Hamdi Çiftçiler. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hamdi Çiftçiler. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı"

Transkript

1 Hamdi Çiftçiler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

2 Üniversite- Kamu- MAY Tohum İşbirlikleri

3 MAY Tohum 1997 yılında Hibrit Ayçiçeği, 1999 yılında da Hibrit Mısırda Türkiye de Ar- Ge ve Hibrit çeşit ıslahı faaliyetlerini başlatmıştır. Geçen 18 yıllık sürede şirket kaynaklarından 50 milyon TL den fazla Ar-Ge yatırımı gerçekleştirilmiştir.

4 2006 yılından itibaren Tübitak-Teydeb proje kaynakları kullanılabilir hale gelmiş ve MAY Tohum bu kaynaklardan da maksimum seviyede faydalanmaktadır.

5 2008 yılında detaylarını aşağıda vereceğimiz TAGEM- MAY ortak pamuk çeşit geliştirme projesine başlanmıştır. Bu proje sonuçları ile her iki kurum içinde bir başarı örneğidir.

6 Bunun dışında detaylarını vereceğimiz Üniversite ve Kamu işbirliklerini en etkin şekilde gerçekleştirmek üzere ülkemizdeki altyapı ve kaynaklardan faydalanmaya gayret ediyoruz.

7 TAGEM ve MAY Tohum Ortak Projesi

8 TAGEM MAY Tohum Ortak Projesi Proje Adı: Pamukta Melezleme Islahı ile Çeşit Geliştirme ve Adaptasyon Araştırmaları Proje Süresi: 5 Yıl Başlama Tarihi: Bitiş Tarihi:

9 TAGEM MAY Tohum Ortak Projesi Islah Projesinin Hedefi: Türkiye pazarı için piyasaya hakim mevcut yabancı orijinli çeşitler ile rekabet edebilir düzeyde yüksek verimli, üstün lif kalitesine sahip, verticillium solgunluğuna yüksek derecede toleranslı ve/veya dayanıklı pamuk çeşitleri geliştirmek.

10 TAGEM MAY Tohum Ortak Projesi Proje Detayları: Proje kapsamına 5 yıl süre ile TAGEM e bağlı Araştırma Enstitüleri ile ortak çeşit geliştirme ve araştırma faaliyetleri yürütülmüştür. Proje sonucunda MAY344 (TMN-16), TMN199, TMN170 ve TMS 108/2 çeşitleri için üretim izni ve tescil başvuruları Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yapılmış olup üretim, ticari pazarlama ve satış faaliyetleri May Tohum tarafından gerçekleştirilecektir. Çeşitler damızlık çoğaltım ve tanıtım aşamasında olup, 2 yıl içerisinde ticari olarak pazara sunulacak seviyeye gelecektir.

11 TAGEM MAY Tohum Ortak Projesi TAGEM le yürütülmekte olan çalışma kapsamında her yıl pamukta 1500 yeni hattın, verim, lif kalitesi ve hastalık açısından test edilmesi sağlandı.

12 Tübitak ve Teydeb Projeleri

13 Tübitak-Teydeb Projeleri TEYDEB Destekli devam etmekte olan projelerimiz 1-Türkiye Koşullarına Uygun, Üstün Verim ve Besleme Değerlerine Sahip Silajlık Hibrit Mısır Çeşit Islahı ( ) 2-Mısırda Sap Çürüklüğü (Fusarium Sp.) Hastalığına Karşı Moleküler Markör Geliştirilmesi ( ) Bilimsel Danışman Prof.Dr.Süleyman Soylu Prof.Rüştü Hatipoğlu Prof.Dr.Murat Görgülü Prof. Dr. Hakan Özkan Bilimsel Danışman Bağlı Bulunduğu Kurum Selçuk Üniv. Ziraat Fak. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Çukurova Üniversitesi 3-Bodur Taze Fasulyede Moleküler İşaretleyiciler ve Patonejiste Teknikleri Kullanarak Bakteriyel Yanıklık ve Fasulye Hale Yanıklığa Dayanıklı Fasulye Çeşitlerinin Geliştirilmesi ( ) Doç. Dr. Ahmet İpek Uludağ Üniversitesi

14 Tübitak-Teydeb Projeleri TEYDEB Destekli Projelerimiz Bilimsel Danışman Bilimsel Danışman Bağlı Bulunduğu Kurum 4- Ispanak (Spinacia oleracea)'ta Moleküler Markır Destekli Geri Melez Islahı ile Ispanak mildiyösü (Peronospora farinosa f. sp. spinaciae)'nün 1-9, Irklarına Karşı Dayanıklı Çeşit Geliştirilmesi. ( Yeni Başvuru Dosyası) Doç.Dr. Ahmet İpek Uludağ Üniversitesi 5- Mısırda Moleküler Markör Destekli Geri Melezleme Islahı ile Sitoplazmik Erkek Kısır Hatların Geliştirilmesi ( ) Doç.Dr. Ahmet İpek Uludağ Üniversitesi

15 Tübitak-Teydeb Projeleri TEYDEB Destekli Tamamlanmış Projelerimiz 1- Türkiye ve Avrupa Koşullarına Uygun Orabanja Dayanıklı, Kurak Koşullara Yetiştirmeye Uygun Verimli ve Yağ Oranı Yüksek Ayçiçek (Heliantus annuus L.) Hatları ve Hibrit Çeşitlerinin Geliştirilmesi ( ) 2- Türkiye ve Avrupa Koşullarına Uygun Mısır (Zea mays L.) Hatları ve Hibrid Mısır Çeşitlerinin Islahı( ) 3- Sofralık domateste, DNA markırlarını kullanarak, Fusarium, Verticillium, Nematod hastalıklarına dayanıklı ve Sarı Yaprak Kıvırcıklık Virüsüne (TYLCV) toleranslı F1 hybrid çeşitlerinin geliştirilmesi.( ) 4- Orobanja ve herbisite dayanıklı yüksek oleik asit içerikli ayçiçeği (Helianthus annuus L. )hatları ve hibrit çeşitlerin geliştirilmesi.( ) Bilimsel Danışman Dr. David J. MOGFORD Danışman yok Danışman yok Prof.Dr.Özer Kolsarıcı Bilimsel Danışman Bağlı Bulunduğu Kurum İngiltere Ankara Üniversitesi

16 Tübitak-Teydeb Projeleri TEYDEB Destekli Tamamlanmış Projelerimiz Bilimsel Danışman Bilimsel Danışman Bağlı Bulunduğu Kurum 5- Kabak Sarı Mozaik Virüsüne Dayanıklı F1 Hıyar Çeşitlerinin Geliştirilmesi. ( ) Osman Gülşen Erciyes Üniversitesi 6- Mısır (Zea Mays L.) Saf Hatlarının Geliştirilmesi:Genetik çeşitliliğin incelenmesi & Haploid üretimi. ( ) 7- Hıyar (Cucumis sativus L.) Bitkisinde Kabak Sarı Mozayik Virüsü (ZYMVV) ne Karşı Dayanıklılığı Kontrol Eden Genin Genetik Haritasının Moleküler İşaretleyiciler Kullanılarak Oluşturulması ( ) Prof.Dr.Sami Doğanlar Doç. Dr.Ahmet İpek İzmir ileri Teknoloji Enstitüsü Uludağ Üniversitesi

17 MAY Tohum ve Sütçü İmam Üniversitesi SANTEZ Projesi

18 MAY Tohum & Sütçü İmam Üniversitesi SANTEZ Projesi Proje Adı: Pamukta Verticillium Solgunluğuna Dayanıklılık İçin Germplasm Taraması ve Moleküler Markör Geliştirme Proje Süresi: 30 Ay Başlama Tarihi: Bitiş Tarihi: Bilimsel Danışman: Prof. Dr. Yüksel Bölek

19 GTHB Sektör Kaynak Yaratma İşbirliği

20 GTHB Sektör Kaynak Yaratma İşbirliği Yayım Tarihi : 16 Şubat 2013 Cumartesi tarihli nolu Resmi Gazete Mükerrer Sayısı Karar Merci : Bakanlar Kurulu Kararı Karar Tarihi: Karar Sayısı: 2013/4271 Konu: T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar Kredi Kullandırılma Tarihleri : / Kredi Tutarı : TL ( Bu karar ile 3 milyondan 10 milyona yükseldi )

21 Üniversite-Sanayi İşbirliği

22 Üniversite Sanayi İşbirliği ( ) Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. May Tohum ve Uludağ Üniversitesi ile imzalanan bu yeni protokol ile; Öngörülen konularda ortak araştırmalar yapmak, Her iki kurumun karşılıklı araştırma laboratuvarı kullanımı, Deneme alanlarının kullanımı, Ziraat fakültesi öğrencilerine staj imkanı, Lisans ve lisans üstü öğrencilere burs imkanı gibi başlıkları içermektedir.

23 Üniversite Sanayi İşbirliği

24 Üniversite Sanayi İşbirliği

25 Turquality

26 Turquality MAY Tohum tarihinde Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Marka Destek Programına kabul edilerek, Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALİTY Marka Destek programına girmeye hak kazanan ilk ve tek tohum firmasıdır. MAY Tohum ilgili programda 4 yıl süre ile desteklenecek olup, 4 yıl sonunda Turquality programına 5+5 yıl süre ile geçiş için çalışmalar başlatılmıştır.

27 Turquality MAY Tohum Turquality Programı İle; Uluslararası markalaşma anlamında desteklenmektedir. Ar-Ge ve tasarımcı desteklerinden faydalanmaktadır. Yönetici Geliştirme Programı kapsamında 5 firma üst düzey yöneticisi Sabancı Üniversitesinde ilgili eğitimleri tamamlayarak mezun olmuştur. MAY Tohum kurumsal yapı ve stratejik planı yeniden kurgulanmıştır.

28 Turquality Bu program kapsamına daha fazla tohumculuk sektör firmasının girmesi sektörümüzün ihtiyaçlarının Ekonomi Bakanlığı proje yöneticileri nezdinde daha doğru anlaşılması için büyük önem arz etmektedir. Turquality programında sektörümüzü temsilen daha fazla firmanın olması sektörümüzün program desteklerinden çok daha etkin şekilde faydalanması açısından da çok önemlidir.

29 MAY - Üniversite İK İşbirliği

30 MAY - Üniversite İK İşbirliği MAY Tohum, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, geleceğin Ziraat Mühendislerine sektör ve çalışma hayatını tanıtmayı hedefleyen, öğrencilerin teoriyi pratik ile buluşturarak anlamlandırmalarına imkan sağlayan birçok öğrenci gelişim projesine imza atmıştır.

31 MAY - Üniversite İK İşbirliği İşbirliği Yapılan Üniversiteler Uludağ Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakülteleri ile proje havuzuna öğrenciler seçmiş ve büyük çoğunluğuna istihdam olanağı sağlamıştır. May Tohum, bu projelerin dışında, teknik gezilere ev sahipliği yaparak, üniversitelerde gerçekleştirilen kariyer günleri oturumlarına katılarak da geleceğin Ziraat Mühendislerinin gelişimine destek olmaktadır.

32 MAY - Üniversite İK İşbirliği

33 Sonuç ve Beklentilerimiz

34 Sonuç ve Beklentilerimiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan Ar-Ge Merkezlerinin sektörümüze uygun olacak şekilde farklı bölgelerde oluşturulması durumunda da kapsama alınması hususunda sonuç beklenmektedir. Özel Sektör- Üniversite- Devlet İşbirliği projelerinin çıkış noktası mutlaka özel sektör ihtiyaçlarına göre kurgulanmalıdır.

35 Sonuç ve Beklentilerimiz Tohumculuk sektörünün ülke bağımsızlığı anlamında stratejik statüsü değerlendirilmeli ve somut adımlar atılmalıdır. Mevcut gerçekler kapsamında yerli yatırımcı tohumculuk kuruluşlarının Ar-Ge projelerine insan ve ekonomik kaynak yatırım düzeyi uluslararası rakiplerine kıyasla sınırlı ve yetersizdir. Seçilen yatırımcı kuruluşlara projeleri kapsamında yüklü hibe destekleri sağlayacak işbirliği adımları en kısa zamanda atılmalıdır.

36 Sonuç ve Beklentilerimiz Gelişmiş ülkelerde de teknoloji üretimi alt yapısını kurma gayretinde olan özel sektör şirketleri bu şekilde somut hibelerle desteklenmektedir. Bu hibeler finansmana ilave olarak gen kaynağı, ulusal ve uluslararası danışmanlık işbirlikleri olabilir. Yerli Ar-Ge Ürünlerine Talep Bizi Dünya Oyuncusu Yapar.

37 Teşekkürler

MAY Tohum AR-GE Yaklaşımı

MAY Tohum AR-GE Yaklaşımı MAY Tohum AR-GE Yaklaşımı 01.04.17 Hamdi Çiftçiler Başlıca Rakipler Odaklanılan Hedef Ürünler ve Global Rekabet Durumu Mısır, Pamuk, Ayçiçeği Monsanto, DuPont (Pioneer), Bayer, Syngenta, Dow, Limagrain

Detaylı

Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi. Antalya/2017

Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi. Antalya/2017 Ziraat Fakültelerinde Bitki Islahı Çalışmaları Taner Akar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fak. Öğretim Üyesi Antalya/2017 Meyve Islahı Ceviz Çeşitleri Sütçü İmam Üniversitesi: 9 adet (Maraş 18, Sütyemez 1,

Detaylı

Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı Mart 2016-Kahramanmaraş

Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı Mart 2016-Kahramanmaraş Kasım Külek ÖZ Özaltın Tarım İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. 21. Yüzyılda Pamuk Çalıştayı 23-24 Mart 2016-Kahramanmaraş Dünya nın ve Ülkemizin önde gelen ürünlerinden olan pamuk: çiftçi, tohum firmaları,

Detaylı

Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı)

Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) TÜBİTAK Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) Tohumculuk Ar-Ge Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Ankara, 21.02.2017

Detaylı

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvan Arzu KÖSE Doktor Telefon 222-32403-00 E-mail Doğum Tarihi - Yeri arzu.kose @gthb.gov.tr Ankara-1972 EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek Lisans Akademik Birim/ Mezuniyet Yılı Lisans

Detaylı

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ 2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye de Tarım Tarımsal girdi politikaları Tarımsal kredi politikaları Tarımsal sulama politikaları Tarımda 2023 Vizyonu 2 TÜRKİYE

Detaylı

TOHUMCULUK ÜRETİM. Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

TOHUMCULUK ÜRETİM. Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, TOHUMCULUK ÜRETİM Tohumluklar tarımsal üretimin temel girdilerinin başında gelmekte olup, kaliteli tohum kullanımı, verimi ve üretimi artırmasının yanı sıra daha dayanıklı, daha az maliyetli ve rekabet

Detaylı

ÖZEL SEKTÖR SEBZE ISLAH ÇALIŞMALARI. Dr. Ercan ÖZKAYNAK Yüksel Tohum Ar-Ge Müdürü 01 NİSAN 2017, ANTALYA

ÖZEL SEKTÖR SEBZE ISLAH ÇALIŞMALARI. Dr. Ercan ÖZKAYNAK Yüksel Tohum Ar-Ge Müdürü 01 NİSAN 2017, ANTALYA ÖZEL SEKTÖR SEBZE ISLAH ÇALIŞMALARI Dr. Ercan ÖZKAYNAK Yüksel Tohum Ar-Ge Müdürü 01 NİSAN 2017, ANTALYA GİRİŞ Bitkisel üretimdeki en önemli girdi tohumdur. Üstün nitelikli tohum kullanılmasıyla verim ve

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

TOHUMCULUK SEKTÖRÜ ULUSAL STRATEJİ GELİŞTİRME PROJESİ

TOHUMCULUK SEKTÖRÜ ULUSAL STRATEJİ GELİŞTİRME PROJESİ TÜRKİYE THUMCULAR BİRLİĞİ THUMCULUK SEKTÖRÜ ULUSAL STRATEJİ GELİŞTİRME PRJESİ Dr. Muhteşem TRUN Genel Sekreter SWT ve Rekabetçilik Analizi, Firma ve Paydaş Analizleri, Literatür Araştırması ve Teknik komite

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Işık Aşar 21 Şubat 2017 TURKTOB, Ankara

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Işık Aşar 21 Şubat 2017 TURKTOB, Ankara TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları Işık Aşar 21 Şubat 2017 TURKTOB, Ankara 2 TEYDEB -Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının

Detaylı

ÖZEL SEKTÖR BAKIŞ AÇISINDAN: TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ

ÖZEL SEKTÖR BAKIŞ AÇISINDAN: TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÖZEL SEKTÖR BAKIŞ AÇISINDAN: TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ FAHRİ HARMANŞAH TASACO TARIM A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ 1- Tarımsal Eğitim Öğretim Konusunda Tespitler:

Detaylı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı Personel Bilgileri Adı Soyadı Ünvanı Görev Ünvanı Eğitim Durumu En Son Bitirdiği Okul Yüksek Lisans : Önder ERALP : Mühendis : Ziraat Yüksek Mühendisi : Y.Lisans Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım

Detaylı

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü. Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü. Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Tohum, Çeşit ve Islah Çalışmaları Doç. Dr. Masum BURAK Genel Müdür Buğday, Lisanslı Depoculuk ve Vadeli İşlemler Kongresi, 12 Mart 2011, Antalya Tohum, Çeşit ve Islah

Detaylı

ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN EN İYİ TOHUM...TÜM ŞARTLARDA!

ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN EN İYİ TOHUM...TÜM ŞARTLARDA! ÜRETİMİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN EN İYİ TOHUM...TÜM ŞARTLARDA! Elit genetik, kaliteli tohum, yenilikçi servisler 2015 MAÏSADOUR Tohumculuk farklı uyarlanmış yenilikçi hizmet ve çeşitleri Elit genetik çalışmalar

Detaylı

BİTKİ ISLAHÇILARI ALT BİRLİĞİ BİTKİ ISLAH KURSU PROGRAMI

BİTKİ ISLAHÇILARI ALT BİRLİĞİ BİTKİ ISLAH KURSU PROGRAMI Zaman Konu Eğitimci(ler) 1.Gün 7 Mart 10:00 11:00 Açılış 11:00 11:15 Ara 11:15 12:00 Bitki Islahının tanımlanması Dr. Vehbi Eser 12:00 13:00 Öğle yemeği 13:00 13:45 Bitkilerde Döllenme Biyolojisi Prof.

Detaylı

Türkiye de faaliyet gösteren tüm tohumluk sanayicisi ve üreticisi şirketlerin TSÜAB a üye olmaları yasal bir zorunluluktur ve halen 632 üyesi vardır.

Türkiye de faaliyet gösteren tüm tohumluk sanayicisi ve üreticisi şirketlerin TSÜAB a üye olmaları yasal bir zorunluluktur ve halen 632 üyesi vardır. Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu na göre oluşturulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Türkiye de faaliyet gösteren

Detaylı

F1 Hibrit Sebze Çeşit Geliştirme ve Kamu Özel Sektör İşbirliği Projesi Etki Değerleme Alt Projesi Sonuç Raporu

F1 Hibrit Sebze Çeşit Geliştirme ve Kamu Özel Sektör İşbirliği Projesi Etki Değerleme Alt Projesi Sonuç Raporu F1 Hibrit Sebze Çeşit Geliştirme ve Kamu Özel Sektör İşbirliği Projesi Etki Değerleme Alt Projesi Sonuç Raporu Dr. M. Emin ERGÜN (Koordinatör) Prof. Dr. Süleyman ERKAL Uz. Mustafa ÖZTÜRK Dr. Filiz PEZİKOĞLU

Detaylı

ELİT BİR ÇEŞİT YÜKSEK KALİTELİ TOHUM VE PROFESYONEL HİZMETLER KATALOG 2014

ELİT BİR ÇEŞİT YÜKSEK KALİTELİ TOHUM VE PROFESYONEL HİZMETLER KATALOG 2014 ELİT BİR ÇEŞİT YÜKSEK KALİTELİ TOHUM VE PROFESYONEL HİZMETLER KATALOG 2014 François Olivier CAILLEAU Merkez ve Doğu Avrupa Direktörü Değerli Müşterimiz, Maisadour Semences Avrupa kıtası seviyesinde lider

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bulunan Tarımsal

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR (2015/9 sayılı KARAR)

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR (2015/9 sayılı KARAR) DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR (2015/9 sayılı KARAR) SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Sektörüne Yönelik Destek Programları

Detaylı

GENEL. Zaman Konu Eğitimci(ler)

GENEL. Zaman Konu Eğitimci(ler) GENEL Zaman Konu Eğitimci(ler) 6.02.2017 9:30-10:00 Kayıt/AÇILIŞ 10:00-10:45 Tarla Bitkileri Islahında Güncel Durum ve Gelecek Hedefleri Doç. Dr. Taner AKAR 1 11:00-11:45 Sebze Islahında Güncel Durum ve

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32 İÇİNDEKİLER TOPRAK VE GÜBRELEME GİRİŞ... 1 1. BAHÇE TOPRAĞI NASIL OLMALIDIR... 2 1.1. Toprak Reaksiyonu... 2 1.2. Toprak Tuzluluğu... 3 1.3. Kireç... 4 1.4. Organik Madde... 4 1.5. Bünye... 5 1.6. Bitki

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TURQUALITY DESTEKLERİ Direktif Proje Yönetim Ofisi / Haziran.2016 TURQUALITY Destekleri Nedir? Firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine

Detaylı

Tohumculuk Sektöründe Üniversite-Kamu-Özel Sektör İşbirliği

Tohumculuk Sektöründe Üniversite-Kamu-Özel Sektör İşbirliği Tohumculuk Sektöründe Üniversite-Kamu-Özel Sektör İşbirliği Prof.Dr. Mehmet Emin Çalışkan Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü caliskanme@nigde.edu.tr

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ Mustafa NALÇACIOĞLU Eylül 2012 KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ I. ARAŞTIRMACI İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRME PROGRAMLARI II. ARAŞTIRMA ALTYAPI PROJELERİ

Detaylı

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU 009-0 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 0 TEMMUZ 009 SONUÇ RAPORU İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi İzmir Kalkınma Ajansı

Detaylı

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Eşref Hakkı Selçuk Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Eşref Hakkı Selçuk Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü TÜBİTAK-1003 Projesi Serin İklim Tahıllarında Çeşit Islah Programlarının Oluşturulması Çağrısı 214O072 no lu Klasik ve Moleküler Islah Yöntemleri Kullanılarak Bazı Buğday Çeşitlerine Tuza Toleranslılık

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

Zaman Konu Eğitimci(ler)

Zaman Konu Eğitimci(ler) Zaman Konu Eğitimci(ler) 1.Gün-15 Şubat 10:00-11:00 Bitki Islahına Giriş Dr.Vehbi Eser 11:00-11:15 Ara 11:15-12:00 Bitki Islahının tanımlanması Dr.Vehbi Eser 12:00-13:00 Öğle yemeği 13:00-13:45 Bitkilerde

Detaylı

KRAL LORD HİBRİT BİBER HİBRİT BİBER

KRAL LORD HİBRİT BİBER HİBRİT BİBER RİVA HİBRİT DOMATES > Erkenci çeşittir > Fide dikiminden itibaren ortalama 75 günde ilk hasada gelir > Bitki yapısı çok güçlü, yaprak örtüsü mükemmeldir > Meyveler yeşil omuz yapmaz üniform kırmızı olgunlaşır

Detaylı

Sonuç Bildirgesi.

Sonuç Bildirgesi. Sonuç Bildirgesi www.unidokap.org DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurul Prof. Dr. Süleyman BAYKAL (Dönem Başkanı) Prof. Dr. Sait BİLGİÇ Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN Prof. Dr.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ARICILIK GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ARICILIK GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 20 Şubat 2017 Resmi Gazete Sayısı: 29985 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ARICILIK GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MADDE

Detaylı

TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler

TÜBİTAK Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin İstatistikler Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 2013 1995-2012 Yılları Arasında Ne Yapıldı? 16.422 Proje Başvurusu

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Ahmet BENLİAY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Cinsiyetiniz Kadın 28 68,3 Erkek 13 31,7 Üniversiteniz Adet Yüzde

Detaylı

1. Stratejik Yol Haritası Hazırlanarak Yararlanılabilecek Destekler

1. Stratejik Yol Haritası Hazırlanarak Yararlanılabilecek Destekler KOSGEB Yeni Kredi Protokollerini Hayata Geçirdi Ahmet KARAYİĞİT Ülkemizde KOBİ lere yönelik destek veren en büyük kuruluş, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı na bağlı olarak faaliyet gösteren Küçük ve Orta

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar HAYVAN IRKLARININ TESCİLİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 17/06/2003 Resmi Gazete Sayısı: 25141 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI ve AR-GE PROJE PAZARI

21. YÜZYILDA PAMUK ÇALIŞTAYI ve AR-GE PROJE PAZARI ve AR-GE PROJE PAZARI PROGRAMI SÜTÇÜ İMAM ÇALIŞTAY PROGRAMI 23.03.2016 Çarşamba 08:30-09:20 Kayıt 09:20 AÇILIŞ KONUŞMALARI 09:20-09:30 Takdim 09:30-09:40 Prof. Dr. Lale EFE, Pamuk Eksperliği Anabilim Dalı,

Detaylı

Ü S İ. Prof. Dr. Hülya İLBİ Ege Üniversitesi

Ü S İ. Prof. Dr. Hülya İLBİ Ege Üniversitesi Ü S İ Prof. Dr. Hülya İLBİ Ege Üniversitesi 60 lar ÜRETİM ÜSTÜNLÜĞÜ 70 ler MALİYET ÜSTÜNLÜĞÜ 80 ler KALİTE ÜSTÜNLÜĞÜ 90 lar HIZ ÜSTÜNLÜĞÜ 2000 ler BİLGİ ÜSTÜNLÜĞÜ İNOVASYON (YENİLİKÇİLİK) Sanayi Üniversite

Detaylı

TOHUMCULUKTAKİ GELİŞMELER

TOHUMCULUKTAKİ GELİŞMELER TOHUMCULUKTAKİ GELİŞMELER Dilaver ARSLAN Koordinatör TAGEM 23-24 Mart 2016 Kahramanmaraş sunu içeriği Dünyada Tohumculuk Sektörü Uluslararası Ticaret Ülkemizde Tohumculuk Sektörü Önemli Tarihler, Mevzuatlar,

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASI DESTEKLERİ Seyitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN TANITIM VE PAZARLANMASINA İLİŞKİN DESTEKLER

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

F.Kemal ÖZTÜRK Daire Başkanı

F.Kemal ÖZTÜRK Daire Başkanı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ar-Ge Merkezleri San-Tez Programı Teknopazar Destek Programı Teknogirişim Sermayesi Desteği Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Rekabet Öncesi İşbirliği F.Kemal ÖZTÜRK

Detaylı

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır

Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır AR- GE DESTEKLERİ Etkin Proje Ar-Ge projelerinin yönetimi ve finansmanı konularında uçtan uca kaliteli hizmet prensibi hizmet veren danışmanlık firmasıdır 1 2 3 1 Merkez İstanbul 2 Şube Gebze GOSB Teknokent

Detaylı

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu N.Murat İNCE DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 1 2005 Eylem Planı Genel Tanıtımı - Bilgi Toplumu Stratejisi hazırlıklarının

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIĞIMIZCA YÜRÜTÜLEN AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek Programları

Detaylı

TSÜAB TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE-KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI

TSÜAB TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE-KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI TSÜAB TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE-KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI 30 Kasım-1 Aralık 2015/Antalya Kamil YILMAZ TAREKS AŞ Genel Müdür Yardımcısı KAPSAM Kamu-GHTB Ve Diğer Resmi

Detaylı

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Eşref Hakkı Selçuk Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Eşref Hakkı Selçuk Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü TÜBİTAK-1003 Projesi Serin İklim Tahıllarında Çeşit Islah Programlarının Oluşturulması Çağrısı 214O072 no lu Klasik ve Moleküler Islah Yöntemleri Kullanılarak Bazı Buğday Çeşitlerine Tuza Toleranslılık

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BASIN DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BASIN DUYURUSU HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI Sayı: 2016/65 03/05/2016 BASIN DUYURUSU 6015 sayılı Devlet Desteklerinin İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanunun Ek 1 inci maddesi uyarınca hazırlanan ve 30/05/2014 tarihli ve 29015

Detaylı

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM 7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacak Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak Tarım arazilerinin

Detaylı

Tohumculuk Sektöründe Üniversite Kamu Özel Sektör İşbirliğinin Geliştirilmesi. Prof. Dr. Bülent UZUN

Tohumculuk Sektöründe Üniversite Kamu Özel Sektör İşbirliğinin Geliştirilmesi. Prof. Dr. Bülent UZUN Tohumculuk Sektöründe Üniversite Kamu Özel Sektör İşbirliğinin Geliştirilmesi Prof. Dr. Bülent UZUN Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ÜNİVERSİTE-KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİ

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI www.sanayi.gov.tr 1 Bakanlığımız özellikle son 7 yıllık süreçte, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi,

Detaylı

1.ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU)

1.ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU) 1.ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU) 20-21 ŞUBAT 2016 ANTALYA 1. ULUSAL SOYA ÇALIŞTAYI (2.DUYURU) TÜBİTAK tarafından 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen dört

Detaylı

Neden Ar-Ge? Günümüz dünyasında söz sahibi olmanın yolu, araştırma, geliştirme ve inovasyondur

Neden Ar-Ge? Günümüz dünyasında söz sahibi olmanın yolu, araştırma, geliştirme ve inovasyondur SUNU PLANI Sunu Akışı Ar-Ge ve Önemi Tarımsal Araştırma Sistemi Personel, Bütçe ve Ar-Ge Programları Kamu - Özel Sektör İşbirliği Çeşit Geliştirme Çalışmaları Yeni Geliştirilen Çeşitlerimiz Sektörden Beklentiler

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULUK SANAYİSİNİN GELİŞİMİ VE HEDEFLERİ İLHAMİ ÖZCAN AYGUN TSÜAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TÜRKİYE TOHUMCULUK SANAYİSİNİN GELİŞİMİ VE HEDEFLERİ İLHAMİ ÖZCAN AYGUN TSÜAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TÜRKİYE TOHUMCULUK SANAYİSİNİN GELİŞİMİ VE HEDEFLERİ İLHAMİ ÖZCAN AYGUN TSÜAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MART 2011 Tohumculuk Sanayisi Nedir? Tohumculuk Hangi İş ve Aşamalardan Oluşur? Tohumculuk İçin AR-GE

Detaylı

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE BİYOTEKNOLOJİ AR-GE UYGULAMALARI. Doç. Dr. Arzu ÜNAL

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE BİYOTEKNOLOJİ AR-GE UYGULAMALARI. Doç. Dr. Arzu ÜNAL DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE BİYOTEKNOLOJİ AR-GE UYGULAMALARI Doç. Dr. Arzu ÜNAL Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü BİYOTEKNOLOJİ ARAŞTIRMA MERKEZİ SUNU TEMATİK İÇERİĞİ : Biyoteknoloji Tanımı

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

Üniversite ile Sanayi Arasındaki Köprüler: Teknoloji Transfer Arayüzleri. Mahmut Kiper TTGV, Başuzman

Üniversite ile Sanayi Arasındaki Köprüler: Teknoloji Transfer Arayüzleri. Mahmut Kiper TTGV, Başuzman Üniversite ile Sanayi Arasındaki Köprüler: Teknoloji Transfer Arayüzleri Mahmut Kiper TTGV, Başuzman Misyonlar: Üniversite: bilimsel ilerlemenin temel üreticileri Sanayi : yeni teknolojilerin ve buna bağlı

Detaylı

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ Ulusal fon mekanizmalarının ana kaynağı TÜBİTAK destekleridir. TÜBİTAK destek leri 4 ana grupta özetlenebilir: (1) Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri (2) Akademik Ar-Ge Destekleri,

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI

MANİSA TİCARET BORSASI MANİSA TİCARET BORSASI KANATLI SEKTÖR RAPORU 2015 EĞİTİM ARAŞTIRMA BİRİMİ TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nca Geliştirilen Yerli Hibritler (ATAK

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eylem Planı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eylem Planı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2019-2020 Eylem Planı Stratejik Alan 1-Araştırma Hedefler Süre Hedefe 1.1. Ulusal ve 1 yıllık uluslararası destekli araştırma proje sayısının %10 artırılması. Su Ürünleri

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI SÜS BİTKİLERİ VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Detaylı

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 31 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28604 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

Yerli Tohum Üretiminde Ar-Ge Teşvik Programları. Mustafa AY Grup Yürütme Komitesi Sekreteri

Yerli Tohum Üretiminde Ar-Ge Teşvik Programları. Mustafa AY Grup Yürütme Komitesi Sekreteri Yerli Tohum Üretiminde Ar-Ge Teşvik Programları Mustafa AY Grup Yürütme Komitesi Sekreteri Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) 23 Aralık 2016 Antalya Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır*

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı 2014 1 Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce Yürütülen Ar-Ge Destek

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Alt komiteler: Tüm evcil hayvan türleri için ayrı oluşturulan, evcil hayvan tescil alt komitelerini,

YÖNETMELİK. a) Alt komiteler: Tüm evcil hayvan türleri için ayrı oluşturulan, evcil hayvan tescil alt komitelerini, 22 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28150 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK EVCİL HAYVAN GENETİK KAYNAKLARININ TESCİLİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2

2014 FAALİYET RAPORU. IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği. İçindekiler. 2/20/2015 Turkey ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYET RAPORU IPUD - İyi Pamuk Uygulamaları Derneği 2/20/2015 Turkey İçindekiler ÖZET. 2 SEZON BAŞI BETTER COTTON ÜRETİM HEEFLERİ 2 2014 FAALİYETLERİ ÖZETİ 3 SEZON SONU GERÇEKLEŞEN BETTER COTTON

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE-KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU

TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE-KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU TOHUM SANAYİCİLERİ VE ÜRETİCİLERİ ALT BİRLİĞİ TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDE ÜNİVERSİTE-KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 30 KASIM 01 ARALIK 2015 ANTALYA 1 ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORU

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE TARIM

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE TARIM BÜGEM 2015 1 TÜRKİYE EKONOMİSİNDE TARIM MAKRO GÖSTERGELER Türkiye 2002 2014 TARIM Tarımın Payı (%) Türkiye TARIM Tarımın Payı (%) Nüfus (Milyon) 66,3 22,4 33,8 77,7 - - İstihdam (Milyon) 21,3 7,6 34,9

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler FINDIK ÜRETİCİLERİ ALAN BAZLI GELİR DESTEGİ Fındık Desteği 170 İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri Meyve- Sebze Örtü Altı Süs Bitkileri, Tıbbı Aromatik Bitkiler

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Mart 2011 ANTALYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın 2011-2015 Tarım Strateji Belgesi

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI Serdar İMAMOĞLU Şube Müdürü 29.04.2014 BAŞKENT Ünv. Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğünce

Detaylı

BİSAB-BİTKİ ISLAHI KURSU 2013 YILI TEORİK EĞİTİM PROGRAMI (11 ŞUBAT- 17 ŞUBAT) (GENEL)

BİSAB-BİTKİ ISLAHI KURSU 2013 YILI TEORİK EĞİTİM PROGRAMI (11 ŞUBAT- 17 ŞUBAT) (GENEL) BİSAB-BİTKİ ISLAHI KURSU 2013 YILI TEORİK EĞİTİM PROGRAMI (11 ŞUBAT- 17 ŞUBAT) (GENEL) Zaman Konu Eğitimci(ler) 1.Gün-11 Şubat 10:00-11:00 Açılış Doç. Dr. Ahmet Bağcı 11:00-11:15 Ara 11:15-12:00 Bitki

Detaylı

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN

KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN NEDEN KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA TAM BİR FIRSAT KAPISI KONYA İLİ TARIM SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3. Yatırımcılara Tahsis

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUMCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI

BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUMCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOHUMCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI TÜR BAZINDA SERTİFİKALI TOHUM ÜRETİMİ (ton) Dünya Tohum Kullanım Miktarı-2014* (Milyon Ton) Türler 2002 2014 2015 2016 2002-2016 DEĞİŞİM(%) 35

Detaylı

HİZMETE ÖZEL GİRİŞ YOİKK Sekreteryası Son güncelleme: Ağustos 2008

HİZMETE ÖZEL GİRİŞ YOİKK Sekreteryası Son güncelleme: Ağustos 2008 GİRİŞ Türkiye de Ar-Ge faaliyetlerinin ve yenilikçiliğin desteklenmesi yolu ile rekabet gücünün artırılması hususu temel politika metinlerinde önemle üzerinde durulan hususlardandır. Bu konunun önemi Yatırım

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı UR GE Tebliğinin

Detaylı

TÜRKİYE DE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİS YAPILARI

TÜRKİYE DE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİS YAPILARI TÜRKİYE DE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİS YAPILARI 1. Üniversite Araştır ve Uygulama Merkezi (41 Adet) 2. Teknopark Yönetici Şirketleri ( 32 Adet) 3. KOSGEB-TEKMER Müdürlükleri (20 Adet) 4. DPT Destekli Araştırma

Detaylı

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Eşref Hakkı Selçuk Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Eşref Hakkı Selçuk Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü TÜBİTAK-1003 Projesi Serin İklim Tahıllarında Çeşit Islah Programlarının Oluşturulması Çağrısı 214O072 no lu Klasik ve Moleküler Islah Yöntemleri Kullanılarak Bazı Buğday Çeşitlerine Tuza Toleranslılık

Detaylı

Kamu-Üniversite-Özel Sektör İşbirliği

Kamu-Üniversite-Özel Sektör İşbirliği Tohumculuk Sektöründe Kamu-Üniversite-Özel Sektör İşbirliği Dr. Sabahattin Bodur Agromar A.Ş. Konular Dünya da ve Türkiye de Tohumculuk Nereye Gidiyor.. Özel Sektör Olarak; Yapmamız Gerekenler Üniversitelerden

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TÜBİTAK- SANAYİ DESTEKLİ BİTİRME PROJELERİ (I-II) ORGANİZASYON VE UYGULAMA YÖNERGESİ 1. Amaç Lisans bitirme projelerinde, öğrencilerin

Detaylı

Dünyada ve Türkiye de Organik Tarım

Dünyada ve Türkiye de Organik Tarım Dünyada ve Türkiye de Organik Tarım Organik tarım, dünyada yaklaşık 130 ülkede yapılmakta ve organik tarım üretim alanı giderek artmaktadır. 2011 yılı verilerine göre dünyada 37 milyon hektar alanda organik

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi YDS (KPDS) ÜDS TOEFL IELTS İngilizce 53 GÖREV YERLERİ

KİŞİSEL BİLGİLER. YABANCI DİL BİLGİSİ Yabancı Dil / Derecesi YDS (KPDS) ÜDS TOEFL IELTS İngilizce 53 GÖREV YERLERİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Nejla ÇELİK Ünvanı Ziraat Mühendisi Telefon 0 538 7109084 E-mail nejla.celik@tarim.gov.tr Doğum Yeri - Tarihi Eskişehir-05.02.1971 EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı Akademik

Detaylı