemi. / W K N/ L/ L/ L/ W P/oprak V t ÜVNL K V : evizyon a ı utonu Y : evizyon Yukarı utonu Kapı Kilit Kontakları Kapı i Kontakları ınır P Hız egülatörü akım (evizyon) nahtarı Y YK Kabin Üstü Para üt Konta ı ibi P Kabin P Makina ve Makara airesi P V V W NYL V N (Z) (Z) VL /N W V V N (NÖ) na WX YK lektrikli lle Kumanda nahtarı M P Z V **K P ermik Manyetik Y HXM KIN LX K Y V V KK iri ine X V N N M NK /L PMP K Z KUM KI PMP ***JUMP YLI K P K M P/VVV HY. KK P M= Motor = Üçgen Y= Yıldız I I L U H VK Y M N M Y N iri ine U U ML I/ML U I/U Limit iri ler ler /... Kabin Lambası Lirpomp obini Ç Z M M. KKU NY M. YY H PJ V. YY LKN K u belge uygulamalar için öneri niteli indedir. ybey lektronik bu hakkına sahiptir. u belgedeki hata ve eksiklerden veya uygulamadan kaynaklanabilecek problemlerden ybey lektronik sorumlu tutulamaz. Kapı Kapat inyali L Kapı ç inyali PN rtak M M K KPI LM M MNY V U V W U V W HMI M HX MNN H L K VL L. (V ) KNKÖ LM (V ) LNI MI HX HX M K KPI ÇIKI LI VL MNN H L K ÜN

KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU AYBEY ELEKTRONİK AKTE 1600 SERİSİ ASANSÖR KUMANDA PANOSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERSİYON: 1.0 AYBEY ELEKTRONİK LTD. STI. Orhanli Mah. Katip Celebi Cad. No:17B/1 Tuzla-Istanbul / Turkey Tel: (90) (216)

Detaylı

AYBEY ELEKTRON K REV21 SER S ASANSÖR REV ZYON KUTUSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERS YON:.0

AYBEY ELEKTRON K REV21 SER S ASANSÖR REV ZYON KUTUSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERS YON:.0 AYBEY ELEKTRONK REV21 SERS ASANSÖR REVZYON KUTUSU KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU VERSYON:.0 AYBEY ELEKTRONK LTD. T. e-mail: sales@aybey.com web: www.aybey.com MALATÇI FRMA AYBEY ELEKTRONK LTD. T. Merkez Mah.

Detaylı

ASANSÖR KUMANDA PANOSU

ASANSÖR KUMANDA PANOSU YY LKTN K KT S S SNSÖ KUMN PNSU KULLNIM V MNTJ KILVUZU VS YN:. YY LKTN K LT. T. email: sales@aybey.com web: www.aybey.com MLTÇI M YY LKTN K LT. T. Merkez Mah. üney Yanyol ad. No: / rhanlıtuzla stanbul

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK AC Serisi Asansör Kumanda Panosu KURULUM KILAVUZU

AYBEY ELEKTRONİK AC Serisi Asansör Kumanda Panosu KURULUM KILAVUZU AYBEY ELEKTRONİK AC Serisi Asansör Kumanda Panosu KURULUM KILAVUZU AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA PANOSU KURULUM KILAVUZU SÜRÜM : 1.00 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17B/1 34956

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK

AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ. Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ ASANSÖR KUMANDA SİSTEMLERİ Melih AYBEY AYBEY ELEKTRONİK AC SERİSİ GENEL ÖZELLİKLERİ CANBus tabanlı kat, kabin ve grup haberleşme sistemi Kat bilgisini sayıcı, monostabil sayıcı, gray kod, kuyu

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13

MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 MALTEPE REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/13 1.0- İŞİN KONUSU : Maltepe rezidans ta bulunan 7 adet 18362144/01, 18362144/02 18362144/03 18362144/04 18362144/05

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6

DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 DARÜŞŞAFAKA ÖZEL BAKIM ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/6 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Özel bakım binasında bulunan 3 adet 18361874/01, 18361874/02, 18361874/03 kimlik

Detaylı

VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU

VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU VVVF ASANSÖR KUMANDA PANOLARI MONTAJ VE KULLANIM KLAVUZU Niosis ver1.1 PANO KLEMENS BAĞLANTILARI R,S,T - Faz girişleri, U,V,W Motor uçları, Nötr Nötr Mp, UPS + (ups fazını bağlayınız) (Eğer UPS yoksa R

Detaylı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı

ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS LCD Ekran Kullanımı ML60XS kartının üzerindeki LCD ekranın üst satırında asansörün durum veya hata bilgileri gösterilir. Kabin duruyorken alt satırda ise kabinin bulunduğu durak, haberleşme varlık

Detaylı

ML65X HİDROLİK ŞEMALAR INDEKS

ML65X HİDROLİK ŞEMALAR INDEKS HİOLİK ŞML IK Şema o _07 _09 _0 6 _7 _8 _9 5 _6 6 35_d _35_y-u _36 _39 _40 _4 _4 _43 _44 çıklama Hidrolik (4 Valfli ağlantı) MLK Hidrolik Kabin esisatı Kat esisatı üvenlik evresi Kapı çık eviyelemeli Hidrolik

Detaylı

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular

ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRLER Yapı Denetçisinin Görev Kapsamı İçine Giren Konular ASANSÖRÜ OLUŞTURAN PARÇALAR VE İŞLEVLERİ Asansörler yüzlerce elemandan oluşmaktadır. Bu elemanların bazıları seri güvenlik elemanlarıdır;

Detaylı

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3

ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ. 2 Tablo elektriğe bağlanır. OK. 3.1 Üç faz kontrol edilir. L1 L2 L3 ALC ELEKTRİKLİ PANO TEST PROSEDÜRÜ Tarih: Seri No: 1.1 Tablodaki elemanlar gözle kontrol edilir. OK 1.2 Terminallerdeki kablo bağlantılarının sıkılığı el ile kontrol edilir. OK 2 Tablo elektriğe bağlanır.

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

ML60X MİKROLİFT MÜHENDİSLİK

ML60X MİKROLİFT MÜHENDİSLİK Kontaktörler 3 sınıfı 0V bobinli kullanılmalıdır! Kontaktörlerin bobinlerine filtresi mutlaka bağlanmalıdır! OK KÇK KOUMLI OOM İO In Out U V 35 / 0V + ompa Köprü iyot H U U 0V U U 8V 0V OK U 35 / 0V +

Detaylı

SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4)

SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4) SINAMICS G120 CU240B-2 ve CU240E-2 Kontrol Üniteleri Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları (V4.4) Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri

Detaylı

Sinamics G120C Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları

Sinamics G120C Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları Sinamics G120C Genel Tanımlar & Parametre Açıklamaları Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri Ba lıklar * G120C Güç ve Kontrol Terminal

Detaylı

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler :

ALEV MONİTÖRÜ. ( 4 20 ma ) 03MA. 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : 03MA Alev monitörünün yapısı : Özellikler : ALEV MONİTÖRÜ ( 4 20 ma ) 03MA 03MA Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultraviyole fotoseller ile alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı

Detaylı

HM150 ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 100 A B C D E F G 2BC 2G İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK ÇAĞRI BAĞLANTILARI

HM150 ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 100 A B C D E F G 2BC 2G İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK ÇAĞRI BAĞLANTILARI ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT KUMANDA PANOSU 031 032 02 12 SDS MEŞGUL SDS MEŞGUL SDS MEŞGUL 1000 816 YK YK YK 100 A B C D E F G 2BC 2G g 2g ORTAK ANOT DISPLAY e d c d 2g ef f g b a bc a g 2g ORTAK ANOT DISPLAY

Detaylı

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır.

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Projelerde EMO tarafından belirlenen semboller kullanılacaktır. Liste

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

EN 81-1+A3 İSTENMEYEN KABİN HAREKETİ DENETİMİ KULLANIM KILAVUZU

EN 81-1+A3 İSTENMEYEN KABİN HAREKETİ DENETİMİ KULLANIM KILAVUZU ACT/ACS SERİSİ ELEKTRİKLİ ASANSÖR KONTROL SİSTEMLERİ EN 81-1+A3 İSTENMEYEN KABİN HAREKETİ DENETİMİ KULLANIM KILAVUZU VERSİYON: 1.0 AYBEY ELEKTRONİK LTD. STI. Orhanli Mah. Katip Celebi Cad. No:17B/1 Tuzla-İstanbul

Detaylı

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ

OTOMATİK TRANSFER ŞALTERLERİ OTOMATİK TASFE ŞALTELEİ Otomatik Transfer Şalterleri MAU Otomatik Transfer Şalterleri İçindekiler Genel Bilgi.... 71 Modüler Otomatik Transfer Şalteri (100A den 800A e kadar)... 73 İzleme & Kontrol...

