Uzlaşma konferansları için. rehber

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Uzlaşma konferansları için. rehber"

Transkript

1 . Uzlaşma konferansları için rehber

2 Ücretsiz hizmetlerimiz, mahkemeye gitme masrafı ve sıkıntısı olmadan şikayetinizin çözümü için yardım sağlar..

3 Biz kimiz? Financial Ombudsman Service (FOS) Australia şikayetlerini, mali hizmet sağlayıcı kuruluşları ile çözümleyemeyen müşteriler için adil, bağımsız ve erişilebilir uyuşmazlık çözümü önerir. Üyelerimiz arasında bankalar, sigortacılar,mali danışman ve planlamacılar, alacak tahsil acentaları ve mali ürün ve hizmet sağlayan diğer işletmeler yer alır. Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan FOS, mahkeme işlemlerine daha ucuz alternatif oluşturarak, uyuşmazlıkları çabuk ve etkin bir şekilde çözer. Başvuru sahipleri için hizmetimiz ücretsizdir. Hizmetlerin yürütülme masrafları üyelerimiz tarafından karşılanır. Nasıl yardım sağlarız Tüketiciler ile Mali Hizmet Sağlayıcı kuruluşlar arasındaki uyuşmazlıkları çözümleriz: işbirliği içinde, etkin, zamanında ve adil bir şekilde formalite ve teknik ayrıntıları en aza indirerek, ve olabildiğince saydam bir biçimde, gizlilik ve mahremiyete ilişkin yükümlülüklerimizi göz önünde tutarak. Bu uygulama, taraf tutmadan bir uyumsuzluğun tüm görüş açılarını anlamayı ve her uyumsuzluğun belirli gerçek ve koşulları temelinde kararlar vermeyi içerir.

4 Uzlaşma ne anlama gelir ve bana nasıl yardım eder? Uzlaşma FOS un, bankanız, sigortacınız ya da mali hizmet sunan diğer işletmelerle olan anlaşmazlığınızın çözümüne yardım sağlamaya çalıştığı yollardan biridir. Şikayet konusunu konuşabileceğiniz, sizin, şikayette bulunduğunuz kuruluşun ve bizim katıldığımız bir telefon konferansı düzenleriz. Bu telefon konferansı, broşürümüz içinde uzlaşma konferansı olarak anılacaktır. Uzlaştırıcı görevlilerimiz, eğitim görmüş ara buluculardır. Bağımsız çalışırlar ve şikayette bulunduğunuz kuruluşla kaygılarınızı konuşmanıza ve konunun tanımlanmasına ve tartışılmasına yardımcı olurlar. Yetenekli bir kişinin telefon konuşmasına yol göstermesi, herkesin kaygılarını açıklamasını kolaylaştırır. Uzlaşma konferansının amacı, sizin ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz arasındaki anlaşmazlığa her ikinizinde rıza gösterdiği bir çözüm sağlamaktır. Çözüme ulaşmak her zaman mümkün olmaz ancak uzlaşmanın, uyuşmazlık konusunu her iki tarafın da daha iyi anlamasında etkin bir rol oynadığını görüyoruz.

5 . U zlaşma konferansının yer almasına kim karar verir? Problemin konuşulması, çoğu kez bir çözüm sağlanmasında etkin bir rol oynar. Anlaşmazlık konusunu inceleriz ve uzlaşmanın yardımcı olup olamayacağına karar veririz. Uzlaşmanın, mali hizmet kuruluşunuzla bir anlaşmaya varmanıza yardımcı olacağına inanmamız durumunda, bunu konuşmak için her iki tarafı da ararız. İşlem sürecinde bir uzlaşma konferansı düzenlememizi bizden isteyebilirsiniz. Ayrıca, mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz da anlaşma sağlanabileceğini düşünüyorsa, onlar da uzlaşma konferansı düzenlenmesini isteyebilir. Talebi değerlendiririz ve durumunuz için yararlı bir seçenek olup olmadığını her ikinizle de konuşuruz.

6 Uzlaşma görevlisi kimdir ve işlevi nedir? Uzlaşma görevlisi çoğu kez (ancak her zaman değil) anlaşmazlığınız üzerinde çalışan aynı kişidir. FOS uzlaşma görevlileri, anlaşmazlığınızı açıkça konuşmanız ve bir çözüme varmanız için size ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuza yardım eden ve bu iş için eğitilmiş bulunan kişilerdir. Uzlaşma görevlisi: uzlaşmayı yönetir sorular sorar, bilgi verir ve çözüm yollarının belirlenmesine yardımcı olur ancak sizin ya da mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun savunmasında bulunmaz yasal tavsiye sağlamaz uzlaşma konferansının tüm sorunları çözememesi durumunda diğer alternatif yollarla ilgili bilgi verir herhangi bir tarafın işlemi suistimal etmesi durumunda uzlaşmayı her an durdurabilir.

7 . Bir uzlaşma konferansı sırasında benim görevim siz ve mali hizmet kuruluşunuzca onaylanan bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olmak ve yol göstermektir. Her ikinizi de kaygılarınızla ilgili konuşmaya ve anlaşmazlığın çözümü için herhangi bir düşüncenizi konuşmaya özendiririm. Elizabeth O Brien, FOS Dosya Yöneticisi

8 Bir uzlaşma konferansı sırasında açıklanan bilgilere ne olur? Her iki taraf da uzlaşma konferanslarını teybe kaydedemez. Uzlaşma konferansı sırasında siz ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz durumun niteliği ile ilgili bilgi vererek uyuşmazlık alanının sınırlarını daraltabilirsiniz. Söz gelimi; bazı uyuşmazlık sorunları ile ilgili bir anlaşmaya varabilir ancak tüm sorunları halledemeyebilirsiniz. Uyuşmazlığın uzlaşma sürecinde çözümlenememesi ve uyuşmazlığı daha ilerde göz önüne almak istememiz durumunda, uzlaşma sırasında açıklanan bilgilerin bir kısmını kullanabiliriz. Söz gelimi; yapılan hesaplar, anlaşmaya varılan noktalar ya da ortaya çıkan yeni bir durumla ilgili bilgileri kullanmanın yararlı olacağını düşünebiliriz. Sizin ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun uyuşmazlığınızı çözümlemesi durumunda, ne tür bir anlaşmaya vardığınızın kaydını tutarız. Bunun nedeni, ilerde ortaya çıkabilecek herhangi bir soruyu yanıtlayabilmemiz içindir. Uzlaşma işlemi ile ilgili daha fazla bilgi verebilir misiniz? Uzlaşma konferansından önce: Şikayette bulunduğunuz konuyu görüşmek ve uzlaşma konferansını teyid etmek için sizi ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzu ararız.

9 Konferans görüşmesi sırasında: Uzlaşma konferansı sizin ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun, bizim rehberliğimiz altında birbirinizle doğrudan konuşmanıza olanak sağlar. Uzlaşma görevlisi konferansı organize eder. Bu görevli: Herkesi karşılar ve tanıştırır. Uzlaşma görevlisinin işlevini ve konferans sırasında izlenecek kılavuz ilkelerini anlatır. Önemli konuların anahatlarının ve gündemin belirlenmesine yardımcı olur. Sizin ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun kaygılarınızı daha ayrıntılı bir biçimde dile getirmenizi ve ne tür bir çözüm istediğinizi belirtmenizi ister. Sorunları araştırmanız ve konuyu netleştirmeniz için size yardımcı olur. Uyuşmazlığı çözümleyecek olası yolları tartışmanıza yardımcı olur. Konferans sırasında olası sorulara ya da kaygılara açıklık getirmek ve olası çözüm yollarını araştırmak üzere siz ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzla başbaşa özel olarak görüşür.

10 FINANCIAL OMBUDSMAN SERVICE Her iki tarafı da arar UZLAŞMA GÖREVLİSİ Uzlaşma konferans işlemiyle ilgili bilgi verir Uzlaşma gününü belirler Uzlaşma konferansından önce her iki tarafla birlikte konuları ve ayrıntıları saptar UZLAŞMA KONFERANSININ YÖNETİMİ VARILAN ANLAŞMA Yazılı olarak belgelenir Dosyaya kaydedilir Uyuşmazlık çözümlenir Dosya kapanır ANLAŞMAYA VARILAMADI Uygun olması durumunda, anlaşmazlık daha ileri araştırma, Tavsiye ve Belirlenim için hazırlanır TAVSİYE YA DA BELİRLENİM YAPILIR (resmi yazılı karar) ANLAŞMAZLIK SONA ERER

11 Uzlaşma sırasında bir anlaşmaya varılması durumunda ne olur? Anlaşmanın şartlarını kayda geçeriz. Uzlaşma konferansından sonra anlaşmanın şartlarını yazılı olarak her iki taraf için onaylarız. Anlaşma şartları ile ilgili herhangi bir kaygınızın bulunması durumunda, 7 gün içinde bizimle iletişim kurmanız gerekir. Mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz bazen, imzalamanızı istediği bir uzlaşma belgesi hazırlayabilir. Bu belge taraflarca anlaşmaya varılmış konuları içermelidir. Aksi durumda bize bildirmeniz gerekir. Mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzun hazırladığı uzlaşma belgesi ile ilgili sorularınızın bulunması durumunda, bunları uzlaşma görevlisi ile konuşmanız gerekir. Ancak, uzlaşma görevlisi yasal tavsiye sağlamaz. Gerekirse kendi bağımsız yasal danışmanınızla uyuşmazlığınızla ilgili görüşebilirsiniz.

12 Uzlaşma sırasında bir anlaşmaya varılamaması durumunda ne olur? Uzlaşma konferansında ya da daha ileri bir anlaşmaya varmanızı sağlamakta yardımcı olamazsak, anlaşmazlığınızı çözümlemeyi denemek için muhtemelen tekrar ayrıntılı bir araştırma yürütürüz. Bazı durumlarda konferans sırasında araştırmalarımızın olası sonuçları ile ilgili size bilgi veriririz. Diğer bazı durumlarda ise uyuşmazlıkla ilgili herhangi bir karara varmadan önce sizden ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuzdan bize daha fazla bilgi sağlamanızı isteriz. Uzlaşma konferansında elde edilecek sonuç türleri Uzlaşma konferansından elde edilecek sonuçlar siz ve mali hizmet sağlayıcı kuruluşunuz tarafından belirlenir. Bazı örnekler: Toptan ödeme istemek. Her iki tarafın da taviz verme niyetinde olması halinde, talep edilenin bir kısmının karşılanması. Daha fazla bilgiye gerek duyulması konusunda anlaşma. Açıklamada bulunma ve bunun tartışılması. Bu açıklamanın uyuşmazlık konularına çözüm sağlaması. Ücretsiz ya da indirimli ücretli daha ileri hizmetlerin teklifi.

13 Profesyonel bir ilişkiyi sürdürme ya da bitirme konusunda anlaşmak. Özür dileme. Mali zorluk sorunlarında borcun geri ödeme düzenlemesi ya da borcun başka herhangi bir şekilde ödenememesi durumunda, borcu güvence altına alan varlıkların satılması için anlaşarak saptanacak bir süre dilimi. Benden ne bekleniyor? Her iki taraftan beklediğimiz hususlar: Uyuşmazlığın çözümü için üstlenmede bulunmanın sergilenmesi. Uzlaşmaya ön yargısız ve iyiniyetli olarak yaklaşım. Dürüst olmak ve sorunlar konusunda açıkça konuşmak. Konferansın zamanında başlaması için belirlenen saatte telefonunuzun başında olmak. Tıbbi acil durumların oluşması durumunda, belirlenen gün ve saatte konferansa katılmanızın mümkün olmadığını uzlaşma görevlisine bildirmek. Ne kadar sürer? Uyuşmazlık konferanslarının çoğu iki saat sürer ancak daha uzun süre de devam edebilir. Uzlaşma konferansı sırasında taraflardan herhangi biri ara verilmesini isteyebilir.

14 Beni ücret karşılığında temsil edecek bir kişiye ihtiyacım var mı? FOS uzlaşma konferansına katılımınız sırasında, yasal olarak temsil edilmenize ya da herhangi diğer bir tür ücretli desteğe gereğiniz bulunmaz. Bir avukatın size temsil etmesini isteyebilirsiniz ancak bu kişinin ücreti size ait olur. Yanımda başka bir kişi olabilir mi? Size destek vermesi için, bir aile üyeniz, eşiniz ya da arkadaşınız gibi yanınızda birinin olmasını isteyebilirsiniz. Böyle bir kişinin size destek sağlamasını istemeniz durumunda adını, uzlaşma konferansından önce bize sağlamalısınız. Ücretsiz yardım sağlanabilir mi? Evet. Ücretsiz yasal yardım ve mali danışmanlık sağlamaya hakkınız bulunabilir. Oturduğunuz eyalet içinde, ücretsiz yasal yardımla ilgili bilgi almak için: adresli internet sitesini ziyaret edin ayrıca Financial Counselling Australia yı, Pazartesi den Cuma ya kadar arası, numaralı telefondan da arayabilirsiniz. Ayrıca: www financialcounsellingaustralia.org.au/ corporate/find-a-counsellor adresli internet sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

15 Kontrol listesi Uzlaşma konferansına hazır olmanızı sağlamak için bu kontrol listesini kullanın. Yapmanız gerekenleri tamamlamanız için düzenli olarak görebileceğiniz bir yere koyun. Yapmam gereken işler: Uyuşmazlığımın ana hatlarını düşünmeli ve neler söyleyeceğimi saptamalıyım. Uyuşmazlık konusunu, karşı tarafın görüş açısı da dahil olmak üzere tüm açılardan ele almalıyım. Uyuşmazlığıma ne tür bir çözüm getirilmesini istiyorum. Uzlaşma konferansının yaratıcı çözümler oluşabilmesi için bir olanak olduğunu dikkate almalıyım. Tüm belgelerin ve yazışmaların birer örneğini yanımda düzenli ve kolayca bulabileceğim bir şekilde bulundurmalıyım. Böylece, uzlaşma konferansı sırasında gerek duyduğum bilgilere kolaylıkla erişebilirim. Bir aile üyesinin/eşimin/arkadaşımın konferans sırasında yanımda destek vermesini isteyip istemediğimi düşünmeliyim. Bu kişinin katılıp katılamayacağını sorun. Yanıtı olumluysa FOS a bu kişinin katılımı konusunda bilgi verin. Uzlaşma konferans gününün benim için uygunluğundan emin olmalıyım, konferansın iki saatten daha uzun sürme olasılığı için kendime zaman tanımalıyım. Konferans günü önerilen bir çözüm şeklini kabul edecek durumda olmayı sağlamalıyım. Bu, o gün belirli bir sonucun onaylanması konusunda, konferans başlamadan önce diğer bir tarafın rızasını almak anlamına gelebilir.

16 Bizimle iletişim kurun Hizmetlerimizle ilgili ayrıntılı bilgi almak için adresli internet sitemizi ziyaret etmenizi öneriririz. Uyuşmazlığınızın çözümünde yardımımızı istemeniz durumunda, internet üzerinden uyuşmazlık başvurunuzu yapabilirsiniz. Müşteri hizmet bölümünden bir kişi ile konuşmak isterseniz (1800 FOS AUS)* numaralı telefonu arayın. Diğer yararlı iletişim adresleri: GPO Box 3 Melbourne VIC * Melbourne saati. Bu telefon görüşmeleri, arayan kişi için ücretsizdir ancak, telefon servisleri ile olan kontrat/plana bağlı olarak bazı cep telefonlarından aramalar için ücret ödenmesi gerekebilir. Yayım tarihi itibariyle (Temmuz 2015) tüm ayrıntılı bilgiler doğrudur Çevreye duyarlı kağıt üzerine basılmıştır.

Mali zorluk ile baş etmek için. bir rehber

Mali zorluk ile baş etmek için. bir rehber Mali zorluk ile baş etmek için bir rehber Biz kimiz? Financial Ombudsman Service (FOS) Avustralya, şikayetlerini üye olan, mali hizmet sağlayıcı kuruluşları ile çözümleyemeyen müşteriler için adil, bağımsız

Detaylı

şikâyetiniz ve ombudsman

şikâyetiniz ve ombudsman şikâyetiniz ve ombudsman ombudsman hakkında Bir finansal kuruma şikâyette bulunduğunuz ve işlerin gidişatından memnun kalmadığınız durumlarda, Financial Ombudsman Service devreye girebilir. Bizden yararlanmak

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

Tak! Tak! Kim o? Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketici rehberi

Tak! Tak! Kim o? Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketici rehberi Tak! Tak! Kim o? Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketici rehberi BİR SATIŞ ELEMANI KAPINIZI ÇALDIĞINDA HAKLARINIZI BİLİN Kapınıza gelen satış elemanları ile alışverişiniz konusunda yasal haklarınız

Detaylı

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ THE SELF-REPRESENTED WORKER Turkish Workers Compensation Commission, yaralanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Komisyon a bir

Detaylı

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları Şikayet formu 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi Bir veya daha fazla şikayetçinin Aborijin veya Torres Strait Adalı menşeli olarak tanımlanması durumunda lütfen burayı işaretleyin (isteğe bağlı) Bu kutuyu

Detaylı

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz?

Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Şikâyetinizi ileri bir safhaya mı taşımak istiyorsunuz? Financial Ombudsman Service ombudsman hakkında Finansal bir şirketin yapmış olduğu bir şeyden memnun değilseniz, Financial Ombudsman Service (Finansal

Detaylı

resolving workers compensation disputes turkish işçi tazminatı anlaşmazlıklarının çözümü uzlaşma işlemi

resolving workers compensation disputes turkish işçi tazminatı anlaşmazlıklarının çözümü uzlaşma işlemi resolving workers compensation disputes turkish işçi tazminatı anlaşmazlıklarının çözümü uzlaşma işlemi içindekiler kaza tazminatı uzlaştırma servisi nedir? 02 uzlaşma nasıl gerçekleşir? 04 bir uzlaşma

Detaylı

Yaşlı Kişiler için Hizmetler

Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Yaşlı Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri), toplum içindeki yaşlı kişilerin günlük bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

Turkish. İletime odaklandık. 2012 2013 Yıllık Gözden Geçirme nin anlık görüntüsü

Turkish. İletime odaklandık. 2012 2013 Yıllık Gözden Geçirme nin anlık görüntüsü Turkish İletime odaklandık 2012 2013 Yıllık Gözden Geçirme nin anlık görüntüsü Mali Kamu Denetimi Başkanı nın mesajı Kamu Denetimi Başkanı Shane Tregillis 2012-2013 İş Planı hedeflerimiz anlaşmazlıkların

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız Turkish Ev ve Toplum Bakım Programı (Home and Community Care - HACC) günlük ißlerini idare etmekte zorlanan ancak kendi evinde

Detaylı

Gizlilik Şikayet Formu

Gizlilik Şikayet Formu Gizlilik Şikayet Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), Privacy Act 1988 (Cth) [1988 Gizlilik Yasası] kapsamındaki Avustralya Hükümeti, ACT ve Norfolk Adası daireleri ve özel sektör

Detaylı

Erken Müdahale Birimi

Erken Müdahale Birimi Resolving legal issues before they get serious Turkish Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi Yasal sorunları ciddi hale gelmeden çözmek Biz kimiz? Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi (EIU) uzman bir aile ve

Detaylı

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 37) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3. Hastane ve koğuş ismi 4.

Detaylı

Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ. Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza

Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ. Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza 1 heytalks HİZMET İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ Amaç : Bu sözleşme Müşteri heytalks ilişkisinin temel ilkelerine, ticari ve hukuki açıklık

Detaylı

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 3) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız) 3. Hastane ve koğuş ismi 4. Bölüm 3 altında alıkoyma tarihi

Detaylı

Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma

Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma FAMILY DISPUTE RESOLUTION TURKISH Aile Hukuku Aile anlaşmazlık çözüm servisi Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma İyi sonuçlar, daha iyi çözümler, çocuklar için en iyisi Aile anlaşmazlık çözüm servisi

Detaylı

KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ

KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ 13.05.2015 KÜRESEL İŞ BAŞINDA EĞİTİM AĞI (GAN) TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ VE UYGULAMA PROTOKOLÜ GAN TÜRKİYE Madde 1 Küresel İşbaşında

Detaylı

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ)

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 48) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3.

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler, Görsel İletişim

Detaylı

Yardım Kuruluşum ve Avustralya Yardım Kuruluşları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Komisyonu (ACNC)

Yardım Kuruluşum ve Avustralya Yardım Kuruluşları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Komisyonu (ACNC) Çalışma Kitabı Yardım Kuruluşum ve Avustralya Yardım Kuruluşları ve Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Komisyonu (ACNC) 2015 ACNC 2015 sayfa 1 İçindekiler Kaynak... 2 Bölüm 1: ACNC nedir ve ne yapar?... 3 Bölüm

Detaylı

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Bir suçtan dolayı sanık olarak görülmektesiniz ve polis, Kraliyet Askeri Polisi veya

Detaylı

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir?

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir? Refugee Advice and Casework Service (Mülteci Danışmanlık ve Vaka Çalışması Servisi) A. Level 12, 173-175 Phillip Street Sydney NSW 2000 P. [02] 9114-1600 F. [02] 9114-1794 E. admin@racs.org.au W. www.racs.org.au

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi TTNET Alo kullanım kolaylıkları nedir? Nasıl faydalanabilirim? Clip (Arayan Numaranın Aranan Abone Cihazında Görünmesi) Telefonunuzu arayan abonenin numarasının görünmesi özelliğidir. Bu özellik hattınıza

Detaylı

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH GİRİŞ Kumar oynama, Avustralyalıların her yıl yaklaşık yüzde 80 ini çeken heyecan verici ve yaygın olarak sevilen bir eğlence biçimidir. Oynayanların çoğu,

Detaylı

Engellilik Savunmanlık ve İstihdam Hizmetleri için Kalite Güvencesi. Destek alanlar için bilgiler

Engellilik Savunmanlık ve İstihdam Hizmetleri için Kalite Güvencesi. Destek alanlar için bilgiler Engellilik Savunmanlık ve İstihdam Hizmetleri için Kalite Güvencesi Destek alanlar için bilgiler İçindekiler Özet...3 Kalite Güvencesi 3 Denetim 3 Destek alanlardan tavsiyeler 3 Sonuç 3 Giriş...4 Kalite

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle...

Sosyal Hizmet. De Wering sizinle... Sosyal Hizmet (Özel)yaşamınızda geçici- zorluklar mı yaşıyorsunuz? Belirli sınırlarınızla karşı karşıya mı kaldınız? Bu sorunlarla birlikte yaşamayın, sosyal hizmet görevlilerimizin uzmanlığından ücretsiz

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım

Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Sida: 1 av 4 Turkiska Faktablad för arbetssökande Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet 2014-12 Yardım ve matchning (İşgücü Piyasasında Eşleştirme) iş aranmasında daha fazla yardım Yardım ve İşgücü

Detaylı

Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı. Bebeğinizin işitme taraması

Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı. Bebeğinizin işitme taraması Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı Bebeğinizin işitme taraması Yeni doğmuş bebeğin işitme taraması nedir? Bebeğinize, doğumundan kısa bir zaman sonra bir dizi rutin kontrollar uygulanacaktır.

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ (Doküman No: BEYAS-DK-02) Ankara Üniversitesi için aşağıda verilen temel bir Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi Stratejisi metni hazırlanmıştır.

Detaylı

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı Şikayet formu www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Kimler hakk nda flikayette bulunabilirsiniz? Bir göçmenlik danışmanının

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

SEKRETERLİK GRUBU ÖĞRETMENİ

SEKRETERLİK GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, sekreterlik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Sekreterlik ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

Yazılım Destek Hizmeti

Yazılım Destek Hizmeti Veri sayfası Yazılım Destek Hizmeti HP Care Hizmetleri kapsamında Care Pack ve Sözleşmeli Hizmetler Hizmetin sağladığı avantajlar Sorun çözme amacıyla HP teknik kaynaklarına Yazılım güncellemelerini ayrı

Detaylı

NEDEN TAKIM ÇALIŞMALARI...

NEDEN TAKIM ÇALIŞMALARI... KALİTE TAKIMLARI Birim içi veya birimler arası kalite problemlerini çözmek, süreçlerin kalitesini iyileştirmek için, işi planlamak, uygulamak, kontrol etmek amacıyla kurulan gruplardır. NEDEN TAKIM ÇALIŞMALARI...

Detaylı

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Kabul Tarihi: 26.03.2014 Yürürlük Tarihi: 26.03.2014 Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Denetim Komitesi YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Kurumsal Yönetim

Detaylı

Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti. Daha iyi bütüncül izlem

Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti. Daha iyi bütüncül izlem Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar. Daha iyi bütüncül izlem Ulusal hasta izlem sistemi artık tüm İsveç

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

Bu amaç çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları aşağıda belirtilen faaliyetlerde bulunmayı taahhüt ederler:

Bu amaç çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları aşağıda belirtilen faaliyetlerde bulunmayı taahhüt ederler: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ TUTUM BELGESİ Yükseköğretim Kurulu bünyesinde yer alan üniversiteler ve diğer bütün kurumlar çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaletine duyarlı

Detaylı

Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti. Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar.

Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti. Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar. Daha iyi izlem, daha da iyi sağlık hizmeti Ulusal hasta izlem sistemi. Sağlık hizmetlerinde bilgilerinize erişebilmek için yeni olanaklar. Artık tümü bağlantılı Kendinizi nasıl hissettiğiniz birçok faktörün

Detaylı

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne?

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Otomotiv, mobil, Mobil cihazlar, otomobil satın alma yolculuğunu değiştirdi. Öğle yemeği molasında

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNUM ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi bünyesindeki Akademik

Detaylı

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR

İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TÜZÜĞÜN ADI : DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ DOKÜMAN NO : İÇ-YÖN-001 İÇİNDEKİLER : 1. GENEL HÜKÜMLER 2. ORGANİZASYON 3. ÇALIŞMA YÖNTEM VE ESASLARI 4. DİĞER KONULAR TARİH REVİZYON

Detaylı

Türkiye de Ticari Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözümü

Türkiye de Ticari Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözümü Türkiye de Ticari Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözümü Uyuşmazlık Çözümü Müzakereler neden başarısızlıkla sonuçlanır? Taraflar ve danışmalar arasındaki ilişki Güven eksikliği Kişisel problemler İletişimde

Detaylı

Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular

Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular Şirket Prosedür No. : 2.1.3 Yürürlük tarihi : 06/05/2010 Versiyon No. : 2.1 Sayfa sayısı : 5 Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular Soru: Suistimal Bildirim Prosedürü Nedir? Randstad

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçmen Kılavuzum Kılavuz hakkında Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçimler hakkında Federal seçimlerde,

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri,

Detaylı

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Merhaba, Digiturk e Hoş Geldiniz! Digiturk ün eğlenceli ve zengin dünyasında size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı konuları paylaşmak istiyoruz. Digiturk

Detaylı

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ-

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- -ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- Bülten Tarihi: 04.09.2018 I. GENEL BİLGİLER 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı: 11.12.1992 Sayı : 21432 Mükerrer)

(Resmî Gazete ile yayımı: 11.12.1992 Sayı : 21432 Mükerrer) 25 Kamu Hizmetinde Örgütlenme Hakkının Korunmasına ve İstihdam Koşullarının Belirlenmesi Yöntemlerine İlişkin 151 Sayılı Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (Resmî Gazete ile yayımı:

Detaylı

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası Aşağıdaki kararlara uymanız gerekir. Bu kararlara uymamak yasaya aykırıdır. Polis tarafından tutuklanabilir, suçlanabilir ve mahkemeye çıkarılabilirsiniz. Mahkeme tarafından suçlu bulunursanız, 2 yıla

Detaylı

Uluslararası Arama Hakkında

Uluslararası Arama Hakkında 17.10.2016 1 Uluslararası Arama Hakkında Uluslararası Arama Çözümlerini Tanımlama Doğrudan Erişim (DA)/ Dünya Çapında Bağlantı (WWC) İki Adımda Arama Süreci: Arayan, menşe ülkenin veya bölgenin AT&T Doğrudan

Detaylı

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8)

SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Hazine Müsteşarlığı ndan: 27/04/2011 SİGORTA ŞİRKETİ VE REASÜRANS ŞİRKETİ İLE EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE İLİŞKİN GENELGE (2011/8) Bir şirketin yönetim kurulu, yöneticileri, ortakları

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ

İTİRAZ, ŞİKAYET ve ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ SAYFA 1/5 1. AMAÇ Bu prosedür müşteriden gelen itiraz, şikayet ve anlaşmazlıkların değerlendirilmesi ve karar verilmesiyle ilgili yöntemi ve sorumlulukları tanımlar. 7.13.1. İlgili taraflardan herhangi

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bitirme Projeleri İçindekiler Bitirme Projesi... 2 Başarı için tavsiyeler... 2 Danışman seçimi... 2 Danışmanlarınızla yapacağınız toplantı saatleri... 2 Birinci

Detaylı

yazılı karneler and secondary school students

yazılı karneler and secondary school students New written reports for primary and secondary school students New İlkokul, written ortaokul reports ve lise for öğrencileri için yeni primary yazılı karneler and secondary school students NSW Kamu Public

Detaylı

151 NOLU SÖZLEŞME KAMU HİZMETİNDE ÖRGÜTLENME HAKKININ KORUNMASI VE İSTİHDAM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME

151 NOLU SÖZLEŞME KAMU HİZMETİNDE ÖRGÜTLENME HAKKININ KORUNMASI VE İSTİHDAM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME 151 NOLU SÖZLEŞME KAMU HİZMETİNDE ÖRGÜTLENME HAKKININ KORUNMASI VE İSTİHDAM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 7 Haziran 1978 Kanun Tarih ve Sayısı: 25 Kasım 1992

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ STAJ KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ. ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ STAJ KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU ĠSTANBUL TĠCARET ÜNĠVERSĠTESĠ STAJ KILAVUZU I. GENEL ĠLKELER 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz?

Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz? TURKISH Çocuklarla ilgili sosyal hizmetlerden nasıl yararlanabilirsiniz? Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz? Giriş Bu broşürde çocuklarla ilgili sosyal hizmetler müdürlüğü olarak bizim çocuklara

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

Hadi Anaokuluna başlangıç paketine hoş geldiniz. Ebeveynlerin soruları

Hadi Anaokuluna başlangıç paketine hoş geldiniz. Ebeveynlerin soruları VERTALING TURKS Hadi Anaokuluna başlangıç paketine hoş geldiniz Ebeveynlerin soruları Çocuğum anaokuluna hazır mi? Ancak 2,5 yaşından sonra çocuğunuz anaokuluna gidebilir. Tereddütleriniz mi var? Bu durumda

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /8

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /8 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/7568 Karar No. 2014/13812 Tarihi: 21.05.2014 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İŞK. /8 İŞ SÖZLEŞMESİNİN VAR OLUP OLMADIĞI- NIN BAĞIMLILIK ÖLÇÜTÜNE GÖRE BELİRLE-

Detaylı

İŞYERİ SAKATLANMALARI YÖNETİM ANLAŞMAZLIKLARI

İŞYERİ SAKATLANMALARI YÖNETİM ANLAŞMAZLIKLARI İŞYERİ SAKATLANMALARI YÖNETİM ANLAŞMAZLIKLARI WORKPLACE INJURY MANAGEMENT DISPUTES Turkish Rolümüz Workers Compensation Commission, Workplace Injury Management and Workers Compensation Act 1998 çerçevesinde

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) RİZE BAROSU RİZE BAROSU Adalet Sarayı Kat : 2 Merkez / Rize Telefon : (0464) 217 24 80 Faks : (0464) 217 24 04 Internet : www.rizebarosu.org.tr E-mail : info@rizebarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ. Madde 1

ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ. Madde 1 ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ Madde 1 Bu protokol İstanbul Üniversitesi ile. Üniversitesi arasındaki ortak bilimsel çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliğini kapsamaktadır. Protokolün Konusu Madde 2

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLERİ

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLERİ TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 06.09.2012 TARİH VE 179 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLERİ AMAÇ

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulunun 16.10.2012 tarih / 58 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, Yönetmelikte

Detaylı

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Sevgili Berlinliler, Saygıdeğer Baylar ve Bayanlar, Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Şiddetten Koruma Acil Servisi 17 Şubat 2014 tarihinde açılışını yaptı.

Detaylı

Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları)

Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları) Kullanım Durumu Diyagramları (Use-case Diyagramları) Analiz aşaması projeler için hayati önem taşır. İyi bir analizden geçmemiş projelerin başarı şansı azdır. Analiz ile birlikte kendimize Ne? sorusunu

Detaylı

KATILIMCI SÖZLEŞMESİ. A. Katılımcının hak ve yükümlülükleri :

KATILIMCI SÖZLEŞMESİ. A. Katılımcının hak ve yükümlülükleri : KATILIMCI SÖZLEŞMESİ 1. İş bu katılımcı sözleşmesi bir tarafta......adresinde bulunan. ile, diğer tarafta Çiğdem mah. Dünya 1 Vadi sitesi C-6/1 Blok Kat:4, No:16 Ankara adresinde bulunan MC Perfect Life

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI

AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI AKTÜERLER DERNEĞİ PROFESYONEL DAVRANIŞ VE ETİK STANDARTLARI 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. BÖLÜM Genel İlkeler 3. BÖLÜM Üyeler Arası Dayanışma

Detaylı

Özürleri olan Kişiler için Hizmetler

Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Özürleri olan Kişiler için Hizmetler Merri Community Health Services (Merri Toplum Sağlık Hizmetleri) özürü olan kişilerin topluma dahil edilmesinin ve katılımının

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON TOPLANTISI 2018-2019 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ORYANTASYON SUNUMU Mevlana Değişim Programı Belgeler Burslar Konaklama, Ulaşım, Vize Diğer

Detaylı

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında EthicsPoint Nedir? EthicsPoint, olumlu bir çalışma ortamının gelişmesini

Detaylı

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim, kurum ya da kuruluşlarında; öğrencilere konaklama işletmeciliği konularda bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıran kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

AYRILAN BİLGİ FORMU. Tüm bilgiler yalnız işten ayrılan kişi ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü arasında gizli kalacaktır.

AYRILAN BİLGİ FORMU. Tüm bilgiler yalnız işten ayrılan kişi ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü arasında gizli kalacaktır. AYRILAN BİLGİ FORMU... olarak tüm çalışanlarımızı en değerli aktifimiz olarak görüyoruz. Yalnız çalışma süresi boyunca değil, şirketimizden ayrılma sürecinde olan kişilerin de şirket çalışma ortamı ile

Detaylı

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın www.absam.com.tr HAKKIMIZDA ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi; sağlık, sağlık hizmetleri vesağlık sistemlerinin başta politika,

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Revizyon Tarihi: 26.10.2016 Revizyon Numarası: 02 BME 491 VE BME 492/494 BİTİRME PROJELERİ UYGULAMA ESASLARI (YÖNETİM, DANIŞMANLIK

Detaylı

İzmir Barosu www.izmirbarosu.org.tr

İzmir Barosu www.izmirbarosu.org.tr İzmir Barosu www.izmirbarosu.org.tr BaroKartınız ofisinizi sanal ortama taşıyor! BaroKart Ödeme Sistemleri www.barokart.com.tr İzmir Barosu www.izmirbarosu.org.tr Sanal Ofisim Çalışma Arkadaşlarım Onay

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI İKAMET EDENLERİN KATILIMI ArgrsoKxbk A mmÿpy Bengali Συμμετοχή ενοίκων Greek Participação do(s) Residente(s) Portuguese Ka qaybqaadashada dadka deegaanka ah Somali Participación

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği. (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil)

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği. (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil) SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil) Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 tarihli toplantısında

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

Aile desteği. Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu

Aile desteği. Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu Aile desteği Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu, danışmanlık hizmeti ve yine çocuk yetiştirme ve birlikte yaşama bağlamındaki tüm sorunlarda destek sunar. Hizmet

Detaylı

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Sepaş Enerji, elektrik piyasası kanunu gereğince, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesi zorunluluğu nedeniyle, hukuki

Detaylı

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları hakkında yasal bir yardım arıyorsanız, bu rehber tam size göre demektir. Bu rehberde

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Bas-konuş Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı