Sektörde en kapsamlı raporları üretiyor, en verimli hesaplamaları yapıyor, kârınızı maksimize ediyor ve hatamızdan kaynaklanan cezaları üstleniyoruz!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sektörde en kapsamlı raporları üretiyor, en verimli hesaplamaları yapıyor, kârınızı maksimize ediyor ve hatamızdan kaynaklanan cezaları üstleniyoruz!"

Transkript

1 Kursis Yazılım ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kursis Yazılım ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Astoria İş Merkezi A-B-C Bloklar 127-B02 Şişli / İstanbul Telefon: Web: kursis.com.tr - E-posta: info@kursis.com.tr GEÇMİŞ DÖNEM ALACAKLARINIZI SGK'DAN ALMAK İÇİN BİR AY SÜRENİZ VAR MECLİSE SUNULAN TORBA YASAYA GÖRE SGK'DAN YÜZBİNLERCE LİRA ALACAĞINIZ VAR BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ŞARTIYLA, BİR AY İÇİNDE BAŞVURAN ŞİRKETLER SGKDAN ALACAKLARINI TAHSİL EDECEKLER. 7 YILLIK KAYBINIZI SGK'DAN TAHSİL EDİYORUZ 7 YILDA BİRİKMİŞ ALACAĞINIZ YÜZBİNLERCE LİRAYI AŞTI. EVRAKLARI ÜRETİP SGKDAN TAHSİL EDİYORUZ. CARİ DÖNEMDE HER AY MALİYETLERİNİZİ KISIYORUZ İLK 6 AY ÜCRET TALEP ETMİYORUZ BAŞKA BİR ŞİRKETLE ÇALIŞIYORSANIZ VE ŞİRKETİN EKSİĞİNİ BULAMAZSAK, CARİ DÖNEMDE 6 AY BOYUNCA ÜCRET ALMIYORUZ SEKTÖRÜN EN İYİSİ Sektörde en kapsamlı raporları üretiyor, en verimli hesaplamaları yapıyor, kârınızı maksimize ediyor ve hatamızdan kaynaklanan cezaları üstleniyoruz! PERSONEL BAŞINA YILDA 2.5 BRÜT MAAŞ TASARRUF EDİN 6111 SAYILI KANUNA GÖRE, ÖRNEĞİN AYDA TL BRÜT MAAŞI OLAN BİR PERSONEL İÇİN, YILDA TL AZ ÖDEYİN SEKTÖRDEKİ EN VERİMLİ VE KAYIPSIZ HESAPLAMA GARANTİSİ YAPTIĞIMIZ KIYASLAMALAR, EN DOĞRU RAPORLARI KURSİS'İN ÜRETTİĞİNİ İSPATLADI CEZA İLE KARŞI KARŞIYA KALMAYIN; CEZA-İ SORUMLULUK BİZDE! YAPTIĞIMIZ RAPORLAR HATASIZ! SÖZLEŞMEMİZDE BİZDEN KAYNAKLANAN CEZALARI ÜSTLENDİĞİMİZİ TAAHHÜT EDİYORUZ SABİT ÜCRET YOK, MALİYET YOK, ZAHMET YOK! KURSİS, HALİ HAZIRDA FAZLADAN ÖDEDİĞİNİZ PRİMLERDEN TASARRUF ETMENİZİ SAĞLAR VE SİZE KATTIĞI KÂRDAN CÛZİ BİR YÜZDE ALIR 30 DAKİKADA RAPORUNUZ HAZIR SİZDEN HİÇBİR EVRAK İSTEMEDEN VE SİZİ YORMADAN 30 DAKİKADA ÜCRETSİZ RAPORUMUZU SUNUYORUZ RAPORUNUZ ÜCRETSİZ Bugüne kadar olan kaybınızı tahmini olarak değil net bir şekilde raporluyoruz. Sizden hiçbir evrak istemiyor ve sizi yormuyoruz. Sektörün en kapsamlısı olan raporumuz sizi tatmin ederse gelecek dönemde kaybınızı önlüyoruz.

2 SGK'DAN 7 YILLIK KAYBINIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ Meclise sunulan 02/02/2018 tarihli, sayılı torba yasa tasarısı ile birlikte, bugüne kadar istihdam teşviklerinden yararlanmamış ya da eksik yararlanmış şirketler bir defaya mahsus olmak kaydıyla, belgelerle ispat etmek şartıyla yüklü miktara ulaşan alacaklarını tahsil edebilirler. İşverenlere tanınan bu hak meclisten geçtiğinde yürürlüğe girecek ve bir aylık bir süre içinde başvuran şirketler bu haklarını kullanabilecek ve bu süre zarfında başvurmayan şirketler geçmiş dönemlere ait alacaklarından hak talep edemeyecekler. Torba yasada geçen ilgili maddeye www2.tbmm.gov.tr/d26/1/ pdf adresindeki tasarı metninin PDF sayfa sıralamasına göre 20, 42 ve 43. sayfalarında ulaşabilirsiniz. SGK'DAN NE KADAR ALACAĞINIZ OLDUĞUNU ÜCRETSİZ OLARAK TESPİT EDİYORUZ VE SİZE BU TAHSİLATIN YAPILMASI İÇİN GEREKLİ OLAN YÜZLERCE SAYFA DÖKÜMANI HAZIRLIYORUZ SGK'DAN ALACAĞINIZI ONAYLATMADAN BİZE HİÇBİR ÜCRET ÖDEMİYORSUNUZ.

3 KURSİS ile her ay binlerce lira kâra geçin, çalışanlarınız için daha az prim ödeyin. Maliyetsiz, Zahmetsiz İstihdam Teşvikleri Hakkında Devletin işsizlikle mücadele ve kayıt dışı işçi çalıştırmayı önlemek adına işverenlere hak tanıdığı teşvikler, şirketlerin personel maliyetlerini kısarak, şirketlere ciddi bir getiri sağlamaktadır. Bu sayede işverenler, hem kasalarından çıkmasını önlediğimiz ek külfeti işlerini büyütmek için kullanabiliyorlar hem de ihtiyaç duydukları ek iş gücü temini için, ekstra bir maliyete katlanmak zorunda kalmıyorlar yılından bu yana işverenlere hak tanınan bu teşviklerin getirisinin yüksek olmasına karşın işverenler, takibinin ve hesaplamalarının zorluğu ve daha önemlisi, hatalı bir işlem yapılması durumunda işverene kesilen idari para cezaları sebebiyle bu teşvik haklarından mahrum kalmaktalar. Hesaplamaların zorluğu ve ceza riski olması sebebiyle, 50 ve üzeri personel çalıştıran şirketlerin insan kaynakları veya muhasebe departmanları bu işlemleri yapamamakta ve şirketlerin bu konuda danışmanlık alması gerekmektedir. İşe yeni giren ve çıkan personeller, personelin çalıştığı gün sayısı, prim tutarı, yaşı, cinsiyeti, emeklilik durumu gibi bir çok faktör bu hesaplamalarda etkili olduğu için profesyonel bir el tarafından yapılmayan bu işlemler sıklıkla hatalı ve ceza doğuracak şekilde yapılmakta. Her ay yapılması gereken bu kontrol ve hesaplamalar için KURSİS yanınızda. Her ay binlerce lira kâra geçebilirsiniz; üstelik ceza riskinden korkmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken, SGK'ya cari ay bildirgesini vermeden önce, bize iletmek ya da SGK ortamına bildirgelerinizi onaylanmamış bir şekilde göndermek. Dakikalar içerisinde cari aya ait teşvik raporunuz hazır. Çeşitli algoritmalarla donatılmış altyapımız sayesinde, teşvik raporunuz en verimli hesaplamaları içerecektir. Cari ayda, daha fazla personel istihdam ediyor olsaydınız, ne kadar teşvik alacaktınız gibi bilgiler da raporunuzda.

4 6111 İstihdam Teşvikleri PERSONEL BAŞINA, YILDA 2.5 BRÜT MAAŞ DAHA AZ ÖDEYİN 13 Şubat 2011 tarihinde çıkarılan 6111 sayılı torba yasa ile istihdamı artırmaya yönelik bazı devlet teşvikleri yürürlüğe girmiştir. Bu yasaya göre, Mart 2011 den itibaren istihdam ettiğiniz personeller için aylık toplam primleri üzerinden devlete ödemeniz gereken toplam primin %20.5 lik kısmı, devlet fonundan karşılanmaktadır. Ancak yasa, bu teşvikten yararlanabilecek personellerin Mart 2011 itibarıyla işe alınmasının yanında bazı ek şartlar da getirmiştir. Şartları sağlayan personellerin online e-bildirge sistemine kaydedilmesi ve her ay bu personellerin ilgili kanunda belirtilen şartları sağlayıp sağlamadığının hesaplanması gerekmektedir. Pek çok şirket bu teşvik hakkından haberdar değildir; haberi olanlar ise takibinin ve hesaplamalarının zorluğundan ve hatalı işlemlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ceza kesilmesinden dolayı yararlanmaktan imtina etmektedir. İster 5 ister 5000 çalışanınız olsun, teşvik kapsamına giren her bir personeliniz için %20.5 prim indirimi hakkınızı kullanabilirsiniz. 687 İstihdam Teşvikleri PERSONEL BAŞINA, AYDA 773 TL DAHA AZ ÖDEYİN 1 Şubat 2017 tarihinde çıkarılan 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile istihdamı artırmaya yönelik bazı maddeler kanunlaşmıştır. Bu kanuna göre Şubat 2017 den itibaren istihdam ettiğiniz personellerin her prim günü için TL teşvik hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca toplamda 106 TL'lik gelir vergisi ve damga vergisi teşviği de var. Ancak yasa, bu teşvikten yararlanabilecek personellerin Şubat 2017 itibarıyla işe alınmasının yanında bazı ek şartlar da getirmiştir. Şartları sağlayan personellerin online e-bildirge sistemine kaydedilmesi ve her ay şartları sağlayıp sağlamadığının kontrolünün yapılması gerekmektedir. KURSİS, her personelin hangi teşvikten yararlanabilir olduğunu tespit eder ve hesaplama yapar. Size en uygun teşvikleri rapor olarak sunar. Sizi ekstra külfetten kuruşu kuruşuna kurtarır.

5 Örnek Şirket Raporlaması Aşağıda son 2 yılın teşvik kayıp raporu eklenen şirket 2012 yılından beri faaliyettedir. KURSİS ile 2017 Mart itibarıyla teşvik hakkından yararlanmaya başladı. Ancak yılları arasında toplamda 491 Bin TL zarar etti. Şirket KURSİS ile 2017 Mart, Nisan ve Mayıs ayında toplam TL tasarruf etti.

6 Örnek Şirket Raporlaması Aşağıda teşvik verimlilik özet raporu eklenen şirket 2011 yılından beri faaliyettedir. Şirket hakkı olan personel teşviklerinden verimli şekilde yararlanmadığı için oluşan kaybı çok büyük.

7 Örnek Şirket Raporlaması

8 Sunum dosyamıza vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ücretsiz teşvik kayıp raporunuzu oluşturmak için dilediğiniz tarihte şirketinize ziyaret gerçekleştirmek isteriz. Birlikte çalışmak dileğiyle. PERSONELLERİN TOPLAM PRİMLERİ ÜZERİNDEN AYDA %20.5 YA DA 773 TL TASARRUF EDİN CEZALARDAN KORKMAYIN, SORUMLULUK BİZDE SİZE KAZANDIRMAZSAK, HiÇBiR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ SEKTÖRÜN EN KAPSAMLI RAPORLARI VE EN VERİMLİ HESAPLAMALARI Kursis Yazılım ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Kursis Yazılım ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. Astoria İş Merkezi A-B-C Bloklar 127-B02 Şişli / İstanbul Telefon: Web: kursis.com.tr E-posta: info@kursis.com.tr

9

İSTİHDAM TEŞVİK DANIŞMANLIĞI

İSTİHDAM TEŞVİK DANIŞMANLIĞI artı365 İSTİHDAM TEŞVİK DANIŞMANLIĞI www.arti365danismanlik.com ARTI365 DANIŞMANLIK İşsizlikle mücadele ve kayıt dışı işçi çalıştırmayı önlemek adına işverenlere hak tanınan istihdam teşvikleri, şirketlerin

Detaylı

KURSiS DANIŞMANLIK NE YAPTIK? SABİT ÜCRET YOK SEKTÖRÜN EN İYİSİYİZ!

KURSiS DANIŞMANLIK NE YAPTIK? SABİT ÜCRET YOK SEKTÖRÜN EN İYİSİYİZ! Rapor Tarihi: 9 Nisan 218 Pazartesi Kursis Danışmanlık tarafından hazırlanan; bugüne kadar yararlanmadığınız istihdam teşvikleriyle ilgili verimlilik raporunuzun detayları aşağıdadır. Bu teşviklerden kayıpsız

Detaylı

Yeni Torba Yasa ile Getirilen İstihdam Teşvikleri & Teşviklerin Geriye Dönük İadesi

Yeni Torba Yasa ile Getirilen İstihdam Teşvikleri & Teşviklerin Geriye Dönük İadesi Yeni Torba Yasa ile Getirilen İstihdam Teşvikleri & Teşviklerin Geriye Dönük İadesi 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Yayımlandı.

Detaylı

Akardanışmanlık. SGK Teşvik Danışmanlığı (6111 Ek İstihdam Teşviki) Sosyal Güvenlik Danışmanlığı

Akardanışmanlık. SGK Teşvik Danışmanlığı (6111 Ek İstihdam Teşviki) Sosyal Güvenlik Danışmanlığı Akardanışmanlık www.akardanismanlik.com Akar SGK Teşvik Danışmanlığı (6111 Ek İstihdam Teşviki) Akar Akar Sosyal Güvenlik Danışmanlığı Şirketlere Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku Konusunda Durum Tespiti (Check-Up)

Detaylı

2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME

2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME Zorunlu BES nedir? 2018/06 ZORUNLU BES BİLGİLENDİRME Bireysel Emeklilik Sistemi ilk olarak 2001 yılında çıkarılan 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile uygulanmaya başlamıştı.

Detaylı

Ücretlinin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat, ölüm, kaza, hastalık, sakatlık, işsizlik, analık, doğum ve tahsil gibi şahıs sigorta

Ücretlinin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat, ölüm, kaza, hastalık, sakatlık, işsizlik, analık, doğum ve tahsil gibi şahıs sigorta Sirküler 2013/08 12 Mart2013 Konu: Bireysel Emeklilik Fonlarına Ödenen Katkı Paylarının ve Özel Şahıs Sigortalarının Vergi ve SGK Karşısındaki Durumu (6327 Sayılı Kanununla Yapılan Değişiklik Sonrası)

Detaylı

Elektronik Dönüşüm Uygulamaları

Elektronik Dönüşüm Uygulamaları Elektronik Dönüşüm Uygulamaları Genç, kadın ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi sigortalıların istihdamında yararlanılan teşvik olarak karşımıza çıkan ek istihdam teşviki için Sosyal Güvenlik Kurumu

Detaylı

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr %25 DEVLET KATKISI 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr BES Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma hayatınız süresince yaptığınız tasarrufların uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesini sağlayan,

Detaylı

APEX S G K DANIŞMANLIK

APEX S G K DANIŞMANLIK APEX S G K Universal Project A P E X S G K D A N I Ş M A N L I K PersonelTeşvik HesaplamaSistemi Tanıtımı T E Ş V İ K H E S A P L A M A S İ S T E M İ SGK 6111 687/1687 SAYILI TEŞVİKLER F A Z L A S İ G

Detaylı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarlarını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarlarını açıkladı. 2015 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Açıklandı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarlarını açıkladı. 2015 Yılında uygulanacak brüt asgari ücret tutarları Asgari

Detaylı

687 sayılı KHK kapsamında İstihdam için sağlanan Teşvikler (İŞKUR)

687 sayılı KHK kapsamında İstihdam için sağlanan Teşvikler (İŞKUR) 7 Şubat 2017 de TOBB koordinasyonunda düzenlenen Türkiye Ekonomik Şurası nda ülkemiz genelinde bir Milli İstihdam Seferberliği başlatılmıştır. Bu kapsamda 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete de ilan edilen

Detaylı

İÇERİK. Hakkımızda Ekibimiz Sunduğumuz Hizmetler Değer Önerilerimiz Hizmet Süreci Referanslarımız İletişim

İÇERİK. Hakkımızda Ekibimiz Sunduğumuz Hizmetler Değer Önerilerimiz Hizmet Süreci Referanslarımız İletişim İÇERİK Hakkımızda Ekibimiz Sunduğumuz Hizmetler Değer Önerilerimiz Hizmet Süreci Referanslarımız İletişim Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku Alanında Sizlerin Yanında 2 HAKKIMIZDA 2015 - İstanbul merkezli Londista

Detaylı

1. ÜCRETLĐ VEYA ĐŞVEREN TARAFINDAN BĐREYSEL EMEKLĐLĐK SĐSTEMĐNE ÖDENECEK KATKI PAYLARI VE SĐGORTA ŞĐRKETLERĐNE ÖDENEN ŞAHIS SĐGORTA PRĐMLERĐ

1. ÜCRETLĐ VEYA ĐŞVEREN TARAFINDAN BĐREYSEL EMEKLĐLĐK SĐSTEMĐNE ÖDENECEK KATKI PAYLARI VE SĐGORTA ŞĐRKETLERĐNE ÖDENEN ŞAHIS SĐGORTA PRĐMLERĐ Konu: Bireysel Emeklilik Sistemine ve Sigorta Şirketlerine Ödenen Katkı Payları ve Şahıs Sigorta Primleri Đle Anılan Kurumlarca Yapılacak Ödemelerin, 4697 Sayılı Kanun Hükümleri Kapsamında Değerlendirilmesi

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İLE İLGİLİ

ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İLE İLGİLİ ÇALIŞANLARIN İŞVERENLERİ ARACILIĞIYLA OTOMATİK OLARAK EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İLE İLGİLİ BİLGİ NOTU ELİF ERDEM İLERİ ARAŞTIRMALAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Detaylı

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki 687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşviki Tarih: 07.03.2017 Sayı: 2017/.. Özet 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

T.C. MERSİN VALİLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ T.C. MERSİN VALİLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİ 687 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE GETİRİLEN TEŞVİK UYGULAMASI: 09.02.2017 TARİH 29974 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANARAK

Detaylı

BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI

BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI BES TE VERGİ AVANTAJI SORULARLA VERGİ AVANTAJI Yasal Hakkınızı Kullanıyor musunuz? BES TE VERGİ AVANTAJI SORULARLA VERGİ AVANTAJI 1. Vergi avantajı nedir? Bireysel emeklilik sisteminde

Detaylı

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN İŞVERENLER İÇİN GEÇERLİ SİGORTA PRİM DESTEĞİ 12 TEMMUZ 2018 İşbu çalışma 7103 Sayılı Kanun ile 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen Geçici 19 ve Geçici 20. maddeler

Detaylı

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği

6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri. 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Torba Kanun Uygulama Eklentileri 5 Puanlık Ek İndirim Ek İstihdam Teşviği 6111 Sayılı Kanun 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

-6740 sayılı kanunla 45 yaşını doldurmamış çalışanlar için zorunlu BES uygulaması getirilmiştir.

-6740 sayılı kanunla 45 yaşını doldurmamış çalışanlar için zorunlu BES uygulaması getirilmiştir. Yeminli Mali Müşavir Tunahan Soylu'nun yazısı... OTOMATİK BES'İN UYGULAMA ŞEKLİ -6740 sayılı kanunla 45 yaşını doldurmamış çalışanlar için zorunlu BES uygulaması getirilmiştir. Zorunlu Bireysel Emeklilik

Detaylı

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşvikinin Kapsamı Genişletildi

687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşvikinin Kapsamı Genişletildi PwC Türkiye Sosyal Güvenlik Bültenleri Tarih: 10.07.2017 Sayı: 2017/41 www.pwc.com.tr 687 Kanun Numaralı Sigorta Primi Teşvikinin Kapsamı Genişletildi Özet 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler

Detaylı

Ücret Sistemleri Dersi Prof. Dr. Mustafa Yaşar TINAR

Ücret Sistemleri Dersi Prof. Dr. Mustafa Yaşar TINAR Ücret Sistemleri Dersi Prof. Dr. Mustafa Yaşar TINAR Ücret Hesaplama ve Bordrolama Sunum : Ümit KACAR 10 Aralık 2013, Salı Ücret Nedir? 2 Ücret, işverene tabi ve belirli bir işyerine bağlı olarak çalışanlara

Detaylı

SİRKÜLER ( ) Konu: Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması Hakkında.

SİRKÜLER ( ) Konu: Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması Hakkında. 11.07.2018 SİRKÜLER (2018 60) Konu: Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması Hakkında. Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 304) yayımlanmıştır. Söz konusu tebliğde; 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa,

Detaylı

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ

DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ DENET İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK SİRKÜLERİ BDO Yayıncılık A.Ş. Sirküler Tarihi : 06.03.2017 Sirküler No : 2017/043 01.02.2017 TARİHİ İTİBARİYLE UYGULANACAK OLAN İŞVEREN DESTEĞİ 09.02.2017 tarih ve 29974

Detaylı

%25 DEVLET KATKISI / anadoluhayat.com.tr

%25 DEVLET KATKISI / anadoluhayat.com.tr %25 DEVLET KATKISI 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr BES Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma hayatınız süresince yaptığınız tasarrufların uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesini sağlayan,

Detaylı

MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER

MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER MEVZUATA GİRMİŞ TEŞVİKLER 5510 Sayılı Kanunun 81. maddesi kapsamında beş puanlık prim desteği 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu geçici 7. ve geçici 9. madde kapsamında teşvikler 6111 sayılı kanunla

Detaylı

2015 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET, SGK TAVANI, ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE MAAŞ HESAPLAMALARI

2015 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET, SGK TAVANI, ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE MAAŞ HESAPLAMALARI 2015 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET, SGK TAVANI, ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE MAAŞ HESAPLAMALARI 2015 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarları, 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi

Detaylı

(SGK) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU DESTEK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

(SGK) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU DESTEK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ (SGK) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU DESTEK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ALBAX olarak sunduğumuz hizmetlerin tamamı «ekonomik fayda» yaratma üzerinedir. Bu nedenle hizmetlerimiz standart bir ücret ile değil «kazan-kazan»

Detaylı

Otomatik BES uygulaması sadece Türk vatandaşları için geçerlidir. Buna göre Türkiye'de çalışan yabancılar bu yasanın kapsamına girmemektedir.

Otomatik BES uygulaması sadece Türk vatandaşları için geçerlidir. Buna göre Türkiye'de çalışan yabancılar bu yasanın kapsamına girmemektedir. 03.01.2017 / SALI ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/6 Konu: Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım uygulaması 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla başladı. 25 Ağustos

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 SUNUM PLANI İşe Yerleştirme Hizmetleri İstihdam Teşvikleri Kısa Çalışma Ödeneği 2 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ 3 İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ İş arayanların kayıtlarının

Detaylı

GERİYE YÖNELİK TEŞVİKLERDEN YARARLANMANIN USUL VE ESASLARI AÇIKLANDI

GERİYE YÖNELİK TEŞVİKLERDEN YARARLANMANIN USUL VE ESASLARI AÇIKLANDI 29.05.2018/92-1 GERİYE YÖNELİK TEŞVİKLERDEN YARARLANMANIN USUL VE ESASLARI AÇIKLANDI ÖZET : 7103 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna eklenen Ek 17 nci maddesi gereği, geriye doğru yararlanılmayan teşviklerden

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR 1. Hangi işler ev hizmeti sayılır? Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş

Detaylı

KILAVUZ STRATEJİ ve TEKNOLOJİ DANIŞMANLIĞI A.Ş. Akıllı İş Çözümleri

KILAVUZ STRATEJİ ve TEKNOLOJİ DANIŞMANLIĞI A.Ş. Akıllı İş Çözümleri KILAVUZ STRATEJİ ve TEKNOLOJİ DANIŞMANLIĞI A.Ş. Akıllı İş Çözümleri KILAVUZ İş dünyasına analiz ve iş zekası çözümleri sunmak üzere kurulmuş bir danışmanlık ve teknoloji şirketiyiz. İş Yükünüzü Azaltır

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 5510 sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler Yasal Dayanak 7103 Sayılı «Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

OTOMATİK KATILIM ULUÇ İÇÖZ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EMEKLİLİK UYGULAMA VE DÜZENLEME DAİRESİ BAŞKANI

OTOMATİK KATILIM ULUÇ İÇÖZ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EMEKLİLİK UYGULAMA VE DÜZENLEME DAİRESİ BAŞKANI OTOMATİK KATILIM ULUÇ İÇÖZ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EMEKLİLİK UYGULAMA VE DÜZENLEME DAİRESİ BAŞKANI 1 İlgili Kanun ve Yürürlük 6740 sayılı 10/08/2016 tarihli Kanun ile 4632

Detaylı

Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor!

Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor! Yenilenen BES te Devlet Katkısı Dönemi Başlıyor! 10 Soruda Yeni BES 1- Yeni BES te Vergi Avantajı nın yerini alacak Devlet Katkısı nedir? Yeni düzenleme ile Bireysel Emeklilik Sistemi nde Devlet Katkısı

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 Yılı Teşvik Uygulamaları 2018/Temmuz YASAL DAYANAK 27/3/2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 88

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 88 31.08.2016/Çarşamba ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 88 Konu: Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Bireysel Emeklilik

Detaylı

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği SİRKÜLER TARİH : 25.03 03.201.2017 SAYI : 2017-03 03-08 KONU KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ÖZETİ : Tebliğde, özel sektör işverenlerinin 2016 yılı Aralık ayına ilişkin olarak verdikleri

Detaylı

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI.

İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. İŞVEREN DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com I. GİRİŞ Ev hizmeti: Ev içerisinde yaşayan aile bireyleri tarafından

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğde, 9/2/2017 tarihli

Detaylı

2017 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR

2017 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2017 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2017 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarları, 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan

Detaylı

DOĞUM BORÇLANMASI PRİMİ VERGİ MATRAHINI NASIL ETKİLER?

DOĞUM BORÇLANMASI PRİMİ VERGİ MATRAHINI NASIL ETKİLER? DOĞUM BORÇLANMASI PRİMİ VERGİ MATRAHINI NASIL ETKİLER? Mustafa ŞEN 33 * ÖZ 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, sigortalılara Sosyal Güvenlik açısından belli süreleri borçlanma

Detaylı

01/02/2019 İLA 30/04/2019 TARİHLERİ ARASINDA İŞE ALINAN SİGORTALILARIN ÜCRETLERİ VE SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANACAKTIR

01/02/2019 İLA 30/04/2019 TARİHLERİ ARASINDA İŞE ALINAN SİGORTALILARIN ÜCRETLERİ VE SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANACAKTIR 22.03.2019/72-1 01/02/2019 İLA 30/04/2019 TARİHLERİ ARASINDA İŞE ALINAN SİGORTALILARIN ÜCRETLERİ VE SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN KARŞILANACAKTIR 01/02/2019 ila 30/04/2019 tarihleri arasında

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan;

DESTEK DOKÜMANI. a) 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan; 6111 Sayılı Torba Yasa Uygulaması 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

2015 YILI İŞSİZLİK MAAŞLARI SANILDIĞI GİBİ HEMEN ARTMAZ KADEMELİ ARTAR

2015 YILI İŞSİZLİK MAAŞLARI SANILDIĞI GİBİ HEMEN ARTMAZ KADEMELİ ARTAR 2015 YILI İŞSİZLİK MAAŞLARI SANILDIĞI GİBİ HEMEN ARTMAZ KADEMELİ ARTAR 2015 yılı için asgari ücret artışı Ocak ve Temmuz aylarında uygulanacak rakamlar aşağıda belirlendi.resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır.

Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır. İşsizlik Maaşı Devlete tarafından kendi rızası dışında işten çıkartılmış ya da haklı sebeplerle işten ayrılmış oluşan kayıpların telafisi için ödenen maaştır. - 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Sosyal Güvenlik Düzenlemeleri

Yeni Torba Tasarının Sosyal Güvenlik Düzenlemeleri PwC Türkiye Sosyal Güvenlik Bülteni Tarih: 08.02.2018 Sayı: 2018/7 www.pwc.com.tr Yeni Torba Tasarının Sosyal Güvenlik Düzenlemeleri Özet Bakanlar Kurulunca 02.02.2018 tarihinde TBMM Başkanlığı na Sunulmuş

Detaylı

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır

D S M M M O DİYARBAKIR SERBEST MUHASEBECİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L E R O D A S I Chamber Of Certified Public Accountants of Diyarbakır 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Göre 2018 YILINDA UYGULANACAK TEŞVİKLER VE YAPILACAK DİĞER ÇALIŞMALAR 1. İlave İstihdam Teşviki 2. Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki 3. Kadın Genç ve Mesleki

Detaylı

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017

KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ KHK /687 ŞUBAT / 2017 SGK PRİMİNDE UYGULANACAK OLAN DESTEĞİN KAPSAMI GELİR VERGİSİ DESTEĞİ DAMGA VERGİSİ DESTEĞİ SİGORTA PRİMİNE İLİŞKİN SİGORTA

Detaylı

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI

6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI 6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ UYGULAMA ESASLARI I. GİRİŞ Umut TOPCU * İstihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesi amacıyla, hükümet

Detaylı

İLAVE İSTİHDAM TEŞVİKİ YANLIŞ MI YORUMLANIYOR?

İLAVE İSTİHDAM TEŞVİKİ YANLIŞ MI YORUMLANIYOR? İLAVE İSTİHDAM TEŞVİKİ YANLIŞ MI YORUMLANIYOR? Mehmet Uğur YAVUZ 56 ÖZ 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen geçici 17. ve 18. Maddeler ile getirilen ilave istihdam teşvikiyle işverenlerin ilave

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/19

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/19 Değerli Müşterimiz, Ö z e t B ü l t e n Tarih : 28.03.2017 Sayı : 2017/19 Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 2017 Yılında Uygulanacak Asgari Ücret Desteği

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı Sayı: 96007696-045.03-49500 26/03/2015 Konu: Hizmet Alım Personeli Kıdem Tazminatı 81 İL VALİLİĞİNE Başkanlığımıza farklı zamanlarda intikal eden yazılı görüş taleplerinde, Bakanlığımız merkez ve taşra

Detaylı

ONDAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA BULUNAN İŞYERLERİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI PRİM TEŞVİKİ

ONDAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA BULUNAN İŞYERLERİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI PRİM TEŞVİKİ 07.01.2019/24-1 ONDAN FAZLA ÇALIŞANI OLAN VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA BULUNAN İŞYERLERİNDE İŞSİZLİK SİGORTASI PRİM TEŞVİKİ ÖZET : Yapılan düzenlemeye göre, 10 işçiden fazla sigortalısı olup, çok tehlikeli

Detaylı

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında Sirküler 2017 / 026 Referansımız: 0259/ 2017/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 291 57 10 Fax: +90 (212) 241 46 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 16.03.2017 2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine

Detaylı

Sirküler No: 003 İstanbul, 3 Ocak 2017

Sirküler No: 003 İstanbul, 3 Ocak 2017 Sirküler No: 003 İstanbul, 3 Ocak 2017 Konu: Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım uygulaması 1 Ocak 2017 tarihi itibarıyla başladı. Özet: 2 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 2017/9721

Detaylı

Yatırmış olduğunuz katkı paylarının %25 i oranında devlet emeklilik hesabınıza devlet katkısı ödemesi yapmaktadır.

Yatırmış olduğunuz katkı paylarının %25 i oranında devlet emeklilik hesabınıza devlet katkısı ödemesi yapmaktadır. Mevcut şirketinizdeki emeklilik sözleşmenizin yürürlük tarihinden itibaren 2 yıl sonra başka bir emeklilik şirketine geçme, aktarımla geldiğiniz bir hesabınızı da 1 yıl sonra başka bir emeklilik şirketine

Detaylı

SİRKÜLER 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

SİRKÜLER 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU SİRKÜLER SAYI: ARALIK 2015 1. BÖLÜM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 1. 6111 Sayılı Kanun Teşvikinin Uygulama Süresi Uzatıldı Değişen Mevzuat: 08.09.1999 Tarih ve 23810 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

KONU: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR

KONU: MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR Altınova Mah. İstanbul Cad. Buttim Plaza No: 424-4 / 1702 16250 Osmangazi / BURSA T: +90 (0224) 211 42 24 F: +90 (0224) 211 42 49 www.saymmas.com.tr Sirküler No: 2033 Sirküler Tarihi: 23.02.2017 KONU:

Detaylı

1-2018/Nisan Dönemi ve Sonrası İçin Yapılacak İşlemler;

1-2018/Nisan Dönemi ve Sonrası İçin Yapılacak İşlemler; SGK PRİM TEŞVİKLERİNDEN GERİYE YÖNELİK YARARLANMAYA İLİŞKİN SGK GENELGESİ YAYIMLANMIŞTIR. 29 Mayıs 2018 tarihli Geriye Yönelik SGK Teşviklerinden Yararlanmanın Usul ve Esasları nı içeren 2018/17 sayılı

Detaylı

7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler

7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler 29 Mart 2018 7103 Sayılı Yeni Torba Kanun İle İşsizlik Sigortası Ve Sosyal Sigortalar Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler 7103 sayılı Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI 06 Temmuz 2018 tarihinde 30470 sayılı resmi gazete ile yayımlanan 25/8/1999

Detaylı

TAM GÜN SABİT ÖDEMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR VE HESAPLAMA ÖRNEKLERİ

TAM GÜN SABİT ÖDEMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR VE HESAPLAMA ÖRNEKLERİ TAM GÜN SABİT ÖDEMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR VE HESAPLAMA ÖRNEKLERİ Bakanlığımız Döner Sermaye Sabit Ödeme Uygulaması konulu 2010/53 nolu genelgesinin uygulanmasına ilişkin işlem süreci ve hesaplama örnekleri

Detaylı

19- Mevsim bitimi (İş akdinin askıya alınması halinde kullanılır.tekrar başlatılmayacaksa 4 nolu kod kullanılır)

19- Mevsim bitimi (İş akdinin askıya alınması halinde kullanılır.tekrar başlatılmayacaksa 4 nolu kod kullanılır) 20.03.2017/47-1 1 ŞUBAT 2017 TARİHİNDEN SONRA ÖZEL SEKTÖR İŞVERENLERİNCE İŞE ALINANLAR İÇİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASINA İLİŞKİN GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ÖZET : Tebliğde 1/2/2017 tarihinden

Detaylı

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır.

2020 yılı Aralık ayına kadar geçerli olan prim desteği kapsama giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacaktır. Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Hükümetimiz, istihdamı artırmak ve işverenin prim yükünü hafifletmek için çeşitli teşvikler uygulamaktadır. Mecliste görüşülen 4447 sayılı kanuna Geçici

Detaylı

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: SİRKÜLER TARİHİ : 16 /03/2017 SİRKÜLER NO : 2017/46 İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Savaş YURDAGÜL* 40 ÖZ Günümüz dünyasında küreselleşme sonucu herhangi bir ülkede veya ülke içinde belirli bir sektörde meydana gelen krizler hemen hemen

Detaylı

TORBA KANUNDAKİ KISA ÇALIŞMA VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER VE YENİLİKLER

TORBA KANUNDAKİ KISA ÇALIŞMA VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER VE YENİLİKLER MALİ ÇÖZÜM TORBA KANUNDAKİ KISA ÇALIŞMA VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER VE YENİLİKLER Ersin UMDU * I-GİRİŞ Kamuoyunda adına torba kanun denilen ve 13.02.2011 tarihinde kabul edilen 6111

Detaylı

NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı

NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı NN Hayat ve Emeklilik Turuncu Plus Emeklilik Planı ÖN KAPAK İÇİ Hayalinizdeki emeklilik için BES BES geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. Çalışma hayatınızda elde ettiğiniz kazancı

Detaylı

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ

ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ 31.01.2017/25-1 ASGARİ ÜCRET VE SOSYAL GÜVENLİKLE İLGİLİ TABAN VE TAVAN ÜCRETLERİ ÖZET : 2017 yılında uygulanacak asgari ücret ve sosyal güvenlikle ilgili taban ve tavan ücret hesaplamaları. A- 2017 YILINDA

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni-

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni- Sayı: 2018/102 Konu: 2019 Yılı Asgari Ücret Tutarı Belirlenmiş, SGK Prim Kazancı Alt Ve Üst Sınırları Değişmiştir. Mevzuat: Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx Email 1 : cakmakciali@taxauditingymm.com;

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 018 Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. KAPSAM : 297 Seri No.lu GVK Tebliği nde; 687 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 26959

Resmî Gazete Sayı : 26959 6 Ağustos 2008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26959 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: 5746 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) 1. Giriş Teknoloji

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU TARİH SAYI RESMİ GAZETE NO MEVZUAT TÜRÜ YAYINLANMA TARİHİ GEÇERLİLİK TARİHİ AÇIKLAMA / /2017 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Taslağı.. Tebliğ / /2017 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

Konu: 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ, 16/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ, 16/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. No: 2017/34 Tarih: 16.03.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 283)

Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 283) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 283) Vergi Bülteni Tarih : 30.07.2012 Sayı : 2012/73 İçerik : GVK Teşvik belgeli yatırımlarda gelir vergisi stopajı teşvikine ilişkin açıklamaların yer aldığı 283

Detaylı

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN

7020 SAYILI KANUN İLE YENİDEN YAPILANDIRMA İMKANI E-BÜLTEN E-BÜLTEN İLE YENİDEN 7020 SAYILI KANUN YAPILANDIRMA İMKANI 2016 yılında yapılan taksitlendirmeler ile ilgili ödeme süreleri de dörder ay uzatılmış ve Mayıs 2017 sonuna kadar süre tanınmıştır. Söz konusu

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı

İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı Uyum Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com Çalışan bir şirketin sahip olduğu en önemli değerdir. Sürdürülebilirlik, karlılık, büyüme, inovasyon gibi hedeflerin

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 1-01.01.2015-30.06.2015Tarihleri Arasında Uygulanacak Asgari Ücret

ASGARİ ÜCRET. 1-01.01.2015-30.06.2015Tarihleri Arasında Uygulanacak Asgari Ücret ASGARİ ÜCRET 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca, iş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi için

Detaylı

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE ZORUNLU KATILIM DÖNEMİ

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE ZORUNLU KATILIM DÖNEMİ BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE ZORUNLU KATILIM DÖNEMİ E-BÜLTEN Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) bireylerin çalışırken tasarruf etmesini ve emekliliklerin de elde edecekleri gelirin artmasını sağlamasının

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni-

Yeminli Mali Müşavirlik Departmanı-Sirküler Bülteni- Sayı: 2019/30 Konu: Yeni İstihdam Edilen Çalışana Yönelik Ücret Ve SGK Desteğine İlişkin Genelge Yayımlanmıştır. (7 Nolu SGK Genelgesi) Mevzuat: 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu Web: http://taxauditingymm.com/sirkuler.aspx

Detaylı

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ

SGK TEŞVİK İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ İŞ-KUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINI BİTİRENLERİN İSTİHDAMINA İLİŞKİN SİGORTA PRİM TEŞVİKİ 6645 1 SİGORTALI YÖNÜNDEN ŞARTLAR 31.12.2017 Tarihine kadar İş-Kur İşbaşı Eğitim programını tamamlamış olması İşbaşı

Detaylı

TEKNOLOJİK İNSAN KAYNAKLARI

TEKNOLOJİK İNSAN KAYNAKLARI 444 4 908 www.rasyotek.com.tr TEKNOLOJİK İNSAN KAYNAKLARI 6111 SGK TEŞVİKİ SPR STRATEJİK PLANLAMA RAPORU BORDRO HİZMETİ BORDRO HİZMETİMİZ olarak, çeşitli sektörlerde ve farklı büyüklüklerdeki müşterilerimize

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48 TARİH : 16.03.2017 NUMARA : 2017/48 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48 Konu : 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği (4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Eklenen Geçici 18 İnci Maddenin Uygulaması) 16/3/2017

Detaylı

ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER (01.01.2011-30.06.2011 Dönemi) 16 Yaşından Büyükler

ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER (01.01.2011-30.06.2011 Dönemi) 16 Yaşından Büyükler (01.01.2011-30.06.2011 Dönemi) Brüt Ücret 796,50 TL 679,50 TL Sigorta Primi İşçi Payı 111,51 TL 95,13 TL İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı 7,97 TL 6,80 TL Gelir Vergisi Matrahı 677,02 TL 577,57 TL Gelir

Detaylı

ERTÜR DENETİM VE MALİ MÜŞAVİRLİK

ERTÜR DENETİM VE MALİ MÜŞAVİRLİK Ücret ve Yasal Kesintiler 2015 Yılı 1.1. SGK primi işveren payı % 20,5 olanlar için hesaplama (*) (*) i 1201,50 168,21 12,02 153,20 1273,50 178,29 12,74 193,50 9,12 1021,28 858,96 90,11 949,07 9,12 2042,55

Detaylı

304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 30470 Resmi Gazete Tarihi: 06/07/2018 Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Düzenleme, Dayanak ve Öngörülen Teşvik MADDE 1 (1) 25/8/1999

Detaylı

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ

İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ İŞ BAŞI EGİTİM PROGRAMINI TAMAMLAYAN KİŞİLERİ ÇALIŞTIRAN İŞVERENLERE SİGORTA PRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ Gökhan BEDİR 50 * ÖZ Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un 28. maddesiyle 4447 sayılı İşsizlik

Detaylı

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI

YÜCEL AKDEMİR KHK/ SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ İSMMMO BAŞKANI İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS OF ISTANBUL KHK/687-4447 SAYILI KANUN PRİM DESTEĞİ VE GV STOPAJ DESTEĞİ YÖNETİCİ ÖZETİ YÜCEL AKDEMİR İSMMMO BAŞKANI

Detaylı

SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI

SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SUNUM PLANI I. MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARI PRİM ORANININ İŞVEREN HİSSESİNDEN YAPILAN BEŞ PUANLIK İNDİRİM UYGULAMASI II. ÖZÜRLÜ İŞÇİ ÇALIŞTIRANLARA YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKİ

Detaylı

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne

Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne SİRKÜ : KAYSERİ Konu : 2009 Yılı Asgari Ücret Tutarları ile 14.01.2009 Bu Konuyla İlgili Diğer Değişiklikler Muhasebe, Personel Müdürlükleri ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit

Detaylı

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 27 İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Özet Büromuzun 2018-17 sayılı sirkülerinde ayrıntılı olarak

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. Sirküler Tarihi : 23.08.2016 Sirküler No : 2016-36 Konu : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. (Diğer Borçlar) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin

Detaylı

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı GELİR VERGİSİ KANUNU. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mart 2017

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı GELİR VERGİSİ KANUNU. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mart 2017 1 GELİR VERGİSİ KANUNU Mart 2017 2 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERLE BEYANLARA YANSIYACAK DÜZENLEMELER 3 GENÇ GİRİŞİMCİLERDE KAZANÇ İSTİSNASI 4 YARARLANABİLECEKLER Ticari, zirai veya serbest meslek

Detaylı

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI.

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

Konu: Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 304) 06/07/2018 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 304) 06/07/2018 tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. No: 2018/72 Tarih: 06.07.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

1. Gelir Vergisi Kanunu'nda Yer Alan Çeşitli Had ve Tutarlar 2015 Yılında Uygulanmak Üzere Belirlendi.

1. Gelir Vergisi Kanunu'nda Yer Alan Çeşitli Had ve Tutarlar 2015 Yılında Uygulanmak Üzere Belirlendi. No: 2015/19 Tarih: 09.01.2015 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018 SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018 SUNUM PLANI İşbaşı Eğitim Programları Mesleki Eğitim Kursları 2 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN AMAÇLARI Programın temel amacı; mesleki deneyimi veya

Detaylı