1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ"

Transkript

1 1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

2 Kural Kitabında şu terimler kullanılacaktır Periyot Çeyrek Extra Periyot Uzatma

3 Madde 4: Üniformalar Diğer Donanımlar Bir takımdaki bütün oyuncuların donanımları tek renkte olacaktır. Donanım: Kol ve Bacak kompresyonları Türban Kafa Bandı Saç bandı Kol bandı vb. Tek renk hangi renk olacak? Tüm takım tüm donanımlar için aynı rengi kullandığı sürece herhangi bir renk olabilir.

4 Madde 4: Üniformalar Diğer Donanımlar FIBA kuralları Formanın altına hiçbir şekilde kısa kollu tişört giyilmeyecektir. IWBF Kuralları: Formanın altına formanın hakim rengi ile aynı renkte olmak kaydı ile kısa kollu tişört giyilebilir.

5 Madde 17: Topun oyuna sokulması Dördüncü çeyrekte ve her uzatmada oyun saati 2.00 veya daha az süre gösterdiğinde topun oyuna sokulması sırasında bir savunma oyuncusu topun oyuna sokulmasını engellemek için vücudunun hiçbir kısmı ile sınır çizgileri dışına çıkmayacaktır. Topu oyuna sokacak oyuncuya vermeden önce hakem uyarı olarak önleyici bir hareket yapacaktır. Bu uyarı sonrasında oluşacak bir ihlal teknik faule sebep olacaktır.

6 Madde 17: Topun oyuna sokulması 1- Dördüncü çeyrekte ve uzatmada, son iki dakika içerisinde 2- Top kenardan oyuna sokulurken savunma oyuncusu çizgiyi geçemez

7 Madde 17: Topun oyuna sokulması HAKEM Topu hücum oyuncusuna vermeden önce uyarı olarak önleyici hareketi yapacaktır. Bu uyarıya rağmen ihlal meydana gelirse ( savunma oyuncusu çizgi dışına çıkarsa) teknik faul çalınacaktır..

8 Madde 17: Topun oyuna sokulması Soru: Aynı şey maçın içerisinde 2. periyotta olursa uygulama nasıl olacaktır? Hakem oyun başlamadan savunmayı uyaracak eğer savunma tekrar devam ederse teknik faul çalacaktır (eskiden olduğu gibi).

9 Madde 17: Topun oyuna sokulması Sportmenlik Dışı Faul, Diskalifiye ve Kavga sonrası topun oyuna sokulması Bir takım sportmenlik dışı faul, diskalifiye veya kavga sonrası topu oyuna sokma hakkı kazanmış ise bu durumda oyun, her zaman ön sahada yer alan topu oyuna sokma çizgisinden başlayacak ve şut saati 14 sn ye ayarlanacaktır.

10 Madde 17: Topun oyuna sokulması Bir takım sportmenlik dışı faul, diskalifiye veya kavga sonrası topu oyuna sokma hakkı kazanmış ise bu durumda oyun, her zaman ön sahada yer alan topu oyuna sokma çizgisinden başlayacak ve şut saati 14 sn ye ayarlanacaktır.

11 Madde 29: 24 sn Oyun topu kontrol eden takımın yaptığı bir ihlal ya da faul sebebiyle bir hakem tarafından durdurulduğunda şut saati yeniden ayarlanacaktır. Bu durumda yeni hücum takımı oyuna kendi geri sahasından başlayacak ise 24 Bu durumda yeni hücum takımı oyuna kendi ön sahasından başlayacak ise 14

12 Madde 29: 24 sn Topu kendi ön sahasında kontrol eden A5 dripling yapmaktadır, ona perdelemeye gelen A4 hücum faul yapar. Şut saatinde 8 sn vardır. B takımı topu kenardan oyuna sokacaktır. Şut saati kaç sn ye ayarlanmalıdır. Bu durumda yeni hücum takımı 24 oyuna kendi geri sahasından başlayacak ise

13 Madde 29: 24 sn Topu kontrol eden A takımı kendi geri sahasında baskıdan kurtulmak isterken şut saatinde 19 sn vardır, A5 hatalı sürüş yapar. Topu kenardan B takımı oyuna sokacaktır. Şut saati kaça ayarlanmalıdır? Bu durumda yeni hücum takımı oyuna kendi ön sahasından başlayacak ise 14

14 Madde 29: 24 sn Dördüncü çeyrek ve uzatmada son 2 dakika içerisinde topu kendi geri sahasından oyuna sokma hakkı olan takım tarafından mola alınmış ise antrenör moladan sonra oyuna geri sahasından mı yoksa ön sahada yer alan topun oyuna sokulma çizgisinden mi başlayacağına karar verir.

15 Madde 29: 24 sn Eğer antrenör mola sonrası kendi geri sahasından oyuna başlamayı tercih ederse şut saati kuralarda belirtildiği şekilde ayarlanır. (Yeni bir top kontrolü varsa 24 sn ye, diğer durumlarda kaldığı yerden devam eder)

16 Madde 29: 24 sn Uygulama: Son iki dakika içerisinde topu kendi geri sahasından oyuna sokacak olan takım mola aldığında, başhakem molanın son 10 sn sini belirten ikaz sesi ile birlikte mola alan takım antrenörüne giderek oyuna nereden başlayacağını sormalı ve daha sonra bunu masaya ve diğer antrenöre bildirmelidir. Antrenör kararını bildirdikten sonra değiştiremez.

17 Madde 29: 24 sn Dördüncü çeyrekte son 1 dk 20 sn var iken sayı yiyen A takımı mola alır. Moladan sonra antrenör oyuna geri sahasından başlamak istediğini belirtir. Şut saati nasıl ayarlanmalıdır.

18 Madde 29: 24 sn Dördüncü çeyrekte maç saatinde 45 sn vardır. Oyuna başlayan A takımı 4 sn sonra şut saatinde 20 sn var iken top dışarı çıktığında mola alır. A takımı antrenörü moladan sonra topu ön sahadan oyuna sokmak istediğini belirtir. Bu durumda şut saati nasıl ayarlanmalıdır.

19 Madde 29: 24 sn Şut Saati 24 sn yenileme ilkeleri Bir takım sahada canlı bir topun kontrolünü kazanırsa Başarılı bir sayıdan sonra top oyuna sokulurken Bir takım rakibin faul yada ihlali sonrası oyuna kendi geri sahasından başlayacaksa Oyun topu kontrol eden takımı ilgilendirmeyen bir sebepten dolayı durdurulmuş ve geri sahadan başlayacak ise (Potansiyel Tehlike)

20 Madde 29: 24 sn Şut Saatini 14 sn ayarlama ilkeleri Şut atışı sonrası topu aynı takım kontrol ederse (şut atışında top çembere temas etmeli) Rakip takımın faul veya ihlali sonrasında top ön sahadan kenardan oyuna sokulacak ise Sportmenlik dışı, diskalifiye, kavga sonrasında top ön sahadan kenardan oyuna sokulurken Son iki dakikada mola alan takımın antrenörü topu ön sahadan oyuna sokmak isterse (şut saatinde 14 veya daha fazla süre var iken)

21 Madde 29: 24 sn Şut Saati ne zaman kaldığı yerden devam edecektir Topu kontrol eden takımı ilgilendiren bir sebep ile oyun durmuş ise (potansiyel tehlike) Her iki takımı da ilgilendirmeyen bir sebeple oyun durmuş ise (herhangi bir takım dezavantajlı duruma düşmediği sürece) Topu kontrol eden takım, top dışarı çıktıktan sonra kenardan başlayacak olan aynı takım ise Son iki dakikada mola alan takımın antrenörü topu ön sahadan oyuna sokmak isterse (şut saatinde 13 veya daha az süre var iken) Topu kontrol eden takım teknik faul almışsa. Atıştan sonra oyun başlar iken şut saati kaldığı yerden devam eder.

22 Madde 35: Çift Faul Bir çift faul 2 rakibin yaklaşık aynı zamanda birbirlerine karşı kişisel faul yaptıkları bir durumdur.

23 Madde 35: Çift Faul Rakiplerin birbirlerine yaptığı iki faulü bir çift olarak değerlendirmek için aşağıdaki şartlar gereklidir. Her iki faul de oyuncu faulleridir Her iki faul de fiziksel temas içerir Her iki faul de birbirlerine faul yapan iki rakip arasındadır. Her iki faul de aynı cezaya sahiptir.

24 Madde 35: Çift Faul

25 Madde 36: Teknik Faul Bir teknik faul verilirse, rakibe bir serbest atış hakkı verilecektir. Serbest atış sonrasında oyun, teknik faul verildiği anda topu kontrol eden yada topu kontrol etme hakkı olan takım tarafından devam ettirilecektir. 1 Atış + Kenar 1 Atış + Oyun kaldığı yerden devam

26 Madde 36: Teknik Faul 1 Atış + Oyun kaldığı yerden devam (Tek atış hemen uygulanmalı istisna eğer mola var ise molanın bitmesi beklenmeli)

27 Madde 36: Teknik Faul Eğer topu kontrol eden takıma teknik faul çalınır ise savunma takımı tek atış kullanacak ve hücum eden takım oyuna kaldığı yerden devam edecek, oyuna başlarken şut saati kaldığı yerden devam edecektir. Hücum eden takım teknik faul Savunma tek Atış + Hücum oyuna kaldığı yerden devam Şut saati kaldığı yerden devam

28 Madde 36: Teknik Faul Eğer savunma takımına teknik faul çalınır ise hücum takımı tek atış kullanacak ve oyuna kaldığı yerden devam edecektir. Bu amaçla topu kendi geri sahasından oyuna sokuyor ise şut saati 24 sn; eğer topu ön sahadan oyuna sokuyor ise şut saati 14 sn den az ise 14 sn ye ayarlanacak, 14 sn den fazla ise kaldığı yerden devam edecektir.

29 Madde 39: Kavga Takım sıra bölgesini terk ederek aktif olarak kavgaya karışan herhangi bir takım sıra görevlisi ilgili kurallara göre (diskalifiye edici faul) diskalifiye edilecektir.

30 Madde 39: Kavga Takım sıra bölgesini terk ederek sahadaki oyuncuları ayırmaya çalışan takım mensupları da (antrenör ve antrenör yardımcısı kavgayı ayırmak için sahaya girebilir bunlar dışındakiler) diskalifiye edilecektir. Aktif olarak kavgaya karışan herhangi bir takım sıra görevlisi ilgili kurallara göre (diskalifiye edici faul) diskalifiye edilecektir.

31 Madde 39: Kavga Yorum: Kavga anında artık cezalar ağırlaştı. Aktif olarak kavgaya karışan kişiler direk diskalifiye edilecek, bu kişilere D2 yazılacak ayrıca antrenöre B2 yazılacak. Kavgayı ayırmaya giren takım mensupları ise diskalifiye edilecek ancak bunlara F yazılacak ve sadece antrenöre B2 den dolayı ceza atışları uygulanacak.

32 Madde 39: Kavga Yorum: Kavga anında artık cezalar ağırlaştı. Aktif olarak kavgaya karışan kişiler direk diskalifiye edilecek, bu kişilere D2 yazılacak ayrıca antrenöre B2 yazılacak. Kavgayı ayırmaya giren takım mensupları ise diskalifiye edilecek ancak bunlara F yazılacak ve sadece antrenöre B2 den dolayı ceza atışları uygulanacak.

33 Madde 39: Kavga Örnek: Kavga durumunda B takım sıra bölgesini terk ederek sahaya giren B4 ve B6 aktif olarak kavgaya karışır hakem bu iki oyuncuyu diskalifiye eder. Bu oyuncuların karşısına D2 ve kalan kutulara F yazılır. Ayrıca antrenöre B2 yazılır. A takımı toplam 6 atış kullanır ve topu kenardan oyuna sokar.

34 Madde 39: Kavga Örnek: Kavga durumunda B takım sıra bölgesini terk ederek sahaya giren B4 ve B6 aktif olarak kavgaya karışmaz ve arkadaşlarını ayırmaya girer. Hakem bu iki oyuncuyu diskalifiye eder. Bu oyuncuların karşısındaki kutulara F yazılır. Ayrıca antrenöre B2 yazılır. A takımı iki serbest atış kullanır ve topu kenardan oyuna sokar.

35 Madde 39: Kavga

36 Madde 50: Şut saati görevlisi : Görevleri Serbest atışlar sırasında ve son serbest atıştan sonra faul cezasının parçası olan topu oyuna sokma hakkı olmadıkça, canlı bir top, çemberle arkalık arasına sıkıştığında bu pozisyon sırasına göre topun oyuna sokulmasıyla sonuçlanan bir hava atışı durumudur. Şut atan takım pozisyon sırası prosedürüne göre topu oyuna sokma hakkına sahip ise şut saati 14 saniyeye, rakip takım pozisyon sırasına göre topu oyuna sokma hakkına sahip ise yeni 24 saniyeye ayarlanacaktır.

37 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 4.3 FORMALAR - Takımın tüm oyuncuları için aynı hakim renk çoraplar. -

Detaylı

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL OYUN KURALLARI VE YORUMLARI DEĞİŞİKLİKLER

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL OYUN KURALLARI VE YORUMLARI DEĞİŞİKLİKLER 2017-2018 TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL OYUN KURALLARI VE YORUMLARI DEĞİŞİKLİKLER 37.2.3. Bir oyuncu 2 (iki) sportmenlik dışı faul veya 2 teknik faul ya da 1 teknik faul ve 1 sportmenlik dışı faul ile

Detaylı

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2018

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2018 EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2018 RESMİ YORUMLAR 1 Ekim 2018 den sonra geçerlidir 1 Ekim 2018 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 1 EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 Ekim 2018 RESMİ BASKETBOL

Detaylı

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2014 RESMİ YORUMLAR

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2014 RESMİ YORUMLAR RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2014 RESMİ YORUMLAR 1 Ş u b a t 2015 den sonra geçerlidir 1 Bu dokümanda yer alan yorumlar, FIBA Resmi Basketbol Kuralları 2014 ile ilgili FIBA Resmi Yorumlarıdır ve 1 Ş ub a

Detaylı

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2017

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2017 RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2017 RESMİ YORUMLAR 1 Ekim 2017 den sonra geçerlidir 1 Ekim 2017 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 1 1 Ekim 2017 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 2 İÇERİK Giriş... 5 Md.

Detaylı

2014 KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

2014 KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ 2014 KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ HATIRLATMA: 24 SANİYE SAATİ, KURAL KİTABININ HER YERİNDE ŞUT SAATİ OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR. 2.4.7 Şarjsız yarım daire alanları E S K İ Şarjsız yarım daire çizgileri, şarjsız yarım

Detaylı

MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ. Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörlüğü

MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ. Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörlüğü MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ Bir OYUN Bir DİL Bir METOT Masa Görevlileleri el kitabı, bütün görevlilerinin yönetim mekaniğini standardize etmek adına pratik bir çalışma metodu olarak tasarlanmıştır. Amacımız,

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları ESBBL 3x3 Oyun Kuralları Kasım 2018 ESBBL 3x3 Resmi Oyun Kuralları nda belirtilmeyen her durum için en son yayınlanan FIBA Resmi Basketbol Oyun Kuralları geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top 1.1. Müsabaka

Detaylı

Basketbol Resmi Kuralları 2014

Basketbol Resmi Kuralları 2014 Basketbol Resmi Kuralları 2014 Onaylayan FIBA Genel Kurulu Barselona, İspanya, 2 Şubat 2014 1 Ekim 2014 tarihinden sonra geçerlidir. MAYIS 2014 TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU 1 / 84 KURAL BİR - OYUN...

Detaylı

Basketbol Resmi Kuralları 2012

Basketbol Resmi Kuralları 2012 Basketbol Resmi Kuralları 2012 Onaylayan FIBA Genel Kurulu Rio de Janeiro, Brezilya, 29 Nisan 2012 1 Ekim 2012 tarihinden sonra geçerlidir. KURAL BİR - OYUN... 6 MADDE 1 TANIMLAR... 6 KURAL İKİ SAHA VE

Detaylı

MASA GÖREVLİLERİ EL KİTABI

MASA GÖREVLİLERİ EL KİTABI MASA GÖREVLİLERİ EL KİTABI GIRIŞ 6 MAÇ ÖNCESI HAZIRLIK 7 A. MAÇA ATANMA 7 B. SALONA ULAŞMA 7 C. GÖREVLİLERİN TOPLANTISI 7 D. MAÇ ÖNCESİ GÖREVLER 8 MAÇIN BAŞLAMASI 9 E. MAÇIN BAŞLAMASINDAN ÖNCEKİ YÖNETİM

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU Kuruluş: 1959 Ankara : Ankara Spor Salonu, 06330 Gar Ankara, Türkiye Telefon: +90 312 309 91 91 Faks: +90 312 309 92 92 İstanbul : TBF Binası, 10. Yıl Caddesi, 34020 Zeytinburnu

Detaylı

MİNİ-BASKET OYUN KURALLARI

MİNİ-BASKET OYUN KURALLARI MİNİ-BASKET OYUN KURALLARI 2012 2013 SEZONU İÇİNDEKİLER MİNİ-BASKET OYUNUNUN FELSEFESİ... 3 OYUN 4 1. MİNİ-BASKET TANIM... 4 BOYUTLAR VE DONANIM 4 2. SAHA BOYUTLARI... 4 3. ÇİZGİLER... 4 4. DONANIM...

Detaylı

Basketbol Oyun KurallarL

Basketbol Oyun KurallarL Basketbol Oyun KurallarL 2018 - -........ - - -... -.., TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU Kuruluş: 1959 Ankara : Ankara Spor Salonu, 06330 Gar Ankara, Türkiye Telefon: +90 312 309 91 91 Faks: +90 312 309 92

Detaylı

Basketbolda Hızlı Hücum

Basketbolda Hızlı Hücum Basketbolda Hızlı Hücum Basketbolda en az set hücumu kadar önemli olan bir hücum çeşidi de hızlı hücumlar yani fast breaklerdir.hızlı hücumlar sırasında rakibinizi eksik yakaladığınız için devamlı avantajlısınızdır.hızlı

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MİNİ - BASKET OYUN KURALLARI SEZONU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MİNİ - BASKET OYUN KURALLARI SEZONU MİNİ - BASKET 2007-2008 SEZONU İÇİNDEKİLER OYUNUNUN FELSEFESİ...4 OYUN... 5 1. MİNİ - BASKET - TANIM...5 BOYUTLAR VE DONANIM... 5 2. SAHA - BOYUTLAR...5 3. ÇİZGİLER...5 4. DONANIM...5 TAKIMLAR... 6 5.

Detaylı

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR BAŞKANLIĞI Onaylayan IWBF GENEL KURULU Birmingham, İngiltere, 1 Ekim 2010 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren geçerlidir 2001 yılında girdiğim Bedensel Engelli spor camiasıyla

Detaylı

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbolda Oyun Kuralları Tarihçe 1 Basketbol, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Springfield Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) Eğitim Okulu'nda beden eğitimi

Detaylı

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU MİNİ VOLEYBOL FELSEFE MİNİ VOLEYBOL / MİDİ VOLEYBOL Voleybolu nasıl daha fazla erişilebilir hale geirelim? CEVAP Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MARMARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TVF EĞİTİM KURUL KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

düşünülmektedir. Basketbol çoğunlukla kapalı salonda oynanır. Dikdörtgen biçimindeki basketbol alanının tabanı sert tahtadan yapılır.

düşünülmektedir. Basketbol çoğunlukla kapalı salonda oynanır. Dikdörtgen biçimindeki basketbol alanının tabanı sert tahtadan yapılır. Bir takım oyunu olan basketbol beşer kişilik takımlar halinde elle ve topla oynanan, yüksekliği 3,05 m olan pota adı verilen çemberden geçirerek kazanmaya çalışılan takım oyunudur. Tüm dünyada popüler

Detaylı

ASUT F I B E R G L A S S

ASUT F I B E R G L A S S 1 / 5 ASUT STREETBALL SAHA VE TAKIM BİLGİLERİ 1. Maçlar Nizami Tek Potalı Basketbol Sahasında Üçer kişilik takımlarla oynanır.takımlar ikişer yedek oyuncu bulundurabilir. 2. Takımlar maçtan 15 dakika önce

Detaylı

Resmi Basketbol Kuralları 2 014

Resmi Basketbol Kuralları 2 014 Resmi Basketbol Kuralları 2 014 Resmi Yorumlar 1 Kasım 2015 den sonra geçerlidir, ikinci baskı Kasım 2015 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 1 İÇERİK Giriş... 3 Md. 5 Oyuncular - Sakatlık... 3 Md. 7 Antrenörler:

Detaylı

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO Kural 12 - BGŞ Bir bariz gol şansının engellenmesi Elle oynama (Nerede olduğu önemli değil): kırmızı kart Ceza alanı dışında

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI KURAL 1 OYUN ALANI 2 3 4 Tüm Çizgiler 8 cm genişliğinde olmalıdır 5 KURAL 2 TOP Oyun başlangıcında 400-440 gr. Basıncı 0.4-0.6 atm. 2 m den bırakıldığında sıçrama yüksekliği

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 29/03/2017-E.7559 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BEKRK1UB* Sayı : 16889778-813.03-E. Konu : Spor Şenliği SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ:

ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ: ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ: GENÇ ERKEKLER: 2014-2015 SEZONU ANTALYA İLİ BASKETBOL GENÇ ERKEKLER LİG STATÜSÜ 1. 2014-2015 Genç Erkekler Basketbol Ligi

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR 1-Müsabakalar Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ndeki Büyük Spor Salonu nda oynanacaktır. 2-Müsabakalarda Forma renkleri ve modelleri

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

K.K.T.C. HENTBOL FEDERASYONU T.R.N.C. HANDBALL FEDERATION

K.K.T.C. HENTBOL FEDERASYONU T.R.N.C. HANDBALL FEDERATION Plaj Hentbolu IHF Oyun Kuralları (1 Agustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar asağıdaki kurallarda verilmiştir. Plaj hentbolü ve turnuvalari

Detaylı

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ)

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIMIN ANALİZİ Takımın sahaya dağılımı Oyun sisteminin analizi Futbolcuların koşu yolları OYUN SİSTEMLERİ ÖRNEKLERİ 4:4:2 sistemi 4:3:3 sistemi 4:2:3:1 sistemi 4:3:2:1 3:5:2

Detaylı

Basketbol Oyun Kuralları

Basketbol Oyun Kuralları 1 Basketbol Oyun Kuralları 2016-2017 BASKETBOL Resmi Özel Olimpiyatlar Basketbol Spor Kuralları, tüm Özel Olimpiyatlar müsabakalarını düzenleyecektir. Özel Olimpiyatlar, uluslararası bir spor programı

Detaylı

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI 1. AMAÇLAR VE GÖREVLER ENDA CUP kupası (ileride Kupa olarak adı geçecektir) aşağıdaki amaçlar doğrultusunda yapılır: Kulüpler ile eğitim-antrenmanı kampı ve maçları

Detaylı

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 GİRİŞ Resmi oyun kurallarına göre (27); 27.1 çizgi hakemlerinin yerlerini, 27.2 ise sorumluluklarını belirler. Kural 28.2 ise resmi bayrak işaretlerini şekil 12 de

Detaylı

sezonunda U13 League İstanbul da 12 takımın katılımıyla oynanacaktır.

sezonunda U13 League İstanbul da 12 takımın katılımıyla oynanacaktır. 2010 KATILIM ŞARTLARI 1. 2010 sezonunda U13 League İstanbul da 12 takımın katılımıyla oynanacaktır. 2. Katılımda öncelik geçmiş yıllarda Junior League i ve kendi kulüplerini sportif ve sosyal anlamda başarı

Detaylı

TSB BASKETBOL TURNUVASI

TSB BASKETBOL TURNUVASI TSB BASKETBOL TURNUVASI SİSTEM Turnuva boyunca tüm maçlar Akatlar/Şişli Terakki Vakfı Lisesi (Ebulula Mardin Caddesi Öztürk Sokak, No.2 34335 Levent-İstanbul) Kapalı Basketbol Salonunda oynanacaktır. Turnuvada

Detaylı

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar.

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar. SEKSEK OYUNU ÇOSKF OYUN HAKEMLERĠNĠN EL KĠTABI KURALLARIN VE HAKEMLĠĞĠN FELSEFESĠ GĠRĠġ Mendil kapmaca oyunu, dünyadaki en başaralı, en popüler ve eğlenceli oyun dallarından biridir. Hızlıdır, heyecanlıdır

Detaylı

FUTSAL BRANŞ TALİMATI

FUTSAL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Uluslararası

Detaylı

OYUN KURALLARI KICK-OFF

OYUN KURALLARI KICK-OFF OYUN KURALLARI KURALLAR SAHADA 5 ER KİŞİDEN 3 TAKIM YER ALIR. OYUN 5 ER KİŞİDEN OYNANIR, KALECİ YOKTUR. OYUN 5 DAKİKA SÜRER. İLK GOLÜ ATAN TAKIM KARŞI TAKIMDAN BİR KİŞİ EKSİLTME HAKKI KAZANIR. İLK GOLDEN

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir.

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili tefe benzer raketlerle oynanan

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011)

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır.

Detaylı

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 Arş. Gör. Mücahit FİŞNE Futbol Eğitim Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,

Detaylı

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR])

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR]) DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], 7. 8. SINIFLAR [YILDIZLAR]) Aşağıdaki açıklamalarda adı geçen Geleneksel Oyun Lideri tanımlaması, Sorumlu Öğretmeni

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez?

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez? 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Üst, A, B, C, Uzman Yardımcı Hakemler) 1- Bariz gol şansının engellenmesiyle ilgili olarak hakemler aşağıdaki hangi durumu göz önüne almamalıdır?

Detaylı

www.koycegiz-beachhandball.com

www.koycegiz-beachhandball.com 12. ULUSLARARASI ve TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KÖYCEĞİZ YAŞAR SEVİM PLAJ HENTBOL ŞAMPİYONASI 6-10 TEMMUZ 2009 www. koycegiz-beachhandball.com 12. ULUSLARARASI ve TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KÖYCEĞİZ YAŞAR SEVİM PLAJ

Detaylı

VOLEYBOL AÇIKLAMALAR

VOLEYBOL AÇIKLAMALAR K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi VOLEYBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Küçükler, Yıldızlar ve

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALECİ OYUNCU: : Her iki takımın rakip oyun alanı dip çizgisinde görevlendirdiği oyuncudur. Oyun başlarken her takımın bir (1) kaleci oyuncusu bulunur. Kaleci oyuncu

Detaylı

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI A.Tüm kategorilerde ki (tekler, çiftler ve üçlüler) ortak kurallar 1. Oyun Kortu ve Oyun Alanı 1.1 Oyun kortunun boyutları: a) tekler için 8.2 x 12.8 m b) çiftler ve üçlüler

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 )

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 ) KAMPÜS STADYUMU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( 0- NİSAN 07 ) BOZOK ÜNİVERSİTESİ FUTBOL MÜSABAKA MAÇ LİSTESİ 0:00 MÜH. MİM.FAK. SAĞLIK YÜKSEKOKULU :30 BESYO SORGUN

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ MERKEZ ÇİM SAHA Özel Hususlar / Esnek Kurallar: Not: Tüm müsabakalar Üniversite Sporları Federasyonu Oyun Kurallarına ve Misyonuna Tabidir. Ancak, turnuvanın yapısı ve amacı doğrultusunda bazı esnek kurallar

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( )

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( ) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır. Beton veya asfalt zeminden

Detaylı

BASKETBOL FEDERASYONU

BASKETBOL FEDERASYONU TÜRK YE BASKETBOL FEDERASYONU 2004 BASKETBOL OYUN KURALLARI BASKETBOL OYUN KURALLARI 2004 Haziran 2004 Sayfa 4/81 NDEK LER NC KURAL - OYUN...8 Madde 1 Tan mlar...8 NC KURAL SAHA VE DONANIM...8 Madde 2

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

Anahtar Kavramlar. Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği

Anahtar Kavramlar. Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği Kural 1 Oyun Alanı Anahtar Kavramlar Alan Zemini Kale Çizgisi Taç Çizgisi Kale Alanı Ceza Alanı Orta Yuvarlak Köşe Yayı Köşe Bayrak Direği Alan Zemini Alan zemini, müsabaka talimatlarının izin verdiği

Detaylı

VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR

VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde (kız-erkek) okul takımları arasında yapılacaktır. 2- Müsabakalar, uluslararası oyun kuralları ve yarışma yönetmelikleri

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI

NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 1. OUTPLAY 2. MAÇ SAHASI 3. KALE 4. OYUNCU SAYISI 5. OYUNCU EKİPMANLARI 6. TOP 7. HAKEM 8. MAÇ SÜRESİ 9. MAÇ BAŞLANGICI VE YENİDEN BAŞLAMASI

Detaylı

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1.1 Takım ve oyuncularınız üzerindeki etkinizi anlayın 1.2. Oyunculara çeşitli durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğretin Oyuncunun yeteneği şunlara bağlı olarak geliştirilebilir:

Detaylı

ULUSLARARASI HENTBOL OYUN KURALLARI

ULUSLARARASI HENTBOL OYUN KURALLARI ULUSLARARASI HENTBOL OYUN KURALLARI 01 Temmuz 2016 1 ĠÇĠNDEKĠLER Önsöz 4 Oyun Kuralları Kural 01 - Oyun Alanı 5-9 Kural 02 - Oyun Süresi, BitiĢ Sinyali ve Mola 10-12 Kural 03 - Top 13 Kural 04 - Takım,

Detaylı

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir.

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir. Sumo robot kuralları Her bir robot için bir operatör ve bir yardımcı kayıt olabilir. Yarışma anında robotu 1 kişi kullanacaktır. Her iki yarışmacının da yarışma kurallarına uyması, galibiyet kurallarını

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2017-2018 SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; 1'inci Lig ve BTM grubunda tescilli futbol takımlarında bulunan kulüplerin A takım kategorisinin

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] OYUN ALANI TOMBİK OYUN KURALLARI 1. Oyun Alanı: Açık alanlarda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının yüzeyi düz olmak kaydıyla

Detaylı

RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0

RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0 RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 VERSİYON 1.0 RED BULL NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 2019 Red Bull Neymar Jr s Five Turnuvasının, kendine özgü kuralları vardır. Bunlar, Red Bull Neymar JR

Detaylı

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13

Yazar Administrator Çarşamba, 10 Eylül :55 - Son Güncelleme Çarşamba, 10 Eylül :13 A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Belçika ile karşılaştı. Maçtan 1-1 beraberlikle ayrılan Millilerimiz rakibine

Detaylı

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA 2017 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ BASKETBOL BRANġ AÇIKLAMALARI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ BASKETBOL BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

BOCCE OYUN KURALLARI

BOCCE OYUN KURALLARI BOCCE OYUN İçindekiler 1. YÖNETİM... 5 2. RESMİ ETKİNLİKLER... 5 2.1. Tekler (takım başına tek oyuncu)... 5 2.2. Çiftler (takım başına iki oyuncu)... 5 2.3. Takım Müsabakası (takım başına dört oyuncu)...

Detaylı

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ

ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET LİSESİ CUMHURİYET KUPASI V. SPOR ŞENLİĞİ 1 ANKARA 2017 2 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize

Detaylı

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2013 YILI SONBAHAR DÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE OYUN KURALLARI Hastanemiz personelleri arasında düzenlenmesi planlanan geleneksel " Sonbahar

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 SÜPER LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 SÜPER LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2018-2019 SEZONU U21 SÜPER LİG STATÜSÜ Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; Süper Lig grubunda tescilli futbol takımlarında bulunan kulüplerin A takım kategorisinin bir alt-kategorisi

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 2014 www.gelenekseloyun.org GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 1 MENDİL KAPMACA OYUNU OYUNUN KISA TANIMI Mendil kapmaca oyunu 10 ar kişilik iki takım arasında oynanır. Takımlar

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU 2017-2018 SEZONU U21 BÖLGESEL 1'inci LİG STATÜSÜ Madde 1 - Amaç ve Kapsam: Bu statü; 1'inci Lig ve BTM grubunda tescilli futbol takımlarında bulunan kulüplerin A takım kategorisinin

Detaylı

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI 1. Amaç Bu talimatın amacı, Ankara Altyapılarında yer alan takımlara ve oyunculara tecrübe kazandırmak üzere Ankara Altyapı Basketbol Ligi tarafından düzenlenecek

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI 2010/2011

FUTSAL OYUN KURALLARI 2010/2011 FUTSAL OYUN KURALLARI 2010/2011 ULUSLAR ARASI FUTBOL FEDERASYONLARI BİRLİĞİ Başkan Joseph S. Blatter Genel Sekreter Jerome Valcke Adres FIFA FIFA-Strasse 20 P.O. Box 8044 Zurich Switzerland Telefon +41-(0)43-222

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir.

Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Voleybolda smaç vurma, smaç nasıl atılır nasıl vurulur. Voleybolda, rakip sahaya doğru vurularak yapılan bir hücum tekniğidir. Çok etkili bir hücum tekniği olup, direk sayı almada çok etkilidir. Smaç için

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI

FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI Merkez Hakem Kurulu 2015-2016 FUTBOL SEZONU HAKEM KURAL SINAVI Sınava Girecek Hakemin Adı Soyadı Lisans Numarası İli İmzası :. :. :. :. SINAV TİPİ (1) 10.06.2015 SINAV TALİMATI 1.Kural sınavı ile ilgili

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI OYUN ALANI 1. Oyun Alanı: Bu oyun açık alanda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının

Detaylı

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR.BU NEDENLE KAZANMAYA VE KATILAN TAKIMLARI DERECELENDİRMEYE YÖNELİK TURNUVALAR,ŞAMPİYONALAR,ÖZEL VEYA RESMİ YARIŞMALAR DÜZENLENEMEZ.TÜMÜ ŞENLİK

Detaylı

Sumo Robot Yarışma Kuralları

Sumo Robot Yarışma Kuralları Sumo Robot Yarışma Kuralları Bölüm 1 Genel Kurallar (Amaç) Madde 1: Bu kurallar Sumo Robot Turnuvasının kurallarını ve düzenlemelerini belirler. (Tanım) Bölüm 2 Müsabakanın Tanımı Madde 2: Her bir robot

Detaylı