2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır."

Transkript

1 2)ÇEVRE PROJELERİ a)ekolojik Çevre Projeleri PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: ÇEVKO VAKFI Çevre Eğitimini Yaygınlaştırma Çalışması PROJE PAYDAŞLARI: ÇEVKO Doğuş Üniversitesi İlköğretim Okulları PROJE KONTENJANI: 10 PROJE DANIŞMANLARI: Seçil AVCI PROJE SUPERVİZÖR İHTİYACI:1 PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin, - Çevre koruma ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirilmeleri ve daha bilinçli olmaları, - Bireysel olarak yaşadıkları bölgeden başlayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunmaları, - Doğanın korunması konusunda duyarlılıklarının artırılarak, sürekliliği olan bir bilinç kazanmaları amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Bölgede bulunan ilköğretim okullarında çevre koruma ve geri dönüşüm hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: - ÇEVKO yetkilileri tarafından öğrencilerimize eğitim verilerek çevre koruma, atıkların ayrıştırılması, geri dönüşüm bilincinin uyandırılması gibi konular vurgulanacaktır.

2 - Eğitimin ilk günü sözel ve sunum şeklinde olup, ikinci gününde arıtma tesislerine gidilerek öğrencilerin yakından gözlem yapmaları sağlanacaktır. - Eğitim sonrasında proje öğrencileri, eğitim kurumlarında verecekleri eğitimin ön çalışmasını ÇEVKO yetkililerine yaparak, bu konudaki yetkinlikleri onaylanacaktır. - Eğitimleri tamamlanan öğrencilerimiz ÇEVKO anlaşmalı yönlendirilmiş oldukları ilköğretim okulu öğrencilerine almış oldukları eğitimi aktaracaklardır. - Yürütülen bu proje kapsamın hem kendi öğrencilerimizin hem ilköğretim öğrencilerinin çevre koruma ve geri dönüşüm gibi konularda bilgilendirilerek daha duyarlı olmaları hedeflenmektedir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrencilerin dernek hakkında bilgilendirilmeleri - 03 Aralık- 21 Aralık: Dernek eğitimleri ve saha çalışmaları uygulaması - 24 Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat - 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

3 PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: TURMEPA Deniz Temiz Derneği Mavi Çözüm Platformu Büyülü Mavi Takı Tasarım Yarışması PROJE PAYDAŞLARI: TURMEPA, Doğuş Üniversitesi M.E.B. na bağlı ilköğretim okulları PROJE KONTENJANI: 27 PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 2 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - TURMEPA derneğinin yürüttüğü faaliyetlere destek olarak denizlerin temizlenmesi, daha fazla kirletilmesinin önlenmesi, denizlerin çevresel ve ekonomik değerinin korunmasına katkıda bulunmaları, - TURMEPA nın vereceği ekolojik içerikli eğitimleri ilköğretim okulları ve liselerdeki öğrencilere aktarmak suretiyle denizlerdeki kirlilik ve çevre sorunlarına, doğadaki canlıların korunmasına dikkat çekme konusundaki çalışmalara destek olmaları, - Bu sayede gerekli duyarlılığı kazanmaları ve üniversitemizde ileriye dönük Çevre ve Doğa Kulübü kurulması için alt yapı hazırlanması konusunda çalışma başlatmaları amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Gönüllü öğrencilerin, ilköğretim ve lise öğrencilerine aktaracakları eğitimler ile çevre ve denizlerin temiz tutulmasına yönelik çalışmaların ve bu bağlamda gönüllülüğün yaygınlaştırılacağı, - Öğrencilerin aktif rol alacakları çeşitli aktiviteler ile denizlerin kirletilmesi nedeniyle tükenmeye yüz tutan canlı türlerine dikkat çekilerek, bu konuda bilinç düzeyinin arttırılacağı öngörülmektedir.

4 PROJE ETKİNLİKLERİ: Deniz Temiz Eğitim Gönüllülüğü Çalışması - 10 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Projede yer alacak öğrencilerimiz, proje süresince belirli aralıklarla TURMEPA nın yürüttüğü faaliyetler konusunda genel bir eğitim alacaklardır. (Eğitimler teorik olmaktan çok uygulamaya yönelik olacaktır.) - Gönüllü öğrenciler, denizlerin ekolojik yapısı, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunması ve temiz deniz konularında aldıkları eğitimler doğrultusunda ilköğretim okulları ve liselerde eğitim gönüllülüğü çalışmalarında aktif rol üstleneceklerdir. - Eğitim gönüllüğü çalışması, öğrencilerimizin dernek yetkililerinden alacakları eğitimi, TURMEPA ve M.E.B. arasındaki protokol kapsamında belirlenen ilköğretim okulları ve liselerde vermeleri şeklinde gerçekleştirilecektir. Araştırma ve Tanıtıma Destek Çalışması - 7 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Gezici sualtı sergilerinde ve belirli dönemlerde doğada çözünebilen ürünlerin tanıtılmasına yönelik düzenlenen, (takvimi ve yeri) TURMEPA tarafından belirlenecek fuarlarda görev alacaklardır. - Çalışmaların araştırma ayağını yürütme konusunda gönüllü olan öğrenciler, eğitim materyallerinin geliştirilmesi üzerine araştırma faaliyeti yürüteceklerdir. Bu kapsamda eğitim seminerlerinde ne gibi farklı tekniklerin (drama vb.) uygulanabileceği konularına yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları yapacaklardır. UNESCO standartlarının, duyuruların iletilmesi vb. konularda ofis içi çalışmalara destek vereceklerdir. - Dernek tarafından düzenlenecek çeşitli seminer ve organizasyonlarda iş takibi, teknik destek vb. konularda görev üstleneceklerdir. - Yeni medya danışmanlığı yani sosyal ağlar üzerinden hedef kitleye yönelik dernek etkinliklerinin uzaktan tanıtımı konusunda yürütülen çalışmalarda sorumluluk almak isteyen gönüllüler bu alanda da tecrübe edinme fırsatı bulabileceklerdir. Mavi Çözüm Platformu - 10 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Turmepa nın düzenlediği Mavi Çözüm Platformunda görev alacak öğrenciler, kongreye hazırlık aşamasında yardım olacaklardır. Kongre katılımcılarıyla kontak kurma, mekânın hazırlanması ve içerik oluşturma konularında kuruma destek olacaklardır.

5 UYGULAMA ALANI: - Proje, süpervizör eşliğinde ve TURMEPA nın Nakkaştepe ofisinde, gezici sualtı sergilerinde, çeşitli fuarlarda, ilgili ilköğretim okullarında ve liselerde yürütülecektir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler dernekten saha süreciyle ilgili bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Dernek ile işbirliğinde saptanan yerlerde aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan- 04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

6 b)hayvan Hakları Konulu Projeler PROJE KONUSU: ÇEVRE / HAYVAN PROJE ADI: YHS (Yaşam Hakkına Saygı, Gönüllü Hayvan Korumacılığı) PROJE PAYDAŞLARI: YHS Derneği, Ataşehir Hayvan Barınağı, Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 23 PROJE DANIŞMANI: ÇAĞLA UNGUN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 2 Kişi. PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Hayvan hakları konusunda duyarlılık geliştirmeleri, - Modern kent ortamındaki hayvanların yaşam koşulları hakkında bilgi edinmeleri, - Tüm canlılar için yaşam hakkı konusunda farkındalık yaratılması, - Empati yeteneğinin geliştirilmesi, hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu proje aracılığıyla; - Sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlanması, - Barınakta kalan hayvanların rehabilitasyon sürecine destek olunması, - Barınaktaki hayvanların sahiplendirilmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: - 23 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Barınak ziyareti yapılacaktır. - Barınakta kalan hayvanların rehabilitasyon sürecine destek amacıyla veteriner ve barınak gönüllülerinin denetimi/yönlendirmesi doğrultusunda hayvanların gezdirilmesi ve barınak çalışmalarına yardımda bulunulması, - Ataşehir Hayvan Barınağı nda sahiplendirilmeyi bekleyen hayvanların fotoğrafları çekilecek, barınakta bulunan veteriner yardımıyla künye bilgileri oluşturulacak ve bu bilgileri sahip sizsiniz sitesinde paylaşılması sağlanacak.

