İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR"

Transkript

1 İNŞAAT İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN ÖZEL UYGULAMALAR Nurettin Demir, Bülent Çakar, Banu Tuna, GAMA-NUROL Adi Ortaklığı, Türkiye

2 1.0 AMAÇ VE KAPSAM İş güvenliği yönetiminin temel hedefi: Ölüm ve daimi iş göremezliğin önlenmesi, İş günü kaybı ile sonuçlanacak kazaların ve diğer tüm kazaların azaltılmasıdır. Önlem P ALARP Özel uygulamalar uygulanıyor Mevzuat ve standartlar uygulanıyor Mevzuat min. Uygulanıyor Genel kurallar Önlem yok Risk Risk Önlem İlişkisi

3 1.0 AMAÇ VE KAPSAM Bu sunumda Büyük Ölçekli bir Raylı Ulaşım Projesi İnşaatı çalışmalarında tecrübe edilme fırsatı bulunmuş "Özel Uygulamalar ın paylasılması amaçlanmaktadır.

4 2.0 ÖZEL UYGULAMALAR 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için işlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

5 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

6 2.1 İşe Özel İş Güvenliği Planları Risk değerlendirmesini de kapsayan İş İzin sistemi kapsamında hazırlanan özel planlardır. Bu planlara aşağıdaki işler örnek olarak verilebilir: Arkeolojik Kazı İşleri Fore Kazık İşleri TBM Demontajı ve Nakli İşleri Öngermeli Ankraj İşi Jet Grout İşleri Yalıtım İşleri Betonarme Destek Sistemi Kesilmesi İşi NATM, TBM Tünel Açılması İşleri İstinat Duvar İnşaatı İşi Ray İşleri Kazı ve Dolgu İşleri

7 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik ve yeterlilik eğitimleri, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

8 2.2 Kritik Aktiviteler için İşlem İzni Kritik aktivite için aktiviteye özel işlem izin örnekleri İşlem Yıkım/kırım işleri Ağaç kesme Toprak işleri Dar alanda işler İş makineleri Hareketli aletlerle yapılan işler Elektrik hatları üzerinde çalışma Yüksek voltajlı hatlar altında çalışma İşlem Yük kaldırma Basınçlı kaplar Trafik İskele kurulması Yüksekte çalışma Eğimli çatılarda çalışma Tüneller ve şaftlar Isıl işlem

9 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

10 2.3 Değişimin Yönetilmesi İş Planlarının çalışılması, değişikliklerin öngörülmesi, Risklerin çalışılması, önlemlerin planlanarak değişimden önce uygulanması, Sahadaki ekiplerin iletişim ve koordinasyonu sağlanmalıdır.

11 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

12 2.4 Sapma ve Uygunsuzlukların Takibi Sapma ve uygunsuzluk için veri tabanı oluşturulması, kaza olmadan müdahale edilmesi çalışmasıdır.

13 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

14 2.5 İş Güvenliği Uzmanlarının Çapraz Denetimi Uzmanların kendi sahaları dışında denetim yapmasıdır. Çapraz denetimlerle performansın yükseldiği gözlenmiştir.

15 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

16 2.6 Uzmanlarla Yapılan Acil Durum Tatbikatları ve Yönetimi Kamu Kurumlarıyla İtfaiye ile Yangın, Tünelde Gaz Sızıntısı, Polis Teşkilatı ile Sabotaj, Acil Ambulans ile Yaralanma, Özel Kurumlarla AKUT ile Deprem, Enerjisiz durumda ipli kaldırma-kurtarma sistemleri, Acil Durum Yöneticisi Eğitimi ve Tatbikatları gerçekleştirilmiştir.

17 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

18 2.7 Drama Yolu ile Edinilen Dersler Metodu* Ramak-kala ve kazalar yani iş güvenliği olayları sonrasında; Çalışanların katılımı ile olay yerinde yapılan, Nedenleri ve alınacak önlemleri çalışanların bulduğu uygulamadır. * (detaylı bilgi için diğer sunumu takip ediniz)

19 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

20 2.8 Tool-box Drama Uygulaması Tool-box konuşmaları Çalışmanın yapılacağı bölgede, Çalışanın aktif katılımı ile, İşe özel, Günlük, Riskleri ve önlemleri çalışanların bulduğu, 5-15 dk lık bilinçlendirme konuşmalarıdır.

