VAKIF PROGRAMLARI ROTARY PROGRAMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VAKIF PROGRAMLARI ROTARY PROGRAMLARI"

Transkript

1 NOT /NOTES

2 ROTARY PROGRAMLARI ROTARY PROGRAMLARI Rotary, dünyada 200 den fazla ülkede Rotary Kulübü ve 1.2 Milyon Rotaryen ile hizmet vermektedir. Türkiye de Rotary 2420, 2430, 2440 olmak üzere üç bölgeye ayrılmıştır Bölgede 71 Kulüp, 2025 Rotaryen bulunmaktadır. Hizmet idealinde birleşmiş çeşitli iş ve meslek sahibi insanlar arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle, uluslararası karşılıklı anlayışı, iyi niyeti ve barış idealini geliştirmek amacıyla 1905 yılında Paul Harris tarafından kurulmuştur. Interact Rotary Kulüplerince kurulan, gözetilen Interact Kulüpleri, yaş arası gençlere; yeni arkadaşlıklar edinme, zevkli ve anlamlı hizmet projelerinde liderlik vasıflarını geliştirme fırsatı veren kulüplerdir. Dünyada 133 ülkede Interact Kulübü bulunmaktadır. Rotaract Rotary Kulüplerince kurulan, gözetilen Rotaract Kulüpleri, yaş arası gençlere toplumsal veya uluslararası hizmet, uzmanlık ve liderliklerini geliştirebilme imkanı sağlayan kulüplerdir. 167 ülkede, 8000 den fazla Rotaract Kulübü bulunmaktadır. Rotary Toplum Birlikleri Hizmet götürülen yörelerde, ilgili projeleri sahiplenen, sürekliliği sağlayan Rotaryen olmayan kişilerden oluşan gruplardır. Muhtar, okul müdürü, sağlık ocağı personeli vb. toplum liderlerinden oluşur. Rotary nin taahhüdü, yörede küçük veya büyük, yılda en az bir eğitim en az bir hizmet projesi gerçekleştirmektedir. 75 ülkede, 6700 den fazla toplum birliği bulunmaktadır. Rotary Hobi ve Dostluk Grupları Rotaryen lerin hobi ve mesleki faaliyetleri etrafında fikir alışverişinde bulundukları, uluslararası anlayışı arttırmak, dostluk ve hizmet için oluşturdukları gruplardır. Rotary Dostluk Değişim Uluslararası dostluk ve anlayışı geliştirmek amacıyla, Rotaryenlere, başka ülkelerdeki Rotaryenlerin evinde konaklamak suretiyle, karşılıklı kültürlerini paylaşma, kurulan kişisel ilişkilerle kulüpler arası iş birliğinin pekiştirilmesi olanağı sağlayan Rotary programıdır.

3 ROTARY PROGRAMLARI Rotary Gönüllüleri Uluslararası seviyede ihtiyaçların ve hizmet gönüllülerinin eşleştirildiği, Rotaryenlere yerel ya da uluslararası gönüllü hizmet olanağı sağlayan bir programdır. RYLA RYLA- Rotary Yarının Liderlerini Arıyor Rotary Youth Leadership Awards (RYLA), Rotary tarafından yürütülen bir liderlik gelişimi programıdır. Katılımcılar her yaştan olabildiği gibi, organizasyonların çoğunluğu lise ve üniversite öğrencileri ile genç profesyonellere odaklanmaktadır. Genellikle 3 gün süren ve içinde çeşitli sunumlar, aktiviteler ve çalıştayları barındıran RYLA, aşağıda belirtilen çok çeşitli konuları da kapsar. * Temel Liderlik ve Etik * İletişim Becerileri * Problem Çözme ve Çatışma Yönetimi * Toplumsal ve Küresel Vatandaşlık Dünya Toplum Hizmetleri Kulüplerin insani ihtiyaç ve yaşam kalitesine yönelik projeleri için uluslararası fon, malzeme, teknik ve profesyonel destek olanağı sağlayan bir Rotary programıdır. Rotary Youth Exchange Gençlik Değişim Programları Her yıl yaklaşık yaş arası 8000 den fazla gence, kısa veya uzun dönem programlarla başka ülkelerde kendi kültürlerini anlatma, farklı kültürleri tanıma ve hayat boyu sürecek uluslararası anlayış kazandırma imkanı sağlar. Yeni Nesiller Değişim yaş arası gençlere açık olan bu program; 3-6 haftadan, 1 aydan 6 aya kadar değişen sürelerde meslekleri ile ilgili konularda çalışma ve/veya staj olanağı sağlamaktadır. Program bireysel veya grup değişimi olarak 2 şekilde uygulanmaktadır. Bu program aracılığı ile gençler, yaşam becerilerini geliştirirler, profesyonellik ve liderlik becerilerini elde ederler, uluslararası anlayışı ve başkalarının haklarına saygıyı inşa ederler, etik standartları ve faydalı işlerin onurunu öğrenirler, yerel ve küresel hizmetler için fırsatlar kazanırlar. Katılımcı gençler kendi meslek alanlarında ve değişik mesleklerde, kısaca iş hayatında, pratik tecrübeler kazanırken, bir yandan da misafir oldukları ülke ve halkı hakkında bilgi sahibi, güçlü insani ve mesleki ilişkiler kurmak yolunda da deneyim sahibi olurlar.

4 ROTARY PROGRAMLARI VAKIF PROGRAMLARI Rotary Vakfı, toplanan katkı ve bağışlarla, Uluslararası Rotary ve Rotary Kulüplerinin eğitim, kültür ve insanlık yararına yönelik alanlarda sürdürdüğü projelere destek olmak için 1917 de Arch Klumph tarafından kurulmuş; 1947 de Paul Harris in ölümü nedeniyle katlanan bağışlarla çığ gibi büyümüştür. Vakıf, Paul Harris Dostluğu ve EREY gibi Rotaryen ve kulüp katkılarını Dünya Fonlarında toplar. UR Vakfı her bölgenin yıllık vakıf katkısının %50 sini üç yıl işlettikten sonra, vakıf programlarında kullanmak üzere BBF (Bölgece Belirlenmiş Fon) adı altında bölgelere geri yollar. Kalan %50 ile her yıl dünyada 1200 öğrenciye burs, 250 GİD programı, 1500 den fazla eşleştirilmiş bağış, 3H projesi gibi dünyadaki insanların yaşam şartlarını iyileştirmek için yapılan diğer projelere katkı sağlar. Böylece gelişmiş ülkelerde toplanan katkıların ihtiyaç sahibi bölgelere akışı garantilenmiş olur. Rotaryen ya da Rotary dostlarının şartlı nakit, miras, emlak veya hisse senedi bağışlarından oluşan Vakfın Sabit Fonu da, küresel kriz dönemlerinde vakıf programlarının sürekliliğini sağlar. Türkiye de şimdiye kadar Rotary Vakfına, 1 milyon$ bölgemizden olmak üzere toplam 3 milyon$ civarında katkıda bulunuldu. Türkiye, Rotary Vakfından şimdiye kadar 22 milyon$ aldı. Bunun 12 milyon$ Polio Plus için geldi. Küresel Bağışlar En az iki ayrı ülkeden bölgelerin ve kulüplerin katılımı ile gerçekleşir. Vakıf; kulüplerin bir hizmet için yarattığı fonun %50 si kadar, bölgelerin yarattığı fonun ise %100 ü kadar ekstra fon katkısı sağlar. Burslar 70 farklı ülke ve kültürden yılda ortalama 1200 gence yaklaşık 500 milyon$ lık bir bütçe ile yılda 25000$ a kadar eğitime destek imkanı sağlayan dünya barışı ve elçilik burslarıdır. Tek ön şartı; gidilen ülkede kulüp ziyaretleri ve ülke tanıtımı yapılmasıdır. VTT Mesleki Eğitim Programı yaş arası Rotaryen olmayan genç profesyoneller için Rotaryen takım lideri önderliğinde gerçekleştirilen uluslararası bir mesleki değişim programıdır. POLIO PLUS Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Rotary, Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezleri (CDC) ve UNICEF iş birliğinde 1985 te koyduğu POLIOSUZ BİR DÜNYA hedefine ulaşmak üzere. 122 ülkeden geriye, Afganistan ve Pakistan olmak üzere 2 ülke kaldı. Toplamda Rotary Vakfı nın katkıları 1,2 milyar$ a ulaşacak. Bill-Melinda Gates Vakfı ve Rotary Vakfı katkıları 1,5 milyar $'a ulaşmıştır

5 TOPLANTILARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Toplantı yerinin hazırlanması, Ülke bayrağının, kulüp bayrağının ve flamanın asılmış olması, Türkiye deki toplantılarda Atatürk ün resmi veya büstünün bulunması, Ortak toplantılarda kulüp bayraklarının düzenli bir şekilde asılması veya panoya takılması, Başkanlık masasının hazırlanması, Kulüp üyeleri ve misafirlere yetecek kadar masa ve oturma düzeni hazırlanması, Konuşma kürsüden yapılacaksa, kürsüde çan ve tokmağın hazır bulundurulması, ihtiyaç varsa ses düzeninin çalışır durumda tutulması. Toplantı sırasında; toplantı sorumlusunun dikkat edeceği hususlar; Gelen Rtn. Misafirleri ve diğer konukları toplantı salonu girişinde karşılar ve onları yemek ve isim kartlarını alacakları sekreter masasına götürür. Misafirleri kulüp üyeleri ile tanıştırır, aynı meslekteki üyelerin misafirle tanışma ve yakınlaşmalarına olanak sağlar, Başkanın çana vurup yemeğe daveti üzerine, misafirlerin oturmalarına yardımcı olur, varsa Rtn. Misafirlerin ve diğer misafirlerin adına yazılmış kartları, masada oturacakları yerlerin önüne görünür bir şekilde bırakır, Yemek servisinin süratle tamamlanmasından sonra, Başkan toplantıyı Çan Vuruşu ile açar. Ziyaretçi Rotaryen ve misafirleri takdim ettikten sonra Kulüp Sekreterine söz verir. Kulüp sekreteri ilk ve son gelen üyeleri, devam durumunu bildirir. Kulüp ve Bölgeden haberleri verir. Kulübünüze başka kulüpten flama getirilmiş ise başkan flamayı getiren üyeyi kürsüye davet eder, flamayı teslim alır ve kendi kulüp flamasını verir. Bu esnada toplantıdaki herkes ayağa kalkarak alkışlarlar. Toplantıda asgari 10 veya 15 dakika komite çalışmalarının, komite görevlileri tarafından açıklanması için zaman ayrılmalıdır. Konuşmacı varsa, başkan konuşmacıyı takdim etmek üzere öneren üyeyi ve konuşmasını yapmak üzere konuşmacıyı kürsüye davet eder. Program komitesince veya konuşmacıyı getiren üye tarafından, konuşmacıya daha önceden toplantı bitiş saati bildirilerek, toplantının uzaması önlenmelidir. Konuşmacı normal toplantılarda 20 dakika konuşma süresine sahiptir.

6 TOPLANTILARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Konuşmacı konuşmasını bitirdikten sonra soruları olan üyelere söz verir. Konuşmacıya özel hazırlanmış, toplantı tarihi ve Kulüp Başkanının imzası bulunan bir teşekkür belgesi verilir, Konuşulacak başka konular için başkan üyelere söz verir, söz alan olmazsa, gelecek toplantı gündemini duyurduktan sonra çana vurarak toplantıyı kapatır. Toplantı Sonrasında; Toplantı sorumlusu misafirleri uğurlar, bayrak ve flamaları, Atatürk ün büstü veya resmini, yakalara takılan isimlikleri toplar, kaybolmayacak bir yere kaldırarak onların muhafazasını temin eder. O haftaki konuları içeren kulüp bülteninin konuşmacı adresine gönderilmesini sağlar. ROTARY PROTOKOLÜ ULUSLARARASI ROTARY Başkan (veya temsilcisi), Gelecek Dönem Başkanı, Gelecek Dönem Başkanı Aday Adayı, Başkan Yardımcısı, Sayman, Diğer Yönetim Kurulu leri, Geçmiş Dönem Başkanları, Rotary Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Vakıf Mütevelli Heyeti leri, Genel Sekreter, Başkan Adayı, Eski Dönem Yönetim Kurulu leri (kıdem sırasına göre), Geçmiş Dönem Mütevelli Heyeti leri (kıdem sırasına göre), Geçmiş Dönem Genel Sekreteri, Bölge Guvernörleri ve diğer üye UR Yöneticileri, UR Yönetim Kurulu Adayları, Geçmiş Dönem Guvernörleri (kıdem sırasına göre), Gelecek Dönem Mütevelli Heyeti leri. Birden fazla unvanı ve görevi olanlar, mevkilerine göre en üstten en alta doğru sıralanır. Refakatçi eşler, eşleriyle aynı kıdemde yer alır. Resmi nedenlerle yapılan toplantılarda, görevliler protokoldeki yeri nedeniyle sadece bir kez takdim edilmelidir.

7 2420. BÖLGE PROTOKOLÜ (1 Temmuz 2017) Guvernör Geçmiş Dönem Guvernörleri Gelecek Dönem Guvernör Gelecek Dönem Guvernörü Adayı Kaan Kabakoğlu / Körfez R.K Şahap Özer / Topkapı R.K Ali Müderrisoğlu / İstanbul R.K Şahap M. Tarzi / Dolmabahçe R.K Ayhan Ünler / Karaköy R.K Ferit Biren/ Dolmabahçe R.K Ergün Türker / Haliç R.K Fikret Evliyagil / Kadıköy R.K Turgut Gökyiğit / Topkapı R.K Orhan Karul / Karaköy R.K Selahattin Utku / Marmara R.K Erdoğan Kotan / Karaköy R.K Güneş Cire / Dolmabahçe R.K Hatice Şarizi / Bayrmpaşa R.K Enver N. Aytaç / Suadiye R.K Çetinkaya Apatay / Beşiktaş R.K Hitay Güner / Fındıklı R.K Atilla Gönenli / Eminönü R.K Sedat Altunay / Kadıköy R.K Murat Çelik / Şişli R.K Tahsin Tuğrul / Gebze R.K Ömer Kuran / Karaköy R.K Nuri Özgür / Tarabya R.K Ahmet Kara / Erenköy R.K Fatih R. Saraçoğlu / Karaköy R.K Sait Azmi Feyzioğlu / Kadıköy R.K Haluk Ulusoy / İzmit R.K Müfit Ülke / İstanbul Tuzla R.K Mehmet Sabri Görkey / Çorlu R.K Özcan Albak / İstanbul Sarıyer R.K Hasan Akbayrak / Fındıklı R.K Nezih Bayındır / Şişli R.K. Bölge Guvernör Yardımcıları Bölge Komite Başkanları Kulüp Başkanları (Kulüp kuruluş sırasına göre) Kulüp Sekreterleri *Eşler, Rotaryen lere refakat etmeleri halinde aynı protokole sahiptirler. Not: Geçmiş Dönem Direktörümüz Örsçelik Balkan ve Geçmiş Dönem Direktörümüz Şafak Alpay bu listeye dahil edilmemişlerdir. Bölge etkinliklerinde sıraları Dönem Guvernöründen öndedir.

8 ROTARY TOPLANTISINDA OTURMA DÜZENİ Kulüp Başkanı o kulübün hükmi şahsiyetini temsil eder. Bu nedenle; Kulüp Başkanı daima protokol masasının ortasında yer alır. Başkan hiçbir kulüp toplantısında yerini bir başkasına vermez. Toplantılardaki oturma düzeni içinde, Kulüp Başkanının en önemli yardımcısı olan Kulüp Sekreterinin Başkanın yanında yer almasını da sağlamak gerekir. Dolayısıyla genel kural olarak Kulüp Sekreteri daima başkanın solunda oturmalıdır. Bu genel kural kalabalık mülki ve askeri protokolün katıldığı toplantılarda yerine göre ihmal edilebilir. Genel olarak toplantı protokol masası oturma düzeninde Kulüp Başkanı ve Sekreterin dışında mutlak bir oturma şekli yoktur. Başkan protokol masasını toplantının konusu ve katılımcıları dikkate alarak kendi inisiyatifi ile düzenler. Ancak Kulüp Başkanı Rotary protokolünde yer alan misafirlerini protokol masasında oturtmak ister ise, yukarıdaki protokol sıralamasını ve yerleşme şeklini dikkate almalıdır. Bir Rotary toplantısında "konuşmacı misafir" var ise mutlaka Kulüp Başkanının sağında oturmalı, misafirin yanında varsa o konuşmacıyı davet eden Rotaryen oturmalıdır. Örnek Oturma Düzenleri Konuşmacının olmadığı ve Rotary Protokolünden kimsenin bulunmadığı olağan bir toplantıda Kulüp Başkanı bütün Yönetim kurulunu protokol masasında oturtmak ister ise; leri Karşısına alan olağan toplantı protokolü için; Başkan Ortada - Merkezde Gelecek Dönem Başkanı Başkanın Sağında Kulüp Sekreteri Başkanın Solunda Geçen Dönem Başkanı Gelecek Dönem Başkanı nın sağında Kulüp Saymanı Kulüp Sekreterinin Solunda Protokol Masası Misafir konuşmacının bulunduğu bir toplantıda protokol masa düzeni örneği; Başkan Ortada - Merkezde 1 Konuşmacı Başkanın Sağında 2 Protokol Masası Kulüp Sekreteri Başkanın Solunda Konuşmacıyı davet eden Konuşmacının sağında 4 Kulüp Saymanı Kulüp Sekreterinin Solunda BÖLGE PROTOKOLÜ Bölgemiz protokol sıralaması aşağıdaki şekilde oluşur; Dönem Guvernörü Geçmiş Dönem Guvernörleri (kıdeme göre) Gelecek Dönem Guvernörü Son saptanmış Guvernör Adayları (en yakın tarihten başlayarak) Bölge Guvernör Yardımcıları Gelecek Dönem Bölge Guvernör Yardımcıları ( Asambleden sonra) Guvernör Özel Temsilcisi Bölge Komite Başkanları Gelecek Dönem Bölge Komite Başkanları ( Asambleden sonra) Dönem Kulüp Başkanı Gelecek Dönem Kulüp Başkanları( Asambleden sonra) Son Saptanmış Kulüp Başkan Adayları Geçmiş Dönem Kulüp Başkanları 4 4

9 ROTARY TOPLANTISINDA OTURMA DÜZENİ Bu sıralama her türden Rotary toplantısında, protokole hitap, selamlama ve sıralama için de geçerlidir. Özellikle toplantılarda misafirlerin tanıtımı yapılırken bu sıralamaya özen gösterilmelidir. Rotary toplantılarında protokol selamlamasının, ilk açılışı yapan Kulüp Başkanı tarafından uygulanması uygun olur. Protokolün yerleştirilme düzeninde bir sağ bir sol kuralı uygulanır. 1 numaralı protokol daima başkanın sağına yerleştirilir. Takip eden protokol sola, bir sonraki sağa vb. şekilde uygulanır. Eğer toplantıya eşler de katılıyor ise başkan eşi kendi soluna oturma kaydı ile Başkanın sağ tarafında oturanların eşleri kendi sağ taraflarına, başkanın sol tarafında oturanların eşleri de kendi sol taraflarına oturtulur. Guvernör Yardımcısının kulübü ziyaret ettiği bir toplantıda; Başkan Ortada - Merkezde 1 Guvernör Yardımcısı Başkanın Sağında 2 Kulüp Sekreteri Başkanın Solunda 3 Protokol Masası Eşlerin toplantıya katılması ile her protokol mensubu eşini yanına alacaktır. Başkanın eşi Başkanın solunda, diğer protokol eşleri de başkanın sağında iseler kendi eşlerinin sağında, başkanın solunda iseler kendi eşlerinin solunda oturmak üzere yer alacaklardır. Yukarıdaki örnek eşli olur ise; Protokol Masası 3e 3 1e 1 Asamble Toplantısı (Guvernör Ziyareti Programı) Örneği: Guvernör, Grup Guvernör Yardımcısı ve eşleri; Guvernör ün kulübü ziyaret ettiği bir toplantıda; Başkan ve eşi Ortada - Merkezde Guvernör ve eşi Başkanın Sağında Guvernör Yardımcısı ve eşi Başkanın Solunda Kulüp Sekreteri ve eşi Başkanın Solunda 2 2e 1 ve 1e 2 ve 2e 3 ve 3e 4 ve 3e Protokol Masası 3e 3 1e 1 2 2e 4 İL VE İLÇE BAZINDA PROTOKOL Kaymakam İlçe Alay Komutanı veya Jandarma Komutanı İlçe Belediye Başkanı Başsavcı Rektör Emniyet Amiri Oda Başkanları Her türden Rotary toplantısında protokole hitap ve selamlama bu sıralama ile geçerlidir. Özellikle toplantıda misafirlerin tanıtımı yapılırken bu sıralamaya özen gösterilmelidir. 4e

10 ROTARY TOPLANTISINDA OTURMA DÜZENİ Örnek Oturma Düzenleri; İl bazında sivil protokolün ve Rotary protokolünün beraberce katıldığı ve eşli olarak yapılan bir toplantıyı örnekleyelim. Başkan ve eşi Ortada Merkezde 1 ve 1e Vali ve eşi Başkanın ve Eşinin sağında 2 ve 2e Garnizon komutanı ve eşi Başkan ve eşinin solunda 3 ve 3e Guvernör ve eşi Vali ve eşinin sağında 4 ve 4e Kulüp sekreteri ve eşi Garnizon komutanı ve eşinin solunda 5 ve 5e Belediye başkanı ve eşi Guvernör ve eşinin sağında 6 ve 6e Masa izin verdikçe bir sivil bir Rotary protokolü bir sağa bir sola biçiminde yerleştirilir. Protokol Masası 5e 5 3e 3 1e 1 2 2e 4 4e 6 6e Rotary ve sivil protokolün katılacağı kalabalık toplantılarda protokolü baş masaya (protokol masasına) sığdırmak yerine protokol masası haricinde ve yakınında düzenlenecek ilave protokol masalarında ağırlamak daha uygun olacaktır. Her tür yerleştirmede dikkat edilecek husus protokol sıralaması olmalıdır. Protokol sırasına göre oturmada temel kural sırayla başkanın sağı ve bir soluna yerleştirme olduğu unutulmamalıdır.

11 GUVERNÖR ÜN RESMİ ZİYARETİ Bölge Guvernörü'nün kulübünüze yapacağı resmi ziyaret öncesinde mutlaka "Rotary Club Central" üzerinden hedef belirleme işlemini yapınız. Bu özet, Guvernörün kulüp ziyaretinden önce kulübünüz hakkında bilgi edinmesini sağlar. Bu bildirimler UR tarafından takip edilmektedir. Guvernörün bölgedeki her kulübü ziyaret etmesi beklenir. Unutmamak gerekir ki, Bölge Guvernörü'nün ve Guvernör Yardımcısının kulüp ziyareti, kulüp etkinliklerine destek sağlamak için fırsattır. Bu ziyaretlerin amacı; * Önemli Rotary konularına dikkat çekmek, * Zayıf ve güçlük çeken kulüplere özel ilgi sağlamak, * Rotaryen lerin hizmet etkinliklerine katılmalarını motive etmek, * Rotaryen lerin önemli katkılarını görmek ve takdir etmek. Mülki ve Askeri protokol için genel kurallar 1. İl bazında görevli protokol ilçe bazından önce gelir. 2. Eşler protokolde yer alan kişiler ile aynı protokole tabidir. 3. Yerleştirme düzeninde sivil protokol ve Rotary protokolü iç içe yerleştirilir (bir sivil bir Rotary protokolü biçiminde). Mümkün olduğu durumlarda guvernörün ziyaretinin etkisini arttıracağı düşüncesiyle, ziyaretin, kulübün önemli bir gününe denk getirilmesi önerilir. Önemli günler şunlar olabilir. * Charter geceleri, * alım törenleri, * Paul Harris Dostu gibi Vakıf bağışları, * Yeni üye uyum programları, * Ödül ve kutlama programları. Resmi Ziyaret Hazırlığı Guvernörün resmi ziyareti, Rotary nin gündeminde yer alan önemli konular hakkında bilgi edinilecek ve önemli kulüp konularının irdeleneceği bir birliktelik olacağından, kulüp için heyecan verici bir fırsat olarak değerlendirilir. En üst düzeyde kulüp katılımı sağlayabilmek için aşağıdaki hususların mutlaka gerçekleştirilmesi gerekir. Haftalık toplantılarda guvernör ziyaretini anons ediniz. Ziyareti kulüp bülteninde yayınlayınız. Kulüp üyelerinin iş ve şahsi programlarını guvernör ziyareti ile çakıştırmamaları için özen göstermelerini isteyiniz. Takdir ve ödül vermek gibi etkinliklerin guvernör tarafından takdimi için düzenlemeler yapınız. BÖLGE GUVERNÖRÜNÜN KATILACAĞI KULÜP ASAMBLESİ YÖNERGESİ Guvernörün, Guvernör Yardımcısının ve gerektiğinde Bölge Görevlilerinin katılacağı Kulüp Asamblesinin ayrı bir önemi vardır. Uluslararası Rotary Başkanı nın temsilcisi sıfatıyla Guvernör, Guvernör Yardımcısı ile birlikte Kulübü resmen ziyaret etmektedir. Guvernörün gerek duyacağı ilgili bölge görevlileri de kulüp asamblesine katılır. Bu ziyaret Uluslararası Rotary tarafından charter almış kulüplerin tanınmasının ve charter alacak olan kulüplerin denetlenmesinin bir ifadesidir.

12 GUVERNÖR ÜN RESMİ ZİYARETİ Kulüp Asamblesinde, Kulüp, dönem süresince yaptığı ve yapacağı çalışmaları sunar, dönem başında hazırlayıp bölgeye verdiği "Etkili Rotary Kulüpleri Planlama Rehberi - Planning Guide for Effective Rotary Clubs" formundaki hedeflerin irdelenmesini yapar ve Uluslararası Rotary ve Guvernöre karşı taahhüt altına girer. Kulüp Başkanı ve görevliler kulüp ile ilgili her türlü bilgiyi hazırlamış olmalılardır. Kulüp üyeleri Guvernör ile birlikte olmayı, karşılıklı konuşabilmeyi, tanışabilmeyi isterler. Zira Guvernörle bu derece yakın olabildikleri başka toplantı yoktur. Yoğun programı dolayısıyla bu ziyaret, Guvernörün dönem içerisinde Kulübü tek ziyareti olabilir. Bu sebeple Guvernörün katılacağı Kulüp Asamblesine iyi hazırlanılması, Kulübün kendi iç dinamiğinin kazanılması ve sinerji yaratılması bakımından fevkalade önemli ve yararlıdır. İsteyen Kulüp Başkanı, önceden programlamak ve randevu almak suretiyle toplantılara başlamadan evvel Guvernör ve Guvernör Yardımcısının, Valiye, Kaymakama, Belediye Başkanına, Garnizon Komutanına, çevresinde iyi isim yapmış Rotaryen olmayan bir iş insanına veya bunlardan bazılarına birer nezaket ziyareti yapmalarını ve kulübün önemli projelerini görmeleri için zaman ayırmayı programlayabilir. Bu durumda ziyaretlerin zamanında yapılabilmesi için Başkan, Guvernör Yardımcısını programdan önce haberdar eder. Guvernör Ziyareti Toplantıları 1. Başkanlık Toplantısı; Bu toplantı sadece Guvernör ile Kulüp Başkanının birlikte olduğu ve Kulüp Başkanının kulüple ilgili hususları (özellikle problemleri) Guvernörle müzakere ettiği toplantıdır. Bu toplantıda Kulüp Başkanı lüzum gördüğü ve üyeler üzerinde etkili olacağına inandığı konularda, Kulüp toplantısında yapacağı konuşmada yönlendirici mesajlar vermesini Guvernörden isteyebilir. 2. Yönetim Toplantısı; Toplantı Guvernör Yardımcısı tarafından yönetilir. Bu toplantıya Guvernör, Guvernör Yardımcısı, Kulüp Başkanı ve Kulüp Yönetim Kurulu leri katılır. Bu toplantı Kulübün idari konularının görüşüldüğü, Bölge Kulüp ilişkilerinin tartışıldığı, Kulüple ilgili ayrıntılı yönetim bilgilerinin müzakere edildiği toplantıdır. Kulüp Başkanının ve Kulüp Sekreterinin tüm bilgileri derlemiş olmaları ve hazır bulundurmaları gerekir. 3. Kulüp Asamblesi; Bu toplantıya Guvernörle birlikte gelen Bölge Görevlileri, Kulüp Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ile Kulüp üyeleri ve eşleri katılır. Kulüp Asamblesi tüm kulüp üyelerine açıktır. Görevli üyelerle birlikte görevli olmayan üyelerin de Kulüp Asamblesine katılmalarını teşvik etmek ve sağlamak Başkanın başlıca sorumluluklarından birisidir. Kulüp Asamblesi Kulüp Başkanı tarafından yönetilir. Kulüp Başkanı toplantıyı çana vurarak açar. Kulübün çalışma programının ana hatlarını açıkladıktan sonra Kulüp Sekreterine, Saymana, Komite Başkanlarına ve Alt Komite Başkan ve üyelerine söz vererek, projelerini ve çalışmalarını özetlemelerini sağlar. Asamblede alt komite başkan ve üyelerinin sunum yapmalarına özen gösterilir. Kulüp Asamblesinde, Kulübün çalışmalarının değerlendirmesini Guvernör yapar. Kulüp Asamblesi sona erdiğinde Kulüp Başkanı çana vurarak toplantıyı kapatır.

13 GUVERNÖR ÜN RESMİ ZİYARETİ 4. Rotaract, Interact Toplantısı; Rotary Kulübünün hem Rotaract ve hem de Interact Kulübü varsa toplantı birlikte ve Rotary Kulübü Asamblesine benzer şekilde yapılır. Bu toplantı iki aşamada gerçekleşir. İlk aşamada Guvernör, Rotaract Kulübü Başkanı ve Interact Kulübü Başkanı ile ayrı ayrı ve özel görüşür. İkinci aşamada Guvernör, Guvernör Yardımcısı, Rotary Kulübü Başkanı, Rotaract/ Interact Kulüp üyeleri toplantıya katılır. Bu toplantıda Rotaract Kulübünün ve Interact Kulübünün yaptığı ve planladığı çalışmalar ve Kurucu Rotary Kulübü ile olan ilişkileri görüşülür. 5. Guvernör Ziyaretindeki Kulüp Toplantısını, Haftalık Olağan Toplantılardaki gibi Kulüp Başkanı yönetir. Kulüp Başkanı toplantıyı çana vurarak açtıktan ve konukları tanıttıktan sonra haftalık olağan toplantılarda olduğu gibi duyurular yapar. Kulüp Sekreterine söz vererek önemli günlerin duyurulmasını sağlar. Herhangi bir mesaj vermek isteyen Rotaryenlere söz verir. Başka Rotary Kulübü'nden gelerek kulüp flaması vermek isteyen konuk Rotaryenlerle flama değişimi törenini yapar. Bu toplantıya konuşmacı davet edilmez. Yeni üye kabul töreni, Paul Harris Dostu Rozeti takılması ve beratının verilmesi gibi törenler Guvernörün konuşmasından önce yapılır. Rozet takmaya ve berat vermeye davet edilirse, törenlerin tamamlanmasından sonra Guvernör toplantının son konuşmasını yapar. Guvernör kürsüye veya konuşmaya bir defadan fazla çağırılmaz. Guvernörün konuşmasından sonra başka konuşma ve söz alma olmaz. Kulüp Başkanı çana vurarak toplantıyı kapatır. Guvernör, Bölge Görevlileri ve eşlerinin toplantıdan ayrılması ile Kulüp Asamblesi sona erer. Rotary Toplantı Düzeni ve Protokol Kuralları Kulüp Asamblesinde Rotary toplantı düzeni ve Protokol kuralları aşağıdaki şekilde uygulanır; a. Genel olarak toplantı salonları düzeni: Her toplantı için mümkün ise ayrı oda veya salon kullanılır. Mümkün değilse, toplantıların bütünlüğünü ve disiplini bozmayacak, gereksiz giriş çıkışları ve gürültüyü önleyecek düzenlemeler yapılır. b. Başkanlık toplantısı Yönetim toplantısı Salon Düzeni: Bu toplantılar çalışma toplantılarıdır. Bu sebeple bu toplantılarda özel bir salon düzenlemesi ve oturma protokolü uygulanmaz. c. Kulüp Asamblesi Salon Düzeni: Kulüp Asamblesi, Kulüp Toplantısının yapılacağı aynı salonda yapılmıyor ise ayrı bir dekorasyona (bayrak, flama, süs bayrakları) gerek yoktur. Oturma düzeninde protokol sıralaması uygulanır. Ancak Guvernör Yardımcısının Guvernörün yanında yer alması yararlıdır. Asamble Toplantısının açılışında Başkan Guvernöre ve Bölge Görevlilerine Rotary Protokolü sırasına göre hitap ederek kendilerini selamlar.

14 GUVERNÖR ÜN RESMİ ZİYARETİ d. Kulüp Toplantısı Salon Düzeni: Kulüp toplantısının yapılacağı salonda ülke Bayrağı, Türkiye de Atatürk Resmi veya Büstü, Bölge Bayrağı, Kulüp Bayrağı, Dönem Sloganı Flaması ile diğer kulüplerden alınmış olan flamalar çan ve çekiç varsa kulüp Onur Defteri, Guvernöre ve Görevlilere verilmek üzere yeteri kadar Kulüp Flaması hazır bulundurulur. Guvernör Bayrağı Guvernörün kendisi veya Bölge Sekreteri tarafından getirilir. Salonun dekorasyonunda ülke bayrağının diğer bayraklardan daha yükseğe asılması ve boyutlarının diğer bayraklardan daha büyük, ütülü olmasına itina edilmelidir. Masa Düzeni: Kulübün üye adedini ve salonun durumunu dikkate alarak U masa düzeni. Baş masa ile yuvarlak, uzun veya U masa düzeni uygulanır. Gelecek konuklara eşleriyle birlikte olup olmayacakları Kulüp Asamblesi tarihinden evvel sorulmak suretiyle gerekli düzenleme yapılır. Oturma Düzeni; Gerek müstakil baş masa ve gerekse U masa düzeninde ortaya Kulüp Başkanı oturur. Başkanın sağından başlamak üzere, sağına ve soluna sırasıyla "Rotary Protokolü'nde belirtildiği gibi toplantıya katılanların yerleri ayrılır. Başkanın sağına Guvernör, soluna protokolde adı geçenlerden katılanların en kıdemlisi oturur. Bir bölge görevlisinin birden fazla görevi varsa en yüksek derece görevi hangisi ise o görev esas alınır. Başkan ın eşi Başkan ın soluna; Guvernör Başkanın sağına ve Guvernörün eşi Guvernörün sağına oturur. Diğer konukların eşleri sağ taraftakilerin soluna olmak üzere yer alırlar. Toplantıya resmi konukların katılması halinde, başkanın sağında resmi konuklardan en yüksek görevde olan kişiye ve onun sağında Guvernöre yer ayrılır. Başka resmi konuklar var ise başkanın solundan başlamak üzere sağa ve sola doğru yer alırlar. Protokole dahil konuklar fazla ise U masada sıralama iki yöne doğru gerektiği kadar devam ettirilir. Konukların Tanıtımı: Kulüp Başkan kürsüden Kulüp toplantısını çana vurarak açtıktan sonra konukları tanıtır. Konukları tanıtırken Rotary Protokolündeki sırayı izler. Toplantıda resmi konuklar var ise kendi protokol sıralarına göre en önce tanıtılırlar. Ancak en yüksek görevlinin tanıtılmasından sonra Guvernörün tanıtılması şarttır. Diğer resmi konuklar Guvernörden sonra tanıtılırlar. Resmi konuklardan başka diğer konuklar protokol sunumundan sonra tanıtılır. Kulüp Asamblesi toplantılarında Kulüp Başkanı ve eşi dönem ceketlerini giyerler, Kulüp Başkanı Başkanlık Kolyesini takar. Kulüp üyeleri yakalarına Rotary Rozetlerini takarlar. Diğer Hususlar; Kulüp Başkanı ve diğer söz alanlar konuşmalarını ayakta yaparlar. Yeni üye kabul töreni Paul Harris Dostu rozeti, madalya ve berat verme töreni gibi etkinlikler yapılacaksa, törenin yapılacağı alan belirlenir ve rozet, madalya ve beratlar burada hazır bulundurulur. Yemek servisinin toplantının ve konuşmaların akışını kesmeyecek şekilde düzenlenmesine ve konuşmalar sırasında servisin kesinlikle durdurulmasına itina gösterilir.

15 KULÜP ASAMBLESİ TOPLANTILARI Guvernör ve Bölge Görevlilerinin Katılacağı Kulüp Asamblesi Toplantıları Başkanlık Toplantısı Guvernör Kulüp Başkanı Yönetim Toplantısı Guvernör Guvernör Yardımcısı Kulüp Başkanı Kulüp Yön. Kurulu leri Kulüp Asamblesi Guvernör Bölge Görevlileri Kulüp Başkanı Kulüp Yön. Kurulu leri Kulüp Komite Başkanları Alt Komite Başkanları ve leri Rotaryenler Rotaryen Eşleri Kulüp Toplantısı Guvernör Bölge Görevlileri Kulüp leri Rotaryen Eşleri Konuklar Rotaract Interact Toplantısı Guvernör Bölge Görevlileri Rotary Kulübü Başkanı Rotary Kulübü Int Koordinatörü Rotaract Kulübü Başkanı Rotaract Kulübü leri Interact Kulübü Başkanı Interact Kulübü leri o Gerektiğinde Bölge Komite Başkanları veya üyeleri Asambleye katılabilirler. o Kulüp Asamblesini Kulüp Başkanı yönetir. o Değerlendirmeyi Guvernör yapar.

16 ADAY ÜYE ÖNERİSİ VE ÜYELİK İŞLEMLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ Sivil Toplum Kuruluşlarının faal ve etkin olabilmeleri öncelikle iyi ve güçlü bir üye kadrosuyla mümkündür. Uluslararası Rotary ve Türk Rotary si daha etkin ve kapsamlı hizmet verebilmek için çevresinde kendini kabul ettirmiş saygın meslek sahipleri kazanmak ve güçlü kulüp kadroları oluşturmak amacındadır. Kulüp Tüzüğü, "medeni haklarını kullanma ehliyeti olan, 18 yaşını tamamlamış, Dernekler Kanuna göre üyeliğe engel hali bulunmayan iyi karakterli, iyi ünlü, toplumda yeri bulunan bir iş veya meslekte çalışmakta olan tanınmış kişiler derneğin bir üyesinin önerisi ile derneğe üye seçilebilirler" hükmünü koymuştur. Bu kimselerin özellikler Yöntem El Kitabı 4. Bölüm 5. Maddede açıklanmıştır. Ayrıca Rotaryen olacak adayda; Kendi işini ve mesleğini üst düzeyde temsil ediyor olması, Dürüst karakterli ve diğer insanlarla iyi ilişkiler içinde olması, İş veya mesleğinde şöhretinin ve iş ve meslek düzeyinin iyi olması, Toplantılara düzenli katılabilecek olması, Proje ve etkinliklere zaman ayırabilecek olması, Diğer üyelerle uyum sağlayabilecek karakterde olması, İş yeri veya evinin tercihen kulübün faaliyet yöresi içinde olması özellikleri aranır. Dönem başında, Temmuz ayında, kulübün sınıflandırma çalışmaları yapıldıktan ve dönem için öngörülen sınıflara üye bulunması kararlaştırıldıktan sonra, tüm üyeler adaylar önermek konusunda istekli ve hevesli olmalıdırlar. Adaydan ilk ve daha sonra devamlı sorumlu olacak kişi adayı öneren Rotaryen dir. Bu sebeple tüm Rotaryen lerin üye adayı önerilirken titiz ve dikkatli olmaları gereklidir. Öneride bulunacak olan Rotaryen in, adayı bir süredir tanıyor olması ve onun Rotaryen olup olamayacağı hususunda kanaat sahibidir. Öneren Rotaryen, adayın eğilimlerini, dernekçilik görüşlerini ve Rotary hakkındaki düşüncelerini öğrenmeli ve değerlendirmelidir. Öneren Rotaryen kendi kanaati olduktan sonra "Aday Teklifi formunu doldurur. Bu formun özellikle ikinci sayfasında üye adayı ile ilgili görüş ve düşüncelerini açıklar. Bu bölüm doldurulmadığı ve tatminkâr bir görüş içermediği müddetçe adayın işlemleri yürürlüğe konmaz. Adayın üyelik işlemleri şu aşamalardan geçer; 1. Öneren Rotaryen den " Adayı Teklifi formunu" alan Sekreter konuyu Yönetim Kurulunun gündemine alır. Yönetim Kurulu form üzerindeki bilgileri inceler ve teklifin Sınıflandırma Komitesine gönderilmesine karar verir. Sekreter "üyelik işlemleri formu üzerinde yönetim kuruluna ait kısmı doldurur ve başkanın ve üyelerin imzalarını alır. İşlemlerin devamı süresince " adayı teklifi formu ve lik işlemleri" formu sirküle edilir. 2. Sınıflandırma Komitesi: Sekreterin kararı kendilerine vermesi üzerine derhal toplanarak incelemesini yapar, olumlu veya olumsuz cevabı verir ve "lik işlemleri" formu üzerinde Komiteye ait kısım (2) yi doldurarak imzalar ve bir hafta içinde formu sekretere iade eder.

17 ADAY ÜYE ÖNERİSİ VE ÜYELİK İŞLEMLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ 3. Sekreter bu kararı Yönetim Kurulu gündemine alır. Yönetim Kurulu; a) Sınıflandırma Komitesinin cevabı olumsuz ise Öneren Rotaryen e durumu bildirerek adayı ilerdeki tarihte tekrar değerlendirmek üzere beklemeye alır. (UR Döneminde Sınıflandırması uygun olmayan ancak Rotaryen olabilmek için uygun olan üye adaylarının da üye olarak alınmasını önermektedir.) b) Sınıflandırma Komitesinin cevabı olumlu ise konunun üyelik komitesine gönderilmesine karar verir. Sekreter, "lik İşlemleri" formu üzerinde Yönetim Kuruluna ait kısmı (3) doldurur ve Başkanın ve üyelerin imzalarını alır. 4. Sekreter "lik İşlemleri formunu lik Komitesine gönderir. lik Komitesi Öneren Rotaryen ile görüşerek, adayın çevresinde ve işyerinde imkanlar çerçevesinde araştırma ve soruşturma yaparak aday hakkında kanaat sahibi olur. "lik işlemleri" formu üzerinde komiteye ait kısmı (4) doldurarak imzalar ve ayrıca kaleme aldığı gerekçelerini forma ekleyerek on beş gün içinde sekretere iade eder. 5. Sekreter bu kararı Yönetim Kurulu gündemine alır. Yönetim Kurulu; a)lik Komitesinin cevabı olumsuz ise konuyu inceler ve gerekirse lik Komitesi üyelerinin de toplantıya çağırarak görüşlerinin sonucuna göre adayın üyelik işleminin durdurulması veya devamı kararını verir. Durdurma kararı, gerekçesi ile birlikte öneren Rotaryene bildirir. b) lik Komitesinin kararı olumlu ise adayın üyeliğe kabulüne karar verir ve Yönetim Kurulu üyelerinden birisini aday ile görüşmek üzere görevlendirir. Sekreter "lik İşlemleri" formu üzerinden Yönetim Kuruluna ait kısım (5) doldurur, Başkanın ve üyelerin imzalarını alır. 6. Görevli Yönetim Kurulu si, Öneren Rotaryen ve Rotary Bilgileri Komitesinin bir üyesi ile birlikte en kısa zamanda adayı işyerinde veya evinde ziyaret eder. Rotaryen adayına Rotary hakkında özet bilgi verilir. Özellikle devam, ocakbaşı, proje çalışmalarına katılım, mali yükümlülükler, eşinin kendisine destek olması gibi başlıca üyelik sorumlulukları izah edilir. Adaya kulübün tüzüğü verilir. Aday "Başvuru Formu"nu doldurur ve imzalar. Kendisi hakkındaki bilgilerin üyelere ve diğer Rotaryenlere duyurulmasına muvafakatini bildirir. Adaya işlemlerinin tamamlanmasından sonra kendisine haber verileceği ve davet edilerek kabul töreninin yapılacağı söylenir. Dernekler yasası ve tüzük gereği bir derneğe üye olmak için resmen başvuruda bulunan kişiye 30 gün içerisinde olumlu veya olumsuz cevap vermek zorunluluğu vardır. Bu sebeple bu aşamadan sonraki işlemlerin otuz gün içerisinde tamamlanması ve kabul töreninin yapılması gerekir. Üç kişilik ziyaretçi grup, "lik işlemleri formu üzerinde kendileri ait kısmı (6) doldurup imzalar, adayın "Başvuru Formu" ve diğer evrakla birlikte Sekretere iade eder.

18 ADAY ÜYE ÖNERİSİ VE ÜYELİK İŞLEMLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ 7. Sekreter derhal aday hakkında özet bilgi içeren bir yazı ile; a) Kendi kulübünün bütün üyelerini, b) Şehirdeki diğer Rotary Kulüplerini, Adayın başvurusundan haberdar ederek, aday hakkında olumsuz bir bilgisi olan var ise 7 gün içerisinde Sekreterliğe duyurulmasını ister. "lik İşlemleri" formunun ilgili bölümünü doldurarak imzalar. Diğer Rotary Kulüp Başkanlarının olumlu veya olumsuz bilgi ve görüşleri var ise, süre içerisinde doğrudan adayı üye almak isteyen Kulüp Başkanı ile temas kurarlar. 8. Sekreter 7 günlük sürenin bitiminde konuyu Yönetim Kurulu gündemine alır. Yönetim Kurulu; a) En az iki itiraz gelmiş ise itirazları inceler, gerekirse itiraz edenleri davet ederek görüşür ve adayın kabulüne veya reddine karar verir. b) Herhangi bir itiraz yok ise, adayın üyelik işlemlerinin tamamlandığı ve kulübe giriş töreninin yapılması kararını alır. Sekreter "lik işlemleri Formu üzerinde Yönetim Kuruluna ait kısmı (8) doldurur ve Başkanın ve üyelerin imzalarını alır. 9. Sekreter Yönetim Kurulunca veya Başkan tarafından saptanan kabul töreni gününü bir yazı ile adaya bildirir ve ayrıca adayı toplantıya getirmesi için öneren Rotaryeni haberdar eder. Sekreter "Dernek Kayıt Defteri"ne gerekli kaydı yapar. Adayın Kulübe giriş töreni yapıldıktan sonra bu son bilgilerini formdaki ilgili kısma (9) işler ve formu imzalar. 10. Sekreter; a) "Aday Teklifi formunu, b) "lik İşlemleri formunu, c) Adayın doldurduğu "Başvuru Formu"nu, d) Adayın nüfus cüzdanı fotokopisini, e) Adayın fotoğraflarını dosyaya koyar. 11. Adayın "Kabul Töreni" bu Yönetmeliğe ilişkin "Kabul Töreni Yönergesi" kurallarına göre yapılır. Adayın üyelik başlangıç tarihi, tören günü değil, sekizinci aşamadaki, Yönetim Kurulunun son karar tarihidir. Not: Aday, üyelik teklifi yapılmadan önce, eşi ile birlikte kulüp toplantılarına ve faaliyetlerine davet edilerek kulüp üyelerinin aday üyeyi tanımasına ve aday üyenin kulübü tanımasına fırsat verilmelidir.

19 ADAY ÜYE ÖNERİ FORMU.. ROTARY KULÜBÜ ÜYE ADAYI ÖNERİSİ Yönetim Kuruluna, Tarih :../../.. Aşağıdaki kimliği belirlenen kişiyi Kulübümüze üye olarak öneriyorum. Temsil ettiği mesleği/işi gereği. Sınıfına alınabilir. Kendisi kulübümüze yaptığım bu öneriyi bilmemektedir. Adı Soyadı :.. Doğum yeri / yılı :. Eğitim :. İş Adresi :... Ev Adresi :... Daha önce bir Rotary Kulübüne üye olup olmadığı Cevap evet ise İş tel :.. İş faks :... Cep Tel :. Ev tel :.. Evet Hayır a) Hangi Rotary Kulübü : b) Ayrılma nedeni :... Bir şirket / kuruluş tarafından istihdam edilmekte ise; Şirketin / kuruluşun adı :... Şirketin / kuruluşun faaliyet alanı :... Kendisinin görevi/ ilişkisi :... Daha önce çalıştığı iş yerleri (kısaca kuruluş ismi) :...

20 ADAY ÜYE ÖNERİ FORMU Serbest meslek / iş sahibi ise :... Mesleği / işi :.. Çalışma alanı :. Daha önce Rotary Programlarının herhangi birinden yararlandı mı? Evet Hayır Cevap evet ise hangi program olduğunu işaretleyiniz Rotary Elçilik Bursu Rotary Dünya Barış Bursu Rotary Gençlik Değişim Programı GID VTT Rotary Gönüllüsü Halen üyesi bulunduğu diğer sosyal ve mesleki kuruluşlar :... Bu kulüpte veya başka bir Rotary Kulübünde kendisini tanıyan Rotaryenler : Yukarıda bilgilerini verdiğim ve üye adayı olarak sunduğum kişinin aşağıdaki nedenlerle kulübe katılmasını istiyorum. Kendisinin iyi bir Rotaryen olacağına inanıyorum. Bu bölüm öneren üye tarafından doldurulmadığı takdirde bu form yürürlüye konmaz.. Öneren Rotaryen : Adı Soyadı İmzası

21 ÜYELİK İŞLEMLERİ ÜYELİK İŞLEMLERİ 1- Önerinin Sekreter tarafından alınış tarihi / /.. Yönetim Kurulunun././. Tarih ve. Sayılı kararı gereğince üye adayı ile ilgili önerinin Sınıflandırma Komitesine gönderilmesi uygun görüldü / görülmedi. Başkan 2- Önerinin sınıflandırma Komitesine geliş tarihi / /.. Sınıflandırma Komitesinin / /.. tarihli toplantısında üye adayının.. Meslek grubuna üye olarak alınmasının uygun olduğunun / sınıfı dolu olduğundan reddinin Yönetim Kuruluna bildirilmesine karar verildi. Sınıflandırma Komitesi Başkanı 3- Önerinin Sınıflandırma Komitesinden Yönetim Kuruluna geliş tarihi / /.. Sınıflandırma Komitesinin. Meslek grubuna olarak alınması uygun görülen / görülmeyen üye adayı ile ilgili önerinin lik Komitesine gönderilmesi Yönetim Kurulunun / /.. tarih ve.. Sayılı kararı gereğince uygun görülmüştür. Başkan 4- Önerinin lik Komitesine geliş tarihi / /.. adayını öneren Rotaryen üye ile görüşülerek çevresinden bilgi toplanarak ve kişiliği araştırılarak hasıl olan kanaat sonucu lik Komitesinin / /.. tarihli toplantısında üye adayı üyeliğe uygun görüldü / görülmedi. lik Komitesi Başkanı 5- Önerinin lik Komitesinden Yönetim Kuruluna geliş tarihi / /.. lik Komitesinin, üye adayının üyeliğe uygun görülmesi/ görülmemesi önerisi ile üye adayının Yönetim Kurulunun / /.. tarih ve.. sayılı kararı ile üyeliği kabul edildi / edilmedi. Başkan 6- Bir Yönetim Kurulu üyesinin, bir Rotary Bilgileri Komitesi üyesinin öneren Rotaryen üyenin birlikte / /.. Tarihinde aday üyeyi ziyaretlerinde gerekli Rotary bilgileri, kulüp üyeliğinin şartları ve sorumlulukları kendisine anlatıldı. Başvuru Formu düzenlendi, kendisine ait bilgilerin üyelere ve Rotary Bölgesine duyurulması hususunda onayı alındı. Adayı Öneren Rotaryen Adı Soyadı imzası Yönetim Kurulu si Adı Soyadı - imzası Rotary Bilgileri Komite si Adı Soyadı - imzası

22 ÜYELİK İŞLEMLERİ 7- Aday üyenin bilgileri / /.. tarihinde üyelere ve Rotary Bölge kulüplerine yazı ile duyuruldu, 10 günlük itiraz süresi sonu olan / /.. tarihine kadar cevap vermeleri istendi. Sekreter :.. Adı Soyadı imzası 8- Yönetim Kurulunun / /.. tarih ve. Sayılı kararı ile; a) Süre içinde itiraz gelmediğinden ve üyelik işlemleri tamamlandığından aday üyenin üyeliği oy birliği ile / oy çokluğu ile kabul edildi. b) Süre içinde kulüp üyelerinden ve /veya Rotary Bölge kulüplerinden ikiden fazla itiraz geldiğinden üyelik işlemleri durdurularak / durum tekrar görüşülerek aday üyenin başvurusu oy birliği ile / oy çokluğu ile reddedildi / kabul edildi. Başkan 9- *Aday üyeye davet mektubu / /.. tarihinde gönderildi. * Aday üyenin üye defterinde sıra numarasına kaydı yapıldı. * Kulübün / /.. tarihindeki.. sayılı haftalık olağan toplantısında aday üyenin kulübe giriş töreni yapıldı. Sekreter :.. Adı Soyadı imzası Bu form tüm işlemler bittikten sonra üyenin dosyasında saklanacaktır.

23 ADAY ÜYE BAŞVURU FORMU. ROTARY KULÜBÜ ÜYELİK BAŞVURU FORM. Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına, Kulübünüze üye olmak istiyorum. Kulübünüzün tüzüğünü okudum ve kabul ettim. Aşağıda beyan ettiğim kişisel bilgilerin Kulübün diğer üyelerine ve diğer Rotary Kulüplerine duyurulmasına muvafakat ediyorum. Kabulümü ve gereğinin yapılmasını rica ederim. İmza / /.. Tarih TC Kimlik No :. Adı Soyadı :.. İş tel :.. Doğum yeri / yılı :. İş faks :.. Eğitim :. Cep Tel :. İş Adresi : Ev Adresi : Ev tel : Ev faks : Daha önce bir Rotary Kulübüne üye oldunuz mu? Evet Hayır Cevap evet ise a) Hangi Rotary Kulübü:... b) Ayrılma nedeni : Bir şirket / kuruluş tarafından istihdam edilmekte iseniz; Şirketin / kuruluşun adı : Şirketin / kuruluşun faaliyet alanı :... Sizin göreviniz/ ilişkiniz :... Daha önce çalıştığınız iş yerleri (kısaca kuruluş ismi) : Serbest meslek / iş sahibi iseniz :.. Mesleğiniz / işiniz : Çalışma alanınız :.

24 ADAY ÜYE BAŞVURU FORMU Daha önce Rotary Programlarının herhangi birinden yararlandınız mı? Evet Hayır Cevap evet ise hangi program olduğunu işaretleyiniz Rotary Elçilik Bursu Rotary Dünya Barış Bursu Rotary Gençlik Değişim Programı GID VTT Rotary Gönüllüsü Halen üyesi bulunduğunuz diğer sosyal ve mesleki kuruluşlar :. Tanıdığınız Rotaryenler : Neden Rotaryen olmak istiyorsunuz? Bu forma lütfen; *3 adet fotoğrafınızı, Nüfus cüzdanınızın her iki yüzünün fotokopisini, Cumhuriyet Savcılığından alınacak Adli Sicil belgenizi ekleyiniz.

25 ÜYE KABUL TÖRENİ AKIŞI Onurlu ve anlamlı bir giriş töreni, yıllarca sürecek olan hizmet ve dostluğun başlangıcına işaret eder. Kulüp aşağıdaki noktalarda giriş töreninin hatırlanabilir olmasını sağlamalıdır. Rotaryen olmanın yararları ve sorumlulukları vurgulanmalıdır. Yeni üyenin tanıştırılması için yeterli ve rahat bir zaman ayrılmalıdır. Kabul Törenine yeni üyenin eşi de davet edilmelidir. Yeni üyelerin bir grup olarak Kabul Törenleri yapılmalıdır. Kabul Töreni, tercihen Guvernör veya Guvernör yardımcısının da bulunacağı bir toplantıda yapılmalıdır. Tören Akışı; 1. Başkan kürsüye gelerek töreni başlatır. 2. Başkan Kulüp sekreterini davet ederek Yönetim Kurulu kararını okutur. 3. Başkan yeni üyeyi öneren Rotaryeni kürsüye davet ederek yeni üye ve eşini toplantıya katılanlara tanıtmasını ister ve kendisine söz verir. (Yeni üyenin özgeçmişi, mesleki başarıları, toplumsal sorumlulukları...) 4. Başkan yeni üyeyi ve eşini kürsüye davet eder. Aynı anda Başkan eşi ve öneren Rotaryenin eşi de kürsüye gelerek, yeni üye ve eşine eşlik ederler. 5. Başkan ekteki Kabul Töreni Konuşması nı yapar. 6. Yeni üyenin rozeti takılır. Rozeti başkandan başkası (Guvernör, Geçmiş Dönem Guvernörü, Guvernör yardımcısı veya bir Rotaryen ) takacak ise başkan tarafından kürsüye davet edilir ve rozeti yeni üyeye takması istenir. Fotoğraf çekilir. Rozeti takan başkandan başkası ise yerine döner. 7. Başkan üyeleri ayağa kalkmaya davet eder. 8. Yeni üye kürsüden ekteki Rotaryenlerin Bildirisi ni okur. Birden fazla üyenin alındığı törende metni yeni üyelerden biri okur. Diğer üyeler kabul ettiklerini beyan ederler. 9. Başkan üyeleri oturmaya davet eder. 10. Sekreter yeni üyeye Rotary çantasını verir. Başkan yeni üyenin danışmanını, hangi komitede görev yapacağını ve ocakbaşı grubunu kendisine ve üyelerine duyurur ve yeni üye ile ilgili bilgi verir ve yeni üyeyi tanıştırır. 11. Başkan yeni üyeye duygu ve düşüncelerini anlatması için söz verir. 12. Başkan kulüp üyelerinin alkışları arasında töreni sona erdirir ve sırasıyla öneren üyenin ve eşinin, yeni üyenin ve eşinin, kendi eşinin, sekreterinin elini sıkar ve hepsini yerlerine davet eder. Dikkat edilecek hususlar; 13. Tören Ülke Bayrağı, Türkiye de Atatürk Resmi, Kulüp Flaması ve Dönem Tema Bayrağı önünde yapılmalıdır. 14. Rozet takılması sırasında rozet takanın ve adayın önünde görünmelerini engelleyecek bir şey bulunmamalıdır. 15. Tören fotoğrafla tespit edilmeli ve daha sonra bu fotoğraf yeni üyeye verilmelidir.

26 BAŞKAN IN ÜYE KABUL TÖRENİ KONUŞMASI (Tören Akışı Madde 5) Sevgili. Şu andan itibaren topluma hizmet veren, meslekte yüksek ahlak standartlarını teşvik ve dünyada iyi niyet ve barışın kurulmasına yardım eden işve meslek sahibi kişilerin dünya ölçüsünde birleştiği bir kuruluş olan Rotary ye adımınızı atmış bulunmaktasınız. Eminim ki; Düşündükleriniz, söyledikleriniz ve yaptıklarınız, Gerçeğe uygun, İlgililerin tümü için adil, İyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak Ve ilgililerin tümü için hayırlı olacaktır. Rotary'de geliştireceğiniz dostluk ve tanışıklığı topluma hizmet vermek için bir fırsat sayınız. Hizmetin, her Rotaryenin olduğu gibi sizin de idealiniz olacağından kuşkumuz yoktur. İş ve meslek hayatınızda başarılı bir kişi olarak Rotary e katıldınız. Rotary'nin size verdiği ilk görev, Rotaryen olarak bu niteliklerinizi daha da yükselterek, topluma karşı olan sorumluluklarınızı ve görevinizi yerine getirmek ve insanlara hizmet etmektir. Bu ideale ulaşmak için Rotary i yaşamak ve paylaşmak gerekir ki, bu da Rotary e devamla sağlanabilir. Yönetim Kurulumuz, Rotary'nin kural ve geleneklerine uygun olarak sizi Başkanı bulunduğum Kulübünün üyesi olarak kaydetmiş bulunmaktadır. Rotary ve Rotaryen dostlarım aramıza katılmanızdan mutluluk duymaktadır. İlerde Rotary'de alacağınız görevlerde size şimdiden başarılar diliyor ve Başkan olarak onurlu bir görevi daha yerine getiriyorum. Aramıza hoş geldiniz Rotaryen...

27 ROTARYENLERİN BİLDİRİSİ (Yeni Tarafından Okunur) (Tören Akışı Madde 8a) 1. İşimi ve mesleğimi topluma hizmet etmek için fırsat olarak görmeyi, 2. İşimin ve mesleğimin kurallarının, ülkemin kanunlarının ve içinde bulunduğum toplumun ahlak standartlarının ruhuna ve özüne sadık kalmayı, 3. İşimi ve mesleğimi yüceltmeyi ve seçtiğim işve meslekte en üstün ahlak standartlarını geliştirmek ve uygulamak için elimden gelen bütün gayreti sarf etmeyi, 4. İşverenime, yanımda çalışanlara, ortaklarıma, rakiplerime, müşterilerime, topluma ve iş meslek ilişkisi içerisinde bulunduğum herkese karşı dürüst olmayı, 5. Topluma yararlı bütün iş ve mesleklerin şeref ve saygınlığını tanımayı ve benimsemeyi, 6. Gençlere olanak tanımak, başkalarının özel sorunlarının çözümünde yardımcı olmak, toplumun yaşam düzeyini yükseltmek amacıyla iş ve meslekteki yeteneklerimi topluma sunmayı, 7. İş ve mesleğimin topluma sunulmasında yapılacak reklamlarda ve diğer tanıtım şekillerinde dürüstlük ilkesine bağlı kalmayı, 8. İş ve meslek ilişkilerimde Rotaryen dostlarımla daima Rotary'nin dörtlü öz denetimine sadık kalarak iletişimde bulunmayı, Rotaryen dostlar da dörtlü öz denetimin ötesinde öncelik ve avantajlar beklememeyi, İŞ VE MESLEK SAHİBİ BİR ROTARYEN OLARAK KABUL VE BEYAN EDERIM.

28 ÜYE KABUL TÖRENİ BAŞKAN IN KONUŞMASI (Tören Akışı Madde 12) Rotaryen Kulübümüze uyumunuzun sağlanması ve gerekli Rotary bilgilerini edinmenizde yardımcı olmak üzere size Rotary Bilgilerinizi veriyoruz. (Sekreter Rotary çantasını yeni üyeye verir) Rotaryen. Rotaryen Dostum...'u size danışman olarak atıyorum. (Başkan Danışman Rotaryeni kürsüye davet eder ve yeni üye ile tanıştırır.) Birlikte yapacağınız çalışmaların size, kulübümüze ve Rotary ye hayırlı olacağına inanıyorum. Rotaryen Topluma hizmet edebilmek amacıyla Rotaryen oldunuz. Bu emelinizi en kısa zamanda gerçekleştirmeye, başlamanıza fırsat vermek üzere sizi, Başkanlığını Rotaryen Dostum.. 'un yapmakta olduğu... Komitesinde görevlendiriyorum. (Başkan Komite Başkanının adını söyleyerek ayağa kalkmasını ister ve yeni üyeye tanıtır) Komite Başkanım Rotaryen en kısa zamanda sizinle görüşerek komitedeki göreviniz konusunda sizi bilgilendirecektir. Rotaryen. Rotary de hizmete giden yolda en önemli unsur dostluktur. Aramızdaki dostluğun en yoğun yaşandığı yerlerden birisi de "Ocakbaşı" toplantılarımızdır. Bu sıcaklığı ailenizin tüm fertleri ile birlikte yaşayabilmeniz için sizi.. numaralı ocak başı gruba dahil ediyor, sorumlusu Rotaryen Dostum. dur. (Başkan ocak başı grubu sorumlusu Rotaryen'in adını söyleyerek ayağa kalkmasını ister ve yeni üyeye tanıtır) Toplantı yer ve tarihleri hakkında en kısa zamanda sizi bilgilendirecektir. Aramıza hoş geldiniz. Rotaryen. Duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?

29 PAUL HARRIS DOSTU VE BENEFACTOR TÖRENİ Tören akışı; 1-Başkan kürsüye gelerek töreni başlatır. 2-Başkan, Kulüp Uluslararası Rotary Vakfı Komitesi Başkanını davet ederek sözü ona verir. 3-Komite Başkanı, Uluslararası Rotary Vakfını tanıtan metni okur ve daha sonra rozet takılacak kişinin/kişilerin adını üyelere duyurur ve kürsüye davet eder. 4-Başkan toplantıda eğer varsa rozet takmaları için Guvernörü, Guvernör Yardımcısını veya Geçmiş Dönem Guvernörünü kürsüye davet eder. Yoksa bu görevi kendisi yapar. 5-Başkan üyeleri ayağa kalkmaya davet eder. 6-Paul Harris Dostuna /dostlarına rozet takılır. Rozet takılırken bu törenin kürsü arkasında yapılmamasına herkesin görebileceği bir alana çıkarılmasına ve fotoğrafla tespitine özen gösterilir. 7-Başkan üyeleri oturmaya davet eder. 8-Başkan (varsa) rozet takan Guvernör, Guvernör Yardımcısı ve Geçmiş Dönem Guvernörünü yerlerine davet eder. 9-Başkan Paul Harris Dostuna eğer isterse kısa bir konuşma yapması için söz verir. 10-Başkan Paul Harris dostunu /dostlarını ve Kulüp Uluslararası Rotary Vakfı Komitesi Başkanını yerlerine oturmaya davet eder ve töreni bitirir. Dikkat edilecek hususlar; Paul Harris Dostuna ilk defa rozet takılıyorsa rozetle beraber gelen kolye ve beratın ayrı kişilerce verilmesine özen gösterilir. (Rozeti Guvernörün, kolyeyi Guvernör Yardımcısının, beratı Başkanın vermesi gibi) Paul Harris Dostuna taşlı rozet takılıyorsa, kolye ve berat verilmeyeceği için sadece rozet takılır. Benefaktör rozeti takma töreni yukarıdaki gibi aynen uygulanır. Aynı toplantıda hem Paul Harris Rozeti ve hem de Benefaktör rozeti takılacak ise önce Paul Harris rozeti töreni yapılır.

ÜYELİK İŞLEMLERİ. üye üye üye üye üye Başkan

ÜYELİK İŞLEMLERİ. üye üye üye üye üye Başkan UR. 2420 Bölge Üyelik İşlemleri Formu 1 ÜYELİK İŞLEMLERİ (1) Önerinin Sekreter tarafından alınış tarihi.../.../... Yönetim Kurulunun.../.../... tarih ve... sayılı kararı gereğince üye adayı ile ilgili

Detaylı

2430. BÖLGE GUVERNÖR RESMİ ZİYARETİ YÖNERGESİ

2430. BÖLGE GUVERNÖR RESMİ ZİYARETİ YÖNERGESİ 2430. BÖLGE GUVERNÖR RESMİ ZİYARETİ YÖNERGESİ Guvernörün, nın, nin ve gerektiğinde Bölge Görevlilerinin katılacağı Kulüp Asamblesinin ayrı bir önemi vardır. Uluslararası Rotary Başkanının temsilcisi sıfatıyla

Detaylı

2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ

2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1076 Dönem Toplantı No: 4 Bülten No: 4 Toplantı Yeri :Maslak Steinberger Otel Toplantı Tarihi: 1 Ağustos 2015 Toplantı Saati :12.30 13.30 Hizmetlerinizi

Detaylı

21 Mart Su Yaşamdır Paneli ve Forumu

21 Mart Su Yaşamdır Paneli ve Forumu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Başkanın Mesajı Kulüp Toplantı No: 1104 Dönem Toplantı No: 34 Bülten No: 34 Toplantı Yeri: Divan Otel Taksim Toplantı Tarihi: 25 Mart 2016 Toplantı Saati :19:00-22:00

Detaylı

ANKARA-OSTİM ROTARY KULÜBÜ. Sevgili Dostlarım,

ANKARA-OSTİM ROTARY KULÜBÜ. Sevgili Dostlarım, 2015-2016 DÖNEMİ KULÜP BÜLTENİ NO : 1 ( Temmuz 2015 ) ANKARA-OSTİM Sevgili Dostlarım, K.R. (Ravi) RAVİNDRAN Uluslararası Rotary Başkanı 2015 2016 Dönemi Canan ERSÖZ UR.2430. Bölge Guvernörü 2015 2016 Dönemi

Detaylı

Rotary Kulübü, 1.2 milyon Rotaryen ile dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu

Rotary Kulübü, 1.2 milyon Rotaryen ile dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu ROTARY e HOŞ GELDİNİZ! ULUSLARARASI ROTARY Dünyada 200 den fazla ülke, 33.000 Rotary Kulübü, 1.2 milyon Rotaryen ile dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu Rotary Misyonu iyi niyet ve dostluk meslekte

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1105 Dönem Toplantı No: 35 Bülten No: 35 Toplantı Yeri: Steigenberger Otel Toplantı Tarihi: 30 Mart 2016 Toplantı Saati :12:30-13:30 Hizmetlerinizi

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü. 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası

İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü. 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası İstanbul Ataşehir Rotary Kulübü 15. Bahar Şenliği Tanıtım Dosyası İçerik İçerik Rotary Hakkında İnsanlık için barış ve iyi niyet ile Kendinden Önce Hizmet Hizmet idealini gerçekleştirme Dostluğu Geliştirme

Detaylı

Sayı. OR-AN Rotary Kulübü. Eylül. Kuruluş : 7 Ekim 1997. John Kenny UR Başkanı. Hasan Akduman Dönem Guvernörü 2009-2010. Zeynep Gökalp Dönem Başkanı

Sayı. OR-AN Rotary Kulübü. Eylül. Kuruluş : 7 Ekim 1997. John Kenny UR Başkanı. Hasan Akduman Dönem Guvernörü 2009-2010. Zeynep Gökalp Dönem Başkanı Sevgili Dostlarım, Dönemimizin 2 ayını geride bıraktık. Yaz aylarının güzel günlerini tatil ile değerlendiren dostlarımız artık Ankara ya döndüler. Çocukların okulları başladı. Sevgili Çocuklarımıza yeni

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:22 Kulüp Toplantı No:956 Dönem Toplantı No: 40 Toplantı i: 03.04.2018 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420. Bölge

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu 2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ 14.04.1993

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu 2420. BÖLGE İSTANBUL MASLAK ROTARY KULÜBÜ DERNEĞİ 14.04.1993 K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1089 Dönem Toplantı No: 17 Bülten No: 17 Toplantı Yeri :Maslak Cumhuriyet Koleji Toplantı Tarihi: 18 Kasım 2015 Toplantı Saati :10:00 15:30 Hizmetlerinizi

Detaylı

İZMİR- ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Bülten No: 26

İZMİR- ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Bülten No: 26 İZMİR- ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440 BÖLGE Kuruluş:26051996 Charter:01111998 ID:51491 Bülten No: 26 2440 Bölge Guvernörü V Bölge Guvernör Yardımcısı Çiiğli RK Dönem Başkanı BU HAFTA ToplanQ No Tarih, Saat Yer

Detaylı

TOPLANTI YERİ : BURÇ BEST OTEL DEVAM ORANI : %50,00 (Geçici Devam Oranı) TOPLANTI SAATİ : 20:00 ÜYE SAYISI : 20

TOPLANTI YERİ : BURÇ BEST OTEL DEVAM ORANI : %50,00 (Geçici Devam Oranı) TOPLANTI SAATİ : 20:00 ÜYE SAYISI : 20 237. TOPLANTI - 23-09-2009.01.2009 TOPLANTI YERİ : BURÇ BEST OTEL DEVAM ORANI : %50,00 (Geçici Devam Oranı) TOPLANTI SAATİ : 20:00 ÜYE SAYISI : 20.08.2008 KONUK SAYISI : KATILAN ÜYE SAYISI : 10.2008 KONUK

Detaylı

ORTAKÖY ROTARY KULÜBÜ BÜLTENİ

ORTAKÖY ROTARY KULÜBÜ BÜLTENİ ORTAKÖY ROTARY KULÜBÜ BÜLTENİ Kuruluş : 29 Eylül 1997 Charter : 10 Haziran 1999 Rtn.Haluk ULUSOY Dönemi 2420.Bölge Guvernörü Rtn.Refiye ERİŞÇİ Dönem Başkanı Rtn.Ron D.BURTON Dönemi R.I President Toplantı

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2016-17 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No: 3 Kulüp Toplantı No: 873 Dönem Toplantı No: 3 Toplantı Tarihi: 02.08.2016 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: John Germ U.R. 2420. Bölge

Detaylı

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980 ROTARY Tarih:17.02/2014 Pazartesi Sevgili Rotaryen Dostlarımız, Dönemimizin 32 uncu, Kulübümüzün 1743 ıncı Toplantısını 17.02.2014 tarihinde Marmara Yelken Kulübü nde gerçekleştirdik. Guvernör Yardımcımız

Detaylı

Temmuz ayı ile birlikte kolları sıvadık ve hep birlikte ROTARY ile yaşamları değiştirmek için yola çıktık.

Temmuz ayı ile birlikte kolları sıvadık ve hep birlikte ROTARY ile yaşamları değiştirmek için yola çıktık. Değerli Rotary Ailem, Rotaract ve İnteract Kardeşlerim, Yılın son ayını bitirdiğimiz ve yepyeni umutlarla, yepyeni bir yıla başlamanın heyecanını yaşadığımız bu günlerin hepimiz için sağlık ve neşe içinde

Detaylı

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 BU HAFTA Toplantı No. : 994 / 19 Tarih, Saat : 18.11.2015, 12.30 Yer : Mesleki Eğitim

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:4 Kulüp Toplantı No: 929 Dönem Toplantı No: 14 Toplantı Tarihi: 10.10.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

Haziran 2015 Bülteni. UR 2015 2016 Başkanı. K.R. Ravindran. 2420.Bölge Guvernörü. Mufit Ülke ve Sema Ülke. Mehmet Sabri ve Aylin Görkey

Haziran 2015 Bülteni. UR 2015 2016 Başkanı. K.R. Ravindran. 2420.Bölge Guvernörü. Mufit Ülke ve Sema Ülke. Mehmet Sabri ve Aylin Görkey Haziran 2015 Bülteni UR 2015 2016 Başkanı Değerli Rotaryen Dostlarım, Kulübümüz kısa Haziran ayı bölgemizde çok yoğun bir şekilde yapılan devir teslim töreniyle noktalamadan önce devir aldıım bu görevin

Detaylı

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 BU HAFTA Toplantı No. : 993 / 18 Tarih, Saat : 10.11.2015, 12.30 Yer : Anemon Otel,

Detaylı

Pera Müzesi Meslek Gezisi

Pera Müzesi Meslek Gezisi Rotary Serving Humanity John. F. Germ Uluslararası Rotary Başkanı Üyelere Duyurudur Bu duyuru Geri Kazanılmış Kağıt a basılmıştır Rotary İnsanlığa Hizmet Götürür Özcan Albak UR 2420. Bölge Guvernörü Toplantı

Detaylı

Peace 2012-2013 19. DÖNEM 27. HAFTA TOPLANTI NO 879 29.01.2013 BÜLTENİ. İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ www.yesilkoyrotary.com

Peace 2012-2013 19. DÖNEM 27. HAFTA TOPLANTI NO 879 29.01.2013 BÜLTENİ. İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ www.yesilkoyrotary.com Peace 2012-2013 19. DÖNEM 27. HAFTA TOPLANTI NO 879 29.01.2013 BÜLTENİ İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ www.yesilkoyrotary.com İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ KURULUŞ 18 NİSAN 1994 BERAT 21 ARALIK 1995

Detaylı

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu. PROTOKOL BİLGİSİ Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.tr IV. Toplantılar -2- Kişilerin toplantılarla ilgili bazı temel

Detaylı

gölcük rotary kulübü

gölcük rotary kulübü gölcük rotary kulübü Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 2012013 DÖNEMİ Sakuji Tanaka UR. BAŞKANI 2012-2013 Dönemi Rtn. Sait FEYZİOĞLU UR. 2420 Bölge Guvernörü 2012-2013 Dönemi Rtn.Nuri

Detaylı

2430. BÖLGE ANKARA OSTİM ROTARY KULÜBÜ http://www.ostimrotary.org.tr Yazışma Adresi : 30. Sok. no: 113 Ostim ANKARA Tel: 385 15 23 / Faks: 354 79 61 e-mail: cenkaraca@tnn.net / otkur@hotmail.com 11. Grup

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:7 Kulüp Toplantı No: 933 Dönem Toplantı No: 17 Toplantı Tarihi: 7.11.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ 1 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BÖLÜM l: AMAÇ VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İller İdaresi Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İller İdaresi Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.İLİ.0.02.02.00-877/3615 29/06/2012 Konu: Başkent Dışında Tören, Kutlama ve Karşılamalar Genelge: 2012/25 Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 11. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

- HAFTALIK KULÜP BÜLTENİ

- HAFTALIK KULÜP BÜLTENİ Sakuji TANAKA U.R. Başkanı 2012 13 Murat ÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2012 13 Oya GALİ 3. Grup Guvernör Yardımcısı - HAFTALIK KULÜP BÜLTENİ Adres: İnönü Cad. Önen Pasajı Antakya, Hatay Tel/Faks: (326)

Detaylı

Maslak Rotary Kulübü

Maslak Rotary Kulübü K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1077 Dönem Toplantı No: 5 Bülten No: 5 Toplantı Yeri :Maslak Steinberger Otel Toplantı Tarihi: 12 Ağustos 2015 Toplantı Saati :12.30 13.30 Hizmetlerinizi

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2016-17 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:14 Kulüp Toplantı No: 884 Dönem Toplantı No:14 Toplantı Tarihi: 2.11.2016 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: John Germ U.R. 2420. Bölge

Detaylı

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 BU HAFTA Toplantı No. : 989 / 14 Tarih, Saat : 13.10.2015, 12.30 Yer : Gölmarmara

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:5 Kulüp Toplantı No: 931 Dönem Toplantı No: 15 Toplantı Tarihi: 17.10.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420.

Detaylı

UR Başkanı John F. Germ. UR Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci. UR Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı Engin Bozkurt.

UR Başkanı John F. Germ. UR Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci. UR Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı Engin Bozkurt. Kuruluş Tarihi: 19 Nisan 1974 Charter: 13339 District 2430 Zone 20 B 2016-2017 Dönemi Bülten no: 33 UR Başkanı John F. Germ UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Güner İnci UR 2430. Bölge 17. Grup Guvernör Yardımcısı

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı Yeri : PODYUM DAVET Kuruluş Tarihi : 28.02.2003 Toplantı Gün /Saati : Salı 19.30 Chartered : 10.02.2004 Kulüp No : 64494 Sevgili Dostlarım, BAŞKAN IN MEKTUBU Kulübümüzün 638. Dönemimizin 17. Toplantısını

Detaylı

gölcük rotary kulübü

gölcük rotary kulübü gölcük rotary kulübü Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 2012013 DÖNEMİ Sakuji Tanaka UR. BAŞKANI 2012-2013 Dönemi Rtn. Sait FEYZİOĞLU UR. 2420 Bölge Guvernörü 2012-2013 Dönemi Rtn.Nuri

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ SAĞLIK MESLEK LİSELERİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNERGESİ 1. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ADEM ÇELİK SPOR OYUNLARI YÖNERGESİ AMAÇ: MADDE 1. Bu yönergenin amacı, Beykent Üniversitesi Adem Çelik Spor Oyunlarını düzenleme ve yürütme esaslarını belirlemektir. KAPSAM: MADDE

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ETKİNLİK STANDARTLARI YÖNERGESİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ETKİNLİK STANDARTLARI YÖNERGESİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ ETKİNLİK STANDARTLARI YÖNERGESİ Amaç: Türk Toraks Derneği Şubeleri, İl Temsilcilikleri, Çalışma Grupları ve diğer birimlerin her türlü tıp eğitimi ya da mesleki gelişim etkinlikleri

Detaylı

DÖNEMİ HAZIRLIK ASAMBLESİ. 21 Mart 2016

DÖNEMİ HAZIRLIK ASAMBLESİ. 21 Mart 2016 2016 2017 DÖNEMİ HAZIRLIK ASAMBLESİ 21 Mart 2016 JOHN F. GERM UR Başkanı Rtn. Güner İNCİ & Nagihan UR 2430. Bölge Guvernörü 2016-2017 Rtn. Hikmet KARASU & Pınar UR 2430. Bölge 21. Grup Guvernör Yardımcısı

Detaylı

ANKARA-OSTİM ROTARY KULÜBÜ. Sevgili Dostlarım,

ANKARA-OSTİM ROTARY KULÜBÜ. Sevgili Dostlarım, 2015-2016 DÖNEMİ KULÜP BÜLTENİ NO : 2 ( Temmuz 2015 ) ANKARA-OSTİM Sevgili Dostlarım, K.R. (Ravi) RAVİNDRAN Uluslararası Rotary Başkanı 2015 2016 Dönemi Canan ERSÖZ UR.2430. Bölge Guvernörü 2015 2016 Dönemi

Detaylı

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440. BÖLGE Kuruluş:26.05.1996 Charter:01.11.1998 ID:51491 BU HAFTA Toplantı No. : 988 / 13 Tarih, Saat : 06.10.2015, 12.30 Yer : Anemon Otel,

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016 2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016 2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ

İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ BÜLTENİ İSTANBUL ATAŞEHİR ROTARY KULÜBÜ 2017-18 DÖNEMİ BÜLTENİ Bülten No:11 Kulüp Toplantı No:938 Dönem Toplantı No: 22 Toplantı i: 04.12.2017 www.atasehirrotary.org U.R. Başkanı: Ian H.S. Riseley U.R. 2420. Bölge

Detaylı

SUADİYE ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ 1. ASAMBLESİ

SUADİYE ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ 1. ASAMBLESİ Gelecek Dönemin Bakanlık Teması na baktığımızda bizlere unları anlatmakta olduğunu düünüyorum; Dünyada hizmetin etrafını çevreleyen bir tema. Biz Rotaryenlerin lokal ve uluslararası alanda çocuk felcini

Detaylı

Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Topluluklarına Destek Yönergesi. Birinci Bölüm

Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Topluluklarına Destek Yönergesi. Birinci Bölüm Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Topluluklarına Destek Yönergesi Birinci Bölüm Amaç Madde 1. Bu yönerge Antalya Üniversite Destekleme Vakfının Akdeniz Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ

İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ İZMİR-ÇİĞLİ ROTARY KULÜBÜ 2440 BÖLGE Kuruluş:26051996 Charter:01111998 ID:51491 Bülten No: 951 2440 Bölge Guvernörü V Grup Guvernör Yardımcısı Çiiğli RK Dönem Başkanı TOLGA NASUH ARAN BU HAFTA Toplan/

Detaylı

Ortaköy Rotary Kulübü Devir-Teslim Beykoz Rotary Kulübü Devir-Teslim

Ortaköy Rotary Kulübü Devir-Teslim Beykoz Rotary Kulübü Devir-Teslim 2017-2018 DÖNEM TAKVİMİ 1-Jul-17 Anıtkabir Ziyareti (3 Bölge Ortak) 2420-2430 - 2440 2-Jul-17 Çorlu Rotary Kulübü Devir Teslim Istanbul Rotary Kulübü Devir Teslim 4-Jul-17 Bostancı Rotary Kulübü Lüleburgaz

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu

TÜRKİYE İŞ KURUMU. İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu TÜRKİYE İŞ KURUMU İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu 2018 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? İşbaşı Eğitim Programı, işsizlerimiz ve öğrencilerimizin mesleki deneyim ve tecrübe

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, üniversite genelinde Meslek Yüksekokullarının, işgücü piyasası

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1 / 8 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü nde yapılan muayene ve analizlerin çeşitli aşamalarında görev alan personelin, görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli eğitimlerin

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ETKİLİ ROTARY KULÜPLERİ PLANLAMA REHBERİ

ETKİLİ ROTARY KULÜPLERİ PLANLAMA REHBERİ ETKİLİ ROTARY KULÜPLERİ PLANLAMA REHBERİ Etkin Rotary Kulüpleri için Planlama Rehberi gelecek yıl için hedefler saptanmasında kulüplere yardımcı olacak bir araçtır. Kulüp Liderlik Planı na dayanmaktadır.

Detaylı

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ P20--009 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenciler ile Yurt Müdürlüğü personeli arasındaki iletişime yardımcı olan RA (Bina sorumlusu) öğrencilerin

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

[ EK-1 STAJ ZORUNLULUK BELGESİ] ... /... /... Sayı: Konu: İlgili Makama,

[ EK-1 STAJ ZORUNLULUK BELGESİ] ... /... /... Sayı: Konu: İlgili Makama, [ EK-1 STAJ ZORUNLULUK BELGESİ]... /... /... Sayı: Konu: İlgili Makama, Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi uyarınca, Tıp Mühendisliği Bölümü 4. ve 6. Yarıyıl derslerini tamamlamış

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ EKONOMİ VE FİNANS KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Kuruluş Bu tüzük T.C. İstanbul Arel Üniversitesi nde planlı ve programlı çalışma yapmak üzere bir araya gelen öğrenciler tarafından

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımalar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nda çalışan

Detaylı

Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri(BES) ve Eğitim Asamblesi Antalya da yapıldı.

Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri(BES) ve Eğitim Asamblesi Antalya da yapıldı. Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri(BES) ve Eğitim Asamblesi Antalya da yapıldı. UR 2430. Bölge 2013-2014 Dönemi Bes ve Eğitim Asamblesi 3-7 Nisan 2013 de Antalya

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

ÜYELER. 246. Toplantı Bilgileri. Konuklar. Rtn. Namık EREN Zafer KILIÇ Muhittin GÖKBULUT

ÜYELER. 246. Toplantı Bilgileri. Konuklar. Rtn. Namık EREN Zafer KILIÇ Muhittin GÖKBULUT KURULUŞ 29.04.2005 CHARTER 13.06.2006 2420. BÖLGE ÇORLU/TÜRKİYE John KENNY UR BAŞKANI Nuri ÖZGÜR UR 2420. Bölge Guvernörü Mehmet Sabri GÖRKEY 12. Grup Guvernör Yrd. Haftalık toplantı ve etkinlik raporu

Detaylı

KASIM AYI ROTARY DE VAKIF AYIDIR.

KASIM AYI ROTARY DE VAKIF AYIDIR. KASIM AYI ROTARY DE VAKIF AYIDIR. 1905 yılında kurulan Uluslararası Rotary (UR), zaman ilerledikçe, başarılı olması ve ayakta kalabilmesi için sağlam bir finansal desteğe ihtiyaç duymuştur. Bu ihtiyaç

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016-2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016-2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

BÜLTEN. Aynı dili konuşamayabiliriz, geleneklerimiz, göreneklerimiz, dinimiz ve rengimizde farklı olabilir.

BÜLTEN. Aynı dili konuşamayabiliriz, geleneklerimiz, göreneklerimiz, dinimiz ve rengimizde farklı olabilir. Mutlu Günlerimiz BÜLTEN Kuruluş : 25/08/1983 - Charter : 19/06/1987 UR 2430. Bölge - Kulüp No : 24794 Tarih : 15.07.2014 - Kulübün 1.415, Dönemin 4. Toplantısı Toplantı Günü, Yeri ve Saati : Her Salı Belediye

Detaylı

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ. Rtc. Gözde Çiftçi

U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ. Rtc. Gözde Çiftçi U.R. 2440. BÖLGE ROTARACT TEMSİLCİLİĞİ 2015-2016 DÖNEMİ BAŞKANLAR EĞİTİM SEMİNERİ H i z m e t l e r i n i z d ü n y a y a a r m a ğ a n o l s u n Rtc. Gözde Çiftçi U.R. 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Öğrenci Kültür-Sanat,

Detaylı

1.Kulüp Başkanı Dönem Öncesi İzleme Listesi

1.Kulüp Başkanı Dönem Öncesi İzleme Listesi 1.Kulüp Başkanı Dönem Öncesi İzleme Listesi ARALIK 2017 02-03.Aralık.2017 deki Başkanlar Tanışma Toplantısı na eşimle birlikte katıldım. Guvernör Yardımcım ve Eşi ile tanıştım. İletişim bilgilerimi kendisine

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ BÜLTEN

BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ BÜLTEN Dönem: 2018 2019 / Sayı: 12 UR BAŞKANI BARRY RASSİN 2420. BÖLGE GUVERNÖRÜ HASAN AKBAYRAK 12. Grup Guvernör Yardımcısı Sinan DEVİN YÖNETİM KURULU Kulüp Başkanı Kulüp Başkan Yrd. ve GDB Kulüp Sekreteri Güler

Detaylı

Sevgili Rotary Ailem merhaba,

Sevgili Rotary Ailem merhaba, Sevgili Rotary Ailem merhaba, Eylül ayında Toplum Liderleri Geliyor adlı projemize kaynak yaratabilmek için Spa Sağlık projemizi gerçekleştirdik.projemize katılan üyelerimiz ve yakınları aktiviteyi çok

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU Osnabrückte bulunan Rotary Kulüplerimiz ile iletişimimizi güçlendirme programı hazırlayan

Detaylı

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı No : 490 Tarih : 18/07/2013

BURSA ÇEKİRGE ROTARY KULÜBÜ Toplantı No : 490 Tarih : 18/07/2013 Toplantı Yeri : Kervansaray Oteli Kuruluş Tarihi : 28.02.2003 Toplantı Saati : 19.30 Chartered : 10.02.2003 Kulüp No : 64494 BAŞKAN IN MEKTUBU UR. Başkanı Ron BURTON UR. 2440 Federasyon Başkanı Esat KARDICALI

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

Rotaract kulübümüzde asambleye katılarak çalışmalarını sunmuşlardır. Kendilerini çalışmalarındna dolayı kutluyorum.

Rotaract kulübümüzde asambleye katılarak çalışmalarını sunmuşlardır. Kendilerini çalışmalarındna dolayı kutluyorum. , Toplantı Yeri ve Zamanı: Cemil Topuzlu Cad. Büyük Kulüp Çiftehavuzlar Kadıköy İST., Salı, Rotaryen Saat:20:00 Toplantı No: 1401 Bülten No: 17 Tarih: 04 Aralık 2012 Web Adresi : www.rotarysuadiye.com

Detaylı

PÜKAD PENCERE VE KAPI SEKTÖRÜ DERNEĞİ

PÜKAD PENCERE VE KAPI SEKTÖRÜ DERNEĞİ PÜKAD PENCERE VE KAPI SEKTÖRÜ DERNEĞİ 2016 YILI İÇ YÖNETMELİĞİ Bu iç yönetmelik, PÜKAD, Pencere ve Kapı Sektörü Derneği Tüzüğünün yetki verdiği konularda ayrıntılı düzenleme yapmak üzere çıkartılmış olup

Detaylı

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE K.R.Ravindran UR Başkanı 2015-2016 Canan Ersöz UR 2430.Bölge Guvernörü 2015-2016 Hasan Karamustafaoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

LİSANSÜSTÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AYHAN ŞAHENK TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ LİSANSÜSTÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BURS BAŞVURU ŞARTLARI (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Doğuş Holding, Niğde Ömer

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

NİSAN AYI ROTARY TAKVİMİNDE DERGİ AYIDIR U.R. DÖNEM BAŞKANI JOHN KENNY, 2420.BÖLGE GUVERNÖRÜ NURİ ÖZGÜR 10.GRUP GUVERNÖR YARDIMCISI ALİ RIZA ERSOY

NİSAN AYI ROTARY TAKVİMİNDE DERGİ AYIDIR U.R. DÖNEM BAŞKANI JOHN KENNY, 2420.BÖLGE GUVERNÖRÜ NURİ ÖZGÜR 10.GRUP GUVERNÖR YARDIMCISI ALİ RIZA ERSOY 10.GRUP GUVERNÖR YARDIMCISI ALİ RIZA ERSOY KULÜP DEVAM DEĞERLERİ ( 4 Aylık ) Dönem Aylar Toplantı sayısı Katılım % 2009 ARALIK 5 %58 2010 OCAK 4 %66 2010 ŞUBAT 4 %63 2010 MART 5 %55 2010 NİSAN Devam Durumu

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YERLİ ÖĞRENCİ

LİSANSÜSTÜ YERLİ ÖĞRENCİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AYHAN ŞAHENK TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ LİSANSÜSTÜ YERLİ ÖĞRENCİ BURS BAŞVURU ŞARTLARI (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Doğuş Holding, Niğde Ömer Halisdemir

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&Ġsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI Kuruluş 13 Mart 2007 Charter 30 Mayıs 2007 Dönem: 2011-2012 Tarih: 27.12.2011 Sayı: 26 U.R ve BÖLGE YÖNETĠMĠ YÖNETĠM

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 10. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU

U.R BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ DÖNEMİ 10. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU U.R 2430. BÖLGE KARADENİZ EREĞLİ ROTARACT KULÜBÜ 2015-2016 DÖNEMİ 10. MUTAT BAŞKANIN MEKTUBU Uluslararası Rotary Başkanı: K.R Ravi RAVINDRAN U.R 2430. Bölge Guvarnörü: Canan ERSÖZ U.R 2430. Bölge Rotaract

Detaylı

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE

UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE K.R.Ravindran UR Başkanı 2015-2016 Canan Ersöz UR 2430.Bölge Guvernörü 2015-2016 Hasan Karamustafaoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör

Detaylı

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI

John F.Germ UR Başkanı Güner İnci. Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd YÖNETİM KURULU KOMİTE BAŞKANLARI KURULUŞ: 06 MAYIS 1985 CHARTER: 22 MAYIS 1987 UR.2430.BÖLGE ORDU/TÜRKİYE John F.Germ UR Başkanı 2016-2017 Güner İnci UR 2430.Bölge Guvernörü 2016-2017 Umur Sakallıoğlu UR 2430.Bölge 9.Grup Guvernör Yrd.

Detaylı

gölcük rotary kulübü

gölcük rotary kulübü gölcük rotary kulübü Kuruluş Tarihi : 19.03.1993 Charter Tarihi : 23.04.1997 2012013 DÖNEMİ Sakuji Tanaka UR. BAŞKANI 2012-2013 Dönemi Rtn. Sait FEYZİOĞLU UR. 2420 Bölge Guvernörü 2012-2013 Dönemi Rtn.Nuri

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Form No: 1.Öğrenci Başvuru Dilekçesi.. /../ T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Yüksekokulunuz Programı. numaralı öğrencisiyim. Zorunlu staj yapmak istediğim işletmeye verilmek

Detaylı

Peace TOPLANTI NO 872 27.11.2012 BÜLTENİ. İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ www.yesilkoyrotary.com

Peace TOPLANTI NO 872 27.11.2012 BÜLTENİ. İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ www.yesilkoyrotary.com vv Peace TOPLANTI NO 872 27.11.2012 BÜLTENİ İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ www.yesilkoyrotary.com İSTANBUL YEŞİLKÖY ROTARY KULÜBÜ KURULUŞ 18 NİSAN 1994 BERAT 21 ARALIK 1995 ULUSLARARASI 2420 BÖLGE ULUSLARARASI

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

ALSANCAK ROTARY KULÜBÜ BAŞKANIN MEKTUBU

ALSANCAK ROTARY KULÜBÜ BAŞKANIN MEKTUBU ALSANCAK ROTARY KULÜBÜ Kuruluş:14.04.1977 Charter:01.04.1980 BAŞKANIN MEKTUBU 2009-2010 DÖNEMİ U.R Başkanı: John KENNY U.R. 2440 Bölge Federasyon Başkanı: Selim YEGEN 8. Grup Federasyon Yardımcısı: Ömer

Detaylı