ZİRVE ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ZİRVE ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 ZİRVE ÜNİVERSİTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders içerikleri numaralarına göre listelenmiştir. Eğer ön-şartlı dersler varsa parantez içerisinde belirtilmiştir. Bu ön-şartlı dersler ileriki dersler için öğrencilerin yeterli ve aynı bilgi alt yapısına bilgisine sahip olmalarını sağlamaktadır. Zirve Üniversitesi dersleri ve ders içeriklerini değiştirme hakkını saklı tutmaktadır. Bazı dersler bazı sömestrlerde açılmayabilir. BUS 101 İŞLETMEYE GİRİŞ I Bu dersin amacı kurumsal, işletme türleri, çevresel ve yönetimsel çerçevede işletme faaliyetleri hakkında kapsamlı bir bilgi vermektir. Derste yer alan işletme kavramları Örnek Olay çalışmaları ile ele alınacaktır. Dönem sonunda öğrencilerin işletmecilikle ilgili daha ileri ve kapsamlı konular için temel bilgiye sahip olmaları beklenmektedir. Ders modern yönetim: başarı yetenekleri/ yönetmek: geçmiş ve güncel düşünebilme/ kurumsal sosyal sorumluluk ve işletme etiği/yönetim ve çeşitlilik/global alanda yönetim/karar verme/stratejik planlama)/planlar ve planlama araçları/örgüt kurma esasları, örgüt yapısı/örgütsel yapı: departmanlara ayrılma/sorumluluk, yetki ve yetkilendirme konuları içermektedir. ENG 101- AKADEMİK İNGİLİZCE I Bu dersin amacı öğrencilerin net ve anlaşılır bir şekilde akademik yazılar yazabilme yeteneğini kazandırmaktır. Ders düzyazı yazabilme prensipleri, cümle dizilimi metotları ve araştırma yapabilme konularını içermektedir. MATH 111 MATEMATİK I Sayı kümeleri, mutlak değer ve eşitsizliklerin tekrarı ile başlayan ders içeriğinde, fonksiyon, limit, süreklilik kavramları ele alınır. Türev, artan-azalan fonksiyonlar, 2. türev testi, ortalama değer teoremi, minimum-maksimum problemleri, L'Hospital kuralı, fonksiyon grafikleri, ters fonksiyon, logaritma ve üstel fonksiyonlar, integral, Riemann toplamı, belirli integral, bir eğri altında kalan alan, belirsiz integral, integral metotları ve genelleştirilmiş integraller ele alınır. BUS 215 FİNANSAL MUHASEBEYE GİRİŞ I Bu derste öğrenciler finansal muhasebenin temel bilgilerini öğrenmekte ve muhasebe standartlarını ve prensiplerini kullanarak finansal raporları analiz edebilme ve düzenleyebilme yetisine sahip olacaklardır. Ders muhasebe bilgilerinin kullanımı ve kullanıcıları, finansal raporlar, muhasebenin işleyişi ve döngüsü, muhasebe döneminin kapanış işlemleri, iç kontrol, ürün ve hizmet satımı işlemleri, stok işlemleri ve faaliyet dönemini tamamlama kayıtlarını içermektedir.

2 HUK 101 HUKUKA GİRİŞ Bu derste hukuki kavramlara genel bir giriş, hukukun uygulanması ve yorumlanması, hukukun kaynağı, bireyleri, toplumu ve devleti ilgilendiren yasal hususlar ele alınacaktır. Ders, hukukun tanımı, hukuki normlarla toplumsal normlar arasındaki farklılıklar, hukukun fonksiyonları, hukukun kaynakları, Türk yasasının kaynakları, anayasa hukuku, idare hukuku, kişiler hukuku, aile hukuku, eşya hukuku, borçlar hukuku, iş hukuku, medeni hukuk, ceza hukuku ve uluslararası hukuk konularını içermektedir. ECON 101 MİKRO EKONOMİYE GİRİŞ Bu ders mikroekonomi alanında temel bilgileri vermektedir. Bu ders ekonomik teori ile ilgili kavramları ve temel araçları içermektedir. Bu dersin amacı öğrencilerin mikroekonomi teorisinin temel araçlarını kullanabilme ve anlayabilme yetisini kazanabilmelerini sağlamaktır. Bu araçları kullanarak, öğrenciler piyasa olgusunu analiz edebilecek ve açıklayabileceklerdir. Bu derste piyasaların gelir dağılımı sorununu nasıl çözdükleri, talep ve tüketici davranışları, arz ve firma davranışları, üretim maliyeti ve farklı piyasa çeşitleri gibi konular yer alacaktır. Bu derste ayrıca iktisatın tanımı, ekonomik problemler, arz ve talep, esneklik, etkililik ve sermaye, aktif piyasalar, fayda ve talep, üretimi oluşturma, çıktılar ve maliyet, rekabet, monopol piyasa, monopolistik rekabet ve oligopol piyasa, üretim piyasasında talep ve arz, kamu malları ve vergiler gibi konular yer almaktadır. TURK 101 TÜRK DİLİ I Bu derste Türkçe dil bilgisi, dil ve kültür arasındaki ilişki, sesler ve ses uyumu, isimler, sıfatlar v.s., yazma ve yazım hataları, noktalama işaretleri, kısatlmalar, kelime yapısı ve sözlük, edebi yazıların türleri, kitap eleştirisi yazabilme, seyahat yazıları ve yaratıcı yazılar konuları yer almaktadır. Ayrıca dil nedir, insanların hayatında dilin önemi ve yeri, dünya dilleri arasında Türkçe nin yeri, günümüzdeki Türkçenin konumu ve yayılımı gibi konularda işlenecektir. BUS 102 İŞLETMEYE GİRİŞ II Bu ders etkili örgütlenme ve örgütsel kültür/ insan kaynakları yönetimi/ örgütsel değişiklik ve önemi/ iletişim ve etkileme esasları/ liderlik/ motivasyon/ gruplar, takımlar ve şirket kültürü/ insanları anlama: davranışlar, algı ve öğrenme/ kontrol etme/ üretim yönetimi gibi konuları işlemektedir. BUS 216 FİNANSAL MUHASEBEYE GİRİŞ II (Ön-şartı: BUS 215/BUS 105) Finansal muhasebenin temel kavram ve kurallarını anlatmaya yönelik bir derstir. Genel muhasebe ilkeleri, temel muhasebe kavramları, muhasebe döngüsü, hesaplar ve türleri, hesapların kaydı ve izlenmesi, bilanço ve gelir tablosunun hazırlanması ele alınır.

3 MAT 112 MATEMATİK II Matematik I dersini tamamlamaya yönelik olan bu derste, vektörler, vektör işlemleri, üç boyutlu uzayda doğru ve düzlemler, matrisler, determinantlar, lineer sistemlerin çözümü, çok değişkenli fonksiyonlarda limit ve türev, zincir kuralı, gradyan vektör ve teğet düzlemi, minimum-maksimum problemleri, Lagrange çarpanı metodu, çift katlı integraller ele alınır; diferansiyel denklemlere giriş yapılır. ENG 102 AKADEMİK İNGİLİZCE II Bu ders Akademik İngilizce I dersinin devamıdır. Bu dersin amacı öğrencilerin çeşitli konularda akademik olarak açık ve net bir şekilde yazı yazabilme yetisini kazanabilmelerine yardımcı olmaktadır. Bu ders doğru düz yazı yazabilme kriterleri, düz yazı metodları ve araştırma teknikleri gibi konuları ele almaktadır. ECON 102- MAKRO EKONOMİYE GİRİŞ Bu dersin amacı makro ekonominin temel kavramlarını öğretmektir. Bu ders mali politikaları işleyişini açıklayan kısa dönemli ekonomik dalgalanmalar teorisini ele almaktadır. Ayrıca ders uzun dönemli ekonomik büyüme, işsizlik oranı, enflasyon ve kamusal borçları gibi konuları işlemektedir. Derste para arzı ve talebi, dışa açık ekonomi, ekonomik dalgalanma teorisi, çeşitli makro ekonomik problemlerle ilgili tartışmalar gibi konular bulunmaktadır. Makro ekonomi teorik ve pratik bir bilim dalıdır. Buna istinaden, derste Türkiye de gerçekleşen güncel olaylar ele alınacaktır. Bu derste makro ekonomik kriterler/serbest ekonomiden kazanımlar/ fırsat maliyeti/etkililik/ karşılaştırılabilir avantajlar/ arz ve talep/tüketici ve üretici arzı ve uygulaması/maaş ve ücretlerin nasıl belirlendiği/eşitsizlik/yoksulluk/eşitsizlikteki değişimler/ işletme faaliyet dönemleri ve uzun dönem GSMH hesaplama/ işsizlik, fiyat indeksleri, enflasyon/uzun dönem ekonomik büyüme/ neden bazıları çok zengin ve bazıları çok fakir/ birikimler, yatırımlar, finansal varlıklar ve finansal planlama/kümülatif arz ve talep/gelir ve harcamalar/ para ve mali politikalar ve uluslararası ticaret gibi konular yer almaktadır. TBT 102 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Bu dersin amacı bilgi teknolojisini anlayabilmek için gereken temel bilgiyi vermektir. Öğrenciler bilgisayar literatüründe, bilgisayar uygulamalarında, gelişen teknolojileri ve bilgi teknolojisinin kullanıldığı iş ortamlarında yeteneklerini geliştireceklerdir. TURK 102 TÜRK DİLİ II Bu derste Türkçe dil bilgisi, dil ve kültür arasındaki ilişki, sesler ve ses uyumu, isimler, sıfatlar v.s., yazma ve yazım hataları, noktalama işaretleri, kısaltmalar, kelime yapısı ve sözlük, edebi yazıların türleri, kitap eleştirisi yazabilme, seyahat yazıları ve yaratıcı yazılar konuları yer almaktadır. Ders Türkçede sıfatların ve edatların kullanımı/cümleler/cümle türleri/dil hataları ve cümle bozuklukları/kompozisyon yazabilme/sözel kompozisyon türleri/konuşma metinleri/iyi konuşabilme ve kuralları gibi konuları içermektedir.

4 ATA 101 ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI I Derste Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersini okutmanın amacı ve dersle ilgili temel kavramlar hakkında bilgi verilmesi ve Türk İnkılâbının stratejisi/osmanlı Devleti'nin yıkılışını ve Türk İnkılâbını hazırlayan sebeplere toplu bir bakış (İç sebepler, Dış sebepler, Osmanlı Devleti'nin jeopolitik ve ekonomik durumu)/xix. yüzyılda Osmanlı Devleti'nde yenileşme hareketleri (Tanzimat, Islahat ve I. Meşrutiyet dönemleri)/osmanlı Devleti'nin Dağılması sürecinde meydana gelen iç ve dış olaylar (Kırım Savaşı, Osmanlı-Rus Savaşı, Makedonya meselesi, 31 Mart olayı, Girit ve Bosna- Hersek'in elden çıkışı, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları/Osmanlı Devleti'nin son dönemindeki fikir akımları (Osmanlıcılık, İslamcılık, Türkçülük, Batıcılık, Adem-i Merkeziyetçilik, Sosyalizm) ve II. Meşrutiyetin sürecinde Osmanlı Devleti/I. Dünya Savaşı (Savaşın çıkışı, Osmanlı Devleti'nin savaşa dâhil oluşu, cepheler ve savaşın sonu) ve Mondros Mütarekesinin imzalanması/işgaller, Tepkiler (Kuva-yı Milliyenin ortaya çıkışı), Cemiyetler (Millî, Millî varlığa düşman ve azınlık cemiyetleri), Mondros Mütarekesinden sonra Mustafa Kemal Paşa'nın faaliyetleri ve Anadolu'ya geçmesi/millî Mücadele için ilk adım ve Kongreler yoluyla teşkilatlanma (Amasya Genelgesi, Erzurum, Sivas Kongresi ve Batı Anadolu Kongreleri)/Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nın toplanması, Misak-ı Millî'nin kabulü ve İstanbul'un işgali/türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, Meclisin yapısı, çıkardığı yasalar ve faaliyetleri, Meclisin açılışına iç ve dış tepkiler /San Remo Konferansı, Sevr Anlaşması, Sevr'de Ermeni ve Kürdistan meselesi, Sevr Anlaşması'nda bugüne yönelik tehditler, Doğu ve Güney cephelerindeki durum /Kuva-yı Milliye'nin tasfiyesi ve düzenli ordunun kuruluşu, Yunan genel taarruzu ve Batı Cephesi'ndeki savaşlar/mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığı, Tekâlif-i Milliye emirleri, Sakarya Savaşı ve sonrasındaki dış politika gelişmeleri (Türk-Rus, Türk-Afgan münasebetleri, Londra Konferansı, Ankara İtilafnamesi)/Büyük Taarruz ve Mudanya Mütarekesi'nin imzalanması, Lozan konferansı öncesindeki gelişmeler, Konferansı toplanması ve Barış anlaşmasının imzalanması gibi konular yer almaktadır. BUS 201- TİCARET HUKUKU Ticari işletme hukuku: Ticari işletme, tacir ve tacir sıfatının sonuçları, ticaret ünvanı ve diğer ticari adlar, ticaret sicili, haksız rekabet, ticari defterler, cari hesap ve tacir yardımcıları. Şirketler hukuku: Şirket kavramı ve adi şirketler, kollektif, komandit, anonim ve limited şirketler. Kıymetli evrakın tanımı, özellikleri ve tasnifi; kıymeyli evrak teorileri; nama, emre ve hamile yazılı kıymetli evrakın genel özellikleri. BUS 209 PAZARLAMAYA GİRİŞ Bu dersin amacı rekabet stratejileri, 4P, hedef pazarlama ve uluslararası pazarlama gibi temel pazarlama araçları, teknikleri ve yöntemlerini öğretmektir. Derste müşteri değeri yaratma ve tutma, pazarı analiz etmek, şirket ve pazarlama stratejileri, tüketici pazarı, müşteri odaklı pazarlama stratejileri, reklam ve toplumla ilişkiler, değer ağ ve kanallarını yönetme ve dizayn etmek, küresel piyasa ve sürdürülebilir pazarlama gibi konular yer almaktadır.

5 BUS 211 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bu ders modern yönetim kavramları, yöneticilerin örgüt yapısı ile ilgili hazırladığı raporların analiz edilmesi, örgüt yönetimi, örgütlerde karar verme, örgütlerdeki insanlar, örgütsel değişim ve öğrenme gibi konuları işlemektedir. Ayrıca bu ders örgütlerde yönetim işini analiz etmektedir. Yönetim teorisinin değişimi, yöneticinin roller, fonksiyonları ve yetenekleri, örgüt çevresi ve kültürü, yönetimin etiksel, sosyal ve global içeriği, planlama ve strateji, yönetimsel karar verme, örgüt kavramları ve teorileri, örgütün işletme kurumuna entegrasyonu, işletme örgütlerinde liderliğin önemi, kontrol mekanizmasını kavrama, kritik analiz edebilme, örgüt etkililiğini artırma teknikleri gibi konular derste yer almaktadır. BUS 221 İSTATİSTİK I Matematiksel istatistiğe başlangıç amacını taşıyan ders, değişkenler ve grafikler, çokluk dağılımları, merkezi eğilim ölçüleri, dağılma ölçüleri, momentler, çarpıklık ve basıklık, olasılık teorisi, kesikli ve sürekli olasılık dağılımlarını içermektedir. ATA 102 ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI II Siyasî alanda yapılan inkılâplar (Saltanatın kaldırılması, Ankara'nın başkent oluşu, Cumhuriyetin ilanı ve Halifeliğin kaldırılması), Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası'nın kuruluşu, Şeyh Sait İsyanı, Takrir-i Sükun yasası ve Atatürk'e suikast teşebbüsü /Atatürk'ün yurt gezileri, Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kuruluşu, İzmir mitingi, Fırkanın kapanışı, Menemen ve Bursa olayları/1924 Anayasası, diğer anayasalar, Hukuk alanındaki gelişmeler, Toplumsal hayatın düzenlenmesi ile ilgili inkılâplar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laikleşme süreci/eğitim ve Kültür alanında gerçekleştirilen inkılâplar (Tevhid-i Tedrisat kanunu, Latin harflerinin kabulü, Millet mektepleri, Türk Tarih ve Dil kurumlarının kurulması ve faaliyetleri, Türk tarih tezi, güneş-dil teorisi, 1933 Üniversite reformu, Halkevleri), Sağlık alanındaki gelişmeler/izmir İktisat Kongresi, Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomi politikası, 1929 Dünya Ekonomik Buhranı'nın yansıması olarak Türkiye'de devletçi ekonomi politikalarının gündeme gelmesi ve I. Beş Yıllık Kalkınma Programı/Atatürk döneminde Türk dış politikası ( döneminde Türk-İngiliz, Türk- Sovyet, Türk-Fransız, Türk-İtalyan ilişkileri, Komşularla münasebetler, Balkan ve Sadabat Paktı)/Atatürkçü Düşünce Sistemi'nin tanımı, kapsamı, Atatürk İlkeleri (Cumhuriyetçilik, Laiklik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, İnkılâpçılık) ve bu ilkelere yönelik tehditler/atatürk'ten sonraki Türkiye (İnönü'nün cumhurbaşkanlığı, II. Dünya Savaşı ve Türkiye, Demokrat Parti'nin kuruluşu ve çok partili hayata geçiş)/demokrat Parti'nin iktidar yılları, Türkiye'nin Nato'ya girişi ve 27 Mayıs 1960 askerî müdahalesi/27 Mayıs 1960'tan 12 Eylül 1980'e Türkiye'de iç siyaset gelişmeleri (Demirel ve Ecevit hükümetleri, 12 Mart 1971 askeri muhtırası, siyasi ve ekonomik krizler, terör olayları)/12 Eylül 1980'den günümüze Türkiye'de iç siyaset gelişmeleri (12 Eylül askeri müdahalesinden sonra ülkenin durumu, sivil idareye dönüş, Anap iktidarı ve koalisyonlar, siyasi ve ekonomik krizler, askerin sivil idareye müdahaleleri)/1960'dan günümüze Türkiye'nin dış politikası (Soğuk savaş sürecinde Türkiye, Avrupa birliği ile gelişmeler, Kıbrıs Barış Harekâtı, Sözde Ermeni soykırım iddiaları ve Türkiye, komşularla münasebetler)/türkiye'nin jeopolitik konumu, bundan kaynaklanan tehditler, XXI. Yüzyılda Türkiye'nin çağdaşlaşmasına yönelik beklentiler

6 BUS 204- FİNANSMAN Bu dersin amacı finansal yönetimin genel yapısı ve şirketlerin önemli finansal kararlarını incelemektir. Bu derste bugünkü değer ve sermaye bütçelemesi/risk ve varlık fiyatlandırma/finansal analiz ve tahminleme/finansal kararlar ve piyasa etkinliği/sermaye yapısı gibi konular işlenmektedir. Ayrıca finansal yönetimin amaçları ve fonksiyonları, finansal analiz, finansal tahminleme, faaliyet ve finansman kaldıracı, çalışan sermaye ve finansal karar, kısa dönem fon kaynakları, paranın zaman değeri gibi konular yer almaktadır. BUS 208- YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI Genel bilgiler ve tanım; yöneylem araştırması için kullanılan matematiksel yöntemler, doğrusal programlama, oyun teorisi; ulaştırma modeli, kuyruk teorisi; modellerin ekonomik ve işletmecilik problemlerine uygulanması ve karşılaşılan sorunlar. BUS 212- ÖRGÜTLERDE DAVRANIŞ Öncelikle bireyin özelliklerini, davranışlarını ve örgütlerde oynadığı rolleri ele alan ders, grup oluşumlarını ve davranışlarını irdeler. Bunlardan yola çıkarak, biraylere ilişkin öğrenme ve özendirme kuramlarını, liderlik yaklaşımlarını, bireysel ve grupsal karar alma yöntemlerini, gücün kazanılması ve kullanılmasını, bireyler arası etkileşim ve çatışmayı tartışır. BUS 222- İSTATİSTİK II (Ön-Şartı: BUS 221) Bu dersi İstatistik I dersinin devamıdır. Bu derste F dağılımı, hipotez testleri uygulaması, tek-yönlü veya çift yönlü ANOVA testleri, iki değişkenli analizlerde korelasyon kullanılması, basit doğrusal regresyon, çoklu doğrusal regresyon analizi, hipotez testlerinin parametrik olmayan istatistiksel yöntemlerle analiz edilmesi, zaman serisi analizi gibi konular işlenmektedir. Ders ayrıca sürekli rastgele değişkenler, örneklem dağılımı ve merkez limit teorisi, güven aralığı/hipotezlerin test edilmesi/iki örneğe dayalı istatistiksel çıkarımlar, denek tasarımı ve varyans analizi, basit regresyon analizi, çoklu regresyon, model yapılması ve parametrik olmayan metodlar gibi konular ele alınmaktadır. BUS 301- MALİYET MUHASEBESİ (Ön-Şartı: BUS 216 / BUS 106) Maliyet muhasebesine ilişkin genel bilgiler, maliyet ve gider kavramları, maliyet akışı, maliyetlerin sınıflandırılması, direkt hammadde ve malzeme ve direkt işçilik maliyetlerinin oluşumu, genel üretim maliyetlerinin maliyet yerlerine paylaştırılması, yardımcı üretim ve hizmet maliyet yerlerinde toplanan maliyetlerin paylaştırılmasında kullanılan yöntemler, sipariş, safha ve standart maliyet sistemlerinin analizi, Tek Düzen Hesap Planı na göre, maliyet muhasebesine ilişkin muhasebe kayıtlarının düzenlenmesi dersin içeriğinde yer alır. BUS 303- ŞİRKET FİNANSMANI (Ön-Şartı: BUS 204) Bu dersin amacı öğrencilere bir şirketin finansal gereksinimleri açıklamak ve onların finansal kararlardaki temel prensipleri ve kavramları anlamalarını sağlamaktır. Ders

7 paranın zaman değeri ve net bugünkü değeri/ sermaye bütçeleme prensipleri/belirsizlik ve finansal kararlar/belirsizlik durumlarında sermaye bütçelemesi/şirket finansmanı ve sermaye yapısı/temettü politikası gibi konuları işlemektedir. BUS 305- ETİK Bu ders öğrencilere işletme uygulamalarındaki felsefik ve etik problemleri anlamalarını öğretmektedir. Bu dersin amacı işletmenin yapısını, işletme uygulamalarını ve insan faktörüyle olan ilişkisi, insan değeri üzerindeki etkisi gibi konuları öğretmektir. Bu ders öğrencinin işletme ve ekonomik sistemler için olan felsefik temelleri, varsayımları ve gerekçeleri, ve ahlak kuralları ile spesifik işletme uygulamaları arasındaki ilişki gibi konularda eleştirme yetisi kazanmasını sağlamaktadır. Bu ders ahlak kuralları/kültürel gerçeklik/etikte sübjektiflik/ etiksel egoistlik/varoluşçuluk gibi konuları içermektedir. BUS 307- ÜRETİM YÖNETİMİ Bu ders üretim ve şirket faaliyetleri yönetiminde kullanılan yöntemler ve bulunan problemleri işlemektedir. Derste yöneticilerin sık sık karşılaştığı üretim ve işletme faaliyetleriyle ilgili problemler ele alınacaktır. Ders işletme faaliyetleri yönetimini, strateji ve verimlilik, tahminleme, üretim tasarımı, safha seçimi ve tesis yerleşimi, kalite yönetimi, stok yönetimi ve planlama konularını içermektedir. BUS 309- PAZARLAMA YÖNETİMİ Bu ders Pazarlama Stratejileri dersinin devamıdır. Bu dersin amacı pazarlamanın ticari ve ticari olmayan çevredeki pazarlamanın önemini vurgulamaktır. Öğrenciler pazarlama çevresini, müşterileri ve rakipleri analiz edebilmek için ihtiyaç duyacakları bilgi ve yeteneklerini geliştirecek önemli pazarlama kavramlarını öğreneceklerdir. Ders pazar, tüketici davranışları, pazarlama araştırması, bölümleme ve konumlandırma gibi çeşitli konuları içermektedir. BUS 302- MALİYET YÖNETİMİ Maliyet muhasebesine ilişkin genel bilgiler, maliyet ve gider kavramları, maliyet akışı, maliyetlerin sınıflandırılması, direkt hammadde ve malzeme ve direkt işçilik maliyetlerinin oluşumu, genel üretim maliyetlerinin maliyet yerlerine paylaştırılması, yardımcı üretim ve hizmet maliyet yerlerinde toplanan maliyetlerin paylaştırılmasında kullanılan yöntemler, sipariş, safha ve standart maliyet sistemlerinin analizi, Tek Düzen Hesap Planı na göre, maliyet muhasebesine ilişkin muhasebe kayıtlarının düzenlenmesi dersin içeriğinde yer alır. BUS 304- YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ Bilgi teknolojisi ve bilgisayar tabanlı bilgi sistemleri modern organizasyonların dahili bir parçası olmuştur. Bu ders organizasyonlardaki çeşitli bilgi sistemleri ele almaktadır. Ders öğrencilerin organizasyonlarda nasıl bilgi sistemi kuracaklarını ve bu sistemlerden daha fazla faydalanmak için gereken bilgileri kazanmalarını sağlayacaktır. Ders daha çok işletmelerdeki bilgi sistemlerine odaklanmaktadır.

8 Derste donanım, yazılım, telekomünikasyon, ağ sistemleri ve güvenlik gibi konular ele alınacaktır. BUS 312- İŞLETME İLETİŞİMLERİ Gelecek çalışma hayatında, öğrenciler işin en büyük bölümünü bilgilendirme, etkileme ve ikna etme gibi aktiviteleri içeren iletişimin olduğunu anlayacaklardır. Öğrenciler ürün ve hizmet satabilmek ve kendi şirketi içinde de etkili bir şekilde iletişim kurabilmek zorundadırlar. Bu nedenle bu ders öğrencileri gelecekte satış ve pazarlama işlerinde lazım olacak bilgileri sağlamaktadır. Sunum yapma ve iletişim yetenekleri ders boyunca geliştirilecek ve öğrenciler üst düzeyde İngilizce olarak yazılı ve sözlü iletişim kurabilme yetisine sahip olacaklardır. Ayrıca ders öğrencilerin ilerdeki akademik çalışmaları için gereken akademik yazı yazabilme yetisine de sahip olacaklardır. BUS 356- İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İşletmelerde insan kaynaklarının işe alınması, değerlendirilmesi, geliştirilmesi, ödüllendirilmesi ve etkili kullanımı dersin kapsamı içinde yer alır. Bu işlemlerin yerine getirilmesi için, gerekli değerlendirilmesi ve ödüllendirme yöntemlerinin nasıl tasarlanacağı, ne gibi özellikler taşımaları gerektiği ayrıntılı biçimde ele alınır. BUS 358- BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Bu ders yönetim ve iktisat çalışmalarında bilimsel metotların nasıl kullanıldığını işlemektedir. Öğrenciler araştırıp ve uygulayarak bu metotları öğreneceklerdir. Ders bilimsel araştırma, araştırma süreci, deney tasarımı, değişkenlerin ölçümü, ölçekleme, güvenirlilik, veri toplama yöntemleri, örnekleme, veri analizi ve yorumlaması gibi konuları içermektedir. BUS 405- ULUSLARARASI YÖNETİM Bu ders uluslararası işletme ve ticaretle ilgili kapsamlı bilgi sunmaktadır. Öğrenciler uluslararası işletme ve ticaretle ilgili temel terminoloji, önemli kavramlar ve diğer ilgili konuları öğreneceklerdir. Ders küreselleşme, politik iktisattaki ulusal farklılıklar, kültürel farklılıklar, uluslararası ticarette politik iktisat, doğrudan yabancı yatırımlar, bölgesel iktisadi entegrasyonlar, uluslararası işletmecilik stratejileri, yabancı piyasalara girme, ihracat, ithalat ve karşılıklı ticaret, küresel üretim, dış kaynak kullanma ve lojistik, küresel insan kaynakları yönetimi gibi konuları içermektedir. BUS 401- UYGULAMA I Bu dersin amacı öğrencilerin üniversitede öğrendikleri teorik bilgileri iş piyasasında uygulayabilmelerini sağlamaktadır. Öğrenciler gruplar halinde ortak bir projede çalışacaklardır. Staj sürecinde öğrenciler görevli danışmanlarıyla toplantılar düzenleyecek, gerektiğinde iş piyasasından uzman kişilerde bu toplantılara dahil edilecektir.

9 BUS 406- STRATEJİK YÖNETİM Strateji, politika, uzun vadeli planlama, taktik, yöntem, stratejik yönetim, operasyonel yönetim ve program yönetimi, stratejik yönetimin süreç ve safhaları stratejik analiz, amaç ve hedeflerin tanımlanması, stratejik alternatiflerin analizi. Belli başlı stratejiler, stratejilerin uygulanması ve başarı şartları, işletme politikalarının tespiti ve örgüt yapısını düzenlemesi ile vizyoner liderliğin özellikleri, stratejik yönetim, küçük işletmelerde stratejik yönetim, hizmet işletmelerinde ve kar amacı gütmeye örgütlerde yönetim gibi stratejik yönetimin diğer konuları. BUS 402- UYGULAMA II Bu dersin amacı öğrencilerin üniversitede öğrendikleri teorik bilgileri iş piyasasında uygulayabilmelerini sağlamaktadır. Öğrenciler gruplar halinde ortak bir projede çalışacaklardır. Staj sürecinde öğrenciler görevli danışmanlarıyla toplantılar düzenleyecek, gerektiğinde iş piyasasından uzman kişilerde bu toplantılara dahil edilecektir. SEÇİMLİ DERSLER BUS 461- DENETİM Dersin amacı, öğrencilerin denetim sürecinde yer alan teorik ve yasal alt yapıyla ilgili bilgileri, denetim uygulamasında yer alan tartışmalı konuları ve işletmecilikte etik kuralları öğrenmelerini sağlamaktır. Ders denetimlerin sınıflandırılması/ denetçi: nitelikleri, yeterlilikleri, atanmaları ve hakları/ denetim planlaması: hazırlama ve prosedür/ dahili kontrol, dahili takip ve dahili denetim/ rutin takipler, evrak kontrolü ve önemliliği/ nakit işlemlerinin evrak kontrolü/ varlık ve kaynakların doğrulama ve değerlemeleri/ amortisman/ yedek akçe ve ihtiyat karşılıkları/ sınırlı sorumlu şirketlerin denetimi gibi konuları içermektedir. BUS 462- ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA Bu dersin amacı Uluslararası Finansal Raporlama Standartları nın öğrencilere ayrıntılı olarak açıklanmasıdır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları na uygun finansal raporların hazırlanması / Varlık, Borç ve Özsermaye nin, Kâr ve Nakit Akış bilgilerinin UFRS na uygun olarak hesaplanması (değerleme) / Finansal raporların UFRS uygun şekilde açık ve anlaşılır şekilde sunumu. (finansal tablolarda sunulacak asgari bilgiler) /UFRS kuralları ile Türkiye de uygulanmakta olan finansal raporlama kurallarının karşılaştırılması. BUS 463- PAZARLAMA ARAŞTIRMASI Bu ders pazarlama araştırmacılarının pazar araştırmalarında veri toplamak ve analiz etmek için geliştirdikleri yöntemleri incelemektedir. Bu derste pazarlama araştırması tanımı, önemi ve uygulama alanları, pazarlamanın organizasyondaki yeri, araştırma sürecinin tanımlanması, problemin ortaya konması, veri kaynaklarının belirlenmesi, pazarlama araştırmalarında örnekleme, örnekleme yöntemleri ve hataları, veri

10 toplama yöntemleri, ölçekleme yöntemleri, verilerin derlenmesi, döküme, analizi ve yorumu, tek değişkenli ve çok değişkenli analizler, araştırma raporunun hazırlanması ve pazarlama araştırmasının türleri gibi konular yer almaktadır. Ders, aynı zamanda öğrencileri pazarlama araştırmaları ve pazarlamada karar-verme arasındaki etkileşimi deneyimlemeye teşvik etmektedir. BUS 464- ULUSLARARASI FİNANS Uluslararası finansal piyasalar ve kurumlar; uluslararası para ve finans kuramlarının temel kavramları; IMF, Dünya Bankası ve OECD gibi uluslararası kuruluşlar; Basel standartları ve kredi değerleme sistemleri; Türk Bankacılığının uluslararası bankacılık sistemi karşısında rol ve işlemleri; uluslararası finansta karar verme süreçleri: Türk bankalarının kullandığı uluslararası kredi çeşitleri. BUS 465- YATIRIM ANALİZİ Yatırım ve proje kavramı, yatırım kararını etkileyen faktörler, yatırım projesini hazırlama sürecinde ekonomik, teknik ve finansal analiz, sabit sermaye yatırım tutarının ve işletme sermayesi ihtiyacının belirlenmesi; yatırım projesinin finansal açıdan firma ve milli ekonomi açısından değerlendirilmesinde yöntemler, proje değerlendirme risk analizi, enflasyonist ortamda proje değerlendirme, örnek fizibilite hazırlanması uygulamaları. BUS 466- GİRİŞİMCİLİK Bu dersin amacı liderlik, liderlik teorileri ve girişimcilik ile ilgili temel kavramların yanı sıra başarılı biçimde yeni bir işletme kurmak ya da yeni bir teşebbüsü başlatmak için tüm gereken faaliyetler hakkında öğrencilere beceri kazandırmaktır. BUS 467- TÜKETİCİ DAVRANIŞI Bu derste tüketici kavramı ve özellikleri, tüketici ilişkilerini geliştirme ve yönetme, tüketici ilişkilerinin yeni boyutları, satış ve pazarlamada toplam kalite yönetimi, tüketici için değer yaratma; tüketicilerle iletişim: iletişim modeli ve öğeleri, tüketicilerle iletişim biçimleri; tüketici hizmeti: tüketici hizmet kalitesi ve sistemi; tüketiciyi kazanma ve tutma; tüketici ilişkilerinin ölçülmesi: fokus grup görüşmeleri, danışma panelleri, kritik olay tekniği, tüketici ilişkileri anketi, kıyaslama; örgütsel kültür ve değişim: tüketici odaklı kültürün yaratılması, kültür değişimindeki engeller, tüketici odaklı değişim yönetimi, tüketici analiz bağlamında yer alan temel teknik analiz teknikleri ile tüketici ilişkilerinin işletme amaçları doğrultusunda yürütülebilmesi amacıyla gerekli strateji ve programların geliştirilmesi ve uygulanmasına yönelik bilgiler dersin içeriğini oluşturmaktadır. BUS 468- FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ Muhasebe verilerinden hareketle oluşturulan finansal tabloların analizi ve bu analizlerden elde edilecek bilgilerin yönetsel kararlar alınırken nasıl kullanılabileceği yatırımcılar ve kredi verenler açısından incelenir. Finansal oran analizi ve karşılaştırmalı tablo analizi gibi çeşitli analiz tekniklerinin kuramsal ve uygulamaya dönük özellikleri üzerinde durulur. Ayrıca derste Türkiye deki finansal raporlama

11 sistemi ile diğer ülkelerde yer alan raporlama sistemleri arasında karşılaştırılacak ve analiz edilecektir. BUS 469- PROMOSYON YÖNETİMİ Bu ders pazarlama enstrümanları ve satış promosyonlarını dikkate alarak müşterilere sunulan promosyonları çalışmaktadır. Yöneticilerin karar verirken ihtiyaç duyacakları teoriler ve analitik bilgiler derste işlenecektir. Ders daha çok yönetimsel odaklı olarak, pazarlama ve satış promosyonlarını işlemektedir. BUS 470- KURUMSAL YÖNETİM Ders kurumsal yönetim, kurumsal yönetim kavramları ve teorileri, düzenleyici yapının rolleri, kurumsal yönetim modelleri, yönetim kurulu, sosyal ve çevresel sorunlar, kurumsal yönetimde etik konular, kurumsal yönetimin uygulanmasında olabilecek sorunlar gibi konuları işlemektedir. BUS 471- KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ Bu ders küçük işletme kurma ve yönetimi ile ilgili güncel teori ve uygulamaları işlemektedir. Ders küçük işletmelerdeki önemli sorunları kapsamlı olarak ele almakta, öğrencilere iş piyasasından gerçek örnekler vererek, işletme yönetim kavramlarını nasıl uygulayabileceklerini öğretmekte ve internette küçük işletme sorunlarını tespit edebilmek için gereken materyalleri sağlamaktadır. BUS 472- PAZARLAMA STRATEJİLERİ Pazarlama stratejilerinin oluşturulması ve uygulanması dersin ana konusunu oluşturur. Pazarda oluşan olanakların ve sınırlılıkların değerlendirilmesi, pazarlama amaçlarının oluşturulması, pazarlama stratejisi ile planlarının hazırlanması ve uygulanmasını içerir. BUS 473- LABOR LAW Borç, borç ilişkisi ve sorumluluk kavramları, sözleşme ve bazı önemli sözleşme türleri, ticari işletme, tacir ve tacirin yükümlülükleri, kıymetli evrak kavramı, kıymetli evrakın genel nitelikleri, türleri ve devri, iş hukukunun önemli kavramları. BUS 474- ENDUSTRİYEL KALİTE KONTROL İstatistiksel yöntemlerin endüstriyel kalite kontrolde kullanımını işlemektedir. Ders öğrencilere işletmede ihtiyaç duyulan istatistiksel araçları sağlayarak verileri Microsoft Excel programını kullanarak analiz edebilmelerini sağlamaktadır. Bu derste teoriden çok uygulamalı çalışmalar önem arz etmektedir. Ders olasılık/istatiksel çıkarımlar/ kontrol grafiklerine giriş/ süreç güvenirliği ve kapasitesi/ süreç ve ölçme sistem kapasite analizleri/ onama örneklemesi/ kalite güvence yöntemleri gibi konuları içermektedir.

12 BUS 475- TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Bu ders tedarik zinciri yönetiminde kullanılan kavram ve stratejileri işlemektedir. Temel hedef öğrencilerin tedarik zinciri yönetimi sürecinde gerçekleşen operasyonel, taktiksel ve stratejik olayları ve çeşitli tedarik zinciri yönetim teşebbüslerindeki entegrasyonu anlamalarını sağlamaktır. Derste tedarik zinciri stratejisi, e-tedarik, tedarik zinciri risk yönetimi, tedarik zinciri koordinasyonu ve entegrasyonu, bilgi paylaşımının önemi, küresel tedarik zinciri yönetimi, müşteri değeri, dinamik fiyatlama, koordine edilmiş ürün dizayn zinciri ve tedarik zinciri performans ölçütleri gibi konular yer almaktadır. BUS 476- YENİLİKÇİLİK/DEĞİŞİM YÖNETİMİ Yeni iş imkânları yaratmak, yeni piyasaya ayak uydurmak ve organizasyonel etkililiği artırmak için verimliliğin artırılması ve yenilenmenin sağlanması gerekmektedir. Yeni keşifler ve teknolojiler, rekabet ve küreselleşme, girişimcileri ve şirketleri yenilenmeye ve bu hususta hızlı davranmaya zorlamaktadır. Ders yeni kurulan ve var olan firmaların yenilenmeyi gerçekleştirme ve yönetiminde kullanılan teorik ve pratik bilgileri incelemektedir. Ders başarılı sistemleri, stratejileri, finanslama tekniklerini, işletme modellerini, riskleri ve yenilikçi ürün ve hizmetlerin tanıtımında karşılaşılan engeller, liderlik, strateji, bilgi teknolojisi, bilgi yönetimi, sürecin geliştirilmesi, performans yönetim ve değişim yönetimi gibi konuları içermektedir. BUS 477- E-TİCARET Bu derste, dijital dünya, internet tarihçesi, web işletme modelleri, elektronik ortamda ürün geliştirme, e-fiyatlandırma, e-ticarette pazarlama, elektronik veri iletimi, e- ticaret iş modelleri, gizlilik ve güvenlik, hukuki problemler ve elektronik ticaretin geleceği ve e-ticaret stratejileri yer alacaktır. Bu derste ayrıca, pazarlama yönetiminin ilkeleri; temel pazarlama yaklaşımları; pazarlama yönetiminin öğelerinin değerlendirilmesi; ana pazarlama kavramlarını ve tekniklerini özümseme, sentezleme ve uygulama olanağı; pazarlamanın toplumsal ve yönetsel işlevleri; pazarlama yaklaşımları ve farklı organizasyonlardaki işleyişi; müşteri-pazarlama karşılaşmaları; karar verme süreçleri; markalama, bölümlendirmenin rolü, hedefleme, konumlandırma ve pazarlama karması ve ögelerinin ele alınması gibi konular yer almaktadır. BUS 478- PROJE YÖNETİMİ Bu ders teknoloji proje yöneticilerinin rolleri, sorumlulukları ve yönetim metotlarını işlemektedir. Bu ders öğrencilerde yönetim teknikleriyle ilgili ön-bilgiye sahip olmadıklarını varsayarak, yazılım projelerinde nasıl yönetim yaklaşımları ve tarzları geliştirebileceklerini öğretmektedir. Ders öğrencilerin temel analiz tekniklerini bildiklerini varsaymaktadır.

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I ve II DERSİNİN AMACI VE HEDEFİ

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I ve II DERSİNİN AMACI VE HEDEFİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I ve II DERSİNİN AMACI VE HEDEFİ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersi; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun değişik 5. Maddesinin (i) bendine göre Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri

Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Ders No : 0690220054 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Ders No : 0690130059 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Ders No : 069030020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS TİCARET HUKUKU Yrd. Doç. Dr. Orhan Aldanmaz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat TİCARET HUKUKU 0102401 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ

2 İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME TÜRLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 İŞLETMECİLİK 13 1.1. İnsan İhtiyaçları 14 1.1.1. Ekonomik Mal ve Hizmetler 16 1.1.2. Talep ve Arz 17 1.1.3. Tüketim ve Tüketici 18 1.1.4. Üretim ve Üretim Faktörleri 18 1.2.

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6

İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri. Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Araştırma Yöntemleri ISL727 1 3 + 0 6 İşletme Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Araştırma Yöntemleri ISL727 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve hipotezni oluşturma,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345034200000533 Değer Temelli, Satış ve Finans Kavramları, ve Finans Kavramları arasındaki İlişkiler, Politikalarının Firmaların Finansal Yapıları Üzerine

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. Yarıyıl II. Yarıyıl Seçmeli (4 ders) 32 AKTS ULTF 570 Seminer 4 AKTS III. Yarıyıl ULTF 560 Bitirme Projesi 14 AKTS Seçmeli

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS

Türk Anayasa Hukukunun Bilgi Kaynakları. Osmanlı Anayasal Gelişmeleri DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat ANAYASA HUKUKU 0102213 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL (GÜZ)

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL (GÜZ) BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi Örgün 1. YARIYIL (GÜZ) 14İŞY103 Genel Muhasebe (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu Öğretim Planı 1. Yarıyıl AIT181 TBT181 Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 2 0 0 2 2 Zorunlu 1 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2 2 YDL183

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Mikroekonomik Analiz I IKT751 1 3 + 0 8 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih,

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TİCARET HUKUKU Ders No : 0020050026 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞLETME ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞLETME ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ İleri Düzeyde Araştırma Yöntemleri I ISL801 1 3 + 0 6 Araştırma süreci (problem belirleme, araştrıma konusu ve hipotezni

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Ön Koşul Dersleri. Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Ön Koşul Dersleri. Dersin Seviyesi. Dersin Koordinatörü DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 0102407 4 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2

Zorunlu Türkçe 2+1 3 5 - SEÇİMLİK 2 Seçmeli - - 2 2 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İKTİSADA GİRİŞ I Ders No : 0020050004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 233 PAZARLAMA İLKELERİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ 1. YIL GÜZ DÖNEMİ İleri Makroiktisat I IKT801 1 3 + 0 6 Makro iktisadın mikro temelleri, emek, mal ve sermaye piyasaları, modern AS-AD eğrileri. İleri

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL 0410030001 Ekonomiye Giriş I (3+0) 3 AKTS 4 Mikro Ekonomik Prensipler Ve Politikalar,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 236 GİRİŞİMCİLİK VE KÜÇÜK İŞLETME YÖNETİMİ BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı Eğitim-Öğretim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ 0102313 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 137 GENEL İŞLETME Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler 25.01.2016 Pazartesi 09:00 Betimsel İstatistik (202) D20- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz A2-A4 İstatistik I D13-D14 Güncel Sosyal Politikaları Gelişmeleri A1 Yöneylem Araştırması I (140) A7- A8 Envanter

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 237 FİNANSAL YÖNETİM Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Dersin Kodu Dersin Adı Desin Kodu Dersin Adı I.Yarıyıl T P K AKTS II.Yarıyıl T P K AKTS Türk Dili I 2 0 2 2 Türk Dili II 2 0 2 2 A.İ.İ.T.

Detaylı

TC DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İKTSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

TC DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İKTSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ TC DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İKTSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİNCİ SINIF BİRİNCİ YARIYIL TÜRKÇE I EKONOMETRİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Bu dersin amacı; öğrencilere, anlama ve ifade etmeyle ilgili temel

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara UFUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara PROGRAM AMAÇLARI 1. İşletmecilik alanı ile ilgili temel bir bakış açısı kazanılması. 2. İşletme biliminin temel

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr.

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr. İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Onur KÖPRÜLÜ Giriş... 1 1.1. Güdü, İhtiyaçlar ve Maslow un İhtiyaçlar

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PROGRAM KODU:58101 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DİY101 GENEL MUHASEBE 1.Yarıyıl 3 1 4 4 Temel Kavramlar ve Muhasebe Sistemi,

Detaylı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı 1. YARIYIL 18101 Genel İşletme Z Girer 3+0 3,0 5 18103 Genel Muhasebe Z Girer 3+0 3,0 5 18105 Genel

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI (İ.Ö.) DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL 101- TÜRK DİLİ I Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri, Türk

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat İŞ HUKUKU 0102807 8 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu Yrd.

Detaylı

KPSS LİSANS DA UYGULANAN TESTLERİN KAPSAMLARI

KPSS LİSANS DA UYGULANAN TESTLERİN KAPSAMLARI 2012 - LİSANS DA UYGULANAN TESTLERİN KAPSAMLARI Genel Yetenek 1) Türkçe %50 2) Matematik %50 a) Sözcük bilgisi %5 a) Sayılarla işlem yapma %10 b) Dil bilgisi %10 b) Matematiksel ilişkilerden yararlanma

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 Türk Dili 1 (2+0) Dil, Diller

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Ders No : 005002004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Birinci ve İkinci Yarıyıl Dersin

MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Birinci ve İkinci Yarıyıl Dersin MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Birinci ve İkinci Yarıyıl Dersin Dersin adı T U K Kodu Mühendislikte Yönetim ve Organizasyon 3 0 3 Mühendislik Uygulamalarında Finansal Yönetim 3 0 3 Yönetimde

Detaylı

2) İdari teşkilatları tanır. 3) İdari usul kavramını ve ilkelerini yorumlar. 4) İdarenin işlemlerini karşılaştırır. 5) İdarenin sözleşmelerini kavrar.

2) İdari teşkilatları tanır. 3) İdari usul kavramını ve ilkelerini yorumlar. 4) İdarenin işlemlerini karşılaştırır. 5) İdarenin sözleşmelerini kavrar. DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat İDARE HUKUKU 0102819 8 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Seçmeli

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 138 TİCARET HUKUKU Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İÖ) İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı, toplam otuz krediden az olmamak kaydıyla

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ I. YARIYIL I. YIL 0 4 0 2 1 0 1 MATEMATİK I Z 4 0 4 5 0 4 0 2 1 0 3 İKTİSADA GİRİŞ I Z 3 0 3 4 0 4 0 2 1 0 5 İŞLETME YÖNETİMİNE GİRİŞ Z 3 0 3 4 0 4 0 2 1 1 3 INTRODUCTION TO BUSINESS (Z) 3 0 3 4 0 4 0

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 0102105 1 3+0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 0102105 1 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 0102105 1 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İşletme Anabilim Dalı- Doktora Programı Ders İçerikleri

İşletme Anabilim Dalı- Doktora Programı Ders İçerikleri İşletme Anabilim Dalı- Doktora Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı İleri Düzeyde Araştırma Yöntemleri I ISL801 1 3 + 0 6 Araştırma süreci (problem belirleme, araştırma konusu ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YABANCI DİL III Ders No : 0020050023 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT

Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT Dersi Alan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Y.Y D.Kodu Eşlenik Ders Eş.Kod 1 IKT 1001 İKTİSADA GİRİŞ I Ekonometri 1 IKT 1001 İKTİSADA

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 235 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi amaçlanmaktadır. Dersin Adı: Araştırma Teknikleri Dersin Kodu: MLY210 Kredi/AKTS: 2 Kredi/4AKTS Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II (HIST 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II HIST 102 Her İkisi

Detaylı