Arka arkaya dizilmiş olayların ve olguların algılanmasıdır. Olayları ve olguları özelliklerine göre sıraya koyabilmektir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Arka arkaya dizilmiş olayların ve olguların algılanmasıdır. Olayları ve olguları özelliklerine göre sıraya koyabilmektir."

Transkript

1

2 EĞİTİMDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI ZAMAN NED R? Arka arkaya dizilmiş olayların ve olguların algılanmasıdır. ZAMAN YÖNETİMİ NEDİR? Olayları ve olguları özelliklerine göre sıraya koyabilmektir. SINIFTA ZAMAN YÖNETİMİ Zamanın etkili bir şekilde yönetimi, sınıf yönetimi açısından önemli unsurdur. Bir sınıf ortamında zamanın verimli ve etkili bir şekilde yönetilebilmesi için aşağıdaki evrelere göre hareket edilmelidir. 1. AMACIN BELİRLENMESİ: Zamanın etkili bir şekilde yönetilmesi için öncelikle amaçların belirlenmesi gerekir. Bu çerçevede öğretmen bir dersi işlerken kendisinin, dersin ve konunun amaçlarını ve hedeflerini belirlemeli ve ortaya koymalıdır. Bu amaçlar hayata, derse, üniteye ve konuya yönelik; yani uzun ve vadeli olarak da belirlenebilir. 2. ZAMANIN DÜZENLENMESİ A=çok önemli B=önemli C= önemsiz 3. ZAMANIN PROGRAMLANMASI: Programa önce A önem derecesine sahip olan maddeler ve ne kadar zaman alacağı yazılır. Daha sonra B önem derecesine sahip maddeler yerleştirilir. Eğer programda zaman kalırsa C önem derecesine sahip olan maddeler de programa konur. Bütün A ların programa sığmaması durumunda amaçlara göre A lar arasında seçim yapılır. SINIFTA ZAMAN YÖNETİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR? Okul ve sınıfta geçen zamanın örgütlenmesi ve amaca uygun bir biçimde kullanılması önemlidir. Etkili bir öğretmen, sınıfta geçen zamanı etkili bir biçimde kullandığı gibi öğrencilerin de etkili olarak kullanmalarını sağlar. Araştırmalara göre öğretmenler, sınıfta geçen zamanın önemli kısmını genelde düzenin sağlanmasına harcanmaktadır.

3 *Sınıfta geçen zamanın kullanım biçimi, öğrenmenin etkililiğini doğrudan etkiler. Bu nedenle zamanın çoğunun öğrenme ve öğretme etkinliklerine ayrılması gerekir. *Bu durum, dersten önce, dersle ilgili birtakım hazırlıkların yapılmasını gerektirir. Öğrencilerin dersle ilgili hazırlıklarını öğretmen sınıfa gelmeden önce yapması, kullanılacak araç-gereçlerin önceden hazırlanması, tahtaya yazılacak bazı yazıların dersten önce yazılması, zaman tasarrufu sağlayabilir. * Eğer öğretmen sınıfa girdikten sonra öğrenciler, hala dersle ilgili araç-gereçlerini hazırlama çabası içinde oluyorsa, ders başladıktan sonra da belirli bir süre, derse hazırlık çalışmaları ile geçecek demektir. *Etkili sınıflarda, sınıf içinde derse hazırlık çalışmalarına, istenmeyen davranışların önlenmesine ve sınıf düzeninin sağlanmasına daha az zaman ayrıldığı; zamanın çoğunun öğrenme-öğretme etkinliklerine ayrıldığı görülmektedir. Öğretmen sınıfa girdikten ve derse başladıktan sonra, sınıfa öğrenci girmesi, okul yönetimi tarafından sınıflara duyuru gönderilmesi ve bu duyuruların okunması, okul yönetimi tarafından sınıftan öğrenci çağrılması, ders saatlerinde anons yapılması, okul ve sınıf dışı çevreden kaynaklanan gürültüler, sınıf içi zaman kullanımını olumsuz biçimde etkileyen faktörler arasın da yer almaktadır. * Eğer sınıf içinde, ders sırasında bir boşluk oluşursa, yapacak başka işleri olmadığından öğrenciler, bu boşluğu değişik biçimlerde, konuşarak, resim çizerek, tercih ettikleri bazı şeylerle meşgul olarak doldurmak isteyebilirler. Bunlar, öğretmenin istemediği durumlardır. Daha çok derse başlangıç, ders içinde başka bir konuya geçiş veya ders bitimi sırasında bu tür boşluklar oluşabilir. Bu nedenle öğretmen, sınıf içinde zamanı yönetirken bu boşlukları dikkate almalı, öğrencileri meşgul edecek yollar bulmalıdır. Dersin akışını bozan istenmedik olaylar meydana geldiğinde de öğretmen, dersi bir tarafa bırakıp uzunca bir zaman bu durunla meşgul olursa, öğrencilerin dikkati dağılabilir. Bu bakımdan öğretmen, böyle durumlara gereğinden fazla zaman ayırıp uzun öğütler verme yoluna gitmemelidir.

4 ZAMAN KAYBINA YOL AÇAN NEDENLERİN ANALİZİ Zamanın iyi ve etkili kullanılması bir süreç işidir. Zamanı daha iyi kullanabilmek için öncelikle zamanın geçmişte nasıl ve hangi durumlarda boşa harcandığının bilinmesi gerekir. Bu amaçla sınıfta geçmişte yaşanan ve zaman kaybına yol açan olayları aşağıdaki tablo şeklinde kaydetmek gerekir. ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI İÇİN ÖNERİLER * Zamanı boşa harcayan konuşma ve eylemlere karşı hazırlıklı olunmalı, bu amaçla zamanı çalmaya yönelik tavırlara baştan imkan tanınmalıdır. * Dersin daha önceden planlanan süresinin her an değişebileceğine hazırlıklı olmak gerekir. Sunulacak bir konu için önceden ayrılan zaman iki katına çıkabilir veya yarısına indirilebilir. * Ders veya sunun çoğu kez zamandan önce bitmesi bir zaman yönetimi sorunu olarak düşünülebilir. Böyle durumlarda konunun sonuna soru-cevap etkinlikleri yapılarak zaman iyi kullanılabilir, ayrıca yedek etkinlikler planlanmalıdır. * Bunun dışında, dersin akışı içerisinde herhangi bir şekilde ortaya boş bir zaman diliminin çıkması durumunda o zamanı dolduracak etkinliklerde tasarlanmalıdır. * Sınıfa giriş ve çıkışların belirli ilkeler dahilinde gerçekleşmesi gerekir. *Yoklama, devamsızlık ve geç kalma gibi durumlarla ilgili olarak belirli ilkeler geliştirilmelidir. *Öğrencilerin, ders için ayrılan zamanı boşa harcayacak şekilde sınıfta dolaşmalarına ve kendi aralarında konuşmalarına izin verilmemelidir. *Dersin kesintiye uğraması da zaman kaybına yol açan önemli bir sorundur. Bu yüzden dersin kesintiye uğramasına yol açacak davranışlar önlenmelidir. * Dersin geç başlaması ve erken bitmesi de önemli bir zaman kaybıdır bu nedenle derse zamanında başlanmalı ve dersi zamanında bitirmelidir. *Sınıfa belirli materyaller getirilirken ve bu materyaller kullanılırken belirli bir plan dahilinde hareket edilmelidir. * Ders anında söz alma,öğretmenden veya bir başkasından yardım isteme gibi davranışlar konusunda belirli ilkeler ve prosedürler geliştirilmelidir. *Ders anında verilecek bir ödevin veya alıştırmanın ne kadar zamanda bitmesi gerektiği belirlenmelidir.

5 *Etkili zaman kullanma alışkanlığının gelişmesi için,ders sonunda, zamanın kullanılmasına yönelik olarak bir değerlendirmenin yapılması faydalı olabilir. Bu amaçla bir dersi baz alarak aşağıdaki sorular cevaplanmalıdır : 1. Ders süresince ne yapılacaktı? 2. Ne kadarı yapıldı? 3. Ne kadarı yapılabilirdi? 4. Aradaki farkın nedenleri nelerdir? *Etkili zaman kullanma alışkanlığının geliştirilmesi için bu soruların cevaplanması ile elde edilen cevaplar göz önünde bulundurulmalıdır. OKUL AKADEMİK BAŞARISININ ARTIRILMASI Öğrenci Başarısını Artırma Yöntemleri Gelişen teknoloji ve beraberinde getirdiği yenilik ve kolaylıklar; yanlarında fark etmesek de zorluklar ve sorunlar da getiriyor. İnsanlar bir yandan teknolojinin sağladığı faydalardan yararlanırken, bir yandan da aynı teknolojinin zorluklarıyla mücadele etmek durumunda kalıyor. Teknolojik gelişmeler eğitim alanında da yakından takip ediliyor. Eğitimciler; bu alanda kullanabilecekleri teknolojik gelişmeleri, imkânları ölçüsünde temin edebilmek için birbirleri ile yarışıyorlar. Bu yarışın ise aslında tek bir amacı var: Öğrencinin daha başarılı olabilmesini sağlamak. Ama bu bazen sadece teknolojiyle sağlanamıyor. Eğitimciler, öğrencilerinin başarılı olmalarını ve sınavlarda iyi sonuçlar almalarını istiyor. Bunun için teknolojik imkânlardan da sonuna kadar yararlanıyorlar. Fakat tek başına teknoloji başarının anahtarı olamıyor. Öğrenci başarısı; birtakım etmenlerin bir araya gelmeleri sonucunda yaşanabilecek bir durum. Şimdi başarının gelmesi için yapılması gerekenlere kısaca göz gezdirelim. Öğrenci başarısı için, sadece öğrenci sorumlu değildir. Bu başarı; öğrencinin, öğretmenin ve öğrenci velisinin birlikte hareket etmesiyle yakalanabilir. Başarının üç sacayağı olduğunu varsayarsak, bu sacayaklar bunlardır. Öğretmen ne kadar uğraşırsa uğraşsın, öğrenci ve velisi destek vermezse başarı sağlanamaz. Bir Fransız atasözü; Bir atı zorla suya götürebilirsiniz, fakat zorla su içiremezsiniz. der. Bu söz; öğrencinin başarıda aslan payına sahip olduğu

6 gerçeğine iyi bir örnektir. Motivasyon sağlanamadığında, öğrenciden herhangi bir başarı da beklenmemelidir. Öğrenci ilk önce; güdülenmelidir. Güdülenme nasıl yapılmalıdır? Öğrenci hedeften haberdar edilmeli, o dersin sonunda kazanacaklarını önceden bilmelidir. Böylelikle öğrencinin dersi dinlemek için bir nedeni, bir merakı, bir isteği olacak ve dersi tüm dikkatini vererek dinlemesi sağlanacaktır. Dersi dinleyen bir öğrenci, zaten başarıya giden yolda büyük bir adım atmış demektir. Öğrencinin dersi dinlemesi ona büyük bir katkı sağlar. Fakat oldukça karmaşık bir süreç olan öğrenmede, etkili bir dinleme de tek başına yeterli değildir. Öğrencinin derse katılması da gerekmektedir. Zaten şu andaki eğitim sistemi, yapılandırmacı yaklaşımı benimsemiştir. Yapılandırmacı anlayış, dersin merkezinde öğretmenin değil, öğrencinin olmasını ister. Çünkü araştırmalara göre öğrenciler; okuduklarının %10 unu, işittiklerinin %20 sini, gördüklerinin %30 unu, görüp işittiklerinin %50 sini, söylediklerinin %70 ini, yapıp söylediklerinin ise %90 ını hatırlar. Bu da demek oluyor ki; öğrenci ne kadar konunun içerisine çekilirse, öğrenme o kadar etkili oluyor. Öğrenci başarısını artırmada öğretmenin kullandığı yöntemler de önemlidir. Yapılandırmacı yaklaşıma göre, drama yönteminin kullanılmasına ağırlık verilmelidir. Dramanın eğitimde kullanılması ile ilgili tüm dünyada çalışmalar yapılmaktadır. Öğretmenler drama yöntemini ne kadar fazla tercih ederlerde, öğrencilerin o dersi öğrenme oranları o ölçüde artacaktır. Ayrıca altı şapka yöntemi de, empati yeteneğini geliştirmesinden ötürü tercih edilmelidir. Çünkü günümüzün en büyük sorunu iletişim kurmakta çektiğimiz sıkıntıdır. Eğer iletişimsizliği yok edebilirsek, öğrencilerimiz anlaşmazlıklarını konuşarak halledebilir. Bu sayede yaşanması istenmeyen tatsız tartışmalara fırsat verilmemiş olur. Bunların dışında istasyon yöntemi de modern eğitimde kullanılması önerilen yöntemlerdendir. Başkası tarafından yapılmış bir işe devam etme temeline dayanan istasyon yöntemi, öğrencilerin bir işe devam edebilme yeteneğini geliştirir. Yok etme değil, koruyup devam ettirme amacı taşıyan istasyon yönteminin de kullanılması tavsiye edilir. Velilerin de öğrenci başarısını artırmada önemli olduklarını söylemiştik. Veliler de, öğrencilerinin başarılarıyla doğrudan ilgilenmelilerdir. Öğretmek öğretmenin görevi diye bir düşünceye kapılıp, öğrencilerine yeterli desteği vermeyen velilerin öğrencileri de, hep bir sacayağından mahrum olacaklardır.

7 Öğrenci velisi, öğretmenle sürekli olarak işbirliği içerisinde olmalıdır. Öğrenci eve geldiğinde, mutlaka gününün nasıl geçtiğini, o gün neler yaptığını sormalıdır. Toplantılara katılıp, öğretmenin sınıf ile ilgili sorunlarını dinlemeli ve bu sorunları birlikte çözmek için öğretmene yardım etmelidir. Velinin bu ilgisi, öğrenciyi de daha fazla çalışmaya yöneltecektir. Çünkü bilecektir ki; velisi okulla sürekli irtibat hâlinde. Tüm bu anlatılan etmenler birleştiğinde, öğrencinin başarısı kaçınılmaz olarak artacaktır. Öğrenci-Öğretmen-Veli üçlüsünün birlikte göstereceği performans, yukarıda da anlatıldığı üzere başarının temel anahtarıdır. ÖĞRENCİLERİN OKUL BAŞARISINI ARTIRMAK İÇİN ÖNERİLER (AİLE VE ÖĞRETMENLERE YÖNELİK) 1. Sorumluluk duygusunu artırmaya çalışın. 2. Yaşına uygun yapabileceği görevler verin. 3. Başarılı olmuş kişileri ona sevdirin ve örnek gösterin 4. Kendine güvenmesini sağlayın 5. Okul arkadaşları ile iyi ilişkiler kurmasını sağlayın. 6. Ondan yapamayacağı şeyleri istemeyin. 7. Ona, yaşından ve olduğundan daha küçükmüş gibi davranmayın. 8. Onun ile birlikte vakit geçirin, kendini ifade etmesini sağlayın. 9. Ders için yeterli vakit ayırmasın da ona yardımcı olun. 10. Onun okul başarılarını uygun bir şekilde ödüllendirin. 11. Ona her zaman cesaret verin, destekleyin. 12. Başarısızlıkları İçin konuşun, onu başarıya motive edin. 13. Öğretmeni ile onun hakkında sık-sık iletişime girin. 14. Öğretmeninin onun hakkındaki önerilerini dikkate alın. 15. Hayatta düzenli ve programlı olmasına yardımcı olun. 16. Onun stres faktörlerini hesaba katın, psikolojik durumuna dikkat edin. 17. Aile içi huzuru ve sevgi ortamını onun için hazırlayın. 18. Anne ve baba birlikte dersleri konusunda destek olun. 19. Ders çalışma harici zamanlarda dinlenmesini sağlayın. 20. Onu okumaya teşvik edin, okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olun. 21. Ona uygun dikkatini dağıtmayacak bir ders çalışma ortamı hazırlayın. 22. Dikkatini devam ettirme konusunda eksikliği olup olmadığını kontrol edin. 23. Onun kapasitesinden daha fazla beklentilere girmeyin. 24. Okulu sıradan bahanelerle aksatmasına izin vermeyin, bu durumu denetleyin.

8 25. Derslerine engel olabilecek isteklerini uygun bir şekilde sınırlayın. 26. Onu ders ve sınavlar konusunda paniğe sevk etmeyin. 27. Her gün düzenli ders çalışmasını sağlayın. 28. Düzenli öğünler, gıda alımı ve çeşitliliğini sağlamaya çalışın. 29. Onun kabiliyetlerini yönlendirin ve gelişmesini sağlayın. 30. Onunla mümkün olduğu kadar nitelikli zaman geçirin. 31. Uyku düzeninin bozulmamasını sağlayın. 32. Hafta sonları ve yaz tatillerinde yeterince dinlenmesini sağlayın 33. Okulda yolunda gitmeyen şeylere karşı uyanık olun. 34. Yaşıtları ve başkaları ile onu kıyaslamayın. 35. Onun ile okul ve dersler hakkında belli aralarda durum değerlendirmesi yapın. 36. Onu arkadaşları ile rekabete sürüklemeyin. 37. Çok aşırı ders çalışmasını sınırlayın. 38. Onun hobilerini artırın, ders dışında hobileri ile ilgilenmesini sağlayın. 39. Onun her zaman için yanında olduğunuzu devamlı hissettirin. 40. Küçük problemler büyümeden zamanında müdahale edin. 41. Ders çalışırken belli aralarla dinlenmesini sağlayın. 42. Defter ve kitaplarını düzenli ve temiz kullanmasını sağlayın. 43. Kapasitesinin altında uyarı düzeyi düşük bir sınıfta ise okul ile durumunu görüşün. 44. Bazı derslerde birlikte çalışarak ona destek olun. 45. Çocuğunuzun görme ve işitme problemi olup olmadığını değerlendirin. 46. Beklenenin çok altında başarı durumunda özel öğrenme güçlüğüne dikkat edin. 47. Sportif faaliyetler ile ders dışı dinlenmesini sağlayın. 48. Okul içi sosyal etkinliklerde onu cesaretlendirin. 49. Aileyi etkileyen stres etkenlerinin okul başarısını düşüreceğini unutmayın. 50. Anne ve babanın yalnız birinin okul konusunda desteğinin tam olarak yeterli gelmeyeceğini, her iki ebeveynin birlikte gereken önemi vermesi gerektiğini unutmayın. 51. Onun zihinsel yeteneğinin ezber ve taklide göre değil, mantık ve üretkenliğe dayalı olması konusunda yönlendirin

11. HAFTA PFS102 SINIF YÖNETİMİ. Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ. cagataykilinc@karabuk.edu.tr

11. HAFTA PFS102 SINIF YÖNETİMİ. Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ. cagataykilinc@karabuk.edu.tr 11. HAFTA PFS102 Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay KILINÇ cagataykilinc@karabuk.edu.tr Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2 İÇİNDEKİLER ZAMAN YÖNETİMİ Sınıfta Zaman Yönetimi Neden

Detaylı

KARNE DÖNEMİ VE YARI YIL TATİLİ VELİLERE ÖNERİLER

KARNE DÖNEMİ VE YARI YIL TATİLİ VELİLERE ÖNERİLER KARNE DÖNEMİ VE YARI YIL TATİLİ VELİLERE ÖNERİLER DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI VE Ortaöğretim döneminde çocuklar karneleri nedeniyle değil, anne babaların tepkileri nedeniyle kaygı duyarlar.ailelerin tutumları

Detaylı

Öğrenci hakkında varsayımlar; Öğretmen hakkında varsayımlar; İyi bir öğretim programında bulunması gereken özellikler;

Öğrenci hakkında varsayımlar; Öğretmen hakkında varsayımlar; İyi bir öğretim programında bulunması gereken özellikler; Dersi iyi planlamak ve etkili sunmak öğrenci başarısını artırmanın ve sınıf düzenini sağlamanın yanında öğretmenin kendine olan güveninin de artmasını sağlar. Öğrenci hakkında varsayımlar; 1. Öğrenci saygılı

Detaylı

Ders Çalışma Alışkanlıkları ve Zamanı Verimli Kullanma

Ders Çalışma Alışkanlıkları ve Zamanı Verimli Kullanma MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY İLKOKULU Ders Çalışma Alışkanlıkları ve Zamanı Verimli Kullanma Psi. SEMRA TARHAN Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Birimi 06.11.2013 1 En Mühim En Esaslı Nokta Eğitim Meselesidir.

Detaylı

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ Ders başarısızlığı, zekâ seviyesinin düşüklüğünden değil ders çalışma yöntem ve tekniklerinin bilinmemesinden, programlı çalışılmamasından kaynaklanmaktadır.

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Rehberlik Servisi Ekim 2018 Değerli Veliler, Öğrenciler çoğu zaman ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiklerinden,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 18.02.2016 Perşembe Saat: 12.00 YER: 6-B Sınıfı VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ Yoklama Velilerin görevleri,

Detaylı

2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. ORTAOKULU 7.SINIFLAR YIL SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. ORTAOKULU 7.SINIFLAR YIL SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. ORTAOKULU 7.SINIFLAR YIL SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : TOPLANTI YERİ : Öğretmenler Odası TOPLANTI SAATİ : 10:30 GÜNDEM : 1-Açılış ve yoklama

Detaylı

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz?

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Aile, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde,toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI. 2 Sınıf Rehber Öğretmeni. 6 Sosyal Bilgiler Öğretmeni

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI. 2 Sınıf Rehber Öğretmeni. 6 Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5-A SINIFI SENE SONU ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI Toplantı Tarihi : Toplantıda Bulunanlar : SIRA NO TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENİN ADI SOYADI BRANŞI 1 Müdür Yardımcısı

Detaylı

ÇOCUKLARINIZA VERĐMLĐ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINI NASIL KAZANDIRABĐLĐRSĐNĐZ?

ÇOCUKLARINIZA VERĐMLĐ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINI NASIL KAZANDIRABĐLĐRSĐNĐZ? ÇOCUKLARINIZA VERĐMLĐ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞINI NASIL KAZANDIRABĐLĐRSĐNĐZ? Çocukların okula başlaması ile birlikte, onların verimli ve etkili ders çalışma becerilerinin geliştirilmesi de çok önem kazanmaktadır.

Detaylı

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. BAŞARI Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Ocak 2017 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu TATİLDE ÇOCUKLA BİRLİKTE OLMAK Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI Akademik Başarının Artırılması Verimli ders çalışma programı Çalışmayı sürdürmek Zihnin dağılmasını önlemek Çalışma ortamına ilişkin düzenlemeler

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ DOÇ.DR. ZEHRA ALTINAY SINIF YONETIMI Bu derste, Sınıf yönetimini etkileyen etmenler Sınıf yönetiminin temel amaçları Sınıf yönetiminin ilkeleri Sınıf yönetimi

Detaylı

SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ

SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ Zaman Kavramının Önemi SINIFTA ÖĞRENME ZAMANININ YÖNETİMİ Zaman tasarruf edilemez Kiralanamaz, satın, ödünç alınamaz Çoğaltılamaz Geri döndürülemez Yalnızca kullanılır Yrd. Doç. Dr. Çetin ERDOĞAN cerdogan@yildiz.edu.tr

Detaylı

ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ

ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN GELİŞİMİ Özgüven Nedir? Özgüven en basit tanımıyla kişinin kendisine güvenmesidir. Daha geniş anlatımla, kişinin yapabildikleri ve yapamadıklarıyla, olumlu

Detaylı

BÖLÜM 1 SINIF YÖNETİMİNİN TEMELLERİ... 1 BÖLÜM 2 YAPILANDIRMACI SINIF YÖNETİMİNDE OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİ.. 25

BÖLÜM 1 SINIF YÖNETİMİNİN TEMELLERİ... 1 BÖLÜM 2 YAPILANDIRMACI SINIF YÖNETİMİNDE OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİ.. 25 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 SINIF YÖNETİMİNİN TEMELLERİ... 1 Yönetim Kavramları... 1 Yapılandırmacılık ve Eğitim... 4 Sınıf Yönetimi Boyutları... 11 Sınıf Yönetiminde Rehber Kurallar... 16 Sınıf Yönetiminde Öğretmen

Detaylı

ENVAR EĞİTİM KURUMLARI

ENVAR EĞİTİM KURUMLARI ENVAR EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR uklarımızın eğitiminde ve başarılı alarında etkili olan ortamlar Aile, O aşanılan çevredir. rtam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmak er çocuğun eğitiminde

Detaylı

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU Test, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve kullanılamaz. OKUL EV VE AİLE KİŞİSEL ÖĞRENME

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ:23.02.2016 TOPLANTI SAATİ : 16.10 TOPLANTI YERİ : Sunum

Detaylı

Verimli Ders Çalışma Semineri

Verimli Ders Çalışma Semineri Verimli Ders Çalışma Semineri ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK Çalışma Ortamına İlişkin Düzenlemeler Bu bölümde ders başında geçirmeyi planladığınız zamandan en iyi biçimde yararlanmayı sağlamak için çalışma odasının

Detaylı

BEYİN GÜCÜNÜ KULLANARAK ZAMANI YÖNETMEK - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

BEYİN GÜCÜNÜ KULLANARAK ZAMANI YÖNETMEK - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Geri getirilmesi olanaksız tek şey zamandır. Bazı insanlar zamanı planlı kullanırken, bazıları da cömertçe harcar. Zaman, öncelikler doğrultusunda kullanılırsa kontrol altına alınabilir. Önceliklerin belirlenmesi,

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

Çocukların karnesini elimize aldığımız zaman karnedeki notları görmekten öte bizler, bu çocuklar için neler yaptık? diye düşünmemiz gerekir.

Çocukların karnesini elimize aldığımız zaman karnedeki notları görmekten öte bizler, bu çocuklar için neler yaptık? diye düşünmemiz gerekir. Çocukların Karnesindeki Notlar Kimin? Çocukların okul başarılarının temelinde, ailenin çocuğa ve okula karşı tutumuyla yakından ilgilidir. Ailenin çocuğa ve okula karşı tutumu, çocuğun karnesini etkilemektedir.

Detaylı

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER

1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 1 Öğretmenlere Öneriler ÖĞRETMENLERE ÖNERĠLER 2 Öğretmenlere Öneriler Giriş Okul yaşantısı içinde öğrenci için en önemli unsur öğretmendir. Üstün yetenekli öğrencilere uygun eğitimin sağlanmasında öğretmenlere

Detaylı

1/23/2015. Karne Ne Anlatır. Ocak 2015. Beylikdüzü A.K.Koleji Rehberlik Servisi Veli Paylaşımı

1/23/2015. Karne Ne Anlatır. Ocak 2015. Beylikdüzü A.K.Koleji Rehberlik Servisi Veli Paylaşımı 1/23/2015 Karne Ne Anlatır Ocak 2015 Beylikdüzü A.K.Koleji Rehberlik Servisi Veli Paylaşımı Başarılı Çocuklarımızı kutluyoruz. Kendilerini gerçekleştirme yolculuklarına tanıklık etmekten kıvançlıyız. Sözde

Detaylı

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? GİDECEĞİ LİMANI BİLMEYENE HİÇ BİR RÜZGARDAN HAYIR GELMEZ ÖĞRETMEN VE VELİ ARASINDAKİ AYRINTILI PAYLAŞIMLAR ÇOCUĞUMUZA DAHA FAYDALI OLMAMIZI

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde;

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; Şube Öğretmenler Kurulu ile İlgili Açıklamalar Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; MADDE 35 (1) Sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde,

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

MOTİVASYON. Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar

MOTİVASYON. Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar MOTİVASYON Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Bayraktar Güdü: Bilişsel, duyuşsal ve davranışsal değişkenleri organize ederek davranışın yönünü belirlemektedir. Motivasyon(güdülenme):Okuldaki öğrenci davranışlarının

Detaylı

LİSE REHBERLİK SERVİSİ

LİSE REHBERLİK SERVİSİ LİSE REHBERLİK SERVİSİ Verimli Ders Çalışma Ders çalışma konusunda bir çoğunuz da çeşitli şikayetler vardır. Bir kısmınız ders çalışmaya başlamakta güçlük çekerken Bir kısmınız çalışma esnasında derse

Detaylı

Bilgisayar Destekli Eğitimin Gelişimi ve Kuramsal Dayanakları

Bilgisayar Destekli Eğitimin Gelişimi ve Kuramsal Dayanakları Bilgisayar Destekli Eğitimin Gelişimi ve Kuramsal Dayanakları Bir Önceki Ders Çağdaş Eğitim Gereksinimleri Bilgisayarların Eğitime Girişi Bilgisayarların Eğitime Etkisi Öğrencinin ve Öğretmenin Değişen

Detaylı

Eğitim Durumlarının Düzenlenmesi

Eğitim Durumlarının Düzenlenmesi Eğitim Durumlarının Düzenlenmesi Program geliştirme sürecinin üçüncü öğesi öğrenme öğretme süreci dir. Eğitim durumları olarak da bilinen bu öğe nasıl? sorusuna yanıt arar. Eğitim durumları, öğrencilere

Detaylı

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI

SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI Bu dosyadaki maddeler, 2014 Haziran döneminde yapılan mesleki çalışmalardan seçilmiştir. Bilindiği gibi Haziran döneminde; İHL Meslek Dersleri, DKAB ve Kültür Dersleri

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ

ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Sayfa1 ÇOCUĞUMUN OKUMA ALIġKANLIĞINI VE DÜġÜNME BECERĠSĠNĠ DESTEKLĠYORUZ Çocuğunuzun Planlı ÇalıĢmasını Destekleyiniz. Bu amaçla, oyun ve çalışma saatlerini önceden düzenleyiniz. Çalışma kadar dinlenmenin

Detaylı

DİN EĞİTİMİ - 7. Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI.

DİN EĞİTİMİ - 7. Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI. DİN EĞİTİMİ - 7 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com Öğretim Yöntemleri Eğitim tarihimiz boyunca klasik yöntemler başarı ile uygulanmıştır. Günümüzde de uygulanmaya devam edecektir.

Detaylı

Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu

Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim. Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim Program İçeriği Yrd. Doç. Dr. Ali Gurbetoğlu Sunu İçeriği: A. Programın İçeriği B. Derslerin İşlenişi C. Değerlendirme Esasları D. Beklentiler 2 A. Programın İçeriği 1.

Detaylı

KUMKALE İLKOKULU/ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI KATALOĞU

KUMKALE İLKOKULU/ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI KATALOĞU KUMKALE İLKOKULU/ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI KATALOĞU MART 2014 Değerler Eğitimi Mart Ayı Çalışma Planı I. HAFTA: (3-7 MART) Okul içinde güven ve özgüven değerlerini

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 07 Ekim :27 - Son Güncelleme Çarşamba, 07 Ekim :31

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 07 Ekim :27 - Son Güncelleme Çarşamba, 07 Ekim :31 Çocukların Arkadaş Edinmelerine Nasıl Yardımcı Olunmalı? Bu soruya cevap vermek için öncelikle bazı çocukların neden arkadaş edinemedikleri üzerinde durmamız gerekmektedir. Çocuklar çok çeşitli nedenlerden

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ I.Dönem 28-29 Kasım 2013 Mazeret Sınavı 14-15 Aralık Sonuç Ocak 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2014 Mazeret Sınavı 10-11 Mayıs

Detaylı

DİKKAT KONTROLLERİ SİSTEMLERİ

DİKKAT KONTROLLERİ SİSTEMLERİ DİKKAT KONTROLLERİ SİSTEMLERİ Pek çok çocuk dikkat kontrolleriyle ilgili sorunlar yaşamasına rağmen, her bir çocuk bu konuda zayıf ve güçlü yanlarının oluşturduğu birbirinden farklı değişik modellere sahip

Detaylı

Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla

Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla Kekemelik Nedir? Kekemelik, konuşmanın akıcılığıyla ilgili bir iletişim bozukluğudur. Ses, hece ve sözcüklerde uzatmalar, tekrarlar veya duraklamalarla ortaya çıkan konuşmanın akıcılığının bozulduğu durum

Detaylı

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI

NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI (TANIMI-ÖZELLİKLERİ VE AİLELERE ÖNERİLER) PSİKOLOJİK DANIŞMANI ZEKÂ NEDİR? Bireyin gerek sorunları çözerken gerek çevreye uyum sağlarken var olan tüm yetenek ve becerilerini kullanması ile ortaya çıkan

Detaylı

Yeni Bir Döneme Başlangıç

Yeni Bir Döneme Başlangıç Yeni Bir Döneme Başlangıç Okullar, çocuk ve gençleri eğitimin genel amaçlarına uygun olarak kendi amaçları doğrultusunda yetiştiren yerlerdir. 1. Her bir dönem bir önceki dönemden bağımsız değildir. 2.

Detaylı

Okul Aile İlişkilerinin Yasal Dayanağı

Okul Aile İlişkilerinin Yasal Dayanağı ÖĞRETMEN - VELİ İLETİŞİMİ Okul Aile İlişkilerinin Yasal Dayanağı 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu nda ifade edilen Türk millî eğitiminin temel ilkelerinden birisi okul aile işbirliğidir. Bu ilke okul

Detaylı

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır.

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan kaygıdır. SINAV KAYGISI Kaygı; farklı, önemli ve zor bir durumla karşılaştığında bireyin yaşadığı duygudur. Bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren aşırı uyarılmışlık durumudur. Sınav Kaygısı,

Detaylı

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi 1. Amaçlarınızı belirleyin Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir.

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma Yeteneklerinize uygun bir çalışma planı geliştiripolumlu ders çalışma

Detaylı

Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur.

Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur. ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur. ÖĞRETİM NE DEĞİLDİR? ÖĞRETİM ÖĞRENCİYE

Detaylı

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR

İYİ Kİ VARIZ SAĞLIKLIYIZ EVLİYİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇOCUĞUMUZ VAR GÜNDEM MADDELERİ 1. OKULUMUZUN YIL SONU ETKİNLİKLERİ -KERMES VE BİLİM ŞENLİĞİ, OKUL GECESİ 2. ÖĞRENCİLERİN DURUMU 3. DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIKLARI 4. OKULUMUZA GELİŞ GİDİŞLERDE İZLENECEK YOL- ÖĞRETMEN VE

Detaylı

DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI

DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI DERS ÇALIŞMA VE BAŞARI BAŞARININ ÖZETİ M.KEMAL ATATÜRK E ORDU YOK! DEDİLER : KURULUR! DEDİ. PARA YOK! DEDİLER : BULUNUR! DEDİ. DÜŞMAN ÇOK! DEDİLER : YENİLİR! DEDİ. VE BÜTÜN DEDİKLERİ OLDU. ÖĞRENME AŞAMALARI

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI SE Lİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI SIN HAZ AVLA RA I SÜR RLANM DES ECİN A DE TEK OLM LEYİC İ AK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ŞUBAT 2017 SINAVLARA HAZIRLANMA SÜRECİNDE DESTEKLEYİCİ OLMAK Sınav

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ A. ÇALISMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ 1. Çalışma odasının ısısı normal olmalı, mümkün olduğunca fazla sıcak veya soğuk olmamalıdır. 2. Çalışma odası sık sık havalandırılmalıdır.

Detaylı

OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ. İsmet YILDIZ P sikolojik Danışman Biga Anadolu Lisesi

OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ. İsmet YILDIZ P sikolojik Danışman Biga Anadolu Lisesi OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ İsmet YILDIZ P sikolojik Danışman Biga Anadolu Lisesi Okul Başarısı Öğrencinin bulunduğu sınıf ve derse göre, belirlenmiş bazı sonuçlara göre(sınav sonuçları,karne,belge)

Detaylı

aile katılımı alanları

aile katılımı alanları aile katılımı alanları Konu Akışı 2 Aile Katılımı Alanları Aile Katılımı Düzeyleri Aile Katılımının Sağlanabilmesi İçin Öneriler Aile Katılımını Etkileyen Etmenler Öğretmen-Veli İlişkilerinin Yürütülmesinde

Detaylı

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1-PROJENİN ADI: OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR 2-PROJENİN ÖZETİ: 2012 2013 eğitim-öğretim yılında Kütüphane Haftası etkinlikleri

Detaylı

AİLENİN ENGELLİ ÇOCUĞU

AİLENİN ENGELLİ ÇOCUĞU DEHB Ve ÖZEL ÖĞRENME AİLENİN ENGELLİ ÇOCUĞU KABUL SÜRECİ AİLELERİNİN SERGİLEMESİ GEREKEN EBEVEYN TUTUMLARI AİLE TOPLUM İŞBİRLİĞİNİN SAĞLANMASI İŞ VE KARİYER OLANAKLARI GÜÇLÜĞÜ ÜMRANİYE RAM AİLENİN ENGELLİ

Detaylı

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık

İlke 1: İyi Bir Öğrenme Ortamı Öğrenci-Okul Arasındaki Etkili İletişimi Teşvik Eder. İfadeler/ Yapılma Sıklıkları Çok Sık Saygı değer öğretmen bu çalışma iyi bir eğitim için yedi ilkenin kullanımı üzerine hazırlanmıştır. Vereceğiniz cevaplar çalışmadan başka hiçbir yerde kullanılmayacaktır. İçtenlikle cevaplandıracağınızı

Detaylı

ERGENİM BEN!!! Nereden Çıktı Bu Sınav?

ERGENİM BEN!!! Nereden Çıktı Bu Sınav? Uzm Psk. Nuray ÖZBEN AVŞAR ERGENİM BEN!!! Nereden Çıktı Bu Sınav? Çocuklar hızla büyüyor, çocukluk dönemini bitirip ilk erişkinlik olan ergenlik dönemine adımlarını atıyorlar. Ergenlik çağında fiziksel

Detaylı

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ

OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ OKUL ÖNCESİ REHBERLİK HİZMETİ Marmara Evleri Anaokulunda Rehberlik Hizmetleri (3 6 yaş) Okulumuzdaki tüm öğrencilerin her yönüyle sağlıklı gelişmeleri, okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini

Detaylı

KARNE ALAN ÇOCUĞA NASIL DAVRANILMALI

KARNE ALAN ÇOCUĞA NASIL DAVRANILMALI KARNE ALAN ÇOCUĞA NASIL DAVRANILMALI Şüphesiz her veli çocuğunun başarılı olmasını ister, yine her öğrenci başarılı olmanın verdiği gururu, hazzı, mutluluğu, tatmak ister. En başta ailesinin, yakın çevresinin,

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SIRA NO 1. 2. 3. 4. FAALĠYET *Okul Destekleme ve Yetiştirme kurslarının

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 2 Sınıfı ve Materyalleri Düzenleme 11

İÇİNDEKİLER. 2 Sınıfı ve Materyalleri Düzenleme 11 İÇİNDEKİLER 1 Sınıf Yönetimine Giriş 1 Sınıflar Karmaşık Yerlerdir 2 Sınıf Yönetimini Öğrenmek 3 Sınıf Yönetiminin Öğretimin Diğer Yönleriyle İlişkisi 7 Bölümün Özeti 9 Okunması Önerilen Yayınlar 9 Önerilen

Detaylı

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ Rehberlik Bilgi Bülteni Ekim 2014 IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ İLKOKUL ÇAĞI ÇOCUKLARDA RUHSAL OKUL SÜREÇLERİ KAYGILAR VE SORUMLULUKLAR EYVAH ÖDEVİM VAR! 1 Sevgili Velilerimiz, En değerli varlıklarımız olan

Detaylı

Okulumuzda gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmiştir. Rehberlik

Okulumuzda gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmiştir. Rehberlik BAHÇELİİEVLER İİLKOKULU PDR HİİZMETLERİİNİİN TANIITIIMII 1. REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik servisi; bireysel veya grupla psikolojik danışma, veli görüşmesi, rehberlik çalışmalarının dokümanlarının oluşturulması,

Detaylı

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 KASIM 2014 KADEME: -8 SINIFLAR VELİ BÜLTENİ KONU: TEOG A GERİ SAYIM 2014 ORTAK SINAVLAR SÜRECİ TEOG 1 ANIMSATMALAR Öğrencilerimiz

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI

BEDEN EĞİTİMİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI BEDEN EĞİTİMİ DERSİ MÜZÂKERE KONULARI Bu dosyadaki maddeler, 2014 Haziran döneminde yapılan mesleki çalışmalardan seçilmiştir. Bilindiği gibi Haziran döneminde; İHL Meslek Dersleri, DKAB ve Kültür Dersleri

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Verimli çalışma deyince ne anlıyoruz? ÇOK ÇALIŞMAK MI? 2 VERİMLİ ÇALIŞMAK ; Çalışmaya ayrılan zamanın verimli bir şekilde kullanılmasıdır. BU NASIL OLUR? Planlı, Programlı,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE ANNE-BABALARA ÖNERİLER BÜLTENİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE ANNE-BABALARA

Detaylı

Öğrenme ve Öğretim İlkeleri

Öğrenme ve Öğretim İlkeleri Öğrenme ve Öğretim İlkeleri Konular Konu alanı bilgisi Pedagojik bilgi ve beceri Öğretmen deneyimi Sağlıklı öğretmen öğrenci etkileşim ve iletişimi İşbirliği ortamı Hazır bulunuşluk Öğretim etkinliklerini

Detaylı

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık

6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık butik akademik lise 6-12 Kişilik Sınıflarda Üniversiteye Hazırlık Kişiye özel programımız ile başarıyı garantileyin. Hangi liseden mezun olduğunuzdan çok hangi üniversiteden mezun olduğunuz önemlidir.

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI. Banu SOYDABAŞ Şeker İlköğretim Okulu Psikolojik Danışman

OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI. Banu SOYDABAŞ Şeker İlköğretim Okulu Psikolojik Danışman OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI Banu SOYDABAŞ Şeker İlköğretim Okulu Psikolojik Danışman OKUL KORKUSU, Çocuklarda okula gitmek istememe durumu olarak tanımlanmaktadır. OKUL KORKUSU, Her çocukta rastlanan

Detaylı

Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak

Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak görebiliriz. Türkiye de öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu yüksek sınav kaygısı yaşıyor.

Detaylı

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ

IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ Rehberlik Bilgi Bülteni Ekim 2014 IŞIK LI ANNE BABA REHBERİ ERGENLE NASIL İLETİŞİM KURMALI? DERS ÇALIŞMANIN PLANLI BİR YOLU OLMALI! 1 Sevgili Velilerimiz, Çocuklarımız için güzelliklerle dolu, zaman zaman

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Nasıl Çalışmalıyım? Etkili Öğrenmek İçin; Zamanı iyi planlama Çalışma ortamını düzenleme Çalışma sürelerini ve aralıklarını planlama Not tutma Hızlı ve

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON ELİF SANDAL ÖNAL

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON ELİF SANDAL ÖNAL ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON ELİF SANDAL ÖNAL ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON Bireylerin günlük hayatlarının yaklaşık üçte birini geçirdikleri işyerleri, kişi için önemli bir ortamdır. İşyerlerinde

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Çalışma becerileri zaman kullanımı, algılama, bilgiyi düzenleme, motive olma ve sorumluluk alma gibi geniş davranış alanı ve tutumları içerir. Okul başarısı, doğuştan sahip

Detaylı

BİREYLERE YÖNELİK HİZMETLER

BİREYLERE YÖNELİK HİZMETLER EKİBİMİZ Altis; 1989 yılında Dr. Bülent Madi tarafından nöroloji ve sanat çalışmalarının birlikteliği amacıyla kurulmuştur. İki yıl süren çalışmalarının ardından 1991 yılında diğer bilim dalları ile interdisipliner

Detaylı

Rehberlik bir süreçtir. Bir anda olup biten bir iş değildir. Etkili sonuçlar alabilmek için belli bir süre gereklidir.

Rehberlik bir süreçtir. Bir anda olup biten bir iş değildir. Etkili sonuçlar alabilmek için belli bir süre gereklidir. Rehberlik Servisinin Ve Rehberliğin Tanıtılması Rehberlik Nedir? Rehberlik; eğitimde bir hizmet alanı olarak demokratik ortam içinde öğrencinin bedensel, zihinsel ve sosyal bütün kapasitelerini en ileri

Detaylı

TEKNOLOJĠ PLANLAMASI. Başkent Üniversitesi

TEKNOLOJĠ PLANLAMASI. Başkent Üniversitesi TEKNOLOJĠ PLANLAMASI Başkent Üniversitesi ÖĞRENĠM KAZANIMLARI Bu dersi bitirdiğinizde; Teknoloji planlamasının ne olduğuna ilişkin bilgi edinecek, Teknoloji planlamasının amacını öğrenecek, Teknoloji planı

Detaylı

2013 / 2014 SAYI: 17. Haftanın Bazı Başlıkları

2013 / 2014 SAYI: 17. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 17 Haftanın Bazı Başlıkları Çocukla İyi Zaman Geçirmenin 10 Yolu VI. Geleneksel Piyano Resitali Miniklere Anlamlı Hediye Okul Küçük Erkek Basketbol Takımı mızdan Başarı Çocukla İyi Zaman

Detaylı

Eğitim Bilimlerine Giriş

Eğitim Bilimlerine Giriş Eğitim Bilimlerine Giriş Yrd. Doç. Dr. Tuncay Sevindik E-posta: tuncaysevindik@hotmail.com Web: www.tuncaysevindik.com 1/44 Ders İçeriği Bu dersin amacı; eğitimle ilgili temel kavramlar, eğitimin psikolojik,

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

1. Bölüm: Toplumsal Yapı ve Sınıf Yönetimi...1

1. Bölüm: Toplumsal Yapı ve Sınıf Yönetimi...1 İçindekiler 1. Bölüm: Toplumsal Yapı ve Sınıf Yönetimi...1 Giriş...1 ÖĞRENCİ DAVRANIŞINI ETKİLEYEN TOPLUMSAL ETMENLER...2 Aile...3 Anne Babanın Çocuğu Yetiştirme Biçimi...3 Ailede Şiddet...4 Aile İçi Çatışmanın

Detaylı

ÇAVUŞOĞLU İSMAİL YEŞİLYURT İMMA HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERDE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ

ÇAVUŞOĞLU İSMAİL YEŞİLYURT İMMA HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERDE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ 2015-2016 ÇAVUŞOĞLU İSMAİL YEŞİLYURT İMMA HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERDE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ I.Uygulamanın Amacı I. Uygulamanın Amacı II. Uygulamanın İşleyişi III. Örnek Sınıf Seçiminde Dikkat

Detaylı

EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 1: Değerlendirme Basamakları Gönderme Öncesi Süreç. Prof. Dr. Tevhide Kargın

EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 1: Değerlendirme Basamakları Gönderme Öncesi Süreç. Prof. Dr. Tevhide Kargın EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 1: Değerlendirme Basamakları Gönderme Öncesi Süreç Prof. Dr. Tevhide Kargın DEĞERLENDİRME BASAMAKLARI Öğrencilerin Değerlendirilmesi 1. Basamak: İlk

Detaylı

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ

ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİ VELİ OKUL SÖZLEŞMESİ Okul - Veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli faktörlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında veli katılımının rolü büyüktür. Veli katılımının

Detaylı