ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012. 1. YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2"

Transkript

1 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde Fikir Hareketleri, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Mondros Mütarekesi ve İşgaller, Milli Mücadele Hareketinin Doğuşu ve Milli Teşkilatlar, Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun' a Çıkışı ve Anadolu'daki durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mîsak-ı Milli'nin İlanı, Büyük Millet Meclisi'nin Açılması, Kurtuluş Savaşı, Mudanya Mütarekesi, Lozan Barış Antlaşması. SMP101 Bilgisayar Destekli Çizim (cad) I Bilgisayar destekli yazılım, Temel özellikleri, Yazım kuralları, Kağıt boyutunu seçme, Dosya işlemleri, Bilgisayar destekli tasarımın ana elemanları,temel Çizim elemanları, Düzeltme ve düzenleme işlemleri, Görüntü Kontrol işlemleri, Katman hazırlama ve özellikleri. SMP103 Masif Mobilya Tek yönlü eğmeçli kesim, iki yönlü eğmeçli kesim, eğmeçli yüzeylerin kaplanması, en birleştirme, köşe birleştirme, ayak kayıt birleştirme, dişli birleştirme, tutkallama ve presleme yapma konularında bilgiler vermek. SMP105 Teknik Resim Teknik resimde kullanılan gereçlerin tanıtımı, Yazı ve antet çalışması, Çizgi ve çizgi değerlerinin anlatımı, Kesit çizimi, Ölçü ve ölçek kavramları, Mobilya sistem ve nokta detayı çizimleri. SMP107 Mobilya İmalatında Temel İşlemler El Makineleri ile kesmek ve delmek, Ağaç işleri makineleri ile kesmek ve rendelemek.

2 SMP113 Mesleki Matematik I Temel Matematiksel Kavramlar, Sayılar,Denklemler, Sayı Sistemleri,Bölme-Bölünebilme,Rasyonel Sayılar, Üslü-Köklü İfadeler,Çarpanlara Ayırma, Eşitsizlik Sistemleri,Trigonometri, Açılar, Üçgenler, Çokgenler, Çember ve Daire, Cisimlerin Alan ve Hacimleri. TUR181 Türk Dili I Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki konumu, Türk dilinin gelişimi ve tarihi devreleri, Türk dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar, Türkçenin yapım ve çekim ekleri, Türkçenin kelime türleri ve kelime grupları, cümlenin öğeleri. YDL183 Yabancı Dil I Dersin içeriği İngilizce dilinin temel dilbilgisi konularını öğretmek için tasarlanmıştır. Bu konular: To be, there is/are, have/has got, tenses, modals, passives, conditionals, noun clauses, reported speech, gerunds/infinitives konularıdır. SMP115 Bilgi ve İletişim Teknolojisi Bilgisayar sistemleri ile ilgili temel bilgiler, bilgisayar donanım ve yazılımına giriş, DOS ve WINDOWS işletim sistemleri, kelime işlem, sunu hazırlama, tablolama ve grafik uygulamaları, veritabanı kullanımı, internet, e- posta kullanımı. SMP117 Ebru I Türk Ebru sanatında bilinen tüm ebru çeşitlerinin teknik ve uygulamalı olarak öğretilmesi. Battal, taraklı, akkase, gelgit, bülbül yuvası,çiçekli ebru vb.

3 SMP109 Meslek Etiği Etik kavramı, meslek etiği, mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçları, sosyal sorumluluk. SMP111 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği İş yeri güvenliği ve tehdit edici unsurlar, Meslek Hastalıkları, Kaza ve yaralanma,iş kazalarında Yapılacak Hukuki İşlemler,İş güvenliği Mevzuatı. SMP119 İletişim İletişim nedir, iletişim süreci, iletişim sürecinin ögeleri ve iletişim türleri, iletişim modelleri ve iletişim sürecine etki eden toplumsal, kültürel, ekonomik ve siyasal ögeler.

4 2. YARIYIL AIT182 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Siyasal Alanda Yapılan İnkılâplar, Hukuk Alanında Yapılan İnkılâplar, Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan İnkılâplar, İktisâdi Alanda Yapılan İnkılâplar, Sosyal Alanda Yapılan İnkılâplar, Atatürk İlkeleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, İkinci Dünya Savaşı Yıllarında Türkiye, Jeopolitik Kavramı ve Türkiye nin Jeopolitiği. SMP102 Bilgisayar Destekli Çizim II Üç Boyutlu modelleme teknikleri tarihi gelişimi ve mevcut durumu, Üç Boyutlu modelleme yöntemleri ve temel özellikler, Üç Boyutlu yazılımların temel ve geliştirilebilir özellikleri, Koordinat sistemleri tanımlama ve kullanımı, Üç boyutlu temel geometrik şekiller, Perspektif görünüşlerinin çıkarılması, Gölgelendirme ve animasyon işlemleri, Üç boyutlu montajın oluşturulması, sistemin üç boyutlu geometrik analizinin yapılması. SMP104 Ahşap Süsleme Teknikleri I Oyma, marketri, yakma, boyama tekniklerinin anlatılması, proje seçimi süreçleri ve uygulama işlemlerinin yapılması SMP106 Meslek Resim I Mobilya ve dekorasyon çizimlerinde temel kavramlar, Tarama ve özel işaretler, Kesit ve detay çizimleri, Birleştirme yöntemleri. SMP110 Mesleki Matematik II Fonksiyonlar, Trigonometri, Lineer denklem sistemleri ve matrisler,limit ve Süreklilik, Türev ve Uygulamalar, İntegral ve uygulamaları, Diferansiyel denklemler, İstatistik.

5 SMP112 Staj Staj eğitimi boyunca öğrenci, Mesleki bilgi ve becerisinin yanısıra iletişim kabiliyeti, Takım ve techizat kullanma yeteneği, Algılama gücü, Sorumluluk duygusu, Çalışma hızı, Zaman yönetimi, Grup çalışması gibi konularda öğrendiği bilgileri pratiğe dönüştürecektir. TUR182 Türk Dili II Cümlenin ne olduğu, cümlenin öğelerinin neler olduğu, bir cümlenin tahlinin nasıl yapılması gerektiği ve cümle inceleme örnekleri, cümle türleri, genel kompozisyon bilgileri, yazılı kompozisyonda kullanılacak plan, yazılı ve sözlü anlatım türlerinin neler olduğu ve bunların örnekleri, anlatım biçimleri ve paragrafta düşünceyi geliştirme yollarının neler olduğu, anlatım bozuklukları ve uygulaması, bilimsel yazıların uygulanmasında uyulacak kurallar. YDL184 Yabancı Dil II Bu dersin içeriği şu şekilde tasarlanmıştır: Adjectives and adverbs, relative clauses, adverbial clauses, pronouns, nouns, quantifiers, articles, causatives, tag questions, prepositions. SMP114 İşletme Yönetimi I İşletme kavramı, tanımı ve amaçları; işletmenin işlevleri; işletme yönetimi SMP108 Çevre Koruma Çevre kavramı, çevreye zararlı etkenler, çevre kirliliği, Sosyal ve kültürel etkenlerin değerlendirilmesi, insan ve çevre.

6 3. YARIYIL SMP201 Ahşap Levha Üretimi Doğal ve yapay kurutma, kereste üretimi, kaplama üretimi, kesme yöntemleri, lamine levha üretimi. SMP203 Bilgisayar Destekli Üretim (cam) I CAM programının iki boyutlu CAD modülü,cam programının üç boyutlu CAD modülü,cam programları ile kod yazımı, SMP205 Mekân Donatı I Kapı ve kapı çeşitleri, pencere ve pencere çeşitleri, panjurlar, merdivenler, seperatörler. SMP207 Meslek Resim II Grup mobilya net resimleri çizmek, kesitler ve taramalar,konik perspektif çizim yöntemleri SMP223 Fizik Malzeme Özellikleri, Birimler, Statik, Dinamik, Enerji, İş ve Güç, Analiz ve grafik yorumlama, Elektrostatik, Manyetizma. SMP211 Üst Yüzey İşlemleri I Üstyüzey işlemlerinin tanımı ve amaçları, üstyüzeyin önemi, tutkal ve reçine lekelerinin üstyüzey işlemlerine etkisi, ağaç malzemenin üstyüzey işlemlerine hazırlanması, renk açma işlemleri, renklendirme işlemleri ve uygulaması, koruyucu katmanın tanımı ve önemi, vernik sistemleri. SMP213 Ergonomi Mobilya Tasarımında Ergonomi, Davranışların Biyolojik Temelleri, Ergonomik Kriterler, SMP215 Döşeme Yapımı Konstrüksiyon oluşturmak, kumaş çeşitleri ve kumaş kullanım yerleri döşeme teknikleri

7 SMP219 İlkyardım İlkyardım kavramı, ilkyardımda yapılacak uygulamalar, yaralanmalar ve çeşitli yaralanmalarda yapılması gereken uygulamalar. SMP217 İşletme Yönetimi II Seri üretimin tanımı. zaman, metot ve iş etüdü. Mobilyada seri üretim aşamaları. SMP227 Sistem Analizi ve Tasarımı Sistem tasarımı, sistem uygulaması, Sistem analizi ve fizibilite, sistem akış şeması.

8 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL SMP202 Panel Mobilya İmalatı Levha Ebatlamak ve ahşap kaplamalar. Levha konstrüksiyon işlemleri ve montajı SMP204 Bilgisayar Destekli Üretim (cam) II CNC tezgâhını ve kontrol panelini kullanmak,cnc tezgâhında Parça İşlemek,Program yazmak ve uygulamak, SMP206 Mekân Donatı II Ahşap yer döşemeleri, Parke uygulamaları,tavan uygulamaları,paravan sistemleri ve duvar kaplamaları. SMP208 Yapay Levha Üretimi Yapay levha üretim yöntemleri, yapay levhaların kullanım alanları, yapay levha çeşitleri. SMP212 Mekân Projesi Çizimi Bir iş yerinin iç mekan ölçülerinin alınması, iş yeri için düşünülen yeni işleve göre, iç mekan ve mobilya tasarım projesinin hazırlanması çalışmaları. SMP210 Ahşap Süsleme Teknikleri-II Ahşap ve ahşap türleri, oymacılık, Tornalama çeşitleri ve yöntemleri, Kademeli Parça Tornalama, Yüzey boyama teknikleri ve uygulamalar. SMP216 Üretim Yönetimi Mobilya üretimi temel süreçleri, İş etüdü, Zaman etüdü, Genel akış diyagramları,

9 SMP220 Üstyüzey İşlemleri II Yüzey aşındırması, CNC sistemleri, Boya ve Vernik Uygulamaları, Serigrafi, SMP224 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Araştırma teknikleri ile ilgili temel kavramlar, Araştırmada ön hazırlık, konu/problem seçimi, Bireysel çalışmalar ve uygulamalar. SMP226 Temel Sanat Egitimi Mobilya ve Dekorasyon alanında sanat bilgilerinin yeri ve önemi; Çizim teknikleri; Çizimle ilgili örnekler ve temel terimler SMP214 Dış Mekân Mobilyaları Emprenye yöntemleri, emprenye uygulama maddeleri, kamelya üretim süreçleri SMP218 Kalite Güvencesi ve Standartları Kalite ve kalite kavramları, standartlar, Kalite kontrol faaliyetleri,kaliteyi oluşturan unsurlar, kalite geliştirme çabaları, Kalite planlama stratejileri, SMP230 Dekoratif Yüzey Boyama Desen çıkarma, ahşap ve kumaş yüzeyine desen aktarma, Ahşap boyama teknikleri. SMP222 Mesleki Yabancı Dil Yabancı dilin yeri ve önemi; Mobilya ve dekorasyon ile ilgili temel yabancı dil bilgisi; üretim öncesi, sonrası ve üretim sırasında kullanılan yabancı dil terimleri; kullanılan formlar SMP228 Ebru - II Ebru çeşitlerinin farklı materyallere uygulanması ( ahşap, cam, kumaş, alçı vb.)

10

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı

DERS BİLGİ FORMU Sipariş Alma Reklâm Tabelâcılığı Reklâm Tabelâcılığı Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMA ELEMANLARI RESMİ DERSİ. Ahşap Merdiven Çizimi. Ahşap merdiven çizimleri yapmak

AHŞAP DOĞRAMA ELEMANLARI RESMİ DERSİ. Ahşap Merdiven Çizimi. Ahşap merdiven çizimleri yapmak AHŞAP DOĞRAMA ELEMANLARI RESMİ DERSİ Dersin Modülleri Ahşap Kaplama Çizimi Ahşap Sedir Çizimi Ahşap Bölme Çizimi Ahşap Merdiven Çizimi Bahçe Mobilyası Çizimi Kazandırılan Yeterlikler Ahşap kaplama çizimleri

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili.

DERS PROFİLİ. Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem. Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6. Dersin Dili. DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Muhasebe Bilgi Sistemleri MAN552T I I 3 3 6 Ön Koşul --- Dersin Dili Ders Tipi Türkçe Zorunlu Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları

Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Model Yapım Teknikleri (MMR106) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Model Yapım Teknikleri MMR106 Bahar 1 1 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. II. FBÖ101 Genel Fizik I 4 2 5 8 FBÖ102 Genel Fizik II 4 2 5 8 FBÖ103 Genel Kimya

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Dekorasyon Teknolojisi II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X ) Uzaktan

Detaylı

2010-2011 9. SINIF. Yayın Planı

2010-2011 9. SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak ler 2- Kitaplar Soru Bankaları Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol Sınavları (DKS) Deneme Sınavları Dağılım

Detaylı

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA147 TURİZM

DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA147 TURİZM ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK İ.İ. TARİHİ1 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde Fikir

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri.

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2. Yok. Ön Koşul Dersleri. DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AİT401 7 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MAKİNE PROGRAMI

T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MAKİNE PROGRAMI T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MAKİNE PROGRAMI MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YIL DERS İÇERİKLERİ 1.YARI YIL AIT 101

Detaylı

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili

Ders Tanıtım Formu. Dersin Adı Öğretim Dili Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Gıda Mühendisliği Dizayn ve Ekonomisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 DERS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT 181 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi-I 2 0 2 2 Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son

Detaylı

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları

Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Seyrüsefer Yardımcıları (AVM310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Seyrüsefer Yardımcıları AVM310 Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL INDD 101 Temel Sanat Eğitimi I (2-6-5) 7: Sanat ve tasarım olgusunun temel unsuru olan ışık, renk, gölge,

Detaylı

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İLÇEMİZ İLKOKULLARINDA GÖREVLİ SINIF VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI (Sınıf Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri) ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ VE HER DERS

Detaylı

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS KOMPLEKS ANALİZ FM-311 3 / 1.YY 2 2+0+0 3 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI

MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Türk Dili I 2 0 2 Z

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili KlİNİK VE SAĞLIK PSİKOLOJİSİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. II.Yarıyıl Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. II.Yarıyıl Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA

Detaylı

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız.

Proje konularından istediğiniz bir konuyu seçip, hazırlamalısınız. 5. SINIF MATEMATİK PROJE KONULARI (2012-2013) Atatürk ün geometri alanında yaptığı çalışmaların ülkemizdeki geometri öğretimine katkılarını açıklayınız. Geometrik cisimlerin (prizmalar ve piramitler) günlük

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE -2. III.Yarıyıl Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE -2. III.Yarıyıl Türkçe Zorunlu Ders. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE -2 BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım I (GRT 207) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım I GRT 207 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik

DERS BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı BİLGİ FORMU Üretim Takibi Giyim Üretimi Teknolojisi Kesimcilik 64 Ders Saati Bu ders ile öğrenciye hazır giyim işletmelerinde üretimin

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

Okul Eğitimi Süresi. Ders Kredisi. Kalite kavramı, Çevre standartları

Okul Eğitimi Süresi. Ders Kredisi. Kalite kavramı, Çevre standartları DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Makine Elemanları MK-321 3/Bahar (3+0+0) 3 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Makine Elemanları MK-321 3/Bahar (3+0+0) 3 4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Makine Elemanları MK-321 3/Bahar (3+0+0) 3 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu

Detaylı

hendisliği kanı Bilgisayar MühendisliM Prof. Dr. Oya Kalıps

hendisliği kanı Bilgisayar MühendisliM Prof. Dr. Oya Kalıps Yazılım m MühendisliM hendisliği psız Yıldız z Teknik Üniversitesi Bilgisayar MühendisliM hendisliği i Bölüm B m Başkan kanı psız z YTÜ 1 Bilgisayar MühendisliM hendisliği i Eğitiminin E Amaçlar ları Bilgisayar

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Elektrik Tesisat Projeleri Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü

DERS BİLGİ FORMU Elektrik Tesisat Projeleri Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 7. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 7. SINIF TÜRKÇE 7. SINIF 1 Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2 Metindeki anahtar kelimeleri belirler. 3 Metnin konusunu belirler. 4 Metnin ana fikrini/ana duygusunu

Detaylı

AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK 2 0 0 2 İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet

Detaylı

İlçemizde görev yapan İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretimde çalışan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri

İlçemizde görev yapan İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Ortaöğretimde çalışan tüm Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2013-2014 eğitim-öğretim yılında derslerin kesimi tarihinden Temmuz ayının ilk iş gününe kadar İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında görev yapan

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları

Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Dijital Ürün Düzenleme (PR 439) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dijital Ürün Düzenleme PR 439 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM 9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / DİL VE ANLATIM İletişim, Dil ve Kültür - I İletişim, Dil ve Kültür - II İletişim, Dil ve Kültür Dillerin Sınıflandırılması ve Türk Dilinin Tarihi Gelişimi Dillerin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları BİLGİ FORMU Alan Dersin Adı Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlilikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem (Güz) 25 saat 2. Dönem (Bahar) 26 saat ARCH 110 Temel Tasarım I 2 6 10 ARCH 120 Temel Tasarım II (ön

Detaylı

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım (ORY 400) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Katılım ORY 400 Bahar 0

Detaylı

Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları

Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları Risk Yönetimi (LOJ 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Risk Yönetimi LOJ 414 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları

Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Hukuka Giriş (LAW 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Hukuka Giriş LAW 101 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

MOBİLYA YAPIMI DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler

MOBİLYA YAPIMI DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler MOBİLYA YAPIMI DERSİ Dersin Modülleri Kenar Kaplama Yüzey Kaplama Numune Yapma Modüler Mobilya Antre Mobilyası Salon Mobilyası Yatak Odası Mobilyası Genç Odası Mobilyası Çocuk Odası Mobilyası Aksesuar

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Sıcak Cam Maden Hazırlama Cam Teknolojisi Cam Ürün Üretimi

DERS BİLGİ FORMU Sıcak Cam Maden Hazırlama Cam Teknolojisi Cam Ürün Üretimi Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS YAPI MALZEMELERİ ARCH 106T 2 (3+0+0) 3 5 Ön koşul dersler Eğitim Dili Seviye

Detaylı

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları

Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Sosyal Güvenlik Hukuku (LAW 414) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Güvenlik Hukuku LAW 414 Bahar 2 0 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HİLVAN MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI. 1. SINIF I. DÖNEM Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U TS Kredi AKTS

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HİLVAN MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI. 1. SINIF I. DÖNEM Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U TS Kredi AKTS HARRAN ÜNİVERSİTESİ HİLVAN MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI 1. SINIF I. DÖNEM 1505101 Türk Dili I Z 2 0 2 2 2 Türk Dili dersinde dil, kültür, dil-kültür ilişkisi, medeniyet-kültür

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Öğretim Yılı KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2018-2019 Öğretim Yılı I. Yarıyıl TMP101 Matematik I (4 0 4 ) 4 AKTS Cebir, Polinom kavramı ve polinom işlemleri,

Detaylı

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2012) 287-291 287 KİTAP İNCELEMESİ Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri Editörler Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice

Detaylı

Form ve Strüktür Ders İzlence Formu

Form ve Strüktür Ders İzlence Formu Diploma Programı Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Yarıyıl Teorik Derse Kabul Koşulları: Uygulama Laboratuar Form ve Strüktür Ders İzlence Formu Kodu: ETB 315 Dersin Adı: Form ve Strüktür Toplam Saat AKTS

Detaylı

Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları

Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları Öngerilmeli Beton (CE 550) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Öngerilmeli Beton CE 550 Güz 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i CE 342 Betonarme (veya

Detaylı

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları

Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Hava Taşımacılığı (AVM102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Hava Taşımacılığı AVM102 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR 1 Bir dersin sunumunda, sözel anlatımlar yanında çizimler, şemalar ve grafikler kullanılması; bilginin aktarılmasında, hem duyu organı olarak gözün, hem de düşünme-ilişkilendirme

Detaylı

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI

MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI MESLEKİ GELİŞİM DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI ÇALIŞMA SORULARI 1. İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacıyla güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisine ne denir?

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA

Detaylı

Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları

Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları Bilgisayar Güvenliği (ISE 412) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Güvenliği ISE 412 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Be2, boyut çeşitliliği ile çalışma masa ve sistemlerinin gereksinimlere göre kurgulanmasına olanak sağlar. Bireysel çalışma alanlarına ve ada tipi çalışma sistemlerine

Detaylı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI BİRİNCİ HAFTA. Eğitim Görevlileri. Katılımcılar. Tüm Öğretmenler. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 20-30 Haziran 2016 MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 20.06.2016 BİRİNCİ HAFTA 2015-2016 Öğretim Yılı Sene Sonu Kurulu Toplantısı. MEB 2015-2019 Stratejik Planı nın ilgili bölümlerinin incelenmesi.

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl MÖP101 Genel Matematik 4 2 5 12 MÖP102 Soyut Matematik

Detaylı

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN Ders Programı Yardım Şekil Saygı Duygu Ulaşım Araçları Vücut Sağlık İletişim Nezaket Görsel Materyal

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları

Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları Metal Kesme Teorisi (MFGE 541) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Metal Kesme Teorisi MFGE 541 Her İkisi 2 2 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TOBB TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 I. YARIYIL TBP101 Programlama Temelleri Algoritma, Akış

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları

Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik (ISE 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilişim Teknolojilerinde Yenilik ve Girişimcilik

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 ATATÜRK

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 ATATÜRK ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2015-2016 1.YARIYIL AIT181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları

Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Tanıtım Fotografçılığı (GRT 206) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Tanıtım Fotografçılığı GRT 206 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( )

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Psikolojiye Giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2014-2015 1.YARIYIL AİT181 ATATÜRK 2 0 0 2 İLKELERİ VE İNK. TARİHİ I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet

Detaylı

ARIZA ANALİZİ. Arıza ve bakım karteksi oluşturup arşivlemek ve katalog okumak Sistem analizi yapıp tespit edilen arızaları gidermek

ARIZA ANALİZİ. Arıza ve bakım karteksi oluşturup arşivlemek ve katalog okumak Sistem analizi yapıp tespit edilen arızaları gidermek ARIZA ANALİZİ Dersin Modülleri Arşivleme ve Katalog Arıza Analiz Yöntemleri ve Arıza Giderme Kazandırılan Yeterlikler Arıza ve bakım karteksi oluşturup arşivlemek ve katalog okumak Sistem analizi yapıp

Detaylı

Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları

Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları Liderlik: Teori ve Pratik (PSY 316) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Liderlik: Teori ve Pratik PSY 316 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları

İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları İngilizce Yazı Becerisi I (ETI101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce Yazı Becerisi I ETI101 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 DERS İÇERİĞİ

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 DERS İÇERİĞİ ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL STA101 GENEL TURİZM 3 0 3 4 BİLGİSİ Turizm ile ilgilin genel bilgiler, turizmin tanımı, turizm çeşitleri, turizm işletmeleri ve kurumları, turizm endüstrisinin

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (MMR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I MMR 205 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları

Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Sistem Mühendisliğine Giriş (IE 428) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Sistem Mühendisliğine Giriş IE 428 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

Uluslararası Pazarlama (LOJ 214) Ders Detayları

Uluslararası Pazarlama (LOJ 214) Ders Detayları Uluslararası Pazarlama (LOJ 214) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Uluslararası Pazarlama LOJ 214 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı

Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı 1. Yarıyıl Kod Ders Kredi T U L AKTS 1yy TUR101 Türkçe I 2 2 0 0 2 1yy ING101 Genel İngilizce I 3 3 1 0 5 1yy RTT105 Temel Elektronik I 3 3 0

Detaylı

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları

Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Mobil Yazılım Mühendisliği (SE 570) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Mobil Yazılım Mühendisliği SE 570 Her İkisi 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları

Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları Islak Mekan Tasarımı (İÇM 304) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Islak Mekan Tasarımı İÇM 304 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje 4.01.01.02.028

ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje 4.01.01.02.028 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı ALAN ALT ALAN KODU Kalite ve Strateji Planlama Proje.01.01.0.08 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi - Etkileşimli

Detaylı

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları

Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Pazarlama- İletişim ve Reklam (SGT 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Pazarlama- İletişim ve Reklam SGT 430 Bahar 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Akustik ve Yangın Güvenliği (İÇM 352) Ders Detayları

Akustik ve Yangın Güvenliği (İÇM 352) Ders Detayları Akustik ve Yangın Güvenliği (İÇM 352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Akustik ve Yangın Güvenliği İÇM 352 Bahar 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için)

Dersin Yürütülmesi Hakkında. (Örgün / Yüz Yüze Eğitim için) (Harmanlanmış Eğitim için) (Uzaktan Eğitim için) Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Bilgisayar Destekli Teknik Resim II Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS 520000000001102 1 2 0 2 5 Ön Koşullar : Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI El sanatları Teknolojisi Alanı altında yer alan dalları yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. El sanatları programının amacı, Bireylerin,

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI (1. SINIF)

2015-2016 GÜZ YARIYILI (1. SINIF) 2015-2016 GÜZ YARIYILI (1. SINIF) ATA 151 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (AKTS:2) Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi koşullarda nasıl kurulduğu çerçevesinde, devletin temelini oluşturan Atatürk

Detaylı

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi

Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi Üniversitelerde Yabancı Dil Öğretimi özcan DEMİREL 1750 Üniversiteler Yasası nın 2. maddesinde üniversiteler, fakülte, bölüm, kürsü ve benzeri kuruluşlarla hizmet birimlerinden oluşan özerkliğe ve kamu

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili

Detaylı

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI

ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI ODTÜ G.V.O. ÖZEL KYÖD İLKOKULU 2012 2013 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının eko okullar projesi hakkında bilgilendirilmesi

Detaylı

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI Meslek Yüksekokulumuzun 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Detaylı