T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI"

Transkript

1 T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI I. VE II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ AİT181-Atatürk İlke ve İnk. Tarihi I (2+0) I.YARIYIL ZORUNLU DERSLER Bu derste öğrenci, Osmanlı Devleti nin gerileme ve yıkılma dönemi, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Türk Kurtuluş Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşu, Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları konularında bilgi sahibi olarak, öğrendiği bu bilgilerden sosyal hayatta da yararlanabilir. TUR181-Türk Dili I (2+0) Dilin tanımı, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, dil-kültür münasebeti, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Türkiye Türkçesindeki ses olayları, imla kuralları ve uygulaması, noktalama işaretleri ve uygulaması, Türkçenin yapı özellikleri. TBT183-Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı I (2+0) Bilgisayari tanimlama, bilgisayarin çalisma mantigini açiklama, bilgisayarin bilesenlerini listeleme, bilgisayar donanim aygitlarini ve islevlerini açiklama, internette arama yapma, ekli dosya postalama, tez ve makaleleri arama, çevrimiçi veri tabanlarini kullanma, Isletim sistemleri, Windows ve Linux isletim sistemlerini kullanma ve temel özelliklerini ögrenme, Çoklu ortam, Bilgi Yönetim Sistemleri, Sosyal Medya, Bilisim hukuku ve etigi, Günümüz strateji bilgi teknolojileri YDL185-Yabancı Dil I (İngilizce) (2+0) İsimlerin tekil ve çoğul halleri, düzenli düzensiz çoğullar ve düzenli çoğul yapma kuralları; Kişi zamirleri ve to be fiili kullanılarak durum cümleleri kurma, olumlu, olumsuz, soru formları; a/an/the ve tekil/çoğul, yakın/uzak olma durumuna göre işaret sıfatları; Sahip olma yapısı, olumlu/olumsuz/soru formları; Yetenek bildiren yapının kullanımı; İyelik yapıları, iyelik sorusu, iyelik sıfat ve zamirleri; Şimdiki Zaman; Geniş zaman ve sıklık zarfları, geniş zaman ve şimdiki zamanın kıyaslanması; Geçmiş zamanda durum cümleleri, düzenli ve düzensiz fiillerle yapılan cümleler; Yer, Zaman Edatları ve hareket bildiren edatlar; Sıfatlarla yapılan kıyaslamalar; Present Perfect Tense, bu zamanla geçmiş zamanın kıyaslanması.

2 CGP101-Çocuk Gelişimi I(2+0) Çocuklarin; fiziksel, psiko-motor, bilissel ve dil gelisimleri. CGP103- Okul Öncesi Eğitime Giriş (3+0) Okulöncesi egitimin tanimi, önemi, okulöncesi çocugunun temel özellikleri ve gereksinimleri, okulöncesi egitimin temel ilkeleri, Okulöncesi egitime temel olan görüsler, Okulöncesi egitimin Türkiye'deki tarihsel gelisimi ve bugünkü durumu, Türkiye'de Okul öncesi ögretmeni yetistirme, Okulöncesi egitim kurumlarinin çesitleri ve fiziksel, sosyal ve egitsel ortam özellikleri, Okulöncesi ögretmeninin özellikleri, Okulöncesi egitim döneminde ailenin rolü ve önemi, Okulöncesi egitimde okul-aile isbirligi, Çesitli ülkelerde okulöncesi egitimin bugünkü durumu, Okul öncesi egitime yönelik kitaplari tanima ve kitap özeti çikarma, Okul öncesi egitime yönelik kitaplari tanima ve kitap özeti çıkarma CGP105 -Anne Çocuk Sağlığı(3+0) Ögrencinin; anne ve çocuk sagligini koruma ve gelistirmeye yönelik önemli konularda bilgisini ve becerisini gelistirmek,-insan yasaminin baslangici sayilan erken çocukluk dönemi, anne ile alakali gebelik ve dogumla ilgili olan bu derste henüz meslek yasaminin baslangicinda olan ögrencilere; dogruluk, güncel bilimsel temel, kolay anlasilabilir ve uygulanabilirlik açisindan faydali olmasini sağlamak. CGP107 -Özel Eğitim I (3+0) Özel egitim nedir,ülkemizde özel egitim,nedenleri,siniflandirilmasi,engel türleri. CGP301-Çocuk Hakları ve Yasalar(2+0) SEÇMELİ DERSLER Çocuk Hakları ve koruma yasaları,çocuk ihmal ve istismarı,çocuk ihmal ve istismarına yönelik koruyucu önlemler,çocuk hakları ve korunmasında yapılan çalışmalar CGP302-Çocuk Yayıncılığı (2+0) Ana dili etkinliklerinin çocuğun gelişimine olan etkileri,okul öncesi eğitim kurumlarında ana dili etkinlikleri,çocuk edebiyatı yapıtlarında aranacak temel ölçütler,dil ve anlatımın dilimizin anlatım olanaklarını yansıtmadaki başarısı,dilsel kurgunun yazınsal özgünlüğü,dilsel kurgunun düzeye uygunluğu,dilsel kurgunun çocuğun düş kurmasına ve çocuğun düşünme sorumluluğu üstlenmesine katkısı,kurgudaki merak öğelerinin okuma isteği uyandırmadaki etkisi,olay dizisindeki çatışmaların çocuk gerçekçiliğine uygunluğu,kahramanın bir özdeşim öğesi olarak niteliği,çocuk edebiyatı örneklerinin incelenmesi CGP303-Araştırma Yöntem Teknikleri(2+0) Bilgi,bilim, bilimsel yöntem,araştırma süreci ve teknikleri, kaynak araştırma yöntemleri, araştırma sonuçlarını değerlendirme, araştırma sonuçlarını rapor haline dönüştürme.

