ÇOCUKLARDA KANSER. Çocukluk Çağı Kanserlerinin Dağılımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇOCUKLARDA KANSER. Çocukluk Çağı Kanserlerinin Dağılımı"

Transkript

1

2 İÇERİK 1- ÇOCUKLARDA KANSER 2- İYİLEŞME ORANLARI 3- TEDAVİ 4- KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARIN SORUNLARI 5- ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 6- VİZYON 7- MİSYON 8- HEDEF KİTLEMİZ 9- DESTEKÇİLER 10- DAHA ÖNCE NELER YAPTIK 11- YENİ ETKİNLİK PLANI 12- YAYGINLAŞTIRMA STRATEJİSİ 13- PROJE LANSMAN PLANI

3 ÇOCUKLARDA KANSER Çocuklarda kanser erişkinlere oranla 100 kat daha az görülür. Bir başka deyişle, tüm kanserlerin sadece % 2-4 ü çocuklarda görülmektedir. Her yıl 1 milyon çocuktan 120 sinde kanser gelişmektedir. Çocukluk çağı kanserleri en sık ilk 5 yaşta ve yaş döneminde ortaya çıkmaktadır. Çocukluk Çağı Kanserlerinin Dağılımı Lösemiler % 30 Lenfomalar % 20 Sinir Sistemi tümörleri % Nöroblastoma % 7-8 Wilms tümörü % 6-7 Rabdomyosarkom % 5-6 Kemik tümörleri % 4-5 Germ hücreli tümörler % 3-4 Retinoblastomalar % 2-3 Karaciğer tümörleri % 1 Türkiye de ve dünyada çocukluk çağında görülen kanserlerin % 30 unu lösemi oluşturur. Geri kalan % 70 içinde, ülkemizde ikinci sırada bezi kanserleri (Hodgkin ve Hodgkin-dışı lenfoma) yer almaktadır. Bunları sırasıyla sinir sistemi tümörleri, nöroblastoma, Wilms tümörü ve yumuşak doku sarkomaları (rabdomiyosarkoma) izlemektedir. Kemik, deri, göz ve karaciğer tümörleri ise çocuklarda daha nadirdir.

4 İyileşme oranları Çocuk kanserlerinin özelliklerinden biri, çok hızlı çoğalan ve büyüyen kanserler olmalarıdır. Birkaç hafta içinde hızla büyüyüp belirgin hale gelirler. Hızlı büyüdükleri için de ilaç tedavisi (kemoterapi) ve ışın tedavisine (radyoterapi) duyarlıdırlar. Bu nedenle çocuk kanserlerinin üçte ikisi tamamen şifa bulmaktadır. Çocuk kanserlerinde genellikle cerrahi, ışın ve ilaç tedavileri birlikte kullanılır. Genellikle tedavinin kesilmesinden sonra 2-3 yıl geçmiş ve kanser tekrarlamamışsa hasta tamamen iyileşmiştir lı yıllarda % 5 i iyileştirilebilen çocukluk çağı lösemilerinin günümüzde % i şifa bulmaktadır. Bezelerin habis hastalığı olan Hodgkin hastalığı % 90, Hodgkin-dışı lenfoma hastalığı % 75 oranında iyileşmektedir. Kemik tümörü olan osteosarkoma ve Ewing sarkoma erken yakalanmışsa % 60, böbrek tümörü Wilms ise % 90 oranında iyileştirilebilir.

5 Çocukluk Çağı Kanserlerinde İyileşme Oranları LALL(*) % (standart risk) % (orta risk) % (yüksek risk) AML(**) % Hodgkin % 90 Hodgkin-dışı lenfoma % 80 Retinoblastoma % 90 Nöroblastoma % 50 Wilms tümörü % 90 Osteosarkoma % 70 Rabdomyosarkoma % 70 Ewing Sarkoma % 65 (*) Akut lenfoblastik lösemiler (ALL) kemoterapi ile tedavi edilir. % 10 una kemik iliği transplantasyonu (KİT) uygulanır. (**) Akut myeloblastik lösemilerin % 50 si kemoterapi ile tedavi olur, diğer % 50 de kemoterapiye ilave olarak kemik iliği transplantasyonu (KİT) uygulanır.

6 Tedavi Cerrahi Çocuk kanserlerinde cerrahi yöntemler genellikle, tümör kaynaklandığı organ içinde sınırlı ise tümörün çıkarılması şeklindedir. Ancak tümör çıkarılamayacak büyüklükte ise veya başka dokulara yayılma yapmış ise (metastaz) bu durumda tümörden biyopsi almakla yetinilir ve öncelikle kemoterapi uygulanarak tümör ve/veya metastazları bu yol ile yok edilmeye çalışılır. Tümör küçülüp, metastazlar kaybolduktan sonra tümör kalıntısı cerrahi olarak çıkarılır. Kemoterapi Kemoterapi belirli aralıklarla kemoterapi ilaçlarının ağız veya damar yolu ile verilmesiyle yapılır. Bazen ilaçlar omurilik içine ya da beyin-omurilik sıvısı içine de verilebilir; buna intratekal tedavi denir. Kemoterapi süreleri uygulanan tedavi şemalarına göre farklılıklar gösterir. 2-3 günden 7-8 güne değişen sürelerde, blok halinde ilaçların birlikte kullanımı söz konusudur. Kemoterapinin süresi genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında değişir.

7 Kemoterapide kullanılan ilaçların bazı yan etkileri olmaktadır ancak bu etkiler geçicidir ve bir takım ilaçlarla başarılı bir şekilde önlenebilmektedir. Kemoterapi döneminde çocuk oldukça halsiz olur, ayrıca bulantı, kusma, kemik ağrıları görülebilir. Kemoterapinin dıştan fark edilen en belirgin yan etkisi ise saçların dökülmesidir. Kemoterapinin bir etkisi olarak enfeksiyon riski arttığından bu dönemde hijyen çok önem kazanmaktadır. Genellikle okul çağı çocukların bir süreliğine okuldan uzak kalmasında yarar vardır. Ancak kemoterapi kürü hafif, çocuğu fazla sarsmayan bir tedavi ise okula gitmesinde sakınca yoktur. Radyoterapi Radyoterapi, tümörün bulunduğu alana doğrudan ışın verilmesi şeklinde uygulanan tedavi şeklidir. Radyoterapi çocuklarda mümkün olduğu kadar az kullanılır, özellikle büyüyen vücutlarda gelişme bozukluklarına yol açabileceğinden zorunlu durumlar dışında ilk tercih edilen tedavi değildir. Okul saatleri ile uyum sağlandığı takdirde, radyoterapi döneminden sonra çocuğun okula gitmesinde bir sakınca yoktur.

8 KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARIN SORUNLARI & ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Kanser, tıbbi-fiziksel bir hastalık olmanın yanında, ruhsal ve psikososyal açıdan birçok sorunu kapsayan bir olgudur. Kanserli çocuk ve ailesinin tanı, tedavi, remisyon, relaps ve terminal dönemi gibi çeşitli dönemlerden geçtikleri ve bu dönemlere ait birtakım belirtiler gösterdikleri araştırmalarla desteklenmiştir. Bu çalışmalara göre daha çok korku, anksiyete ve depresyonu deneyimledikleri tespit edilmiştir. Kemoterapi, ağrılı invazif girişimler, hastaneye yatış, aileden ayrılma, okuldan ayrılma, yabancı insanlarla karşılaşma, beden bütünlüğünün tehdit edilmesi, tedavi nedeniyle saç kaybı, fiziksel yeteneklerin kısıtlanması kanser tanısı konan çocuğun psikolojisini ve psikososyal uyumunu etkileyen faktörlerdir. Kanserde psikolojik tedavi, tedavinin bütünleyici ve ayrılmaz bir parçası olup, hastalığın fiziksel tedavisini tamamlamaktadır. Bu açıdan, rehabilitasyon ve çocuğun tekrar topluma geri dönmesi son derece önemlidir. Aynı zamanda tüm bu aşamalar sırasında çocuğun ve ailesinin kanserle birlikte yaşamalarından doğan psikolojik sorunlar göz ardı edilmemelidir. Kanserin çocuk ve aileleri üzerindeki etkisi çok ciddi boyutlardadır.

9 SORUN FİZİKSEL YETENEKLERİN KISITLANMASI FİZİKSEL GÖRÜNÜMDE DEĞİŞİKLİKLER ÇÖZÜM ÖNERİSİ/ETKİNLİK PLANLAMASI Kanser tedavisi gören çocukların temel problemi, hastalık nedeniyle yaşadıkları fiziksel farklılaşmadan kaynaklanan yalnızlaşma-yabancılaşma durumudur. Aileleri için de hiç kolay olmayan bu süreçte onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak, aynı zamanda psikoterapi etkisi yapacak etkinliklerin planlanması önem taşımaktadır. Ancak, tedavi süresince hijyen ortamı son derece önemli olduğundan düzenlenecek etkinliklerde dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. RUHSAL VE PSİKOSOSYAL SORUNLAR (Çocuk ve ailesinde) TEDAVİ VE EĞİTİM MERKEZLERİNİN İMKANLARI Bu hassasiyetlerin farkında olarak Amacımız; kanser tedavisi gören çocuklarımızın mutlu olmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlemek, bu süreçte onlardan daha çok yıpranan ailelerine de psikolojik açıdan destek olacak organizasyonlar gerçekleştirmektir. Tedavi gördükleri hastane ve eğitim aldıkları kurumların ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla kurum yetkilileri ile görüşmeler yapmak. Tespit edilen eksiklerin giderilmesine yönelik destekçiler bulmak ve birlikte bu ihtiyaçları gidermeye yönelik projeler hayata geçirmek.

10 VİZYONUMUZ Kanser tedavisi gören çocukların ve ailelerinin sorunlarına ilişkin toplumdaki farkındalık düzeyini arttırarak yapılan yardım ve sağlanan desteklerin sayıca artmasını sağlamak. Sayıca artan destekçi ve yapılan etkinlikler ile kanser tedavisi gören çocuklarımızın yabancılaşma ve yalnızlaşma sorununa engel olmak, bu süreçte büyük zorluk yaşayan ailelerine psikolojik açıdan destekler sağlayarak umut aşılamak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek. MİSYONUMUZ Vizyonumuz ışığında, kanser tedavisi gören çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik, firma-kişi-kurum ve kuruluşlardan da destek alarak etkinlikler düzenlemek ve düzenlenen etkinlikleri her yıl arttırmak.

11 HEDEF KİTLEMİZ yılında, Bornova da ikamet den ve Bornova daki hastanelerde kanser tedavisi gören çocuklar ve aileleri. DESTEKÇİLER Yapılacak etkinliklerin sayısını ve etkisini arttırmak, sürekliliğini sağlamak amacıyla, Belediyeler, İzmir deki üniversiteler, basın, sosyal sorumluluk projelerine destek veren kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, kulüp, dernek ve birlikler nezdinde tanıtım çalışmaları yürütülecektir. Gönüllülük esası ile çalışmak isteyen Becker bayileri, bayilerin eşleri, öğrenci- ev hanımı çalışan, vs grupları da proje destekçilerimiz olarak bizimle bu projede ortak çalışacaklardır.

12 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR BECKER 35 ASK ÇOCUKLARLA EL ELE El Ele Çocuk Projesi Gönüllülerinin, Ege Üniversitesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören çocuklar için yürüttüğü yardım kampanyasına, Becker 35 Albatros yöneticilerinden ve oyuncularından büyük destek geldi. Tedavi edilen çocuklar için özel olarak hazırlanan yastıkları destek amaçlı satın alan Becker 35 Albatros Spor Kulübü oyuncuları ve yöneticileri, 22 Nisan da da Onkoloji Bölümündeki çocukların etkinliğine katılarak moral verdiler. Onkoloji Bölümünde yatan çocukların etkinliğine, Becker 35 ASK Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir, Altyapılar Genel Koordinatörü Nezihe Akdeniz, Yıldız Kız Takımının Milli Oyuncuları Aze Otman ve Hayrünnisa İnce katıldı. Çocuklar için daha önceden hazırlanan özel, renkli yastıkları yetkililere teslim eden kulüp yöneticileri daha sonra palyaçolar eşliğinde çocuklarla oyunlar oynayıp, şarkılar söyledi. El Ele Çocuk Projesi Gönüllülerinin çalışmalarına katkı sağlayan Becker 35 Albatros Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir; Bu projeyi öğrendikten sonra yapabileceğimiz her eylemi hayata geçirme kararı aldık. Gerek maddi gerek manevi olarak elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. Tedavi gören çocuklarımıza verdiğimiz katkıyı genişletmek için camiamızın tamamını dahil edecek biçimde hareket ettik. Altyapılarımızda bulunan genç oyuncularımız, A Takım oyuncularımız, kulüp yöneticilerimiz ve personelimizin tamamı bu projeye destek verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Becker 35 Albatros ailesi olarak, sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almak bizler için her zaman büyük önem arz etmektedir. Kuruluş amacını, tüzüğünü ve misyonunu bu doğrultuda oluşturmuş bir kurumuz. Her zaman çocuklarımızın mutluluklarını sağlamakla mükellefiz. Bütün çocuklarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Yılda 1 gün değil, her gün çocuklarımıza özel olduğunu hissettirecek bir camia olmak öncelikli hedefimiz. El Ele Çocuk Projesi Gönüllülerine de bu projeyi hayata geçirdikleri için çok teşekkür ediyorum dedi. Becker 35 Albatros geçtiğimiz sezon sportif başarıları kadar sosyal sorumluluk alanında da çok önemli projeleri hayata geçirdi. Kulüp yönetiminin bu duyarlılığı ve sosyal projelere verdiği destekler önümüzdeki günlerde de devam edecek.