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

FUJI G11S SERİSİ İNVERTERLER İÇİN AUTOTUNING İŞLEMLERİ

FUJI G11S SERİSİ İNVERTERLER İÇİN AUTOTUNING İŞLEMLERİ UJI 11S SRİSİ İNVRTRLR İÇİN UTOTUNIN İŞLMLRİ UTOTUNIN,sistemi devreye almadan önce invertere motorunuzu tanıtmak amacıyla bir kez Yapılır.UTOTUNIN işlemleri aşağıda sıralanmıştır. 1.Inverterin kontrol

Detaylı

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ

GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ GAZ BRÜLÖRLERİ İÇİN KONTROL ÜNİTESİ ( Kesintili çalışma ) 02C.1 Uygulama : 02C1 Kontrol ünitesi, tek veya çift kademeli proses brülörlerinde alev denetimi için tasarlanmıştır. 24 saat içinde en az bir

Detaylı

3. SCADA EKRANINDA EKLENEBİLECEK BUTON ÇEŞİTLERİNİ YAZINIZ. 4. EKRANDA LAMBANIN DURUMUNU GÖREBİLMEK İÇİN EDİTÖR PROGRAMINDAN NE EKLENMELİDİR.

3. SCADA EKRANINDA EKLENEBİLECEK BUTON ÇEŞİTLERİNİ YAZINIZ. 4. EKRANDA LAMBANIN DURUMUNU GÖREBİLMEK İÇİN EDİTÖR PROGRAMINDAN NE EKLENMELİDİR. İŞİN ADI : SCADA İLE CİHAZ KONTROLÜ TEMRİN NO :1 3. LADDER ŞEMASI 4. PLC BAĞLANTISI İŞLEM BASAMAKLARI 1. ÖNCELİKLE İSTENİLEN PROGRAMIN LADDER ŞEMASINI ÜST BOŞLUĞA ÇİZİNİZ. 2. PLC BAĞLANTI ŞEMASINI ÇİZİNİZ.

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9

DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 DARÜŞŞAFAKA YAKACIK REZİDANS ASANSÖRLERİN REVİZYON İŞİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ TEKNİK ŞARTNAME 1/9 1.0- İŞİN KONUSU : Darüşşafaka Yakacık Rezidans ta bulunan 5 adet 18106476/01, 18106476/02,18106476/03

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

o t o m a t i k s i g o r t a l a r 1 2 O t o m a t i k S i g o r t a l a r Vikotech 3 VT B - Kesme Kapasitesi 3 = 3kA 4 = 4,5kA 6 = 6kA 10 = 10kA Devre Kesici (Breaker) Kablo giriþi Her tip otomat barasý

Detaylı

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 tr Montaj ve İs letme Talimatı Kumanda elemanlı tekli kontrol cihazı As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili

Detaylı

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal.

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 ÜÇ VE DÖRT KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 25A, 40A ve 63A (AC1) IEC çalışma gücü:

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

03U1 ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : 03U1 Alev monitörünün yapısı : Özellikler : 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları :

03U1 ALEV MONİTÖRÜ. Uygulama : 03U1 Alev monitörünün yapısı : Özellikler : 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları : ALEV MONİTÖRÜ 03U1 Uygulama : 03U1 Alev monitörünün uygulama alanları : Brülörlerde alev denetimi Ultra viyole fotoselle alev izlemek için. Yüksek gerilim hatlarında korona tespit etmek için. Yarı otomatik

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00

ÖZKAY ELEKTRONİK. TK-103 Asansör Kumanda Kartı. ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK TK-103 Asansör Kumanda Kartı ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 TK-103 ASANSÖR KUMANDA KARTI ARIZA TESPİT KILAVUZU v1.00 ÖZKAY ELEKTRONİK 2008 Eğitim Mahallesi Postane Sokak 13/2 Kadıköy İstanbul

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER

5-14 KURULUM AYARLARI CALIŞMA FONKSİYONLARI MEKANÝK KURULUM ARIZA DURUMLARI GÜVENLÝK UYARILARI TEKNÝK ÖZELLÝKLER 3 4 5-14 2 KURULUM AYARLARI 15-16 CALIŞMA FONKSİYONLARI 17-20 MEKANÝK KURULUM 21-22 ARIZA DURUMLARI 23 GÜVENLÝK UYARILARI 24 TEKNÝK ÖZELLÝKLER 25 3 07 08 06 10 11 09 Perde Radar ( Opsiyonel) 4 07 Kayış

Detaylı

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm

STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm 250 STANDBY 250 kva 400 Volt 50 Hz 1500 rpm TANITIM 4 ZAMANLI SU SOĞUTMALI DİZEL MOTOR,MEKANİK FANLI VE KORUYUCU KAFESLİ RADYATÖR,AKÜ İLE ÇALIŞTIRMA,AKÜ KABLOLARI VE SEHPASI,ŞARJ ALTERNATÖRÜ,MEKANİK GOVERNOR,MOTOR

Detaylı

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ

EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ EN 81-1/2 STANDARTLARI GÜNCELLEMESİ İSTEM DIŞI KABİN HAREKETİ UNINTENDED CAR MOVEMENT Asansör kabininin katta kapısı açık iken kontrolsüz olarak hareket etmesi İstem Dışı Kabin Hareketi olarak tanımlanmıştır.

Detaylı

ROAD BLOCKER TEKNİK KLAVUZU

ROAD BLOCKER TEKNİK KLAVUZU ROAD BLOCKER TEKNİK KLAVUZU TSH Teknik Servis Hizmetleri A.Ş Road Blocker - 2005 İÇİNDEKİLER Teknik Özellikler 3 Tanım 4 Elektronik Kontrol Panosu 4 Motor Koruma Rölesi 4 Termik Röle 4 Timeout Zaman Rölesi

Detaylı

DENEY Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ GEREKL TEÇH ZAT

DENEY Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ GEREKL TEÇH ZAT DENEY 14-1 Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Deneyler tamamland ktan sonra üç fazl ç k k kutuplu senkron motorunun ba lant s ve motorun devir yönü kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip olunabilecektir.

Detaylı

DENEY 6-3 DC Düz Kompunt Motorun Devir Say s Kontrolü

DENEY 6-3 DC Düz Kompunt Motorun Devir Say s Kontrolü DENEY 6-3 DC Düz Kompunt Motorun Devir Say s Kontrolü AMAÇ Testler tamamland ktan sonra DC Düz kompunt motorun devir say s kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip olunabilecektir. GEREKL TEÇH ZAT Adet

Detaylı

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri

BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri BÖLÜM 6 DC Kompunt Motor Testleri 6-1 DENEY 6-1 Düz Kompunt Motorun Ba lant ve Motor Yönü Kontrolü AMAÇ Testler tamamland ktan sonra DC Düz kompunt motorun ba lant s ve motorun devir yönü kontrolü konusunda

Detaylı

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız.

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. ÇALIŞTIRMA 1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. 3- Hidrofor emme hattındaki vanayı tamamen

Detaylı

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI https://www.facebook.com/kerimelektromotor H-01 / H-01 M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU GENEL ÖZELLİKLER H-01/H-01M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU Pompa sistemlerinin

Detaylı

M NYATÜR DEVRE KES C LER

M NYATÜR DEVRE KES C LER Anahtarl Otomatik Sigortalar Ç NDEK LER FM A... A FM A... A Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş Kodları Eğriler Faz - Nötr Anahtarlı Otomatik Sigortalar Özellikler Teknik Tablo Sipariş

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU

AKE ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU AKE.343.502 ELEKTRİKLİ TAŞ TABANLI FIRIN KONTROL KARTI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ AKE.343.502

Detaylı

JENERATÖRDE KULLANILAN ÖZET TEKNİK TERİMLER. : Sabit manyetik alana bağlı olarak periyodik sürelerde Yönünü ve alternas sayısı değişen akımdır.

JENERATÖRDE KULLANILAN ÖZET TEKNİK TERİMLER. : Sabit manyetik alana bağlı olarak periyodik sürelerde Yönünü ve alternas sayısı değişen akımdır. JENERATÖRDE KULLANILAN ÖZET TEKNİK TERİMLER ALTERNATİF AKIM DOĞRU AKIM AKÜ ŞARJ CİHAZI DİYOD FIRÇA (Kömür) ELEKTRİK DEVRESİ ŞALTER KONTAKTÖR CHANGE OWER SWİTCH BOBİN /SARGI TRANSFORMOTOR VERİM : Sabit

Detaylı

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU

TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU TAM OTOMATİK TELESKOPİK KAT KAPISI KULLANIM VE MONTAJ KILAVUZU İçindekiler Önemli Bilgiler... 2 1. Giriş...... 3 1.1. Kullanma ve Bakım Talimatı... 3 1.1.1. Kullanma Talimatı... 3 1.1.2. Bakım Talimatı...

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

İRİS ASANSÖR KUMANDA KARTI

İRİS ASANSÖR KUMANDA KARTI M İT. İ. PZ. ve Tİ. Ş. SNSÖ KUMN V OTOMSYON SİSTMLİ İİS SNSÖ KUMN KTI KULLNM KILVUZU Seri No:. Sürüm:.00 NOT: Kullanma kılavuzunuzun ve ürünün sürüm numaralarının aynı oluğuna emin olunuz. ksi takire kullanığınız

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI

BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI BLUETOOTH HOPARLÖRLÜ KEYİFLİ ORTAM LED LAMBASI Kılavuz 33040 33040'ı kullanırken aşağıdaki kurallaraa dikkat ettiğinizde en emin olun 1. 33040'ın alt kısmında bulunan güç düğmesini açın 2. 3 fonksiyon

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

Genel amaçlı, 1 kanal toggle (buton tip) veya geçici hafızalı (momentary) çalı abilen, yüksek duyarlıklı radyo kontrollü alıcı-verici seti

Genel amaçlı, 1 kanal toggle (buton tip) veya geçici hafızalı (momentary) çalı abilen, yüksek duyarlıklı radyo kontrollü alıcı-verici seti Genel amaçlı, kanal toggle (buton tip) veya geçii hafızalı (momentary) çalı abilen, yüksek duyarlıklı radyo kontrollü alıı-verii seti Elikler (verii) istendi i kadar iste e ba lı olarak eklenebilir.(yanda)

Detaylı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı

Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Stop Zaman Rölesi - Kullanıcı Ayarlı Ürün Kodu 201.018.001-12V 201.018.002-24V Terminal Yapısı & Boyutlar & Diyagram Aksesuarlar 207.150.251 Soket 5 Terminalli, 5 Kablolu - Siyah (Standart kablo boyu 20

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Sinamics V20 Genel Özellikler & Geli mi Fonksiyon Yapısı

Sinamics V20 Genel Özellikler & Geli mi Fonksiyon Yapısı Sinamics V20 Genel Özellikler & Geli mi Fonksiyon Yapısı Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri Ba lıklar * Sinamics V20 Genel Özellikler

Detaylı

Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20

Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20 Konvörlü folyo makinesi : FOLYOHSTFOIL.500.20 ÜRETİCİ FİRMA BİLGİLERİ : HİSTORY LTD STİ. AYAZ ELEKTRONİK BİLGİSAYAR SAN. VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ. Www.ayazshop.com bilgi@ayazshop.com Tel: +90 212 6909894 avcılar

Detaylı

TC4S TC4SP TC4Y TC4M TC4H TC4W TC4L

TC4S TC4SP TC4Y TC4M TC4H TC4W TC4L TC erisi Ekonomik PID Kontrol Özellikler Yeni geliþtirilen PID algoritmasý ve msn örnekleme hýzý ile ideal sýcaklýk ü saðlar. yný cihazda bütünleþmiþ RP ve Röle çýkýþlarý : RP çýkýþý faz ve saykýl yapma

Detaylı

RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU

RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU RISING BOLLARD TEKNİK KLAVUZU TSH Teknik Servis Hizmetleri A.Ş Rising Bollard - 2010 İÇİNDEKİLER Teknik Özellikler 3 Tanım 4 Elektronik Kontrol Panosu 4 Faz Koruma Rölesi 4 Termik Röle 4 Kontaktör 4 Elektronik

Detaylı

40 yıllık KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER. deneyim. Transforming Supporting

40 yıllık KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER. deneyim. Transforming Supporting 40 yıllık deneyim KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER Transforming Supporting KABLO T P AKIM TRANSFORMATÖRLER Uygulama KAT ve SAA kablo tipi akım transformatörleri; Koruma ve ölçme amaçlı kullanılabilirler.

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKSEL BAĞLANTI Bağlantılar Giriş Voltaj kablosu Fotosel Kablousu Buton Kablosu Kablo Tipi 3x 1,5 mm² 2x 0,5 mm² 4x 0,25 mm² Maksimum Kablo Boyutu 30 m Daha uzun mesafe

Detaylı

İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO/RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ KARTAL 18106476/01 1355166 12/10/2015 24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış

Detaylı

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2

Tel: Faks: Yürürlük Tarihi: Revizyon No: 07 Sayfa: 1/2 İLGİLİ İDARENİN ADI ASANSÖR KİMLİK NUMARASI RAPOR NO / RAPOR REVİZYON NO PERİYODİK KONTROL TARİHİ T.C PENDİK BELEDİYESİ 104133434/01 KİE1.705.0.AS10516 31.05.2016 24 HAZİRAN 2015 tarih ve 29396 sayılı

Detaylı

1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 FAZ GİRİŞ VE 1 FAZ ÇIKIŞ KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI TEKNİK ŞARTNAMESİ Adı:Kesintisiz güç kaynağı Miktarı:8 Adet Tkinorm:506-000-0004 1-GENEL ÖZELLİKLER 1.1-Kesintisiz güç kaynakları 5 kva gücünde olmalıdır

Detaylı

Sinamics V20 Devreye Alma Dökümanı

Sinamics V20 Devreye Alma Dökümanı Sinamics V20 Devreye Alma Dökümanı Siemens Endüstri Sektörü Hareket Kontrol Sistemleri I DT MC Endüstri Sektörü / Hareket Kontrol Sistemleri Ba lıklar * Sinamics V20 Devreye Alma Dökümanı Genel Özellikler

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU

AKE KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU AKE.324.006 KONVEKSİYONEL FIRIN KONTROL ÜNİTESİ (ELEKTRİKLİ) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1-MİKA ETİKET 2-BAĞLANTI

Detaylı

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU kalite UDEA ELEKTRONİK A.Ş. İçindekiler MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE... 2 MPRD-FAZ ALICI ÜNİTENİN GENEL ÖZELLİKLERİ... 2 Kumanda Öğretme İşlemi... 3 Kumanda Silme İşlemi...

Detaylı

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m M-BAR ve L - BAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU Mekanik Montaj Mekanik Montakı yaparken Kullanma kılavuzundaki son sayfalardaki resimlere bakarak kurulumu yapabilirsiniz. YAY AYARI Yay ayarı yapabilmek için aşağıdaki

Detaylı

IDC101 Bağlantı Şeması

IDC101 Bağlantı Şeması IDC101 Bağlantı Şeması 1 Şubat 2018 IDC101 Kontrol Panosuna ait kullanım kitapçığı okunduktan sonra elektriksel bağlantıların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler bu dokümanda yer almaktadır. Her bir elektriksel

Detaylı

1.1 Asansörün Çalı ma Prensibi

1.1 Asansörün Çalı ma Prensibi 1 1. G R 1.1 Asansörün Çalı ma Prensibi ekil 1.1 de modern bir asansörün bina içindeki kurulumu resmedilmi tir.tipik bir asansör sisteminde asansör bo lu unda diklemesine raylar olu turulup kabin bu raylara

Detaylı

Testler tamamland ktan sonra DC seri motorun devir say s kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip olunabilecektir.

Testler tamamland ktan sonra DC seri motorun devir say s kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip olunabilecektir. DENEY 4-3 Devir Say s Kontrolü AMAÇ Testler tamamland ktan sonra DC seri motorun devir say s kontrolü konusunda yeterli bilgiye sahip olunabilecektir. GEREKL TEÇH ZAT Adet Tan m Katalog No 1 DC Seri Makine

Detaylı

TOPRAK 35A / 1000V AC + - 24V DC Köprü Diyot RV COM RYA RYB RTO RT COM RTC HRB1 HRB2 LIR1 LIR2 RXA RXB ML70S RH RU2 RU1 11 10B 140 130 120 VER-2 10A

TOPRAK 35A / 1000V AC + - 24V DC Köprü Diyot RV COM RYA RYB RTO RT COM RTC HRB1 HRB2 LIR1 LIR2 RXA RXB ML70S RH RU2 RU1 11 10B 140 130 120 VER-2 10A Kontaktörler 3 sınıfı 220V bobinli kullanılmalıdır! Kontaktörlerin bobinlerine RC filtresi mutlaka bağlanmalıdır! F Bu kontaklar RU ve RU2 kontaktörlerinin ana kontağı olmalıdır! 2* 0A P P N N In Out UPS

Detaylı

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar.

Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR SECURITY. Security Geçiş Sistemleri. Kayar Kapılar. Döner Kapılar. Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR SECURITY Ekstra Güvenlik ve Anti-Terör Sistemleri METAXDOOR RBK Road Blocker Metaxdoor RBK Road Blocker

Detaylı

BENNĐNG TÜRKÇE ÜRÜN KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU IT 120 (TESĐSAT TOPRAKLAMA MULTĐMETRE)

BENNĐNG TÜRKÇE ÜRÜN KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU IT 120 (TESĐSAT TOPRAKLAMA MULTĐMETRE) BENNĐNG TÜRKÇE ÜRÜN KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU IT 120 (TESĐSAT TOPRAKLAMA MULTĐMETRE) Emniyet ve Kullanım Uyarıları 1. Emniyet ve Kullanım uyarı 1.1 Dikkat - Bu belge kullanıcı el kitabının yerine geçmez.

Detaylı

HİDROLİK MANTAR BARİYER KULLANMA KILAVUZU

HİDROLİK MANTAR BARİYER KULLANMA KILAVUZU HİDROLİK MANTAR BARİYER KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER SAYFA 1.GENEL UYARILAR... 1.1.MONTAJ İLE İLGİLİ UYARILAR... 1.2.KULLANIM İLE İLGİLİ UYARILAR... 1..BAKIM VE TAMİR İLE İLGİLİ UYARILAR... 4 1.4. NAKLİYE

Detaylı

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü.

J R04. Montaj kılavuzu. Geçerlilik alanı. Taşıma. Ön Ön. Çarpmaları önlemek için merdiven rulosu kullanın. Ön, baş üstü görüntü. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik alanı Bu montj kılavuzunun geçerli olduğu model: 1001, 1002

Detaylı

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu MEKANİK MONTAJ Montaj yapılacak yerin ölçüleri maksimum olarak; Maksimum Yükseklik Genişlik Seksiyonel kapılar 2,4 m 4,4 m 1 ***Montaj yapılacak yerin konsol bağlantısı

Detaylı

ADrive A3 TEST TALİMATLARI

ADrive A3 TEST TALİMATLARI İstem Dışı Kabin Hareketine Karşı Durdurma Elemanı Olarak Makine Freni Kullanıldığında, Makine Freninin EN 81-1+A3 Standardına Uygun Olarak Otomatik Denetlenmesi ADrive Tip-onay Sertifika No: NL12-400-1002-048-10

Detaylı

Tek Setli, Tek Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Hýz Ölçer

Tek Setli, Tek Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Hýz Ölçer Tek li, Tek Çýkýþlý Hýz Ölçer TCS37-100.S TCS37-100 Timer&Counter&Speed Tek li, Tek Çýkýþlý, Çok Fonksiyonlu Hýz Ölçer 6 dijit LED Display (Yeþil veya Kýrmýzý), 8mm dijit boyu Ýki ayrý çarpým faktörü(00.0001...

Detaylı

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat

T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat T8400C, T8401C Standart Elektronik Termostat ÖZELLİKLER ÜRÜN SPEFİKASYONU UYGULAMA T8400C, T8401C standart termostatları ile 24V AC ısıtma-soğutma sistemlerinin tek-kademe kontrolu sağlanır. Isıtma-soğutma

Detaylı