Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali"

Transkript

1 Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali /

2 TEKNİK DESTEK tel: MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME GİRİŞ- İlk Başlarken Uygulamamız HTML5 ve CSS teknolojilerini destekleyen, aşağıda ayrıntılı olarak listelenen browserlar ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Internet Explorer 8+ (8 üzeri) Chrome 14+ (14 üzeri) Safari 5 Firefox 5+ (5 üzeri) Opera 11 Aşağıdaki link kullanılarak sisteme girilir. Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Kullanıcı tarafından gönderildiğinde, eğer , gelen kutusunda değil ise önemsiz veya junk mail klasörü kontrol edilmelidir.

3 KULLANICI ADI VE ŞİFRE 1. Sisteme giriş Kullanıcı Adı için, Sisteme tanımlanmış olan tronweb Kullanıcı Adı girilir. 2. Sisteme giriş Şifresi için, sistemde tanımlanmış olan başlangıç şifresi Kullanıcı Adı ile aynı olarak girilir. 3. Tamam butonuna tıklandıktan sonra Şifre Değiştirme ekranına yönlendirilirsiniz. 4. Gelen ekranda, eski şifre için tekrar Kullanıcı Adı nı şifre olarak giriniz. 5. Yeni şifre için tronweb te kullanılan şifreniz girilir. 6. Tamam butonuna tıklanır ve şifre değiştirme işlemi tamamlanır. KAVRAMLAR TVM : Teklif Verme Merkezi demektir. Acente, broker vs. dağıtım kanalı yerine kullanılmış olup kısaca acente (partaj) olarak anlaşılmalıdır. TÜM : Teklif Üretim Merkezi demektir. Sigorta şirketi anlamında kullanılmış olup MAPFRE GENEL SİGORTA olarak anlaşılmalıdır. TRONWEB : MAPFRE GENEL SİGORTA nın sigortacılık uygulamasının adıdır.

4 1.SİSTEME GİRİŞ Sisteme tanımlanmış olan tronweb Kullanıcı Adı ve Şifre bilgileri girilir. Daha sonra Tamam butonuna tıklanarak sisteme giriş yapılır.

5 2.ANASAYFA Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekrana kullanıcı ana ekranı (dashboard) gelir.

6 2.1. PROFİLİM Kullanıcı ana ekranında bulunan adınızın ve soyadınızın bulunduğu bölüme tıkladığınızda, Profilim ve Çıkış alt menüleri bulunur. 1. Profilim alt menüsüne tıklandığında kullanıcı bilgileri görüntülenir. 2. Fotoğraf güncelle adımından, varsayılan olarak atanmış olan resmi kendi resminiz ile güncelleyebilirsiniz.

7 ŞİFRE DEĞİŞTİRME Profilim alt menüsü ekranında bulunan Şifre Değiştir butonuna tıklayarak sisteme giriş şifrenizi değiştirebilirsiniz. Ancak bu şifre tronweb şifresi ile aynı olmak zorundadır. Aksi durumda sisteme giriş yapamazsınız DUYURULAR Ana ekranda bulunan duyurular bölümünde, Sistemle veya Sigorta şirketi ile ilgili gönderilecek her türlü duyuruyu buradan takip edebilirsiniz. 2.3.NOT EKLE Ana ekranda bulunan not bölümünde, Not Ekle butonuna tıklanarak her türlü günlük notlar kullanıcı bazında eklenebilir ve eklenmiş olan notlar bu bölümden takip edilebilir. Eklenenler notlar Sil butonu kullanılarak silinebilir. 2.2.MENÜLER Kullanıcı ana ekranında sol tarafta menüler bulunmaktadır. Bu menü sağ üst köşesindeki < tuşu ile açılıp kapanabilir. Ekranınızı daha geniş görebilme olanağı sağlar TEKLİF *Teklif menüsüne tıklandığında alt menüler açılır. 1.Teklif Ara 2.Kasko 3.Trafik

8 1. Teklif Ara Teklif Ara menüsünde filtreleme seçeneklerini kullanmadan Ara butonuna tıklanır ise oluşturulan tekliflerin tümü görüntülenir. *Görüntülenen teklif bilgileri raporu; PDF simgesine tıklanarak rapor PDF formatına dönüştürülür. Excel simgesine tıklanarak rapor excel formatına dönüştürülür. Yazdırma simgesine tıklanarak çıktı alınır. Kopyala simgesine tıklanarak istenilen ortama (örn: ) rapordaki verileri Mouse sağ tuşu tıklanarak yapıştır(paste) komutu ile kopyalanır Teklif Ara Alt Menüsü altında bulunan filtreleme seçenekleri *TVM Unvanı *Teklif No *Müşteri *Ürün Adı *Hazırlayan Kullanıcı *Başlangıç Tarihi *Bitiş Tarihi *Teklif Durumu

9 Yukarıda gösterilen filtreleme seçeneklerini kullanarak Ara butonuna tıklandığında oluşturulan tüm tekliflerin bilgileri filtrelenerek görüntülenir. 2. Kasko Kasko menüsünden Kasko teklifi alınır Adım Adım Kasko Teklifi Alma Kasko-Adım 1/4 (Sigortalı) 1. Sigorta ettiren ile sigortalı aynı değil ise Sigorta Ettiren ve Sigortalı Aynı mı? seçeneği Hayır olarak değiştirilir. 2. Sigortalı bilgilerinin girileceği alanlar açılır. 3. Sigortalı ile sigorta ettiren bilgileri aynı ise bu seçenek Evet olarak bırakılır. 4. Sigorta ettirecek olan kişi, Türk vatandaşı ise T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası girilir. 5. Yabancı uyruklu ise Yabancı Kimlik Numarası girilir. 6. Sorgula butonuna tıklanır, kimlik bilgileri gelir. 7. İleri butonuna tıklanır ve 2. adıma ilerlenir.

10 Kasko-Adım 2/4 (Araç) MAPFRE GENEL SİGORTA 1. Plaka numarası girilir. 2. Sorgula butonuna tıklanır ve o plakaya ait araç bilgileri görüntülenir. 3. Girilen araç plakası sisteme kayıtlı değil ise araç bilgileri elle(manual) girilir. 4. Aracınızın eski poliçe bilgileri var ise Eski Poliçe Bilgileri bölümünde Eski Poliçe seçeneği Evet olarak değiştirilir ve eski poliçe bilgileri gelir. 5. İleri butonuna tıklanır ve 3. adıma ilerlenir Kasko-Adım 3/4 (Teklif) 1. İsteğe bağlı teminatlar bölümünde istenilen teminatlar seçilir. 2. Açıklama bölümüne teklife ait açıklama yazılır. 3. Ödeme Bilgileri bölümünde Ödeme Şekli ve Ödeme Tipi belirlenir. 4. Hesapla butonuna tıklanır ve teklif hesaplaması yapılır. 5. Bu aşamada teklif bilgileri sisteme kayıt edilerek sistem tarafından sıralı verilen bir teklif numarası ile teklif detaylarının bulunduğu bir PDF dökümanı hazırlanır adıma ilerlenir.

11 Kasko-Adım 4/4 (Poliçeleştir) Hesaplanan teklifin sonucu görünür. Bu adımda; MAPFRE GENEL SİGORTA 1. Teklif PDF butonuna tıklanarak teklifin pdf dökumanı görüntülenir. 2. E-POSTA GÖNDER butonuna tıklanarak teklifin pdf dökumanı müşterinin adresine ve ilave olarak başka bir adresine de gönderilebilir. 3. REVİZE ET butonuna tıklanarak Adım 1 Sigortalı adımına geri dönülür, sigortalı veya diğer bilgiler değiştirilerek tekrar teklif hesaplaması yapılabilir. Önceden hesaplama yapılmış ve bir önceki teklif kaydedilmiş ise revize edilen teklif yeni bir teklif numarası ile kaydedilecektir. Poliçeleştirme Aşamaları 1. Poliçeleştir butonuna tıklanarak hazırlanan teklifi poliçeleştirme işlemi başlatılır. 2. Ödeme Bilgilerinin onaylanacağı pencere ekrana gelir. 3. Onaylıyorum butonuna tıklanır ve hazırlanan teklifi poliçeleştirme işlemi tamamlanır. 4. Poliçe PDF butonuna tıklanarak poliçe bilgilerinin bulunduğu pdf dökumanı görüntülenir ve akabinde PDF üzerindeki yazıcı butonuna tıklanarak poliçe basımı yapılır. 5. Bilgilendirme Formu butonuna tıklanarak poliçeye ait bilgilendirme formu görüntülenir ve akabinde PDF üzerindeki yazıcı butonuna tıklanarak basımı yapılır. 6. E-POSTA GÖNDER butonuna tıklanarak poliçe bilgilerinin bulunduğu pdf dökümanı müşterinin adresine gönderilir ve ilave olarak başka bir adresine de gönderilebilir.

12 3. Trafik Trafik menüsünden Trafik Teklifi alınır. MAPFRE GENEL SİGORTA 3.1.Adım Adım Trafik Teklifi Alma Trafik Sigortası-Adım 1/4 (Sigortalı) 1. Sigorta ettirecek olan kişi, Türk vatandaşı ise T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası girilir. 2. Yabancı uyruklu ise Yabancı Kimlik Numarası girilir. 3. Sorgula butonuna basılır, kimlik bilgileri gelir. 4. İleri butonuna tıklanır ve 2. adıma ilerlenir Trafik-Sigortası Adım 2/4 (Araç) 1. Plaka numarası girilir. 2. Sorgula butonuna tıklanır ve o plakaya ait araç bilgileri görüntülenir. 3. Girilen araç plakası sisteme kayıtlı değil ise araç bilgileri elle (manual) girilir.

13 5. Aracınızın eski poliçe bilgileri var ise Eski Poliçe Bilgileri bölümünde Eski Poliçe seçeneği Evet olarak değiştirilir ve eski poliçe bilgileri girilir. 6. İleri butonuna tıklanır ve 3. adıma ilerlenir Trafik Sigortası-Adım 3/4 (Teklif) 1. İsteğe Bağlı Teminatlar bölümünde isteğe bağlı teminatlar seçilir. 2. Ödeme Bilgileri bölümünde ödeme bilgileri seçilir. 3. Hesapla butonuna tıklanır ve teklif hesaplaması yapılır. 4. Bu aşamada teklif bilgileri sisteme kaydedilir ve teklif detaylarının bulunduğu PDF dökümanı hazırlanır adıma ilerlenir Trafik Sigortası Adım 4/4 (Poliçeleştir) 1. REVİZE ET butonuna tıklanarak Trafik Sigortası-Adım 1/4 (Sigortalı) adımına geri dönülür, sigortalı veya diğer bilgiler değiştirilerek tekrar teklif hesaplaması yapılabilir. Önceden hesaplaması yapılmış olan teklifin numarasından farklı bir teklif numarası ile yeni bir teklif oluşturularak sisteme kayıt edilir. 2. Poliçeleştir butonuna tıklanarak hazırlanan teklifi poliçeleştirme işlemi başlatılır. 3. Ödeme Bilgilerinin onaylanacağı pencere ekrana gelir. 4. Onaylıyorum butonuna tıklanır ve hazırlanan teklifi poliçeleştirme işlemi tamamlanır. 5. Poliçe PDF butonuna tıklanarak poliçe bilgilerinin bulunduğu PDF dökümanı görüntülenir ve akabinde PDF üzerindeki yazıcı butonuna tıklanarak poliçe basımı yapılır.

14 6. Bilgilendirme Formu butonuna tıklanarak poliçeye ait bilgilendirme formu görüntülenir. 7. E-POSTA GÖNDER butonuna tıklanarak poliçe bilgilerinin bulunduğu PDF dökümanı müşterinin adresine gönderilir ve ilave olarak başka bir adresine de gönderilebilir POLİÇE 2.1. Poliçe Ara Poliçe Ara menüsünde filtreleme seçeneklerini kullanmadan Ara butonuna tıklanır ise oluşturulan tekliflerin tümü görüntülenir. Ekranda bulunan filtreleme seçenekleri kullanılarak da arama yapılabilir. *Görüntülenen poliçe bilgileri raporu; Pdf simgesine tıklanarak rapor pdf formatına dönüştürülür. Excel simgesine tıklanarak rapor excel formatına dönüştürülür. Yazdırma simgesine tıklanarak çıktı alınır. Kopyala simgesine tıklanarak istenilen ortama (örn: ) rapordaki verileri Mouse sağ tuşu tıklanarak yapıştır(paste) komutu ile kopyalanır.

15 RAPOR Raporlar kullanıcı yetkilendirmesine göre görüntülenebilmektedir Teklif Raporu Teklif Raporu menüsünde, iki tarih aralığı belirterek, o tarih arasında oluşturulmuş tekliflerin detaylı bilgileri görüntülenir. Ekranda bulunan filtreleme seçenekleri kullanılarak da arama yapılabilir. Görüntülenen teklif raporu tablosunda, 1. Detaylar simgesi tıklanarak teklifin detay bilgilerine ulaşılır. 2. Poliçeleştir butonuna tıklanarak hazırlanan teklifi poliçeleştirme işlemi başlatılır. 3. Ödeme Bilgilerinin onaylanacağı pencere ekrana gelir. 4. Onaylıyorum butonuna tıklanır ve hazırlanan teklifi poliçeleştirme işlemi tamamlanır.

16 Özet Raporu MAPFRE GENEL SİGORTA Özet Raporu menüsünde, iki tarih aralığı belirterek o tarih aralığında hazırlanan poliçeler görüntülenir. Seçenekler butonuna tıklanarak Şubeler, Ürünler vs. seçilerek raporlama yapılır Vade Takip Raporu (Yenileme Raporu) Vade Takip Raporu menüsünde, yenilemesi gelen poliçeler için farklı tarih aralıklarında filtreleme yapılarak poliçeler görüntülenir.

17 Araç Poliçe İstatistik Raporu Araç Poliçe İstatistik Raporu menüsünde, belirtilen iki tarih aralığında poliçesi oluşturulmuş araçların detaylı bilgileri görüntülenir. 1. Görüntülenen araç bilgileri tablosunda aracı seçip Seçenekler butonuna tıklanır ise aracın, Marka, Model, Tip vs. seçilerek detaylı bilgileri görüntülenir. 2. Geri butonuna basıldığında tabloda bir önceki adıma gidilir Şube Satış Raporu Şube Satış Raporu menüsünde, belirtilen iki tarih aralığında poliçelerin toplam satış bilgilerine ulaşılır. Ekranda bulunan filtreleme seçenekleri kullanılarak da arama yapılabilir.

18 MT Satış Raporu MT Satış Raporu menüsünde, belirtilen iki tarih aralığında, kullanıcıların müşteri temsilcisi ve toplam poliçe bilgileri görüntülenir. Ekranda bulunan filtreleme seçenekleri kullanılarak da arama yapılabilir Poliçe Raporu Poliçe Raporu menüsünde, iki tarih aralığı belirterek o tarih arasında oluşturulan poliçelerin detaylı bilgilerine ulaşılır. Ekranda bulunan filtreleme seçenekleri kullanılarak da arama yapılabilir Otorizasyon Belirtilen iki tarih aralığında otorizasyona düşen teklifler görüntülenir Otorizasyon Bekleyen Tekliflerin Sorgulanması Aşağıda otorizasyona düşen tekliflerin sorgulamasının yapıldığı ekran görüntüsü vardır.

19 1. Tablo da görüntülenen kayıtların Teklif No alanında bulunan teklif numarasına tıklanarak Otorizasyon Sorgula ekranına gidilir. 2. Bu ekranda Otorizasyon Sorgula butonuna tıklanarak otorizasyon sorgulaması yapılır. Sorgulama sonucunda bir hata varsa ekrana hata mesajı gelir yoksa aşağıda bulunan Mesaj ve Onayla butonu ekrana gelir. 3. Onayla butonuna tıklandığında, Mapfre tarafından onaylanan prim bilgileri geçerli olmak üzere, sisteme kayıt edilmiş olan teklifin detay bilgileri otomatikman güncellenir ve kullanıcı Teklif Detay ekranına yönlendirilir. (Teklif numarası değişmez.) 4. Bu ekranda Poliçeştir butonuna tıklanarak teklifin poliçeleştirme işlemi başlatılır.

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU

SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU SİGORTACILIK İŞLEMLERİ SAYFASI KULLANIM KLAVUZU Programa Erişim: http://web.hdisigorta.com.tr adresinden programa erişim sağlanabilecektir. Kullanıcı Adını ve Şifrenizi Giriniz Güvenlik Kodunu Giriniz

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ

MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ MARM ASSISTANCE YOL YARDIM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Nisan 2013 MARM ASSISTANCE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ Yenişehir Mh. Mustafa Akyol Sk. Grup Center İş Mrkz. No:9/158 34912 Kurtköy Pendik/İSTANBUL Tel

Detaylı

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI

MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI MORAL DESTEK HASTALIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi b) Sağlık Beyanı 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI

NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI NAZAR BONCUĞU SAĞLIK SİGORTASI KULLANIM KILAVUZU (VERSİYON 2.) 1 İÇİNDEKİLER 1. UYGULAMAYA GİRİŞ a) Acente Girişi 2. SİGORTALILAR & SİGORTA ETTİREN EKRANI a) Sağlık Beyanı b) Sigortalı Bilgileri Giriş

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU KAZA TESPİT TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA GİRİŞİ App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidilerek TC Kimlik No beyan edilir ve 1 TL karşılığında e-devlet şifresi temin edilir. Hizmeti

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1

ÜYE FİRMA İŞLEMLERİ 1 1 Hazırlayan Tarih İmza Özge Bakülüer Gözden Geçiren Tarih İmza Devrim Erdönmez Onaylayan Tarih İmza İDARE 2 Revizyon Takip Tablosu Güncel Revizyon Yayımlanma Tarihi Açıklama 1.0 İlk revizyon 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ

E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN GEÇİŞ BELGESİ İADE İŞLEMLERİ E-Devlet hizmetlerinden yararlanmak için en yakın PTT şubesine gidilerek TC Kimlik No beyan edilir ve 1 TL karşılığında e-devlet şifresi temin edilir. Hizmeti

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KULLANICI TALİMATI SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU PORTALINDAN SERTİFİKA Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-011 00 14.02.2013 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 00 İlk Çıkış 14.02.2013 TALM-001-011

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA

E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ EKİPMANLARI KONTROLÖR TAKİP YAZILIMI SON KULLANICI KILAVUZU Ankara, Mayıs 2017 SON KULLANICI KILAVUZU Sayfa 2 DOKÜMAN HAKKINDA Bu dokuman, İş Ekipmanlarının

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 7 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 7 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KAYITLI KULLANICI GİRİŞİ 1) Kullanıcı adı girişi 2) Şifre girişi 3) Güvenlik kodu girişi (mutlaka küçük harfle) LİSTELER Listeler sayfası; Onaylı Siparişler (Tedarikçi

Detaylı

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef )

Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) DES Kullanım Klavuzu Mükellef OKS BES Firması ile sözleşme imzalar ( OKS BES + Mükellef ) OKS BES Firması gelen sözleşme ile ilgili kendi iç iş süreçlerini tamamlar. ( OKS BES ) OKS BES Firması entegrasyona

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 1. GİRİŞ

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 GİRİŞ Evde

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri sistemi

Detaylı

e-rapor / PSİKOTEKNİK RAPORU İŞLEMLERİ PSİKOLOG KULLANICI KILAVUZU YZL-SB-TK-03

e-rapor / PSİKOTEKNİK RAPORU İŞLEMLERİ PSİKOLOG KULLANICI KILAVUZU YZL-SB-TK-03 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLERİ PSİKOLOG KULLANICI YZL-SB-TK-03 09.11.2018 Sürüm 1.0 YZL.SB.TK.03 14.10.2016 14.10.2016 1 2/20 Doküman Onay Sayfası AD-SOYAD UNVAN

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 3 3. BAŞVURULAR... 9 4. SİSTEM KİLİDİNİN

Detaylı

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI

BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV MODÜLÜNE İLİŞKİN YARDIM DÖKÜMANI 1. Sınav Kaydının Açılması: İşlemler Şubesi tarafından sınav başvuru tarihleri belirlenerek e-içişleri

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama

SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama Dönem başlangıç işlemlerinden ilgili dönemde açılan derslere ilişkin şubelerin yaratılması için aşağıdaki işlemler gerçekleştirilir. SAP sistemine login

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ E-BİLDİRİM MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 3 1.1. AMAÇ ve KAPSAM... 3 1.2. YAZILIMA GENEL BAKIŞ... 3 2. SİSTEM KULLANMI... 3 2.1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2.2. BİLDİRİM İŞLEMİ

Detaylı

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 1 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ (YKTS) Yükümlü Kayıt ve Takip

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU

MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI KULLANIM KILAVUZU MOBİL KAZA TUTANAĞI UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 1. UYGULAMA YÜKLEME App store ya da Google Play Store dan Mobil Kaza Tutanağı uygulamasını aratarak telefonunuza uygulamayı

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu

Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Chronos Çalışan Kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Beste Öztamur Ünvan: Proje Yön Döküman versiyonu: 2.2 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama 1.0 15.11.2013 Beste Öztamur

Detaylı

Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti.

Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti. Müşteri memnuniyetini artırmak ve mağazalarımıza müşteri yönlendirebilmek amacıyla serviste CRM projesi hayata geçirilmişti CRM Yöneticiliğinin belirlediği kurallara göre seçilen ürünlerde, dönemlik kampanyalar

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU

KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KİLİM TEDARİKÇİ PORTALI KULLANMA KILAVUZU KAYITLI KULLANICI GİRİŞİ 1) Kullanıcı adı girişi 2) Şifre girişi 3) Güvenlik kodu girişi (mutlaka küçük harfle) LİSTELER Listeler sayfası; Onaylı Siparişler (Tedarikçi

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER E-DEVLET YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ÖZMAL TAŞIT EKLEME...

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ ANASAYFA... 3 3. HİZMET EMRİ ATAMA... 6 4. BAŞVURU SÜRECİ SONLANDIRMA... 14 5.

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. KHGM KOORDİNASYON MERKEZİ ANASAYFA... 3 3. HİZMET EMRİ ATAMA... 5 4. BAŞVURU SÜRECİ SONLANDIRMA... 12 5.

Detaylı

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI GENEL ANLATIM VE İLK YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI GENEL ANLATIM VE İLK YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI GENEL ANLATIM VE İLK YAPILMASI GEREKEN İçindekiler UYUMSOFT ENTEGRETÖRÜ -- GİB ARASINDAKİ FATURA AKIŞI... 2 UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM HESAP AÇILIŞI... 2 UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI KULLANICI

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

İNSAN KAYNAKLARI YAZILIMI PERSONEL BAŞLANGIÇ İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1 / 5 İnsan Kaynakları Personel Formu; İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Destek Hizmetleri Koordinatörlüğü ve Bilgi İşlem Koordinatörlüğü arasındaki turnike, kart basımı, e-posta açılımı, giriş çıkış

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu

Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu Sürüm 0.1 2008 Sosyal Güvenlik Kurumu GİRİŞ SSK İşgöremezlik Ödemeleri Sistemi ne giriş yapmadan önce aşağıda belirtilen tarayıcı (örn. İnternet Explorer, FireFox gibi) ayarlarını yapmak sistemin sağlıklı

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9

Kantar Otomasyonu Özellikler Kullanım Satış Kamyon Hareketleri Ağırlık Bilgisi... 9 İçindekiler Tablosu Kantar Otomasyonu... 3 1.Özellikler... 3 2.Kullanım... 3 2.1. Satış... 4 2.2. Kamyon Hareketleri... 8 2.2.1. Ağırlık Bilgisi... 9 2.3. Ayarlar... 10 2.3.1. Kullanıcı Tanımlama... 11

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU ARALIK - 2013 SİSTEME GİRİŞ Sisteme, Tc numaranız ve size verilen şifre ile; http://cbs.thsk.saglik.gov.tr adresinden

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir

TANITIM KILAVUZU. 1- Bilimsel Toplantı katılımcıları için veri tabanına T.C. Kimlik numarası ile başvuru yapılması gerekmektedir TANITIM KILAVUZU Amaç: Bu kılavuz, 2012 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek 26 Ağustos 2011 tarih, 28037 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkındaki Yönetmelik

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama

PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama Araç Plaka Sorgulama işlemini buradaki resimli anlatımlar ışığında linki tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Çalıntı olup olmadığı hak mahrımiyeti var mı? Plaka

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler. TM

1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler. TM E-DEVLET TMGD KAZA RAPORU BİLDİRİMİ TMGD SORGULAMA 1 1. TMGD KAZA RAPORLARI BİLDİRİMİ TMFB firmalarında Yetkilendirilmiş TMGD ler TMGD Kaza Raporları e- devlet sistemi üzerinden bildirim yapabilirler.

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı