HAFTALIK STRATEJİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014"

Transkript

1 HAFTALIK STRATEJİ Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir.yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Menkul Değerler A.Ş., her hangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez. Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 " Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2 Jackson Hole ile Yellen güvercin duruş yerine rasyonel duruş vurgusunda bulundu Geçtiğimiz Cuma Janet Yellen ın istihdam konulu konuşmasında piyasalara düzelme eğilimindeki istihdam konusunda ekonominin hangi seviyede olduğu yönünde bir konuşma gerçekleştirdiğini gördük. Bu durum Fed in güvercin üyelerinin istihdam konusundaki kötümserliğini bildiğimiz için sürpriz olarak karşımıza çıkmadı; bunun neticesinde, piyasaların erken faiz artırımı için en güçlü fiyatlama yaptığı konu olan istihdamın dahi Fed tarafından güçlü görülmediği piyasalarda yansıma yaratmış oldu. Fed üyelerinin en öncelikli endişesinin, zayıf büyümeye ivme kazanamamış sanayi üretimine karşılık istihdam eğiliminin güçlü görünüyor olması; ki bu da piyasalarda Yellen ın istihdamın politika kararlarında öncelikli olduğu yönündeki güçlü sinyallerinin arkasından erken faiz artırımı beklentilerini yoğunlaştırmıştı. Fakat görünüyor ki, ivmeli bir üretim artışıyla birlikte oluşacak bir güçlü büyümenin eksikliğiyle, istihdamdaki görece düzelme ile yapılacak erken faiz artırımının maliyetinin hiç faiz artırımına gidilmemesi durumunda katlanılacak maliyetten fazla olduğu bakış açısının Fed üyeleri arasında asıl yaygın olan görüş olduğunu söyleyebiliriz. Bunu en net anlayabildiğimiz kısım, oldukça şahin bilinen Fischer ın Yellen tarafından geçtiğimiz hafta iletişim komitesinin başına getirilmiş olması diyebiliriz; çünkü bu durum bize Fischer ın diğer şahin üye olan ve son tutanaklarda erken faiz artırımı yönündeki görüşünü tekrarlayan Plosser dan bir miktar ayrıştığını göstermekte, bu da Fischer ın da istihdam ayağı ile yapılacak bir faiz artırımının doğru olmadığı argümanını kabul ettiği anlamına gelmekte. Erken faiz artırımı için istihdamın yanı sıra, büyüme ve sanayi üretiminin en az enflasyon kadar önemli olduğunu hatırlatalım ve bu bağlamda 2. Çeyrek reviz büyüme verisinin bu bağlamda çok önemli olduğunu belirtelim.

3 EURUSD Jackson Hole da Draghi nin gerçekleştirdiği konuşma ise, dinleyenleri ikiye böldü. Draghi nin Eurozone da bir türlü belirgin bir toparlanma gösterememesine karşılık ECB nin daha konvansiyonel olmayan araçların devreye sokulacağı yönünde mi; yoksa Eurozone için ECB nin yapabileceklerinin bununla sınırlı olduğu yönünde, yani topun artık mali politikalarda olduğu şeklinde mi bir sinyal vermeye çalıştığı konusunda piyasalar kararsız kaldı. Bu konuyla ilgili olarak görüşümüz, Draghi nin geçtiğimiz ay Avrupa Parlamentosu na yaptığı sunumda, konvansiyonel olmayan araçların (VDMK yı kastederek) ECB nin görev tanımında olduğu şeklindeki açıklamalarının Draghi nin para politikalarında yapılabilecek daha enstrümanların olduğu ve bunlar da uygulanmadan topun mali politikalara tamamen bırakılamayacağını düşünmüyoruz. Özetle, toplantıdan çıkardığımız sonuç, ECB nin varlık alımına gidecek olması yönünde olmakta. Bu da güçlenen dolark endeksiyle birlikte, bu bağlamda paritenin keskin bir şekilde olması gereken seviyelere hızla gelebileceği sinyalini vermekte Mart tan bu yana gelen yukarı kanal hareketine ait Fibo düzeltme seviyelerinden olan destek seviyesinin hızlı bir şekilde son satış dalgasyıla kırıldığını görüyoruz. Bu seviye etrafında bir dalgalanma görülebilir. Aynı şekilde 50 günlük hareketli ortalamanın aşağı kanala paralel hareket ediyor olması da bu aşağı eğilimdeki ivmenin kolay kolay sona ermeyeceği sinyalini bize veriyor bandında bir soluklanma olması durumunda, desteğine eğilim başlayabilir seviyesi saatlik grafikte de direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Bu nedenle, ancak seviyesine kadar bir tepki hareketi olabileceğini ve daha sonrasında bu seviyelerden geri çekilmelerde ise alçalan kama formasyonu ile seviyesinden hafif bir destek alabileceğini belirtebiliriz. Fakat eğilim aşağıda olmaya devam ediyor.

4 USDTRY Dolar endeksinin erken faiz artırımı fiyatlaması ile değer kazanımına paralel olarak değer kaybeden gelişen ülke para birimleri içerisinde TRY nin içerideki belirsizlik algısının devamı ile görece daha çok değer kaybettiğini görüyoruz. Grafikte de gördüğümüz üzere, 23 Temmuz da başlayan dolar endeksindeki değerlenme sürecinde TRY nin bugüne kadar en çok değer kaybeden para birimleri arasında olduğunu görmekteyiz. Bu da TRY nin geçmişteki performansına paralel olarak karakteristiğine uygun bir durum diyebiliriz. TRY nin USD karşısındaki seyri tarihsel olarak yukarı ve aşağı yönlü hareketlerde diğer EM para birimlerine göre daha keskin olmakta; bu da dolar endeksinde bu süreçteki değer kazanımı sürecinde TRY nin değerini diğer para birimlerine göre daha çok etkilemiş durumda. Yukarı kanal formasyonunun devam ettiğini günlük grafikte görmekteyiz seviyesine kadar oluşabilecek bir hareket sonrasında gelecek geri dönüşün ardından tekrar oluşacak yukarı hareketin ivmesi, yıl sonunda USDTRY nin hangi seviyeler aralığında kapatılacağına dair önemli sinyaller verecektir den sonra oluşan yukarı hareketlerin ivmesinin azalması durumunda yıl sonunda 2.25 orta noktaya sahip bir USDTRY karşımıza çıkabilir; ki 2.20 testinin sonucunda yukarı hareketlerde dengelenmenin ve hafiflemenin olmasını, bununla birlikte son 1 aylık satış dalgasının yerine daha hafif bir yukarı hareket öngörmekteyiz.

5 USDJPY USDJPY de geçtiğimiz hafta verdiğimiz keskin yukarı hareket sinyalinin ardından, Fed etkili olarak dolar endeksinin değer kazanımını sürdürmesi ve Japonya tarafında ise deflasyon riski fiyatlamasının oldukça ön planda olup, BOJ un ilavi genişlemeci politikalar izleyeceği beklentileriyle, paritenin 104 seviyelerine geldiğini görmekteyiz. Bu eğilimin yıl sonuna kadar devam edebileceğini, bu nedenle de aşağı hareketlerin bir alış fırsatı olması gerektiğini düşünüyoruz. Teknik olarak, seviyesindeki direncin izlenmesi gerektiğini belirtebiliriz. Grafiğe daha genel olarak baktığımızda, paritenin yılbaşından itibaren bandında mükemmel bir şekilde yatay bir seyir izlediğini görüyoruz. Bu nedenle 104 üzerindeki kapanışların, bu yatay hareketin yerini yukarı trende bıraktığı argümanını onaylamış olabileceğiz. Bunun yanı sıra, son yukarı hareketle birlikte, yukarı trendin yaklaşık 1 aylık ayı tuzağı sonunda tekrar devam ettiğini görmüş oluyoruz. Diğer kritik konu ise muhtemel bir OBO formasyonunun oluşmadığını görebilmemiz için, geri çekilmelerde yeşil yukarı trendden tepki hareketi oluşması gerekmekte; ki konjonktürel eğilimler gereği geri çekilmelerin seviyelerinde sınırlı kalıp tekrar 104 üzerinde kapanışların oluşacağı yukarı hareketlerin devamını beklemekteyiz. Bunu en güçlü destekleyen argümanımız ise, bugün itibariyle 50 günlük HO nun 100 günlük HO yu yukarı yönde kesmiş olması; bu da bize yukarı hareketin görece güçlü bir şekilde devam edeceği sinyalini vermekte.