21 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

22 2.9 Özel Teknik Eğitimler Farklı Ekipler için aşağıda örneği verilen konularda eğitimler verilmiştir. Kalıp İşleri, Demir İşleri, İskele İşleri, TBM Bakım, İşaretçi-Sapancı, Yalıtım İşleri Elektrik İşleri

23 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

24 2.10 Çalışanların Katılımı için Ödüllendirme Bireysel ve grup halinde Öneri geliştirme, Örnek olma, Kazasız dönem olarak koyulmuş bir iş hedefine ulaşılması durumunda ödül verilmektedir.

25 2.1 İşe özel iş güvenliği planları, 2.2 Kritik aktiviteler için İşlem izni, 2.3 Değişimin yönetilmesi, 2.4 Sapma ve uygunsuzlukların takibi, 2.5 İş güvenliği uzmanlarının çapraz denetimi, 2.6 Uzmanlarla birlikte yapılan acil durum tatbikatları ve yönetimi, 2.7 En üst seviye farkındalık için drama yolu ile edinilen dersler metodu, 2.8 Tool-box drama uygulaması, 2.9 Özel teknik eğitimler, 2.10 Çalışanların katılımı için ödüllendirme, 2.11 Elektrikli ekipmanların renk kodu ve ekipmanların periyodik kontrolü.

26 2.11 Elektrikli Ekipmanların Renk Kodu ve Ekipmanların Periyodik Kontrolü Sahada bulunan elektrik sorumlusu haricinde, dış otoritenin yapmış olduğu kontrol sonucu, uygun olan ve olmayan ekipmanın kodlanması, topraklama ölçümlerinin yapılması sağlanmıştır.

27 3.0 SONUÇ Raylı Ulaşım Projesi İnşaatı çalışmalarında, iş güvenliği performansının gelişimi için "Özel Uygulamalar"ın faydaları henüz deneyimlenip fayda sağlanmış olup gelecekte yapılacak ayrıntılı çalışmalarla geliştirilme fırsatı bulunacaktır.

28 Katılımınız için Teşekkürler

ÇALIŞANLARIN KATILIMI İLE EDİNİLEN DERSLER ÇALIŞMASI

ÇALIŞANLARIN KATILIMI İLE EDİNİLEN DERSLER ÇALIŞMASI ÇALIŞANLARIN KATILIMI İLE EDİNİLEN DERSLER ÇALIŞMASI Nurettin Demir, ndemir@gamanurol.com Bülent Çakar, bcakar@gamanurol.com Banu Tuna, btuna@gamanurol.com GAMA-NUROL Adi Ortaklığı, Türkiye 1.0 Genel Değerlendirme

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ. Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı RİSK DEĞERLENDİRMESİ Necati İLHAN Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı YASAL DAYANAK İşyerinde Çalışanların Sağlık ve Güvenliklerini İyileştirmeye Yönelik Tedbirler Alınmasına İlişkin 12.06.1989

Detaylı

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Bahri SOYYİĞİT Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Nisan 2014 İçerik Gönüllü katılım Yerel gönüllü yapılanmalar Mahalle Afet Gönüllüleri

Detaylı

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ACİL EYLEM PROSEDÜRÜ REVİZYON REVİZYON NO AÇIKLAMA TARİH 0 YENİ YAYIN 27.12.2013 FİRMA GENEL BİLGİ Konum: Bölge: Üretim kapasitesi: Personel: Erkek Kadın Toplam ACİL DURUM EYLEM

Detaylı

Tiyatro Sahnelerinde Tehlikeler ve Alınacak. Önlemler

Tiyatro Sahnelerinde Tehlikeler ve Alınacak. Önlemler Tiyatro Sahnelerinde Tehlikeler ve Alınacak Önlemler Fecir Kübra Bölükbaşı B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İBB Tiyatro Sahnesi Sahne içi Döner Sahne Orkestra Çukuru Sahne arkası Kulis Yük Asansörleri Depo

Detaylı

İNŞAATLARDA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ERAL YÜKSEL İGU - ÜSKÜDAR ÜNIV. TEZLI Y. LISANS ÖĞRENCISI

İNŞAATLARDA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ERAL YÜKSEL İGU - ÜSKÜDAR ÜNIV. TEZLI Y. LISANS ÖĞRENCISI İNŞAATLARDA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ERAL YÜKSEL İGU - ÜSKÜDAR ÜNIV. TEZLI Y. LISANS ÖĞRENCISI Rönesans Maltepe Hayat Projesi İş Güvenliği İyi Uygulama Örnekleri Rönesans Maltepe Hayat Projesi Maltepe Cevizlik

Detaylı

SERCAN BELGELENDİRME SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi :

SERCAN BELGELENDİRME SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi : ücreti TL Mülakat Zorunlu 1-(11UY0011 AHŞAP KALIPÇI -SEVİYE 3)(Rev.No:02) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun 11UY0011-3/A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Birim 2-(12UY0055

Detaylı

İnşaatlarda Yüksekte Güvenli Çalışma Yönetimi. Yasin YILDIZ

İnşaatlarda Yüksekte Güvenli Çalışma Yönetimi. Yasin YILDIZ İnşaatlarda Yüksekte Güvenli Çalışma Yönetimi Yasin YILDIZ Metropol İstanbul Projesi İş Güvenliği Müdürü Makina Mühendisi / B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı / Yüksekte Güvenli Çalışma Süpervizörü İnşaatlarda

Detaylı

sizi ve işinizi önemsiyoruz.

sizi ve işinizi önemsiyoruz. sizi ve işinizi önemsiyoruz. DOĞA İş Güvenliği Kimdir? İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü nün oluşması, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve olumsuz etkilerinin azaltılması, çalışma

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Yönetimin Mesajı Sektörümüzde projeler geliştirmeyi ve yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. Sektörde güncel projeler geliştirirken bir yandan da sahip olduğumuz değerlerimizden ödün

Detaylı

AHMET GÖKTAŞ Çevre ve Şehircilik Uzmanı- Kimya Y. Müh. Kimyasallar Yönetimi Dairesi Bşk.

AHMET GÖKTAŞ Çevre ve Şehircilik Uzmanı- Kimya Y. Müh. Kimyasallar Yönetimi Dairesi Bşk. T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜK K ENDÜSTR STRİYEL KAZALARDA GÜVENLİK K PERFORMANS GÖSTERGELERG STERGELERİ AHMET GÖKTAŞ Çevre ve Şehircilik Uzmanı- Kimya Y. Müh.

Detaylı

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ UY00-/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye ) :550 TL UY00-/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun

Detaylı

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3)

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) UY00-/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye ) UY00-/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun UY00-/A Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi 0,00,00 Yeterlilik Toplam Sınav : 660 UY00-/00

Detaylı

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir.

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ Eğitimin Amacı Çalışma ortamı gözetiminin tanımı ve kapsamı, İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi;

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi; işyerlerinde çalışanların maruz kalabilecekleri endüstriyel kirlenmelerin (Ör: gürültü, kimyasal gazlar, tozlar vb.) iş sağlığı ve güvenliği mevzuatları

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

Mühendİslİk Ölçmelerİ. JDF 429 Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ

Mühendİslİk Ölçmelerİ. JDF 429 Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ Mühendİslİk Ölçmelerİ JDF 429 Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar GÖRMÜŞ 1 Nolu Ünite 2 Nolu Ünite 1 Nolu Ariyet 2 Nolu Ariyet Menfez ve Kuşaklama Kanalları Planı Kuru Dere Dolgu Alanı Dolgu Alanı Kuru Dere Orman

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni Yasal Süreç İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği: RG 09.12.2003/25311

Detaylı

TAV ENTEGRE İŞ MODELİNE İSG ve ÇEVRE KONULARINDA KARİKATÜRİSK YAKLAŞIMLAR

TAV ENTEGRE İŞ MODELİNE İSG ve ÇEVRE KONULARINDA KARİKATÜRİSK YAKLAŞIMLAR TAV ENTEGRE İŞ MODELİNE İSG ve ÇEVRE KONULARINDA KARİKATÜRİSK YAKLAŞIMLAR İBB ULUSLARARASI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KONGRESİ Emrah GÜRER İSG ve Çevre Müdürü / TAV TAV GRUBU 1 2 3 4 5 6 7 Kurum Kültürü Geliştirme

Detaylı

ACİL DURUM PLANLARININ HAZIRLANMASI GEREKEN HALLER

ACİL DURUM PLANLARININ HAZIRLANMASI GEREKEN HALLER ACİL DURUM PLANLARI ACİL DURUM PLANI Bir kuruluştaki olası kazaları sonuçları ile birlikte belirleyen, kaza oluşumunda işyerinde ve civarında yapılacak işlemleri ayrıntılı olarak tespit eden resmi nitelikteki

Detaylı

ACİL DURUM PLANI SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL YARDIM HATTI: 112

ACİL DURUM PLANI SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL YARDIM HATTI: 112 YANGIN İLK YARDIM-ACİL TIBBİ YARDIM ACİL DURUM PLANI İlkyardım/Acil tıbbi yardım ihtiyacı olanı / gören kişi vekili Paniğe kapılmaz,durumu işverene/çalışanlara haber verir. İşyeri dışındaki ilk yardım

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 1-GİRİŞ Bu raporun amacı; Kadıköy Ön Arıtma Tesisinin bulunduğu alanda yapılacak olan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesis hakkında Teknik bilgilendirme yapılmasıdır. 2-KADIKÖY ÖN ARITMA TESİSİ %100 dış kaynaklı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ ZORUNLU DERSLER İş Sağlığı Epidemiyolojisi ISG701 1 3 + 0 6 İş sağlığı ve epidemiyoloji kavramlarının

Detaylı

SANAYİ KURULUŞLARINDA YANGIN EĞİTİMİ

SANAYİ KURULUŞLARINDA YANGIN EĞİTİMİ SANAYİ KURULUŞLARINDA YANGIN EĞİTİMİ. EĞİTİM Sanayi Kuruluşlarında Yangın Eğitimi Profesyonel İtfaiyeci Eğitimi Sanayi Kuruluşlarında Yangın Eğitimi 1.Tüm Personelin eğitimi (Genel Eğitim) 2.Yangın İlk

Detaylı

İZLEME VE ÖLÇME PLANI

İZLEME VE ÖLÇME PLANI İZLEME VE ÖLÇME PLANI KONTROL / ÖLÇÜM / RAPOR / İZLEME İSG Faaliyet Planı YASAL YÜKÜMLÜLÜK MADDELERİ SORUMLU PERİYODU Madde: 15 Gerçekleşen Kontrol Tarihi Gelecek Kontrol Tarihi AÇIKLAMA Gerekli görüldüğünde

Detaylı

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz?

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz? ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak siz değerli danışanlarımızın İş güvenliği Uzmanı,

Detaylı

ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ HAKAN KARAGÖZ

ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ HAKAN KARAGÖZ Tanım: Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü; hava, su, toprak, doğal kaynaklar, bitki topluluğu, hayvan topluluğu ile insanları da ihtiva eden ortam ve bunun arasındaki ilişkiye "çevre" denilmektedir.

Detaylı

İşyeri Risk Değerlendirmesi için Prosedürler ve Araçlar

İşyeri Risk Değerlendirmesi için Prosedürler ve Araçlar Risk Değerlendirmesi ve İSG-YS konulu İSGİP Semineri 1 9 Temmuz 2010, Ankara İşyeri Risk Değerlendirmesi için Prosedürler ve Araçlar Heikki Laitinen Tehlike, kaza ve hastalıklara örnekler Yaralanma/hastalığın

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YAPI DEKORASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YAPI DEKORASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE YAPI DEKORASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Data Merkezi. Tunç Tibet AKBAŞ Arup-İstanbul Hüseyin DARAMA Arup- Los Angeles. Tunç Tibet AKBAŞ

Data Merkezi. Tunç Tibet AKBAŞ Arup-İstanbul Hüseyin DARAMA Arup- Los Angeles. Tunç Tibet AKBAŞ Data Merkezi Tunç Tibet AKBAŞ Arup-İstanbul Hüseyin DARAMA Arup- Los Angeles Tunç Tibet AKBAŞ Projenin Tanımı Tasarım Kavramı Performans Hedefleri Sahanın Sismik Durumu Taban İzolasyonu Analiz Performans

Detaylı

FINE KINNEY METODU İŞ GÜVENLİĞİ RİSK ANALİZİ VE EYLEM PLANI

FINE KINNEY METODU İŞ GÜVENLİĞİ RİSK ANALİZİ VE EYLEM PLANI Elektrik işi ÖLDÜRÜCÜ KAZA ciddi çevresel zarar Elektrik BEKLENİR KESİN ÖLDÜRÜCÜ KAZA ciddi çevresel zarar İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ EK - 2.9 RİSK ALTINDAKİLER

Detaylı

167 SAYILI İNŞAAT İŞLERİNDE GÜVENLİK VE SAĞLIK HAKKINDA ILO SÖZLEŞMESİ NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ

167 SAYILI İNŞAAT İŞLERİNDE GÜVENLİK VE SAĞLIK HAKKINDA ILO SÖZLEŞMESİ NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ 167 SAYILI İNŞAAT İŞLERİNDE GÜVENLİK VE SAĞLIK HAKKINDA ILO SÖZLEŞMESİ NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN VERİMLİLİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZTUNA Çankırı Karatekin Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri

Detaylı

Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu

Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Çevre Yönetim Sistemleri ve Çevre Boyutu Hafta 10 Yrd. Doç. Dr. Asude Ateş Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILIKALABA ANADOLU LİSESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILIKALABA ANADOLU LİSESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1 1 A İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI / EKİPLERİ 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun / nin Oluşturulması İş Sağlığı ve Kurulları Hakkında (İş veren Vekili ) Oluşturuldu. 2 İşverenin sağlık ve güvenlik

Detaylı

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır 1 ASİSTEK YAPI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Deneyimli yönetici kadrosu, uzman ekip ve yüksek

Detaylı

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Hazırlayan Necdet DEMİR Tersane Kazaları ceza hukuk bilirkişisi Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necdet DEMİR Kimdir? 1990 Yılı Yıldız Üniversitesi Endüstri

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMET TEKLİFİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI na Sayın İlgili; Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Hekimliği Uygulama Faaliyeti ile Çok Tehlikeli sınıfta yer alan Diş Laboratuarının Faaliyeti gösteren işyerleri için; 20.06.2012

Detaylı

Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi. Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU Ankara

Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi. Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU Ankara Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU 13.09.2017 Ankara Sunum İçeriği Minamata Sözleşmesi Türkiye de Mevcut Durum Cıvaya İlişkin Ön Değerlendirme Projesi Yürütülecek

Detaylı

7. İGY Zirve Ankara 2014. Ali Şahin Eğitim Satış Koordinatörü Yüksekte Çalışma ve Kurtarma Eğitmeni IOSH Tek./Irata L3/KKD Kontrolörü

7. İGY Zirve Ankara 2014. Ali Şahin Eğitim Satış Koordinatörü Yüksekte Çalışma ve Kurtarma Eğitmeni IOSH Tek./Irata L3/KKD Kontrolörü 7. İGY Zirve Ankara 2014 Ali Şahin Eğitim Satış Koordinatörü Yüksekte Çalışma ve Kurtarma Eğitmeni IOSH Tek./Irata L3/KKD Kontrolörü Yüksekte Çalışmanın Temel Prensipleri Yüksekte Çalışma Kontrol Hiyerarşisi

Detaylı

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu

Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu Gazi Üniversitesi Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığınca yürütülen projelerin bilgilendirme sunumu G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIK VE ÖĞRETİM ELEMANLARI BİNASI VE G.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ DERSLİK VE LABORATUVAR

Detaylı

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO:

SEL, SU BASKINI ACİL DURUM EYLEM PLANI İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: İŞLETME ADI: ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ SSK SİCİL NO: 1 862305 1 0 412900 200610 55 11 ADRES: OMU Diş Hekimliği Fakültesi Kurupelit Kampüsü ATAKUM/SAMSUN TEHLİKE SINIFI: TEHLİKELİ

Detaylı

ACİL DURUM PLANLARI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYASALLAR YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ACİL DURUM PLANLARI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYASALLAR YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYASALLAR YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ACİL DURUM PLANLARI Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı Endüstriyel ve Kimyasal Kazalar Şubesi Müdürlüğü Ankara, 2010 Giriş Yönetmelik

Detaylı

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal sadece oluştuğunda üzerinde durulacak bir konu olmamalı - suistimal risklerini belirlemek ve söz konusu riskleri kontrollerle minimize

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü

Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.Doç.Dr. Ömer Faruk Usluoğulları İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği AMAÇ ve KAPSAM AMAÇ:, Kazaların en sık görüldüğü iş kollarından biri olan İNŞAAT SEKTÖRÜNDE, meydana

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİS MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BT Strateji Yönetimi BT Hizmet Yönetim Politikası Sürüm No: 6.0 Yayın Tarihi: 26.02.2015 444 0 545 2012 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı

SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ. İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı SİSTEM EMNİYET FAALİYETLERİ İstanbul Ulaşım A.ş. Osman SAYAR Msc. İş Güvenliği Uzmanı (B) İSGDER Başkan Yardımcısı İÇERİK İstanbul Ulaşım A.Ş. Hakkında Organizasyon Yapısında İş Güvenliğinin Yeri Temel

Detaylı

ACİL DURUM PLANLARI AHMET GÖKTAŞ

ACİL DURUM PLANLARI AHMET GÖKTAŞ ACİL DURUM PLANLARI AHMET GÖKTAŞ -Uzman Büyük Endüstriyel Kazalar Şubesi Müdürlüğü Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü HİZMETİÇİ EĞİTİM 30 KASIM 2012 ANTALYA İÇERİK ACİL

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN DAMAR CERRAHİSİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF 1. Enerji Kesilmesinin önlenmesi PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1.a)Jenaratörün Devreye Girmesi

Detaylı

Arçelik te İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları

Arçelik te İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları Arçelik te İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları MARKALAR Arçelik Demek 1955 den bugüne yarım asırdan fazla tecrübe Ev yaşamına yönelik dayanıklı tüketim malları, komponentleri ve tüketici elektroniği ürünleri

Detaylı

Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ACİL DURUM PLANLAMASINDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ

Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ACİL DURUM PLANLAMASINDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ 1 Dr. Alpaslan Hamdi KUZUCUOĞLU alpaslan.kuzucuoglu@yeniyuzyil.edu.tr İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ACİL DURUM PLANLAMASINDA UYGULAMA ÖRNEKLERİ 2 JAPON ATASÖZÜ Hazırlık varsa endişe olmaz 3 PRINCETON

Detaylı

İş Güvenliği, Kalite, Çevre, Enerji Yönetimi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

İş Güvenliği, Kalite, Çevre, Enerji Yönetimi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri İş Güvenliği, Kalite, Çevre, Enerji Yönetimi, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri İçindekiler 1 Hakkımızda 4 Hizmetlerimiz 2 Vizyonumuz 5 Referanslarımız 3 Değerlerimiz 6 İletişim 1 Hakkımızda Genç, dinamik

Detaylı

Toyota da. Đş Güvenliği Yaklaşımı. Derya YILMAZER Sağlık ve Đş Güvenliği Müdürü Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.

Toyota da. Đş Güvenliği Yaklaşımı. Derya YILMAZER Sağlık ve Đş Güvenliği Müdürü Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Toyota da Đş Güvenliği Yaklaşımı Derya YILMAZER Sağlık ve Đş Güvenliği Müdürü Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Çevremizdeki Tehlikelerin Ne Kadar Farkındayız? 2 1 25 26 24 23 30 3 4 5 6 7 28 11 8 9

Detaylı

İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz.

İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz. İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz. İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmeti İşyeri Hekimliği Hizmeti Sağlık Personeli Hizmeti Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Ankara OSGB Eğitim Danışmanlık Mühendislik, yaklaşık

Detaylı

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 1 GÜNDEM Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 2 RİSK ANALİZİNDE YASAL DURUM 6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Risk değerlendirmesi, kontrol,

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY İçindekiler 1. GİRİŞ... 2 2. AMAÇ... 2 3. METOT... 2 4. TANIMLAR... 2 5. RİSK ANALİZİNİN YAPILMASI... 4 5.1. Bilgilendirme... 5.2. Tehlike Kaynaklarının Belirlenmesi... 4 5.2.1. İşin Düzenlenmesi ve Organizasyona

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

Uygulanan Enerji Yönetimi

Uygulanan Enerji Yönetimi Türkiye de Uygulanan Enerji Yönetimi Programları İ.Yenal CEYLAN Makina Mühendisi Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü Türkiye de Uygulanan Enerji Yönetimi Programları A. 5627 Sayılı Enerji Verimliliği

Detaylı

Alperen Fatih DURSUN İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi

Alperen Fatih DURSUN İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Alperen Fatih DURSUN İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi 2017 İstanbul T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BETON POMPA OPERATÖRLÜĞÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BETON POMPA OPERATÖRLÜĞÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BETON POMPA OPERATÖRLÜĞÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde

Detaylı

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ

TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ TAMFA İNŞAAT YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNSÖZ ÖNSÖZ Her kuruluş faaliyet gösterme şeklini geliştirmek ister. Bu, pazar payını büyütmek veya maliyetleri azaltmak anlamına gelebileceği gibi riski daha etkili bir

Detaylı

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK

ATIK YÖNETİM PLANI. Hazırlayan: Büşra SAĞLIK ATIK YÖNETİM PLANI Hazırlayan: Büşra SAĞLIK Atık Nedir? 2015 yılında yayınlanan Atık Yönetimi Yönetmeliği ne göre atık; üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye

Detaylı

MUTFAK ACİL DURUM PLANI

MUTFAK ACİL DURUM PLANI MUTFAK PI NO KULI TOP 1 KRİTİK KONTROL NOKTALARINDAKİ (KKN) VE ÜRETİMDEKİ CİHAZLARIN BOZULMASI Üretilen gıdaların istenilen gıda güvenliği şartlarını sağlayamaması Problem tespit edildiği anda üretim durdurulur.

Detaylı

RİSKLİ BİNALARIN TESPİT EDİLMESİ HAKKINDA ESASLAR 5-Özel Konular

RİSKLİ BİNALARIN TESPİT EDİLMESİ HAKKINDA ESASLAR 5-Özel Konular RİSKLİ BİNALARIN TESPİT EDİLMESİ HAKKINDA ESASLAR 5-Özel Konular Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Konular Bina Risk Tespiti Raporu Hızlı Değerlendirme

Detaylı

KURULUŞLAR İÇİN İSG PERFORMANS ÖLÇÜM KRİTERLERİ

KURULUŞLAR İÇİN İSG PERFORMANS ÖLÇÜM KRİTERLERİ KAYNAK: Guide to Positive Performance Measurement in the Western Australian Minerals and Resources Industry http://www.cmewa.com/userdir/cmeresources/091009-mpr- Guide%20to%20Positive%20Performance%20Measurement-v115.pdf

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE İSG MEVZUATI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE İSG MEVZUATI T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE İSG MEVZUATI HANDE SERAY TUNCAY İSG Uzmanı ANKARA MAYIS-2015 İÇERİK Yaklaşım Değişikliği İK

Detaylı

ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi

ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi İSG İş Sağlığı ve Güvenliği ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, Kurul Başkanı İsmail Gümüşdere nin çağrısıyla 12. toplantısını, 21.03.2008 tarihinde Sendika

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 2 1 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALLARI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ Geoteknik

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil

İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil 18 Nisan 2014 İlgili mevzuat Tamamlanması gereken belgeler ÇED Çevre İzni Atıksu Bağlantı Belgesi Beyanlar Atık nakline ilişkin belgeler Emisyon ölçümleri Acil durum planları, MGBF ler Çevre görevlisi

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel)

KORUMA ve GÜVENLİK PLANI. Müdürlüğü. Tesisleri. Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tarihli Güncel) ./ /2012 (Tarihli Güncel) Müdürlüğü Tesisleri KORUMA ve GÜVENLİK PLANI Adres :.(açık ve güncel posta adresi) Tel :.(ilgili kurum ya da kurulusun) (Tüm sayfalar yetkili imzası ya da parafı taşıyacaktır)

Detaylı

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ 7.Hafta: Risk ve Risk Analizi DYA 114 Çevre Koruma BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ RİSK ve RİSK ANALİZİ Risk Belirli bir tehlikeli olayın meydana gelme olasılığı

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Burhanettin KURT, İSG Uzmanı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Burhanettin KURT, İSG Uzmanı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Burhanettin KURT, İSG Uzmanı Mayıs, 2013 Büyük zarar veya yok olmaya yol açabilecek durum; gerçekleşme ihtimali bulunan

Detaylı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı

2016 İş Güvenliği Eğitim Programı 2016 İş Güvenliği Eğitim Programı Eğitmen Kemal ÜÇÜNCÜ,Mak.Müh.MSc. 1984 Yılında İ.T.Ü Makine Fakültesinden mezun oldu. Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği,Beuth Üniversitesi-Berlin de

Detaylı

İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA. Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh.

İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA. Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh. İNŞAATLARDA YÜKSEKTE GÜVENLİ ÇALIŞMA Serkan ÇETİNCELİ İş Müfettişi İnş.Yük.Müh. YAPI İŞYERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği ne göre ÇOK TEHLİKELİ sınıftadır Yapı işyerlerinde

Detaylı

HAKKIMIZDA. Ülkemizde henüz yapılamayan muayene metotları üzerine çalışmalar yürüten Teknik Muayene, bu konularda öncü olmayı hedeflemektedir.

HAKKIMIZDA. Ülkemizde henüz yapılamayan muayene metotları üzerine çalışmalar yürüten Teknik Muayene, bu konularda öncü olmayı hedeflemektedir. HAKKIMIZDA Teknik Muayene, 2008 yılında kurulmuş bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir uygunluk değerlendirme kuruluşudur. 2009 yılında A Tipi Muayene Kuruluşu olarak, 2015 yılında İş Hijyen Ölçüm Laboratuvarı

Detaylı

2012 YILI EĞİTİM PLANI

2012 YILI EĞİTİM PLANI TARİH KONUSU NİN ADI SAYFA: 1 / 7 E 10.01.2012 12.01.2012 17.01.2012 19.01.2012 Hasta Ve Çalışan Güvenliği Uygulamaları Ve Komitelerinin İşleyişi Selma KOÇ Kan ve Kan Ürünleri Transfüzyonu Başhemşire 1

Detaylı

SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ GENEL DEĞERLENDİRME...9. iii

SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ GENEL DEĞERLENDİRME...9. iii İçindekiler SUNUŞ...ix 1. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN İŞLETME YÖNETİMİ AÇISINDAN ÖNEMİ...1 1.1. Sağlık Programları... 5 1.2. Güvenlik Programları... 5 1.3. Eğitim Programları... 6 2. GENEL DEĞERLENDİRME...9

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR EĞİTİM Hastanelerden gelen personele HAP Eğitici Eğitiminin verilmesi HAP Eğitici Eğitimi alan personelin kendi

Detaylı

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi Toplam 120 birim var: 27 birim > 50 (50 den çok çalışanlı) 50 birim 10 < < 50 (10 50 arası çalışanlı)

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

Ali KAYA Emniyet Yönetim Sistemi Müdürü

Ali KAYA Emniyet Yönetim Sistemi Müdürü Ali KAYA Emniyet Yönetim Sistemi Müdürü İçerik Metro İstanbul A.Ş. Tanıtımı Organizasyon Yapımız İş Sağlığı ve Güvenliği, Emniyet Yönetim Sistemi Bileşenleri Uygulama Örnekleri Metro İstanbul 11 Hat; Metro,

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

ISO :2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO :2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ISO 45001 :2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ Bilgilendirme Eğitimi HURİYE KUMRAL İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(A) OHSAS 18001 ve ISO 45001 Tarihçe 1996 yılında BS 8800 "İSG Yönetim Sistemleri için Rehber"

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI. Murat BİNGÜL İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI. Murat BİNGÜL İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Murat BİNGÜL İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü 17.01.2017 AKÇANSA 7,5 milyon ton çimento & klinker 4.2 milyon m3 hazır beton 2.5 milyon ton agrega 1100 + çalışan Çimento

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ GEOTEKNİK UYGULAMA PROJESİ ÖRNEĞİ 08.07.2014 Proje Lokasyonu Yapısal/Geoteknik Bilgiler Yapı oturum alanı yaklaşık 15000 m2 Temel alt kotu -13.75 m Konut Kulesi

Detaylı

İŞİNİZİ SAĞLAMA ALALIM

İŞİNİZİ SAĞLAMA ALALIM İŞİNİZİ SAĞLAMA ALALIM TARDU MÜHENDİSLİK Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanlığı İş Yeri Hekimliği DERMAN GRUP tarduosgb.com 24 Yıllık Deneyimli Kadro Yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın

Detaylı

Artuğ Bayer İnşaat Mühendisi

Artuğ Bayer İnşaat Mühendisi Artuğ Bayer İnşaat Mühendisi Adres Bilgileri : Türkiye - Kocaeli - Merkez - Yahya Kaptan Mah. Ev Telefonu : 90 (262) 331 80 88 Cep Telefonu : 90 (532) 562 45 79 E-Posta : artug_bayer@yahoo.com bayerartug@hotmail.com

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Mühendislik Çözümleri TÜV SÜD TÜV SÜD TÜRKİYE

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Mühendislik Çözümleri TÜV SÜD TÜV SÜD TÜRKİYE İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Mühendislik Çözümleri TÜRKİYE 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALLARI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı