TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL OYUN KURALLARI VE YORUMLARI DEĞİŞİKLİKLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL OYUN KURALLARI VE YORUMLARI DEĞİŞİKLİKLER"

Transkript

1 TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL OYUN KURALLARI VE YORUMLARI DEĞİŞİKLİKLER

2 Bir oyuncu 2 (iki) sportmenlik dışı faul veya 2 teknik faul ya da 1 teknik faul ve 1 sportmenlik dışı faul ile cezalandırıldığında oyunun geri kalanından diskalifiye edilecektir. 4.0 GÜRBULAK Ö.

3 Antrenörün görevleri (Md. 7.1) Amaç: Maçın başlamasını geciktirmemek için maç kağıdının hazırlanması. Yeni anlatım: Maç kağıdı için her takımın vereceği maç listesi, maçın başlama saatinden minimum 40 dakika önce sayı görevlisine verilecektir.

4 Faul cezaları (B.8.3) Bir takım mensubu diskalifiye edildiğinde ve kurallara göre bu faul antrenöre B olarak yazıldığında, cezası, diğer diskalifiye edici fauller gibi 2 serbest atış olacaktır. Bu fauller maç kağıdına B 2 olarak yazılacaktır. Bu, antrenör yardımcıları, yedekler ve oyun dışı kalmış oyuncular gibi takım sırası üyelerinin kavga durumlarındaki tüm diskalifiye edici faullere uygulanır.

5 Takım tanımı (Md ve Md ) Özel sorumluluklarla takım sırasında oturabilen maksimum sayıdaki delegasyon üyeleri 7 olmuştur. Bu nedenle, takım sırası alanında maksimum 16 sandalye olacaktır. Toplam takım üyesi maksimum sayısı 21 dir (12 oyuncu, 2 antrenör ve 7 delegasyon üyesi).

6 Takım üniformaları (Md. 4.3) Değişiklikler: Formalar ve şortlar aynı hakim renkte olmalıdır. Eğer formada kol varsa, dirseğin üzerinde bitmelidir. Uzun kollu formalara izin verilmez. Çoraplar görünür olmalıdır. Ayakkabılar herhangi renk kombinasyonunda olabilir, ancak sol ve sağ ayakkabılar eşleşmelidir. Yanıp sönen ışıklara, yansıyıcı materyallere ve diğer süslemelere izin verilmez.

7 Takım donanımı (Md. 4.4) Aşağıdaki donanıma (aksesuarlara) izin verilir. Siyah ya da beyaz ya da formalardaki hakim takım üniforma renginde kol kompresyon kollukları, ancak takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır. Siyah ya da beyaz ya da şortlardaki hakim takım üniforma renginde bacak kompresyon çorapları ancak takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır.

8 Takım donanımı (Md. 4.4) Aşağıdaki donanıma (aksesuarlara) izin verilir. Siyah ya da beyaz ya da formalardaki hakim takım üniforma renginde başörtüsü, ancak takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır. Başörtüsü, yüzün herhangi bir kısmını (gözler, burun, dudaklar, vs.) tamamen ya da kısmen kapatamaz ve bunu kullanan oyuncu ve/veya diğer oyuncular için tehlike oluşturamaz. Başörtüsünde, yüzün ve/veya boynun etrafında açma/kapama bölümleri olamaz ve yüzeyinden çıkan herhangi bir parça olamaz.

9 Takım donanımı (Md. 4.4) Siyah ya da beyaz ya da formalardaki hakim takım üniforma renginde, maksimum 10 cm genişliğinde, tekstil materyalinden oluşan bileklikler, ancak takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır. Siyah ya da beyaz ya da formalardaki hakim takım üniforma renginde kol, omuz, bacak, vs. bantları ancak takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır. Şeffaf ya da siyah ya da beyaz ayak bileklikleri, ancak takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır. Tüm aksesuarlar takımın tüm oyuncuları için aynı renkte olmalıdır (siyah, beyaz ya da takım üniformasının hakim renginde).

10 Madde 6.2. Takım kaptanı maç sonucuna yaptığı itirazı maç bitiminden 15 dk içerisinde başhakeme bildirmeli ve maç kağıdındaki itiraz için kaptanın imzası bölmesini imzalamalıdır. Problem: Maç ne zaman bitti? Artık Maç kağıtlarında uygun bir yere maçın bitiş saati yazılacaktır.

11 Uyarı Düdüğü Maç başında hava atışı için daireye girmeden önce, diğer periyotlarda topu kenardan oyuncuya vermeden önce baş hakem tarafından uyarı düdüğü çalınacaktır.

12 Yorumlar Madde İki ön tekerlek arasında birleşen birden fazla çubuğun açılı birleşimi ile oluşmuş bir ayak koyma çubuğu varise, açılı birleşim yerindeki dış açı en fazla olmalıdır.

13 Oyun Kuralları Madde İkinci ve dördüncü periyottan önce ve tüm uzatma periyotları arasında verilen oyun arasında ve molalarda oyuncular sahayı terk ederek takım sıra bölgesine gidebilir, takım mensupları da takım mola bölgesi içerisinde kalmak şartıyla sahaya girebilirler.

14 Takım mola bölgesi takım sıra bölgesi uzunluğundadır. Genişliği ise saha içerisinde dip çizgideki 3 sayı çizgisi uzantısından çekilen çizgi ile sınırlandırılır. Takım Mola Bölgesi

15 Pozisyon a) Mola başladıktan sonra A takımı oyuncularının bazıları takım mola bölgesinin dışında durmaktadır. b) Mola bitimine 10 sn kala sesli ikaz gelmeden A takımı oyuncuları takım mola bölgesini terk ederek sahaya girmeye başlarlar. Kural: a) Hakem A takımına giderek oyuncuların takım mola bölgesinde bulunmalarını sağlamalıdır. b) Hakem A takımına giderek oyuncuların tekrar takım mola bölgesine dönmelerini sağlamalıdır. A takımı antrenörüne uyar verilmelidir. Bu hareketin tekrarında teknik faul çalınmalı ve maç kağıdına B olarak yazılmalıdır.

16 Yorumlar Madde Takımların mola bitmeden sahaya girerek avantajlı bir pozisyon elde edilmesini engellemek amacıyla, takımlar hakemler oyun sahasına geri çağırıncaya kadar mola süresince takım mola bölgesinde kalmalıdırlar.

17 Takım Mola Bölgesi Uygulama: Mola bitimine 20 sn kala her iki yardımcı hakem takım mola bölgesine giderek oyuncuların sahaya erken girmesine engel olur. Molanın 50 sn de (molanın bitimine 10 sn kala) sesli ikazdan sonra takımları sahaya çağırır.

18 Pozisyon: A takımı molanın 45. Sn de molasını tamamlayarak oyuncular takım mola bölgesinden ayrılarak sahada pozisyon almak için hareket etmeye başlarlar. Kural: Takım mola bölgesi yakınındaki hakem mola bitimine 10 sn kala (molanın 50 sn de) sesli işaret gelinceye kadar oyuncuların takım mola bölgesinde kalmalarını sağlar. Oyun başlamadan takım antrenörünü bu davranışın tekrarlanması durumunda teknik faul çalınacağını belirterek uyarılır. Bu hareketin tekrarında teknik faul çalınırsa maç kağıdına B olarak yazılır.

19 Oyuncu Değişikliği Madde Bir yedek oyuncu değişiklik için hazır olarak masa yanında pozisyon aldığında hakem tarafından oyun sahasına girmesi için çağrıldığında sahaya girebilir.

20 Pozisyon 1: B7 oyun sahasına girmesi için davet edilir. B7 oyuna girmek için beklediği noktadan sahaya girmeyerek dip çizgiye doğru saha dışından sandalyesini sürer ve kendi takım sıra bölgesinin hizasından sahaya girmek ister. Kural: Legal. Sahanın o noktasında rakip oyuncu yer almadığı sürece kurallara uygundur.

21 Pozisyon 2: Pozisyon bir ile aynı durum. Ancak A5 saha dışından ilerleyen B7 ye paralel olarak saha içerisinde ilerler ve herhangi bir temas olmadan B7 in sahaya girmesini engeller. Kural: A5 in hareketi kurallara uygundur. B7 oyuncu değişikliği için pozisyon alarak beklediği hakemin oyuna girmesi için davet ettiği noktadan sahaya girebilir.

22 Pozisyon 3: B7 sahaya girmesi için davet edilir. A5 savunma oyuncusu b7 in oyuna gireceği yerde pozisyon alır. B7 oyuncusu a5 in pozisyonundan dolayı sahaya giremez. A5 pozisyonunu değiştirmek istememektedir. Kural: A5 pozisyonu terk ederek B7 in sahaya girmesi için gerekli yeri boşaltmalıdır. Hakem A5 oyuncusunu uyarmalıdır. (Bu uyarı antrenöre de yapılmalı ve tüm A takımı mensupları için bu uyarının geçerli olduğu bildirilmelidir.) A5 in uygun pozisyon alması sağlanmalıdır.

23 Son Uygulama: Oyuncu değişikliğinde sahadan çıkacak oyuncular oyun sahasını terk etmeden, yerine girecek olan oyuncuları sahaya almayınız.

24 Sportmenlik Dışı Faul Kriterleri 1- Oyun ruhuna aykırı aşırı sert fauller 2- Hücum oyuncusu ile çember arasında hiç bir savunma oyuncusu yok iken (en öndeki hücum oyuncusuna) yandan veya arkadan yapılan temaslar sportmenlik dışı faul olarak değerlendirilecektir. Ancak en öndeki hücum oyuncusu atış haline başladığı andan itibaren yapılan faullerde temasın sertliğine göre karar verilecektir.

25 Sportmenlik Dışı Faul Kriterleri 3- Son iki dakika içerisinde oyun saati çalışmıyorken yapılan fauller sportmenlik dışı faul olarak değerlendirilecektir. 4- Oyun sonunda topsuz düşük puanlı oyunculara ve bayan oyunculara yapılan oyun ruhuna aykırı taktik fauller sportmenlik dışı faul olarak değerlendirilecektir. 5- Oyun sırasında topla oynama niyeti olmadan sadece hızlı hücumu önlemek amacıyla bilerek yapılan temaslara sportmenlik dışı faul çalınmalıdır.

26 Madde 37 Sportmenlikdışı Faul 37-8 Açıklama Hücum oyuncusu ile rakiplerin sepeti arasında başka savunma oyuncusu olmadan, savunma oyuncusu tarafından bir rakibe arkadan ya da yandan temasla hızlı hücumu durdurma girişiminde sportmenlik dışı faul, sadece hücum oyuncusu atış haline başlayana kadar çalınacaktır.

27 37-9 : A1 hızlı hücumda sepete doğru dripling yaparken ve A1 ile rakiplerin sepeti arasında başka bir savunma oyuncusu yokken, B1 illegal olarak A1 e arkadan temas eder ve bir faul çalınır. Yorum: Bir sportmenlik dışı faul çalınacaktır.

28 Madde 15:Atış Halindeki Oyuncu 15-1 Açıklama: Bir oyuncu atış halinde olduğunda ve faul yapıldıktan sonra pas verdiğinde, artık atış halinde sayılamaz Örnek: A1, top ellerinde atış halindeyken B1 tarafından faul yapılır. Faulden sonra A1, A2 ye pas verir. Yorum: A1 artık atış halinde değildir.

29 16-9 Açıklama Canlı bir top sepete üstten girdiğinde ve içinde kaldığında ya da tümüyle sepetten geçtiğinde sayı olur. a) bir savunma takımı oyun sırasında, sayıdan sonra bir mola istediğinde, b) oyun saati dördüncü periyotta ya da bir ekstra periyotta 2:00 dakika gösterdiğinde, top, Diyagram 1 de gösterildiği gibi açıkça sepetten geçtiğinde oyun saati durdurulacaktır.

30 17-10 Örnek: Oyunun son dakikasında A1, 2 serbest atış kullanır. 2. serbest atış sırasında, A1 şut atarken serbest atış çizgisine basar ve bir ihlal çalınır. B takımı bir mola ister. Yorum: Moladan sonra B takımı, ön sahasında, hakem masasının karşısındaki topu oyuna sokma çizgisinden topu sokarak oyuna devam edecek ve 24 saniyelik yeni bir şut saati periyodu olacaktır.

31 Madde 29/50-10 : 24 Saniye 29/50-10 Örnek: Tutulmuş top olduğunda, A takımı, şut saatinde 10 saniye kala topu kontrol etmektedir. Pozisyon sırası: (a) A takımındadır. (b) B takımındadır. Şut saatinde kaç sn ayarlanacaktır. Yorum: (a) A takımının şut saatinde sadece kalan 10 saniyesi olacaktır. (b) B takımının, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyodu olacaktır.

32 29/50-11 Örnek: Top saha dışına çıktığında, A takımı, şut saatinde 10 saniye kala topu kontrol etmektedir. Hakemler, top saha dışına çıkmadan önce, topa en son temas eden oyuncunun A1 ya da B1 olduğu konusunda anlaşamamışlardır. Bir tutulmuş top çalınır ve pozisyon sırası: a) A takımındadır. (b) B takımındadır. Yorum: (a) A takımının şut saatinde sadece kalan 10 saniyesi olacaktır. (b) B takımının, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyodu olacaktır

33 29/50-20 Örnek: Şut saatinde 6 saniye kala A1 e, B2 tarafından bir sportmenlik dışı faul yapıldığında, A1 ön sahasında dripling yapmaktadır. Yorum: Serbest atışların başarılı olup olmamasına bakılmaksızın, A takımı hakem masasının karşısındaki orta çizgi uzantısından topu oyuna sokacaktır. A takımının, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyodu olacaktır. Aynı yorum, bir teknik ve diskalifiye edici faul için de geçerlidir.

34 29/50-22 Örnek: Oyunun son periyodunda 0:25 kala ve oyun A72 B72 iken, A takımı topu kontrol etmektedir. Hakemler tarafından aşağıdaki nedenlerle oyun durdurulduğunda, A1, 20 saniye boyunca dripling yapmıştır. (a) Oyun saati ya da şut saati çalışmadığı ya da başlamadığı için. (b) Oyun sahasına bir şişe atıldığı için. (c) Şut saati yanlışlıkla başa alındığı için. Yorum: Her durumda oyun, A takımı topu oyuna sokarak ve şut saatinde 4 kalarak devam edecektir. Eğer oyun, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyodu ile devam ederse, B takımı dezavantajlı duruma düşecektir.

35 29/50-25 Bir teknik faul, bir sportmenlik dışı faul ya da bir diskalifiye edici faulün cezası sonucu topun oyuna sokulması her zaman hakem masasının karşısındaki orta çizgi uzantısından yönetilecek ve şut saati, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyoduna ayarlanacaktır. Bu, 4. periyotta ve her bir ekstra periyotta, hücum takımına bir mola verilip verilmediğine bakılmaksızın, oyun saati 2:00 dakika ya da daha az gösterdiğinde de uygulanacaktır.

36 Soru: Maçın bitmesine 1.20 dk var iken A takımına teknik faul çalınır. B takımı tek serbest atış kullanır. Serbest atıştan sonra B takımı mola alır. Moladan sonra oyun nereden başlar. Orta sahadan

37 29/50-26 Örnek: Oyunun son periyodunda 1:12 ve şut saatinde 6 saniye kala A1 ön sahada dripling yaparken (a) B1 bir sportmenlik dışı faul yapar (b) B takımı antrenörü bir teknik faul alır Şimdi A takımı ya da B takımı antrenörüne bir mola verilir. Yorum: Serbest atışların başarılı ya da başarısız olduğuna ve hangi antrenörün mola aldığına bakılmaksızın, A takımı hakem masasının karşısındaki orta çizgi uzantısından topu oyuna sokacaktır. A takımının, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyodu olacaktır.

38 29/50-29 Örnek: Şut saatinde 10 saniye kala A1 sahadan bir şut atar. Top havadayken B2, A2 ye bir faul yapar. Bu, B takımının periyottaki 2. faulüdür. Top: (a) Sepete girer. (b) Çembere temas eder ancak sepete girmez. (c) Çembere temas etmez. Yorum: (a) A1 in sayısı geçerlidir. Üç durumda da top, şut saatinde 14 saniyeyle, ihlalin olduğu en yakın yerden oyuna sokması için A takımına verilecektir.

39 29/50-30 Örnek: A1 sahadan bir şut atar. Top havadayken şut saati sesli işaret verir ve sonra B2, A2 ye bir faul yapar. Bu, B takımının periyottaki 2. faulüdür. Top: (a) Sepete girer. (b) Çembere temas eder ancak sepete girmez. (c) Çembere temas etmez. Yorum: (a) A1 in sayısı geçerlidir. Üç durumda da şut saati ihlali olmamıştır ve top, şut saatinde 14 saniyeyle, ihlalin olduğu en yakın yerden oyuna sokması için A takımına verilecektir.

40 29/50-31 Örnek: Şut saatinde 10 saniye kala A1 sahadan bir şut atar. Top havadayken B2, A2 ye bir faul yapar. Bu, B takımının periyottaki 5. faulüdür. Top: (a) Sepete girer. (b) Çembere temas eder ancak sepete girmez. (c) Çembere temas etmez. Yorum: (a) A1 in sayısı geçerlidir. Üç durumda da A2 ye 2 serbest atış hakkı verilir.

41 29/50-46 Örnek: A1, şut saatinde 6 saniye kala bir şut atar. Top çembere temas eder, sıçrar ve A2, geri sahasında topun kontrolünü kazanır. Sonra A2 ye, B1 tarafından faul yapılır. Bu, B takımının periyottaki 3. takım faulüdür. Yorum: Oyun, A takımının, 24 saniyelik yeni bir şut saati periyoduyla geri sahasında topu oyuna sokmasıyla devam eder.

42 29/50-53 Örnek: 4. periyotta oyun saatinde 58 saniye kala geri sahasındaki A1 e B1 tarafından faul yapılır. A takımının şut saatinde 19 saniyesi bulunmaktadır. Bu, B takımının periyottaki 3. takım faulüdür. B takımına bir mola verilir. Yorum: Oyun, yeni bir şut saati periyoduyla (yeni bir 24 sn ile) A takımının geri sahasından topu oyuna sokmasıyla devam edecektir.

43 30-13 Örnek: Geri sahadaki A1 ön sahasındaki A2 ye pas atar. Ön sahadaki A2 in sandalyesine çarpan top geri sahasında olan A1 e döner. Yorum: A2 topun kontrolünü ön sahasında oluşturmadığından legal oyundur. Dikkat: Ancak A1 in topu ön sahadaki oyuncuya bilerek ve isteyerek çarptırması durumunda yeni bir sekiz sn hakkı verilmez.

44 30-17 Örnek: Geri sahasındaki A1, A2 ye pas atar. A2 ön sahadan geri sahaya doğru iki eli tekerlerinde değil iken (iki eli havada iken) tekerlekli sandalyesi ile ilerlerken topu havada yakalar, a) Sonra tüm tekerleri geri sahaya temas eder durumdadır b) Tekerlekli sandalyesi orta saha çizgisine temas etmiş durumdadır c) Bir tekeri ön sahada diğer tekeri geri sahasında iken pas atar veya topu geri sahasında dripling yapar Yorum: A takımı için topun illegal geri sahaya dönmesi ihlali oluşmuştur. A2, havada topu tuttuğunda A takımı için ön sahada topun kontrolünü oluşturmuştur. Madde 'in istisnası sadece rakipten pas arası yapılarak yeni kontrolü sağlanan top için vardır.

45 36-18 Açıklama Bir oyuncu faul aldatması yaptığında aşağıdaki prosedür uygulanacaktır: Oyun durdurulmadan hakem alt-kolunu-kaldırma işaretini iki kez yaparak aldatmayı işaret edecektir. Oyun ilk durduğunda hakem, oyuncuya ve o takımın antrenörüne uyarıyı bildirecektir. Her takımın da 1 uyarı hakkı vardır. O takımdan bir oyuncu bir faul aldatması yaptığında bir teknik faul verilecektir. Bu, oyun uyarı için durdurulmamışsa da uygulanır. Temassız aşırı bir durumda da, uyarı verilmeksizin hemen bir teknik faul verilebilir.

46 36-19 Örnek: B1 savunurken A1 dripling yapar. A1, B1 tarafından faul yapılmış etkisi yaratmak için temas yokken veya çok küçük bir temas var iken, vücudunun üst kısmı ile düşme veya geri tepme hareketi yapar. Aynı oyun durumunda (devamında) A1, B1 tarafından tekrar itilmiş etkisi yaratmak için daha abartılı olarak düşme veya geri tepme hareketinde bulunabilir. Yorum: Hakem A1 e, alt-kolunu-kaldırma işaretini iki kez yaparak baş hareketi için bir uyarı verir. A1 in ilk aldatması için uyarı vermek üzere oyun durmamış olsa bile, ikinci aldatması olduğunda, düşme veya geri tepme hareketi ile aldatması için A1 bir teknik faulle cezalandırılacaktır.

47 36-20 Örnek: B1 savunurken A1 dripling yapar. A1, B1 tarafından faul yapılmış etkisi yaratmak için temas yokken veya çok küçük bir temas var iken, vücudunun üst kısmı ile düşme veya geri tepme hareketi yapar. Aynı oyun durumunda (devamında) B2, A2 tarafından itilmiş etkisi yaratmak için temas yokken veya çok küçük bir temas var iken, vücudunun üst kısmı ile düşme veya geri tepme hareketi yapar Yorum: Hakem A1 e ve B2 ye, alt-kolunu-kaldırma işaretini iki kez yaparak aldatmaları için uyarır. Oyunun ilk durduğu sırada, uyarılar A1 e, B2 ye ve her iki antrenöre bildirilir.

48 36-21 Bir oyuncu, rakibine bir faul aldırarak zor duruma düşürmek ve böylece haksız bir avantaj sağlamak ya da seyirciler arasında hakemlere karşı sportmenlik dışı atmosfer yaratmak amacıyla numara yaparak vücudunun üst kısmı ile düşme veya geri tepme hareketi ile hakemi aldatmak isterse, bu hareket sportmenlik dışı olarak dikkate alınacaktır.

49 36-21 Örnek: A1 baskete doğru sandalyesi ile ilerlemektedir, savunma oyuncusu B1 ile aralarında herhangi bir temas olmamasına rağmen ya da önemsiz bir temas sonrasında B1 in artistik gösterisi ile kasten sandalyeden düşme veya sandalye ile devrilme hareketinde bulunur. Daha önce bu hareketleri nedeniyle B takımı oyuncuları için B takımı antrenörüne bir uyarı verilmiştir. Yorum: Bu hareket açıkça sportmenlik dışıdır ve oyunun düzgün akışını bozacaktır. B1 e bir teknik faul çalınacaktır.

50 37-10 Örnek: Hızlı hücumun sonunda A1 atış haline başladığında B1 arkadan koluna temas eder (a) topu durdurma çabasıyla, (b) aşırı sert bir temasla. Yorum: (a) bir normal faul, (b) bir sportmenlik dışı faul çalınacaktır.

1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ 1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ Kural Kitabında şu terimler kullanılacaktır Periyot Çeyrek Extra Periyot Uzatma Madde 4: Üniformalar Diğer Donanımlar Bir takımdaki

Detaylı

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 4.3 FORMALAR - Takımın tüm oyuncuları için aynı hakim renk çoraplar. -

Detaylı

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2018

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2018 EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2018 RESMİ YORUMLAR 1 Ekim 2018 den sonra geçerlidir 1 Ekim 2018 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 1 EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 Ekim 2018 RESMİ BASKETBOL

Detaylı

2014 KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

2014 KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ 2014 KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ HATIRLATMA: 24 SANİYE SAATİ, KURAL KİTABININ HER YERİNDE ŞUT SAATİ OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR. 2.4.7 Şarjsız yarım daire alanları E S K İ Şarjsız yarım daire çizgileri, şarjsız yarım

Detaylı

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2017

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2017 RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2017 RESMİ YORUMLAR 1 Ekim 2017 den sonra geçerlidir 1 Ekim 2017 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 1 1 Ekim 2017 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 2 İÇERİK Giriş... 5 Md.

Detaylı

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2014 RESMİ YORUMLAR

RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2014 RESMİ YORUMLAR RESMİ BASKETBOL KURALLARI 2014 RESMİ YORUMLAR 1 Ş u b a t 2015 den sonra geçerlidir 1 Bu dokümanda yer alan yorumlar, FIBA Resmi Basketbol Kuralları 2014 ile ilgili FIBA Resmi Yorumlarıdır ve 1 Ş ub a

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ. Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörlüğü

MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ. Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörlüğü MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ Bir OYUN Bir DİL Bir METOT Masa Görevlileleri el kitabı, bütün görevlilerinin yönetim mekaniğini standardize etmek adına pratik bir çalışma metodu olarak tasarlanmıştır. Amacımız,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU Kuruluş: 1959 Ankara : Ankara Spor Salonu, 06330 Gar Ankara, Türkiye Telefon: +90 312 309 91 91 Faks: +90 312 309 92 92 İstanbul : TBF Binası, 10. Yıl Caddesi, 34020 Zeytinburnu

Detaylı

Basketbol Resmi Kuralları 2014

Basketbol Resmi Kuralları 2014 Basketbol Resmi Kuralları 2014 Onaylayan FIBA Genel Kurulu Barselona, İspanya, 2 Şubat 2014 1 Ekim 2014 tarihinden sonra geçerlidir. MAYIS 2014 TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU 1 / 84 KURAL BİR - OYUN...

Detaylı

Basketbol Oyun KurallarL

Basketbol Oyun KurallarL Basketbol Oyun KurallarL 2018 - -........ - - -... -.., TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU Kuruluş: 1959 Ankara : Ankara Spor Salonu, 06330 Gar Ankara, Türkiye Telefon: +90 312 309 91 91 Faks: +90 312 309 92

Detaylı

Basketbol Resmi Kuralları 2012

Basketbol Resmi Kuralları 2012 Basketbol Resmi Kuralları 2012 Onaylayan FIBA Genel Kurulu Rio de Janeiro, Brezilya, 29 Nisan 2012 1 Ekim 2012 tarihinden sonra geçerlidir. KURAL BİR - OYUN... 6 MADDE 1 TANIMLAR... 6 KURAL İKİ SAHA VE

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO Kural 12 - BGŞ Bir bariz gol şansının engellenmesi Elle oynama (Nerede olduğu önemli değil): kırmızı kart Ceza alanı dışında

Detaylı

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları ESBBL 3x3 Oyun Kuralları Kasım 2018 ESBBL 3x3 Resmi Oyun Kuralları nda belirtilmeyen her durum için en son yayınlanan FIBA Resmi Basketbol Oyun Kuralları geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top 1.1. Müsabaka

Detaylı

MASA GÖREVLİLERİ EL KİTABI

MASA GÖREVLİLERİ EL KİTABI MASA GÖREVLİLERİ EL KİTABI GIRIŞ 6 MAÇ ÖNCESI HAZIRLIK 7 A. MAÇA ATANMA 7 B. SALONA ULAŞMA 7 C. GÖREVLİLERİN TOPLANTISI 7 D. MAÇ ÖNCESİ GÖREVLER 8 MAÇIN BAŞLAMASI 9 E. MAÇIN BAŞLAMASINDAN ÖNCEKİ YÖNETİM

Detaylı

MİNİ-BASKET OYUN KURALLARI

MİNİ-BASKET OYUN KURALLARI MİNİ-BASKET OYUN KURALLARI 2012 2013 SEZONU İÇİNDEKİLER MİNİ-BASKET OYUNUNUN FELSEFESİ... 3 OYUN 4 1. MİNİ-BASKET TANIM... 4 BOYUTLAR VE DONANIM 4 2. SAHA BOYUTLARI... 4 3. ÇİZGİLER... 4 4. DONANIM...

Detaylı

Basketbolda Hızlı Hücum

Basketbolda Hızlı Hücum Basketbolda Hızlı Hücum Basketbolda en az set hücumu kadar önemli olan bir hücum çeşidi de hızlı hücumlar yani fast breaklerdir.hızlı hücumlar sırasında rakibinizi eksik yakaladığınız için devamlı avantajlısınızdır.hızlı

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI

FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI FUTSAL OYUN KURALLARI UYGULAMALARI KURAL 1 OYUN ALANI 2 3 4 Tüm Çizgiler 8 cm genişliğinde olmalıdır 5 KURAL 2 TOP Oyun başlangıcında 400-440 gr. Basıncı 0.4-0.6 atm. 2 m den bırakıldığında sıçrama yüksekliği

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbolda Oyun Kuralları Tarihçe 1 Basketbol, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Springfield Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) Eğitim Okulu'nda beden eğitimi

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MİNİ - BASKET OYUN KURALLARI SEZONU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MİNİ - BASKET OYUN KURALLARI SEZONU MİNİ - BASKET 2007-2008 SEZONU İÇİNDEKİLER OYUNUNUN FELSEFESİ...4 OYUN... 5 1. MİNİ - BASKET - TANIM...5 BOYUTLAR VE DONANIM... 5 2. SAHA - BOYUTLAR...5 3. ÇİZGİLER...5 4. DONANIM...5 TAKIMLAR... 6 5.

Detaylı

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR BAŞKANLIĞI Onaylayan IWBF GENEL KURULU Birmingham, İngiltere, 1 Ekim 2010 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren geçerlidir 2001 yılında girdiğim Bedensel Engelli spor camiasıyla

Detaylı

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR])

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR]) DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], 7. 8. SINIFLAR [YILDIZLAR]) Aşağıdaki açıklamalarda adı geçen Geleneksel Oyun Lideri tanımlaması, Sorumlu Öğretmeni

Detaylı

Resmi Basketbol Kuralları 2 014

Resmi Basketbol Kuralları 2 014 Resmi Basketbol Kuralları 2 014 Resmi Yorumlar 1 Kasım 2015 den sonra geçerlidir, ikinci baskı Kasım 2015 RESMİ BASKETBOL KURALLARI YORUMLARI 1 İÇERİK Giriş... 3 Md. 5 Oyuncular - Sakatlık... 3 Md. 7 Antrenörler:

Detaylı

düşünülmektedir. Basketbol çoğunlukla kapalı salonda oynanır. Dikdörtgen biçimindeki basketbol alanının tabanı sert tahtadan yapılır.

düşünülmektedir. Basketbol çoğunlukla kapalı salonda oynanır. Dikdörtgen biçimindeki basketbol alanının tabanı sert tahtadan yapılır. Bir takım oyunu olan basketbol beşer kişilik takımlar halinde elle ve topla oynanan, yüksekliği 3,05 m olan pota adı verilen çemberden geçirerek kazanmaya çalışılan takım oyunudur. Tüm dünyada popüler

Detaylı

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU MİNİ VOLEYBOL FELSEFE MİNİ VOLEYBOL / MİDİ VOLEYBOL Voleybolu nasıl daha fazla erişilebilir hale geirelim? CEVAP Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MARMARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TVF EĞİTİM KURUL KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI OYUN ALANI 1. Oyun Alanı: Bu oyun açık alanda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının

Detaylı

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez?

Aşağıdakilerden hangisi kalecinin topa sahip olduğu durumu içermez? 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Üst, A, B, C, Uzman Yardımcı Hakemler) 1- Bariz gol şansının engellenmesiyle ilgili olarak hakemler aşağıdaki hangi durumu göz önüne almamalıdır?

Detaylı

TSB BASKETBOL TURNUVASI

TSB BASKETBOL TURNUVASI TSB BASKETBOL TURNUVASI SİSTEM Turnuva boyunca tüm maçlar Akatlar/Şişli Terakki Vakfı Lisesi (Ebulula Mardin Caddesi Öztürk Sokak, No.2 34335 Levent-İstanbul) Kapalı Basketbol Salonunda oynanacaktır. Turnuvada

Detaylı

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ)

TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIM ANALİZİ (FUTBOL ÖRNEĞİ) TAKIMIN ANALİZİ Takımın sahaya dağılımı Oyun sisteminin analizi Futbolcuların koşu yolları OYUN SİSTEMLERİ ÖRNEKLERİ 4:4:2 sistemi 4:3:3 sistemi 4:2:3:1 sistemi 4:3:2:1 3:5:2

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI A.Tüm kategorilerde ki (tekler, çiftler ve üçlüler) ortak kurallar 1. Oyun Kortu ve Oyun Alanı 1.1 Oyun kortunun boyutları: a) tekler için 8.2 x 12.8 m b) çiftler ve üçlüler

Detaylı

OYUN KURALLARI KICK-OFF

OYUN KURALLARI KICK-OFF OYUN KURALLARI KURALLAR SAHADA 5 ER KİŞİDEN 3 TAKIM YER ALIR. OYUN 5 ER KİŞİDEN OYNANIR, KALECİ YOKTUR. OYUN 5 DAKİKA SÜRER. İLK GOLÜ ATAN TAKIM KARŞI TAKIMDAN BİR KİŞİ EKSİLTME HAKKI KAZANIR. İLK GOLDEN

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

Futbolda Aldatma ve Çeşitleri

Futbolda Aldatma ve Çeşitleri Futbolda Aldatma ve Çeşitleri ALDATMA: Bir oyuncunun topa sahip olduğu ve olmadığı durumlarda kıvrak hareketlerle, savunmasını yapan rakip oyuncudan kurtulmasıdır. AMAÇ: Topa sahip olan ve olmayan ancak,

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] OYUN ALANI TOMBİK OYUN KURALLARI 1. Oyun Alanı: Açık alanlarda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının yüzeyi düz olmak kaydıyla

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 29/03/2017-E.7559 T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BEKRK1UB* Sayı : 16889778-813.03-E. Konu : Spor Şenliği SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu

Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Herkes için Futbol Turnuvaları Disiplin Kılavuzu Nisan, 2009 Türkiye Futbol Federasyonu 1 Herkes için Futbol Disiplin Talimatı na ilişkin Açıklamalar HiFDT Madde 5. Sorumluluk Bir HiF turnuvasına katılan

Detaylı

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 GİRİŞ Resmi oyun kurallarına göre (27); 27.1 çizgi hakemlerinin yerlerini, 27.2 ise sorumluluklarını belirler. Kural 28.2 ise resmi bayrak işaretlerini şekil 12 de

Detaylı

K.K.T.C. HENTBOL FEDERASYONU T.R.N.C. HANDBALL FEDERATION

K.K.T.C. HENTBOL FEDERASYONU T.R.N.C. HANDBALL FEDERATION Plaj Hentbolu IHF Oyun Kuralları (1 Agustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar asağıdaki kurallarda verilmiştir. Plaj hentbolü ve turnuvalari

Detaylı

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir.

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili tefe benzer raketlerle oynanan

Detaylı

FUTSAL BRANŞ TALİMATI

FUTSAL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Uluslararası

Detaylı

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay TAKTĠK KURALLAR 1-Servis atmadan önce konsantre olunmalı. Bu sırada; Rakibe dikkat edilmeli, Hedef saptanmalı, Atılacak servis için konsantre

Detaylı

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar.

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar. SEKSEK OYUNU ÇOSKF OYUN HAKEMLERĠNĠN EL KĠTABI KURALLARIN VE HAKEMLĠĞĠN FELSEFESĠ GĠRĠġ Mendil kapmaca oyunu, dünyadaki en başaralı, en popüler ve eğlenceli oyun dallarından biridir. Hızlıdır, heyecanlıdır

Detaylı

Basketbol Oyun Kuralları

Basketbol Oyun Kuralları 1 Basketbol Oyun Kuralları 2016-2017 BASKETBOL Resmi Özel Olimpiyatlar Basketbol Spor Kuralları, tüm Özel Olimpiyatlar müsabakalarını düzenleyecektir. Özel Olimpiyatlar, uluslararası bir spor programı

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL 2. Sağlık Bilimleri Fakültesi 3. Artvin MYO 4. Arhavi MYO 5. Borçka Acarlar MYO BASKETBOL TURNUVASI GRUPLAR 1 Borçka

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 2014 www.gelenekseloyun.org GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 1 MENDİL KAPMACA OYUNU OYUNUN KISA TANIMI Mendil kapmaca oyunu 10 ar kişilik iki takım arasında oynanır. Takımlar

Detaylı

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALECİ OYUNCU: : Her iki takımın rakip oyun alanı dip çizgisinde görevlendirdiği oyuncudur. Oyun başlarken her takımın bir (1) kaleci oyuncusu bulunur. Kaleci oyuncu

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL (24 Mart 11 Nisan 2014) 1. Eğitim Fakültesi 2. Orman Fakültesi 3. Fen Edebiyat Fakültesi

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI

NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI NEYMAR JR S FIVE 2017 OYUN KURALLARI NEYMAR JR S FIVE OYUN KURALLARI 1. OUTPLAY 2. MAÇ SAHASI 3. KALE 4. OYUNCU SAYISI 5. OYUNCU EKİPMANLARI 6. TOP 7. HAKEM 8. MAÇ SÜRESİ 9. MAÇ BAŞLANGICI VE YENİDEN BAŞLAMASI

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI

ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI ENDA SPORTS 2015 KIŞ TURNUVASI KURALLARI 1. AMAÇLAR VE GÖREVLER ENDA CUP kupası (ileride Kupa olarak adı geçecektir) aşağıdaki amaçlar doğrultusunda yapılır: Kulüpler ile eğitim-antrenmanı kampı ve maçları

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2018 BAYRAK YARIŞI KATEGORİSİ KURALLARI A. Görev Tanımı Bu kategoriye yarışmacılar iki adet robotla katılırlar.

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

ASUT F I B E R G L A S S

ASUT F I B E R G L A S S 1 / 5 ASUT STREETBALL SAHA VE TAKIM BİLGİLERİ 1. Maçlar Nizami Tek Potalı Basketbol Sahasında Üçer kişilik takımlarla oynanır.takımlar ikişer yedek oyuncu bulundurabilir. 2. Takımlar maçtan 15 dakika önce

Detaylı

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011)

FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) FUTSAL OYUN KURALLARI (2010-2011) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır.

Detaylı

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017

TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 TÜRKİYE GÖRME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU FUTBOL BRANŞI B2/B3 DÜZEYİ KURALLARI 2014-2017 Arş. Gör. Mücahit FİŞNE Futbol Eğitim Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Çizgi İzleyen Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Bu kategoride robotlar, siyah dekota üzerinde beyaz çizgileri ve/veya beyaz dekota üzerinde siyah

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Belirtilen parkuru en kısa sürede pistten çıkmadan tamamlamak. 2. YARIŞMA

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ HOKEY BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

BASKETBOL FEDERASYONU

BASKETBOL FEDERASYONU TÜRK YE BASKETBOL FEDERASYONU 2004 BASKETBOL OYUN KURALLARI BASKETBOL OYUN KURALLARI 2004 Haziran 2004 Sayfa 4/81 NDEK LER NC KURAL - OYUN...8 Madde 1 Tan mlar...8 NC KURAL SAHA VE DONANIM...8 Madde 2

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1.1 Takım ve oyuncularınız üzerindeki etkinizi anlayın 1.2. Oyunculara çeşitli durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğretin Oyuncunun yeteneği şunlara bağlı olarak geliştirilebilir:

Detaylı

Voleybol oyun kuralları

Voleybol oyun kuralları On5yirmi5.com, nasıl oynanır, saha ölçüleri nedir? Yayın Tarihi : 24 Aralık 2013 Salı (oluşturma : 3.05.2019) Voleybolda her oyuncunun güçlü olduğu yönleri geliştirilmeye çalışılmalıdır. Her oyuncunun

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ:

ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ: ANTALYA İLİ KATEGORİLERİNE GÖRE 2014-2015 SEZONU BASKETBOL YEREL LİG STATÜLERİ: GENÇ ERKEKLER: 2014-2015 SEZONU ANTALYA İLİ BASKETBOL GENÇ ERKEKLER LİG STATÜSÜ 1. 2014-2015 Genç Erkekler Basketbol Ligi

Detaylı

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR.BU NEDENLE KAZANMAYA VE KATILAN TAKIMLARI DERECELENDİRMEYE YÖNELİK TURNUVALAR,ŞAMPİYONALAR,ÖZEL VEYA RESMİ YARIŞMALAR DÜZENLENEMEZ.TÜMÜ ŞENLİK

Detaylı

MASA TENİSİ SORULARI

MASA TENİSİ SORULARI MASA TENİSİ SORULARI 1. A ile X in maçında, kur a atışını X kazanmıştır. a) X ilk servisi kimin atacağını ve masanın hangi yönünde maça başlayacağını belirleyebilir. b) X ilk seçim tercihini A nın yapmasını

Detaylı

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ Yarışmalar, Uluslararası Rafting Federasyonu (IRF) standartlarına uygun ekipmanlarla ve IRF nin belirlediği puanlama sistemine uygun olarak gerçekleşir.

Detaylı

OYUN KURALLARININ YORUMLANMASI VE HAKEMLER İÇİN REHBER

OYUN KURALLARININ YORUMLANMASI VE HAKEMLER İÇİN REHBER OYUN KURALLARININ YORUMLANMASI VE HAKEMLER İÇİN REHBER KURAL-1 OYUN ALANI ZEMİNİN YÜZEYİ Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan zeminde oynanmalıdır. SUNİ ÇİM ZEMİNLER FİFA

Detaylı

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI

ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI ANKARA ALTYAPI BASKETBOL LİGİ YARIŞMA TALİMATI 1. Amaç Bu talimatın amacı, Ankara Altyapılarında yer alan takımlara ve oyunculara tecrübe kazandırmak üzere Ankara Altyapı Basketbol Ligi tarafından düzenlenecek

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] 2014 www.gelenekseloyun.org GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] 1 TOMBİK OYUNU TOMBİK OYUNU KISA TANIMI Yörelerimize göre tombik, dalya, yedi kiremit isimleriyle bilinen eski bir

Detaylı

Ultimate Frizbi (Ultimate Frisbee)

Ultimate Frizbi (Ultimate Frisbee) ULTIMATE TÜRKİYE Ultimate Frizbi (Ultimate Frisbee) Ultimate sporu, çapı 27 cm ve ağırlığı 175 g olan bir diskle yapılan bir takım sporudur. Dünya standartlarında bir ultimate sahasının uzunluğu 100 m,

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( )

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU FUTSAL OYUN KURALLARI ( ) KURAL 1 - OYUN ALANI Alan Zemini Maçlar, müsabaka yönetmelikleri doğrultusunda, düz, aşındırıcı olmayan ve tercihen ahşap veya suni malzemeden yapılmış zeminde oynanmalıdır. Beton veya asfalt zeminden

Detaylı