KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ KAMU YÖNETĠMĠ BÖLÜMÜ 1.SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ KAMU YÖNETĠMĠ BÖLÜMÜ 1.SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ"

Transkript

1 BĠRĠNCĠ YARIYIL Yönetim Bilimi I(3 0 3) (AKTS:6) KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ KAMU YÖNETĠMĠ BÖLÜMÜ 1.SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ Yönetimin tanımı, Yönetimin bilim olarak ortaya çıkışı, klasik yönetim düşüncesi, neo-klasik yönetim düşüncesi, bürokrasi kuramları. Genel Muhasebe I(3 0 3) (AKTS:6) Muhasebe kavramı, Temel ilkeleri, Aktif-pasif yapılanması, Envanter ve Bilanço, Tek Düzen Hesap Planı. Toplum Bilimi I(3 0 3) (AKTS:5) Toplum kavramı, Tarihsel gelişimi, Üretim İlişkileri, Sınıf, Irk, Etnisite, Tabakalaşma, Toplumsal Kurumlar. Hukukun Temel Kavramları(3 0 3) (AKTS:5) Hukukun tanımı, Hukukun kaynakları, Anayasa, Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Hak ehliyeti, Fiil ehliyeti, Tüzel Kişilik, Kamu hukuku, Özel hukuk. Siyaset Bilimine Giriş(3 0 3) (AKTS: 6) Siyaset bilimi ve pozitivizm, siyaset bilimin tanımı, diğer sosyal bilim dallarıyla ilişkisi, iktidar, meşruiyet, egemenlik, devlet, demokrasi, siyasal hayata katılım, katılım biçimleri ve siyasal davranış, siyasal partiler, bürokrasi, baskı grupları-kamuoyu, seçim ve seçim teknikleri. Türk Dili I(2 0 2) (AKTS:1) Dilin tanımı, özellikleri, Yeryüzündeki diller, Türk Dilinin gelişimi, Yazım kuralları, Sözcük bilgisi, Noktalama işaretleri. A.Ġ.Ġ.T I(2 0 2) (AKTS:1) Osmanlı da Batılılışma çabaları, Tanzimat ve Islahat Fermanları, I.ve II. Meşrutiyet, Balkan ve I.Dünya Savaşları, Mondros Mütakeresi, Milli Mücadele, Cumhuriyet.

2 ĠKĠNCĠ YARIYIL Ġktisada Giriş(3 0 3) (AKTS:6) İktisadi hayat, iktisadi olay, iktisadi olayın tarafları, bunların davranış tarzları, fayda ve kâr maksimizasyonu, Milli Gelirin teşekkülü, Para ve fonksiyonları, iktisadi büyüme ve iktisadi sistemler. Genel Muhasebe II(3 0 3) (AKTS:6) Tek Düzen Muhasebe Sistemine göre, nakit hareketlerinin muhasebeleştirilmesi, menkul kıymet işlemlerinin muhasebeleştirilmesi, stok hareketlerinin muhasebeleştirilmesi, KDV işlemleri, ticari borç ve alacak işlemlerinin muhasebeleştirilmesi, depozito işlemleri, ücret bordrosunun hazırlanması, duran varlıklara amortisman ayrılması, kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar, özkaynaklar, gelir tablosu ve maliyet hesapları. Yönetim Bilimi II(3 0 3) (AKTS:6) Modern yönetim düşüncesi, Post-modern yönetim düşüncesi, örgüt teorileri. Medeni Hukuk(2 0 2) (AKTS:5) Medeni Hukukunun temel kavramları, kaynakları, kişiler hukuku, eşya hukuku (zilyetlik, tapu sicili, mülkiyet, sınırlı ayni haklar) Toplum Bilimi II(3 0 3) (AKTS:5) Kültür, Sosyal etkileşim, Sosyal gruplar ve örgüt, Sosyal sapma ve suç, Postmodernite ve sosyal teori. Türk Dili II(2 0 2) (AKTS:1) Sözcük ve anlatımı, sözcüklerin gerçek ve yan anlamları, dil yanlışları, düşünce yazıları, duygu yazıları, tebliğ, tutanak, rapor örnekleri, dilekçe, iş mektubu ve özgeçmiş örnekleri, tartışma ve çeşitleri. A.Ġ.Ġ.T(2 0 2) (AKTS:1) Türkiye de Devletin kuruluş süreci, Türkiye de politik yaşam, çok partili sistem, devrimler, devrimlere karşı tepkiler, Atatürk İlkeleri.

3 2.SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠRĠNCĠ YARIYIL Ġdare Hukuku(3 0 3) (AKTS:6) İdare Hukukunun temel kavramları, kaynakları, idari teşkilat, idarenin işleyişi, kamu görevlileri, kamu malları, idari yargılama hukukunun temel kavramları, kaynakları, idari davalar, idari yargının işleyişi, kanun yolları, mahkeme kararlarının uygulanması. Ġstatistik ve Araştırma Yöntemleri(3 0 3) (AKTS:6) Veri analiz etme yöntemleri, sayısal verileri inceleyen kuram ve teknikleri, iktisadi endeksleri, ekonomik seri ve parametrelerin yorumlanmasını, Olasılık dağılımlarının ve ihtimal hesaplarının yapılması ve bunların iktisat, işletme ve yönetim faaliyetlerinde kullanıldığı alanlar Siyasi Düşünceler Tarihi(3 0 3 ) (AKTS:6) Eski Yunan dan Başlayarak Orta Çağ ve Toplumsal Sözleşme Düşünürleri Bağlamında Devlet, İktidar, İnsan Doğası, Adalet, Eşitlik ve Özgürlük Konuları; Fransız Devrimi, Devrime Yönelik Tepkiler, Ütopik Sosyalizm ve Marksizm, Anarşizm, Anarko-Sendikalizm, Faşizm ve Nasyonel-Sosyalizm, Sosyal Devlet Kamu Yönetimi I(3 0 3) (AKTS:7) Kamu yönetiminin ortaya çıkışı, Avrupa da, Amerika da ve Türkiye de gelişimi, toplumsal yapıyla kamu yönetimi arasındaki ilişki, kamu yönetimine kuramsal yaklaşımlar, sosyal ve demokratik teorilerin kamu yönetimi kuramlarına etkisi, kamu yönetimi reformları bağlamında yönetim kuramları ve Türkiye ye yansımaları. Yabancı Dil I(2 0 2) (AKTS:1) Mesleki İngilizce ye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri. Devlet Kuramı(2 0 2) (AKTS:4) Devlet kavramı, maddi üretim ilişkileri ve devlet oluşumu, devletin tarihsel gelişimi. Bilgi Toplumu ve E-Devlet (2 0 2) (AKTS:4) Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş, bilgi toplumu ve yeni toplumsal kuramlar, e- devlet, e-devletin yasal çerçevesi, kamu kurum ve kuruluşlarında bilgi yönetimi, dünyada ve Türkiye de bilgi yönetimi uygulamaları.

4 Kamu Yönetiminde Güncel Sorunlar(2 0 2) (AKTS:4) Kamu yönetimi disiplininin kimlik krizi, AB krizi ve kamu yönetimine yansımaları, ekonomik krizler ve kamu yönetimi, yeni kamu yönetimi reformları ve kamu yönetimine yansımaları, Türkiye nin AB üyeliği ve kamu yönetimi, Türkiye de kamu yönetiminin denetim, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi sorunları. ĠKĠNCĠ YARIYIL Makro Ġktisat(3 0 3) (AKTS:5) Makro ekonominin tarihçesi, Keynesyen model, IS eğrisi ve mal piyasaları, LM eğrisi ve para piyasaları, AD-AS modeli, Konjonktür modelleri. Ġdari Yargı(3 0 3) (AKTS:7) İdari yargılama ve usulleri, idari yargı yerleri, idari davalar, idari yargının işleyişi, kanun yolları, İptal davası, İptal nedenleri, Tam yargı davası, Tam yargı davasında sorumluluk nedenleri. Borçlar Hukuku(2 0 2) (AKTS:6) Borç kavramı, Borç türleri ve tarafları, Borcun doğuşunu, sözleşme kavramını, borcun sona ermesini, borçlu ve alacaklının hak ve yükümlülükleri, Haksız eylem ve sebepsiz zenginleşme kavramları. Kamu Yönetimi II(3 0 3) (AKTS:7) Yeni kamu yönetimi hareketi, Yeni kamu yönetimi, Yeni kamu yönetimi reform uygulamaları, Yeni kamu hizmeti yaklaşımı, Postmodern kamu yönetimi düşüncesi, Demokrasi teorileri ve kamu yönetimi. Yabancı Dil II(2 0 2) (AKTS:1) Zarflar, emirler, zamirler, gereklilik modülleri, gelecek zaman uygulamaları, tamamlanmış zaman uygulamaları, deyimler. Metropoliten Yönetim(2 0 2) (AKTS:4) Kentin tanımı, kent tipleri, kent kuramları, metropoliten kentler, dünyada metropoliten yönetimler, Türkiye de metropoliten kentlerin gelişimi, büyükşehir belediyeleri. Küreselleşme ve Yönetim(2 0 2) (AKTS:4) Küreselleşmenin tanımlanması, küreselleşme kuramları, küreselleşme ve ulus devlet, kamu politikası transferi, ülkeler arası benzeşme, Avrupalılaşma, avrupa idari alanı, desantralizasyon, küresel yönetişim, iyi yönetişim ve yoksulluk.

5 Yerel Demokrasi ve Yönetişim(2 0 2) (AKTS:4) Yerel demokrasi kavramı, yerel katılım türleri ve uygulamaları, yerel yönetişim kavramı, yerel yönetimlerde yönetişim uygulamaları, Yerel GÜndem 21 süreci, Türkiye de yerel demokrasi ve yönetişim sorunları. BĠRĠNCĠ YARIYIL Yerel Yönetimler I(3 0 3) (AKTS:7) 3.SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ Yerel yönetimlerin tanımı, önemi, dayandığı değerler; yerinden yönetim ve mahalli idareler, Anayasalarda yerel yönetimler ve yerel demokrasi, yerel yönetim kuruluşlarının tarihi gelişimi, görevleri, organları, teşkilatlanması, insan kaynakları ve yönetimi, yerel yönetim birlikleri, yerel yönetimlerde hizmet yöntemleri, yönetimler arası ilişkiler, yerel yönetimlerle ilgili güncel sorunlar. Kentleşme ve Çevre Sorunları(3 0 3) (AKTS:7) Temel Kavramlar, Çevre ve Ekonomi İlişkisi, Nüfus ve Enerji Sorunu, Temel Kirlilikler, Doğal Alanların Korunması, Kültürel Varlıkların Korunması, Çevre Politikaları, Çevreye İlişkin Örgütlenme, Çevrenin Uluslararası Boyutu, Çevreci Akımlar, Çevresel Etki Değerlendirmesi. Anayasa Hukuku(3 0 3) (AKTS:8) Anayasa kavramı ve anayasacılık düşüncesi; kurucu güç kavramı ve ortaya çıkış ve kullanılış yöntemleri; anayasa yargısı ve modelleri; devletin unsurları ve türleri; güçler ayrılığı ve hükümet sistemleri, temel hakların genel esasları. Bilgisayarlı Muhasebe(2 0 2) (AKTS:4) Ticari defterler tutma sorumluluğu, Ticari defterlerin tasdiki, Defterlerin kayıt düzeni, saklanması ve ibrazı, Perakende satış belgeleri düzenlemek, Fatura ve irsaliye düzenlemek, Paket programı yüklemek ve çalıştırmak, Program bakım ve yedeklemesi. Ticaret Hukuku(3 0 3) (AKTS:4) Ticari İşletme Kavramı, Hukuki Niteliği, Tanımı ve Unsurları, Merkez ve Şube Kavramları, Ticari İşletmenin Devri ve Ticari İşletme Rehni, Ticari İş Hükümleri, Hukuki Sonuçları, Türk Mevzuatındaki Ticari Hükümler ve Ticari Yargı, Tacir Sıfatı ve Sonuçları, Sicil Kavramı ve Ticaret Sicili, Şirket Kavramı, Adi Şirket ve Ticaret Şirketleri, Anonim Şirketler, Kollektif ve Komandit Şirketler, Limited Şirket.

6 Envanter-Bilanço(2 0 2) (AKTS:4) Temel kavramlar ve dönem sonu çalışmalarının kapsamı, bilanço hesaplarına ilişkin dönem sonu çalışmaları, satışların maliyeti ve dönem giderleri, gelir tablosu hesaplarına ilişkin çalışmaları ve kar zarar tespiti, bilanço ve gelir tablosunun hazırlanması. Bürokrasi ve Siyaset(2 0 2) (AKTS:4) Bürokrasinin tanımı, niteliği ve bürokrasi teorileri, bürokratikleşmeye neden olan faktörler, gelişmiş ve az gelişmiş ülkelerde bürokrasi, bürokrasi ve siyaset ilişkileri, bürokrasinin olumsuzlukları, Türkiye de bürokrasinin tarihi gelişimi, siyasi rolü ve siyasal otorite ile ilişkileri, bürokrasinin sınırlandırılması ve denetimi. Türk Dış Politikası(2 0 2) (AKTS:4) Cumhuriyet dönemi Türk dış politikasının kuramsal çerçevesi, temel hedefleri ve dönemleri, iki savaş arası dönemde dış politika, II. Dünya Savaşında Türkiye?nin savaş dışı kalma politikası ve savaşan devletlerle ilişkileri, Soğuk Savaş döneminde dış politikada yeni eğilimler, Batılı ülkelerle ittifakı, Demokrat Parti dönemi dış politikası, 1960 Darbesi sonrasında Türk Dış Politikası, ABD ve NATO?yla ilişkiler, AET?yle ilişkiler, Kıbrıs Sorunu, dönemi dış politika ABD ve AB ile ilişkiler, Ortadoğu, Balkanlar, Soğuk Savaş Sonrası Dış Politika. Temel Haklar ve Özgürlükler(2 0 2) (AKTS:4) Kavram, Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınıflandırılması, 1982 Anayasası'nda Temel Hak ve Hürriyetlerin Düzenlenmesi, Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınırlanması, Temel Hak ve Hürriyetlerin Kötüye Kullanılmaması, Temel Hak ve Hürriyetlerin Kullanılmasının Durdurulması, Temel Hak ve Hürriyetlerin Korunması. Sosyal Politika(2 0 2) (AKTS:4) İşsizlik, göç, yoksulluk gibi aktüel sosyal sorunlar; aile, gençler, işsizler, yoksullar, özürlüler gibi değişik sosyal grupların özel durumları. Siyasal Katılım ve Seçim(2 0 2) (AKTS:4) Siyasal katılım ve tarihsel gelişimi, seçim ve seçim sistemleri, siyasi partiler ve parti sistemleri. Kamuda Yeni Yönetim Modelleri(2 0 2) (AKTS:4) Yeni Kamu İşletmeciliği, Bilim ve Yönetim İlişkisi, Postmodernizm ve Kamu Yönetimi, Postbürokrasi, Yönetişim, Özelleştirme, Sivil Toplum, E- Devlet, Toplam Kalite Yönetimi.

7 Ġcra Ġflas Hukuku(2 0 2) (AKTS:4) İcra teşkilâtı, şikâyet, icra takibinin tarafları, ilâmsız icra takibi (genel haciz yoluyla takip, kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takip, kiralanan taşınmazların tahliyesi yoluyla takip), ilâmlı icra takibi, rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip, ihtiyati haciz konuları ile külli icra hakkında bilgiler verilecektir. Külli icra dahilinde de, iflâsa tâbi olan kişiler, iflâs organları, takipli iflas (genel iflâs yoluyla takip, kambiyo senetlerine özgü iflâs yoluyla takip), takipsiz iflâs, sermaye şirketlerinin iflâsı, iflâsın hukukî sonuçları, iflâs tasfiyesi ve iflâsın kapanması, iflasin ertelenmesi ile konkordato ve tasarrufun iptali davası konuları. Mesleki Yabancı Dil I(2 0 2) (AKTS:4) Yabancı dilden mesleki alanlarda faydalanma, yabancı dili anlayabilme, konuşabilme, yazabilme ve okuyabilme. Modernite/Post Modernite Okumaları(2 0 2) (AKTS:4) Modernite ve postmoderniteye ilişkin temel metin okumaları ve analizi. Uzmanlık Alanı(2 2 4) (AKTS:4) Kamu Diplomasisi(2 0 2) (AKTS:4) Sınır-aşırı ilişkilerde devlet politikalarını etkileyen ulusal çıkar dinamikler, bu çıkarların kabulü ve olumlanması, devlet dışı aktörlerin tanınması. ĠKĠNCĠ YARIYIL Ġnsan Kaynakları Yönetimi(3 0 3) (AKTS:8) İnsan kaynakları yönetiminin ortaya çıkışı, iş analizi, İK planlama, İK temin ve seçimi, eğitim ve geliştirme, İK fonksiyonları. Kamu Maliyesi(2 0 2) (AKTS:7) Kamu sektörü ve kamu hizmetlerinin incelenmesi, Kamu harcamalarının nitel ve nicel gelişimi, karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi, Kamu gelirlerinin tanımlanması, vergi teorisinin incelenmesi, Yerel yönetim maliyesi, kamu iktisadi teşebbüsleri ve borçlanma. Çağdaş Devlet Düzenleri(2 0 2) (AKTS:7) Hükümet sistemleri, Devlet sistemleri, Başkanlık sistemi, Yarı başkanlık sistemi, parlamenter sistem. Uluslar arası Ġlişkiler(2 0 2) (AKTS:4) Uluslararası İlişkilerin temel kavramları, Uluslararası İlişkilerin temel aktörleri, Dünya sorunları, uluslararası hukukun eksiklikleri, Devletlerin temel dış politika tercihleri.

8 Liderlik Teorileri(2 0 2) (AKTS:4) Lider ve Yönetici Kavramları, Evrensel Liderlik Teorileri, Durumsal Lİderlik Teorileri ve Modern Liderlik Teorileri. Türk Anayasa Düzeni(2 0 2) (AKTS:4) 1876 Anayasası, 1921 ve 1924 Anayasaları; 1961 Anayasası hakkında tanıtıcı bilgiler verildikten sonra 1982 Anayasasının yapılış ve değiştirilişi, belirgin özellikleri; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel ilkeleri; 1982 Anayasasında temel hak ve özgürlükler, 1982 Anayasasında anayasaya uygunluk denetimi, 1982 Anayasasında yasama organı ve yürütme ile ilişkileri ile yargı organının genel esasları. Örgüt Teorileri(2 0 2) (AKTS:4) Örgüt Teorisinin tarihi arkaplan ve kavramsal çerçevesi,örgüt teorisinin tarihi seyri,koşul Bağımlılık Kuramı,Kurumsal Örgüt Kuramı,Kaynak Bağımlılık, Etkinlik ve Populasyon Kuramları,Örgütsel Ekoloji Kuramları,İşlem Maliyeti Kuramı,Örgütlerde İdeoloji ve Güç,Örgütlerde Dil ve Söylem,Örgütlerde Eleştirel Yaklaşım, Postmodernizm ve Örgütler, Agency (eyleyen) Kuramı Siyasal Ġdeolojiler(2 0 2) (AKTS:4) Siyasal ideoloji kavramı, Liberalizmin kökenleri, Muhafazakar ideoloji, Marksist ideoloji, İdeolojiler arası ilişkiler. Pazarlama Ġlkeleri(2 0 2) (AKTS:4) Pazarlama tanımı ve pazarlama ile ilgili kavramlar, Pazarlama Sistemi, stratejik planlama ve pazarlama süreci, Pazar bölümlemesi, Hedef Pazar, Pazar Konumlandırması ve pazarlama Bileşimi Pazarlamanın Mikro Çevresi Pazarlamanın Makro Çevresi Ürün Kavramı ve ürün sınıflandırmaları Ürün yaşam eğrisi ve yeni ürün geliştirme süreci Marka, ambalaj, etiket, kalite, garanti Fiyat ve fiyatlandırma yöntemleri Fiyat farklılaştırma, psikolojik fiyatlandırma stratejileri Dağıtım kanalı ve kanal üyelerinin işlevleri dolaylı ve dolaysız dağıtım ve dağıtım kanalında bütünleşme stratejileri, Toptancılık, perakendecilik ve fiziksel dağıtım İletişim süreci ve reklam, satış özendirici araçlar Satış yönetimi ve kişisel satış. Türk Vergi Sistemi(2 0 2) (AKTS:4) Vergi tarifesi, Tarh işlemleri, Geçici vergi, Verginin ödenmesi, Kurumlar Vergisi, Harcamalar üzerine alınan vergiler, Katma Değer Vergisi, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, Servet üzerinden alınan vergiler, Veraset ve İntikal Vergisi, Emlak Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Yerel Yönetim Vergileri.

9 Türkiye-AB Ġlişkileri(2 0 2) (AKTS:4) Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Tarihsel Gelişimi, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Kronolojisi, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Kurumsal Yapısı, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin Hukuki Altyapısı, Ortaklığın Temel Belgeleri Ankara Anlaşması, Katma Protokol-Uyum Anlaşmaları, Ortaklığın Dönemleri, Tam Üyelik Başvurusu, Gümrük Birliği Anlaşması, Helsinki Zirvesi Sonrası Adaylık Süreci, Ulusal Program Çerçevesinde Yürütülen Çalışmalar, Ulusal Programın Uygulanmasının İzlenmesi Çizelgeleri. Sosyal Bilimlerde Yöntem(2 0 2) (AKTS:4) Bilimsel araştırma süreci, Eleştirel kaynak incelemesi, hipotez ve araştırma problemi oluşturma, Araştırma yaklaşımlarının sınırlandırılması, Raporlar (çeşitleri, raporlama teknikleri, outline, içerik ve kaynakça hazırlama, dipnot kullanımı), Anket hazırlama teknikleri. Halkla Ġlişkiler(2 0 2) (AKTS:4) Halkla ilişkiler ve ilgili kavramları açıklama, Halkla ilişkilerin gelişimi, nedenleri ve ilkeleri, Halkla ilişkiler, pazarlama iletişimi, reklam ve propaganda, Halkla ilişkiler süreci, Halkla ilişkilerin kullandığı yöntem ve teknikler, Halkla ilişkiler strateji ve politikalarını oluşturma, Halkla ilişkiler programı hazırlama. Mesleki Yabancı Dil II(2 0 2) (AKTS:4) Mesleki terimler kullanarak teknik metin ve rapor yazma, araştırmalarda bilgisayar ve internetten faydalanma ve sunum tekniklerinin edinilmesi ve geliştirilmesi. Yerel Yönetimler Mevzuatı(3 0 3) (AKTS:4) Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5355 Sayılı Belediye Birlikleri Kanunu, 5216 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu. Devletler Hukuku(2 0 2) (AKTS:4) Milletlerarası ortamın özellikleri, Milletlerarası Hukukun kaynakları, devletin kurucu unsurları, devletin deniz ülkesi, hava ülkesi, insan hakları, güç kullanma yasağı. Siyaset Sosyolojisi(2 0 2) (AKTS:4) Sosyo kültürel sistemin unsurları: sosyal hayatın unsurları, temel toplumsal kurumlar, siyaset kurumu, siyasal yapı, siyasal hayat. siyasal kültür, siyaset ve ideoloji, siyaset ve hukuk, siyaset ve din, siyasal ahlak, siyasal yozlaşma, siyasal yabancılaşma, siyasal katılma, siyasal değişme, siyasal gelişme, siyasal bütünleşme, siyasal hareketler.

10 Uzmanlık Alanı(2 2 4) (AKTS:4) 4.SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠRĠNCĠ YARIYIL Türk Ġdare Tarihi(2 0 2) (AKTS:8) Eski Türklerde yönetim, Selçuklularda yönetim kurumları ve Osmanlıya etkileri, Osmanlı Klasik dönemde yönetim yapısı ve düşüncesi, yönetimde modernleşme hareketleri ve Tanzimat, Tanzimat ın Türk Yönetim Hayatındaki yeri, Meşrutiyet döneminde yönetime ilişkin düşünce akımları, Cumhuriyet döneminde yönetimin yeniden yapılanması. Kamu Yönetiminde Çağdaş Yaklaşımlar(3 0 3) (AKTS:8) Klasik kamu yönetimi kuramları, modern kuramlara geçiş, kamu yönetiminde kaos ve karmaşıklık bilimleri, yeni kamu yönetimi hareketi, yeni kamu işletmeciliği, yönetişim, sektörler arası işbirliği ve ortaklıklar, yeni sağ ve minimal devlet teorisi, kamu tercihi teorisi, kamu yönetiminde post-modernizm ve post-bürokrasi, kamu sektöründe stratejik planlama ve performans yönetimi Stratejik Yönetim(3 0 3) (AKTS:6) Stratejik yönetim sürecinin nasıl gerçekleştiği, stratejik kararların özellikleri, dış çevre analizleri, endüstri dalı analizi, amaç, hedef, misyon, amaç yapısı ve hiyerarşisi, iç çevre analizi, swot analizi, strateji türleri, strateji formülasyonu ve portföy analizleri konularına değinilecektir. Uzmanlık Alanı(2 2 4) (AKTS:4) Özgür Yazılım Uygulamaları(1 2 3) (AKTS:4) Kamu Politikası(2 0 2) (AKTS:4) Kamu politikasının tanımlanması ve temel özellikleri, politika türleri, kamu politikası modelleri ve modellerin kullanımı, kamuda karar verme yöntemleri, kamu politikası analiz yöntemleri. Yönetimde Etik(2 0 2) (AKTS:4) Etikle ilgili temel kavramlar, etiğin unsurları, yönetsel etik, yönetsel etiğin felsefi boyutları, kamu yönetiminde etiğin önemi, etik ikilemler, etik ilke ve standartlar, etik yasaları, ihbarcılar ve korunmaları, etiğe dayalı yönetim kültürü, etiksel karar verme, karakter ve erdem etiği, Türkiye de yönetsel etikle ilgili normatif çerçeve.

11 Demokrasi Kuramları(2 0 2) (AKTS:4) Demokrasinin temel ilkeleri, nitelikleri, Belli başlı demokrasi teorileri, Öncü demokrasi kuramları, Modern demokrasi kuramları, Modern demokrasi kuramları, Temsili liberal demokrasi. Kamuda Yönetim Becerileri(2 0 2) (AKTS:4) Örgütlerde Lider Yöneticilik, Örgütlerde Yönetsel Davranış Biçimleri, Örgütlerde Halkla İlişkiler, Toplumsal ve Örgütsel Yaşamda İnsan İlişkileri, Örgütsel Yaşamda Protokol Kuralları, Etkili Konuşma Görüşme ve Mülakat Teknikleri, İletişim Yönetimi, Kriz Yönetimi, İmaj Yönetimi, Değişim Yönetimi, Çatışma Yönetimi. Pazarlama Yönetimi(3 0 3) (AKTS:4) Pazarlama kavramının tanımı ile pazarlama faaliyetlerinin etkilendiği çevresel şartların incelenmesi ve pazarlama sürecinin elemanları olan pazarlama karmasının anlatılması ve pazarlama yönetimi fonksiyonunun uygulanmasındaki ilkeler. Kriz Yönetimi(2 0 2) (AKTS:4) Kriz ve kriz yönetimi, kriz yönetiminin önemi, başarı koşulları ve evreleri; kriz dönemleri, işletmeyi krize sürükleyen faktörler; işletme dış çevresindeki ve kriz faktörleri ve işletme içi kriz faktörleri, süreç olarak kriz yönetimi. Türk Modernitesi ve Cinsiyet(2 0 2) (AKTS:4) Eril modernleşme, muhafazakar modernleşme, aseksüel kamu, cinsiyetçi politikalar, Cumhuriyetin inşasında kadınların rolü, Türkiye feminizmi. Aktüel Ekonomik Olaylar(2 0 2) (AKTS:4) Güncel ekonomik olayların analizi, siyaset ve toplumla ilişkisi. Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütleri(2 0 2) (AKTS:4) Partiler kısmında, siyasal partilerin doğuşu ve gelişimi, işlevleri, örgüt yapıları, parti sistemleri ve finansman sorunu, sivil toplum örgütleri, örgütlerin siyasal partileri etkileme biçimi. Çağdaş Gelişmeler ve Türkiye(2 0 2) (AKTS:4) Güncel gelişmelerin Türkiye ekonomisine ve siyasetine yansıması, etkileme biçimi, Türkiye nin güncel gelişmelerde aldığı tavır ve üstlendiği rol. Çalışma Ekonomisi(2 0 2) (AKTS:4) Emek piyasaları, emek arzı ve talebi, emek mobilitesi; ücretler; istihdam ve işsizlik sorununun teori ve pratikte sosyo-ekonomik açıdan incelenmesi; sendikaların ekonomik analizi

12 Uluslar arası Ġktisat(2 0 2) (AKTS:4) Klasik, Neo-klasik ve modern dış ticaret teorileri, dış ticaret politikası araçları, dış ticaret ve büyüme, kalkınma ilişkisi, dış ödemeler dengesi, açık ekonomi politikaları ve iç ve dış denge sağlanması, Çok uluslu yabancı şirketler ve ülke ekonomilerine etkisi, teknoloji transferi, uluslararası dış ticareti düzenleyici kurumlar, hizmet ticareti, uluslararası faktör hareketliliği. Türkiye Ekonomisi(2 0 2) (AKTS:4) Osmanlı nın son döneminde iktisadi yapının görünümü, devletçilik, liberal ekonomi tartışmaları, kalkınma ve sanayileşme planları, ekonomik krizler. Ceza Hukuku(2 0 2) (AKTS:4) Suç ve yaptırım hukukuna giriş, Türk Ceza Kanununun yer, zaman ve kişi bakımından uygulama alanı, Cezalandırılabilme ve kovuşturma şartları, kriminal suç ve diğer hukuka aykırı fiiller, Suçun unsurlarına giriş; suçun kanuni unsuru, maddi unsur: hareket, Suçun maddi unsuru olarak netice ve nedensellik bağı, Çok failli suçlar, iştirak, suçların içtimaı, Kast; kavram ve unsurları, kastın aranacağı zaman, kastın çeşitleri. Yönetim ve Denetim(2 0 2) (AKTS:4) Denetim kavramı, içeriği ve yönetim içindeki önemi, Denetim türleri, denetimin işleyişi, Siyasal denetim, İdari denetim, hiyerarşik ve vesayet denetimi, Yargı denetimi, Ombudsman denetimi, Kamuoyu denetimi ve yolları, Bilgi edinme hakkı, Hesap verebilirlik, Performans denetimi. ĠKĠNCĠ YARIYIL Ġş ve Sosyal Güvenlik Hukuku(3 0 3) (AKTS:8) İş yasalarının kapsamı ve iş hukukunun uygulanma alanı, İş ilişkisinin türleri ve kuruluşu, Tarafların hak ve borçları, İş ilişkisinin sona ermesi, özellikle fesih, Rekabet yasağı ve tazminatlar, Kıdem tazminatı, İşsizlik sigortası, Alt işveren, ödünç iş ilişkisi, Sendikalar, kuruluşu, organları, işleyişi. Vergi Hukuku(2 0 2) (AKTS:6) Vergi Hukukunun tanımı, kapsamı, hukuk sistemi içindeki yeri, bölümleri, tarihi gelişimi, Verginin anayasal ilkeleri, Vergi Hukukunun kaynakları, Vergi yasalarının yer, zaman ve anlam bakımından uygulanması, Vergilendirme ilişkisinde taraflar, Vergi ödevi; vergi yükümlülüğü, vergi sorumluluğu, Vergi yükümlülerinin hak ve ödevleri.

13 Türk Siyasi Hayatı(3 0 3) (AKTS:8) Osmanlı Modernleşmesi, Geleneksel- Modernite İkileminde II. Abdülhamit Dönemi, 1908 Devrimi ve İttihat ve Terakki, I. Dünya Savaşı, Cumhuriyetin Kurucu İradesinin Oluşumu, Tek Parti Döneminde Muhalefet, II. Dünya Savaşı ve Yeniden Kurulan Dünya Düzeninde Türkiye, II. Cumhuriyetin Kurucu İradesinin Oluşumu ve Siyasetin Parçalanması, Neoliberalizm, Özal ve ANAP Dönemi, Postmodern Kimlik Tartışmaları, Ekonomik Kriz ve İslamcılığın Yükselişi Uzmanlık Alanı(2 2 4) (AKTS:4) Ġmar Hukuku(2 0 2) (AKTS:4) İmar hukukunun temel kavramları, Kent planlaması kuramları, Kent planlamasında modeller, Kent planlaması sürecinin evreleri, içeriği, Kent Planının uygulama evresi, Türkiye de kent planlaması. Kamu Yönetimi Kuramları(2 0 2) (AKTS:4) Kamu yönetiminin ortaya çıkışı, Avrupa da, Amerika da ve Türkiye de gelişimi, toplumsal yapıyla kamu yönetimi arasındaki ilişki, kamu yönetimine kuramsal yaklaşımlar, sosyal ve demokratik teorilerin kamu yönetimi kuramlarına etkisi, kamu yönetimi reformları bağlamında yönetim kuramları ve Türkiye ye yansımaları. Türkiye nin Toplumsal Yapısı(2 0 2) (AKTS:4) Sosyo kültürel yapıya yaklaşım sorunu, sosyo kültürel yapının unsurları, sosyo kültürel yapının analiz yöntemi, Türkiye toplumsal yapısının tarihsel değişme ve dönüşüm evreleri, nüfus ve nüfus konuları, aile, eğitim, din, ekonomi, siyaset, sağlık, göç. Toplumsal Cinsiyet ve Politika(2 0 2) (AKTS:4) Toplumsal cinsiyet rolleri, aile yapısı, ebeveyn sorumluluğu, cinsiyete dayalı iş bölümü vb. üzerine kavramlara ve varsayımlara bakarak söz konusu politikaların temelindeki toplumsal cinsiyet norm ve ilişkileri. Kamu Finansmanı(2 0 2) (AKTS:4) Kamu finansman sorununun irdelenmesi, Kamu finansman açıklarının gelişimi, sorunları, Türkiye de kamu finansman açıkları, AB ülkelerinde kamu finansman açıkları, Gelişmekte olan ülkelerde kamu finansman açıkları, Kamu finansman açıklarına yaklaşımlar, Vergi finansmanlı kamu finansman açıklarıyla mücadele programı, Para finansmanlı kamu finansman açıklarıyla mücadele programı, Borç finansmanlı kamu finansman açıklarıyla mücadele programı, Sosyal devlet ekseninde sorunsalın çözümüne yönelik uygulamalar, Küreselleşme sürecinde sorunsalın çözümüne yönelik uygulamalar, Uygulamada Türkiye örneği üzerinden çözümlemeye yönelik çalışma.

14 Kent ve Konut Politikası(2 0 2) (AKTS:4) Konutla ilgili kavramlar, kalkınma ve konut, toplu konut, Türkiye de konut sorunları ve politikası. Ceza Usul Hukuku(2 0 2) (AKTS:4) Ceza Muhakemesi Hukukunun tanımı, tarihçesi, kaynakları, yorum ve uygulama alanı, Ceza Muhakemesinde insan hakları kavramı, Ceza muhakemesinin ilkeleri, Muhakemenin yürüyüşüne ilişkin insan hakları, Ceza Muhakemesinde insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin ihlalinin sonuçları, Delil yasakları. Türk Siyasi Tarihi(2 0 2) (AKTS:4) Tanzimat ve Islahat Fermanı, I.ve II. Meşrutiyet, Jön Türkler, Kuruluş-Kurtuluş Dönemi, Tek Partili Dönem, 1950 li yıllar, 1960 lı yıllar, 1970 li yıllar, Liberal dönem, kriz dönemleri. Karşılaştırmalı Kamu Yönetimi(2 0 2) (AKTS:4) Türk kamu yönetimi yapısı ile ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya, Japonya ülke kamu yönetimi yapı ve yapıyı oluşturan anlayışların incelenmesi Küreselleşme ve Yönetişim(2 0 2) (AKTS:4) Küreselleşmenin tanımlanması, küreselleşme kuramları, küreselleşme ve ulus devlet, kamu politikası transferi, ülkeler arası benzeşme, Avrupalılaşma, avrupa idari alanı, desantralizasyon, küresel yönetişim, iyi yönetişim ve yoksulluk. Devlet Bütçesi(2 0 2) (AKTS:4) Devlet bütçesinin işlevleri, ilkeleri, bütçe teorileri, Türk bütçe sistemi ve bütçe denetimi ile ilgili temel bilgiler. Girişimcilik(2 0 2) (AKTS:4) Girişimcilik; kavramları, yaklaşımları, kültürü, türleri, fonksiyonları, alanları ve girişimcilik süreci. Maliye Politikası(2 0 2) (AKTS:4) Maliye politikasının amaçları, araçları, çeşitleri ve ekonomik, sosyal ve diğer amaçlara erişmek için nasıl bir maliye politikası kullanılması gerektiği, dışa kapalı ve dışa açık ekonomilerde etkinliği para politikası. Yönetim Psikolojisi(2 0 2) (AKTS:4) Yönetim psikolojisinin alanı; yönetimde psikolojik sorunlar; beşeri kaynakların kullanılması; personelin seçilmesi ve eğitimi; gruplaşma ve grup psikolojisi; yönetim-çevre ilişkileri.

15 Türkiye de Siyaset, Toplum ve Küreselleşme(2 0 2) (AKTS:4) Küreselleşmenin Türkiye siyasetine etkileri, toplumsal yansımaları, ekonomik etkileri. Proje Yönetimi(2 0 2) (AKTS:4) Proje Yönetimine Giriş, Proje ve Operasyon, Alt Proje, Program, Portföy, Proje Yönetimi Süreçleri, Başlangıç Süreçleri, Planlama Süreçleri, Yürütme Süreçleri, İzleme ve Kontrol Süreçleri, Kapanış Süreçleri, Proje Yaşam Döngüsü.

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ANAYASA HUKUKU (Kredi: 3 / AKTS: 8) Anayasa kavramı ve anayasacılık düşüncesi;

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler 25.01.2016 Pazartesi 09:00 Betimsel İstatistik (202) D20- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz A2-A4 İstatistik I D13-D14 Güncel Sosyal Politikaları Gelişmeleri A1 Yöneylem Araştırması I (140) A7- A8 Envanter

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT I.YARIYIL Dersin Kodu Fakültemizdeki 9100.019901 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 2 2 9100.019903 Türk Dili 1 2 2 9100.019905 Yabancı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSDİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİŞLER BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSDİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİŞLER BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSDİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİŞLER BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. ULUSLARARASI İLİŞKİLER I (3.0.3) Uluslar arası sistem/ Temel Kavramlar/ Devlet/ Sivil Toplum Örgütleri/

Detaylı

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ

1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 MALİYE BİLİMİNİN ESASLARI VE DİĞER BİLİM DALLARIYLA İLİŞKİSİ 11 1.1. Kamu Sektörü Ekonomisi 12 1.1.1. Kamu Maliyesinin Tanımı 13 1.1.2. Kapsam ve Konusu 14 1.1.3. Kamu Maliyesinin

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Mikroekonomik Analiz I IKT751 1 3 + 0 8 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM DERS ADI Te Uy Kredi D.Saati Z/M/S AKTS DERS İÇERİKLERİ Dil, diller ve Türk dili, Dil bilgisi, sözcük, cümle, TÜRK

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Bu ders kapsamında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Alanında kullanılan nicel ve nitel araştırma

Detaylı

LİSANS PROGRAMI İŞLETME

LİSANS PROGRAMI İŞLETME İŞLETME 1 MATEMATİK I 2 İKTİSADA GİRİŞ I 3 GENEL MUHASEBE I 4 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 5 İŞLETME İLKELERİ 6 DAVRANIŞ BİLİMLERİ I 1 MATEMATİK II 2 İKTİSADA GİRİŞ II 3 GENEL MUHASEBE II 4 BORÇLAR HUKUKU

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SINIF BÖLÜM SINAVIN GÜNÜ SAATİ DERSİN ADI SINAV/YERİ ÖĞR.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SINIF BÖLÜM SINAVIN GÜNÜ SAATİ DERSİN ADI SINAV/YERİ ÖĞR. 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 2 Ç.E.E.İ. 26.06.2018 Salı 09.30 Bilgi ve İletişim Teknolojiler 2 Ç.E.E.İ. 26.06.2018 Salı 14.00 Ticari İşletme Hukuku 229 2 Ç.E.E.İ.

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

İ Ç İ N D E K İ L E R

İ Ç İ N D E K İ L E R İ Ç İ N D E K İ L E R ÖN SÖZ.V İÇİNDEKİLER....IX I. YURTTAŞLIK A. YURTTAŞLIĞI YENİDEN GÜNDEME GETİREN GELİŞMELER 3 B. ANTİK YUNAN-KENT DEVLETİ YURTTAŞLIK İDEALİ..12 C. MODERN YURTTAŞLIK İDEALİ..15 1. Yurttaşlık

Detaylı

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUK HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. HUKUK B. TOPLUMSAL KURALLAR VE MÜEYYİDELERİ 1. Toplumsal Kuralların Gerekliliği 2. Toplumsal Kuralların Sınıflandırılması a. Görgü

Detaylı

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ)

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ) 20142015 Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü (NÖ) İKT4525 [69] [S4] [1] Uluslararası Politik Ekonomi İKT4513 [88] [S4] [1] Fikri ve Sınaî Mülkiyet Hakları KAY1805 [255] [S1] [2] İKT2003 [170] [S2]

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

SINAV TARİHİ SINAV SAATİ 15 KASIM 09:30 Z-05 DERSLİK (İ.Ö.) DERSLİK (N.Ö.) DERSİN KODU / ADI İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206

SINAV TARİHİ SINAV SAATİ 15 KASIM 09:30 Z-05 DERSLİK (İ.Ö.) DERSLİK (N.Ö.) DERSİN KODU / ADI İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206 DERSİN KODU / ADI SINAV TARİHİ SINAV DERSLİK (N.Ö.) DERSLİK () İŞLETME I İŞL100 / ORYANTASYON 18 KASIM 09:30 207 201,206 İŞL101 / İŞLETMEYE GİRİŞ I 20 KASIM 14:30 202,204 203,205 ÇEK307 / SOSYAL PSİKOLOJİ

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK ANAYASA HUKUKU LAW

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK ANAYASA HUKUKU LAW DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK ANAYASA HUKUKU LAW 117 2 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I Bu derste kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa daki gelişmeler,

Detaylı

1 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ Salı Matematik II ALAN Z Çarş Resim SEÇEN Z-08

1 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ Salı Matematik II ALAN Z Çarş Resim SEÇEN Z-08 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI ARA SINAV PROGRAMI 1 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ SINAVIN GÜN VESAATİ DERSLER GRUP ADI SINAV/YERİ 03.04.2018 Salı 09.30 Matematik II ALAN 04.04.2018

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan araştırma

Detaylı

PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PAZARLAMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Birinci Sınıf Güz Yarıyılı (1. Dönem) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I 1. Kavramsal Açıklamalar, 2. Osmanlı İmparatorluğu nun Çöküşü ve Bunun Nedenlerinin İrdelenmesi,

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM ENF1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 3 4 SKY 101 YÖNETİM BİLİMİ Z 3 0 3 4 SKY 103 GENEL MUHASEBE I Z 3 0 3 4 SKY 107 TEMEL HUKUK Z 3 0 3 4 SKY 111 BİLİMSEL

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YENİ MÜFREDAT

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YENİ MÜFREDAT 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM ENF1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 3 4 SKY 101 YÖNETİM BİLİMİ Z 3 0 3 6 SKY 103 GENEL MUHASEBE I Z 3 0 3 4 SKY 107 TEMEL HUKUK Z 3 0 3 5 SKY 111 BİLİMSEL

Detaylı

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 19.1.17 tarih ve 19 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı DERSİN KODU VE ADI T

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Güz Dönemi. HUK233 İdare Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Güz Dönemi. HUK233 İdare Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok . Sınıf Güz Dönemi Teori HUK İdare Hukuku I 4 İdare hukukuna giriş İdare hukukunun kaynakları Hukuk devleti ve eşitlik 4 Merkezi idare Yerel yönetimler İdari özerklik 7 Büyükşehir belediyeleri Kamu iktisadi

Detaylı

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ 13 1.1.Türkiye Ekonomisine Tarihsel Bakış Açısı ve Nedenleri 14 1.2.Tarım Devriminden Sanayi Devrimine

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI ARA SINAV PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI ARA SINAV PROGRAMI SINIF BÖLÜM SINAVIN GÜN VE SAATİ DERSLER GRUP ADI SINAV/YERİ 1 Ç.E.E.İ. 27.03.2017 P.Tesi 09.30 Anayasa Hukukuna Giriş 09080075-14080073 14080075-16080037 1 Ç.E.E.İ. 29.03.2017 Çarş 09.30 Sosyal Düşünceler

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKRO İKTİSADİ ANALİZ Ders No : 0020060027 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. ISL105 Muhasebe - I MAT173 Genel Matematik I MLY101 Kamu Maliyesi I

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. ISL105 Muhasebe - I MAT173 Genel Matematik I MLY101 Kamu Maliyesi I ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MALİYE BÖLÜMÜ 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 17.09.2015 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I 2 0 0 2 2 ECON101 Ekonomi

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

1: İNSAN VE TOPLUM...

1: İNSAN VE TOPLUM... İÇİNDEKİLER Bölüm 1: İNSAN VE TOPLUM... 1 1.1. BİREYİN TOPLUMSAL HAYATI... 1 1.2. KÜLTÜR... 3 1.2.1. Gerçek Kültür ve İdeal Kültür... 5 1.2.2. Yüksek Kültür ve Yaygın Kültür... 5 1.2.3. Alt Kültür ve Karşıt

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK BİRİNCİ YARIYIL KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS BANKACILIK ve SİGORTACILIK BÖLÜMÜ BANKACILIK ve SİGORTACILIK PROGRAMI 1.SINIF DERS İÇERİKLERİ Ekonomiye Giriş

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

ANAYASA VE İDARE HUKUKU

ANAYASA VE İDARE HUKUKU ANAYASA VE İDARE HUKUKU 2012 KPSS hukuk bölümü sorularından 4 ü Anayasa hukuku, 6 sı idare hukukundan oluşmaktadır. Soru dağılımı açısından geçmiş yıllarla paralellik görülmektedir. Anayasa hukuku sorularından

Detaylı

1: YÖNETİM-YERİNDEN YÖNETİME İLİŞKİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE...1

1: YÖNETİM-YERİNDEN YÖNETİME İLİŞKİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE...1 bölüm 1: YÖNETİM-YERİNDEN YÖNETİME İLİŞKİN KAVRAMSAL ÇERÇEVE...1 1. Kavramsal Çerçeve: Yönetim-Yerinden Yönetim...2 1.1. Yönetim Kavramı...2 1.2. Yerinden Yönetim...4 2. Yerel Yönetimlerin Önemi ve Varlık

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

İİBF İktisat Bölümü İKT-103 GENEL MUHASEBE I İKT-107 HUKUKA GİRİŞ İKT-117 GENEL İŞLETME TDL-101 TÜRK DİLİ I

İİBF İktisat Bölümü İKT-103 GENEL MUHASEBE I İKT-107 HUKUKA GİRİŞ İKT-117 GENEL İŞLETME TDL-101 TÜRK DİLİ I İİBF İktisat Bölümü 240111002 İKT-103 GENEL MUHASEBE I 240111004 İKT-107 HUKUKA GİRİŞ 240111006 İKT-117 GENEL İŞLETME 240111008 TDL-101 TÜRK DİLİ I 240111014 AİT-101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MALİYE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: Maliye PROGRAMIN TANIMI: Maliye Tezsiz Yüksek Lisansı programının amacı; kamu ve özel sektör sistemi içerisindeki problemleri ve ihtiyaçları analiz edebilecek,

Detaylı

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ

Detaylı

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ Doktora Uzmanlık Alanı MLY898 3 3 + 0 6 Bilimsel araştırmarda ve yayınlama süreçlerinde etik ilkeler. Tez yazım kuralları,

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ I. YARIYIL I. YIL 0 4 0 3 1 0 1 İKTİSADA GİRİŞ* Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 1 3 İKTİSAT I Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 0 3 SİYASET BİLİMİ I Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 0 5 TOPLUM BİLİMİ I Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 0 7 HUKUKUN TEMEL

Detaylı

Maliye Programı Ders İçerikleri

Maliye Programı Ders İçerikleri Maliye Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I 2+0 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 20.05.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 20.05. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI Fakültemiz Fakülte Kurulu, Dekan Prof. Dr. Ahmet UZUN başkanlığında toplandı.

Detaylı

1.YARIYILI/ GÜZ DÖNEMİ

1.YARIYILI/ GÜZ DÖNEMİ 1.YARIYILI/ GÜZ DERS BİLGİ FORMU Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I YYP/101 1.Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 2 3 Temel Kavramlar, Türk İnkılabı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL ÖĞRETİM İKT 101 İktisada Giriş-I Z 3 0 3 7 İKT 103 İktisadi Matematik-I Z 3 0 3 7 İKT 105 Sosyoloji Bilimine Giriş

Detaylı

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ T.C OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ OSMANĠYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Ve Organizasyon Bölümü I. GÜZ YARIYILI ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (Teori+UYG ) TDL 101 Türk Dili

Detaylı

Anayasa Hukuku (KAM 201) Ders Detayları

Anayasa Hukuku (KAM 201) Ders Detayları Anayasa Hukuku (KAM 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Anayasa Hukuku KAM 201 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.217 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 216-217 Ders Adı ANAYASA HUKUKU(YILLIK)

Detaylı

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Serkan

Detaylı

1 SOSYOLOJİNİN DÜNYADA VE TÜRKİYE DE GELİŞİMİ

1 SOSYOLOJİNİN DÜNYADA VE TÜRKİYE DE GELİŞİMİ ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 SOSYOLOJİNİN DÜNYADA VE TÜRKİYE DE GELİŞİMİ 15 1.1. Sosyolojinin Tanımı 16 1.2. Sosyolojinin Alanı, Konusu, Amacı ve Sınırları 17 1.3. Sosyolojinin Alt Disiplinleri 18 1.4.

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM: MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE... 1 I. MAHALLİ İDARELERİN ORTAYA ÇIKIŞI... 1 A. Tarihsel Süreç... 1 B. Gelişim Sürecinde Kent ve İşlevleri... 2 C. Feodalite

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM / İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRETİM PROGRAMI YENİPAZAR MESLEK YÜKSEKOKULU Adnan Menderes Üniversitesi I- PROGRAMLAR BANKACILIK VE SİGORTACILIK BANKACILIK VE SİGORTACILIK (İkinci Öğretim) EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ (İkinci Öğretim)

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi 7 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri AKTS Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK SİYASİ TARİHİ I TST207 3 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK SİYASİ TARİHİ I TST207 3 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK SİYASİ TARİHİ I TST207 3 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Doç. Dr. Ahmet M. GÜNEŞ Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ÇEVRE HUKUKU

Doç. Dr. Ahmet M. GÜNEŞ Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ÇEVRE HUKUKU Doç. Dr. Ahmet M. GÜNEŞ Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ÇEVRE HUKUKU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XXI Birinci Bölüm Çevre Hukukunun Temelleri I. Genel Olarak...1

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren T+U Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS Saat IKT300-5 3 + 0 3 4 Finansal Tablolar Analizi 2012 [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin

Detaylı

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat ANAYASA HUKUKU 0102213 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGĠ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ MUHASEBE ve VERGĠ UYGULAMALARI PROGRAMI 1. SINIF DERS ĠÇERĠKLERĠ BĠRĠNCĠ YARIYIL Türk Dili I

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. ve ) Yüksek Lisans Programında sekiz kredili ve bir

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANAYASA HUKUKU Ders No : 0020060018 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ

Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sönmez KÜÇÜK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER...XIII KISALTMALAR...XXI TABLOLAR

Detaylı

tarih ve 217 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-3

tarih ve 217 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-3 23.02.2017 tarih ve 217 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-3 Tablo 1 Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS BBM 101 Programlamaya

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU LER İN ADI Z/S T U TOP KREDİ ECTS SBKY593 YÜKSEK LİSANS TEZİ Z - - - - - SBKY591 SEMİNER-I Z - - -

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014 İŞLETME (ALANYA İŞLETME FAKÜLTESİ) ANA BİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİ DERS YENİ KODU ESKİ ADI SAATİ SAATİ SAAT KREDİ (AKTS) DURUMU KODU

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YEREL YÖNETİMLER DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YEREL YÖNETİMLER DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YEREL YÖNETİMLER DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYI 422621001 Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi I 2 0 2 1 2 Avrupa da reform, Rönesans, aydınlanma

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞLETME BÖLÜMÜ - BAHAR DÖNEMİ I. ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 4

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞLETME BÖLÜMÜ - BAHAR DÖNEMİ I. ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 4 GÜN SAAT SINIF: 333 KOD SINIF: 33 KOD SINIF: 338 KOD SINIF: 339 KOD SINIF: 25 KOD SINIF: 26 KOD SINIF: 05 KOD SINIF: KOD 1 08.55-09.0 YÖN. ve ORGANİZ. ŞİRKETLER MUHAS. ŞİRKETLER MUHAS. YÖNETİM MUHASEBESİ

Detaylı

YÖNETİM BİLİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

YÖNETİM BİLİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNEİM BİLİMİ EZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Günümüzde evrensel yönetim yönetişim esaslarının ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve değerleri benimsemiş, kendi alanında ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasına

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

GENEL İKTİSAT I Tekrara Kalan ve İlk Kez Alan Öğrenciler: IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini almalarına,

GENEL İKTİSAT I Tekrara Kalan ve İlk Kez Alan Öğrenciler: IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini almalarına, İKTİSAT BÖLÜMÜ I.YARIYIL 0502101 0552101 GENEL İKTİSAT I IKT1001 GENEL İTİSAT I (3-0-3) dersini 0502102 0552102 0502103 0552103 0502104 0552104 0502105 0552105 0502106 0552106 0502121 0552121 0502122 0552122

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin - Koordinatörü Dersi Verenler - Dersin - Yardımcıları

Detaylı

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu Öğretim Planı 1. Yarıyıl AIT181 TBT181 Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 2 0 0 2 2 Zorunlu 1 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2 2 YDL183

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI DERSLER

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI DERSLER SINIF/BÖLÜMSINAVIN GÜN VE SAATİ DERSLER GRUBU SINAV YERİ 1 Ç.E.E.İ 29.05.2017 P.Tesi 10.00 Bilgi ve İletişim Teknolojileri I ALAN K.AMFİ 1 Ç.E.E.İ 29.05.2017 P.Tesi 16.00 Temel Yabancı Dil 2 (İng) ALAN

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 211 101 105 107 TURK 111 ENG

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE İstanbul, 2014 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 13 YEREL YÖNETİMLER EVRENSEL BİLDİRGESİ... 15 GİRİŞ...

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL 0410030001 Ekonomiye Giriş I (3+0) 3 AKTS 4 Mikro Ekonomik Prensipler Ve Politikalar,

Detaylı

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR)

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR) T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS LİSTESİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 1. YARIYIL (GÜZ) 1005113 TOPLUM BİLİMİ* ZORUNLU 3 5 1005112 HUKUKA GİRİŞ** ZORUNLU 3

Detaylı

Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınav Programı

Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınav Programı 2014-2015 Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınav Programı 15.06.2015 Pazartesi 13:00 STRATEJİK YÖNETİM VE İŞLETME MALİYET MUHASEBESİ II İLKNUR ULUSLARARASI FİNANSA GİRİŞ CELAL T. KAMU YÖNETİMİ KÜRŞAD H. İKTİSADA

Detaylı

Geleneksel ve yeni maliye karşılaştırılması, Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde vergi sistemleri ve maliye politikasında değişim.

Geleneksel ve yeni maliye karşılaştırılması, Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde vergi sistemleri ve maliye politikasında değişim. Kamu Maliyesi I / MLY101 Kamu sektörü ve kamu hizmetlerinin incelenmesi, Kamu harcamalarının nitel ve nicel gelişimi, karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi, Kamu gelirlerinin tanımlanması, vergi teorisinin

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı