Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi"

Transkript

1 Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi Telif hakkı: NRW.INVEST / Ralph Sondermann Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ile NRW.INVEST dokuzuncu kez NRW.INVEST AWARD yatırımcı ödüllerini verdiler. Söz konusu eyalet bu ödülle Kuzey Ren-Vestfalya da önemli yatırımları bulunan şirketleri onurlandırıyor. Bu yıl da üç şirket bu ödüle layık görüldü: Krefeld de yerleşik Fluitronics firmasının çoğunluk hisselerini 2011 yılının Temmuz ayından beri elinde tutan Çinli makine üreticisi XCMG ödül alan şirketlerden bir tanesi. XCMG Europe, Fluitronics in yanı sıra halihazırda Krefeld-Europark içinde şirketin Avrupa merkezi ile hidrolik sistemleri ve tahrik tekniği alanlarına yönelik oldukça modern bir araştırma ve geliştirme merkezi kuruyor. XCMG 50 milyon Euro dan fazla bir yatırım yaparak önümüzdeki üç yıl içerisinde 100 den fazla kişiye yüksek teknoloji bazlı alanlarda iş imkanı yaratacak. Bu yeni merkez üzerinden Avrupa pazarına girilmesi ve işlerin buradan yönetilmesi planlanıyor. Bununla birlikte Fluitronics de Avrupa pazarında aktif kalmaya devam edecek. Oluklu mukavva üretiminde uzman Alman firması Schumacher Packaging Münsterland bölgesindeki yeni fabrikası için yaklaşık 40 milyon Euro tutarında bir yatırım gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Greven deki AirportPark FMO da 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde modern bir üretim tesisi kurulmakta. Schumacher Packaging bu tesiste ilk etapta 100 işçi çalıştıracak. Söz konusu şirket uzun vadede bu fabrikaya 100 milyon Euro tutarında yatırım yapmayı ve toplamda 500 kişilik bir istihdam yaratmayı planlamakta.

2 2011 yılı yazında Köln de Avrupa merkezinin açılışını yapan Türk iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell Almanya ile birlikte toplam dokuz Avrupa ülkesine hizmetlerini buradan sunmakta. İlk etapta 15 çalışanı ile yola çıkan Turkcell Europe ta bugün itibarıyla çalışan sayısı iki katına çıkmış durumda. Turkcell in Köln de Turkcell Europe ile gerçekleştirdiği bu yatırım, iletişim sektörüne yönelik olarak Almanya da gerçekleştirilen en büyük Türk girişimlerinden biri. Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ödül töreninde konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Hem yabancı hem de Alman yatırımcılar eyaletimize yeni ürünler, hizmetler ve yöntemler getiriyorlar. Ekonomimize canlılık katıyor, istihdam yaratıyor ve kendi sektörlerine yönelik yenilikçi girişimleri güçlendiriyorlar. Böylece Kuzey Ren-Vestfalya nın rekabet gücüne de önemli ölçüde katkıda bulunuyorlar. NRW.INVEST AWARD yatırımcı ödülü ile bizler bu şirketlerin eyaletimize yaptıkları hizmetleri onurlandırmak istiyoruz.

3 Kuzey Ren-Vestfalya 2012 yılında eyalete yapılan doğrudan yabancı yatırımlarda önemli sonuçlar elde etti Telif hakkı: NRW.INVEST İdeal bir yatırım ve kuruluş yeri olarak Ren ve Ruhr nehirleri havzasında bulunan eyalet yabancı şirketler nezdindeki saygın imajını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen önemli yatırım projeleri bunu kanıtlıyor. Kuzey Ren-Vestfalya ya en çok yatırım yapan ilk on ülke arasında Çin Halk Cumhuriyeti birinciliği elden bırakmıyor. Çin i sırasıyla ABD, Japonya ve Türkiye takip ediyor. Mesela çok yönlü bir teknoloji firması olan Amerikalı 3M Hilden deki yapışkan bant üretim tesisine 20 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirdi. Ayrıca Dormagen daki hidrojen ve karbonmonoksit üreten yeni fabrikasına 100 milyon Euro yatırım yapan Fransız şirketi Air Liquide ve Duisburg da yeni bina inşaatına 15 milyon Euro yatırım yapan İsviçreli lojistik devi Kühne + Nagel firması ile Kuzey Ren-Vestfalya dikkat çekici yatırımların arasına iki tane daha eklemiş oldu. Euro krizinden dolayı 2012 yılında Kuzey Ren-Vestfalya daki yeni kurulum ve mevcut tesisleri genişletme projelerinin sayısı geçen yıla nazaran takriben %10 oranında gerilemiş olsa da doğrudan yabancı yatırımlar hala önceki gibi büyümeye devam ediyor. Bu gelişme Batı Avrupa daki genel durumla benzerlik göstermekte. Ancak Batı Avrupa daki toplam yatırımlar %15 ile daha büyük oranda azalma gösterdi. Kuzey Amerika dan Kuzey Ren-Vestfalya ya gelen yatırımların sayısı sabit kalırken Asya dan gelen doğrudan yatırımların sayısı önceki yıla nazaran %7

4 oranında hafifçe geriledi. Avrupa dan gelen doğrudan yatırımlar ise %17 oranında azaldı. Düsseldorf bölgesi büyük bir farkla doğrudan yabancı yatırım projelerinin yaklaşık %42 sini kendisine çekerken Köln/Bonn bölgesi ise takriben %21 oranla ikinci sırada yer aldı.

5 AkzoNobel Viersen de yeni bir dağıtım merkezi inşa ediyor Telif hakkı: Goodman Hollandalı dev şirket, m2 büyüklüğündeki yeni dağıtım merkezi ile Niederrhein bölgesindeki depolama kapasitesini büyütüp lojistik süreçleri optimize ediyor. AkzoNobel Deco Batı Almanya da yerleşik kendine ait 25 e yakın toptancı kuruluşuna boya, cila ve kaplama ürünlerinin teslimatını bundan böyle Viersen deki merkezinden yapacak. Söz konusu yeni dağıtım merkezi bu amaç için en modern depolama tekniği ve yüksek raf sistemi ile donatıldı. Dağıtım merkezinde ayrıca bölgedeki boyacıların istifadesine sunulacak 850 metrekare büyüklüğündeki bir ürün marketi de yer alacak. AkzoNobel Deco nun her biri beş yıl olmak üzere iki kez uzatma opsiyonlu olarak imzaladığı yedi yıllık kira sözleşmesinin ardından Viersen in sanayi bölgesi Mackenstein-Nord da metrekare büyüklüğündeki arazi üzerinde inşaat çalışmaları halihazırda devam etmekte yılı Kasım ayı için planlanan teslim alma sonrasında şirket Viersen deki eski yerinden ayrılarak yeni binasına taşınacak. Burada ilk etapta yaklaşık 100 çalışan istihdam edilecek.

6 Schenker-Almanya Dortmund da bir lojistik merkezi kuruyor Telif hakkı: Wirtschaftsförderung Dortmund Alman Demiryolları nın yan kuruluşu olan Schenker in yeni lojistik tesisi Dortmund daki Westfalen demir ocakları üzerinde kuruluyor. Söz konusu proje yaklaşık 20 milyon Euro luk bir hacme sahip. Schenker Deutschland AG, Dormund daki merkezinden bilhassa endüstri ve tüketim malları sektöründen müşterilerine hizmet verecek metrekarelik depolama ve büro alanından oluşacak olan Schenker-Lojistik Merkezi Westfalen demir ocakları üzerindeki Garbe-Lojistik-Parkı nda ilk inşa edilen yapı olarak açılış yapacak. Yapılan planlara göre bu merkez 120 ye yakın çalışan ile birlikte 2014 yılının Mart ayında faaliyete geçecek. Söz konusu lojistik merkezi, dünya çapında lider lojistik firmalardan birisi olarak 100 ü aşkın merkezinde çalışanı bulunan Schenker in uluslararası ağına bağlı olarak çalışacak. Hem ulusal hem de uluslararası ürün ticaretinin yönlendirildiği önemli bir dağıtım merkezi konumunda bulunan Dortmund 2012 yılının lojistik merkezi olarak ödüllendirildi.

7 PanelClaw inovasyon taahhüt ediyor Telif hakkı: PanelClaw Europe GmbH PanelClaw firması kendini büyük bir amaca adıyor: Fotovoltaik modüller için yeni nesil inovatif montaj çözümlerinin geliştirilmesi. Aeordinamik düz çatı sistemleri alanında dünya çapında pazar lideri olan PanelClaw, smart engineering alanına büyük ilgi duymakta. Yenilenebilir enerjiler konusunun Avrupa da ve bilhassa Almanya da büyük bir potansiyel yaratmasından dolayı 2011 yılından itibaren Almanya pazarında aktif olan söz konusu Amerikan şirketi NRW.INVEST in de desteğiyle Düsseldorf a yerleşti. PanelClaw firması güneş enerjisinin daha kolay elde edilip, cazip ve çevre dostu olabilmesi ve her şeyden önce güvenli bir çözüm yaratabilmesi açısından yeni teknik alternatifler geliştirebilmek adına mevcut inovasyon gücünü ortaya koymakta. Şirket tüm bunları yaparken hem Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan yan sanayiden hem de bilimsel Know-how dan faydalanıyor. PanelClaw Almanya Genel Müdürü Axel Schaffrath konuyla ilgili olarak Sertifikalı aerodinamik sistemimizin güvenilirliği Aachen Üniversitesi bünyesindeki Sanayi Aerodinamiği Enstitüsü (IFI) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen rüzgar kanalı deneyleri sayesinde sağlanmakta dedi. PanelClaw 2008 yılında Polar Bear piyasaya çıktığından beri dünya çapında 300 megavat tan daha fazla bir kapasite kurdu. Axel Schaffrath Olanakları daha fazla optimize edebilmek için sürekli çalışıyoruz. Dünya lideri olmanın getirdiği bir yükümlülük bu. diyerek ekliyor. Şu an için Düsseldorf ta sekiz kişi bu iş üzerinde çalışıyor ve orta vadede bu sayının daha da artması bekleniyor.

8 Danimarkalı küresel şirket Westerkappeln e geliyor Telif hakkı: DSV Danimarkalı lojistik şirketi DSV Road Münsterland da yaklaşık metrekarelik bir alan üzerinde yeni bir taşımacılık ve lojistik merkezi kuruyor. Taşımacılık ve lojistik sektöründe uluslararası bir şirket olan DSV Road 2014 ilkbaharından itibaren Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Westernkappeln üzerinden her gün yüzlerce tonluk mal aktarımı hedeflemekte. 15 milyon Euro luk bir yatırımın ardından Westerkappeln deki Velpe sanayi bölgesinde 200 e yakın yeni istihdam sağlanması öngörülüyor. Burada yaklaşık metrekarelik bir alan mal aktarımı ve bürolar için ayrıldı. Nakliye araçları ile kamyonların konteynırları değiştirmeleri ve çalışanların araçları için ayrılan park alanları ise takriben metrekarelik bir dış alana tekabül etmekte. DSV Road ın bu yatırımı NRW.INVEST tarafından da eşlik edilip desteklendi. DSV Road, Berlin ve Amsterdam ı birbirine bağlayan A 30 otoyoluna ve Lotte-Osnabrück otoban kavşağına çok yakın olmasından dolayı Westerkappeln in ulaşım açısından sahip olduğu harika konumdan faydalanmakta. DSV Road Almanya çapında 12 den fazla şehirde yaklaşık personel çalıştırıyor. Söz konusu şirket eyaletteki diğer merkezlerini kaydırdığı Kuzey Ren-Vestfalya nın Krefeld şehrinde de 400 kişiye istihdam sağlıyor.

9 Volkswagen Duisburg da sahneye çıkıyor Telif hakkı: duisport Duisburg Limanı Volkswagen Şirketler Grubu nun Avrupa dışındaki ülkelerde bulunan fabrikalarının malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için ihracat merkezi haline geliyor. Limanın herşeyden önce çok iyi bir alt yapıya sahip olması bu merkezin seçilmesinde belirleyici oldu. Duisburg Liman İşletmesi A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı Erich Staake konuya ilişkin olarak Volkswagen gibi önemli bir otomobil üreticisini lojistik merkezi tercihinde duisport a kazandığımız için çok mutluyuz diye konuştu. Bu yeni yatırım projesi için limanın işletmecisi olan duisport grubu (duisport-gruppe) şirkete özel bir hizmet paketi hazırladı. Bu hizmet paketi A40 otoyolunun hemen yanında bulunan metrekare büyüklüğünde bir alan üzerinde yeni bir lojistik tesisin kurulmasını kapsamakta. Bu lojistik tesis ile birlikte yaklaşık 230 kişiye yeni iş imkanı yaratılmış olacak. Volkswagen, metrekare büyüklüğündeki deponun 2014 yılı Ocak ayı sonunda tamamlanmasının ardından otomobil parçaları ve bileşenlerini grubun Kuzey ve Güney Amerika, Hindistan, Çin, Güney Afrika ve Malezya da bulunan fabrikalarına Duisburg dan gönderecek. Söz konusu ihracat merkezi toplamda farklı otomobil parçasından oluşan yaklaşık metreküplük bir kapasiteye sahiptir. Yıllık 1,8 milyon adet paketlenmiş ürünün Duisburg üzerinden gönderilmesi planlanmakta. Bu miktar haftalık takriben 100 deniz aşırı konteynır gönderimine tekabül etmekte yılının sonunda otomobil üreticisi Audi de lokasyon olarak duisport u seçmiş ve Ren nehrinin hemen kıyısında bulunan logport II alanında yeni bir lojistik

10 merkezi oluşturmaya başlamıştı.

11 Kuzey Ren-Vestfalya Sankt Petersburg da kendini tanıttı Telif hakkı: NRW.INVEST Russia Uluslararası Ekonomi Forumu Haziran ayı sonunda Rus metropolü Sankt Petersburg da gerçekleşti. Bu sene forum kapsamında öncelikli olarak ele alınan ülkeler Almanya ve Hollanda oldu. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi, KOBİ ve Zanaat Bakanlığı Müsteşarı Dr. Günther Horzetzky söz konusu etkinlik çerçevesinde şöyle bir açıklama yaptı: Rusya, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti nin en önemli ticari partnerlerinden bir tanesi. Bizler Rus ekonomisiyle olan ilişkilerimizi daha da genişletmek istiyoruz. Her iki ülke de dünyanın en çok rağbet gören ticaret merkezleri arasında. Bu sebepten dolayı müşterek görevimiz geleceğin ekonomik şartları üzerinde şimdiden çalışmaktır. St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu, ekonomi ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerini buluşturan Rusya daki en önemli organizasyonlardan birisi sayılmakta ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı nın desteği ve katılımı altında gerçekleştirilmektedir. Horzetzky, Ekonomi Forumu çerçevesinde Rus siyasetinin üst düzey temsilcileriyle görüşmeler yaptı. Forum programı çerçevesinde şirket temsilcileri ile görüşmeler de gerçekleştirildi. Örneğin en büyük Rus Bilişim Teknolojileri Girişimciler Derneği RUSSOFT un Başkanı Valentin Makarov ve InfoWat Genel Müdürü, G Data Software AG-Bochum Yönetim Kurulu Üyesi ve IT-Güvenlik Uzmanı Natalia Karsperskaya ile yapılan bu görüşmelerin ana gündem maddesi bir bilişim merkezi olarak Kuzey Ren-Vestfalya ve eyalette gerçekleştirilen yatırımlardı yılında 13,4 milyar Euro tutarındaki toplam ticaret hacmiyle Rusya Kuzey

12 Ren-Vestfalya Eyaleti nin en önemli ticaret partnerleri sıralamasında 10. sıradaydı. Bugün takriben 400 Rus şirketi Kuzey Ren-Vestfalya da yerleşik durumda.

13 NRW.INVEST ve Niederrhein Bölgesi Fransız firmaları ile diyalog halinde Telif hakkı: NRW.INVEST GmbH NRW.INVEST ve Kuzey Ren-Vestfalya nın Niederrhein Bölgesi eyaletin uluslararası tanıtım kampanyası olan Germany at its best kapsamında bir kimya ihtisas forumunda Fransız kimya şirketlerinin Kuzey-Ren Vestfalya da yatırım yapmaları için ortak tanıtım gerçekleştirdiler. Haziran ayı ortasında Niederrhein Üniversitesi, ChemCologne ve Bayer CropScience ile işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğin odak noktasında bir yatırım merkezi olarak Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ve eyaletin kimya sektörüyle ön planda olan bölgesi Niederrhein ın Fransız şirketlerine araştırma, üretim ve pazarlama alanlarında sunduğu olanaklar bulunmaktaydı. Niederrhein bölgesi, burada yerleşik kendini kanıtlamış kimya şirketleri sayesinde optimal bir şekilde iç içe geçmiş teslimat ve üretim zincirlerinden oluşan güçlü bir ağa sahiptir. Sıkı ulaşım altyapısı ve suyolu olarak kullanılan Ren Nehri nin önemli deniz limanlarına doğrudan çıkış imkanı vermesi bağlantı anlamında bölgeye en iyi imkanları sunmakta. Kimyasal ürünlerin dünya çapındaki dev üreticilerinden olan Lanxess, Altana Bayer, Evonik ve Solvay gibi firmalar da Niederrhein bölgesinde yerleşiktir. Bölgenin tanıtımı amacıyla kurulan Standort Niederrhein GmbH şirketinin Genel Müdürü Bertram Gaiser forumda konuya ilişkin olarak şirket temsilcilerine şu beyanda bulundu: Yüksek kalitedeki kimyasal elementlerin ve özel kimyasalların üretimi için burada bir arada bulunan know-how Fransız kimya firmaları için geleceğe yönelik en iyi perspektifleri sunmakta.

14 Kuzey Ren-Vestfalya Almanya nın en önemli kimya merkezidir. 49,2 milyar Euro luk toplam ciro ile eyalet bu alanda Avrupa Birliği içerisinde 5. ve dünya çapında 13. sırada yer almakta.

