İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ ATA 101 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (T:2 U:0 K:2 AKTS:2) Konuyla ilgili genel kavramlar, Osmanlı İmparatorluğu nun yıkılış sebepleri, Milli Mücadele için yapılmış olan hazırlıklar, kongreler, Sevr Antlaşması, savaşlar, TBMM nin açılması, Mudanya Ateşkes Antlaşması, Lozan Antlaşması ile ilgili konular tartışılmaktadır. YDL 101 İngilizce I (T:3 U:0 K:3 AKTS:3) Öğrencilerin mesleki terimleri öğrenmelerini, makale, panel, konferans gibi etkinlikleri takip edebilmeleri, uluslararası yayınları okuyup anlayabilmeleri ve gerektiğinde mesleki konularda kendilerini sözlü ve yazılı ifade edebilmelerini sağlayacak konuları içermektedir. TUR 101 Türk Dili I (T:3 U:0 K:3 AKTS:3) Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım; öznel, nesnel anlatım, paragraf türleri. Metnin türleri; metin olma koşulları. Yazılı anlatım; planlı yazma aşamaları, bilgilendirici metinler üzerinde kuramsal bilgiler; örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları ve anlatım yanlışlarını düzeltme. GMS 111 Temel Sanat Eğitimi (T:2 U:2 K:3 AKTS:7) Tüm görsel sanatlar için ortak olan tasarım öğe ve ilkelerini içerir. Bu derste gözlem, algılama, zemin-biçim ilişkisi, çizgi, doku, renk gibi temel konularda çeşitli malzemelerle çalışmalar yapılır. GMS 123 Beslenmenin Temel İlkeleri (T:3 U:0 K:3 AKTS:4) Kişisel beslenme ilkeleri, enerji gereksinmeleri ve hesaplanması, karbonhidratlar, yağlar, proteinler, vitaminler ve mineraller; yaşam evrelerinde beslenme, dengeli beslenme ve egzersiz, beslenme ve sağlık, besin öğelerinin kaybının önlenmesi. Beslenme ve mönü planlama, sağlıklı tarifeler geliştirme, sağlıklı mönülerin pazarlanması. GMS 125 Gıda Hijyeni ve Güvenliği (T:3 U:0 K:3 AKTS:4) Gıda bozulmasına neden olan mikrobik, kimyasal, ve biyokimyasal faktörler. Gıda bozulmasını kontrol eden teknikler. Başlıca gıda gruplarında bozulmaya neden olan mikroorganizmalar, organoleptik değişiklikler. Gıda çalışanları için kişisel hijyenin önemi; mutfak ve araç gerecin sanitasyonu. HACCP kavramı.

2 GMS 127 Gastronomiye Giriş (T:2 U:2 K:3 AKTS:8) Fransız mutfak sanatının tarihsel gelişimi ve mutfakta iş bölümü. Mutfak sanatları temel ilkeleri, mutfak ve gıda güvenliği. Mutfak araç ve gereçlerinin tanımlanması. Basit hazırlama ve pişirme yöntemleri. Mutfak organizasyonu, basit yönetsel beceriler. Mise-en-place, depolama. ATA 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (T:2 U:0 K:2 AKTS:2) Ders Modern Türkiye nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler şeklinde ele alınmaktadır. GMS 124 Gıda Bilimine Giriş (T:3 U:0 K:3 AKTS:11) Gıdaların fiziksel, kimyasal ve besin kompozisyonu açısından bilimsel olarak incelenmesi. Gıda sistemleri:osmosis, su aktivitesi, hidrojen bağları gibi özelliklerin gıdalar üzerindeki etkilerinin anlaşılması. Köpük, jelatin oluşumları, ve diğer karışımların gıda dayanıklılığı üzerindeki etkileri. Gıdaların duyusal değerlendirmesi. GMS 132 Mutfak Sanatlarına Giriş (T:2 U:2 K:3 AKTS:12) Temel hijyen, iş güvenliği, ekipmanların tanımı ve uygulaması, temel kesim teknikleri ve doğrama şekilleri, gadre-manger mutfağı hazırlıkları gösterilir. Garde-manger mutfağı uygulamaları verilir. Meze yapımı ve hazırlığı, salata yapımı ve hazırlık aşamaları anlatılır. Sunum ve servis teknikleri uygulamalı olarak gösterilir. YDL 102 İngilizce II (T:3 U:0 K:3 AKTS:3) Ders, hazırlık almış öğrencilerin mesleki terimleri öğrenmelerini, makale, panel, konferans gibi aktiviteleri takip edebilmeleri, uluslararası yayınları okuyup anlayabilmeleri ve gerektiğinde mesleki konularda kendilerini sözlü ve yazılı ifade edebilmelerini sağlayacak konuları ileri seviyede içermektedir. TUR 102 Türk Dili II (T:2 U:0 K:2 AKTS:2) Ders sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri. Sözlü anlatım; konuşma becerisinin temel özellikleri; iyi bir konuşmanın temel ilkeleri. Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma aşamaları. Konuşma türleri. Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma, konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar ve sözlü anlatım uygulamaları, konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme konularını kapsamaktadır.

