Kültürel Miras Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim A.Ş. Sedat Simavi Sok. 17 A Blok/ Çankaya Ankara / TÜRKİYE info@regio.com.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kültürel Miras Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim A.Ş. Sedat Simavi Sok. 17 A Blok/2 06550 Çankaya Ankara / TÜRKİYE E-mail: info@regio.com."

Transkript

1 Kültürel Miras Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim A.Ş. Sedat Simavi Sok. 17 A Blok/ Çankaya Ankara / TÜRKİYE info@regio.com.tr Telefon: Fax:

2 HAKKIMIZDA: 2009 yılında Ankara da kurulan REGİO Kültürel Miras Yönetim Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. (Raporlama Etüd Geliştirme İzleme Organizasyon Danışmanlık Eğitim), başta Türkiye coğrafyası olmak üzere yakın bölgemiz ve uluslararası alanda insanlığın ortak mirası olan tüm kültür varlıklarının korunması ve gelecek kuşaklara etkin şekilde iletilebilmesi için tarafsız uzman kadrosu ile Kültürel Miras Yönetimi, Arkeolojik Mirasın Belgelenmesi ve Korunması alanlarıında faaliyet göstermektedir. Tüm dünyada benimsenerek kendine önemli bir yer edinen Kültürel Miras kavramı, çağdaş gelişimi tamamlayan ve zenginleştiren unsurların başında gelmektedir. Türkiye nin tüm bölgelerinde faaliyet gösterebilecek donanıma sahip REGİO A.Ş., uygarlığı günümüze taşıyan ortak değerleri ve bu değerleri oluşturan yerel kimliklerin bir parçası olan kültür varlıklarının korunması, kayıt altına alınması, değerlendirilmesi, toplum yararına sunulması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde Avrupa Arkeologlar Birliği üyeliği bulunan ilk özel şirkettir. REGIO A.Ş. yurtdışında sayıları her geçen gün artan Kültürel Miras Yönetimi Danışmanlık Şirketleri ve Arkeoloji Servisleri bazında Türkiye de uluslararası standartlara göre hareket eden tek kuruluştur. REGİO A.Ş., başta Ulusararası standartlara uygun olarak yürütülecek olan inşaat, yatırım ve altyapı projeleri olmak üzere Kültürel ve Arkeolojik Miras Yönetim Danışmanlığı konusunda geniş hizmetler sunmaktadır. REGİO, Türkiye ve Avrupanın önemli üniversitelerinin öğretim kadrolarından aldığı Bilimsel Danışman Desteği ile çalışmalarını uluslararası standartlara uygun akademik anlayış ile gerçekleştirmektedir.

3 Türkiye de Kültürel Miras Yönetim Danışmanlığı konusunda öncü ve tek özel şirket olan REGIO A.Ş., Eylül 2011 de Oslo da 17. Avrupa Arkeologlar Birliği 2011 Yılı Toplantısı na (The 17th Annual Meeting of the European Association of Archaeologists), 28 Agustos Eylül 2012 tarihlerinde ise Helsinki de düzenlenen 18. Avrupa Arkeologlar Birliği 2012 Yılı Toplantısı na (The 18th Annual Meeting of the European Association of Archaeologists), katılarak, ülkemizde özellikle altyapı inşaat faaliyetlerinde Kültürel Mirasın korunması konusunda gelinen son nokta ve REGIO nun yürütmekte olduğu çalışmalar hakkında uluslararası kurum ve kuruluşlar ile akademik çevrelere bilgiler vermiştir.

4 HİZMETLERİMİZ: Ulusal ve ulusararası Doğal Gaz- Ham Petrol Boru Hatları, Otoyol ve Havalimanı inşaat ve altyapı faaliyetlerinde soyut ve somut kültür varlıklarının tespiti, belgelenmesi ve korunmasına yönelik çalışmalar. ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporları kapsamında masabaşı/literatür ve alan çalışmalarının yürütülmesi. Her ölçekte inşaat ve altyapı projesi sırasında olumsuz etkiye maruz kalabilecek Kültürel ve Arkeolojik Mirasla ilgili stratejilerin belirlenmesi, yönetim planı ve koruma prosedürlerin hazırlanması. Altyapı projelerinde inşaat sahası içerisinde yer alan arkeolojik alanların ve taşınmaz kültür varlıklarının sınırlarının kurul müdürlükleri ile beraber tespit edilmesi amacıyla saha çalışmaları yürütülmesi, elde edilen verilerin sayısal ortama aktarılması ve ilgili envanter/kayıt fişlerinin doldurularak ilgili kurullara sunulması. Arkeolojik gözlem, denetleme ve değerlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi. İnşaat projelerinde muhtemel kültür varlıklarına yönelik Rastlantısal Buluntu Prosedürü nün hazırlanması ve uygulamaya geçirilmesi. Kültürel Mirasın Korunması ve Gelecek Kuşaklara Aktarılması bilincinin toplum içinde eğitim programlarının, kampanyaların ve organizasyonların düzenlenmesi. Uzaktan algılama yöntemleri ve ileri düzey survey teknikleri uygulanarak inşaat sahasında arkeolojik açıdan riskli alanların belirlenmesi, ön değerlendirme ve sonuç raporlamalarının yapılması. Proje ekipleri ve resmi otoriteler arasında ilişkilerin tesisi ve desteklenmesinin yanında ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlanarak kalıcı hale getirilmesi. Gerekmesi durumunda, inşaat ve alt yapı projelerinin uygulandığı arkeolojik ve somut kültürel miras açısından potansiyel içeren alanlarda yasal mevzuata uygun bir şekilde sondaj ve kurtarma kazılarının organizasyonu ile alan değerlendirmelerinin yapılması.

5 İnşaat ve Alt Yapı Projeleri için Kültürel ve Arkeolojik Miras Konularında Uluslararası standartlara ve sözleşmelere uygun raporların hazırlanması. Kültürel Miras ve Korunması ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kuruluşları nın bilgilendirilmesi amaçlı toplantıların düzenlenmesi. İnşaat ve Alt Yapı Projeleri kapsamında Uluslararası Standartlar çerçevesinde, inşaat faaliyetleri öncesinde ve süresince, tüm personele Kültürel Miras konusunda gerekli eğitimlerin verilmesi ve eğitim materyallerinin temini. Soyut Kültürel Miras a yönelik her türlü belgeleme ve raporlama

6 İnşaat faaliyetleri sonrasında Eski Haline Getirme (Reinstatement) aşamasında saha gözlem hizmetleri. İşletme aşamasında olası Acil Durum müdahalelerine yönelik ilgili prosedürlerin hazırlanması, danışmanlık ve saha gözlem hizmetleri. Profesyonel fotoğraflama servisi. Mimari ve arkeolojik buluntu çizimi. GIS ve harita hizmetleri.

7 REFERANSLARIMIZ: NABUCCO Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Doğu Bölümü Arkeolojik ve Kültürel Miras Varlıklarının Tespitine Yönelik Güzergâh Tarama Çalışmaları Nabucco Doğal Gaz Projesi nin Doğu Sektörü olarak adlandırılan Ardahan/Posof Ankara/Bala arasında uzanan ve yaklaşık 1100 km uzunluğunda ve 500m genişlikte öngörülen boru hattı güzergahın arkeolojik ve kültürel miras potansiyeline olumsuz etkilerinin önlenmesi veya azaltılması yönünde etkin çözüm önerileri sunulmuştur. 18 Ekim 2010 tarihinde masa başı/literatür çalışmaları ile başlatılan araştırmalar, 27 Ekim Temmuz 2011 tarihleri yapılan arasında güzergah tarama çalışmaları ile tamamlanmıştır. Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında yürütülen arazi araştırmaları, Avrupa Birliği Standartları, IFC Standartları, Dünya Bankası ve Avrupa Konvansiyonu kriterleri ile Avrupa Kültürel Mirası Koruma Sözleşmesi (Malta Sözleşmesi) hükümlerine göre Türkiye de şu ana kadar uygulamaya konulan çalışmaların öncüsü konumundadır. Çalışmalar ile 266 arkeolojik ve somut kültürel miras alanı belirlenmiş olup, bu alanlara ait raporlar ve GIS verileri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurullarına resmi kanallardan iletilmiştir. Söz konusu alanlar ilgili kurullar tarafından çeşitli derecelerde sit alanı olarak ilan edilmiş ve bu sayede ülkemizin kültür envanterine önemli katkılarda bulunulmuştur.

8 Zafer Bölgesel Havaalanı İnşaat Projesi Arkeolojik ve Kültürel Mirasa Yönelik İzleme Değerlendirme ve Eğitim Hizmetleri REGIO, Kütahya nın Altıntaş ilçesi sınırları içerisinde inşasına devam edilen ve Kütahya-Uşak- Afyonkarahisar illerinin hava ulaşımı ihtiyacını karşılayacak bölgesel havaalanı niteliği taşıyan Zafer Havalimanı nın kazı ve sıyırma işlemleri süresince, inşaat bölgesindeki kültürel ve arkeolojik varlıkların korunması ile yapım faaliyetlerinin arkeolojik açıdan izlenmesi (Watching Brief), Kültürel Miras konuları ile ilgili inşaat personel eğitimi ve farkındalık arttırma çalışmalarını yürütmüştür. Bu çerçevede İnşaat Faaliyetlerinde Kültürel ve Arkeolojik Mirasın Korunması, Yasal ve Uluslararası Mevzuat, Uluslararası Standartlar ve İyi Uygulama Örnekleri başlıkları altında, görevli Mühendis kadroları ve teknik inşaat ekiplerine eğitim hizmeti sunulmuştur. REGIO, proje kapsamında yürütülen tüm inşaat işlemleri süresince, gözleme dayalı değerlendirme faaliyetlerini de başarıyla sürdürmüş olup, yapılan çalışmalar ilgili resmi birimlere günlük, haftalık ve nihai aylık raporlar halinde sunulmuştur.

9 Yenipazar Maden Sahası Kültürel ve Arkeolojik Mirasa Dönük Alan Tespit Çalışması REGIO, Yozgat il sınırları içerisinde yürütülen, muhtelif maden cevherlerinin çıkarılması projesinde de görev alarak, çevresel durum tespiti ve çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) çalışmaları kapsamında, ruhsatlı maden işletme sahası içindeki arkeolojik ve kültürel miras varlıklarını belirleyerek kayıt altına almıştır. Bunun yanında üretim üniteleri, atık depo tesisi ve pasa sahalarının konumlarının arkeolojik ve kültürel miras valıklarının durumuna göre belirlenmesi çalışmalarını yürütmüştür. Bu çalışmaların başta ulusal mevzuat olmak üzere uluslararası standartlar (IFC, World Bank Group, AB, UNESCO) ve iyi uygulamalara uygun şekilde yerine getirilmesi sağlanmıştır. Ayrıca hazırlanan Tesadüfi Buluntu Prosedürleri de (Chance Find Procedure) ek olarak proje sahiplerine sunulmuştur. Çalışmalar neticesinde belirlenen 17 Arkeolojik alana ait tüm rapor ve veriler, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu na resmi kanallardan iletilmiş olup, tüm bu alanlar kurul tarafından çeşitli derecelerde sit alanı olarak ilan edilerek ülkemizin kültür envanterine katkıda bulunulmuştur.

10 Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dâhil) Otoyolu Projesi Kültürel Miras Tarama ve Belgelendirme Çalışmaları REGIO, İstanbul ile İzmir arasını en kısa ve hızlı yoldan bağlamayı hedefleyen Otoyol (Körfez Geçişi Asma Köprü dahil) Projesi kapsamında toplam 377km. otoyol ve 44 km. bağlantı yolu olmak üzere 421 km. uzunluğundaki güzergahta 500m. genişliğinde etki koridoru içinde kalan, soyut ve somut kültürel varlıklarının uluslararası standartlara (IFC, EBRD PR 8, World Bank Group, AB, UNESCO) uygun olarak belirlenerek kayıt altına alınması çalışmalarını yürütmektedir. Çalışmaların ilk etabı olan Gebze-Balıkesir arasındaki 266 km. lik kısım tamamlanmış olup, toplam 64 adet arkeolojik ve kültürel nitelikli alan belirlenmiştir. Belirlenen bu alanlarla ilgili bilimsel çalışmalar halen devam etmektedir.

11 Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dâhil) Otoyolu Projesi Sondaj Kazıları Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında 5-14 Aralık 2011 tarihleri arasında Regio Danışmanlık Eğitim A.Ş. tarafından yürütülen arkeolojik saha tetkik çalışmaları sonucunda Kocaeli nin Gebze İlçesi nden Bursa ya kadar olan güzergah üzerinde yer alan kültürel ve arkeolojik varlıklar ile potansiyel taşıyan alanların yerleri ve yayılım sınırları Otoyol A.Ş. adına tespit edilmiştir tarihleri arasında ise tespit edilen alanların arkeolojik niteliklerinin resmi makamlarca belirlenmesi ve bu alanlarda yapılması gereken ileri seviye araştırma yöntemlerinin belirlenebilmesi amacıyla Kocaeli ve Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul uzmanları ile birlikte otoyol inşaat koridoru ve etki sahası içerisinde tespit edilen 33 alan yeniden inceleme altına alınmış ve kurul uzmanlarınca gerekli resmi raporlar hazırlanarak resmi görüş oluşturulması amacıyla ilgili kurullara sunulmuştur. Hazırlanan raporlar Bursa ve Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurul toplantılarında görüşülerek otoyol inşaatı nedeniyle doğrudan etkilenmesi söz konusu olan toplam 10 farklı alanda Bursa Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ile resmi başkanlığı altında arkeolojik sondaj kazılarının yapılması karara bağlanmıştır. 18 Nisan 2012 tarihinde başlayan kazı çalışmaları 17 Eylül 2012 tarihinde sonuçlandırılmıştır. Sondaj kazıları ile açığa çıkartılan arkeolojik kalıntıların bilimsel dokümantasyonları tüm envanterlik ve etütlük eserler ile birlikte Bursa Müzesi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

12 ITA Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Arkeolojik ve Kültürel Miras Varlıklarının Tespitine Yönelik Güzergâh Tarama Çalışmaları Şimdiye dek yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde, Anadolu da ilk insan izleri günümüzden yıl öncesine kadar, ilk yerleşimler ise günümüzden yaklaşık yıl kadar öncesine kadar geri gitmektedir. Bir yarımada görünümünde olan Anadolu bin yıllar boyunca pek çok farklı kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 19. Yüzyılın son çeyreğinden itibaren ITA Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (İTA DGBH) güzergâhının yer aldığı coğrafya da arkeolojik araştırmalar ve çalışmalar yürütülmeye başlanmış olmasına karşın halen tam olarak bölgenin arkeoloji ve kültür envanteri net olarak çıkartılamamıştır. Bu nedenle, İTA DGBH Projesi nin inşaatı sırasında taşınabilir ve taşınmaz kültür varlıkları, inşaat aktivitelerinden olumsuz etkilenebilecek en önemli risk grubunu oluşturmaktadır. 3 Haziran -18 Temmuz 2012 tarihleri arasında İTA DGBH Projesi nin Doğu Beyazıt/Ağrı (km ) Ipsala/Edirne (km ) arasında uzanan, km uzunluğunda ve 500 m genişliğindeki ön görülen güzergâhın arkeolojik ve kültürel miras potansiyelini belirlemek ve boru hattı projesinin bu mirasa olan etkilerinin giderilmesi veya azaltılması yönünde etkin çözümler üretilmesi amacıyla REGIO tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 166 arkeolojik ve kültürel miras alanı belirlenmiş olup, bu alanlara ait tüm raporlar ve GIS verileri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurullarına resmi kanallardan iletilmiştir. Söz konusu alanlar ilgili kurullar tarafından çeşitli derecelerde sit alanı olarak ilan edilmiş ve bu sayede ülkemizin kültür envanterine önemli katkılarda bulunulmuştur.

13 TANAP Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Arkeolojik ve Kültürel Miras Varlıklarının Tespitine Yönelik Ön Çalışmalar TANAP DGBH Projesi ön güzergâh tespit çalışmaları kapsamında planlana boru hattı güzergahının arkeolojik potansiyelinin belirlenmesi için çalışmalar REGIO tarafından tarihleri arasında yürütülmüştür. Yapılan çalışmaların başlangıç noktasını Ardahan/ Posof, bitiş noktası ise Edirne/İpsala oluşturmuştur. Çalışmalar süresince özellikle TANAP DGHB doğu bölümü için ön güzergâhın yanı sıra alternatif güzergâhlar üzerinde de çalışmalar sürdürülmüştür.

14 Filyos Limanı Arkeolojik Saha Çalışması : T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Filyos Limanı Projesi nin inşaat ve inşat etki sahasında yer alan olası taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının tespiti ve korunması için inşaat çalışmaları öncesinde ve inşaat faaliyetleri süresince yapılması gereken faaliyetleri içeren stratejilerin hazırlanması amacıyla REGIO tarafından Ekim 2012 döneminde arazi inceleme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmüştür. Yapılan saha ve değerlendirme çalışmaları sonucu liman inşaatının yapılacağı bölge ve etki sahası dikkate alınarak inşaat öncesi, inşaat safhası ve inşaat sonrası olmak üzere projenin 3 farklı evresinde arkeolojik ve kültürel varlıkların korunması, belgelenmesi ve sergilenmesi için yapılması gerekenler ayrı ayrı tanımlanarak bir rapor halinde 16 Kasım 2012 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Ulaştırma Bakanlığı nın görüşüne sunulmuştur.

15 Yumurtalık Serbest Bölge Arkeolojik Yüzey Araştırması: Hatay ili, Erzin ilçesi, Turunçlu Köyü ve Yumurtalık Serbest Bölgesi sınırları içerisinde yer alan bölgede özel sektör tarafından yapılması planlanlanan altyapı çalışması öncesinde, arkeolojik yüzey araştırması yapılmıştır. Buna ek olarak bölge içerisindeki kültürel veya arkeolojik varlıkların koruma durumu ve yasal statüsü de araştırılmıştır.

16 Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyol Projesi Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyol Projesi kapsamında tarihinde çalışmalara başlanacaktır. Çalışma kapsamında Güzergahın kültür varlığı içerip içermediğinin anlaşılması için arazi taraması yapılacaktır. Herhangi bir kültür varlığı ile karılaşıldığında kültür varlıkların tanımının yapılması, kültür varlıkların coğrafi konumlarının ve yayılım alanlarının belirlenmesi, kültür varlıkların koruma durumu ve yasal statüsünün araştırılması gibi çalışmalar yapılacak ve bu çalışmalar bir rapor haline getirilecektir.

17 Arkeoloji Havuzu Projesi Arkeoloji ve kültürel miras sevgisini çocukluktan itibaren topluma yerleştirerek Kültürel Miras ın korunması konusunda toplumda kapasite arttırımını hedefleyen Arkeoloji Havuzu Projesi REGIO nun yürütmekte olduğu en önemli eğitim ve kapasite arttırımı projesidir. Eğitimin toplum yaşamında önemli bir yeri ve bunun çocukluktan itibaren sistemli bir şekilde edinilmesi gerektiğine inanan REGIO, 5-13 yaş arası çocuklarımızda arkeoloji ve kültürel miras sevgisini oluşturmak için arkeoloji havuzu adını verdiği bir arkeolojik kazı simulasyonu projesi geliştirmiştir. Proje kapsamında, kurulan küçük kum havuzlarında yapılan arkeolojik kazılar neticesinde imitasyon arkeolojik objelerin gün ışığına çıkartılması ile çocuklarda araştırma ve öğrenme hevesinin geliştirilmesi, kazı alanının etrafına kurulan çeşitli atölye ve sergilerle ise Türkiye nin önemli arkeolojik ve kültürel miras değerlerinin hem faaliyetlere katılan çocuklara hemde ailelerine tanıtılması ve bu sayede arkeolojik mirasın korunması yönünde bilinç arttırımının sağlanması hedeflenmektedir. Arkeoloji Havuzu Projesi nin ilk uygulaması REGİO nun kendi kaynakları ile Ocak 2013 tarihleri arasında Ankara da Antares AVM içerisinde yürütülmüştür. Uygulama süresi içerisinde 5-13 yaşları arasındaki toplam 325 çocuk aktivitelerden yararlanmıştır. Ebeveynleri ile beraber yaklaşık 985 kişiye doğrudan ulaşılarak Anadolu nun arkeolojik ve kültürel mirası ile arkeolojik ve kültürel mirasın korunması yönünde farkındalık arttırımı sağlanmasında önemli bir adım atılmıştır.

18 DENEYİMLERİMİZ: REGIO kurucularının içerisinde yer aldığı Uluslararası Projelerde edinmiş oldukları geniş bilgi birikimi ve deneyim firmanın özellikle Türkiye de ihtiyaç bulunan bir konuya Kültürel Miras ve Yönetimi yönelmesine neden olmuştur. REGIO, Kültürel miras alanlarının korunması ve Ulusal ve uluslararası alt yapı Projeler de kültürel miras varlıklarının zarar görmemesi amacıyla proje veya program önceliklerine uygun stratejilerin yaratılarak inşaat etkilerinin en aza indirilmesi için uygulama planlarının oluşturulması ve konu ile ilgili geçerli yasal mevzuat ve politikalara uygun organizasyonların hayata geçirilmesi konusunda Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi kapsamında edinmiş olduğu geniş deneyimlerini AB tarafından mali ve politik olarak desteklenen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Programı ile de daha geniş bir platforma yaymıştır. REGIO özellikle Türkiye de yürütülecek olan alt yapı projelerinde arkeolojik ve kültürel varlıkların belirlenmesi ve gerekli planlamaların yapılması ile inşaat aşamasında projenin maliyet artışının önüne geçilmesi amacıyla çeşitli disiplinlerden oluşan Kültürel Miras Çalışma Ekibi kurmuş

19 ve Yurtdışından ve Türkiye nin önemli üniversitelerindeki önemli Arkeoloji akademisyenleri ile iş birliği yaparak Akademik Danışman Desteği de sağlamıştır. Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi BOTAŞ Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi Türkiye Bölümü (Kars, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana), Kültürel Miras Yönetimi BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi güzergahı (Türkiye Bölümü: Posof-Ceyhan Deniz Terminali, IPT-1, IPT-2, PT , Ceyhan Deniz Teminali ve BVS lerin tamamı) üzerinde yürütülen Güzergah tespit ve Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Survey Programının Hazırlanması, Survey Faaliyetlerinin Saha da Yürütülmesi ve Raporlarının Hazırlanması. BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi ÇED Raporu Kapsamında Güzergahın Arkeoloji ve Kültürel Miras Değerlendirme Raporunun Hazırlanması. BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi Kapsamında Sürdürülen Arkeolojik Kurtarma kazılarının Planlanması ve Gazi Üniversitesi/ARÇED ile Koordinasyonunun Yürütülmesi. BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi Kültürel Mirasın Korunması ve Konu ile ilgili Dünya Bankası Zorunluluklarının Yerine Getirilmesinin Takibi ve Koordinasyonu.

20 BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi Kapsamında Yürütülen Arkeolojik Kurtarma Kazılarında Kullanılan Ekipmanın Piyasa Araştırması ve Satın Alınması. BTC Ham Petrol Boru Hattı Projesi Kapsamında Yürütülen, Kültürel Miras ve Korunması Üzerine Eğitim Materyalleri ve Programlarının Hazırlanarak Yerine Getirilmesi. İnşaat Saha Müdürlüklerinin Proje Aktiviteleri ve Kültürel Miras Yönetimi Hakkında Bilgilendirilmesi ve Proje Gerekliliklerinin Yerine Getirilmesinin Sağlanması. İnşaat Çalışmaları Öncesi, Müteahhit Firmalar veya Alt Müteahhit Firmalarca Hazırlanan Kültürel Miras Konusuna Ait Plan ve Prosedürlerin Düzenlenmesi ve Onaylanması. İnşaat Aktiviteleri ve Kültürel Miras ile ilgili Günlük ve Haftalık Raporların Hazırlanması ve Dünya Bankası Denetlemeleri İçin Gerekli Bilgi ve Belgelerin Sağlanması. BOTAŞ BTC Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğü ile T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlükleri ve Bölge Müze Müdürlükleri Arasında Koordinasyonun Sağlanması ve Resmi Yazışmaların Takibi. Arkeolojik Sit Alanlarında Boru Hattı İnşaat Faaliyetlerinin Devamı İçin T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bağlı Otoritelerden Gerekli Resmi İzinlerin Alınması. BTC Boru Hattı Güzergahı Boyunca Arkeolojik Veritabanının Hazırlanması

21 REGİO ÜYELERİNİN KATILDIĞI ARKEOLOJİK KAZI ve YÜZEY ARAŞTIRMALARI Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Proje Güzergahı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Birecik Ve Kargamış Barajı Kurtarma Projesi Kapsamında Gre Vrike Arkeolojik Kazısı ve Araştırma Çalışmaları. Birecik Ve Kargamış Barajı Kurtarma Projesi Kapsamında Mezraa Höyük Arkeolojik Yüzey Araştırması ve Kazıları. Ilısu Barajı Projesi Salat Tepe Arkeolojik Yüzey Araştırması ve Kazıları. İzmir Bölgesi Tahtalı Barajı Projesi Bakla Tepe Arkeolojik Kurtarma Kazısı ekip üyeliği. Hacettepe Üniversitesi Kilis-Oylum Höyük Arkeolojik kazı projesi saha çalışmalarının yürütülmesi. Hacettepe Üniversitesi İzmir-Menemen Panaztepe Arkeolojik Kazı Projesi saha çalışmalarının yürütülmesi. Ankara Üniversitesi İzmir-Urla Liman Tepe Arkeolojik Kazı Projesi saha çalışmalarının yürütülmesi. Western Galilee Arkeoloji Projesi Wadi-Ziglab Arkeoloji Projesi

22 Londra Arkeoloji Enstitüsü Middle Sussex Kazıları Ankara Üniversitesi Karain ve Öküzini Mağaraları kazıları İngiliz Arkeoloji Enstitüsü Göksu Arkeoloji Projesi Gazi Üniversitesi Direkli Mağarası Kazıları Selçuk Üniversitesi Knidos Arkeolojik Kazı Projesi DİĞER İŞ TECRÜBELERİMİZ: GAP Bölgesinde Kültürel Mirasın Gelişimi Projesi, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Türkiye de Kültürel Hakların Desteklenmesi Hibe Programı, T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Icon Institute Konsorisyumu AB Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABIGEM) Ağının Geliştirilmesi, Steinbeis GmbH Konsorsiyumu Sivil Toplum Diyalogu nun Güçlendirilmesi Hibe Programı, Deeleuw International Consortium Türkiye de Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi, Ada Mühendislik konsorsiyumu TR90 Bölgesel Kalkınma Programı kapsamında yürütülen hibe projelerinin izlenmesi ve denetlenmesi, Mask Danışmanlık Mardin Valiliği Proje Ofisinin Kurulması ve Desteklenmesi, Mask Danışmanlık GAP Bölgesinde Girişimci Destekleme Merkezlerinin (GIDEM) Kurulması, UNDP Göç Alan Bölgelerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi İhale Hazırlık Çalışmaları, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu.

23 REGIO KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİM EKİBİ ve AKADEMİK DANIŞMANLARIMIZ Kültürel Miras Yönetim Ekibi Arkeolog Dr. Gökhan MUSTAFAOĞLU Uzman Arkeolog H.Uğur DAĞ Uzman Arkeolog Kılıçhan SEVMEN Uzman Arkeolog Halim ÖZATAY Uzman Arkeolog Tagelasfiya EL TAYYEB Uzman Arkeolog Umitcan EKİNCİ Uzman Arkeolog Yıldıray ÇINAR Antropolg Utku Güney ARIKAN Akademik Danışmanlarımız Prof. Dr. Hugh ELTON (Trent University- Kanada)

24 Prof. Dr. A.Tuba ÖKSE (Kocaeli Üniversitesi) Prof. Dr. Harun TAŞKIRAN (Ankara Üniversitesi) Doç. Dr. Metin KARTAL (Ankara Üniversitesi) Yrd. Doç. Dr. Thomas ZIMMERMANN (Bilkent Üniversitesi) Yrd. Doç. Dr. Ali Umut TÜRKCAN (Eskişehir Anadolu Üniversitesi) Yrd. Doç. Dr. Ayşegül AYKURT (Hacettepe Üniversitesi) Yrd. Doç.Dr. Arkeolog Ümit ÇAYIR BÖYÜKULUSOY (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi) Yrd. Doç.Dr. Atilla TÜRKER (Nevşehir Üniversitesi) Mimar Dr. Burak BOYSAN

İÇİNDEKİLER KÜLTÜREL MİRAS TARAMA VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI GEBZE-ORHANGAZİ-İZMİR OTOYOLU PROJESİ SONDAJ KAZILARI... 11

İÇİNDEKİLER KÜLTÜREL MİRAS TARAMA VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI GEBZE-ORHANGAZİ-İZMİR OTOYOLU PROJESİ SONDAJ KAZILARI... 11 İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA:... 3 HİZMETLERİMİZ:... 4 REFERANSLARIMIZ:... 7 NABUCCO DOĞAL GAZ BORU HATTI PROJESİ DOĞU BÖLÜMÜ ARKEOLOJİK VE KÜLTÜREL MİRAS VARLIKLARININ TESPİTİNE YÖNELİK GÜZERGÂH TARAMA ÇALIŞMALARI...

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

BÖLÜM 11 KÜMÜLATİF ETKİLERİN DEĞERLENDIRILMESI

BÖLÜM 11 KÜMÜLATİF ETKİLERİN DEĞERLENDIRILMESI BÖLÜM 11 KÜMÜLATİF ETKİLERİN DEĞERLENDIRILMESI Sayfa i İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... İİ TABLOLAR DİZİNİ... İİ ŞEKİLLER DİZİNİ... İİ 11. KÜMÜLATİF ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ... 1 11.1. GİRİŞ... 1 11.2. TÜRKİYE-YUNANİSTAN

Detaylı

EK 10 YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI

EK 10 YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI YENİDEN YERLEŞİM EYLEM PLANI FORMATI 1 İçindekiler: 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. MEVZUAT... 2 4. UYGULAMA PLANI... 2 4.1 Proje Alanını Tanıtıcı Bilgiler... 2 4.2 Envanteri yapılması zorunlu taşınmazların

Detaylı

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) - Ekler Haziran 2014 Ek 2.1: Ulusal Mevzuat URS-EIA-REP-203876 Genel Çevre Kanunu, Sayı: 2872 ÇED Yönetmeliği

Detaylı

TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELER UNESCO MİLLÎ KOMİSYONLARI İKİNCİ TOPLANTISI ÇALIŞMA RAPORU

TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELER UNESCO MİLLÎ KOMİSYONLARI İKİNCİ TOPLANTISI ÇALIŞMA RAPORU TÜRKSOY ÜYESİ ÜLKELER UNESCO MİLLÎ KOMİSYONLARI İKİNCİ TOPLANTISI ÇALIŞMA RAPORU (16 17 Eylül 2011, Kazan, Tataristan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu) Tataristan Cumhuriyeti (RF) Kültür Bakanlığı ve Uluslararası

Detaylı

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (3. Boğaz Köprüsü Dahil) KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ (Bağlantı Yolları Dahil)

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (3. Boğaz Köprüsü Dahil) KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ (Bağlantı Yolları Dahil) Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (3. Boğaz Köprüsü Dahil) KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ ( Dahil) MARMARA OTOYOL İNŞAATI ADİ ORTAKLIĞI TİCARİ İŞLETMESİ Proje Tanımı... 3996 sayılı Bazı Yatırım

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

5.5. BORU HATLARI 5.5-1

5.5. BORU HATLARI 5.5-1 5.5. BORU HATLARI Türkiye coğrafi ve jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda yer almaktadır. Ülkemiz, dünyanın en büyük ham petrol ve doğal gaz rezervlerinin bulunduğu Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri ile

Detaylı

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi

TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği. İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi TÜRKİYE İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İstanbul Deprem Riskini Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi İstanbul Proje Koordinasyon Bürosunda (İPKB) Çalıştırılmak Üzere ELEMAN

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ

FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ FASIL 3 İŞ KURMA HAKKI VE HİZMET SUNUMU SERBESTİSİ Öncelik 3.1 Bu fasıl kapsamındaki müktesebata uyum sağlanabilmesi için, kurumsal kapasite ve mevzuat uyumu açısından gerekli tüm adımlarla ilgili takvimi

Detaylı

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Yrd. Doç. Dr. Yiğit H. Erbil, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı

Detaylı

Küresel Çevre Yönetimi için Ulusal Kapasite Öz Değerlendirme Analizi

Küresel Çevre Yönetimi için Ulusal Kapasite Öz Değerlendirme Analizi Küresel Çevre Yönetimi için Ulusal Kapasite Öz Değerlendirme Analizi REPUBLIC OF SLOVENIJA MINISTRSTRY OF ENVIRONMENT AND SPATIAL PLANNING Milena Marega Bölgesel Çevre Merkezi, Slovenya Ülke Ofisi Sunum

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 55.00/ Toplantı Tarihi ve No :

Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 55.00/ Toplantı Tarihi ve No : Kültür ve Turizm Bakanlığından: SAMSUN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 55.00/672-754 Toplantı Tarihi ve No : 21.07.2016-157 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 21.07.2016-3647 SAMSUN Delice-Samsun

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU TÜBİTAK, bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve teknolojik gelişmeyi, ulusal ekonomik kalkınma hedeflerine göre düzenlemek, koordine etmek ve özendirmekle

Detaylı

2014 yılı Durumu Neden 2015 yılı Durumu Neden

2014 yılı Durumu Neden 2015 yılı Durumu Neden 1.KURUMSALLAŞMA DÖNGÜSÜNÜN HIZLANDIRILMASI 1.1. Akreditasyon, Yönetim Sistemlerinin revize edilmesi ve yeni yönetim sistemlerinin kurulması 1.1.1. Yönetim sistemi konusunda danışmanlık hizmeti alınması

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞU Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 655 Sayılı Kanun

Detaylı

vizyon escarus hakkında misyon hakkında Escarus un misyonu, müşterilerine sürdürülebilirlik çözümleri sunan öncü bir şirket olmaktır.

vizyon escarus hakkında misyon hakkında Escarus un misyonu, müşterilerine sürdürülebilirlik çözümleri sunan öncü bir şirket olmaktır. escarus hakkında Nisan 2011 de faaliyetine başlayan Escarus Sürdürülebilir Danışmanlık A.Ş., deneyimli ve profesyonel kadrosuyla sürdürülebilirlik çözümleri geliştirerek, danışmanlık hizmetleri vermek

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

TR 2008 IB EN 04 MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ PROJESİ

TR 2008 IB EN 04 MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ PROJESİ TR 2008 IB EN 04 MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ PROJESİ Ülkü Füsun ERTÜRK Maden atıkları ve Tehlikesiz Atıkların Yönetimi Şube Müdürlüğü Kimya Müh. Antalya, 24-26.04.2012 Maden Atıklarının Yönetimi Projesi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

GAP Bölgesi nde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin AzaltılmasıProjesi (GAPSEL) ıı. Ulusal Taşkın Sempozyumu Afyon, 2010

GAP Bölgesi nde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin AzaltılmasıProjesi (GAPSEL) ıı. Ulusal Taşkın Sempozyumu Afyon, 2010 GAP Bölgesi nde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin AzaltılmasıProjesi (GAPSEL) ıı. Ulusal Taşkın Sempozyumu Afyon, 2010 GAP Bölge Kalkınma İdaresi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının

Detaylı

TANITIM KATALOĞU www.enpark.com.tr

TANITIM KATALOĞU www.enpark.com.tr TANITIM KATALOĞU www.enpark.com.tr HAKKIMIZDA Enpark Çevre Danışmanlık; Türkiye nin, kalkınmaya yönelik yapılanmasını uluslararası çevresel değerlerle uyum içerisinde sürdürebilmesine katkı sağlamak, şirketlere

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

Geleceği İnşa Ediyoruz

Geleceği İnşa Ediyoruz Geleceği İnşa Ediyoruz ARD HOLDİNG bünyesinde bulunan ARD İNŞAAT, İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım alanında faaliyet göstermektedir. ARD HOLDİNG şirketler grubunun diğer faaliyet alanları arasında Bilişim,

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1 Mayıs 2013 - Düzce 1 İçerik Giriş Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinde En Somut Ara Yüzler: Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Bölgesel

Detaylı

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Bornova Belediye

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Serkan Şahin İletişim Bilgileri Adres : J. F. Kennedy Cad. 109/1 Kavaklıdere Çankaya Ankara Telefon :0532 474 94 80 Mail :serkansahin@ahievran.edu.tr 2. Doğum Tarihi :10.02.1980

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Toplantı Tarihi ve No :21.03.2014-93 Karar Tarihi ve No :21.03.2014 1914 KARAR Toplantı Yeri: KONYA Elektrik üretimi gerçekleştirmek

Detaylı

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 Sunum Planı Yolsuzlukla Mücadele Alanında Bugüne Kadar Yapılanlar Yapılan Çalışmaların Uluslar arası Yolsuzluk Ölçümlerine

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 16.00.861 Toplantı Tarihi ve No : 20.08.2015/214 Karar Tarihi ve

Kültür ve Turizm Bakanlığından: Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 16.00.861 Toplantı Tarihi ve No : 20.08.2015/214 Karar Tarihi ve Kültür ve Turizm Bakanlığından: Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu KARAR 16.00.861 Toplantı Tarihi ve No : 20.08.2015/214 Toplantı Yeri Karar Tarihi ve No : 20.08.2015/4740 Bursa Bursa ili,

Detaylı

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır.

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır. Kariyer Mühendislik 2011 yılında gelişen çevre ve iş güvenliği mevzuatlarının Türkiye de uygulanmasını hedef alarak kurulmuştur. Şirket çalışanlarının ve kurucusunun yıllar içerisinde elde etmiş olduğu

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

MEHMET Ş. SANLI EĞİTİM BİLGİLERİ UZMANLIK ALANI KISA TANITIM. STRATEJİK YÖNETİM ve KURUMSAL GELİŞME DANIŞMANI KURUCU ORTAK

MEHMET Ş. SANLI EĞİTİM BİLGİLERİ UZMANLIK ALANI KISA TANITIM. STRATEJİK YÖNETİM ve KURUMSAL GELİŞME DANIŞMANI KURUCU ORTAK MEHMET Ş. SANLI STRATEJİK YÖNETİM ve KURUMSAL GELİŞME DANIŞMANI KURUCU ORTAK E-mail: m.sanli@girisimmerkezi.com EĞİTİM BİLGİLERİ Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği (ANKARA) (1990) UZMANLIK

Detaylı

2000-2004 LİSANS: Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü KONYA Lisans Tezi :Yassı Ada 7 Yüzyıl Doğu Roma Batığı

2000-2004 LİSANS: Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü KONYA Lisans Tezi :Yassı Ada 7 Yüzyıl Doğu Roma Batığı KİŞİSEL BİLGİLER Ad Soyad Oktay Dumankaya Ünvanı Yrd. Doç. Dr. İş yeri/ çalıştığı Kurum Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü İdari Görevi Arkeoloji Bölümü Başkanı

Detaylı

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları )

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları ) ÇOCUK VAKFI NDAN ZEKÂ ve YETENEK KONUSUNDA ÜLKE ÖLÇEKLİ ÖNERİLER (Yeni Bir Anlayış, Yeniden Yapılandırma ve Yeni Modellerin Geliştirilmesi) -Ön Bilgi Notu- ( 3 Ağustos 2017 ) Önerilerin Amacı Çocuk Vakfı

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

Ek 6.2: Bugüne Kadar Gerçekleştirilmiş Olan Paydaş Katılım Faaliyetleri 1 1

Ek 6.2: Bugüne Kadar Gerçekleştirilmiş Olan Paydaş Katılım Faaliyetleri 1 1 Ek 6.2: Bugüne Kadar Gerçekleştirilmiş Olan Paydaş Katılım Faaliyetleri 1 1 1 Proje, ÇED prosedürlerine ilişkin hususların netleştirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012

1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012 1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012 Atilla Yıldıztekin Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla@yildiztekin.com Lojistik? Son 5 Yılda Türkiye de hazırlanan

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No: 8531-TR

Detaylı

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ. 1- Genel Bilgi ve Kısa Tarihçe

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ. 1- Genel Bilgi ve Kısa Tarihçe 1- Genel Bilgi ve Kısa Tarihçe Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, 2005 yılında kurulmuştur. 2005 yılında ilk yüksek lisans öğrencilerini alan bölüm, 2008 yılında lisans öğrencilerini

Detaylı

e k n a d k r tek yol

e k n a d k r tek yol da n a d okta n r i ib z e k r Me ha itleye k r i b geniş www.madencity.com GRUP MEDESA GRUP 2 011 yılında Aksaray'da İlkyardım Eğitim Merkezi olarak yola çıkan MEDESA; girdiği tüm sektörlerde en iyi hizmeti

Detaylı

Kültür ve Turizm Bakanlığından: AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : Karar Tarihi ve

Kültür ve Turizm Bakanlığından: AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR Toplantı Tarihi ve No : Karar Tarihi ve Kültür ve Turizm Bakanlığından: AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR 20.03.85 Toplantı Tarihi ve No : 18.09.2015-107 TOPLANTI YERİ Karar Tarihi ve No : 18.09.2015-4234 AYDIN Denizli İli,

Detaylı

Karbon Piyasasına Hazırlık Teklifi Market Readiness Proposal (MRP)

Karbon Piyasasına Hazırlık Teklifi Market Readiness Proposal (MRP) Karbon Piyasasına Hazırlık Teklifi Market Readiness Proposal (MRP) İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı Sera Gazlarının İzlenmesi ve Emisyon Ticareti Şube Müdürlüğü 4 Ekim 2012, İstanbul Uygulayıcı Ülkeler

Detaylı

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ PROJE VE İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 2006 yılında kurulmuş olan PİGEM; teknoloji transferi, girişimciliği destekleme ve inovasyona yönelik diğer

Detaylı

ÇEVRE SEKTÖRÜ. Türkiye nin i Avrupa Birliği ne üyelik başvurusu. Katılım Ortaklığı Belgesi nin kabulü. 2003 Yılı Ulusal Programı nın hazırlanması

ÇEVRE SEKTÖRÜ. Türkiye nin i Avrupa Birliği ne üyelik başvurusu. Katılım Ortaklığı Belgesi nin kabulü. 2003 Yılı Ulusal Programı nın hazırlanması Sedat KADIOĞLU Müsteşar Yardımcısı ğ 27 Mayıs 2008, ANKARA SÜREÇ ÇEVRE SEKTÖRÜ Temmuz 1959 Türkiye nin i Avrupa Birliği ne üyelik başvurusu Aralık 1999 Mart 2001 Mart 2001 Temmuz 2003 Aralık 2004 Helsinki

Detaylı

AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ

AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ AKTİF GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK AŞ Altıntepe Mahallesi, Sırmakeş Sokak, No:13/10 Maltepe-İSTANBUL Tel : 0216 518 0280 Fax : 0216 518 5316 Web : www.aktifgd.com e-posta : info@aktifgd.com Aktif

Detaylı

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması.

2.3. Hibe Projeleri Geliştirme Faaliyetleri: Proje içeriklerinin oluşturulması, değerlendirilmesi ve başvuru aşamalarının tamamlanması. 1.1.Modül 1 Koordinasyon Faaliyetleri: -Tüm modüller ile entegre olarak eğitim, bilgilendirme, etkinlik faaliyetlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, raporlanması, değerlendirilmesi -Belirlenen eğitim

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Satın Alma, İdari İşler ve Destek Hizmetleri Birimi Birim Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Satın Alma,

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ www.marmaraotoyolu.com KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ

Detaylı

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Ulaştırma mühendisliği, insan ve yükün güvenli, yeterli, ekonomik ve doğa koşullarına uygun bir biçimde taşınabilmesini sağlayacak ulaşım sistemlerinin ve bileşenlerinin

Detaylı

TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği. 11 Aralık 2014

TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği. 11 Aralık 2014 TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği 11 Aralık 2014 TÜBİTAK 1000 Üniversitelerin ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Tarafından

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

KTÜ 2017 Yılı Yatırın Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu

KTÜ 2017 Yılı Yatırın Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu İÇİNDEKİLER 1- YÖNETİCİ ÖZETİ... 2- GENEL DEĞERLENDİRME... A- Misyon ve Vizyon..... B- Stratejik Amaç ve Hedefler 3-2017 YATIRIMLARININ FİNANSMAN KAYNAKLARI. 4-2017 GENEL YATIRIM UYGULAMA DURUMU.. 5-2017

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MEHMET SAİT ŞAHİNALP Doğum Tarihi: 21. 04. 1973 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Coğrafya Öğretmenliği Marmara Üniversitesi 1992-1996

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü GELECEĞİN KENTLERİNİ BİZ TASARLIYORUZ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampüs Yukarıyurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. (Eskişehir Yolu 29. km) No:4 06790 Etimesgut / ANKARA Tel: 0312 233 10 00 Balgat Kampüsü Çukurambar

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 08 Temmuz 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29764 YÖNETMELİK Bitlis Eren Üniversitesinden: BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi

Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi T. C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire Başkanlığı 03 Aralık 2013 / Afyonkarahisar

Detaylı

Kurumlarda Terminoloji Politikası ve Terminoloji Planlaması

Kurumlarda Terminoloji Politikası ve Terminoloji Planlaması Kurumlarda Terminoloji Politikası ve Terminoloji Planlaması Doç. Dr. Ender Ateşman Hacettepe Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü Gündem Dil Politikası Terminoloji Politikası Dil Planlaması Terminoloji

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI (GEKA ) PROJELERİ Bilgisayar destekli Tasarım Programı olan NetCAD 6.0 Müdürlüğümüz personellerine Teknik Destek Faaliyet Programı

Detaylı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi 12.12.12 Atılım Üniversitesi, Ankara Pelin Kihtir Öztürk pelin.kihtir@undp.org UNDP Türkiye üç alanda çalışıyor: 1. Demokratik

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği. Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı TÜBİTAK ın Teknoloji Transfer Ofisleri Desteği Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK TÜBİTAK Başkanı Desteklerdeki Ticarileştirme Oranı Arttı 2010 yılından itibaren Ar-Ge desteklerindeki ticarileştirme oranı % 2

Detaylı

EYLÜL 2016 galatadegerleme.com. Değerleme. Proje. Makine. Dönüşüm

EYLÜL 2016 galatadegerleme.com. Değerleme. Proje. Makine. Dönüşüm Değerleme Makine Proje Dönüşüm Galata Taşınmaz Değerleme, ismini tarihi Galata Kulesi nden almıştır. Galata Kulesi nin 507 yılında inşa edildiği iddia edilmektedir. Aynı zamanda Cenevizliler tarafından

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz

Misyonumuz. Vizyonumuz Temelleri 2001 yılında atılan PUSULA, son olarak 2007 yılında yeni ünvanıyla birlikte Çevre Teknolojileri, Arıtma Sistemleri ve Danışmanlık hizmet konularında son sürat faaliyetine devam etmektedir. PUSULA

Detaylı

Altyapı Erişim, Şebeke Bildirim ve KHY Paydaş Toplantısı

Altyapı Erişim, Şebeke Bildirim ve KHY Paydaş Toplantısı Altyapı Erişim, Şebeke Bildirim ve KHY Paydaş Toplantısı 15.06.2016 Gündem - Açılış Konuşmaları - Proje Tanıtımı ve Türkiye deki reform süreci - Genel Bilgilendirme - Ara - Demiryolu Altyapı Eriş. ve Kapasite

Detaylı

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ Özgür ÖZASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İhtisas Komitesi Komite Başkanı: Özgür

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Alınacak Danışmanlar İçin İstihdam Duyurusu İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz : 8531-TR

Detaylı

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

NO DIG EXPO TURKEY. 4 th. in conjunction with eş zamanlı olarak

NO DIG EXPO TURKEY. 4 th. in conjunction with eş zamanlı olarak NO DIG EXPO TURKEY ALTYAPI VE KAZISIZ TEKNOLOJILER FUARI 29-31 MART 2018, İSTANBUL FUAR MERKEZI in conjunction with eş zamanlı olarak WATER LOSS FORUM TURKEY 4 th www.waterlossforum.org BU FUAR 5174 SAYILI

Detaylı

Çevresel ve Sosyal Eylem Planı

Çevresel ve Sosyal Eylem Planı Çevresel ve Sosyal Planı leri, PR1 Çevresel ve Sosyal Etkilerin ve Mevzuların Değerlendirilmesi ve Yönetimi 1.1 Çevre, Sağlık & Güvenlik ve Sosyal (ÇSGS) Yönetim Sistemi nin EBRD standartlarına göre hazırlanması

Detaylı

TANAP TRANS ANADOLU DOĞALGAZ BORU HATTI PROJESİ

TANAP TRANS ANADOLU DOĞALGAZ BORU HATTI PROJESİ TANAP TRANS ANADOLU DOĞALGAZ BORU HATTI PROJESİ PROJENİN AMACI Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin amacı, Azerbaycan ın Hazar Denizi ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi nin güneyindeki

Detaylı

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir. a r k a. o r g.

Ulusal Gelişmeler. Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir.   a r k a. o r g. Ulusal Gelişmeler Büyüme Hızı (%) Türkiye ekonomisi 2017 itibariyle dünyanın 17. Avrupa nın 6. büyük ekonomisidir. %10 veya fazla %6-%10 %3-%6 %0-%3 %0 dan küçük Veri yok Kaynak: TÜİK- Dünya Bankası; *:

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) (01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012) 1 1. Takvimi Şekil 1: Kurumsal Gelişim, Yönetim, İletişim ve Tanıtım Gantt Şeması Başlık KURUMSAL GELİŞİM,

Detaylı

HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 HABER BÜLTENİ /OCAK 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR TARKEM II. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. nin II. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Tarihi Havagazı

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ İZLEME GÖZDEN GEÇİRME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Batman Üniversitesi iç kontrol

Detaylı

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ Arazi Kullanımı ve Ormancılık 3. ORMAN, MERA, TARIM VE YERLEŞİM GİBİ ARAZİ KULLANIMLARI VE DEĞİŞİMLERİNİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMESİNİ SINIRLANDIRMAK 5. 2012 yılında yerleşim alanlarında

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ Bu çalışmada Kalkınma Bakanlığı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler ilgili kurum sitelerinden alıntıdır. DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI İçindekiler

Detaylı

FİKRET OKANT EĞİTİM BİLGİLERİ UZMANLIK ALANI GİRİŞİMCİLİK, İŞ KURMA VE İŞLETME GELİŞTİRME DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖRÜ

FİKRET OKANT EĞİTİM BİLGİLERİ UZMANLIK ALANI GİRİŞİMCİLİK, İŞ KURMA VE İŞLETME GELİŞTİRME DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖRÜ FİKRET OKANT GİRİŞİMCİLİK, İŞ KURMA VE İŞLETME GELİŞTİRME DANIŞMANI PROJE KOORDİNATÖRÜ E-mail: f.okant@girisimmerkezi.com EĞİTİM BİLGİLERİ Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği (ANKARA) UZMANLIK ALANI

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER

BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreterliğine Prof. Dr. Fuat Önder atandı. Uzun yıllar BODTO nun kalite çalışmalarının başında yer alan Prof. Dr. Fuat Önder, Ankara

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI 03/04/2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

Yrd.Doç.dr. Orhan CERİT

Yrd.Doç.dr. Orhan CERİT Yrd.Doç.dr. Orhan CERİT JEOLOJİK OLAYLAR SONUCU OLUŞAN DOĞAL AFETLER DEPREMLER VOLKANLAR HEYELANLAR (KÜTLE HAREKETLERĠ) METEOROLOJİK OLAYLAR SONUCU OLUŞAN DOĞAL AFETLER SEL BASKINLARI KASIRGA VE TAYFUNLAR

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

Enerji Yatırımları Fizibilite Raporu Hazırlanması Semineri Enerji Yatırımlarının Çevresel ve Sosyal Etkilerinin Değerlendirilmesi 29 Mart 2012

Enerji Yatırımları Fizibilite Raporu Hazırlanması Semineri Enerji Yatırımlarının Çevresel ve Sosyal Etkilerinin Değerlendirilmesi 29 Mart 2012 Enerji Yatırımları Fizibilite Raporu Hazırlanması Semineri Enerji Yatırımlarının Çevresel ve Sosyal Etkilerinin Değerlendirilmesi 29 Mart 2012 H.Bülent KADIOĞLU Çevre Mühendisi Golder Associates Sunum

Detaylı

ACACIA MADEN İŞLETMELERİ GÖKIRMAK BAKIR PROJESİ Yönetici Özeti 2017

ACACIA MADEN İŞLETMELERİ GÖKIRMAK BAKIR PROJESİ Yönetici Özeti 2017 ACACIA MADEN İŞLETMELERİ GÖKIRMAK BAKIR PROJESİ Yönetici Özeti 2017 Doküman Adı ACACIA-2017-E&S-GBP-ES Yayınlanma Tarihi 29.09.2017 Hazırlayan Çevre ve Halkla İlişkiler Departmanı YÖNETİCİ ÖZETİ Acacia

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı