Sıkça Sorulan Sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sıkça Sorulan Sorular"

Transkript

1 Sıkça Sorulan Sorular OKUL HAKKINDA GENEL BİLGİLER Okul ne zaman kuruldu? Robert Lisesiyle Boğaziçi Üniversitesi arasında bir bağ var mı? Robert Kolej 1863 yılında kuruldu yılına kadar, Boğaziçi Üniversitesinin bulunduğu yerleşkede Robert Lisesi (Robert Academy) ve Robert Yüksek Okulu (Robert College) eğitim veriyordu. Arnavutköy deki yerleşkede Amerikan Kız Koleji (American College for Girls) bulunuyordu yılında iki okul Amerikan Kız Kolejinin yerleşkesinde Robert Lisesi adı altında birleşmiş olup karma eğitim verilmektedir. Okul herhangi bir kurum tarafından akredite edilmiş midir? Robert Lisesi, New York Eyaleti Özerk Okullar Birliği (NYSAIS = New York State Association of Independent Schools) tarafından akredite edilmiştir. Okulda eğitim-öğretime ve diğer etkinliklere ayrılan alanlar hangileridir? Robert Lisesinde 46 derslik, ayrıca kimya, biyoloji ve fizik dersleri için 9 fen laboratuvarı bulunmaktadır. Kız ve erkek yurtları toplam 185 yatılı öğrenci kapasitelidir. Spor alanları toplam m 2 yi kapsar; 4 tenis kortu, bütün sporlara uygun 1 spor salonu, 1 çok amaçlı kapalı spor sahası (Bubble), 1 mini futbol-basketbol sahası, 1 açık spor sahası ve masa tenisi gibi etkinlikler için 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır. Ayrıca bir dans stüdyosu ve müzik odaları vardır. Kütüphanede e yakın kitap bulunur, bilgisayar merkezi öğrencilere ve öğretmenlere destek sağlar; iki bilgisayar laboratuvarı, resim atölyesi, fotoğraf çalışmaları için karanlık oda, seramik fırını, seramik atölyesi ve dijital fotoğraf stüdyosu, iki multimedya salonu ve profesyonel bir film montaj bölümü vardır. Türk okulu mu, yoksa Amerikan okulu musunuz? Robert Lisesi bir Türk okuludur. Okul, Amerikalılar ve Türklerden oluşan bir Mütevelli Heyeti tarafından yönetilir. Öğretim programları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanır. Okulda kaç öğrenci var? ders yılında Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıfların toplamı öğrenci olacaktır. OKULA GİRİŞ RC ye girmek için öğrenciler nasıl başvuruda bulunabilir? Robert Lisesine sadece 8. sınıfta Türkiye genelinde uygulanan ortak sınavda/sınavlarda alınan sonuçlara göre öğrenci kabul edilir. Öğrenciler doğrudan 9. sınıfa geçebilir mi? Geçemezse, neden? Bütün öğrenciler hazırlık sınıfını okumak zorundadır. Hazırlık yılı sadece İngiliz dili öğretimi için değil, öğrencilerin Robert Lisesindeki tüm eğitim yıllarına temel oluşturmak açısından önemlidir.

2 Nakil sınavı yapıyor musunuz? Hiçbir sınıf seviyesinde nakil sınavı yoktur. Amerikan vatandaşı olan öğrencilerin giriş sürecinde bir avantajı var mı? Robert Lisesi, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir Türk okuldur. ABD veya diğer ülkelerin vatandaşlarının okula girişte herhangi bir ayrıcalıkları yoktur. Okula sadece MEB sınav sistemiyle öğrenci alınır. Burs alabilmek için alt/üst gelir düzeyi nedir? Bu sınır, her yıl başvuran öğrencilerin durumuna göre değişir. Okul, başvurular için bir zaman dilimi belirler, sonra başvuruları değerlendirerek o yıl için ayrılan fonların tamamı bitene kadar burs dağılımını yapar. Neden 5 yıl boyunca burs garantisi vermiyorsunuz? Velilerin durumları veya öğrencilerin konumları yıllar içinde değişiklik gösterebilmektedir (miras, iş değişikliği, disiplin vakaları vb.). Başarı bursu (örneğin sporda olağanüstü başarılı olan öğrencilere) neden vermiyorsunuz? Robert Lisesine başvuran öğrencilerin tamamı Türkiye de en başarılı olan öğrencilerdir, dolayısıyla hepsi başarı bursunu hak etmektedir. Kardeşlere ücret indirimi uyguluyor musunuz? Kardeşler için herhangi bir indirim yoktur. EĞİTİM - ÖĞRETİM Eğitim-öğretim yılı ne zaman başlayacak? Hazırlık öğrencileri 28 ve 29 Ağustos ta okulun tanıtım programlarına katılacaklardır. Bütün sınıflar için dersler 8 Eylül de başlayacaktır. Çocuğum Lise Hazırlık sınıfında ve sonraki yıllarda hangi dersleri alacak? Hazırlık sınıfında İngilizce, ikinci yabancı dil (Fransızca veya Almanca), Türkçe, matematik, fen, beden eğitimi, yaratıcı sanatlar ve bilgisayar bilimi dersleri verilir. Hangi ikinci yabancı dil eğitimi, hangi seviyede veriliyor? Öğrenciler Hazırlıkta ve 9. sınıfta iki yıl süreyle Fransızca veya Almanca okumak zorundadır. 11 ve 12. sınıflarda seçmeli ders olarak Fransızca 3 ve 4 veya Almanca 3 ve 4 derslerini alabilirler. Uluslararası Bakalorya Programı (IB) sunuyor musunuz? Robert Lisesinde geçmiş yıllarda bir dönem Uluslararası Bakalorya Programı uygulanmıştır, ancak çok az sayıda öğrencinin istekli olması nedeniyle bu programdan vazgeçilmiştir. Uluslararası Bakalorya derslerinin ağırlığı ve sınavların birçok öğrencinin Türk üniversite sınavına girdiği tarihlerde yer alması nedeniyle, Robert Lisesi öğrencileri bu programın kendilerine uygun olmadığını ifade etmişlerdir.

3 Okulun 21. yüzyıl eğitim sistemine yaklaşımı nasıl? Robert Lisesi, Türkiye de 21. yüzyıl eğitimi vermekte önderlik etmektedir. Teknoloji, eğitimdeki küresel standartlar doğrultusunda entegre edilir ve günlük çalışmaların parçasıdır; ortak çalışmalara olanak sağlayan Moodle ve Haiku gibi Eğitim Yönetim Sistemleri ve Google Docs gibi platformlar kullanılarak ev ödevleri hazırlanır ve grup projeleri paylaşılır. Teknoloji olanakları nedir? Robert Lisesinde dört yıldır 1:1 laptop programı uygulanmaktadır. Öğrencilerin derslere laptoplarını getirmeleri zorunludur. Kayıt sırasında okulda satılan laptoplardan (Mac veya Samsung) alabilirler veya kendi laptopları okulun belirlediği özelliklere sahipse, mevcut laptoplarını kullanabilirler. (Tam burslu öğrencilere okul ücretsiz laptop sağlar.) Öğrenciler için baskı ve fotokopi yapma imkanı vardır. Bütün sınıflarda projeksiyon donanımı bulunur. Film montaj odası profesyonel düzeydedir. İki bilgisayar laboratuvarı öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur yılında okula bir adet 3D (üç boyutlu) yazıcı alınmıştır. Okulda hangi seçmeli dersler sunulur? Robert Lisesinde çok sayıda seçmeli ders verilir, derslerin büyük bölümü okul tarafından geliştirilmiş ve tamamı MEB tarafından onaylanmıştır. Öğrenciler 10. sınıfta bir seçmeli ders, 11 ve 12. sınıflarda dörder seçmeli ders alırlar. Web sitesinde Eğitim-Öğretim başlığı altında açıklamalar verilmiştir. Okulda hangi genel sınavlar yapılır? Hazırlık sınıfı: Ders yılının başında ve sonunda temel yeterlilik sınavı yapılır. 9. sınıf: Öğrenciler ilkbaharda Education Records Bureau nun İngilizce yazı sınavına girer sınıflar: İkinci yabancı dil için DELF ve FIT sınavları yapılır. 10. sınıf: Yüksek öğrenimlerini yurt dışında sürdürmeyi düşünen öğrenciler PSAT veya ACT sınavına girebilir sınıflar: Öğrenciler istedikleri derslerden AP (Advanced Placement) sınavlarına girebilir. AP sınavları her yıl Mayıs ayında yapılır. 11 ve 12. sınıflar: Yurt dışında bir üniversiteye gitmeyi düşünen öğrenciler yılda birkaç kez yapılan SAT sınavlarına girebilir. Öğrencilerinizi Türk Üniversite sınavına hazırlıyor musunuz? Geçmiş yıllarda Robert Lisesinin müfredatı öğrencilere yararlı olmuş, özellikle de 10. sınıftan 12. sınıfa kadar sunulan seçmeli dersler, öğrencilere hedefledikleri yüksek öğrenime uygun dersleri seçme olanağı vermiştir. Fen ve matematik seçmeli dersleriyle Türk Dili ve Edebiyatı programımız, 1998 yılından bugüne kadar öğrencilerin Türk üniversite sınavına hazırlanmalarında önemli yer tutmuştur. Ancak, 2016 yılında sistemde değişiklik yapılacağı söylentileri vardır, bir değişiklik olursa öğrencilerimizi nasıl etkileyeceği kesinlik kazanmamıştır. Robert Lisesinden mezun olan öğrenciler hangi üniversitelere giriyor? Üniversite sonuçları web sitesinde, eğitim-öğretim başlığı altında görülebilir.

4 GÜNLÜK YAŞAM Okul üniforması var mı? Üniforma olmamakla birlikte, okulun kıyafet kurallarında öğrencilerin nasıl giyinmeleri gerektiği tanımlanmıştır. Öğrenciler nerede yemek yiyebilir? Öğrencilerin çoğu öğle yemeklerini kafeteryada yer, bazı öğrenciler kantinden yiyecek almayı, yemeklerini evden getirmeyi veya dışarıdan sipariş vermeyi tercih edebilir. Okuldaki iki kantinde hafif yiyecekler, salata, sandviç, çorba, meyve ve bazı kırtasiye malzemesi satılır. Ana kantin sabah dersler başlamadan önce açılır ve geç servislerin hareket saatine kadar açık kalır. Öğrencilerin okula ulaşımı nasıl sağlanır? Gündüzlü öğrencilerin çoğunluğu, Okul Aile Birliğinin koordine ettiği servis minibüslerini kullanır. Minibüsler öğrencileri sabah evlerinden alır ve derslerin bitiminden birkaç dakika sonra okuldan hareket eder. Bazı öğrenciler toplu taşıma araçlarını kullanır. Derslerden sonra okuldaki etkinliklere katılan öğrenciler için geç servis sağlanır, ancak bu servisleri kullanacak öğrencilerin Gürsel firmasıyla servis sözleşmesi yapmış olmaları gerekir. Geç servisler öğrencileri evlerine kadar götürmez, yakın bir noktada bırakır. Okulda doktor var mı? Sağlık Merkezi her gün 24 saat açıktır ve sürekli olarak bir hemşire vardır. Saat 7:30-17:30 arasında bir doktor ve bir sağlık teknisyeni de görev yapar. Öğrenciler okulda cep telefonlarını kullanabilirler mi? Öğrenciler cep telefonlarını sadece ders aralarında kullanabilirler. YATILI PROGRAMI Okuldan uzak bir semtte, örneğin Pendik te yaşayan öğrenciler yatılı olabilir mi? Yurtlardaki kontenjanın sınırlı olması nedeniyle sadece İstanbul dışından gelen öğrenciler yatılı olabilir. Okulun öğrenci servisini üstlenen firma, İstanbul sınırları içinde uzak noktalara da servis sağlamaktadır. Bir odada kaç öğrenci kalır? Kimin kiminle kalacağını nasıl seçiyorsunuz? Odaların büyüklüğüne ve öğrencilerin yaşlarına göre, odaları 2-5 öğrenci paylaşır. Aynı sınıf seviyesindeki öğrenciler aynı odalarda kalır. Hazırlık öğrencilerine mümkün olduğu kadar birbirlerine yakın odalar verilir. Hazırlık öğrencilerinin oda dağılımı, 5 veya 7 günlük yatılı durumları, öğrencilerin ilgi alanları gibi ögeler dikkate alınarak yurt yöneticileri tarafından yapılır sınıfların öğrencileri, beraber kalmak istedikleri arkadaşlarını kendileri seçerler. Öğrenciler kaç saat zorunlu ders çalışıyor?

5 Robert Lisesinde öğrencileri saatlerce etüt odasında oturmaya zorlamak yerine, doğru çalışma alışkanlıkları, sorumluluk ve öz-disiplin aşılamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla hafta içi her gün sadece bir saat, gözetmen eşliğinde zorunlu etüt vardır. Bununla birlikte öğrenciler daha uzun süre çalışırlar: örneğin her akşam öğrenciler odalarında oldukları zaman sessiz saat uygulanır, öğrenciler bu saatte genellikle ödevlerini yaparlar. Derslerin bitiminde, saat ten sonra, öğrencilerin çalışabilmeleri için olanak ve mekan sağlanır; kütüphane haftanın dört günü e kadar ve hafta sonları açık kalır. Ayrıca okulumuz, sessiz etüt salonunda yapılamayacak ortak ve etkin öğrenme çalışmalarının da yararlı olduğuna inanmaktadır. DERS DIŞI ETKİNLİKLER Yurtdışı gezi olanakları bulunuyor mu? Bazı kulüpler ve dersler, yurt dışına geziler düzenler. Hangi kulüpleri sunuyorsunuz? Çarşamba günleri son ders saatinde 80 dakika süreyle sınıf öğrencileri için kulüpler düzenlenir. Ayrıca her gün ders saatleri sonrasında, saat e kadar kulüpler yapılır. Hazırlık öğrencileri ders saatleri sonrasında haftada iki kulübe katılabilirler. Kulüplerin çoğunun giderleri okul tarafından karşılanır, bazı kulüpler için ise okul dışından gelen eğitmenlerin ücretleri öğrenciler tarafından ödenir ders yılında aşağıdaki kulüpler sunulmuştur: Adli Tıp Adobe Digital Publishing Suite ile Dijital Yayıncılık Atletizm Atölye Avrupa Gençlik Parlamentosu Badminton Bas Gitar Basketbol - Kızlar ve Erkekler Bosphorus Chronicle (İngilizce Okul Gazetesi) Çello Davul Destination Imagination Elektrik Gitar Başlangıç ve İleri Seviye Eskrim Felsefe Film Eleştirisi Fitness Fitness Yürüyüşü Flag Football- Erkekler ve Kızlar Futbol Takımı Genç Başarı Golf

6 Halkla İlişkiler Hazırlık Sınıfları için Uluslararası İlişkiler Interact iphone & ipad Uygulama Geliştirme İspanyolca Kaffeeklatsch - Almanca Konuşma Grubu Kaleidoscope (İngilizce Edebiyat Dergisi) Karate Keman Kızlar Koşu Grubu Klasik Gitar Köprü (Türkçe Okul Gazetesi) Lady Bobcat Kızlar Futbol Takımı Macera Kulübü Martı Masa Tenisi Matematik Yarışmaları Mini Futbol Modern Dans - Performans I & II MUN (Model Birleşmiş Milletler) Ney Oda (Türkçe Edebiyat Dergisi) Okçuluk Orkestra Öğrenci Değişim Programı Piyano RC Film Akademisi RC Key Kulübü RC Münazara Topluluğu RC Robotics RC Sahne Arkası Ekibi RC Singers RC Tiyatro RC Tiyatro- Son sınıflar RC Yazarlar Kulübü Rugby Sahne Makyajı Saksafon Sanat Çalışmaları Sanat Deneyimi Satranç Seramik Sosyal Girişimcilik Kulübü Sosyopolitik Retorik Strateji Oyunları Şehrin Tanıkları Tarih

7 Tenis Başlangıç, Orta, İleri Tiyatro Günleri Trompet Türkçe Sinema Türkçe Tiyatro Ultimate Frizbi Vokal Voleybol Erkekler ve Kızlar Yelken Yemek Pişirme Yer Hokeyi Sosyal hizmet olanakları var mı? Okulda kapsamlı bir Topluma Hizmet Programı vardır ve Robert Lisesindeki eğitimin önemli bir ögesidir. Bütün öğrenciler en az 50 saat bir sosyal hizmet projesine katılmak zorundadır. Ayrıntılar için lütfen web sitesine bakınız. Çocuğum bir spor kulübünün üyesi ve bu spora lise yıllarında devam etmek istiyor. Bu mümkün müdür? Okul, lisanslı sporcu olan, örneğin yüzme, rüzgar sörfü, yelken, satranç ve kış sporları dallarında yarışan öğrencileri destekler. Öğrenciler spor etkinliklerine katılabilirler, ancak okulda olmadıkları zamanlardaki dersleri ve ödevleri telafi etmek zorundadırlar. ÖĞRETMENLER Öğretmenler hangi ülkelerden gelir? Okulda 100 den fazla öğretmen vardır. Yaklaşık yarısı Türk tür, diğer öğretmenler ABD ve başka ülke (İngiltere, Şili, Almanya, Portekiz) vatandaşıdır. Öğretmenleriniz ne gibi niteliklere sahipler? Bütün öğretmenlerimiz deneyimli, ileri düzeyde bilgili ve gerek Türkiye de, gerekse kendi ülkelerinde öğretmenlik sertifikasına sahiptir. Yabancı öğretmenlerin belgeleri ve yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından incelendikten sonra onaylanır. Öğretmenlerle mülakatlara katılıp, referansları incelenip ve bazen örnek ders verdikten sonra sözleşme yapılır. Amacımız Türkiye nin en başarılı öğrencileri için en iyi öğretmenleri bulmaktır. Öğretmenlere belli dönemlerde resmi bir değerlendirme sistemi uygulanır; bu süreçte zümre başkanları ve idareciler dersleri ziyaret eder, öğrenciler anket doldurur ve öğretmenler özdeğerlendirmelerini yaparlar. Öğretmenlerin eğitimdeki son gelişmeleri ve araştırmaları takip etmeleri için Robert Lisesinde bütün öğretmenlere ve idarecilere çok sayıda profesyonel gelişim olanağı sunulur.

2014-2015 VELİ EL KİTABI

2014-2015 VELİ EL KİTABI 2014-2015 VELİ EL KİTABI www.irmak.k12.tr Değerli Irmak Velileri, Tüm Irmak ailesine 2014-2015 eğitim öğretim yılına hoş geldiniz demekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Etik ve estetik değerlere sahip,

Detaylı

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir.

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. Anasınıfı İlkokul Ortaokul Anadolu Lisesi Fen Lisesi İyi eğitimle iyi gelecek 2004 2005 eğitim öğretim yılında sistemimiz ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi Standartlarına

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI

2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ EL KİTABI 1 İÇİNDEKİLER 5 Rektörümüzden 6 Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi 17 Yönetmelikler & Yönergeler 18 Akademik Takvim 19 Ders Kaydı 19 Derse Devam Zorunluluğu 19 Not Sistemi

Detaylı

BIRLIKTE YAŞA BİRLİKTE ÖĞREN

BIRLIKTE YAŞA BİRLİKTE ÖĞREN BIRLIKTE YAŞA BİRLİKTE ÖĞREN Özel İzmir Amerikan Koleji Yatılı Bölüm El Kitabı 2015-2016 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 Özel İzmir Amerikan Koleji Yatılı Bölüm ünün Felsefesi ve Amaçları... 3 Misyon...

Detaylı

İYTE YDYO Öğrenci El Kitabı

İYTE YDYO Öğrenci El Kitabı İYTE YDYO Öğrenci El Kitabı 1 Öğrenci Elkitabı 2014-2015 1. Hoşgeldiniz 2. Yabancı Diller Yüksekokulu Hakkında 2.1. Okulumuzun Tarihçesi 2.2. Misyon ve Vizyon 2.3. Okulumuz Nasıl İşler? 3. İYTE Hakkında

Detaylı

ODTÜ Ögrenci El Kitabı

ODTÜ Ögrenci El Kitabı ODTÜ Ögrenci El Kitabı 2012-2013 İçindekiler Rektörün Mesajı 1 Akademik Bilgiler Öğrenci Katkı Payları Burs ve Yardım Olanakları Yurtlar Bilgi İşlem Hizmetleri Kütüphane ve Kitaplık 2 9 11 13 16 22 ODTÜ

Detaylı

Mustafa Kemal Atatürk

Mustafa Kemal Atatürk Gençler; umudumuz sizsiniz. Sizler, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık niteliğinin, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli savunucusu olacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk 2 REKTÖRÜMÜZÜN

Detaylı

ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014 2015

ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014 2015 ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014 2015 Değerli Öğrenciler, Öncelikle Işık Üniversitesi ni seçtiğiniz için sizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Birçok bölümünde eğitim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan

Detaylı

12 YIL ZORUNLU EĞİTİM

12 YIL ZORUNLU EĞİTİM T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 12 YIL ZORUNLU EĞİTİM SORULAR - CEVAPLAR ANKARA - 2012 ÖNSÖZ Bilgi çağı olarak nitelendirilen 21. Yüzyılda eğitim, değişimin ve dönüşümün en temel aktörü haline gelmiştir.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 13.01.2005 / 25699 Tebliğler Dergisi: Şubat 2005/2569 Ek ve Değişiklikler: 1) 12.8.2005/25904 RG

Detaylı

Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.

Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM Konuralp Yerleşkesi, 81620 DÜZCE Tel: (0 380)

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 8.12.2004/25664 Tebliğler Dergisi : ARALIK 2004/2567 Ek ve Değişiklikler: 1) 3.2.2005/25716 RG ŞUBAT 2005/2569

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2011 2012 0 ĠÇĠNDEKĠLER Bölüm Sayfa 1. Hazırlık Sınıfı Misyonu 4 2. Yabancı Diller Yüksekokulu Organizasyon ġeması

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EL KİTABI

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EL KİTABI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2013 Tasarım Serkan YALÇIN Hazırlayanlar Kırıkkale Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Uzman Rengim SİNE Uzman Öznur ERMEZ Döndü Betül ÇETİN İÇİNDEKİLER Rektörün Mesajı...

Detaylı

Aynılaşma ve farklılaşma:

Aynılaşma ve farklılaşma: Kendisini Farklılaştıran Üniversite Öğrencisi Dünyayı da Farklılaştırır Prof. Dr. Erhan Erkut MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Türkiye de ortalama bir lise

Detaylı

Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları (1. Kısım)

Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları (1. Kısım) Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları (1. Kısım) Yükseköğretim programları ile ilgili bazı özel koşul ve açıklamalara bu kılavuzda özet olarak yer

Detaylı

REKTÖRÜMÜZÜN MESAJI ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI MESAJI KAMPÜS'TEN NOTLAR YENİ BİR ORYANTASYONUN ARDINDAN ÖZGÜN, DİSİPLİNLER ARASI VE ARAŞTIRMAYLA

REKTÖRÜMÜZÜN MESAJI ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI MESAJI KAMPÜS'TEN NOTLAR YENİ BİR ORYANTASYONUN ARDINDAN ÖZGÜN, DİSİPLİNLER ARASI VE ARAŞTIRMAYLA SAYI 30 KIŞ 2011 İÇİNDEKİLER KULE 30 KOÇ ÜNİVERSİTESİ ADINA SAHİBİ Prof. Dr. Umran İnan YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ Ayça Yürük EDİTÖR Enis Demirbağ GÖRSEL YÖNETMEN Levent Pakdamar KATKIDA BULUNANLAR Leyla Atay,

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel İlköğretim Kurumlarının

Detaylı

ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ve EĞİTİMLERİ

ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ve EĞİTİMLERİ ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ve EĞİTİMLERİ Prof.Dr. Necate BAYKOÇ DÖNMEZ Özel Gereksinimli Çocuklar ve Özel Eğitim 283 284 Özel Gereksinimli Çocuklar ve Özel Eğitim ÜSTÜN ve ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR

Detaylı

TÜRKİYE DE KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RME YOLUYLA EĞİTİMİN DURUMU

TÜRKİYE DE KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RME YOLUYLA EĞİTİMİN DURUMU KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RMEN N ETK NL Ğ N ARTIRMAK Ç N POL T KA VE UYGULAMA ÖNER LER PROJESİ TÜRKİYE DE KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞT RME YOLUYLA EĞİTİMİN DURUMU TOHUM TÜRKİYE OTİZM ERKEN TANI VE EĞİTİM VAKFI Tohum

Detaylı

Her dal eğilmez ama. her ağaç meyve verir.

Her dal eğilmez ama. her ağaç meyve verir. Her dal eğilmez ama her ağaç meyve verir. Merhaba, Billtest Koleji, Bilfen Okulları liderliğinde kurulmuş olan, Danışmanlık ve Denetleme Organizasyonu Bilfen Okulları tarafından yapılan uluslararası standartlarda

Detaylı

BM KİS İLERLEME BİLDİRİM RAPORU

BM KİS İLERLEME BİLDİRİM RAPORU BM KİS İLERLEME BİLDİRİM RAPORU 2011 2 PharmaVision GRI Performans Göstergeleri İÇİNDEKİLER * 3.1/3.2./3.3/3.4/3.5/3.6/3.12 Sunuş 3 1.1/4.12/4.19 Yönetim Kurulu Başkanı Mesajı 4 2.6/2.7/2.8 PharmaVision

Detaylı

Türkiye ve İsveç te İnsan Kaynakları Yönetimi - El Kitabı

Türkiye ve İsveç te İnsan Kaynakları Yönetimi - El Kitabı Türkiye ve İsveç te İnsan Kaynakları Yönetimi - El Kitabı Türkçe versiyon Altındağ Nilüfer Osmangazi Tepebaşı Umeå Yıldırım Elif Karadenizli Bostancıoğlu Süleyman Yavuz Yiğit Bağdaş Ali Gülbay Süleyman

Detaylı

Orjinal Adı : First Steps - A Manual for Starting Human Rights Education Yayınlayan : Amnesty International AI İndeks : 32/002/2002

Orjinal Adı : First Steps - A Manual for Starting Human Rights Education Yayınlayan : Amnesty International AI İndeks : 32/002/2002 İlk Adım 1 Bu kitap, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi tarafından Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği nin katkılarıyla basılmıştır. Kitabın içeriğinden Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği sorumlu

Detaylı

Uluslararası Kariyer İçin

Uluslararası Kariyer İçin YIL:1 SAYI: 4 MART 2010 ÜCRETSİZDİR DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARDEŞ ÜNİVERSİTE OLDULAR Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Gazi Üniversitesi arasında 19 Şubat 2010 Cuma günü protokol

Detaylı

ERG RAPORLARI. temel eğitimin kademelendirilmesi sürecinin izlenmesi

ERG RAPORLARI. temel eğitimin kademelendirilmesi sürecinin izlenmesi ERG RAPORLARI temel eğitimin kademelendirilmesi sürecinin izlenmesi temel eğitimin kademelendirilmesi sürecinin izlenmesi 23 Ocak 1995 tarihinde kurulan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), aradan

Detaylı

Eğitimde Son 10 Yıl - Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Eğitimde Son 10 Yıl - Sorunlar ve Çözüm Önerileri Eğitimde Son 10 Yıl - Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç. Dr. Murat Gürkan GÜLCAN Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Değişime ayak uydurmak yetmez. Asıl o değişimi yaratmak gerekir.

Detaylı

Analiz. seta TÜRKİYE DE ORTAÖĞRETİMİN GELECEĞİ: HİYERARŞİ Mİ, EŞİTLİK Mİ? BEKİR S. GÜR, ZAFER ÇELİK, İPEK COŞKUN

Analiz. seta TÜRKİYE DE ORTAÖĞRETİMİN GELECEĞİ: HİYERARŞİ Mİ, EŞİTLİK Mİ? BEKİR S. GÜR, ZAFER ÇELİK, İPEK COŞKUN TÜRKİYE DE ORTAÖĞRETİMİN GELECEĞİ: HİYERARŞİ Mİ, EŞİTLİK Mİ? seta Analiz. BEKİR S. GÜR, ZAFER ÇELİK, İPEK COŞKUN SETA Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı www.setav.org Ağustos 2013 TÜRKİYE DE

Detaylı

Hakem Yönergesi - 2 -

Hakem Yönergesi - 2 - HAKEM YÖNERGESİ Hakem Yönergesi - 2 - İÇİNDEKİLER GENEL HÜKÜMLER 5 1. AMAÇ 5 2. KAPSAM 5 3. DAYANAK 5 4. TANIMLAR 5 HAKEM KURULLARI 6 5. MERKEZ HAKEM KURULU (MHK) 6 5.1. Kuruluşu 6 5.2. Kurul Üyelerinde

Detaylı