ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ONLINE BORSA (WEBFX+) KULLANIM KILAVUZU 1. Şifre Oluşturma İşlemi 2. Online Borsa Erişim 3. Online Borsa Uygulamasında Portföy e Bağlantı 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme 5. Emir İletimi 6. Hazır Emirler 7. Hazır Emirlerin İletilmesi 8. Günlük Emirleri Görüntüleme 9. Ekran Kaydetme 10. Ayarlar 11. Portföyden Çıkış 12. Yardım

2 1. Şifre Oluşturma İşlemi Online Borsa şifresi oluşturma ve şifre değiştirme işlemleri İnternet Bankacılığı ana menüsünde bulunan Güvenlik sekmesi altında Şifre İşlemleri menüsünden yapılır. Online Borsa uygulamasında portföy görüntüleyebilmek ve hisse senedi alım satım işlemleri yapabilmek için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifre oluşturulmalıdır.

3 Şifre İşlemleri alt menüsünde bulunan Online Borsa Kullanıcı/Şifre Belirleme seçeneğine tıklandığında ilk kez giriş yapan kullanıcılar için şifre belirleme ekranı açılırken, daha önce giriş yapmış kullanıcılar için şifre değiştirme ekranı açılacaktır. Kullanıcı adı bir kez oluşturulacak olup tekrar değiştirilemeyecektir. Şifre ise kullanıcı istediği anda değiştirebilecektir.

4 2. Online Borsa Erişim Online Borsa uygulaması erişimi İnternet Bankacılığı ana menüsünde bulunan Hisse Senetlerim sekmesi altında Online Borsa alt sekmesine tıklanarak gerçekleştirilir.

5 Online Borsa alt menüsüne tıklandığında üzerinde Giriş butonu bulunan Online Borsa giriş ekranı açılacaktır.

6 Online Borsa giriş ekranında bulunan Giriş butonuna tıklandığında platformun açıldığını gösteren bir ara ekran açılmaktadır. Bu ekran WebFX+ kullanımda olduğu sürece açık bulanacaktır. Bu ara ekran kapatıldığında WebFX+ da kapanacaktır. Bu nedenle uygulamaya bağlı kalındığı sürece bu ekran açık kalmalıdır.

7 Ara ekrandan sonra WebFX+ platformu açılacaktır. Açılan WebFX+ ekranında Kullanıcı Adı ve Şifre girişi yapılmadan portföy görüntüleme ve hisse senedi alım-satım işlemi yapılamayacaktır. Ancak fiyatlar izlenebilecektir.

8 3. Online Borsa Uygulamasında Portföye Bağlantı Açılan WebFX+ ekranı üzerinde iki şekilde portföy ekranına ulaşılabilir: 1. Kullanıcı büyük WEBFX+(1) butonuna ve ardından Portföy (2) ikonuna tıkladığında Kullanıcı Adı ve Şifre nin girileceği login ekranı açılacaktır. 2. Login ekranına ulaşmak için ayrıca üst sağda bulunan portföy(3) butonu da kullanılabilir.

9 Login ekranı açıldığında daha önce şifre işlemleri bölümünde belirlenen kullanıcı adı ve şifre ilgili alanlara(1) girilir, risk bildirim formunun okunduğuna dair bildirim(2) eğer okunmuş ise işaretlenerek tamam(3) butonuna basılır ve login gerçekleştirilir. Artık kullanıcı portföy bilgilerine ulaşabilecek ve hisse senedi alım satım işlemi yapabilecektir.

10 4. Portföy Bilgileri Görüntüleme Login sonrası açılan portföy ekranında Anlık Portföy BİST sekmesine tıklandığında Portföy Bilgileri penceresi açılacaktır. Kullanıcı, Portföy Bilgileri penceresinde; Hisse senedi portföyünü ve anlık değerini, Bakiye(TL), Takas T+1 Bakiye, Takas T+2 Bakiye bilgilerini, Borsa İşlem Limitini, İzleyebilir.

11 5. Emir İletimi 5.1. Portföy Ekranı Üzerinden Hisse Senedi Alım-Satımı Kullanıcılar portföy ekranı üzerinden 3 yolla hisse senedi alım/satım işlemi yapabileceklerdir: a. Portföy ekranının üst kısmında bulunan alım/satım butonlarını tıklayarak(1) b. Portföyde bulunan hisse senetleri üzerinde sağ klik ile açılan pencerede al-sat sekmelerini kullanarak(2) c. Portföy ekranın alt kısmında bulunan hızlı alım-satım bölümünde gönder butonuna tıklayarak(3)

12 5.1.a. Portföy Ekranının Üst Kısmında Bulunan Alım/Satım İkonları İle Emir Gönderme Portföy ekranının üst kısmında bulunan alım ve satım ikonlarına tıklandığında(1) hisse senedi alım/satım ekranları açılacaktır. Alım/Satım ekranı üzerinde emir bilgileri girilerek(2) ve tamam butonuna tıklanarak(3) emir gönderimi yapılabilecektir.

