pazarlanmasının önüne geçmek ve haklarımızın budanmasına göz yumanların ipliğini pazara çıkarmak için toplu sözleşme masasındaki yerimizi alacağız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "pazarlanmasının önüne geçmek ve haklarımızın budanmasına göz yumanların ipliğini pazara çıkarmak için toplu sözleşme masasındaki yerimizi alacağız."

Transkript

1

2 Bu yıl, memur ve emeklilerimizin; aileleriyle birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın ekonomik kaderinin belirlendiği pazarlıkların geçtiğimiz dönemdeki gibi bir çadır tiyatrosuna dönüştürülmemesi için mücadele edeceğiz sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, toplu pazarlık mantığına ve demokratik ilkelere aykırı bir şekilde, kamu görevlilerinin tamamını temsil etmeyen bir konfederasyona bütün kamu görevlileri ve emekliler adına bağlayıcı karar alma yetkisi veriyor. Kanuna göre, bir sendikaya üye olan kamu görevlileri hakkında toplu sözleşme yapma yetkisi, bir başka sendikaya devrediliyor. Böyle bir durum ne örgütlenme özgürlüğü ne de kişilerin tercih haklarına saygı sınırları içinde değerlendirilemez. Kanunun her türlü olumsuzluğuna rağmen kamu görevlilerimizin haklarının masada pazarlanmasının önüne geçmek ve haklarımızın budanmasına göz yumanların ipliğini pazara çıkarmak için toplu sözleşme masasındaki yerimizi alacağız.

3 Son yıllarda, Devletin asli ve sürekli görevlerinin Anayasaya ve kanunlara aykırı bir şekilde taşeron işçilerle, kadrosuz personel eliyle sağlandığı, taşeronlaşmanın, sözleşmeli, geçici, vekil gibi sıfatlar altında güvencesiz istihdamın alabildiğine arttığını görüyoruz. Öncelikli talebimiz; Memurun iş güvencesinin korunması ve geliştirilmesi, 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin B ve C fıkraları uyarınca çalıştırılan sözleşmeli ve geçici personel ile vekil ebe, hemşire, imam, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan kamu dışı sağlık personeli ve usta öğreticilerin memur kadrolarına geçirilerek iş güvencesini yok eden sözleşmeli personel çalıştırma, vekil ebe, vekil imam gibi esnek ve güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmesi, İdari hizmet sözleşmeli personelin hukuki statülerinin belirlenmesi, Yüksekokul mezunu işçilerin de talepleri halinde memur kadrolarına atanmalarının sağlanarak, kamuda istikrarlı ve sürdürülebilir bir istihdam rejiminin oluşturulmasıdır.

4 2013 yılındaki Toplu Sözleşme rezaletinin memur ve emeklinin bütçesinde yarattığı tahribatı hepimiz yaşıyoruz. Kanunun öngördüğü 30 günlük sürenin 23 gününün kullanılmayarak pazarlıkların 7 gün içinde sonlandırılması, Hükümetin teklifinin bile altında bir maaş zammına imza atılması, 2014 yılı için enflasyon farkı hakkımızın gasp edilmesi, 2015 yılında işçilerle yapılan toplu sözleşmede %6+%5 ve yıllık 500 lira denge tazminatı kabul edilmişken, memurlara %3+%3 zammın reva görülmesi, Hizmet kolu sorunlarının yok sayılması, 2014 yılında sosyal yardımların, ek ödeme, özel hizmet tazminatı, ek ders ücreti, nöbet ücreti, fazla mesai gibi ödemelerin hiç artmaması, Adaletsiz yönetici atamaları, terfi ve görevlendirmeler, vergi sistemindeki haksızlıklar, disiplin cezalarının affı, ek göstereler, ek ödemler, memurlara bir derece verilmesi, KİT çalışanları, yardımcı hizmetliler, tüm ödemelerin emekli maaşına sayılması ve emekli maaşlarının yükseltilmesi gibi ana konuların gündeme getirilmemesi nedeniyle 2014 ve 2015 yılları memur ve emekliler açısından heba oldu.

5 Türkiye Kamu-Sen olarak, Geçmiş döneme ilişkin hesap kapanmadan yeni dönemin hesabına bakılmamalıdır. diyoruz. Bu nedenle 2016 ve 2017 yıllarının maaş zammı belirlenmeden önce, 2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme fiyaskosunun yaralarının sarılmasının zorunluluğunu ısrarla vurguluyor, memur ve emeklilerin ekonomik olarak kaybolan 730 gününü geri istiyoruz. Biz de; 2014 ve 2015 yıllarındaki kayıplarımıza mahsuben, 2016 yılı içinde 4 eşit taksitte ödenmek üzere bir defaya mahsus toplam 2000 TL telafi ödemesi yapılsın, Telafi ödemesinin kalıcı olması amacıyla 2016 Ocak ayından itibaren 2014 kayıpları için %5; 2015 kayıpları için %5 olmak üzere toplam %10 telafi zammı verilsin diyoruz.

6 Gerçekleşen enflasyon, döviz fiyatlarında yaşanan değişimlere bağlı olarak gelişmiş ülkelerde görev yapan memurların ekonomik durumları, zorunlu tüketim harcamalarında yaşanan artışlar, ekonomik büyüme, refah payı gibi temel verilere dayanan ekonomik gerçeklere uygun maaş artışıyla 2016 ve 2017 yıllarında memur ve emeklilerimize mağduriyet yaşatılmasın. Düşük maaş alanla yüksek maaş alan memur arasındaki makas daraltılarak gelir dağılımında adalet sağlansın. Bu amaçla 2016 yılında yapılacak %10 telafi zammına ek olarak; 1 Ocak 2016 dan itibaren %6 oranında zam ve taban aylığa seyyanen net 100 lira, 1 Temmuz 2016 dan itibaren %6 oranında zam talep ediyoruz. Böylelikle telafi zammı ile birlikte memur ve emeklilere 2016 yılında toplam %22 oranında zam ve taban aylığa net 100 lira seyyanen artış istiyoruz yılında kamu görevlilerinin yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş alabilmeleri amacıyla; 1 Ocak 2017 den itibaren %10 oranında zam ve taban aylığa seyyanen net 150 lira, 1 Temmuz 2017 den itibaren %10 oranında zam talep ediyoruz. Böylece 2017 yılında memur ve emeklilere 2017 yılında toplam %20 oranında zam ve taban aylığa net 150 lira seyyanen artış yapılsın diyoruz.

7 Yıllardan beri kamu görevlileri ile gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin maaş artış teklifleri hedeflenen enflasyona göre şekilleniyor. Ancak birçok defa gerçekleşen enflasyon, hedeflenen enflasyonun iki katı düzeyine çıktı ve memur maaşlarına dönem sonunda enflasyon farkı verilerek zararlar karşılanmaya çalışıldı. Dönem sonlarında yapılan enflasyon farkı artışı, mevcut erimeyi telafi etmiyor yalnızca durduruyor. Bu nedenle; Kamu görevlilerinin maaşlarının enflasyona karşı korunması için hedeflenen enflasyon uygulamasından vazgeçilmesi, gerçek anlamda yapılacak pazarlıklar sonrasında refah payı da hesaba katılarak yapılacak artışların, kamu çalışanlarına ve emeklilere gerçekleşen enflasyonun üstünde reel bir ücret artışı sağlayacak ve alım gücünü artıracak şekilde olması konusunda ısrarcıyız.

8 Özel hizmet tazminatı, ek ödeme, ek gösterge gibi uygulamalardaki eksiklikler, kamuda ücret adaletini bozan unsurların başında geliyor. Özellikle acele ile hazırlanan ve torba kanunlar içinde memurlara dayatılan uygulamalar, çalışma barışını bozuyor, dengeleri alt üst ediyor. Bu bakımdan çıkarılan Kanun Hükminde Kararnamelerle, Bakanlar Kurulu Kararı ve kanunlarla bozulan ücret dengesinin sağlanmasını, mevzuatta yapılan yanlışların düzeltilerek mağduriyetlere son verilmesini istiyoruz. Bu amaçla; Bütün özel hizmet tazminatlarının 248,4 TL artırılmasını ve aynı unvanlı personele aynı oranda özel hizmet tazminatı ödenmesini, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen ek ödeme artışında mağdur edilen personelin ek ödeme oranlarının artırılmasını, KİT lerde görev yapan personelin ek ödeme sorunlarının çözülerek diğer personelle aralarında oluşan ek ödeme farkının giderilmesini, Ek ödemelerin diğer ödemelerle mahsuplaştırılması nedeniyle ortaya çıkan adaletsiz uygulamaların kaldırılmasını, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele de ek gösterge verilmesini, Ek gösterge cetvellerinde belirlenen rakamların yeniden gözden geçirilerek hiyerarşik yapıya uygun, adil bir ek gösterge sistemi oluşturulmasını, ek gösterge rakamlarının 800 er puan artırılmasını ve unvanlar arasındaki ek gösterge uçurumunun kapatılmasını talep ediyoruz.

9 Sosyal devlet; ferdin huzur ve refahını gerçekleştiren ve teminat altına alan, kişi ve toplum arasında denge kuran, emek ve sermaye ilişkilerini dengeli olarak düzenleyen, özel teşebbüsün güvenlik ve kararlılık içinde çalışmasını sağlayan, çalışanların insanca yaşaması ve çalışma hayatının kararlılık içinde gelişmesi için sosyal, iktisadî ve malî tedbirler alarak çalışanları koruyan, işsizliği önleyici ve millî gelirin adalete uygun biçimde dağılmasını sağlayıcı tedbirler alan, adaletli bir hukuk düzeni kuran ve bunu devam ettirmeye kendini yükümlü sayan, hukuka bağlı, kararlılık içinde ve gerçekçi bir özgürlük rejimini uygulayan devlet demektir. Türk milleti sosyal devlet ilkesinin kâğıt üzerinde kalmasını değil; sosyal yardımlar, ücret sistemi ve hukuk düzeni bağlamında hayata geçirilerek, gerçekleşmesini beklemektedir. Biz de gelir dağılımında adaletin sağlanması, her kamu görevlisinin özel durumuna uygun yardımlardan faydalanarak, insanca yaşayabileceği bir seviyeye ulaşması için mevcut sosyal yardımların artırılması ve yeni sosyal ödeme kalemleriyle her çalışanın desteklenmesini istiyoruz. Bunun sağlanması için 2017 yılı Temmuz ayına kadar; Aile ödeneği 177,3 TL den 448,3 TL ye, Çocuk parası memurun her bir çocuğu için 41,5 TL den 124,5 TL ye, Doğum yardımı 207,7 TL den 1.245,3 TL ye, Ölüm yardımı 1.578,6 TL den 4.732,1 TL ye çıkarılsın diyoruz. Ayrıca kamu görevlilerimize; Aylık 105,9 TL giyecek yardımı, Günlük 8,98 TL yiyecek yardımı, Aylık 62,3 TL yakacak yardımı, 100 metrekare lojman için öngörülen kira tutarında kira yardımı, Evlenen kamu görevlilerine bir defaya mahsus 3.113,3 TL evlenme ödeneği, Eğitim seviyesine göre aylık 62,3 TL, 93,4 TL ve 124,5 TL arasında değişen miktarlarda eğitim ödeneği, Servis hizmetinden yararlanamayan tüm personele aylık 186,8 TL ulaşım ödeneği, Kreş bulunmayan kurumlarda çalışan personelden 0-6 yaş arası çocuğu bulunanlara 249,1 TL kreş ödeneği, Her yıl Haziran ayında 1.245,3 TL tatil ödeneği istiyoruz.

10 Türkiye de memur emeklileri büyük bir haksızlığa uğruyor. Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşları arasında çok büyük farklılık var. Memurlara çalışırken fazla mesai, döner sermaye, ek ödeme, nöbet, ek ders ücreti gibi ödemeler yapılırken; bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmıyor ve emekliliklerinde de bu ödemeler maaşlarına dâhil edilmiyor. Yapılan bu tür ödemelerin emeklilik maaşlarına yansımaması, memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşları arasında büyük bir uçurumun oluşmasına sebebiyet veriyor. Bu nedenle, devlete yıllarca hizmet etmiş memurların emekliliklerinde yoksulluk sınırının altında maaş almaları kaçınılmaz son oluyor. Emekliliğin memurların kâbusu olmaktan çıkarılması için; Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile özel hizmet tazminatı, ek ödeme, ek ders, döner sermaye, fazla çalışma ücreti, ikramiye ve diğer ödemeler de emekli keseneğine dâhil edilsin,

11 Emekli olan kamu görevlilerinin özel hizmet tazminat oranlarının belirlendiği tablo, arası %40 olan oranın % arası %70 olan oranın % arası %130 olan oranın % arası %150 olan oranın % arası %180 olan oranın % arası % ve üstü için %240 şeklinde yeniden düzenlensin, emekli maaşları yükseltilsin, Anayasa Mahkemesi nin konu hakkında verdiği karara uygun olarak ve idari mahkemelerin olumlu kararları da göz önüne alınarak 2015 yılından önce emekliye ayrılan personelin de 30 yılın üstündeki hizmetleri için emekli ikramiyesi alması sağlansın, Emeklilere de aile yardımı, çocuk parası gibi sosyal yardımlar ve banka promosyonlarından pay verilsin, emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülsün istiyoruz

12 Kamu işçilerine devlet tarafından her bayram öncesinde bayram ikramiyesi ödeniyor. Memurlar da devletin görevlisi olarak bu ödemeyi herkes kadar hak ediyor. Yetersiz maaş ve artan harcamalar nedeniyle 2,6 milyon dolayındaki kamu görevlisi ve 2 milyona yakın emekli, bayramları buruk bir şekilde geçiriyor. Biz de; Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde memur ve emeklilere 2.490,6TL Bayram İkramiyesi verilsin, memurun ve emeklinin yüzü gülsün diyoruz.

13 Özellikle yılın ikinci yarısında alınan zam, memurların bir üst dilime geçmesi nedeniyle vergiye gidiyor ve birçok memur ve sözleşmeli personelin maaşı yıl içinde artmak yerine azalıyor. Hükümet bir eliyle zam olarak verdiğini, öbür eliyle vergi olarak geri alıyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için ya her yıl vergi dilimlerini yaşanan adaletsizliği hesaba katarak yüksek tutmak ya da çalışanlar için farklı bir gelir vergisi tarifesi belirlemek ve çalışanlar için vergi istisnası getirmek gerekiyor. Bu nedenle; Devlet memurlarına ödenen taban aylık tutarının Gelir Vergisi nden muaf tutulması sağlanmalı, diğer sözleşmeli personelin de vergi matrahlarından aynı tutarda indirim yapılmalıdır diyoruz.

14 Kamu hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, hizmet üreten memurların çalışma yaşamındaki beklentilerinin karşılanmasıyla da doğrudan ilgilidir. Daha kaliteli kamu hizmeti, daha kaliteli bir çalışma ortamı ile sağlanabilir. Bu bakımdan; Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının boş kadro bulunması durumunda derhal yapılmasını zorunlu kılacak mevzuat değişikliği talep ediyor, görevde yükselmelerde her türlü istismara açık olan sözlü sınav uygulamasının kaldırılmasını, bu tür atamaların objektif bir şekilde gerçekleştirilecek yazılı sınavlar aracılığıyla yapılmasını istiyoruz. Hizmet sınıflarında yer alan kadroların gözden geçirilmesini, Yardımcı Hizmetler sınıfındaki personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesini; Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan memurlara eğitim durumlarına göre yükselebilecekleri derecelerin kadrosunun verilmesini talep ediyoruz.

15 Zorunlu rotasyon uygulamasına son verilsin, kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan personel için mahrumiyet yeri ödeneği gibi teşvikler getirilsin diyoruz. Öğretmenlerde olduğu üzere doktor, akademisyen gibi kamu görevlilerinin, vatani görevlerini hizmetine ihtiyaç duyulan bölgelerde yapması sağlanmalı, asker öğretmen uygulaması benzeri, asker sağlık görevlisi, asker akademisyen uygulamasına geçilmelidir diyoruz. Fazla mesailerin insan haklarına dahi aykırı bir şekilde ücretlendirilmesine karşı çıkıyor, fazla mesai ücretinin çalışanın normal çalışması karşılığında aldığı saat başı ücretten az olmayacak şekilde artırılmasını istiyoruz. Ek ders ve nöbet ücretleri artırılmalı, kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen öğretmenlik yapan personele ek ders ücreti, nöbet tutan öğretmen, sağlık personeli gibi tüm personele nöbet ücreti verilmelidir diyoruz.

16 Bunun yanında; Vatani görevini yapmak üzere ya da doğum yapması nedeniyle ücretsiz izne ayrılan kamu görevlilerinin sosyal güvenlik primlerinin kurumları tarafından yatırılmaya devam etmesi, söz konusu personele izinleri süresince maaşlarının ¼ ü oranında destek ödemesi yapılması, Aile birliğinin sağlanmasının temel alınması, eş durumu, sağlık ve öğrenim özrü önündeki engellerin kaldırılması, Bayramlarda ve hafta sonlarında tatil yapamayan kamu çalışanlarının çalışma şartlarının yeniden gözden geçirilmesi, Fiili hizmet zamlarının yeniden belirlenmesi, Mobbing uygulamasına maruz kalan personelin korunmasına yönelik yasal düzenleme yapılması, Doğal afet halinde bu bölgelerde görev yapan personele bir maaş tutarında ikramiye verilmesi ve talepleri halinde başka bölgelere tayin hakkı tanınması, 18 yaşını dolduran çocuklarımızın öğrenimlerine devam edememeleri durumunda ödemek zorunda kaldıkları Genel Sağlık Sigortası Primi uygulamasına son verilmesi, yaş sınırının yükseltilmesi, Engelli personelin daha kolay hizmet üretebilmeleri için görevleri ile ilgili gerekli araç ve gereçlerin alınması; engelli personele engel durumunu artıracak görevlendirme yapılmaması, Sendikal ve demokratik hakların geliştirilmesi, Kıdem aylığındaki 25 yıllık üst sını rın kaldırılması, Toplu sözleşme ikramiyesinin aylık 20 TL den 2017 yılına kadar 249,1 TL ye yükseltilmesi ve aylık olarak ödenmesi, Harcırah ve görev yolluklarıyla ilgili aksaklıkların giderilmesi, Kamu görevlilerine değişik adlar altında ödenen tazminatlarda ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi,

17 İzin sürelerinin iş günü esasına göre belirlenerek izin konusunda yaşanan aksaklıkların giderilmesi, İşyerlerinde kamu görevlilerinin görevlerinden dolayı fiziki zarar görmelerinin önüne geçilmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının en aza indirilmesi, Şehit yakınları ve gazilerimizin sorunlarının çözülmesi, Kamu görevlilerine etkin bir eğitim imkânı sağlanması, Artan güvenlik zafiyeti nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi, KİT lerde görev yapan personel, özelleştirme kapsamında bulunan kuruluşlarda çalışan memurlar, koruma güvenlik personeli, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatında çalışan sivil personelin sorunlarının çözülmesi, Kamuda daha fazla kadın istihdamı sağlanması ve kadınlara yönelik ayrımcılığın yok edilmesi, Kamu Personeli Danışma Kurulunda alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesi gibi birçok talebi de toplu sözleşme masasına taşıyoruz. Elbette taleplerimiz bunlarla sınırlı değil, hizmet kolları itibarı ile bütün kamu görevlileri ve emeklilerimizin birikmiş sorunlarını çözecek önerilerimiz, hazırladığımız çalışmamızda mevcut. 254 sayfalık taleplerimiz için

18 NE İSTİYORUZ? 2015 Temmuz 2016 Ocak 2016 Temmuz 2017 Ocak 2017 Temmuz Maaş katsayısı 0, , , , ,12453 Taban aylığı katsayısı 1, , , , ,3693 Yan ödeme katsayısı 0, , , ,0359 0,03949 En düşük dereceli memur maaşı (TL) 1.811, , , , ,97 Ortalama memur maaşı (TL) 2.407, , , , ,47 Aile yardımı ödeneği (TL) 177,30 349,55 370,52 407,56 448,31 Çocuk parası (0-6 yaş için) (TL) 41,54 97,10 102,92 113,21 124,53 Toplu Sözleşme İkramiyesi (Aylık) (TL) 20,00 194,20 205,84 226,42 249,10 Bayram ikramiyesi (Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde) (TL) , , , ,60 Doğum yardımı (TL) 207,71 970, , , ,35 Ölüm yardımı (TL) 1.535, , , , ,14 Giyecek yardımı (Aylık) (TL) - 82,53 87,48 96,23 105,85 Yiyecek yardımı (Günlük) (TL) - 7,00 7,42 8,16 8,98 Yakacak yardımı (Aylık) (TL) - 48,55 51,46 56,61 62,27 Evlenme ödeneği (TL) , , , ,25

19 NE İSTİYORUZ? 2015 Temmuz 2016 Ocak 2016 Temmuz 2017 Ocak 2017 Temmuz Eğitim ödeneği (ilköğretim) (Aylık) (TL) - 48,55 51,46 56,61 62,27 Eğitim ödeneği (ortaöğretim) (Aylık) (TL) - 72,82 77,19 84,91 93,40 Eğitim ödeneği (yükseköğretim) (Aylık) (TL) - 97,10 102,92 113,21 124,53 Ulaşım ödeneği (Aylık) (TL) - 145,64 154,38 169,82 186,80 Kreş ödeneği (Aylık) (TL) - 194,20 205,84 226,42 249,06 Tatil ödeneği (Yılda bir kez) (TL) - 970, , , ,30 Ek ders ücreti (18.00 den önce) (TL) 11,63 27,19 28,82 31,70 34,87 Ek ders ücreti (18.00 den sonra) (TL) 12,46 29,13 30,88 33,96 37,36 Ek ders ücreti (Profesör) (TL) 24,93 58,26 61,75 67,93 74,72 Ek ders ücreti (Doçent) (TL) 20,77 48,55 51,46 56,61 62,27 Ek ders ücreti (Yardımcı Doçent) (TL) 16,62 38,84 41,17 45,23 49,81 Ek ders ücreti (Öğretim görevlisi, Okutman) (TL) 13,29 31,07 32,94 36,23 39,85

20 Nöbet ücreti (Eğitim görevlisi, baş asistan, uzman tabip) (TL) Nöbet ücreti (Tabip, tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda, bu mevzuat hükümlerine göre uzmanlık belgesi alan tabip dışı personel, aynı dallarda doktora belgesi alanlar) (TL) NE İSTİYORUZ? 2015 Temmuz 2016 Ocak 2016 Temmuz 2017 Ocak 2017 Temmuz 8,31 19,42 20,59 22,65 24,92 7,48 17,48 18,53 20,38 22,42 Nöbet ücreti (Diş tabibi, eczacılar) (TL) 6,65 15,54 16,47 18,12 19,93 Nöbet ücreti (Mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli) (TL) 4,99 11,65 12,35 13,59 14,95 Nöbet ücreti (Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli) (T) 4,15 9,71 10,30 11,33 12,46 Nöbet ücreti (Diğer personel) (TL) 2,91 6,80 7,21 7,93 8,72 Kıdem aylığı (Her bir yıllık kıdem için) (TL) 1,66 4,37 4,63 5,09 5,60 Kıdem aylığı (35 yıl için) 41,5 152,95 162,05 178,15 196,00 Harcırah gündelikleri (En düşük) (TL) 32,00 97,10 102,92 113,21 124,53 Fazla çalışma ücreti (TL) 1,63 Fazla çalışma yapan memurun normal çalışma zamanlarında bir saate denk gelen brüt ücreti Kira ödeneği metrekare lojmandan alınan kira miktarı kadar

AKTİF EĞİTİM-SEN 2015 YILI TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ

AKTİF EĞİTİM-SEN 2015 YILI TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ AKTİF EĞİTİM-SEN 2015 YILI TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ Sıra No 1 2 1- MALİ HAKLAR a) Tüm Kamu Çalışanları için İstekler/Talepler İstek/Talebin Gerekçesi İstek/Talebin Gerçekleşmesi İçin Gerekli Değişiklik

Detaylı

TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN İN KAZANIMLARI

TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN İN KAZANIMLARI TOPLU GÖRÜŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE KAMU-SEN İN KAZANIMLARI Toplu Görüşme Yılı 2002 2003 2004 2005 Kamu Görevlileri İçin Uygulanacak Maaş Artışları Hükümetin İlk Teklifi Toplu Görüşme Süreci Sonunda Uygulanan

Detaylı

1 -) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ AL- TERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ

1 -) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ AL- TERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ I. BÖLÜM TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAYAN MEMUR SEN VE BİRLİK HABER SEN OLARAK KATILACAĞIMIZ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA GETİRECEĞİMİZ TEKLİFLER 1 -) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK

Detaylı

yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nda başladı.

yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nda başladı. 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nda başladı. FARUK ÇELİK: TOPLU SÖZLEŞME DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN Çalışma Bakanı Faruk Çelik Toplu Sözleşme

Detaylı

Yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulundurulmasını sağladık.

Yükseköğretim kurumları disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulundurulmasını sağladık. E RSİT E ÜNİV 1 12 Eylül 2010 tarihinde halkın onayına sunulan anayasa değişikliği referandum paketine toplu sözleşme hakkının eklenmesini ve pakete verdiğimiz destekle, iş güvencesine dokundurtmadan kamu

Detaylı

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2014

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2014 ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI EKİM 2014 TOPLANTI TARİHİ : 14.10.2014 TOPLANTI SAATİ : 10.00 TOPLANTI YERİ : Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Et ve Süt Kurumu Genel

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 27998389.115913 03.01.14 * 54 Konu : Mali ve sosyal haklar GENELGE A) Toplu sözleşmede yer alan hükümler Bilindiği üzere, 14/8/2013 tarihli

Detaylı

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları GENEL YETKİLİ SENDİKA Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları Sendikamızın 2009 Toplu Görüşmelerindeki sağlık çalışanları açısından en önemli kazanımı ek ödemelerde aylık mahsuplaşma talebinin kabul

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: Bakanlığımız 4/B Sözleşmeli Personellerine ödenen Ek Ödemeden sigorta prim kesintisi kesilip kesilmeyeceği, 31.05.2006 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NİSAN 2015

ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NİSAN 2015 ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NİSAN 2015 TOPLANTI TARİHİ : 17/04/2015 TOPLANTI SAATİ : 14.30 TOPLANTI YERİ : Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Et ve Süt Kurumu Genel

Detaylı

2011 Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı ve Aile Yardım Tutarları

2011 Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı ve Aile Yardım Tutarları 2011 Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı ve Aile Yardım Tutarları 2011 yılının ilk yarısında uygulanacak memur maaş katsayıları 31 Aralık 2010 tarihli ve 27802 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 09.01.2017/15-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2017-30.06.2017 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak gelir

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 10.07.2017/92-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1 Temmuz.2017 tarihinden itibaren, Gelir Vergisinden istisna edilecek kıdem

Detaylı

ELAZIĞ VALİLİĞİNE (Defterdarlık) tarihli ve /12154 sayılı yazınız

ELAZIĞ VALİLİĞİNE (Defterdarlık) tarihli ve /12154 sayılı yazınız T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 80755325-105.05.07-1116 09/02/2016 Konu : Geçici Personele Ek Ödeme Yapılması ELAZIĞ VALİLİĞİNE (Defterdarlık) İlgi : 09.10.2015 tarihli

Detaylı

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK Üniversitelerde idari ve akademik personeli bir bütün olarak görüyoruz. 666 Sayılı KHK ile idari personelin ek ödeme oranlarında artış gerçekleştirilirken,

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 11.07.2016/86-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2016-31.12.2016 tarihleri arasında geçerli olmak

Detaylı

EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI

EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI TOPLUSÖZLEŞMEDE KİM KAZANDI? KİM KAYBETTİ? EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI TOPLUSÖZLEŞMEDE KİM KAZANDI, KİM KAYBETTİ? 2014-2015 yıllarını kapsayan toplusözleşme süreci, hükümet ve Memur Sen arasında

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15

PRATİK BİLGİLER 2017 BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ GELİR VERGİSİ TARİFESİ 2017 YÜZDE LİMİTLER TL'ye kadar 15 PRATİK BİLGİLER 2017 KATSAYILAR AYLIK KATSAYI 0,096058 01/01/2017 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,030462 TARİHİNDEN TABAN AYLIK KATSAYISI 1,503595 GEÇERLİ AİLE YARDIMI 2.134 204,99 ÇOCUK YARDIMI (0-6 YAŞ) 500 48,03

Detaylı

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR

EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evde bakıma muhtaç yakını olup da evinde bu malül kişilere bakanlara evde bakım parası adı altında her ay net asgari ücret düzeyi kadar para vermektedir. Bu paranın

Detaylı

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU

GÖRÜŞ BİLDİRME FORMU Konusu: İlgili Mevzuat: İl Müdürlüğünde, 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine tabi olarak çalışan personelin Aile ve Çocuk Yardımı ödenmesi ile ilgili tereddüte düşülen konular hakkında. 1-657 Sayılı Devlet

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 08.01.2018/20-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2018 / 30.06.2018 ile 1.7.2018 / 31.12.2018 tarihleri arasında geçerli

Detaylı

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ

PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ PRATİK BİLGİLER 2014 MAAŞ KATSAYILARI AYLIK KATSAYI 0,076998 YAN ÖDEME KATSAYISI 0,024416 TABAN AYLIK KATSAYISI 1,205274 01/01/2014 TARİHİNDEN GEÇERLİ BÜTÇE TERTİPLERİNE GÖRE MAAŞ TEMEL MAAŞLAR 1.1.1.1

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI 15.01.2019/31-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : Sirkülerde 1.1.2019-30.06.2019 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak

Detaylı

Sağlık Çalışanlarımız İçin Kazanımlarımız KAZANIMLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ

Sağlık Çalışanlarımız İçin Kazanımlarımız KAZANIMLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ Sağlık Çalışanlarımız İçin Kazanımlarımız KAZANIMLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ Kazanımlarımız - 2015 ÖNSÖZ METNİ... Biz, hedefine ulaşamayınca rüyalarını küçülten değil; o rüyayı gerçek yapmak için azim ve

Detaylı

1-) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ ALTERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ.

1-) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60 İKİ YILLIK %38.52 ORANINDA ZAM YAPILMASINI İÇEREN ÜÇ ALTERNATİFLİ TEKLİFLERİMİZ. I. BÖLÜM TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAYAN MEMUR SEN VE BİRLİK HABER SEN OLARAK KATILACAĞIMIZ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA GETİRECEĞİMİZ TEKLİFLER 1-) KÜMÜLATİF OLARAK MAAŞLARA EN DÜŞÜĞÜ YILLIK %16.60

Detaylı

2. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN GELEN HAKLAR VE UYGULAMA ÖRNEĞİ

2. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN GELEN HAKLAR VE UYGULAMA ÖRNEĞİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDEN KAYNAKLANAN FİYAT FARKI HESABI Hazırlayan : AMP Yazılım Mevzuat ve Arge Departmanı 24.05.2017 Bu yazımızda; Kamuda taşeron işçi çalıştırılan hizmet işlerinde, sendikalı işçilere

Detaylı

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME. Akademik jüri ücreti EĞİTİM, ÖĞRETİM VE BİLİM HİZMET KOLUNA İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME Akademik jüri ücreti Madde 1- (1) 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi uyarınca yapılan doçentlik sınavlarında jüri üyesi

Detaylı

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI Genel Yetkili Sendika İNANDIK, KAZANDIK, BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ www.sagliksen.org.tr 2014-2015 www.sagliksen.org.tr TOPLU SÖZLEŞME

Detaylı

MALİ BÜLTEN. Katsayılar Memur aylığı katsayısı 0, ,092473

MALİ BÜLTEN. Katsayılar Memur aylığı katsayısı 0, ,092473 MALİ BÜLTEN Bülten Tarihi : 02.02.2016 Bülten No : 2016/0001 Vergiden İstisna Kıdem Tazminatı, Çocuk Yardımı Ve Aile Bültenin Konusu : Yardımı İçin Yapılan Ödemelerde İstisna Sınırı Kamu görevlilerinin

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDEN İSTİSNA SINIRI Özet: 01.01.2015 30.06.2015 ile 01.07.2015 31.12.2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere uygulanacak

Detaylı

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge

GENELGE. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemenin Uygulanmasına İlişkin Genelge Sayı Konu T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü : B.07.0.BMK.0.15-115456-6 : Ek ödeme 22/10/2008*16352 GENELGE 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak

Detaylı

Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ

Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ Üniversite ve Yurt-Kur Çalışanları İçin TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ 2012 26 Ocak 2012 Memur-Sen Konfederasyonu Genel Tekliflerimiz üyüzdelik Zam: Maaş artış oranı 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için

Detaylı

4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME. Örgütlenerek Büyüyor. Kazanımlarımızla Güçleniyoruz

4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME. Örgütlenerek Büyüyor. Kazanımlarımızla Güçleniyoruz 4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME Örgütlenerek Büyüyor Kazanımlarımızla Güçleniyoruz Örgütlenerek Büyüyor, Kazanımlarımızla Güçleniyoruz Eğitim Çalışanlarının Sesi, Kazanımların Adresi 02 03 Enflasyon Farkıyla Maaş

Detaylı

NEYI DAHA BEKLİYORSUN! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI. Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme!

NEYI DAHA BEKLİYORSUN! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI. Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI DAHA NEYI BEKLİYORSUN! Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme! TÜRKİYE KAMU-SEN Sizin Sendikanız Ülkemi, milletimi ve geleceğimi düşünüyor,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 07.07.2015/130-2 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2015-31.12.2015 tarihinden arasında geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir Vergisinden istisna

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK TOPLU

Detaylı

16 18 Mayıs 2013 VAN

16 18 Mayıs 2013 VAN 16 18 Mayıs 2013 VAN Sunum Konuları Sigortalılık Halleri Üniversitelerde 4/c Kapsamında Sigortalı Sayılan Memurların ve Öğretim Elemanlarının Prime Esas Kazanç Unsurları İşçi ve Sözleşmeli Personelin Prime

Detaylı

HAK-İŞ KONFEDERASYONU

HAK-İŞ KONFEDERASYONU HAK-İŞ KONFEDERASYONU RAPORU Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı 18 Nisan 2013 Ankara 1 HAK-İŞ KONFEDERASYONU TAŞERON ÇALIŞMAYA İLIŞKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLER RAPORU Örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıtdışını,

Detaylı

TESPİT VE TALEPLERİMİZ

TESPİT VE TALEPLERİMİZ TESPİT VE TALEPLERİMİZ MEMURLARIN SENDİKA İŞLEMLERİNİN E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILMASI 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca halen kamu görevlilerinin sendika üyelik ve

Detaylı

MEMURSEN KONFEDERASYONUNDAN MEMURLAR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ

MEMURSEN KONFEDERASYONUNDAN MEMURLAR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ MEMURSEN KONFEDERASYONUNDAN MEMURLAR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ 1 TEKNİKERLER BİRLİĞİ GENEL MERKEZİ (06-59-122 Necatibey Caddesi 66 / 8 Kızılay Ankara Tel / Fax : 0 312 231 70

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7 Konu : GENELGE 212/7 İlgi : 15/4/211 tarihli ve 1748 sayılı 211/32 Nolu Genelge. Bilindiği üzere, 12/5/26 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor 09.07.2010 / 90-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 01.07.2010 tarihinden geçerli olmak üzere uygulanacak Gelir

Detaylı

TESPİT VE TALEPLERİMİZ

TESPİT VE TALEPLERİMİZ TESPİT VE TALEPLERİMİZ ÇALIŞANLARIN GELİR VERGİSİ ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ Kamu çalışanlarının maaşlarından yapılan gelir vergisi oranlarının yüksekliği ve vergi matrahı dilimlerinin düşük tutulması nedeniyle

Detaylı

KADIN HİZMET ERBABINA SAĞLANAN KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YARDIMI İLEGELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA ÇOCUK ZAMMI ÖDEMELERİNDE İSTİSNA SINIRI

KADIN HİZMET ERBABINA SAĞLANAN KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YARDIMI İLEGELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA ÇOCUK ZAMMI ÖDEMELERİNDE İSTİSNA SINIRI 09.07.2018/124-1 KADIN HİZMET ERBABINA SAĞLANAN KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YARDIMI İLEGELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA ÇOCUK ZAMMI ÖDEMELERİNDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 01.07.2018-31.12.2018 tarihleri arasında geçerli

Detaylı

Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeliği uyarınca, asgari ücret, pazarlık ücreti değildir.

Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeliği uyarınca, asgari ücret, pazarlık ücreti değildir. ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU KARARI Karar Tarihi : 30/12/2014 Karar No : 2014/1 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında

Detaylı

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.01.2016 31.12.2017 I. BÖLÜM DÜZENLEYİCİ HÜKÜMLER MADDE 1- TANIMLAR MADDE 2- TARAFLAR

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı: 96007696-045.03-49500 26/03/2015 Konu: Hizmet Alım Personeli Kıdem Tazminatı 81 İL VALİLİĞİNE Başkanlığımıza farklı zamanlarda intikal eden yazılı görüş taleplerinde, Bakanlığımız merkez ve taşra

Detaylı

Toplu sözleşme, memurlar adına bir kazanım aracı olmaktan çıktı, memurlar üzerinden yapılan kirli pazarlıkların odağı haline geldi.

Toplu sözleşme, memurlar adına bir kazanım aracı olmaktan çıktı, memurlar üzerinden yapılan kirli pazarlıkların odağı haline geldi. Toplu sözleşme, memurlar adına bir kazanım aracı olmaktan çıktı, memurlar üzerinden yapılan kirli pazarlıkların odağı haline geldi Hakem Kurulu sürecini de eklediğimizde toplu sözleşme görüşmeleri bir

Detaylı

1) SSGSS Kanununda öngörülen kadın ve erkekler için emeklilik yaşının 2036 yılından başlayarak 65 yaşa yükseltilmesi düzenlemesi aynen korunmuştur.

1) SSGSS Kanununda öngörülen kadın ve erkekler için emeklilik yaşının 2036 yılından başlayarak 65 yaşa yükseltilmesi düzenlemesi aynen korunmuştur. 1 SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASINDA DEĞİŞİKLİK ÖNGÖREN YASA TASARISI İLE İLGİLİ EMEK PLATFORMUNUN TALEPLERİ HAKKINDA BAKANLIKTA YAPILAN GÖRÜŞMELERDE KABUL EDİLEN, KISMEN KABUL EDİLEN

Detaylı

EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK. Eğitim Çalışanlarının Güvencesi, Kazanımların Adresi

EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK. Eğitim Çalışanlarının Güvencesi, Kazanımların Adresi EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN TOPLU SÖZLEŞMEYİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRDÜK Eğitim Çalışanlarının Güvencesi, Kazanımların Adresi Güvenden Güce, Güçten Kazanıma Angaryayı Bitirdik, Nöbete Ücreti Getirdik ANGARYAYI BİTİRDİK

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016/090 30.12.2016 Konu: 2017 Yılı İçin Asgari Ücret Belirlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararında, 2017 yılında uygulanacak asgari ücret brüt tutarı aylık 1.777,50 TL olarak belirlenmiştir. Buna

Detaylı

İşte MHP'nin Seçim Vaatleri

İşte MHP'nin Seçim Vaatleri On5yirmi5.com İşte MHP'nin Seçim Vaatleri İşte MHP'nin 12 Haziran öncesi seçmenlere sunduğu seçim vaatleri... Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı (oluşturma : 12/14/2015) YOKSULLUK VE İŞSİZLİKLE MÜCADELE

Detaylı

GENEL TALEPLER. Tekabül eden miktarı, Emeklilik keseneğine ve kurum karşılığına tabi tutulur, şeklinde düzenlenmesi talep edilmektedir.

GENEL TALEPLER. Tekabül eden miktarı, Emeklilik keseneğine ve kurum karşılığına tabi tutulur, şeklinde düzenlenmesi talep edilmektedir. ULAŞTIRMA MEMUR-SEN TARAFINDAN 12.06.2013 TARİHLİ TOPLU SÖZLEŞMEYE HAZIRLIK ÇALIŞTAYINDA TÜRKİYE MEMUR-SEN KONFEDERASYONUMUZA İLETİLMEK ÜZERE HAZIRLANAN GENEL TALEPLER 1-14/7/1965 tarih ve 657 sayılı devlet

Detaylı

ONUR BAKIR HAKLARIMIZ VAR! İŞÇİ KADINLAR SORUYOR, EKMEK VE GÜL YANITLIYOR yılından 100 soru ve 100 yanıtta kadın işçilerin hakları

ONUR BAKIR HAKLARIMIZ VAR! İŞÇİ KADINLAR SORUYOR, EKMEK VE GÜL YANITLIYOR yılından 100 soru ve 100 yanıtta kadın işçilerin hakları ONUR BAKIR HAKLARIMIZ VAR! İŞÇİ KADINLAR SORUYOR, EKMEK VE GÜL YANITLIYOR 2018 yılından 100 soru ve 100 yanıtta kadın işçilerin hakları ÖNSÖZ 11 I. BÖLÜM / ÜCRET, AGİ, FAZLA MESAİ, TATİL GÜNÜ ÇALIŞMASI

Detaylı

9 Ekim 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27019 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 4.

9 Ekim 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27019 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 4. 9 Ekim 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27019 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN 4. MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (c) BENDİ KAPSAMINDA

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ. 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ Satım KAYA İLGİLİ MEVZUAT Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER (28.02.2009 ve 28.09.2009 tarihli değişikliklerle güncellenmiştir.) Mehmet TURŞUCU Mali Hizmetler

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME

KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2016 VE 2017 YILLARINI KAPSAYAN 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Katsayıların belirlenmesi

Detaylı

V. : 4/7/2001, : 631 : 10/4/2001, : 4639 : 13/7/2001, : 24461 : V

V. : 4/7/2001, : 631 : 10/4/2001, : 4639 : 13/7/2001, : 24461 : V 973 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN MALİ VE SOSYAL HAKLARINDA DÜZENLEMELER İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar. nin

Detaylı

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 11691 BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 6353 Kabul Tarihi : 4/7/2012 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 12/7/2012 Sayı : 28351 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

GELİRLER. Aylık Tutar Gösterge Rakamı * Aylık Katsayı 660 * 0,076791 = 50,68206 50,68

GELİRLER. Aylık Tutar Gösterge Rakamı * Aylık Katsayı 660 * 0,076791 = 50,68206 50,68 Gelirler Aylık Tutar Taban Aylık Kıdem Aylık Yan Ödeme Malul Yas. Ve Öl.(Devlet) Gen. Sağ. Sig. Pir.(Devlet) Özel Hizmet Tazminatı Kesintiler Gelir Vergisi Damga Vergisi Malul Yas. Ve Öl.(Devlet) Malul

Detaylı

TESPİT VE TALEPLERİMİZ

TESPİT VE TALEPLERİMİZ TESPİT VE TALEPLERİMİZ ÇALIŞANLARIN GELİR VERGİSİ ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ Kamu çalışanlarının maaşlarından yapılan gelir vergisi oranlarının yüksekliği ve vergi matrahı dilimlerinin düşük tutulması nedeniyle

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1)

SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) ( TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) SGK İŞLEMLERİ SOSYAL GÜVENLİK KESİNTİSİ (4/c) (01.10.2008 TARİHİNDEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR İÇİN)(1) 01.10.2008 den önce iştirakçi olup, 01.10.2008 tarihi itibarıyla 4c li sigortalıların emekli keseneğine

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE Sayı : 79847095.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE 14/8/2013 tarihli ve 28735 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

VERGĐDEN ĐSTĐSNA KIDEM TAZMĐNATI, ÇOCUK VE AĐLE YARDIMI ĐLE ÖZEL SĐGORTALILARA YAPILAN ÖDEMELERDE ĐSTĐSNA SINIRI

VERGĐDEN ĐSTĐSNA KIDEM TAZMĐNATI, ÇOCUK VE AĐLE YARDIMI ĐLE ÖZEL SĐGORTALILARA YAPILAN ÖDEMELERDE ĐSTĐSNA SINIRI 14.01.2008/27 VERGĐDEN ĐSTĐSNA KIDEM TAZMĐNATI, ÇOCUK VE AĐLE YARDIMI ĐLE ÖZEL SĐGORTALILARA YAPILAN ÖDEMELERDE ĐSTĐSNA SINIRI ÖZET : 2008 yılında uygulanacak kıdem tazminatı, çocuk yardımı tutarları ve

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI. HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017

AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI. HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017 AKADEMİK PERSONEL MAAŞ HESABI HAZIRLAYAN Emel POSTACI Mali Hizmetler Uzmanı 2017 GÖSTERGE AYLIĞI 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 36, 43/a, 149, 150, 154, ve 155.nci maddeleri ile 2914 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM İDARİ KURULU Toplantı Tarihi :25.10.2010 Tutanak No : 2 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun 22. maddesi ve Kurum İdari Kurulları, Yüksek İdari

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları 09.07.2013 * 6339 GENELGE (Sıra No: 7) 1-24/7/2008

Detaylı

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ 2010-2015 2010-2015 Toplu Sözleşme ön söz 2 Kazanımlarımız... ön söz 3 2010-2015 Toplu Sözleşme Yüzdelik Zamların Dışında Genelde ve Hizmet Kolumuzdaki Diğer Kazanımlar Tüm

Detaylı

Üniversite Hastanelerinde Kazanımlarımız- Hedeflerimiz SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI

Üniversite Hastanelerinde Kazanımlarımız- Hedeflerimiz SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI Üniversite Hastanelerinde Kazanımlarımız- Hedeflerimiz SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI www.sagliksen.org.tr Ocak 2013 Sağlık-Sen ailesi olarak üyelerimizin taleplerini ve sorunlarını her

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMALARI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İŞ AKIŞ ŞEMALARI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI İÇİNDEKİLER TABLOSU 1. İŞ AKIŞ ŞEMALARI 1.1. Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları Yeni Kayıt İşlemi Kayıt Yenileme İşlemi Kayıt Silme İşlemi

Detaylı

Bu bağlamda, sigorta primine tabi olan kazançlardan;

Bu bağlamda, sigorta primine tabi olan kazançlardan; AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNDE HAK EDİLEN ÜCRET VE PRİM, İKRAMİYE VE BU NİTELİKTEKİ İSTİHKAK IN AYRI GÖSTERİLMESİNE İLİŞKİN SGK AÇIKLAMASI SGK, uygulamalarda zaman zaman ortaya çıkan karışıklıkları ortadan

Detaylı

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI ARASINDA BAĞITLANACAK

TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI ARASINDA BAĞITLANACAK TMMOB MADEN MÜHENDĐSLERĐ ODASI ĐLE TÜRKĐYE TĐCARET, KOOPERATĐF, EĞĐTĐM, BÜRO VE GÜZEL SANATLAR ĐŞÇĐLERĐ SENDĐKASI (TEZ-KOOP-ĐŞ) ARASINDA BAĞITLANACAK ĐŞLETME TOPLU ĐŞ SÖZLEŞMESĐ TEKLĐFĐ MADDE 1- TANIMLAR:

Detaylı

İŞÇİLERE ÖDENECEK TAZMİNATLARIN BANKA ARACILIĞIYLA ÖDENMESİ ZORUNLU MU?

İŞÇİLERE ÖDENECEK TAZMİNATLARIN BANKA ARACILIĞIYLA ÖDENMESİ ZORUNLU MU? İŞÇİLERE ÖDENECEK TAZMİNATLARIN BANKA ARACILIĞIYLA ÖDENMESİ ZORUNLU MU? Tevfik BAYHAN* I. GİRİŞ Sosyal Güvenlik Reformu olarak bilinen 5754 sayılı kanunla yapılan değişiklikle; ücret, prim, ikramiye ve

Detaylı

2017 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI

2017 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI 2017 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI Mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu nun 4958 sayılı Kanunla değişik

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Akademik Tayin Şube Müdürlüğü veriler ışığında personel politikasını belirlemek personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, personelin atama, özlük ve emeklilik işleri ile ilgili

Detaylı

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1.

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1. TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esasları ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI 2. KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE VE ŞEHİR PLANCILARININ ÜCRETLERİ VE ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ, EMEKLİLERİN KOŞULLARI İNSANCA YAŞAM DÜZEYİNE ÇEKİLMELİDİR! TMMOB Maden

Detaylı

2016-20. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ GÜVENİNİZİ GÜCE, ALIN TERİNİZİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜREN SENDİKA

2016-20. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ GÜVENİNİZİ GÜCE, ALIN TERİNİZİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜREN SENDİKA 17 2016-20 ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI 3. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ GÜVENİNİZİ GÜCE, ALIN TERİNİZİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜREN SENDİKA Günay KAYA MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı TOÇ BİR-SEN Genel

Detaylı

SimgeRA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK.

SimgeRA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK. SimgeRA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. BAHRİ OLGUN ALİ NİHAT TARLAN CAD. ERYILMAZLAR SOK. ERYILMAZLAR APT. NO 1/1 ATAŞEHİR -İSTANBUL TEL-FAX:0 216 572 90 70-0 216 573 18 55 S İ R K Ü L E R R A P O R. SİMGE

Detaylı

görüşmelerinde mutabakat sağlandı ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik toplu sözleşme imzalandı. Buna göre imzalanan

görüşmelerinde mutabakat sağlandı ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik toplu sözleşme imzalandı. Buna göre imzalanan TOPLU SÖZLEŞME NE GETİRDİ NE GÖTÜRDÜ? Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, kamu görevlilerinin geneline yönelik 2015 yılında imzalanan toplu sözleşme ile 2017 toplu sözleşme metnini madde madde

Detaylı

HABERLER KAMU GÖREVLİLERİNİN 2009 YILINA İLİŞKİN ÖZLÜK HAKLARINDA MUTABAKAT SAĞLANDI

HABERLER KAMU GÖREVLİLERİNİN 2009 YILINA İLİŞKİN ÖZLÜK HAKLARINDA MUTABAKAT SAĞLANDI TÜHÝS Ýþ Hukuku ve Ýktisat Dergisi Cilt: 21, Sayý: 5-6 HABERLER KAMU GÖREVLİLERİNİN 2009 YILINA İLİŞKİN ÖZLÜK HAKLARINDA MUTABAKAT SAĞLANDI Kamu görevlilerinin 2009 yılı özlük haklarının görüşüldüğü toplu

Detaylı

30/4/2013 TARİHİNDE YAPILAN KURUM İDARİ KURULU TOPLANTISINA DAİR GÖRÜŞ RAPORU

30/4/2013 TARİHİNDE YAPILAN KURUM İDARİ KURULU TOPLANTISINA DAİR GÖRÜŞ RAPORU 30/4/2013 TARİHİNDE YAPILAN KURUM İDARİ KURULU TOPLANTISINA DAİR GÖRÜŞ RAPORU Konu 1- Nöbetçi memurlar ile vardiyalı çalışan personelin Kurum servislerinden faydalandırılması için nöbet ve vardiya değişim

Detaylı

16. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi

16. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi İÇİNDEKİLER Madde 1 - Taraflar ve Tanımlar...2 Madde 2 - Sendikanın Tanınması...2 Madde 3 - Sözleşmenin Amacı...2 Madde 4 - Sözleşmenin Kapsamı...2 Madde 5 - Yürürlük ve Süre...2 Madde 6 - Uygulama Esasları...2

Detaylı

Döner Sermaye İşletmesi İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü EK ÖDEME, SABİT EK ÖDEME, ASGARİ (TABAN) EK ÖDEME HESAPLAMA USULLERİ. 06/06/11 Eren ERCAN 1

Döner Sermaye İşletmesi İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü EK ÖDEME, SABİT EK ÖDEME, ASGARİ (TABAN) EK ÖDEME HESAPLAMA USULLERİ. 06/06/11 Eren ERCAN 1 Döner Sermaye İşletmesi İşleri İle İlgili Şube Müdürlüğü EK ÖDEME, SABİT EK ÖDEME, ASGARİ (TABAN) EK ÖDEME HESAPLAMA USULLERİ 06/06/11 Eren ERCAN 1 HEKİM SABİT ÖDEME En Yüksek Devlet Memuru Aylığı (Ek

Detaylı

tarafından yazıldı. Çarşamba, 08 Haziran :44 - Son Güncelleme Perşembe, 09 Haziran :24

tarafından yazıldı. Çarşamba, 08 Haziran :44 - Son Güncelleme Perşembe, 09 Haziran :24 4/B'Lİ SÖZLEŞMELİ PERSONELİ KADROYA ALMAK ÇÖZÜM DEĞİLDİR. EĞER AKP SAMİMİ İSE, ESNEK İSTİHDAMA VE GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMAYA YÖNELİK TÜM DÜZENLEMELERİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRMALIDIR. TÜM ÇALIŞANLARA GÜVENCELİ

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/8

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/8 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2009/35757 Karar No. 2012/1051 Tarihi: 23.01.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2012/3 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/8 KAPSAM DIŞI PERSONEL İDARİ YARGININ

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 4) T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 79847095-010.06.02-[115708-184]-247 08 /01 /2015 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları GENELGE (Sıra No: 4) 14/8/2013

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü. GENELGE (Sıra No: 2) Sayı : B.07.0.BMK.0.19.115708-184 Konu : Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücret Tavanları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENELGE (Sıra No: 2) 1/6/2012 tarihli ve 28310 sayılı

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013

T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 T.C. TOPRAK MAHSULLERĠ OFĠSĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURUM ĠDARÎ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI NĠSAN 2013 TOPLANTI TARĠHĠ : 17.04.2013 TOPLANTI SAATĠ : 10:00 TOPLANTI YERĠ : TMO Genel Müdürlüğü Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

ASTSUBAY KADROSUNA ATANAN VEYA FİİLEN BÖYLE BİR KADRODA GÖREV YAPAN PERSONELİN MALİ HAKLARI

ASTSUBAY KADROSUNA ATANAN VEYA FİİLEN BÖYLE BİR KADRODA GÖREV YAPAN PERSONELİN MALİ HAKLARI ASTSUBAY KADROSUNA ATANAN VEYA FİİLEN BÖYLE BİR KADRODA GÖREV YAPAN PERSONELİN MALİ HAKLARI ÖZET : Gerek 657 sayılı kanun ve gerek 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddeleri ve Anayasamızda

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 14.01.2016/33-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 14.01.2016/33-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 14.01.2016/33-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2016-30.6.2016 ile 1.7.2016-31.12.2016 tarihleri

Detaylı

HEKİMLER TALEP EDİYOR ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ

HEKİMLER TALEP EDİYOR ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ HEKİMLER TALEP EDİYOR ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ B irleşmiş Milletler, 2012 yılındaki Genel Kurulu'nda, evrensel sağlık için yeterli, donanımlı, iyi eğitilmiş ve motive edilmiş sağlık insan gücü

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 01.07.2014/148-1 1 TEMMUZ 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2014-31.12.2014

Detaylı

2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI

2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI 2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI Mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu nun 4958 sayılı Kanunla değişik

Detaylı

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor 09.01.2013/31-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2013-30.6.2013 ile 1.7.2013-31.12.2013 tarihleri arasında

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 05.07.2013/148-1 1.7.2013 TARİHİNDEN İTİBAREN VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.7.2013-31.12.2013 tarihleri

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve gerekçeleri ektedir. Gereği bilgilerine

Detaylı