19 Ocak - 23 Ocak 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "19 Ocak - 23 Ocak 2015"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta İsviçre Merkez Bankası SNB nin mevduat faiz oranını %-0,75 düzeyine indirmesi ve EURCHF kurundaki 1.20 tabanını kaldırması damga vurdu. İsviçre Merkez Bankası nın kur sabitleme kararını kaldırmasının ardından İsviçre Frankı na olan talep arttı ve Frank bir çok para birimi karşısında %15 e yakın değer kazandı. ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Perakende Satışların beklentinin oldukça altında daraldığını, ÜFE de beklenti üzerinde kalınsa da TÜFE de yine beklenti altında gerçekleşme olduğunu gördük. Açıklanan İmalat Endeksleri karışık bir görünüm sergilese de Michigan Tüketici Güven Endeksi beklenti üzerinde kaldı. ABD Sanayi Üretimi de beklenti altında kalan başka bir veri oldu. Avrupa tarafından açıklanan verilere baktığımızda İngiltere enflasyon verilerinin beklenti altında kaldığını gördük. Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ise beklentinin hemen üzerinde geldi. Euro Bölgesi Ticaret Dengesi beklentiler karşılayamasa da geçtiğimiz ayın üzerinde gelerek olumlu karşılandı. Euro Bölgesi TÜFE de ise beklentilere paralel daralma takip ettik. Asya tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklentinin çok altında kalan kasım ayına ait Avustralya Hane Halkı Borçları oldu. Haftanın devamında Avustralya dan açıklanan verilere baktığımızda İşsizlik Oranı nın oldukça iyi geldiğini gördük. Bölgenin önemli ekonomilerinden Çin den gelen Ticaret Dengesi beklentilere paralel gelirken, Yeni Kredilerin beklendiği kadar artmadığı görüldü. Türkiye den açıklanan verilere baktığımızda Cari Dengenin beklenti üzerinde gelerek yeniden yükselişe geçtiği kaygılarına neden olduğunu gördük. İşsizlik Oranı ise yine 2 haneli gelse de geçtiğimiz döneme oranla çok artmayarak piyasa katılımcılarını sevindirdi.

2 ABD Geçtiğimiz hafta ABD'den açıklanan verilerden ilki, beklentilerin üzerinde gelen İş İmkanları ve İş Gücü Hacmi verisi oldu. Beklentinin Milyon olduğu veri Milyon seviyesinde açıklandı. Kasım ayına ait açıklanan İşletme Stokları ise beklentiye paralel %0.2 düzeyinde artış gösterdi. Haftanın ortasına gelindiğinde ise en kötümser beklentinin 2 katı gerileme kaydederek son bir yılın en büyük düşüşünü kaydeden Perakende Satışlar verisi takip edildi. Perakende Satışlar'da beklenti eksi %0.1 düzeyindeyken, gerçekleşmenin eksi %0.9 olduğu görüldü. Yine aylık bazda ve Aralık ayına ait açıklanan Çekirdek Perakende Satışlar da beklentileri karşılayamayarak eksi %1.0 açıklandı. Beklenti %0.1 düzeyinde açıklanacağı yönündeydi. S&P %1, ,42 DOW %1, ,57 NASDAQ %1, ,38 Aralık ayına ait ÜFE ve Çekirdek ÜFE ise beklentilerin üzerindeydi. Çekirdek ÜFE de beklenti %0.1 düzeyindeyken, açıklanan %0.3 oldu. ÜFE de ise beklenti eksi %0.4 seviyesindeyken, açıklanan eksi %0.3 idi. Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ise beklentileri karşılayamadı. Beklentinin kişi olduğu veri kişi açıklanarak hayal kırıklığı yarattı. İmalat Endekslerinde ise karışık görünüm hakimdi. Ocak ayına ait New York İmalat Endeksi ise 9,95 düzeyinde beklentinin üstünde açıklanırken, Philadelphia FED İmalat Endeksi ise beklentilerin oldukça altında kalarak 6,3 düzeyinde geldi. Haftanın son işlem gününde ise beklentilerin altında kalan Çekirdek TÜFE, Sanayi Üretim verisi ve beklentilerin üzerinde açıklanan Michigan Tüketici Güven Endeksi takip edildi. Aralık ayına ait yıllık bazda Çekirdek CPI verisinde beklenti %1.7 seviyesindeyken, açıklanan %1.6 oldu. Aylık bazdaki Çekirdek CPI ise %0.0 oldu. Beklenti %0.1 düzeyindeydi. Aralık ayına ait Sanayi Üretim verisi beklentinin altında eksi %0.1 oldu. Beklenti %0.1 şeklindeydi. Michigan Tüketici Güven Endeksinde ise beklenti 94.1 düzeyindeyken gerçekleşmenin 98.2 olduğu görüldü.

3 ABD Geçtiğimiz hafta ABD tarafından öne çıkan açıklamalara baktığımızda; Haftanın ilk işlem gününde Atlanta FED Başkanı Dennis Lochart'ın konuşması takip edildi. Faiz artırımı hususuna değinen Lochart,'' faiz artışı konusunda dikkatli ve muhafazakar olunmalı. Enflasyon zayıf başlangıcın ardından 2015'te kademeli olarak yükselecek. Enflasyon tahminine duyulan güven, faiz artışı için çok önemli" açıklamasında bulundu. Lochart'ın ardından faiz artırımı ve iş gücü piyasası ile ilgili açıklamalarda bulunan San Francisco FED Başkanı John Williams ise ''güçlü ivmelenme ve zayıf kalan ücret artışları ile birlikte faiz oranlarının Haziran ayında yükseltilmesi zor bir karar. Enflasyonun daha fazla gerilemeyeceğini varsayarak Haziran da faizleri artırmak ile ilgili kararın zor bir karar olmasını bekliyorum dedi. Philadelphia FED Başkanı Charles Plosser, enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Düşük enflasyondan dolayı endişe etmiyorum. Zira FED'in bankacılık sistemine pompaladığı trilyonlarca doların er ya da geç yüzde 2 olan enflasyon hedefine ulaşılmasına yardımcı olacak.'' dedi. Haftanın son işlem gününde ise St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullord'ın açıklamaları takip edildi. Bullord,'' FED yetkilileri erken faiz artışına işaret eden ve beklenenden hızlı iyileşen istihdam piyasası ile çok düşük kalan enflasyon arasında kaldılar. Ekonomideki iyileşme enflasyonda yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirmedi. Ancak enflasyon tek başına sıfıra yakın faiz politikasına gerekçe olacak kadar düşük değil'' açıklamasında bulundu.

4 AVRUPA Avrupa da hafta içerisine İsviçre Merkez Bankası nın olağanüstü toplantısı yankı buldu. İsviçre Merkez Bankası(SNB) aldığı kararla mevduat faizlerini -0,25% seviyesinden -0,75% seviyesine çekti. Bununla birlikte de 6 Eylül 2011'den bu yana sürdürdüğü EUR/CHF paritesi için 1,20 tabanını kaldırdı. İsviçre Frangı, Euro'nun piyasaya çıktığı 1 Ocak 1999 tarihinden bu yana, güvenli liman olarak görülmektedir. Euro Bölgesi'nde herhangi bir endişe yaşanması durumunda CHF talep görmektedir. Karar sonrası 1,2000 seviyelerinde olan EURCHF paritesi bir anda seviyelerine kadar geriledi. Faiz indirimi yaşanmasına rağmen İsviçre Frangı değerlenmeye devam etti. İsviçre Frangı değerlenirken, Euro ise değer kaybetti. EURUSD paritesi de kararın açıklandığı dakikalarda bir anda seviyelerine kadar geriledi. Alınan karar 22 Ocak tarihindeki Avrupa Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı öncesinde piyasalarda şok etkisi yarattı. SNB Başkanı Thomas Jordan, bankanın DAX %5, ,77 FTSE %0, ,27 CAC 40 %4, ,62 faiz indirimi ve minimum kur uygulamasına son vermesine ilişkin, "Karar kaçınılmazdı ve bu önlemi daha fazla erteleyemezdik" dedi. Minimum kur uygulamasına, İsviçre frangının olağanüstü değerlendiği ve finansal piyasalar üzerindeki belirsizliğin son derece yüksek seviyeye geldiği bir dönemde son verildiğini bildiren Jordan, "olağanüstü ve geçici" olarak nitelediği kararın İsviçre ekonomisinin zarar görmesini engellediğini söyledi. SNB Başkan Yardımcısı Jean-Pierre Danthine karardan önceki günlerde mevcut politikalarına devam edebileceklerini ancak AMB nin varlık alımlarını genişletmesi sonrası EURCHF kurunu seviyesinde korumakta zorlanabileceklerini belirtmişti. Taban uygulamasının AMB toplantısından önce kaldırılmış olması piyasalara adeta soğuk duş etkisi yarattı. Avrupa da haftanın diğer önemli ekonomik gelişmelerine baktığımızda Salı günü İngiltere deki Çekirdek TÜFE ve Çekirdek ÜFE rakamları dikkatlice takip edildi. İngiltere de Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda beklentiden daha olumsuz gelerek %1.3 oranında açıklandı. Böylelikle de 2014 Temmuz ayından bu yana devam eden TÜFE deki düşüş devam etmiş oldu. Çekirdek ÜFE de yıllık bazda bakıldığında beklentiden daha olumsuz duyuruldu ve %0.8 oranında açıklandı. Besin ve enerji fiyatlarının dahil edilmediği çekirdek enflasyon verilerinin ardından da genel kapsamlı Tüketici Fiyat Endeksleri açıklandı. TÜFE yıllık bazda beklenti bir önceki dönemden kötü gelerek %0.5 olarak duyuruldu.

5 AVRUPA Çarşamba günü Euro Bölgesi nde Sanayi Üretimi verileri takip edildi. Kasım ayına ait Sanayi Üretimi beklenti ile paralel olarak %0.2 seviyesinde arttı. Verinin bir önceki ay rakamı ise %0.1 den %0.3 seviyesine revize edildi. Yıllık bazda ise %0.4 oranında gerilemiş oldu. Almanya nın 12 aylık GSYİH oranı %1.5 olarak duyuruldu. Euro Bölgesi ndeki Ticaret Dengesi, beklentiden olumsuz seviyede gelse de, 20milyar Euro fazla olarak açıklanarak bir önceki ayın üzerine çıktı. Haftanın son işlem günü Avrupa açısından yoğundu. Perşembe günü İsviçre Merkez Bankası nın kararı ile hareketli saatler yaşanan bölgede Almanya ve Euro Bölgesi genelinden Tüketici Fiyat Endeksi rakamları takip edildi. Bölgenin ekonomik anlamında lokomotif ülkeleri arasında olan Almanya da Aralık ayına ait TÜFE rakamları beklenti ile paralel geldi ve sabit kalarak %0.0 düzeyinde açıklandı. TÜFE yıllık bazda ise yine bir önceki döneme göre değişmeyerek %0.2 seviyesinde sabit kaldı. Euro Bölgesi genelinde ise Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda gerilemesinde sabit kalarak %-0.2 olarak duyuruldu. Besin ve enerji sektörünün hesaplanmadığı Çekirdek TÜFE de ise aylık bazda bir önceki döneme göre %0.4 oranında artış gözlenirken, yıllık bazda beklentinin ve geçen senenin aşağısında kalarak %0.7 oranında açıklandı.

6 ASYA Asya tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda haftanın ilk önemli verisi, beklentinin çok altında kalan kasım ayına ait Avustralya Hane Halkı Borçları oldu. Beklentinin %2.0 düzeyinde artış olduğu veride %0.7 düzeyinde düşüş gördük. Bir önceki veride ise %0.2 seviyesinde artış gerçekleşmişti. Japonya da Mevsimsellikten Arındırılmış Cari Denge 910milyar Yen fazla verdi. Verinin 690milyar Yen fazla vermesi bekleniyordu. Bir önceki veride ise 950milyar Yen fazla verilmişti. Çin de takip ettiğimiz Ticaret Dengesi beklenti altında kalırken, İhracat ve İthalat Oranları beklentiden iyi geldi. Ticaret Dengesi nde 49milyar 850milyon Dolar fazla beklenirken, gerçekleşme 49milyar 600 milyon Dolar oldu. Yıllık bazda İhracat %9.7 seviyesinde artış gösterirken, İthalat %2.4 düzeyinde azalış gösterdi. Beklentiler İhracatın %6.8 seviyesinde artış, İthalatın ise %7.4 düzeyinde azalış göstermesi yönündeydi. Nikkei %1, Hang Seng %0, ,52 Shangai %2, ,49 Avustralya da açıklanan İstihdam verileri beklentileri fazlasıyla karşıladı. İstihdam Değişikliği 3bin 800 kişi beklenirken, gerçekleşme beklentinin çok üstünde 37bin 400 kişi oldu. Tam Gün İstihdam Değişikliği ise 41bin 600 kişi seviyesinde gerçekleşti. Katılım Oranı %64.8 düzeyinde işsizlik Oranı da %6.1 seviyesinde gelerek, İstihdam ın arttığını gösterdi. Beklenti Katılım Oranı nda %64.7 düzeyinde İşsizlik Oranı nda ise %6.3 seviyesindeydi. Çin de takip ettiğimiz M2 Para Stoğu %12.2 seviyesinde, Çin Yeni Kredileri de 697milyar 300milyonYuan düzeyinde gelerek beklenti altında kaldı. Haftanın son işlem günü izlediğimiz Japonya Üçüncül Sanayi Aktivite Endeksi beklenti altında kaldı. Beklentinin %0.3 seviyesinde olduğu veri %0.2 düzeyinde gerçekleşti.

7 ASYA Asya nın bir diğer ekonomisi Yeni Zelanda da açıklanan verilere baktığımızda, Elektronik Kart Perakende Satışları aylık bazda %0.1 seviyesinde daralma, yıllık bazda ise %3.5 düzeyinde büyüme gösterdi. Ev Fiyat Endeksi nde ise %1.0 seviyesinde azalış görülürken, Yeni Zelanda Merkez Bankası Dış Ülke Varlıkları %62.60 düzeyinde gerçekleşti. Hafta boyunca izlediğimiz diğer ekonomik gelişmelere baktığımızda Hindistan Merkez Bankası sürpriz faiz indirimine gitti ve Politika Faizi ni %8.0 seviyesinden %7.75 düzeyine çekti. Faiz kararı sonrası hisse senetleri, tahviller ve Hindistan para birimi Rupi de hareketlilik arttı.

8 TÜRKİYE Türkiye'de geçtiğimiz hafta açıklanan ekonomik verilere baktığımızda ilk olarak piyasaların beklenti üzerinde gelen Cari İşlemler Dengesi verisini dikkatle takip ettiğini gördük. Cari İşlemler Dengesi bir önceki ay -2milyar 300 bin dolar olarak açıklanmıştı. Bu ay ise -5milyar 450 milyon dolar olarak beklenen veri beklentiden kötü geldi ve -5milyar 640 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bir sonraki açıklanan önemli veri ise Bütçe Dengesi verisiydi. Bütçe Dengesi verisi Aralık ayında 11milyar 300milyon açık olarak gerçekleşti ve 2014 yılı toplamında 22milyar 700milyon bütçe açığı verildiği açıklandı. Veri açıklandıktan sonra TL kurunda sert değer kayıpları gözlendi. Takip ettiğimiz diğer önemli veri ise Türkiye Çeyreklik İşsizlik Ortalaması oldu. Bir önceki ay %10.5 olarak açıklanan veri bu ay %10.7 olarak bekleniyordu. Gerçekleşme ise %10.4'le beklentinin altında olumlu olarak gerçekleşti. Hafta içerisinde piyasaların takip ettiği diğer ekonomik açıklamalara baktığımızda ise Hindistan Merkez Bankasının faiz indirmesi önemli bir gelişmeydi. Hindistan Merkez Bankası enflasyonun yavaşlamasının ardından Asya nın en büyük üçüncü ekonomisinde büyümeyi desteklemek için beklenmedik şekilde faiz oranlarında indirime gitme kararı aldı. Banka politika faizinin yüzde 8 den yüzde 7.75 e düşürüldüğünü açıkladı. Hindistan Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler statüsünde olduğu için yurt içi piyasaları da etkilediğini söyleyebiliriz.

9 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe 02:30 da Avustralya dan açıklanacak Yeni Motorlu Taşıtlar Satışı verisi ile başlayacağız. 11:00 de Euro Bölgesinden gelecek Cari Denge verisinin ardından 15:30 da Kanada dan açıklanacak Yabancı Yatırımlar verisi takip edilecek. ABD piyasaları ise Martin Luther King günü nedeniyle kapalı olacak. Salı gününe ise 04:00 de Çin den açıklanacak 2014 son çeyrek Büyüme verisi ile başlayacağız. Veriyle aynı saatte Çin Sabit Yatırımlar ve Sanayi Üretim verileri de gelecek. 09:00 da ise Almanya dan açıklanacak ÜFE verisi izlenecek. 12:00 de açıklanacak Almanya ZEW Yatırımcı Güven Endeksi nin ardından 15:30 da Kanada İmalat Üretimi takip edilecek. Yurtiçinden is e 14:00 te TCMB nin Faiz Kararı gelecek. 17:00 de FOMC üyesi Powell ın konuşması piyasalara hareketlilik getirebilir. 23:45 te açıklanacak Yeni Zelanda TÜFE verisi ise günün son ekonomik verisi olacak. Çarşamba gününe 01:30 da Avustralya dan açıklanacak Westpac Tüketici Güven Endeksi ile başlayacağız. Ayrıca Japonya Merkez Bankası BOJ un Faiz Kararı ve ardından başkan Kuroda nın düzenleyeceği basın toplantısı yakından izlenecek. 11:30 da İngiltere den Ortalama Kazanç Endeksi ve Alacaklı Sayım Değişimi verileri takip edilecek. 15:30 da Kanada dan açıklanacak Toptan Satışlar verisinin yanı sıra ABD den gelecek Konut Başlangıçları ve Yapı Ruhsatları verileri yakından izlenecek. 17:00 deki Kanada Merkez Bankası BOC un Faiz Kararı ise piyasa katılımcıları tarafından ilgiyle izlenecek bir başka veri. Perşembe günü 10:00 da Türkiye den Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. 11:30 da ise İngiltere Özel Sektör Net Borçlanma Oranı verisi gelecek. 14:45 te Avrupa Merkez Bankası ECB nin Faiz Kararının ardından 15:30 da ECB Başkanı Draghi nin Basın Toplantısı yakından izlenecek. Başkan Draghi nin parasal genişlemeye ilişkin vereceği sinyaller piyasalarda oynaklığı arttırabilir. 15:30 da ayrıca ABD den Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları verisi takip edilecek. Cuma günü 03:45 te Çin den HSBC Öncü İmalat PMI verisi ile güne başlayacağız. 10:30 da Almanya Öncü İmalat ve Hizmetler PMI, 11:00 de ise Euro Bölgesi Öncü İmalat ve Hizmetler PMI verileri takip edilecek. 11:30 da İngiltere den Perakende Satışlar, 15:30 da ise Kanada dan TÜFE ve Çekirdek Perakende Satışlar verileri gelecek. 16:45 te ABD den açıklanacak Öncü İmalat PMI verisinin ardından 17:00 de ABD den gelecek Devam Eden Konut Satışları verisinin günün son önemli verisi olması bekleniyor.

10 EURUSD Geçtiğimiz hafta ABD tarafında izlediğimiz Perakende Satışlar haziran 2010 dan bu yana en düşük seviyesinde gerçekleşti ve EURUSD paritesi seviyesine kadar yükseldi. Beklentiden iyi gelen ÜFE Oranları ile beklenti altında kalan Philadelphia FED İmalat Endeksi sonrası parite aşağı yönlü seyrini sürdürdü. Euro Bölgesi ve Almanya da takip ettiğimiz TÜFE Oranları ise beklenti dahilinde gerçekleşti ve paritede sınırlı yükseliş görüldü. Pariteye asıl etkiyi ise İsviçre Merkez Bankası(SNB) nin faiz oranını indirmesi ve minimum kur uygulamasına son vermesi yaptı. Bu karar sonrası Avrupa Merkez Bankası(ECB) nin varlık alımlarını genişleteceği spekülasyonuyla parite seviyesine kadar düştü. Haftanın son gününde ise paritede hareketliliğin hızlandığını gördük. Gelecek haftaya baktığımızda, ABD tarafında Yapı Ruhsatları ve Şu anki Ev Satışları nı izlerken, Avrupa tarafında, Almanya İmalat PMI, ZEW Ekonomik Kanısı ve Euro Bölgesi Faiz Oranı kararını takip edeceğiz. EURUSD paritesine teknik olarak baktığımızda; Haftaya seviyesinden açılarak başlayan parite, direnç testi sonrası aşağı yönü trendini sürdürdü. Haftanın son işlem günü seviyesine kadar gerileyen parite daha sonra gelen tepki alımlarıyla haftayı önemli direncinin hemen altında kapattı seviyesi altı fiyatlama devam ettiği sürece aşağı yönlü hareketliliğin görülebileceğini ve bu durumda da ilk olarak kritik ve desteklerini takip edeceğimizi belirtelim. Tepki alımlarının devamında ve önemli seviyesi üzeri kalıcılıkta ise ilk ve dirençlerini izliyor olacağız. Toparlanma adına üzeri kalıcılık ve devamında direncinin geçilmesi gerektiğini hatırlatalım. Geçilmesi halinde ise ve dirençleri takip edilebilir.

11 GBPUSD Paritede seviyesi üzerinde tutunma çabalarının olduğunu izledik. İsviçre Merkez Bankası kararları ve ABD'de açıklanan veriler paritede hareketlenmelere neden oldu direnci üzerinde kalıcı olamayan parite, haftalık kapanışını desteğinin üzerinde gerçekleştirdi. Önümüzde hafta GBPUSD paritesini etkileyebilecek İngiltere den açıklanacak olan verilere bakacak olursak; PPK Kesin Oy, PPK Oy Artışı, Alacaklı Sayım Değişimi, İşsizlik Oranı, Çekirdek Perakende Satışlar ve Perakende Satışlar takip edilecek. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakacak olursak; Haftalık kapanışını direncinin altında gerçekleştiren GBPUSD paritesinde, yukarı yönlü fiyatlanmaların oluşması ile bu seviyenin aşılması halinde ilk dirençler önemli ve 1.55 seviyelerinde bulunmakta. Toparlanma adına ise ilk etapta direnci üzeri kalıcılık gerektiğini belirtelim. Geri çekilmelerde ise ilk olarak ve kritik desteğini takip edeceğiz desteği çalıştığı sürece tekrar yukarı hareketler görülebileceğini, kırılması halinde ise geri çekilmenin devam edebileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda izleyeceğimiz ilk destekler ve seviyelerinde bulunmakta.

12 USDJPY Geçtiğimiz haftaya USDJPY paritesi kritik seviyesinin üzerinde başladı. Japonya dan açıklanan Ticaret Dengesi sonrası kritik seviyesinin üzerinde tutunma çabalarının olduğu parite, Amerika dan beklentilerin altında açıklanan Perakende Satışlar verisinin etkisiyle desteğine doğru geri çekilmeler gözlendi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu negatif etkileyebileceği endişeleriyle gerileyen Amerikan Doları, haftanın son işlem gününde paritenin desteğine doğru geri çekilmesine sebep oldu. Ancak gün içerisinde ABD'den açıklanan verilerin ardından toparlanma oldu. Kritik seviyesine doğru yükseliş kaydeden paritede, haftalık kapanışın desteğinin hemen üzerinde gerçekleştiği görüldü. Haftanın ilk işlem gününde Japonya da açıklanacak olan Aylık Bazda Endüstriyel Üretim verisinin parite üzerinde etkili olabileceğini belirtmek isteriz. Pariteye teknik açıdan bakacak olursak; Kritik seviyesinin altında haftalık kapanışı gerçekleştiren paritede, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde tekrar yukarı hareketlilik görülebileceğini düşünmekteyiz. Bu durumda izleyeceğimiz ilk dirençler ve seviyelerinde bulunmakta seviyesi altındaki işlemlerde ise ve kritik destek seviyelerini takip edeceğiz desteğinin kırılması ise geri çekilmenin hızlanmasına sebep olabilir.

13 S&P 500 SP500 Yakın Vadeli Kontrat, geçtiğimiz hafta içerisinde sert düşüşler yaşasa da 150 günlük hareketli ortalama ve referans seviyemiz olan 1980 kritik desteği üzerinde tutunmayı sürdürdü. SP500 kontratında yaşanan düşüşlere bakacak olursak, son raporumuzda da belirttiğimiz üzere ABD'de 4. çeyrek bilanço döneminin etkin olduğunu görüyoruz. ABD'de açıklanan bilançoların beklentilerden kötü açıklanması ile birlikte 2034 direnç seviyesinden haftaya negatif seyir ile başlandı. Hafta boyunca geri çekilen kontrat, Cuma günü kritik 1980 desteği üzerinde tutunmayı başardı. Bununla birlikte daha önceki haftalarda da belirttiğimiz 2011 yılından beri süre gelen yükseliş kanalında destek görevi gören 150 günlük hareketli ortalamanın da yeniden korunduğunu gördüğünü gözlemledik. SP500 Yakın Vadeli Kontrat, 1980 kritik desteğini test ettikten sonra da tepki alımlarının gelmesiyle birlikte haftayı 2011 desteği üzerinde kapattı. Kontrata teknik açıdan bakacak olursak; Haftanın son işlem günü tepki alımlarıyla yükselen ve haftayı 2011 direnci üzerinde kapatan SP500 Yakın Vadeli Kontratında, alım seyrinin devam etmesi halinde ilk olarak ve kritik 2044 dirençlerini takip edeceğiz. Kontratın 2044 direncini geçilebilmesi halinde pozitif seyrini devam ettirebileceğini düşünüyoruz. Bu durumda ise ve yükseliş kanalında test edilen en yüksek seviye olan 2090 dirençleri bulunmaktadır. Kontratın 2011 desteği üzerinde tutunamaması ve negatif yönlü işlemlerin tekrardan oluşması halinde ise 2001 ve daha aşağıda da kritik 1980 desteği büyük önem taşımaktadır desteğinin kırılması halinde ise daha aşağıda desteklerini izliyor olacağız.

14 ALTIN Önceki hafta başlayan alımlar ile ALTIN haftayı 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde 1222 seviyesinde kapatmıştı. Geçtiğimiz hafta ise "güvenli liman" algısının tekrar oluşması sonucu pozitif seyrin devam etmesi ile birlikte hızlı yükseliş gösterdi. Hafta arasında, üzerinde kalıcılıkta alım iştahının artacağını düşündüğümüz 1255 kritik seviyesini test etti ve bu seviyenin geçilmesinin ardından da yukarı yönlü hareketin hızlandığı görüldü. Böylelikle ALTIN, önceki hafta 100 günlük hareketli ortalamayı geçmesiyle beraber geçtiğimiz son haftada da 200 günlük hareketli ortalamayı geçmeyi başardı ve haftayı 1277 desteğinin üzerinde kapatmış oldu. Ancak bu yükseliş ile birlikte ilerleyen günlerde, son zamanların en yüksek seviyesine çıkan Dolar endeksindeki yükselişin, altını aşağı yönlü baskılayabileceğini de hatırlatmak isteriz. Bununla beraber 1280 seviyesindeki ALTIN'da, kritik 1255 desteği üzerinde hareketlilik devam ettikçe pozitif yönlü seyrin devam edebileceğini düşünüyoruz. Bu durumda izlenebilecek ilk dirençler 1294 seviyesi ve önemli 1300/1303 bandı olacaktır. Bu bandın geçilebilmesi halinde ise 1313 ve 1322 seviyeleri izlenebilir ise diğer önemli direnç seviyemiz. Aşağı yönlü seyrin oluşması ve 1255 desteğinin kırılması halinde ise ve referans seviyemiz olan 1196 desteklerini takip edeceğiz.

15 BRENT Petrolde hafta boyunca yaşanan önemli gelişmelere baktığımızda, Kuveyt Petrol Bakanı, petrolü 5 yılın en düşük seviyesine iten arz fazlası sorununun en az 2015 in ikinci yarısına kadar süreceğini belirtti. Irak ise küresel düzeyde yaşanan arz fazlasına rağmen Kerkük teki ham petrol ihracatını iki katına çıkarmaya hazırlanıyor. ABD Enerji Bakanlığı nın yaptığı açıklamaya göre de, ABD de günlük petrol üretimi 600 bin varil artarak 9.3 milyona yükselecek. BRENT Petrol haftaya seviyesinden açılarak başladı ve desteği üzerinde kalıcılık sağlanamaması ile desteğini test etti. Desteğin çalışmasıyla görülen tepki alımlarıyla seviyesine kadar yükseldi ve sonrasında geri çekilerek haftayı civarında kapattı önemli direnci altı fiyatlama devam ettiği sürece aşağı yönlü hareketliliğin görülebileceğini ve bu durumda da ilk olarak önemli ve desteklerini takip ediyor olacağız. Daha aşağıda kritik desteğinin bulunduğunu kırılması halinde satış baskısının artabileceğini belirtelim. Yukarı yönlü hareketlikte ve seviyesi üzeri kalıcılık halinde ise ilk ve dirençleri izlenebilir. Toparlanma adına ise ilk aşamada önemli seviyesi üzeri kalıcılık gerektiğini hatırlatalım.

16 USDTRY Yurtiçi ve ABD piyasalarında hareketli bir haftayı geride bıraktık. İlk olarak Salı günü açıklanan Türkiye Cari İşlemler Dengesi verisi 5Milyar 450Milyon Dolar açıkla beklenenden kötü geldi fakat TL de fazla bir etkiye sebep olmadı. Çarşamba günü ABD den gelen Perakende Satış verileri beklenti altında kalarak -%0.9 düzeyinde gerçekleşti. Bu veri kurda sınırlı hareketlere sebep oldu. Perşembe günü Yurtiçinde İşsizlik Oranı ve Bütçe Dengesi verileri takip edildi. İşsizlik Oranı verisi azalarak %10.4 ile beklenti altında gerçekleşti. Bütçe Dengesi verisi ise Aralık ayında 11milyar 300milyon açık olarak gerçekleşti ve 2014 yılı toplamında 22milyar 700milyon bütçe açığı verildiği açıklandı. ABD tarafında ise karışık gelen veriler sonrası TL'de sert değer kayıpları gözlendi. Haftanın son işlem gününde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Merkez Bankasının faiz politikasına sert eleştirileriyle TL deki değer kayıpları hızlandı ve haftayı seviyelerinde kapadı. Kura teknik olarak baktığımızda; Haftayı civarından kapattığını gördüğümüz kurda, bu seviye üzeri hareketlilik halinde ve izleyeceğimiz ilk dirençler. Kritik seviyesi üzeri kalıcılık halinde ise alışların hızlanabileceğini hatırlatalım. Bu durumda ve 2.38 dirençleri izlenebilir seviyesi altında ilk olarak kritik desteğini izleyeceğiz. Bu seviye altı kalıcılık halinde ise satış baskısının artabileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda ise ve izleyeceğimiz diğer destek seviyeleri olacak ise diğer önemli destek seviyemiz.

17 EURTRY Euro Bölgesinde sakin bir haftayı geride bırakmak üzereyken Perşembe günü İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) beklenmedik bir kararla Frank ın Euro karşısındaki müdahale kurunu kaldırmasıyla Euro da sert değer kayıpları gözlendi seviyesine kadar geri çekilen kurda sonrasında toparlanma eğilimi görüldü ve kur haftayı seviyesinden kapattı. Kritik seviyesi altı kalıcılık geri çekilmelerin devamı gelebilir. Bu durumda ve desteklerini izleyeceğiz ise bir sonraki kritik destek konumunda. Kritik seviyesi üzeri hareketlilik halinde ise izleyeceğimiz ilk dirençler ve kritik seviyelerinde bulunmakta. Kritik seviyesi üzeri alışların artabilir. Bu durumda ve 2.78 dirençleri izlenebilir.

18 VIOP 30 Haftaya kritik seviyesinin hemen altında başlayan VİOP 30 Şubat Vadeli Kontratı nda hafta boyunca üzeri denemeler görülse de üzerinde tutunma sağlanamaması ile geri çekilmeler gözlendi altı satışlarda ise desteğinin çalışması ile tekrar toparlanmalar oldu. Yaşanan dalgalanma neticesinde hafta, başladığı gibi seviyesinin hemen altında seviyesinden kapandı seviyesinin önemini halen korumakta olduğunu belirtmek isteriz. Bu seviye üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde alış iştahının artabileceğini ve yukarı hareketliliğin devam edebileceğini düşünüyoruz. Bu durumunda izleyeceğimiz dirençler ilk olarak ve seviyelerinde bulunmaktadır ise önemli direnç konumunda altı fiyatlamalarda ise ve seviyeleri takip edeceğimiz ilk desteklerimizdir ise önemli destek konumunda in kırılması durumunda ve destekleri gündeme gelebilir nin ise diğer önemli destek seviyesi olduğunu belirtmek isteriz.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

26 Ocak - 30 Ocak 2015

26 Ocak - 30 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara baktığımızda hiç kuşkusuz haftanın en dikkat çekici gelişmesi, Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu nun almış

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek.

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. 20 Temmuz 2017 20 Temmuz 2017 Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Haziran ayı İnşaat izinleri verisi

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx.

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx. Zaman Ülke Önem Olay Beklenti Önceki Zaman Ülke Önem Olay Beklenti Önceki Pazartesi 15:30 USD ** Yapı İzinleri (Aylık) (Eki) 2,8% 01:50 JPY ** GDP (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,5% -1,8% 15:30 USD *** Yapı

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

12 Ocak - 16 Ocak 2015

12 Ocak - 16 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalara geçtiğimiz hafta ABD den beklenti üzerinde açıklanan ancak saatlik kazançların gölgesinde kalan Tarım Dışı İstihdam verisi

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe Güne Başlarken ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham Petrol stoklarının geçen hafta 1,8 milyon varil (yüzde 0,3) azalışla 520,8 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

22 Aralık - 26 Aralık 2014

22 Aralık - 26 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasaları en çok etkileyen ekonomik veri kuşkusuz ABD Merkez Bankası FED in para politikasına yön veren FOMC toplantı

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz 22 Eylül 2017 22 Eylül 2017 Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan aylık bültende, Euro Bölgesi nde büyüme rakamlarında

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Japonya Merkez Bankası (BOJ), bugünkü politika toplantısında, exchange traded fonları (ETF) alımlarını 6 trilyon yene yükseltirken, devlet tahvili alımları için hedefini değiştirmedi ve

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Sermaye Malları Fiyat Endeksi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD ALTIN BRENT PETROL EURUSD S&P Türkiye nin Kredi Notunu Düşürdü Dün akşam saatlerinde beklenmedik bir gelişme

Detaylı

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017

04 Ocak OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı. 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 04 Ocak 2017 OHAL Süresi 3 Ay Daha Uzatıldı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de Caixin İmalat PMI verisi beklentinin üzerinde 51,9 olarak açıklandı. Fransa TÜFE öncü rakamı beklentinin

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 24 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını % 7.5 düzeyinde sabit tutarken faiz koridorunun üst bandını %8.75'ten %8.50'ye indirdi. Beklenti de üst bantta 25 baz puan indirim olacağı yönündeydi.

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

15 Aralık - 19 Aralık 2014

15 Aralık - 19 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Perakende Satışların beklentiden ve bir önceki aydan yüksek geldiğini, Haftalık

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017

09 Kasım Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor. 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 09 Kasım 2017 Piyasalardaki Vergi Reformu Belirsizliği Sürüyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de vergi yasa tasarısının ötelenebileceği yönünde resmi olmayan haber akışları ile

Detaylı