6 S&P 500 Janet Yellen ın Jackson Hole sonrası yaptığı açıklamaların piyasalardaki olumlu yansımasını geçtiğimiz Cuma yine jeopolitik risklerin ön plana çıkmasıyla görememiştik. Fakat bu hafta başından itibaren Amerikan futuresları da dahil olmak üzere, Jackson Hole sonrası atmosferi olumlu karşılamış gibi görünmekte. Bu da daha önce ortaya koyduğumuz Jackson Hole sonrası yeni zirvelerin oluşabileceği argümanını destekler nitelikte olmakta. Teknik olarak, muhteml bir OBO formasyonunun söz konusu olduğunu daha önce paylaşmıştık ve ilk omuza ait boynun kırılmasıyla baş kısmı hareketinin halen devam ettiğini belirtebiliriz. Bu bağlamda ilk omzun 1992 seviyelerinde yer alması, baş için yeni zirve seviyelerinin oluşması ihtimalini ortaya koymakta üzerindeki (örneğin 2020 deki direnç) hareketlerin neticesinde ikinci omuz formasyonu için bir kısmi geri çekilme görebiliriz. Fakat kısa vadede, hem konjonktürün hem de teknik bakışın bize sunduğu yukarı hareketin devamı diyebiliriz.

7 XAUUSD Altında görüldüğü üzere, jeopolitik riskler üzerinden bir fiyatlama oluşma döngüsünün bu süreç içerisinde sona erdiğini belirtebiliriz. Yani bu süreç boyunca altında diğer süreçlerde de olduğu gibi, fakat daha ağırlıklı bir şekilde teknik analiz ön planda olacaktır. Zaman bölgelerinin işaret ettiği tarihten itibaren, yani 12 Ağustos tarihinden itibaren fiyatlarda bu öngörüye mükemmel paralel bir şekilde keskin bir aşağı dönüş oluştu ve 1278 destek seviyesinde alçalan çift tepe formasyonunun da işaret ettiği şekilde oluşan satış hareketinin Cuma günü itibariyle soluklanma evresine geçtiğini gördük. Bugün itibariyle ise bu seviyenin aşağı yönde kırılabileceğini görüyoruz. Bu durumda, aşağı eğilimin devam edeceği beklentimizle birlikte, ilk olarak 1268 seviyesindeki yılbaşından bugüne oluşmuş yukarı trende ait çok kritik 1268 seviyesinin test edilmesine geçilecektir. Bu seviyenin kırılması durumunda altında günlük bazda bir destek seviyesi olmamakta, bu nedenle 1268 altındaki hareketlerde serbest düşüş görebiliriz. Kısa vadede 1268 seviyesine yaklaşıldıktan sonra, bu seviyenin güçlü olmasından kaynaklı olarak 1268 etrafında yoğun bir hareket görebiliriz. Bununla birlikte, aşağı kanal formasyonunun da devam edebileceği bakış açısıyla birlikte, 1268 yukarı trend desteği sonucundaki tepki hareketinin ardından, aşağı kanalın 1290 seviyesinde direnç oluşabilir. Genel olarak, aşağı hareketin 1268 seviyesine kadar gerçekleşeceğini bu seviyenin güçlü olmasıyla bu bölgede sıkışma görebileceğimizi, daha sonrasında ise bu seviyeyi takiben yukarı tepki hareketine dönüşebileceğini söyleyebiliriz; çünkü 10 Temmuz tarihini orijin olarak aldığımız zaman bölgeleri 1 ila 2 işlem günü sonunda yeni bir fiyat dönüşü öngörmekte ve bu tarih seviyesindeki kritik yukarı trend ile kesişmekte. Bunun yanı sıra, indikatörlerin de hafif aşağı eğilimli yatay bir seyir sergilemesi, diğer parametreler ile birlikte 1268 seviyelerine gerilemenin oluşup daha sonrasında tepki hareketinin oluşabileceğini gösteriyor olabilir. Fakat aşağı kanal hareketinin bu tepki hareketinden de sonra devam edeceğini düşünebiliriz.

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 9.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 1.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.0mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 12.5mr $ artarken, son dört haftada ise net 6.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ arttı. Son yedi haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son beş haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) NZD AUD GBP JPY EUR 06 ŞUBAT 2017 FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 5.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.9mr

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 8.2mr $ artarken, son birkaç haftada görülen net kısa pozisyonlar ön plandaydı(5.1mr $

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014 Endeks 30 Nisan Kontratı Kapanış 87,225 Hacim (Bin TL) Değişim -1,61% 1.586.953 Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının, yeni haftaya da zayıf başlamasını beklemekteyiz. Haftaya başlarken

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 22.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,32803 1,32430 0,28 ALTIN 1276,52 1280,00 0,27 USDTRY 2,17700 2,17479 0,10 EURTRY 2,89177 2,88089 0,37 USDJPY 103,845 103,876

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 29.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Merkez bankalarının politika kararlarında belirleyici faktörlerden biri olarak yakından takip edilen Çin Ekonomisinde özel sektörün açıkladığı İmalat PMI üst üste onuncu

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 17 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 17 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten İngiltere de Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre İşsizlik mayıs-temmuz döneminde yüzde 6.2 den 5.5e geriledi. Data sonrası sterlinde yukarı yönlü sert

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 20.08.2014

Günlük Teknik Analiz Bülteni 20.08.2014 Endeksler Kapanış Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 79.275 2,50 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 97.368 2,73 Sınai 74.122 2,38 I 78.600 III 81.200 Mali 107.965 3,07 II 78.000 II 80.500 Hizmetler

Detaylı

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor Mario Draghi ile Değer Kaybeden EUR Global Risk İştahındaki Azalma ile Hayat Buldu 13 Kasım 2015 FOMC Yetkililerinin Para Politikası Hakkında Düşünceleri... New York Fed Başkanı William Dudley Aralık'ta

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni

Günlük Teknik Analiz Bülteni Endeksler Kapanış Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 77.618-0,27 Destekler Dirençler BIST 30 95.192-0,49 Sınai 72.633-0,49 I 77.000 III 79.500 Mali 104.397-0,67 II 76.400 II 79.000 Hizmetler 55.103

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 25.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,32026 1,31918 0,08 ALTIN 1280,29 1276,60 0,29 TRY 2,17592 2,17760 0,07 EURTRY 2,87333 2,87330 0,01 JPY 104,230 104,052 0,17 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 18.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,35255 1,35265 0,01 ALTIN 1318,95 1310,42 0,64 USDTRY 2,14087 2,12284 0,84 TRY 2,89664 2,87179 0,85 USDJPY 101,166 101,328 0,16 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014

HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014 HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 12.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37526 1,37567 0,02 ALTIN 1288,65 1295,65 0,54 USDTRY 2,07478 2,08034 0,26 TRY 2,85190 2,86187 0,34 USDJPY 101,877 102,115 0,23 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015 Foreks Bülten 14 Eylül 2015 İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Kristin Forbes Cardiffte katıldığı bir konferansta Sterlindeki değer kazanımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin önceki

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015 Foreks Bülten 11 Eylül 2015 ABD de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre işsizlik sigortası maaşına başvuruda bulunanların sayısı 5 Eylül ile sonlanan haftada 6 bin kişi azalarak 275k oldu.

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015 Foreks Bülten 10 Eylül 2015 ABD tarafında İş İmkanları ve Personel Değişimi(JOLTS) Temmuz ayında 5.2m olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 5.75m açıklanarak iş gücü piyasası hakkında olumlu sinyaller

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

24 Aralık 2013 Salı 12/24/2013

24 Aralık 2013 Salı 12/24/2013 24 Aralık 2013 Salı 12/24/2013 EURUSD Son yükseliş hareketinin orta noktasını oluşturan 1.3718 seviyesi direnç oluşturuyor. Olası geri çekilmelerde Kasım/Aralık yükseliş hareketinin %38.2 düzeltme seviyesi

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015 Foreks Bülten 07 Eylül 2015 Amerika Birleşik Devletlerinde Tarım Dışı İstihdam Ağustos ayında 173k artış gösterirken işsizlik oranı yüzde 5.1 düzeyine geriledi. Açıklanan verinin 215k olan piyasa beklentilerinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalarda FED Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamaların etkileri ve doların piyasalarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. İngiltere de açıklanan imalat ve sanayi üretim verileri

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 8 Ağustos 2016 Pazartesi Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yoğun bir veri akışını geride bıraktığımız haftada yurt içinde en önemli haber olarak enflasyon rakamlarını takip ettik. Küresel piyasalarda

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Mavi Giyim )

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Mavi Giyim ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu VII-128.1 Pay Tebliği nin 29. Maddesi ne istinaden hazırlanmıştır. Aşağıda halka arza ilişkin

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 09.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 09.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 09.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde yatırımcıların

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor.

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor. Ekonomik Gündem Yurt içinde sıkıntılı gelişmelerin devam etmesi ve ara ara artan siyasi tansiyon ile birlikte ülke güvenlik risklerindeki tırmanış, Dolar/TL paritesinde etkili olmaya devam ediyor. FED

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 11.03.2015

Günlük Teknik Analiz Bülteni 11.03.2015 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 77.977-3,31 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 95.368-3,48 Sınai 74.213-2,72 I 77.100 III 81.300 Mali 104.537-3,83 II 76.000 II 80.000 Hizmetler 56.007-2,40

Detaylı

20 Mart 2015 Cuma 3/20/2015

20 Mart 2015 Cuma 3/20/2015 20 Mart 2015 Cuma 3/20/2015 EURUSD 20 Mart 2015 Cuma FED Başkanı Yellen dan gelen açıklamalar sonucunda 1.0700 seviyelerinden işlem gören parite için aşağı yönlü teknik görünüm sürüyor. Geçtiğimiz Şubat

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 22 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 22 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 22 Eylül 2015 ABD de İkinci El Konut Satışları son üç ay yaşanan ivmelenmeden sonra Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 4.8 düşüşle 5.31 milyona geriledi. Geçtiğimiz hafta yeni konut

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 16.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37091 1,36954 0,09 ALTIN 1295,95 1293,30 0,20 USDTRY 2,09779 2,09813 0,01 EURTRY 2,87265 2,87313 0,01 USDJPY 101,576 101,529 0,04

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 02 Ekim 2015

Foreks Günlük Bülten 02 Ekim 2015 Foreks Günlük Bülten 02 Ekim 2015 ISM İmalat beklentileri karşılamadı, bugün İstihdam verisi zamanı... Yurtdışı piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Fed

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 19.09.2014 Açılış Kapanış % USD 1,29218 1,28308 0,70 ALTIN 1224,47 1215,46 0,73 USDTRY 2,22426 2,23439 0,45 TRY 2,87584 2,86749 0,29 USDJPY 108,680 109,063 0,35 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalar geçen hafta Fed den Haziran faiz artışına dair herhangi bir sürpriz haber alamayınca Dolar daki satışlarını daha da sertleştirdi. Çarşamba günü Fed açıklaması sonrası faiz artışına

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 08.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22837 1,23170 0,27 ALTIN 1187,51 1203,12 1,31 TRY 2,25953 2,26808 0,37 EURTRY 2,77554 2,79465 0,68 JPY 121,648 120,685 0,79 1,55759

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 17.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38154 1,38132 0,01 ALTIN 1302,25 1295,05 0,55 USDTRY 2,13553 2,12629 0,43 EURTRY 2,95363 2,93995 0,46 USDJPY 102,226 102,385 0,15

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Yeni haftanın ilk işlem gününde Avrupa seansında izlenecek en önemli veri Euro Bölgesi Dış Ticaret Dengesi. ABD seansında ise takip edilecek bir veri bulunmuyor. Yurt içerisinde ise İşsizlik

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2015 Cuma Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda haftanın son işlem gününde devam eden Yunanistan belirsizliği ile Çarşamba günü açıklanan FOMC kararının etkileri fiyatlanmaya devam ediyor. Fed in güvercin tavrı küresel

Detaylı

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak. Ekonomik Gündem Janet Yellen in dünkü konuşması piyasalarda fiyatlamalarda önemli kırılmaları beraberinde getirdi. ABD ekonomisinin iyi gittiğini ve aralık ayında faiz artırımının olası olduğunu söyledi.

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda devam eden FED iyimserliği Dolar varlıklarını aşağı çekerken, genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde yükselişler takip edildi. ABD tarafında açıklanan haftalık

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Yurtdışı piyasalar baktığımız zaman Japonya Merkez Bankası Başkanı Kurodo nun helikopter para adımının söz konusu olmayacağı yönünde açıklamaları sonrası değer kazanan Japon Yeni kayıplarının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat

FX Bülteni. Giriş Seviyesi. Güncel Fiyat Günün Gelişmeleri: Dün ABD den açıklanan veriler Dolar ı destekleyen türden değildi. ISM İmalat endeksi 48.2 ile beklentinin 48.1 in hafif üzerinde gelirken, üretim PMI verisi 52.4 ile beklentilerin hafif

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 23.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 20.01.2015 Endeks 30 Şubat Kontratı Kapanış 110,500 Hacim (Bin TL) Değişim 0,68% 825.375 Endeks kontratlarında yılbaşından beri etkili olan yükseliş eğiliminin sürdüğünü

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 28.01.2015 Açılış Kapanış % 1,13715 1,12866 0,74 ALTIN 1292,19 1284,34 0,61 TRY 2,36337 2,38364 0,85 TRY 2,68964 2,68960 0,01 JPY 117,836 117,545 0,24 GBP 1,51891 1,51366

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 17.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35733 1,35468 0,20 ALTIN 1271,65 1270,44 0,10 TRY 2,14163 2,14829 0,31 EURTRY 2,90751 2,91087 0,12 JPY 101,826 102,144 0,31 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 11.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38859 1,38837 0,01 ALTIN 1318,70 1318,20 0,03 USDTRY 2,10747 2,11375 0,29 EURTRY 2,92348 2,93118 0,26 USDJPY 101,528 101,640 0,11

Detaylı

EUR-USD. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

EUR-USD. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem G20 zirvesinde ikili görüşmeler fazla basına yansımadı. ABD Başkanı Trump ın izole kalmasının yanında Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşme oldukça kritikti. İki ülke arasındaki

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 16.11.2015

Günlük Teknik Analiz Bülteni 16.11.2015 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 81.878-0,32 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 100.821-0,38 Sınai 81.105-0,39 I 81.700 III 84.500 Mali 106.588-0,34 II 81.000 II 83.800 Hizmetler 60.643-0,17

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 17.11.2015

Günlük Teknik Analiz Bülteni 17.11.2015 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 81.046-1,02 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 99.632-1,18 Sınai 80.399-0,87 I 80.700 III 84.500 Mali 105.595-0,93 II 80.000 II 83.800 Hizmetler 59.786-1,41

Detaylı

Haftalık FX Teknik Analiz Raporu 16 Nisan 2013

Haftalık FX Teknik Analiz Raporu 16 Nisan 2013 Haftalık FX Teknik Analiz Raporu EURUSD USDJPY GBPUSD XAUUSD EUR/USD Haftanın ikinci direnci Günün ikinci direnci 1.31843 1.3207 Haftanın ilk direnci 1.316 İki Haftanın Günün ilk direnci 1.3091 1.30527

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 8 Ekim 2014 07.10.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,26546 1,26686 0,11 ALTIN 1206,93 1208,83 0,15 USDTRY 2,26684 2,27354 0,29 EURTRY 2,86950 2,88141 0,41 USDJPY 108,772 108,018 0,69

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Dün yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TCMB) faiz kararı, yurtdışı piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma Günlük Bülten 7 Ağustos 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Haftanın son işlem gününde hafta boyunca merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam rakamları ile işsizlik oranı ana

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Kasım 2016 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Kasım 2016 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 21 Kasım 2016 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uluslararası piyasalar geçtiğimiz hafta fiyat hareketliliğinin ve volatilitenin yüksek olduğunu bir haftayı

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 13.10.2015

Günlük Teknik Analiz Bülteni 13.10.2015 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 79.300 0,11 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 97.674 0,14 Sınai 79.762 0,24 I 78.800 III 81.600 Mali 102.040-0,39 II 78.000 II 80.700 Hizmetler 59.147

Detaylı

Ana Sayfa. Piyasalarda Son Durum. Ekonomik Takvim. 5 Nisan İlgili sayfaya gitmek için tıklayınız. Ana sayfaya dönmek için tıklayınız

Ana Sayfa. Piyasalarda Son Durum. Ekonomik Takvim. 5 Nisan İlgili sayfaya gitmek için tıklayınız. Ana sayfaya dönmek için tıklayınız Ana Sayfa Piyasalarda Son Durum Ekonomik Takvim EUR/USD USD/TRY 5 Nisan 2017 İlgili sayfaya gitmek için tıklayınız PİYASALARDA SON DURUM Avrupa ve ABD endekslerinde yükseliş çabalarının görüldüğü günde

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 21.10.2015

Günlük Teknik Analiz Bülteni 21.10.2015 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 80.496 0,96 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 99.010 1,00 Sınai 81.121 0,54 I 79.400 III 82.200 Mali 103.737 1,24 II 78.800 II 81.500 Hizmetler 59.785

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem günündeki ekonomik veri takvimi son derece sakin. Avrupa seansında, sadece Euro Bölgesi Sanayi Üretimi rakamları takip edilirken, ABD seansında ise açıklanacak önemli

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir.

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir. Ekonomik Gündem Asya piyasaları Merkez Bankası kararları öncesi bulunduğu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Japonya Nikkei endeksi güne % 0.58 düşüşle 17.253 seviyesinde ve Çin Shanghai endeksi % 0.03 ile

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 20 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 20 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 20 Mayıs 2014 19.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36953 1,37084 0,09 ALTIN 1290,95 1292,90 0,15 USDTRY 2,09535 2,09578 0,02 EURTRY 2,86906 2,87297 0,13 USDJPY 101,541 101,494 0,04

Detaylı

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi Günün Gelişmeleri: Bu sabah Japonya Merkez Bankası sürpriz bir şekilde faizleri eksi 10 baz puana düşürdü. Karar dörde karşı beş oyla alındı. BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda BoJ gerekirse faizleri daha da

Detaylı