Haziran-2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Haziran-2016"

Transkript

1 Haziran-2016

2

3 İÇİNDEKİLER A. Yazılım Kurulumları Repetier Host Kurulum Repetier Host Programına Config Dosyası Yükleme Arduıno Kurulum Arduıno U8Glib dosyası yükleme B. Başlangıç I6S Hakkında Ürün Elime Geçince Ne yapmalıyım? Baskı Hazırlık İşlemi Tabla Hazırlık İşlemi İlk baskı C. Repetier Host Ayarları Repetier Host Menüleri Slic3r ile Dilimleme İşlemi Slic3r Configuration Ayarları Yazıcı Ayarları Manuel Bağlantı D. Sıkça Sorulan Sorular

4 A. Yazılım Kurulumları 3D Yazıcınız Ramps 1.4 ve Arduino Mega 2560 kontrol kartları tarafından yönetilmektedir. Repetier Host programı ise dilimleme işlemi yapacağınız arayüz programıdır. Ürünle beraber exe dosyaları gönderilen bu programları bilgisayarınıza kurunuz. Arduıno kurulumu hakkında size ayrı olarak gönderilen pdf dokümanını inceleyiniz.

5 Repetier Host Kurulumu 1.Adım: Kurulum dili English olarak seçilir. 2.Adım: 3.Adım:

6 4.Adım: 5.Adım : İnternet bağlantısı olmadığı taktirde Slic3r server işaretini kaldırınız aksi durumda program yüklemesi yapmaz 6.Adım:

7 7.Adım: Masaüstüne kısayol oluşturmak için 8.Adım: 9.Adım: Çalışması için tik işareti koyup Finish tıklayınız.

8 Repetier Host Programına Config Dosyası Yükleme 3D Plus Dökümanları arasında size gönderilen 3dplus_slic3r Mayıs2016 Config dosyasını bilgisayarınıza indiriniz. Slic3r Configuration ayarları File dosyası Load Config Seçim işlemini yapıp Aç butonuna tıklayınız. Tüm sayfalarda ayarları kontrol ediniz.

9 1.Adım: I Agree butonuna tıklayınız Arduino Kurulumu 2.Adım: Tüm parametreleri seçiniz 3.Adım:

10 4.Adım: 5.Adım: Tik li seçeneği işaretleyip Yükle butonuna tıklayınız. 6.Adım:

11 7.Adım:

12 Arduıno Kurulum Sonrası İşlemler 1. İlk olarak kullandığımız Arduıno kartı tanımlanır. I6S 3 boyutlu yazıcı modelimizde kullanılan kart modeli Arduıno Genuıno Mega 2560 tır. Araçlar menüsünden Arduıno Genuıno Mega 2560 seçiniz. 2. Araçlar menüsünden Port değerini seçiniz ( 3 boyutlu yazıcı bilgisayara usb kablosu ile bağlı değil ise Port seçeneği aktifleşmez).

13 1. Taslak menüsünden programa U8glib ekleyiniz. Ekleme işleminden sonra en alt kısımda U8glib olarak kütüphaneye eklendiğini göreceksiniz.

14 B. Başlangıç Bu kılavuz I6S 3 boyutlu yazıcınızı nasıl kurup baskıya başlayacağınız ve Repetier Host ara yüz programı ve Arduıno programları hakkında bilgiler içermektedir. Cihazı kurmadan önce kılavuzu dikkatlice okumanızı öneririz. Kılavuzu dikkatlice okumak cihazınızı problemsiz kurup çalıştırmanızı sağlayacaktır.

