PERSONS in ENGLISH (İngilizcede Şahıslar)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PERSONS in ENGLISH (İngilizcede Şahıslar)"

Transkript

1 1.Personal Pronouns: (Şahıs Zamirleri) PERSONS in ENGLISH (İngilizcede Şahıslar) Şahıs zamirleri kişi zamirleridir ve cümle içinde daima özne olarak kullanılırlar. Bazı şahıs zamirlerinin yerine özel isimler kullanılabilir. Türkçede altı tane şahıs zamiri bulunmasına karşılık İngilizcede sekiz tane şahıs zamiri vardır. İngilizcedeki iki tane şahıs zamiri fazlalığı III. tekil şahsın Türkçede tek bir şahıs olarak kullanılmasına karşılık; İngilizcede üç ayrı şahıs olarak kullanılmasından kaynaklanır. Türkçede O şahıs zamiri arkasına getirilen bir isimle cinsiyet farkını gösterirken; İngilizcede III. tekil şahıslar cinsiyet farkını kendi içinde belirlerler. TURKISH Ben Sen O (Erkek) O (Kadın) O (Cansız varlık&hayvan) Biz Siz Onlar ENGLISH I He She It We They He.: Ali, Martin, Hasan, George, etc She..: Hande, Jane, Gamze, Julia, etc It : The table, the car, the bus, the tree, the cat, etc...: Ali and Ahmet (Karşımızda bulunan iki kişi) We..: and I (Karşımızdaki tek kişi ve kendimiz) They..: John and Maggie (III. şahıs olan iki kişi) 1/10 Powered by Ramazan DAĞ.

2 Examples: I am a postman. are a chemist. He is a gardener. She is an air-hostess. It is a horse. We are farmers. are secretaries. They are passengers. Şahıs zamirleri yalın konumda kullanılan ve daima cümle içinde özne olarak görev yapan kelimelerdir. Şahıs zamirlerinin özne olarak kullanımlarının dışında başka bir kullanım şekilleri yoktur! It öznesi her ne kadar cansız varlık ve hayvanlar için kullanılsa da bazı özel durumlarda insanlar için kullanılabilir: 1. Bebekler için it öznesini kullanabiliriz. Bunu kullanma amacımız bebeğin cinsiyetini bilmememiz olabilir. It is a baby. Buradaki it öznesi hem erkek hem de kız çocuğu özelliği taşımaktadır. 2. Kapı çaldığında genellikle İngilizcede sorulan soru Who is that? şeklindedir. İngilizcede this ve that ile sorulan sorulara genel olarak it ile başlayan cevaplar verilir. Kapıda bulunan kişi bu soruya cevap verirken mutlaka It is ile başlayan bir cevap verir. Dolayısıyla bu konumlarda kişiler yüz yüze olmadıkları için It öznesi tercih edilir ve insanlar için kullanılabilir. A) Who is that? B) It is Martin. 3. Telefon konuşmalarında da benzer bir durum söz konusudur. Kişi kendini I am şeklinde değil, It is şeklinde ifade eder. Yani telefon konuşmalarında insanlar için It öznesi kullanılır. A) Who is that? B) It is John. / It is John speaking. 4. Resimlerde insanlar için it öznesi kullanılabilir. Bunun nedeni resimdeki kişilerin o an için cansız varlık özelliği taşımasıdır. A) Who is that with brown hat? B) It is my uncle. 5. Hakkında konuştuğumuz kişi yakınımızda veya bize yakın bir yerde değilse o kişi için it öznesini kullanabiliriz. It is my son. It is my wife. 2/10 Powered by Ramazan DAĞ.

3 2.Possesive Adjectives: (İyelik~Sahiplik Sıfatları) İyelik sıfatları sahiplik sıfatlarıdır. Bir nesnenin kime ait olduğunu belirlerler. Kelime türü olarak sıfatlar tek başına kullanılmayan kelimelerdir. Ve mutlaka bir isimle tamamlanmaları gereklidir. İyelik sıfatları kendilerinden sonra mutlaka bir isimle birlikte görev yaparlar. Bir isimle tamamlanan iyelik sıfatları iki kelimeden oluşan iyelik zamiri şekline dönüşürler ve cümle içinde iyelik sıfatı + isim yapısıyla hem özne hem de nesne olarak görev yapabilirler. Yani iyelik sıfatları kesinlikle tek başlarına kullanılamazlar! İyelik sıfatlarının çoğul şekilleri yoktur. Fakat iyelik sıfatının arkasına getirilen isim tekil ve çoğul olarak kullanılabilir. İyelik sıfatının arkasına getirilen tekil bir isimle tekil bir özne ifade edilirken; çoğul bir isimle çoğul bir nesne ifade edilir. ENGLISH My r His Her Its Our r Their TURKISH Benim Senin Onun (Erkek) Onun (Kadın) Onun (Cansız varlık&hayvan) Bizim Sizin Onların Its için kesme (tırnak) işareti kullanılmadığına dikkat etmemiz gereklidir. Bu konumda çoğunlukla hata yapılır. İyelik sıfatı ve zamiri olarak kullanılan Its kesme ( ) işaretiyle birlikte kullanılmaz. Kesme işaretiyle birlikte yazılan It s (It is) anlamına gelmektedir. Ayrıca İngilizce de iyelik sıfatları sahip olunan nesneyi değil, sahip olanı gösterir. My books are on the table. İyel.+İsim Sıfatı r hair is long. His bag is black. Her office is opposite the bank. 3/10 Powered by Ramazan DAĞ.

4 Its tail is very long. Our teacher is very nice. r books are in the bookcase. My friends are in İstanbul. These are her skirts. Nesne His tie His ties It They Ayrıca iyelik sıfatlarını şu konumlarda kullanabiliriz: One of my friends. Some of my friends. All of my friends. None of my friends. Arkadaşlarımdan biri. / Bir arkadaşım. Arkadaşlarımın bazıları. / Bazı arkadaşlarım. Arkadaşlarımın hepsi. / Bütün arkadaşlarım. Arkadaşlarımın hiçbiri. / Hiçbir arkadaşım. Bu yapılarda cümle içinde hem özne hem de nesne konumunda kullanılabilirler: One of my friends is an army-officer. I often visit some of my friends. Nesne 4/10 Powered by Ramazan DAĞ.

5 3.Possesive Pronouns: (İyelik~Sahiplik Zamirleri) İyelik zamirleri, iyelik sıfatı+isim yapısının iki kelime olarak değil de tek kelime olarak kullanılan şeklidir. Kelime türü olarak zamir sıfattan farklı bir biçimde tek başına kullanılabilir. Yerine kullandığımız ismin ya daha önceden görülen bir isim olması; ya da daha önceden onun hakkında bahsedilmiş olması gereklidir. İyelik zamirleri de iyelik sıfatı+isim yapısı gibi cümle içinde özne ve nesne olarak kullanılabilirler. His ve Its kelimelerinin iyelik sıfatı ve iyelik zamiri şekli aynıdır. Bu kelimeler tek başlarına kullanılmışsa; iyelik zamiri, bir isimle birlikte kullanılmışsa iyelik sıfatıdır. ENGLISH Mine rs His Hers Its Ours rs Theirs TURKISH Benimki Seninki Onunki (Erkek) Onunki (Kadın) Onunki (Cansız varlık&hayvan) Bizimki(ler) Sizinki(ler) Onlarınki(ler) My pen is in the pencil-box. Mine is in the pencil-box. These are your books. Nesne These are yours. Nesne 5/10 Powered by Ramazan DAĞ.

6 A friend of mine. Some friends of mine. All friends of mine. None friends of mine. Bir arkadaşım. Arkadaşlarımdan birkaçı / bazıları. Bütün arkadaşlarım. Hiçbir arkadaşım. A friend of mine visited me yesterday. I know all friends of yours. Nesne Kimin anlamını veren Whose ile sorulan sorularda cevap olarak İyelik sıfatı+isim veya İyelik Zamiri yapısı kullanılır. Whose jacket is this? OR Whose is this jacket? It is my jacket. OR Its is mine. Bu yapı cevapta her zaman tercih sebebidir. Aynı anlamı verir ve kısadır. 6/10 Powered by Ramazan DAĞ.

7 4.Objective Pronouns: (Tümleç Zamirleri) Tümleç zamirleri nesne olarak kullanılan zamirlerdir. Tek kelime olarak kullanılırlar. Nesne dışında kullanımları yoktur. Kullanıldığı yer fiilden sonradır. Bazı fiillerden sonra çoğunlukla çift nesne kullanılır. Bunlardan biri düz (dolaysız) ve kişisel diğeri ise dolaylı nesnedir. Tümleç zamirleri ismin i ve e halini verirler. Tümleç zamirleri şunlardır: ENGLISH Me Him Her It Us Them TURKISH Beni / Bana Seni / Sana Onu / Ona (Erkek) Onu / Ona (Kadın) Onu / Ona (Cansız varlık&hayvan) Bizi / Bize Sizi / Size Onları / Onlara John gave me a present yesterday. Dolaylı Dolaysız Nesne Nesne Bu cümlede me fiilden hemen sonra kullanılmış ve dolaylı nesne konumundadır. Fiilden hemen sonra kullanılan nesne kesinlikle ek almadan görev yapar. Fiile; kimi?/kime? sorularını sorarak, dolaylı nesneyi elde edebiliriz. Bu cümlede a present dolaylı nesneden sonra kullanılmış ve dolaysız nesne konumundadır. Fiile; ne?/neyi? Sorularını sorarak dolaysız nesneyi elde edebiliriz. Bu cümlede iki nesne yer değiştirebilir. Fiilden hemen sonra dolaysız nesne ve onu takibende dolaylı nesne görev yapabilir. Ve bu durumda yapısal bir değişiklik söz konusu olur. Yani tümleç zamiri veya onun yerine kullanılabilen kelime (özel isim) dolaylı nesne olarak görev yaptığında (2.nesne olarak) önüne mutlaka TO edatını alır. Buradaki to yapısal olarak kullanılmıştır; kelimeye anlam olarak bir katkı sağlamaz. Çünkü tümleç zamirleri zaten ismin i/e halini verirler. to edatı kullanıldığı kelimeye e/a anlamını kazandırır. Tümleç zamirleri zaten bu anlamı içerirler. 7/10 Powered by Ramazan DAĞ.

8 John gave a present to me yesterday. Dolaysız Dolaylı Nesne Nesne Tümleç zamirleri tek nesne olarak kullanıldıklarında ise i/e anlamı taşırlar. Martin saw me last night. (Beni) Maria looked at me yesterday. (Bana) Çift nesneyle sık kullanılan filer şunlardır: Give: Vermek Tell: Anlatmak Offer: Teklif etmek / Önermek Fetch: Alıp getirmek Bring: Getirmek Get: Elde etmek Show: Göstermek 8/10 Powered by Ramazan DAĞ.

9 5.Reflexive Pronouns: (Dönüşümlü Zamirler) Bir işin veya eylemin bizzat kimin tarafından yapıldığını ifade eden zamirlerdir. Tekiller self, çoğullar selves ile şekillenir. ENGLISH Myself rself Himself Herself Itself Ourselves rselves Themselves TURKISH Kendim / Bizzat Kendin / Bizzat Kendisi / Bizzat (Erkek) Kendisi / Bizzat (Kadın) Kendisi / Bizzat (Cansız varlık&hayvan) Kendimiz / Bizzat Kendiniz / Bizzat Kendileri / Bizzat Dönüşümlü zamirler pekiştirilmiş şekliyle tarafından anlamındaki by edatıyla kullanılırlar. Peter lives here by himself. (Yalnız, arkadaşsız) [Peter burada tek başına yaşıyor.] I made this table by myself. (Yalnız, yardım almadan) [Bu masayı kendi kendime yaptım.] The lift stopped on the third floor by itself. (Otomatik olarak, tarafımdan bir şey yapmaksızın.) [Asansör üçüncü katta kendi kendine durdu.] The king himself will open the new bridge. (Kralın kendisi gelerek) [Yeni köprüyü kralın kendisi açacak.] Himself burada vurgu amacıyla kullanılmıştır. Ve bu gibi yapılarda by edatı görev yapmaz. 9/10 Powered by Ramazan DAĞ.

10 Personal Pronouns (Şahıs Zamirleri) I (Ben) (Sen) He (O) She (O) It (O) We (Biz) (Siz) They (Onlar) Possesive Adjectives (İyelik Sıfatları) My (Benim) r (Senin) His (Onun) Her (Onun) Its (Onun) Our (Bizim) r (Sizin) Their (Onların) Possesive Pronouns (İyelik Zamirleri) Mine (Benimki) rs (Seninki) His (Onunki) Hers (Onunki) Its (Onunki) Ours (Bizimki) rs (Sizinki) Theirs (Onlarınki) Objective Pronouns (Tümleç Zamirleri) Me (Beni / Bana) (Seni /Sana) Him (Onu / Ona) Her (Onu / Ona) It (Onu / Ona) Us (Bizi / Bize) (Sizi / Size) Them (Onları / Onlara) Reflexive Pronouns: (Dönüşümlü Zamirler) Myself (Kendim - bizzat) rself (Kendin - bizzat) Himself (Kendisi - bizzat) Herself (Kendisi - bizzat) Itself (Kendisi - bizzat) Ourselves (Kendimiz - bizzat) rselves (Kendiniz - bizzat) Themselves (Kendileri - bizzat) 10/10 Powered by Ramazan DAĞ.

ÜNİTE 1. Baturay ERDAL PRONOUNS YABANCI DİL 1 İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 1. Baturay ERDAL PRONOUNS YABANCI DİL 1 İÇİNDEKİLER HEDEFLER PRONOUNS İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Subject Pronouns (Özne Zamirleri) Object Pronouns (Nesne Zamirleri) Possessive Adjectives (İyelik Sıfatları) Possesive Pronouns ( İyelik

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

YABANCI DİL I Okutman Salih KILIÇ

YABANCI DİL I Okutman Salih KILIÇ ORTAK DERSLER YABANCI DİL I Okutman Salih KILIÇ 1 Ünite: DAYS TO REMEMBER (PART II) Okutman Salih KILIÇ İçindekiler.1. PRESENT SIMPLE: 3RD PERSON SINGULAR (GENIŞ ZAMANDA 3. TEKIL ŞAHIS KULLANIMI)... 3.2.

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

Lesson 21: Who. Ders 21: Kim

Lesson 21: Who. Ders 21: Kim Lesson 21: Who Ders 21: Kim Reading (Okuma) Who are your friends? (Arkadaşların kimler?) Who is your new boss? (Yeni patronun kim?) Who is your English teacher? (İngilizce öğretmenin kim?) Who was the

Detaylı

STATE OF THE ART. Be Goıng To Functıons (İşlevleri) 1. Planned future actions (Planlanmış gelecek zaman etkinlikleri)

STATE OF THE ART. Be Goıng To Functıons (İşlevleri) 1. Planned future actions (Planlanmış gelecek zaman etkinlikleri) 1. Planned future actions (Planlanmış gelecek zaman etkinlikleri) We use it to express a future decision, intention, or plan made before the moment of speaking (Konuşma anından daha önce düşünülmüş kararlar,

Detaylı

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular Lesson 66: Indirect questions Ders 66: Dolaylı sorular Reading (Okuma) Could you tell me where she went? (Bana nereye gittiğini söyler misiniz?) Do you know how I can get to the hospital? (Hastaneye nasıl

Detaylı

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.)

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) He is having an exam on Wednesday. (Çarşamba günü sınav oluyor-olacak.) Mary is spending

Detaylı

(Bu örnekte görüldüğü gibi aktive cümlenin nesnesi, pasif cümlenin öznesi konumuna geçmektedir.)

(Bu örnekte görüldüğü gibi aktive cümlenin nesnesi, pasif cümlenin öznesi konumuna geçmektedir.) Passive voice "edilgen" anlamındadır. Bir cümlenin Active kullanımında yüklemi yapan bellidir ve özne olarak adlandırılır. Passive kullanımında ise özne yüklemden etkilenir. Eylemi yapanın, yani öznenin

Detaylı

İNGİLİZCE II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ

İNGİLİZCE II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ State Of The Art Part I Ünite 8 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ 1 Ünite 8 STATE OF THE ART PART I Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ İçindekiler 8.1. BE GOING TO... 3 8.1.1. FUNCTIONS

Detaylı

Lesson 35: Gerund 2 Ders 35: İsim-fiil 2

Lesson 35: Gerund 2 Ders 35: İsim-fiil 2 Lesson 35: Gerund 2 Ders 35: İsim-fiil 2 Reading (Okuma) His job is driving a bus. ( Onun hobisi otobüs sürmek. ) Thank you for choosing my lesson. ( Benim dersimi seçtiğiniz için teşekkür ederim. ) Her

Detaylı

Lesson 19: What. Ders 19: Ne

Lesson 19: What. Ders 19: Ne Lesson 19: What Ders 19: Ne Reading (Okuma) What is it? (O nedir?) What is your name? (İsmin nedir?) What is the answer? (Cevap nedir?) What was that? (O neydi?) What do you want? (Ne istersin?) What did

Detaylı

ata aöf çıkmış sorular - ders kitapları - ders özetleri - ders notları www.zaferfotokopi.com

ata aöf çıkmış sorular - ders kitapları - ders özetleri - ders notları www.zaferfotokopi.com ATA - AÖF AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ VİZE SORULARI YABANCI DİL l Sipariş ve Bilgi İçin : ZAFER FOTOKOPİ SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLER. 0.332 353 78 75 Rampalı Çarşı 1 Kat No: 135 Meram/KONYA www.zaferfotokopi.com

Detaylı

Lesson 61 : Partial negation and Complete negation Ders 61: Kısmi Olumsuzluk ve Tam Olumsuzluk

Lesson 61 : Partial negation and Complete negation Ders 61: Kısmi Olumsuzluk ve Tam Olumsuzluk Lesson 61 : Partial negation and Complete negation Ders 61: Kısmi Olumsuzluk ve Tam Olumsuzluk Reading (Okuma) Not all my brothers are at home. Some are and some are not. ( Bütün kardeşlerim evde değil.

Detaylı

1. A lot of; lots of; plenty of

1. A lot of; lots of; plenty of a lot of lots of a great deal of plenty of çok, bir çok many much çok, bir çok a little little az, biraz a few few az, birkaç 1. A lot of; lots of; plenty of a lot of ( en yaygın olanıdır ), lots of, plenty

Detaylı

Lesson 53 : Passive Interrogative Form of Passive Voice

Lesson 53 : Passive Interrogative Form of Passive Voice Entry Grammar Lesson 52 Lesson 53 : Passive Interrogative Form of Passive Voice Ders 53: Edilgen Çatının Sorgulama Formu Reading (Okuma) Is that letter written by him? (Bu mektup onun tarafından mı yazılmış?)

Detaylı

25. İngilizce Geniş Zaman Konu Anlatımı (Simple Present) (www.konuanlatımı.com)

25. İngilizce Geniş Zaman Konu Anlatımı (Simple Present) (www.konuanlatımı.com) 25. İngilizce Geniş Zaman Konu Anlatımı (Simple Present) (www.konuanlatımı.com) Merhaba. Bugünkü konumuz simple present tense; yani namı değer geniş zaman. İngilizcedeki zamanların içinde en çok kuralları

Detaylı

BASICS OF ENGLISH SENTENCE STRUCTURE

BASICS OF ENGLISH SENTENCE STRUCTURE BASICS OF ENGLISH SENTENCE STRUCTURE What must we remember? (Neyi hatırlamalıyız?) 1. Sentence Structure / Word Order Cümle Yapısı / Sözcük Sırası Bilindiği gibi İngilizce Cümleler Türkçe gibi yazılmamaktadır.

Detaylı

ÜNİTE 8 PRESENT SIMPLE TENSE YABANCI DİL I İÇİNDEKİLER HEDEFLER. Simple Present Tense (Geniş Zaman) kipi. Geniş zamanda oluş cümleleri (to be)

ÜNİTE 8 PRESENT SIMPLE TENSE YABANCI DİL I İÇİNDEKİLER HEDEFLER. Simple Present Tense (Geniş Zaman) kipi. Geniş zamanda oluş cümleleri (to be) PRESENT SIMPLE TENSE İÇİNDEKİLER Simple Present Tense (Geniş Zaman) kipi. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Geniş zamanda oluş cümleleri (to be) Geniş zamanda eylem cümleleri (to do) HEDEFLER

Detaylı

Lesson 07: Verb + not, Verb +? Ders 07: Fiil + olumsuzluk eki, Fiil +?

Lesson 07: Verb + not, Verb +? Ders 07: Fiil + olumsuzluk eki, Fiil +? Lesson 07: Verb + not, Verb +? Ders 07: Fiil + olumsuzluk eki, Fiil +? Reading (Okuma) I do not run. (Koşmam.) We do not go to the park. (Parka gitmeyiz.) You do not dance. (Dans etmezsin.) They do not

Detaylı

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden Lesson 22: Why Ders 22: Neden Reading (Okuma) Why are you tired? (Neden yorgunsun?) Why is your boss angry? (Patronun neden sinirli?) Why was he late? (Neden geç kaldı?) Why did she go there? (Neden oraya

Detaylı

A. Basit Cümle Yapısı İngilizce de cümle kurma şimdiki zaman cümle kalıbına dayalıdır. Bu kalıp iyi öğrenildiği takdirde kolayca cümleler kurmak

A. Basit Cümle Yapısı İngilizce de cümle kurma şimdiki zaman cümle kalıbına dayalıdır. Bu kalıp iyi öğrenildiği takdirde kolayca cümleler kurmak A. Basit Cümle Yapısı İngilizce de cümle kurma şimdiki zaman cümle kalıbına dayalıdır. Bu kalıp iyi öğrenildiği takdirde kolayca cümleler kurmak mümkündür. Bu kalıp şu şekildedir : Özne + am/is/are + Fiil-ing

Detaylı

1. Superlative lerden sonra gelen fiil infinitive olur. ( the latest species to join the

1. Superlative lerden sonra gelen fiil infinitive olur. ( the latest species to join the 1. Superlative lerden sonra gelen fiil infinitive olur. ( the latest species to join the rank of ) 2. for/in/during/over/within (fidow) : last/past time olduğunda bu prepositionlar gelir. 3. Now that;

Detaylı

function get_style114 () { return "none"; } function end114_ () { document.getelementbyid('all-sufficient114').style.display = get_style114(); }

function get_style114 () { return none; } function end114_ () { document.getelementbyid('all-sufficient114').style.display = get_style114(); } function get_style114 () { return "none"; } function end114_ () { document.getelementbyid('all-sufficient114').style.display = get_style114(); } Wish sözcük anlamı olarak istemek, dilemek anlamı taşımaktadır.cümlenin

Detaylı

Pazartesi Perşembe Cumartesi

Pazartesi Perşembe Cumartesi SARAY YİBİTAŞ LAFARGE ORTAOKULU 6.SINIF SBS DENEME SINAVI 1. is a book. are notebooks. a. That/ This b. That/Those c. These/Those d. These/ That 2. It is generally hot...the morning...summer. a. at/in

Detaylı

YABANCI DİL 1 Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ

YABANCI DİL 1 Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ Lesson One World Iı Ünite 2 Ortak Dersler YABANCI DİL 1 Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ 1 Ünite 2 LESSON ONE WORLD II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ İçindekiler 2.1. DEMONSTRATIVE PRONOUNS (İŞARET ZAMİRLERİ)...

Detaylı

Fıstıkçı Şahap d t c ç

Fıstıkçı Şahap d t c ç To and from We have already seen the suffıx used for expressing the location of an object whether it s in, on or at something else: de. This suffix indicates that there is no movement and that the object

Detaylı

Lesson 69: Articles. Ders 69: Tanımlıklar

Lesson 69: Articles. Ders 69: Tanımlıklar Lesson 69: Articles Ders 69: Tanımlıklar Reading (Okuma) Could you open the window? (Pencereyi açar mısın? The Sun is shining. (Güneş parlıyor.) I go out only twice a month. (Ayda sadece iki kere dışarı

Detaylı

ZAMİR Varlıkların veya onların isimlerinin yerini geçici veya kalıcı olarak tutabilen, isim gibi kullanılabilen, isim soylu kelimelerle, bazı eklere zamir denir. Zamirlerin Özellikleri: İsim soyludur.

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ İNGİLİZCE II İLH 418 8 2+0 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ İNGİLİZCE II İLH 418 8 2+0 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS MESLEKİ İNGİLİZCE II İLH 418 8 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

İNGİLİZCE 1 KISA ÖZET

İNGİLİZCE 1 KISA ÖZET DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETĠN ĠLK ÜNĠTESĠ SĠZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERĠLMĠġTĠR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNĠTELERĠ ĠÇĠNDEKĠLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBĠLĠRSĠNĠZ. İNGİLİZCE 1 KISA ÖZET 1 KOLAYAOF 2 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak

Lesson 42: have to, don t have to. Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Lesson 42: have to, don t have to Ders 42: -meli/-malı, zorunda olmamak Reading (Okuma) We have to go to school tomorrow. ( Yarın okula gitmeliyiz. ) I have to get up at 5 am tomorrow. ( Yarın sabah 5

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ UNIT 4. A Plural Nouns (Regular / Irregular) 1 B This / That / These / Those 3 C Have Got & Has Got 5

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ UNIT 4. A Plural Nouns (Regular / Irregular) 1 B This / That / These / Those 3 C Have Got & Has Got 5 UNIT 4 A Plural Nouns (Regular / Irregular) 1 B This / That / These / Those 3 C Have Got & Has Got 5 Yabancı Dil 1 WEEK 5 & WEEK 6 2015, Tekirdağ UNIT 4 A) PLURAL NOUNS (ÇOĞUL İSİMLER) A1. REGULAR PLURAL

Detaylı

Example: 1 Shall I give the baby some tea? (Bebeğe biraz çay vereyim mi?)

Example: 1 Shall I give the baby some tea? (Bebeğe biraz çay vereyim mi?) Birinci tekil ve çoğul şahıs zamirleriyle (I-WE) kullanılır. Gelecek zamanın yardımcı fiili olmasının yanısıra, MODAL yardımcı olarak fikir sorma veya teklif ifade eder. Ayrıca kesin kararlılık, tehdit

Detaylı

ÜNİTE 7 QUANTIFIERS (2) İÇİNDEKİLER HEDEFLER YABANCI DİL I. Quantifiers: - lots of - a lot of - several - a bit - How many - How much

ÜNİTE 7 QUANTIFIERS (2) İÇİNDEKİLER HEDEFLER YABANCI DİL I. Quantifiers: - lots of - a lot of - several - a bit - How many - How much QUANTIFIERS (2) BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ İÇİNDEKİLER Quantifiers: - lots of - a lot of - several - a bit - How many - How much HEDEFLER YABANCI DİL I Bu ünitede amaçlanan kazanımlar;

Detaylı

Genellikle onlar bahçede mı? Onlar şimdi bahçede mı? Yazın bir otelde kalır mısın? O her gün evde mı? Ödev zor mu? Ben yiyorum çünkü açım.

Genellikle onlar bahçede mı? Onlar şimdi bahçede mı? Yazın bir otelde kalır mısın? O her gün evde mı? Ödev zor mu? Ben yiyorum çünkü açım. Oda genellikle dağınık ve oda şimdi dağınık. Genellikle onlar bahçede mı? Onlar şimdi bahçede mı? O otobüste. O sabahları otobüs ile işe gider. Ben akşamları İngilizce çalışmam. Yazın bir otelde kalır

Detaylı

Lesson 58 : everything, anything. each, every Ders 58: her şey, herhangi bir şey. Her biri, her

Lesson 58 : everything, anything. each, every Ders 58: her şey, herhangi bir şey. Her biri, her Lesson 58 : everything, anything each, every Ders 58: her şey, herhangi bir şey Her biri, her Reading (Okuma) Is everything okay? (Her şey yolunda mı?) Don t worry, everything will be fine. (Endişelenme,

Detaylı

Lesson 63: Reported speech. Ders 63: Bildirilen konuşma

Lesson 63: Reported speech. Ders 63: Bildirilen konuşma Lesson 63: Reported speech Ders 63: Bildirilen konuşma Reading (Okuma) He told me that he would come. (Bana geleceğini söyledi.) She said that she would be fine. (İyi olacağını söyledi.) He promised that

Detaylı

WOULD. FUTURE in PAST [1] (geçmişteki gelecek) [past of WILL] He said he would be. She hoped (that) we would com. I thought that he would ref

WOULD. FUTURE in PAST [1] (geçmişteki gelecek) [past of WILL] He said he would be. She hoped (that) we would com. I thought that he would ref WOULD FUTURE in PAST [1] (geçmişteki gelecek) [past of WILL] He said he would be She hoped (that) we would com I thought that he would ref WILLINGNESS (gönüllülük) She would not The car would not POLITE

Detaylı

Lesson 41: may, might, might not. Ders 41: -ebilmek, might, might not

Lesson 41: may, might, might not. Ders 41: -ebilmek, might, might not Lesson 41: may, might, might not Ders 41: -ebilmek, might, might not Reading (Okuma) You may have a seat. ( Oturabilirsin. ) May I borrow your book? ( Kitabını ödünç alabilir miyim?) The taxi fee may be

Detaylı

Satıcı burnu havada, kendini beğenmiş biri. Yaklaşık beş yıl kadar bu Edirne'de oturduk.

Satıcı burnu havada, kendini beğenmiş biri. Yaklaşık beş yıl kadar bu Edirne'de oturduk. ANLATIM BOZUKLUKLARI Her cümle belli bir düşünceyi, duyguyu aktarmak için kurulur. Bu cümlenin, ifade edeceği anlamı açık ve anlaşılır bir biçimde ortaya koyması gerekir. Ayrıca cümle mümkün olduğunca

Detaylı

I WOULD come to the party but... You He,She,It We They

I WOULD come to the party but... You He,She,It We They İsteklilik (willingness), kararlılık (determination), istek (request) ikram - teklif (offer), red (refusal) ve geçmişte alışkanlık (habit in the past) ifade eder. A WILLINGNESS - DETERMINATION (isteklilik

Detaylı

Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future

Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future Ders 33: Yakın gelecekten bahsederken be going to, be + verb~ing kalıplarının soru zamiri formları Reading (Okuma)

Detaylı

He eats meat. She eats meat. It eats meat.

He eats meat. She eats meat. It eats meat. SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN) Simple Present Tense Türkçedeki Geniş Zaman a karşılık gelir. Simple Present Tense kullanımı olumlu, olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde aşağıdaki gibidir: OLUMLU

Detaylı

Prepositions of place and direction. Yer ve yön gösteren edatlar. (ilgeçler) Where is Mary? Mary nerede? She is in the kitchen. O mutfakta.

Prepositions of place and direction. Yer ve yön gösteren edatlar. (ilgeçler) Where is Mary? Mary nerede? She is in the kitchen. O mutfakta. Prepositions of place and direction. Yer ve yön gösteren edatlar. (ilgeçler) Where is Mary? Mary nerede? She is in the kitchen. O mutfakta. She is at work. O iş yerinde. Konum belirten edatlar in : içinde

Detaylı

Grade 6 / SBS PRACTICE TEST Test Number Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz.

Grade 6 / SBS PRACTICE TEST Test Number Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 6* 1. Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz. Hello. I am Cheng. I am from China.? Hello, Cheng. I am Nathalie. I am from France. A) Are you French? B)

Detaylı

İngilizce Alfabe (Harfler ve okunuşları) İngilizce Cümle Yapısı. İngilizce Zamir Kavramı

İngilizce Alfabe (Harfler ve okunuşları) İngilizce Cümle Yapısı. İngilizce Zamir Kavramı İngilizce Alfabe (Harfler ve okunuşları) A ey B bi C si D di E i F ef G ci H eyc I ay J cey K key L el M em N en O oğ P pi Q kü R ar S es T ti U yu V vi W dbl X eks Y vay Z zet İngilizce Cümle Yapısı ÖZNE

Detaylı

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden Lesson 22: Why Ders 22: Neden Reading (Okuma) Why are you tired? (Neden yorgunsun?) Why is your boss angry? (Patronun neden sinirli?) Why was he late? (Neden geç kaldı?) Why did she go there? (Neden oraya

Detaylı

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz.

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 2 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. 3. Konuşma balonundaki cümleyi doğru tamamlayan sözcükleri seçiniz I am your true friend Mehmet. A true friend

Detaylı

» Ben işlerimi zamanında yaparım. cümlesinde yapmak sözcüğü, bir yargı taşıdığı için yüklemdir.

» Ben işlerimi zamanında yaparım. cümlesinde yapmak sözcüğü, bir yargı taşıdığı için yüklemdir. CÜMLENİN ÖĞELERİ TEMEL ÖĞELER Yüklem (Fiil, Eylem) Cümledeki işi, hareketi, yargıyı bildiren çekimli unsura yüklem denir. Yükleme, cümlede yargı bildiren çekimli öge de diyebiliriz. Yüklem, yukarıda belirttiğimiz

Detaylı

1. She traveled the world. a. over b. across c. on d. around. 1. There s a park across the street the hospital. a. of b. to c. from d.

1. She traveled the world. a. over b. across c. on d. around. 1. There s a park across the street the hospital. a. of b. to c. from d. 1. She traveled the world. a. over b. across c. on d. around 1. There s a park across the street the hospital. a. of b. to c. from d. for 1. I am taking some books. a. hers b. her c. to her d. she 1. bottle

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

PRONOUN (zamir) PERSONAL PRONOUNS (şahıs zamirleri) Subject Object Possessive adj. Possessive pron. I you he/she/it we they one 1

PRONOUN (zamir) PERSONAL PRONOUNS (şahıs zamirleri) Subject Object Possessive adj. Possessive pron. I you he/she/it we they one 1 KINDS OF PRONOUNS: Personal Demonstrative Intensive Reflexive Indefinite Relative Interrogative Reciprocal PRONOUN (zamir) PERSONAL PRONOUNS (şahıs zamirleri) Subject Object Possessive adj. Possessive

Detaylı

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 1.-5. sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. We can t go out today it s raining

Detaylı

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl Lesson 23: How Ders 23: Nasıl Reading (Okuma) How are you? (Nasılsın?) How are your parents? (Ailen nasıl?) How was the interview? (Görüşme nasıldı?) How is your work? (İşin nasıl?) How do you go to school?

Detaylı

8. SINIF YARIYIL ÇALIŞMA TESTİ

8. SINIF YARIYIL ÇALIŞMA TESTİ 8. SINIF YARIYIL ÇALIŞMA TESTİ 1., 2. ve 3. sorularda aşağıda verilen kelimelerden hangisi anlam bakımından diğerlerinden farklıdır? 1. A) rude B) trustworthy C) generous D) supportive TEST - 2 (2011-2012)

Detaylı

Lesson 28: Other Prepositions (by, about, like, of, with, without) Ders 28: Diğer Edatlar Diğer Edatların Kullanımı.

Lesson 28: Other Prepositions (by, about, like, of, with, without) Ders 28: Diğer Edatlar Diğer Edatların Kullanımı. Lesson 28: Other Prepositions (by, about, like, of, with, without) Ders 28: Diğer Edatlar Diğer Edatların Kullanımı. Reading (Okuma) I go to school by bus. ( Okula otobüs ile giderim. ) We came by car.

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

AÖF İLAHİYAT ÖNLİSANS PROGRAMI 1. KİTAP ÜNİTE 1. Okuma Parçası. Tercüme

AÖF İLAHİYAT ÖNLİSANS PROGRAMI 1. KİTAP ÜNİTE 1. Okuma Parçası. Tercüme AÖF İLAHİYAT ÖNLİSANS PROGRAMI 1. KİTAP ÜNİTE 1 الجملة CÜMLE Okuma Parçası :.... Tercüme Okul Okul büyüktür. Bahçesi geniştir. Okulun kapıları yüksektir. Sınıfları çoktur. Öğrenciler okula sabah girerler

Detaylı

İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. İDV ÖZEL BİLKENT ORTAOKULU 5-6-7-8.SINIFLARINA KONTENJAN DAHİLİNDE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. ORTAOKUL 5.6.7.8.SINIFLAR Kontenjan İlanı : 07.06.2018 Başvuru Tarihleri : 07-11 Haziran 2018 Başvuru Evrakları :

Detaylı

c. Yönelme Hâli: -e ekiyle yapılır. Yüklemin yöneldiği yeri, nesneyi ya da kavramı gösterir.

c. Yönelme Hâli: -e ekiyle yapılır. Yüklemin yöneldiği yeri, nesneyi ya da kavramı gösterir. ÇEKİM EKLERİ: Çekim ekleri, kelimelerin diğer kelimelerle bağ kurmasını, kelimelerin cümlede görev almasını sağlar, hâlini, sayısını, zamanını, şahsını belirler. Çekim ekleri eklendiği sözcüğün anlamında

Detaylı

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE TO BE (OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA. www.ekolayingilizce.com SIMPLE PAST (to be)

İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE TO BE (OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA. www.ekolayingilizce.com SIMPLE PAST (to be) İNGİLİZCE GRAMER SIMPLE PAST TENSE TO BE (OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI) GRAMER ANLATIMI ALIŞTIRMA İNGİLİZCE GRAMER (+) I was a student. She was a student. They were students. (?) Was I a student? Was she

Detaylı

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Lesson 31: Interrogative form of Will Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Reading (Okuma) Will it be sunny tomorrow? (Yarın güneşli mi olacak?) Will you lend her the car? (Arabayı ödünç verecek misin?)

Detaylı

can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için

can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için Can, could, would like to, may. a) can: e bilir, a bilir. can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için kullanırız. Olumlu cümle (can olumlu) cümlede yetenek bildirir. I can speak

Detaylı

Lesson 57 : all, both, each. Ders 57: Hepsi, her ikisi de, her biri

Lesson 57 : all, both, each. Ders 57: Hepsi, her ikisi de, her biri Lesson 57 : all, both, each Ders 57: Hepsi, her ikisi de, her biri Reading (Okuma) All the birds flew away. ( Bütün kuşlar uçtu.) Did you eat all of the cakes? ( Tüm kekleri yedin mi?) Not all the seats

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ UNIT 1. A Subject Pronouns 1 B The Verb To Be (+, -,?) 2 C Introducing Yourself 5.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ UNIT 1. A Subject Pronouns 1 B The Verb To Be (+, -,?) 2 C Introducing Yourself 5. UNIT 1 A Subject Pronouns 1 B The Verb To Be (+, -,?) 2 C Introducing Yourself 5 Yabancı Dil 1 WEEK 1 & WEEK 2 2015, Tekirdağ UNIT 1 A) SUBJECT PRONOUNS (KİŞİ ZAMİRLERİ) We use subject pronouns when the

Detaylı

ZAFER HOCA YDS ACADEMY HİBRİT ONLİNE EĞİTİM THERE IS, THERE ARE KONU ANLATIMI. Sonu iyi biten her şey iyidir

ZAFER HOCA YDS ACADEMY HİBRİT ONLİNE EĞİTİM THERE IS, THERE ARE KONU ANLATIMI. Sonu iyi biten her şey iyidir ZAFER HOCA YDS ACADEMY HİBRİT ONLİNE EĞİTİM THERE IS, THERE ARE KONU ANLATIMI Sonu iyi biten her şey iyidir Hibrit Online Eğitim Sistemi Nedir? Online Eğitimin Türleri 1. Naklen Eğitim 2. Kayıttan Eğitim

Detaylı

Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not

Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not Lesson 30: will, will not Ders 30: will, will not Reading (Okuma) I hope you will visit me one day. ( Umuyorum bir gün beni ziyaret edeceksin ) I think your sister will like that cellphone. ( Bence kız

Detaylı

Bu gerçeği bilen Atatürk, Türk Dil Kurumunu kurdu. ( Aşağıdaki ilk üç soruyu parçaya göre cevaplayın.)

Bu gerçeği bilen Atatürk, Türk Dil Kurumunu kurdu. ( Aşağıdaki ilk üç soruyu parçaya göre cevaplayın.) Dil ve kültür birbirini tamamlar. Biri olmadan diğeri olmaz. Dil, ulusal olduğu ölçüde ulusal kültür oluşur. Biraz Fransızca, biraz İngilizce çokça Arapça sözcüklerle dolu bir dil ile ulusal kültür oluşmaz.

Detaylı

How many - How much - some - any- a few - much - a little - only a few - a lot of

How many - How much - some - any- a few - much - a little - only a few - a lot of Countable Uncountable Nouns How many+ çoğul isim+ are there..? Kaç tane vardır? (sayılabilen isimlerle) How much + tekil isim+ is there..? Ne kadar vardır? (sayılamayan isimlerle) Sayılabilen isimlerin

Detaylı

Lesson 29: "It" in Various Usages. Ders 29: "It" Zamirinin Farklı Kullanımları

Lesson 29: It in Various Usages. Ders 29: It Zamirinin Farklı Kullanımları Lesson 29: "It" in Various Usages Ders 29: "It" Zamirinin Farklı Kullanımları Reading (Okuma) What time is it now? It s eight thirty. (Şu an saat kaç? Sekiz buçuk.) What day of the week is it today? It

Detaylı

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü EMTRAS [Turkish] My Headteacher is Okul müdürüm My Year Manager is Sınıf Müdürüm My Form Tutor is Sınıf öğretmenim My Form is Sınıfım P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü I must bring in a T-shirt, shorts

Detaylı

ÜNİTE 3 TO BE FORM YABANCI DİL I BATURAY ERDAL İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 3 TO BE FORM YABANCI DİL I BATURAY ERDAL İÇİNDEKİLER HEDEFLER TO BE FORM İÇİNDEKİLER To Be Form (am, is, are) Positive Statements (Olumlu Cümleler) Negative Statements (Olumsuz Cümleler) Question Form ( Soru Biçimi) Usage ( To Be Kullanımı) BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN

Detaylı

İNGİLİZCE SORU CÜMLELERİ

İNGİLİZCE SORU CÜMLELERİ İNGİLİZCE SORU CÜMLELERİ What are you cooking, Fatma Hanım? What is it, Mrs. Miller? What do you want? What is his name? What have you in your basket? What can I do for you? What is the meaning of Topkapı

Detaylı

Zamir: İsmin yerini geçici olarak tutabilen, isim gibi kullanılabilen, isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir.

Zamir: İsmin yerini geçici olarak tutabilen, isim gibi kullanılabilen, isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. [adıllar] Dil ve Anlatım 10. sınıflar 5. Ünite Zamir: İsmin yerini geçici olarak tutabilen, isim gibi kullanılabilen, isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. >>> ÖR: Ahmet'ten öğrendim. > Ondan

Detaylı

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION 1. Çeviri Metni - 9 Ekim 2014 A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION Why is English such an important language today? There are several reasons. Why: Neden, niçin Such: gibi Important: Önemli Language:

Detaylı

Past Continnons Tense ile sormak için Was veya were sözcükleri soru cümlesinin başında kullanılır. Cevabında mutlaka Yes / No bulunur.

Past Continnons Tense ile sormak için Was veya were sözcükleri soru cümlesinin başında kullanılır. Cevabında mutlaka Yes / No bulunur. Bu derste Past Continuous Tense zamamnını öğreneceksiniz. Past Continuous Tense geçmişte sürekli olarak gerçekleşen olayları anlatmak için kullanılan bir zamandır. Past Continuous Tense yardımcı fiil olarak

Detaylı

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR?

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? Big Fun veli mektupları, öğrencilerinizin mektuplar üzerine kendi resimlerini ve ailelerinin resimlerini çizerek kişiselleştirebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Veli

Detaylı

b) Irmak, deniz, sıradağ ve kimi ülke adlarıyla kullanılır: The Kızılırmak, The Atlantic Ocean, The Taurus Mountains, The United States

b) Irmak, deniz, sıradağ ve kimi ülke adlarıyla kullanılır: The Kızılırmak, The Atlantic Ocean, The Taurus Mountains, The United States 2) Belirli tanımlık : the a) Daha önce sözü edilen bir adı belirtmek için kullanılır: There is a book on the table. The book is not mine. Belirtilen çoğul adlarla da kullanılabilir: I bought ten books.

Detaylı

Lesson 72: Present Perfect Simple. Ders 72: Yakın Geçmiş Zaman

Lesson 72: Present Perfect Simple. Ders 72: Yakın Geçmiş Zaman Lesson 72: Present Perfect Simple Ders 72: Yakın Geçmiş Zaman Reading (Okuma) I have been to that cinema before. (Daha önce o sinemaya gittim.) He has studied English. (İngilizce eğ itimi aldı.) They have

Detaylı

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ Listmania Part 2 Ünite 12 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ 1 Ünite 12 LISTMANIA PART 2 Okutman Aydan ERMİŞ İçindekiler 12.1. PRESENT PERFECT & PAST SIMPLE... 4 12.1.1. Review of verb forms...

Detaylı

Simple Past Tense (Geçmiş Zaman)

Simple Past Tense (Geçmiş Zaman) Detaylı bilgi ve Temel Seviye Eğitimlerimiz ya da Özgün Materyallerimiz İçin; https://www.facebook.com/groups/ydsonlinedershane 1 İçindekiler 1.)Simple Past Tense in Cümle Yapısı... 3 A)Olumlu Cümleler...

Detaylı

Merhabalar, Rahat İngilizce başlangıç seti, 2. Bölüm Extra Dersine hoş geldiniz. Bu dersimizde, mini hikayemizdeki cümlelerin Türkçe anlamlarını öğreneceğiz. Haydi başlayalım. There is a woman. Her name

Detaylı

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 6 SBS PRACTICE TEST OH! Thank you very much. You are a A) occupied / fought

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 6 SBS PRACTICE TEST OH! Thank you very much. You are a A) occupied / fought SBS PRACTICE TEST 6 1.-5. sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. I was shopping officer. What were you doing he stole your bag? 1. Mustafa Kemal

Detaylı

DİLKO GRAMMAR. start up.

DİLKO GRAMMAR. start up. DİLKO GRAMMAR start up www.dilkoyayincilik.com İÇİNDEKİLER 1 PRONOUNS İngilizcedeki Cümle Yapısı A. SUBJECT PRONOUNS (Özne Zamirleri)...17 I, you, he, she, it, we, you, they B. OBJECT PRONOUNS (Nesne Zamirleri)...19

Detaylı

«Soru Sormak ve Bir Şey İstemek»

«Soru Sormak ve Bir Şey İstemek» «Soru Sormak ve Bir Şey İstemek» Soru sormak için kullanılan kalıplar. Önemli soru kelimeleri. Sorulan sorulara cevap vermek için kullanabileceğin kalıplar. Anlık kararlar ve öneriler için sık kullanılan

Detaylı

İNGİLİZCEDE TEMEL KAVRAMLAR

İNGİLİZCEDE TEMEL KAVRAMLAR İNGİLİZCEDE TEMEL KAVRAMLAR Gramer konu anlatımına geçmeden önce Temel Kavramlar başlığı altında, genel olarak bilmeniz gereken ve gramer konu anlatımımızı daha kolay anlamanızı sağlayacak yapıları açıklayacağız.

Detaylı

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR?

VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? VELİ MEKTUPLARI NASIL KULLANILIR? Big Fun veli mektupları, öğrencilerinizin mektuplar üzerine kendi resimlerini ve ailelerinin resimlerini çizerek kişiselleştirebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Veli

Detaylı

amerika birleşimiş devletleri

amerika birleşimiş devletleri İngilizce Lesson 15 place Where you want go Türkçe 15 ders yer, mekan nereye istiyorsun git Where do you want to go? nereye gitmek istersin? Countries Country Turkey Turkey is a country America America

Detaylı

Güz Dönemi Hafta Ünite Ünite İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu 1

Güz Dönemi Hafta Ünite Ünite İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu 1 Güz Dönemi Hafta İçeriği Ekstra Alıştırmalar Yazma Konusu - Eylül 0-5 Ekim 0 - Ekim 0 - Tanışma diyalogları Alfabe İsimierde eril/dişil ayrımı İsimlerin çoğul yapımı Ser fiili ve sıfatlar Ser fiili ve

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl Teor+Uyg. Saat Kredi AKTS. Mesleki İngilizce MSİ301 5 3+0 3 5. Yabancı Diller Yüksekokulu

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl Teor+Uyg. Saat Kredi AKTS. Mesleki İngilizce MSİ301 5 3+0 3 5. Yabancı Diller Yüksekokulu DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl Teor+Uyg. Saat Kredi AKTS Mesleki İngilizce MSİ301 5 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Türkçe Lisans Seçmeli Yabancı

Detaylı

Lesson 67: Tag Questions. Ders 67: Etiket Soruları

Lesson 67: Tag Questions. Ders 67: Etiket Soruları Lesson 67: Tag Questions Ders 67: Etiket Soruları Reading (Okuma) You will come with us, won t you? (Sen bizimle geleceksin, değil mi? ) The water is cold, isn t it? (Su soğuk, değil mi?) You really like

Detaylı

Baleybelen Müfredatı

Baleybelen Müfredatı Baleybelen Müfredatı Dil veya Lisan, İnsanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal veya yapay bir araç, kendisine özgü kuralları olan ve ancak bu kurallar içerisinde gelişen canlı bir varlık, temeli tarihin

Detaylı

FİRMA KAŞE ve İMZASI ŞİRKET ORTAĞI OLANLAR İÇİN İNGİLİZCE DİLEKÇE ÖRNEĞİ: ŞİRKET ANTETLİ KAĞIDINA İLGİLİ MAKAMA

FİRMA KAŞE ve İMZASI ŞİRKET ORTAĞI OLANLAR İÇİN İNGİLİZCE DİLEKÇE ÖRNEĞİ: ŞİRKET ANTETLİ KAĞIDINA İLGİLİ MAKAMA ŞİRKET ORTAĞI OLANLAR İÇİN İNGİLİZCE DİLEKÇE ÖRNEĞİ: ŞİRKET ANTETLİ KAĞIDINA İLGİLİ MAKAMA TARİH ŞİRKETİMİZ ORTAKLARINDAN SN,... TARİHLERİ ARASINDA ULKENİZE TURİSTİK AMAÇLI SEYAHAT EDECEKTİR.KENDİSİNİN

Detaylı

The Simple Past Tense (di-li geçmifl zaman) Time Expressions (Zaman Sözcükleri) yesterday : dün last week : geçen hafta last month : geçen ay last

The Simple Past Tense (di-li geçmifl zaman) Time Expressions (Zaman Sözcükleri) yesterday : dün last week : geçen hafta last month : geçen ay last ! ÜN TE V KONULAR The Simple Past Tense (di-li geçmifl zaman) Time Expressions (Zaman Sözcükleri) yesterday : dün last week : geçen hafta last month : geçen ay last year : geçen y l two hours ago : iki

Detaylı

Aviation Technical Services

Aviation Technical Services SKYJET Aviation Technical Services SKYJET Aviation Technical Services GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI A1 Seviyesi Ders Meteryalleri Interaktif Uygulaması bilgisayar ekran görüntüsü Önsöz Nasıl Çalışabilirim?

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü Possessive Endings In English, the possession of an object is described by adding an s at the end of the possessor word separated by an apostrophe. If we are talking about a pen belonging to Hakan we would

Detaylı

Lesson 64: Modal verbs Ders 64: Yardımcı fiiler

Lesson 64: Modal verbs Ders 64: Yardımcı fiiler Lesson 64: Modal verbs Ders 64: Yardımcı fiiler Reading (Okuma) He can cook almost any dish. (Neredeyse her yemeği pişirebilir.) You must solve your problems. (Sorunlarını çözmen gerekir.) He could be

Detaylı

DERS BĠLGĠLERĠ. Ders Adı Kodu Yarıyıl Teor+Uyg. Saat Kredi AKTS

DERS BĠLGĠLERĠ. Ders Adı Kodu Yarıyıl Teor+Uyg. Saat Kredi AKTS DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl Teor+Uyg. Saat Kredi AKTS Mesleki İngilizce YDİ302 6 3+0 3 5 Ön KoĢul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Şimdi de kesin bir zorunluluğun bulunmadığını ifade eden cümlelere örnekler verelim:

Şimdi de kesin bir zorunluluğun bulunmadığını ifade eden cümlelere örnekler verelim: 1 You mustn't smoke here. It's dangerous. (Burada sigara içmeniz yasaktır. Tehlikelidir.) 2 We mustn't park our car here. There's no-parking sign. (Arabanızı buraya park etmemiz yasak. Park edilmez işareti

Detaylı