3 AİT182-Atatürk İlke ve İnk. Tarihi II (2+0) II.YARIYIL ZORUNLU DERSLER Güncel tarihi bilgiler ışığında milli devlete geçiş sürecinin analiz edilmesi. TBT184-Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı II (1+2) Word programinda paragraflari düzenleme, resim ekleme ve resim özelliklerini düzenleme, tablo ekleme ve tablo özelliklerini düzenleme, sayfa özelliklerini düzenleme, alt bilgi/üst bilgi ekleme, kesme ekleme Excel programinda, Çalisma sayfasi olusturma temelleri, Gelismis çalisma sayfasi düzenlemesi, Uzman biçimlendirme teknikleri, Çalisma kitaplarinda güçlü düzenleme yapmak, Elektronik Hesaplama ve tablolama programini çalisildigi sekilde özellestirmek, Sayilari, formüller ve islevlerle sikistirmak, Gelismis Çalisma sayfasi grafikleri olusturmak, Veri tabani teknikleri: Listeler, süzgeçler ve özet tablolar, Excel Sayfa Ayarlari ve Yazdirma islemleri, Sunum Hazirlama Programi kullanimi hakkinda bilgi vermek, PowerPoint temel kavramlar, Slaytlarla çalismak, Temalar ile çalismak, Slayt nesneleriyle çalismak, Etkili gösteri hazirlamak. TUR182-Türk Dili II (2+0) Bu derste, öğrencilerin yazılı iletişim araçlarını nasıl etkili ve doğru kullanacağı üzerinde durulacaktır. YDL186- Yabancı Dil I (İngilizce) (2+0) Şimdiki Zaman ve Geniş Zamanın tekrarlanması ve farklarının vurgulanması; Geçmiş Zaman ve Present Perfect Tense in kıyaslanması ve farklarının vurgulanması; Gelecek zaman Will ve kullanıldığı özel durumların belirtilmesi; Gelecek Zaman Going to ve will ile kıyaslanması; İngilizcede kullanılan soru cümlelerinin gruplandırılması ve soruların uygun şekilde cevaplandırılması; İngilizcede kullanılan Kiplikler(Modal Verbs) ve bu kipliklerin işlevlerinin (ihtimal, yetenek, zorunluluk, öneri vb) vurgulanması; Mastarlar (Gerund/ Infinitive)ve mastarların özne ve nesne pozisyonunda kullanılması; Miktar bildiren sıfat ve zamirler (both, neither, all, none);sıfatlar (Adjectives) ve Zarflar (Adverbs); Şimdiki Zamanın Hikayesi (Past Continuous Tense) ve Şimdiki Zamanla kıyaslanması; Bağlaçlar (conjunctions), anlamları ve kullanım özelliklerinin verilmesi; Öbeksi Eylemler (Phrasal Verbs), anlamları ve kullanım özellikleri; Dönem içinde anlaşılmayan konuların tekrar gözden geçirilmesi CGP102-Çocuk Gelişimi II (2+0) Çocuğun gelişimiyle ilgili kavramlar, ilkeler, Doğum öncesi gelişimin özellikleri,yeni doğan bebeğin özellikleri,dil gelişimi,dil gelişimi etkileyen faktörler,dil gelişimi ile ilgili sorunlar,duygusal gelişim ve Duygusal gelişimi etkileyen faktörler,duygusal gelişimle ilgili sorunlar,sosyal gelişim,sosyal gelişime etki eden faktörler,cinsel gelişim,cinsel gelişime etki eden faktörler,cinsel gelişimle ilgili sorunlar.

4 CGP104-Özel Eğitim II(2+0) Her özür grubunun özelliklerinin ayri ayri incelenmesi ve her özür grubunun egitimlerin incelenmesi CGP106-Eğitimde Araç Gereç Geliştirme (1+4) Çocuğun yasaminda oyuncagin yeri ve önemi okul öncesi dönemde oyuncak ve oyun materyalleri okul öncesi dönemde oyuncak seçimi,egitici oyuncaklarin çocugun gelisimine etkisi, Egitici oyuncak çesitleri,okul öncesi dönemde çocuk ve yaraticilik,yaratici ögrenmenin önemi artik materyallerle çalisma,ritim araçlari,fen ve doga ile ilgili faaliyetlerde kullanilacak araç gereçler,dolgu oyuncaklar,kuklalar,egitici oyuncaklar, kostümler,basliklar ve aksesuarlar,mobiller. CGP108-Okulöncesi Kurumlarında Uygulama I (2+4) Aylik Plan günlük plan izleme, hazirlama ve uygulama, alanlarla iliskili etkinlikler hazırlamak CGP110-Çocuk Beslenmesi (2+0) Beslenmeye Giris, Besin Ögeleri, Besin Gruplari, Çesitli Yas Gruplarinda Beslenme, Özel Durumlarda Beslenme, Beslenme Durumunun Degerlendirilmesi, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Bes Yas Alti Erken Çocuklukta Beslenme Egitimi Nasil Olmali? SEÇMELİ DERSLER CGP304-Risk Altındaki Çocuklar ve Eğitimleri(2+0) İhmal, istismar ve şiddetin tanımı, ihmal ve istismara uğrayan çocukların özelliklerinin çeşitli açılardan (gelişim, sosyo-demografik vb.) incelenmesi, ihmal ya da istismara uğradığı düşünülen çocuğun tespiti ve izlenecek yolların planlaması ve sürecin takibi, korunmaya muhtaç, sokakta çalışan, sokak çocukları, işçi çocukların tanımı, bu çocukların gelişimsel özellikleri, ailelere evlatlık olarak verilmeleri ve bu durumunda ailelerin karşılaşabilecekleri problemler. CGP305-Kaynaştırma Eğitimi (2+0) Yasal Dayanaklar ve Kaynaştırma Kaynaştırmanın Başarısını Etkileyen Faktörler Kaynaştırma işbirliği Kaynaştırılmış Ortamlarda Bireyselleştirilmiş Eğitim programı Kaynaştırma Ortamlarında Etkili Öğretim Uygulamaları Özel Gereksinimli Öğrenciler için Yapılabilecek Uyarlamalar Okulöncesi Kaynaştırma Kaynaştırma Ortamlarında Sosyal Beceriler Kaynaştırma Ortamlarında davranış yönetimi. CGP306-Çocukta Sanat ve Yaratıcılık(2+0) Yaratıcılık, sanat ve yaratıcılığı geliştiren etkinlik çeşitleri.

5 III. YARIYIL ZORUNLU DERSLER CGP201-Okulöncesi Kurumlarında Uygulama II(1+5) Okulöncesinde uygulamaya yönelik etkinlik, plan hazırlama. CGP203 -Özel Eğitim III (2+0) Özel eğitim gerektiren çocuklar için dans eğitimi, görsel sanat eğitimi, yaratıcı drama eğitimi, beden eğitimi ve spor, özel eğitimde oyun ve oyuncağın önemi, özel eğitimde teknolojinin kullanılması, özel eğitim uygulamalarına destek olabilecek yeni yaklaşımlar, engelli hakları. CGP205-Aile Danışmanlığı(1+5) Aile sistemi ve aile danismanligi yaklasimlarina genel bakis, Ana-baba ve Çocuk Etkilesimi, Ailelerin çocuklarina karsi gösterdigi tutumlar ve çocuklarin gelisimine etkileri,disiplin yöntemleri, ana-baba davranislarinin çocuklara etkileri,engelli çocugun aileye katilimi ve ailelerde görülen psikolojik süreçler,danisman? aile etkilesimi,çocuk gelisim takibinde izlenecek asamalar ve aileye danismanlik,egitim ortamlarinda ailelere rehberlik ve egitim çalismalarinda kullanilan yöntem. CGP207- Çocuk Ruh Sağlığı(2+0) Ruh sağlığının tanımı, önemi, ruh sağlığı yerinde olan ve olmayan bireylerin özellikleri, çocuklarda görülen davranış ve uyum problemlerinin[kekemelik, konuşamamak (mutizm), alt ıslatma (enürezis), dışkı kaçırma (enkoprezis), parmak emme, tırnak yeme, saldırganlık, kıskançlık, tikler, inatçılık, uyku bozuklukları, beslenme alışkanlığı bozukluğu, korku, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, okul korkusu, hırsızlık, yalan söyleme] tanısı ve tedavisi. CGP209-Okulöncesinde Program Geliştirme(1+3) Okul öncesi egitim kurumlarinda egitim ortami ve donanimin önemi, farkli okul öncesi egitim programlarinda egitim ortamlari, okul öncesi egitim program,okul öncesinde proje yaklasiminin tanimi ve dayandigi felsefe, proje yaklasiminin amaçlari, Proje çalismalarinin evreleri, arastirma sonuçlarina göre proje çalismalarinin yararlari, proje yaklasimina dayali egitim programi örnekleri, okul öncesi egitim ve ilkögretim, okula hazirbulunusluk ve ilkögretime hazirbulunusluk için yapilan çalismalar. CGP211-Okulöncesi Eğitim Modelleri(2+0) Okul öncesi eğitimde etkili olan teoriler ve teorisyenler,froebel Yaklaşımı, Froebel Materyalleri ve kullanımı, High Scope Program Yaklaşımı, High Scope Program modelleri oluşturma, Montessori Modeli, Montessori Materyalleri ve kullanımına yönelik etkinlikler, Regilio Emilia Yaklaşımı, Waldorf Yaklaşımı, Farklı yaklaşımların Okul Öncesi eğitim Programı ile karşılaştırılması.

6 CGP212-Çocuk Gelişimi III (3+0) Gelisim kuramlari CGP307-Çocuk ve Müzik(2+0) SEÇMELİ DERSLER Ülkemizde ve dünyada müzik türleri, Çalgılar ve özellikleri, Solfej ve çalgı eğitimi, Ses değiştirici işaretler, majör, minör diziler ve örnek şarkı çalışmaları Majör, minör dizilerde örnek çocuk şarkı çalışmaları,türk müziğinde kullanılan diziler ve örnek çocuk şarkı çalışmaları, çalgı eğitimi, Müzikte nüans ve örnek çalışmalar, Doğru ses kullanma teknikleri, Doğru şarkı söyleme teknikleri, Yeni şarkı deşifre edebilme teknikleri, çalgı eğitimi, tartım çalışmaları, Dikte çalışmaları, Çocuk şarkısına çalgı ile eşlik edebilme çalışmaları. CGP308-Dramatik Etkinlikler ve Oyun(2+0) Drama teriminin tanımı, diğer gösteri ve plastik alanlarla ilişkisi, drama etkinliklerine katılabilmek için gerekli olan bilişsel süreç ve beceriler,dramanın uygulama aşamaları, drama öğretmeni/liderinin nitelikleri, drama ortamı/atölye/salonun sahip olması gereken özellikler, dramada kullanılan özel teknikler, okul öncesi eğitimde dramanın çocuğun gelişimi ve eğitimine katkısı, özgün drama etkinlikleri tasarlama, uygulamalar. Oyunun tanımı, oyunun önemi, oyunun çocuğun gelişimine paralel gelişimi, oyunun çocuğun gelişimiyle geçirdiği aşamalar, oyunun toplumsal rolü, oyunu etkileyen faktörler, oyunu teşvik etme yolları, davranış bozukluklarının oyun yoluyla teşhisi. CGP309-Eğitsel Değerlendirme Teknikleri(2+0) Çocukları tanımanın amacı, önemi ve gerekliliği, çocukları tanıma sürecindeki temel ilkeler, çocukları tanımada kullanılabilecek teknikler: gözlem tekniği, gözleme dayalı diğer gözlemsel teknikler: anekdot kayıtları, gözlem listeleri, gözlemsel teknikler, görüşme tekniği,çocuklara yönelik anket tekniği ve diğer sosyometrik teknikler, olay incelemesi tekniği, çocukları tanımaya yönelik testler.

7 IV.YARIYIL ZORUNLU DERSLER CGP202-Özel Eğitimde Araç Gereç Geliştirme(1+5) Özel gereksinimli bireyin yaşamında oyuncağın yeri ve önemi, özel gereksinimli bireyler için oyuncak ve oyun materyalleri seçimi,eğitici oyuncakların özel gereksinimli bireyin gelişimine etkisi, özel gereksinimli bireyler için eğitici oyuncak çeşitleri,özel gereksinimli bireyler için ritm araçları, özel öğrenmelerde kullanılacak araç gereçler,dolgu oyuncaklar,kuklalar,eğitici oyuncaklar, kostümler,baslıklar ve aksesuarlar,mobiller. CGP204-Ergenlik Dönemi Psikolojisi(3+0) Okul döneminde normal gelisim gösteren ve özel gereksinimli çocuklarin motor, bilissel, dil, sosyal-duygusal gelisim özellikleri ve gelisimlerinin degerlendirilmesi, Ev ve okul ortaminda uygulanabilecek destekleyici yaklasimlar, Aile-çevre-arkadas iliskileri, Sosyal kimlik ve cinsel gelisim, Ana babalara ve profesyonellere yönelik gelisim temelli danismanlik, Ergenlik tanimlari ve kuramlari, Ergenlikte bedensel ve cinsel gelisme, Ergenlikte Arkadaslik ve kimlik arayisi CGP206-Özel Eğitim Kurumlarında Uygulama (2+4) Teorik derslerde alinan bilgileri sahada uygulama, gelisimsel degerlendirme yapma, özel egitim alaninda gözlem yapma, özel egitim alaninda uygulama yapma, özel gereksinimli çocuklara egitim programi hazirlama,egitim programini uygulama, egitim programini degerlendirme, uygulama ve deneyimleri raporlastirma CGP208-Erken Çocukluk Eğitiminde Fen ve Matemetik (2+0) Erken çocukluk egitiminde doga matematik ve fen etkinliklerinin ilkeleri, hedefleri, yararlari, okul öncesi programlarindaki yeri. Fen ve matematik etkinlik ve materyalleri hazirlama ve uygulama CGP210-Okulöncesinde Yönetim ve Liderlik( 2+0) Türk egitim sisteminin genel yapisi, egitimle ilgili yasal düzenlemeler,türk egitim sisteminde örgüt ve yönetim, yönetim bilimi ve örgüt kavrami, yönetim kuramlari, yönetim süreçleri, okul örgütü, yönetimi ve okul yöneticiligi, okul yönetiminde personel isleri, okul yönetiminde personel isleri, okul yönetiminde egitim-ögretim isleri, okul isletmesinin yönetilmesi, okulçevre iliskileri SEÇMELİ DERSLER CGP312-Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler(2+0) Bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere katılma.

8 CGP311-Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Ortam Düzenleme(2+0) Bu dersin sonunda öğrenci; yaşam alanı, doğal çevre, iç mekan, dış mekan kavramlarını tanımlayabilecek; kültürün yaşam alanlarındaki yansımasını kavrayabilecek; doğal çevrenin çocuk gelişimi için önemini kavrayabilecek; iç mekanlarda ve dış mekanların çocuk sağlığı ve gelişimi üzerine etkilerini kavrayabilecek ve yorumlayabilecek; tüm yaşlardaki farklı özellikteki çocukların çevre içindeki gereksinimlerini kavrayabilecek, bu çocuklara uygun çevre düzenlemesi için öneriler geliştirebilecek. CGP310-Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları(2+0) Erken çocukluk döneminde okur-yazarlık becerisinin gelişimi. Yazı yazma ve okuma becerilerinin gelişim aşamaları. Okur-yazarlık ortamı ve materyalleri. Okuma yazma becerilerinin gelişiminde ailenin önemi.

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) TDL 101

Detaylı

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 Türk Dili I (2+0) 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri BIL1051 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 2.00 0 4.00 EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDL 101 Türk Dili I

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİNE GİRİŞ EĞİTİMSEL YAKLAŞIMLAR GELİŞİM PSİKOLOJİSİ Z 2 0 2 6 ÇOCUĞU TANIMA

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersin Adı Öğretim Dili Çocuk Ruh Sağlığı TÜRKÇE Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( ) Dersin

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Dersin Adı GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Çocuk ruh sağlığı Dersin Kodu OKÖ208 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 4 Haftalık Ders

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.IV: ÖĞRENME/ÖĞRETME SÜR.ÇAĞ.YAK. Ders No : 0310340121 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

TUD101 TÜRKÇE I YAZILI ANLATIM Zorunlu Seçmeli dersler Seçmeli -8.00

TUD101 TÜRKÇE I YAZILI ANLATIM Zorunlu Seçmeli dersler Seçmeli -8.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 0.00 0 6.00 OKU1007 OKUL ÖNCESİ EĞİTİME

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 2 2 ÇGL 103 01/02 Aile

Detaylı

1/8 16/02/ :50:12

1/8 16/02/ :50:12 Y.Y Ders Kodu Ders Adı Not T U Kredi AKTS İntibak Açıklama 1. Yarıyıl TC ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I CGB101 Gelişim Psikolojisi I Girer 3 0 6.0 6.0 Hayır CGB103 Anatomi Girer 2 0 3.0 3.0

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 3 2 MEB 101 01/02 Tıbbi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜMER ANAOKULU AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜMER ANAOKULU AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI 18 Kasım KASIM 4 Kasım 21 Ekim EKİM 7 Ekim AY HAFTA 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜMER ANAOKULU AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI Verilecek Konu Kaynakça Görevli Öğretmen OKULDAKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI 4.1. Tanımı

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul -

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi 478 8 2 2 4 Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim

Detaylı

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 11.05.017 tarih ve 7 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ** * *

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL TRD101 TÜRK DİLİ I ( 2 0 2) Dil, diller ve Türk Dili, dil bilgisi,

Detaylı

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri.

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri. 2012-201 107 110 09 221 42 Şube Açık Adı T P K /S Dönem / 0 / 0 / 0 Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Giriş Aile ve Yaşam Dinamiği 1.Sınıf 1 0 1 1.Sınıf Özel Eğitime Giriş 1 0 1 1.Sınıf Nörolojik Gelişim 1 2

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EVDE HASTA BAKIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EVDE HASTA BAKIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL A) ZORUNLU DERSLER BARTIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU EVDE HASTA BAKIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL HASTA BAKIM İLKE VE UYGULAMALARI-I (6-2-9) Sağlıkta temel ilke ve uygulamalara

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları I.YARIYIL COG 101- Çocuk Gelişimi I (3+0), AKTS:4 Gelişimin tanımlanması, gelişimi bilmenin önemi, gelişim ile ilgili temel kavramlar, gelişimin temel ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, gelişim evreleri:

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocukla İletişim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocukla İletişim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocukla İletişim 275 3 3 3 5 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim 364 6 2 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇOCUKTA OYUN GELİŞİMİ Ders No : 0310340039 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4.5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ Psikodrama... 4 Yaratıcı Drama... 4 Eğitici Drama... 4 Drama Oyunu... 5 Drama... 5 EĞİTİCİ DRAMANIN TANIMI... 6 ÇOCUKLARLA

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 2013 ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Türk Dili I Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler,

Detaylı

BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 OKUL ÖNCESİ EĞİTİME GİRİŞ İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ

BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 OKUL ÖNCESİ EĞİTİME GİRİŞ İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ içindekiler BÖLÜM 1 OKUL ÖNCESİ EĞİTİME GİRİŞ OKUL ÖNCESİ DÖNEM...1 OKUL ÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUKLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ...1 DOĞUMU İZLEYEN İLK İKİ YIL... yaşamın üçüncü ve dördüncü yılı...3 yaşamın beşinci

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL 101 Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi 2 0 3 3 102 Türk

Detaylı

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL (GÜZ) CGE101 Çocuk Gelişimine Giriş Dili: Türkçe (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Bu dersin kapsamında çocuk gelişiminde temel kavramlar, doğum öncesi, bebeklik ve erken çocukluk

Detaylı

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım.

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım. 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CGP101 Gelişim ve Öğrenme-1

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZEL EĞİTİME GEREKSİNİMİ OLAN ÖĞRENCİLER VE ÖZEL EĞİTİM

İÇİNDEKİLER ÖZEL EĞİTİME GEREKSİNİMİ OLAN ÖĞRENCİLER VE ÖZEL EĞİTİM İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÖZEL EĞİTİME GEREKSİNİMİ OLAN ÖĞRENCİLER VE ÖZEL EĞİTİM GİRİŞ...1 ÖZEL EĞİTİMİN İLKELERİ...3 YETERSİZLİĞİN NEDENLERİ...4 Doğum Öncesinde Oluşan Nedenler... 4 Doğum Anında Oluşan Nedenler...

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku 1 --- Çocuk Hukuku 2+0 2 2 Seçmeli okul öncesi öğretmenliği lisans öğrencilerinin Türkiye ve Dünya hukukunda çocuğun ve çocuk haklarının yeri konusunda bilgi sahibi olmaları Çocukluk kavramı ve tarihsel

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Aİ 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2): İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 5.DÖNEM 6.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 301 FEN VE TEK. ÖĞR. 4 0 4 6 SNF 304 TÜRKÇE ÖĞRETIMI 4 0 4 6 SNF 303

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLAR BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ(İkinci Öğretim) REHBERLİK ve

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk i Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL AİT 181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Bu derste temel kavramlar, Türk İnkılâbı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar, Türk İnkılâplarının

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5 Ön Koşul Dersleri AFEC 362 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Zorunlu Dersler (Z) YÖK veya Yüksek Öğretim Kurumları tarafından

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ... 1 Okul Öncesi Eğitim... 1 Okul Öncesinde Resim Eğitiminin Gerekliliği... 3 Okul Öncesi Resim Eğitiminde Temel İlke ve Yaklaşımlar...

Detaylı

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP)

YAYLACIK İLKOKULU 0-18 (7-11 YAŞ MODÜLÜ) AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI YILLIK DERS PLANI(2.GRUP) ŞUBAT 24/02/2016 1. Programa ilişkin olumlu görüş geliştirmeye başlar. 2. Programın genel amaç ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur. 3. Programa devam etme konusunda motivasyonu artar. 4. Programdan

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.SINIF / I. YARIYIL CGE 119 Bebeklik Döneminde Gelişim (3-0)3/5 0-3 yaş çocuğunun genel özellikleri,

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÇEMİŞGEZEK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM Türk Dili-I Z 2 0 2 2 Dil ve dilin önemi, dillerin doğuşu,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN ÖĞRETİMİ Ders No : 0310340065 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

Ders Adı : EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Ders No : 0310340011 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Adı : MÜZİK EĞİTİMİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : MÜZİK EĞİTİMİ I Ders No : Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MÜZİK EĞİTİMİ I Ders No : 0310340066 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

2018/2019 I. Yarıyıl II. Yarıyıl. Değerlendirme KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K

2018/2019 I. Yarıyıl II. Yarıyıl. Değerlendirme KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI Çoklu Ortam Tasarımı BÖTEAESEÇ01 ve Üretimi 2018/2019 I. Yarıyıl II.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 3. SINIF DERS İÇERİKLERİ 5. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 3. SINIF DERS İÇERİKLERİ 5. YARIYIL 5. YARIYIL 401531101 Çocukluk Döneminde Müzik Eğitimi (2-2-3) Bu ders, müzik ile ilgili kavramlar (tını, perde, ritim, doku, dinamikler, tempo, yapı), müziğin çocuk gelişimindeki yeri ve önemi, nota bilgisi,

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK EĞİTİM TARİHİ * Ders No : 0310340055 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Yabancı Dil I:Konuşma (yabancı dili anlaşılır bir şekilde konuşabilme),

Detaylı

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI Z

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI Z KATALOĞU 1. YIL / 1. YARIYIL SAATİ YEREL ADI TİPİ TEORİK UYGULAMA TOPLAM KREDİ MCG 101 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi I Z 3 0 3 3 4 MCG 103 Çocuk ve Oyun Z 3 0 3 3 4 MCG 105 Okul Öncesi Eğitime Giriş Z 0 MATA

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL ALAN DERSLERİ ECE 641 Çocuk Eğitimi ve Yaratıcılık (3 0 3 / 10) Çocuk eğitiminde yaratıcılığın önemli bir yeri vardır. Derste bilişsel, dil

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersleri BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Z 3 0 3 6 TOPLAM 12 0 12 30 II. Yarıyıl (Bahar Dönemi) Dersleri

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TOROS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TD101 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI I Türk Dili ne Giriş. Dil Nedir? Dil ve Kültür ilişkisi, Türk Dilinin Dünya Dilleri Arasındaki

Detaylı

MESLEK YÜKSEKOKULU / DERS İÇERİKLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖN LİSANS PROGRAMI

MESLEK YÜKSEKOKULU / DERS İÇERİKLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖN LİSANS PROGRAMI MESLEK YÜKSEKOKULU / DERS İÇERİKLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ ÖN LİSANS PROGRAMI UNIM 101 - TÜRKÇE ELEŞTİREL OKUMA VE YAZMA I Bu derste, yazılı ve sözlü anlatımın temel kavramları tartışmaya açılacaktır. Öncelikle

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 1 I.YARIYIL OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI II.YARIYIL KODU DERSİN ADI T U K AKTS KODU DERSİN ADI T U K AKTS OKÖ101 Okul Öncesi Eğitime Giriş 3 0 3 5 OKÖ102 Anne-Çocuk Sağlığı ve İlkyardım 3 0

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I. Doç. Dr. Günseli GİRGİN

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I. Doç. Dr. Günseli GİRGİN İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I Doç. Dr. Günseli GİRGİN ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMLERİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK... 1 Giriş... 2 Çağdaş Eğitimde Öğrenci Kişilik Hizmetlerinin Yeri... 2 Psikolojik Danışma

Detaylı

1 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT BİLGİSİ DERSİNİN GELİŞİMİ

1 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT BİLGİSİ DERSİNİN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT BİLGİSİ DERSİNİN GELİŞİMİ 9 1.1. Dünyada Hayat Bilgisi Dersinin Ortaya Çıkışı 11 1.2. Ülkemizde Hayat Bilgisi Dersi Geleneği 13 1.3. Hayat Bilgisi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

tarih ve 048 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 048 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 3.03.06 tarih ve 048 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- Tablo ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE MESLEK HASTALIKLARI ANABİLİM DALI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi DERSİN ADI DÖNEMİ ) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ORTAK ORTAK Okul Eğitimi (Proje, Ödev, İş Yeri Eğitimi) X 3 56 64 120 Kredisi (1kredi=25-30 saat) (1modül=1 kredi) Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI T U D.Saat Z/M/S AKTS Kredi TDL 101 TÜRK DİLİ I 4 0 4 Z 4 4 YDİ 103

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU 5-6-7-8.SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. ORTAOKUL 5.6.7.8.SINIFLAR Kontenjan İlanı : 07.06.2018 Başvuru Tarihleri : 07-11 Haziran 2018 Başvuru Evrakları :

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ TEMEL TERİMLER TEMEL TERİMLER... 2 EĞİTİM... 2 NİTELİKLİ EĞİTİME DOĞRU YÖNELME... 5 ÖĞRENME-ÖĞRETME... 7

İÇİNDEKİLER GİRİŞ TEMEL TERİMLER TEMEL TERİMLER... 2 EĞİTİM... 2 NİTELİKLİ EĞİTİME DOĞRU YÖNELME... 5 ÖĞRENME-ÖĞRETME... 7 İÇİNDEKİLER GİRİŞ TEMEL TERİMLER... 1 1. TEMEL TERİMLER... 2 EĞİTİM... 2 NİTELİKLİ EĞİTİME DOĞRU YÖNELME... 5 ÖĞRENME-ÖĞRETME... 7 BİRİNCİ BÖLÜM BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR 2. BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF KAVRAMI,

Detaylı

Gazetecilik I (PR 491) Ders Detayları

Gazetecilik I (PR 491) Ders Detayları Gazetecilik I (PR 491) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Gazetecilik I PR 491 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL CBH111 Sosyal Refah Hizmetlerine Giriş Tanışma ve dersin tanıtımı, Refah ve model kavramları, Refah devleti kavramı, sosyal refah, sosyal politika,

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocuk Edebiyatı 254 4 2 2 4 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III ŞEKİLLER LİSTESİ. VIII ÇİZELGELER LİSTESİ.. IX EKLER LİSTESİ... IX BÖLÜM I. ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK..

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III ŞEKİLLER LİSTESİ. VIII ÇİZELGELER LİSTESİ.. IX EKLER LİSTESİ... IX BÖLÜM I. ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK.. İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.... III ŞEKİLLER LİSTESİ. VIII ÇİZELGELER LİSTESİ.. IX EKLER LİSTESİ... IX BÖLÜM I. ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK.. 11 Rehberliğin Amacı... 13 Psikolojik Danışma Ve Rehberlik

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ RES1001 TEMEL TASARIM I (4 4 6) Aşağıda belirtilen Sanatın Elemanları ve İlkeleri ile ilgili teorik bilgiler verilir, iki ve üç boyutlu uygulama çalışmaları yaptırılır. A)

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2

RPDAESEÇ05 Kısa Süreli Psikolojik Danışma GKAIIT1 Atatürk İlkeleri ve. Teknolojileri. İnkılap Tarihi 2 2018-2019 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI 2019-2020 EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK LİSANS PROGRAMI AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ RPDAESEÇ01

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 İnkılap

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZEL EĞİTİM ANABİLİM DALI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZEL EĞİTİM ANABİLİM DALI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZEL EĞİTİM ANABİLİM DALI EĞİTİMDE BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI TEZSİZ II. ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER Özel gereksinimli

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

İşletme bilimi ile ilgili temel kavramlar, işletmelerin çevrei, sınıflandırılması, büyümesi, işletme ve yönetim fonksiyonlarını içerir.

İşletme bilimi ile ilgili temel kavramlar, işletmelerin çevrei, sınıflandırılması, büyümesi, işletme ve yönetim fonksiyonlarını içerir. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL AIT181 Ataturk I.I.Tarihi I Bu derste öğrenci, Osmanlı Devleti nin gerileme ve yıkılma dönemi, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Türk Kurtuluş

Detaylı

Ders Adı : YABANCI DİL I (İNG.) Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : YABANCI DİL I (İNG.) Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL I (İNG.) Ders No : 0310340013 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme Amaç: Öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterliği kazandırmak

Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme Amaç: Öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterliği kazandırmak ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Çocuk Gelişimi I Amaç: Çocuğun fiziksel gelişimi, psikomotor gelişimi, bilişsel gelişimi ve dil gelişimini izleyebilecek bilgiyi edinme. Fiziksel

Detaylı

MBEGTSOS Eğitim. Çocukta Hareket Gelişimi ve Sosyolojisi MBEGTFLF Eğitim Felsefesi MBEGTPSK Eğitim Psikolojisi

MBEGTSOS Eğitim. Çocukta Hareket Gelişimi ve Sosyolojisi MBEGTFLF Eğitim Felsefesi MBEGTPSK Eğitim Psikolojisi 2018-2019 TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ OKÖAESEÇ01 Aile ve Katılımı I. Yarıyıl II. Yarıyıl OKÖAESEÇ02 Çocuk ve Medya KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS OKÖAESEÇ03

Detaylı