13 YENİ ETKİNLİK PLANI Kanser tedavisi gören çocukların tedavi ortamlarında hijyen son derece önemli olduğu için, düzenlenecek etkinliklere hastane tarafından uygun görülen kısıtlı sayıda ve şekilde katılım sağlanabilmektedir. Bu koşulları dikkate alarak planladığımız yeni etkinliklerde, tedavi gören çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal hassasiyetlerine uygun projeler üretmeye özen gösterilmiştir. Kanser tedavisi gören çocuklarımız ve ailelerine yönelik hayata geçireceğimiz çalışmalarda, El Ele Çocuk Projesi Gönüllüleri ile sürekli iletişim ve işbirliği içinde gerçek ihtiyaçlara yönelik projeler hayata geçirmek en önemli hedefimizdir.

14 1- Doğumgünlerine özel hediyeler: Hastane yönetimi, aileler ve El Ele Çocuk projesi gönüllüleri ile görüşerek, kanser tedavisi gören çocuklarımızın doğum günlerinde, onlara özel hediyeler gönderip, ailelerine market hediye çeki yardımı yapacağız. 2-Okul ihtiyaçları tespiti ve karşılanması: Kanser tedavisi gören çocuklarımızın eğitim gördükleri okulların öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek, bu ihtiyaçları proje destekçilerimizle paylaşarak, giderilmesi için katkı sağlayacağız. Okullara her yıl belirli sayılarda bilgisayar alımı yapacağız.

15 3-Hastane ihtiyaçları tespiti ve karşılanması: Kanser tedavisi gören çocuklarımızın adeta evi olan hastanelerin öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek, bu ihtiyaçları proje destekçilerimizle paylaşıp, giderilmesi için katkı sağlayacağız Nisan etkinliğinde oyuncaklar bizden: Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, 23 Nisan organizasyonuna katılarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Bu etkinlikte hepsine sterilize edilmiş oyuncaklar hediye edeceğiz. 5-Ailelere seminer: Kanser tedavisi için umut ve motivasyonun öneminden hareketle, içinde bulundukları zor durumun psikolojik etkilerini en aza indirmek ve sorluklarla mücadele güçlerini arttırabilmek amacıyla, kanser tedavisi giren çocuklarımızın ailelerine yönelik, kendi alanlarında uzman kişiler tarafından verilecek seminerler organize edeceğiz.

16

17 YAYGINLAŞTIRMA STRATEJİSİ AMAÇ FAALİYET Kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine ilişkin düzenlenecek etkinliklerde destekçi kapsam ve sayısını arttırmak. Hayata geçirilecek sosyal etkinlikler ile kanser tedavisi gören çocuklara ilişkin toplumun farkındalığını arttırmak. Toplumda örnek teşkil edecek çalışmalar üretmek, bu sayede sivil toplum kuruluşları ve hayırsever firmaların bu tip organizasyonlara katılımlarını sağlayarak düzenlenen etkinlikleri sayıca arttırmak. Kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine yönelik düzenlenecek çalışmalar konusunda, kişi-kurum-kuruluşlar nezdinde tanıtım kampanyaları düzenlemek, projeyi anlatarak bu çalışmaya ortak etmek. Böylelikle destekçi ve düzenlenen etkinlik sayısını arttırmak. Düzenlenen her etkinliğin yazılı ve görsel haber servisini yaparak, yerel ve ulusal basında yayınlanmasını sağlamak. Düzenlenen etkinlikleri Becker ve Bornova Becker Spor un tüm sosyal medya hesaplarında paylaşarak kitlesel bir farkındalık yaratmak. Hazırlanan haber bültenleri ve paylaşımlarda proje ortağı olmak isteyen kişi/kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunmak. Gelen talepler neticesinde yeni ve daha fazla projeler üretmek. Başta İzmir olmak üzere, sırasıyla bölgesel ve ulusal arama-tarama çalışmaları yaparak kanser tedavisi gören çocuklar, aileleri ve öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek proje ortaklarıyla bu bilgileri paylaşıp yeni etkinlikler planlamak.

18 PROJE LANSMAN PLANI 1 AY ÖNCE l Proje dosyası, sponsor firmaya kargo ile iletilecektir. l Becker Prestige Bayilerinin iletişim adreslerinin olduğu bir network oluşturulacak, bu bayilere de düzenlenen etkinlik ön yazı ile anlatılacak ve proje dosyası gönderilecek. l Proje için basın sponsoru bulunacak. Karar ver cup için yapılacak basın turunda, sosyal projeler anlatılarak, ilgili basın kuruluşunun projelerden birini seçerek basın sponsor olması sağlanacak. l Gerçekleşecek etkinliğe ilişkin nakdi ve gayri nakdi destekçiler bulmak amacıyla, belediyeler, üniversiteler, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıf, dernek, birlikler, firmalar, öğrenci kulüpleri vs nezdinde görüşmeler yapılacak. l Proje sponsoru ve destekçileri ile canlı röportaj yapılarak bu projeye sponsor olma amaçlarına ilişkin kendilerinden görüş alınacaktır. l Etkinlik günü kullanılmak üzere proje sponsoru ve destekçilerinin isim ve logolarının olduğu,. ya Teşekkür ediyoruz yazan atkı ve dövizler hazırlanacaktır. l Proje sponsoru ve destekçilerine etkinlik içeriği ve tarihi hakkında telefon ve yoluyla bilgilendirme yapılacaktır. l Proje sponsoru ve destekçilerine etkinliğe katılım daveti yapılacaktır. l Etkinlik, kapsam, tarih, sponsor ve destekçileri ve görüşleri, haftada bir tüm sosyal medya hesaplarımızda yayınlanmaya başlayacaktır.

19 1 HAFTA ÖNCE Proje sponsoru ve destekçilerine etkinlik içeriği ve tarihi hakkında telefon ve yoluyla hatırlatma yapılacak. Proje sponsoru ve destekçilerinin görüşü bu hafta içinde planlı olarak yayınlanacak. Sosyal medya hesaplarımızda etkinlik duyurusu, kapsamı, yeri ve tarihi 1 hafta önceden başlayarak yapılacak ve 1 hafta boyunca, etkinlik gününe kadar her gün sosyal medya hesaplarımızdan bu etkinliğe ilişkin güncel paylaşımlar yapılacak. Projenin genel tanıtımını yapmak amacıyla bir canlı yayın program konuğu olunması organize edilecek, bu yayın sosyal medya hesaplarımızda yayınlanacak, proje sponsoru ve destekçilerine canlı yayında teşekkür edilecek, program arasında proje sponsorunun görüşleri yayınlanacak. 1 GÜN ÖNCE Gerçekleşecek etkinlik hakkında proje sponsoru ve destekçilerine bilgi verilecek. Katılım sayısının kısıtlı olduğu hatırlatılacak. Sosyal Medya hesaplarımızda etkinlik hatırlatması yapılacak ancak katılım olmayacağı konusunda detay verilecek.

20 ETKİNLİK GÜNÜ Etkinlik günü, proje sponsoru ve destekçilerinin isim ve kurum logolarının olduğu atkı, döviz vb. materyaller ile etkinlikten, çocukların ve ailelerin yüzleri çok net olmayan görüntüler alınacaktır. Etkinlik günü, etkinlik kapsamındaki çocuk ve kişiler sponsor ismini söyleyerek teşekkür edecek, kurumun yetkilisinden de teşekkür mesajı alınacak. Bu görüntüler film haline getirilip ( izin alınan görüntüler) sosyal medya hesaplarımızda yayınlanacak. Sosyal medyada etkinlik haber ve görüntüleri paylaşılacak. Ertesi gün Servis edilmek üzere basın bülteni ve video görüntüleri hazırlanacak. 1 GÜN SONRA Proje gerçekleştikten sonra da proje sponsoru ve destekçilerinin görüşü alınacak ve bu görüş haber bülteni içinde sosyal medya hesaplarımızda yayınlanacak. Proje sponsoru ve destekçilerin görüşlerini de içeren etkinliğin haber ve görüntüleri basın kuruluşları ile paylaşılacak. Etkinlik kapsamındaki kişi ve çocukların sponsora teşekkür ettikleri film, sponsor firmaya da gönderilecek.

21 2 GÜN SONRA Etkinliğin basın yansımaları tüm sosyal medya hesaplarımızda yayınlanacak, aynı zamanda etkinlik sponsoru ve destekçilerine mail olarak gönderilecek. Etkinliğin basın yansımaları ayrıca, tüm Becker bayilerine mail olarak gönderilece 1 YIL İÇİNDE Etkinlik sponsor ve destekçilerine plaket yaptırılarak bu etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür edilecek. Plaket takdim töreni basın bülteni yapılacak. Gerçekleşen etkinlik ve Plaket takdim töreni Becker Life Dergisinde, Bornova Becker Spor bölümünde haber yapılacak, proje sponsoru ve destekçilerine teşekkür edilecek. Ayrıca, bu etkinliğe ilişkin proje sponsoru ile röportaj yapılacak, aynı haberin devamında bu röportaja yer verilecektir. Etkinliğin yapıldığı kurumun yetkilileri ile röportaj yapılarak sponsora teşekkür eden haber Becker Life dergisinde yayınlanacaktır.

YAŞLILIK NEDİR? Fizyolojik değişimlerin yanı sıra, çok sayıda psiko-sosyal faktör yaşlılık dönemini etkilemektedir.

YAŞLILIK NEDİR? Fizyolojik değişimlerin yanı sıra, çok sayıda psiko-sosyal faktör yaşlılık dönemini etkilemektedir. İÇERİK 1- YAŞLILIK NEDİR? 2- GENEL BAKIŞ 3- TÜRKİYE DE YAŞLILAR 4- YAŞLILARIN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 5- VİZYON 6- MİSYON 7- HEDEF KİTLE 8- DESTEKÇİLERİMİZ 9- YENİ ETKİNLİK PLANI 10- YAYGINLAŞTIRMA

Detaylı

ZİHİNSEL ENGELLİLİK NEDİR?

ZİHİNSEL ENGELLİLİK NEDİR? İÇERİK 1- ZİHİNSEL ENGELLİLİK NEDİR? 2- GENEL BAKIŞ 3- TÜRKİYE DE ZİHİNSEL ENGELLİLER 4- ZİHİNSEL ENGELLİLERİN SORUNLARI 5- ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 6- VİZYON 7- MİSYON 8- HEDEF KİTLE 9- DESTEKÇİLERİMİZ 10- DAHA

Detaylı

YOKSULLUK & DÜNYADA GENEL DURUM

YOKSULLUK & DÜNYADA GENEL DURUM İÇERİK 1- YOKSULLUK GENEL BAKIŞ 2- TÜRKİYE DE YOKSULLUK SINIRI 3- GIDA HARCAMASINDAKİ DEĞİŞİM 4- AÇLIK SINIRI 5- ÇOCUKLARIN YOKSULLUĞU 6- YOKSULLUK SORUNU & ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 7- VİZYON 8- MİSYON 9- HEDEF

Detaylı

HODGKIN DIŞI LENFOMA

HODGKIN DIŞI LENFOMA HODGKIN DIŞI LENFOMA HODGKIN DIŞI LENFOMA NEDİR? Hodgkin dışı lenfoma (HDL) veya Non-Hodgkin lenfoma (NHL), vücudun savunma sistemini sağlayan lenf bezlerinden kaynaklanan kötü huylu bir hastalıktır. Lenf

Detaylı

ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİ

ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİ Sİ ALTIN KURDELE ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERİNİN SİMGESİDİR UR ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİ S KLU ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERI NEDIR? Kanser vücutta bir dokunun anormal şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan, çıktığı dokuyu

Detaylı

Beyin tümörü, beyni oluşturan üç bölgeden birinden -beyin, beyincik ve beyin sapıkaynaklanabilir.

Beyin tümörü, beyni oluşturan üç bölgeden birinden -beyin, beyincik ve beyin sapıkaynaklanabilir. BEYİN TÜMÖRÜ BEYİN TÜMÖRÜ NEDİR? Beyin tümörü beyinde anormal hücrelerin çoğalması sonucu gelişen bir kitledir. Bazı beyin tümörleri iyi huylu (örneğin meningiom), bazıları ise kötü huylu kitlelerdir.

Detaylı

Vücutta dolaşan akkan sistemidir. Bağışıklığımızı sağlayan hücreler bu sistemle vücuda dağılır.

Vücutta dolaşan akkan sistemidir. Bağışıklığımızı sağlayan hücreler bu sistemle vücuda dağılır. HODGKIN LENFOMA HODGKIN LENFOMA NEDİR? Hodgkin lenfoma, lenf sisteminin kötü huylu bir hastalığıdır. Lenf sisteminde genç lenf hücreleri (Hodgkin ve Reed- Sternberg hücreleri) çoğalır ve vücuttaki lenf

Detaylı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir?

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? KAÇUV DA GÖNÜLLÜLÜK Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Nerede yaşam varsa, orada umut vardır felsefesi ile, ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri

Detaylı

Kan Kanserleri (Lösemiler)

Kan Kanserleri (Lösemiler) Lösemi Nedir? Lösemi bir kanser türüdür. Kanser, sayısı 100'den fazla olan bir hastalık grubunun ortak adıdır. Kanserde iki önemli özellik bulunur. İlk önce bedendeki bazı hücreler anormalleşir. İkinci

Detaylı

AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİ TANILI ÇOCUKLARIN İDAME TEDAVİSİNDE VE SONRASINDA YAŞAM KALİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dr. Emine Zengin 4 mayıs 2018

AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİ TANILI ÇOCUKLARIN İDAME TEDAVİSİNDE VE SONRASINDA YAŞAM KALİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dr. Emine Zengin 4 mayıs 2018 AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİ TANILI ÇOCUKLARIN İDAME TEDAVİSİNDE VE SONRASINDA YAŞAM KALİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Dr. Emine Zengin 4 mayıs 2018 Lösemiye bağlı Psikososyal Geç Etkiler Fiziksel Görünüm (Saç

Detaylı

Vücudumuzda oluşan tümör hücrelerini yok etmek için uygulanan ilaç tedavisine kemoterapi denir.

Vücudumuzda oluşan tümör hücrelerini yok etmek için uygulanan ilaç tedavisine kemoterapi denir. KEMOTERAPİ KEMOTERAPİ NEDİR? Vücudumuzda oluşan tümör hücrelerini yok etmek için uygulanan ilaç tedavisine kemoterapi denir. Kemoterapide, bir veya birden fazla ilaç bir arada kullanılabilir. Her ilacın

Detaylı

ÇOCUKLUK ÇAĞI ONKOLOJİ

ÇOCUKLUK ÇAĞI ONKOLOJİ ÇOCUKLUK ÇAĞI ONKOLOJİ H A S TA N E S İ Çocuk Onko Polikilinikleri: Hafta İçi 8.30-20.00 Cumartesi günleri 8.30-16.00 saatleri arasında çalışmaktadır. Lütfen randevu alınız. TÜM KURULUŞLAR + ÖZEL SAĞLIK

Detaylı

Bu kitapçığın Türkçeye uyarlanmasına izin verdikleri için CCLG'ye teşekkür ederiz.

Bu kitapçığın Türkçeye uyarlanmasına izin verdikleri için CCLG'ye teşekkür ederiz. CCLG, Büyük Britanya ve İrlanda'da çocukluk çağı kanseri bakımı ve tedavisinde sorumlu kişilere profesyonel destek sağlayan bir kuruluştur. Çocukların daha iyi tedavi alabilmeleri için alanda çalışan uzmanları

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN İSTATİSTİKLERLE KADIN, 2015

TÜRKİYE DE KADIN İSTATİSTİKLERLE KADIN, 2015 İÇERİK 1-TÜRKİYE DE KADIN 2-TÜRKİYE DE KIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİM SORUNU 3-TÜRKİYE DE KADINA ŞİDDET RAKAMLARI 4-TÜRKİYE NİN ŞİDDET HARİTASI 5-ÖZGECAN DAN SONRA BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ 6-TÜRKİYE DE ÇOCUK GELİNLER

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

LENFATİK VE İMMÜN SİSTEM HANGİ ORGANLARDAN OLUŞUR?

LENFATİK VE İMMÜN SİSTEM HANGİ ORGANLARDAN OLUŞUR? LENFOMA NEDİR? Lenfoma, diğer grup onkolojik hastalıklar içinde yaşamın uzatılması ve daha kaliteli yaşam sağlanması ve hastaların kurtarılmaları açısından daha fazla başarı elde edilmiş bir hastalıktır.

Detaylı

İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI

İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI RAPOR BÜLTENİ İSTATİSTİK, ANALİZ VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI Tarih: 10/09/2015 Sayı : 8 Dünya Lenfoma Farkındalık Günü 15 Eylül 2015 Hazırlayan Neşet SAKARYA Birkaç dakikanızı ayırarak ülkemizde 2011

Detaylı

BAĞIMSIZ BİREY SAĞLIKLI TOPLUM STRATEJİK EYLEM PLANI

BAĞIMSIZ BİREY SAĞLIKLI TOPLUM STRATEJİK EYLEM PLANI AKTİF EĞİTİM -SEN Aktif Eğitimciler Sendikası BAĞIMSIZ BİREY SAĞLIKLI TOPLUM STRATEJİK EYLEM PLANI Aktif Eğitim-Sen - 2015 2 AKTİF EĞİTİM-SEN Beştepe Mahallesi 33. Sokak Nu.:13 Yenimahalle/ ANKARA Tel:

Detaylı

Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi. (Nöro-Onkolojik Cerrahi)

Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi. (Nöro-Onkolojik Cerrahi) Beyin Omurilik ve Sinir Tümörlerinin Cerrahisi (Nöro-Onkolojik Cerrahi) BR.HLİ.018 Sinir sisteminin (Beyin, omurilik ve sinirlerin) tümörleri, sinir dokusunda bulunan çeşitli hücrelerden kaynaklanan ya

Detaylı

Çocukluk Çağı Kanserlerinin Epidemiyolojisi Prof. Dr. Tezer Kutluk

Çocukluk Çağı Kanserlerinin Epidemiyolojisi Prof. Dr. Tezer Kutluk İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Etkinlikleri Herkes İçin Çocuk Kanserlerinde Tanı Sempozyum Dizisi No: 49 Mayıs 2006; s.11-15 Çocukluk Çağı Kanserlerinin Epidemiyolojisi Prof. Dr. Tezer

Detaylı

METASTATİK BEYİN TÜMÖRLERİ Hazırlayan: Türk Nöroşirürji Derneği Nöroonkoloji Eğitim ve Araştırma Grubu (TURNOG)

METASTATİK BEYİN TÜMÖRLERİ Hazırlayan: Türk Nöroşirürji Derneği Nöroonkoloji Eğitim ve Araştırma Grubu (TURNOG) METASTATİK BEYİN TÜMÖRLERİ Hazırlayan: Türk Nöroşirürji Derneği Nöroonkoloji Eğitim ve Araştırma Grubu (TURNOG) Metastatik tümörler en sık görülen beyin tümörleridir. Her geçen yıl çok daha fazla sayıda

Detaylı

Omurga-Omurilik Cerrahisi

Omurga-Omurilik Cerrahisi Omurga-Omurilik Cerrahisi BR.HLİ.017 Omurga cerrahisi, omurilik ve sinir kökleri ile bu hassas sinir dokusunu saran/koruyan omurga üzerinde yapılan ameliyatları ve çeşitli girişimleri içerir. Omurga ve

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır.

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır. TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

ETİK KURUL BAŞVURU DOSYASI

ETİK KURUL BAŞVURU DOSYASI ETİK KURUL BAŞVURU DOSYASI Ülkemizde Hematolojik Kanserlerin Yükü, Coğrafi Dağılımı, Demografik Karakteristiği, İmmünohistokimyasal Özellikleri ve Klinik Davranışı Epidemiyolog Danışman Doç. Dr. Mutlu

Detaylı

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri Basın Bülteni 18 Mayıs 2015 Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri VİKO çalışanları, bu yıl Türkiye de dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü

Detaylı

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK 2 MAYIS 2019 2 MAYIS 2019 YERLİLİK Stratejik Ortak Türkiye nin En Büyük ve En Köklü Odası Türk sanayinin en köklü temsilcilerinden biri olan İstanbul Odası, kurulduğu 1952 yılından bu yana, çalışmalarını,

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması

HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİKTE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER HEM501 (3,0)3 Sağlık Tanılaması Bu derste öğrencinin; birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini belirleyen

Detaylı

MEME KANSERİ Erken tanı konulduğunda şifa şansı son derece yüksek bir kanser türüdür.

MEME KANSERİ Erken tanı konulduğunda şifa şansı son derece yüksek bir kanser türüdür. MEME KANSERİ { Erken tanı konulduğunda şifa şansı son derece yüksek bir kanser türüdür. Meme Kanserinde Erken Tanı İçin Ne Yapılmalı? 20 yaşından sonra tüm kadınlar ayda bir kez memenin yumuşak olduğu

Detaylı

15-18 MART 2015. Limak Limra Hotels

15-18 MART 2015. Limak Limra Hotels 15-18 MART 2015 Limak Limra Hotels KONGRE DAVET YAZISI Sayın Yetkili, Yerel Kalkınma Derneği; Global Düşün, Yerel Hareket Et felsefesini benimsemiş, kamu yararına hareket eden ve ülkemizde sürdürülebilir

Detaylı

LENFOMA NEDİR? Lenfoma lenf dokusunun kötü huylu tümörüne verilen genel bir isimdir.

LENFOMA NEDİR? Lenfoma lenf dokusunun kötü huylu tümörüne verilen genel bir isimdir. LENFOMA LENFOMA NEDİR? Lenfoma lenf dokusunun kötü huylu tümörüne verilen genel bir isimdir. LENF SİSTEMİ NEDİR? Lenf sistemi vücuttaki akkan dolaşım sistemidir. Lenf yolu damarlarındaki bağışıklık hücreleri,

Detaylı

TODUP-C4 GRUP GÜL SENDE

TODUP-C4 GRUP GÜL SENDE TODUP-C4 GRUP GÜL SENDE Grup Gül Sende SEDANUR KORKMAZ MEHMET AKİF DURGUT FATMA ZEHRA KARATAŞ FATMA NİLGÜN TİRYAKİ ELİF KESKİN HALİL KARTAL SEDANUR GÜZEL MELİH METE KARAAĞAÇ FURKAN KAYA AKİLE NUR TABAK

Detaylı

XVII. ULUSAL KANSER KONGRESİ

XVII. ULUSAL KANSER KONGRESİ XVII. ULUSAL KANSER KONGRESİ İnteraktif Olgu Sunumu KEMİK TÜMÖRLERİ . 17 yaşında bayan hasta. 2.5 yıldır sol bacakda yürürken ağrı Enfeksiyon ve dolaşım bozukluğu tedavisi uygulanmış. Son 6 aydır ağrı

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR. MAYIS 06-07-08 CUMA - CUMARTESİ PAZAR Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar Mavi Fuarcılık Organizasyonudur. TÜSHAD Sponsorluk Dosyası BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ)

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 6-7 Aralık 2017 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 06 07.12.2017 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER

AKCİĞER KANSERİ AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER AKCİĞER KANSERİ Akciğer kanseri; akciğerlerde anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması sonucu ortaya çıkar. Kanser hücreleri akciğerlere, komşu dokulara veya vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.

Detaylı

RAYLI SİSTEMLER SEMPOZYUMU

RAYLI SİSTEMLER SEMPOZYUMU RAYLI SİSTEMLER SEMPOZYUMU YTÜ RAYLI SİSTEMLER KULÜBÜ Bu belge YTÜ Raylı Sistemler Kulübü tarafından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde yapılacak olan RAYLI SİSTEMLER SEMPOZYUMU NUN tanıtım bilgilendirme

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL

GAZİANTEP AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ 3.AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM GÜNLERİ. Gaziantep (28.03.2015 (08.00-18.00) DİVAN OTEL DİVAN OTEL Gaziantep Aile Hekimleri Derneği miz Gaziantep Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan birinci basamak aile hekimlerinin karşılaştığı güncel tıbbi ve para medikal konularda bilgilendirilme

Detaylı

OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ

OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ HAFTANIN RÖPORTAJI ÇALIġMALARI BAġLATILAN ÖZEL HABERCĠLĠK EKSENLĠ CLUB ÇALIġMALARI HAKKINDA DEMĠRCĠOĞLU MEDYA GRUBU BAġKANI SAYIN OSMAN ADĠL DEMĠRCĠOĞLU ĠLE DETAYLI BĠR RÖPORTAJ YAPTIK. BU RÖPORTAJLA ĠLGĠLĠ

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

Enerjide alternatif bir yaklaşım

Enerjide alternatif bir yaklaşım alternatifenerji.com temiz enerji, enerji verimliliği, eko binalar, yeşil ulaşım, enerji mevzuatı konularında çalışma yapan profesyoneller, yatırımcılar ve bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen herkes

Detaylı

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 1 VAN SHOPPİNG FEST İN AMACI İran ile sınırı olan Van ın bu konumunu değerlendirerek bölgede alışveriş merkezi olmasını sağlamak. Bunun için 15 Mart 5 Nisan 2015 tarihleri arasında Van da kurumların, tüccar

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Aralık 2018 WOW Hotel satinalmazirvesi.org Değerli Yönetici, Sürdürülebilir etik satınalma yaklaşımı çerçevesinde satınalma mesleğini güçlendirme misyonu ile ön plana çıkan TÜSAYDER,

Detaylı

Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi

Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli Merkezi +90 216 BR.HLİ.103 World Hospital Standarts Approved by JCI Acreditation Certificate K-Q TSE-ISO-EN 9000 Saray Mah. Siteyolu Cad. No:7 34768

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde KLP Çalışmaları Amaçlar Yurtdışında Yan Dal süreci

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde KLP Çalışmaları Amaçlar Yurtdışında Yan Dal süreci Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi nde KLP Çalışmaları Amaçlar Yurtdışında Yan Dal süreci Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı nda 1970 yılından itibaren KLP alanında çalışmalar

Detaylı

DOSYASI SPONSORLUK HILTON İSTANBUL CONVENTION & EXHIBITION CENTER NİSAN 2018

DOSYASI SPONSORLUK HILTON İSTANBUL CONVENTION & EXHIBITION CENTER NİSAN 2018 SPONSORLUK DOSYASI BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİ TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. NEDEN SPONSOR OLMALISINIZ? Biz TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. ve destekçilerimiz;

Detaylı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Çalışmaları. Dr Fikri İçli

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Çalışmaları. Dr Fikri İçli Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Çalışmaları Dr Fikri İçli AÜTF Onkoloji Birimleri Tıbbi Onkoloji BD Cerrahi Onkoloji BD Radyasyon Onkolojisi AnaBD Pediatrik Onkoloji BD Onkoloji Uygulama ve Araştırma

Detaylı

LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR!

LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR! LENFÖDEM ERKEN TANI VE ERKEN TEDAVİ GEREKTİREN BİR HASTALIKTIR! Lenfödem, lenf sıvısının dolaşımındaki yetersizlik yüzünden dokular arasında proteinden zengin sıvı birikimine bağlı olarak şişlik ve ilerleyen

Detaylı

TÜM BİRİMLER tarafından yapılacak işlemler KONU: İÇ KONTROL SİSTEMİ Eylem 1.1.1: Tüm birimlerde birim yöneticileri ve yardımcıları tarafından Kamu İç

TÜM BİRİMLER tarafından yapılacak işlemler KONU: İÇ KONTROL SİSTEMİ Eylem 1.1.1: Tüm birimlerde birim yöneticileri ve yardımcıları tarafından Kamu İç NECMETTİN ERBAKAN Ü N İ V E R S İ T E S İ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLER RAPORU. TÜM BİRİMLER tarafından yapılacak

Detaylı

3-) Üniversite içi Spor Faaliyetlerini koordine etmek; (Turnuvalar Sportif Şenlikler Yarışmalar, Maç organizasyonları, Spor Kursları v.

3-) Üniversite içi Spor Faaliyetlerini koordine etmek; (Turnuvalar Sportif Şenlikler Yarışmalar, Maç organizasyonları, Spor Kursları v. ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRİMİ OLARAK ASLİ GÖREVLERİMİZ ; 1-) Hizmet verdiği kesimin beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, onlara disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak, spora ilgi

Detaylı

BİRİNCİL KEMİK KANSERİ

BİRİNCİL KEMİK KANSERİ BİRİNCİL KEMİK KANSERİ KONDROSARKOM (KS) PROF. DR. LEVENT ERALP Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı İÇİNDEKİLER Kondrosarkom Nedir? KS dan kimler etkilenir? Bulgular nelerdir? KS tipleri nelerdir? Risk faktörleri

Detaylı

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde

Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde Global Game Jam (GGJ) IGDA (International Game Developers Association) Eğitim Grubu tarafından yönlendirmesi yapılan, dünyanın çeşitli bölgelerinde 48 saat içinde gerçekleştirilen en büyük açık kaynaklı

Detaylı

Doktorclub Awards Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards 2018 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 2018 Türkiye nin Sağlık Ödülleri Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının çalışmalarını

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI - ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı Tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler - Çok merkezli, prospektif araştırma Üniversite gençliğinde

Detaylı

GEBELİK VE MEME KANSERİ

GEBELİK VE MEME KANSERİ GEBELİK VE MEME KANSERİ Doç. Dr. Ramazan YILDIZ Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı, 27 Kasım 2014, Ankara Gebelikte Kanser Gebelikte kanser insidansı % 0.07-0.1 arasında Gebelik

Detaylı

Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor

Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor Altınordu Bodrum Futbol Okulu yaz programı başlıyor. Alt yapıya verdiği önemle tanınan Altınordu Futbol Kulubu nun Bodrum futbol okulu yaz programı başlıyor.

Detaylı

Kurumlar İçin Dünya Kalite Ayı Kutlama Kılavuzu

Kurumlar İçin Dünya Kalite Ayı Kutlama Kılavuzu Kurumlar İçin Dünya Kalite Ayı Kutlama Kılavuzu Her yıl Kasım ayı dünya çapında kalite farkındalığını arttırmak, devamlı iyileştirme ve performans mükemmellik alanı ve kalite profesyonelliğinin artırılması

Detaylı

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Sosyal Sorumluluk Projelerinin Amacı Yaşamın sürdürülebilirliği, Toplumsal yaşamın iyileştirilmesi için ortak evrensel değerlerin toplumlar tarafından

Detaylı

Palyatif Bakım Dr. Ezgi ŞİMŞEK UTKU Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı

Palyatif Bakım Dr. Ezgi ŞİMŞEK UTKU Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı w w w. k a n s e r. g o v. t r Dr. Ezgi ŞİMŞEK UTKU Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı a Genel Bakış DSÖ ne Göre Nedir? Palyatif bakım; yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler

Detaylı

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar,

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar, TPOG İSKİP 2011 Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu Sayın Anne Babalar, Bu bir klinik araştırma çalışmasıdır. Klinik araştırmalar sadece bu çalışmaya katılmayı seçen hastaların dahil edildiği protokollerdir.

Detaylı

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013

GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 GÖRÜNÜRLÜK İLKELERİ VE USULLERİ Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Haziran 2013 - NEDEN GÖRÜNÜRLÜK? Farkındalık: Geniş kitlelere ulaşarak Ajans destekleri hakkında farkındalık

Detaylı

Yasemin ELİTOK. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi. Pediatrik Hematoloji-Onkoloji BD, Erzurum

Yasemin ELİTOK. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi. Pediatrik Hematoloji-Onkoloji BD, Erzurum Yasemin ELİTOK Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji BD, Erzurum Tanı olanaklarının gelişmesi ve sağlık kuruluşlarından yararlanma olanaklarının artması, Toplumun bilgi seviyesinin

Detaylı

2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır.

2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır. 2)ÇEVRE PROJELERİ a)ekolojik Çevre Projeleri PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: ÇEVKO VAKFI Çevre Eğitimini Yaygınlaştırma Çalışması PROJE PAYDAŞLARI: ÇEVKO Doğuş Üniversitesi İlköğretim Okulları PROJE KONTENJANI:

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

STRATEJİK PLAN 2012-2015

STRATEJİK PLAN 2012-2015 STRATEJİK PLAN 2012-2015 Kanserli Çocuklara Umut Vakfı 2012-2015 Stratejik Planı, Sosyal İnovasyon Merkezi tarafından hazırlanmıştır. Proje Ekibi Suat Özçağdaş Yaprak Kaymak Özgür KANSERLİ ÇOCUKLARA UMUT

Detaylı

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye'de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına ve gelişimine liderlik eden, bu konuda ülkemizin

Detaylı

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU Hemşire Deniz YALÇIN Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma Ve Uygulama Merkezi Pediatri Hematoloji Onkoloji Kliniği Servis Sorumlu Hemşiresi Sunum Planı Hastanın servise kabulü

Detaylı

TEGEP Eğitim ve Gelişim Zirvesi bu yıl sekizinci kez, Ekim 2018 tarihinde, «Çarpışma» teması ile gerçekleşecek.

TEGEP Eğitim ve Gelişim Zirvesi bu yıl sekizinci kez, Ekim 2018 tarihinde, «Çarpışma» teması ile gerçekleşecek. TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Adölesanda Lösemi & İnfant Lösemi

Adölesanda Lösemi & İnfant Lösemi Adölesanda Lösemi & İnfant Lösemi Prof. Dr. Özcan Bör Eskişehir Osmangazi Üniversitesi TPHD OKULU 18 20 Kasım 2016 Ankara 1 Adölesanda Lösemi Dünya Sağlık Örgütü 10 19 yaşlarını Adölesan Dönemi olarak

Detaylı

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, DOCETAXEL TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, DOCETAXEL TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Karolinska Üniversite Hastanesi Onkoloji Kliniği, DOCETAXEL TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME Size bir antikanser ajan olan Docetaxel tedavisi önerildi. Tedavi yaklaşık 1,5 saat sürer ve üç hafta aralıklarla

Detaylı

TPFD SEZON HAZIRLIK KAMPLARI. Sezon öncesi, yeni sözleşme imzalamamış veya kamp kadrosuna alınmamış futbolcular için hazırlık kampı organizasyonları

TPFD SEZON HAZIRLIK KAMPLARI. Sezon öncesi, yeni sözleşme imzalamamış veya kamp kadrosuna alınmamış futbolcular için hazırlık kampı organizasyonları TPFD SEZON HAZIRLIK KAMPLARI Sezon öncesi, yeni sözleşme imzalamamış veya kamp kadrosuna alınmamış futbolcular için hazırlık kampı organizasyonları ÖN YAZI Sayın Üyemiz; Türkiye Profesyonel Futbolcular

Detaylı

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ

ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ ENGELLİLERE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ MUTLU AİLELER MUTLU ÇALIŞANLAR BAŞARILI VE MUTLU SPORCULAR... PEKİ YA ENGELLİLERİN VE AİLELERİNİN MUTLULUKLARI?

Detaylı

Proje konusu. Sportive markası ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek.

Proje konusu. Sportive markası ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek. Proje ismi Ballbasket bol spor Proje konusu Sportive markası ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek. Logo Birbirleriye gençliğin selamlaşma hareketiyle havaya sıçrayarak

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

Maç biletleri satışta

Maç biletleri satışta Maç biletleri satışta KARAKARTALLARIN Süper Lig in 18. haftasında İstanbul Bş. Bld. ile oynayacağı maçın biletleri genel satışa çıktı. 13 Ocak Pazar günü BJK Bonus Card sahibi taraftarları için Biletix

Detaylı

TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ (SHZ106U)

TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ (SHZ106U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ (SHZ106U) KISA

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Neden RadyoGRAFİ? 2005 yılında kurulan derneğimiz TÜMRAD-DER, 2000 nin üzerinde üyesi ile yaptığı ulusal ve yerel eğitim faaliyetleri, düzenlediği kongreler

Detaylı

Sunumda yer alan işbirliği önerileri Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu onayı ile geçerlilik kazanacak olup, planlama amaçlıdır.

Sunumda yer alan işbirliği önerileri Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu onayı ile geçerlilik kazanacak olup, planlama amaçlıdır. www.tkyd.org Sunumda yer alan işbirliği önerileri Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu onayı ile geçerlilik kazanacak olup, planlama amaçlıdır. Projede yer alması öngörülen kişi ve kuruluşlar

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

Herkes için Ruh Sağlığı Derneği

Herkes için Ruh Sağlığı Derneği Herkes için Ruh Sağlığı Derneği Kronik Hastalığı Olan Çocukların Aileleri İçin Hazırlanmış PSİKOSOSYAL DESTEK PROJESI Kronik Hastalık Nedir? Vücudun herhangi bir parçasında var olan, uzun süreli devam

Detaylı

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir?

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir? TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri 2019 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 'Türkiye nin Sağlık Ödülleri o Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri

Detaylı

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu www.munbit.org Tanıtım Dosyası 02 Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu MÜNBİT, dünyayı değiştireceğine inanan, engelleri aşacağını bilen,

Detaylı

Türkiye de Çocuklarda Kemik İliği Nakli. Prof.Dr.M.Akif Yeşilipek

Türkiye de Çocuklarda Kemik İliği Nakli. Prof.Dr.M.Akif Yeşilipek Türkiye de Çocuklarda Kemik İliği Nakli Prof.Dr.M.Akif Yeşilipek Kemik İliği Transplantasyonu Hematopoetik Kök Hücre Transplantasyonu Kök Hücre Kaynakları * Kemik İliği * Periferik kan * Kordon Kanı Transplantasyon

Detaylı

Genç nedir? Genç Hafta nın tarihsel süreci Neden Genç Hafta? Gençler ne istiyor? Medyada biz; Genç Hafta Daha önce neler yaptık? Karelere yansıyanlar

Genç nedir? Genç Hafta nın tarihsel süreci Neden Genç Hafta? Gençler ne istiyor? Medyada biz; Genç Hafta Daha önce neler yaptık? Karelere yansıyanlar Genç nedir? Genç Hafta nın tarihsel süreci Neden Genç Hafta? Gençler ne istiyor? Medyada biz; Genç Hafta Daha önce neler yaptık? Karelere yansıyanlar Destekçilere getirisi GENÇ SİZCE NEDİR? BİZCE; Çocukluktan

Detaylı

5. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi

5. Türk Tıbbi Onkoloji Kongresi Bilimsel Program - 20 Mart 2014, Perşembe UĞUR DERMAN SALONU SEÇİLMİŞ VAKA SUNUMLARI - Peritoneal Kanserlerde HIPEC in Yeri HIPEC Nasıl Yapılır? Kolon Kanseri Mezotelyoma KONFERANS - Onkolojide Nereden

Detaylı

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM (Association for Computing Machinery) 100.000 i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğudur. 1947

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR

AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR Akciğer kanseri olmak her şeyin sonu değildir. Bu hastalığı yenmek için mutlaka azimli, inançlı ve sabırlı olmanız

Detaylı

İKİNCİL KANSERLER. Dr Aziz Yazar Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AD. Tıbbi Onkoloji BD. 23 Mart 2014, Antalya

İKİNCİL KANSERLER. Dr Aziz Yazar Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AD. Tıbbi Onkoloji BD. 23 Mart 2014, Antalya İKİNCİL KANSERLER Dr Aziz Yazar Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AD. Tıbbi Onkoloji BD. 23 Mart 2014, Antalya Tanım Kanser tedavisi almış veya kanser öyküsü olan bir hastada histopatolojik

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı