KISA FİLM DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KISA FİLM DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU"

Transkript

1

2 KISA FİLM DESTEK PROGRAMI BAŞVURU FORMU A. BAŞVURAN A AİT BİLGİLER 1. Statüsü: Öğrenci Kulübü (Üniversitedeki Tüm Öğrenci Kulüpleri) Öğrenci Grubu (Grubun en az 2 öğrenciden oluşması ve grup üyelerinin İletişim ve Güzel Sanatlar Fakülteleri veya ilgili Meslek Yüksek Okulları öğrencisi olması şarttır.) 2. İstenen Belgeler: 1) Proje Yetkilisi ve grup üyelerine ait kimlik fotokopileri 2) Proje Yetkilisi ve grup üyelerine ait öğrenci belgeleri 3) Proje yetkilisinin adına açılmış Ziraat Bankası Hesap Bilgisi 4) Grup yetkilisinin dekanlık veya meslek yüksek okulu yönetiminden alacağı Projeye Uygunluk resmi yazısı 3. Proje Yetkilisinin Bilgileri: 3.1. İletişim Bilgileri: a) Yetkilinin Adı Soyadı: b) T.C. Kimlik No: c) Telefon: d) e) Web Sitesi: f) Adres: 3.2. Üniversite Bilgileri: a) Üniversite nin Adı : b) Fakülte : c) Bölüm:

3 d) Üye Olunan Öğrenci Kulübünün ya da Grubunun Adı: 3.3. Proje Grubu Üyelerinin Adı-Soyadı, Ekipteki Görevi ve İletişim Bilgileri: (Grup Üye Sayısına Göre Maddelere Eklemeler ya da Çıkarmalar Yapılabilir) a) b) c) d) e) B. PROJEYE AİT BİLGİLER 1. Proje/Film Adı : 2. Hedef Kitle ve Fayda Analizi: 3. Filmin Amacı: 4. Sinopsis : 5. Tretman: (Ek olarak sununuz) 6. Film Çekiminde Kullanılacak Teknik Ekipman : 7. Filmin Tahmini Süresi: D. BÜTÇE 1. Talep Edilen Miktar: a) Yazı ile b) Rakam ile 2. Detaylı Bütçelendirme:

4 a) Kiralama veya Satın Alma b) Hizmet alımı c) Ulaşım d) Ekip Ekipman e) Diğer Giderler E. KABUL BEYANI İlgili Makama; Yukarıda belirtilen tüm bilgilerin tarafımca eksiksiz doldurulduğunu ve doğru olduğunu, hibe başvurusuna ilişkin tüm koşulları kabul ettiğimi, hibe edilen fonu amacı dışında kullanmayacağımı, üçüncü ya da daha fazla muhatap kişilerle ilgili her türlü maddi-manevi anlaşmazlıklarda AFAD ın sorumlu olmayacağını ve AFAD dan herhangi bir hak talep edilmeyeceğini, kuralların herhangi birine uyulmadığı taktirde başvurunun tek taraflı olarak iptal edileceğini, kısa filmin yapımında her türlü telif haklarını alarak AFAD a teslim edeceğimi, kısa filmin kullanılması, dağıtılması, çoğaltılması, her türlü yayın alanında yayın haklarının AFAD a ait olduğunu ve AFAD dan yazılı izin alınmadan yayınlanamayacağını, haksız kullanıma yol açacak bir durumun tespiti halinde, bu tutarın fonun tarafıma aktarıldığı tarihten itibaren 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun da öngörülen gecikme zammına eşit oranda faiziyle birlikte başkaca bir ihbar ve ihtara gerek kalmaksızın derhal ve defaten geri ödeyeceğimi, proje öneri formunda sunulan tüm veri ve bilgilerin kendime ait ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu anlamında özgün bir eser niteliğinde olduğunu, Kabul ve taahhüt ederim. Proje Yetkilisinin Ad/Soyad/Unvan/İmza: Tarih:.../.../2014 Proje Grubu Üyelerinin İmzaları:

5 Acil ve İnsani Yardım, Deprem Başta Olmak Üzere Toplumun Bilinçlendirilmesi ve Farkındalığının Artırılması, Hibe Programı Başvuru yapacaklara yönelik talimatlar Başvurular için son teslim tarihi (2 Haziran 2014, 17:00) (Başvuru Süresi 10 Haziran 2014, 17:00 ye kadar uzatılmıştır) AFAD tarafından finanse edilen proje çerçevesinde: Türkiye'de Üniversite Öğrenci Kulüpleri nin sorumluluk çerçevesinde yapacakları faaliyetler ile yetkinlik ve kapasiteleri arttırılacak, bireylere daha kolay ulaşılacaktır. PROJE KODU: 2014/1

6 Acil ve İnsani Yardım Hibe Programları (AİYHP) Acil ve insani yardımlarda herhangi bir standardizasyonun olmaması sebebiyle yardım alanında aktif rol oynayan ülke ve kuruluşların da kullanmış olduğu proje veya tema bazlı hibe modellerinin incelenmesi sonrası, Türkiye için de bu alanda bir sistem kurulması ihtiyacı doğmuştur. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar neticesinde klasik afet döngüsü başlıklarının program olarak ve söz konusu programlar altında destek verilebilecek eylemlerin belirlendiği bir uygulama ortaya çıkarılmıştır. AİYHP, kamu kurum ve kuruluşlarının, STK ların, üniversite gençlik kulüplerinin klasik afet döngüsü üzerinden belirlenen Hazırlık, Zarar Azaltma, Müdahale ve İyileştirme Ana Programlarının altında destek verilebilecek eylemlerle ilgili olarak yapacakları projelere destek sağlamayı amaçlamaktadır. Program, yararlanıcıların dayanışma ve sosyal sorumluluk bilinciyle aktif bir şekilde faaliyette bulunmalarını sağlayarak, bu alanda yetkinlik ve kapasiteleri arttırmaktadır. Afet ve acil durumların maliyetlerinin azaltılması, kurumsal ve bireysel kapasitelerin arttırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, iyi örneklerin yaygınlaştırılması hedefleriyle hazırlık ana programı kapsamında eğitim, planlama, AR-GE, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma eylemleri için hibe desteğinde bulunulmaktadır. Özellikle üniversite öğrenci kulüpleri ile toplum arasında geliştirilen diyalog, faaliyetin beklenen temel etkisidir; bunun sonucunda, daha fazla bilgi yayılımı olacak ve bilgi ve deneyim paylaşımı için daha fazla fırsat doğacaktır Bilinçlendirme, Farkındalık Artırma Projesinin Amacı AİYHP kapsamında pilot olarak Hazırlık Ana Programı başlığında bilinçlendirme, farkındalık arttırma eylemi altında uygulanacak projenin amacı: özellikle üniversite gençlerinin dinamizminden yararlanarak gençlerde sosyal sorumluluk duygusu oluşturmak ve gençlerin kapasitelerini arttırmak, bilinç artırıcı bu tür faaliyetlerle aileler ve öğrenciler başta olmak üzere toplumun afetlere yönelik farkındalığını arttırmaktır Bilinçlendirme, Farkındalık Arttırma Projesinin Beklenen Sonuçları 1. Özellikle yaşanmış afetler üzerinden geçmiş tecrübeleri paylaşmak ve geçmişte yaşanılan acı hatıralardan ders alarak bundan sonra yaşanılacak afetlere hazırlıklı olmak. 2. Kamunun bürokratik engellerden dolayı etkili olarak yapamayacağı faaliyetler bizzat halkla iç içe gruplar tarafından onların rahatlıkla anlayabileceği seviyede paylaşılacak ve daha verimli sonuçlar elde edilecek. 3. Gençlerin sorumluluk sahibi birer birey olarak toplumda ihtiyaç duyulan alanlarda kapasitelerini kullanmaları; aynı zamanda kendi yetkinliklerini artırmaları.

7 1. Mevcut teklif çağrısının hedefleri ve öncelikleri Türkiye de bu çağrı sonucu verilecek hibeler, üniversite öğrenci kulüplerinin ve iletişim ile sinema & tv öğrencilerinin girişimci ruhlarını ön plana çıkaracak kısa film projeleri ile; deprem başta olmak üzere toplumun afetlere karşı bilinçlenmesini sağlamak, sahip olunan yetkinliklerini artırmak ve geniş bir kitleye efektif bir biçimde ulaşmak hedef ve önceliklerini kapsayacaktır. 2. Bu çağrı kapsamında finanse edilebilecek faaliyetler Finanse edilmek üzere bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya dair yalnızca aşağıdaki türde faaliyetler seçilecektir: - Temel verileri toplamak için ilgili paydaşlarla beraber saha değerlendirmesi, - Bildirilerin, broşürlerin, kitapçıkların hazırlanması ve yayımlanması, - Arama kurtarma alanında önemli rol alan STK'lar, yerel halk ve/veya diğer paydaşlarla bilgi alışverişi için toplantıların düzenlenmesi, - Ulusal/yerel kurumlar düzeyinde etkili olabilmek için toplantıların düzenlenmesi, - Vatandaşları duyarlı hale getirmeye yönelik kamusal etkinliklerin düzenlenmesi: örn. Halka açık etkinlikler, okullarda eğitim faaliyetleri, - Basınla işbirliği yapma: basın gezisi, yerel çevresel sorunları görmek üzere süreçlere katılımı, basın bilgi paylaşım çalışmaları, gazetecilerin katılımı, - Kısa filmin çekilmesi için yapılacak masraflar. Aşağıda yer alan faaliyetler finansman açısından uygun görülmeyecektir: - Siyasi partileri destekleyen faaliyetler, - Başvuru yapan kişinin kendi kurumunun işletmesine yönelik finansmanlar, - Pazar tanıtımı aktivitelerini içeren faaliyetler, - Bağış yapma aktiviteleri içeren faaliyetler (yani, fonların diğer kurumlara bağış ya da kredi vermek amacıyla kullanımı), - Yalnızca veya temel olarak altyapı yatırımları ve/veya ekipman tedariki ile ilgili faaliyetler, - Siyasi partilerle veya politik/partizan yapısı olan gruplarla ilgili faaliyetler, 3. Hibelerin Boyutu Bu Teklif Çağrısı kapsamında talep edilen her hibe aşağıdaki maksimum TL tutarında olmalıdır: - maksimum tutar: TL İşbu Teklif Çağrısı uyarınca talep edilen her hibe, faaliyetin toplam makul tutarının %95'ini aşmamalıdır. Bakiye (yani, faaliyetin toplam tutarı ve Sözleşme Makamından talep edilen tutarın arasındaki fark), Başvuru yapan kimsenin kendi kaynakları ile veya diğer bağışçılar tarafından finanse edilmelidir.

8 4. Kimler başvurabilir? Hibeye uygun görülmesi için başvuru yapan kimsenin şu özellikleri taşıması gerekmektedir: - Kar amacı gütmemesi, - Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yer alması, - Üniversite kulübü olması, - İletişim fakülteleri ve/veya Güzel sanatlar fakülteleri öğrencileri. 5. Konum Proje Türkiye Cumhuriyet sınırları dahilinde uygulanmalıdır. 6. Projenin süresi Proje, sözleşmenin imzalanması ile başlayacaktır, geçici tarih 10 Haziran 2014 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten önce başlayan faaliyetler finanse edilmeyecektir. Projenin maksimum süresi 1 aydır. 7. Görünürlük Proje ortakları, projelerinin ve genel olarak AİYH Programının görünürlüğünü arttırmaya yönelik faaliyetleri birlikte düşünmelidirler. Yararlanıcı grupların ve katılımcılarının yaratıcılığı, hem afet bilinçlendirme ve farkındalığını artırma hakkında, hem de AİYH Programı tarafından sunulan fırsatlar hakkında bilginin yayılması için ek bir potansiyel sunar. Görünürlük kapsamındaki faaliyetler çoğunlukla bilinçlendirme ve farkındalığın arttırılma öncesinde ve sırasında meydana gelir. Bu faaliyetler başlıca iki kategoriye ayrılabilir: Projenin görünürlüğü; Proje yararlanıcıları ve katılımcılar, projeyi tanıtmalı amaç ve hedefleri de dahil olmak üzere ve projenin yürütüldüğü 8süre boyunca mesajını iletmelidir. Kısa film projesi hakkındaki farkındalığı arttırabilmek için örneğin, bilgilendirici materyaller hazırlayabilirler; e-posta bilgilendirmeleri ve SMS aracılığıyla proje tanıtımı yapabilirler; poster, çıkartma, t-shirt, şapka, kalem vs. gibi promosyon malzemeleri hazırlayabilirler; basın açıklaması yapabilirler, gazetecileri davet edebilirler, yerel gazetelere, haber bültenlerine, internet sitelerine projeyle ilgili yazı gönderebilirler; bir e-grup, bir internet sitesi, bir foto galeri ya da blog oluşturabilirler. AİYH Programının görünürlüğü; AFAD resmi logosunun kullanılmasının zorunlu olmasının yanısıra her proje aynı zamanda üniversite kulüplerine sunduğu fırsatlara yönelik genel farkındalığı arttırmak için, AİYH Programının çoğaltıcısı işlevi de görmelidir. Proje yararlanıcıları, yaptıkları her faaliyete projenin görünürlüğünü arttırmak için Program hakkında bilgi (örneğin, Program Eylemlerine yönelik bilgi, Programın amaçları ve önemli özellikleri ve hedef grupları vs.) verilmesini sağlayacak yöntemler eklemelidir (bkz. üstteki örnekler)

9 8. Başvuru sayısı ve başvuru yapan kişi başına hibe sayısı Başvuru sahipleri en fazla bir proje teklifi ile başvuru yapabilecek olup yalnızca bir sözleşme imzalanacaktır. 9. Maliyetlerin uygunluğu: hibe için göz önünde bulundurulabilecek maliyetler Bir hibe için yalnızca "uygun maliyetler" göz önünde bulundurulur. Uygun (makul) ve uygun olmayan olarak değerlendirilen maliyet kategorileri aşağıda belirtilmiştir. Uygun maliyetlerin yardımcı dokümanlardaki gerçek tutarlara dayandığını unutmayın. Hibe tavsiyeleri daima, sözleşmenin imzalanmasından önceki kontrol sürecinin bütçede değişiklik gerektiren herhangi bir sorun ortaya çıkarmaması koşuluna bağlıdır (örn. aritmetik hatalar, kesin olmayan durumlar veya gerçekçi olmayan maliyetler ya da diğer makul olmayan maliyetler). Kontroller açıklama taleplerine neden olabilir ve bunun sonucunda hibe sağlayıcısının söz konusu hataları ya da kesin olmayan durumları ele almak için değişiklikler ya da azaltmalar yapmasına sebebiyet verebilir. Bu düzeltmeler nedeniyle hibe tutarı artırılamaz. Bu nedenle, gerçekçi ve uygun maliyetli bir bütçe hazırlamak başvuru yapan kişinin yararınadır Uygun doğrudan maliyetler Uygun maliyetler, aşağıda yer alan tüm kriterleri karşılayan, hibeden yararlanan kimse tarafından karşılanan gerçek tutarlardır: a) Hibe sözleşmesinde belirtildiği üzere faaliyetin uygulanması sırasında karşılanırlar. Bu da, maliyetlerin uygulama döneminde gerçekleştirilen aktivitelere ilişkin olacağı anlamına gelmektedir. b) Faaliyetin genel bütçesinde belirtilirler (ekteki bütçe formatında), c) Faaliyetin gerçekleştirilmesi için gereklidirler, d) Bu maliyetler belirlenebilir ve doğrulanabilir; özellikle Hibeden yararlanan tarafın muhasebe kayıtlarına kaydedilmekte ve Türkiye Cumhuriyeti nin geçerli muhasebe standartlarına göre belirlenmektedir e) Yürürlükteki vergi mevzuatı ve sosyal mevzuat gerekliliklerine uyum gösterirler, Hibe Alan Tarafın aşağıda yer alan doğrudan maliyetleri uygun olarak değerlendirilebilecektir: - Sosyal güvenlik ücretleri ve diğer ücrete ilişkin maliyetler dahil olmak üzere gerçek brüt maaşlara denk gelen, Faaliyete atanan personelin maliyeti, maaşlar ve maliyetler, Yararlanan Tarafça normalde karşılanan maliyetleri aşmayacaktır, - Yardımcı dokümanlarla desteklenen gerçek maliyetleri olması şartıyla, Faaliyette yer alan personelin ve diğer kişilerin seyahat ve harcırah maliyetleri, - Faaliyete özel donanımları, tedarik malzemelerini (yeni veya kullanılmış) ve hizmetleri satın alma maliyeti.

10 KDV gibi vergilerin yalnızca aşağıdaki koşulların sağlanması (ve yardımcı belgelerle desteklenmesi) halinde uygun maliyetler olarak kabul edileceğini unutmayın: - Katma değer vergilerinin başka bir yolla tahsil edilememesi, - Nihai faydalanıcı tarafından karşılanacak olmaları ve - Proje teklifinde açıkça belirtilmeleri Uygun olmayan maliyetler Aşağıda yer alan maliyetler uygun olarak değerlendirilmeyecektir: - Borçlar ve borç servis ücretleri (faizler), - Zararlar ve gelecekteki olası yükümlülükler için karşılıklar, - Faydalanıcı tarafından açıklanan ve başka bir kaynakla finanse edilen maliyetler (doublefinancing), - Ekipman alımları veya onarımları, - Kambiyo zararları, - Üçüncü taraflara karşı krediler Ayni yardım Ayni yardımlar (örn. mevcut donanımların volarizasyonu, bağışlar, gönüllü çalışmaları), gerçek harcama olarak değerlendirilmeyecek ve uygun maliyetler olarak kabul edilemeyecektir. 10. Başvuru yöntemi Başvuruda bulunanlar, başvurularını Türkçe göndermelidir. Başvuru, başvuru formunu ve bu teklif çağrısı uyarınca temin edilen bütçeyi içermelidir. Elle yazılmış başvurular kabul edilemeyecektir. Yalnızca başvuru formu ve bütçenin değerlendirmeye alınacağını lütfen unutmayın. Bu nedenle, bu dokümanların faaliyete ilişkin TÜM bilgileri içermesi son derece önemlidir. Ek belgeler gönderilmemelidir. Değerlendirmenin ardından faaliyet seçilirse, ek belgeler istenebilir ancak bu aşamada ek belge gönderilmemelidir Başvuruların gönderim yeri ve gönderim şekli Başvurular en geç 10 Haziran 2014 tarihinden ve 17:00 saatinden önce postaya verilmiş olmalıdır. Başvuru için diğer bilgiler Teklif çağrısına ilişkin sorular, 10 Haziran 2014 tarihinden önce, aiyhp@afad.gov.tr adresine, Teklif Çağrısı için açık bir referans ile birlikte e-posta yoluyla gönderilmelidir.

11 11. Başvuruların değerlendirilmesi ve seçilmesi Başvurular, değerlendirme ekibi (1 iç uzman ve 1 dış uzmandan oluşan 2 kişi) tarafından incelenecek ve değerlendirilecektir. Başvuruda bulunanlar tarafından gönderilen tüm faaliyetler, aşağıdaki adımlara ve kriterlere göre değerlendirilecektir. Başvuru değerlendirmesi sonucunda, teklif edilen faaliyetin, yukarıda bahsi geçen uygunluk kriterlerini sağlamaması halinde, başvuru bu temele dayanılarak reddedilecektir Başvurunun değerlendirilmesi Öncelikle aşağıdaki hususlar değerlendirilecektir: Başvuru formu, başvuruda bulunanlar, faaliyetler, maliyetler ve son gönderim için ilgili son tarihi açısından yukarıda belirtilen kriterleri karşılamalıdır, İstenen bilgilerden herhangi birinin eksik veya yanlış olması halinde, başvuru bu temele dayanılarak reddedilebilir ve başvuru ileri değerlendirme aşamalarına dahil edilmez. Teklif edilen bütçe de dahil olmak üzere başvuruların kalitesinin ve başvuruda bulunanın kapasitesinin değerlendirmesi, aşağıdaki Değerlendirme Çizelgesinde belirtilen değerlendirme kriterlerine göre gerçekleştirilecektir Değerlendirme Çizelgesi Notlandırma: Değerlendirme kriterleri başlıklara ve alt başlıklara ayrılmıştır. Her bir alt başlığa 1 ila 5 arasında aşağıda olduğu gibi puan verilecektir: 1 = çok yetersiz; 2 = yetersiz; 3 = yeterli; 4 = iyi; 5 = çok iyi. **Bu puanlar önem seviyelerine göre 2 ile çarpılmaktadır Bölüm Maksimum skor 1. Operasyonel/Teknik kapasite Alt skor 10 Başvuruda bulunan kulübün ortağı yeterli teknik uzmanlığa (özellikle ele alınacak konularda bilgi sahibi olma) sahip mi? Başvuruda bulunan kulüp yeterli düzeyde yönetim kapasitesine sahip mi (personel, donanım, faaliyet için bütçenin yönetilmesi)? Faaliyetin uygunluğu Alt skor 20 Teklif, uygun? AİYH programının ve Teklif Çağrısının hedeflerine ve önceliklerine ne kadar 5x2** Dahil olanlar (nihai faydalanıcılar, hedef gruplar) ne kadar açık şekilde belirtilmiş ve stratejik olarak seçilmiştir? İhtiyaçları açıkça belirtilmiş midir ve teklif, uygun biçimde bu kişilere hitap etmekte midir? Faaliyetin tasarımı Alt skor 20

12 Faaliyetin genel tasarımı ne kadar tutarlıdır? Özellikle, problemlerin analizini yansıtmakta, harici faktörleri ve ilgili paydaşları göz önünde bulundurmakta mıdır? Hedefler ve beklenen sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda, faaliyet uygun ve tutarlı mıdır? 5x2** 5x2** 3. Ortaklığın etkililiği ve fizibilitesi Alt skor 10 Teklif edilen aktiviteler, hedefler ve beklenen sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda uygun, elverişli ve tutarlı mıdır? 5 Faaliyet planı açık ve uygun mudur? 5 4. Bütçe ve uygun maliyet Alt skor 20 Aktiviteler, bütçeye uygun biçimde yansıtılmış mıdır? Tahmini faaliyetler ve beklenen sonuçlar arasındaki oran makul müdür? 5x2** 5x2** 5. Ortaklığın sürdürülebilirliği Alt skor 10 Önerilen teklif, hedef gruplar üzerinde somut bir etki bırakma potansiyeline sahip midir? 5 Teklif edilen proje, çoğaltıcı etkiler bırakabilir mi? (faaliyetin sonucunun tekrarlanması ve genişletilmesi ve bilgilerin yayılması dahil olmak üzere) 5 TOPLAM MAKSİMUM SKOR: Seçim Süreci Yalnızca en az 70 puana sahip olan başvurular finansman için değerlendirmeye alınacaktır. Sözleşme Makamı, finansman için en güçlü tekliflerin seçiminde ilk merci olacaktır. Ancak, geniş kapsamlı temaların kapsama alınması için Sözleşme Makamı, aynı konuyu kapsayan ve daha iyi puan almış başka teklifler olması halinde yüksek skor olan teklifleri reddedebilir. Benzer şekilde, Sözleşme Makamı, teklifin tematik bir boşluğu doldurması halinde, diğer tekliflerden daha düşük bir skor alan teklifi kabul edebilir. Değerlendirmenin ardından, skorlarına ve uygun finansman sınırlarına göre sıralanan başvuruların listelendiği tablo sunulacaktır. 12. Sözleşme Makamımın kararının bildirilmesi Başvuruda bulunan kişi, Sözleşme Makamının başvuruya ilişkin kararı hakkında ve reddedilmesi halinde olumsuz kararın nedeni hakkında bilgilendirilecektir. Hibe verme kararının ardından, Hibeden Yararlanacak Tarafa, AFAD Eğitim Merkezi tarafından organize edilen kurallar ve prosedürler hakkında kısa eğitime de katılması şartıyla, bir sözleşme sunulacaktır (bkz. Bu talimatlardaki ek 3). 13. Sözleşmeler, raporlama ve nihai ödemeler Hibe alan taraflar, sözleşmenin imzalanmasının ardından, toplam hibenin %80'ini alacaktır. Nihai ödeme (%20), nihai özet ve finansal raporun onaylanmasının ardından aktarılacaktır.

13 Ayrıca hibe alanların, aktivitelerin izlenmesi için AFAD tarafından atanacak mali ve teknik denetim yetkililerine istendiği takdirde ara dönemde bilgilendirme yapması gerekmektedir. 14. Ek Listesi 1. Başvuru formu 2. Bütçe 3. Hibe sözleşmesi taslağı 4. Nihai rapor şablonu 5. Finansal rapor şablonu AFETE HAZIR TÜRKİYE AFETE HAZIR GENÇLER KISA FİLM DESTEK PROGRAMI Deprem Bilinçlendirme ve Farkındalığın Artırılması Kısa Film Destek Hibe Programı Acil durumlar, Afetlerle mücadele ve farkındalığın artırılması konusunda ülkemizin çatı kurumu olan AFAD, yeni bir hibe programıyla faaliyetlerine farklı bir boyut kazandırıyor. AFAD Kısa Film Destek Programı (KFDP) ile üniversite gençlik kulüplerinin ve ilgili üniversitelerde oluşturulan öğrenci proje gruplarının yapacakları ve girişimci ruhlarını ön plana çıkaracakları kısa film projelerine destek sağlıyor. Afete Hazır Türkiye hedefiyle yola çıkan AFAD, toplum olarak farkında olmamız gereken afet gerçeğinin algılanmasında, sosyal sorumluluk duygularının, hayal güçlerinin ve becerilerin birleşerek kapasite yükselteceği bu önemli kampanyaya Afete Hazır Gençler sloganıyla Mayıs ayında başladı. Pek çok farklı afetin yaşanabildiği ülkemizde depremler, yaşanma sıklığı ve sebep olduğu zarar bakımından en büyük afet riskini oluşturuyor. Depremle birlikte yaşama bilgisinin ve farkındalığının artırılması amacıyla başlatılan KFDP, özellikle gençlerimizin dikkatini çekmeyi ve bilginin hızla paylaşılarak çoğalmasını hedefliyor. KFDP çerçevesinde üretilecek kısa filmlerin deprem gerçeği hakkında tanıtım veya bilgilendirmenin yanında sanatsal bir değere ve insan odaklı bir anlatıma sahip olması bekleniyor. AFAD, deprem ana başlığında, insanların afet ve acil durumların maliyetlerinin azaltılması, kurumsal ve bireysel kapasitelerin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, olumlu örneklerin yaygınlaştırılması gibi maddi hedefler ile depremin insanlar ve topluluklar üzerindeki etkileri gibi sosyolojik ve psikolojik yönlerini ortaya çıkarma hedefleri ile hazırlanacak kısa filmlere finansman desteği sağlamakla önemli bir adım atmış oluyor. KFDP nin Amacı KFDP; özellikle üniversite gençlerinin dinamizminden yararlanarak gençlerde afet konusunda sosyal sorumluluk duygusu oluşturmayı, gençlerin kapasitelerini artırmayı, aileler ve öğrenciler başta olmak üzere toplumun afetlere yönelik farkındalığına katkı sağlamayı ve deprem gerçeğinin her an bilincinde

14 olunması gereken bir olgu olduğunun, toplumsal bir anlayış olarak yerleşmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. KFDP nin Beklenen Sonuçları 1. Özellikle yaşanmış afetler üzerinden geçmiş tecrübeler paylaşılacak ve geçmişte yaşanılan acı hatıralardan ders alınarak bundan sonra yaşanılacak afetlere hazırlıklı olunması fikri desteklenecektir. 2. Afetin sadece bürokratik kanallarla toplum-devlet ilişkisi içinde ele alınamayacak kadar toplumsal bir konu olduğu ve tüm fertlere görev düştüğü gerçeği, gençlerin toplumun dinamik bir kesimi olarak bizzat konuya dahil olması ile daha hızlı ve çabuk kavranmasına yarıdmcı olacaktır. 3. Gençlerin sorumluluk sahibi birer birey ve aktif vatandaşlar olarak toplumda ihtiyaç duyulan alanlarda kapasitelerini kullanmaları, toplumda söz sahibi yetişkinler olarak yerlerini almalarını ve aynı zamanda kendi bireysel yetkinliklerini artırmaları sağlanacaktır. KFDP nin Tarafları KFDP nin yapımcısı AFAD dır. Ana sponsoru Ziraat Bankasıdır. Medya Sponsoru TRT dir. Destekleyicisi FİYAB dır. KFDP kapsamında finanse edilebilecek filmler Deprem başta olmak üzere afet ve acil durumlar hakkında bilgi paylaşan, farkındalık oluşmasına katkı sağlayan, bu konularda yol gösteren, mevcut durum eleştirisi sunan, sorun tespiti yapan, çözüm önerisi sunan, model geliştiren, afetin insan ve toplum üzerindeki etkilerine değinen kısaca genel ve detay afet bilgisi kapasite artırımına uygun senaryolardan, program bütçesine uygun projeler desteklenecektir. Değerlendirme kriterlerinin başında bütçe planı gelmektedir. Senaryoya uygun gerçekçi bütçeler değerlendirme kriterlerinde ön sıralarda yer alacaktır. Konunun işlenme biçimi ve toplumsal fayda ile erişilebilirlik ve anlam dikkate alınan diğer kriterler olacaktır. Destekler KFDP kapsamında ödenecek olan her hibe maksimum Lira (Onbinlira) olacaktır. Bu miktarın üzerindeki harcamalar için ek sponsor, bağışçı bulunması ve/veya yararlanıcıların kendi kaynaklarını kullanarak ek harcama yapmaları mümkündür. AFAD, proje teklifinde belirtilen bütçe önerilerinde gerekli değişiklikleri yapma hakkını saklı tutmaktadır. Proje bütçesinin % 10 luk Genel Faaliyet Giderleri dışındaki harcamaları mutlaka faturalandırılmalı ve Proje Final Raporu ile birlikte AFAD a sunulmalıdır. AFAD, proje kapsamı dışında yer alan ve faturalandırılamayan harcamalara ilişkin bedellerin iadesini isteme hakkını saklı tutar. Başvurular Hibe programına sadece aşağıda belirtilen nitelikteki öğrenci kulüpleri ve grupları başvurabilirler: - Türkiye deki üniversitelerde halihazırda kurulu ve üniversite yönetimi tarafından resmen tanınan tüm öğrenci kulüpleri, - İletişim Fakültesi vb. fakültelerin ve meslek liselerinin öğrencileri tarafından oluşturulucak en az 2 kişilik proje grupları katılabilir. -

15 Başvurularda proje grubunu yasal olarak temsil edebilecek bir proje koordinatörünün bildirilmesi zorunludur. AFAD, projelerle ilgili iletişimini proje koordinatörleri üzerinden gerçekleştirecektir. Proje koordinatörleri 18 yaşlarını doldurmuş kanunen sorumluluk alabilen, gerçek kişiler olmak zorundadır. Projeler için son başvuru tarihi 2 Haziran 2014 tür. KFDP den yararlanmak isteyen başvuru sahiplerinin projelerini en geç bu tarihte kargoya vermiş olmaları gerekmektedir. Başvurularda projelerin AFAD a geliş tarihi değil, projenin kargoya veriliş tarihi esas alınır. Başvuru tarihinden sonra kargoya verilen bütün projeler şekil şartlarına aykırılık gerekçesiyle, içeriğine girilmeden reddedilecektir. Hibe almaya hak kazanan proje grupları YARARLANICILAR olarak anılacaktır. KFDP Takvimi 2 Mayıs Proje Başlangıcı, duyuru ve ilanlar 2 Haziran 2014 : Projeler için son başvuru tarihi (Son başvuru tarihi 10 Haziran a uzatılmıştır) 22 Haziran 2014 : Kazanan projelerin ilanı 1 Temmuz 2014 : Yararlanıcılarla Sözleşme imza töreni 1 Ağustos 2014 :Filmlerin ön teslimi 14 Ağustos 2014 : Filmlerin nihai teslimi 17 Ağustos 2014 : Filmlerin yayınlanması ve etkinlikler KFDP Yürütücüleri İletişim Bilgileri: AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Sosyal Medya İletişim Bilgileri: iletisim@kisafilmdestek.com kısafilm@dijitalmedya.net Proje koordinasyonu DİJİTALMEDYA

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ]

Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı. Başvuru Formu ve Ekleri [ ] Küçük Hibe Desteği ile Çocukların Sivil Topluma Katılımı Çocuklar için Mikro-Fon Programı Başvuru Formu ve Ekleri [21.01.2019] EK 1: Başvuru Formu Mikro Fon Programı Başvuru Formu Değerli Başvuru Sahibi,

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği 2013-2014

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği 2013-2014 Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği Sözleşme Örneği 2013-2014 Gönderen kurumun adı : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Açık adresi : İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü 34119 Beyazıt/ İSTANBUL Kurum

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi

İŞ TANIMI (Terms of Reference) :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi İŞ TANIMI (Terms of Reference) Sözleşme Numarası İhale Başlığı İhale Numarası :TRH1.3.PREII/P03/322 :Çalışan Hakları, Lobicilik ve Medya İletişimi Eğitimi :TRH1.3.PREII/P03/322/02 1. ÖN BİLGİ 1.1. Proje

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Hazırlık Aşaması Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Uygulama Faaliyetler Faaliyet Planlaması İş paketleri oluşturma Faaliyet ve Zaman Planlaması FAALİYET PLANLAMASI,

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İLLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİNE HAZIRLANIYOR PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 23 Şubat 2011 Bülent ÖZCAN Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı SUNUM İÇERİĞİ

Detaylı

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya

MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı. 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya MFİB Tarafından Açılan Üç Yeni Hibe Programının Tanıtımı 6 Temmuz 2012 2012 yılı 2. ABUDYK Toplantısı Antalya 1 1) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Detaylı

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi ISTANBUL UNIVERSITY Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sözleşmesi Bundan böyle kurum olarak adlandırılacak taraf : Gönderen kurumun adı : Açık adresi : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Kültür İşleri Müdürlüğü 2018 SELÇUKLU BELEDİYESİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA REHBERİ Bu bölümde, Selçuklu Belediyesi Proje Destek

Detaylı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği. Çalışması Hizmet Alımı Teknik Şartnamesi

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği. Çalışması Hizmet Alımı Teknik Şartnamesi İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Çorap Sektöründe İyileştirme Modellerinin Geliştirilmesi Projesi Fizibilite Etüdü ve Modelleme Çalışması Hizmet Alımı Teknik Şartnamesi 1. İŞİN

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

KOOPERATİFLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ

KOOPERATİFLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ Karınca Dergisi, Ekim 2014, Sayı:934 KOOPERATİFLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ 1. GİRİŞ Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Erasmus Programının ve tüm alt faaliyetlerinin Ankara Üniversitesi nde uygulanmasını

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

Bölüm 1 de ürün gereklilikleri ve müşteri talepleri doğrultusunda en az 3 (üç) adet alternatif tasarım ortaya konacaktır.

Bölüm 1 de ürün gereklilikleri ve müşteri talepleri doğrultusunda en az 3 (üç) adet alternatif tasarım ortaya konacaktır. TASARIM PROJESİ TEKLİF FORMU Tasarımcı: Bahaeddin Önal Musteri:... Projenin Adı ve Tanımı:... Projenin Aşamaları: Ücret (TL) Süre (İş Günü) Bölüm 1 : Konsept Tasarıma Karar verilmesi Bölüm 2 : Tasarım

Detaylı

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ

YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ YENİDEN YAŞAMA KATKI KAMPANYASI PROJE TEKLİFİ İçerik: 1. Amaçları, hedefleri ve hedef grubu 1.1. Hangi değişiklikleri oluşturmaya çalışacak? 1.2. Neden bu proje yürütülecek? 1.3. Beklenen sonuçlar ne?

Detaylı

Bölgesel Eğitim Programı (RTP), eğiticilerin eğitilmesi esasına dayanan özel bir TAIEX programıdır.

Bölgesel Eğitim Programı (RTP), eğiticilerin eğitilmesi esasına dayanan özel bir TAIEX programıdır. 1. Özet TAIEX Bölgesel Eğitim Programı (RTP) Rehberi Ağustos 2014 Versiyonu Bölgesel Eğitim Programı (RTP), eğiticilerin eğitilmesi esasına dayanan özel bir TAIEX programıdır. Bölgesel Eğitim Programı,

Detaylı

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1

PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü PROJE KAYNAKLARI KAYNAK 5: ANKARA KALKINMA AŞANSI DESTEK PROGRAMLARI 1 Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekler; teknik destek ve

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler UYGULAMA Belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür. DÖNGÜSÜ Proje Fikrini Belirleme:

Detaylı

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir?

İZLEME DEĞERLENDİRME BİRİMİ SIKÇA SORULAN SORULAR. Başvuru sahibi kimdir? Proje nedir? Proje nedir? Mali destekten yararlanmak üzere Ajansa sunulan belli bir amaca odaklanmış, bütçesi ile bütünlük arz eden, belirli, süreli ve düzenli faaliyetler bütününe denir. Başvuru Rehberi nedir? Ajans

Detaylı

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE Çağrı Esaslı Tematik Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin e herhangi bir yükümlülük getirmeyeceği ve tarafımıza herhangi bir talep hakkı doğurmayacağını,

Detaylı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika

Detaylı

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı 2018 Sunum İçeriği Genel Bilgi Destek Programları 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Soru 1 Cevap 1 Projelere eş-finansman sağlanması zorunluluğu var mı? Projelere

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar]

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Ek.9 Hayatboyu Öğrenme Programı Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Modeli (Personel ile Üniversite arasında) [Asgari şartlar] Bundan böyle kurum olarak adlandırılacak

Detaylı

TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI :11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI

TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI :11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI 13.03.2018 13:11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan inosuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı" kapsamında,

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA İÇERİK 1 2 3 4 TEMEL BİLGİLER GENEL KURALLAR REHBER DOKÜMANLAR ÇAĞRI BAŞLIKLARI 5 BAŞVURU SÜRECİ 6 DEĞERLENDİRME

Detaylı

T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI

T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI OLUŞTURULMASI VE YÜRÜTÜLMESİ ÇAĞRI DUYURUSU

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ 1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ Can Mindek Amaçlar Kültür alanında çalışan kişilerin sınır ötesi hareketliliklerinin teşvik edilmesi, Eserlerin ve kültür-sanat çalışmalarının sınır ötesi dolaşımının desteklenmesi,

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU MESAFELİ SÖZLEŞMELERE DAİR YÖNETMELİK UYARINCA HAZIRLANAN ÖN BİLGİLENDİRME FORMU 1. TANIMLAR KİRAYA VEREN: Ticaret Unvanı: Mobicar Araç Paylaşım Hizmetleri A.Ş. Adresi: Eski Büyükdere Cad. Ayazağa Yolu

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı 2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI (2007-2013) PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ VE 2013 YILI ÇAĞRISI Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Gündem İş programının yaklaşımı İş programının

Detaylı

KORUMALI İŞYERİ DESTEK PROJESİ BAŞVURU REHBERİ

KORUMALI İŞYERİ DESTEK PROJESİ BAŞVURU REHBERİ KORUMALI İŞYERİ DESTEK PROJESİ BAŞVURU REHBERİ Son başvuru tarihi: 28/02/2014 1 Amaç Bu rehberin amacı; engelli istihdamı alanındaki sosyal paydaşların desteklenmesi, engelli istihdamının altyapısının

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI

Bu Program Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI tarafından finanse edilmektedir. BİRLİKTE YEREL STÖ LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI BİRLİKTE DESTEK PROGRAMI Uygulama Modalitesi IPA 2015 Programlaması içinde AB tarafından desteklenen Yerel Örgütler için

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları Eylül 2012, Ankara Buraya nasıl geldik? Başvuruların teslim alınması Uygunluk kontrolü İçerik değerlendirmesi Ulusal

Detaylı

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri

Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin. biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri Programın Amacı Üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin biraraya gelerek, projelerini birbirlerine tanıtmaları ve işbirlikleri kurmalarına yönelik düzenlenen ulusal veya uluslararası

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

KÜLTÜRÜN TEŞVİKİ ULUSLARARASI FONU (IFPC) YÖNERGESİ 1

KÜLTÜRÜN TEŞVİKİ ULUSLARARASI FONU (IFPC) YÖNERGESİ 1 Hedefler KÜLTÜRÜN TEŞVİKİ ULUSLARARASI FONU (IFPC) YÖNERGESİ 1 1. Kültürün Teşviki Uluslararası Fonu kaynakları aşağıda sayılanları teşvik etmeyi hedeflemektedir: a. Bilginin, anlamların, değerlerin ve

Detaylı

ÖZGÜRLÜK BİZDE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

ÖZGÜRLÜK BİZDE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ÖZGÜRLÜK BİZDE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ Özgürlük Bizde Kampanyası ndan ( Kampanya ) Şirketimiz adına AVEA ya taşınması için talepte bulunduğumuz ve taşınması gerçekleştirilmiş veya yeni hat alımı suretiyle

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 1 /16 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 13.02.2018 1 Başlangıç Geliştirme 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 2 /16 Adı Vekil Yapılan 1 Yıllara sâri

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

MADDE 5- BELEDİYE NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

MADDE 5- BELEDİYE NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ TASLAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE YAPILACAK BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN GÖREV VE SORUMLULUK ALANINA GİREN KONULARDAKİ AKADEMİK ARAŞTIRMALARIN YÜRÜTÜLMESİ VE DESTEKLENMESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ MADDE 1- AMAÇ

Detaylı

Her pozisyon için aranan nitelikler, pozisyon referans kodları ile birlikte pozisyon referans listesinde bulunmaktadır.

Her pozisyon için aranan nitelikler, pozisyon referans kodları ile birlikte pozisyon referans listesinde bulunmaktadır. UZMAN VE PROJE ASİSTANI İSTİHDAM DUYURUSU 05.06.2013 ve 10.02.2014 tarihlerinde internet sayfalarımızda yayınlanan iş ilanları iptal edilmiş olup geçerli olan son ilanımız aşağıdaki gibidir: T.C. Çevre

Detaylı

TEKLiF ALMA ŞARTNAMESi

TEKLiF ALMA ŞARTNAMESi TEKLiF ALMA ŞARTNAMESi 1. TEKLiF'iN KAPSAMI: British Embassy School Ankara (BESA) (bundan böyle İşveren olarak anılacaktır), Ankara'da Ingiliz Büyükelçiliği arazisi içerisinde bulunan BESA nin kapalı spor

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Adı 1 Altyazılı Film Satın Alımı (Yurtiçi ve yurtdışı kültürel ve sanatsal faaliyetlerde gösterilmek üzere) 1) Başvuru

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE. İşletme Yetkilisi Adı Soyadı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE. İşletme Yetkilisi Adı Soyadı KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB İşbirliği-Güçbirliği Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, bu başvuru formunu hazırlamış olmamızın,

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLETMELERİ PROSEDÜRÜ SÜRECİN AMACI

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLETMELERİ PROSEDÜRÜ SÜRECİN AMACI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLETMELERİ PROSEDÜRÜ SÜRECİN AMACI Özyeğin üniversitesi öğrencilerinin girişimcilik fikirlerinin değerlendirilmesi ve Üniversite içinde ihtiyaç duyulan mal ve hizmet tedarikine

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 10/10/2014 Toplantı Sayısı : 397 Karar Sayısı : 3380 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3380- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Erasmus Programı

Detaylı

T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü

T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü T.C. XXX. BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü Sayı : Konu : Bilindiği üzere, faaliyet raporları, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 56.maddesi gereği, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI İLLERİMİZ AB YE HAZIRLANIYOR II AVRUPA BİRLİĞİ FAALİYETLERİNE DESTEK TEKLİF ÇAĞRISI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI İLLERİMİZ AB YE HAZIRLANIYOR II AVRUPA BİRLİĞİ FAALİYETLERİNE DESTEK TEKLİF ÇAĞRISI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI İLLERİMİZ AB YE HAZIRLANIYOR II AVRUPA BİRLİĞİ FAALİYETLERİNE DESTEK TEKLİF ÇAĞRISI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 20 Şubat 2012 Ankara BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU Soru

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

ZİRVE EV SAHİBİ / STRATEJİK ORTAK (46.500 )

ZİRVE EV SAHİBİ / STRATEJİK ORTAK (46.500 ) ZİRVE EV SAHİBİ / STRATEJİK ORTAK (46.500 ) SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK SPONSORU (25.500 ) ANA SPONSORLAR (21.500 ) SPONSORLAR (17.000 ) ÖĞLE YEMEĞİ EV SAHİPLİĞİ / AKŞAM KOKTEYLİ EV SAHİPLİĞİ/ İKRAM EV SAHİPLİĞİ

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Hakkında Yönetmelik Vergi Bülteni Tarih : 29.04.2014 Sayı : 2014/5 İçerik : Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı na

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN PROJE TEKLİF FORMU 1. PROJE TANIMLAMA BİLGİLERİ Adı: Türkiye Deniz Araştırma Alt Yapısının Analizi Etüt Projesi Yeri: Seyir,

Detaylı

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK ii PROJE YAZIM KILAVUZU iii ÖNCÜ Fon & Proje Danışmanlık AB Fonları için Proje Yazım Kılavuzu Birinci Basım: Mart 2007, İstanbul Derleyen: Fatih

Detaylı

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından

Detaylı