7. SINIF MATEMATİK A. 2. Aşağıdakilerden hangisi 2



Benzer belgeler
7. SINIF MATEMATİK A _-3i işlemi yapılırken, aşağıdakilerden hangisinde hata yapılmamıştır? A) (-7)+5+(-3) = (-7)+(-2) = -9

1.SINAVLAR SINIF DÜZEYİ DERS ADI TARİH 2.SINAVLAR 3.SINAVLAR

8. SINIF MATEMATİK A. 4. Bir basketbol sahasında orta yuvarlak denilen 2 olan dairesel bölgenin


TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir?

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI

10. Hilesiz iki zar birlikte atılıyor. Üst yüze gelen sayıların toplamı 6 olduğuna göre bunlardan birinin 1 olma olasılığı kaçtır?

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 18. MATEMATİK YARIŞMASI 11. SINIF TEST SORULARI

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır.

1.SINAVLAR SINIF DÜZEYİ DERS ADI TARİH 2.SINAVLAR 3.SINAVLAR

ÜN VERS TEYE G R SINAV SORULARI

Mustafa YAĞCI, Geometrik Kombinasyon

Açıların Özellikleri ve Ölçü Birimleri

7. SINIF MATEMATİK TESTİ A. 1. Yandaki eşkenar dörtgensel bölge şeklindeki uçurtma I, II, III ve IV nolu

ÖZEL EGE LİSESİ 13. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

TED ALANYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF YAZ DÖNEMİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

The University of Waterloo

AÇILAR / TEST-1. B, C, E doğrusal = 50 E C. A, B, L doğrusal = 100 = 30 = 40 C 60 D

DERS 10. Kapalı Türev, Değişim Oranları

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ 14. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

8. SINIF LGS MATEMATİK DENEME SINAVI - 2

1.SINAVLAR SINIF DÜZEYİ DERS ADI TARİH 2.SINAVLAR 3.SINAVLAR

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA DENEME 2 (ÇARPANLAR VE KATLAR)

8. SINIF MATEMATİK. Asal Çarpanlar Test sayısının kaç tane asal çarpanı vardır?

Geometrik Kavramlar, Tümler-Bütünler Açılar

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16.MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF FİNAL SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ 11. MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 4

Kesikli Üniform Dağılımı

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU 2011/2012 ÖĞRETİM YILI SINAV ÇİZELGESİ 2A SINIFI

6. SINIF GENEL AÇIKLAMA

8. SINIF MATEMATİK TESTİ B

1 -> :25

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A

LYS Matemat k Deneme Sınavı

DALMIŞ YÜZEYLERDEKİ KUVVETLER

2011 YGS MATEMATİK Soruları



ı ı ı ğ ş ı ı ı ı ı ı ı ı

SİVAS FEN LİSESİ. Soru Kitapçığı Türü. 25 Nisan 2015 Cumartesi, 9:30 12:30

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü MATEMATİK TESTİ. 3. (2a + 5) (a - 3) A) 2a 2 - a - 15 B) a 2 - a - 15

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 8. SINIFLAR TEST SORULARI

Düzlemsel, silindirik ve küresel yüzeyler için taşınım direnci

ÖZEL EGE LİSESİ OKULLAR ARASI 10.MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIFLAR FİNAL SORULARI

dir. Bu avcı en çok 3 atışta bu hedefi vurabilme

8. SINIF LGS MATEMATİK ÖRNEK DENEMELER. 1. DENEME 20 Soru - 1. Dönem kazanımlarını kapsamaktadır. (İlk Dönem Tekrarı)

BASIN KİTAPÇIĞI ÖSYM

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKUL - ORTAOKUL ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80.

TEMEL MATEMATİK TESTİ

Pegem Pegem. Pegem Pegem. Pegem. Pegem. Pegem

Viyana (Wien) İçin 2015 Ocak Ayı Namaz Vakitleri Ülke : Avusturya Eyalet : Wien Şehir : Viyana (Wien) Tarih İmsâk Güneş İşrak Öğle İkindi Akşam Yatsı

9SINIF MATEMATİK. Üçgenler Veri

ROTAMATEMATİK 4. SINIF

GEMİ STABİLİTESİ. Başlangıç Stabilitesi (GM) Statik Stabilite (GZ-ø eğrisi) Dinamik Stabilite (GZ-ø eğrisi altında kalan alan )

TEMEL BAZI KAVRAMLAR. Uzay: İçinde yaşadığımız sonsuz boşluktur. Uzay, bir noktalar kümesidir. Uzay, bütün varlıkları içine alır.

TEST. Dik Üçgen ve Pisagor Bağıntısı. 4. Dik Kenarlar Hipotenüs. 5. Aşağıdaki dik üçgenlerden hangisinin çevre uzunluğu en fazladır?

Veri Analizi. Isınma Hareketleri. Test İstatistikleri. b) En çok tekrar eden: 7 (mod) c) Açıklık = En büyük En küçük = 10 1 = 9. d)

Tork ve Denge. Test 1 in Çözümleri

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL BEYLERBEYİ İLKOKULU VE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

LGS MATEMATİK DENEME SINAVI 3 İÇERDİĞİ KONULAR DENEME 3

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ

B) Aşağıdaki şekillerin içindeki dar açıları siyah, dik açıları kırmızı ve geniz açıları yeşil renkle boyayınız.

Tremalarla Oluşum: Kenar uzunluğu 1 olan bir eşkenar üçgenle başlayalım. Bu üçgene S 0

;] u Y hb* p(a/ > V aaa!a!a!a!!!!!a! BASIN KİTAPÇIĞI

İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ MATEMATİK YARIŞMASI /03/ :00 12:00

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

AÇIKLAMALAR. Sınav süresi 120 dakikadır. Tavsiye edilen; test soruları için 90 dakika, çözmeli sorular için 30 dakikadır.

6. SINIF MATEMATİK TESTİ A

2000 ÖSS. 7. Üç basamaklı 9KM sayısı iki basamaklı KM sayısının 31 katıdır. Buna göre, K+M toplamı. İşleminin sonucu kaçtır? kaçtır?

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

22. ULUSAL ANTALYA MATEMATİK OLİMPİYATI SORULARI A A A A A A A

6. ABCD dikdörtgeninde

SINAV DERS ARALIĞI. Saat 9:45 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 2.DERS 3.DERS 3.DERS 3.DERS 4.

ELEKTRİK DAĞITIM BÖLGELERİNDE UYGULANACAK FİYAT EŞİTLEME MEKANİZMASI HAKKINDA TEBLİĞ

Yüzey basıncı. Yukarıda bir pernonun yerine takılış şekli görülmektedir. τ = 4 Eğilme; ) W M W. e e

Türkçe Testi 1-B 2-B 3-C 4-A 5-C 6-C 7-D 8-D 9-A 10-B 11-D 12-A 13-A 14-C 15-A. Matematik Testi (MEB)

DERS YILI 5.SINIF 1.BURS SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI. MATEMATİK ve FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI. Ok 1.Adım 2. Adım 3.adım 4.

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

1989 ÖYS. olduğuna göre a-b kaçtır? A) 2 B) 2 C) 2 2 D) 2 2 E) 4

2012 YGS MATEMATİK Soruları


A A A A A A A A A A A

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 3

π a) = cosa Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Haziran 2007 Matematik II Soruları ve Çözümleri

Diğer sayfaya geçiniz KPSS / GY - CS soruları aşağıdaki bilgilere göre birbirinden bağımsız olarak cevaplayınız. 29.

Temel Matematik Testi - 5

ÖN SÖZ. Değerli Adaylar,

T.C. ÇEKMEKÖY KAYMAKAMLIĞI ÖZEL ÇEKMEKÖY FİNAL İLKOKULU. Sınıfın Adı : 1-AS

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

İÇİNDEKİLER ÇEMBERDE TEMEL KAVRAMLAR ÇEMBERDE ALAN CEMBERDE UZUNLUK

ETKİNLİK ÇÖZÜMLER ADIM a, b ve c doğal sayılardır. 1. A doğal sayısının 21 ile bölümünde bölüm 8, kalan 17 olduğuna. 6. A x

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

11. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 1. Konu ELEKTRİKSEL KUVVET VE ELEKTRİK ALANI ETKİNLİK VE TEST ÇÖZÜMLERİ

Transkript:

. Mee, şeilei gibi puanlanmış heef ahasına 2 aış yapıyor. Poziif am sayıların oluğu her bölgeye iişer o, negaif am sayıların oluğu her bölgeye üçer o isabe eiriyor. Mee isabe eiriği her o için o bölgeei puanı alığına göre, oplam aç puan azanmışır? -0-2 6 8 2 3. Bir uru yemişçi aşağıa miarları verilen uru yemişlerin ümünü arışırıyor. Bu arışımı eşi miarlara 4 pae yapıan sonra saışa sunuyor. Her bir pae aç ilogramır? Karışımai Kuru Yemi ş Mi arları 3 Fını: g 0 5 Fısı: g 6 2 Çeire: g 5 7 Leblebi: g 5 A) 4 B) 2 C) D) 2 A) 54 B) 6 C) - 0 D) -88 4. Aynı nielie mainelerin ullanılığı bir aölyee 5 hafaa biirilebilece bir iş, bu maineleren 8 ane aha saın alınara 3 hafaa biiriliyor. Bu aölyee başlangıça aç maine varı? 2. Aşağıaileren hangisi 2 ile oplanığına ele eilen sayı - ile 0 arasına yer alır? A) 9 B) 0 C) D) 2 A) - B) - C) - D) 4 3 5. Eie fiyaı 550 TL olan bir elevizyonun peşin ve asili saışlarınai inirim yüzeleri aşağıa verilmişir. Eie Fiyaı 550 TL Eie fiyaı üzerinen %8 inirimli Tasili Fiyaı Eie fiyaı üzerinen %6 inirimli Bu elevizyonan asile alan bir müşeri, peşin alan bir müşerien aç TL fazla öer? 7 A) 50 B) 66 C) 99 D) 32

6. Bir alıgenin ii iç açısının ölçüsü yüz ellişer erece ve üç iç açısının ölçüsü yüzer ereceir. Buna göre iğer iç açısının ölçüsü aç ereceir? A) 65 B) 75 C) 0 D) 20 9. Eşi aralılarlarla yerleşirilmiş 8 oluan birine ouran Fıra, önme olap o yönüne aç erece önüğüne Meriç in bulunuğu en yüse noaya ulaşır? Meriç Fıra 7. Aşağıailerin hangisine iç içe çizilmiş çogenler benzerir? A) B) A) 90 B) 20 C) 35 D) 50 C) D) 0. Bir uvar, üzgün çogen biçimine, enar uzunluları aynı olan farlı üre fayanslarla aplanacaır. Bunun için hangi ii ür fayansın ullanılması uygun olur? A) Seizgen ve are B) Alıgen ve are C) Beşgen ve alıgen D) Yeigen ve eşenar üçgen 8. Kısa enarı a sanimere, uzun enarı b sanimere olan iörgen şelinei bir perenin uzun enarı 8 cm ısalılıyor. Bu perenin ısa enarının uzunluğu aynı alığına göre, alanı aç sanimereare azalmışır? A) 8a B) 8b C) b - 8 D) ab - 8b 8

. Bayra Kanunu na göre, Tür bayrağının uzunluğu, genişliğinin,5 aı olmalıır. Kaç mere uzunluğuna oluğu aşağıa belirilen ireleren hangisine, uzunluğu 2,25 m olan bir Tür bayrağı çeilebilir? Tablo: Dire Uzunluğuna Göre Gönere Çeilece Tür Bayrağı Genişlileri Bayra Direği Uzunluğu (m) Bayra Genişliği (cm) 4-5 70 5-7 00 7-0 50 0-2 200 3. Bir marangoz aşağıai ölçülere bir ezgâh yapıyor. 80 cm 50 cm 80 cm 20 cm Bu ezgâhın alanı aç sanimereareir? A) 9000 B) 9600 C) 000 D) 600 A) 4 B) 6 C) 9 D) 2. Verilenlere göre, aşağıailerin hangisine // \ır? 4. Aşağıai şeil, alıgensel örünü bloları ile oluşurulmuşur. Bu şele, en az aç ane örünü bloğu elenere oğrusuna göre simeri bir şeil ele eilir? A) B) 2º 24º 49º 56º A) B) 2 C) 4 D) 0 C) D) 93º 93º 75º 95º 5. Bir orbaa bulunan farlı renei eş boncuların rasgele bir çeilişe çıma olasılıları, aşağıa verilmişir: Tablo: Boncuların Renlerine Göre Çıma Olasılıları Boncuların renleri Çıma olasılıları Kırmızı %40 Sarı %20 Siyah %0 Mavi %30 Buna göre, rasgele çeilen bir boncuğun sarı veya mavi renli olma olasılığı neir? A) 0 B) 4 C) 2 D) 5 3 9

6. Verilen abloa bir hafanın sıcalı ölçümlerinin orancası (meyanı) 36ºC ir. Tablo: Bir Hafalı Sıcalı Ölçümleri Günler Sıcalı (ºC) Pazaresi 37 Salı 36 Çarşamba? Perşembe 3 Cuma 32 Cumaresi 37 Pazar 35 Buna göre, çarşamba gününün sıcalı ölçümü aç ºC olabilir? 8. Grafie B noası, uç noalarının oorinaları verilen 7ACA nın ora noasıır. y A(-2,3) B C(6,3) 0 Aşağıaileren hangisi B noasının oorinalarıır? A) (2, 3) B) (3, 0) C) (3, 3) D) (4, 3) x A) 30 B) 3 C) 35 D) 38 7. Aşağıai grafi, bir iş yerinin oca ve şuba aylarına ai fauraların uarlarını gösermeeir. MATEMATİK TESTİ BİTTİ. FEN VE TEKNOLOJİ TESTİNE GEÇİNİZ. Faura Tuarı (TL) 200 50 00 Eleri Su 50 Oca Aylar Grafiğe göre, aşağıaileren hangisi oğruur? A) Şuba ayınai eleri faurası uarı, ocaainin yarısıır. B) Oca ayının su faurası uarı, oğal gaz faurası uarının üç aıır. C) Oca ve şuba aylarının oğal gaz fauralarının oplam uarı 200 TL ir. D) Oca ve şuba aylarına ai eleri fauralarının oplam uarı, su fauralarının oplam uarınan üşüür. 0

5 HAZİRAN 20 TARİHİNDE YAPILAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI 7. SINIF A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARI MATEMATİK. B 2. C 3. B 4. D 5. B 6. D 7. D 8. A 9. C 0. A. C 2. B 3. A 4. B 5. C 6. D 7. D 8. A