7 UYGULAMA ALANI: - Ataşehir Hayvan Barınağı, Önemli Uyarı! Hayvan tüyüne, toza (mike), bitki ve ağaçlara alerjisi bulunan, astım ve konik ya da alerjik astım hastası olan öğrencilerin bu projeye katılmamaları önemle rica olunur. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler YHS Derneği başkanı ile birlikte Ataşehir Hayvan Barınağı nı ziyarete gidecek ve oradaki gönüllüler ile tanışacaklar ve bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Ataşehir Hayvan Barınağı nda aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan- 04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

8 PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: YHS (Yaşam Hakkına Saygı) Çeviri Çalışmaları PROJE PAYDAŞLARI: YHS Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 6 PROJE DANIŞMANI: ÇAĞLA UNGUN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi. PROJELERİN HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Hayvan hakları konusunda bilinçlenmesi ve duyarlılık geliştirmesi, - Hayvan hakları konusunda bilinçlendirme çalışmalarına katılması, - Empati yeteneğinin geliştirilmesi, hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Hayvan hakları konusunda farkındalık yaratılması, - Paydaşımız olan Yaşam Hakkına Saygı Derneği nin faaliyetlerine destek olunması, - Hayvanların yaşamlarını sürdürmeleri için gereksinim duydukları sağlık, ilaç, gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunması, - Dernek başkanı tarafından verilen hayvan hakları içerikli makalelerin Türkçeye çevrilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: 1. YHS Çeviri Grubu - 6 öğrenci tarafından yürütülecek. - Projeyi seçen öğrencilerimiz çeviri grubu olarak, YHS nin yabancı dillerden derlediği konuyla ilgili bilgilendirici makale, haber vb. dokümanların web sitesinde yayınlanmak üzere Türkçeye çevrilmesi sürecine katkı sağlayacaklardır.

9 PROJE ÖZEL NOTU: - Çeviri projesinde yer alacak öğrencilerimizin İngilizce eğitim veren bölümlerde öğrenim görüyor olmaları gerekmektedir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler YHS Derneği başkanı ile tanışıp, çeviri çalışmaları hakkında bilgi alacaklar bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Dernek tarafından gönderilen makalelerin çevirisi yapılmaya başlanılacak ve aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan- 04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

10 PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: YHS (Yaşam Hakkına Saygı) Eğitim Gönüllüleri PROJE PAYDAŞLARI: YHS Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 7 PROJE DANIŞMANI: ÇAĞLA UNGUN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi. PROJELERİN HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Hayvan hakları konusunda bilinçlenmesi ve duyarlılık geliştirmesi, - Hayvan hakları konusunda bilinçlendirme çalışmalarına katılması, - Empati yeteneğinin geliştirilmesi, hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Hayvan hakları konusunda farkındalık yaratılması, - Paydaşımız olan Yaşam Hakkına Saygı Derneği nin faaliyetlerine destek olunması, - Dernek başkanı tarafından verilen hayvan hakları içerikli eğitimi ilkokul öğrencilerine aktarılarak bu bilincin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: 2. YHS Eğitim Gönüllüleri Grubu - 7 öğrenci tarafından yürütülecek. - Güz döneminde, proje grubunda yer alan öğrencilere dernek kurucusu Özgün Öztürk tarafından hayvan hakları, küçük yaşlarda hayvanlarla empati kurmayı öğrenme ve dernek çalışmaları ile ilgili eğitim verilecek, - Bahar döneminde ise bu grupta yer alan öğrencilerin TDP ofisinin anlaşmalı olduğu ilköğretim okullarında bu eğitimi yaygınlaştırmalarını sağlamak.

11 PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler YHS Derneği başkanı ile tanışacaklar ve eğitim hakkında bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: YHS derneği başkanı tarafından, ilköğretim okullarındaki öğrencilere verilecek eğitimin içeriği hakkında bilgi verilecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: İlköğretim okullarında Hayvan Hakları temalı eğitim verilmeye başlanılacak Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan- 04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

12 PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: YHS (Yaşam Hakkına Saygı) Proje Çalışmalarına Destek PROJE PAYDAŞLARI: YHS Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 20 PROJE DANIŞMANI: ÇAĞLA UNGUN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi. PROJELERİN HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Hayvan hakları konusunda bilinçlenmesi ve duyarlılık geliştirmesi, - Hayvan hakları konusunda bilinçlendirme çalışmalarına katılması, - Empati yeteneğinin geliştirilmesi, hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Hayvan hakları konusunda farkındalık yaratılması, - Paydaşımız olan Yaşam Hakkına Saygı Derneği nin faaliyetlerine destek olunması, - Hayvanların yaşamlarını sürdürmeleri için gereksinim duydukları sağlık, ilaç, gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunması, PROJE ETKİNLİKLERİ: 3. YHS Proje Çalışmalarına Destek Grubu a) Tutsak Yunuslar, Et Gerçeği ve Küresel Isınma Projeleri - 9 öğrenci tarafından yürütülecek. - Projede gönüllü olarak çalışacak olan öğrenciler tutsak yunuslar, et gerçeği ve küresel ısınma konuları ile ilgili yerel ve uluslar arası kaynak araştırması yapıp, edindikleri bilgileri konuyla ilgili sitelerde paylaşıp ve yaygınlaştırılmasını, - Kendi Üniversitemiz bünyesinde ve diğer üniversitelerde bu konulara dair kısa film gösterimlerinin organizasyonlarının yapılmasını sağlayacaklar. b) Ekmek Ağacı ve 1 Kap Su 1 Kap Mama Projeleri - 5 öğrenci tarafından yürütülecek

13 - Paydaşımız olan YHS Derneği tarafından bu proje için hazırlanmış olan afişlerin billboardlara asılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Belediyeler ile görüşmeler gerçekleştirilecek, - Bu projelerin uygulamasının/işleyişinin takibinin yapılması; -güz döneminde Belediyeler ile görüşmelerin yapılması, - bu görüşmeler doğrultusunda bahar döneminde etkinliklerin gerçekleştirilmesi olarak düşünüldü. c) İlaç Toplama Kampanyası - 6 öğrenci tarafından yürütülecek. - Projede gönüllü olarak yer alan öğrenciler, YHS tarafından başlatılan bu kampanya için barınak veterinerinin yönlendirmesi doğrultusunda, ecza depoları ve eczaneler ile görüşerek gerekli ilaçların toplanması ve barınağa iletilmesini sağlayacak. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler YHS Derneği başkanından yaptıkları ve yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan- 04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

14 PROJE KONUSU: ÇEVRE / HAYVAN PROJE ADI: YHS (Yaşam Hakkına Saygı) Tanıtım ve Hayvan Hakları Konusunda Bilinçlendirme PROJE PAYDAŞLARI: YHS Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 PROJE DANIŞMANI: ÇAĞLA UNGUN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi. PROJELERİN HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Hayvan hakları konusunda bilinçlenmesi ve duyarlılık geliştirmesi, - Hayvan hakları konusunda bilinçlendirme çalışmalarına katılması, - Empati yeteneğinin geliştirilmesi, hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Hayvan hakları konusunda farkındalık yaratılması, - Paydaşımız olan Yaşam Hakkına Saygı Derneği nin faaliyetlerine destek olunması, PROJE ETKİNLİKLERİ: 4. YHS Tanıtım ve Hayvan Hakları Konusunda Bilinçlendirme Grubu - 10 öğrenci tarafından yürütülecek. - Projeyi yürüten öğrenciler, Dernek tarafından belirlenen mekânlarda/stantlarda görev alarak, derneğin tanıtımının yapılmasını sağlayacaklar. Ayrıca, derneğin yürüttüğü imza kampanyalarını duyurup, bu kampanyaları yaygınlaştırmaya çalışacaklardır. - Derneğin çalışmaları doğrultusunda istatistiksel veri toplama amacıyla hazırlanan anketlerin hedef kitleye ( üniversite ve ilk-orta-lise öğrencileri) ulaştırılması ve geri bildirimlerinin yapılmasını sağlayacaklar.

15 PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler YHS Derneği başkanından dernek çalışmaları hakkında bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: YHS Derneği tarafından belirtilen mekânlarda aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan- 04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN. PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV. Doğuş Üniversitesi. PROJE KONTENJANI: 10 Kişi

3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN. PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV. Doğuş Üniversitesi. PROJE KONTENJANI: 10 Kişi 3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI:

Detaylı

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ETİK İLKELER Tüm canlılara saygı göstermek. Özgür tartışma ortamı yaratmak. Farklılıklara saygılı

Detaylı

1)ÇOCUK PROJELERİ. A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri

1)ÇOCUK PROJELERİ. A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri 1)ÇOCUK PROJELERİ A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri PROJE KONUSU: Çocuklarla Etüt Destek Çalışmaları PROJE GÜNÜ: Salı-Çarşamba-Perşembe PROJE SAATİ: 15.00-17.00 PROJE KONTENJANI:105

Detaylı

4)YAŞLI PROJELERİ. Doğuş Üniversitesi

4)YAŞLI PROJELERİ. Doğuş Üniversitesi 4)YAŞLI PROJELERİ PROJE KONUSU: Yaşlı Projeleri PROJE ADI: Geçmişten Bugüne Projesi PROJE PAYDAŞLARI: Koşuyolu Huzur Dinlenme Evi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANLARI: Seçil

Detaylı

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ. PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ. PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ÇEVRE PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları PROJE PAYDAŞLARI: TEMA Vakfı MEB Doğuş Üniversitesi

Detaylı

7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ

7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ 7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ PROJE KONUSU: Araştırma ve Bilinçlendirme Projeleri PROJE ADI: Şeffaflık Derneği PROJE PAYDAŞLARI: Şeffaflık Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 15 PROJE

Detaylı

5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ

5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ 5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi PROJE PAYDAŞLARI: Kadıköy Belediyesi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI:

Detaylı

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI SOSYAL DAHİL ETME PROJESİ 2013 Doç.Dr. Halim KAZAN Yrd. Doç. Dr. Meral ELÇİ Cengiz YILMAZ Hüseyin ŞANLITÜRK Kadir ERBASAN

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir?

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? KAÇUV DA GÖNÜLLÜLÜK Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Nerede yaşam varsa, orada umut vardır felsefesi ile, ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU

ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU ÇADED ÇARDAK AĞAÇLANDIRMA, DOĞA VE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ STRATEJİK EYLEM PLANI ÇALIŞTAY RAPORU Çardak, DENİZLİ Kasım 2013 1 1. ÇALIŞTAYIN AMACI VE YÖNTEMİ ÇADED in kuruluş amaçlarına ulaşabilmesi

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir

Aktivist Programı - Başvuru. Kimler Başvurabilir Aktivist Programı - Başvuru Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin ve platformların desteklenmesi amacıyla 2012 yılı sonlarında Sivil Düşün AB Programını

Detaylı

Tanımlar: MADDE: 4 Bu protokolde geçen; a. T.C. Devlet Bakanlığı : T.C. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nı;

Tanımlar: MADDE: 4 Bu protokolde geçen; a. T.C. Devlet Bakanlığı : T.C. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nı; T.C. DEVLET BAKANLIĞI, T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI, HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. VE BİLİNÇLİ GENÇLER DERNEĞİ TÜRKİYE BİLİNÇLİ GENÇLİK PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ TAKDİM Bu projenin başlatılmasının gereği: Günümüzde gözlenen tüketim alışkanlıklarının doğal sonucu olarak pek çok atık madde ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde yürütülen basın ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür, Ahi Evran

Detaylı

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ BİRİM ADI * 1 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılacaktır. 2 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılması amacıyla bilgilendirme toplantılaraı F BELİRLEME Geliştirmek SH-1

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Başkanlığının çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ

OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ HAFTANIN RÖPORTAJI ÇALIġMALARI BAġLATILAN ÖZEL HABERCĠLĠK EKSENLĠ CLUB ÇALIġMALARI HAKKINDA DEMĠRCĠOĞLU MEDYA GRUBU BAġKANI SAYIN OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut

Detaylı

Proje Destekçileri Destekçileri

Proje Destekçileri Destekçileri EKİM 2015 1 Proje Ortakları Proje Proje Destekçileri Destekçileri Proje Özeti Projenin Süresi 24 ay Projenin Amacı 5.000 kadına yönelik yapılacak eğitim çalışmalarının, çeşitli aktivitelerle desteklenerek,

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI

I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI I. TÜRKİYE ÇOCUK ve MEDYA KONGRESİ KONGRE PLANI Bu Kongre Planı, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu arasında Mart 2013 te imzalanan Protokol

Detaylı

ANADOLU DA BİR KIZIM VAR (ABKV) ÇYDD ANKARA ŞUBESİ BURS BİRİMİ LİSE ÖĞRENCİLERİ BURS PROJESİ

ANADOLU DA BİR KIZIM VAR (ABKV) ÇYDD ANKARA ŞUBESİ BURS BİRİMİ LİSE ÖĞRENCİLERİ BURS PROJESİ ANADOLU DA BİR KIZIM VAR (ABKV) ÇYDD ANKARA ŞUBESİ BURS BİRİMİ LİSE ÖĞRENCİLERİ BURS PROJESİ Proje ile sosyoekonomik koşulları uygun olmayan ailelerin öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler EKLER 58 ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2012-2016 İzlem Tasarımı, Amaçlar, Hedefler, Proje ve Faaliyetler No. Bitiş AMAÇ 1. TÜRK KÜLTÜRÜ ÜZERİNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YAPMAK VE YAPILMASINI SAĞLAMAK Hedef 1.1.

Detaylı

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI EK-1 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

ANKARA Mart 2015. http://vgm.sanayi.gov.tr Gelibolu Sok. No: 5 Kavaklıdere- Ankara Tel. : 0 312 467 55 90-99 Faks: 0 312 427 30 22 SUNUŞ

ANKARA Mart 2015. http://vgm.sanayi.gov.tr Gelibolu Sok. No: 5 Kavaklıdere- Ankara Tel. : 0 312 467 55 90-99 Faks: 0 312 427 30 22 SUNUŞ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİLİK HAFTASI KAPSAMINDA BST İL MÜDÜRLÜKLERİNCE DÜZENLENECEK ETKİNLİKLER İÇİN REHBER ANKARA Mart 2015 http://vgm.sanayi.gov.tr

Detaylı

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak

*Öğrencilere adaptasyonlarının ilk aşamasında destek ve öğretimin düzenli bir şekilde yürümesini sağlamak 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİL DERSHANELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI AY HAFTA YAPILACAK FAALİYETLER AMAÇLAR YÖNTEM- TEKNİKLER KAYNAKLAR SINIFLAR EYLÜL *Oryantasyon amaçlı Rehberlik

Detaylı

ERASMUS+ PROJESİ THE LAKES İN OUR LİVES

ERASMUS+ PROJESİ THE LAKES İN OUR LİVES ERASMUS+ PROJESİ THE LAKES İN OUR LİVES PROJE FİKRİNİN ORTAYA ÇIKIŞI Okulun vizyonuna katkı olarak proje ihtiyacı Kurumsal birikim Okul yönetimiyle koordinasyon Öğretmen ve öğrenci profili Proje adı :

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Amacı: Ülke geleceği üzerinde söz sahibi olan, hedef kitledeki dezavantajlı grubun, BSRM lerde kalan 14-20 yaş arası 60 genç kızın,

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU AMAÇ : Paydaşlarla İşbirliği İçerisinde Yerel ve Bölgesel Kalkınmaya Öncülük Etmek..3:Sektörel bazda bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için yılda adet yeni bölüm/program

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar

SORUMLU YURTTAŞIM. Projemizde Beklediğimiz Sonuçlar SAYI 1 Yurttaşım Sorumluluklarımın Farkındayım - TR2009/0136.01-02/287 SORUMLU YURTTAŞIM Seçilecek 45 öğrenci 45 öğrencinin seçeceği 12 öğrenci arkadaşı Öğretmen, yönetici ve çalışanlar ile toplamda 577

Detaylı

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları )

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları ) ÇOCUK VAKFI NDAN ZEKÂ ve YETENEK KONUSUNDA ÜLKE ÖLÇEKLİ ÖNERİLER (Yeni Bir Anlayış, Yeniden Yapılandırma ve Yeni Modellerin Geliştirilmesi) -Ön Bilgi Notu- ( 3 Ağustos 2017 ) Önerilerin Amacı Çocuk Vakfı

Detaylı

İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ

İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR İYİLİK OKULU ÖDÜLLERİ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR 2016 2017 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ DENİZ FENERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR ORGANİZASYON SÜREÇLERİ

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Küme Yönetim Rehberi Notları. Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM

Küme Yönetim Rehberi Notları. Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM Küme Yönetim Rehberi Notları Sanayi Geliştirme Merkezi SANGEM Küme Stratejileri 1) İnovasyonu güçlendirme ve yaygınlaştırma 2) İşbirliğini ve bağlantılı çalışmayı güçlendirme ve yaygınlaştırma 3) Uluslararasılaşmayı

Detaylı

TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç,

TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç, TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç, dinamik, çağdaş bir şehir üniversitedir. Önce insan ilkesi

Detaylı

trafikte bilinçli bir nesil için

trafikte bilinçli bir nesil için bilinçli bir nesil e t k i için f tra Giriş Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir.

Detaylı

ÖSGD - OKUL DOSTU PROGRAMI

ÖSGD - OKUL DOSTU PROGRAMI Meraklı Kitaplar ÖSGD - OKUL DOSTU PROGRAMI Proje, çocuklarda kitap okumaya dair heyecan, merak ve ilgi uyandırarak, onları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla hazırlanmıştır. Çocukların hayal güçlerinin

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir?

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir? TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile

9. İyilik Kulübü: Okulda iyilik kulübü kurularak etkinlik ve yarışmalar organize edilebilir. 10. İyilik Sergisi/Duvar Gazetesi: İyilik yapma ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI İyilik Okulu Örnek Uygulamaları, Yarışmaları ve Ödülleri Projesi USÛL VE

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Projenin Konusu, Amacı ve Anahtar Kelimeler Projemizin Konusu: Türkiye

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

DUYURU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

DUYURU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Sayfa No 1 / 5 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesinin internet sitesi, duyuru panoları ve kısa mesaj servisi ile yayınlanacak duyuruların

Detaylı

GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN AİLELERİN YARIŞMASI BİLGİ REHBERİ

GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN AİLELERİN YARIŞMASI BİLGİ REHBERİ YARIŞMANIN KONUSU Enerji varlıklarının günümüzde hızlı bir şekilde tükenmesi, Türkiye nin enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olması ve bunun ekonomimize ciddi bir yük oluşturması, enerji tasarrufunun

Detaylı

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş.

MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. MERSİN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KURUM VE İŞLETİCİ TİC. A.Ş. PROJE ADI: PROJE KODU: AVRUPA DA İŞ BAŞINDA EĞİTİM MODELLERİ VE EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROJESİ 2014-1-TR01-KA200-013401 KOORDİNATÖR KURUM:

Detaylı

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA

TÜRKİYE BÜLTENİ MART, 2013 KAMPANYA KAMPANYA 36 37 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 17 Ocak 2013 te Toprak Mahsulleri Ofisi nin öncülüğünde Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası başlatılmıştır. Kampanya, medya, kamu kurum ve kuruluşları,

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL)

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (3.YIL) 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI (3.YIL) Tüm okulun proje hakkında bilgilendirilmesi Okul Çevre Komitesi nin kurulması Eko-in (Okul Çevre i) belirlenmesi Eko- öğrencilerinden Geri dönüşüm Takip i ve Su Tasarrufu

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM

Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇANKAYA PINAR İLKOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI 2. DÖNEM SONU RAPORU Çalışılan Konu: ÇÖP- ATIK- GERİ DÖNÜŞÜM ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ Birinci dönem faaliyet raporu hazırlandı

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.12.2015 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ HAZIRLAYAN: 19 MAYIS ATATÜRK ORTAOKULU Hasan KAYA- Okul Müdürü Özgür CİNEL - Beden Eğitimi Öğretmeni

Detaylı

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ

Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sosyal Medya ve Çocuk Alanında Koruyucu ve Önleyici Çalışmalar Dr. Olgun GÜNDÜZ Sunum İçeriği Sosyal Medya ve Çocuk İlişkisi Sosyal Medyada Çocuklara Yönelik Riskler Bakanlığımızca Yürütülen Önleyici Çalışmalar

Detaylı

MERSĠN KENT KONSEYĠ EĞĠTĠM MECLĠSĠ. OKUL AĠLE BĠRLĠKLERĠ EĞĠTĠMDE ĠYĠ ÖRNEKLER ÇALIġTAYI

MERSĠN KENT KONSEYĠ EĞĠTĠM MECLĠSĠ. OKUL AĠLE BĠRLĠKLERĠ EĞĠTĠMDE ĠYĠ ÖRNEKLER ÇALIġTAYI MERSĠN KENT KONSEYĠ EĞĠTĠM MECLĠSĠ OKUL AĠLE BĠRLĠKLERĠ EĞĠTĠMDE ĠYĠ ÖRNEKLER ÇALIġTAYI MERSĠN 2015 GiriĢ Talep Okul aile birlikleri çalıştayı ile okul aile birliklerinin eğitimin niteliğini arttırmak

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI

Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) (OMÜ-YÖS Ofisi) 1. OMÜ-YÖS İŞ AKIŞI 1. OMÜ-YÖS ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek a) OMÜ-YÖS sınavının yapılacağı yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinin belirlenmesi,

Detaylı

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi FASIL 18 İSTATİSTİK Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması 1 Mevzuat uyum takvimi Bu öncelik altında, bu aşamada herhangi bir mevzuat uyumu çalışması öngörülmemektedir.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü

T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü T.C. MUĞLA VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü PİRİ REİS İN İZİNDE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak. Sorumluluk Amaç Madde-1 Giderek globalleşip

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM VE TOPLUM ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM VE TOPLUM ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM VE TOPLUM ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Bilim ve Toplum Faaliyetlerine ilişkin olarak, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu

Trakya Kalkınma Ajansı.  Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Tarihi Kentler Birliği Bilgi Notu EDİRNE YATIRIM DESTEK OFİSİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ Hazırlayan Işık OCAKLI İçindekiler Trakya Kalkınma Ajansı Tarihi Kentler

Detaylı

EKONOMİ BAKANLİĞ İ PAZAR ARAŞTİRMASİ VE PAZARA Ğİ Rİ Ş DESTEĞ İ

EKONOMİ BAKANLİĞ İ PAZAR ARAŞTİRMASİ VE PAZARA Ğİ Rİ Ş DESTEĞ İ EKONOMİ BAKANLİĞ İ PAZAR ARAŞTİRMASİ VE PAZARA Ğİ Rİ Ş DESTEĞ İ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ Şirketlerimizin, kuruluşlarımızın yurt dışı pazarlara giriş stratejilerine

Detaylı

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında

STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı. Arka Plan. Program Hakkında TACSO Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek - 2 (TACSO 2) AB IPA Ülkeleri; EuropeAid/133642/C/SER/Multi STÖ Ağları/Platformlar için Açık Çağrı: Stratejik İletişim Kapasite Geliştirme Eğitim Programı

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başvuru Formu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde yapılan ve/ya ODTÜ çalışanları/öğrencileri tarafından yürütülen ve insan katılımcılardan

Detaylı

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi

Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı Destek Talep Rehberi Aktivist Programı - Destek Talebi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye deki aktif bireylerin, sivil toplum örgütlerinin, ağlar ve platformların desteklenmesi

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Ankara Kalkınma Ajansı, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında, mali destek programı ile dört ayrı başlıkta toplam 27.000.000 TL tutarında destek sağlayacaktır.

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-222-330b-9b07-d4e kodu ile teyit edilebilir. EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Karar No: 205/3 Konu: Ödüllendirme. Evrak No: 3434 Özet: Tepebağ Kültür Spor Kulübü Derneği U-7 Futbol Takımının başarılı sporcularının ödüllendirilmesi. 02/03/205 tarihli Meclis toplantısında komisyonlarımıza

Detaylı

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla düzenlediği 2016 Uluslararası Öğrenciler Akademisi

Detaylı