İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM"

Transkript

1 İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM

2 İSTTERM ÖNÖDEMELİ KALORİMETRELER

3 A) KARTLI ÖNÖDEMELİ KALORİMETRE SİSTEMİ ALNA AÖK01, merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılan binalarda, Isınma ve sıcak su ihtiyacının ferdi sistemlerde olduğu gibi ; Kullandığı Kadarını Ödeyerek karşılanmasını sağlamak için geliştirilmiş Ön Ödemeli bir cihazdır. Klasik tip sayaçlar uzun bir geçmişe sahip olsalar da ölçüm sistemlerinde yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler insan hayatını kolaylaştırmaya yönelik yeni sistemler üretmektedirler. Bu sistemlerin başında gelen ön ödemeli, smart kart kullanan yeni teknoloji elektronik sayaç sistemi hem idareler hem de abonelerin zaman ve para tassarrufu yapmalarını sağlamaktadır. Siteler, uydukentler, alışveris merkezleri, fabrikalar, havaalanları veya apartmanlarda merkezi ısıtma ve soğutma, jeotermal veya kojenarasyon sistemlerinde ALNA AÖK01 işletmecinin, tüketicinin enerji tasarrufu yapabilmesi ve kullandığı kadar ısı parası ödeyebilmesi imkanını sağlar. ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRENİN AVANTAJLARI -Tükettiğiniz kadar enerjinin parasını ödersiniz. -Ülke ekonomisine katkı sağlanır. Mevcut enerji kaynakların veya yurt dışından satın alınan enerjinin daha bilinçli ve tasarruflu kullanılması sonucu ülke ekonomisine katkı sağlanır. -Tartışmalar son bulur. Yönetim ön-ödeme sistemi ile tahsilat problemi yaşamaz. -Fatura ödeme ve takibinden kurtulursunuz. -Tamamen güvendesiniz. Tüm kullanım bilgilerini ekranda görür,alna AÖK01 tarafından yönlendirilirsiniz. Kullanım rahatlığını tam olarak yaşarsınız. -Kaçak kullanım tarihe karışır.çünkü ALNA AÖK01 her türlü kaçak kullanım teşebbüslerini algılar, bu girişimin tarih, saat detaylarını hafızaya kaydeder. Otomatik olarak vanayı kapatır, su geçişini engeller, korunma moduna geçer. -Sizi pili bitmeden uyarır. Eğer servis çağırmayıp pili yenilemezseniz, pil bittiğinde ALNA AÖK 01 mevcut tüm bilgileri hafızaya alır ve vanayı kapatır,korunma moduna geçer. Tüm bilgileri, LCD ekran aracılığı ile görürsünüz.

4 MERKEZİ ISITMA SİSTEMLERİNDE ÖNÖDEMELİ SİSTEM EN KESİN ÇÖZÜMDÜR

5 ALNA AÖK01 İN ARTILARI -Sizi,kredi bitmeden önce uyarır. -Kontörünüz bittiğinde ya da yüklenmediğinde,size yedek kredi kullanım olanağı tanır. İdarenin belirlediği miktarda yüklenen yedek kontör, sayaca kredi yüklediğinizde toplam miktardan düşülür. -Yedek kredinin tükendiği ya da kredi yüklemesi yapılmadığında, ALNA AÖK01 kendini kapatır ve elektrik, su, gaz kullanımını durdurarak ekranda KREDİ AL mesajı belirir. -ALNA AÖK01, pili bitmeden önce, sizi ekran mesajı ile uyarır. Uyarılara karşın duruma müdahale edilmezse ve pil biterse, kendi kendine kapanır ancak varolan kredi ve tüketim durumunu hafızasına kaydettiği için herhangi bir veri kaybı söz konusu olmaz. -Elektronik smart kart, ait olmadığı bir sayaçta 4 defa arka arkaya kullanılmak istendiğinde kullanım dışı olur. -Sayacınıza ait smart kartı keybettiğinizde, idare tarafından yeni kart verilir ve eskisi iptal edilir. Bu özellikler yanında; İdare farklı bölgelere, farklı tarifeler uygulayabilir. İdarenin tarife değişiklikleri aynı anda tüm satış ofislerine aktarılır ve güncellenir. Ön ödemeli sistemde abone sabit fiyat garantisine sahiptir. Abone yüklenen kredi tükeninceye kadar, meydana gelen fiyat artışından etkilenmeyecektir. Kullanılan smart kartların kopyalanması olanaksız olduğu için sistem %100 güvenilirdir. KREDİ AL, KREDİ AZ, KONTROL, PİL AZ, vb gibi sayaç mesajları LCD ekranda gösterilir. ALNA ÖN ÖDEMELİ SİSTEM SAYESİNDE; -Personel giderlerinde %85, -Kırtasiye giderlerinde %50, -Ulaşım giderlerinde %90 tasarruf sağlanır. -Ön ödemeli sistemi ile %25 finansal kazanç sağlar. -İdareler açısından ödenmeyen fatura sorunu ortadan kalkar. Sistem Çalışma Yapısı Yönetim kredi satış noktasından smart kartınıza istediğiniz kadar ısıtma veya soğutma yı kredi olarak yükletirsiniz. Smart kartınızı ALNA AÖK01 e takıp çıkardığınızda kredi sayaca otomatik olarak yüklenir.böylece sayaç durumunu ve tüketim bilgilerini smart karta yüklemiş olursunuz. Krediniz kritik seviyeye düşerse sizi uyarır. Yeni kredi almak için satış noktasına geldiğinizde smart karttaki kayıtlı bütün bilgiler sisteme aktarılır.yeni kredi smart kartınıza yüklenir,hizmet kesintisiz ve problemsiz bir şekilde devam eder. ALNA AÖK01 Durum ModunaSahiptir: 1-AKTiF MOD Aktif modda,sayacınız %100 su geçişine izin verir.(vana tam açık) 2-UYARI MODU Uyarı modunda, ALNA AÖK01 %100 su geçişine izin verir.(vana tam açık) Yönetimce belirlenen fatura okuma tarihinde (örneğin her ayın birinci günü), sayacınız uyarı moduna geçer. 3-SINIRLI KULLANIM MODU Sınırlı kullanım modunda ALNA AÖK 01, kullanımı kısıtlar. Örneğin vanayı %90 oranında kapatıp, sadece %10 geçişe izin verir. 4-KAPALI MOD Fatura, ödeme süresi içinde ödenmediği için, vana %100 kapanır. Abone sistemden hizmet alamaz.

6 ARTIK DOĞALGAZ FATURASI PEŞİNDE KOŞMAYACAKSINIZ Krediniz bittiğinde ya da azaldığında, site yönetimine anında kredi yüklemesi yaptırabilirsiniz. ULTRASONİK KALORİMETRELER, debimetre ve üzerine monte edilen elektronik hesaplama ünitesinden oluşur. Debimetre kısmının çalışma prensibi ses dalgalarına dayanır.ultrasonik kalorimetrelerin üzerinde ses sinyalleri üreten aynalar bulunur.bu üreteçler karşılıklı olarak birbirlerine sinyaller gönderirler.ultrasonik kalorimetreler,bu sinyallerin diğer tarafa ulaşma sürelerini hesaplayarak debi ölçümü yaparlar.

7 B) ÖNÖDEMELİ UZAKTAN İZLEMELİ SAYAÇ SİSTEMİ Enerji Faturalama Sistemi ön ödeme mantığına göre yapılacaktır, kiracı işletmeden ihtiyacı ölçüsünde kontör satın alacak, kontör yüklemesi ve takibi yazılım üzerinden anlık olarak yapılacak; temel amaç istenen noktalara ait enerji ölçümlerinin yapılması ve bu ölçüm değerlerinin tek bir merkezden izlenmesi, otomatik olarak faturalarının kesilmesi, geçmişe yönelik değerlerin görülebilmesi, grafiklerinin oluşturulması ve yazıcı çıktılarının alınabilmesidir. Kiracı kontör yüklemesini zamanında yapmadığı taktirde, yazılım ekranındaki sayaç sembolünün yanında kredi bitti ikazı belirecektir. Bu durumda kiracının enerjisi kesilebilir hale gelecektir. Yetkili operatör kiracının enerjisini kesmek istediğinde ikonu tıklıyacak açılan pencereden kapama veya açma işlemini yapabilecektir. Ön Ödemeli Sayaç Sisteminin Avantajları Kullanıcılar tükettikleri kadar enerjinin parasını öderler. Yönetim ön-ödeme sistemi sayesinde tahsilat problemi yaşamaz. Bu sistemle sayaç okuma ve faturalandırma işlemlerinde hatalı okuma ve faturalandırma ortadan kaldırılmış olacaktır. Sayaçların okunması, fatura basımı ve dağıtımı gibi yükleri ortadan kaldırır. İşletme maliyetlerini azaltır, Veritabanı kullanılarak kullanıcı bazında tüketimler hakkında raporlar hazırlanır. Elde edilen İstatistiki Bilgiler ile etkin denetim ve kolay planlama yapılmasını sağlar, Kullanıcılar sabit fiyat garantisi ile tüketim yapar. Kullanıcılar fatura ödeme ve takibinden kurtulur Elektrik, su, ısıtma ve soğutmanın beraber dağıtımı yapılan yerleşimlerde, uzaktan ön-ödemeli sistemiyle en verimli şekli bir tek noktadan birden fazla ön ödeme modülüne kredi yüklenmesidir.

8 SİSTEM ŞEMASI

9 DIRIS A10 RAY TİPİ ANALİZÖR -Çoklu ölçüm -Elektrik,su ve enerji ölçümleri -Alarm çıkışı Standart Özellikler Temel ölçümler Akımlar : I1, I2, I3, Maks 3I Gerilimler : V1, V2, V3, U12, U23, U31 Güçler : SP, SQ, SS, Maks. SP Güç faktörü : SPF Frekans : F Harmonikler : THD 3I, 3U, 3V Dahili sıcaklık Sayaç Enerjiler : kwh, kvarh (Şebeke, jeneratör tarifeleri) Kullanım saati Opsiyonel özellikler Haberleşme RS485 JBUS/MODBUS protokolü Pano kapağına montaj düzeneği COUNTIS ile aynı aksesuar kullanılabilir. Ayırdedici özellikler 1 adet ayarlanabilir çıkış Darbe çıkışı kwh veya kvarh tüketimine oranlı ayarlanabilir VEYA İzleme işlevi Tüm ölçülebilen değerlere ayarlanabilir VEYA Kumanda işlevi 1 adet ayarlanabilir giriş Enerji tarifesinin değiştirilmesi için harici gerilim Hassasiyet Akım ve gerilim için % 0,2 Güç için % 0,5 Aktif enerji için klas 0,5S (IEC 62053'e uygun) Kullanım kolaylığı Büyük arka aydınlatmalı LCD ekran Tuş takımı ile menüye erişim Bağlantı hata uyarısı Haberleşme

10

11 Timo A10 Ön Ödeme Kesme Modülü -Kontör Bilgisi -Sayaç Endeks Bilgisi -Çıkış ve Girişler Standart Özellikler Ana ölçümler Şebeke ve Jeneratör enerji endeks bilgileri - Aktif ve Reaktif enerji (kwh, kvarh) Şebeke ve Jeneratör kontör bilgileri - Toplam Kontör - Kalan Kontör - En Son Yüklenen Kontör Miktarı - En Son Kontör Yükleme Tarihi Giriş ve Çıkışlar 2 Röle çıkışı ( Kontör Azaldı ve Kontör Bitti ) 2 Giriş ( Şalter Pozisyonu veya Arıza İhbar Bilgisi ) Kontör miktarı kredi limitinin altına düştüğünde yazılım ekranında ilgili sayaç sembolünün yanında kredi az ikazı belirecektir. Abone, kalan kontörünü internet üzerinden ilgili siteye bağlanarak görebilecektir. Kiracı kontör yüklemesini zamanında yapmadığı taktirde, yazılım ekranındaki sayaç sembolünün yanında kredi bitti ikazı belirecektir. Bu durumda kiracının enerjisi kesilebilir hale gelecektir. Yetkili operatör kiracının enerjisini kesmek istediğinde ikonu tıklıyacak açılan pencereden kesme işlemini yapabilecektir.

12 UZAKTAN İZLEME YAZILIMI SCADA Elektrik, Su ve Kalorimetre sayaçlarının okunması ve faturalanması için tek bir yazılım paketi kullanılacaktır.

13 ELEKTRİK SAYACI SCADA SAYFASI SU SAYACI SCADA SAYFASI

14 KALORİMETRE SCADA SAYFASI ANALİZÖR SCADA SAYFASI

15 ALARM SAYFASI RAPORLAMA SAYFASI

16 EXCELL SAYFASI

17 KREDİ YÜKLEME Kiracı işletmeden ihtiyacı ölçüsünde kontör satın alacak, kontör yüklemesi ve takibi yazılım üzerinden anlık olarak yapılacaktır.

18

19 İSTTERM ENERJİ SİSTEMLERİ Yakuplu Merkez Mah. Bakırcılar Sit. Hürriyet Bulvarı No:8/1 Beylikdüzü İstanbul Tlf: /02/03 Fax

ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRE

ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRE ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRE ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİC KALORİMETRE ALNA AÖK01, merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılan binalarda, Isınma ve sıcak su ihtiyacının ferdi sistemlerde olduğu gibi ; Kullandığı Kadarını Ödeyerek

Detaylı

Ön Ödemeli Kartlı Sistem

Ön Ödemeli Kartlı Sistem Ön Ödemeli Kartlı Sistem Başlarken Ön ödemeli sistem kullanarak; Ödenmesi unutulmuş faturalaradan ya da son ödeme tarihinin takibinden kurtulursunuz ve sabit fiyat garantisine sahip olursunuz. Satın aldığınız

Detaylı

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 110P ENERJİ ANALİZÖRÜ Klea 110P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen gelişmiş bir enerji analizörüdür. Temel elektrik parameteleri ölçümü

Detaylı

MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU

MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU 18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile 25/10/2008 tarihli ve 27035 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Enerji Kaynaklarının

Detaylı

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ

KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ KLEA 220P ENERJİ ANALİZÖRÜ Temel Bilgiler KLEA 220P Enerji Analizörünün basit terimlerle tanımlanması Klea 220P, elektrik şebekelerinde 3 fazlı ölçüm yapabilen ve röle çıkışı sayesinde kontrol imkanı sunabilen

Detaylı

BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ISI SAYAÇLARI. Yüksek Ölçüm Hassasiyeti Düşük Basınç Kaybı Geniş Açılı Glass LCD Ekran Uzun Ömürlü Ve Bakımsız Çalışma

BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ISI SAYAÇLARI. Yüksek Ölçüm Hassasiyeti Düşük Basınç Kaybı Geniş Açılı Glass LCD Ekran Uzun Ömürlü Ve Bakımsız Çalışma ISI SAYAÇLARI ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MI-004 OIML R 75 3 Yıl Garanti ISO 9001 Muayene TS EN ISO/IEC 17020 AB-0068-M Test TS EN ISO/IEC 17025 AB-0177-T Yüksek Ölçüm Hassasiyeti Düşük Basınç Kaybı Geniş

Detaylı

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE A S T E K SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE SMART GRID AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ AKILLI ŞEBEKELER ÇÖZÜMÜ Dağıtım yapan işletmelerin otomasyon ihtiyaçları için AKILLI

Detaylı

Yeraltı Suları Yönetmeliğine Uygun SAYAÇ SİSTEMLERİ

Yeraltı Suları Yönetmeliğine Uygun SAYAÇ SİSTEMLERİ DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yeraltı Suları Yönetmeliğine Uygun SAYAÇ SİSTEMLERİ TARIMSAL SULAMA Canlı yaşamının temeli olan su, tartışılmaz bir hayat kaynağıdır. Ne yazık ki; temel ihiyacımız olan

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

KLEA Enerji Analizörü

KLEA Enerji Analizörü KLEA Enerji Analizörü Kolay panel montajı sistem bağlantısı Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Veri Toplama Platformu Tüm enerji tüketimleri bir KLEA

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

1/6 PR _S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI PR _S-DP4

1/6 PR _S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI PR _S-DP4 PR20160926-1_S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ Prosense S-DP4 Gaz Kontrol Paneli zorlu endüstriyel ortamlarda algılanan patlayıcı ve zehirli gaz konsantrasyonlarının değerlendirilip ortamın

Detaylı

doğru ısınmak için...

doğru ısınmak için... T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Yetkilendirilmiş Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına Yönelik Ölçüm Şirketi doğru ısınmak için... ULTRA KALORİMETRELER SONiK Ultrasonik

Detaylı

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr

Hızlı montaj le tasarruf sağlayın. Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj. www.entes.com.tr Hızlı montaj le tasarruf sağlayın Hızlı kurulum Kolay ve hatasız montaj www.entes.com.tr MPR- 3 fazlı akım trafosu ın Avantajları Kolay Pano Kurulumu Tek kablo ile tornavida kullanmadan kolay bağlantı

Detaylı

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın Ares Enerji Takip Sistemi Enerjinizi Boşa Harcamayın Enerji Tüketimi, Enerji Kalitesi ve Reaktif Enerji (3 faktör) Enerji Tüketimi: Bir çok işletemenin sabit giderlerinden bir tanesi elektrik enerjisidir.

Detaylı

Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı

Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı Kasım 2013 Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı Binanıza gelen doğalgaz ve su faturalarını, değildir. Isı Pay Ölçer : Radyatör sıcaklığı ile ortam sıcaklığının arasındaki farkı ölçerek, o mahalin

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK?

NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK? NEDEN İPRAGAZ ELEKTRİK? İPRAGAZ ELEKTRİK ÇÜNKÜ... Bağımsız bir enerji şirketi seçerken en önemli unsur güvendir. İpragaz Elektrik, 50 yılı aşkın süredir Türkiye ye hizmet veren İpragaz ın gücü ve güvencesindedir.

Detaylı

Residential. A.V.M. + Konut Teknolojisi. Ultrasonik Isı Sayaçları ULTRAHEAT XS 2WR6. Konut Teknolojisi ihtiyaçlarınız için Arzu ettiğiniz gibi

Residential. A.V.M. + Konut Teknolojisi. Ultrasonik Isı Sayaçları ULTRAHEAT XS 2WR6. Konut Teknolojisi ihtiyaçlarınız için Arzu ettiğiniz gibi Electricity Ultrasonik Meters Isı Sayaçları Residential A.V.M. + Konut Teknolojisi Ultrasonik Isı Sayaçları ULTRAHEAT XS 2WR6 Konut Teknolojisi ihtiyaçlarınız için Arzu ettiğiniz gibi Yüksek Ölçüm Hassasiyeti

Detaylı

REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015

REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ REV-02 21.02.2015 YARININ TEKNOLOJİSİ BUGÜNDEN ELİNİZDE TÜM HABERLEŞME PORTLARI ÜZERİNDE RS-232 ETHERNET USB USB HOST RS-485 GPRS MODEM ETHERNET 10/100 Mb DAHİLİ

Detaylı

ENERJİ OTOMASYONU SCADA / UZAKTAN İZLEME JENERATÖR

ENERJİ OTOMASYONU SCADA / UZAKTAN İZLEME JENERATÖR SCADA / UZAKTAN İZLEME Aydınlatma Kontrol Otomasyonu SCADA Uzaktan İzleme Sistemi / RTU Enerji Otomasyonu Kojenerasyon Otomasyonu Yük Atma Ve Yük Alma Otomasyonu JENERATÖR Dizel Yakıtlı Jeneratör Senkronizasyonu

Detaylı

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler SENSOSTAR 2 SSTAR Elektromekanik Isı Sayacı Qp: 0,6-2,5 m 3 /h Ölçüm kapsüllü tasarımı sayesinde kolay montaj imkanı sağlar. Çok hüzmeli debimetresi

Detaylı

ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ. 15.03.2014 / Cumartesi

ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ. 15.03.2014 / Cumartesi ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ 15.03.2014 / Cumartesi YAYINLANMA TARİHİ KANUN/ YÖNETMELİK 2 MAYIS 2007 ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU 14 NİSAN 2008 MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISIN MA

Detaylı

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010

DEMK-V Serisi. Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 2010 DEMK-V Serisi Diko Elektrikli Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. www.diko.com.tr 01.01.2010 DEMK-V SERİSİ VİLLA TİPİ ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ

Detaylı

SonoMeter 31 Kalorimetreler

SonoMeter 31 Kalorimetreler SonoMeter 31 Kalorimetreler Açıklama MID inceleme sertifikası No.: LT-1621-MI004-023 Danfoss SonoMeter 31, faturalandırma takibi için ısıtma ve soğutma uygulamalarındaki enerji tüketiminin ölçümüne yönelik

Detaylı

Isı İstasyonu Uygulamaları

Isı İstasyonu Uygulamaları Isı İstasyonu Uygulamaları 1 2 Isı İstasyonu: Isı istasyonu, merkezi sistemle ısıtılan yapılarda her daireye ayrı ayrı monte edilerek, kullanım sıcak suyunu ani ısıtma prensibiyle hazırlayan ve ısıtma

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-3] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer]

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] [PCE-830-1] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Teknik Katalog [Akım Pensi]

Teknik Katalog [Akım Pensi] Teknik Katalog [Akım Pensi] [PCE-830-2] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )

EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç ) EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç ) EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç ) ÜRETİM - MONTAJ AR-GE TÜM ABONELER 1999 yılında araştırma geliştirme süresi sonrası üretimine karar verildi. 2000 yılında

Detaylı

Başlarken. www.elektromed.com.tr

Başlarken. www.elektromed.com.tr Elektrik Sayaçları 1 Başlarken Elektromed Elektronik Elektrik Sayaçları 20 yıllık tecrübeyle Avrupa standardlarında Türkiye'de üretiliyor. Ülkemiz şartları dikkate alınarak hazırlanan sayaçlarımızın tasarımı

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ

BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ BİNA YÖNETİM SİSTEMLERİ GİRİŞ : Bir binanın işletilmesinde her adımda çalışan insanlar var. Günümüzde bilgisayarlar insanların yaptıkları işlerin çoğunu üstlenmekte ve bunları kusursuz olarak gerçekleştirmektedirler.

Detaylı

AEL.MF.08 AEL.MF.14 MONOFAZE ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYACI TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU TS EN ISO 9001

AEL.MF.08 AEL.MF.14 MONOFAZE ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYACI TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU TS EN ISO 9001 AEL.MF.08 AEL.MF.14 MONOFAZE ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYACI TANITIM VE KULLANMA KILAVUZU 0122 TS EN ISO 9001 İÇİNDEKİLER Bölüm Adı Sayfa No Giriş 1. Sayacın Teknik Özellikleri 1 2. Ana Fonksiyonlar 2 3. Sayacın

Detaylı

BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ. ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt

BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ. ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt 1 Yasal Durum Enerji verimliliği kanunu 2 Mayıs 2007 Merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde, ısınma ve sıhhi sıcak

Detaylı

FREKANS KONVERTÖRLÜ SİRKÜLASYON POMPASI Ürün Özellikleri Dahili frekans invertörü ile maksimum verim sağlar. Değişken devir kontrol teknolojisi ile anlık kontrol ve adaptasyon sağlar. Tek tuş ile otomatik

Detaylı

TRİFAZE SAYAÇ SERİLERİ. EPDK Sayaç Tebliğinin 2. ve 3. Bölümüne Uygun Sayaçlar. SMARTGRID Şebeke ihtiyaçlarını karşılama,

TRİFAZE SAYAÇ SERİLERİ. EPDK Sayaç Tebliğinin 2. ve 3. Bölümüne Uygun Sayaçlar. SMARTGRID Şebeke ihtiyaçlarını karşılama, P2000-T ve D TRİFAZE SAYAÇ SERİLERİ EPDK Sayaç Tebliğinin 2. ve 3. Bölümüne Uygun Sayaçlar. SMARTGRID Şebeke ihtiyaçlarını karşılama, DLMS/COSEM, IEC62056-21 ve MODBUS ile haberleşme imkânları. Enerji&Güç

Detaylı

YAKMA YÖNETİM SİSTEMLERİ. www.selnikel.com

YAKMA YÖNETİM SİSTEMLERİ. www.selnikel.com Verim Artışı %3-5 Yakıt Tasarrufu Kazan/Brülör MM Kontrol Modülü DTI Bilgi Aktarım Ünitesi EGA Baca Gazı Analiz Cihazı Yardımcı Ekipmanlar YAKMA YÖNETİM SİSTEMLERİ Yüksek teknoloji ürünü Autoflame Yakma

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı. Nobel Yazılım

J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı. Nobel Yazılım J-Run Enerji Toptan Satış Yazılımı İedik Organize Sanayi Bölgesi 731 Sokak No:19 Yenimahalle/Ankara Tel:0312 394 14 46 Fax:0312 394 14 47 bilgi@nobelyazilim.com Hakkında olarak biz,2006 yılından itibaren

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARITMA TESİSLERİ İŞLETME ZORLUKLARI VE SCADA SİSTEMİNİN EKONOMİK GETİRİLERİ ALİ SAĞLIK İSU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI EKİM 2015 2015 YILI İTİBARİYLE ATIKSU

Detaylı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı

entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı W Ağustos 2013 entbus pro web tabanlı enerji izleme yazılımı entbus pro kompanzasyon ve enerji kalitesini analiz etmeyi sağlayan bir Enerji Yönetimi yazılımıdır. İşletmelerde yer alan enerji ölçüm cihazlarını

Detaylı

Entegre Elektrik Dağıtım Bilgi Sistemi V2.0 Ahmet DABANLI Genel Müdür Yardımcısı

Entegre Elektrik Dağıtım Bilgi Sistemi V2.0 Ahmet DABANLI Genel Müdür Yardımcısı Entegre Elektrik Dağıtım Bilgi Sistemi V2.0 Ahmet DABANLI Genel Müdür Yardımcısı Edabis, İM/DM/Trafodan Sayaca Kadar tüm Elektrik Şebekesinin gerçek durum ve kurallara uygun akıllı şebeke (SmartGrid, SmartCity)

Detaylı

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu www.intherm.com.tr Türk Malı İÇİNDEKİLER 3 4 5 5-6 6 7 8 Açıklama Teknik Özellikler Emniyet İle İlgili Önemli Uyarılar Kurulum ve Montaj Ekran Detayları Kullanım

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

A1xxx ALPHA - Elektrik Sayaçları OBIS (IEC 62056-61) Kodları

A1xxx ALPHA - Elektrik Sayaçları OBIS (IEC 62056-61) Kodları A1xxx ALPHA - Elektrik Sayaçları OBIS (IEC 62056-61) Kodları Teknik Bilgi Version 31.03.2008 / 002-00 www.elster.com www.elster.com.tr Axxx ALPHA - OBIS Kodları 02 Gelişmiş teknolojiye sahip A1350 ve A1500

Detaylı

RAY MEKANİK ISI SAYACI (KALORİMETRE)

RAY MEKANİK ISI SAYACI (KALORİMETRE) (KALORİMETRE) UYGULAMA Enerji ve debi ölçümü için çark tarama özelliğine sahip tamamıyla elektronik bir ısı sayacıdır. 5-90 C arası ısıtma ve/veya soğutma hatlarındaki faturalandırma için kullanılacak

Detaylı

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14

ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI. 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI 1 of 14 ANTRA KAVŞAK KONTROL CİHAZI Trafik düzenini ve yaya güvenliği sağlamak amacıyla Sinyalizasyon Elektronik tarafından üretilen cihazdır. Kavşak kontrol cihazı mevcut kavşaklar

Detaylı

Yönlü Sayaçlar. uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi

Yönlü Sayaçlar. uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Yenilikçi, Esnek ve Çok Yönlü Sayaçlar Bütün uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Siemens ten güvenilir, esnek, emniyetli sayaçlar Tasarruf etmek isteyenlerin, tüketim verileri hakkında etkin

Detaylı

FATURALANDIRMA PROGRAMI

FATURALANDIRMA PROGRAMI . FATURALANDIRMA PROGRAMI Site Yöneticileri bundan sonra dışa bağımlı olmadan faturalandırma işlemlerini kendileri yapabilmesi için Mavi Enerji Firması olarak yazılımlarımızı güncellemiş bulunmaktayız.

Detaylı

ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D (2 x 10A)

ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D (2 x 10A) ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D (2 x 10A) ATEL TEKNOLOJİ ve SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Hilal Mah. 677. Cad. No: 9 06550 Çankaya ANKARA / TÜRKİYE T : +90 312 441 42 20 F : +90 312 441 42 18 www.astronomikrole.com

Detaylı

içindekiler THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI

içindekiler THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI Isı Sayaçları içindekiler THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI THERMO TH2 SERİSİ özellikle bölgesel ısıtma/soğutma sistemlerinde

Detaylı

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments RDAT SERİSİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD

RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS. Power Management Instruments RDAT SERİSİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD RELIABLE SOLUTIONS in POWER ELECTRONICS RDAT SERİSİ Power Management Instruments DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ PMI / GESS GRUP ŞİRKETLERİ SUD DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR SİSTEMLERİ DC AKÜ ŞARJ / REDRESÖR

Detaylı

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961 yılında Eureka Metal

Detaylı

ELEKTRİKTE YENİ AKIM!

ELEKTRİKTE YENİ AKIM! ELEKTRİKTE YENİ AKIM! Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

Yaşam alanlarına akıl katar

Yaşam alanlarına akıl katar Yaşam alanlarına akıl katar Güvenliğin, konforun ve enerji verimliliğinin yeni adresi Akıllı Ev ve Ofis Sistemleri! Kısaca Zipato Merkez Ofis Zagreb, Hırvatistan Bulut tabanlı M2M platformu konusunda uzman

Detaylı

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı.

TEKNİK ÖZELLİKLER. Giriş Beslemesi. Giriş besleme voltajı. Motor Çıkışı. Motor gerilimi. Aşırı yük ve kısa devre korumalı. 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Giriş besleme voltajı Maks. güç harcaması Besleme koruması Motor gerilimi Motor çıkış akımı Motor kontrol şekli Motor koruması Encoder tipi Encoder çözünürlüğü Encoder voltajı Kumanda

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

Merkezi İzleme Sistemi

Merkezi İzleme Sistemi Merkezi İzleme Sistemi Her şey kontrolünüz altında. Retmon Nedir? Retmon DCIM Data Center işleyişlerinin analiz ve yönetimini sağlayan yazılımdır. Farklı bölgelerdeki data center veya sistem odalarını

Detaylı

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü

SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER. Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü SERBEST TÜKETİCİ İŞLEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR VE SÜREÇLER Ahmet GÜNGÖR EPİAŞ Piyasa Operasyonları Direktörlüğü KAPSAM 1 Serbest Tüketici Kavramı EPİAŞ Tarafından Yönetilen Süreçler Serbest Tüketici Veri Tabanı

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

içindekiler MESKEN TİPİ GAZ SAYACI DÖNÜŞÜM SETİ G4S G4A1KY DÜŞÜK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ORTA BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ YÜKSEK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ

içindekiler MESKEN TİPİ GAZ SAYACI DÖNÜŞÜM SETİ G4S G4A1KY DÜŞÜK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ORTA BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ YÜKSEK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ Gaz Sayaçları içindekiler MESKEN TİPİ GZ SYI DÖNÜŞÜM SETİ G4S G41KY DÜŞÜK SINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ORT SINÇ DÖNÜŞÜM SETİ YÜKSEK SINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ELEKTROMED MESKEN TİPİ GZ SYI DÖNÜŞÜM SETİ 1 Geleneksel mekanik

Detaylı

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer]

Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] Teknik Katalog [3-Fazlı Güç Ölçer] [PCE-PA 8300] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

DFC-0124 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ

DFC-0124 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ DFC-0124 REAKTİF KONTROL VE UZAKTAN İZLEME SİSTEMİ YARININ TEKNOLOJİSİ BUGÜNDEN ELİNİZDE 24 KADEMELİ 6 KADEME ÇIKIŞI 6 KADEME ÇIKIŞI 6 KADEME ÇIKIŞI 6 KADEME ÇIKIŞI RÖLE VE STATİK KONTAKTÖR ÇIKIŞLARI HER

Detaylı

Kayıt Cihazlarında Gelinen Son Nokta...

Kayıt Cihazlarında Gelinen Son Nokta... Kayıt Cihazlarında Gelinen Son Nokta... Hazırlayan Kamil GÜRSEL Fizik / Müh. Elimko Elektronik İmalat ve Kontrol Ltd. Şti. www.elimko.com.tr ISO 9001 OTOMATİK KONTROLDA GÜVENİLİR İSİM... Çok sayıda enstrüman

Detaylı

Yenilikçi, Esnek ve Çok Yönlü Sayaçlar Bütün uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi

Yenilikçi, Esnek ve Çok Yönlü Sayaçlar Bütün uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Yenilikçi, Esnek ve Çok Yönlü Sayaçlar Bütün uygulamalar için tüketim verilerinin elde edilmesi Siemens ten güvenilir, esnek, emniyetli sayaçlar Tasarruf etmek isteyenlerin, tüketim verileri hakkında etkin

Detaylı

Ön ödemeli akıllı kartlı su sayacı PWM-15 PWM-20 RF

Ön ödemeli akıllı kartlı su sayacı PWM-15 PWM-20 RF . Ön ödemeli akıllı kartlı su sayacı PWM-15 PWM-20 RF Teta kartlı sayaçlar ve bilgisayarlı yönetim sistemi konusunda lider konumda bir şirkettir. 30 yıldan fazla süredir faaliyette olan şirketimiz araştırma

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ

KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ KAYIP KAÇAK İZLEME NE SAĞLAR? FİDER SEVİYESİNE KADAR İNEREK KAYIP KAÇAK ANALİZİ SAĞLAR. AMAÇ YÜKSEK PERFORMANSLI KOLAY KURULUMLU DÜŞÜK YATIRIM MALİYETLİ DÜŞÜK İŞLETME MALİYETLİ

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

Ecras Elektronik Multimetre

Ecras Elektronik Multimetre Ecras Elektronik Multimetre Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Kolay panel montajı sistem bağlantısı Anlık Her fazda VL-N ve ortalama değerleri. Her fazda

Detaylı

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz Hakkımızda 1900 lerin başında Brunata nın kurucusu Constantin Brun tarafından kaloriferlerde kullanılmak üzere bir pay ölçer üretilmesi ile başlayan ürün geliştirme

Detaylı

MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş

MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş MIKROSAY YAZILIM ve BİLGİSAYAR SAN. TİC. A.Ş TEOSMETER OTOMATİK SAYAÇ İZLEME SİSTEMİ Emrah KÜÇÜKALİ Rev1 (27/10/2004) SİSTEMİN AMACI Teosmeter Otomatik Sayaç İzleme Sistemi özellikle haberleşmeli dijital

Detaylı

Smart-UPS On-Line SRC

Smart-UPS On-Line SRC Smart-UPS On-Line SRC 230V Bilgi Teknolojileri, Telekom ve Endüstriyel kullanımlar için giriş seviyesi çift çevrimli UPS Dünyada en zorlu güç koşullar için geliştirilmiş çok yönlü bir UPS Smart-UPS On-Line

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-PA8000] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Enerji tasarruf sistemleri

Enerji tasarruf sistemleri Enerji tasarruf sistemleri BĐNA ISITMA SĐSTEMLERĐNDE GÜN ĐÇERĐSĐNDE BĐNA ĐÇĐNDEKĐ ISI ĐHTĐYAÇLARI FARKLILIKLAR GÖSTERĐR. 24 20 18 24 saatlik zaman dilimi içinde, bazı zamanlar ısınma ihtiyacı yüksek bazı

Detaylı

Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Sayaç Sistemleri

Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Sayaç Sistemleri Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Sayaç Sistemleri Kalorimetre ( ısı sayacı ); Isı tesisatının girişine veya dönüşüne bağlanarak, evlerde veya iş yerlerinde kullanılan ısının miktarını belirleyen ve kullanılan

Detaylı

Teknik Katalog [Güç Analizörü]

Teknik Katalog [Güç Analizörü] Teknik Katalog [Güç Analizörü] [PCE-PA 8300] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU. EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin

EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU. EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin ED5-EKO-MOD 2013 EKO MOD EKO MOD ve ENERJİ TASARRUFU EKO-MOD; Minimum enerji harcayarak, belirlenen gerilim toleransları arasında şebekenin bypass hattı üzerinden yüklere aktarılması olarak açıklanabilir.

Detaylı

ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D-NFC (2 x 10A)

ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D-NFC (2 x 10A) ASTRONOMİK ZAMAN RÖLESİ AR-02D-NFC (2 x 10A) ATEL TEKNOLOJİ ve SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Hilal Mah. 677. Cad. No: 9 06550 Çankaya ANKARA / TÜRKİYE T : +90 312 441 42 20 F : +90 312 441 42 18 www.astronomikrole.com

Detaylı

SENKRONİZE GÜÇ SİSTEMLERİ

SENKRONİZE GÜÇ SİSTEMLERİ SENKRONİZE GÜÇ SİSTEMLERİ İşbir Elektrik Sanayi A.Ş. tarafından üretilmekte olan Senkronize jeneratör sistemleri, otomatik ve manuel çalışma türlerinin her ikisini birden sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Detaylı

TS EN ISO 9001:

TS EN ISO 9001: 2 TS EN ISO 9001:2015 İçindekiler C-SVC A.G. Şönt Reaktör Sürücüleri 4 C-MVC O.G. Şönt Reaktör Sürücüleri 5 Reaktif Güç Kontrol Röleleri 6 Enerji Analizörleri 6 Monofaze Kondansatörler 7 400V Kondansatörler

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

Isı Sayacı. A.V.M., Sanayi ve Merkezi Isıtma sistemlerinde. Ultrasonik - Isı Sayacı ULTRAHEAT UH50. Geleceğinize ve Size Eşlik Eden.

Isı Sayacı. A.V.M., Sanayi ve Merkezi Isıtma sistemlerinde. Ultrasonik - Isı Sayacı ULTRAHEAT UH50. Geleceğinize ve Size Eşlik Eden. Isı Sayacı A.V.M., Sanayi ve Merkezi Isıtma sistemlerinde Ultrasonik - Isı Sayacı ULTRAHEAT UH50 Geleceğinize ve Size Eşlik Eden Isı Sayacı Düşük Maliyet- Kolay İşletme Aşınma olmayan parçaların kullanılması,

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu

SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu SP-Multimetreler Kullanım Kılavuzu GRUP ARGE ENERJİ VE KONTROL SİSTEMLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. İkitelli OSB Mah. YTÜ İkitelli Teknopark Sok. No: 1/2B1-2B7-2B8-2B9 Başakşehir / İstanbul Tel: +90 212 438

Detaylı

TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI

TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI TRSA-5-10-16-20 SAYAÇ AYAR MASASI 1 TANITIM: (*) 20 yılı aşkın süredir sayaç ayar masası ve daha pek çok konuda test cihazı tasarım ve üretimini gerçekleştiren MATEŞ ELEKTRONİK, kendi üretimi olan TRSA

Detaylı

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX:

BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY - PHONE: FAX: Elektriksel ölçüm teknolojisi Yeniden keşfedildi Daha basit ve daha güvenli: ölçüm cihazlarında yeni bir dönem BEMAK OTOMASYON TIC.LTD.STI. UCEVLER MH. 56. SK. AKNIL PLAZA NO 1B NILUFER BURSA - TURKEY

Detaylı

SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre

SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre Montaj ve Kullanma Kılavuzu SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre www.danfoss.com 2 Danfoss DHS-SRMT / PL 2017.02 VI.SH.O1.42 1. Montaj 1.1. Hazırlama Kalorimetre montajı,

Detaylı

ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI VE SU SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN

ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI VE SU SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI VE SU SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI BAYLAN 1955 yılında Babamız Osman Baylan tarafından kurulan su sayaçları tamir

Detaylı

EC25 SERİSİ TRİFAZE AKTİF-REAKTİF KOMBİ ELEKTRİK SAYACI KULLANMA KILAVUZU

EC25 SERİSİ TRİFAZE AKTİF-REAKTİF KOMBİ ELEKTRİK SAYACI KULLANMA KILAVUZU EC25 SERİSİ TRİFAZE AKTİF-REAKTİF KOMBİ ELEKTRİK SAYACI KULLANMA KILAVUZU EC25TP EC25TC EC25TV TS EN 50470-1 TS EN 50470-3 TS EN 62052-11 TS EN 62053-23 RS 485 IEC 62056-21 IEC 62056-61 İÇİNDEKİLER 1.

Detaylı

DÜNYADA KULLANILAN ALTERNATİF SİSTEMLERDEN BAZILARI

DÜNYADA KULLANILAN ALTERNATİF SİSTEMLERDEN BAZILARI KIBTEK AKILLI SAYAÇ PROJESİ VE AMR SUNUMU DÜNYADA KULLANILAN ALTERNATİF SİSTEMLERDEN BAZILARI 1. PLC (Power Line Carrier): Sistem AG elektrik hatları üzerinden haberleşme yöntemini kullanarak çalışır.

Detaylı