3 GMS 221 Gıdalar ve Özellikleri (T:3 U:0 K:3 AKTS:6) Yiyecek ve içecek sektöründe sık kullanılan gıdalar; bunların bileşimleri, yapıları, üretim ve yetiştirilme yöntemleri, yetiştirildikleri coğrafyanın ürün çeşitliliği ve kalitesi üzerindeki etkileri. Gıda kalitesini etkileyen kimyasal ve fiziksel faktörler. İncelenecek olan gıdalar, bitmiş ürün temel alınarak seçilecektir. Bu konular teorik olarak derslerde ve çeşitli üretim ve satış yapılan merkezlere yapılacak gezilerle yürütülecektir. GMS 222 Servis Teknikleri (T:2 U:2 K:3 AKTS:5) Fransız, İngiliz ve ziyafetlerde kullanılan ana servis teknikleri hakkında bilgilendirme. Restaurantlarda kullanılan servis teknikleri ve mise en place hakkında bilgilendirme ve uygulama. GMS 241 Yiyecek İçecek Yönetimi I (T:3 U:0 K:3 AKTS:5) Bu ders kapsamında, yiyecek ve içecek hizmetlerinin önemi, örgütsel yapısı, işlevleri, diğer ilgili bölümlerle ilişkisi, mönü planlaması, bütçeleme ve maliyet kontrol sistemi konuları ele alınacaktır. GMS 242 Yiyecek İçecek Yönetimi II (T:3 U:0 K:3 AKTS:6) Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde yönetim ve organizasyon yapısı, görevleri, yiyecek-içecek işletmelerinde satın alma, teslim alma, depolama koşulları, yiyecek içecek işletmelerindeki hijyen ve sanitasyon konuları ele alınacaktır. GMS 233 Mutfak Uygulamaları I (T:2 U:2 K:3 AKTS:8) Temel mutfak eğitimi, mutfak organizasyonu, mutfaktaki süreçler, mutfak ekipmanları ve güvenli kullanımı; satın alma ve muhafaza; pişirme öncesi ön işlemler; temel pişirme teknikleri; servis ve sunum tekniği. GMS 234 Mutfak Uygulamaları II (T:2 U:2 K:3 AKTS:8) Stock hazırlığı, sos hazırlama ve sunumu, çorba hazırlama ve sunumu, makarnaların hazırlanması ve sunumu, içeceklerin hazırlanması ve sunumu. GMS 235 Ekmek Yapımı (T:2 U:2 K:3 AKTS:8) Ekmek yapımında kullanılan temel araç, gereç ve malzemeler. Bunların kullanımına ilişkin uygulamalar. Ekmek hamurlarının hazırlanması ve mayalama, pişirme tekniklerinin uygulanması.

4 GMS 238 Pastacılığa Giriş (T:2 U:2 K:3 AKTS:8) Pasta çeşitleri, pasta hamurları, kekleri ve dolguların hazırlanması; pastacılıkta kullanılan krema, şurup ve benzer sosların hazırlanması; pastacılık stil ve teknikleri; pasta süsleme ve dekarasyonu. GMS 211 Mesleki Etik (T:1 U:2 K:2 AKTS:3) Etik ve ahlak kavramının tanımlanması, ahlaki değerlerin kaynakları, iş yapmada ahlakın önemi, ahlak ve örgüt kültürü, ahlaki davranışları geliştirmenin yolları. GMS 213 Gıda Coğrafyası (T:1 U:2 K:2 AKTS:3) Gıda maddelerinin beslenmedeki yeri ve önemi, tarımı etkileyen etkenler, bitkisel ve hayvansal üretim türleri, gıda maddelerinin ticareti ve genel kullanımı. GMS 244 Bar Yönetimi (T:1 U:2 K:2 AKTS:3) Barmen ve barmaid tanımı, bar çeşitleri, bar organizasyonu, bar ekipmanları ve kullanımı; bar için gerekli bardaklar, süslemeler ve garnitürler; içki grupları, yaygın tüketilen alkollü içki çeşitleri, içki sunum ve servis teknikleri; alkollü ve alkolsüz kokteyl hazırlama teknikleri; çeşitli kokteyl tarifleri, bar hijyeni GMS 212 Temel Fotoğrafçılık (T:1 U:2 K:2 AKTS:3) Göz, ışık, optik ve kamera ilişkilerini algılar. Kameranın profesyonel çalışma fonksiyonlarını ve kamera ile görsel estetik bilgilerini bütünleştirir. Media üzerinde etkili kullanılabilir. GMS 351 Türk Mutfağı I (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Klasik ve yerel Türk mutfaklarının teorik ve uygulamalı olarak çalışılması. Türk mutfağını oluşturan temel yemek teknikleri. Eski reçetelerin günümüz modern mutfak anlayışı içinde yorumlanması. Günümüze ait Türk yerel mutfak özelliklerinin uygulamalı olarak çalışılması. GMS 331 İleri Pastacılık (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Pasta Ve Diğer Hamur İşleri, Ekmekler, Pandispanya Ve Diğer Pasta Tabanı Hamurları, Kremalı Soslar, Meyve Sosları Ve Jöle Yapımı. Sıcak Ve Soğuk Tatlılar, Dondurmalar Ve Sorbeler. Şeker İşleri, Süslemeler, Dekorasyon Ve Sunum. GMS 341 Ziyafet ve Organizasyon Yönetimi (T:1 U:2 K:2 AKTS:4) Öğrenci Bu Dersle Ziyafet Anlaşması Yapmak, Ziyafet Öncesi Hazırlık Yapmak, Ziyafet Servisi Yapmak, Outside Catering Organizasyonu Yapmak, Müzik Eğlence Aktivitesini Organize Etmek, Catering Servisini Yapmak Yeterliliklerini Alacaktır. GMS 333 Mutfak Uygulamaları III (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Balık, deniz ürünleri, kanatlı eti, baklagiller ve yumurtalı yemeklerin hazırlanması ve sunumu.

5 GMS 321 Distile İçecekler (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Mayalar, Fermentasyon kavramı ve distile içecekler. İçecek kavramı ve tarih boyunca gelişimi, İçeceklerin insan yaşamındaki yeri ve önemi, İçecek ve kültür ilişkisi, İçeceklerin kullanıldığı alanlar, Geçmişten günümüze yemeklerde kullanılan içecekler İçeceklerin gruplandırılması ve özellikleri. GMS 335 Endüstriyel Mutfak Planlaması (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Endüstriyel Mutfaklarda kullanılan araçlar ve özellikleri. Endüstriyel Mutfakta kullanılan terimler ve içerikleri. Mutfak makineleri. Otel Mutfaklarına özgü mutfak araçları. Otel mutfağı terimleri ve içerikleri. Pişirme Ekipmanları. Doğrama ekipmanları. ÜNİ 303 İşletme Yönetimi (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) İşletme ile İlgili Bazı kavramlar; İşletmenin Tanımı, Ekonomik Bir Birim olarak İşletme, Yönetimin Tanımı ve Yönetim Fonksiyonları, Planlama Tanımı ve Çeşitleri, Örgütleme(Organizasyon), Yürütme, Koordinasyon, Denetim, İşletme Çeşitleri, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Fizibilite Çalışmalarının Önemi, İşletmelerin Kuruluş Yerinin Seçimi, Kuruluş Yeri Seçimi Yöntemleri, İşletmelerde girişimcilik kültürü. GMS 342 Yiyecek ve İçecek Pazarlama Satış (T:3 U:0 K:3 AKTS:4) Yiyecek ve içecek sektöründe pazarlama fonksiyonu ve yönetimi. Pazarlama kavram ve yöntemlerinin yiyecek ve içecek sektörü ihtiyaçlarına göre uygulanması, vaka analizi yöntemi ile işlenmesi. GMS 344 Restoran Yerleşimi Ve Düzeni (T:1 U:2 K:2 AKTS:5) Restoran Yerleşimi İçin Mekan Seçimi Ve Ekonomisi. Restoran Temasına Göre Tasarım. Mutfak Tasarımı İlkeleri. Üretim Ve Servis Alanları Mekan Dağılımı. Elektrik Ve Diğer Enerji Kaynaklarının Yönetimi; Mönüye Göre İhtiyaçların Belirlenmesi, Seçimi Ve Satın Alınması Vb. Çevreye Uyum. Masa Üstü Malzemelerinin, Masa Örtülerinin Seçimi. GMS 352 Türk Mutfağı II (T:0 U:2 K:4 AKTS:5) Türk mutfağının genel yapısı, Türk mutfağının geçmişten günümüze oluşum evreleri, etkilendiği diğer mutfaklar; Türk mutfağında kullanılan malzemeler; Türk mutfağını oluşturan temel yemek teknikleri; Osmanlı mutfağı, Anadolu nun değişik bölgelerinde uygulanan ve uygulanmakta olan değişik mutfak uygulamaları. GMS 334 Mutfak Uygulamaları IV (T:0 U:4 K:2 AKTS:5) Sebze yemeklerinin hazırlanması ve sunumu, sakatat yemeklerinin hazırlanması ve sunumu, taze kırmızı etlerden hazırlanan yemekler ve sunumları, Menü oluşturulması ve uygulanması.

6 GMS 322 Fermente İçecekler (T:2 U:0 K:2 AKTS:4) Gıda fermantasyon proseslerinde kullanılan mikroorganizmalar: özellikleri, izolasyon ve identifikasyon yöntemleri; Kültür Koleksiyon Merkezleri, mikroorganizmaların muhafaza yöntemleri ve dağıtımlarında temel prensipler; Temel fermantasyon teknikleri; Laktik asit bakterileri ve gıda muhafazasında önemleri, Starter kültürler; fermente gıda (süt, et ve bitkisel ürünler). GMS 336 Menü Yönetimi (T:1 U:2 K:2 AKTS:4) Menü Planlama Yiyecek Endüstrisindeki En Önemli Konu Olan Planlama Ve Organizasyonu İçermektedir. Bu Aynı Zamanda Menüye Göre Beslenme Modeli Oluşturmaktadır. Menü Planlama A La Carte, Ziyafet Ve Endüstriyel Yemek Üretiminde Büyük Önem Taşımaktadır. ÜNİ 304 Kişilerarası İletişim (T:2 U:2 K:3 AKTS:3) Kişilerarası iletişimde temel kavramlar, çeşitli yaklaşımlar, kodlar, dil, söylem, retorik ve örnek vaka analizleri derin içeriğini oluşturmaktadır. GMS 301 Staj I (K: 0 AKTS:4) GMS 401 Staj II (K: 0 AKTS:4) GMS 441 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (T:3 U:0 K:3 AKTS:4) Bir işletmede yiyecek ve içeceklerdeki gelir ve giderlerin her kaleminde ve aşamasında, her işlemin proses ve personel analizinde baştan sona kadar kontrollerin yapılarak, aksaklıklarınkaçakların-sistemsizliğin, yanlış uygulamaların, denetimsizliğin, ihmalin, zaman ve maddi kaybın, prosedür ve politikaların oluşturduğu sistemle işin ve görevin tanımlanması ve raporlama disiplini ile izlenmesi sonucu oto kontrollü kurumsal yapının oluşturulup,bunun neticesinde profesyonellik, uzmanlık, bilgi birikimi ile sürekli iyileştirmelerin ve toplam verimliliğin artırılması işlevidir. GMS 451 Dünya Mutfakları I (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Dünyadaki belli başlı mutfakların kültürel temelleri, temel özellikleri, başlıca yiyecek hazırlama pişirme teknikleri, yiyecek hazırlamada kullanılan başlıca besin maddeleri, başlıca soslar, baharatlar ve garnitürler, başlıca araç-gereçler, başlıca sıcak ve soğuk yemekler, salatalar ile tatlı ve pasta örnekleri. GMS 452 Dünya Mutfakları II (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Kuzey, orta ve güney Amerika mutfağı yanı sıra Avustralya ve yeni Zelanda mutfağının gösterdiği özellikler, Uzak Doğu, Kuzey Avrupa ve Akdeniz Bölgesinin mutfakları incelenmektedir.

7 GMS 454 Avrupa Mutfağı (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Avrupa Mutfaklarının genel yapısı. Avrupa Mutfaklarında kullanılan malzemeler ve bu malzemelerle yemek hazırlama becerilerinin geliştirilmesine yönelik uygulamalar. Avrupa Mutfaklarına has tarihi ve kültürel öğeler ile bu öğelerle uyumlu yemek sunumu ve organizasyonu. GMS 412 Bitirme Projesi (T:3 U:6 K:6 AKTS:7) Bölüm öğrencileri Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının ilgi alanında bir konuda edinmiş olduğu bilgi ve becerileri kullanarak bölüm öğretim üyelerinden birisinin danışmanlığında bir çalışma yürütür, sonuçlandırır ve dönem sonunda rapor (eser) olarak sunar. GMS 443 Uluslararası Gıda Mevzuatı ve Kanunları (T:3 U:0 K:3 AKTS:4) Dünyanın değişik bölgelerine ait gıda kanunları ve sistemleri. Ayrıca genetik modifikasyon, gıda ithalatı, gıda katkı maddeleri, mikrobiyal güvenlik ve kanuni yükümlülükler dersin bünyesinde işlenecektir. GMS 453 Akdeniz Mutfağı (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Doğu Ve Batı Akdeniz Yöresel Özel Mutfakları Olan Lübnan, Girit, Tunus, Doğu İspanyol, Güney Fransa Ve Güney İtalya Mutfakları Hakkında Bilgi Vermekte Ve Uygulama Yapılmaktadır. Ders Çoğunlukla Akdeniz de Türk Mutfağı İle Uyumlu Olan Ve Etkilenen Mutfak Kültürleri İle İlgilenmektedir. GMS 411 Soğuk Mutfak (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Soğuk olarak servis edilen yiyeceklerin (ordövrler, kanapeler, salatalar, soğuk soslar, zeytinyağlılar, şarküteri ürünleri, peynir tabağı, mezeler vb) hazırlanması, süslenmesi ve sunumu. GMS 421 Etler ve Et Ürünleri (T:2 U:2 K:3 AKTS:4) Taze et (kıyma, kuşbaşı, biftek vs) ve ürünlerinin (salam, sosis, sucuk, pastırma, jambon vb) tanımı, çeşitleri ve özellikleri, üretimi, kalite kriterleri; satın alınması, muhafazası, sunumu ve kullanımı sırasında dikkat edilecek hususlar,. GMS 455 İkram ve Etkinlik Yönetimi (T:2 U:2 K:3 AKTS:4) Ağırlama ilgili tanımlar; ağırlama endüstrisi, çeşitli organizasyon, toplantı ve ziyafetlerin planlanması ve yönetimi, ziyafet organizasyonlarında yiyecek üretim sürecinin kontrolü, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış ve maliyet analizi, hijyen-sanitasyon GMS 432 Pastacılık (T:0 U:4 K:2 AKTS:4) Pasta çeşitleri, pasta hamurları, kekleri ve dolguların hazırlanması; pastacılıkta kullanılan krema, şurup ve benzer sosların hazırlanması; pastacılık stil ve teknikleri; pasta süsleme ve dekarasyonu

8 GMS 422 Besin Kimyası (T:2 U:2 K:3 AKTS:4) Besin kimyasının temel prensipleri; araç ve teknikler; yiyecek uygulamaları; içecek uygulamaları. GMS 412 Baharat ve Soslar (T:2 U:2 K:3 AKTS:4) Baharat tanımı ve sınıflandırılması, ülkemizde yaygın olarak tüketilen baharat çeşitleri, baharatın kullanımı ve saklanması, sıcak ve soğuk sosların hazırlanması. GMS 414 Süt ve Süt Ürünleri (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Süt ve ürünlerinin (tereyağ, yoğurt, peynir, dondurma, süt tozu, pastörize süt, UHT süt vb) tanımı, çeşitleri ve özellikleri, üretimi, kalite kriterleri, satın alınması, muhafazası, sunumu ve kullanımı sırasında dikkat edilecek hususlar.

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 2 3 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 3 0 3

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I ( 2+0 ) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL Adı TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 6 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 6 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 6 TUR 141

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 HUK 151 Hukukun Temel Kavramları 3+0 4,5 İKT 119

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ

ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI - TURİZM REHBERLİĞİ - TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMLERİ Ders Adı Sınav Tarihi Saati Yeri GMS362 Endüstriyel Mutfak Planlaması

Detaylı

A.İ.B.Ü. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ZORUNLU DERSLER 1. sınıf 1. Dönem (1.

A.İ.B.Ü. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ZORUNLU DERSLER 1. sınıf 1. Dönem (1. A.İ.B.Ü. Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ZORUNLU DERSLER 1. sınıf 1. Dönem (1. Yarıyıl) Gastronomiye Giriş (2-0-2) AKTS (4) Gastronomi ve ilgili

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ T.C. DERSLER KATALOĞU / 2018-2019 ADI 1. YIL / 1. YARIYIL GMS 101 GASTRONOMİYE GİRİŞ Z 2 0 2 2 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ ISL 101 MUHASEBE I Z 3 0 3 4 EKO 103 İKTİSADA GİRİŞ ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Ders İçerikleri. Zorunlu Dersler

Ders İçerikleri. Zorunlu Dersler Zorunlu Dersler GAS101 GAS 102 GAS 103 GAS 104 GAS 106 GAS 108 Gıda Güvenliği ve Sanitasyon Bu ders, mutfakta ve servis alanında çalışırken gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli temel bilgileri içermektedir.

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL

TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I 2 0 2 2 Atatürk

Detaylı

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR ARICILIK ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ (İkinci Öğretim) ORGANİK TARIM SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ TARIMSAL

Detaylı

İÇİNDEKİLER Yiyecek İçecek Yönetiminde Organizasyon (örgütleme) Fonksiyonu Yiyecek İçecek Yönetiminde Yöneltme(yürütme)

İÇİNDEKİLER Yiyecek İçecek Yönetiminde Organizasyon (örgütleme) Fonksiyonu Yiyecek İçecek Yönetiminde Yöneltme(yürütme) İÇİNDEKİLER Önsöz... 1 Giriş... 3 BİRİNCİ BÖLÜM vi 1.6.2. Yiyecek İçecek Yönetiminde Organizasyon (örgütleme) Fonksiyonu... 38 1.6.3. Yiyecek İçecek Yönetiminde Yöneltme(yürütme) Fonksiyonu... 41 1.6.4.

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL T.U. * Kredisi II. YARIYIL T.U. * Kredisi BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 HUK151 Hukukun Temel Kavramları

Detaylı

II. YARIYIL. TURİZMİŞLETMECİLİĞİ Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B)

II. YARIYIL. TURİZMİŞLETMECİLİĞİ Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) II. YARIYIL TURİZMİŞLETMECİLİĞİ 09:00-10:00 SOS437 SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL KURALLARI MAT136 GENEL MATEMATİK İŞL151 GENEL İŞLETME (BHD) İNG134 İNGİLİZCE II (A) (B) SOS128 DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ

Detaylı

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein,

DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, DİYABET DİYETİ * Diabet diyeti, yeterli ve dengeli beslenme temeline dayanmaktadır. Size önerilen miktarlardaki yiyecekler günlük protein, karbonhidrat, yağ ve enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. * Bu

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. REM205 İletişim Yönetimi 2 0 0 2 2. TD101 Türk Dili I 2 0 0 2 2 Seçmeli Ders Grubu 2 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014/15 ÖĞRETİM PROGRAMI 05.12.2014 Hazırlık YD001 Hazırlık Sınıfı 0 0 0 0 60 60 1. Yarıyıl AI101 Atatürk İlke ve İnkılapları

Detaylı

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT DERS DENKLİKLERİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT DERS DENKLİKLERİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ MÜFREDAT DERS DENKLİKLERİ 1. YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 5 TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 5 TUR 111 Hukuk Başlangıcı Z 3 0 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı Z

Detaylı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Ders İçerikleri

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Ders İçerikleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Ders İçerikleri 1.Yarıyıl AŞP-101 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde

Detaylı

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI I. YARIYIL 09:00-10:00 SNT155 SANAT TARİHİ İNG325 AKADEMİK İNGİLİZCE III 10:00-11:00 GMS102 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ SNT155 SANAT TARİHİ İNG325 AKADEMİK İNGİLİZCE III 11:00-12:00 GMS102 BESLENMENİN TEMEL

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI 1.SINIFLAR

GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI 1.SINIFLAR GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI GT109 Gıdalarda İşlemler I 30-12-2014 10:00 Anfi 1 Öğr.Gör.Dr. E Yaralı GT111 Gıda Kimyası 09-01-2015 14:00 Anfi 1 Öğr.Gör.Dr. E Yaralı GT113 BYL107 Hijyen Sanitasyon

Detaylı

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü

1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda 1. Süt, süt ürünleri ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt Mikroorganizmalar Numune alma planı Limitler ( 1 ) n c m M E. coli ( 3 ) 5 0

Detaylı

KLASİK TÜRK MUTFAĞI KURS PROGRAMI

KLASİK TÜRK MUTFAĞI KURS PROGRAMI KLASİK TÜRK MUTFAĞI KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Klasik Türk Mutfağı 5. PROGRAMIN DAYANAĞI : 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 625 sayılı

Detaylı

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS

DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Program 58113 1.YARIYIL DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ AŞÇILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DAH 101 MUTFAK PLANLAMA 1 4 2 6 12 Mutfak kavramı, tarihsel gelişimi, mutfak

Detaylı

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler

EK-1. Mikrobiyolojik Kriterler EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler Gıda Mikroorganizmalar Numune Limitler (1) alma planı c m M 1. Süt, süt ve süt bazlı ürünler 1.1. İçme sütü 1.1.1. Pastörize süt AKS (2) 5 2 104 105 E. coli 5 0

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I Genel Ekonomi Öğr.Gör.Nermin Çelik Genel Entomoloji Öğr.Gör.Birsen Erincik Arıcılığa Girişi 09:30 10:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ

ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ ESKİ PROGRAM YENİ PROGRAM Yarıyıl Kodu Adı Saati Kredisi Statüsü Yarıyıl Kodu Adı Saati Kredisi Statüsü Açıklama VII

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I 09:30 10:15 Arıcılığa Girişi 11:30 12:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Genel Entomoloji Prof.Dr.Mehmet Karagöz Türkçe İletişim Genetik Kalite Güvencesi ve Standartları

Detaylı

Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli

Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli Mutfağın Bölümleri ve Mutfak Personeli Mutfağın Ana Bölümleri Otel işletmelerinde örgüt yapısı oluşturulurken şunlara dikkat edilmelidir: İşletmenin büyüklüğü ve türü, İşletmenin örgütsel yapısı, Mutfağın

Detaylı

(08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8

(08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8 II.YARI I.YARI (08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8 KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETĠM DERS PLANI (2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır.

DERS İÇERİKLERİ. Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. DERS İÇERİKLERİ Birinci Dönem ATA 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) 2 (ECTS:2) Modern Türkiye nin doğuşu ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeleri ele alır. TUR101 Türk Dili

Detaylı

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : AŞÇI MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon

Detaylı

Ders Adı : BESİN KİMYASI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : BESİN KİMYASI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BESİN KİMYASI Ders No : 005000020 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (1. ÖĞRETİM) 05.01.16 Salı Hijyen ve Sanitasyon Anfi 1. 04.01.16 Pazartesi Temel Mikrobiyoloji Anfi 1 Öğr.Gör. A.

GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (1. ÖĞRETİM) 05.01.16 Salı Hijyen ve Sanitasyon Anfi 1. 04.01.16 Pazartesi Temel Mikrobiyoloji Anfi 1 Öğr.Gör. A. GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (1. ÖĞRETİM) Gıdalarda İşlemler I Dr. Gıda Kimyası Dr. Çevre Koruma Mikrobiyoloji A.SARI Kanatlı Hayvan Ür. Hijyen ve Sanitasyon Kimyaya Giriş I N.SARIKAVAKLI Meslek Etiği Bilimsel

Detaylı

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

T.C. ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER KATALOĞU / 2017-2018 1. YIL / 1. YARIYIL ADI TDB 101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 2 2 ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Z 2 0 2 2 İNG 101 İNGİLİZCE I Z 2 0 2 2 BİL 101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI GÜNCELLEME 08/02/2017

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI GÜNCELLEME 08/02/2017 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI GÜNCELLEME 08/02/2017 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 YENİ MÜFREDAT EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

ÖĞRETİM YILI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ. Statüsü Yarıyıl Kodu Adı

ÖĞRETİM YILI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ. Statüsü Yarıyıl Kodu Adı 2017-2018 ÖĞRETİM YILI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İNTİBAKLARI LİSTESİ ESKİ PROGRAM YENİ PROGRAM Yarıyıl Kodu Adı Statüsü Yarıyıl Kodu Adı Statüsü Açıklama III KON411 Otel Yönetimi 3+0 3,0 Z IV KON411

Detaylı

DiYABET VE BESLENME N M.-

DiYABET VE BESLENME N M.- DiYABET VE BESLENME Diyabet tedavisinin amacı;kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları (komplikasyonları) önlemek veya geciktirmek; böylece yaşam kalitenizi yükseltmektir.

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı Yardımcısı, hijyen ve sanitasyon kurallarına

Detaylı

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.

ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. ŞEFİN MUTFAĞI CATERING YEMEK ÜRETİM VE DAĞITIM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Altıntepe Mahallesi Bahar Sokağı No:12 Maltepe / İSTANBUL 0532 158 73 22 www.sefinmutfagi.com.tr HAKKIMIZDA Gerçek tatlar korumamız altında,

Detaylı

GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI

GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI 2016-2017 GÜZ YARIYILI (BİRİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ) PAZARTESİ 09:30 10:15 DERS ADI DERSLİK DERS SORUMLUSU Dengeli Beslenme Anfi II Organik Tarım Bilgisayar lab. Yrd.Doç.Dr. Okan ATAY / Halkla İlişkiler

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL GDM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 GDM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL GDM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ (30 SAAT ) Konu: İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar

TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ (30 SAAT ) Konu: İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar TEMEL MUTFAK EĞİTİMİ (30 SAAT ) Eğitim Günü ve konulara ayrılan süreler Konu: İçerik Eğitim Çıktıları / Öğrenim sonuçları Notlar 1. Gün Mutfak Temel Kavramları Mutfağın tanımı ve farklı mutfak kültürlerinin

Detaylı

DERS ĐÇERĐKLERĐ GÜZ YARIYILI: GMB 501 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0)

DERS ĐÇERĐKLERĐ GÜZ YARIYILI: GMB 501 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0) DERS ĐÇERĐKLERĐ GÜZ YARIYILI: GMB 501 Uzmanlık Alan Dersi (4 0 0) Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Enstitümüz tarafından yüksek lisans tez programları kabul edilen yüksek lisans öğrencileri için danışman

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI GDM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 GDM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI GDM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0

Detaylı

: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

: YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ PİDECİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PİDECİ MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Pide için hijyenik koşullarda, ön hazırlık yapabilen, pide çeşitlerine göre

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI BESLENME VE MENÜ PLANLAMA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ KAFETERYALAR İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK; Fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. BESLENME; Büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

neden az yağlı az kolesterollü diyet?

neden az yağlı az kolesterollü diyet? neden az yağlı az kolesterollü diyet? DYT-YRD07 Rev / 2 Yürürlük Tarihi / 30.12.2005 Rev Tarihi / 17.18.2012 neden az yağlı az kolesterollü diyet? Kolesterol insan vücudunda doğal olarak bulunan yağa benzer

Detaylı

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ KURS PROGRAMI

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ KURS PROGRAMI YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Yiyecek İçecek İşletmeciliği 5. PROGRAMIN DAYANAĞI : 1739 sayılı Milli Eğitim Temel

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI HAZIRLIK 1.Yarıyıl Dersleri 2.Yarıyıl Dersleri TOPLAM Hazırlık I TOPLAM Hazırlık II 1. SINIF 1.Yarıyıl Dersleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ YARIYIL TUR 101 Turizme Giriş Z 3 0 3 3 5 TUR 121 Genel Ekonomi Z 3 0 3 3 5 TUR 131 Genel Muhasebe Z 3 0 3 3 5 TUR 141 Hukuk Başlangıcı

Detaylı

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ

İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON İkinci Bölüm GIDA HİJYENİ, TANIMI ve ÖNEMİ Üçüncü Bölüm PERSONEL HİJYENİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm HİJYEN ve SANİTASYON Hijyenin Tanımı ve Önemi... 1 Sanitasyon Tanımı ve Önemi... 1 Kişisel Hijyen... 2 Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Hijyenin Önemi... 3 Toplu Beslenme Sistemlerinde

Detaylı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı 8 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27456 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ MİKROBİYOLOJİK KRİTERLER TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2009/68) MADDE

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA PROGRAM: ARICILIK 08:30 09:15 09:30 10:15 Proje Hazırlama Arıcılıkta Yapay Tohumlama İşletme Yönetimi I Bal Teknolojisi Tarımsal Savaş ve Arıcılık Prof.Dr.Mehmet Karagöz Arıcılıkta Yapay Tohumlama Proje

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Beslenme; insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin vücuda alınıp kullanılabilmesidir.

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ŞİRAN MUSTAFA BEYAZ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ŞİRAN MUSTAFA BEYAZ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ŞİRAN MUSTAFA BEYAZ MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI 2018-2019 MÜFREDATI DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ AITB191 ATATÜRK Osmanlı İmparatorluğu'nun Yıkılışı, Tanzimat ve Islahat

Detaylı

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE PASTACI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PASTACI YARDIMCISI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Pastacı Yardımcısı, pastane mutfağı araç,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ UYUM KOMİSYONU KARARI 2014-2015 MEVCUT EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YARIYIL DERSLERİ

Detaylı

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir.

1 gr yağ: 9 kilokalori, 1 gr protein ve karbonhidrat: 4 kilokalori, 1 gr alkol 7 kilokalori verir. Doğru beslenme için karbonhidrat, yağ ve proteinler belirli oranlarda belirli miktarlarda düzenli olarak alınmalıdır. Alınan kalori verilen kaloriden fazla olduğu zaman kilo alımı başlar. Her gün yenilen

Detaylı

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz

KURUMSAL. Misyonumuz. Vizyonumuz 1 2 3 HAKKIMIZDA 4 KURUMSAL Misyonumuz Sağlıklı çalışma koşullarında, kalitesine güvenilen malzemeleri, bilinçli ve kusursuz işçilik ile işleyerek, sağlıklı ve lezzetli beslenme ilkesi ile sürekli müşteri

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI BİRİNCİ YIL NO DERS ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 3 0 3 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I

Detaylı

ÖZEL PASTA VE ŞEKERLEME YAPIM TEKNİKLERİ DERSİ. Jöle, Şekerleme ve Çikolatalar. Jöle, şekerleme ve çikolata çeşitlerini kullanmak

ÖZEL PASTA VE ŞEKERLEME YAPIM TEKNİKLERİ DERSİ. Jöle, Şekerleme ve Çikolatalar. Jöle, şekerleme ve çikolata çeşitlerini kullanmak ÖZEL PASTA VE ŞEKERLEME YAPIM TEKNİKLERİ DERSİ Dersin Modülleri Jöle, Şekerleme ve Çikolatalar Pötifurlar Özel Gün Pastaları Kazandırılan Yeterlikler Jöle, şekerleme ve çikolata çeşitlerini kullanmak Pötifurlar

Detaylı

Uluslararası Mutfaklar (TOUR 419) Ders Detayları

Uluslararası Mutfaklar (TOUR 419) Ders Detayları Uluslararası Mutfaklar (TOUR 419) Ders Detayları Ders Adı Uluslararası Mutfaklar Ders Kodu TOUR 419 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

TGA Kasım Kursları BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TGA TL TL

TGA Kasım Kursları BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TGA TL TL BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TGA Kasım Kursları Ulusal ve Uluslararası Çorbalar Yöresel Lezzetler Barista Foundation Intermediate Şef Bülent Erdoğan ile her ziyafetin sıcacık başlangıcı çorbaların, farklı dillerdeki

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL TEORİK UYGULAMA AKTS 1 Turizme Giriş 2 İktisada Giriş 2 0 2 3 Genel İşletme 3 0 3 4 Türk Dili I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

BAHAR YARIYILI ARASINAV TARİHLERİ

BAHAR YARIYILI ARASINAV TARİHLERİ ARICILIK PROGRAMI Çevre Koruma Bilgisayar Lab. Arı Anatomi ve Fizyolojisi Arı Davranışları Uygulamalı Arıcılık I Arıcılık Araç ve Gereçleri Ana Arı Yetiştirme Meslek Etiği Nektar ve Polen Bitkileri Arı

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Üretim Planlanmaları Yrd.Doç.Dr.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Üretim Planlanmaları Yrd.Doç.Dr. PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: II Üretim Planlanmaları Arılıkta İlkbahar Uygulamaları Temel Bilgi Teknolojileri Yrd.Doç.Dr.Okan ATAY Uygulamalı Arıcılık I Yrd.Doç.Dr.Okan ATAY Arı Davranışları (Arıcılık Müzesi)

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2013-2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2013-2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2013-2014 PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I Yabancı Dil I (İngilizce) Hülya Örnekçi Genel Entomoloji Doç.Dr.Mehmet Karagöz Botanik 09:25 10:10 Üretim Planlamaları 11:15 12:00

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI LEONARDA DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ IVT AVRUPA DA YİYECEK VE İÇECEK ALANINDA BECERİ EĞİTİMİ

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI LEONARDA DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ IVT AVRUPA DA YİYECEK VE İÇECEK ALANINDA BECERİ EĞİTİMİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI LEONARDA DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ IVT AVRUPA DA YİYECEK VE İÇECEK ALANINDA BECERİ EĞİTİMİ 2009-1-TR1-LEO01-07260 NUMARALI LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK

Detaylı

Yiyecek İçecek Yönetimi (TUR 515) Ders Detayları

Yiyecek İçecek Yönetimi (TUR 515) Ders Detayları Yiyecek İçecek Yönetimi (TUR 515) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yiyecek İçecek Yönetimi TUR 515 Güz 4 2 0 6 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

PASTACI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

PASTACI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE PASTACI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : PASTACI MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Pastacılık, pastane mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak,

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI AŞÇ 113 MUTFAK EKİPMANLARI AŞÇ 202 PASTANE ÜRÜNLERİ 14.00 201 BİL 150 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ 18.00 101 AŞÇ 244 AROMATİK OTLAR, BAHARATLAR VE KARIŞIMLAR TÜR 126 TÜRK DİLİ II 19.00 104-105

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile getirilir olmuş ve sektöre yapılan yatırımlar artmıştır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Gıda Teknolojisinin Tarihçesi, Tanımı, Yöntemleri Gıda Teknolojisinin Tanımı... 6 İşlenmiş Besin Satın Alırken Dikkat Edilecek Hususlar... 6 Gıdaların Geometrik Özellikleri...

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

Yiyecek ve İçecek Servis ve Yönetimi

Yiyecek ve İçecek Servis ve Yönetimi Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yiyecek ve İçecek Servis ve Yönetimi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Servis Elemanı (Garson), yiyecek ve içecek

Detaylı

BÖLÜM DIŞI SEÇMELİ DERSLER (BİRİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ)

BÖLÜM DIŞI SEÇMELİ DERSLER (BİRİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ) (BİRİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ) PAZARTESİ 08:30-10:15 DERS ADI DERSLİK DERS SORUMLUSU Dengeli Beslenme Derslik 2 Organik Tarım Bilgisayar Lab. Yrd.Doç.Dr. Okan ATAY / Halkla İlişkiler Anfi II Gıda Güvenliği

Detaylı

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ

ZAYIFLAMA DiYETi. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir. BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Hayat sağlıkla güzeldir BESLENME ve DİYET POLİKLİNİĞİ ZAYIFLAMA DiYETi Diyetiniz günlük enerji gereksiniminize göre size özgü planlanmıştır.

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU TOİ 2010

DERS BİLGİ FORMU TOİ 2010 Ders Adı: TURİZM COĞRAFYASI Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 3 2-2 DERS BİLGİ FORMU TOİ 2010 ZORUNLU ÖNLİSANS TÜRKÇE Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Sınıf, Mesleki alanlar ve ilişkiler, İlgili mevzuat

Detaylı

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1

40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 40 GRAM PROTEİNLİ NORMAL POTASYUMLU, FOSFORDAN SINIRLI DİYET Değişim Değişim sayısı Süt 1 Yumurta 1 Et 2 Ekmek 6 Makarna (30 gr) 2 Şehriye (15 gr) 1 *Sebze ve meyve normal potasyumlu diyette serbest ama

Detaylı

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II.YARIYIL BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 HUK151 Hukukun Temel Kavramları 3+0 4,5 İKT119 Genel Ekonomi 3+0 5,0 İŞL103

Detaylı

DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ. SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 12:15 Anfi 2 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013

DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ. SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 12:15 Anfi 2 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013 DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ Ders Havuzu Dr. R.ÖZÇELİK R.ÖZÇELİK Yard. O ATAY/ L.SAYGILI A.SARI SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 SHD148 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013 SHD200 Satranç

Detaylı

BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE BARMEN PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BARMEN MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Barmen/Barmaid, barda ön hazırlıkları, içecek hazırlama ve servisi,

Detaylı

I. YARIYIL TURİZM İŞLETMECİLİĞİ. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma TRZ269 EKOLOJİ VE TURİZM SNT155 SANAT TARİHİ

I. YARIYIL TURİZM İŞLETMECİLİĞİ. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma TRZ269 EKOLOJİ VE TURİZM SNT155 SANAT TARİHİ I. YARIYIL TURİZM İŞLETMECİLİĞİ 09:00-10:00 İLT107 İLETİŞİME GİRİŞ (A) İNG133 İNGİLİZCE I (A) (B) SNT155 SANAT TARİHİ 10:00-11:00 İLT107 İLETİŞİME GİRİŞ (A) İNG133 İNGİLİZCE I (A) (B) KÜL101 KÜLTÜR TARİHİ

Detaylı

MUTFAKTA KULLANILAN SEBZE VE BAKLAGİLLER

MUTFAKTA KULLANILAN SEBZE VE BAKLAGİLLER İÇİNDEKİLER MUTFAK ÇALIŞANLARI... 1 1. Giriş... 1 2. Mutfak Organizasyonu... 1 3. Mutfak Çalışanlarının Sınıflandırılması... 5 4. Mutfak Çalışanları ve Görevleri... 7 5. Diğer Yardımcı Çalışanlar... 22

Detaylı

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı. 1.2.1. Kefir Koliform bakteriler ( 3 ) 5 2 9 95

EK-1 Mikrobiyolojik Kriterler. Gıda Mikroorganizmalar Numune alma planı. 1.2.1. Kefir Koliform bakteriler ( 3 ) 5 2 9 95 8 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27456 TEBLĐĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSĐ MĐKROBĐYOLOJĐK KRĐTERLER TEBLĐĞĐNDE DEĞĐŞĐKLĐK YAPILMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (TEBLĐĞ NO: 2009/68) MADDE

Detaylı

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II.

ESKİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI TARİH I.SINIF SAAT DERSLİK II. 2017 - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI AŞÇILIK PROGRAMI 19 MART AŞÇ 110 GIDA TEKNOLOJİSİ 09.00 101 RHİ 107 İLETİŞİM 11.00 200 AŞÇ 222 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI II 14.00 202 19.00 206-207

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI 1.SINIFLAR BÜTÜNLEME TARİHİ

GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI 1.SINIFLAR BÜTÜNLEME TARİHİ GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI GT115- TB109 GT109 GT111 GT113 GT117- TB111 Kimya I 09.01.2014 30.01.2014 14:00 Anfi 1 Doç.Dr.D.UYGUN Gıdalarda Temel İşlemler I Gıda Kimyası Hijyen ve Sanitasyon

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI

SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI SAĞLIKLI BESLENME TABAĞI Ekmek, diğer tahıllar ve patates Meyve ve sebzeler Et, balık ve alternatifleri Yağ ve şeker oranı yüksek yiyecek ve içecekler Süt ve süt ürünleri Sağlıklı beslenme tabağı insanların

Detaylı

Yiyecek- İçecek Yönetimi (TOUR 310) Ders Detayları

Yiyecek- İçecek Yönetimi (TOUR 310) Ders Detayları Yiyecek- İçecek Yönetimi (TOUR 310) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yiyecek- İçecek Yönetimi TOUR 310 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

TEMEL AŞÇILIK EĞİTİMİ DERS PROGRAMI (22 hafta yoğun pratik + teorik eğitim)

TEMEL AŞÇILIK EĞİTİMİ DERS PROGRAMI (22 hafta yoğun pratik + teorik eğitim) TEMEL AŞÇILIK EĞİTİMİ DERS PROGRAMI (22 hafta yoğun pratik + teorik eğitim) 1. Hafta - Temel Mutfak Bilgileri A. Mutfağa Giriş - Üniforma kuralları - İş Güvenliği - Gıda Hijyeni - Ekipmanların Tanıtılması

Detaylı

U.Ü. KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ ÖN KAYIT FORMU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

U.Ü. KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ ÖN KAYIT FORMU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI WEB TASARIMI ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ ENTEGRE OFİS TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ MATEMATİK I BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI I I I I VERİ YAPILARI VE PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR DONANIMI GRAFİK VE

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL BİL151 Temel Bilgi Teknolojileri 2+2 5,0 HUK151 Hukukun Temel Kavramları 3+0 4,5 İKT101 İktisada Giriş

Detaylı

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI

TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI TÜRKİYE DE EN FAZLA GÖRÜLEN BESLENME HATALARI Türkiye beslenme durumu yönünden hem gelişmekte olan, hem de gelişmiş ülkelerin sorunlarını birlikte içeren bir görünüme sahiptir. Ülkemizde halkın beslenme

Detaylı

SAĞLIĞIN DENGESİ. 5 Gıda Grubu. Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir SÜGAV yayınıdır.

SAĞLIĞIN DENGESİ. 5 Gıda Grubu. Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir SÜGAV yayınıdır. SAĞLIĞIN DENGESİ 5 Gıda Grubu Bu yayın, FSA nın (Food Standards Agency) izniyle tercüme edilmiştir. Bu kitapçık, bir SÜGAV yayınıdır. SÜGAV Yayın No: 05/2011 Sağlığın Dengesi Yeterli ve dengeli beslenebilmek

Detaylı

PZL306 Consumer Behavior (Tüketici Davranışları) 2+0 3,0 İNG333 İngilizce V 3+0 3,0 TRZ308 Seyahat İşletmeciliği 3+0 3,0

PZL306 Consumer Behavior (Tüketici Davranışları) 2+0 3,0 İNG333 İngilizce V 3+0 3,0 TRZ308 Seyahat İşletmeciliği 3+0 3,0 TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL BİL150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TÜR126 Türk Dili II 2+0 2,0 TÜR125 Türk Dili I 2+0 2,0 MAT136

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz...

İÇİNDEKİLER. Önsöz... İÇİNDEKİLER Önsöz... v 1. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimine Giriş... 1 1.1. Sektörler Ayrımında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri... 1 1.2. Yiyecek ve İçecek İşletmeleri / Kapsamı... 4 1.2.1. Önemi...

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı