Facebook hesabınıza girdiğinizde sağ üst köşede çıkan ufak ok tuşuna tıkladığınızda açılan pencereden sayfa oluştura tıklayın.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Facebook hesabınıza girdiğinizde sağ üst köşede çıkan ufak ok tuşuna tıkladığınızda açılan pencereden sayfa oluştura tıklayın."

Transkript

1 Reklam Oluşturma Rehberi Facebook ve Instagram da reklam oluşturabilmek için öncelikle bir Facebook hesabınız ve reklamı öne çıkartacağınız bir Facebook sayfasına ihtiyacınız var. 1-Facebook Sayfası Oluşturma Facebook hesabınıza girdiğinizde sağ üst köşede çıkan ufak ok tuşuna tıkladığınızda açılan pencereden sayfa oluştura tıklayın. Açılan sayfadan tanıtımını yapacağınız firma, ürün, kişi, hizmet veya topluluk seçeneklerinden size uygun olanı seçip açılan penceredeki formu doldurdurup bir sonraki adıma geçin.

2 Açılan pencerede sayfanızı hakkında bilgileri doldurup profil resminizi yükledikten sonra sayfanızın hedef kitlesini belirleyin ve Bilgileri Kaydet butonuna tıklayın. Sayfanız hazır.

3 2-Business Manager a-business Manager Hesabı Oluşturma Bir Facebook reklamı oluşturmanız için Business Manager hesabı oluşturmanız şart değil ancak birden fazla hesap veya sayfanız varsa ve bu hesapları tek bir panelden yönetmek istiyorsanız bir Business Manager hesabı açmanız gerekir. BM hesapları aynı zamanda birden fazla kişiye aynı hesap veya sayfaya erişim yetkisi verebilmenizi ve Facebook Power Editor Reklam Tool una girebilmenizi sağlayacak bir panel özelliği taşıyor. Bunun için ; sayfasına giriş yapıp açılan sayfadaki hesap oluştur seçeneğine tıklamalısınız. Çıkan forma bilgilerinizi girdikten sonra Business Manager hesabınız kullanıma hazır olacaktır. PÜF! Eğer küçük bir işletme veya topluluksanız ve birden fazla tanıtımını yapacağınız hizmet,ürün vb yoksa Business Manager kullanmaya gerek duymadan doğrudan Facebook hesabınızın sağ üst köşesindeki küçük oka tıklayarak açılan sekmelerden Reklam Oluştur seçeneğine tıklayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.bu Facebook ta reklam vermenin en kolay ve hızlı yöntemidir. Ancak detaylı hedefleme seçenekleri, data kullanımları, birden fazla kampanyayı bir arada düzenlemek, Facebook üzerinden Remarketing yapmak gibi daha detaylı seçeneklere ihtiyaç duyacağınızı düşünüyorsanız bir BM hesabı oluşturmanız gerekir.bu sayede BM hesabınız üzerinden Facebook Power Editor Reklam Tool una erişim sağlayarak daha detaylı ve hızlı bir reklam kullanımı yapmanız mümkün olacaktır.

4 b-business Manager Hesabınızla Kişi Reklam Hesabı ve Sayfan Eşleme BM hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol taraftaki Ticari Hesap Ayarları sekmesinden Sayfalar, Kişiler veya Reklam Hesaplarından business hesabınıza eklemek istediklerinizi seçmelisiniz. Kişiler için, Açılan ekranda sağ üst köşedeki ; Butonuna tıklamalısınız.sonrasında açılan pencerede eklemek istediğiniz kişinin adresini girerek bu kişiye yetki verebilirsiniz.eklediğiniz kişinin bir bu mail adresiyle açmış olduğu bir Facebook hesabı olmasına dikkate edin.

5 Sayfalar için, Butonuna tıklamalısınız.açılan ufak sekmede bir sayfayı BM hesabınıza eklemek için üç seçenek açılacak. Daha önceden oluşturduğunuz bir sayfa ise Bir Sayfayı Üzerinize Alma seçeneğine tıklayarak hesabınıza eklemek isediğiniz Facebook sayfasının ismini yazmalı ve hesabı üzerinize almalısınız.(bir sayfayı üzerinize alabilmek için o sayfanın yöneticisi olmalısınız.) Başka bir kullanıcının yöneticisi olduğu Sayfayı hesabınızla eşlemek için Bir Sayfaya Erişim İsteme seçeneğine tıklayarak sayfanın yöneticisine ekleme talebinizi bildirim olarak gönderebilirsiniz. Henüz bir Facebook sayfası oluşturmadıysanız Yeni Bir Hesap Oluşturma seçeneğinden sayfanızı oluşturduktan sonra ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

6 Hesaplar için, Butonuna tıklamalısınız. Açılan ufak sekmede bir hesabı BM hesabınıza eklemek için üç seçenek açılacak. Daha önceden oluşturduğunuz bir hesap ise Bir Reklam Hesabını Üzerinize Alma seçeneğine tıklayarak Business Manager ınıza eklemek isediğiniz Facebook hesabının hesap numarasını yazmalı ve hesabı üzerinize almalısınız.(bir hesabı üzerinize alabilmek için o sayfanın yöneticisi olmalısınız.) Başka bir kullanıcının yöneticisi olduğu hesabı Business Manager ınızla eşlemek için Bir Reklam Hesabına Erişim İsteme seçeneğine tıklayarak hesap yöneticisine ekleme talebinizi bildirim olarak gönderebilirsiniz. Henüz bir Facebook Reklam Hesabı oluşturmadıysanız Yeni Bir Reklam Hesabı Oluştur seçeneğinden Reklam Hesabınızı oluşturduktan sonra ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. c-business Manager / Reklam Hesabınıza ödeme yöntemi ekleme Oluşturduğunuz Reklam Hesabına tıkladığınızda açılacak ekrandan Ödeme Yöntemlerini Gör seçeneğine tıklayın.

7 Açılan ekranın sağ üst köşesinden Ödeme Yöntemi Ekle seçeneğine tıklayın.bu aşamada Facebook sizden hesap şifrenizi tekrar doğrulamanızı isteyecektir.(facebook a bağlandığınız kişisel hesap şifreniz.) Şifre girişinizi yaptıktan sonra açılacak ekranın sağ üst köşesindeki Ödeme Yöntemi Ekle seçeneğinden ödeme bilgilerinizin girişini yapabilirsiniz. 3-Kampanya Kurulumu a-başlangıç : Facebook sayfanızı oluşturduktan sonra hesabının sağ üst köşesindeki küçük ok a tıklayarak Reklam Oluştur seçeneğine tıklamalısınız.

8 Açılan sayfada ilk olarak Satın Alma Türünü sonrasında Reklam Verme Amacınızı seçmelisiniz. b- Satın Alma Türü b-1-açık arttırma: Hedef kitlenize mümkün olan en düşük ücretle erişmek için teklif verin anlamına gelir. Yani seçeceğiniz reklam verme amacıyla bağlı olarak 1 gösterim veya aksiyon cinsinden ödeyeceğiniz maksimum tutarı sisteme tanımlamanız demektir. Örnek 1 Reklamı 1000 kişiye gösterme (1 CPM) karşılığında ödenecek maksimum tutarın reklamı oluşturan kişi tarafından belirlenmesi. Örnek 2 Web sitesine, Facebook veya Instagram dan kullanıcı çekmek istenilen senaryoda, web sitesine yönlendirilecek kişinin reklamı gördükten sonra üzerine tıklaması ve sonrasında web sitesine yönlenmesi aksiyonuna ödenecek maksimum tutarın belirlenmesi. PÜF! Açık arttırma seçeneği işaretlendiğinde sisteme girişi yapılan maksimum tutarın çok yüksek veya düşük olmamasına dikkat edilmelidir. Düşük olduğu takdirde algoritma sizin belirlediğiniz miktara gösterim yapacak kullanıcı bulmakta zorlanacak, erişim sayılarınız düşecektir.yüksek olduğu takdirde ise birim maliyetlerinizin yükselmesi riski ortaya çıkacak, reklamınızın maliyetleri artacaktır. Bu yüzden size ve hedef kitlenize en uygun olan teklif rakamını, kampanya süresince reklamınızı optimize ederek bulmaya çalışmalısınız.

9 b-2-erişim ve Sıklık Bu model açık arttırmanın aksine satın alıncacak erişim karşılığında sabit bir fiyat atanması şeklinde çalışır. Örnek Taksim bölgesinde açacağımız bir kafe için üniversite öğrencilerini hedefleyen bir Erişim ve Sıklık estimasyonu çalışmak istediğimizde ; Hedeflememizde, Konumu: Taksim bölgesi, Yaş aralığını: 18-25, Cinsiyeti: Tümü şeklinde işaretlediğimizde, Taksim bölgesi ve 17 km çevresinde bizim hedef kitlemiz farklı Facebook+Instagram kullanıcısı gözüküyor. Bu kullanıcıların %25 ini, 1 haftalık süreçte, 1 gösterim ile hedeflemek istediğimiz senaryoda TL lik sabit bir maliyet ile bu reklam kurulumunu yapabiliyoruz. Bu tutarı, değişkenlerden herhangi birini (erişim yüzdesi, sıklık,hedef kitle, yayın süresi) değiştirerek arttırmak veya azaltmak mümkündür. c- Reklam Verme Amacı Reklam Verme Amacı, bir post unuz için reklam çıkmak istediğinizde çıkacağınız reklamdan almak istediğiniz sonucu seçmeniz anlamına gelir. PÜF! Bir Facebook reklamı oluştururken doğru reklam verme amacını seçmeniz çok önemlidir.bu Facebook un bir sonraki kampanyayı oluşturma adımında gönderinizi (post) bu amaca yönelik oluşturmanızı sağlayacaktır.aynı zamanda Facebook algoritması da size amacınız doğrultusunda daha düşük maliyet getirecek şekilde envanterini optimize ediyor olacaktır.bu, sayfanıza takipçi kazandırmak istediğiniz bir reklamda, Facebook un hedef kitleniz dahilindeki insanlardan daha çok sayfa beğenme eğiliminde olanlarını bulup bu kişilere gösterim yapmayı önceliklendirmesi anlamına gelir.buda almak istediğiniz iş sonucuna göre bütçenizin daha doğru harcanması ve daha düşük maliyet demektir.

10 Örnek 1 - Gönderilerinizi Öne Çıkarma ; Bu seçenek sayfanızda girdiğiniz postların diğer kullanıcılar tarafından görülmesi ve yine bu kullanıcıların post üzerinden etkileşime geçmesi amaçlanır. PÜF! Bu modeli ana amacınız markanızı ürün veya hizmetinizin tanıtımını yapmak istediğinizde kullanmalısınız.bu reklam seçeneğini kullandığınızda, Facebook sizin için, paylaştığınız gönderiyi diğer modellere göre daha ucuza gönderinizle etkileşime geçecek kullanıcılara gösterecektir.gönderinizin altında daha çok beğeni, yorum ve paylaşım görmek istiyorsanız kullanmanız gereken model bu olmalı. Örnek 2 - Sayfa Beğenmeleri ;

11 Hedef kitle olarak belirlenmiş Facebook kullanıcılarına reklam gösterimi yapılarak sayfanın takipçisi olması amaçlanır. PÜF! Çok yüksek Facebook harcaması yapan bir kişi-kuruluş değilseniz reklam bütçenizin büyük kısmını buraya harcamanız önerilmez.sayfanızı takip eden kişi sayısı büyük firmalar için bir prestij olarak algılansa da daha küçük işletmeler için bu bir strateji olmamalıdır yılına kadar sayfaların organic reach leri (bir reklam bütçesi ile desteklenmeden ulaşılan ücretsiz erişim) %18 lere çıkabiliyordu.yani sayfanızda paylaştığınız gönderiyi, sayfa fan larınızın %18 ine herhangi bir reklam desteği olmadan ücretsiz olarak gösterebiliyordunuz.ancak son 2 yıl içerisinde organic reach ler %1 seviyesine düşürülerek ücretsiz erişim neredeyse yok denecek seviyelere çekildi, bu durum Facebook ta sayfanıza fan kazandırmanızı yararsızlaştırdı diyebiliriz.bu yüzden Facebook reklam yatırımınız çok yüksek değilse diğer modelleri değerlendirmeniz önerilir. Örnek 3 - İnternet Sitesine Tıklamalar ; Hedef kitlenizdeki kişileri web sitenize çekmek istediğiniz durumlarda kullanılması gerekir.kullanıcılar reklamınızı görüp üzerine tıkladığında doğrudan internet sitenizin istediğiniz bir sayfasına yönlendirmek üzere kullanılır.web sitenize trafik çekmek için önerilir. PÜF!

12 Bu modeli web siteniz üzerinden satış yaptığınız, ürün veya hizmetlerinizi web sitenizde detaylı olarak anlatmak istediğiniz durumlar için idealdir.hedef kitlenizdeki dış site tıklama potansiyali yüksek kişiler reklamınızı görecek şekilde sistem kampanyanızı optimize eder. 4- Hedefleme Hedefleme, reklamverenin önem göstermesi gereken aşamalardan bir diğeridir. Bir kampanyanyanın başarılı olabilmesi için doğru yayın modellerinin kullanılması kadar doğru kişilere gösterim yapılması da aynı derecede önem arz eder. Bir kampanyanın maliyeti ne kadar düşük olursa olsun eğer reklamınızı doğru kişiler görmüyorsa bu paranızın boşa gittiği anlamına gelir. a-demografik Hedefleme : Bölge, yaş, cinsiyet ve dil hedeflemeleri ayrı ayrı seçilerek ulaşılmak istenen hedef kitlenin temel özellikleri oluşturulur. b-detaylı Hedefleme : Detaylı Hedefleme seçeneği kullanılarak Facebook ve Instagram envanterindeki kullanıcıları ilgi duydukları konular seçilerek daraltılır.

13 Bu daraltma işlemi bir ilgi alanı ekleyerek yanlızca bu konuya alaka gösteren kişilere daraltmak veya o konuya ilgi gösteren kişilerin envanterden çıkarmak şeklinde olabilir. Aşağıdaki örnekte; yanlızca Futbol ile alakalı kişileri hedeflememize ekleyebilir veya bu kişileri tamamen hedeflememizden çıkartabiliriz. c-bağlantı Hedefleme : Bu sekme; kendi sayfanız, sayfanıza bağlı uygulamanız veya etkinlikleriniz ile bağlantılı kullanıcıları hedeflemeye dahil etme veya hedeflemeden hariç tutma olanağı sağlar. Gelişmiş Kombinasyonlar seçeneği ile ise bağlantı hedeflemesi ekleme ve çıkarımları için birden fazla komut verebilirsiniz. d-özel Hedef Kitleler :

14 d-1-custom Audience Hedefleme : Kategorilere ayrıştırılmış CRM datasının ( , cep telefonu) Facebook envanterinden eşlenmesi ile çıkan kitlenin hedeflenmesi. d-2-lookalike Hedefleme : Custom Audience datasındaki kişilere Facebook envanterinde benzeyen kişilerin algoritma tarafından tespit edilip ayrı bir hedefleme oluşturması. d-3-remarketing Hedefleme : Reklamverenin web sitesine eklenen bir kod ile siteyi ziyaret eden kullanıcıların Facebook envanterinde bulunup tekrar hedeflenmesidir. PÜF! Özel hedef kitlelerimizdeki kullanıcılara ilgi alanı, demografik ve lokasyon hedefleme filtreleri koyarak kampanyalara özel nokta atışı yapma imkanı sağlanabilir. e-reklam Alanı Hedefleme : Reklam Alanı Hedefleme, reklamınızın hangi cihazlarda (mobil-desktop) ve mecralarda (Facebook, Twitter, Audience Network) çıkacağının seçildiği hedefleme adımıdır.

15 Bu hedefleme seçeneğinde seçeceğiniz cihaz ve envanterler reklam amacınız ve ulaşmak istediğiniz kişilere göre değişkenlik gösterecektir. Örnek olarak, bir Mobil App Install kampanyası yapılacaksa Cihaz Türleri sekmesinden Sadece Mobil seçeneğini işaretlenmesi mantıklı olacaktır.

16 5-Bütçe ve Plan : Bütçe ve Plan sekmeleri sayesinde kampanya süresi ve kampanya süresi sonunda harcanması beklenen tutarlar belirlenir. Bütçe sekmesinden Toplam Bütçe seçilerek kampanya sonunda harcanması gereken toplam tutar, Günlük Bütçe seçilerek gün sonunda harcanması gereken toplam tutarlar belirlenebilir. Reklam Yayını İçin Optimizasyon seçeneğinden satın alınacak metrik seçilir. Teklif Tutarı Sekmesinden açık arttırma için verilecek maksimum tutar belirlenir.(otomatikte bırakılırsa sistem kendisi bu rakamı atayacaktır.) 6-Kreatif Oluşturma : a-reklam Formatı Seçme : Reklam görseliniz için tek bir görsel, video, slayt gösterisi seçebilirsiniz.

17 b-görsel ve Metin Ekleme : Görsel ve Metin ekleyerek kreatifinizin kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz. 7- Sipariş Ver : Son adımda, ekranın sağ alt köşesinde bulunan Sipariş Ver butonuna tıklayarak reklam kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz.

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta

Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi. Enes Usta Facebook ve Instagram ile Marka Yönetimi Enes Usta Enes Usta enesusta.com.tr twitter.com/enesustacom instagram.com/enesustacomtr instagram.com/enesustadiyorki facebook.com/enesustablog facebook.com/enesustacomtr

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI

TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI TSOFT FACEBOOK STORE UYGULAMASI GEREKSİNİMLER VE KURULUM YARDIMI GİRİŞ Facebook, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi alış verişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir,

Detaylı

Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı

Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı Bu rehber size ne kazandıracak? Facebook & Instagram reklam hesaplarınızın yönetimi için AdresGezgini ile çalışmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Reklam

Detaylı

. Internet Reklamcılıgının. El Kitabı

. Internet Reklamcılıgının. El Kitabı . Internet Reklamcılıgının ) El Kitabı Bu rehber size ne kazandıracak? Facebook & Instagram reklam hesaplarınızın yönetimi için AdresGezgini ile çalışmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Reklam

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

KULLANIM KILAVUZU. VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU VSP Teknoloji ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Kullanıcı dostu kontrol panelli dünya standartlarında web tasarım uygulaması.

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz

Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz KULLANIM KILAVUZU Doktor Web Tasarım ile sıfır hatada Dünya standartlarında web kalite politikasına uygun web sitesi oluşturabileceksiniz Her doktorun ihtiyacı olan doktor web sitesi, hasta ve doktor arasındaki

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir.

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Google Scripts Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Yeni eklenen paremetrelere Neticaret Sistemi Yönetimi Paneli > Tanımlar bölümü altında

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI Adres çubuğuna www.teknolojikurdu.com yazarak girdiğiniz internet sitemizin ana sayfasında, bayi girişi yapmadan önce görmüş olduğunuz tüm fiyatlar perakende fiyatlarıdır. Toptan

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU

UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI  E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI www.usaktso.org E-ODA VE E-PAZAR KULLANIM KILAVUZU usaktso.org web adresinden Online İşlemler veya E-Oda menülerinden herhangi birisi tıklanır ve karşılaşılan ekrandan Kayıt

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU DESTEK SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde hizmet vermekte olan destek web sayfamızın kısa ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hazırlamış olduğumuz

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Mercedes-Benz Türk Bayileri Đçin Sosyal Medya Rehberi

Mercedes-Benz Türk Bayileri Đçin Sosyal Medya Rehberi Mercedes-Benz Türk Bayileri Đçin Sosyal Medya Rehberi İçindekiler 1. HAZIRLIK: GEREKLİ BİLGİ VE MATERYALLER...3 2. FACEBOOK TA SAYFA OLUŞTURMADA İLK ADIMLAR...4 2.1- FACEBOOK SAYFASI KAYIT ETME...4 2.2-

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Kluzem Panel Kullanımı Öğrenci Sürümü 2 Hazırlayan: Uzman Süleyman ASLAN Uzaktan Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri Kluzem Müdürü Yrd.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

STRATOSFER KULLANIM KILAVUZU

STRATOSFER KULLANIM KILAVUZU +90 HIZLI İMALAT TEKNOLOJİLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 1 2. ANA SAYFA... 2 3. YENİ TEKLİF OLUŞTURMA... 2 3.1. MODELİN YÜKLENMESİ VE ÜRETİM SEÇENEKLERİNİN BELİRLENMESİ... 2 3.1.1. Birimler...

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme:

ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER. İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: ZORLU TESİS YÖNETİMİ A.Ş ZORLU CENTER İş sağlığı ve güvenliği internet kullanım kılavuzu Güncelleme: 01.01.2018 Sistem isg.zorlucenter.com çalışma onaylarının verildiği, kullanıcı, iş sağlığı ve güvenliği

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Site Sakini Kullanım Klavuzu

Site Sakini Kullanım Klavuzu Site Sakini Kullanım Klavuzu rev05062014 1 2014 Apsiyon A.Ş. İÇİNDEKİLER 1.0 Genel Özellikler... 3 1.1 Web Sitesine Giriş... 4 1.1.1 Davetiye Maili... 4 1.1.2 Site Erişim Kodu... 5 1.2 Forum... 6 1.3 Anketler...

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim Bilgileri

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

GOOGLE DRIVE KULLANIMI Google Drive Kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınız olması ve onunla giriş yapmanız gerekiyor.

GOOGLE DRIVE KULLANIMI Google Drive Kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınız olması ve onunla giriş yapmanız gerekiyor. GOOGLE DRIVE (DÖKÜMANLAR) KULLANIM KILAVUZU Google Drive ın Özellikleri; Doküman oluşturun ve ortak çalışın.google Drive da anında yeni dokümanlar, e-tablolar, sunular,anket ve sınavlar oluşturabilirsiniz.

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU

MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU MUHTAR ADAYI İÇİN KULLANIM KILAVUZU MUHTARIMIZ 2018 MUHTARIMIZ SİSTEMİNE NASIL KAYIT OLABİLİRİM? muhtarimiz.com anasayfasında üstteki menüde bulunan KAYIT OL butonuna tıklayınız. Butona tıkladığınızda

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

STEPTEMBER 2017 TAKIM KAPTANLARI İÇİN YOL HARİTASI

STEPTEMBER 2017 TAKIM KAPTANLARI İÇİN YOL HARİTASI STEPTEMBER 2017 TAKIM KAPTANLARI İÇİN YOL HARİTASI 1 STEPTEMBER Bu yol haritası siz sevgili Stepper larımız için, Steptember boyunca gerek duyacağınız bilgileri paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır. Steptember

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

Google Dokümanları Kullanmak

Google Dokümanları Kullanmak Google Dokümanları Kullanmak 1. Kullanıcı Girişi ve Genel Ayarlar Google ana sayfasındaki Dokümanlar bağlantısından veya docs.google.com web bağlantı adresinden kullanıcı girişi yapabilir ve Dokümanlar

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR?

Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi SATIN ALMA TALEBİ NASIL YAPILIR? İnternet tarayıcınızdan www.deu.edu.tr adresine girip, açılan sayfada Bilişim Servisleri bölümüne

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimine İlişkin Açıklamalar

Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimine İlişkin Açıklamalar Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimine İlişkin Açıklamalar Yoğun Bakım Ünitelerinin Denetimi, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya shdenetim.saglik.gov.tr internet sitemizdeki

Detaylı

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ T.C GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ WEB TEMELLİ ÖĞRENME VE İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Learning Management System (LMS) KULLANIM KLAVUZU OCAK-2017 TOKAT i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i 1. GENEL BİLGİLER... 1 2. EĞİTİMCİ

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU YENİ TASARIM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YENİ WEB SİTESİ BİRİM YETKİLİSİ WYS (WEB YÖNETİM SİSTEMİ) KULLANIM KLAVUZU WYS : WEB YÖNETİM SİSTEMİ Wys yetkili olduğumuz birimin web sayfası ile ilgili her

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız;

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız; Değerli İş Ortağımız; Mahallem Nedir? Sipariş vermenin geleneksel ve en yalın halinden yola çıkarak, sizlere daha fazla müşteri ve ciroyu daha az riskle oluşturabileceğiniz, yaptığınız ticaretin gelişen

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarı Proje ve Sonuç Bilgileri Aşaması Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Projelerinizi ve Sonuç Bilgilerinizi girmek için karşınıza çıkan

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU

T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİİLAFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TAKİPOTOMASYONU -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

Logo Mobile Kurulum ve Kullanım

Logo Mobile Kurulum ve Kullanım Logo Mobile Kurulum ve Kullanım Logo Mobile Ürünlerimize entegre olarak raporlama çözümleri sunan Logo Mobile ürünümüz kullanıma sunulmuştur. Ürünün kurulum ve kullanım detaylarına bu makaleden erişebilirsiniz.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Yüreğir Müftülüğü ĠÇĠNDEKĠLER

Yüreğir Müftülüğü ĠÇĠNDEKĠLER 1 Yüreğir Müftülüğü ĠÇĠNDEKĠLER - Yeni Kullanıcı oluşturma (3/6 Sayfa) - Öğrenci Kursa Ekleme (8/12 Sayfa) - Temel Öğretim Dersi Açma (13/29 Sayfa) - Ek Öğretim Dersi Açma (30/46 Sayfa) - Tahakkuk Beyanı

Detaylı