13 5.1.b. Portföyde Bulunan Hisse Senetleri Üzerinden Emir Gönderme Portföyde bulunan hisse senetleri üzerinde sağ klikle açılan pencerede AL yada SAT sekmelerinden biri tıklandığında(1) hisse senedi alım/satım ekranları açılacaktır. Alım/Satım ekranı üzerinde emir bilgileri girilerek(2) ve tamam butonuna tıklanarak(3) emir gönderimi yapılabilir.

14 5.1.c. Portföy Ekranın Alt Kısmında Bulunan Hızlı Alım-Satım Bölümünden Emir Gönderme Portföy ekranın alt kısmında bulunan Alış/Satış penceresinde emir bilgileri girilip(1) Gönder butonuna tıklanarak(2) emir gönderimi yapılabilir.

15 5.2. Hisse Senetleri Fiyat Bilgileri Üzerinden Hisse Senedi Alım/Satımı Hisse senetleri fiyat bilgileri üzerinde çift tıklanarak hisse senedi alım/satımı yapılabilir. İşlem yapılmak istenilen hisse senedi alış fiyatının üstüne çift tıklandığında satım penceresi, satış fiyatının üzerine çift tıklandığında(1) alım penceresi açılacaktır. Alım/Satım ekranı üzerinde emir bilgileri girilerek(2) tamam butonu tıklandığında(3) emir gönderimi yapılacaktır.

16 6. Hazır Emirler Alım/Satım penceresinde emir bilgileri girişi yapıldıktan sonra Hazır butonuna tıklanarak emirler piyasaya iletilmek üzere hazır hale getirilebilir. Hazır butonuna tıklanarak oluşturulan emirler Hazır Emirler sekmesi altında, kullanıcı istediği anda piyasaya iletilmek üzere bekletilir. Emirler silinmediği sürece hazır emirler penceresinde görünmeye devam edecektir.

17 7. Hazır Emirlerin İletilmesi 7.a. Hazır Emrin Aynı Satırdaki Gönder Butonu İle Piyasaya İletilmesi Alım/Satım penceresinde hazırlanarak Hazır Emirler ekranına kaydedilmiş olan emirler, emrin sağ tarafında bulunan Gönder butonu ile borsaya iletilebilir. Eğer hazırlanan emrin borsaya iletilmesinden vazgeçildi ise Sil butonuna basarak emir hazır emirler penceresinden silinebilir. Hazır emirler penceresinde gönder butonu ile borsaya iletilen emirler Emir Verildi mesajı ile Hazır Emirler penceresinde izlenmeye devam edilebilir. Aynı emri borsaya tekrar iletmek için gönder butonu tıklanabilir.

18 7.b.Bir veya Birden Fazla Hazır Emrin Seçilerek Borsaya İletilmesi Alım/Satım penceresinde hazırlanarak Hazır Emirler ekranına kaydedilmiş olan emirlerden biri veya birkaçı seçilerek emir iletimi yapılabilmektedir. Bu hazır emir iletim şekli özellikle birden fazla emir aynı anda borsaya gönderilmek istendiği zaman kullanılabilir. Bu yolla emir iletiminde öncelikle Seç kolonundan gönderilmek istenen hazır emirler tıklanır(1) ardından sağ klik yapılarak Seçilenleri Gönder seçeneğine tıklanacaktır(2). Hazır Emirler üzerinde sağ tık yapıldığında açılan penceredeki farklı seçeneklerde emir iletiminde kullanılabilir.

19 8. Günlük Emirleri Görüntüleme Günlük Emirler sekmesi altında, bekleyen emirler(sol pencere) ve gerçekleşen emirler(sağ pencere) adında iki pencere bulunmaktadır. Bekleyen Emirler sekmesinde; Borsaya gönderilmiş ancak henüz gerçekleşmemiş emirler veya kısmi gerçekleşen durumunda olan emirlerin henüz gerçekleşmemiş kısımları ve iptal edilen emirleriniz görünmektedir. Bu bölümde Kademe Özeti seçeneği işaretlendiğinde aynı kademede farklı zamanlarda verilmiş olan emirler tek satırda görünecektir. Zincir Emir seçeneği işaretlendiğinde ise zincir emir olarak gönderilen ve bekleyen veya kısmi gerçekleşmiş durumundaki emirler görüntülenebilecektir.

20 9. Ekran Kaydetme WebFX+ üzerinde kullanıcılar, sayfaları istedikleri şekilde tasarlayarak kaydedebilirler. Her kullanımda kaydedilen bu ekranın görünmesi sağlanabilir.

21 Farklı tasarımın kaydı için öncelikle ekranda istenilen pencereler açılır ve ekranın üst kısmında bulunan farklı kaydet tuşuna basılarak(1), bu farklı tasarımdaki ekranın diğerlerinden ayırabileceğimiz bir isim yeni ekran ismi alanına yazılır(2). Kaydet butonu(3) ile kullanıcının kendi isteği doğrultusunda tasarladığı bu ekran kaydedilir.

22 Foreks ekranı default olarak ayarlanan ana ekranda açıldığında daha önce yeni ekran ismi ile kaydettiğimiz ekrana ulaşmak için öncelikle ekranın üst kısmında bulunan WebFX+ ikonunun yanındaki ok işaretine(1) ve ardından yeni ekran(2) a tıklanır.

23 10. Ayarlar Menüsü Portföy ekranlarının üst kısmında bulunan ayarlar ikonuna tıklandığında ayarlar penceresi açılacaktır. Ayarlar menüsünde kullanıcı kendine özgü ayarlar belirleyebilir Alış-Satış Emrinde Onay Sor Alış-Satış emri verildiğinde son onay penceresinin açılıp açılmayacağını belirleyecektir. Kutucuk işaretlendiğinde emirleriniz iletilmeden önce emire ait hisse, miktar, alış-satış,fiyat, seans bilgilerinin bulunduğu onay penceresi açılacaktır. Bu onay penceresinde Tamam butonu tıklandıktan sonra emir iletilecektir. Kullanıcı bu seçeneği işaretlemez ise emirleri onay ekranı gelmeden emir iletilecektir.

24 10.2. Alış Satış Emrinde Şifre Sor Bu seçenek işaretlediğinde kullanıcı alım/satım emri verildiği anda şifre penceresi açılacaktır. Kutucuk işaretlenmez ise emir iletimi esnasında şifre sorulmayacaktır Emir Gönderiminden Sonra Portföyü Yenile Emir gönderiminden sonra portföyü yenile seçeneği işaretlendiğinde portföy üzerinde gösterilen bilgiler emir gönderiminden sonra otomatik olarak değişecektir.örneğin bir alım emri verildiğinde takas eksi bakiyesi yükselecek emir gerçekleşmişse portföyde bulunan hisse senedi adedi artacaktır. Kutucuk işaretlenmediğinde emir gönderimi sonrası güncel portföy bilgisine ulaşmak için yenile ikonuna tıklamak gerekmektedir Emir Gönderiminden Sonra İşlem Formunu Kapat Emir Gönderiminden Sonra İşlem Formunu Kapat seçeneği işaretlendiğinde emir gönderimi sonrası aşağıdaki alım-satım penceresi otomatik olarak kapanacaktır. Seçenek işaretlenmezse alım-satım penceresi emir gönderiminden sonra da ekranda olacaktır.

25 10.5. Emir Gönderiminden Sonra İşlem Formunu Temizle Emir gönderiminden sonra işlem formunu kapat seçeneği işaretli değil ise emir gönderiminden sonra alım-satım penceresi açık kalacaktır.emir gönderiminden sonra işlem formunu temizle seçeneği ise açık kalan alım-satım penceresinin gönderilen emrin bilgileri ile mi kalacağını yoksa sıfırlanmış olacağını mı belirler. Örneğin 5 lotluk bir hisse senedi alış emri gönderilmiş ise ve emir gönderiminden sonra işlem formunu temizle seçeneği işaretli değil ise hisse senedi alım-satım penceresi gönderilmiş olan 5 lotluk emir bilgisi ile açık kalacaktır Varsayılan Geçerlilik Süresi Günlük Varsayılan geçerlilik süresi günlük olarak işaretlenirse alım-satım penceresi açıldığında seans bilgisi günlük seçili olarak açılacaktır Emir Formunda Aktif Alan Hisse senedi alım-satım penceresi açıldığında emir formunda aktif alan seçeneğinde seçili olan alan otomatik olarak seçili gelecektir. Örneğin Emir Formunda Aktif Alan miktar alanı seçili ise alım-satım penceresi açıldığında kullanıcı alan seçimine gerek kalmaksızın hisse senedi miktarını girebilecektir Otomatik Güncelleme Süresi Otomatik güncelleme süresi portföyün ne kadar sürede bir otomatik olarak güncelleneceğini belirler. Ayarlama yapılırken yazılan rakam saniye olarak yazılır Zaman Aşımı Zaman aşımı seçeneği belirlenen süre sonunda portföy penceresinin otomatik olarak kapanmasını sağlamaktadır. Zaman Aşımı seçeneği boş bırakılırsa portföye login olunduktan sonra kullanıcı çıkış yapmadığı sürece portföye bağlı kalınacaktır. Bu süre içersinde işlemler yapılmaya devam edilebilir. Zaman Aşımı süresi belirlenirse belirlenen

26 zaman aşımı süresi sonunda sistem otomatik olarak kullanıcının bağlantısını kesecektir. Portföye tekrar bağlanmak için Kullanıcı Adı/Şifre girişi yapılmalıdır Hisse Senedi Satışında Portföyü Kullan Bu seçeneğin işaretlenmesi ile hisse senedi satış ekranında, sadece portföyde bulunan hisse senetleri görüntülenir. 11. Portföyden Çıkış Portföy ekranından çıkmak için Oturumu Kapat butonuna basılması gerekmektedir. Kullanıcı bu şekilde log out olduktan sonra portföy görüntüleme ve hisse senedi alım satım işlemi yapamayacaktır. Ancak fiyatları izlemeye devam edebilir. 12. Yardım Uygulamanın bu temel özellikleri yanında farklı özellikleride bulunmaktadır. Uygulamanın tüm özellikleri ve daha detaylı kullanım kılavuzu için uygulama içindeki soru işareti butonuna yada aşağıdaki linke tıklayınız.

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL

BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL BİST E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan Pencerelerden, BİST Seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 09/01/2017 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 Ayarlar... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 5 4 FX Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

ideal Portföy Modülü Kullanımı

ideal Portföy Modülü Kullanımı ideal Portföy Modülü Kullanımı v2.80 1- ideal Araç Çubuğundaki sepet şeklindeki ikona ( ) basılarak veya ana menüden tıklanarak Portföy Penceresi açılır. Ekrana aşağıdaki pencere açılır 2- Hesap eklemek

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Ipad Ürün : TradeMaster FX - Ipad Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet:

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Uygulamaya Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4- Portföy Ekranı 5- Zincir Emir 6- Teknik Analiz 7- Ayarlar 1. Uygulamaya Giriş TradeAll TR Tablet Uygulamasına Giriş TradeAll TR tablet

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX iphone Ürün : TradeMasterFX iphone Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı

Detaylı

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI

TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ AÇILIŞ SAYFASI TURKISH YATIRIM İNTERNET ŞUBESİ DAHA HIZLI ve DAHA KOLAY İnternet şubede her sayfada sayaç bulunmaktadır. Böylelikle müşterilerimiz, şube üzerinde herhangi bir alanı tıkladığında sayaç sıfırlanacak; 20

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - WebTrader Ürün : TradeMaster FX - WebTrader Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar.

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. WEBFXPLUS GENEL ÖZELLİKLER 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. 2. Webfxplus sınırlandırılmamış, kişiselleştirilebilen

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone

OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone OSMANLI MENKUL FX Trader IPhone Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Menkul FX Trader IPhone Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1.1 Paraf Bekleyenler... - 1-1.2 İmza Bekleyenler... - 2-1.3 e-imzalama İşlemi... - 4-1.4

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER HİSSE/VİOP E-ŞUBE İŞLEMLERİ www.integralmenkul.com.tr adresinden GiRiŞ sekmesinden e-şubeye giriş yapılır Açılan pencereden BİST ya da VİOP seçilir E-şube giriş ekranı: Uzaktan

Detaylı

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI

OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI OYAK YATIRIM SANAL ŞUBE KULLANIM DOKÜMANI BÖLÜMLER 1. Anasayfa 2. Hesabım 2.1. Portföy 2.2. İşlem Hacim Detay Raporu 2.3. Aylık Hacim Raporu 2.4. Hesap Ekstresi 2.5. Hisse Hareketleri 2.6. Günlük İşlem

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ Yurtdışı Borsalara Emir İletim ve Yönetim Platformu Nisan 2012 MATRİKS MPN ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? MPN Entegrasyon ve

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Borsa İşlem Platformu

Borsa İşlem Platformu Borsa İşlem Platformu Kullanıcı Kılavuzu Son Güncelleme Tarihi: 4 Ocak 2019 Bu kullanıcı kılavuzu Borsa İşlem Platformu nun özelliklerini göstermek ve bu özelliklerin nasıl kullanılacağını anlatmak üzere

Detaylı

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI

MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI MERSİS UYGULAMASI MERSİS UYGULAMA KULLANICISI YARDIM REHBERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ KAYIT VE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1.1. YENİ ÜYELİK: Yeni bir kullanıcının sisteme kayıt olma aşamasındaki gereksinimler aşağıda sıralanmıştır:

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1

Kullanım Kılavuzu. G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007. www.tetramuh.com.tr 1 Kullanım Kılavuzu G.M.K Bulvarı 87/17 Maltepe ANKARA Tel:0312 2210006 Fax:0312 2210007 www.tetramuh.com.tr 1 MobetraPlus saha satış uygulamasına giriş nasıl yapılır? Cihaz açıldıktan sonra ana ekranda

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri...

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri... İÇİNDEKİLER Sisteme Giriş...1 Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2 Genel Rapor...3 Kullanıcı Bilgileri... 4 Sistem Bilgileri...4 İletişim Bilgileri...5 Ayarlar...6 Soru Sistemi...6

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı :B.12.2.TMO-00 77 00 03-705-99 /960 13/08/2012 Konu : 2012-2013 Alım Dönemi Mısır Ürünü Randevu Sistemi Uygulamaları İlgi

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu Excel Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1- Biotekno Hakkında... 2 2- Kullanıcı Bilgileri... 3 3- Uygulamanın İndirilmesi... 3 4- Ayarlar... 5 5- SMS Gönderimi... 5 6- Raporlar... 10 7- SMS Kişiselleştirme...

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ

HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ HESAP İŞLEMLERİ MODÜLÜ Hesap işlemleri modülü İşletmelerde dönem içersinde gerçekleşen tüm hesap işlemlerini kayıt altına almak Bu modül 4 bölümden oluşur.(banka, Kasa, Çek,Senet) Banka Modülü, Bankalar

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Kamu Satınalma Platformu nda Devam Eden İhalelerin Elektronik Kamu Alımları Platformu Üzerinde Yürütülmesi KAP Kullanım

Detaylı

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ

ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ ANONİM ŞİRKET KURULUŞ İŞLEMLERİ 1. KURULUŞ İŞLEMLERİ 1.1. Anonim Şirket Kuruluşu : ADIM 1 TÜR SEÇİMİ : Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM itunes

Detaylı

Teknik Analiz İçin OTOMATİK EMİR İLETİM MODÜLÜ

Teknik Analiz İçin OTOMATİK EMİR İLETİM MODÜLÜ Teknik Analiz İçin OTOMATİK EMİR İLETİM MODÜLÜ Merhaba, Teknik Analiz e ilgi duyanlar için zorunlu bir ihtiyaç haline gelen Otomatik Emir İletim Modülü artık Türkiye de. İlk kez Matriks tarafından kullanıcılara

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ

BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA & HOLDİNG & SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ BANKA HOLDİNG - SİGORTACILIK KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda şirketinizle ilgili yapabileceğiniz

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS

OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS OSMANLI AKTİF TRADER İNDEKS 1. Başlangıç 2. Emir Oluşturma 2.1 Koşullu Emirler Sekmesi 2.1.1 Koşul Seçenekleri 2.1.2 Emir Tanımlama Bölmesi 2.1.2.1 İMKB Senedi emri veriyorsanız 2.1.2.2 VOB Enstrümanı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT

MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT MİKRO YAZILIM E-MUTABAKAT e-mutabakat, kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik bir uygulama

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU

SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU KAP üyesi olmayan sermaye piyasası aracı sahiplerinin bildirimlerinin KAP a gönderiminde e-yönet sisteminde yer alan Sürekli Bilgi KAP Bildirim Formu

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU

SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU SÜREKLİ BİLGİ KAP BİLDİRİM FORMU KULLANIM KILAVUZU KAP üyesi olmayan sermaye piyasası aracı sahiplerinin bildirimlerinin KAP a gönderiminde e-yönet sisteminde yer alan Sürekli Bilgi KAP Bildirim Formu

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ

İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ İKRAZATÇI KURULUŞ İŞLEMLERİ Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde Mersis butonuna tıklandığında aşağıda isletmenizle ilgili yapabileceğiniz işlemler listelenir. İsletme kuruluşu yapmak

Detaylı

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ

PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ PİYASA İZLEME EKRANI, EBROKER UYGULAMASI İLE EMİR İLETİMİ 1. Artık alım satım işlemlerinizi gerçekleştirmeye hazırsınız. Sizlere ücretsiz olarak sunduğumuz piyasa izleme ekranına ulaşmak için İnternet

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - BlackBerry Ürün : TradeMaster FX - BlackBerry Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı