İçindekiler: Önsöz Giriş Genel Bakış (neden, avantajları) Süreç -Adım adım stentcad Klasik Adım 1: Teşhis Adım 2: Tarama protezi Adım 3: Bilgisayarlı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçindekiler: Önsöz Giriş Genel Bakış (neden, avantajları) Süreç -Adım adım stentcad Klasik Adım 1: Teşhis Adım 2: Tarama protezi Adım 3: Bilgisayarlı"

Transkript

1 İçindekiler: Önsöz Giriş Genel Bakış (neden, avantajları) Süreç -Adım adım stentcad Klasik Adım 1: Teşhis Adım 2: Tarama protezi Adım 3: Bilgisayarlı Tomografi Adım 4: stentcad Yazılımı ile Planlama Adım 5: Kılavuz Tipi Seçimi Adım 6: Kılavuz Siparişi Verme Adım 7: Teslimat stentcad Ötede Neden stentcad Ötede Süreç -Adım adım stentcad Ötede Adım 1: Teşhis Adım 2: Anguldurva ve Frez Taraması Adım 3: Tarama protezi Adım 4: Bilgisayarlı Tomografi Adım 5: stentcad Yazılımı ile Planlama Adım 6: Kılavuz Siparişi Verme Adım 7: Teslimat stentcad Yazılımı stentcad Flepli Klasik Operasyon stentcad Flepsiz Klasik Operasyon stentcad Ötede Operasyon Tarama Protezi Hazırlanması/içeriği Parsiyel Tarama Protezinin Hazırlanması Bilgisayarlı Tomografi Olması gereken kriterler ve dikkat edilmesi gereken noktalar

2 Önsöz: 2004 yılında kurulan firmamız Ay Tasarım, Türkiye nin ilk bilgisayar destekli implantoloji ve biyomodelleme firmasıdır. Kuruluşundan beri üretimini yaptığımız stentcad sistemi her gün biraz daha iyileştirilmekte ve geliştirilmektedir. Bu dokümanda hekimlerimize implant kılavuzları ile ilgili her türlü detayı aktarmaya çalıştık. implant kargaşasından çıkıp implant barışına ulaşmak isteyen hekimlerimize bu dokümanın kaynak olmasını diliyoruz.

3 Giriş: İmplantların yerleştirilmesinde kemik yoğunluğu, komşuluklar, paralellik gibi konular tedavinin başarısını etkileyen unsurlardır. Diş hekimleri operasyona başlamadan önce karşılaşacakları sorunlar hakkında sınırlı öngörüye sahiptirler. Amacımız, hekimlerin operasyon sırasında karşılaşabilecekleri sorunları, mümkün olduğunca operasyon öncesine taşımak ve sorunları planlama aşamada çözmeye çalışmaktır. stentcad, bilgisayarlı tomografi tabanlı bir implant simülasyon yazılımı ile bu yazılımda yapılan planlamanın operasyona birebir aktarılmasını sağlayan implant kılavuzu sistemine verilen isimdir. stentcad Ay Tasarım ın tescilli markasıdır.

4 Genel Bakış: stentcad sayesinde, İmplant Kargaşası ndan, İmplant Barışı na : Operasyon sırasında karşılaşılması olası sorunları, planlama aşamasında çözerek; Perforasyonları önleyerek; Açılı abutment kullanımını en aza indirerek; İmplant etrafındaki kemik kalitesini tespit ederek; Operasyon planlamasını, operasyona hassas şekilde uyarlayarak; İnsizyon, travma ve kanamayı en aza indirgeyerek; Radyo opak bir tarama protezi kullanılmasıyla, planlama sırasında protezi de göz önüne alarak; Geçici ya da kalıcı protezi operasyondan önce hazırlayıp, anında yükleme olgularında başarıyı arttırarak; Operasyon maliyetini sürprizlere yer bırakmayacak şekilde hesaplayıp hastayı doğru bilgilendirerek; Mevcut kemiği verimli şekilde kullanıp, yerleştirilecek implant sayısını optimize ederek; ulaşabilirsiniz Ay Tasarım bunun için size, her olguya uygun implant kılavuzu seçenekleri sunmaktadır. stentcad stentcad Klasik Flepli Kılavuz Flepsiz Kılavuz * kılavuzlarımız, otoklava girebilir. stentcad Ötede Flepli Kılavuz Flepsiz Kılavuz

5 Süreç: stentcad klasik, hekimin operasyon planlamasına onay vermesinin ardından 4-7 iş günü içerisinde hazırlanmaktadır. Adım Adım stentcad Klasik: Adım 1: Teşhis Hekim, implant operasyonuna karar verir ve hastasını neden stentcad kullanmak istediği konusunda bilgilendirir. Adım 2: Tarama Protezi Hastanın kapanışı ve ölçüsü yardımıyla dental bir laboratuvar tarafından tarama protezi hazırlanır Adım 3: Bilgisayarlı Tomografi Hastanın anatomik yapısı hakkında bilgi alabilmek için hasta, hazırlanmış tarama protezi ile bilgisayarlı tomografiye girer. Adım 4: stentcad Yazılımı ile Planlama Bilgisayar destekli implant simülasyon yazılımı olan stentcad yazılımı sayesinde operasyon, tomografik kesitlerden elde edilen görüntüler üzerinde tasarlanır. Adım 5: Kılavuz Tipi Seçimi Planlama aşamasından sonra hekim, olgunun durumuna göre flepli ya da flepsiz kılavuz kullanmaya karar verir. Adım 6: Kılavuz Siparişi Verme Ay Tasarım, planlamaya onay veren hekime üretim süreciyle ilgili detaylı bilgileri içeren sipariş onay formu göndermektedir. Hekim tarafından onaylanan form, Ay Tasarım a ulaştığı zaman kılavuz üretimine başlanır. Adım 7: Teslimat stentcad klasik 4-7 iş günü arasında hazırlanmaktadır ve iş günü sonunda kargo aracılığıyla hekimin adresine gönderilmektedir. Örneğin Salı günü verilen bir siparişte, Çarşamba 1. gün olmak üzere 4. iş günü Pazartesi dir. Cumartesi-Pazar iş gününden sayılmaz.

6 stentcad Ötede: Aynı anda derinlik ve açı kontrolü istiyorsanız, Operasyon boyunca tek kılavuz kullanmak istiyorsanız, stentcad Ötede 1) "Ötede" sistemi ile metal tüpler olmadığı için metal tüplerden kaynaklanan yükseklik yaratılmamaktadır. Arka bölgelerde standart kısa frezler kullanılmasına olanak verir. 2)"Ötede sisteminde tüp olmadığından standart implant-frez sistemleri, implantın planlanan derinliğine kadar kullanılabilmekte ve kılavuz bu işlem boyunca kılavuzlama yapabilmektedir. Derinlik kontrolü yapmak için özel sistemlere ya da yeni frez setlerine gereksinim kalmaz. 3) "Ötede" sistemi tüpsüz olduğundan ve hiçbir şekilde frezler ile temas etmediğinden, metal parçacıkların implant boşluğuna düşmesi tehlikesi bulunmamaktadır. 4)"Ötede" sisteminde tüp bulunmadığından ve operasyon bölgesi açıkta bulunduğundan serumlama rahatlıkla yapılabilmektedir. 5) Ötede" sisteminde her türlü implant markasının her türlü frez sistemi ile çalışılabilmektedir. 6) "Ötede" sisteminde kılavuz bir kez yerleştirilecek ve bir daha implant operasyonu boyunca çıkartılmasına gerek kalmayacaktır. 7) "Ötede" sistemi tüpsüz olduğundan 1mm derinliğindeki implantlar bile yerleştirilebilmektedir. 8) "Ötede" sisteminde Kılavuz implant uygulanacak bölgenin dışına yerleştirildiğinden, sadece gerektiği kadar hatta insizyon yapılacaktır. Bu gereklilik implantın çapı kadardır.

7 9) "Ötede" sisteminde operasyon yüzeyi boş olduğundan üzerinde çalışılan anatomik oluşumlar net olarak gözlemlenebilecek, herhangi bir komplikasyona anında müdahale edilebilecektir. 10) "Ötede" sisteminde kılavuz operasyon sırasında kritik ve açık bölgelere hiçbir şekilde değmediğinden kılavuzdan kaynaklanan komplikasyon riski son derece azalmaktadır. 11) "Ötede" sistemi ile artık implantlarınızı da kılavuzumuz aracılığı ile yerleştirebilirsiniz. Böylece sadece frezleri değil, implantı da kılavuzlama olanağına kavuşacaksınız. 12) "Ötede" sistemi ile aynı kılavuzu kullanarak ister kemik destekli, ister mukoza destekli (insizyonlu ya da insizyonsuz) operasyon gerçekleştirebilirsiniz. Operasyon öncesinde bu kararı vermenize gerek kalmaz. 13) Ötede sisteminde frez en 10mm boyunca, son derece düşük toleranslı olarak kılavuzlanır. Standart tüplü kılavuzlarda bu yükseklik en fazla 5 mm dir. Bu sayede operasyon çok daha hassas şekilde gerçekleştirilir.

8 Adım Adım stentcad Ötede: Adım 1: Teşhis Hekim, implant operasyonuna karar verir ve hastasını neden stentcad ötede kullanmak istediği konusunda bilgilendirir. Adım 2: Anguldurva ve Frez Taraması Hekim, bir kereliğe mahsus olmak üzere kullandığı anguldurvasını ve frezini Ay Tasarım a 3 boyutlu taranması için yollamaktadır. Anguldurva ve frez, 2 iş günü içerisinde taranıp hekime gönderilir. Adım 3: Tarama Protezi Hastanın kapanışı ve ölçüsü yardımıyla dental bir laboratuar tarafından tarama protezi hazırlanır. Hasta tarama protezi ile BT merkezine gönderilir. Tomografi merkezinden aksiyel kesitler elde edilir. Dental taramaya ya da 3 boyutlu rekonstrüksiyona gereksinim yoktur. Adım 4: Bilgisayarlı Tomografi Hastanın anatomik yapısı hakkında bilgi alabilmek için hasta, hazırlanmış tarama protezi ile bilgisayarlı tomografiye girer ( Bkz, s. ). Adım 5: stentcad Yazılımı ile Planlama Bilgisayar destekli implant simülasyon yazılımı olan stentcad yazılımı sayesinde operasyon, tomografik kesitlerden elde edilen görüntüler üzerinde tasarlanır (Bkz, s. ). Adım 6: Kılavuz Siparişi Verme Ay Tasarım, planlamaya onay veren hekime üretim süreciyle ilgili detaylı bilgileri içeren sipariş onay formu göndermektedir. Hekim tarafından onaylanan form, Ay Tasarım a ulaştığı zaman kılavuz üretimine başlanır. Adım 7: Teslimat stentcad ötede 5-7 iş günü arasında hazırlanmaktadır ve iş günü sonunda kargo aracılığıyla hekimin adresine gönderilmektedir. Örneğin Salı günü verilen bir siparişte, Çarşamba 1. gün olmak üzere 5. iş günü Salı dır. Cumartesi-Pazar iş gününden sayılmaz.

9 stentcad Yazılımı:

10 stentcad yazılımı ile çalışabilmek için herşeyden önce hastanın tomografisinin çekilmesi gerekir. Tomografinin nasıl çekilmesi gerektiğini anlatan açıklamalar detaylı şekilde bu dokümanın ilerleyen kısımlarında yapılmıştır. Ancak, özet olarak aşağıdaki protokole göre yapılan çekimler uyum sorunu yaşamamaktadır. Matrix 512 x 512 Field of View mm arası Slice Thickness 1 mm Feed per Rotation 1 mm Reconstructed Slice Increment 1 mm Reconstruction Algorithm Bone ya da High Resolution Gantry Tilt 0 *Yukarıdaki değerler firmamız tarafından kabul edilen minimum değerlerdir. Daha düşük kesit kalınlığı (slice thickness) tercih edilir.

11 . Elde edilen kesitler stentcad yazılımında işlenmeye başlanır. Bu yazılımda hastanın hem panoramik görüntüsü, hem sagittal kesitleri hem de 3 boyutlu modeli aynı anda eş güdümlü olarak görüntülenir Aksiyal kesitlerden oluşturulan panoramik film üzerinde klasik yöntemle planlama yapılabilir. Burada yapılacak ölçümler, ölçek kullanmadan gerçek değerlerindedir.

12

13 Ay Tasarım, en doğru planlamanın sagittal kesitler üzerinde yapılabildiğini gözlemlemiştir. Bu açıdan implant boyunun ve çapının isteğe göre ayarlanması ile komşuluklar gözlemlenebilir.

14 Stentcad in belki de en önemli getirisi, 3 boyutlu rekonstrüksiyon ekranında gözlemlenir. Bu ekranda hastanın çene kemiği birebir görüntülenebilir. Implant özelliklerinde yapılan değişiklikler gerçek zamanlı olarak 3 boyutlu modelde gözlemlenebilir. Bu ekranda implantların paralelliğine çok daha doğru şekilde karar verilebilir.

15 Gerekirse 3 boyutlu modele şeffaflık verilerek mandibular kanal ya da sinüs boşluğu gibi yapılar ve bunların implantlarla ilişkisi daha net şekilde gözlemlenebilir.

16 İstenirse 3 boyutlu model üzerinde sagittal kesit ilişkileri de gözlemlenebilir. 3 boyutlu sagittal kesitin ya da implantların daha iyi gözlemlenebilmesi için 3 boyutlu model kapatılabilir.

17

18 Sagittal kesitler sayesinde 3 boyutlu modeldeki kemik yoğunlukları renkli skala üzerinde gözlemlenebilir. İstenirse seçili implant etrafındaki kemik yoğunluğu ölçülebilir. Bu gösterimde kırmızı grafik ne kadar sağa yakınsa implant çevresindeki kemik yapısı o kadar yoğundur.

19 Planlanan implantlarla mandibular kanal arasındaki ilişki hassas şekilde gözlemlenebilir.

20 İmplantlar arasındaki ya da implantla diş arasındaki mesafe hassas şekilde ölçülebilir.

21 Kütüphanede bulunan implantlar arasında seçim yapılabilir. Bu sayede kullandığınız implantların boyutlarını bilmenize gerek kalmaz. Kütüphanede bulunmayan implantları kendiniz de çizebilirsiniz.

22 Bitirmiş olduğunuz planlamayı yazılım içerisindeki Kılavuz sipariş et düğmesine tıklayarak Ay Tasarım a gönderebilirsiniz.

23 İmplant kılavuzları planlamayı birebir şekilde operasyona taşır.

24 stentcad Yazılım Özellikleri: Kullanıcı dostu arayüz 60 dan fazla imaj formatı destekler (DICOM 3.0, TIFF, BMP, JPG...) Hasta Listesi İmplant Listesi Panoramik Çizgi Yaratımı Kesit Yaratımı Panoramik Film Yaratımı Kümülatif Panoramik Film Yaratımı Mandibular Kanal Tanımlandırması Sinüs lift Simülasyonu İmplant Simülasyonu Implant Özellikleri Tanımlandırılmaı (Boyut, Tür, Renk,...) Mesafe Ölçümü Kemik Yoğunluğu Ölçümü Gerçek zamanlı rotasyon ve zoom edilebilme özelliklerine sahip 3D Model yaratımı Aksiyal, Panoramik, Kesit ve 3D Model tek ekranda gösterilebilir. Pseudo-colour Gösterimi Implant Projesini Basabilme Panoramic Film Basabilme Kesitleri Basabilme Aksiyelleri Basabilme Hasta Listesini Basabilme

25 İmplant Listesini Basabilme İmplant Arşivi Basabilme Implant Projesini Export Edebilme Verileri Sıkıştırabilme Biyomodel verisi oluşturabilme

26 stentcad Klasik Flepli Operasyon: Operasyon sırasında önce flep açılır. Flep kaldırıldıktan sonra stent çene kemiğine oturtulur. stent ve kemik uyumu birebirdir.

27

28 Stentten frezlerle girilerek operasyon tamamlanır. stentcad Klasik Flepsiz Operasyon: Operasyon sırasında flep açılmadan, stent doğrudan mukoza üzerine yerleştirilir.

29

30 Hastaya, insizyon yapılmadan ve dikiş atılmadan operasyon tamamlanır. Stent, hastada bulunan dişlerden de destek alabilir.

31

32 Operasyonda sağlanan başarı, protez aşamasına da büyük katkı sağlar. Başarı artar, laboratuar süresi ve maliyeti azalır.

33 stentcad Ötede Operasyon: Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nejat Bora Sayan tarafından stentcad ötede sisteminin kullanılmasıyla gerçekleştirilen, Dr. Oğuz Ozan tarafından planlaması yapılan operasyona ait görüntüler: Sadece tek parçadan oluşan kaide kısmı, çeneye oturtulur ve arkasından mini vidalarla çeneye sabitlenir. Kılavuz operasyon sonuna kadar ağızdan çıkartılmaz.

34 Sabitleme sayesinde en yüksek hassasiyet elde edilir. Ötede sisteminin en önemli getirilerinden biri yukarda görülmektedir. Kılavuz başarılı bir şekilde dili ekarte etmiştir.

35 Angrudurvaya birebir oturan parça yine bir defaya mahsus olmak üzere takılır. Bu parça operasyon sonuna kadar, implant yerleştirilmesi dahil çıkartılmayacaktır Kılavuzlama sırasında kafa parçası kaide kısmına değdikten sonra kılavuz daha derine gidemez. Bu sayede lokasyon, açı ve derinlik kontrolü sağlanmış olur.

36 Özellikle mukoza destekli kılavuzlar en az insizyon ve kanama ile gerçekleştirilir. Ötede sisteminin başka bir avantajı, flepli ya da flepsiz cerrahi yapılmasına operasyon sırasında karar verilebilmesidir. Hekim isterse, örneğin bu vakada, 3 implantı flepsiz, kritik bulduğu bir implantı flepli yerleştirebilir. Çünkü operasyon bölgesinin üzerinde klasik kılavuzlarda olduğu gibi her yeri kaplayan bir kadide kısmı ve tüp bulunmamaktadır.

37 Ötede sistemi sayesinde yalnızca frezleme işlemi değil, implant yerleştirme işlemi de aynı set ile yapılabilir. Bu sayede implantın elle yerleştirilmesi sırasında ortaya çıkabilecek sapmalar engellenmiş olur.

38 Operasyon sonrası yapılan planlama ve elde edilen sonuç... Hastanın iyileşme başlıkları takılmış hali. Görüldüğü üzere flepsiz cerrahi hastaya büyük rahatlık sağlamaktadır.

39 Tarama Protezi Hazırlanışı: Implant planlamasında protezi de göz önüne alabiliyor olmak hekime büyük kazanımlar sağlar. Bunu sağlamak için, hekimin hasta ile ilk randevusunda kapanış ölçüsünü alması gerekmektedir. Hastanın bu protez ile kesityazara girmesiyle, protez havada asılı şekilde görüntülenir. Artık implantlar, proteze göre planlanabilir. Tarama protezi, halen çalıştığınız dental laboratuvar tarafından hazırlanabilir ve pahalı olmamalıdır. Bu doküman, laboratuvarınıza yardımcı olması amacıyla hazırlanmıştır.

40 Hazırlanışı/İçeriği: 1. Hastanın mevcut protezi değerlendirilir ve herhangi bir sorun olmadığından emin olduktan sonra mevcut proteze kopyalama işlemi uygulanır.

41 2. Eğer hastanın kullandığı bir protezi yoksa, öncelikli olarak hastaya geçici bir protez yapılıp daha sonra proteze kopyalama işlemi uygulanır. Bu işlem sırasında sıfır dişlerin kullanılmasına gerek yoktur. 3. Protez iç yüzeyi izole edilir, daha sonra dental alçı akışkan kıvamda hazırlanıp hastanın mevcut protezinin iç yüzeyine yerleştirilir.

42 4. daha sonra içine alçı yerleştirilen protez yine alçı dolu kabın içerisine polisajlı yüzeyi dışarıda ve ölçü yüzeyi kabın içinde kalacak şekilde oturtulur. 5. taşkın alçılar temizlenip sertleşme reaksiyonunun tamamlaması beklenir.

43 6. alçı sertleştikten sonra protez alçı üzerinden uzaklaştırılarak protezi destekleyen dokuların doğru bir şekilde dublike edilip edilmediği kontrol edilir. Herhangi bir hata durumunda işlem tekrarlanır. Hata yoksa protez yeniden alçı model üzerine yerleştirilir. 7. daha sonra silikon (Durosil L) ölçü materyali üretici firmanın önerisi doğrultusunda karıştırılarak indeks oluşturmak amacıyla protezin polisajlı ve dişli yüzeylerine homojen kalınlıkta uygulanır

44

45 ölçü maddesinin sertleşme reaksiyonu tamamlandıktan sonra silikon kalıp protez yüzeyinden uzaklaştırılır. Ve protez de daha önceden oluşturulan alçı model üzerinden ayrılır. 8. Akrilik rezinin kolay uzaklaştırılabilmesi için alçı yüzeyi lak ile izole edilir..

46

47 9. otopolimerizan şeffaf polimetil metakrilat akrilik rezin tozu içerisine ağırlıkça %12,5 oranında baryum sülfat tozu ( 87,5 gr akril tozu / 12,5 gr BaSO4) ilave edilir ve homojen bir toz karışımı oluşturulduktan sonra üretici firmanın talimatları doğrultusunda; bir spatül yardımıyla akril likiti ile karıştırılır. Yetersiz BaSO4 BT taramasında net görüntü elde edilememesine sebep olurken, fazla BaSO4 ise görüntüde kirliliklere neden olacaktır.

48 10. akril; polimerizasyonunun lifli aşamasını geçtikten sonra, daha önce oluşturulan silikon kalıp içerisine bir spatül yardımıyla tabaka tabaka, uygulanır 11. alçı model silikon model üzerine kapatılır 12. basınçlı tencerede 37,8 C de 25 psi basınç altında 45 dakika 1 saat bekletilir.

49 BaSO4 akril tozunun sertleşmesini yavaşlattığı için bu süre normal akril polimerizasyon süresinden daha uzundur. 13. Polimerizasyon tamamlandıktan sonra silikon ve alçı, polimerize olan akril üzerinden uzaklaştırılarak baryumsülfatlı akrilik protezin kenar düzeltmesi ve parlatılması yapılır.

50 14. Son olarak baryumsülfatlı protez hasta ağzında uyumlanarak BT görüntülemesi yapılabilir.

51 Parsiyel Olgularda Tarama Protezinin Hazırlanışı (kaynak: Kulez Laboratuvarı - Ankara): Hastanın kapanış ölçüsüne göre alçı model hazırlanır.

52 Eksik dişlerin mum modelajı yapılır. Silikon indeksi çıkarılır.

53 -Silikon indeksin okluzalden görünümü: Silikon indeks modelden ayrılır.

54 Silikon indeksin dişlerin okluzaline gelen kısımları kesilerek çıkartılır.

55 Mum, sıcak su ile temizlendikten sonra modeldeki undercutlar kapatılır ve model laklanır. Soğuk akril ve Baryum sulfat, Karıştırma Oranı 10:1 10:1,5

56 Silikon indeks, modele lastik bantla tutturulur. Soğuk akril ve Baryum sulfat, 10:1-10:1,5 oranında karıştırılır. Karışım indeksin diş boşluklarına ve komşu dişlerin okluzallerine uygulanır.

57 Model basınçlı tencereye konularak akril polimerizasyounu sağlanır. Akril çıkarılıp tesviye edilir.

58 Bir kalemle okluzal ve gövde orta noktası işaretlenir. Template bu noktalardan geçen hat boyunca frez ile delinir ve cilası yapılır.

59 Bilgisayarlı Tomografi Çekimi: Çalışmanın temelini, yapılacak bilgisayarlı tomografi (kesityazar) taraması oluşturduğundan, bu nokta üzerinde özenle durulmalıdır. Hastanın, kendisi için hazırlanmış baryum sülfatlı protezle tomografiye girmesi; planlamanın daha sağlıklı yapılmasına yaramaktadır. Tarama Yapılırken Dikkat Edilecek Noktalar: Bilgisayarlı kesityazar taramasında, planlamayı en çok tarama sırasında meydana gelen yansımalar zorlaştırır. Kesityazar ışınları, metal alaşımlı bir nesneye çarpınca kontrolsüz olarak yansır. Bilindiği gibi kesityazar taramalarında, bölgeler Hounsfield Unit (Hu) değerlerine göre siyah ve beyazın tonlarında gösterilir. Siyah bölgeler en az yoğun bölgeleri yani havayı, beyaz bölgeler ise en yoğun yerleri yani kemik ya da diş dokusunu gösterir. Metal yansımaları da beyaz renkte olduğundan, diş ya da kemik anatomisinin anlaşılmasında önemli hatalara yol açar. Bazı durumlarda, anatomi yapı ile ilgili bilgi elde etmek imkânsızlaşır.

60 Titanyum implantlar bu duruma istisnadır. Titanyum alaşımlı çekimler, artefaktız elde edilebilir. Metal yansımalarını yok etmenin tek yolu, hasta üzerindeki metal alaşımlı bütün nesnelerin çıkartılmasıdır. Bu nesneler kolye, piercing, hızma gibi nesneler olduğu zaman yapılacak iş kolaydır. Ancak ağızda bulunan braketler, metal kaplamalar, alt yapılar genelde çıkartılamamaktadır. Yine amalgamlar da yansıma yapmaktadır. Mümkünse, zaten çekilmesi planlanan ve amalgamlı dişler, kesityazar taramasından önce çekilmelidir. Dişler birbirine değerken tarama yapıldığında, anatomik yapıları birbirinden ayırmak ya da biyomodel ile doğru tarif etmek güçleşebilir. Bu amaçla, kesityazar taraması sırasında dişleri hafifçe aralık bırakacak şekilde ıslak kâğıt mendil ya da tarama tahtası (örneğin dondurma çubuğu) ısırtılmalıdır. Ancak en ideal çözüm, tarama öncesinde hastanın kapanış mumunun elde edilmesi ve tarama sırasında da hastaya ısırtılmasıdır. Taramalarda karşılaşın ikinci büyük sorun, kesit kalınlığı ile ilgilidir. Görüntüleme merkezleri, maliyeti arttırıcı unsur olduğu için kesit kalınlığını büyük tutma çabası içindedirler. Bu sayede tüp maliyetleri azalmaktadır. Kesit kalınlığının 1mm olması, yazılımla tahmin edilecek kısmın 1mm olduğu anlamına gelir. Eğer bu 2mm olursa, yazılım 2mm aralığı tahmin edecek ve dolayısıyla hata payı artacaktır. Vücudun diğer bölgelerinde ortopedi amaçlı yapılan çekimlerde 2 mm kabul görebilecek bir kesit kalınlığı olsa da, İmplantoloji konusunda kabul görmesi imkansızdır. Bu yüzden 1mm den büyük kesit kalınlığı ile yapılan taramalar firmamız tarafından kabul edilmemektedir. Daha ince kalınlıklar ise her zaman tercih edilmektedir. Tarama sırasında makinenin Gantry açısının, tarama yapılacak bölge ile açısının sıfır derece olması gerekir. Gantry açısı sıfır derece olduğunda, elde edilen anatomik model gerçeğe en yakındır. Bu yüzden, İmplantoloji amaçlı taramalarda implant yerleştirilecek çene, Gantry açısı sıfır derece olacak şekilde çevrilmelidir. Bu hastaya kısa süreli bir rahatsızlık verse de, tedavinin başarısı için katlanılabilecek bir durumdur.

61 Model üretim başarısını ciddi şekilde etkileyecek bir başka faktör de, hastanın tarama sırasında kımıldaması ya da yutkunmasıdır. Bu durumda, birbirleri ile hizalanmış durumda olması gereken kesitler, hizalanamayacak, model üzerinde gerçekte var olmayan girinti ve çıkıntılara yol açacaktır. Bu durum Ay Tasarım tarafından üretilen modelleri, stentcad sayesinde yapılan planlamayı ve bu planlamaya göre üretilen modelleri göze alınamayacak şekilde hatalı kılar. Ay Tasarım, kendisine gelen cd lerde hareket ya da yutkunma tespit ettiğinde cd leri kabul etmemektedir.

Tarama yapılırken dikkat edilecek noktalar.

Tarama yapılırken dikkat edilecek noktalar. Tarama yapılırken dikkat edilecek noktalar. Çalışmanın temelini, yapılacak bilgisayarlı tomografi (kesityazar) taraması oluşturduğundan, bu nokta üzerinde özenle durulmalıdır. Bilgisayarlı kesityazar taramasında,

Detaylı

Diagnostik Görüntüleme ve Teknikleri

Diagnostik Görüntüleme ve Teknikleri Diagnostik Görüntüleme ve Teknikleri Diagnostik görüntüleme ve teknikleri, implant ekibi ve hasta için çok amaçlı tedavi planının uygulanması ve geliştirilmesine yardımcı olur. 1. Aşama Görüntüleme Aşamaları

Detaylı

İmplantın Uygulanabilirliği İmplantlar belirli bir kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant öngörülen bölgede çene kemiğinin

İmplantın Uygulanabilirliği İmplantlar belirli bir kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant öngörülen bölgede çene kemiğinin 2 Dental İmplantlar Dental implant eksik olan dişlerin işlevini ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve kemikle uyumlu malzemeden yapılan yapay diş köküdür. Köprü ve tam protezlere

Detaylı

TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma

TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma TDB AKADEMİ Oral İmplantoloji Programı Temel Eğitim (20 kişi) 1. Modül 29 Eylül 2017, Cuma Oral İmplantolojide Temel Kavramlar, Teşhis ve Tedavi Planlaması 13.30-15.00 Dental implantların kısa tarihçesi

Detaylı

Biyolojik Biyomekanik İmplant Başarısızlığı İmplant Başarısızlığı Krestal Kemik Kaybı Protez Komplikasyonları Mekanik Süreçler

Biyolojik Biyomekanik İmplant Başarısızlığı İmplant Başarısızlığı Krestal Kemik Kaybı Protez Komplikasyonları Mekanik Süreçler F. Emir Biyolojik İmplant Başarısızlığı Cerrahi başarısızlık İyileşme Krestal Kemik Kaybı Periosteal Refleksiyon(kaldırma) Otoimmün (bakteriyel etki) Biyolojik mikro aralık Protez Komplikasyonları Vida

Detaylı

Sabit Protezler BR.HLİ.011

Sabit Protezler BR.HLİ.011 Sabit Protezler Beyin Tümörleri Sabit Protezler Sabit Protez Nedir? Sabit protez, eksik veya aşırı derecede madde kaybı görülen dişlerin, renk ve dokusuna benzer malzeme kullanılarak yerine konması işlemidir.

Detaylı

Genel Bilgiler. Hastalar için önemli hususlar

Genel Bilgiler. Hastalar için önemli hususlar Genel Bilgiler Bölümümüzde uyguladığımız kapsamlı muayene esnasında; genel sağlık durumunuz ile ve varsa sürekli kullandığınız ilaçlarla ilgili bilgi alınır; genel ağız muayeneniz yapılır, tedaviden beklentileriniz

Detaylı

BETATOM EMAR GÖRÜNTÜLEME VE TANI MERKEZİ DENTO MAKSİLLO FASİYAL RADYOLOJİ BİRİM

BETATOM EMAR GÖRÜNTÜLEME VE TANI MERKEZİ DENTO MAKSİLLO FASİYAL RADYOLOJİ BİRİM GÖRÜNTÜLEME VE TANI MERKEZİ DENTO MAKSİLLO FASİYAL RADYOLOJİ BİRİM Betatom da Morita Veraviewepocs 3D Model CP80 kullanılmaktadır Dijital panoramik röntgen Dijital sefalometrik röntgen 3 Boyutlu hacimsel

Detaylı

LABORATUVAR LİKİT A-SİLİKONU

LABORATUVAR LİKİT A-SİLİKONU LABORATUVAR LİKİT A-SİLİKONU 1. Keskin undercut ve revetman modelleri ile tüm seramik tekniklerinde güdük dublikasyonu için kullanılmalıdır. 2. Yüksek derecede akışkan olmalıdır. 3. 24 saat sonraki sertliği

Detaylı

CHAMPIONS (R)EVOLUTION

CHAMPIONS (R)EVOLUTION CHAMPIONS (R)EVOLUTION Step-By-Step Prosedürleri (minimal-invasiv) Kavität Hazırlanışı İmplant Yerleştirilişi Ölçü Alışı Dental Laboratuvarda İşlem Yeni Dişin Takılışı 1. KAVİTÄT HAZIRLANIŞI 1 Başlangıç

Detaylı

VAKUM İNFÜZYON YÖNTEMİ

VAKUM İNFÜZYON YÖNTEMİ VAKUM İNFÜZYON YÖNTEMİ 1) İlk olarak üretimin gerçekleştirileceği cam ıslak bir bezle iyice temizlenir ve sonra kuru bez ile silinerek kurutulur. 2) Elyaflar istenen tasarıma göre kesilir. Örneğin 780

Detaylı

Bizi çekici kýlan, etrafýmýza karþý ilk imajýmýzý belirleyen, elbetteki saðlýklý bir gülümsemedir. Bu sebeple, doðal diþlerin kaybý, kiþinin kendisini toplumdan izole etmesi ya da toplum içinde tedirgin

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ RADYOTERAPİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ RADYOTERAPİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı; Radyoterapi endikasyonu konmuş ve simülasyon randevusu verilmiş olan hastalar tedaviye girene kadar yapılacak işlemlerinin doğru ve eksiksiz yapılması için

Detaylı

AKCİĞ İĞER CA TEDAVİSİ GÜLFER KARAKURT ANKARA ONKOLOJİ HASTANESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ KLİNİĞİ

AKCİĞ İĞER CA TEDAVİSİ GÜLFER KARAKURT ANKARA ONKOLOJİ HASTANESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ KLİNİĞİ CYBERKNIFE CİHAZINDA X-SIGHT X LUNG YÖNTEMY NTEMİYLE AKCİĞ İĞER CA TEDAVİSİ GÜLFER KARAKURT ANKARA ONKOLOJİ HASTANESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ KLİNİĞİ CyberKnife (Sunnyvale Accuray) cihazı bilgisayar kontrollü

Detaylı

İMPLANT VAKALARININ SINIFLANDIRILMASI

İMPLANT VAKALARININ SINIFLANDIRILMASI İMPLANT VAKALARININ SINIFLANDIRILMASI Prof. Dr. HALDUN İPLİKÇİOĞLU İmplant vakaları neden sınıflandırılmalıdır? İmplantoloji yüksek düzeyde bilgi ve deneyim gerektiren bir alandır. Bu konuda çalışmalar

Detaylı

24. Yazdırma ve Plot Alma

24. Yazdırma ve Plot Alma 24. Yazdırma ve Plot Alma Bu Konuda Öğrenilecekler: Yazdırma işlemini gerçekleştirmek Plot etme işlemini gerçekleştirmek PlotMaker programı ile çalışmak Projenin kağıda dökülme evresinde yazdırma ve plot

Detaylı

CS 9300. Esnekliğin gücü

CS 9300. Esnekliğin gücü CS 9300 Esnekliğin gücü Carestream Dental den yeni CS 9300 3D dijital görüntüleme sistemi ile tahmini teşhislerinizden çıkartın Carestream Dental in hepsi bir arada CS 9300 ü, farklı görüntü alanı seçenekleri

Detaylı

Hasta Tanıtım Dökümantasyonu No:2017/1 Son Güncelleme:

Hasta Tanıtım Dökümantasyonu No:2017/1 Son Güncelleme: Hasta Tanıtım Dökümantasyonu No:2017/1 Son Güncelleme:01.01.2017 - Yildiz Teknik Üniversitesi-Teknopark Blok B2 No:149 İstanbul-Davutpaşa/Turkiye - www.clearfix.com.tr Estetik Ortodonti- Clearfix Şeffaf

Detaylı

hasta EĞİTİMİ Bel fıtığını anlamak ve Anüler Kapama için Barricaid Protezi

hasta EĞİTİMİ Bel fıtığını anlamak ve Anüler Kapama için Barricaid Protezi hasta EĞİTİMİ Bel fıtığını anlamak ve Anüler Kapama için Barricaid Protezi İçindekiler Bel fıtığı nedir? 4 Bel fıtığı teşhisi nasıl yapılır? 6 Bel fıtığı tedavisi nasıl yapılır? 7 Barricaid için bir aday

Detaylı

FONKSİYONEL OKLÜZAL MORFOLOJİ. Dr. Hüsnü YAVUZYILMAZ

FONKSİYONEL OKLÜZAL MORFOLOJİ. Dr. Hüsnü YAVUZYILMAZ FONKSİYONEL OKLÜZAL MORFOLOJİ Dr. Hüsnü YAVUZYILMAZ FONKSİYONEL OKLÜZAL MORFOLOJİ Dişlerin oklüzal yüzlerindeki anatomik oluşumların, mandibula hareketleri ile fonksiyonel uyum içinde şekillendirilmeleri.

Detaylı

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI

MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MEDTRAY SICAK VE SOĞUK YEMEK DAĞITIM ARACI MED TRAY (Sıcak ve Soğuk Yemek Dağıtım) Aracı Nedir? MED TRAY aracının sıcak ve soğuk bölümü aynı anda çalışabilme özelliğine sahiptir. Isıtıcı ve soğutucu aynı

Detaylı

Dişhekimliğinde MUM. Prof Dr. Övül KÜMBÜLOĞLU. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Dişhekimliğinde MUM. Prof Dr. Övül KÜMBÜLOĞLU. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dişhekimliğinde MUM Prof Dr. Övül KÜMBÜLOĞLU Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi MUM Dişhekimliğinde kullanılan mumlar genellikle 2 veya daha fazla

Detaylı

MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING)

MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING) MONTAJ MODELLEME ( ASSEMBLY MODELING) Bilgisayar destekli çizim araçlarında temel montaj modelleme 3 yöntem ile yapılır. 1. YUKARIDAN AŞAĞIYA (TOP-DOWN) MODELLEME: Bu montaj tekniği daha çok, montajı oluşturan

Detaylı

Düzen Sağlık Grubu Polikliniği Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi

Düzen Sağlık Grubu Polikliniği Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Düzen Sağlık Grubu Polikliniği Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Polikliniğimiz DÜZEN SAĞLIK GRUBU kuruluşudur. Bilgisayarlı Tomografi (BT), iç organların, kemiklerin, yumuşak doku ve damarların ayrıntılı

Detaylı

Ortodonti. İlk Muayene zamanı:

Ortodonti. İlk Muayene zamanı: Ortodonti Ortodonti, diş, çeneler ve yüz bölgesinde oluşmuş bozukluk veya uyum sorunlarını tedavi eden branştır. Söz konusu bozuklukların önlenmesi ve ilerlemesinin önüne geçilmesi için de tedaviler yöntemleri

Detaylı

ASİT JEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

ASİT JEL TEKNİK ŞARTNAMESİ ASİT JEL TEKNİK ŞARTNAMESİ - Ürün şırınga formunda olmalıdır. - Ürün şırınga içinde kalan miktar görülebilecek yapıda olmalıdır. - Ürün ambalaj miktarında en az 3 ml olmalıdır. - Ürün mavi renkte olmalıdır.

Detaylı

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? Prof.Dr. Batuhan Özay İstanbul MedicineHospital, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kapak hastalıkları hastalığın başvuru anındaki ciddiyeti ve hasta profiline

Detaylı

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 24.02.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Yrd. Doç. Dr. Enhoş: Protez Yapıştırıcıları Dikkatli Kullanın Özellikle damak protezi kullanan hastalarda en sık karşılaşılan sorunlardan birisi tutuculuktur. Protezin

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Alper ERKEN Metalurji Mühendisi, MBA

Alper ERKEN Metalurji Mühendisi, MBA Hastanın Anatomik Yapısı ile tam uyumlu, Temporomandibular eklem (TMJ-Alt çene eklemi) Protezi Geliştirme, Tasarım ve Üretimi 40 Biyo/Agroteknoloji 14 Tıp Teknolojisi Alper ERKEN Metalurji Mühendisi, MBA

Detaylı

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı.

Odyometri Laboratuvar Testleri Solunum Fonksiyon Testi Göz Tetkikleri Akciğer Grafisi. İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı. Ya z ı l ı m A. Ş İSG ve Mobil Sağlık Hizmeti Yazılımı Mobil Sağlık Tarama Hizmeti veren rmalar ve sağlık kuruluşları için özel olarak hazırlanmış bir yazılım çözümüdür. Odyometri Laboratuvar Testleri

Detaylı

KRON KÖPRÜ REVATMANI

KRON KÖPRÜ REVATMANI PORSELEN METALİ 1. Yüksek korozyon direnci sunmalı ve özellikle dental porselenler için üretilmiş olmalıdır. 2. DIN 17006 ve DIN 13912 standartlarına uygun olmalıdır. 3. Ağırlıklı olarak Nikel-Krom alaşımından

Detaylı

Dr. Gönül Kemikler İ. Ü. Onkoloji Enstitüsü

Dr. Gönül Kemikler İ. Ü. Onkoloji Enstitüsü Dr. Gönül Kemikler İ. Ü. Onkoloji Enstitüsü Radyoaktif kaynakların Vücut boşluklarına Tümörün içine Tümörün yakınına kalıcı geçici olarak yerleştirilerek yapılan bir yakın mesafe tedavisidir. X.Ulusal

Detaylı

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Rulo üzeri akrilik zemin kaplama özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık hava şartlarında

Detaylı

4.1. Grafik Sihirbazını kullanarak grafik oluşturma

4.1. Grafik Sihirbazını kullanarak grafik oluşturma BÖLÜM14 4. EXCEL DE GRAFİK Excel programının en üstün özelliklerinden bir diğeri de grafik çizim özelliğinin mükemmel olmasıdır. Excel grafik işlemleri için kullanıcıya çok geniş seçenekler sunar. Excel

Detaylı

Her şey geçiciler için

Her şey geçiciler için Telio Her şey geçiciler için Telio CAD Telio LAB Telio CS Telio Doğru planlanmış bir geçici başarılı bir restorasyon yapılmasını sağlar Geçici restorasyonlar tedavi planlamasında çok önemli bir rol oynar.

Detaylı

Morita Veraviewepocs 3D R100 P

Morita Veraviewepocs 3D R100 P Morita Veraviewepocs 3D R100 P Dijital Panoramik Röntgen 3 Boyutlu Hacimsel Dijital Tomografi Veraviewepocs 3D R100 P İkisi Tek Bir Cihazda Veraviewepocs 3D R100 CP İkisi Tek Bir Cihazda Dijital Panoramik

Detaylı

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU

TÜRKÇE AC-172N-1790 KURULUM KILAVUZU TÜRKÇE AC-7N-790 KURULUM KILAVUZU . ÖN AYARLI PANEL VE YARDIMCI TUTUCUNUN TUTUCU PLAKASININ DOĞRULANMASI Dikiş makinesini tesisinizde kurduktan sonra, ayarlayıcıları mutlaka ayarlayın ve dikiş makinesinin

Detaylı

Morita Veraviewepocs 3D F40 P

Morita Veraviewepocs 3D F40 P Morita Veraviewepocs 3D F40 P Dijital Panoramik Röntgen 3 Boyutlu Hacimsel Dijital Tomografi Veraviewepocs 3D F40 P İkisi Tek Bir Cihazda Veraviewepocs 3D F40 P İkisi Tek Bir Cihazda Dijital Panoramik

Detaylı

Evet. Seri kullanıma girdikten sonra değişik implant tipleri üretilmiştir. Ancak günümüzde en popüler olan implant tipi 'vida' şekilli olanlardır.

Evet. Seri kullanıma girdikten sonra değişik implant tipleri üretilmiştir. Ancak günümüzde en popüler olan implant tipi 'vida' şekilli olanlardır. İmplantlar (Diş Ekimi) Günümüzde diş implantları, tartışmasız olarak doğal dişlere en iyi alternatiftir. Geleneksel köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde

Detaylı

ABUTMENTLARIN ÖZELLİKLERİ VE DİŞETİYLE UYUMU

ABUTMENTLARIN ÖZELLİKLERİ VE DİŞETİYLE UYUMU T.C. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı ABUTMENTLARIN ÖZELLİKLERİ VE DİŞETİYLE UYUMU BİTİRME TEZİ Stj. Diş Hekimi Salih Cem BAĞCI Danışman Öğretim Üyesi:Prof. Dr. Şükrü

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Hazırlama Komitesi Şerife Selcen Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

SPİNAL ÇÖZÜMLER. KARMED SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ T: F:

SPİNAL ÇÖZÜMLER. KARMED SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ T: F: SPİNAL ÇÖZÜMLER KARMED SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ www.karmedgroup.com.tr T: +90 216 577 08 90 F: +90 216 577 08 91 info@karmedgroup.com FİRMA PROFİLİ ġirket kurucularının 16 yıllık omurga cerrahi

Detaylı

SPECT/BT 16-19 MAYIS 2015 XV ULUSAL MEDİKAL FİZİK KONGRESİ TRABZON

SPECT/BT 16-19 MAYIS 2015 XV ULUSAL MEDİKAL FİZİK KONGRESİ TRABZON SPECT/BT 16-19 MAYIS 2015 XV ULUSAL MEDİKAL FİZİK KONGRESİ TRABZON * Nükleer tıp SPECT görüntülerinde artan tutulum bölgesini tanımlamada, Bölgenin kesin anatomik lokalizasyonunu belirlemekte zorlanılmaktadır.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

REVETMAN. Prof Dr Övül KÜMBÜLOĞLU. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

REVETMAN. Prof Dr Övül KÜMBÜLOĞLU. Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi REVETMAN Prof Dr Övül KÜMBÜLOĞLU Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi REVETMAN Mum örneğin metal yapıya dönüştürülmesi için kullanılan yardımcı madde

Detaylı

İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT KISA İMPLANT KEMİK SEVİYELİ İMPLANT DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT

İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT KISA İMPLANT KEMİK SEVİYELİ İMPLANT DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT İçerik S a y f a KEMİK SEVİYELİ İMPLANT 7 S a y f a KISA İMPLANT 26 39 57 72 73 75 S a y f a KEMİK SEVİYELİ İMPLANT S a y f a DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT S a y f a TEK PARÇA İMPLANT S a y f a TEK PARÇA İMPLANT

Detaylı

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM

KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM DOKU YENİLENMESİNDE OTOLOG ÇÖZÜM TÜRKİYEDE TEK DENTAL PRP KİTİ KEMİK VE DİŞ ETİ SORUNLARI İÇİN EN GÜVENİLİR VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM YENİLENMEK KENDİ İÇİMİZDE ONARICI DOKU YENİLENMESİNİ HIZLANDIRAN YENİLİKÇİ

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

Klinikte Direkt Ölçüden Bitime

Klinikte Direkt Ölçüden Bitime Klinikte Direkt Ölçüden Bitime Kliniğinizin değerini yükseltin! NEDEN ÖLÇÜDEN DİREKT BİTİME? Kliniğimizde bugünkü iş akışı içerisinde hastadan ölçü alınır asistana verilir Asistan da ölçüyü alır ve gider!...

Detaylı

YÜZEY ÖZELLİKLERİ. Rahatınız Bizim Hedefimizdir

YÜZEY ÖZELLİKLERİ. Rahatınız Bizim Hedefimizdir 01 YÜZEY ÖZELLİKLERİ İmplant uygulaması bir cerrahi müdahale olduğu için akabinde iflamasyon tepki eşlik eder. Bu tepkinin kısa ya da uzun sürmesi kullanılan materyal, implantın konulduğu yer ve üzerine

Detaylı

Tanı işlemlerinde devrim

Tanı işlemlerinde devrim Tanı işlemlerinde devrim 1304 işinizi kolaylaştırırken hastalarınızın hayat kalitesini yükseltecektir. İrtibat Bilgileri MESI d.o.o. Leskoškova cesta 9d 1000 Ljubljana Slovenya, Avrupa T +386 1 620 34

Detaylı

SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ

SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLİĞİ Diş protez teknikeri, Diş hekiminin verdiği ölçülere göre hastanın eksik olan diş ve ağız dokularını tamamlayan ve düzenleyen,

Detaylı

Hasta bilgilendirme broşürü. Tam-seramik. ile mükemmel dişler

Hasta bilgilendirme broşürü. Tam-seramik. ile mükemmel dişler Hasta bilgilendirme broşürü Tam-seramik ile mükemmel dişler Güzel dişler için doğal bir istek Güzel dişlerin arzu edilmesi çok doğaldır, bu da restorasyonun kalitesine ve seçimine dikkat etmek için iyi

Detaylı

ULAŞTIRMA LABORATUVARI

ULAŞTIRMA LABORATUVARI ULAŞTIRMA LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmalar çerçevesinde aşağıda verilen deneyler yapılmaktadır. Laboratuvarda

Detaylı

Ü R Ü N K A T A L O Ğ U

Ü R Ü N K A T A L O Ğ U E Y L Ü L Ü R Ü N K A T A L O Ğ U 2 0 1 8 İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT S a y f a 7 KISA İMPLANT S a y f a 26 KEMİK SEVİYELİ İMPLANT S a y f a 39 DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT S a y f a 57 TEK PARÇA İMPLANT

Detaylı

DENEY 3 LİKİT LİMİT DENEYİ(CASAGRANDE YÖNTEMİ)

DENEY 3 LİKİT LİMİT DENEYİ(CASAGRANDE YÖNTEMİ) DENEY 3 LİKİT LİMİT DENEYİ(CASAGRANDE YÖNTEMİ) Amaç Zemin örneklerinin likit limitinin (ω L ) belirlenmesi amacıyla yapılır. Likit limit, zeminin likit limit deneyi ile ölçülen, plâstik durumdan akıcı

Detaylı

İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT KISA İMPLANT KEMİK SEVİYELİ İMPLANT DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT

İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT KISA İMPLANT KEMİK SEVİYELİ İMPLANT DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT TEK PARÇA İMPLANT İçerik S a y f a KEMİK SEVİYELİ İMPLANT 7 S a y f a KISA İMPLANT 26 39 57 72 73 75 S a y f a KEMİK SEVİYELİ İMPLANT S a y f a DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT S a y f a TEK PARÇA İMPLANT S a y f a TEK PARÇA İMPLANT

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Baha Bone Anchored Hearing Aid

Baha Bone Anchored Hearing Aid Baha Bone Anchored Hearing Aid Prof. Per-Ingvar Brånemark 1950 lerde mikroskop altında kemiğin iyileşmesiyle ilgili araştırmalar yaptı. Kemik iliğinin yardımıyla kemiğin kendini yenilediğini gözlemledi.

Detaylı

3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3)

3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3) 3- ÇİMNETONUN KIVAMI VE PRİZ SÜRESİ (TS EN 196-3) Deneyin amacı: Deneyde amaç çimento kıvamını sağlayan su miktarını saptamaktır. Çimentonun kıvamı, vikat (vicat) aletinin sondasının serbest bırakıldığı

Detaylı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı

BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI. 3. Bölüm. Öğr. Gör. Mustafa KAVAL Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Programı BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI 3. Bölüm 1 BETONARME KALIPLARININ SINIFLANDIRILMASI Kalıp Malzemeleri Bir kalıp sistemini meydana getiren kısımlar kaplama ve kalıp iskelesi olmak üzere ikiye ayrılır.

Detaylı

Baumit DuoContact. Yapıştırma ve Sıva Harcı

Baumit DuoContact. Yapıştırma ve Sıva Harcı Baumit DuoContact Yapıştırma ve Sıva Harcı Ürün Baumit EPS Isı Yalıtım Sistemleri, taşyünü ve XPS ürünleri için uygun, mineral esaslı toz formda hazır yapıştırma ve sıva harcıdır. Bileşimi Çimento, organik

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Hazırlama Komitesi Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Duvarlar ve Duvar Malzemeleri

Duvarlar ve Duvar Malzemeleri Duvarlar ve Duvar Malzemeleri Duvarlar ve Duvar Malzemeler Taş, tuğla, briket vb. gibi malzemelerle değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme amaçlı olarak düşey şekilde örülen elemanlara duvar denir. Duvarlar

Detaylı

Bicon Kısa İmplantlar implant konumlandırma imkanlarını azamiye çıkarır ve greft işlemi ihtiyacını asgariye indirir. 6.0 x 5.7mm. 4.5 x 6.

Bicon Kısa İmplantlar implant konumlandırma imkanlarını azamiye çıkarır ve greft işlemi ihtiyacını asgariye indirir. 6.0 x 5.7mm. 4.5 x 6. TM 4.5 x 6.0mm 6.0 x 5.7mm 5.0 x 6.0mm Bicon Kısa İmplantlar implant konumlandırma imkanlarını azamiye çıkarır ve greft işlemi ihtiyacını asgariye indirir. 6.0 x 5.0mm 5.0 x 5.0mm TM İmplant yerleştirmeyi

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Özellikler. Primal Pictures PowerPoint Sunumu

Özellikler. Primal Pictures PowerPoint Sunumu Primal Pictures:Yeni Özellikler Primal Pictures PowerPoint Sunumu Primal Pictures: Yeni Özelliklere Bakış Geliştirilmiş Yeni Ürün arayüzü Yeni Paketler Sistematik Anatomi Dişçilik Anatomisi Bölgesel Radyoloji

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

TU09 - Standart Düz Isı Baskıda Seramik Fayanstan Duvar Resimleri Nasıl Süblime Edilir.docx. Alt Tabaka Örnekleri. Başlamadan Önce 400 F / 204 C

TU09 - Standart Düz Isı Baskıda Seramik Fayanstan Duvar Resimleri Nasıl Süblime Edilir.docx. Alt Tabaka Örnekleri. Başlamadan Önce 400 F / 204 C TU09 Standart Düz Isı Baskıda Seramik Fayanstan Duvar Resimleri Nasıl Süblime Edilir 400 F / 204 C 8-10 DAKİKA 2/3 DÜŞÜK/ORTA (20-40 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/5tq1vkpkw9s&cc_load_policy=1 Alt Tabaka

Detaylı

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Model : EPIGOLD Classic Blend Sayın kullanıcı ; Öncelikle cihazımızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazımızı kullanmadan önce kullanım kitapçığını okumanız

Detaylı

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI

PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ ANABİLİM DALI Protetik diş tedavisi, dişlerin şekil, form, renk bozuklukları ve diş eksikliklerinin tedavi edilmesinde, fonasyon, estetik ve çiğneme etkinliğinin sağlanmasında etkili

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT. KISA İMPLANT (Hepsi Bir Pakette) KEMİK SEVİYELİ İMPLANT (Hepsi Bir Pakette) DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT MONO İMPLANT

İçerik KEMİK SEVİYELİ İMPLANT. KISA İMPLANT (Hepsi Bir Pakette) KEMİK SEVİYELİ İMPLANT (Hepsi Bir Pakette) DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT MONO İMPLANT İçerik S a y f a 7 KEMİK SEVİYELİ İMPLANT S a y f a 25 KISA İMPLANT (Hepsi Bir Pakette) S a y f a 37 KEMİK SEVİYELİ İMPLANT (Hepsi Bir Pakette) S a y f a 54 DİŞ ETİ SEVİYELİ İMPLANT S a y f a 68 MONO İMPLANT

Detaylı

İMPLANT. Prof. Dr. Ahmet Saraçoğlu

İMPLANT. Prof. Dr. Ahmet Saraçoğlu İMPLANT Prof. Dr. Ahmet Saraçoğlu İMPLANT NEDİR? İmplant, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin, fonksiyon ve görünüşünü tekrar kazandırmak amacıyla, kişinin çene kemiğine yerleştirilen, kişinin

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 04.02.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Dişçiye gideceklere uyarı: Sahte implantlara dikkat İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal, özellikle Uzakdoğu'dan Türkiye'ye

Detaylı

Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20. bilgi@vyg.com.tr. İmplant Planlamada Protez ve Cerrahi İşbirliği

Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20. bilgi@vyg.com.tr. İmplant Planlamada Protez ve Cerrahi İşbirliği Bilgi ve Kayıt 0212 481 02 20 bilgi@vyg.com.tr Eğitim Künyesi KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ Eğitimin Adı Eğitmenler Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan Dr. Jae-won Wang Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu Eğitim

Detaylı

Bölüm 5. Tıbbi Görüntüleme Yöntemlerinin Temel İlkeleri. Prof. Dr. Bahadır BOYACIOĞLU

Bölüm 5. Tıbbi Görüntüleme Yöntemlerinin Temel İlkeleri. Prof. Dr. Bahadır BOYACIOĞLU Bölüm 5 Tıbbi Görüntüleme Yöntemlerinin Temel İlkeleri Prof. Dr. Bahadır BOYACIOĞLU İÇİNDEKİLER X-ışınları Görüntüleme Teknikleri Bilgisayarlı Tomografi (BT) Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) Nükleer

Detaylı

01.01.2011 Daha detaylı bilgi ve teklif için bilgi@kamubilisim.com adresine eposta gönderebilirsiniz.

01.01.2011 Daha detaylı bilgi ve teklif için bilgi@kamubilisim.com adresine eposta gönderebilirsiniz. Elektronik Belge Yönetim Sistemi 01.01.2011 Daha detaylı bilgi ve teklif için adresine eposta gönderebilirsiniz. Elektronik Belge Yönetim Sistemi, %100 Web tabanlı olup, Kurumunuzdaki belge ve bilgi alış

Detaylı

Gaz Dedektörü GSP1. Grafik LED-göstergeli Gaz Dedektörü için Kullanıcı Kılavuzu. SYSTRONIK Elektronik u. Systemtechnik GmbH

Gaz Dedektörü GSP1. Grafik LED-göstergeli Gaz Dedektörü için Kullanıcı Kılavuzu. SYSTRONIK Elektronik u. Systemtechnik GmbH SYSTRONIK Elektronik u. Systemtechnik GmbH Grafik LED-göstergeli Gaz Dedektörü için Kullanıcı Kılavuzu Gaz Dedektörü GSP1 Kullanmadan önce kılavuzu okuyun! Tüm güvenlik talimatlarına uyun! Daha sonrası

Detaylı

Subminyatür Sensör zor montaj şartları için

Subminyatür Sensör zor montaj şartları için Çok Küçük İndüktif Proximity Sensör Subminyatür Sensör zor montaj şartları için mm çap algılama kafası en zor montaj şartları için uygundur 1 mm uzun çok kısa M12 boy muhafaza Uygulamalar Robot kol freze

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU. Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TIPTA UZMANLIK KURULU Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Komisyonu Protetik Diş Tedavisi Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Eğitim Müfredatı 2011

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

HT-350 ISIL İLETKETLİK EĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ

HT-350 ISIL İLETKETLİK EĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ HT-350 ISIL İLETKETLİK EĞİTİM SETİ DENEY FÖYLERİ DENEYSAN EĞİTİM CİHAZLARI SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Küçük Sanayi sitesi 12 Ekim Cad. 52.Sok. No:18/ABALIKESİR Tel:0266 2461075 Faks:0266 2460948http://www.deneysan.com

Detaylı

AYVAZ EURO-QUALIFLEX (AEQ) ÜYESİDİR. www.ayvaz.com

AYVAZ EURO-QUALIFLEX (AEQ) ÜYESİDİR. www.ayvaz.com AYVAZ EURO-QUALIFLEX (AEQ) ÜYESİDİR. www.ayvaz.com ESNEK SPRİNKLER BAĞLANTI HORTUMLARI (FM / VdS) Sprinkler sistemleri, yangını otomatik olarak algılayan ve bağlı bulundukları boru hattından aldıkları

Detaylı

Kaç çeşit yara vardır? Kesik Yaralar Ezikli Yaralar Delici Yaralar Parçalı Yaralar Enfekte Yaralar

Kaç çeşit yara vardır? Kesik Yaralar Ezikli Yaralar Delici Yaralar Parçalı Yaralar Enfekte Yaralar YARALANMALAR YARA NEDİR? Bir travma sonucu deri yada mukozanın bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar etkilenebilir. Derinin koruma özelliği bozulacağından enfeksiyon

Detaylı

Nexco Flask. Laboratuvar kompozitleri ile pres tekniği için mufla. Çabucak venerleme

Nexco Flask. Laboratuvar kompozitleri ile pres tekniği için mufla. Çabucak venerleme SR Nexco Flask Laboratuvar kompozitleri ile pres tekniği için mufla Çabucak venerleme Birçok küçük bileşen harika bir sonuç ortaya çıkarıyor Esneklik her detaya yansıtılıyor Uzmanlar tarafından geliştirildi

Detaylı

TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ

TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 NİÇİN KORUYUCU GAZ KULLANILIR? 1- Ergimiş kaynak banyosunu, havada mevcut olan gazların zararlı etkilerinden

Detaylı

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROTEZ LABARATUVAR HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO: KLN-PR-2 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1.AMAÇ: Protez laboratuarındaki hizmetlerin düzenlenmesidir. 2.KAPSAM: Laboratuarda verilecek tüm hizmetleri,

Detaylı

Morita 3D Accuitomo. 3D Accuitomo Dünyanın ilk DVT cihazı

Morita 3D Accuitomo. 3D Accuitomo Dünyanın ilk DVT cihazı Morita 3D Accuitomo 3D Accuitomo Dünyanın ilk DVT cihazı 3D ACCUITOMO 170 Dijital Volumetrik Tomografi CİHAZIN KONSEPTİ: Yüksek Çözünürlük 14 Bit Gri Skalası, 80 Mikronküp Kadar Küçük Voxel Ölçüsü ve 4

Detaylı

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ SIVA UYGULAMA KILAVUZU

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ SIVA UYGULAMA KILAVUZU ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ SIVA UYGULAMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. SIVA İMALATI... 3 1.1. Sıva harcının hazırlanması... 3 1.2. Sıva harcının tatbik edilmesi... 3 1.3. Sıvamada yardımcı makine ve aletler...

Detaylı

EXTERNAL NAZAL SPLİNT SERİSİ TEKNİK ŞARTANMESİ

EXTERNAL NAZAL SPLİNT SERİSİ TEKNİK ŞARTANMESİ EXTERNAL NAZAL SPLİNT 15-28 SERİSİ TEKNİK ŞARTANMESİ 1-Uygulaması kolay ve hızlı 2-Ürün köpük silikon üzerinde ince /hafif alüminyum tabaka halinde bulunmalıdır. 3-Ürünün üzerindeki alüminyum parça sayesinde

Detaylı