15 Tırlar OstWestfalenLippe için elçilik görevi üstlendi Telif hakkı: OstWestfalenLippe GmbH Minden li autorent şirketinin 35 tırı üzerlerinde bulunan reklam giydirmeleri ile uluslararası lokasyon pazarlama kampanyası çerçevesinde tüm Avrupa da ileri teknoloji bölgesi OstWestfalenLippe için tanıtım yapıyorlar. Tır kasalarının arka cephesinde Germany at its best OstWestfalenLippe sloganı ve bununla beraber makine imalatı, elektrik ve otomasyon tekniği, otomotiv ve mobilya endüstrisi alanlarında bölgedeki ünlü firmaların isimleri yer alıyor. Autorent şirketinin yöneticileri Reinhard ve Steffen Meier yaptıkları açıklamada OstWestfalenLippe bölgesi inanılmaz bir potansiyele sahip. Bizim için önemli olan bölgemizi ve bölgemizin güçlü yanlarını daha etkili bir biçimde insanların bilincine işlemek diye konuştular. Şirket, bu amaç doğrultusunda tır kasalarını folyoların yapıştırılması da dâhil iki buçuk sene boyunca ücretsiz olarak hizmete sunacak. Söz konusu reklam kampanyası OstWestfalenLippe bölgesinin Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti nin Germany at its best sloganlı uluslararası lokasyon pazarlama kampanyasına katılımı altında gerçekleşmekte. OstWestfalenLippe bölgesi bu kampanyada kendisini ekonomi ve teknoloji alanlarında ulaştığı büyük başarılarıyla takdim etmekte. Bölgenin teknoloji ağı kümelenmesi it s OWL Clustermanagement GmbH nın Genel Müdürü Herbert Weber tır etkinliğinin internette destek bulmasını arzu ediyor ve Tırları yolda, özellikle de yurt içi ve yurt dışında bilinen yerlerde gören herkes lütfen fotoğraflarını çeksin ve bunları bizim facebook sayfamıza göndersin diye ricada bulunuyor. Resimler facebook adresine yüklenebildiği gibi info@ostwestfalen-lippe.de mail adresine de

16 yayınlanmak üzere gönderilebiliyor.

17 Minnesota Düsseldorf üzerinden tanıtım yapacak Telif hakkı: U.S. Commercial Service Office Düsseldorf Amerika Birleşik Devletleri Minnesota Eyaleti Valisi Mark Dayton gerçekleştirdiği Düsseldorf ziyaretinde eyalet başkenti Düsseldorf ta bir ticari temsilcilik açacaklarını söyledi. Minnesota Eyaleti, kurulacak temsilcilik ile Kuzey Ren-Vestfalya ve Minnesota arasındaki ticari ilişkileri daha da ilerletmek ve Düsseldorf üzerinden tüm Avrupa da Minnesota ya yatırımcı kazanmak için çalışmalar yürütmek istiyor. Halihazırda 80 Alman şirketinin Minnesota da iştirakleri bulunmakta. Aynı zamanda Medtronic, Cargill ve Ecolab gibi ünlü ABD şirketleri de Avrupa daki ticari faaliyetlerini genişletmek için lokasyon olarak Kuzey Ren-Vestfalya yı seçmiş durumdalar. Mark Dayton, diğer avantajlarının yanında Avrupa daki coğrafi konumu ulaşım olanakları açısından harika olduğu için lokasyon olarak Düsseldorf u seçtiklerinin altını çizdi. Bunun dışında Neuss şehrinde yerleşik Minnesota lı 3M gibi bazı şirketlerin de ticari ilişkilerde köprü görevi üstlendiklerini söyleyen Dayton, şirket kültürleri açısından da büyük benzerlikler tespit ettiklerini sözlerine ekledi. Amerika Birleşik Devletleri Minnesota Eyaleti Valisi Mark Dayton, Kuzey Ren-Vestfalya nın eyalet başkenti olan Düsseldorf u geniş bir ticari delegasyon refakatinde 18 ve 19 Haziran 2013 tarihlerinde ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunan valinin programında Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İnovasyon, Bilim ve Araştırma Bakanı Svenja Schulze ile bir görüşme ve Neuss şehrinde bulunan 3M İnovasyon Merkezi ni ziyaret de vardı.

18 Südwestfalen(Güney Vestfalya) için hafif yapı tarzı yetkinliği Telif hakkı: Automotive Center Südwestfalen GmbH Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin Temmuz ayı başında Attendorn da Südwestfalen Otomotiv Merkezi nin(acs) resmi açılışını yaptı. ACS, otomobil üreticileri, tedarikçiler ve üniversiteler arasında araştırma ve geliştirme çalışmaları, mühendislik hizmetleri ve bilgi transferi için bir platform sunmakta. Söz konusu merkez aynı zamanda bölgedeki şirketleri otomotiv sektöründe daha hafif araçların üretilebilmesi için konseptler geliştirmeleri konusunda desteklemekte. Bu çalışmalardaki ana hedef taşıt üretiminde ağırlıkların azaltılması. Geliştirme merkezinde çoğunluğunu KOBİ lerin oluşturduğu firmalar katılımcı yüksekokullarla işbirliği yaparak daha ekonomik olan hafif üretimin problemleri üzerinde çalışmak ve elektromobilitenin özel gereksinimlerini sağlayabilmek için projeler geliştirmekte. Bu araştırmalar için söz konusu merkezde toplam metrekare alan üzerinde bir teknik tesis ve laboratuvarlar yer almakta. Bakan Duin açılışta şunları söyledi: Kuzey Ren-Vestfalya otomotiv yan sanayisinin kalbi burada, Güney Vestfalya da atıyor. ACS, uluslararası rekabette ayakta kalabilmek için çok önemli bir katkı sağlamakta. Südwestfalen Otomotiv Merkezi(ACS) Siegen Üniversitesi, Südwestfalen Yüksekokulu, otomotiv yan sanayisinden 17 şirket, Güney Vestfalya belediyeleri ve 81 üyesi olan bir derneğin kurmuş oldukları müşterek bir girişimdir.

19 Yabancı meslek diplomalarının tanınması artık daha kolay olacak Telif hakkı: NRW.INVEST Göçmenlerin ve bunlardan özellikle yüksek seviyede kalifiye olanların mesleki birikimleri uzman personel sıkıntısının arttığı dönemlerde çok önemli bir kaynak teşkil etmekte. Bundan dolayı Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yabancı ülkelerde edinilmiş mesleki yeterlilik belgelerinin ve meslek diplomalarının tanınma işlemlerini artık daha kolay ve daha adil olacak şekilde düzenleyecek. Yeni çıkarılan Yabancı Diplomaların Tanınması Yasası ile eyalet hükümeti mesleklerin tanınması konusunda standart ve hızlı çalışan bir yöntem için gerekli temelleri oluşturdu. 14 Haziran 2013 tarihinden beri yürürlükte olan söz konusu eyalet kanunu, aralarında mühendislik, mimarlık ve eğitmenliğin de bulunduğu 160 tan fazla mesleği kapsamakta. Kuzey Ren-Vestfalya Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider konuya ilişkin olarak şunları söyledi: Bu kanun daha samimi bir hoş geldiniz kültürüne start vermektir. Yabancı Diplomaların Tanınması Yasası ile Kuzey Ren-Vestfalya da uzman personel sıkıntısının arttığı bir dönemde yabancıların mesleki birikimlerinden daha iyi faydalanabilmenin temelini oluşturuyoruz. Eksik sunumlar ve karmaşık yöntemlerden dolayı yabancı ülkelerde edinilmiş olan diplomaların tanınması için şimdiye dek mevcut imkanlar ya hiç kullanılmadı ya da nadiren kullanıldı. Söz konusu kanun ile artık ilgili göçmenlerin yabancı ülkelerde almış oldukları meslek diplomalarının tanınmasını sağlamak için hem standart hem de adil bir yöntem tanımlanıyor.

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU Gürhan DEMİREL Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Kasım 2008 Kuzey Ren Vestfalya (Nord Rhein Westfalen) Almanya nın kuzey batısında,

Detaylı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Telif hakkı: NRW.INVEST Turkey 10. DÜNYA Gazetesi Türk Dış Yatırımları Paneli NRW.INVEST, Ruhr Metropolü Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi

Detaylı

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Telif hakkı: Koleksiyon Ev ve ofis mobilyaları sunan Türk firması Koleksiyon, Düsseldorf kentindeki Medienhafen bölgesine

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Telif hakkı: NRW.INVEST/Jan Tepaas Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ile NRW.INVEST, eyalette takdire şayan yatırımları bulunan

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi

Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi Telif hakkı: Voestalpine Düsseldorf şehrinde inovatif metal işlemeciliği: Avusturyalı çelik holdingi Voestalpine, metalden mamul üç boyutlu parçaların

Detaylı

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır.

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır. TANITIM Kıta Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. 1995 te kurulmuş bir lojistik hizmet firmasıdır. Kıta, verdiği taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef almış, kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Lojistik. Lojistik Sektörü

Lojistik. Lojistik Sektörü Lojistik Sektörü Gülay Dincel TSKB Ekonomik Araştırmalar dincelg@tskb.com.tr Kasım 014 1 Ulaştırma ve depolama faaliyetlerinin entegre lojistik hizmeti olarak organize edilmesi ihtiyacı, imalat sanayi

Detaylı

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz MAKİNATEK AYIN KONUĞU Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz Türkiye deki büyümenin süreceği beklentisini aktaran Avrupa Forklift, İstifleme ve Depo Ekipmanları Federasyonları (FEM) Yönetim Kurulu

Detaylı

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Durum Analizi

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Durum Analizi Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Durum Analizi Nurel KILIÇ Türk müteahhitleri, her geçen yıl uluslararası pazardan aldığı payı artırmayı başarmaktadır. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde Türk müteahhitlik

Detaylı

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi

Mayıs Ayı Tekstil Gündemi Mayıs Ayı Tekstil Gündemi 03.06.2016 Mayıs Ayı Tekstil Gündemi «Çin, Mısır da tekstil bölgesi kuruyor» «Bangladeş konfeksiyon sektörü, verimlilikteki düşüşten endişe ediyor» «Pakistan pamuk endüstrisi,

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Temmuz 2014 1 Milyar $ I. Cam Sektörü Hakkında 80 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Cam Sanayii, bugün camın ana gruplarını oluşturan düzcam (işlenmiş camlar dahil),

Detaylı

Aachen da büyük ölçekli yeni bir lojistik merkezi oluşturuluyor

Aachen da büyük ölçekli yeni bir lojistik merkezi oluşturuluyor Aachen da büyük ölçekli yeni bir lojistik merkezi oluşturuluyor Telif hakkı: Honold Logistik Gruppe Honold Lojistik Grubu (Honold Logistik Gruppe) Aachen-Avantis Parkında 44.000 m2 büyüklüğünde bir lojistik

Detaylı

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi Temmuz Ayı Tekstil Gündemi 05.08.2016 Temmuz Ayı Tekstil Gündemi «Bangladeş de 5 yeni denim firması kuruluyor» «Etiyopya devasa endüstriyel tekstil parkı açacak» «Hindistan, İran tekstil pazarını keşfediyor»

Detaylı

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler Uluslararası Takım Tezgahları, İmalat ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

2010 TÜRKİYE VE İZMİR ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM GİRİŞLERİ DEĞERLENDİRMESİ

2010 TÜRKİYE VE İZMİR ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM GİRİŞLERİ DEĞERLENDİRMESİ 2010 TÜRKİYE VE İZMİR ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM GİRİŞLERİ DEĞERLENDİRMESİ Türkiye de son 6 yılda kurulan uluslararası sermayeli şirketlerin* sayısı 2010 yılı Kasım ayı itibariyle 26 bin 40 e ulaşmıştır.

Detaylı

AkzoNobel ile Evonik, klor ve potasyum hidroksit çözeltisi üretimi amaçlı bir ortak girişim (Joint Venture) kuruyor

AkzoNobel ile Evonik, klor ve potasyum hidroksit çözeltisi üretimi amaçlı bir ortak girişim (Joint Venture) kuruyor AkzoNobel ile Evonik, klor ve potasyum hidroksit çözeltisi üretimi amaçlı bir ortak girişim (Joint Venture) kuruyor Telif hakkı: AkzoNobel Alman ve Hollandalı söz konusu iki şirket arasındaki bu işbirliğinin

Detaylı

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ

YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ 2014 OCAK SEKTÖREL YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörü, ekonomiye döviz girdisi, yurt dışında istihdam imkanları, teknoloji transferi ve lojistikten ihracata

Detaylı

DIġ TĠCARETTE LOJĠSTĠK. Şubat 2013

DIġ TĠCARETTE LOJĠSTĠK. Şubat 2013 DIġ TĠCARETTE LOJĠSTĠK Şubat 2013 Sunum Planı Dış Ticarette Lojistiğin Önemi Türkiye Değerlendirmesi Ekonomi Bakanlığı Vizyonu & Çalışmaları 2 DıĢ Ticarette Lojistiğin Önemi 3 LOJĠSTĠK Nedir? Lojistik,

Detaylı

Proje Hakkında Genel Bilgi

Proje Hakkında Genel Bilgi www.tellus-group.ru Proje Hakkında Genel Bilgi Proje geliştirme: Tellus Group LLC (Rusya) Tellus Group, merkez ofisi Rusya nın KuzeyBatı bölgesinde St. Petersburg şehrinde olan gayrimenkul sektöründe faaliyet

Detaylı

BELARUS EKONOMİSİ Belarus Cumhuriyeti, gelişmiş sanayisi, hizmet ve tarım sektörleri ile ihracata odaklanmış bir ülkedir. Potasyum gübreleri, yük

BELARUS EKONOMİSİ Belarus Cumhuriyeti, gelişmiş sanayisi, hizmet ve tarım sektörleri ile ihracata odaklanmış bir ülkedir. Potasyum gübreleri, yük BELARUS EKONOMİSİ Belarus Cumhuriyeti, gelişmiş sanayisi, hizmet ve tarım sektörleri ile ihracata odaklanmış bir ülkedir. Potasyum gübreleri, yük araçları, traktör, yol, inşaat ve kamu hizmet araçları

Detaylı

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ

DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ DÜNYADA VE TÜRKİYE DE BOYA SEKTÖRÜ Haziran 2015 BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Bosad 2003 yılında kurulmuştur. Üyeleri hem boya üreticileri hem de hammadde ve hizmet tedarikçileridir. 100 e yakın üye ile sektörün

Detaylı

Firma Profili enwi-etec GmbH

Firma Profili enwi-etec GmbH Profili enwi-etec GmbH enwi-etec GmbH Wilfried Mayr, Genel Müdür Scherrwies 2, D-84329 Rogglfing Telefon +49 8725 9664-41 Faks +49 8725 9664-96 w.mayr@enwi-etec.com http://de.enwi-etec.com Kuruluş Yılı

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

11-16 ŞUBAT DEMİR CEVHERİ PİYASA FİYATLARI

11-16 ŞUBAT DEMİR CEVHERİ PİYASA FİYATLARI 11-16 ŞUBAT DEMİR CEVHERİ PİYASA FİYATLARI MADEN DERECE MENŞEİ CFR(USD/MT) DEMİR %65 TÜRKİYE 152-154 DEMİR %60/59 TÜRKİYE 131-133 DEMİR %55/54 TÜRKİYE 112-114 11-16 ŞUBAT CEVHERİ PİYASA FİYATLARI MADEN

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011

YATIRIMCI SUNUMU. Şubat 2011 YATIRIMCI SUNUMU Şubat 2011 İçerik Ford Otosan Türk Otomotiv Sektörü Rekabet Avantajları Faaliyet Sonuçları İMKB Performansı 2 Yatırımcı Sunumu Şubat 2011 FORD OTOSAN Şirket Tanıtımı Fabrikalar Yedek Parça

Detaylı

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI Genel Değerlendirme Haziran 2014 2012 yılı dünya seramik sağlık gereçleri ihracat rakamlarına bakıldığında, 2011 yılı rakamlarına nazaran daha az dalgalanma gösterdiği

Detaylı

FAO SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİYAT VE TİCARET GÜNCELLEME: KASIM 2014

FAO SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİYAT VE TİCARET GÜNCELLEME: KASIM 2014 FAO SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ FİYAT VE TİCARET GÜNCELLEME: KASIM 2014 FAO süt fiyat endeksi 184,3 ile Ekim ayında bir önceki aya göre %1,9 geriledi. Böylece geçen yıl aynı dönemin % 26,6 gerisinde kaldı. Tereyağı,

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor

Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Telif hakkı: Land NRW / R. Pfeil Nisan ayı sonunda 40 kişilik bir ekonomi delegasyonu eşliğinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne giden

Detaylı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Nisan 2014 U.S. Commercial Service Ankara, Turkey Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DIŞ PİYASALARDAKİ DURUMU Nurel KILIÇ Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, doğrudan hizmet ihracatını gerçekleştirmenin yanısıra, mal ve servis ihraç eden birçok sektörün yeni pazarlar bulmasına

Detaylı

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü

HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü HAZİRAN 2016 Gebze Ticaret Odası Ticaret Bölümü Sayı: 2016/1 TÜRKİYE DE VE DÜNYA DA BOYA SEKTÖRÜ Son dönemde dünya boya sanayisi önemli değişikliklere sahne olmaktadır. Sektörde konsantrasyon, uzmanlaşma,

Detaylı

KÜRESEL ÖLÇEKTE YENİDEN ŞEKİLLENEN ÜRETİM. 11.SANAYİ KONGRESİ ve INOVASYON SERGİSİ

KÜRESEL ÖLÇEKTE YENİDEN ŞEKİLLENEN ÜRETİM. 11.SANAYİ KONGRESİ ve INOVASYON SERGİSİ KÜRESEL ÖLÇEKTE YENİDEN ŞEKİLLENEN ÜRETİM 11.SANAYİ KONGRESİ ve INOVASYON SERGİSİ 1900 YILINDAN İTİBAREN DÜNYA YILLIK MOTORLU TAŞIT ÜRETİMİ MİLYON ARAÇ 100 100(2016) 80 60 80 (2011) 78 (2010) 62 (2009)

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

L'Oréal, Düsseldorf ta bulunan Almanya merkezini büyütüyor

L'Oréal, Düsseldorf ta bulunan Almanya merkezini büyütüyor L'Oréal, Düsseldorf ta bulunan Almanya merkezini büyütüyor Telif hakkı: L Oréal Deutschland GmbH Düsseldorf'taki Almanya merkezinde 25 yıldır faaliyette olan Fransız kozmetik devi, eyalet başkentine bağlılığını

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

Hatay İskenderun Bilgi Notu

Hatay İskenderun Bilgi Notu İskenderun Bilgi Notu Bölgemizin lokomotif sektörleri ticaret, nakliye, inşaat ve sanayi olarak ifade edilebilir. ilinde demir çelik ürünleri, otomotiv filtresi, tarım araç ve gereçleri, tarımsal ürünler

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı Mühendislik Çözümleri OTO M A S YO N Teknoloji Partneri MÜHENDiSLiK Çözüm Ortağı DA N I S M A N L I K www.inovamuhendislik.net KURUMSAL Endüstride ve sanayide kullanılan ve üretilen makine, sistem ve ekipmanlarda

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite. ABD ürünleri ve hizmetleri mükemmel

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü - 1-07.11.2008, Köln TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü TD-IHK: Üyelerimizle yerinde ve doğrudan doğruya irtibat Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk kökenli işletmelerin ve vatandaşların en yoğun

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI

PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI 2 0 1 8 PPP KONFERANS 8 KASIM КİEV KAMU ÖZEL ORTAKLIĞI UKRAYNA ALTYAPISI: YATIRIMCILAR için AÇIK Forumumuz: - Ukrayna'nın altyapı projelerinde yatırımların oluşumu ve artışını; - altyapı projelerinin çekiciliğini

Detaylı

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA Nurel KILIÇ Türk boya sektörü; Avrupa nın altıncı büyük boya üreticisi konumundadır. Türkiye de 50 yılı aşkın bir geçmişi olan boya sektörümüz, AB entegrasyon

Detaylı

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA AVRASKA İŞ GELİŞTİRME ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA İstanbul, 2017 «Farklı olmak iş hayatınızın en önemli felsefesi olmalıdır. Bunun için de müşterilerinizi çok iyi tanımanız gerekir. Amacınız,

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Endüstriyel koruyucu boyalar talep hacminin %5 ini ve küresel boya satışlarının %7 sini oluşturmaktadır. Koruyucu boyaların hacimsel

Detaylı

Rusya nın DTÖ Üyeliğinin Türk-Rus Ticari İlişkilerine Olası Etkileri

Rusya nın DTÖ Üyeliğinin Türk-Rus Ticari İlişkilerine Olası Etkileri Rusya nın DTÖ Üyeliğinin Türk-Rus Ticari İlişkilerine Olası Etkileri Türkiye ve Rusya Rusya, Türkiye tarihinde önemli yer tutmuş bir coğrafya Geçmişte ve günümüzde Rusya ile olan ilişkilerimiz DTÖ üyeliği

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU

MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU SCHATTDECOR SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR? MARYLAND HEIGHTS'DA ŞUBAT 2017'DE YAPILAN İLK ÇÖZÜMLER FORUMU Flavio Nunes, Genel Müdür, Schattdecor Inc.: Schattdecor, Çözümler Forumu'ndaki sunumlarla bir kere daha

Detaylı

Teklif_İşletme_Enerji

Teklif_İşletme_Enerji Teklif_İşletme_Enerji Vizyon Misyon Strateji Klasik enerji tedarikçileri bağlamında modern solar enerjisi santrallerinin uzun süre etkili işletilmesi Yenilenebilen enerji alanındaki sermaye yatırımları

Detaylı

Rus Limanlarında 20 gün Bekleme Devri Bitiyor

Rus Limanlarında 20 gün Bekleme Devri Bitiyor Rus Limanlarında 20 gün Bekleme Devri Bitiyor Novorossiysk civarındaki bir limanda başlatılacak Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulamasıyla Türkiye'den denizyoluyla limana gelen ihraç ürünleri, ek kontrollere

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

Bulung ile yeşili koru!

Bulung ile yeşili koru! Bulung ile yeşili koru! Bulung ile yeşili koru! Genel Merkez Viyana Şube İstanbul Nakliyat şirketi Tüm nakliye şekilleri 5,000 in üzerinde kontrollü araç Tır ve 45 intermodal konteyner taşımacılığında

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2012 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret:

Detaylı

MEGA PROJELER KALDIRAÇ OLDU!

MEGA PROJELER KALDIRAÇ OLDU! ARAŞTIRMA MEGA PROJELER KALDIRAÇ OLDU! Hazırlayan: İSHAK SEVGİN Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul Projesi, yeni hızlı tren projeleri, enerji yatırımları ve kentsel dönüşüm gibi devam eden ve yapılması

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Manoj Desai, Ticari Konsolos. Manoj.Desai@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Manoj Desai, Ticari Konsolos. Manoj.Desai@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Manoj Desai, Ticari Konsolos Manoj.Desai@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret: 10.7

Detaylı

DEİK/TÜRKİYE-BREZİLYA İŞ KONSEYİ SAO PAULO ZİYARETİ Sonuç Raporu Ekim 2017, Sao Paulo

DEİK/TÜRKİYE-BREZİLYA İŞ KONSEYİ SAO PAULO ZİYARETİ Sonuç Raporu Ekim 2017, Sao Paulo DEİK/TÜRKİYE-BREZİLYA İŞ KONSEYİ SAO PAULO ZİYARETİ Sonuç Raporu 5-11 Ekim 2017, Sao Paulo TÜRKİYE-BREZİLYA İŞ KONSEYİ SAO PAULO ZİYARETİ 5-11 Kasım 2017, Sao Paulo DEİK/Türkiye-Brezilya İş Konseyi tarafından,

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release 27.02.2013 BASF, 2012 yılında satışlarını ve operasyon gelirlerini arttırdı Elena Papayorgioğlu Tel.: 0216 570 35 76 Faks: 0216 570 35 79 E-mail: elena.papayorgioglu@basf.com 2012

Detaylı

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010 halka arz 1 Özet Bilgiler HALKA ARZ VE ORTAKLIK YAPISI Afken Holding in altyapı yatırımları konularında uzmanlaşmış tecrübesi 1976 yılına dayanmaktadır. Günümüzde ana

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Belçika ya ihracat yapan 334 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

"Hep birlikte ileriye..." sloganıyla firmamız 2015 yılında da yeni müşterileriyle büyümeyi hedeflemektedir.

Hep birlikte ileriye... sloganıyla firmamız 2015 yılında da yeni müşterileriyle büyümeyi hedeflemektedir. DÜNDARLAR MAKİNA 1 Dündarlar Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirket 1995 yılında 900 m2 kapalı alanda faaliyetine başlayan firmamız hızla büyüyerek 2009 yılında 6500 m2 kapalı, 6000 m2 açık alanda üzere

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA YABANCI SERMAYE GÖSTERGELERİ

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA YABANCI SERMAYE GÖSTERGELERİ İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA SERMAYE GÖSTERGELERİ (YENİ KAYIT ve İPTAL EDİLEN FİRMALARDA YATIRIMCI SAYISI ve SERMAYE DURUMU RAPORU) 2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ sermaye yatırımları için Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye Fırsatlar Ülkesi Türkiye Yatırımcılar için Güvenli bir Liman Tarım ve Gıda Sektöründe Uluslararası Yatırımlar Dr Mehmet AKTAŞ Yaşar Holding A.Ş. 11-12 Şubat 2009, İstanbul sunuş planı... I. Küresel gerçekler,

Detaylı

Proje hakkında Proje geliştirme: Proje yönetimi:

Proje hakkında Proje geliştirme: Proje yönetimi: www.tellus-group.ru Proje hakkında Proje geliştirme: Tellus Group (Rusya) Renaissance Holding (Türkiye) Proje yönetimi: Tellus Consulting (Tellus Group iştiraki) 2013 yılının Mayıs ayında St. Petersburg

Detaylı

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme Basın bilgisi Tarih: 21/03/2012 Fensterbau/frontale 2012 için Roto pencere ve kapı teknolojisi Roto Grubu başarı yolunda ilerliyor / 2011 satış hacminde yeni rekor / Gelişen pazar konumu / Tatsız solar

Detaylı

Değirmenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden olan Belçika da ise hali hazırda 100 ile 150 arasında değirmenin bulunduğu tahmin ediliyor.

Değirmenciliğin gelişmiş olduğu ülkelerden olan Belçika da ise hali hazırda 100 ile 150 arasında değirmenin bulunduğu tahmin ediliyor. ABD de tarım sektörü, küresel ölçekte değerlendirildiğinde önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Bugün dünyanın en büyük buğday, mısır ve sorgum ihracatçısı olan ülkede, 170 civarında değirmen bulunduğu

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

ALTIN, KIYMETLİ MADEN VE MÜCEVHERAT SEKTÖRÜ

ALTIN, KIYMETLİ MADEN VE MÜCEVHERAT SEKTÖRÜ ALTIN, KIYMETLİ MADEN VE MÜCEVHERAT SEKTÖRÜ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ANALİZ VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ 31.12.2013 ANKARA 1 GİRİŞ TANIM Bu bölümde

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

Firma Profili Alpha Energy & Environment GmbH

Firma Profili Alpha Energy & Environment GmbH Profili Alpha Energy & Environment GmbH Firma Alpha Energy & Environment GmbH Kay Killmann (Sürdürülebilirlik Bölüm Müdürü) Ottostraße 11, D-96047 Bamberg Almanya Telefon +49 89 5404732-24 Faks +49 89

Detaylı

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin 80 81 de taçlandırmaktadır. Nitekim Mersin Serbest Bölgesi; 9 bine yakın istihdamı ve Türkiye de faaliyet gösteren 19 Serbest Bölge içerisinde

Detaylı

KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR

KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR FABRİKA / İMALATÇI KIYASLAMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN, LÜTFEN BÖLGESEL CCİ TEMSİLCİNİZLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ. TEMSİLCİLERİN

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Gerekli bilgileri elde etmeye ve potansiyel iş ortakları bulmaya yardımcı oluyoruz.

Gerekli bilgileri elde etmeye ve potansiyel iş ortakları bulmaya yardımcı oluyoruz. t Biz kimiz? PolandTurkey.com Karşı taraf ile iletişim kurmak ve iş yapmak için gerekli kaynak ve bağlantıları olmayan mikro, küçük ve de orta ölçekli firmalara hizmet etmekteyiz. Gerekli bilgileri elde

Detaylı

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi İbrahim M. Yağlı* Enerji üretiminde Rüzgar Enerjisinin Üstünlükleri Rüzgar enerjisinin, diğer enerji üretim alanlarına göre, önemli üstünlükleri bulunmaktadır:

Detaylı

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Otomotiv OEM boyaları dünyanın en büyük boya segmentlerinden biridir. Otomotiv OEM boyaları, 2011 yılında toplam küresel boya

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

Türk Şirketlerinin Yurtdışı Halka Arzı

Türk Şirketlerinin Yurtdışı Halka Arzı Türk Şirketlerinin Yurtdışı Halka Arzı 1 Borsa Kotasyonu ve Halka Arz Kurumsallaşmak Denetimden geçmek, şeffaf olmak, Kurumsal Yönetişim ilkelerine uyum, sistemlerin yönettiği bir şirket, Güçlü Mali Yapı

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ

2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA SERMAYE GÖSTERGELERİ (YENİ KAYIT ve İPTAL EDİLEN FİRMALARDA YATIRIMCI SAYISI ve SERMAYE DURUMU RAPORU) 2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ sermaye yatırımları için Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Denizcilik Boyalarının 2019 yılında 8,37 milyar Euro değerinde olması bekleniyor.

BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ. Denizcilik Boyalarının 2019 yılında 8,37 milyar Euro değerinde olması bekleniyor. BOSAD BOYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Selim Ragıp Emeç Sk. Kafaoğlu Apt. No:13 D:5 PK 34740 Suadiye- Kadıköy/ İstanbul Tel: (216) 384 74 53-93 Fax: (216) 384 69 34 bosad@bosad.org BOSAD BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

Detaylı

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) denetiminde düzenlenmektedir CWIEME İSTANBUL HAKKINDA Türkiye ve çevresindeki bölgelerde iş

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı