Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu."

Transkript

1 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu.

2 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 3»Dürüst davranışı, güvenilir bir ortaklık ve işbirliği için daimi ön şart olarak görmekteyiz.«dr. Christine Hohmann-Dennhardt Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Dürüstlük ve Hukuk Bölümü

3 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 5 İçerik. 7 Önsöz. 8 Esaslarımız. 10 Çalışma standartlarımız. 12 İş ilişkilerimiz. 14 Çevre & Güvenlik için sorumluluğumuz. 16 Prensiplerimize uyulması. 17 Dürüst davranılması. Sizi desteklediğimiz gibi.

4 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 7 Değerli iş ortaklarımız, Otomotiv alanında 125 yıldan fazladır süregelen bir gelenekle dünya çapında faaliyet gösteren bir kuruluş olan Daimler, toplumsal bir sorumluluğa sahiptir. Bu sorumluluk değer odaklı kurumsal yönetimin ön şartı ve aynı zamanda sonucudur. Başarımızda iş ortağımız olarak siz de önemli bir paya sahipsiniz. Bağlılığınız vizyonlarımızı gerçekleştirmemize ve müşterilerimize mükemmel ürünler ve birinci sınıf çözümler sunabilmemize önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Gelecek için de niyetimiz, iş ortaklarımız ile birlikte otomobil ve mobilitenin gelişimini devamlı ve başarılı bir biçimde şekillendirmektir. Bu bağlamda, etik davranış konusunda ortak değerlere ve anlayışa sahip olmamız önemlidir. Dürüstlük dört kuruluş değerimizden biridir ve iş faaliyetlerimizin temelini oluşturur. Yasalara uymak, temel etik değerlere saygı göstermek ve tutarlılık bu temelin doğal bileşenleridir. Çünkü uzun vadede sadece oyunun kurallarına uyduğumuz takdirde başarılı olabilmemiz mümkündür. Saygın toplulukların daima en iyi değer oluşturan topluluklar olduğuna eminim. Kurumsal faaliyetlerimizde Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (KIS) prensiplerini dikkate almaktayız. Kofi Annan tarafından başlatılan bu inisiyatifin kurucu bir üyesi olarak bu prensiplerin şekillenmesinde önemli rol oynuyoruz ve 2011 yılından beri LEAD grubunun üyesiyiz. Tüm yönergelerimiz, özellikle de temel davranış kurallarımız KIS prensiplerine dayanmaktadır ve Daimler temel değerleri ile uyum içerisinde bulunmaktadır. Bu prensiplere atfen, kuruluşumuzda ve sizinle işbirliğimizde varolan dürüst tutumu sağlamak için çalışanlarımız ile birlikte oluşturduğumuz kurallarımızı ve prensiplerimizi dikkate alırız. Bu ilkeler davranışlarımızın ölçütüdür ve insan / çalışan haklarına dikkat edilmesi, çevrenin korunması ve yolsuzluğa karşı mücadele konularında bize sorumluluklar getirir. Biz, girişimci sorumluluğunun sadece işyerlerimiz ile sınırlı olmadığına inanmaktayız. Bundan dolayı standartlarımız aynı zamanda iş ortaklarımızdan da beklediğimiz ölçütlerdir. Sizinle beraber, sadece değerleri ve dürüstlüğü baz alan iş faaliyetlerinin sürdürülebilir bir ekonomik başarı sağlayacağı anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu broşür dürüstlük ile ilgili esaslarımızın ve beklentilerimizin kısa bir sunumunu içermektedir ve karmaşık iş yaşamında ortak sorumluluklarımıza dikkat çeken bir kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır. Etik standartlarımızı karşılayabilmemiz için hepimizin aynı doğrultuda hareket etmesi gerekmektedir. Lütfen bu tutumun kendi iş ortaklarınıza da yayılmasını sağlayın ve bu broşürdeki esaslara uymaları için çaba gösterin. Desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Dr. Christine Hohmann-Dennhardt Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Hukuk ve Uygunluk

5 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 9 Esaslarımız. Küresel faaliyet gösteren firmaların, kendilerine destek sağlaması ve devamlılık arzeden işlerinde yol göstermesi amacıyla, evrensel manada geçerli değerlere ve davranış standartlarına ihtiyacı vardır. Söz konusu olan, hangi iş alanında veya hangi kıtada faaliyet gösterdiğimizden bağımsız olarak ortak bir doğru ve yanlış anlayışı olmasıdır. Sadece kurallara uymamızın dışında, Daimler ortak değerlere sahip dürüst bir kurum kültürünü de hedefler. Bu yaklaşımı tüm çalışanlarımızdan ve aynı zamanda tüm iş ortaklarımızdan da bekliyoruz. Bu kapsama anlaşmalı firmalar, sözleşmeli bayiler, genel temsilcilikler, tedarikçiler, üstyapıcılar ile satış, pazarlama ve sponsor anlaşmalı firmalar gibi iş ortaklarımızı dahil etmekteyiz. Elinizdeki broşürde yer alan ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Anlaşmaları çerçevesinde oluşturulmuş esaslar tüm dünyadaki çalışanların ve iş ortaklarının davranışları için bağlayıcı ölçütlerdir. Bunlara ilaveten, Daimler iş ortaklarının geçerli tüm kurallara ve yasalara uymasını bekler. Bilmemek cezadan muafiyet getirmediği için herkes ilgili kurallar hakkında bilgi edinmekle yükümlüdür. Ulusal mevzuat ve uluslararası anlaşmalar ile sektör standartlarının ilgili konuları ele aldığı durumlarda daima daha sıkı olan hükümler geçerlidir. İş faaliyetlerimizde Birleşmiş milletler İnsan Hakları Beyannamesi ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Çokuluslu İşletmeler Genel İlkeleri bağlayıcı bir referans kapsamı oluşturur. Faaliyetlerimizdeki diğer bir kılavuzumuz, Daimler içerisinde Birleşmiş Milletler KIS çerçevesinde uygulanan»sosyal Sorumluluk Esasları«dır yılında KIS inisiyatifine katılarak Daimler, insan hakları, çalışma standartları, çevrenin korunması ve yolsuzluğa karşı olma konularında bu prensiplere uymayı ve aktif olarak teşvik etmeyi kendine görev kabul etmiştir.

6 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 11 Esaslarımız. Çalışma standartlarımız. Bizim için girişimcilik ve toplumsal sorumluluk birbirinden ayrılmaz. Küresel çalışan bir kuruluş olarak üretim tesislerimiz, bayilerimiz ve bölgesel temsilciliklerimiz vasıtasıyla işveren ve müşteri olarak birçok ülkede faaliyet göstermekteyiz. Bu, bize bulunduğumuz yerlerdeki sosyal çevreyi aktif olarak şekillendirmek ve standartlar oluşturmak konusunda hem görev yaratmakta, hem de fırsat oluşturmaktadır. İş başarımızın çalışanlarımızın uzmanlığına ve bağlılığına dayandığının bilincindeyiz. Bundan dolayı, mümkün olan en iyi çalışma koşullarını hedeflemekteyiz ve iş ortaklarımızdan da aynısını beklemekteyiz. Daimler in Stuttgart - Bad Cannstatt daki motor üretimi endüstri standartlarını belirliyor. İnsan Hakları na uyulması. Daimler ve iş ortakları uluslararası insan haklarının gözetilmesini ve hiçbir şekilde ihlal edilemeyeceğini kabul eder ve destekler. Serbest iş seçimi. Daimler ve iş ortakları zorla çalıştırmaz veya zorunlu çalışmaya izin vermez. Çalışanlar belirli bir süre dahilinde iş ilişkisini feshetme özgürlüğüne sahip olmalıdır. Çocuk işçiliği. Daimler ve iş ortakları çocuk işçiliğinin etkili şekilde engellenmesine destek olur. Çocukların gelişimine engel olunmamalı, güvenlik ve sağlıkları tehlikeye atılmamalıdır. Fırsat eşitliği. Daimler ve iş ortakları fırsat eşitliğini koruma ve her türlü ayrımcılığı yasaklama konusunda kendini yükümlü kılar. Cinsiyet, ırk, engellilik, etnik köken, din, yaş, cinsel tercih veya cinsel kimlik nedeniyle çalışanlara farklı davranılamaz. Örgütlenme özgürlüğü. Daimler ve iş ortakları, çalışanların olumsuz sonuçlardan korkmak zorunda kalmadan işyeri yönetimi ve çalışma koşulları hakkında açıkça fikir alışverişinde bulunabilmelerini güvence altına alır. İşçilerin birleşme, bir sendikaya üye olma, temsilci seçme ve seçilme haklarına saygı duyar. Ücretlerde, çalışma saatlerinde ve sosyal yardımlarda adillik. Daimler ve iş ortakları maaş ödemeleri ve sosyal yardımlarda, kanunlarda belirtilmiş asgari ücret, mesailer ve yasal sosyal yardımları dikkate alır. Çalışma saatleri geçerli yasalar, sektör standartları ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Anlaşmaları ndan mevcut en sıkı düzenlemeye göre ayarlanmalıdır. İş güvenliği ve sağlık. Daimler ve iş ortakları çalışma yerindeki güvenlik ve sağlığı minimum olarak ilgili ulusal kanunlar çerçevesinde sağlar ve çalışma yerinin iyileştirilmesi için sürekli gelişmeyi destekler. İş, çalışanların sağlığını tehlikeye atmadan görevlerini yerine getirebileceği ve güvenli olacak bir şekilde düzenlenmelidir. Buna işyeri hekimliği ve iş güvenliğinin yanı sıra işyeri ergonomisi ve sağlık teşvikleri de dahildir.

7 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 13 Esaslarımız. İş ilişkilerimiz. Sadece mükemmel ürünler ve hizmetler ile değil, aynı zamanda etik olarak kusursuz davranış ile de ölçütler oluşturmak istiyoruz. Karmaşık iş ilişkileri göz önüne alındığında hem ahlaki hem de hukuki açıdan sorumluluğu sadece kendi davranışlarımız için değil, aynı zamanda iş ortaklarımızın faaliyetleri için de üstleniriz. Yüksek etik standartlarımızı sadece tüm iş ortaklarımız elbirliği ile çalıştığında ve ortak bir değer anlayışını paylaştığında sürekli kılabiliriz. Daimler değerler anlayışının tüm iş ilişkilerinde paylaşılması. Çıkar çatışmalarının önlenmesi. Daimler ve iş ortakları sadece görevleri dahilindeki hedefler doğrultusunda karar verirler ve kişisel çıkar yaratabilecek durumlardan kaçınırlar. Yolsuzluğun engellenmesi. Daimler ve iş ortakları rüşvet yöntemlerini tolere etmez ve bunları engelleyici aksiyonlar alır. Tüm iş faaliyetlerinde ve ilişkilerinde dürüstlük en yüksek düzeyde olmalıdır. Anlaşmalı firmalar konusunda özen gösterilmesi. Daimler ve iş ortakları sorumluluğu sadece kendileri için değil, aynı zamanda anlaşmalı firmaları için de üstlenir. Yeni anlaşmalı firmalarda sözleşmeli bir bağlılığa girmeden önce riske dayanan bir dürüstlük incelemesi yapılmalıdır. Mevcut anlaşmalı firmalarda da bu inceleme düzenli olarak ve dürüstlük konusunda bir şüphe oluştuğunda; örneğin ortaklık yapısında önemli değişiklikler ortaya çıktığında yapılmalıdır. Sıkı dış ticaret kontrolü. Daimler ve iş ortakları malların, hizmetlerin ve bilgilerin ithalatı ve ihracatı ile ilgili geçerli tüm yasalara uymaya dikkat eder. Veri ve bilgilerin koruması. Daimler ve iş ortakları çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin ve anlaşmalı firmaların kişi bazında verilerinin korunması ile ilgili geçerli tüm yasaları dikkate alır. Adil rekabet. Daimler ve iş ortakları adil rekabete dikkat ederler. Özellikle rekabet yasaları olmak üzere rekabeti koruyan ve teşvik eden yasalara uyarlar. Rakiplerle anlaşmalar ve serbest pazar kurallarını ihlal eden faaliyetler yasaklanmıştır. Firma sırlarının korunması. Daimler ve iş ortakları firma sırlarını koruma konusunda çalışanlarını yükümlü kılar. Gizli içerikler yayınlayamaz, üçüncü kişilere verilemez veya başka bir şekilde kullanıma sunulamaz.

8 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 15 Otomobil üretiminin öncüsü olarak isteğimiz iş ortaklarımız ile birlikte mobilitenin geleceğini güvenli ve sürdürülebilir bir biçimde şekillendirmektir. Daimler kendini mümkün olan en kalıcı ürünleri ve üretim tekniklerini geliştirmek için öncü olarak nitelendirmektedir ve lokasyonlarında yaşam ve çevre kalitesini iyileştirmeye önem verir. Bu manada çevrenin korunması, güvenlik ve sağlık diğer hedeflerden ayrı tutulmamıştır; aksine uzun vadede değer yaratmayı hedefleyen kuruluş stratejisinin ayrılmaz parçalarıdır. Rastatt Mercedes-Benz fabrikası, çevre dostu üretim konusunda en yüksek standartları belirliyor. Esaslarımız. Çevre & güvenlik için sorumluluğumuz. Çevre dostu üretim. Günümüzdeki ve gelecekteki nesiller için çevreyi korumak ve geçerli tüm yasa ve kurallara uymak Daimler ve iş ortaklarının temel görevidir. Üretimin tüm safhalarında çevreye uyumluluk mümkün olan en geniş kapsamda sağlanmalıdır. Sürdürülebilir bir büyümeye paralel olarak kuruluşumuz, çevrenin aktif ve sürekli gelişen bir biçimde korunması ve çevreye verilen zararların daha da azaltılması konusunda kendini yükümlü görür. Enerji ve sudan tasarrufu arttıran, emisyon ve atık oranı düşük seviyede olan teknolojilerin kullanılması ve geliştirilmesinin bu noktada büyük önemi vardır. Çevre dostu ürünler. Tüm ürünler kendi segmentinin çevre koruma standartlarını karşılamak zorundadır. Buna kullanılan tüm malzemeler ve doğaya karışma süreleri dahildir. Çevreye karıştıklarında bir tehlike oluşturabilecek tüm kimyasallar ve diğer maddeler önceden tanımlanmış olmalıdır. Bu maddelerin güvenli bir biçimde taşınabilmesi, depolanabilmesi, geri dönüştürülebilmesi, tekrar kullanılabilmesi ve imha edilebilmesi için bunlarla ilgili bir Tehlikeli Madde Yönetimi uygulaması oluşturulmalıdır. Ürün güvenliği ve kalitesi. Tüm ürünler ve hizmetler teslimat esnasında ilgili sözleşmede kalite ve aktif / pasif güvenlik ile ilgili belirlenmiş kriterlere uygun olmak zorundadır ve güvenli bir biçimde kullanım amaçlarını yerine getirmelidir. Daimler ve iş ortakları ürünlerinin kullanıcılarına, ürünle çalışılması ve kullanımı esnasındaki olası riskleri uygun şekilde bilgilendirmekle yükümlüdür. Ürün sorumluluğu ile ilgili hukuki talepler teknik ve hukuki açıdan değerlendirilir ve ürün onay sürecinde garanti altına alınır.

9 Etik bir iş ortamı. Hepimizin ortak sorumluluğu. 17 Prensiplerimize uyulması. Dürüst davranılması. Sizi desteklediğimiz gibi. Daimler için etik esaslar seçenek değil, davranış ilkesidir. Hiçbir ticari anlaşmanın kuruluşumuzun ününü tehlikeye atmaya değmeyeceğini düşünüyoruz ve aynı anlayışı iş ortaklarımızdan da bekliyoruz. İş ortaklarımız kendi davranışlarını ortak kabul görmüş değerlere göre şekillendirmek ve bunu sürekli uymakla yükümlüdürler. Mevcut esaslar ve bu konulardaki sorumluluklar çalışanlara bildirilmelidir. Etik iş ortamı konusunda daha yüksek gereksinimleri karşılamak adına, iş ortaklarımız daha sıkı düzenlemeler yapabilirler. Bilgi sunumları. Bu broşürün yanı sıra size başka bilgi kaynakları da sunulmaktadır. daimler.com Company Corporate Governance Compliance linki vasıtasıyla Daimler uygunluk (Compliance) organizasyonu ve ticari davranış standartları hakkında daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Daimler AG sürdürülebilirlik raporuna sustainability.daimler.com adresinden ulaşabilirsiniz. Tedarikçiler için Daimler tedarikçi portalı (Daimler Supplier Portal) merkezi iletişim platformudur. daimler.covisint.com adresinde güncel haberlerin yanısıra ilgili tüm düzenlemeleri ve Daimler ile işbirliğiniz noktasında önemli bilgileri bulabilirsiniz. Aşağıdaki link vasıtasıyla Birleşmiş Milletler Evrensel Paktı hakkında bilgi alabilirsiniz: Eğitim olanakları. Daimler iş ortakları için bu broşürdeki önemli içerikler ile ilgili eğitimler sunmaktadır. Eğitimler web üzerinden veya sınıf ortamında olarak yapılır. İş ortaklarımız bu konuda Daimler tarafından bilgilendirilir ve davet edilir. Hatalı bir tutumla karşılaşmanız durumunda. Daimler in ve iş ortaklarının çıkarları ve korunmaları için kural ihlallerine dikkat etmeliyiz. Hatalı tutum çalışanlarımızın ağır ihlalleri ile ilgiliyse, lütfen Daimler Business Practices Office (BPO) e başvurunuz. Daimler ile işbirliğinde çalışanlarınızın hatalı bir tutumunu gösteren somut uyarılar farkederseniz, bunu gecikmeden araştırın ve ağır ihlaller olması durumunda bize haber verin. BPO nun güncel iletişim bilgilerini internet sitemizde daimler.com Company Corporate Governance Compliance The Business Practices Office (BPO) linki vasıtasıyla bulabilirsiniz.

10 Our brands. Mercedes-Benz Cars Daimler Trucks Mercedes-Benz Vans Daimler Buses Daimler Financial Services

11 Daimler AG Stuttgart, Germany

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz 2 Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler Giriş Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz oluşturan 10 ilkeye bağlıdır. Bu ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

CODE OF CONDUCT. Tedarikçiler ve İş Ortakları İçin

CODE OF CONDUCT. Tedarikçiler ve İş Ortakları İçin CODE OF CONDUCT Tedarikçiler ve İş Ortakları İçin Versiyon: 2.0 Geçerlilik başlangıç tarihi: 01 Ocak 2015 İletişim: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München

Detaylı

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları

Nisan 2011. Tedarikçi Davranı Kuralları Nisan 2011 Tedarikçi Davranı Kuralları Group_SupplierCodeofConduct_April2011_TUR.doc 1 GİRİŞ Sodexo için işlerin yürütülmesinde yüksek etik kuralları çok önemlidir. Bu sebepten dolayı ilişkide olduğumuz

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 Sosyal Sorumluluk Politikamız Bu politika Formplast ın, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizi ve

Detaylı

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER Davranış Kuralları 1. Giriş Dachser de tüm davranışların temeli ulusal ve uluslararası düzeyde yasal olarak bağlayıcı

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Türkiye'deki Tek Üniversite İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANAYASASI Biz, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi nin paydaşları; gelecek kuşaklara daha yaşanabilir

Detaylı

Code of Conduct ımız.

Code of Conduct ımız. Code of Conduct ımız. Değerleri birlikte yaşamak. Beraber değerler yaratmak. Deutsche Telekom!" === İçindekiler Önsöz 4 Ön açıklamalar 6 Şirket prensibi 6 Yürütme 7 Uygulama ve geçerlilik 7 Hukuk ve ahlak

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu olarak tüm şirketlerimizde İnsan Kaynakları yönetiminde uyguladığımız değerleri açıklamaktır. 2. KAPSAM Doğan

Detaylı

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 Hazine Müsteşarlığı'nın yayınladığı 27.04.2011 tarih ve 2011/8 sayılı "Sigorta Şirketi ve Reasürans Şirketi ile Emeklilik Şirketlerinde

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN HAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu Politika nın amacı Doğan Grubu olarak faaliyetlerimizde temel insan haklarına gösterdiğimiz saygıyı ve çalışanlarımıza verdiğimiz değeri açıklamaktır.

Detaylı

DACHSER İş Davranış Kuralları

DACHSER İş Davranış Kuralları DACHSER İş Davranış Kuralları 1. Önsöz DACHSER'deki tüm faaliyetlerin temeli gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bağlayıcı olan düzenlemelere uymamızın yanı sıra kendi isteğimiz ile taahhüt etmiş

Detaylı

Yöneticiye Rapor Osman Şahin

Yöneticiye Rapor Osman Şahin Yöneticiye Rapor Osman Şahin Focus Styles 22-May-203'de Hazırlanmıştır Sayfa 2 2005-2009 Saville Consulting. Tüm hakları saklıdır. Bu Rapor Hakkında Bu Rapor, bir kişinin önemli çalışma alanlarındaki motivasyonlarını,

Detaylı

ICF Etik Kuralları. Müşteri: Müşteri / Koçluk Alan koçluk hizmeti verilen kişidir.

ICF Etik Kuralları. Müşteri: Müşteri / Koçluk Alan koçluk hizmeti verilen kişidir. ICF Etik Kuralları Önsöz ICF, koçlukta mükemmelliğin korunması ve teşvik edilmesinde kararlıdır. Bu nedenle, ICF tüm üyeleri ve unvanlı koçlarından (koçlar, mentor koçlar, koç süpervizörleri, koçluk eğitmenleri

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK

ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK Etik Kavramı ETİK DEĞERLER VE DÜRÜSTLÜK Etik kelimesi köken olarak Eski Yunan'a kadar gider. Etik evrensel olarak kabul gören kurallardır. Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü, adil

Detaylı

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ

DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ LEASEPLAN ÇALIŞANI OLARAK SORUMLULUKLARIMIZ 05.06.2015 DAVRANIŞ YÖNETMELİĞİMİZ 1. İş yönetimi 2. Değerlerimiz 3. Yönetmelik Genel İlkeleri 4. Müşterilerimiz, Tedarikçilerimiz ve

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

TSKB Sürdürülebilirlik Politikası & Klavuzu

TSKB Sürdürülebilirlik Politikası & Klavuzu TSKB Sürdürülebilirlik Politikası & Klavuzu Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Sürdürülebilirlik Politikası ve Kılavuzu TSKB Sürdürülebilirlik Politikası ve Klavuzu, 30 Kasım 2012 tarihinde TSKB Yönetim Kurulu

Detaylı

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9 Putzmeister Grubu Page 1 of 9 Yönetimin Önsözü Putzmeister dünya çapında faaliyet gösteren bir firma olup, meşru ve temel etik ilkeler ile bağlayıcı davranış standartlarına uygun eylem ve hareketlere büyük

Detaylı

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık...

...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... ...Türev Piyasalarda Yılların Deneyimi......Etkin Kurumsal Risk Yönetimi Çözümleri......Sermaye Piyasalarında Stratejik Danışmanlık... Deriva İle Tanışın Deriva Danışmanlık ve Eğitim reel ve mali sektör

Detaylı

Sosyal Standartlar 1. Sosyal Standartlar

Sosyal Standartlar 1. Sosyal Standartlar Sosyal Standartlar 1 Sosyal Standartlar 2 Sosyal Standartlar İçindekiler Önsöz 3 1. Uygulama Prosedürü 4 2. Mesai Saatleri, Ücretler ve İzin Hakkı 5 3. Ayrımcılık 5 4. Çocuk İşçiliği ve Zorla Çalıştırma

Detaylı

TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Kurum İçi Bilgilendirme Eğitimi ISO 9001 NEDİR?

TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Kurum İçi Bilgilendirme Eğitimi ISO 9001 NEDİR? ISO 9001 NEDİR? ISO 9001, tüm imalat ve hizmet şirketleri için hazırlanmış olan ve Kalite Yönetim Sistemi nin gereklerini belirleyen uluslararası bir standarttır. Kurumun mal veya hizmet üretimindeki tüm

Detaylı

ONARILMIŞ FREN KALİPERİ İÇİN GERİ VERME PROSEDÜRLERİ

ONARILMIŞ FREN KALİPERİ İÇİN GERİ VERME PROSEDÜRLERİ ONARILMIŞ FREN KALİPERİ İÇİN GERİ VERME PROSEDÜRLERİ www.hella-pagid.com ONARILMIŞ FREN KALİPERİ En yüksek güvenlik standartlarını garanti eder Son tüketicinin giderek artan uygun fiyatlı ve kaliteli onarım

Detaylı

Compass Group Ahlak Kuralları

Compass Group Ahlak Kuralları Compass Group Yayın 1.2 Compass Group & BM Küresel Sözleşme Alanımızda dünya lideri olarak, temin ettiğimiz hizmetlerin kalitesi için ve işimizi profesyonel ve etik şekilde yapmamız amacıyla çok yüksek

Detaylı

RESPECT Projesi: TEDARİKÇİLER için Eğitim. Modül 1 KSS & Günümüzde Sorumlu Satın Alma Uygulamaları

RESPECT Projesi: TEDARİKÇİLER için Eğitim. Modül 1 KSS & Günümüzde Sorumlu Satın Alma Uygulamaları RESPECT Projesi: TEDARİKÇİLER için Eğitim Modül 1 KSS & Günümüzde Sorumlu Satın Alma Uygulamaları GİRİŞ VE BAĞLAMIN OLUŞTURULMASI Kurumsal Sosyal Sorumluluk nedir? "İşletmelerin Toplum Üzerindeki Etkilerine

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası

Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Yapı Kredi Finansal Kiralama A. O. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nın ( Şirket ) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ücretlendirme Politikası Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin (Banka) faaliyetlerinin kapsamı ve yapısı ile stratejileri, uzun vadeli hedefleri ve risk yönetim yapısına

Detaylı

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi

Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yüz Yüze Projesi Sorumlusu Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Uluslararası Af Örgütü insan haklarına saygı gösterilmesi, insan hakları ihlallerinin engellenmesi ve bu hakların korunması için çalışan

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

amfori BSCI Sistem Kitapçığı Şablon 3

amfori BSCI Sistem Kitapçığı Şablon 3 2018 amfori BSCI Sistem Kitapçığı Şablon 3 Şablon 3: Küçük Toprak Sahipleri ve Aile Çiftlikleri için Değerlendirme amfori BSCI Sistem Kitapçığı nın bu şablonu, aşağıda verilen türlerdeki iş ortakları hakkında

Detaylı

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM... 3... 5... 7... 9...11...13...15...17...19 HAKKIMIZDA Türkiye nin finans

Detaylı

2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Türkiye İstişareleri. Özel Sektör Katılımı

2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Türkiye İstişareleri. Özel Sektör Katılımı 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi Türkiye İstişareleri Özel Sektör Katılımı Genel Bilgi Binyıl Kalkınma Hedefleri nin sonuna yaklaşırken, hedef olan 2015 yılı sonrasında ve önümüzdeki on yıllarda Türkiye toplumunun

Detaylı

ULUSAL VEYA ETNİK, DİNSEL VEYA DİLSEL AZINLIKLARA MENSUP OLAN KİŞİLERİN HAKLARINA DAİR BİLDİRİ

ULUSAL VEYA ETNİK, DİNSEL VEYA DİLSEL AZINLIKLARA MENSUP OLAN KİŞİLERİN HAKLARINA DAİR BİLDİRİ 209 ULUSAL VEYA ETNİK, DİNSEL VEYA DİLSEL AZINLIKLARA MENSUP OLAN KİŞİLERİN HAKLARINA DAİR BİLDİRİ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nun 20 Aralık 1993 tarihli ve 47/135 sayılı Kararıyla ilan edilmiştir.

Detaylı

www.ankaraisguvenligi.com

www.ankaraisguvenligi.com İş sağlığı ve güvenliği temel prensiplerini ve güvenlik kültürünün önemini kavramak. Güvenlik kültürünün işletmeye faydalarını öğrenmek, Güvenlik kültürünün oluşturulmasını ve sürdürülmesi sağlamak. ILO

Detaylı

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması

2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması 2. GÜN : Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Vaka : İstihdam ve Ekonomi Bakanlığında Değer Uygulaması Tapio Laamanen 11 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığının Stratejik Başlama Noktaları Temel

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Yünsa da da

Detaylı

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI DOĞAN GRUBU TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu nun tedarikçileri ile ilişkilerinde gözettiği standartları ve temel ilkeleri açıklamaktır. Doğan Grubu,

Detaylı

YA DA BİR YOL YAPARIZ.

YA DA BİR YOL YAPARIZ. 1 SONUCA ULAŞMAK İÇİN; YA BİR YOL BULURUZ YA DA BİR YOL YAPARIZ. 2 İçindekiler Tablosu ÖNSÖZ... 3 İlkelerimiz... 4 Çalışma Prensiplerimiz... 5 Çalışma Prensiplerimizin Uygulanması... 5 Kalite Yönetim Sistemi...

Detaylı

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç: Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı SAF GYO A.Ş nin ( Şirket ) faaliyet gösterdiği sektörde

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ Dr. Emre BALIBEK Genel Müdür Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü E-posta: emre.balibek@hazine.gov.tr İÇERİK Hazinede

Detaylı

Faaliyet gösterdiğimiz tüm işletmelerimizde ve icraatlerimizde ana odak noktası olarak sürdürülebilirlik ile sürekli iyileştirme için çalışıyoruz.

Faaliyet gösterdiğimiz tüm işletmelerimizde ve icraatlerimizde ana odak noktası olarak sürdürülebilirlik ile sürekli iyileştirme için çalışıyoruz. ELECTROLUX TEDARİKÇİ İŞYERİ STANDARDI Bu belgenin orijinal İngilizce Tedarikçi İşyeri Standardının çevirisi olduğunu unutmayın. Bu çeviri yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Uyuşmazlık olması durumunda İngilizce

Detaylı

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ

HAKKIMIZDA TEMİZLİK HİZMETLERİ HAKKIMIZDA Sağlık hizmetleri / özel hastane yöneticiliği başta olmak üzere hizmet sektörünün çeşitli alanlarında edindiğimiz bilgi deneyim ve tecrübenin gücünden yararlanarak yatırım ve ticaret yolculuğuna

Detaylı

Davranış Talimatı. www.gw-world.com

Davranış Talimatı. www.gw-world.com Davranış Talimatı www.gw-world.com Son güncelleme 07/2012 DO_01_01_003_ZEN TR Önsöz Bir aile şirketi olan Gebrüder Weiss (GW) kuşaklardan bu yana etik değerleri yaşama ve aktarma sorumluluğuna sahiptir.

Detaylı

ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası

ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası ISO-BGYS-PL-02 Bilgi Güvenliği Politikası İlk Yayın Tarihi : 08.10.2015 *Tüm şirket çalışanlarının görebileceği, şirket dışı kişilerin görmemesi gereken dokümanlar bu sınıfta yer alır. ISO-BGYS-PL-02 08.10.2015

Detaylı

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ.

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. Hakkımızda UZD sürdürülebilirlik konusunda, özellikle çevre, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. İş Sağlığı

Detaylı

Sürdürülebilirlik Raporu

Sürdürülebilirlik Raporu Sürdürülebilirlik Raporu 2013-2014 İçindekiler Genel Müdürün Mesajı... 3 SET YAZILIM HAKKINDA... 4 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZ... 5 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK... 6 Genel Yaklaşımımız...6 İş Sağlığı ve

Detaylı

Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi ÖZEL ÖDÜL İDİL TÜRKMENOĞLU. İK ve Kurumsal İletişim Direktörü

Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi ÖZEL ÖDÜL İDİL TÜRKMENOĞLU. İK ve Kurumsal İletişim Direktörü 2013 2013 Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi ÖZEL ÖDÜL İDİL TÜRKMENOĞLU İK ve Kurumsal İletişim Direktörü İŞYERİNDE DEMOKRASİ Demokrasi Kim İçin? Boyner Grubu nda, işe alma, iş ilişkisi süreci,

Detaylı

FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ

FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ I. Giriş Faktoring Derneği (Dernek), faktoring şirketlerinin mesleki ve örgütsel alanda etik ilkelerine bağlı olarak çalışmaları zorunluluğu konusunda bir çerçeve oluşturmuştur.

Detaylı

EMEK BORU MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

EMEK BORU MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI EMEK BORU MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI 1 ÖNSÖZ Emek Boru Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Bundan böyle kısaca Emek Boru olarak anılacaktır.) bu kılavuzda, günümüz profesyonel iş dünyasında

Detaylı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇEVRE VE KALKINMA KONFERANSI RAPORU. (Rio de Janeiro, 3-14 Haziran 1992) ÇEVRE VE KALKINMA RİO BİLDİRİSİ

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇEVRE VE KALKINMA KONFERANSI RAPORU. (Rio de Janeiro, 3-14 Haziran 1992) ÇEVRE VE KALKINMA RİO BİLDİRİSİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇEVRE VE KALKINMA KONFERANSI RAPORU (Rio de Janeiro, 3-14 Haziran 1992) Ek I ÇEVRE VE KALKINMA RİO BİLDİRİSİ Rio de Janeiro'da 3-14 Haziran 1992'de toplanan Birleşmiş Milletler Çevre

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

Türk Ticaret Kanunu nda Kurumsal Yönetim (Corporate Governance)

Türk Ticaret Kanunu nda Kurumsal Yönetim (Corporate Governance) Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Türk Ticaret Kanunu nda Kurumsal Yönetim (Corporate Governance) İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII

Detaylı

TTGV Çevre Projeleri Grubu 13 Aralık k 2006, Ankara

TTGV Çevre Projeleri Grubu 13 Aralık k 2006, Ankara Sürdürülebilir Kalkınma ve İnovasyon: Gelişmeler, EğilimlerE TTGV Çevre Projeleri Grubu 13 Aralık k 2006, Ankara İÇERİK Kavramlar:Sürdürülebilir Kalkınma ve Eko-İnovasyon Çevre Konusunda Gelişmeler AB

Detaylı

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Misyon ve Vizyonunuz şirketinizin Stratejik Planlama piramidinin en üstünde yer alır. Misyon

Detaylı

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. 6331 sayılı İş Sağlığı ve

Detaylı

Başarıya Bağlılık Taahhüdü

Başarıya Bağlılık Taahhüdü Başarıya Bağlılık Taahhüdü İyi İş uygulamaları Lider olan BENİMLE başlar. QuestNet TM Bağımsız Temsilcisi olarak QNet ile olan görüşmelerimde dürüst ve adil olacak; tüm profesyonel etkinliklerimi, kendi

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

Duvarların içindeki sağlık...

Duvarların içindeki sağlık... KONUTLAR, İŞ MERKEZLERİ, ENDÜSTRİYEL ALANLAR... 2005 den bu yana sağlıklı yapıları sağlıklı yaşamlara dönüştürüyoruz www.sfsmekaniktesisat.com.tr AİLESİ SFS Ailesi Günümüz dünyasının baş döndüren teknolojik

Detaylı

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5

UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 UE.18 Rev.Tar/No:09.05.2011/03 SAYFA 1 / 5 1. AMAÇ Türksat İnternet ve İnteraktif Hizmetler Direktörlüğü nün bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında

Detaylı

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri Compliance TRUMPF Davranış İlkeleri Değerli personelimiz, TRUMPF şirketinde, ürünlerimizde ve süreçlerimizde ve aynı zamanda davranış şeklimizde de örnek olabilecek kalite standardı için çaba sarf ediyoruz.

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00 DAVRANIŞ KURALLARI 1 İÇİNDEKİLER TEMEL PRENSİPLER VE SORUMLULUKLAR 3 ŞÜPHE DUYULAN HALLER 3 PAZAR VE REKABET 4 Rakiplere yönelik tavır Reklam BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ 4 Fikri mülklerin korunması Verilerin

Detaylı

ETKİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ KILAVUZU * 15 Haziran 2005

ETKİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ KILAVUZU * 15 Haziran 2005 Avrupa Komisyonu SEC(2005) 791 ETKİ DEĞERLENDİRME İLKELERİ KILAVUZU * 15 Haziran 2005 Usul Kuralları (Bölüm II, SG sorumlu birimlerin sınıflandırılması + bölüm 6, s.9. Hizmetlerarası Yürütme Gruplarının

Detaylı

İç kontrol; idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde

İç kontrol; idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde İç kontrol; idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini, varlık ve kaynakların korunmasını, muhasebe kayıtlarının

Detaylı

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA

ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA MART EĞİTİMLERİ ETKİN YÖNETİM BECERİLERİ - FERDİN HOYİ 10 MART 2010- ÇARŞAMBA İNSAN ODAKLI YÖNETİM - FERDİN HOYİ 24 MART 2010 - ÇARŞAMBA EĞİTİM PROGRAMLARI Geçmişten geleceğe köprü... MART/ 2010 10 MARTT

Detaylı

EK. 1 İş denetimlerinin yasal dayanakları ve İş Teftiş Kurulu Başkanlığının görevleri

EK. 1 İş denetimlerinin yasal dayanakları ve İş Teftiş Kurulu Başkanlığının görevleri EK. 1 İş denetimlerinin yasal dayanakları ve İş Teftiş Kurulu Başkanlığının görevleri İş denetiminin bir dayanağında ILO nun 19.06.1947 tarihli ve 81 nolu Sanayi ve Ticarette İş Teftişi Hakkındaki Milletlerarası

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

Adımız kalite! Her biri sektöründe lider üstün nitelikli birçok firma kurumsal internet çözümlerinde Egebilgi yi tercih etti.

Adımız kalite! Her biri sektöründe lider üstün nitelikli birçok firma kurumsal internet çözümlerinde Egebilgi yi tercih etti. Şirketinizin prestijini, özgünlüğünü internet ortamında yansıtmak bizim işimiz! Kurumsal ve tam profesyonel bir çözüm arıyorsanız, uzun soluklu ve kaliteli işleri hayata geçirmek adına Egebilgi sizleri

Detaylı

VRD GROUP İNŞAAT. www.vardargroups.com

VRD GROUP İNŞAAT. www.vardargroups.com V VRD GROUP İNŞAAT www.vardargroups.com YUVACIK GARDEN İLE STANDARTLAR YÜKSELİYOR! HAKKIMIZDA VRD Group un temeli 2000 de atıldı. O tarihten günümüze inşaat sektöründe hizmet vermekte olan VRD Group bu

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI AKBANK T.A.Ş.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI AKBANK T.A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI AKBANK T.A.Ş. 1 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı AKBANK T.A.Ş nin ( Banka ) faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde geçerli rüşvet

Detaylı

T.C.VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C.VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C.VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yardımlaşma ve dayanışma düşüncesini yüzyıllar öncesinden insan odaklı hizmet anlayışı ile bütünleştiren ve bir medeniyet bilincine dönüştüren vakıf müessesesi günümüzde de

Detaylı

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ

ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ ETİK VE İTİBAR DERNEĞİ TEİD YÖNETİM İLKELERİ 2 TEMEL İLKELERİMİZ 3 Misyonumuz 3 Vizyonumuz 3 Amacımız 3 Değerlerimiz 3 ETİK KURALLARIMIZ 6 Faaliyet alanımız

Detaylı

İş İlkeleri Bildirgesi

İş İlkeleri Bildirgesi İş İlkeleri Bildirgesi BANKA YATIRIMLAR HAYAT SİGORTASI BİREYSEL EMEKLİLİK ING Grup (ING) global bir finansal hizmetler kuruluşudur. Misyonumuz müşterilerimize finansal geleceklerini yönetmeleri amacı

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

H1. GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Girişimcilik

H1. GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Girişimcilik H1. GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR 1.1. Girişimcilik 1. Girişimcilik nedir? a) Yaşanan çevrenin yarattığı fırsatları sezmek b) Sezgilerden düşler üretmek c) Düşleri projelere dönüştürmek d) Projeleri yaşama

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

www.ozturkmakmetal.com KURUMSAL KİMLİĞİMİZ Firmamız 1989 yılında Öztürk Makina adıyla kurulmuş olup bu tarihten itibaren çeşitli sektörlerdeki firmaların ihtyaçları doğrultusun da sac parçaların Cnc Panç

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

AB nin İstihdam ve Sosyal Politikası

AB nin İstihdam ve Sosyal Politikası AB nin İstihdam ve Sosyal Politikası Büyümenin ve istihdamın artırılması için 2005 yılında kabul edilen Yenilenmiş Lizbon Stratejisi kapsamında, Avrupa Sosyal modelini yeniden şekillendiren Sosyal Gündem

Detaylı

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Şirket) İş Etiği Kuralları, şirketin temel davranış ilkelerini kapsamaktadır. İş etiği kuralları, bir şirket

Detaylı

Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri

Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri Garanti Bankası Tedarikçi Davranış İlkeleri Şubat 2018 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Temel İlkeler... 4 4.1. Yasalara ve mevzuata uyum... 4 4.2. İnsan haklarına

Detaylı

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI

T Ü B İ T A K. TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ ve YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1514- GİRİŞİM SERMAYESİ DESTEKLEME PROGRAMI 2013 YILI ÇAĞRISI Ülke ekonomisine katma değer sağlayabilecek nitelikte yenilikçi,

Detaylı

Bir İçme ve Kullanma Suyu Şebekesinin Performansı

Bir İçme ve Kullanma Suyu Şebekesinin Performansı Bir İçme ve Kullanma Suyu Şebekesinin Performansı Dr. S. Saim EFELERLİ Alter Mühendislik. Akarsu havzaları su potansiyelinin sağlıklı olarak belirlenmesi, su kaynaklarının çeşitli amaçlar arasında dengeli

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı