ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx"

Transkript

1 ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız gerekmektedir. Kaydı yapacak öğrenci TC kimlik numarasını girer. Devam butonunu tıkladıktan sonra gelen Başvuru Seçim ekranında öğrencinin daha önce enstitüye yaptığı başka bir başvuru varsa listelenecektir. Yeni Kayıt butonuna tıklar.

2 Başvuru Bilgileri ekranında Enstitü, Yüksek Lisans / Doktora (hangisi için kayıt yapılacaksa), Ana Bilim / Bilim Dalı alanlarını seçer. Dekont Tarihi ve Dekont No alanlarını da girdikten sonra Devam butonuna tıklar. Sınav Bilgileri ekranında ALES sınav sonucunu girer. Yabancı Dil Seçiniz alanında sınav türü (ÜDS, TOEFL, KPDS, IELTS) seçip puan bilgisini girer ve Devam butonuna tıklar.

3 Daha Önceki Öğrenim Bilgileri ekranında Üniversite, Fakülte / Yüksekokul, Bölüm, Mezuniyet Tarihi ve Mezuniyet Notu yüzlük ya da dörtlük sisteme göre girer. Devam butonuna tıklar.

4 Öğrenci Bilgileri ekranında Resim, Kimlik ve Nüfus bilgilerini girer. Devam butonuna tıklar. İletişim Bilgileri ekranında Ev Adresi, Düzce Adresi, Telefon ve E-Posta bilgilerini girdikten sonra Kaydet butonu ile öğrenci başvuru kayıt işlemini tamamlar.

5 Kaydet butonundan sonra gelen ekranda Başvuru Belgesini yazdırabilir.

6 ENSTİTÜ KAYIT SÜRECİ İŞLEMLERİ /ogrenci/yonetim/enstitubasvurukontrol. Aspx Bu adımdan itibaren üniversite tarafından yapılacak işlemler anlatılmaktadır. Enstitü Enstitü Başvuru Kontrolü menüsünden ulaşılır. Enstitü Başvuru Kontrolü ekranında Eğitim Yılı, Dönem, Enstitü, Yüksek Lisans / Doktora, Ana Bilim / Bilim Dalı seçenekleri istenilen sorguya göre seçildikten sonra Başvuru Yapanları Getir butonu tıklanarak Enstitü Online Başvuru ekranından kayıt yapan öğrencilerin listesi gelecektir.

7 Geçerli mi alanında öğrencilerin hangi başvurusu kabul edildiyse seçilir ve en altta yer alan Hepsini Kaydet butonu tıklanır.

8 ENSTİTÜ MÜLAKAT NOT GİRİŞİ /ogrenci/yonetim/enstitubasvurumulakatnotgirisi.aspx Enstitü Mülakat Not Girişi ekranında Eğitim Yılı, Dönem, Enstitü, Yüksek Lisans / Doktora, Ana Bilim / Bilim Dalı seçenekleri istenilen sorguya göre seçildikten sonra Başvuru Yapanları Getir butonu tıklanarak başvuru yapanlar listelenir.

9 Mülakat Notu alanına öğrenci notu girildikten sonra en altta yer alan Hepsini Kaydet butonu tıklanır. Bu ekranda yer alan kayıt tarihi Başvuru Kayıt Tarihidir.

10 ENSTİTÜ KAYIT GÖREVLİSİ EKRANI /ogrenci/yonetim/enstitubasvurukayitgorevlisi.aspx Kayıt Süreci İşlemleri - Enstitü Kayıt Görevlisi Ekranı tıklanır. Öğrenci TC Kimlik Numarası girildikten sonra Devam butonu tıklanır. Öğrencinin başvurusu kabul edildiyse bu ekranda bilgisi gelecektir. Başvuru Belgesi tıklanarak açılan ekrandaki belge yazıcıdan çıktı olarak alınabilir.

11 Güncelle butonu ile öğrencinin kesin kayıt işlemleri yapılır (öğrenci durumu aktif olur ve kayıt tarihi girilir). Aynı zamanda gelen ekranlarda aktif olan alanlarda güncellemeler yapılabilir. Başvuru Bilgileri ekranında Dekont No alanında değişiklik yapılabilir. Devam butonu tıklanır. Sırasıyla gelen Sınav Bilgileri, Daha Önceki Öğrenim Bilgileri, Kimlik Bilgileri (Mernis ten güncellenebilir), İletişim Bilgileri ekranlarında güncellemeler yapılabilir. En son gelen Kayıt Tarihi ekranında tarih girilip Güncelle butonu tıklanınca öğrenci durumu aktif olup kayıt süreci tamamlanmış olur.

12 ENSTİTÜ BAŞVURU RAPORU /ogrenci/yonetim/enstitubasvururaporu.aspx Kayıt Süreci İşlemleri Enstitü Başvuru Raporu menüsünden başvuru yapan öğrencilere ait rapor alınabilir. TC Kimlik No, Ad ya da Soyad alanlarına göre rapor alınabileceği gibi bu alanlar boş bırakılarak da bütün başvuruların raporu alınabilir. Mülakat Giriş Belgesi bu ekrandan alınmaktadır (henüz aktif olmayan öğrenci içindir). Başvuru Belgesi de aynı ekrandan alınabilmektedir.

13 ENSTİTÜ BAŞVURU LİSTESİ /ogrenci/yonetim/enstitubasvurulistesi.aspx Enstitü Başvuru Listesi ile başvuru raporu alınabilir. Rapor sonucunda aşağıdaki alanlar listelenecektir.

14 ENSTİTÜ DERS PLANI YÖNETİMİ /enstitudersplani/enstitudersplaniyonetimi.asx Buradan Enstitü ye ait Ders Planları tanımlanacaktır. Aşağıdaki ekrandan Enstitü ye Ders Planı tanımlamak için Akademik Birim, Bölüm, Öğretim Tür ve Yıl girilecek ve Listele butonu tıklanacaktır. Açılan sayfada örnek bölüme tanımlanmış Ders Planı bulunmaktadır.

15 Eğer girilmiş ders planı yok ise yukarıdaki menüden Yeni Kayıt diyerek Enstitü Ders Planı oluşturulacaktır. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır. Oluşturma hem Anadal hem de Bilimsel Hazırlık için ayrı ayrı yapılacaktır. Hangisi için yapılacaksa yukarıdaki şekilde Listeleme butonunun hemen altındaki Bilimsel Hazırlık ve Anadal Dersi kısmından seçilecek ve Yeni Kayıt tıklanacaktır. Enstitü Ders Planlarını Düzenlemek için ise ders planı girilmiş derslerden biri seçilerek menünün yukarısında yer alan Düzenle butonuna tıklanarak düzenleme yapılacaktır. Ders seçilmeden düzenleme yapılmayacaktır.

16 ENSTİTÜ DERS PROGRAMI YÖNETİMİ /enstitudersacma/enstitudersacmayonetimi.aspx Sisteme eklenmiş olan Enstitü ders planlarına ders açma işlemi yapılarak döneme ait ders programları oluşturulur. Ders açma işleminin yapılabilmesi için akademik birim, bölüm, öğretim türü, yıl ve dönem seçildikten sonra listele butonuna tıklanacaktır. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır. Aşağıdaki görüntüde örnek ders programı yer almaktadır. Eğer daha evvelden ders planı girilmemiş ise aşağıdaki ekran boş gelecek ve Program girişi yapılamayacaktır. Derse ait program düzenleyebilmek için dersin üstüne mouse ile bir kez tıklandıktan sora yukarıdaki menüden Yeni Kayıt diyerek program oluşturulacaktır.

17 Yeni Program girme ekranı aşağıdaki gibi olacaktır.

18 Bu ekranda Akademik Personel seçimi var ise yardımcı personel seçimi, Grup Adı (Ör: Haftaiçi, Hafta sonu), minimum ve maksimum öğrenci sayıları, kampüs, Bina, kat, Derslik, gibi bilgiler seçilecektir. Son olarak ise Ders Açma Tipi belirlenecektir. Ders Açma Tipinde dikkat edilmesi gereken husus Eğer ders başka bir bölüme de açılacak ise önce Kendi Bölümüne tanımlaması yapılacak ve öğrenci sayıları verilecek ardından üniversite geneli tanımlaması yapılacak olmasıdır. Başka bölüme açılmayacak ise direk kendi bölümüne seçeneği seçilecektir. Dersin saat bilgisinin girilebilmesi için takvim üzerine sağ tıklanır ve "Yeni Kayıt" butonuna tıklanır. Açılan pencereden dersin gün, başlanış saati ve bitiş saati bilgileri girilir. Ders uygulama dersi ise, "Uygulama mı?" seçeneği işaretlenir ve Kaydet butonuna basılır. Program oluşturma işlemleri bittikten sonra sayfanın aşağısında yer alan Kaydet butonuna tıklanacak ve işlem gerçekleştirilmiş olacaktır. Düzenleme yapabilmek için ise bütün tanımlanmış işlemleri olan ders programının üstüne bir kez tıklandıktan sonra sayfanın yukarısında yer alan Düzenle butonuna basılacaktır.

19 TEZ YÖNETİMİ /obys/tez/ogrencitezyonetimi.aspx Bu ekrandan Enstitülerdeki bölümlere ait derslere tez veya proje ataması yapılacaktır. Ders planı ve Program girişleri yapıldıktan sonra bu ekrandan tez/proje dersleri açılacaktır. Eğer Ders Planı ve Program girişleri yapılmadıysa bu ekrandan seçilen bölüme ait tez/proje dersleri görüntülenemeyecektir. İstenilen akademik birim ve bölüm seçildikten sonra hangi derse tez veya proje atanacak ise combobox tan seçilecektir. Ardından ise Tez/Proje Dersi seçiminin yapıldığı combobox un hemen altındaki Listele butonuna tıklanacaktır. Daha evvelden derse tez veya proje tanımlanmadığı için Kayıt Bulunamadı uyarısı gelecektir. Daha sonra sayfanın yukarısındaki toolbar dan Yeni butonu tıklanacaktır. Açılan sayfa görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

20 Aşağıdaki yer alan alanlara doğru kriterler girildikten sonra yukarıdaki toolbar dan Kaydet butonuna tıklanacaktır. Örnek ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

21 Kaydetme işleminden sonra yukarıdaki sayfanın aşağısına ek olarak aşağıdaki görüntü eklenecektir. Bu ekranda var ise derse atanan öğrenciler(yok ise Kayıt Bulunamadı mesajı) ile atanabilmesi muhtemel öğrenciler listesi yer alacaktır. Atanabilmesi muhtemel öğrencilerin yanında yer ala Seç butonuna tıklayarak öğrenciyi tez veya projeye atayabileceğiz. Eklendikten sonra ise atanan öğrenciler kısmında öğrencinin karşısındaki çıkar alanı ile de çıkarılabilecektir. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

22 Ayrıca listeleme ekranına gidilerek oluşturulan derse ait tezi düzenleyebilmek mümkün olacaktır. Oluşturulan tezin üstüne gelinip bir kere tıklandıktan sonra yukarıdaki toolbar dan düzenlenecektir.

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt yapabilecekleri linkin duyurusunu yapmanız

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?

DERS AÇMA İŞLEMLERİ DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI Ders Bilgileri Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır? DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.DERS AÇMA EKRAN KULLANIMI... 3 1.1.Ders Bilgileri... 5 1.1.1.Yeni ders açma işlemi nasıl yapılır?... 6 1.2.Ders Öğrenci Listeleri... 13 DERS AÇMA İŞLEMLERİ Ders açma işlemleri

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, EĞİTİM BİLGİLERİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİN SİSTEME

Detaylı

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM

BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM BOLOGNA SÜRECİ PROGRAM TANITIM İŞLEMLERİ FAKÜLTE/BÖLÜM/PROGRAM TANITIM Fakülte/Bölüm/Program tanıtım ekranı Üniversite de var olan programların tanıtım bilgileri girişinin yapıldığı ekrandır. Herhangi

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz

ÖĞRETİM PLANI Yeni Öğretim Planı Tanımlama Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz ÖĞRETİM PLANI... 2 1. Yeni Öğretim Planı Tanımlama... 2 2. Tanımlanan Öğretim Planına Ders Ekleme... 3 3. Tanımlanan Öğretim Planına Seçmeli Havuz Dersi Ekleme... 4 4. Ders İşlemleri... 6 4.1.Düzenleme...

Detaylı

BÖLÜM 19 5. RAPORLAR. Şekil 5.1. Rapor sihirbazı ile rapor oluşturma 1. pencere.

BÖLÜM 19 5. RAPORLAR. Şekil 5.1. Rapor sihirbazı ile rapor oluşturma 1. pencere. BÖLÜM 19 5. RAPORLAR Raporlar; tablolardaki ve hazırlanan sorgulardaki bilgilerin istenilen düzenlemelere göre ekran veya yazıcıdan liste halinde alınabilmesi sağlayan bir ortamdır. Raporları hazırlayabilmek

Detaylı

SGB.NET SİSTEMİ ÜZERİNDEN OPERASYONEL PLAN GİRİŞİ

SGB.NET SİSTEMİ ÜZERİNDEN OPERASYONEL PLAN GİRİŞİ SGB.NET SİSTEMİ ÜZERİNDEN OPERASYONEL PLAN GİRİŞİ uygulama.sgb.gov.tr adresine girişi yapıldıktan sonra ana ekranda yer alan Organizasyon ve Planlama modülü seçilir. Bu modül altında Operasyonel plan alt

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Sayı :B.12.2.TMO-00 77 00 03-705-99 /960 13/08/2012 Konu : 2012-2013 Alım Dönemi Mısır Ürünü Randevu Sistemi Uygulamaları İlgi

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ AKADEMİK PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ 1.Giriş: İstanbul Üniversitesi AKSİS (Akademik Kayıt Sistemi ) ne http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapılır.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ İDARİ PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ İDARİ PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK KAYIT SİSTEMİ İDARİ PERSONEL SINAV İŞLEMLERİ 1.GİRİŞ:İstanbul Üniversitesi AKSİS (Akademik Kayıt Sistemi ) ne http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden giriş yapılır.

Detaylı

AYDES PROJESİ DESTEK İL FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ DESTEK İL FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ DESTEK İL FORMU 09.03.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 3 2. DESTEK İL FORMU... 4 2.1 Destek İl Formu Ana Ekranı... 4 2.2 Destek İl Bilgileri Listeleme... 4 2.3 Destek İl Bilgisi Tanımlama...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN SİSTEME GİRİŞ...2 B) DİĞER ADAYLAR İÇİN SİSTEME GİRİŞ...3 C) LİSANSÜSTÜ

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU

KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU KBS VEKALET AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZU Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi EKİM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FĠHRĠST 1. Bölüm : Vekalet Ġşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi Giriş Formu 1.2. Personel

Detaylı

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi itibariyle, dersleri okutan öğretmenler tarafından puanların sisteme girilebilmesi için Bilgi Yönetim

Detaylı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı

Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı Halil CEYLAN Uyumsoft Kamu Projeleri Danışmanı MERSİS sayesinde şirket değişiklik başvuruları, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. İşlem yapabilmek için siteme e-imza ile giriş yapmak

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı

Asist Satış Yönetim Sistemi. Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı Muhasebe Hesap Tanımları Sihirbazı 1. Muhasebe Hesap Tanımları Asistte muhasebe kullanımını kolaylaştırmak amacıyla, Servisler/Servis Çalıştır/Muhasebe bölümüne Muhasebe Hesap Tanımları servisi eklenmiştir.

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YOKLAMA GİRİŞİ Ders bazında yoklama girişi yapılmak istenir ise Öğretim Elemanı Danışmanlık İşlemleri sayfasına girilerek hafta hafta devamsızlık girişi yapılabilir. Derslerin tamamı

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr

OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr OKULSPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU http://www.okulsportal.gsb.gov.tr 1.AŞAMA : SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr/ adresinden Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemine tıklayarak

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ II 8. RAPORLAR VE ACCESS PROGRAMINDA RAPOR OLUŞTURMA

VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ II 8. RAPORLAR VE ACCESS PROGRAMINDA RAPOR OLUŞTURMA BÖLÜM 8 8. RAPORLAR VE ACCESS PROGRAMINDA RAPOR OLUŞTURMA 8.1 ACCESS İLE RAPOR OLUŞTURMA Raporlar; tablolardaki ve hazırlanan sorgulardaki bilgilerin istenilen düzenlemelere göre ekran veya yazıcıdan liste

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ

EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA VE KALİTE SÜRECİ DERS AÇMA İŞLEMLERİ: 2010/2011 ders listesinden önceki ders listelerine tabii olan öğrenciler için ders açma işlemleri (İdari Personel Girişi Bölüm İşlemleri)

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU

Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU Personel Ödemeleri Uygulama Destek Şubesi FİİLİ HİZMET ZAMMI UYGULAMA KILAVUZU ARALIK - 2012 SİSTEME GİRİŞ http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır.

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir.

MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilir. İşlem yapabilmek

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ =

Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ = Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ = 1 9. 0 1. 2 0 1 5 İçindekiler Ders Payların Eklenmesi Not Girişleri Değerlendirme Modülünün Kullanımı Ders Payların Eklenmesi Akademik

Detaylı

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI (Ana Sayfa)

OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI  (Ana Sayfa) OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEM VE AKIŞ SIRASI http://www.okulsportal.gsb.gov.tr (Ana Sayfa) http://okulsporbilgi.gsb.gov.tr (Okul Giriş) 1.AŞAMA: SİSTEME GİRİŞ http://okulsportal.gsb.gov.tr

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ VE KULLANICI BİLGİLERİNİN

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ ANASAYFA... 3 3. HİZMET EMRİ ATAMA... 6 4. BAŞVURU SÜRECİ SONLANDIRMA... 14 5.

Detaylı

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ!

Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzunu MUTLAKA OKUYUNUZ! İçindekiler ÖZEL YETENEK ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ... 1 1. Sisteme Giriş... 1 2. Kimlik Bilgileri, Eğitim Bilgileri

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

Ders Teklifi... 3-8. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13

Ders Teklifi... 3-8. Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11. Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13 İçindekiler Ders Teklifi... 3-8 Alanımdaki Dersler(Alan Koordinatörü)... 8-11 Koordinatörlüğümdeki Dersler(Ders Koordinatörü)... 12-13 Koordinatörlüğümdeki Programlar (Program Koordinatörü)... 13-17 Müfredat

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PLANLARININ OLUŞTURULMASI VE DERS DEĞİŞİKLİK FORMU KULLANIM KILAVUZU MAYIS 2017, ISPARTA 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. YENİ DERS AÇMA... 4 3. DERS DEĞİŞİKLİKLERİ...

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ ANASAYFA... 3 3. HİZMET EMRİ ATAMA... 5 4. BAŞVURU SÜRECİ SONLANDIRMA... 12 5.

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU SAP ÜRETİM TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018

EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 EDOWEB (EK DERS OTOMASYONU) Akademik Kullanıcı İşlemleri BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2018 1 Sisteme İlk Giriş ve Şifre Belirleme Kullanıcılar sisteme ilk kez giriş yapacakları zaman giriş ekranındaki

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU İŞLEMLERİ İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ

EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ EK DERS SİSTEM İŞLEYİŞ A OKULU Mutemet Yardımcısı B OKULU Mutemet Yardımcısı C OKULU Mutemet Yardımcısı D OKULU Mutemet Yardımcısı E OKULU Mutemet Yardımcısı İl / ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutemet Muhasebe

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) 1. Sisteme Giriş İSG Profesyoneli Kullanım Kılavuzu Sisteme giriş yapılabilmesi OSGB/Firma yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yapılması

Detaylı

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2).

Seçmeli Ders Değişikliği seçimiyle YKK nın girileceği Yönetim Kurulu Kararları paneli açılır (Ekran 2). Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yönetim Kurulu Kararları Menüsü Değişikliği Değişikliği işleminin yapılması için ilgili Yönetim Kurulu Kararının (YKK) sisteme girilmesi gerekir. Bunun için Temel İşlemler

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM HASTANE) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM HASTANE ANASAYFA....5 3. İLK İZLEM EKLEME... 6 4. İZLEM EKLEME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 20 6. RAPORLAR... 21 2

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS. Web İçerik Sistemi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı-WEB GRUBU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUWİS Web İçerik Sistemi -WEB GRUBU 2013 B i l g i İ ş l e m D a i r e B a ş k a n l ı ğ ı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM BÖLÜM DAİRE

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu

Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu Ankara Üniversitesi Ön Lisan/Lisans Ders Tanımlama Kılavuzu Ön Lisans/Lisans programları için programda verilen derslerin üniversite ders havuzuna tanımlanma işlemi ile ders havuzuna girilen dersin müfredata

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (10.09.2018) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU BİRİM İDARECİLERİ KULLANIM KILAVUZU (01.01.2010) Üniversitemizin yeni Öğrenci İşleri Otomasyon sistemi, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik etkinlikler

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu nu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Eş Değer Ders Tanımlama Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Tanımlama Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda ise ilgili birim

Detaylı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı

Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa DAKMAz Uyumsoft Mersis Eğitim ve Uygulama Danışmanı MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş, http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 1. GİRİŞ

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU NİSAN 2011 GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI AYLIK PUANTAJ YAZILIMI Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen ve Mühendislik

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 GİRİŞ Evde

Detaylı

MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ

MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MEKÂN ENVANTERİ OLUŞTURMA, MEKÂN ANALİZİ VE DERS PROGRAMI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ OCAK, 2016 ISPARTA İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. DERS PORGRAMLARININ OLUŞTURULMASI... 5 3.

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Sihirbaz Kullanarak Sorgu Oluştur : Sihirbaz sorguyu hazırlayan kişiye sorular sorar ve yanıtlarına göre sorgu oluşturur.

Sihirbaz Kullanarak Sorgu Oluştur : Sihirbaz sorguyu hazırlayan kişiye sorular sorar ve yanıtlarına göre sorgu oluşturur. BÖLÜM17 3. SORGULAR Access Veritabanında sorgu; tablolara yazılan bilgilerin hepsinin veya istenilen (belirlenen) şarta uyanlarının bulunmasıdır. Örneğin Tıp Fakültesinde okuyan öğrenciler gibi. Sorguları

Detaylı