15 I6S Hakkında I6S, 3D Plus markamızın COREXY sistemine göre çalışan, sessiz ve hızlı geliştirilmiş bir 3 boyutlu yazıcıdır. Endüstriyel lazerde kesilmiş paslanmaz şase, Ürün baskı hacmi 200x200x280 mm Full LCD 128x64 Ekran Ürün nozzle çapı 0.4 mm dir. Filament çapı 1.75mm dir. Filament malzemesi PLA ve Flex dir. Güç 12 Volt 20 Amper Katman Kalınlığı mm USB Kablo ve SD Kart ile bağlanabilirlik

16 Ürün Elime Geçince İlk Olarak Ne Yapmalıyım? I6S 3 boyutlu yazıcınız ambalajlı bir şekilde size ulaşır. Siparişinizle birlikte mail olarak gönderilen dokümanlar içerisinden Repetier Host ve Arduıno exe dosyalarını bilgisayarınıza kurunuz( Kurulum anlatımları kılavuzda mevcuttur). İlk olarak ürünü dikkatlice ambalajından çıkarıp sarsıntı yapmayan bir masaya yerleştiriniz. Ambalajdan çıkan filament ayaklarını ve filamenti takınız. Tabla üzerinde kullanılmak üzere çok amaçlı bir sıvı yapıştırıcı tedarik ediniz. Ürün ısınmadan extruder kısmına müdahale etmeyiniz.

17 Baskı Hazırlık İşlemi Rulo filamenti yerine takınız. Yazıcı fişini topraklı prize takarak elektrik veriniz. Baskı işleminizi ekranın sol tarafında bulunan sd kart girişine Sd kart takarak alabilirsiniz. Yada cihazla beraber gönderdiğimiz usb kablosunu kullanarak baskı alabilirsiniz. Baskıya başlamak üzere tabla üzerine bir miktar yapıştırıcı sürüp yayınız(size gönderilen dokümanlar içerisinde yapıştırıcı sürmenin tarifi ile ilgili videoyu izleyiniz). Cihazın extruder sıcaklığını artırınız.

18 Nuzzle ayarladığınız sıcaklığa geldiğinde extruder de ki Al mandalı sıkarak kesik parça halde bulunan filamenti çekerek çıkartınız(filamentin ucunun sivri ve uzayarak geldiğini göreceksiniz. Bu tıkanma olmadığını ve sağlıklı bir filament çıkarma işlemi yaptığınızı gösterir). Yeni filamentin ucunu yan keski ile çapraz bir şekilde kesiniz. Çıkartma işleminde olduğu gibi mandalı sıkarak filamenti ittiriniz. İttirme işlemini nuzzle dan filament akışını görene kadar yapınız.

19 Tabla Hazırlık İşlemi Tabla üzerinde yapıştırıcı kalıntısı varsa temizleyerek aynayı klipsle tutturunuz. Çok amaçlı yapıştırıcıyı Y ekseni doğrultusunda sürüp X ekseni doğrultusunda ince bir tabaka halinde yayarak sürünüz( Mail dosyaları ile gönderilen yapıştırıcı sürme videosunu izleyiniz)

20 İlk Baskı İşlemi Baskı işlemini Sd Kart yada USB bağlantısı yoluyla yapabilirsiniz. 3D Plus ın tavsiyesi Sd kart kullanılmasıdır. SD Kart ile Baskı; Stl. formatında ki çizimi Repetier Host programında dilimleyip g-code haline getirdikten sonra Sd karta atarak ekranın sol tarafında ki sd kart girişine takınız. Sd karttan istediğiniz çizimi seçerek baskı işlemini başlatınız. İşlemi başlattığınızda cihaz sıcaklık ayarı yapmaya başlar. Isınma işlemi birkaç dakikanızı alacaktır. Dolayısıyla cihazın hemen harekete başlamaması normaldir. Ekran panelinden sıcaklık değişimini görebilirsiniz.

21 Nuzzle ve tabla arasında ki mesafe şekilde görüldüğü gibi sensörlü swich yardımı ile otomatik tabla kalibrasyonu yapar. Nuzzle ve tabla arası A4 kağıdı girebilecek mesafede olmalıdır. Nuzzle tablaya temas ederse motor filamenti itemediği için tık tık ses çıkartır. Nuzzle ile tabla arası olması gereken mesafeden daha yüksek ise baskı yapışma problemi yaşar. Menüye girdiğinizde sd karttan yazdır menüsüne tıklayarak yazdırma işlemini başlatınız. Yazdırma işlemi tamamlandıktan sonra tablanın soğumasını bekleyiniz. Bunun sebebi tabla sıcakken baskı parçası tabladan ayrılmaz.

22 USB Bağlantısı ile Baskı; 3D yazıcı beraberinde gelen Usb kablosu ile cihazı ve bilgisayarı bağlayınız. Bağlan seçeneğine tıklayarak manuel bağlantı sağlayınız (Bkz.Manuel Bağlantı ). Manuel bağlantı kontrollerini yaptıktan sonra oluşturduğumuz g- code ile Çalışmayı Başlat menüsüne tıklayınız. Bu sayede yazıcı g-code değerlerine göre hazırlanır. Ve baskıya başlar.

23 Repetier Host Menüleri C. Repetier Host Ayarları Objeyi kaydeder İstediğiniz objeyi seçmenizi ve tablaya yerleştirmenizi sağlar. Objeyi kopyalar. Birden fazla nesne eklediyseniz, otomatik olarak tablaya sığacak şekilde yerleştirir. Objeyi tablanın merkezini yerleştirir. Objenin boyutunu büyültüp küçültür. Objeyi istediğiniz açıda döndürmenizi sağlar. Objenin aynalanmış kopyasını oluşturur.

24 Slic3r ile Dilimleme İşlemi Objeyi yerleştirdikten sonra Slic3r ile dilimle! butonuna tıklayarak dilimleme işlemini gerçekleştiriniz. Dilimleme ayarları için Configuration ayarlarına bakınız.

25 Dilimleme işlemi sonucu elde ettiğiniz g-code u ; G-code menüsünden görebilirsiniz Baskı alacağınız parçanın g-code nu Kaydet butonunda kaydediniz Print Preview menüsünden; Baskının süresini Filament ihtiyacını görebilirsiniz.

26 Slic3r Configuration Ayarları

27 Layer Height, katman kalınlığını belirler. Bu değer arttıkça dikeydeki katmanlar belirginleşir. Değer azaldıkça baskının görsel kalitesini artırmakla beraber daha fazla katman oluşturmak zorunda olduğundan baskının süresi uzar. Açıklama; Bu değer Nuzzle Diameter değerinden küçük olmalıdır. Nuzzle çapı 0.4 mm için bu değer 0.175mm(175 micron) değerine kadar değiştirebilirsiniz. Daha hassas katman kalınlığı ile çalışmalarınız için nuzzle çapını değiştiriniz. First Layer Height, baskı yüzeyine serilecek olan ilk katmandır. Normal katman kalınlığından daha kalın olması tavsiye edilir. Bunun sebebi, baskı parçasının yüzeye daha iyi tutunmasını sağlamaktır. Açıklama; Nuzzle çapının %80değerinin üzerine çıkılmamasını tavsiye ederiz. Perimeters, değeri dikeyde dış yüzeyin kaç sıra ekstrüzyon ile oluşturacağını belirler. Bu değeri 3 ün altına düşürmemenizi tavsiye ederiz. Solid Layers, bu değerler top(üst) ve bottom (alt) tam dolu olarak kaç katman atılacağını belirler. Katman kalınlığı değerini düşürüyorsanız bu değerleri artırmanızı öneririz. Extra Perimeters If Needed, değeri seçildiği taktirde program çeper oluşturmasının sıkıntılı olacağı yüzeylerde extra çeper ilave eder. Avoid Crossing Perimeters, bu işlem ile program çeperlerin üzerinden geçmekten ve pürüz oluşturmaktan kaçınacaktır. Ancak seçilmesi durumunda dilimleme işlemi çok uzayacaktır. Detect Thin Walls, seçilmesi önerilir. Köprüleme gerektiren baskılarda köprü uygular. Seçilmesi önerilir ancak baskı süresini uzatır.

28 Repetier Host, eğer anasayfa da ki Override Slic3r Setting ifadesi aktif ise orada ki ayarları baz alarak dilimleme yapar. Aktif değil ise Configuration ayarlarına göre dilimleme yapar.

29 Infill dolgu ayarlarının bulunduğu kısımdır. Fill Density, dolgu yoğunluğunu belirlediğiniz ayardır. Yoğunluk arttıkça baskı süreside artmaktadır. Fill Pattern, dolgu desenini belirleyebilirsiniz. 3DPlus olarak line desenini öneriyoruz. Reducing Printing Time, baskı süresinin kısaltılması amacıyla yapılan ayarlardır. Solid infill every, seçeneği 0 değeri verilmediği taktirde belirlenen katmanda bir tam dolgu oluşturur. Baskı süresini uzatır. Fill Angle, dolgu açısı ayarıdır. 45 seçilmesi önerilir. Fill Pattern

30 Skirt menüsü nuzzle ucunun başka parçası çevresinde ekstrüzyon yapmasıdır. Loops, kaç tur döngü oluşturacağını belirler. Distance from object, baskı parçasından kaç mm uzaklıktan itibaren etek atacağını belirler. Skirt Height, etek yüksekliğini belirlediğiniz ayarlamadır. Genelde tek katman yeterlidir. Brim, modelin ilk katmanında oluşturulan kenarlıktır. Brim width değeri ise kenarlığın kalınlığını gösterir.

31 3 Boyutlu Yazıcılar, havada kalan baskı parçalarını oluştururken en alttan itibaren destek malzemesi oluştururlar. Bu destek malzemesinin g-code ise Repetier Host programı tarafından oluşturulur. Support Material menüsü aktif olduğu taktirde destek gerektiren tüm baskı parçaları için destek oluşturulacaktır.

32

33

34

35

36

37

38 3D Plus ürünü yazıcınız size (eğer özellikle belirtmedi iseniz) 0.4 mm çaplı nuzzle ile gönderilir. Nuzzle değişikliği yapma durumunuzda Nuzzle diameter değerini değiştiriniz. Yazıcı baskı sırasında boşluklu yapıların üzerinden geçerken filamenti geri çekme işlemi yapar. Retraction geri çekme ayarlamalarını yaptığınız menüdür.

39 Start G-Code bölümüne G29 ifadesini yazmayı unutmayınız!

40 Yazıcı Ayarları Yazıcı ayarlarının bağlantı sekmesinden öğrendiğiniz bağlantı noktasını Port seçiniz. Transfer Hızı değerinde olmalıdır.

41

42 Diameter değeri nuzzle çapıdır. Eğer özellikle nuzzle değeri belirtmedi iseniz cihazınızda 0.4mm nuzzle takılıdır. Nuzzle değerini değiştirdiğinizde Diameter değerini de değiştirmelisiniz.

43 Yazıcı baskı ölçüleri

44 Manuel Bağlantı Usb kablosu yardımıyla bilgisayar ve 3D yazıcıyı bağlayınız. Repetier Host arayüz programından Yazıcı Ayarları menüsünden Port bağlantısını ve Transfer hızı değerlerini kontrol ediniz. Bağlan sekmesine tıklayınız. Bağlantı sağlandığı zaman bu ifade yeşil renk ile görünecektir. Bağlantı sağlandıktan sonra oluşturduğunuz g-code ile Çalışmayı Başlat butonuna tıklayarak bilgisayardan yazdırma işlemine başlayabilirsiniz. Manuel kontrol menüsünü bilgisayardan usb bağlantısı ile baskı ve kontrol yapmak istediğimizde kullanacağız. Manuel kontrol menüsünden eksenleri evine çağırma, Eksenlere milimetrik hareket verme, Filament akışını gözlemleme, Extruder ve tabla sıcaklık değerlerini manuel olarak belirleyebilme, Fan ve işleme hızını manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

45 Eksenlere istediğiniz ölçüde manuel hareket verebilir ve Home a hareket sağlayabilirsiniz X/Y Z Manuel olarak filament akışı sağlayabilirsiniz

46 D. Sıkça Sorulan Sorular Sorun Olası Nedeni Çözüm Yazıcı açılmıyor? Yazıcıya güç gelmiyor Yazıcının kablosunu kontrol ediniz. Yazıcının güç kaynağından devre kartına giden kabloları kontrol ediniz. Baskı Platformu ısınmıyor? Baskı platformunu ısıtıcı güç yerinden çıkmış. Repetier Host arayüz programında tabla ısısı 0 dır. Isıtıcı tablanın güç kablosunun ilgili konnektöre bağlantısının düzgün olup olmadığını kontrol ediniz. Repetier Host tan tabla sıcaklığını kontrol ediniz. Arıza devam ederse teknik destek için bize ulaşınız. Baskı platformu ısınıyor ancak LCD ekran sıcaklığı 0 gösteriyor? Baskı platformu sıcaklık sensörü bağlantısında kopukluk vardır. Sıcaklık sensörü bağlantısını kontrol ediniz. Sorun hala çözülmedi ise teknik servise başvurunuz. Extruder ısınmıyor? Fişek yerinden çıkmıştır. Repetier Host programında extruder sıcaklığı doğru girilmemiştir. Fişek bağlantısını kontrol ediniz. Repetier Host programından extruder sıcaklık ayarlarını kontrol ediniz(bkz. Slic3r Configuration Ayarları)

47 Sorun Olası Nedeni Çözüm Nuzzle tıkanma yapıyor? Yüksek extruder sıcaklığı nedeniyle karamelize olan filamentin sert parçalar oluşturarak tıkanmaya sebebiyet verebilir. Filament tozlu olduğu için tıkanmıştır. Extruder sıcaklığını kademeli olarak azaltınız ve sonucu gözlemleyiniz. Extrudere girmeden önce filamentin sürtünme ile temizleneceği küçük bir pamuk parçası düzeneği kurunuz. Baskı sırasında nuzzle dan akan filament yetersiz geliyor? Baskı parçası tablaya tutunmuyor? İlk katmanı atarken motordan tıkırtı sesi geliyor ve filament çıkışı olmuyor? Extruder sıcaklığı düşüktür. Tabla yeterli sıcaklıkta değildir. Yapıştırıcı kullanılmamıştır. Nuzzle ucu tablaya baskı uyguluyordur. Eğer baskıya başlatmadı iseniz extruder sıcaklığını yükselterek tekrar g-code oluşturup baskıya başlatınız. Baskı esnasında filament çıkışını göremiyorsanız Tune>Nuzzle değerini yükseltiniz. Tabla sıcaklığını kontrol ediniz. Faber Castle çok amaçlı yapıştırıcı ile tarif edilen şekilde tablanın üzerindeki platforma uygulayınız. Nuzzle ucu ile tabla arasındaki mesafeyi manuel olarak artırınız.

48

49

OTOKTON.XYZ CURA DİLİMLEME YAZILIMININ KURULUMU VE OTOKTON.XYZ İLE KULLANIMI

OTOKTON.XYZ CURA DİLİMLEME YAZILIMININ KURULUMU VE OTOKTON.XYZ İLE KULLANIMI OTOKTON.XYZ CURA DİLİMLEME YAZILIMININ KURULUMU VE OTOKTON.XYZ İLE KULLANIMI Cura Dilimleme Programı açık kaynak kodlu bir yazılımdır ve sürekli güncellenmektedir. Cura Dilimleme Programında dilimlenen

Detaylı

Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi. KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI

Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi. KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI Ev & Ofis 3 Boyutlu Yazıcı Katmanlı Plastik Yığma Teknolojisi KEMiQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI KEMIQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ ve KULLANIMI KEMIQ Q1 MODELİ PAKET İÇERİĞİ 1. alyen anahtarlar kafa

Detaylı

7/24 destek hattı AirTouch Üç yıl garanti

7/24 destek hattı AirTouch Üç yıl garanti www.airties.com AirTouch Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 YM.AP.4420.UM.TR.D00REV22022010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 300 Mbps Kablosuz Yaşam Noktası Air 4420 Adım 1 Kablolama

Detaylı

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET ZERO KULLANIM KILAVUZU

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET ZERO KULLANIM KILAVUZU HAYAL ET, TASARLA, ÜRET ZERO KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon o.1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 4 A.1. BAŞLARKEN... 5 A.2. NASIL ÇALIŞIR?... 5 A.3. GÜVENLİK... 5 A.4. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ... 6 KURULUM...

Detaylı

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET KULLANIM KILAVUZU

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET KULLANIM KILAVUZU HAYAL ET, TASARLA, ÜRET KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon o.1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 4 A.1. BAŞLARKEN... 5 A.2. NASIL ÇALIŞIR?... 5 A.3. GÜVENLİK... 5 A.4. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ... 6 KURULUM...

Detaylı

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET DİLİMLEME YAZILIMLARI KILAVUZU

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET DİLİMLEME YAZILIMLARI KILAVUZU HAYAL ET, TASARLA, ÜRET DİLİMLEME YAZILIMLARI KILAVUZU Türkçe Versiyon o.1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 3 A.1. BAŞLARKEN... 4 A.2. DİLİMLEME (SLICING) YAZILIMI NEDİR?... 4 CURA... 5 B.1. CURA

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010 www.airties.com YM.AR.5050.UM.TR.D01REV08032010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu ADSL2+ 4 Port Modem Air 5050 Adım 1 Kablolama Bu doküman içerisinde anlatılan tüm işlemler aynı zamanda Air 5050 kolay

Detaylı

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası

Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Argox Yazıcılar İçin Bartender Programı Üzerinden Etiket Tasarımı Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 18.08.2017 Copyright 2017 AKINSOFT 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

CRAFTBOT 2 KABLOSUZ BAĞLANTI ÖZELLİĞİ

CRAFTBOT 2 KABLOSUZ BAĞLANTI ÖZELLİĞİ CRAFTBOT 2 KABLOSUZ BAĞLANTI ÖZELLİĞİ CraftBot 2 kullanım özgürlüğünü daha da geliştirmek için tasarlanmıştır. CrafBot Plus tan edindiğimiz tüm tüketici ve profesyonel geri bildirimleri birleştirdik. CraftBot

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

STRATOSFER KULLANIM KILAVUZU

STRATOSFER KULLANIM KILAVUZU +90 HIZLI İMALAT TEKNOLOJİLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 1 2. ANA SAYFA... 2 3. YENİ TEKLİF OLUŞTURMA... 2 3.1. MODELİN YÜKLENMESİ VE ÜRETİM SEÇENEKLERİNİN BELİRLENMESİ... 2 3.1.1. Birimler...

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET KULLANIM KILAVUZU

HAYAL ET, TASARLA, ÜRET KULLANIM KILAVUZU HAYAL ET, TASARLA, ÜRET KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon o.1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 GİRİŞ... 4 A.. BAŞLARKEN... 5 A.. NASIL ÇALIŞIR?... 5 A.. GÜVENLİK... 5 A.. ÜRÜN ÖZELLİKLERİ... 6 KURULUM... 7

Detaylı

Izmo BIU Montaj Kılavuzu

Izmo BIU Montaj Kılavuzu Izmo BIU Montaj Kılavuzu Adım 1 Ekran Montajı 4 adet / M3x20 İmbus Vida 4 adet/m3 Somun 2 adet m6x12 BB İmbus 2 adet m6 Kanal Somun 2 adet 7,19 Pul 4x20 LCD, LCD Tutucu, Pot Başlığı Adım 1 Ekran Montajı

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

RIGID3D Hobby. 3D Baskı. Tarihçe MEHMET SUTAŞ Hideo Kodama, stereolitography yö te i i e zeri i

RIGID3D Hobby. 3D Baskı. Tarihçe MEHMET SUTAŞ Hideo Kodama, stereolitography yö te i i e zeri i RIGID3D Hobby Kulla ı ı MEHMET SUTAŞ 3D Baskı Üç boyutlu baskı sa al orta da tasarla ış herhangi bir şekildeki nesnenin katı for da asıl ası işle idir. Malze e üst üste ekle erek es e oluşturulur. He e

Detaylı

1 USCPluS+ Yapılandırma Kılavuzu (SERVİS)

1  USCPluS+ Yapılandırma Kılavuzu (SERVİS) 1 www.mepsan.com.tr USCPluS+ Yapılandırma Kılavuzu (SERVİS) 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. USCPluS Bağlantı Ayarları 2. USCPluS Arayüze Giriş İşlemi 3. USCPluS Konfigürasyon Sayfası 4. USCPluS Yapılandırma

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4

ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında çalışma sayfasının özelliğine göre estetiğe uygun sayfa ayarlarını hatasız yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

Bu kılavuz EziWeigh6i ağırlık indikatörünü ilk kez kullanmanızda size yardımcı olacaktır. İçindekiler

Bu kılavuz EziWeigh6i ağırlık indikatörünü ilk kez kullanmanızda size yardımcı olacaktır. İçindekiler HIZLI BA LAMA KILAVUZU EziWeigh6i Bu kılavuz EziWeigh6i ağırlık indikatörünü ilk kez kullanmanızda size yardımcı olacaktır. İçindekiler Kutunun açılması... 1 Pilin şarj edilmesi... 2 Cihaza bakış... 3

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları. Yerel yazdırma nedir? Yazılımı CD'yi kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları. Yerel yazdırma nedir? Yazılımı CD'yi kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yerel olarak bağlanmış bir yazıcıya yönelik Windows talimatları Not: Yerel olarak bağlanmış bir yazıcı kurulurken, işletim sisteminin Yazılım ve Belgeler CD'siyle desteklenmediği

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Server Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX Mobil Server Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 1- ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ WOLVOX Mobil Satış programı ile tam entegrasyonlu

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Modu l 8: Sunu Hazırlama

Modu l 8: Sunu Hazırlama Modu l 8: Sunu Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde; Ms. PowerPoint programı hakkında kısaca bilgi edinecek, Ms. PowerPoint dosyalarını nasıl oluşturacağınızı ve nasıl kaydedeceğinizi

Detaylı

B2 SERİSİ TARTI GÖSTERGESİ KULLANMA KILAVUZU. Tuşlar ve işlevleri. İşaretler ve anlamları

B2 SERİSİ TARTI GÖSTERGESİ KULLANMA KILAVUZU. Tuşlar ve işlevleri. İşaretler ve anlamları 888888 Tuşlar ve işlevleri Sıfırlama tuşu: Terazinin/Baskülün kefesi boş olduğu halde göstergede tam sıfır değeri görülmüyor ise bu tuşa basarak sıfırlanır. Gösterge değeri çekerin ±2%'si dışında ise sıfırlama

Detaylı

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası

Wolvox Web Entegrasyon. AKINSOFT Wolvox Web Entegrasyon Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 07.05.01 Tarih : 11.05.2016 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ AKINSOFT WOLVOX Web Entegrasyonu programı WOLVOX ERP programından stok XML gönderimi, AKINSOFT E-Ticaret

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

AUTOMATION ZR AUTOMATION YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU. Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. Ltd. Şti.

AUTOMATION ZR AUTOMATION YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU. Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. Ltd. Şti. AUTOMATION ZR AUTOMATION YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU www.ztelemetry.com Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. Ltd. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 İÇİNDEKİLER 01. AÇIKLAMA...3 02.

Detaylı

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır.

Her bir ofis programının olduğu gibi FrontPage inde bir dosya uzantısı vardır. Bunlar *.html veya *.htm dosya uzantılarıdır. FrontPage Nasıl Kullanılır? 1 Giriş FrontPage programı kolay şekilde web siteler hazırlayabileceğiniz ofis yazılımlarından birisidir. Hiçbir kod bilgisi gerektirmeden tasarımlarını kolay şekilde yapabileceğini

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın)

BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) BÖLÜM 10 10. KATMAN OLUŞTURMA (LAYER) Çizim alanına yeni katmanlar oluşturur. Object Properties toolbar: Format menu: Layer Command line: Layer (veya transparent komutu için 'Layer kullanın) LAYER komutu

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Önemli Uyarı : DHL Connect uygulamasını bilgisayarınıza kurabilmeniz için bilgisayarınızda Yerel Yönetici (Local Admin )hakkınızın

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Eşler Arası Ağ Oluşturma

Laboratuvar Çalışması Eşler Arası Ağ Oluşturma Laboratuvar Çalışması 3.1.5 Eşler Arası Ağ Oluşturma Hedefler Eğitmen tarafından verilen çapraz kabloyu kullanarak basit bir eşler arası ağ tasarlama ve oluşturma. Ping komutunu kullanarak eşler arasındaki

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

AXA GO KULLANIM KILAVUZU

AXA GO KULLANIM KILAVUZU AXA GO KULLANIM KILAVUZU www.axago.com.tr AXA GO Türkiye nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş ürün fiyatlandırması sunan sigorta deneyimidir. Telematik cihazı gelişmiş sürüş değerlendirme teknolojisi sayesinde

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

Ürün Ekleme Kitapçığı

Ürün Ekleme Kitapçığı Ürün Ekleme Kitapçığı İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN EKLEME 3 1.1.KULLANICI GİRİŞİ 3 2.Ürün Menüleri 5 2.1.Genel 5 2.2.Veri 5 2.3. Bağlantılar 8 2.4. Özellik 8 2.5. Seçenek 9 2.7. İndirim 10 2.8. Kampanya 11 2.9.

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI HAZIRLAYAN: Fatih AYDOĞAN Bu doküman Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü için Hazırlanmıştır

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

B2Y MİNİ-YAZICI'LI KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2Y MİNİ-YAZICI'LI KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı Doküman Versiyon: 01.02.02 Tarih: 03.03.2015 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ Franchise Server 2 programı; Franchising veren veya bağımsız birimlerinin satış

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 06.02.2013

Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 06.02.2013 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 06.02.2013 1 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi AKINSOFT WOLVOX ve OctoPlus programları içerisinde Argox marka etiket yazıcı kullanarak stoklarınız

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

DAVLUMBAZ TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU HCT 60 1/X HCT 90 1/X

DAVLUMBAZ TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU HCT 60 1/X HCT 90 1/X DAVLUMBAZ TANITIM VE KULLANIM KILAVUZU HCT 60 1/X HCT 90 1/X 1 2 3 4 5-1 - 6 7 8 9 10-2 - 11 12 14 13 15-3 - 16 17 A B C D E 18 19 20 04307553/1N - KB170s.n. - 4 - KURULUM VE KULLANIM TALIMATLARI TANIMLAMA

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna

Detaylı

3D Yazıcı Kablolama Kılavuzu

3D Yazıcı Kablolama Kılavuzu 3D Yazıcı Kablolama Kılavuzu Robit Teknoloji İçindekiler 1.1. Gerekli Parçalar... 2 1.2 Hazırlık... 6 1.2.1 Step Motor Sürücü Çiplerine Soğutucu Ekleme... 6 1.2.2 Jumperların Takılması... 8 1.3 Ana Kart

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

PENGUEN. PROJE GÖREVİ Masaüstü objesi olarak bir penguen tasarlamak. Kılavuz üzerinde örnek çizim

PENGUEN. PROJE GÖREVİ Masaüstü objesi olarak bir penguen tasarlamak. Kılavuz üzerinde örnek çizim PENGUEN PROJE GÖREVİ Masaüstü objesi olarak bir penguen tasarlamak Bitmiş ürün Kılavuz üzerinde örnek çizim Ekstra Çalışma Seçtiğiniz başka bir figure tasarlayın STEP BY STEP GUIDE FOR CREATING A PENGUIN

Detaylı

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU T. HALKBANKASI A.Ş. DOSYALI TRANSFER OTOMASYONU (DTO) SERBEST ÖDEMELER KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler A. PORTAL GİRİŞİ... 4 B. DOSYANIN BANKAYA İLETİLMESİ... 5 a. PORTALDAN DOSYA YÜKLEME... 5

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

OTOKTON. PIE (PrintItEasy) Kurulum Kılavuzu

OTOKTON. PIE (PrintItEasy) Kurulum Kılavuzu OTOKTON PIE (PrintItEasy) Kurulum Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. 3D Printer Teknolojisi Nedir? 2. OTOKTON Pie Şase Özellikleri Otokton Pie 3 boyutlu yazıcı şasesi yapılırken 8mm çift-yüz beyaz MDF-Lam malzeme

Detaylı

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com

GW-215 E-mail: info@asi-dex.com KULLANIM KILAVUZU GW-215 E-mail: info@asi-dex.com Zaman Kontrollü Ses Sistemi Yazılım ver:2.0 GW-215 İÇİNDEKİLER: 1.Cihaz özellikleri 2.Menü kullanımı 3.Tarih ayarları 4.Saat ayarları 5.Haftanın her günü

Detaylı