HAFTALIK STRATEJİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014"

Transkript

1 HAFTALIK STRATEJİ Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir.yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Menkul Değerler A.Ş., her hangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez. Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 " Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2 FED faiz artırımında takvimi erkene çekmeyi planlıyor Güçlü istihdam verileri sonrasında piyasada erken faiz artırımının kısmen de olsa fiyatlamaya başladığını gördük. İşsizlik eşiğinin öneminin kalmadığı sinyallerinin 3 ay önce, Yellen tarafından yansıtılmasının arkasından, son istihdam verileri sonrası, piyasaya bu bağlamı kullanarak erken faiz artırım takvimine hazırlıklı olunması gerektiği sinyalleri verilmeye başlandı. Daha önce de belirttiğimiz gibi, işsizlik verisinin ve istihdam rakamlarının son ayda çok güçlü geldiğini gördüğümüz günden bir gün önce, Yellen ın istihdam konulu bir konferansta sunum yaptığını, ve burada 3 ay önceki istihdam eşiğinin öneminin kalmadığı söylemlerinin tam aksini, yani finansal politikalarda asıl belirleyici unsurun istihdam verileri olması gerektiğini gördük. Her ne kadar bu konferans takvimi önceden planlanmış bir olay olsa da, bir gün sonrasında gelecek istihdam verilerini piyasadan önce bilen FED in başkanının bu konuyla ilgili vurgulu bir konuşma yapması faiz artırımında istihdam verilerine göre karar verileceği sinyalini taşımalıydı; ki bu hafta Yellen ın senatoya yaptığı sunumda tam olarak da bu yönde bir mesaj geldiğini gördük. Yellen, faiz artırım kararı için dikkate alınacak en önemli verinin istihdam olacağını söyleyerek piyasalara FED in yönlendirmelerinin dışında, gelecek istihdam verileriyle birlikte erken faiz artırımı fiyatlaması yapmasını istediğini belli etti. Yani, FED bundan sonrası için sözlü yönlendirmelerin dışında piyasaların veriler ile fiyatlama yapmasını bekliyor. Diğer bir değişle, uzun zamandır piyasaların FED in izlediği politikalarda veri hassasiyetinin olmadığı şeklinde algılayıp, risk iştahını artırmasıyla ilgili olarak, Yellen artık verilere dikkat edilmesi gerektiği, bu bağlamda da yine iştahın yüksek sayılabilecek bir seviyede kalacak şekilde, beklentiden erken olacak çıkış stratejisine hazır olunmasını gerektiğini belirtti diyebiliriz. Bundan sonra ne olacak? Erken faiz artırımının hem zamanlamanın yaratacağı etki hem de artırımdan sonra dahi yüksek seviyelerin uzun süre görülemeyeceği fiyatlamasından dolayı ve Bernanke nin 22 Mayıs 2013 te açıkladığı yol planından dolayı uzun dönemdir piyasaların bu konudaki bağışıklığının yüksek olmasıyla, gelişmekte olan para birimlerinde güçlü değer kayıplarının olmasının mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Burada kritik nokta, jeopolitik gerilimlerin artış eğilimine girdiğimiz ve devamını bekleyebileceğimiz bu süreçte, FED in keskin çıkış planı uygulaması yapmasının küresel bazda ve dolaylı olarak ABD ekonomisi üzerinde ters etkiler oluşturması mümkün görünüyor. Bu nedenle FED piyasaları ne kadar az etkilerse, ABD ekonomisinin de o kadar yan etkiye maruz kalacağını biliyor.

3 USDTRY Yukarıda belirttiğimiz faktörleri dikkate aldığımızda, USDTRY de yaz sonuna kadar daha önce de sıkça paylaştığımız bandında hareketlerin gerçekleşmeye devam edeceğini öngörebiliriz. Geçtiğimiz hafta yaşanan jeopolitik gelişmelerde olduğu gibi USDTRY yine bu tarz tansiyon yükselmelerinde üzerinden bir miktar sarkma gerçekleştirip tekrar bahsettiğimiz kanal hareketine devam edecektir. Bu bağlamda, bu iki seviyenin de mutlaka alış/satış önerdiğini belirtelim. Yaz sonrası /Jackson Hole toplantısı sonrası USDTRY de seyir Bu kritik toplantı ile Dolar endeksinde belirgin değer kazanımlarını yaz sonundan itibaren görmeye başlayacağız. Fakat, yukarıda da belirttiğimiz gibi, çıkış stratejisinin mutlaka küresel piyasaların canını acıtmayacak şeklinde gerçekleştirileceğinden ötürü, Dolar daki değer artışının oldukça geniş bir zaman dilimine yayılmasını beklemek gerekir. Bu bağlamda, TCMB nin para politikasında TRY nin değeri üzerine her ne kadar asıl etken FED ayağı olsa da izleyeceği yöntemlerdeki manevra kabiliyetinin daha çok olmasıyla birlikte, TRY nin değer kaybı bu süreçte oldukça sınırlandırılabilinecektir. Yaz boyunca konuşmak gerekirse, grafikte de gördüğümüz 50 ve 100 günlük hareketli ortalamaların belirttiğimiz bandı mükemmel bir şekilde kapattığını ve desteklediğini gözlemliyoruz ile destek ve dirençlerinde oluşan sarkmalar dikkate alındığında, bandın şeklinde dikkate alınabileceğini belirtebiliriz. Paritede giderek artmış olan sıkışmanın, jeopolitik gelişmeler sonrasında sona erdiği görüntüsüne karşılık parite yine eski bandına dönerek sıkışmayı devam ettiriyor. Belirttiğimiz diğer makro dengelerin de desteği ile, teknik olarak daha geniş aralığı temsil edecek iki yeni trend arasında başka bir sıkışma ve bu seviyelere yakın yeni bir bant hareketi göreceğimizi söyleyebiliriz.

4 EURUSD Parite üzerinde belirttiğimiz FED ayağı sonucunda, yaz sonundan itibaren Dolar endeksi tarafından kaynaklı olarak aşağı yönlü hareket baskısının oldukça artacağını göreceğiz. Bu bağlamda 1.35 desteğinin kırılması hem psikolojik anlamda hem de teknik anlamda aşağı yönlü hareket momentumunu oldukça destekleyecektir. Burada dikkatini çekmek istediğimiz nokta, her ne kadar FED in çıkış stratejisinin küresel piyasaları incitmeyecek şekilde gerçekleşeceğini, TRY gibi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde büyük etki yaratmayabileceğini belirtsek de, bu durum EUR açısından geçerliliğini korumamakta. Bu bağlamda, paritenin izleyeceği seyir anlamında, FED kadar Eurozone daki gelişmelerin de paritenin kaderini belirleyeceğini söyleyebiliriz. Draghi nin Parlamento ya yaptığı sunumda VDMK alımına ilişkin ipuçlarını aradığımızda karşımıza 3 adet ipucu çıkmakta: VDMK alımına ilişkin çalışmaların yoğunlaştırıldığı (daha önceki sözlü yönlendirmeler içerisinde de yer alan bir söylem olarak dikkate alınmalı) Varlık alımının ECB nin görev tanımı içerisinde yer aldığı vurgusu (FED ile ECB gibi ABD ve Eurozone yapısının farklı olmasından yola çıkarak, varlık alımının ECB nin görev kapsamına girip giremeyeceği sorularına karşılık olarak) ECB nin aldığı kararlarda yalnızca bir ülkenin değil (Almanya) tüm Eurozone un çıkarının gözetildiği vurgusu. Bu 3 işaretin kesinlikle varlık alımına dair belirgin bir işaret taşımadığını söyleyebiliriz. Fakat daha geniş bir perspektiften baktığımızda, FED in çıkış stratejisiyle birlikte, değerlenen dolar endeksi her ne kadar pariteyi aşağı çekme etkisi yaratarak deflasyon endişelerini azaltacak gibi görünse de, yalnızca kredi arzını destekleyen LTRO planının, büyüme üzerinde yeterli olup olmayacağı soru işareti olmaya devam edecektir. Bu da paritede EUR un değer kaybının az olmasına, böylece büyüme ve enflasyondaki yükselme eğiliminde baskı oluşturmasına neden olabilir. Bu bağlamda EURUSD nin artık düşüş eğilimine girdiği kesinleşmiş olsa da, FED in çıkış stratejisinin açıklanmasıyla birlikte yaz sonunda ECB nin bu aşağı yönlü baskılara karşılık olarak daha çok genişleme izleyeceğini görerek, paritede daha güçlü aşağı hareketlerin oluşmasını gözleyeceğiz.

5 2013 Haziran dan bugüne oluşan yukarı trend ve kanalın kırılmasının teyidi anlamında 1.35 seviyesi çok büyük önem teşkil ediyor. Ayrıca, aşağı seyri mükemmel şekilde öngören 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağıdan kesme hareketinin (death cross) genel yön eğiliminin daha sonra da kestirebilmek adına dikkatle izlenmesi gerektiği mesajını verdiğini söyleyebiliriz. Genel olarak, 1.37 seviyesinin Fibo düzeltmesiyle birlikte 200 günlük hareketli ortalama ile desteklendiğini söyleyebiliriz. Aşağıda ise 1.35 seviyesinin yanı sıra yukarı hareketler sonrasında destek olarak kullanılabilecek seviyesini görüyoruz. Fakat, 1.37 nin bu süreçten sonra görülmesinin çok zor olduğunu, bu nedenle, 50 günlük hareketli ortalamanın işaret ettiği aşağı trendin direnç olarak gözlenmesinin daha mantıklı olacağını düşünüyoruz üzeri seviyelerin kesinlikle satış fırsatı, 1.35 altındaki seviyelerin ise bir miktar alış fırsatı sunduğunu belirtelim. S&P 500 Haftalık grafiğe baktığımızda, endeksin seyri için asıl önemli olan sorunun Elliott Dalgaları analizinde karşımıza çıkan 5. Dalganın 3. Kısmının sonuna gelinip gelinmediği sorunsalı olduğunu görmekteyiz. Bu soru işareti yaklaşık 5 haftadır kapanış bazındaki seyre baktığımızda önemini korumakta. 7 Nisan dan bugüne gerçekleşen boğa rallisine ait güçlü düzeltme seviyesi olan 1945 seviyesinde gerileme sonrasında tekrar yukarı hareketin onaylanabileceğini haftalık bazdaki kapanışlarda söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, 1952 seviyesinde oluşmuş yukarı trend desteği de önemini korumakta. Özet olarak, aşağı yönlü jeopolitik tansiyon sonrası oluşan küresel belirsizliğin kısa süreli bir kar realizasyonuna yol açacağını düşünürsek, burada 1952 ve altındaki 1945 desteklerinin yaratacağı baskı ile endeks tekrar zirve hareketlerine önümüzdeki hafta başından itibaren devam edecektir.

6 Yani, 5. Dalganın 3. Kısmının halen sonuna gelinmiş olduğunun, yani keskin düzeltmenin zamanının geldiğini söylemenin FED politikaları ve küresel dengelerin etkisi dahil olmak üzere şu an için mümkün olmadığını söyleyebiliriz. DAX Rusya Ukrayna gerilimini takiben, Avrupa borsalarındaki satış baskısının en güçlülerinden birini, Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya nın DAX endeksinin yaşadığını görüyoruz Mayıs tan bugüne gözlenen yukarı kanalda, 2014 yılı başından itibaren oluşan üçgen formasyonuyla çakıştığını görüyoruz. Bu anlamda, DAX ın yukarı kanal hareketi yerine bu süreçte sıkışma hareketlerinin daha ön planda olacağını söyleyebiliriz seviyesi teknik olarak bu sıkışma içerisindeki hareketi de destekleyen önemli bir seviye iken, jeopolitik tansiyon neticesinde bu seviyenin altına yerleşmenin gerçekleştiğini görüyoruz. 75 günlük hareketli ortalama da 9455 seviyesinde direnç oluşturmakta seviyesinin altına yerleşilmediği sürece, geniş perspektifte yukarı kanal hareketinin devam ettiğini belirtelim, fakat sıkışmanın aşağı yönde kırılmış olduğunu ve yerini üst kanalın alt bantını kullanarak yeni bir sıkışmaya bırakmış olabilir. Bu bağlamda, 9837 ve 9580 seviyeleri arasında bir hareket gerçekleşebileceğini, ve uzun dönemli kanalın kırılıp kırılmadığını bu sıkışmanın sona ermesiyle göreceğimizi söyleyelim.

7 XAUUSD Jeopolitik tansiyon sonrasında, zaman bölgelerinin işaret ettiği zaman aralığında altının düşüş eğilimine girmiş olmasına karşılık, belirsizlik neticesinde alımların oluştuğunu gördük. Aşağı eğilimin, jeopolitik gelişmeler gerçekleşmeden önce 100 günlük hareketli ortalama ile birlikte Fibo destek seviyesinin etkisiyle seviyelerinin altının görülmesinin zor olduğunu söylemiştik. Gelişmeler sonrasında ise, zaman bölgesinin işaret ettiği eğilimin aşağı olmasından kaynaklı olarak da alımların 1317 seviyesi üzerine yerleşemediğini görüyoruz. Fakat iterasyon sonucunda oluşan yeni zaman bölgesi de bu keskin düşüş arkasından gelen yukarı eğilimin yeşil yukarı trend ile birlikte desteklenebileceğini gösteriyor. Bu seviye HO(100) ve Fibo düzeltme seviyesi ile de desteklenmekte. Bu seviyelerin desteği ile birlikte, yeni zaman bölgesinin oluşturduğu yukarı eğilime ait momentumun korunması mümkün olabilir. Bu durumda, ilk aşamada 1317 ve 1336 dirençleri bir kez daha test edilebilir.

8 GBPCHF Grafikte de görüldüğü üzere, 13 Mart ta başlayan yukarı kanal hareketinin halen devam ettiğini görüyoruz. 4 aydır bu bantın içerisinden çıkmayan paritenin 18 Nisan dan itibaren de 50 günlük hareketli ortalamanın üzerine kendini attığını görmekteyiz. Bu yukarı hareket esnasında, paritenin karşılaşacağı iki önemli direnç, ve diyebiliriz. Yukarı yönlü dalgalanmalı seyri dikkate aldığımızda, Mart ayından bu yana gerçekleştirdiği bu hareketin, önce seviyesine kadar yükseliş eğilimi, öngördüğümüz gibi gerçekleşti ve bu seviyede düzeltme ve aynı şekilde düzeltme ve seviyesinin üzerinin görülmesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu analizimizi CCI daki Mart tan bugüne dalgalanmadan da onaylayabiliyoruz. Makro açıdan da sterlin cephesinin faiz artırımı beklentileriyle momentumunu korumaya devam edeceği öngörümüz de bu teknik yaklaşımı desteklemekte.

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ arttı. Son yedi haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 12.5mr $ artarken, son dört haftada ise net 6.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son beş haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 9.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 1.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 8.2mr $ artarken, son birkaç haftada görülen net kısa pozisyonlar ön plandaydı(5.1mr $

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.0mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) NZD AUD GBP JPY EUR 06 ŞUBAT 2017 FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 5.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.9mr

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014 Endeks 30 Nisan Kontratı Kapanış 87,225 Hacim (Bin TL) Değişim -1,61% 1.586.953 Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının, yeni haftaya da zayıf başlamasını beklemekteyiz. Haftaya başlarken

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 22.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,32803 1,32430 0,28 ALTIN 1276,52 1280,00 0,27 USDTRY 2,17700 2,17479 0,10 EURTRY 2,89177 2,88089 0,37 USDJPY 103,845 103,876

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 20.08.2014

Günlük Teknik Analiz Bülteni 20.08.2014 Endeksler Kapanış Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 79.275 2,50 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 97.368 2,73 Sınai 74.122 2,38 I 78.600 III 81.200 Mali 107.965 3,07 II 78.000 II 80.500 Hizmetler

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 25.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,32026 1,31918 0,08 ALTIN 1280,29 1276,60 0,29 TRY 2,17592 2,17760 0,07 EURTRY 2,87333 2,87330 0,01 JPY 104,230 104,052 0,17 GBP

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Temmuz 2014 25.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,34631 1,34296 0,24 ALTIN 1293,48 1307,22 1,06 USDTRY 2,09166 2,09314 0,07 EURTRY 2,81748 2,81118 0,22 USDJPY 101,807 101,845 0,03

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Merkez bankalarının politika kararlarında belirleyici faktörlerden biri olarak yakından takip edilen Çin Ekonomisinde özel sektörün açıkladığı İmalat PMI üst üste onuncu

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 17.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38154 1,38132 0,01 ALTIN 1302,25 1295,05 0,55 USDTRY 2,13553 2,12629 0,43 EURTRY 2,95363 2,93995 0,46 USDJPY 102,226 102,385 0,15

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni

Günlük Teknik Analiz Bülteni Endeksler Kapanış Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 77.618-0,27 Destekler Dirençler BIST 30 95.192-0,49 Sınai 72.633-0,49 I 77.000 III 79.500 Mali 104.397-0,67 II 76.400 II 79.000 Hizmetler 55.103

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 29.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Temmuz 2014 11.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36087 1,36088 0,01 ALTIN 1335,47 1337,95 0,18 USDTRY 2,12316 2,11701 0,28 EURTRY 2,88993 2,88119 0,30 USDJPY 101,336 101,300 0,03

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 08.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22837 1,23170 0,27 ALTIN 1187,51 1203,12 1,31 TRY 2,25953 2,26808 0,37 EURTRY 2,77554 2,79465 0,68 JPY 121,648 120,685 0,79 1,55759

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalarda FED Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamaların etkileri ve doların piyasalarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. İngiltere de açıklanan imalat ve sanayi üretim verileri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 23.07.2014 Açılış Kapanış % 1,34653 1,34627 0,01 ALTIN 1306,36 1304,41 0,14 TRY 2,10566 2,08727 0,87 TRY 2,83657 2,81048 0,91 JPY 101,458 101,476 0,01 GBP 1,70633

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde yatırımcıların

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 12.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37526 1,37567 0,02 ALTIN 1288,65 1295,65 0,54 USDTRY 2,07478 2,08034 0,26 TRY 2,85190 2,86187 0,34 USDJPY 101,877 102,115 0,23 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

Ana Sayfa. Piyasalarda Son Durum. Ekonomik Takvim XAU/USD. 6 Nisan İlgili Ana sayfaya dönmek gitmek için tıklayınız

Ana Sayfa. Piyasalarda Son Durum. Ekonomik Takvim XAU/USD. 6 Nisan İlgili Ana sayfaya dönmek gitmek için tıklayınız Ana Sayfa Piyasalarda Son Durum Ekonomik Takvim EUR/USD USD/TRY XAU/USD 6 Nisan 2017 İlgili Ana sayfaya dönmek gitmek için tıklayınız PİYASALARDA SON DURUM ABD Başkanı Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi bugün

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015 Foreks Bülten 14 Eylül 2015 İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Kristin Forbes Cardiffte katıldığı bir konferansta Sterlindeki değer kazanımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin önceki

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 22 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 22 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 22 Eylül 2015 ABD de İkinci El Konut Satışları son üç ay yaşanan ivmelenmeden sonra Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 4.8 düşüşle 5.31 milyona geriledi. Geçtiğimiz hafta yeni konut

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya enerji hisseleri, artan ham petrol stoklarının baskısı ile düşen petrolde ile birlikte geriledi. Dolar, Traderların Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine falz ikna olmaması ile

Detaylı

ABD 10 yıl vadeli tahvillerin faizi %2 seviyesinin altına indi.

ABD 10 yıl vadeli tahvillerin faizi %2 seviyesinin altına indi. Ekonomik Gündem Uluslararası küresel piyasalarda özellikle riskli varlıklara gelen satışlar bu haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Asya hisseleri 2013 yılından bu yana ki en hızlı düşüşleri yaşarken,

Detaylı

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Mavi Giyim )

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( Mavi Giyim ) Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu VII-128.1 Pay Tebliği nin 29. Maddesi ne istinaden hazırlanmıştır. Aşağıda halka arza ilişkin

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda volatilitenin yükseldiği bir günü daha geride bırakıyoruz. İç tarafta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nun açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamları takip edildi. TÜFE

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014 10.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36414 1,36087 0,23 ALTIN 1327,53 1335,49 0,59 USDTRY 2,11478 2,12323 0,39 TRY 2,88622 2,89122 0,17 USDJPY 101,636 101,340 0,29 GBPUSD

Detaylı

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak.

Japonya Merkez Bankası bugün son faiz toplantısındaki tutanakları açıklayacak. Ekonomik Gündem Janet Yellen in dünkü konuşması piyasalarda fiyatlamalarda önemli kırılmaları beraberinde getirdi. ABD ekonomisinin iyi gittiğini ve aralık ayında faiz artırımının olası olduğunu söyledi.

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 23.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 7 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 7 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 7 Kasım 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde Avrupa hisseleri gerilerken ABD hisseleri rekorla kapandı. Günlük Bülten ABD endeksleri teknoloji ve

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 26.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31917 1,31671 0,18 ALTIN 1276,61 1280,89 0,33 USDTRY 2,17753 2,16454 0,60 TRY 2,87354 2,85063 0,80 USDJPY 104,056 104,058 0,01 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Yeni haftanın ilk işlem gününde Avrupa seansında izlenecek en önemli veri Euro Bölgesi Dış Ticaret Dengesi. ABD seansında ise takip edilecek bir veri bulunmuyor. Yurt içerisinde ise İşsizlik

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem günündeki ekonomik veri takvimi son derece sakin. Avrupa seansında, sadece Euro Bölgesi Sanayi Üretimi rakamları takip edilirken, ABD seansında ise açıklanacak önemli

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 17 Haziran 2014 16.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35375 1,35732 0,26 ALTIN 1277,81 1271,66 0,48 TRY 2,12282 2,14171 0,89 EURTRY 2,86032 2,90785 1,66 JPY 102,057 101,828 0,22 1,69711

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 03.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,37670 1,37198 0,34 ALTIN 1289,65 1286,45 0,24 TRY 2,13010 2,13150 0,06 EURTRY 2,93194 2,92431 0,26 JPY 103,879 103,930 0,04 GBP 1,66257

Detaylı

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor Mario Draghi ile Değer Kaybeden EUR Global Risk İştahındaki Azalma ile Hayat Buldu 13 Kasım 2015 FOMC Yetkililerinin Para Politikası Hakkında Düşünceleri... New York Fed Başkanı William Dudley Aralık'ta

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Nisan 2014 11.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38859 1,38837 0,01 ALTIN 1318,70 1318,20 0,03 USDTRY 2,10747 2,11375 0,29 EURTRY 2,92348 2,93118 0,26 USDJPY 101,528 101,640 0,11

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Ağustos 2014 27.08.2014 Açılış Kapanış % 1,31673 1,31923 0,18 ALTIN 1280,87 1282,39 0,11 TRY 2,16447 2,15365 0,49 TRY 2,85006 2,84178 0,29 JPY 104,056 103,871 0,17 GBP 1,65390

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 8 Ağustos 2016 Pazartesi Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yoğun bir veri akışını geride bıraktığımız haftada yurt içinde en önemli haber olarak enflasyon rakamlarını takip ettik. Küresel piyasalarda

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 17.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35733 1,35468 0,20 ALTIN 1271,65 1270,44 0,10 TRY 2,14163 2,14829 0,31 EURTRY 2,90751 2,91087 0,12 JPY 101,826 102,144 0,31 GBP

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Dün yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TCMB) faiz kararı, yurtdışı piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları

Detaylı

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor.

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor. Ekonomik Gündem Yurt içinde sıkıntılı gelişmelerin devam etmesi ve ara ara artan siyasi tansiyon ile birlikte ülke güvenlik risklerindeki tırmanış, Dolar/TL paritesinde etkili olmaya devam ediyor. FED

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015 Foreks Bülten 07 Eylül 2015 Amerika Birleşik Devletlerinde Tarım Dışı İstihdam Ağustos ayında 173k artış gösterirken işsizlik oranı yüzde 5.1 düzeyine geriledi. Açıklanan verinin 215k olan piyasa beklentilerinin

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Temmuz 2014 18.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,35255 1,35265 0,01 ALTIN 1318,95 1310,42 0,64 USDTRY 2,14087 2,12284 0,84 TRY 2,89664 2,87179 0,85 USDJPY 101,166 101,328 0,16 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ekim 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ekim 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ekim 2014 28.10.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,26982 1,27331 0,27 ALTIN 1225,60 1228,36 0,22 TRY 2,23058 2,20559 1,12 EURTRY 2,83219 2,80907 0,81 JPY 107,852 108,137 0,26 GBP 1,61163

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Nisan 2014 08.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37410 1,37966 0,40 ALTIN 1297,05 1308,40 0,87 USDTRY 2,10899 2,09559 0,63 TRY 2,89809 2,89118 0,23 USDJPY 103,092 101,812 1,24 GBPUSD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Temmuz 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Temmuz 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 13 Temmuz 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Geçtiğimiz Günlük günde küresel Bülten piyasalar, Fed Başkanı Yellen in açıklamaları ile yön buldu. Yellen in enflasyon hedefine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 30 Nisan 2014 29.04.2014 Açılış Kapanış % 1,38506 1,38116 0,28 ALTIN 1296,45 1295,75 0,05 TRY 2,12934 2,11947 0,46 TRY 2,94385 2,92708 0,57 JPY 102,486 102,637 0,15 GBP 1,68063 1,68269

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Eylül 2014 19.09.2014 Açılış Kapanış % USD 1,29218 1,28308 0,70 ALTIN 1224,47 1215,46 0,73 USDTRY 2,22426 2,23439 0,45 TRY 2,87584 2,86749 0,29 USDJPY 108,680 109,063 0,35 GBPUSD

Detaylı

Günlük Teknik Analiz Bülteni 16.11.2015

Günlük Teknik Analiz Bülteni 16.11.2015 Endeksler Değişim (%) BIST 100 Endeksi BIST 100 81.878-0,32 Destekler Dirençler DESTEKLER BIST 30 100.821-0,38 Sınai 81.105-0,39 I 81.700 III 84.500 Mali 106.588-0,34 II 81.000 II 83.800 Hizmetler 60.643-0,17

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ağustos 2014 18.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33931 1,33631 0,22 ALTIN 1302,00 1298,09 0,30 TRY 2,16453 2,16308 0,06 EURTRY 2,89597 2,89119 0,16 JPY 102,326 102,563 0,23 GBP

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 20.01.2015 Endeks 30 Şubat Kontratı Kapanış 110,500 Hacim (Bin TL) Değişim 0,68% 825.375 Endeks kontratlarında yılbaşından beri etkili olan yükseliş eğiliminin sürdüğünü

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 16 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 16 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 16 Nisan 2014 15.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,38205 1,38142 0,04 ALTIN 1327,75 1302,45 1,90 TRY 2,12041 2,14177 1,00 EURTRY 2,92951 2,95809 0,97 JPY 101,845 101,911 0,06 GBP 1,67288

Detaylı

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir.

Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. HAFTAYA BAŞLANGIÇ TÜRKİYE Türkiye de bu hafta ekonomik veri anlamında sakin geçecek. Cuma günü 1.Çeyrek büyüme oranı takip edilmesi gerekir. ABD ABD de FED Başkanı Yellen in Ekonomiye dair bir basın toplantısı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 05 Mart 2014 04.03.2014 Açılış Kapanış % 1,37344 1,37427 0,06 ALTIN 1350,35 1334,30 1,18 TRY 2,23081 2,20554 1,13 TRY 3,06366 3,03090 1,06 JPY 101,434 102,210 0,76 GBP 1,66656 1,66638

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi.

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi. Ekonomik Gündem DOLAR/TL, dünkü kuvvetli alımlarını bugüne taşıyarak Asya seansında en yüksek 3.0653 seviyesinin test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise değer

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Mart 2014 17.03.2014 Açılış Kapanış % 1,39138 1,39205 0,04 ALTIN 1385,80 1366,95 1,36 TRY 2,21830 2,21874 0,01 TRY 3,08523 3,08858 0,10 JPY 101,401 101,805 0,39 GBP 1,66389 1,66339

Detaylı

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. 10 Ekim 2016 10 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2017 Perşembe

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2017 Perşembe Günlük Bülten 22 Haziran 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Küresel piyasalar da dün karışık bir seyir hakimdi. ABD borsaları petrol fiyatlarındaki düşüş ile satış baskısına Günlük maruz kalırken Bülten teknoloji

Detaylı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Ekonomik Gündem Petrol fiyatları, özel sektör verisine göre ABD'de Petrol stoklarının geçen hafta düşüş göstermesi ve OPEC ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 14.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33640 1,33647 0,01 ALTIN 1312,53 1313,26 0,05 TRY 2,15591 2,15125 0,21 EURTRY 2,88291 2,87700 0,20 JPY 102,426 102,446 0,01 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 16.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37091 1,36954 0,09 ALTIN 1295,95 1293,30 0,20 USDTRY 2,09779 2,09813 0,01 EURTRY 2,87265 2,87313 0,01 USDJPY 101,576 101,529 0,04

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 11.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35474 1,35311 0,12 ALTIN 1259,61 1260,79 0,09 TRY 2,07938 2,11559 1,74 TRY 2,81739 2,86339 1,63 JPY 102,351 102,072 0,27 GBP 1,67560

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 03.09.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda devam eden FED iyimserliği Dolar varlıklarını aşağı çekerken, genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde yükselişler takip edildi. ABD tarafında açıklanan haftalık

Detaylı