Essential English-Turkish Medical Words Dictionary

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Essential 18000 English-Turkish Medical Words Dictionary"

Transkript

1 Essential English-Turkish Medical Words Dictionary Developed by Nam Nguyen

2 The Essential English-Turkish Medical Words Dictionary is a great resource anywhere you go; it is an easy tool that has just the words you want and need! The entire dictionary is an alphabetical list of medical words with definitions. This ebook is an easy-to-understand guide to medical terms for anyone anyways at any time. The content of this ebook is only to be used for informational purposes. It's always a good idea to consult a professional doctor with health issues. Just remember one thing that learning never stops! Read, Read, Read! And Write, Write, Write! A thank you to my wonderful wife Beth (Griffo) Nguyen and my amazing sons Taylor Nguyen and Ashton Nguyen for all their love and support, without their emotional support and help, none of these educational language ebooks and audios would be possible. Essential İngilizce-Türkçe Tıbbi Kelimeler Sözlüğü gittiğiniz her yerde büyük bir kaynak; Sadece istediğiniz kelime ve ihtiyacı vardır kolay bir araçtır! Tüm sözlük tanımları ile tıbbi kelimelerin alfabetik listesi. Bu kitap bir kolay anlaşılması zaten her zaman herkes için tıbbi terimlere kılavuzu. Bu ebook içeriği bilgilendirme amaçlı kullanılmalıdır etmektir. Her zaman sağlık sorunları ile profesyonel bir doktora danışmak iyi bir fikirdir. Sadece öğrenme durur asla bir şeyi unutmayın! Okuma, okuyun, okuyun! Ve yaz, yaz, yaz! Bir duygusal destek ve yardımı olmaksızın, benim harika eşi Beth (Griffo) Nguyen ve benim inanılmaz oğulları Taylor Nguyen ve tüm sevgi ve destek için Ashton Nguyen teşekkür ederim, bu eğitim dil ekitaplar ve müzikler hiçbiri mümkün olacaktır.

3 English Term English Definitions İngilizce İngilizce Tanımları Dönemi 1 3d-qsar see three-dimensional quantitative structure-activity 3d-QSAR üç boyutlu kantitatif yapı-aktivite ilişkisi bkz. relationship how many muscles does it take 17 kaç kasları gülümsemeye sürer? to smile? 3 (alpha) level the probability of a false positive result, or of rejecting the hypothesis of no treatment difference when there is no real difference or of a false positive. also referred to as the probability of a type i error (Alfa) seviyesi Bir yalancı pozitif sonuç, ya da hiç gerçek bir fark ya da yanlış pozitif olduğunda hiçbir tedavi farkı hipotezi reddetme olasılığı. Ayrıca bir tür i hata olasılığı olarak anılacaktır 4 (alpha) spending function a function or rule that governs how the total level or probability of a type i error can be spread out over the interim analysis. limits the chance of a false positive result when trial data is looked at multiple times. can be used to set up guidelines for trial monitoring (Alfa) harcama fonksiyonu Bir tür i hatasının toplam seviyesi veya olasılık ara analizi yayılmış nasıl yönetir bir fonksiyon ya da kural. Deneme verileri birden çok kez baktı bir yanlış pozitif sonuç olasılığını sınırlar. Deneme izlenmesi için kurallar kurmak için kullanılabilir 5 (i)the switching on of transcription in a repressed system due to the interaction between the inducer and a regulatory protein. for example, the lac operon is induced by adding lactose or iptg. (ii) also used to describe a condition that causes a lysogen to begin lytic growth, as occurs when the ci repressor of phage lambda is inactivated following dna damage. (I) bağlı indükleyici bir düzenleyici protein arasındaki etkileşime karşı bastırılmış sisteminde transkripsiyon çalıştırmak için kullanılır. Örneğin, lac operon, laktoz veya IPTG eklenerek indüklenir. (Ii) aynı zamanda fag lambdanın represör, DNA hasarını takiben durdurulmuş olduğu zaman meydana geldiği gibi, litik büyüme başlamak için bir lizojenin neden olan bir durumu tanımlamak için kullanılır.

4 6 (ii) an adaptive antibody or cellular response against specific microbial infections. immunity region (Ii) bir uyarlanabilir antikor veya spesifik mikrobiyal enfeksiyonlara karşı hücresel yanıtı. dokunulmazlık bölgesi 7 =c with = Cı ile 8 =s without = S olmadan 9 1/10 calorie how many calories are you consuming when you lick a 1/10 kalori Eğer bir damga yalamak zaman kaç kalori tüketen? stamp? mph how many mph can a sneeze 100 mph Bir hapşırık kaç mil aşabilir? exceed? year molar another name for your second molar 12 yıl molar sizin ikinci molar için başka bir isim ks 17-ketosteroids 17-KS 17-ketosteroid 13 2 types of metablism: anabolism Metobolizma 2 tip: anabolism 14 2 types of metablism: catabolism simple compunds are used to make materials the body needs to grow, function, and repair - underline: grow, -opposite of catabolism comlex substances are broken down into simpler compunds. - underline: broken down; -want to break 15 20/20 fraction commonly used to indicate normal vision. a bottom number larger than twenty indicates diminished vision. for example, a person with 20/400 vision would see a line of text that is twenty feet away with the same readability that a person with "normal" vision would see that line of text from 400 feet away. Basit compunds vücudun büyümek için ihtiyacı olan malzemeleri, fonksiyon ve onarım yapmak için kullanılır - altını: katabolizmasının -opposite büyümek Metobolizma 2 comlex maddeler basit bileşenler tip: katabolizma oluşturmaktadır ayrılır. -underline: bozuldu; kırmak için ister misin 20/20 kesir yaygın normal görme belirtmek için kullanılır. yirmi daha büyük bir alt sayı azalmış vizyon gösterir. Örneğin, 20/400 vizyonu olan bir kişi, yirmi feet uzağa "normal" vizyonu ile bir kişinin 400 feet uzağa metnin o çizgiyi görürdünüz aynı okunabilirlik ile bir metin satırı görmek istiyorsunuz. 16 2it-bad monoclonal antibody ' ctag... gtac 5' a type of monoclonal antibody used in cancer detection or therapy. monoclonal antibodies are laboratory-produced substances that can locate and bind to cancer cells 2lt-kötü monoklonal antikor 170 5' gatc... catg 3' 3 'ctag... GTAC 5 ' kanser tanısı veya tedavisinde kullanılan monoklonal antikorun bir türü. monoklonal antikorlar bulmak ve kanser hücrelerine bağlanabilen laboratuar üretilen maddelerdir 5 'GATC... catg 3 '

5 18 3 stages of primary, secondary, and Sifiliz 3 primer, sekonder ve tersiyer syphilis tertiary aşamaları 19 3' tagt... tagt 5' atca... atca 3' 3 'tagt... tagt 5 5 'ATCA... ATCA 3 ' 5' ' 20 3ab 3-aminobenzamide. 3AB 3-aminobenzamid sayılabilir. 21 3tc also known as lamivudine, 3tc is 3TC (-) rasemik karışım, 2'-deoksi-3'- composed of the (-) enantiomer of the racemic mixture 2'-deoxy- 3'-thiacytidine. like other nucleoside analogs, 3tc inhibits hiv replication through viral dna chain termination. it has been used in clinical trials in combination with azt. see also azt; nucleoside analog. tiyasitidin enantiyomeri da lamivudin olarak bilinmektedir, 3TC oluşmaktadır. diğer nükleosit analogları gibi, 3TC, viral DNA zinciri sonlandırma HIV replikasyonunu inhibe eder. Bu AZT ile birlikte klinik çalışmalarda kullanılmıştır. ayrıca AZT bakınız; nükleosid benzeri. 22 3'-terminus the end of a polynucleotide which carries the hydroxyl group attached to the 3' position of the sugar things bacteria need to cause disease 1. must be able to enter our bodies, 2. must grow in us or interfere with our metabolic processes (resulting in symptoms), 3. reproduce in numbers sufficient to perpetuate themselves, 4. exit our bodies and make their way to the next host how many strands of hair does a human being lose on average a day? 3 'sonunda şeker 3 'konumuna bağlı hidroksil grubu taşıyan bir polinükleotid sonu. 4 şey bakterilerin hastalığa neden gerek 25 5' gatc 3' 3' ctag 5' 5 'GATC 3' 3 'ctag 5' 26 5-fu a medication designed to stop the healing process. sometimes used around the bleb to stop it from healing or scarring over. 5-fu bize büyümek veya metabolik süreçlerde (semptomlar sonuçlanan), 4. çıkmak vücudumuzun kendilerini sürdürmek ve gelecek onların yol yapmak için yeterli sayıda 3. Yeniden müdahale gerekir, vücudumuzun girmek gerekir evsahibi Kaç teller saç insanın günde ortalama kaybeder? tasarlanmış bir ilaç iyileşme süreci durdurmak için. bazen şifa veya üzerinde skar onu durdurmak için bleb etrafında kullanılır. 27 5'-terminus the end of a polynucleotide which carries the phosphate group attached to the 5' position of the sugar year molar another name for your first molar mph cough a cough releases an explosive charge of air that moves at speeds up to how many mph? 5'-terminali şeker 5 'pozisyonuna bağlı fosfat grubu taşıyan bir polinükleotid sonu. 6 yıl molar İlk molar için başka bir isim 60 mil öksürük Bir öksürük kaç mil kadar hızlarda hareket eden havanın bir patlayıcı bültenleri?

6 30 a adenine. bir adenin. 31 a alanine. bir alanin. 32 a arteriole. bir arteriole. 33 a asymptomatic no symptoms (e.g. in hodgkin lymphoma). bir asemptomatik hiçbir belirtisinin (örn hodgkin lenfoma). 34 a autopsy. bir Otopsi. 35 a- absent, deficient, lack of: a- atrofi: yoksundur, eksik, eksikliği atrophy 36 a (an-) prefix denoting absence of; lacking, e.g. alactasia is absence or deficiency of the enzyme Bir (an-) yokluğunu belirten bir önek; örneğin alactasia eksik olmaması veya laktaz enzimi eksikliği olduğunu. lactase. 37 a chemical or physical agent that turns on gene expression. usually refers to an agent that alters repressoroperator interactions, often by decreasing dnabinding. inducible gen ekspresyonu çeviren bir kimyasal ya da fiziksel madde. Genellikle çoğu zaman da DNAbağlama azaltarak, represör operatör etkileşimleri değiştiren bir maddeyi belirtmektedir. uyarılabilir 38 a luminosis fibroid phthisis caused by the inhalation of clay dust. 39 a number of indel different types of plasmid, often related to each other, that are unable to stably coexist in the same cell. Bir luminosis stabil, aynı hücrede bir arada edemiyoruz genellikle birbiriyle ilişkili plazmid farklı türde, bir dizi. Kil Toz teneffüs nedeniyle myom phthisis. Indel 40 a pink-staining sphere found in nerve cells, considered to be a pathological marker for parkinson disease. pembe-boyama küre Sinir hücrelerinde bulunan, parkinson hastalığı için bir patolojik belirteç olarak kabul. 41 a priori deduced from first principles; without prior knowledge. önsel İlk ilkelere çıkarılabilir; ön bilgi olmadan.

7 42 a region of dna that is present on the chromosome of an organism (insertion) but absent from closely related organisms (deletion). inducer yakından ilişkili organizmalar (delesyon) bir organizma (ekleme) kromozomu üzerinde bulunan, ancak mevcut olan bir DNA bölgesi. indükleyici 43 a regulatory system where the genes are only expressed under appropriate conditions (e.g. when the substrate is present or in specific environmental conditions). induction genler sadece uygun şartlarda (örn substrat mevcut veya belirli çevre koşulları olduğunda) kapsamında ifade düzenleyici bir sistem. indüksiyon 44 a scan ultrasonic procedure to measure specific areas within the eye. 45 a site the binding site for the aminoacyl-trna on the Tarama ultrasonik prosedür göz içindeki belirli bölgeleri ölçmek için. Bir site ribozomuna aminoasil-trna için bağlayıcı bir site. ribosome. 46 a&b apnea and bradycardia. a & b apne ve bradikardi. 47 a&bc air and bone conduction. a b c hava ve kemik iletimi. 48 a&i allergy and immunology. Bir & i alerji ve immünoloji. 49 a&p anterior and posterior. a & p anterior ve posterior. 50 a&p auscultation and palpation. a & p dinleme ve palpasyon. 51 a&p auscultation and percussion. a & p dinleme ve perküsyon. 52 a&p abdominal & perineal a & p Karın ve perine 53 a&w alive and well. a & w hayatta ve iyi. 54 a.c ante cibum--before meals ac ante cibum - yemeklerden önce 55 a.c. before meals ac yemekten önce 56 a.e. adverse experience ae olumsuz bir deneyim aer 57 a.e.r. adverse experience report: a document in a prespecified format used to collect information on all reportable adverse experiences olumsuz bir deneyim raporu: önceden belirlenmiş bir formatta bir belge tüm raporlanabilir olumsuz deneyimler hakkında bilgi toplamak için kullanılan

8 58 a/b acid-base ratio. a / b asit-baz oranı. 59 a/g albumin globulin ratio a / g albumin globulin oranı 60 a/g albumin/globulin ratio. a / g Albumin / globülin oranı. 61 a/o alert and orientated. Bir / o uyarı ve odaklı. 62 a/v ampere/volt. A / V amper / volt. 63 a/v arteriovenous. A / V Arteriovenöz. 64 a>b air greater than bone a> b kemik (iletim) daha fazla hava. (conduction). 65 a1 aortic first sound. a1 Aort ilk ses. 66 a1at alpha-1-antitrypsin. A1AT alfa-1-antitripsin. 67 a2 aortic second sound. a2 Aort ikinci ses. 68 a2u alpha 2u-globulin. a2u alfa 2u-globülin. 69 a33 monoclonal antibody A33 monoklonal antikor type of monoclonal antibody used in cancer detection or therapy. monoclonal antibodies are laboratory produced substances that can locate and bind to cancer cells kanser tanısı veya tedavisinde kullanılan monoklonal antikor türü. monoklonal antikorlar bulmak ve kanser hücrelerine bağlanabilen, laboratuarda hazırlanan maddelerdir 70 aa of each aa her 71 aa (greek: ana) of each. aa (Yunan: ana) her. 72 aa arachidonic acid. aa arakidonik asit elde edildi. 73 aa arteries. aa arterler. 74 aa reactive (secondary) aa Reaktif (ikincil) amiloidoz. amyloidosis. 75 a-a 02 alveolo-arterial oxygen tension. aa 02 alveolo-arteriyel oksijen basıncı. 76 aa seq amino acid sequence. aa DİZİ amino asit sekansı. 77 aaa abdominal aortic aneurysm. aaa abdominal aort anevrizması. 78 aaa adenine-adenine-adenine aaa adenin-adenin-adenin lizin için kodon. codon for lysine. 79 aaa diagnostic arthroscopy operative arthroscopy and possible operative arthrotomy. aaa teşhis artroskopisi operatif artroskopi ve olası ameliyat artrotomi. 80 aaaasf american association for accreditation of ambulatory surgery facilities. 81 aaap activity of antiactivator in plasma. 82 aabb american association of blood banks. 83 aabb american association of blood banks 84 aac adenine-adenine-cytosine codon for asparagine. aaaasf aaap aabb aabb aac ayaktan cerrahi tesislerinin akreditasyon için amerikan derneği. Plazmadaki antiactivator aktivitesi. Kan bankalar amerikan derneği. Kan bankalar amerikan derneği adenin-adenin-sitozin asparagin için kodon.

9 85 aacpdm american academy for cerebral palsy and developmental medicine (also: aaos specialty societies). aacpdm serebral palsi ve gelişimsel tıp için amerikan akademisi (ayrıca: AAOS özel toplumlar). 86 aacr american association for cancer AACR kanser araştırmaları için amerikan research. derneği. 87 aad aminoadipic acid. aada aminoadipik asit elde edildi. 88 aadc amino acid decarboxylase. AADC asit dekarboksilaz amino. 89 aae american association of AAE Endodonti amerikan derneği. endodontists. 90 aaets american academy of experts in aaets travmatik stres uzman amerikan traumatic stress. akademisi. 91 aaf 2-acetylaminofluorene. aaf 2-acetylaminofluorene. 92 aaf anterior auditory field. aaf Anterior işitsel alanı. 93 aaf astrocytoma with atypical/anaplastic foci. aaf Atipik / anaplastik odaklar ile astrositom. 94 aaf/ol anaplastic astrocytomas /oligodendrogliomas. aaf / ol anaplastik astrositom / oligodendrogliom. 95 aafp american academy of family AAFP aile hekimlerinin amerikan akademisi. physicians. 96 aafp american academy of family AAFP aile hekimlerinin amerikan akademisi physicians 97 aag adenine-adenine-guanine aag adenin-adenin-guanin lizin için kodon. codon for lysine. 98 aah acute alcoholic hepatitis aah akut alkol hepatiti 99 aahks american association of hip and aahks (: AAOS özel toplumlar da) kalça ve diz knee surgeons (also: aaos specialty societies). cerrah amerikan derneği. 100 aahs american association for hand surgery (also: aaos related organizations). Aahs El cerrahisi amerikan derneği (ayrıca: AAOS ilgili kuruluşlar). 101 aai american association of AAI immünolojistler amerikan derneği immunologists 102 aal anterior axillary line. aal anterior aksiller hat. 103 aamc association of american medical aamc amerikan tıp fakülteleri derneği. colleges. 104 aami advancement of medical AAMI tıbbi cihazlarda ilerlemesi. instrumentation. 105 aamt american association for medical transcriptionists. aamt tıbbi transcriptionists için amerikan derneği. 106 aan american academy of aan Amerikan Nöroloji Akademisi. neurology. 107 aana arthroscopy association of north america (also: aaos related organizations). Aana kuzey amerika artroskopi derneği (ayrıca: AAOS ilgili kuruluşlar). 108 aanos the american academy of neurological and orthopaedic surgeons. aanos nörolojik ve ortopedik cerrahların amerikan akademisi.

10 109 aans american association of aans Nörolojik cerrahların amerikan derneği. neurological surgeons. 110 aao american academy of AAO oftalmoloji amerikan akademisi. ophthalmology. 111 aao ascending aorta. AAO aorta. 112 aao see american academy of ophthalmology or the american academy of optometry. AAO Oftalmoloji veya optometri amerikan akademinin amerikan akademi bakın. 113 aaoc antacid of choice. aaoc seçim antiasit. 114 aaofa ambulance association of aaofa amerika ambulans derneği. america. 115 aaofas american association of orthopaedic foot and ankle aaofas ortopedik ayak ve ayak bileği cerrah amerikan derneği. surgeons. 116 aaohn american association of occupational health nurses. aaohn İş sağlığı hemşirelerin amerikan derneği. 117 aaom american academy of oral aaom Oral tıp amerikan akademisi. medicine. 118 aaoo american academy of Bu reaksiyonlar Oftalmoloji ve otolaringoloji amerikan ophthalmology and tipik akademisi. otolaryngology. 119 aaop american academy of oral aaop Oral patoloji amerikan akademisi. pathology. 120 aaop american academy of orthotists aaop Atölyeler ve protez amerikan and prosthetists. akademisi. 121 aaopp american association of osteopathic postgraduate aaopp osteopatik lisansüstü hekimlerin amerikan derneği. physicians. 122 aaos american academy of AAOS ortopedik cerrahi amerikan akademisi. orthopaedic surgery. 123 aaot asociacion argentina de ortopedia y traumatologia (argentinian orthopaedic AAOT Asociacion arjantin de ortopedia y Traumatologia (Arjantinli ortopedik derneği). association). 124 aaox3 awake alert and oriented x 3 (to person place and time). aaox3 uyanık uyarı ve (kişinin yer ve zaman) odaklı x aap air at atmospheric pressure. aap atmosfer basıncında hava. 126 aap american academy of aap Amerikan Pediatri Akademisi. pediatrics. 127 aap american academy of aap Pedodontide amerikan akademisi. pedodontics. 128 aap american academy of aap Periodontoloji amerikan akademisi. periodontology. 129 aap american academy of aap psikanalizin amerikan akademisi. psychoanalysis. 130 aap american academy of psychotherapists. aap psikoterapistlerin amerikan akademisi.

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

Exercise 2 Dialogue(Diyalog)

Exercise 2 Dialogue(Diyalog) Going Home 02: At a Duty-free Shop Hi! How are you today? Today s lesson is about At a Duty-free Shop. Let s make learning English fun! Eve Dönüş 02: Duty-free Satış Mağazasında Exercise 1 Vocabulary and

Detaylı

Unlike analytical solutions, numerical methods have an error range. In addition to this

Unlike analytical solutions, numerical methods have an error range. In addition to this ERROR Unlike analytical solutions, numerical methods have an error range. In addition to this input data may have errors. There are 5 basis source of error: The Source of Error 1. Measuring Errors Data

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü şu that (something relatively nearby) şu ekmek o that (something further away) o dondurma

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü şu that (something relatively nearby) şu ekmek o that (something further away) o dondurma Recap Çoğullar ler If the final vowel is a, ı, o or u, then use lar. limonlar, çocuklar If the final vowel is e, i, ö or ü, then use ler. zeytinler, ekmekler This, That, These and Those bu this bu limon

Detaylı

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü

a, ı ı o, u u e, i i ö, ü ü Possessive Endings In English, the possession of an object is described by adding an s at the end of the possessor word separated by an apostrophe. If we are talking about a pen belonging to Hakan we would

Detaylı

D-Link DSL 500G için ayarları

D-Link DSL 500G için ayarları Celotex 4016 YAZILIM 80-8080-8081 İLDVR HARDWARE YAZILIM 80-4500-4600 DVR2000 25 FPS YAZILIM 5050-5555-1999-80 EX-3004 YAZILIM 5555 DVR 8008--9808 YAZILIM 80-9000-9001-9002 TE-203 VE TE-20316 SVDVR YAZILIM

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

Industrial pollution is not only a problem for Europe and North America Industrial: Endüstriyel Pollution: Kirlilik Only: Sadece

Industrial pollution is not only a problem for Europe and North America Industrial: Endüstriyel Pollution: Kirlilik Only: Sadece INDUSTRIAL POLLUTION Industrial pollution is not only a problem for Europe and North America Industrial: Endüstriyel Pollution: Kirlilik Only: Sadece Problem: Sorun North: Kuzey Endüstriyel kirlilik yalnızca

Detaylı

Mart Ayı Değerler Eğitimi. Samimiyet

Mart Ayı Değerler Eğitimi. Samimiyet Mart Ayı Değerler Eğitimi Samimiyet Darüşşafaka Orta Okulu Mart Ayı değeri olan Samimiyet değeri kapsamında etkinlik ve paylaşımlar düzenlemiştir. Yabancı diller bölümü; Samimiyet konusuyla ilgili olarak

Detaylı

SBR331 Egzersiz Biyomekaniği

SBR331 Egzersiz Biyomekaniği SBR331 Egzersiz Biyomekaniği Açısal Kinematik 1 Angular Kinematics 1 Serdar Arıtan serdar.aritan@hacettepe.edu.tr Mekanik bilimi hareketli bütün cisimlerin hareketlerinin gözlemlenebildiği en asil ve kullanışlı

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

HAZIRLAYANLAR: K. ALBAYRAK, E. CİĞEROĞLU, M. İ. GÖKLER

HAZIRLAYANLAR: K. ALBAYRAK, E. CİĞEROĞLU, M. İ. GÖKLER HAZIRLAYANLAR: K. ALBAYRAK, E. CİĞEROĞLU, M. İ. GÖKLER PROGRAM OUTCOME 13 Ability to Take Societal, Environmental and Economical Considerations into Account in Professional Activities Program outcome 13

Detaylı

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.)

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) He is having an exam on Wednesday. (Çarşamba günü sınav oluyor-olacak.) Mary is spending

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

S.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKUTULACAK DERSLER VE DERS KODLARI

S.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKUTULACAK DERSLER VE DERS KODLARI DÖNEM-I S.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKUTULACAK DERSLER VE DERS KODLARI 0101112 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 0101110 TÜRK DİLİ 0101111 YABANCI DİL (İNGİLİZCE)

Detaylı

PROKARYOTLARDA GEN EKSPRESYONU. ve REGÜLASYONU. (Genlerin Gen Ürünlerine Dönüşümünü Kontrol Eden Süreçler)

PROKARYOTLARDA GEN EKSPRESYONU. ve REGÜLASYONU. (Genlerin Gen Ürünlerine Dönüşümünü Kontrol Eden Süreçler) PROKARYOTLARDA GEN EKSPRESYONU ve REGÜLASYONU (Genlerin Gen Ürünlerine Dönüşümünü Kontrol Eden Süreçler) Nihal EYVAZ (050559015) Şerife OKAY (050559025) Prof. Dr. Figen ERKOÇ Gazi Eğitim Fakültesi Gen

Detaylı

Parça İle İlgili Kelimeler

Parça İle İlgili Kelimeler The Human Brain The Human Brain The human brain is a very powerful organ.it controls all parts of the body and allows you to think, feel, move your arms and legs and it helps you stay healthy.the brain

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE-2 Ders No : 0010070014 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers

Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Elsevier ClinicalKey Smarter Search for Faster Answers Tıbbi Aramalar İçin 3 Kritik Nokta Geniş Kapsamlı: Geleneksel arama motorlarının hepsi geniş kapsamlı değildir bu yüzden doktorlar genelde aradıkları

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

Determinants of Education-Job Mismatch among University Graduates

Determinants of Education-Job Mismatch among University Graduates EMLT Project Determinants of Education-Job Mismatch among University Graduates Yılmaz Kılıçaslan Anadolu University ykilicaslan@anadolu.edu.tr Nilgün Çağlarırmak Uslu Anadolu University ncaglarirmak@anadolu.edu.tr

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 1. HAFTA İLAÇ Hastalıkların teşhisi, tedavisi, profilaksisi (hastalıktan korunma) cerrahi girişimlerin kolaylaştırılması ve

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences

First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences Zehra Taşkın, Umut Al & Umut Sezen {ztaskin, umutal, u.sezen}@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Need for content-based

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR ÖRNEKTİR OKAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ 03.11.2011 MAT 461 Fonksiyonel Analiz I Ara Sınav N. Course ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO İMZA Do not open

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

Cases in the Turkish Language

Cases in the Turkish Language Fluentinturkish.com Cases in the Turkish Language Grammar Cases Postpositions, circumpositions and prepositions are the words or morphemes that express location to some kind of reference. They are all

Detaylı

Mezun ( ) Sınav Salon Numarası GENEL AÇIKLAMA (GENERAL INSTRUCTIONS) In the test,

Mezun ( ) Sınav Salon Numarası GENEL AÇIKLAMA (GENERAL INSTRUCTIONS) In the test, Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (KTÜYÖS) Karadeniz Technical University The Examination for Foreign Students A TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ / THE BASIC LEARNING SKILLS TEST

Detaylı

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü

My Year Manager is Sınıf Müdürüm. P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü EMTRAS [Turkish] My Headteacher is Okul müdürüm My Year Manager is Sınıf Müdürüm My Form Tutor is Sınıf öğretmenim My Form is Sınıfım P.E. is on Beden eğitimi dersimin günü I must bring in a T-shirt, shorts

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEV181 TEKNİK İNGİLİZCE I

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEV181 TEKNİK İNGİLİZCE I AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEV181 TEKNİK İNGİLİZCE I Dr. Öğr. Üyesi Firdes YENİLMEZ KTS Kredisi 3 (Kurumsal Saat: 2 Uygulama Saat: 1) Ders Programı Pazartesi 09:30-12:20

Detaylı

A RESEARCH ON THE RELATIONSHIP BETWEEN THE STRESSFULL PERSONALITY AND WORK ACCIDENTS

A RESEARCH ON THE RELATIONSHIP BETWEEN THE STRESSFULL PERSONALITY AND WORK ACCIDENTS tesi Sosyal Bilimler Dergisi 6 31 Bahar 2017/1 s.471-482 Asena Deniz ERSOY 1 Osman BAYRAKTAR 2 ÖZ A RESEARCH ON THE RELATIONSHIP BETWEEN THE STRESSFULL PERSONALITY AND WORK ACCIDENTS ABSTRACT Expressed

Detaylı

2011-2012 B.E.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU BÖLÜM KODU : 12101 1. SINIF 2. SINIF. Ders Kodu

2011-2012 B.E.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU BÖLÜM KODU : 12101 1. SINIF 2. SINIF. Ders Kodu B.E.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU BÖLÜM KODU : 12101 2011-2012 1. SINIF 2. SINIF Adı Dönemi İngilizce Adı TE PR TE PR AKTS Adı Dönemi İngilizce Adı TE PR TE PR AKTS DIS 101

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Ders No : 0020120018 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir.

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir. ÖZET Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Dil Seviyelerinin ve Yabancı Dil Eğitim Programına Karşı Tutumlarının İncelenmesi (Aksaray Üniversitesi Örneği) Çağan YILDIRAN Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

Access Medicine - McGraw Hill

Access Medicine - McGraw Hill Access Medicine - McGraw Hill KAPSAM McGraw-Hill tarafından geliştirilmiş, 90 dan fazla tıbbi konu başlığıyla, öğrencilere, uzman hekim adaylarına, klinisyenlere, araştırmacılara ve tüm sağlık çalışanlarına,

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS PLANLARI ve KREDİLERİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS PLANLARI ve KREDİLERİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERS PLANLARI ve KREDİLERİ FAKÜLTESİ : TIP FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ : - PROGRAMI : TIP SINIFI : 1 DÖNEMİ : GÜZ VE BAHAR Kodu Türü Türkçe Adı T U L Kredi AKTS TDL 101

Detaylı

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM

ENG ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM ENG111 2016-2017 ACADEMIC YEAR SPRING SEMESTER FRESHMAN PROGRAM EXEMPTION EXAM Exam Type Date / Classes / Time Written Thursday, September 22 nd, 2016 Classes & Time to be announced on September 20th.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İNGİLİZCE 2 Ders No : 0010080015 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 0 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L FAKÜLTESİ 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) Anatomi- Kulak Burun Boğaz Anatomisi I Anatomy: Otorhinolaryngologic Anatomy I 3 0 0 3 5 ODYO 101 Z ODYO 103 Z Temel Odyoloji I Basic Audiology I 3 0 0 3 5 ODYO

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS. Lect. Yasin ORTAKCI.

WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS. Lect. Yasin ORTAKCI. WEEK 11 CME323 NUMERIC ANALYSIS Lect. Yasin ORTAKCI yasinortakci@karabuk.edu.tr 2 INTERPOLATION Introduction A census of the population of the United States is taken every 10 years. The following table

Detaylı

Ka?n?. Ses. Download: Ka?n?. Ses PDF ebook

Ka?n?. Ses. Download: Ka?n?. Ses PDF ebook Ka?n?. Ses Download: Ka?n?. Ses PDF ebook Ka?n?. Ses PDF - Are you searching for Ka?n?. Ses Books? Now, you will be happy that at this time Ka?n?. Ses PDF is available at our online library. With our complete

Detaylı

IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS

IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS 1/11 Sürüm Numarası Değişiklik Tarihi Değişikliği Yapan Erman Ulusoy Açıklama İlk Sürüm IDENTITY MANAGEMENT FOR EXTERNAL USERS You can connect EXTERNAL Identity Management System (IDM) with https://selfservice.tai.com.tr/

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ ÜÇ TIP FAKÜLTESİNİN SON ÜÇ YILDAKİ YAYIN ORANLARI THE THREE-YEAR PUBLICATION RATIO OF THREE MEDICAL FACULTIES IN TURKEY

TÜRKİYE DEKİ ÜÇ TIP FAKÜLTESİNİN SON ÜÇ YILDAKİ YAYIN ORANLARI THE THREE-YEAR PUBLICATION RATIO OF THREE MEDICAL FACULTIES IN TURKEY TÜRKİYE DEKİ ÜÇ TIP FAKÜLTESİNİN SON ÜÇ YILDAKİ YAYIN ORANLARI THE THREE-YEAR PUBLICATION RATIO OF THREE MEDICAL FACULTIES IN TURKEY İbrahim Taha Dağlı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa

Detaylı

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi AKTS Başvurumuz Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirme Sistemi Her bir bölüm için verilen skorlar Kabul edilebilir: 3 Çok iyi : 4 Örnek çalışma : 5 Part 1.

Detaylı

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016 Mimari olmadan akustik, akustik olmadan da mimarlık olmaz! Mimari ve akustik el ele gider ve ben genellikle iyi akustik görülmek için orada değildir, mimarinin bir parçası olmalı derim. x: akustik There

Detaylı

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION

A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION 1. Çeviri Metni - 9 Ekim 2014 A LANGUAGE TEACHER'S PERSONAL OPINION Why is English such an important language today? There are several reasons. Why: Neden, niçin Such: gibi Important: Önemli Language:

Detaylı

ANKET 2- Personel(Staff)

ANKET 2- Personel(Staff) 1 Hükümlü/Tutuklu Kadınlar için Eğitim Arayışı ( Finding Education for Female Inmates ) ANKET 2- Personel(Staff) Araştırmacı(Reseacher): İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Tarih(Date): Ülke(Country):TÜRKİYE

Detaylı

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 200001212010 YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı After attending the Foreign Language I, students will

Detaylı

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek

Virtualmin'e Yeni Web Sitesi Host Etmek - Domain Eklemek Yeni bir web sitesi tanımlamak, FTP ve Email ayarlarını ayarlamak için yapılması gerekenler Öncelikle Sol Menüden Create Virtual Server(Burdaki Virtual server ifadesi sizi yanıltmasın Reseller gibi düşünün

Detaylı

TURKISH DIAGNOSTIC TEST TURKISH DEPARTMENT

TURKISH DIAGNOSTIC TEST TURKISH DEPARTMENT TURKISH DIAGNOSTIC TEST BY TURKISH DEPARTMENT This examination is designed to measure your mastery of the Turkish language. The test is multiple choices based and is there for diagnostic purposes to assess

Detaylı

A Y I K BOYA SOBA SOBA =? RORO MAYO MAS A A YÖS / TÖBT

A Y I K BOYA SOBA SOBA =? RORO MAYO MAS A A YÖS / TÖBT 00 - YÖS / TÖBT. ve. sorularda, I. gruptaki sözcüklerin harfleri birer rakamla gösterilerek II. gruptaki sayılar elde edilmiştir. Soru işaretiyle belirtilen sözcüğün hangi sayıyla gösterildiğini bulunuz.

Detaylı

Five tips for learning a new language or a second Language:

Five tips for learning a new language or a second Language: Learning a new language or a second language is not easy or quick. Especially the first few months, it requires a lot of time, a lot of patience, and commitment. Learning a new language or a second language

Detaylı

What Is Team Leadership?

What Is Team Leadership? What Is Team Leadership? What Is Team Leadership? Team leadership is the management of a group of people brought together to work to achieve a common goal.in order to get everyone to work as one functioning

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *4513746050* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2015 2 hours Candidates answer

Detaylı

Yarışma Sınavı A ) 60 B ) 80 C ) 90 D ) 110 E ) 120. A ) 4(x + 2) B ) 2(x + 4) C ) 2 + ( x + 4) D ) 2 x + 4 E ) x + 4

Yarışma Sınavı A ) 60 B ) 80 C ) 90 D ) 110 E ) 120. A ) 4(x + 2) B ) 2(x + 4) C ) 2 + ( x + 4) D ) 2 x + 4 E ) x + 4 1 4 The price of a book is first raised by 20 TL, and then by another 30 TL. In both cases, the rate of increment is the same. What is the final price of the book? 60 80 90 110 120 2 3 5 Tim ate four more

Detaylı

TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

TÜRÜ TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) DAĞILIMI ODYO 101 Z Anatomi- Kulak Burun Boğaz Anatomisi I Anatomy: Otorhinolaryngologic Anatomy I 3 0 0 3 5 ODYO 103 Z Temel Odyoloji I Basic Audiology I 3 0 0 3 5 ODYO

Detaylı

Light Cycler Real Time PCR Teknolojisi ile Faktör V Geninde Yeni Mutasyon Taranması

Light Cycler Real Time PCR Teknolojisi ile Faktör V Geninde Yeni Mutasyon Taranması T.C. ANKARA ÜNĐVERSĐTESĐ BĐYOTEKNOLOJĐ ENSTĐTÜSÜ YÜKSEK LĐSANS TEZĐ Light Cycler Real Time PCR Teknolojisi ile Faktör V Geninde Yeni Mutasyon Taranması Biyolog S. Duygu SANLIDĐLEK Danışman Öğretim Üyesi

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *9844633740* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/02 Paper 2 Writing May/June 2017 2 hours Candidates answer

Detaylı

Prof. Dr. N. Lerzan ÖZKALE

Prof. Dr. N. Lerzan ÖZKALE ERASMUS + YÜKSEKÖĞRETİM YIL SONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Akdeniz Üniversitesi, Antalya AKADEMİK TANINMA Prof. Dr. N. Lerzan ÖZKALE İstanbul Teknik Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi 21 Aralık 2017

Detaylı

Present continous tense

Present continous tense Present continous tense This tense is mainly used for talking about what is happening now. In English, the verb would be changed by adding the suffix ing, and using it in conjunction with the correct form

Detaylı

Sample IELTS Task 2 scoring band 6

Sample IELTS Task 2 scoring band 6 Merhaba, Aşağıda ortalama 6 seviyesinde bir öğrencinin IELTS Academic Writing Task 2 için yazdığı Essay i ve her paragraph ile ilgili yorumları bulacaksınız. IELTS WRITING TASK 2 You should spend about

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) Ders No : 0070160047 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

A few million people in Northern Cyprus, Bulgaria, Romania and other parts of the Balkans.

A few million people in Northern Cyprus, Bulgaria, Romania and other parts of the Balkans. An introduction to Turkish Who speaks Turkish? Approximately 70 million inhabitants of Turkey. A few million people in Northern Cyprus, Bulgaria, Romania and other parts of the Balkans. A few million members

Detaylı

ÖĞRETMEN İÇİN BİLGİLENDİRME FORMU

ÖĞRETMEN İÇİN BİLGİLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı : Sınıfı : Tarih : Dersliğe gönderilen saat : Teşhis Sonucu Öğrencinin durumu iyi Öğrenci gözlenmeli Öğrenci revirde dinleniyor Öğrenci eve gönderiliyor Öğrencinin yarası sarıldı

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

T.C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İÇ HASTALIKLARI KLİNİĞİ

T.C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İÇ HASTALIKLARI KLİNİĞİ T.C. İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İÇ HASTALIKLARI KLİNİĞİ AnkilozanSpondilitli hastalarda sigara kullanımı ve radyografik progresyon arasındaki ilişkinin gözden

Detaylı

CHANGE GUIDE BSP Turkey

CHANGE GUIDE BSP Turkey IATA TRAVEL AGENT CHANGE GUIDE BSP Turkey CHECKLIST - IATA TRAVEL AGENT CHECK LIST Please note that as of 4 th of October 2016 all Change requests should only be submitted via IATA customer portal at www.iata.org/cs.

Detaylı

CALUM SAILS AWAY. Written and illustrated by Sarah Sweeney

CALUM SAILS AWAY. Written and illustrated by Sarah Sweeney CALUM SAILS AWAY Written and illustrated by Sarah Sweeney SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi, Kat 3, 34664 Bağlarbaşı, Üsküdar, İstanbul Tel.: (0216) 474 23

Detaylı

TRANSLASYON ve PROTEİNLER

TRANSLASYON ve PROTEİNLER TRANSLASYON ve PROTEİNLER Prof. Dr. Sacide PEHLİVAN 13 Aralık 2016 mrna daki baz sırasının kullanılarak amino asitlerin doğru sıra ile proteini oluşturmasını kapsayan olayların tümüne Translasyon veya

Detaylı

Inventory of LCPs in Turkey LCP Database explained and explored

Inventory of LCPs in Turkey LCP Database explained and explored Inventory of LCPs in Turkey LCP Database explained and explored Hakan Hatipoglu Antalya, 9 October 2015 Requirements and specifications (TOR) Web based database application that will: Support Inventory

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *6468430870* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2015 Candidates answer on the

Detaylı

Fıstıkçı Şahap d t c ç

Fıstıkçı Şahap d t c ç To and from We have already seen the suffıx used for expressing the location of an object whether it s in, on or at something else: de. This suffix indicates that there is no movement and that the object

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL OF KYRENIA an exceptional school

THE ENGLISH SCHOOL OF KYRENIA an exceptional school EQUIPMENT LIST 2010-2011 This is a list of items that your child needs to bring with them on the first day of school except where specified that the item does not need to be purchased until advised by

Detaylı

TÜMÖR BELİRTEÇLERİNİN KLİNİK TANIDA ÖNEMİ. Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2006

TÜMÖR BELİRTEÇLERİNİN KLİNİK TANIDA ÖNEMİ. Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2006 TÜMÖR BELİRTEÇLERİNİN KLİNİK TANIDA ÖNEMİ Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2006 1 Tümör (kanser), Vücudumuzun herhangi bir hücre veya hücre topluluğunun kontrolsüz bir şekilde çoğalması, büyümesi,

Detaylı

Seri kablo bağlantısında Windows95/98/ME'ten Windows 2000'e bağlantı Windows95/98/ME - NT4 bağlantısına çok benzer.

Seri kablo bağlantısında Windows95/98/ME'ten Windows 2000'e bağlantı Windows95/98/ME - NT4 bağlantısına çok benzer. Seri kablo bağlantısında Windows95/98/ME'ten Windows 2000'e bağlantı Windows95/98/ME NT4 bağlantısına çok benzer. Direkt Kablo desteğini Windows95/98'e yükledikten sonra, Windows95 for Direct Cable Client

Detaylı

Start Streamin. now! MiniPod Bluetooth Streamin speakers

Start Streamin. now! MiniPod Bluetooth Streamin speakers Start Streamin now! MiniPod Bluetooth Streamin speakers Streamin PodSpeakers True stereo great design P3-4 P5-6 P7-8 MicroPod Bluetooth Great sounding stereo streamed from your Bluetooth device SmallPod

Detaylı

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014)

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014) Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014) Bu çalışma, 2012-2014 yılları arasında Türkiye nin sağlık bilimleri alanında ürettiği bilimsel yayınlara en çok katkı sağlayan tıp

Detaylı

TEOG 1. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR İNGİLİZCE DERSİ BENZER SORULARI

TEOG 1. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR İNGİLİZCE DERSİ BENZER SORULARI TEOG SINAV SORUSU-1 UNIT 2 SINIF İÇİ TARAMA TESTİ Diyalogu tamamlayan ifade hangisidir? Henry: That's my money.i don t want to give it to you. Martin:...! Don t be so stingy. Diyalogda boşluğu en iyi tamamlayan

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Can you help me, please? Yardım isteme Do you speak English? Birinin konuşup konuşmadığını sormak Do you speak _[language]_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak I don't

Detaylı

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARINDA YAPILAN DİNİ DANIŞMANLIK - ÇORUM ÖRNEĞİ -

AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARINDA YAPILAN DİNİ DANIŞMANLIK - ÇORUM ÖRNEĞİ - T.C. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROLARINDA YAPILAN DİNİ DANIŞMANLIK - ÇORUM ÖRNEĞİ - Necla YILMAZ Yüksek Lisans Tezi Çorum

Detaylı

Dersin Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ]

Dersin Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ] Programın Adı (Program Name) Kodu (Course Code) CS 102 Molecüler Biyoloji ve Genetik (Molecular Biology and Genetics) Adı (Course Name) Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ]

Detaylı

HOW TO MAKE A SNAPSHOT Snapshot Nasil Yapilir. JEFF GOERTZEN / Art director, USA TODAY

HOW TO MAKE A SNAPSHOT Snapshot Nasil Yapilir. JEFF GOERTZEN / Art director, USA TODAY HOW TO MAKE A SNAPSHOT Snapshot Nasil Yapilir JEFF GOERTZEN / Art director, USA TODAY HEADLINE: How many minutes a day do you or someone else walk your dog? 0 minutes 13% 1-19 minutes 24% 20-39 minutes

Detaylı

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı ( )

Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı ( ) Sağlık Bilimlerinde Türkiye'nin Bilimsel Yayın Performansı (2012-2014) Bu çalışma, 2012-2014 yılları arasında Türkiye nin sağlık bilimleri alanında ürettiği bilimsel yayınlara en çok katkı sağlayan tıp

Detaylı

EGE UNIVERSITY ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERING COMMUNICATION SYSTEM LABORATORY

EGE UNIVERSITY ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERING COMMUNICATION SYSTEM LABORATORY EGE UNIVERSITY ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERING COMMUNICATION SYSTEM LABORATORY INTRODUCTION TO COMMUNICATION SYSTEM EXPERIMENT 4: AMPLITUDE MODULATION Objectives Definition and modulating of Amplitude

Detaylı

Website review sorumatik.com.tr

Website review sorumatik.com.tr Website review sorumatik.com.tr Generated on October 17 2017 22:54 PM The score is 60/100 SEO Content Title Sorumatik İngilizce Soru Bankası İngilizce Testler ve Sınavlar Length : 62 Perfect, your title

Detaylı

TEST RESULTS UFED, XRY and SIMCON

TEST RESULTS UFED, XRY and SIMCON TEST RESULTS UFED, XRY and SIMCON Test material : SIM card Tested software : UFED 3.6, XRY 6.5, SIMcon v1.2 Expected results : Proper extraction of SMS messages Date of the test : 02.04.2013 Note : The

Detaylı

Parça İle İlgili Kelimeler

Parça İle İlgili Kelimeler Malnutrition Malnutrition Malnutrition is a disorder of your food intake.it occurs when a person eats too little or too much, or has an unbalanced diet.in most cases malnutrition means undernourishment,

Detaylı

Do not open the exam until you are told that you may begin.

Do not open the exam until you are told that you may begin. OKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2015.11.10 MAT461 Fonksiyonel Analiz I Arasınav N. Course Adi: Soyadi: Öğrenc i No: İmza: Ö R N E K T İ R S A M P L E

Detaylı

1. A lot of; lots of; plenty of

1. A lot of; lots of; plenty of a lot of lots of a great deal of plenty of çok, bir çok many much çok, bir çok a little little az, biraz a few few az, birkaç 1. A lot of; lots of; plenty of a lot of ( en yaygın olanıdır ), lots of, plenty

Detaylı

2009-2010 Öğretim Yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Derslerinin Kredileri ve ECTS Kredileri

2009-2010 Öğretim Yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Derslerinin Kredileri ve ECTS Kredileri 1. Sınıf / 1st Year Ders kodu Ders adı (TR) Ders adı (İng) Ders tipi Sömestir Kredi ECTS kredisi 101 Türk Dili 1 Turkish Language 1 Zorunlu / Obligatory 1 2 2 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Ataturk's

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Course Name SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Hemşirelikte temel kavram ve ilkeler Basic concepts and principles in nursing Kodu (Code) Yarıyılı (Semester)

Detaylı

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI. TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI. TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014 Y KUŞAĞI ARAŞTIRMASI TÜRKİYE BULGULARI: 17 Ocak 2014 Yönetici Özeti Bu araştırma, 2025 yılında iş dünyasının yüzde 25 ini oluşturacak olan Y Kuşağı nın iş dünyasından, hükümetten ve geleceğin iş ortamından

Detaylı

KIMSE KIZMASIN KENDIMI YAZDIM BY HASAN CEMAL

KIMSE KIZMASIN KENDIMI YAZDIM BY HASAN CEMAL KIMSE KIZMASIN KENDIMI YAZDIM BY HASAN CEMAL DOWNLOAD EBOOK : KIMSE KIZMASIN KENDIMI YAZDIM BY HASAN CEMAL Click link bellow and free register to download ebook: KIMSE KIZMASIN KENDIMI YAZDIM BY HASAN

Detaylı

Tıp Kütüphanesinin İhtiyaçlarını Karşılayan Tasarım

Tıp Kütüphanesinin İhtiyaçlarını Karşılayan Tasarım Tıp Kütüphanesinin İhtiyaçlarını Karşılayan Tasarım Hasta Bakımında Klinik Bilgilere Hızlı Erişim Elsevier in yeni ürünü ClinicalKey doktorlarınızın sorularına daha hızlı yanıt veren daha akıllı bir arama

Detaylı

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3113065274* FIRST LANGUAGE TURKISH 0513/01 Paper 1 Reading May/June 2017 Candidates answer on the

Detaylı

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L

GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) KREDİ DAĞILIMI TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L TÜR Ü 1. YIL GÜZ YARIYILI ( 1. YARIYIL) TÜRKÇE ADI İNGİLİZCE ADI T U L Z Anatomi- İşitme ve Konuşma Anatomy Anatomy of Hearing and Speech 3 0 0 3 6 DKT 101 Organları Anatomisi Organs DKT 103 Z İşitme Bilimine

Detaylı

Probiyotik suşları. Prof Dr Tarkan Karakan Gazi Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı

Probiyotik suşları. Prof Dr Tarkan Karakan Gazi Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Probiyotik suşları Prof Dr Tarkan Karakan Gazi Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı İnsan ve bakteri ilişkisi İnsan vücudundaki bakterilerin yüzey alanı = 400 m 2 (Tenis kortu kadar) İnsandaki gen

Detaylı