Fevziye Adamcıl Işık üniversitesi Kataloglama Birimi Tel: FMV IĢık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fevziye Adamcıl Işık üniversitesi Kataloglama Birimi adamcil@isikun.edu.tr Tel: 0216 528 7065 FMV IĢık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire"

Transkript

1 ERASMUS PERSONEL DEĞİŞİM PROGRAMI (04-08 Nisan 2011 Fevziye Adamcıl Işık üniversitesi Kataloglama Birimi Tel: FMV IĢık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire BaĢkanlığı

2 UNIVERSITAT AUTONOMA DE BARCELONA UAB Ġspanya ve Barselona'nın devlet üniversiteleri arasında yer alan uluslararası prestije sahip bir eğitim kurumudur. UAB de eğitim Ġspanyolca ve Ġngilizcedir.Üniversitenin 28,283 lisans öğrencisi, 4,620 mezunu,5,084 yüksek lisans ve doktora öğrencisi, 78 lisans dersi, 125 resmi yüksek lisans derecesi, 75 doktora programı, 679 sürekli eğitim programı,3,566 öğretim ve araģtırma kadrosu, 2,399 yönetim ve hizmet personeli, kütüphanede 1,114,509 kitabı bulunmaktadır onaylı baģlangıç bütçesi milyon Euro' dur.

3 UNIVERSITAT AUTONOMA DE BARCELONA Felsefe ve Edebiyat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Sosyoloji Fakültesi Psikoloji Fen Fakültesi Mütercim-Tercümanlık Fakültesi Veterinerlik Fakültesi Mühendislik Fakültesi

4 UNIVERSITAT AUTONOMA DE BARCELONA UAB, on iki fakülte ve bir hazırlık okulundan oluģur. Ayrıca diğer kurumlara bağlı dokuz fakülte ve dört üye merkezi içerir. Bunlar; Biyoloji Bilimleri Fakültesi ĠletiĢim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve ĠĢletme Bilimleri Fakültesi Eğitim Fakültesi Hukuk Fakültesi Tıp Fakültesi

5 KÜTÜPHANE UAB Kütüphanesi ĠletiĢim Kütüphanesi ve Genel Gazete Dergi ArĢivi, Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi, Sosyal Bilim Kütüphanesi, Avrupa Doküman Merkezi Kütüphanesi,Tıp Kütüphanesi, Ġnsan Bilimleri Kütüphanesi,Veterinerlik Kütüphanesi olarak 7 Konu kütüphanesinden oluģmaktadır.

6 KÜTÜPHANE 1 kütüphane daire baģkanı, 9 bölüm yöneticisi, 66 kütüphaneci, 61 teknik personel, 25 destek hizmet personeli, toplamda 165 kiģi çalıģmaktadır. Kütüphanenin 733,298 basılı kitabı, elektronik kitabı,46,439 basılı dergisi,17,652 elektronik dergisi, 772 yerel veritabanı, 357 online veritabanı, 8305 tezi, 4247 video kaseti, 6550 CD-ROM, DVD si bulunmaktadır

7 KÜTÜPHANE BÜTÇESĠ Kütüphanenin bir yıllık toplam bütçesi Euro olarak belirlenmiģtir. Bütçe kalemlere ayrılmıģtır. Basılı kitap bütçesi Euro, basılı süreli yayın bütçesi Euro, elektronik kaynak bütçesi Euro, Cilt bütçesi Euro olarak bildirilmiģtir.

8 BĠBLĠOTECA DE COMUNICO I HEMEROTECA GENERAL

9 BĠBLĠOTECA DE HEMEROTECA I GENERAL Biblioteca de Comunicacio i Hemeroteca Genaral binası altı kattan oluģmaktadır. Eksi ikinci katta gazete, magazin, kitap arģivi bulunmaktadır. Kat yirmi odadan oluģmaktadır. Her odada ayrı bir materyal arģivlenmiģtir. Önemli olan dergiler ciltlenmiģ Ģekilde diğer dergiler ise dergi isimleri ve tarihleri belirtilecek Ģekilde etiketle ayrılmıģtır.ayrıca arģivlenecek kadar önemli olmayan yayınlar için Üniversitenin bir kilometre uzaklığında büyük bir depo yer almaktadır. ĠletiĢim Kütüphanesi ve Genel Gazete ArĢivi öğretim ve araģtırma iģlerini destekleyici fonksiyona sahiptir.

10 BĠBLĠOTECA DE COMUNICACIO HEMORETACA Biblioteca de Comunicacio i Hemeroteca Genaral eksi birde yer alan Öğrencilerin çalıģma salonlarının bulunduğu bölüm

11 BĠBLĠOTECA DE HEMORETACA GENERAL Kütüphane binasında çalıģma salonlarının bulunduğu koridorda derslik olarak kullanmak isteyen akademik personel için bir sınıf bulunmaktadır.

12 BĠBLĠOTECA DE HEMORETACA GENERAL Biblioteca de Comunicacio i Hemeroteca Genaral giriģ katında danıģma bankosu sergi salonu bilgilendirme panoları bulunmaktadır.

13 BĠBLĠOTECA DE HEMORETACA GENERAL GiriĢ katında tarama bilgisayarları, öğrenci kullanımında olan beģ katı kullanmak için kütüphane binasının içinde asansör yer almaktadır.

14 BĠBLĠOTECA DE COMUNICACIO I HEMERORETECA GENERAL Biblioteca de Comunicacio i Hemeroteca Genaral birinci katta yönetim ofisi ve personelin teknik çalıģma ofisi yer almaktadır. Genel kütüphane binasında çalıģan kiģiler kendi alanları ile ilgili araģtırma yapmakta geliģmeleri takip etmektedirler. Otorite listelerinin belirlenmesi, sistem ile ilgili aksaklıklar, genel kurallar ile ilgili iģleyiģten sorumludurlar.

15 BİBLİOTECA DE COMUNICACIO I HEMERORETECA GENERAL Teknik proje ünitesi bölümünde öğrencilere ve öğretim üyelerine daha çok fayda sağlamak için üç veya dört yıllık stratejik plan yapılmaktadır. Ders materyalleri ile ilgili bilgileri toplayıp liste oluşturması için akademik personele sunum yapılmaktadır. Öğrencilerin çıkmış sınav sorularını içeren web listesi hazırlanmaktadır.

16 BĠBLĠOTECA DE COMUNICACIO I HEMERORETECA GENERAL Biblioteca de Comunicacio i Hemeroteca da radyo,televizyon,sinema konulu monograf, kitap, fotoğraf, civarında DVD+CD ROM gazete ve magazin dergisi bulunmaktadır. Her gün bu kütüphaneye 100 gazete gelmektedir. Katalunya, Ġspanya, Avrupa, Amerika konulu en önemli gazeteleri basılı olarak almaktadırlar. Ayrıca farklı dillerden gazetelerin bulunduğu Newspaper Direct isimli veritabanı bulunmaktadır. Üniversitenin evrensel kullanıcılarına hitap eden bu veritabanı bir ülkede olan en önemli olayları duyuran ülkenin en ünlü gazetelerinden oluģmaktadır.

17 BĠBLĠOTECA DE COMUNICACIO I HEMERORETECA GENERAL Öğrenciler, engelli öğrenciler ve akademik personel için tekli çalıģma odaları bulunmaktadır. Öğrencilerin DVD,VCD,VHS, TV izlemesi için gerekli teknik donanım ve alan mevcuttur.

18 BĠBLĠOTECA DE COMUNICACIO I HEMERORETECA GENERAL Biblioteca de Comunicacio i Hemeroteca dördüncü katta mikrofilm ve mikrofilm izleme makinelerinin bulunduğu ofis yer almaktadır. Katalunya ile ilgili dergilerin bulunduğu bölüm mevcuttur.

19 BIBLIOTECA DE HUMANITATS

20 BIBLIOTECA DE HUMANITATS Universitat Autonoma de Barcelona konu kütüphanelerinden oluģmaktadır. Biblioteca de Humanitats eğitim bilimleri, filozofi, sosyoloji ve bir çok dilde çeviri kitaptan oluģmaktadır. ( Çince, Japonca, Fransızca, Arapça, Portekizce vb.). Her kütüphanenin bütçesi ayrıdır. Bir konu ile ilgili en önemli kaynaklar kütüphane bütçesinden alınmaktadır. Özel konulu akademik çalıģma için kitaplar ise bölüm bütçelerinden alınmaktadır.

21 BIBLIOTECA DE HUMANITATS Kütüphanede 39 personel çalıģmaktadır. ÇalıĢan personel diğer bölümlerde değiģim yaparak çalıģmaktadır. Sadece 12 konu kütüphanecisi değiģim yapmadan çalıģır. 12 kiģiden her biri yalnızca bir konu ile ilgili kitapları kataloglamaktadır. Konu kütüphanecileri kütüphanecilik eğitimini tamamladıktan sonra bir konuyla ilgili yüksek lisans eğitimi almıģ o konuda uzmanlaģmıģ kiģilerden oluģur.

22 BIBLIOTECA DE HUMANITATS Biblioteca Humanitats binasının dıģında kütüphanenin kapalı olduğu saatlerde öğrencilerin kitaplarını bırakması için makine bulunmaktadır.(return de prestecs) Öğrenciler öğrenci kimliklerini okutarak ödünç alma ve iade yapabilmekte.

23 BIBLIOTECA DE CIENCIA I TECNOLOGIA Biblioteca de Ciencia i Tecnologia matematik,fizik,kimya,mühendislik, bilim tarihi konulu kitaplar bulunmaktadır. Kitaplar konu uzmanları tarafından kataloglanmaktadır.kütüphanenin giriģinde yeni yayınlanan kitaplar sergilenmektedir.

24 BIBLIOTECA DE CIENCIA I TECNOLOGIA Ödünç verme bankosunda öğrencilerin bilgisayarlarını Ģarj edebilmeleri için hazırlanmıģ dolap bulunmaktadır.

25 BIBLIOTECA DE CIENCIA I TECNOLOGIA Bitirme projeleri, yüksek lisans ve doktora tezleri kütüphanede bulunmaktadır. Yazarından izin almadan fotokopi verilmemektedir.

26 BIBLIOTECA DE CIENCIA I TECNOLOGIA Üniversitenin tezlerinin mikrofiģleri

27 BIBLIOTECA DE CIENCIA I TECNOLOGIA Bilim tarihi koleksiyonu kütüphane için oldukça önemlidir. Bilim tarihi konulu kitapların mikro kopyaları bulunmaktadır.

28 BIBLIOTECA DE CIENCIES SOCIALS

29 BIBLIOTECA DE CIENCIES SOCIALS Biblioteca de Ciencies Socials hukuk, ekonomi, iģletme, politika konulu yayınlardan oluģmaktadır. 24 saat açık çalıģma salonu mevcuttur a kadar kütüphaneci denetiminde dan sonra güvenlik görevlisi denetiminde hizmet vermektedir.tekli ve grup çalıģması için çalıģma odaları mevcuttur.

30 BIBLIOTECA DE CIENCIES SOCIALS Kütüphane koleksiyonunun yer aldığı katın bir kat altında tekli çalıģma odaları bulunmaktadır.

31 BIBLIOTECA DE CIENCIES SOCIALS Kitaplar 24 saat açık çalıģma salonundan ödünç verme bankosuna kitap asansörü ile taģınmaktadır.

32 SOSYAL MERKEZ Genel kütüphane binasının karģısında sosyal merkez yer almaktadır. Sosyal merkez içinde restaurant, kantin, fotokopi merkezi, araba kiralama ofisi, banka, market giyim mağazaları,kuaför bulunmaktadır.

33 SOSYAL MERKEZ

34 SOSYAL MERKEZ Ö Erasmus programı dahilinde üniversiteye gelen öğrencilerin okul içerisinde ilk başvuru yeri öğrenci bilgi merkezidir.

35 SOSYAL MERKEZ Üniversitenin bir çok giriģi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi tren istasyonuyla bağlantısının sağlandığı giriģtir.

36 SOSYAL MERKEZ Sosyal merkezin ortasında bulunan alanda kondisyon aletleri yer almaktadır. Öğrenciler gün ortasında müzik eģliğinde spor yapmaktadır.

37 Sosyal merkezin altında büyük bir otopark bulunmaktadır. SOSYAL MERKEZ

38 ERASMUS KOORDĠNATÖRÜ Erasmus koordinatörü Elana Puentes üniversiteye davetimin kabul edilmesi aģamasında benimle ilgilenen kiģidir. Üniversite gerçekten bu projeden faydalanmak isteyen kiģilere ciddiyetle yaklaģmaktadır.davetim esnasında Erasmus ofisine üniversitemizin afiģi ve üniversitemiz hakkında bilgilendirme broģürleri bırakılmıģtır.

39 KÜTÜPHANE PERSONELĠ Universitat Autonoma de Barcelona da bulunduğum sürede dört kütüphane ziyareti yaptım.bu kütüphanelerdeki personele öncelikle kütüphanemizi ve hizmetlerimizi tanıtan bir sunum yapılmıģtır.kütüphanelerinin personeli iģ akıģı,kullandıkları sistemler hakkında daha önceden hazırlanan sorularla kendilerinden bilgi alınmıģtır.

40 DEĞERLENDİRME VE SONUÇ Universitat Autonoma de Barcelona kütüphane birimleri konulara göre ayrılmıştır. Her kütüphanede kütüphaneci ve uzman kütüphaneciler bulunmaktadır. Uzman kütüphane personeli yalnızca bir konu ile ilgili kitapların bibliyografyasını konu başlıklarını hazırlamaktadır. Kütüphane personeli kütüphanecilik işlemleri yapmaktadır.(ödünç verme, ILL vb..) Genel kütüphane; otorite listeleri, iş akışı ve işleyiş, genel kurallar, stratejik planlar konusunda çalışmaktadır

41 DEĞERLENDĠRME VE SONUÇ Milli kütüphane personeli kütüphanecilik ile ilgili kuralları, konu baģlığı listelerini Katalanca olarak çevirmektedir. Tüm sistemleri kendi dillerinde kullanmaktadırlar. Kütüphane bütçesinden alınan kaynaklar genel konularda materyallerdir.özel konulu yayınlar bölüm bütçelerinden karģılanmaktadır. Dönem baģında kütüphane personeli yayınlanan yeni kitapları araģtırıp akademik personele sunum yapmaktadır. Akademik personel aldığı bilgiler ile öğrenciler için faydalı olabilecek yayınları seçip satın alınması için listeler.

42 TEġEKKÜRLER Erasmus personel hareketliliği yüksek öğretim kurumu öğretim elemanları, yönetici kadrosu ve idari personelin eğitim amaçlı hareketliliğine imkan sağlayan faaliyet alanıdır.bu hareketlilik türünün amacı farklı bir kurumun deneyimlerini ve iyi uygulamalarını öğrenmeye ve mevcut iģler için gerekli becerileri geliģtirmeye imkan vermektir. Öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmemiz için sağlanan imkana teģekkür eder, saygılarımı arz ederim.

Erasmus Personel Hareketliliği Programı Universitat Autonoma De Barcelona

Erasmus Personel Hareketliliği Programı Universitat Autonoma De Barcelona Erasmus Personel Hareketliliği Programı Universitat Autonoma De Barcelona 04-08 Nisan 2011 Fevziye Adamcıl Uzman Kütüphaneci Program Fevziye Adamcıl, Erasmus Staff Training, Universitat Autonoma De Barcelona

Detaylı

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim

Detaylı

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e www. TARİHÇE Robert Kolej 1863 yılında Dr. Cyrus Hamlin tarafından kurulduğunda, kütüphanenin ilk kitapları olan Harvard Üniversitesi'nin 200 kitaplık bağışı Bebek'te eski bir binaya yerleştirilerek Kütüphane'nin

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI. : Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI. : Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI 1.1. DAİRE BAŞKANI GÖREV TANIMI 1.1Birimi : Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1.2 Görevin Adı : Kütüphane

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Toplam materyal sayısı 01.02.2012 tarihine göre Kitap 51 833 Ders kitap 22 611 Tez 408 Kitap dışı materyaller - 367

Detaylı

ERASMUS PERSONEL DEĞİŞİM PROGRAMI UNIVERSITAT EUROPEA DI ROMA (ĠTALYA)

ERASMUS PERSONEL DEĞİŞİM PROGRAMI UNIVERSITAT EUROPEA DI ROMA (ĠTALYA) ERASMUS PERSONEL DEĞİŞİM PROGRAMI (10-14 Mayıs 2010) UNIVERSITAT EUROPEA DI ROMA (ĠTALYA) Esma Akça Süreli Yayınlar ve Kataloglama E-posta: eakca@isikun.edu.tr Tel: 0216 528 7062 FMV IĢık Üniversitesi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Teşkilat

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA 2. KÜTÜPHANE BİLGİLERİ 2.1. Sayılarla Kütüphane 3. KULLANICI HİZMETLERİ 3.1. Ödünç verme hizmetleri

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI AYL AR OCAK (FAALİYET) OKUYUCU HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ *2016 yılına ait dergi aboneliklerinin yapılması. *2015 yılının istatistiki bilgilerinin derlenmesi. *Kullanıcı kaydı sorunlu olan öğrencilerin

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

Erasmus Personel Hareketliliği Programı Uniwersytet Warszawski (Varşova Üniversitesi) 06-12 Aralık 2010

Erasmus Personel Hareketliliği Programı Uniwersytet Warszawski (Varşova Üniversitesi) 06-12 Aralık 2010 Erasmus Personel Hareketliliği Programı Uniwersytet Warszawski (Varşova Üniversitesi) 06-12 Aralık 2010 Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Program Hakan Hilmi Kapucu,

Detaylı

Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar:

Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar: 1 2 Tablo 1: Mevcut bilgi kaynaklar Kütüphanede mevcut bilgi kaynaklar: 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 Baskı seklinde materyaller Kitap 45641 47242 48500 50784 55312

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Yılı Çalışma Raporu http://kutup.gop.edu.tr kutup@gop.edu.tr KÜTÜPHANEMİZ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1992 yılında,

Detaylı

Kütüphanemizin Kuruluşu 1992

Kütüphanemizin Kuruluşu 1992 Kütüphanemizin Kuruluşu 1992 KURULUŞ AMAÇLARI: Dinamik ve değişime öncülük eden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, eğitim, öğretim ve araştırma programlarını

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI.

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI. T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI BaĢvuru Tarihi 31 Temmuz-14 Ağustos 2017 Online BaĢvuru Adresi http://www.adu.edu.tr/lisansustu

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2017-2018 YILLIK İŞ PLANI Tarih Eylül 2017 Ekim 2017 Kasım 2017 Aralık 2017 Ocak 2018 Şubat 2018 Mart 2018 Nisan 2018

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2018-2019 YILLIK İŞ PLANI Tarih Eylül 2018 Ekim 2018 Kasım 2018 Aralık 2018 Ocak 2019 Şubat 2019 Mart 2019 Nisan 2019

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 Boğaziçi Üniversitesi Haziran, 2008 Boğaziçi Üniversitesi İSTANBUL Copyright 2008 Boğaziçi University Library Cataloging in-publication Data Boğaziçi

Detaylı

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ ÖĞRETİM PLANI (MÜFREDAT) I. Yarıyıl Zorunlu Dersler. Ders Kodu Dersin Adı (T+U+L) K AKTS

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ ÖĞRETİM PLANI (MÜFREDAT) I. Yarıyıl Zorunlu Dersler. Ders Kodu Dersin Adı (T+U+L) K AKTS 2015.01.01. Fakültemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim planındaki (müfredattaki) değiģikliğe iliģkin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm BaĢkanlığının 07/01/2015 tarihli ve 03 sayılı yazısı görüģüldü.

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli

Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli Üniversitelerde Enformasyon Okuryazarlığı Becerilerinin Kazandırılmasında Kütüphane ve Bilgi Merkezlerinin Rolü: Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Enformasyon Okuryazarlığı Programları Güssün Güneş

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI GÖREV TANIMLARI

OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI GÖREV TANIMLARI OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI GÖREV TANIMLARI ĠÇĠNDEKĠLER 1.... 3 1.1. Teknik Hizmetler Birimi... 4 1.2. Okuyucu Hizmetleri Birimi... 5 1.3. Ġdari Hizmetler

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

DOKÜMANTASYON VE ENFORMASYON ELEMANI

DOKÜMANTASYON VE ENFORMASYON ELEMANI TANIM Her türlü bilgiye en hızlı, en doğru ve en ekonomik şekilde ulaşabilen, bu bilgileri konularına göre sınıflayan, koruyan ve bu bilgileri, gereksinimi olan kişilerin hizmetine sunan kişidir. A-GÖREVLER

Detaylı

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye ĠliĢkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Madde 1: Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin sunumunda, görevli personel ve kullanıcıların görev

Detaylı

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. EROL GÜNGÖR KÜTÜPHANESİ ÜST BİRİM BİRİM GÖREVİ ÜST YÖNETİCİ/YÖNETİCİLERİ ASTLARI

T.C SELÇUK ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. EROL GÜNGÖR KÜTÜPHANESİ ÜST BİRİM BİRİM GÖREVİ ÜST YÖNETİCİ/YÖNETİCİLERİ ASTLARI GÖREVİ YÖNETİCİ/YÖNETİCİLERİ KÜT. DOK.DAĠ.BAġKANLIĞI DAĠRE BAġKANI GENEL SEKRETER KÜTÜPHANE PERSONELĠ GÖREVİN TANIMI Üniversitenin eğitim-öğretim ve araģtırma faaliyetleri için gerekli olan basılı ve elektronik

Detaylı

% % % % % % 84 kişi- 566 Öğrenci %

% % % % % % 84 kişi- 566 Öğrenci % Stratejik Amaç Stratejik Hedef 1.1. Performans Göstergesi Mevcut Durum Hedef 2013 2014 2015 2016 1.1.1. Üniversiteye ilişkin haberlerin Üniversite web sitesinde yayınlanma H.1.1.2. Bartın Üniversitesi

Detaylı

BaĢkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bitirme Projesi Dersi Yönetim, DanıĢmanlık ve Proje Sunum Uygulama Esasları

BaĢkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bitirme Projesi Dersi Yönetim, DanıĢmanlık ve Proje Sunum Uygulama Esasları BaĢkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Bitirme Projesi Dersi Yönetim, DanıĢmanlık ve Proje Sunum Uygulama Esasları Bitirme Projesi dersinde, öğrencilerin yapacakları projelerin

Detaylı

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ BAHAR BİÇEN ARAS MEF Üniversitesi Kütüphanesi Teknik Hizmetler Birim Sorumlusu Nâzım Hikmet Kültür Ve Sanat Vakfı Tarık Akan Toplantıları 1 Uluslararası

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLI KANLIĞI Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 SUNUM KONULARI Kütüphane Genel Tanıtımı Web Sayfası Tanıtımı Kütüphane Otomasyon Programı KÜTÜPHANE UNSURLARI

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Doküman No: KOS-2.5.3.1 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: Bağlı Olduğu ve Amiri Kendisine Bağlı ler ve Kadrolar Görevde

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI EĞT-PRS-02 SAT-PRS-01 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) Sayfa No 1/10 PRS. KODU PROSES ADI HİZMET TANIMI PROSES SORUMLUSU KULLANILACAK CİHAZLAR ÖLÇÜLECEK DEĞERLER PERFORMANS HEDEFİ PROSES HEDEFI Satın alma

Detaylı

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K K ÇOMÜ KÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ Kütüphaneleri ÇOMÜ Kütüphanesi barındırdığı kitap koleksiyonu itibariyle Batı ve Güney Marmara nın en büyük kütüphanesidir. ÇOMÜ Kütüphanesi nde yaklaşık 400.000 basılı ve 200.000

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI FORMLARI İÇİNDEKİLER FORMLARI İÇİNDEKİLER 1. TÜBESS Tez İstek Formu 2. TÜBESS Teslim Tutanağı 3. Kütüphanelerarası Kitap İstek Formu 4. Makale İstek Formu 5. Bilgi Kaynağı Bağış Dilekçesi 6. Yayın Arama Formu 7. Merkez Kütüphane

Detaylı

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI STRATEJĠK PLANI (2010-2013)

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI STRATEJĠK PLANI (2010-2013) REKTÖRLÜĞÜ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI STRATEJĠK PLANI (2010-2013) Çağımızda iyi seçilmiş bir kitap koleksiyonu, gerçek bir üniversite öğrenimi demektir. Ovidius HAYATTA EN HAKĠKĠ MÜRġĠT

Detaylı

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU Beyhan Karpuz * U.S. Government Printing Office (GPO) nedir? U.S. Government Printing Office Kongre nin bir kurumudur ve tarihçesi

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 AKADEMİK BİRİMLERİMİZ 13 FAKÜLTE 3 ENSTİTÜ 5 YÜKSEKOKUL 1 KONSERVATUAR FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ( Kuruluş: 1992 ) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( Kuruluş: 1992 ) ZONGULDAK

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAM VE SORU NUMARALARI ÜNİVERSİTE GENEL DEĞERLENDİRME ÜNİVERSİTE SORU BAZLI DEĞERLENDİRME PROGRAM GENEL DEĞERLENDİRME PROGRAM

Detaylı

1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul ve Merkez) Stratejik Planlama Komisyonu 2 2 SWOT Analizleri 3

1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul ve Merkez) Stratejik Planlama Komisyonu 2 2 SWOT Analizleri 3 MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 2011-15 STRATEJĠK PLANI FAKÜLTE/ENSTĠTÜ/YÜKSEKOKUL/MERKEZLER ĠÇĠN ĠYĠLEġTĠRME/GELĠġTĠRME EYLEM PLANI ÇERÇEVESĠ 2011-15 1 (Gönderilme tarihi: 30 Mart 2012) 1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA SAATLERİ Kütüphane Çalışma Saatleri Okuma Salonu Marmara Salonu Süreli Yayınlar ve Tezler Salonu ( Ege Salonu ) Eğitim Dönemi: 08.30

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ocak Ayı Faaliyet Raporu Yayın Sağlama ve Sipariş İşlemleri Birimi ile Görme Engelliler Birimi Sıra No 1 Kullanıcılardan gelen yabancı dildeki kitapların sipariş

Detaylı

Ġspanya da üniversite Sistemi

Ġspanya da üniversite Sistemi Ġspanya da üniversite Sistemi NEDEN ĠSPANYA DA YURT DIġI EĞĠTĠM? Avrupa ile Afrika arasında önemli bir geçiģ yolu olan Ġspanya, günümüzde geleneksel ve modern yaģam tarzlarını bir arada bulunduran önemli

Detaylı

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Bugün Litvanya, Batı değerleri ile Baltık gelenekleri ve zihniyetini baģarılı bir Ģekilde harmanlayan her türden akademik kurumu ile modern ve çok geliģmiģ

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : Tel :

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ. Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web :  Tel : İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ Adres : Güneşli Mah. Fidanlık Mevkii No:49 Merkez/TOKAT Web : http://tokatsbl.meb.k12.tr/ Tel : 0356 2280770 Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Öğr.Gör. Okan KOÇ Giriş Araştırmamızda, üniversite birinci

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

KURUMSAL PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUMSAL PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL PERFORMANS DEĞERLENDİRME RAPORU 2017 1 A. Kurumsal Performans Kriterleri Bilkent Üniversitesinin kuruluş amacından yola çıkarak Kalite Komisyonu tarafından belirlenen performans

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

BİRİM GÖREV TANIMLARI

BİRİM GÖREV TANIMLARI Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Üniversitemizin eğitim öğretim politikası doğrultusunda, araştırma ve eğitim öğretimde duyulan bilgi gereksinimini karşılamak amacıyla; gereken her türlü bilgi

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ MÜLAKAT SINAVI YER VE SAATLERĠ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ MÜLAKAT SINAVI YER VE SAATLERĠ Müze Eğitimi Sosyal Çevre Bilimleri Tiyatro Ermeni Dili ve Kültürü Çalgı Anasanat Dalı Müzik Yorumculuğu Saat 13:00 11:00 Eğitim Bilimleri Fakültesi 5204 Nolu Oda (Prof.Dr. Ġnci San Dersliği) DTCF Ana

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Yaşar BAYAR Daire Başkanı 124 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Yaşar BAYAR Daire Başkanı Çalışan Personellerin

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI SONUÇLARI (TÜM BİRİMLER)

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI SONUÇLARI (TÜM BİRİMLER) DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI AKADEMİK MEMNUNİYETİ ÇALIŞMASI SONUÇLARI (TÜM BİRİMLER) FEN HUKUK İİBF TIP TURİZM REHABİLİTASYON TEKNOLOJİSİ EFES MESLEK İZMİR MESLEK MESLEK TORBALI MESLEK I I ARAŞTIRMA

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 1.11.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2 2 2 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4-

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Doç. Dr. Mustafa GÜLER, Dilem KOÇAK DURAK, Fatih ÇATAL, Zeynep GÜRLER YILDIZLI, Özgür Özden YALÇIN ÇalıĢtığı Birim :

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2013-2014 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Bina Girişi ve Manyetik Güvenlik Kapısı Ödünç-İade Bankosu Okuma Salonu Girişi

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Kütüphane Hizmetleri Yönergesi

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Kütüphane Hizmetleri Yönergesi KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ Kütüphane Hizmetleri Yönergesi AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 - Bu Yönerge, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi tarafından sunulan hizmetleri

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliği

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliği Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphaneler Yönetmeliği A BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına bağlı kütüphanelerin

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 5 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 1 1

Detaylı

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

YÖNETMELİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE. ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ 3 Temmuz 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28342 YÖNETMELİK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden: MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ

Namık Kemal Üniversitesi SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ Namık Kemal Üniversitesi SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ 2009 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm no. 2.0 Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tekirdağ, Ocak 2010 1. SunuĢ Bu

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU ATILIM ÜNİVERSİTESİ 31.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 5 5 6 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 1 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU TOROS ÜNİVERSİTESİ 29.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 3 3 3 2- Enstitü Sayısı 2 2 2 3- Yüksekokul Sayısı 2 2 2 4- Meslek

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 16.05.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 3 3 3 3- Yüksekokul Sayısı 1 1 1 4-

Detaylı

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ KURUM GÖSTERGE RAPORU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 01.06.2018 Ölçütler 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 12 12 12 2- Enstitü Sayısı 4 4 5 3- Yüksekokul Sayısı 1

Detaylı

Gösterge

Gösterge 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 2- Enstitü Sayısı 3- Yüksekokul Sayısı 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 5- Merkezi Araştırma Laboratuvarlarının Sayısı 6- Araştırma Merkezlerinin

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Çağdaş ülkelerde kütüphane ve üniversite birbirinden ayrı düşünülemeyen iki kurum olarak kabul edilir. Başlangıçta üniversitelerin kalbi olarak nitelendirilen

Detaylı

FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI

FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI Nisan 2011 FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSELERARASI ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI (USOBO) 1) AMACI Bu olimpiyatın düzenlenmesindeki

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 2018 İstanbul 4 Ocak 2018 Yükseköğretim Programları Sayısal (SAY) Programlar Eşit Ağırlık (EA) Programlar Sözel (SÖZ) Programlar Yabancı Dil (DİL) Programlar Özel Yetenek

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Mayıs - Ekim 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4

1- Fakülte Sayısı Enstitü Sayısı Yüksekokul Sayısı Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 GENEL GÖSTERGELER 2015 2016 2017 1- Kuruma Ait Bilgiler 1- Birim Sayıları 1- Fakülte Sayısı 11 11 11 2- Enstitü Sayısı 5 5 5 3- Yüksekokul Sayısı 0 0 0 4- Meslek Yüksekokulu Sayısı 4 4 4 5- Merkezi Araştırma

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU TÜBESS TEZ İSTEK FORMU FR. 001 1/2 YÖK Ulusal Tez Merkezi nde https://tez.yok.gov.tr/ulusaltezmerkezi/ sorgulama yaptığınızda Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Temmuz, 2012 T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor 1/9 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Eğitim Programı için gerekli ek rapor İçindekiler C2. ULUSAL TIP EĞĠTĠMĠ STANDARTLARINA ĠLĠġKĠN AÇIKLAMALAR... 2 1. AMAÇ VE HEDEFLER... 2 1.3. Eğitim programı amaç

Detaylı

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ

STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ T.C. DÜZCE ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐK PLANLAMA SÜREC ECĐ (2010-2014 DÖNEMĐ STRATEJĐK AMAÇLARI) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Stratejik, ve 1. EĞĐTĐM VE ÖĞRETĐME YÖNELĐK AMAÇLAR Stratejik Amaç

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde imzalanan protokol ile açılmış,

Detaylı

KÜTÜPHANE / İş Akışı

KÜTÜPHANE / İş Akışı KÜTÜPAN / İş Akışı 1- Üyelik İşlemleri 2- İlişik Kesme 3- Ödünç Verme 4- İade İşlemleri 5- ler Arası Ödünç Verme (ILL) 6- Kataloglama / Sınıflandırma 7- Danışma izmeti 8- ye Satın Alınacak Yayın Listesi

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksinimlerinden biri; içinde bilgi barındıran, her türlü

Detaylı

Yapılan araştırmalar ve kazılardan anladığımız kadarıyla kütüphanelerin geçmişi M Ö 2400 e kadar uzanıyor.

Yapılan araştırmalar ve kazılardan anladığımız kadarıyla kütüphanelerin geçmişi M Ö 2400 e kadar uzanıyor. Türkiye nin en iyi 10 kütüphanesi Yapılan araştırmalar ve kazılardan anladığımız kadarıyla kütüphanelerin geçmişi M Ö 2400 e kadar uzanıyor. Kütüphaneler, başka yerde bir arada bulunması son derece zor

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Ahmet ÖZKAN tarafından hazırlanan Ġlkokul ve Ortaokul Yöneticilerinin

Detaylı