HAFTALIK STRATEJİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAFTALIK STRATEJİ 09.09.2014"

Transkript

1 HAFTALIK STRATEJİ Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir.yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Menkul Değerler A.Ş., her hangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez. Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 " Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2 Fed Etkisi ve Jeopolitik tansiyondaki hafifleme döngüsü emtialarda normalleşmeyi başlattı Jeopolitik tansiyonda görünüm olarak sakinleşme, beraberinde emtialar üzerinde Fed etkisinin daha berrak olarak görünmesini sağladı. Bu bağlamda, iki emtianın Fed üzerinde yaşadığı etkileşim ön plana çıkıyor; ham petrol ve altın. Bunun yanı sıra, son gelen beklentilerin oldukça altında olan Tarım dışı istihdam verileri ise, Jackson Hole da Yellen ın istihdam piyasasının algılandığından daha kötü durumda olabileceği şeklindeki argümanının desteklendiği izlenimi ortaya çıkmıştı. Bu durumun piyasalar açısından çok destekleyici olduğunu düşünmüyoruz; çünkü piyasalar Fed in erken faiz artırımını çoktan fiyatlamış durumda ve bu tarz gelebilecek beklentileri karşılayamayan verilerin piyasaların sadece bu erken faiz artırımı fiyatlamasına ait bir düzeltme olarak algılamak gerektiğini belirtmek gerekir. Ayırca Fed in yakından izlediği ve bugün açıklanacak olan JOLTS in de yine güçlü gelmesi durumunda, son gelen zayıf istihdam verilerinin etkisini azaltacak olacağını belirtelim.

3 BRENT Jeopolitik gelişmelerin yukarı çekmeyi başaramadığı emtialardan birisi de ham petrol olarak karşımıza çıkmakta. Jeopolitik gelişmelerin hafiflemesi ya da tansiyonun artmasının yalnızca Haziran ayında oluşan volatilite ile ham petrolde karşılığının olduğunu gördük. Bu sürecin dışında, yaşanan gelişmelere karşılık Brent hiçbir şekilde yukarı yönlü tepki vermeden 100 dolar seviyelerin altına kadar gelmiş oldu. Bunun altında yatan en önemli iki nedenden birisi; Fed fiyatlamalarının emtialara yansıması diyebiliriz. Dolar endeksindeki değerlenme ile Brent in varil fiyatında da jeopolitik risklerin ötesinde güçlü bir aşağı yönlü fiyatlama oluştu. Bir diğer önemli husus ise, spekülatif hareketlerin ötesinde Brent in arz-talep bağlamındaki konumu. Daha önceki raporlarımızda da paylaştığımız gibi, Irak taki gelişmeler neticesinde, arzın talep ile dengelenmesi adına OPEC ülkelerinin atıl kapasitelerini üretime soktuklarını gördük. Haziran ayından itibaren gerçekleştirilen bu eylem, Ağustos ayında Irak ta dahi üretimin Temmuz ayına göre artmış olması ve OPEC ülkelerin üretimde artışa geçmesiyle üretim seviyesinin Eylül 2013 seviyelerine geldiğini görmekteyiz. Eylül 2013 ile bugünkü Brent seviyelerine baktığımızda dolarlık bir fark olduğunu görüyoruz. Eylül 2014 üretim verilerinin Ağustos taki arzın yükselmesinden kaynaklı olarak düşüş eğilimine girecek olmasını beklersek, Brent te yalnızca dolar endeksindeki değer kazanımı ile aşağı yönlü bir baskı oluşacaktır. Özetle, 100 dolar seviyesinin altındaki hareketlerin kalıcı olmayacağını, bunun arz dengelenmesi ile sağlanacağını, 110 dolar üstü seviyelerin ise yine kalıcı olamayacağını bunun da Fed fiyatlamasıyla oluşan dolar endeksindeki değerleme ile sağlanacağını belirtebiliriz. Ağustos ayına ait Çin dış ticaret dengelerine baktığımızda, ithalatın %3 lük beklentiye karşılık %2.4 yıllık bazda gerilediğini görmekteyiz. Buna karşılık, ihracatta ise yıllık bazda %9 luk artışa karşılık %9.4 artış gerçekleştiğini gördük. Bu bağlamda, dünyanın 2. en büyük petrol tüketicisi ülke olan Çin deki ithalatın (yani talebin) beklentilerin oldukça altında kalması ile Brent üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşmuştu. Bu faktörün de arz-talep bağlamında dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtelim.

4 Alçalan takoz formasyonuna dikkat edilmesi gerekiyor. Satıcıların sürekli daha düşük fiyattan satış yaptığını gözlediğimiz bu formasyon, bize bir süre sonra satıcıların arzının azalıp fiyatların yukarı sıçrama yapabileceğini göstermekte. Bu bağlamda üst çizginin yukarı yönde kırılması durumunda formasyonun yukarı hareketi devamında getirebileceğini söyleyebiliriz. XAUUSD Fiyatlamalarda yukarı hareket gerekçesinin kalmadığı emtialardan birisi de altın olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar bu beklenti birkaç haftadan beri var olmuş olsa da, altında bu geri çekilme hareketinin gecikmeli de olsa gerçekleşmeye başladığını görüyoruz. Jeopolitik gelişmelerin altın için güvenli liman algısı altında spekülatif olarak kullanıldığını gördük. Fakat bu süreçten itibaren, Fed in erken faiz artırımı fiyatlaması ile değerlenen dolar endeksinin altın üzerinde doğal olarak güçlü ancak kademeli etkisini görmeye başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, jeopolitik gelişmelerde tansiyonun artması sonucu oluşan yukarı hareketlerin, bu süreç içerisinde satış fırsatı olarak değerlendirilmesi diyebiliriz. Çünkü bahsettiğimiz gibi, dolar endeksindeki değerlenme karşısında, jeopolitik gelişmeler yalnızca küçük bir ters etki oluşturabilir. Bu bağlamda bu hareketler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

5 26 Ağustos tarihinden itibaren zaman bölgelerinin de işaret ettiği gibi, düşüş döngüsüne girmiş bulunduk ve bu hareketin grafikte de gördüğümüz kırmızı aşağı kanal ile paralel olarak işlem günü daha sürmesini bekleyebiliriz. Belirttiğimiz gibi, özellikle Ukrayna- Rusya arasındaki gerilime bağlı olarak oluşacak hareketlerin bu aşağı kanal karşısında tepkiler olarak karşımıza çıkacağını belirtelim ve 10-11işlem günü kadar daha 2 Haziran daki dip seviyesinden bugüne uyguladığımız Fibo destek bölgesindeki 1240 seviyelerine kadar düşüşün devam edebileceğini söyleyebiliriz. EURUSD EURUSD deki aşağı yönlü hareketin momentumunun devamı için en önemli göstergenin EUR tarafında, söz konusu açıklanan VDMK alımının miktarı ve ne kadar süreceği soru işaretlerinde gizli diyebiliriz. Bu iki parametre, USD tarafındaki değer kazanımın dışında, paritenin daha aşağıları ne kadar güçlü görebileceği yönündeki sorunsala da cevap vermiş olacak. Bu konuya Draghi nin piyasaların hali hazırda beklediği alımların miktar ve ne kadar süreceği yönündeki beklentilerinin oldukça üzerinde bir politika izleyeceği yönünde olacağını söyleyebiliriz. Çünkü konuya para politikaları ve mali politikalar düzleminde baktığımızda, Draghi nin uzun bir süredir Almanya yı genişleme politikaları yönünde ikna etmeye çalıştığını biliyoruz. Almanya nın bu konuda kendi iç ticaret dinamiklerinden dolayı taraftar olmadığını biliyoruz; fakat Draghi nin VDMK ile kendisine bir genişleme politikası alanı açıldığında bunu sonuna kadar kullanacağını bilmemizin daha önemli olduğunu belirtelim. Çünkü, Draghi Avrupa Parlamentosuna Alman parlamenterlerin VDMK nın kapsamı ile ilgili olarak sorulan

6 soruya VDMK alımının ECB nin görev tanımında olduğu yönünde cevap verdiğini gördük. Yani, Draghi, piyasaların genişleme politikasının uygulanmamasından dolayı Eurozone da toparlanma görülmediği yönündeki algıları bertaraf edip, başarısızlık olması durumunda, mali politikalardaki eksikliklerden kaynaklı olduğunu belirtebilecektir. Bu nedenle, Draghi yönetimindeki Avrupa Merkez Bankası, şu anda beklenenden çok daha yüksek miktarda VDMK alımından faydalanmak isteyecektir. Bu da paritenin güçlü bir şekilde daha da aşağıları görmesine sebep olacaktır bölgesindeki güçlü destek seviyesine kadar, saatlik grafikte oluşabilecek soluklanmalar dışında önemli bir destek görülmemekte. Bu seviyeden sonra bir müddet yatay hareket oluşabilir. Ancak bu ayki FOMC de faiz artırımına ilişkin daha şahin görünüm ile paritenin güçlü şekilde daha aşağıları görmesi oldukça kolay olacaktır.

7 USDJPY Japonya dan gelen 2. Çeyrek revize büyümesi ile BOJ un ilavi genişleme politikası izleyeceği beklentisi konusunda bir konsensus oluşmaya başladı. Nikkei deki yukarı hareketi de açıklayan bu beklenti USDJPY yi de yukarılara taşımaya devam ediyor. Daha önce de paylaştığımız gibi, BOJ ve Abe hükümeti için önemli olan iki faktörün enflasyon verilerinden ziyade, dış ticaret dengesi ve büyümenin ön planda olduğunu belirtelim ve bu iki faktörün de giderek iyileşme eğiliminden ziyade bozulmaya uğradığını söyleyebiliriz. Bu bağlamda, USDJPY nin daha yukarılara ilerlemesinin oldukça mümkün olduğunu söyleyebiliyoruz. Yen i zayıflatıcak bir diğer faktörün ise Abe hükümetindeki yeni kabine üyesi olan Sağlık Bakanı Shiozaki nin açıkladığı yeni eylem planı diyebiliriz. Dünya nın en büyük yatırım fonu olan Japonya emeklilik fonunun düşük getirili düşük riskli tahvillerden ziyade yüksek getirili tahvil ve hisse senetleri ile yüksek riskli ürünlere yönelecek olmasını açıklayan Shiozaki nin bu planı ile Yen Japonya tarafındaki bu gelişme ile dolaylı ancak güçlü bir şekilde değer kaybına uğrayacaktır. Dolar endeksindeki yukarı eğilime karşılık olarak, Japonya tarafında bahsettiğimiz bu etken ile birlikte net ihracat ve büyüme verilerindeki zayıflık ile genişleme politikalarının artırılacağı beklentisi ile paritenin daha yukarıları görmesi mümkün olacaktır. Büyüme verisini takiben direnç seviyesinin kolaylıkla kırıldığını gördük. Sırada direnç seviyesinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtelim.

8 GBPUSD İskoçya nın bağımsızlığı için yapılacak referanduma ait kamuoyu yoklamalarında ilk kez %50 nin üzerinde oy çıkmasıyla sterlinin büyük baskıya maruz kaldığını gördük. Bu gelişmeyi takiben, Başbakan Cameron un İskoçya nın ayrılmaması için her türlü çabanın sarf edileceğini belirtmesi de bu konuda dikkate alınması gereken bir husus olarak karşımıza çıkmakta. Bu da İskoçya nın bağımsızlığına kavuşması için her türlü eforun harcanmaya hazır olunduğu mesajı ile sterlinin bu konuda ciddi baskılar görmeyeceği beklentisini oluşturabilir. Politik bağlamdaki bu gelişmenin yanı sıra, konuya BOE cephesinden bakarsak, Carney nin bugünkü konuşmasında, ücret artışlarının ve büyümenin momentumunu koruması durumunda 2015 Bahar a kadar faiz artırımına gidilebileceğini söylemesi parite için yukarı hareketi tetiklemiş oldu. Daha önce de paylaştığımız gibi, BOE nin jeopolitik gelişmeler ve Eurozone ticari döngüsündeki zayıflamadan kaynaklı olarak İngiltere ye olan dış talebin azalması ile (Eurozone İngiltere nin ihracatının %45 ini kapsamakta) BOE nin büyümenin iç talepten ziyade dış talep ile senkronize olarak büyümesini desteklediği şeklindeki argümanı karşımıza çıkarmasına sebep oldu ve bu da sözlü yönlendirmeler ile piyasaların bugün açıklanan 2015 ilk çeyrek yönündeki fiyatlamaları daha ileri tarihlere taşımasını sağladı. Ancak BOE Ukrayna-Rusya nın en azından masada karşılıklı oturmasının tansiyonun belirgin şekilde çözüm yönünde azaldığı şeklinde bir beklentiyle ve daha da önemlisi ECB nin açıkladığı VDMK alımı ile İngiltere ihraç mallarına olan geçtiğimiz ay görülen belirgin düşüşün tekrar gerçekleşmeyip büyümenin dış talep ile desteklenmeye devam edeceği algısı ile, piyasalara tekrar faiz artırımı için 2015 ilk çeyrek işaretini vermiş oldu. Ukrayna-Rusya gerilimi ve Eurozone daki VDMK alımı ile dış talebin artması parametrelerinin dışında, ilk faiz artıran ülke olarak piyasalarda hatırlanmak isteyen (böylece resesyondan resmi olarak çıktığı ilan edilmiş ülke olarak algılanacak olması) bir BOE ile karşı karşıya olduğumuzu belirtelim; bu nedenle bahsettimiz faktörlerin düzelme eğilimine girilmesiyle piyasalara daha güçlü erken faiz artırımı sinyali verip bu konuda Fed i gölgede bırakabilir ve GBPUSD yi yukarı seviyelere taşıyabilir.

9 1.60 seviyesi üzerinden 2013 Mart ayından itibaren oluşmuş yukarı trende ait düzeltme seviyesinden yukarı hareketin Carney nin erken faiz artırım söylemleri ve İskoçya konusuna Cameron un yapıcı açıklamaları ile gerçekleştiğini gördük. Bu nedenle bu seviyenin dip olarak algılanabileceğini, buradan itibaren yukarıda bahsettiğimiz parametreler ile tekrar yukarıların görülebileceğini belirtebiliriz. S&P 500 S&P 500 için her senaryonun yukarı hareketi destekleyeceğini görmekteyiz. Birinci senaryo olan faiz artırımının piyasanın şu anki fiyatlamadan geç olacak şekilde (isithdam verilerindeki bozulma ile) gerçekleşmesi durumunda endeksin risk iştahının yüksek kalması neticesinde devam edecek olması. İkinci senaryo olan erken faiz artırımının olması durumunda ise, güçlenen Amerikan ekonomisine bağlı olarak şirket karlılıklarındaki artış beklentisi neticesinde endeksin yukarı taşınacak olması diyebiliriz. Bunun en belirgin örneğini geçtiğimiz günlerde Brent in gerilemesi ile enerji şirketlerine olan negatif yansıması ile S&P 500 ün gerilemesiydi. Bu bağlamda, Amerikan ekonomisindeki düzelmelerin şirket karlılıklarına yansıyacak olması fiyatlaması ya da kötüleşen istihdam verileri neticesinde Fed in faizleri erken artırmayacak fiyatlaması ile S&P 500 ün yeni zirveleri görebileceğini paylaşabiliriz.

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 9.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 1.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.0mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) NZD AUD GBP JPY EUR 06 ŞUBAT 2017 FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 5.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.9mr

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 8.2mr $ artarken, son birkaç haftada görülen net kısa pozisyonlar ön plandaydı(5.1mr $

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 12.5mr $ artarken, son dört haftada ise net 6.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ arttı. Son yedi haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son beş haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 29.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 18.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,35255 1,35265 0,01 ALTIN 1318,95 1310,42 0,64 USDTRY 2,14087 2,12284 0,84 TRY 2,89664 2,87179 0,85 USDJPY 101,166 101,328 0,16 GBPUSD

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015 Foreks Bülten 11 Eylül 2015 ABD de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre işsizlik sigortası maaşına başvuruda bulunanların sayısı 5 Eylül ile sonlanan haftada 6 bin kişi azalarak 275k oldu.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Dolar, yatırımcıların dikkatlerini ABD'de faiz artırımına ilişkin beklentilere çevirmesi ile birlikte önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazanırken, Asya hisse senetleri, petrol

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015 Foreks Bülten 14 Eylül 2015 İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Kristin Forbes Cardiffte katıldığı bir konferansta Sterlindeki değer kazanımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin önceki

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Merkez bankalarının politika kararlarında belirleyici faktörlerden biri olarak yakından takip edilen Çin Ekonomisinde özel sektörün açıkladığı İmalat PMI üst üste onuncu

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 22.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,32803 1,32430 0,28 ALTIN 1276,52 1280,00 0,27 USDTRY 2,17700 2,17479 0,10 EURTRY 2,89177 2,88089 0,37 USDJPY 103,845 103,876

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 08.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37410 1,37966 0,40 ALTIN 1297,05 1308,40 0,87 USDTRY 2,10899 2,09559 0,63 TRY 2,89809 2,89118 0,23 USDJPY 103,092 101,812 1,24 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 25.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,34631 1,34296 0,24 ALTIN 1293,48 1307,22 1,06 USDTRY 2,09166 2,09314 0,07 EURTRY 2,81748 2,81118 0,22 USDJPY 101,807 101,845 0,03

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014 07.10.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,26546 1,26686 0,11 ALTIN 1206,93 1208,83 0,15 USDTRY 2,26684 2,27354 0,29 EURTRY 2,86950 2,88141 0,41 USDJPY 108,772 108,018 0,69

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014 Endeks 30 Nisan Kontratı Kapanış 87,225 Hacim (Bin TL) Değişim -1,61% 1.586.953 Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının, yeni haftaya da zayıf başlamasını beklemekteyiz. Haftaya başlarken

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda devam eden FED iyimserliği Dolar varlıklarını aşağı çekerken, genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde yükselişler takip edildi. ABD tarafında açıklanan haftalık

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 12.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37526 1,37567 0,02 ALTIN 1288,65 1295,65 0,54 USDTRY 2,07478 2,08034 0,26 TRY 2,85190 2,86187 0,34 USDJPY 101,877 102,115 0,23 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Küresel hisse senetlerinde toparlanmalar dün hız kazandı. Çin borsalarının öncülüğünde Avrupa ve ABD borsalarında değer kazançları haftaya yapılacak FED toplantısı öncesinde piyasaların

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 25.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,32026 1,31918 0,08 ALTIN 1280,29 1276,60 0,29 TRY 2,17592 2,17760 0,07 EURTRY 2,87333 2,87330 0,01 JPY 104,230 104,052 0,17 GBP

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

24 Nisan Haftalık Ekonomik Takvim TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 24-28 Nisan 2017 TCMB, BOJ VE ECB KARARLARI KÜRESEL PİYASALARDA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan veriler karmaşık bir tablo çizerken dolar endeksinin hafta

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 18.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33931 1,33631 0,22 ALTIN 1302,00 1298,09 0,30 TRY 2,16453 2,16308 0,06 EURTRY 2,89597 2,89119 0,16 JPY 102,326 102,563 0,23 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 08.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22837 1,23170 0,27 ALTIN 1187,51 1203,12 1,31 TRY 2,25953 2,26808 0,37 EURTRY 2,77554 2,79465 0,68 JPY 121,648 120,685 0,79 1,55759

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalarda FED Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamaların etkileri ve doların piyasalarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. İngiltere de açıklanan imalat ve sanayi üretim verileri

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, genel olarak iyi çıkan şirket karları ve ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat sektörünün iyileşmekte olduğunu işaret eden verilerin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor Mario Draghi ile Değer Kaybeden EUR Global Risk İştahındaki Azalma ile Hayat Buldu 13 Kasım 2015 FOMC Yetkililerinin Para Politikası Hakkında Düşünceleri... New York Fed Başkanı William Dudley Aralık'ta

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 26.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31917 1,31671 0,18 ALTIN 1276,61 1280,89 0,33 USDTRY 2,17753 2,16454 0,60 TRY 2,87354 2,85063 0,80 USDJPY 104,056 104,058 0,01 GBPUSD

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 14.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33640 1,33647 0,01 ALTIN 1312,53 1313,26 0,05 TRY 2,15591 2,15125 0,21 EURTRY 2,88291 2,87700 0,20 JPY 102,426 102,446 0,01 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 19.09.2014 Açılış Kapanış % USD 1,29218 1,28308 0,70 ALTIN 1224,47 1215,46 0,73 USDTRY 2,22426 2,23439 0,45 TRY 2,87584 2,86749 0,29 USDJPY 108,680 109,063 0,35 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 23.07.2014 Açılış Kapanış % 1,34653 1,34627 0,01 ALTIN 1306,36 1304,41 0,14 TRY 2,10566 2,08727 0,87 TRY 2,83657 2,81048 0,91 JPY 101,458 101,476 0,01 GBP 1,70633

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 07.08.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015 Foreks Bülten 07 Eylül 2015 Amerika Birleşik Devletlerinde Tarım Dışı İstihdam Ağustos ayında 173k artış gösterirken işsizlik oranı yüzde 5.1 düzeyine geriledi. Açıklanan verinin 215k olan piyasa beklentilerinin

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi dünkü konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Draghi, zayıf verimlilik ve düşük büyümenin Euro Bölgesi ekonomisinde kalıcı risklere sebebiyet

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın attığı döviz likidite adımları TL varlıklarına destek olurken seçimlere sayılı günler kala FBI'ın Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'un

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya piyasalarında Japonya Nikkei endeksi % 0.44 artıda 73 puan farkla 16.846 seviyesinde ve Çin Şanghay Composite endeksi ise % 0.13 ekside 2.818 seviyesinden günü karşılıyor. USDJPY günü

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 17.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35733 1,35468 0,20 ALTIN 1271,65 1270,44 0,10 TRY 2,14163 2,14829 0,31 EURTRY 2,90751 2,91087 0,12 JPY 101,826 102,144 0,31 GBP

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 11.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35474 1,35311 0,12 ALTIN 1259,61 1260,79 0,09 TRY 2,07938 2,11559 1,74 TRY 2,81739 2,86339 1,63 JPY 102,351 102,072 0,27 GBP 1,67560

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 17.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38154 1,38132 0,01 ALTIN 1302,25 1295,05 0,55 USDTRY 2,13553 2,12629 0,43 EURTRY 2,95363 2,93995 0,46 USDJPY 102,226 102,385 0,15

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 03.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,37670 1,37198 0,34 ALTIN 1289,65 1286,45 0,24 TRY 2,13010 2,13150 0,06 EURTRY 2,93194 2,92431 0,26 JPY 103,879 103,930 0,04 GBP 1,66257

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 16.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37091 1,36954 0,09 ALTIN 1295,95 1293,30 0,20 USDTRY 2,09779 2,09813 0,01 EURTRY 2,87265 2,87313 0,01 USDJPY 101,576 101,529 0,04

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Bazı kamu şirketlerinin hisse devirleriyle gündem gelen Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklamalar bugün de yakından takip edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, fonun ekonomideki üretime yardım

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 3 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Avrupa Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında piyasanın beklediği gibi faiz değişikliğine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015 Foreks Bülten 10 Eylül 2015 ABD tarafında İş İmkanları ve Personel Değişimi(JOLTS) Temmuz ayında 5.2m olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 5.75m açıklanarak iş gücü piyasası hakkında olumlu sinyaller

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Aralık 2014 12.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,24102 1,24558 0,36 ALTIN 1227,25 1222,35 0,39 TRY 2,27663 2,29703 0,89 EURTRY 2,82747 2,86068 1,17 JPY 118,645 118,808 0,13 GBP 1,57315

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 16 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fed bu toplantısında da piyasanın beklentileri doğrultusunda faiz artışına gitmedi. Büyüme beklentisi %2,2

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 14.07.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,36020 1,36183 0,11 ALTIN 1339,02 1306,95 2,39 TRY 2,11866 2,11583 0,13 EURTRY 2,88242 2,88187 0,01 JPY 101,369 101,532 0,16 1,71184

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor. 24 Ekim 2016

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor. 24 Ekim 2016 24 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı