Modül 3 Önemli Nitelikler Çerçevesi. Kamu Personeli Için Önemli Nitelikler Çerçevesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Modül 3 Önemli Nitelikler Çerçevesi. Kamu Personeli Için Önemli Nitelikler Çerçevesi"

Transkript

1 Kamu Personeli Için Önemli Nitelikler Çerçevesi 1 Problem Çözme ve Sonuca Ulaşma: Problemleri çözme yönünde personelin kendi iş yükümlülüğü çerçevesinde sorumluluk alması ve işe karşı planlanmış yaklaşımlar sergilemesi, ayrıca ulaşılması gereken sonuçlar için enerji ve gayretin ortaya konması. Belirlenen bireysel hedeflere ve arzu edilen sonuçlara ulaşmada kararlılık ve gayret gösterir. Problemleri çözmek için alternatifler üretir; en iyi sonuca ulaşmak için farklı alternatifleri ölçüp tartarak ortaya koyar. Faaliyetlerin önceliklerini belirler planlama yapar ve paraya değer katma prensibi çerçevesinde bireysel zaman kısıtlarına da uyarak hareket eder. Đstikrarlı ve ya güvenilir bir performansa sahip değildir. Kolayca pes eder, bireysel amaç ve hedeflere ulaşmada kararlılık göstermez. En sıradan sorunların çözülmesinde dahi fikirler üretmez; böyle durumlarda insiyatif kullanmaz. Sürekli denetlenmeye gereksinimi vardır, tutarsızdır ve kendini disiplin altında tutamaz, zaman kısıtlarına uyamaz (işin belirtilen süre içerisinde tamamlanamaması). 2 Đnsan Odaklı: Dıştaki ve içteki hizmet alıcılarının ihtiyaçlarının karşılanmasında ve sunulan hizmetin sürekli gelişiminin temininde ve ihtiyaçlara cevap vermede istekli ve gönüllü olunmasını ifade eder. Đçteki ve dıştaki hizmet alıcıların kimler olduğunu bilir; ihtiyaçlarının ne olduğunu anlamak ve bu ihtiyaçlara cevap vermek için onlarla birlikte çalışır. Dikkatinin 100% ünü hizmet alıcısına vererek, anında hizmet alanın sorunu veya başvurusu ile ilgilenmeye isteklidir. Hizmet alıcısına doğru yolu gösterme konusunda çaba gösterir ve kendisi yardım edemiyorsa hizmet alıcısını doğru kişiye yönlendirir. Kendi davranışları ile bütün hizmet alıcılarına, yaş, cinsiyet, statü ve özür gözetmeksizin eşit ve tarafsız muamele edileceğini gösterir. Hizmet alıcılarına yeterli ilgi göstermez, ve onların ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalır. Yavaş ve umursamaz davranışları organizasyonun ulaşmak için uğraştığı standartlara ulaşamamasına neden olur. Hizmet alıcılarına kapsamlı bir tavsiyede bulunma konusunda yardımcı ve istekli değildir, bu çerçevede hizmet alıcısının hizmete ulaşmadaki engelini ortadan kadırmada başarısızdır. Bireylerin profesyonel olmayan davranışları kurumun da profesyonel olmadığı imajını verir; bunlar, yardımcı olmama durumları, insana hizmet becerileri konusunda yetersiz bilgiye sahip olmaları, ayrıca saygısız ve sabırsız olma durumlarıdır.

2 3 Đletişim: Đş arkadaşları ve hizmet alıcıları ile olan tüm yazılı ve sözlü iletişimin (iletinin) açık, kesin ve anlaşılır olduğunu gösterir. Tüm yazılı ve sözlü iletişim (ileti) açık ve anlaşılırdır ve kurumun profesyonel imajını sergiler. Yazılı ve ya sözlü talimatları takip eder, dikkatle dinler ve yapılması gerekenlerle ilgili anlaşılmayan birşey olduğunda bunu açıklığa kavuşturmak için soru sorar. Bilgiyi bilmesi gereken herkes ile etkin bir şekilde paylaşır. Yalın lisan kullanmaz, açıklama yapmaksızın anlaşılmaz lisan kullanır. En basit talimatların anlaşılmasında bile başarısız olur; sürekli olarak yapılacak faaliyetlerle ilgili harekete geçmek için teşvik ister. Başkalarına iletilmesi gereken bilgiyi saklar. 4 Birlikte Çalışmak: Üretken olmayı ve diğer kişilerle birlikte çalışma yönünde gerçek eğilimin (çaba harcar)olması durumunu gösterir; bu durumda bir ekibin parçası olmak, ve rakip olarak ya da tek başına çalışmak yerine birlikte çalışmayı anlatır. Hem özel hem de genelde, kaliteli davranışları ile profesyonel ve etik olunmasını teşvik eder, herkese saygılı davranır ve arkadaşlarına örnek olur. Elindeki işe karşı yapılabilir şeklinde olumlu tavır takınır. Esnek olma yönünde isteklilik gösterir, çalışma arkadaşları baskı altında veya zor durumda ise onlara gönüllü olarak yardım eder. Davranış kurallarına uymaz, başkalarına karşı saygısızdır, bu da ekip içerisinde kopmalara neden olur. Đşi yerine getirmede yeterli derecede taahhütte bulunmaz, işin başarılması yönünde hevesli değildir. Ekibin bir parçası olmaz; faaliyetleri asgari düzeydedir, esnek değildir ve ekibin sorumluluklarına katkıda bulunma yönünde isteksizdir.

3 5 Diğer Kaynakların Etkin Yönetimi: Bireysel iş performansı ile görevlerini yerine getirmeleri için kendilerine sunulan kaynakları (örneğin: zaman, mali, insan ve ekipman) ne kadar etkin ve verimli kullandıklarını gösterir. Zaman ve var olan diğer kaynakları en iyi şekilde kullanırlar. Görevlerini icra etmek için gerekli olan mevcut bilgisayar ve iletişim teknolojisi hakkındaki bilgi ve becerilerini ustalıkla kullanırlar. Kurumun ilerlemesini sağlayacak olan bilgi ve teknolojideki değişimlerin uygulanmasına açıktır. Zamanını görevler arasında etkin bir şekilde tanzim edemez ve materyallerin ve diğer kaynakların israf edilmesine neden olur. Var olan teknolojilerin günlük işler için kullanılmasında yetersizdir. Teknoloji kullanımı konusunda açık görüşlü değildir ve bu yönde insiyatif almada yavaştır. 6 Sürekli Gelişim: Sürekli olarak niteliklerini (vasıflarını) bilgisini ve performansını geliştirmenin yollarını arar. Yeni çalışma yöntemlerine açıktır ve değişikliği uygulama konusunda esnektir. Düzenli olarak bireysel eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını gözden geçirir, ve bu ihtiyaçların giderilmesi yönünde hareket eder. Hizmet içi eğitimlere katılma yönünde istek duyar ve eğitimlerde öğrendiklerini iş yerinde uygular. Eğitimlerde öğrendiklerini iş arkadaşları ile paylaşır. Akademik ve profesyonel niteliklerini (vasıflarını) geliştirmek için fırsat kollar; kendi uzmanlık alanlarındaki gelişmeleri takip eder. Yeni fikirlere karşı direnç gösterir ve zorluklar karşısında mücadeleci değildir. Kendi gelişim ihtiyaçları olduğunun farkında değildir ya da ilerleme ihtiyacını kabullenmez. Eğitimlerin ardından gözle görülen bir ilerleme kaydetmez, yeni bilgileri iş yerinde uygulamada başarısızdır. Đş arkadaşlarının gelişimlerine yardımcı olmak ve desteklemek yönünde istekli değildir. Kendi uzmanlık alanlarındaki gelişmeleri takip etmez, bu da performansında düşüşe neden olur.

4 Amirler ve orta düzey yöneticiler Için Önemli Nitelikler Çerçevesi 1. Yönetim: Amaç ve hedeflere ulaşmak için kayanakların etkin yönetimi. Personelin amaçlarına ulaşmaları için geliştirilmeleri, teşvik ve motive edilmeleri. Hem genelde hem özelde profesyonel ve etik davranışlar sergiler, bunları geliştirir ve bireylere karşı saygılıdır. Kurumda personel ve ekiplerce sunulan hizmeti ve yapılan işi iyi anlar ve bilir. Personelin hedef ve iş planlarının gerçekci olarak belirlemesine ve bu hedeflere ulaşılmasına, bu yöndeki bilgiyi kullanarak katkıda bulunur. Davranışları ile takım ruhunu geliştirir, baskı altında veya zor durumda olan çalışma arkadaşlarına gönüllü olarak yardımcı olur, performans hakkında düzenli ve yapıcı geri bildirimde bulunur. Personelinin gösterdiği performansın tüm sorumluluğu ona aittir, bunun bilinci ile görevlendirme (delegasyon) yapar. Ekipler ve personel tarafından sunulan hizmeti ve yapılan işi iyi bilir ve bu yöndeki bilgiyi kullanarak, problemlerin etkin çözümü için çalışır ve gelişimin önündeki engellerin üstesinden gelir. Alınacak kararlarla ilgili olarak bilgi verir, gerçekler ışığında bulguları ve farklı fikirleri bir araya getirir ve karar verme mekanizmasına katılımcılığı teşvik eder. Toplantıları beceri ile yönetir ve herkesin etkin katılımını teşvik eder. Personele örnek olacak şekilde davranmaz ve personelinin sergilediği uygunsuz davranışlara gereken tepkiyi göstermede başarısızdır. Personelinden en yüksek verimi alamaz, belirlenen amaçlar, hedefler ve standartlar gerçekçi değildir, tutarlı bir şekilde uygulanamaz veya adil olarak değerlendirme yapamaz. Personeli motive edemez, yönetimindeki personele yeterli ilgiyi ve gereken özeni gösteremez. Personelin iyi performansı ve gelişimi hakkında etkin geri bildirimde bulunma konusunda başarılı değildir. Başkalarına güvenmez ve sorumluluk alınmasında etkin bir görevlendirme (delegasyon) yapmaz ve ya bu yönde teşvik etmez. Personelin üstlendiği faaliyetler konusunda gerçek anlamda bilgi eksikliği vardır, böylece karşılaşılan problemlere etkin olmayan çözümler üretir. Gerçekleri göz önünde bulundurmadan, tek başına içeriksiz kararlar alır. Toplantılarda katılımı teşvik etmez, uzun ve sonucunda etkin kararlar alınmayan toplantılar yönetir.

5 2.Đletişim: Daireler bünyesinde ve daireler arasında, ayrıca dıştaki hizmet alıcıları ile olan yazılı ve sözlü iletişimin açık, doğru ve anlaşılır olduğunu gösterir. Tüm yazılı ve sözlü iletişimi (ileti) açık ve anlaşılırdır bunun yanında kurumun profesyonel imajını sergiler. Tam anlamı ile anlayabilmek için dikkatli dinler ve sorular sorar. Fikirlerini açıkça ortaya koyarak karşısındakileri etkiler ve ikna eder. Farklı fikir ve görüş açılarını dinler. Kurum performansının geliştirilmesinde katkı sağlayacak konu ile ilgili bilgileri paylaşır. Yalın lisan kullanmaz, açıklama yapmaksızın anlaşılmaz bir lisan kullanır. Aktarılan bilginin tam olarak anlaşılıp anlaşılmadığı konusunda kontrol yapma ve dinleme konularında başarılı değildir. Fikrini ortaya koymada ikna edici ve etkili değildir. Başkalarının fikirlerini değerlendirme ve onların fikirlerini ortaya koymalarını teşvik etme konularında başarısızdır. Başkalarına aktarılması ve paylaşılması gereken bilgiyi saklar. 3 Đnsan Odaklı: Dıştaki ve içteki müşterilerin ihtiyaçlarınının karşılanmasında ve sunulan hizmetin sürekli gelişiminin temininde ve ihtiyaçlara cevap vermede istekli ve gönüllü olunmasını ifade eder. Personeli teşvik eder ve kendi davranışları ile hizmet alıcılarının ihtiyaçlarının anında ve etkin bir şekilde ele alınacağı konusunda personele örnek olur. Davranışları ile bütün hizmet alıcılarına, yaş, cinsiyet, statü ve özür gözetmeksizin eşit ve tarafsız muamele edileceğini gösterir. Sunulan hizmetin standartları hakkında müşteriden geri bildirim almaya çalışır ve müşteri şikayetlerini başarı ile ele alacak sistemleri hayata geçirir. Đçte ve dıştaki hizmet alıcılarının kim oldukları, genel fotoğraf içerisinde Bakanlığın /Dairenin ve kendi birimlerinin rollerinin ne olduğu konularında gereken bilgiye sahiptir. Hizmet alıcılarına doğru yol gösterilmesi konusunda kararlıdır ve bu yönde personelin gelişmesini sağlar. Sergilediği davranışlar hizmetin insan odaklı olma prensiplerine ters düşülmesine ve ciddi algılama eksikliklerine neden olur, böylelikle kurumuna zarar verir. Tüm hizmet alıcılarına eşit muamele göstermez ve hizmet alıcılarına karşı olan tutumlarında tutarsızlıklar sergiler, böylelikle personeline kötü örnek olur. Kurumundan hizmet alanları müşteri olarak kabul etmez, görüşlerini dinlemez ve sunulan hizmetin başarısız olduğu durumlardan ileriye dönük ders çıkarmaz. Kurumda verilen hizmetleri ve hizmet alıcıları ile olan ilişkileri çok dar bir bakış açısı ile ele alır ve yönetir Müşteri ile olan temaslara karşı ilgizisdir ve bu temasların geliştirilmesi yönünde yardımcı olmaz, bunun yanında personelinin müşteri ile olan ilişkilerinin iyileştirilmesi prensiplerine uymaz.

6 4 Problem Çözümü ve Sonuca Ulaşma Problemleri çözme yönünde amirlerin kendi iş yükümlülüğü çerçevesinde sorumluluk alması ve işe karşı planlanmış yaklaşımlar sergilemesi, ayrıca ulaşılması gereken sonuçlar için enerji ve gayretin ortaya konması. Problemlerin çözümlenmesi yönünde kendi iş yükümlülüğü çerçevesinde sorumluluk alır ve işe karşı planlanmış yaklaşımlar sergiler. Ulaşılması gereken bireysel hedeflere ulaşmak ve zaman kısıtlarına uymak için gereken enerji ve gayreti ortaya koyar. Problemleri çözmek için alternatifler üretir; en iyi sonuca ulaşmak için farklı alternatifleri ölçüp tartarak ortaya koyar. Bilgiye ulaşır ve daha karmaşık problemleri çözmek için ise değişik kaynaklara danışır ve baş vurur. Bireysel hedeflere zamanında ulaşma ve paraya değer katma prensibi çerçevesinde hizmet verir, bunun için de zaman ve diğer kaynakları etkin şekilde kullanır. Đstikrarlı ve ya güvenilir bir performansa sahip değildir. Kolayca pes eder, bireysel amaç ve hedeflere ulaşmada kararlılık göstermez. Genellikle karmaşık problemlerin çözümlenmesi esnasında alternatifler üzerinde durmaz, fikirler üretmez; bu tür problemlerin çözümünü daha üst yöneticilere bırakır. Problemlerin çözülmesi esnasında bilgiyi etkin şekilde kullanmaz, ve ya bu yöndeki tüm verileri göz önünde bulundurmaz. Detaylarda kaybolur, amaç ve hedeflere ulaşmada başarılı olmaz. 5 Diğer Kaynakların Etkin Yönetimi Bireysel iş performansı ile görevlerini yerine getirmeleri için kendilerine sunulan kaynakları (örneğin: zaman, mali, insan ve ekipman) ne kadar etkin ve verimli kullandıklarını gösterir. Zaman ve var olan diğer kaynakları en iyi şekilde kullanırlar; bu da paraya değer katma yaklaşımını gösterir. Đşteki gelişmeyi sağlama yönünde olan teknolojik değişimleri öğrenmeye ve uygulamaya açıktır. Görevlerini icra etmek için mevcut bilgisayar ve iletişim teknolojisi hakkındaki bilgi ve becerilerini ustalıkla kullanırlar. Đleriye yönelik düşünmezler veya planlama yapmazlar; zamanı ve diğer kaynakları etkin şekilde kullanmazlar. Yeni teknolojilerin en etkin şekilde kullanılmasına güvenmez ve bu yönde istekli değildirler. Günlük işler için mevcut teknolojinin kullanılmasında yetersiz kalır.

7 Üst Düzey Yöneticiler Için Önemli Nitelikler Çerçevesi 1 Liderlik Anlaşılır anlamlı bir vizyon ve amaç ile personeli hedefe yönlendirir ve en iyiyi sunmaları için onlara ilham verir. Kurumun amaçlarını ve vizyonunu benimser ve bunları personel ile paylaşır; hedeflere ulaşmak için onları teşvik eder. Kurumun stratejisini gözden geçirir, etkin planlama ve görev dağılımı yapar, kurumun önceliklerini etkin olarak belirleyerek, kurumun çıkarları açısından dengeyi sağlar. Mesuliyetinde olan dairenin/bakanlığın genel performansından sorumlu olur, arzulanan sonuçlara ulaşmada bireysel çaba ve gayret gösterir. Gerçeklere dayanan kararlar verilmesini temin eder, adaleti sağlar ve değerlendirmeleri tutarlıdır. Hem özel hem de geneldeki kaliteli davranışları ile profesyonel ve etik olunmasını teşvik eder, herkese saygılı davranır ve personeline örnek olur. Talimat vermeyi beceremez, gelecek için vizyon belirlemez ve kurumun hedeflerini personele aktarmakta başarısızdır. Belli bir strateji gütmez; ilerisi için plan yapmak veya öncelik belirlemek yerine olaylar meydana geldikten sonra tepki vermeye meyillidir. Belirgin bir çabası veya enerjisi yoktur, sorumluluk almada veya mücadele etmekte isteksizdir, kurumun hedeflerine ulaşmak için başkalarına bel bağlamayı tercih eder. Adil ve tutarlı değildir; genelde, kararlarını gerçeklere dayandırmaz ve etkin çözüm üretmede başarısızdır. Personele örnek bir model teşkil etmez veya kurumsal değerlerin benimsenmesini teşvik etmez: uygunsuz davranan, sorumluluğundaki personeli uyarmada başarısızdır. 2 Yönetim: Personeli amaçlarına ve hedeflerine ulaşmada var olan kaynakların en iyi şekilde kullanılması yönünde teşvik ve motive eder ve yönetir. Problemlerin çözümünde insiyatif alır ve etkin risk yönetimi uygular. Kurumu iyi anlar ve bilgiyi kullanarak, personel performans değerlendirmelerinde dikkate alınan hedeflerin gerçekci bir şekilde belirlenmesine yardımcı olur. Davranışlarıyla takım ruhunu geliştirir ve etkin problem çözümüyle gelişimin önündeki engellerin üstesinden gelmek için iş arkadaşlarını destekler. Etkin performans için personeli motive eder ve onlara ilham verir; personele performansı hakkında yapıcı geri bildirimde bulunur. Başkalarını karar verme mekanizmasına katılımaları için teşvik eder ve etkin görev dağılımı yapar. Toplantıları beceri ile yönetir ve başkalarının katılımını sağlarken kendisi de toplantıya etkin katkı koyar. Yanıtlanması gereken konularda başkalarına güvenir, yeni gelişen olayların sonuçlarını kestiremez. Güven telkin etmez; personelin rollerini tam olarak anlamada başarısızdır. Hedeflerin belirlenmesinde veya ulaşılan performansın değerlendirilmesinde tutarlı standartlar uygulayamaz Đş arkadaşlarına etkin destek sağlamaz veya umursamaz ve takım ruhunu geliştirmek için gayret göstermez. Personeline yeterli zaman ayırmaz; gelişim ve iyi performans hakkında etkin geri bildirimde bulunmaz. Personele güvenmez ve sorumluluk almaları için onları teşvik etmez veya yetki vermez. Kurumda katılımcılığı teşvik etmez, yönettiği toplantılar çok uzun sürer ve alınan karara çok az katkı koyar.

8 3 Đletişim Dıştaki ve içteki hizmet alıcılarının ihtiyaçlarınının karşılanmasında ve sunulan hizmetin sürekli gelişiminin temininde istekli ve gönüllü olunmasını ifade eder. Tüm yazılı ve sözlü iletişime açıktır ve ulaşılması hedeflenen kitleye göre şekillendirerek gerekli ayarlamayı yapar. En karmaşık bilgileri bile başkalarının anlayacağı açıklıkta sunar ve aktarır. Fikirlerini açıkça orataya koyarak karşısındakileri etkiler ve ikna eder. Farklı fikirler ve bakış açılarını dinler ve başkalarını açıkca fikirlerini ifade etmeleri yönünde teşvik eder. Dikkatlice dinler ve en iyi şekilde anlaşıldığından emin olmak için sorular sorar. Bilgiyi, bilmesi gereken herkes ile etkin bir şekilde paylaşır. Yalın bir lisan kullanmaz ve ulaşılması hedeflenen kitlenin ihtiyacına karşı ılımlı değildir. Açık değildir, odaklanamaz ve sunuş becerileri zayıftır. Fikirlerini ortaya koyarken etkili ve ikna edici değildir. Başkalarının fikirlerini dikkate almada ve onların fikirlerini ortaya koymalarını teşvik etme konusunda başarısızdır. Aktarılan bilginin tam olarak anlaşıldığı konusunda kontrol yapmada ve dinlemede başarısızdır. Başkalarına iletilmesi gereken bilgiyi saklar. 4 Đnsan Odaklı: Dıştaki ve içteki hizmet alıcılarının ve paydaşların ihtiyaçlarınının karşılanmasında ve sunulan hizmetin sürekli gelişiminin temininde ve ihtiyaçlara cevap vermede istekli ve gönüllü olunmasını ifade eder. Kurumun içteki ve dıştaki hizmet alıcılarını ve paydaşlarını bilir, hizmetleri sunarken Bakanlığın/Dairenin genel rolünün ne olduğu konusunda gereken bilgiye sahiptir. Personeli teşvik eder ve kendi davranışları ile müşteri ihtiyaçları ile seri ve etkin bir şekilde ilgilenileceğini gösterir ve örnek olur. Kendi davranışları ile tüm müşterilere karşı yaş, cinsiyet, din, mevki ve özür gözetmeksizin tarafsız ve eşit davranacağını gösterir ve başkalarına örnek olur. Sunulan hizmetin standartları hakkında müşteri ve paydaşlardan geri bildirim almaya çalışır, sunulan hizmetteki aksaklıkların başarıyla ve anında giderilmesini sağlar. o o o o Hizmet alıcılarının ve önde gelen paydaşların ihtiyaçlarını veya hizmet sunum sürecinde kurumun her biriminin rolünün ne olduğu yönündeki bilgisi yetersizidr. Hizmet alıcılarının ihtiyaçlarına yeterli ilgiyi göstermez ve onların ihtiyaçlarını kendine göre tahminler ve yorumlar yaparak belirlemeye çalışır. Personelinin bu kavramları geliştirmesini teşvik etmede başarısızdır. Hizmet alıcıları ile ilgilenirken tutarlı standartlar uygulamaz, başkalarına kötü örnek teşkil eder. Hizmet alıcılarının bakış açısını göz önünde bulundurmaz ve ihtiyaçları hakkında kendine göre tahmin yapar. Şikayetlerin tarafsız ele alındığının denetimi ve temininde başarısızdır.

9 5 Diğer Kaynakların Etkin Yönetimi Bireysel iş performansı ile görevlerini yerine getirmeleri için kendilerine sunulan kaynakları (örneğin: zaman, mali, insan ve ekipman) ne kadar etkin ve verimli kullandıklarını gösterir. Zaman ve var olan diğer kaynakları en iyi şekilde kullanırlar; bu da paraya değer katma yaklaşımını teşvik eder ve gösterir. Uygulanabilir mali yönetim ve muhasebe tekniklerini anlar ve uygular. Mali yönetim sürecinde harcama önceliklerini kesin olarak belirler ve önemli ihtiyaçlar arasında denge kurar. Bakanlığın/dairenin bütçesinin hazırlanması sürecinde aktif ve etkindir. Kurumsal gelişimin desteklenmesinde potansiyel yeni teknolojiyi kabul eder ve anlar. Görevlerini icra etmek için mevcut bilgisayar ve iletişim tekknolojisi hakkındaki bilgi ve becerilerini ustalıkla kullanır. Kaynakların verimli ve etkin kullanımına gereken ilgiyi göstermede başarısızdır ve bu kaynakların israf edilmesine neden olur. Mali yönetime ve muhasebe tekniklerine aşina olmaması nedeniyle kurallara uymada başarısızdır. Stratejik ve idari ihtiyaçlara göre harcama gerekliliklerinin önceliklerini planlamada başarılı değildir. Bütçe sürecine gereken ilgiyi göstermede ve etkin katkıyı koymada başarılı değildir. Yeni teknolojilerin kullanılmasının faydalarını veya kurumun gelişmesine yönelik buna paralel ihtiyaçların uygulanmasında başarılı değildir. Yeni teknolojilerin en iyi şekilde kullanılması yönünde güven ve beceri eksikliği vardır. 6 Sürekli Gelişim Sürekli olarak nitelik, bilgi ve performansını geliştirmenin yollarını arar ve kurum personelini gelişim ihtiyaçları yönünden destekler. Yeni çalışma yöntemlerine açıktır ve değişikliği uygulama konusunda esnektir. Kurum personelini eğitim ve gelişim fırsatlarına katılmaları yönünde teşvik eder. Eğitimlere katılan personelin eğitim programlarında öğrendiklerini işyerinde uygulamalarını temin eder. Eğitimlerde öğrendiklerini ve tecrübelerini iş arkadaşları ile paylaşır. Düzenli olarak bireysel eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını gözden geçirir, ve bu ihtiyaçların giderilmesi yönünde tedbir alır. Kendi rolleri ve sorumlulukları ile ilgili uygun akademik ve profesyonel niteliklerini (vasıflarını) geliştirmek için fırsat kollar; kendi uzmanlık alanlarındaki gelişmeleri takip eder. Değişim ihtiyaçlarına karşı direnç gösterir ve engel koyar. Personelin gelişimine yeterli ilgiyi göstermez ve yeni beceriler edinmesini teşvik etmez. Yeni beceriler ve uygulamalarla personel performansını en üst düzeye çıkarılması konusunda başarısızdır. Başkalarının kendi eğitim ve tecrübesinden faydalanmasını sağlayarak gelişim göstermesini sağlamakta isteksizdir. Kendininde gelişim ihtiyaçları olduğunun farkında değildir veya sürekli gelişim olanaklarını değerlendirmez. Süregelen profesyonel gelişim ihtiyaçlarına çok az ilgi gösterir ve uzmanlık alanlarındaki gelişmeleri takip etmez.

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU

AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU AÇI OKULLARI ETİK MANİFESTOSU DEĞERLERİMİZ 1. Dürüstlük 2. Saygı 3. Sorumluluk 4. Üretkenlik 5. Farkındalık 6. Hoşgörü EVRENSEL DEĞERLERİMİZ 1. Evrensel kültür birikimine değer veririz. 2. Evrensel ahlak

Detaylı

X değerlendirme bilgisine sahiptir. 3-Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve

X değerlendirme bilgisine sahiptir. 3-Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Odyoloji Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Sağlık alanındaki temel

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Sağlık

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara

Proje DöngD. Deniz Gümüşel REC Türkiye. 2007,Ankara Proje Yönetiminde Y Temel Kavramlar Proje DöngD ngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve eve Yaklaşı şımı Deniz Gümüşel REC Türkiye 2007,Ankara TEMEL KAVRAMLAR Proje nedir? Proje Yönetimi nedir???? Proje Döngüsü

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA USUL VE ESASLARI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ UYGULAMA Sıra No :GMKA/Yönerge/19 Revizyon No : 2 Tarih : 30/01/2012 USUL VE ESASLARI 1. Amaç Bu uygulama usul ve esaslarının amacı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı nda (GMKA)

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal)

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ TED ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI TYYÇ PROGRAM YETERLİLİKLERİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 BİLGİ (Kuramsal, Olgusal) 1-Ortaöğretimde kazandığı yeterliliklere dayalı

Detaylı

Ünite 1: İşyerinde Etkililik. Ünite 2: Liderlik Becerileri Geliştirme PEARSON İŞ PASAPORTU

Ünite 1: İşyerinde Etkililik. Ünite 2: Liderlik Becerileri Geliştirme PEARSON İŞ PASAPORTU PEARSON İŞ PASAPORTU Ünite 1: İşyerinde Etkililik 1 İşyerinde etkili davranış biçimlerinin anlaşılması 2 Etkili çalışma davranışlarının sergilenebilmesi 3 Kendi performansını değerlendirebilme 1.1 Çalışanların

Detaylı

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI DÖKSAN BASINÇLI DÖKÜM VE MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÇALIŞAN ETİK KURALLARI NOT: Bu el kitabı Döksan Basınçlı Döküm çalışanlarının bilmesi gereken önemli politikaları, standartları ve kuralları içermektedir.

Detaylı

Örnek Yol Haritası (Example roadmap)

Örnek Yol Haritası (Example roadmap) Örnek Yol Haritası (Example roadmap) Bu belge, katılım yol haritası için önerilen bir şablon sunmaktadır. Planın kurumun stratejik hedefleriyle ilgili olmasını ve bunların yol haritasında yansıtılmasını

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Hemşirelik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Hemşirelik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi SBF Fakültesi Hemşirelik Bölümü Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Sağlık

Detaylı

Öğretmenlik Meslek Etiği

Öğretmenlik Meslek Etiği 1 Öğretmenlik Meslek Etiği 2 Öğretmenlik Meslek Etiği Dünyadaki uygulamalara bakıldığında öğretmenlerin etik ilkeler çerçevesinde yetiştirilmesi, hizmet öncesi eğitim süreçlerinde başlamaktadır. Genellikle

Detaylı

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ

TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ-PROGRAM YETERLĠLĠKLERĠ-TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ BECERĠLER BĠLGĠ BĠLGĠ BECERĠLER TÜRKĠYE YÜKSEKÖĞRETĠM YETERLĠLĠKLER ÇERÇEVESĠ--TEMEL ALAN YETERLĠLĠKLERĠ ĠLĠġKĠSĠ (Mimarlık ve Yapı) 1. İlgili alanda insan ve toplum odaklı, çevreye (doğal ve yapılı) duyarlı

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

Etik İlkeler ve Kurallar

Etik İlkeler ve Kurallar Ek. 2 PERSONEL YÖNETİMİ DERNEĞİ PERYÖN Etik İlkeler ve Kurallar 1 Amaç Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN), Türkiye de İnsan Kaynakları Yönetiminin en üst düzey ve standartlarda gerçekleştirilmesini amaçlayan

Detaylı

mekanizmalarını, sebep olduğu bulguları, yapı ve fonksiyon bozukluklarını ve organizmayı nasıl etkilediğini tanımlar.

mekanizmalarını, sebep olduğu bulguları, yapı ve fonksiyon bozukluklarını ve organizmayı nasıl etkilediğini tanımlar. BİLGİ BİLGİ BİLGİ 1 İnsan vücudunun ve spesifik olarak ağız bölgesindeki yapıların ve dişlerin hücre, doku, organ ve sistem bazında normal yapı ve işlevlerini, birbirleri ile olan etkileşimlerini bilir.

Detaylı

YETKİNLİK KILAVUZU 2014

YETKİNLİK KILAVUZU 2014 YETKİNLİK KILAVUZU 2014 Önsöz Bu kılavuz, Koç Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafınsan idari çalışanlara yönelik bir kaynakça niteliğinde hazırlanmıştır. Ana amacı, Üniversite nin belirlenen

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri

2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri 2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 2 Maliye Bakanlığının Yönetim Birimleri Limited Şirketler Kurumlar Ticari işletmeler ve fonlar HANSEL LTD SATIN ALMA KURUMU

Detaylı

TYYÇ-BÖTE PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-BÖTE PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYYÇ) 6. Düzey (Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen

Detaylı

4-Beşeri bilimler alanlarında uygulanan araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır, kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.

4-Beşeri bilimler alanlarında uygulanan araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır, kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir. Öğrenme Yetkinliği Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk labilme Yetkinliği Beceri Bilgi nca Mutercim Tercumanli Temel lan Yeterlilikleri (TYYÇ Beşeri Bilimler) 1 2 3 4 5 1-Beşeri bilimler alanında lisans

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı

Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı Uygulama Rehberi Öncü Okul Yöneticileri Derneği ETİK OKUL DEĞERLENDİRME FORMU Uygulama Rehberi ve Puanlama Anahtarı Etik Okul Değerlendirme Formu 6 bölümden oluşur: A) Eğitim-Öğretim (20 puan) B) Eğitimciler

Detaylı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı

Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi. Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik Yaklaşımları ve Spor Yönetimi İlişkisi Spor Bilimleri Anabilim Dalı Liderlik ve Spor Yönetimi Spor Yönetim Prensipleri Tarafsızlık Yeterlik (Bireylerin neyi en iyi yapabileceklerini bilmek ve

Detaylı

Maslow (İhtiyaçlar Hiyerarşisi)

Maslow (İhtiyaçlar Hiyerarşisi) Kariyer q Kişinin yaşamı boyunca edindiği ilgili deneyimleridir. q Bir kişinin bütün yaşamı boyunca üstlendiği işlerin tümüdür. q Kişinin yaşamı boyunca sahip olduğu bir dizi iş ve bu işlere katılımı konusundaki

Detaylı

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB)

ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI. Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) ViZYON BELİRLEME ÇALIŞMASI Hazırlayan: Mustafa YILMAZ- Uzman (PKB) Strateji seçimi İş konuşmak için bir kamp yerini seçen iki rakip firma yöneticisinin karşısına bir ayı çıkar. Yöneticilerden biri hemen

Detaylı

TYYÇ-MD (TIP EĞİTİMİ) PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-MD (TIP EĞİTİMİ) PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ BİLGİ -Kuramsal -Olgusal Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme. YÖK TYYÇ YÜKSEK LİSANS EQF-LLL : 7.

Detaylı

İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARDAN BEKLENTİLERİ

İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARDAN BEKLENTİLERİ İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARDAN BEKLENTİLERİ TEMEL YETENEKLER YETENEKLER Okuma: El kitapları, grafikler ve programlar gibi kaynaklardaki yazılı bilgileri bulma, anlama ve yorumlama Yazma: Düşünceleri, fikirleri,

Detaylı

III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* 22 Aralık 2004

III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* 22 Aralık 2004 III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* *connectedthinking PwC İçerik İç kontroller İç kontrol yapısının oluşturulmasında COSO nun yeri İç denetim İç denetimi

Detaylı

V IP. Professional Security Company

V IP. Professional Security Company V IP Professional Security Company Değerli Müşterimiz; G ünümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan

Detaylı

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. YÜKSEK LİSANS PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -YÜKSEK LİSANS EQF-LLL: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI

Detaylı

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN

PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN PROJE YAPIM VE YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 09071067 ŞEYMA GÜLDOĞAN İnsan kaynakları bir organizasyondaki tüm çalışanları ifade eder. Diğer bir deyişle organizasyondaki yöneticiler, danışmanlar,

Detaylı

PERFORMANS DEĞERLENDĐRME FORMU [P 03/1] Yöneticiler için 1 [ Ortalama değerlendirme ] Tarih:.../../ Bölümü:

PERFORMANS DEĞERLENDĐRME FORMU [P 03/1] Yöneticiler için 1 [ Ortalama değerlendirme ] Tarih:.../../ Bölümü: PERFORMANS DEĞERLENDĐRME FORMU [P 03/1] Yöneticiler için 1 [ Ortalama değerlendirme ] Tarih:.../../ 2009 Adı Soyadı: Bölümü: Unvanı: Değerlendiren: Değerlendirme 100 üzerinden yapılacaktır. 01 20 Çok zayıf,

Detaylı

Öğretmen Liderliği ÖĞRETMEN LİDERLİĞİ

Öğretmen Liderliği ÖĞRETMEN LİDERLİĞİ Öğretmen Liderliği ÖĞRETMEN LİDERLİĞİ Doç. Dr. Cevat ELMA İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı E-posta: cevat.elma@omu.edu.tr Öğretmen liderliğini etkileyen faktörler: Bilgi kaynaklarının

Detaylı

X X X X X X X X X X X

X X X X X X X X X X X Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Lisans düzeyi yeterliliklerine

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır.

Kuruluşumuzun amacı, beklentileriniz doğrultusunda kaliteli hizmeti siz değerli müşterilerimize sorunsuz ve en uygun şekilde sunmaktır. Değerli Müşterimiz; Günümüz iş dünyasının hızlı temposunda kuruluşlar arasında daha iyiye ulaşma çabası, belirlenen amaçlara ulaşma yolundaki rekabet, sonuçta ulaşılan başarı ve bu başarının değerini belirleyen

Detaylı

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen

KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM. Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen KONAKLAMA IŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM SEVGİ ÖÇVER Pazarlama Yönetmeni ve Eğitmen 1 Stratejik yönetim, uzun vadeli planlamalar ve kararlar ile konaklama isletmelerinin en üst düzeyde etkin ve verimli

Detaylı

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü, Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli ve

Detaylı

Kolay İK / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu. One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai

Kolay İK / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu. One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai One Piece (LiTS LTD. ŞTİ.) 2017 / 4. Çeyrek Yetkinlik Bireysel Analiz Raporu Ad Soyad: Ahmet Hepbaşaran Unvan: Gomu Gomu no mi Departman - Şube: Yonkou's / Shin Sekai E-posta: fkcnrdr@gmail.com Telefon:

Detaylı

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI

ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI ORTAK DEĞERLENDİRME ÇERÇEVESİ (CAF), AVRUPA KALİTE YÖNETİMİ VAKFI (EFQM) ve DENGELİ KURUMSAL KARNENİN (BSC) KARŞILAŞTIRMASI Bay Samu Seitsalo, Direktör Yardımcısı CIMO, Finlandiya Uluslararası Hareketlilik

Detaylı

Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç Sağlık Bakanlığından: HEMŞİRELİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:8.3.2010-27515 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sağlık hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ SAĞLIK ULUSAL ALAN YETERLİLİKLERİ Alan Yeterlilikleri Bilgi (Kuramsal, Olgusal) 1. Ortaöğretimde kazandığı yeterliliklere dayalı ; lisans düzeyinde, sağlık

Detaylı

STRATEJİK PLAN

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLAN 2012-2016 2013 2 T. C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İçindekiler SUNUŞ... 5 YÖNETİCİ ÖZETİ... 7 1. STRATEJİK ANALİZ 1.1. Tarihçe... 9 1.2. Stratejik Planlama Süreci.... 9 1.3. İstanbul Medipol

Detaylı

BPO A.Ş. YETKİNLİK MODELİ

BPO A.Ş. YETKİNLİK MODELİ BPO A.Ş. YETKİNLİK MODELİ BAHADIR MAZAK BPO OTOMOTİV A.Ş. GELİŞİM SORUMLUSU MAYIS-2013 YETKİNLİK Yetkinlik; belirli bir alanda ki görev ve sorumlulukları yerine getirebilme kabiliyetidir Yetkinlikler;

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

PROGRAM ÇIKTILARI (PÇ)

PROGRAM ÇIKTILARI (PÇ) SOSYAL HİZMET VE SAĞLIK Temel Alanları LİSANS Yeterlilikleri (Akademik Ağırlıklı) PROGRAM ÇIKTILARI (PÇ) PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15 PÇ16 PÇ17 PÇ18 PÇ19 PÇ20 PÇ21

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME İÇİN KİLİT YETKİNLİKLER

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME İÇİN KİLİT YETKİNLİKLER AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME İÇİN KİLİT YETKİNLİKLER Özgül ÜNLÜ HBÖ- HAREKETE GEÇME ZAMANI BU KONU NİÇİN ÇOK ACİLDİR? Bilgi tabanlı toplumlar ve ekonomiler bireylerin hızla yeni beceriler edinmelerini

Detaylı

TYYÇ- SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. (İNG.) PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ- SİY. BİL. & ULUSLARARASI İLİŞ. (İNG.) PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Sosyal ve Davranış Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2

Detaylı

A B C D E F G H I J K L M N O P Program Yeterlilikleri Temel Alan Yeterlilikleri (Sosyal ve Davranış Bilimleri

A B C D E F G H I J K L M N O P Program Yeterlilikleri Temel Alan Yeterlilikleri (Sosyal ve Davranış Bilimleri Beceri Bilişsel Uygulamalı Bilgi Kuramsal, Olgusal Bilgi Kuramsal, Olgusal Beceri Bilişsel Uygulamalı 1 2 3 4 5 6 7 Program Yeterlilikleri Temel lan Yeterlilikleri (Sosyal ve Davranış Bilimleri Türkiye

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Türkiye de Ticari Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözümü

Türkiye de Ticari Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözümü Türkiye de Ticari Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözümü Uyuşmazlık Çözümü Müzakereler neden başarısızlıkla sonuçlanır? Taraflar ve danışmalar arasındaki ilişki Güven eksikliği Kişisel problemler İletişimde

Detaylı

TTYÇ/ Temel Alan Yeterlilikleri/Program Temel Öğrenme Çıktıları İlişkisi. PROGRAM YETERLİLİKLERİ (Sosyal ve Davranış Bilimleri)

TTYÇ/ Temel Alan Yeterlilikleri/Program Temel Öğrenme Çıktıları İlişkisi. PROGRAM YETERLİLİKLERİ (Sosyal ve Davranış Bilimleri) TTYÇ/ Temel Alan Yeterlilikleri/Program Temel Öğrenme Çıktıları İlişkisi Temel Alan Yeterlilikleri PROGRAM YETERLİLİKLERİ (Sosyal Davranış Bilimleri) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1. Alanla ilgili temel

Detaylı

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü Birim Etik Kuralları raporu; çalışanların etik kurallara uygun hareket

Detaylı

NetQues Proje Raporu Avrupa da Dil ve Konuşma Terapisi Eğitimi Çeşitliliklerin Bütünleşmesi

NetQues Proje Raporu Avrupa da Dil ve Konuşma Terapisi Eğitimi Çeşitliliklerin Bütünleşmesi NetQues Proje Raporu Avrupa da Dil ve Konuşma Terapisi Eğitimi Çeşitliliklerin Bütünleşmesi Avrupa da Dil ve Konuşma Terapisi / Logopedi Alanındaki Standartların ve Eğitim Programlarının Niteliklerinin

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI OKUL TEKNOLOJİ PLANI 1-Liderlik ve Vizyon 2-Öğrenme ve Öğretme 3-Üretkenlik ve Üstlenilen Görevler 4-Destek Yönetim ve İşlemler 5-Değerlendirme 6-Sosyal Yasal ve Etik Konular Kısa Vade Orta Vade Uzun Vade

Detaylı

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli

12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Çizgi Ötesi Liderlik Modeli 12K ALL Model, diğer benzer modellerin aksine zayıf yetkinliklerin güçlendirilmesine değil, güçlü olan (çizgi ötesi) yetkinliklerin daha da baskın hale gelerek fark

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Doküman No: KOS-2.3.1.1 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: GÖREV BİLGİLERİ Sorumlusu

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

TYYÇ-İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4

Detaylı

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları 2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 Strateji Nedir? bir kağıt bir belge bir çalışma planı bir yol bir süreç bir ortak yorumlama ufku? 2 Stratejik Düşünme Nedir?

Detaylı

İç Kontrol Yönetim Sistemi (İKYÖS) Hayati riskler her zaman olabilir, önemli olan onları görebilecek sistemlere sahip olabilmek!

İç Kontrol Yönetim Sistemi (İKYÖS) Hayati riskler her zaman olabilir, önemli olan onları görebilecek sistemlere sahip olabilmek! İç Kontrol Yönetim Sistemi (İKYÖS) Hayati riskler her zaman olabilir, önemli olan onları görebilecek sistemlere sahip olabilmek! Yönetim, Eğitim, Taahhüt Hizmetleri www.sibernetiks.com 0850 840 23 90 Uyum

Detaylı

TYYÇ-PDR PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-PDR PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ TYYÇ -LİSANS EQF-LLL: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey BİLGİ YÖK Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK PROGRAMI YETERLİKLERİ/ÇIKTILARI BİLGİ PÇ1 PÇ2

Detaylı

TYYÇ-TIP EĞİTİMİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ

TYYÇ-TIP EĞİTİMİ PROGRAM YETERLİKLERİNİN İLİŞKİLENDİRİLMESİ BİLGİ YÖK TYYÇ YÜKSEK LİSANS EQF-LLL : 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey -Kuramsal -Olgusal Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme

Detaylı

TEKNOLOJĠ PLANLAMASI. Başkent Üniversitesi

TEKNOLOJĠ PLANLAMASI. Başkent Üniversitesi TEKNOLOJĠ PLANLAMASI Başkent Üniversitesi ÖĞRENĠM KAZANIMLARI Bu dersi bitirdiğinizde; Teknoloji planlamasının ne olduğuna ilişkin bilgi edinecek, Teknoloji planlamasının amacını öğrenecek, Teknoloji planı

Detaylı

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli Analiz Raporu Örnek Lider, 24.01.2018 Tüm telif hakları InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. ye aittir. 12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli İçindekiler Sayfa. 1... 12K... Çizgi..... Ötesi....

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER

KAVRAMLAR TUTUMLAR BECERİLER SAYI:3 1. SINIF III. PYP SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BÜLTENİ ANA FİKİR: Oyunlar duygu ve düşüncelerimizi keşfetme ve ifade etme yollarımızdan biridir. 1. Oyun çeşitleri 2. Oynarken hisset"klerimiz ve öğrendiklerimiz

Detaylı

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu

Genel Değerlendirme Çerçevesi. Genel Degerlendırme Çerçevesı Egıtım Sunumu Sunum 2 Genel Değerlendirme Çerçevesi 1 CAF ın amaçları Toplam kalite yönetimine giriş, özellikle kamu sektörüne uyarlanmış Kullanımdaki çeşitli modeller için bir köprü oluşturmakta Kıyaslamayı kolaylaştırmakta

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

SATINALMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

SATINALMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ SATIŞ EĞİTİMİ Bu eğitimin amacı satış ve satışa dair tüm aşamaların uluslararası kabul görmüş standartlar da, eğitimi alan şirket ve personele kazandırılması amaçlanmıştır.. SATINALMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Detaylı

P 2 P 3 P 7 P 4 P 6 P 5 P 8

P 2 P 3 P 7 P 4 P 6 P 5 P 8 "TÜRKY YÜKSKÖĞRT M YTRKR ÇRÇVS (TYYÇ) 6. Düzey (isans ğitimi) Yeterlilikleri" şletme ve Yönetim Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri (TAY) Akademik Ağırlıklı Yeditepe Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler

Detaylı

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM

SPORDA STRATEJİK YÖNETİM SPORDA STRATEJİK YÖNETİM 5.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ STRATEJİK PLANLAMA GELECEĞE BAKIŞ Kuruluşlar, bu aşamada, misyon ve vizyonlarını ifade edecek, temel değerlerini belirleyecek,

Detaylı

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*:

Eğitimin Amacı: Eğitimin İçeriği: STRES YÖNETİMİ Eğitimin Süresi*: Stres Yönetimi Etkili Zaman Yönetimi İkna Teknikleri Sunum Teknikleri Kriz Yönetimi İletişim Becerileri Sosyal Davranış ve Protokol Müzakere Teknikleri EĞİTİMLER Müşteri Odaklılık İş Süreçlerini İyileştirme

Detaylı

MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI,YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M.K.ATATÜRK

MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI,YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M.K.ATATÜRK MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI,YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M.K.ATATÜRK BENİM EN BÜYÜK ESERİM CUMHURİYETTİR. 1967-1968 Eğitim-Öğretim yılında Çekirge Ortaokulu olarak eğitime başladık. 1973 yılında Lise statüsü alarak

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR. Prof. Dr. Lale Büyükgönenç

HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR. Prof. Dr. Lale Büyükgönenç HEMŞİRELER İÇİN ETİK İLKE VE SORUMLULUKLAR Prof. Dr. Lale Büyükgönenç Nasıl Bir Süreç İzledik? 2003: HEMAR-G Etik Komisyonu 2004-Ocak: Hemşirelik Deontoloji Tüzüğü Yazılmasına Karar Verilmesi 4-5 Haziran

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi S.B.E. İktisat anabilim Dalı İktisat Programı 7. Düzey (Yüksek Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi S.B.E. İktisat anabilim Dalı İktisat Programı 7. Düzey (Yüksek Lisans Eğitimi) Yeterlilikleri AÇIKLAMALAR: İktisat Ana Bilim Dalı İktisat yüksek lisans programı için belirlenen program yeterlilikleri 20 tane olup tablo 1 de verilmiştir. İktisat Ana Bilim Dalı İktisat yüksek lisans programı için

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

KONYA ÜNİVERSİTESİ. Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

KONYA ÜNİVERSİTESİ. Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü KONYA ÜNİVERSİTESİ Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1 Vizyonumuz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Eğitimi ve Öğretimi alanında uluslararası ve ulusal gelişmeleri izleyen,

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli. Analiz Raporu

12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli. Analiz Raporu Analiz Raporu Örnek Lider, 13.04.2017 Tüm telif hakları InoTec Teknoloji ve Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. ye aittir. 12K Çizgi Ötesi Liderlik Modeli İçindekiler Sayfa. 1... 12K... Çizgi..... Ötesi....

Detaylı

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Bir toplumun dünya tarihi içinde rol oynayabilmesi, tarihin öznesi olabilmesi, bu şuura sahip olup olmamasına bağlıdır. Birey ya da toplum olarak tarihin oluşumunda rol üstlenebilmek,

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program...

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... DeGiSen DUnyada GeliSmek Her Cocuk Fark yaratabilir Empati, Yaratıcılık, Liderlik, Ekip CalıSması Ashoka

Detaylı