ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ"

Transkript

1

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 4 Yaş Grubu : 5-6 Aralık 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme Önemli Gün ve Kutlamalar Yabancı Dil Bülten Yeni bir yıla girmek hepimize heyecan verir. En küçüğünden, en büyüğüne içimizi kıpır kıpır eder. Bu coşkulu bekleyişte son haftalar hep kutlama, şenlik havasında geçti. Dilek ağacımız da çocukların ve sizlerin dilekleri ile donandı. Umuyoruz ki tümümüzün dilekleri gerçekleşir. Diliyoruz ki; herkes sevgi ve mutluluk içinde gelecek günleri karşılasın ve yaşasın. Sevgi, mutluluk, sağlık, barış, bol kazanç, her ne dilersek Ocak ayında bu dönemin son sayısında görüşmek dileğiyle. Rehberlik-Psikolojik Danışmanlık Doğum Gününüz Kutlu Olsun! Sorumluluk Günlerimi< Eğitim Rutinleri Pazartesi: Oyuncak Günü Salı: Bilmece - Kitap Günü Çarşamba: Merak Günü Perşembe: Artık Materyal Günü Cuma: Puzzle Günü Eğitim Rutinleri Sınıf Yoklaması Takvim Zamanı Hava Durumu Panosu 100.Gün Etkinliği Duygu Günlüğü Köşe Bilet Sistemi Bir Günümüz

3 Eğitim Programı Etkinlikleri GEMS -DİL GELİŞİMİ VE KAVRAM ETKİNLİKLERİMİZ Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem Aralık ayı Hava Durumu GEMS temamız ile asıl vurgulamak istediğimiz noktalar çocukların tahmin etme, detaylı not tutma, gözlem sonucunda elde edilen verileri kayıt altına alma becerilerini geliştirmek oldu. Bu doğrultuda ay boyunca hava durumu ile ilgili olarak duyu organlarımızı kullanarak gözlemler yaptık. Hava durumu hakkında ne biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? sorularını sorarak temaya sorgulama ve düşünme becerileri ile ilgili giriş yaptık. Hava Durumu Köşemizi oluşturduk. Köşemize temayı anlatan termometre, hava durumunu ve olaylarını anlatan görsel resimler, flash kartlar koyduk. Tüm bu malzemeler ile ilgili ayrı ayrı konuştuk. Hava durumu ile ilgili serbest resim çalışmamızda en çok sevdiğimiz hava durumunu resimlendirdik ve neden o hava durumunu sevdiğimizi arkadaşlarımıza anlattık. Tahmin tablosu etkinliği ile tahminlerimizi söyledik. Gerçek durum ile tahminimiz arasında karşılaştırma yaptık. ÇORAPLAR ÇİFTLERİNİ ARIYOR Çocuklara, çift nedir? Sorusunu sorduk. Cevapları aldıktan sonra vücudumuzu inceledik neler çift? Neler tek? Sınıfımızda tek ve çift olan eşyaları bulduk. Çoraplardan bir çiftin tekini öğrencilere verdik ve bu çoraba desen çizmelerini istedik. Desen çizilen çorapları sınıf ortamında karışık olarak dağıttık ve her çocuğun kendi çizdiği çorabın dışında başka bir çorabı seçmeleri konusunda yönlendirdik. Çocuklara seçtikleri çorabın desenlerine dikkat ederek diğer tekini onlara verdiğimiz boş çoraba çizmelerin istedik. Çifti tamamlanan çoraplarımızı sınıf panomuzda sergileyerek çalışmamızı tamamladık. Çalışmanın sonunda çocuklardan tek ve çift kavramlarını başka hangi durumlarda konuştuğumuz ile ilgili sohbet etkinliği gerçekleştirdik.

4 Eğitim Programı Etkinlikleri GEMS - DİL GELİŞİMİ VE KAVRAM ETKİNLİKLERİMİZ TERMOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR? GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem Çocuklara termometre nedir? Hiç termometre gördünüz mü? Sorusunu yöneltip cevaplarını aldıktan sonra çocuklara termometreyi gösterdik. Termometreyi inceledik. Üzerinde hangi işaretlerin olduğunu ve bu işaretlerin anlamlarını, şeklini konuştuk. Havanın sıcak mı soğuk mu olduğu tahminlerini aldıktan sonra termometreyi kullanarak havanının ısısını ölçtük. Ölçüm yaptıktan sonra soğuk ve sıcak havayı hissettiğimiz duyu organımızın hangisi olduğunu ve hava sıcaklığına göre giyinmenin önemi hakkında konuştuk. Daha sonra termometreyi sıcak bir yere koyduk ısısına baktık buzların arasına koyduk ve inceledik. Tüm bu çalışmalarımızı olay sıralamasına dikkat ederek resimlendirdik. OKUMA-YAZMA ETKİNLİKLERİ İ - N- O- R- M grubu sesler ile tekrar çalışmaları ile yeni seslerimiz olan I-ı, K-k ve Uu sesini tanıma etkinlikleri yaptık. Öğrendiğimiz sesleri birleştirme konusunda artık çok daha başarılıyız. Öğretmenimizin söylediği cümleleri yazabiliyoruz. OYUN SAATİ ETKİNLİKLERİ Eğitim programlarımızda çocukların bilişsel açıdan yeni kavramlar öğrenmesi, bellek, dikkat, problem çözme becerilerinin ve hayal güçlerinin gelişmesini sağlayan oyunlarımız ile onların okul yaşantılarının daha keyifli hale geldiğini yaşadıkları coşkudan görebiliyoruz. Aralık ayı programımızda GEMS temamız ile bağlantılı oyunlar oynayan çocuklar hem öğrenme süreçlerini devam ettirdiler hem de oyun oynayarak enerjilerini attılar.

5 Eğitim Programı Etkinlikleri GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Gezi-Gözlem AYIN ÜNLÜSÜ LEONARDO DA VİNCİ Ayın ünlüsü olarak aldığımız ünlü ressam Picasso yu tanıdık. Yaptığı tablolardan bir tanesi olan portresi hakkında sohbetler ettik. Tabloda neler görüyoruz, kullanılan renkler nelerdir? sorularını yanıtladık. Bu soruların cevaplarını bulduktan sonra bizler de bu tablodan esinlenerek bir çalışma hazırladık. Picasso nun yaptığı çalışmaların çoğunu geceleri uyanık kalıp tamamladığını öğrendik. AYIN ÜLKESİ İTALYA Ayın ülkesi olarak İtalya yı tanıdık. Bu ülkenin coğrafi özellikleri, yerel kıyafetleri, yemekleri, bayramları ve o ülkede yaşamış ünlü insanlar gibi konular hakkında sohbet ettik. İtalya nın pizzanın anavatanı olduğu öğrendik. Harita üzerinde incelediğimizde şeklinin çizmeye benzediğini gördük. İtalya nın tarihte çok sayıda ünlü sanatçı çıkardığını öğrendik. Başkenti olan Roma nın çok güzel bir şehir ve Venedik isimli şehrinin kanal ve köprülerle dolu olduğunu resimlerine bakarak inceledik. GEZİ GÖZLEM ETKİNLİKLERİ PTT GEZİSİ Teknolojinin gelişmesiyle birlikte zamanı ya da modası geçti olarak nitelendirilen tebrik kartlarından öğrencilerimiz de haberdar olsun, yeni yılı heyecanla beklediğimiz bugünlerde sınıfça hazırladıkları bir yeni yıl kartı göndersinler istedik. Öğrencilerimiz hazırladıkları yeni yıl kartını postaya vererek hem kart göndermenin heyecanını yaşadılar hem de postaya verdikleri kartların hangi aşamalardan geçerek gönderilen adreslere ulaştırılacağını postane görevlilerinden detaylı bir şekilde öğrendiler. İLKOKUL 1. SINIF ZİYARETİ Öğrencilerimiz, okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarını çocukların deyimi ile Büyük Okulumuz olan İlkokullarımızda, ilkokul sınıflarımızda yaptılar. İlkokul sıraları ile tanışan öğrencilerimiz, Okuma Yazma Koordinatörü Nesrin Öğretmen ve okulumuzda bulunan ilkokul öğretmenleri ile okuma-yazma çalışması yaptılar. Teneffüs ortamını deneyimlediler. İlkokul sınıfları ile anaokulu sınıfları arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları fark ettiler. Bir sonra ki ziyaretimiz için vedalaşarak büyük okulumuzdan ayrıldık.

6 KGP (Kişilik Geliştirme Programı) YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ KGP Temalar Kendini Tanıma Sosyal Yaşam Becerileri Kişilik Değerleri Özyeterlilik Gelişimi Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Çocuklar için vazgeçilmez bir unsur olan oyun, yaratıcı dramanın da çıkış noktasıdır. Çok yönlülüğü ile oynayarak ve canlandırarak öğrenmeye dayalı etkili bir dili vardır. Yaratıcı drama etkinlikleri kapsamında, çocuklarda farkındalık kazandırmanın yanı sıra, yaratıcı düşünmeye teşvik eden dramatizasyon ve doğaçlama çalışmaları da yer almaktadır. Çocuk, rollerini veya canlandıracağı konuları düşünürken; seçmeyi, karar vermeyi, diğer sosyal rolleri canlandırarak kendisini başkalarının yerine koymayı deneyerek öğrenir. Canlandırdığı temsili oyunlarda çocuk; duygularını durumlara uygun jest ve mimiklerle ifade eder. Aralık ayı programımızda Sosyal Yaşam Becerileri gelişimine destek olmak için Hava Olaylar yaratıcı drama çalışması ile hava durumuna göre giyinmenin önemini vurguladık. Çocuklar kar yağdığında ne giyinmeleri gerektiğinin canlandırmasını yaparken kış mevsimi, hava sıcaklığı vb. özellikleri de yaşamış ve fark etmiş oldular. Yeni yıl ve zaman yaratıcı drama çalışmaları ile hatıra, anı ne demektir? sorusunun yanıtını aradık. Eski-yeni kavramlarına değindik. Yeni yıl dileklerimizi canlandırmasını yaparak resimlendirdik. KİŞİLİK GELİŞİMİ ADINA YAPILAN DİĞER ETKİNLİKLER Temel sosyal ilişki becerilerini içerisinde kullandığımız selamlaşma, tokalaşma, teşekkür etme, özür dileme, rica etme vb. sihirli kelimeleri günlük yaşantımızda daha çok kullanmak ile ilgili etkinlikler yaptık. Kocaman yazdığımız kelimeleri okulumuz içerisinde sergiledik. Her bir kelimeyi kullanabileceğimiz durumlara örnekler verdik. Bu kelimeleri kullandığımızda arkadaşlarımız ile yaşadığımız sorunları daha kolay çözdüğümüzü; arkadaşlığın paylaşımına katkısı olduğunu gördük. Sihirli kelimelerin kullanıldıkça birbirimize olan saygımızın ve empati becerimizin geliştiğini ve hayatımızı kolaylaştırdığını fark ettik.

7 orm ABK Görsel Sanatlar Satranç Müzik/Orff YGP (Yetenek Geliştirme Programı) ABK (ANABİLİM BECERİ KOORDİNASYON) Koordinasyon geliştirici çalışmalar Çocuklarımızla okulumuzun çok amaçlı salonunda; farklı pozisyonlarda, ayakta durarak, oturarak, yatarak çeşitli esneme ve ısınma çalışmaları yapılmaktadır. Çeşitli taklit yürüyüşleri, değişik hızlarda yürüyüşler, koşular, masa, planör ve denge duruşları vb. çalışmalar yapılmaktadır. GÖRSEL SANATLAR Hayal gücünün en güzel hali. Görsel Sanatlar dersimizde Origami nedir? Origami sanatı ile neler yapılabilir? Soruları ile beyin fırtınası yaptık. Kağıt katlamadan kar tanesi, yeni yıl ağacı ve rüzgar gülü vb. basit çalışmaları yaparak teknik ile ilgili uygulamalı olarak gerçekleştirdik. Modern Dans/ Bale Eğlenceli Bilim Yüzme SATRANÇ Bu oyunu seviyoruz Piyon Hareketlerinin Masallarla Anlatımına devam ettik. Piyon Hareketlerinin Tekrarını yaptık Taşları Dizerek Oyuna Başlama ve sürdürme egzersizleri yaptık. Şahın Emniyeti/Rok Hareketi ile serbest oyun oynadık. MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ Ritim duygusunu geliştirmek Hızlı ve yavaş tempo içeren şarkılar dinleyerek sesin özelliğini söyledik. ''Kardan Adam, Tavşan ve Kaplumbağa şarkılarını piyano eşliğinde kulaktan öğrenme çalışması yaptık. Yeni yıl şarkıları söyledik. MODERN DANS / BALE Dans ile ifadeler dans çalışmalarında öğrencilerimiz ile birlikte; ritm duygusunu geliştirerek farklı ölçülerde düz yürüyüşler, ritmik duruşlar, zıplama, yerde dönüş, dört yön köşe hareketleri ve çapraz ayak hareketleri çalışmaları yapıyoruz. EĞLENCELİ BİLİM Bilim in eğlenceli yüzü. Dilimizin Haritası / Burnumuz Olmasaydı deneyimizde ekşi, tatlı, acı ve tuzlu tatların dilimizin farklı bölgeleriyle algılandığını ve burnumuzun tat alma duyusunda etkin rol oynadığını kavradık. Termometrenin Görevi / Benim Termometrem deneyimizde ise termometrelerin ne amaçla kullanıldığını pekiştirdik ve basit bir termometre yaptık. YÜZME Su ile özgüven.. Serbest stilde suya nefes ve tahtayla serbest ayak vurma basamaklama çalışmaları ile aynı anda ayak vurma ve kol çekme koordinasyonunu geliştirici basamaklama çalışmaları yaptık.

8 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı Akıl Oyunları 1 Soru 1000 Yanıt AKIL OYUNLARI YARATICI HAVA BALONLARI Çocuklarla önce Hava Balonu ne olabilir diye sohbet etkinliği gerçekleştirdik ve öğrencilere dağıttığımız kağıtlara kendilerini anlatan iki özelliği düşünerek çizmek istedikleri gibi bir hava balonu çizmelerini istedik. Çocuklar balonları çizdikten sonra yaratıcı, değişik çizilmiş başka hava balonlarının resimlerini gösterdik ve resimler ile ilgili konuştuk. Daha sonra çocuklara tekrar hava balonlu çizeceklerini anlattık. Tüm çizimler bittikten sonra değişik balonları görmeden önce nasıl balonlar çizmiştik? Yaratıcı balonlar görünce bizim de aklımıza değişik çizimler geldi mi? sorularını yanıtladık. Ardından her çocuk balonunu ve resimlendirdiği kendi özelliğini anlattı.. 1 SORU 1000 YANIT Nelerin Zamanı Var? Nelerin Zamanı Yoktur? Yemek yemenin zamanı vardır. Ağaçların zamanı yoktur. Oyun oynamanın zamanı vardır. Dışarı çıkmanın zamanı yoktur. Güneşin doğmasının zamanı vardır. Yangın çıkmasının zamanı yoktur. Yemek yemenin zamanı vardır. Güneşin dogma zamanı yoktur. Yemek yemenin zamanı vardır. Dinozorların zamanı yoktur. Evde ve okulda kitap zamanım vardır. Bu saatlerde kitap okurum. Evde oyun oynamanın zamanı yoktur. Uyumanın bir zamanı yoktur. Evde istediğimiz zaman uyuruz. Gece ise kitap okuma saatimiz vardır. Annem masal okur. Oyuncak almanın zamanı vardır. Bir oyuncak alıp ondan sıkıldıktan sonra başka oyuncak alabiliriz. Oyuncak oynamanın evde zamanı yoktur. Okulda oyun oynamanın bir zamanı vardır. Su içmenin bir zamanı yoktur. Eve gitmenin zamanı vardır. Tuvalete gitmenin zamanı yoktur. Roketin zamanı vardır binmek için. Akşam havuza girmenin zamanı yoktur. İkindi kahvaltısının zamanı vardır, sahilde oynamanın zamanı yoktur. Etkinlik yapmanın zamanı vardır. Pasta yemenin zamanı yoktur. Uçağa binmenin zamanı vardır. Su içmenin zamanı yoktur. Bir meyvenin oluşmasının zamanı vardır, nişanlanmanın, evlenmenin zamanı yoktur. Oyuncaklarla oynamanın zamanı vardır, uyumanın zamanı yoktur. Kitap okumanın zamanı vardır, tatilin zamanı yoktur. Uykunun zamanı vardır, dans etmenin zamanı yoktur. Saatin zamanı vardır. Hayvanların uyumasının zamanı yoktur.

9 Etkinlikler YERLİ MALI TUTUM VE YATIRIM HAFTASI ETKİNLİKLERİ Okul Etkinliklerimiz 1.YERLİ MALI STANDI Aralık haftası ülkemizde Yerli Malı Tutum Ve Yatırım Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta ile ilgili etkinliklerimizin temelini oluşturan Yerli Malı Standımız çocukların evlerinden getirmiş oldukları örgü patik, nazar boncuğu, bindallı, leblebi, lokum, tahta kaşık vb. ülkemize özgü yiyecek, giyecek, süs ve ev eşyaları ile çok zengindi. Standımızı hem sergilemekten hem de gezmekten büyük keyif aldık. 2.YERLİ MALI TUTUM VE YATIRIM HAFTASI KUTLAMAMIZ Öğrencilerimiz hafta ile ilgili yaptıkları çalışmalarla, paralarını, eşyalarını, suyu, elektriği, kısacası hayatlarında var olan her şeyi kullanırken bilinçli olmaları gerektiklerinin farkına vardılar. Gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimize ülkemizde hangi sebze ve meyvelerin yetiştiği konusunda bilgi verilirken aynı zamanda çevrelerinde kullandıkları eşyaların yapılışındaki fabrika süreçleri de anlatıldı. Yaş gruplarına göre çocukların bilinç düzeylerinin arttırılmaya çalışıldığı Yerli Malı Haftası kapsamında yapılan kutlamada öğrenciler getirdikleri çeşitli meyveleri ve yiyecekleri yiyip oyun oynayarak keyifli bir gün geçirdiler. AYIN PARTİSİ YENİ YIL PARTİSİ Yeni yıl, her zaman yeni düşler, yeni umutlar olmuştur bizim için. Bir sayfayı kapatıp yeni bir sayfayı açtığımız için heyecanlanmış ve her şeyin, istediğimiz gibi olacağı beklentisi içine girmişizdir. Yeni bir yıla girmemize çok az bir zaman kaldığı şu günlerde öğrencilerimiz, çeşitli etkinlik ve oyunlarla 2014 yılını uğurlayıp 2015 yılına Hoş geldin. dediler. Yeni yılın herkese sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini; özlemlerimizin, hayallerimizin bir başka yıla ertelenmeden gerçekleşmesini dilediler. ARKADAŞIM İÇİN YENİ YIL KARTI HAZIRLADIM Yeni yıl etkinlikleri kapsamında öğrenciler sınıflarında yapılan çekiliş sonucunda kendisine çıkan arkadaşına yeni yıl kartı hazırladı. Etkinlik amacımız, kart gönderme geleneğinin oldukça azalmış olduğu günümüzde çocukların bu etkinliği yaşıyor olabilmeleri ve arkadaşlık, paylaşım duygularının artmasıydı. Çocukların sınıflarında birbirlerine kartlarını verirken yaşadıkları heyecan ve gurur görülmeye değerdi..

10 Şarkı Yeni Yıl Hoş Geldin Yeni yıl yeni yıl hoş geldin Neşe getirdin Bize mutluluk verdi bize Yeni yıl yeni yıl hoş geldin Şarkı Tekerleme Şiir Yeni yıl yeni yıl hoş geldin Sevgi verdin dünyamıza Barış ver dünyamıza Yeni yıl yeni yıl hoş geldin Yeni Yıl Yeni yıl Bizlere Kutlu Olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Bizlere kutlu olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Sizlere mutlu olsun Eski yıl sona erdi Yepyeni bir yıl geldi Bu yıl olsun mutlu bir yıl Bu yıl olsun hey hey Kardeşiz biz hepimiz Bitmesin hiç sevgimiz Aramızda dargınlık yok Aramızda hey hey Mutlu olsun insanlar Mutlu olsun tüm evren Yeni yılda hep birlikte Yeni yılda hey hey MEVSİMLER Bir yılda tam dört mevsim, Hepsi de ayrı resim. Gel birlikte sayalım, Takalım birer isim. İlkbahar,yaz,sonbahar, Kış gelince kar yağar. Haydi hay di evine, Her tarafta soğuk var. Kartal dağda uçuyor.

11 ENGLISH BULLETIN Dear Parents, Our theme for this month for age 5-6 was My Body & Clothes & Weather. We learned; BODY PARTS / CLOTHES / WEATHER VOCABULARY Yabancı Dil Face / ears / eyes / mouth / nose / hair / head / arms / legs / hands / feet / shoulders / knees / toes / elbows / fingers / tummy/ hips/ big / small / short / long Sunny / cloudy / windy / rainy / snowy / stormy / foggy / hot / cold / warm Tshirt/jeans/coat/hat/shoes/dress/skirt/socks/trousers/slippers/jacket/shorts/ umbrella/gloves/scarf/jumper / sunglasses Clothes/shoes /shirt / teddy bear / get up / brush / teeth / ready /find / go outside Wake up / put on / postwoman / cards / presents / happy birthday / surprise / drink STRUCTURES What s the matter? That s better! Look with your eyes. Listen with your ears. Sniff with your nose. I have got two eyes / one nose. I have got a big mouth / small ears. Who has got short / long hair? What s the weather like today? It s sunny / windy... Put on your dress. Take off your shoes. I m wearing a skirt/ jumper Who has got the red dress? Off we go! / Back we Go! STORIES MINI MAGIC / DR. MONKEY Storyteller: Snail, Frog, Cat, Dog and Little Elephant went to the Doctor. Shhh Snail knocked at Dr. Monkey s door. Snail: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Snail! Snail: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Snail: Agh! Agh! My tummy! My tummy! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth.

12 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil Frog: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Frog: Agh! Agh! My leg! My leg! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Frog: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Jump! Frog: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Storyteller: Then.. Cat came along. Cat: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Cat! Cat: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Cat: Agh! Agh! My back! My back! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Cat: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Stand up, sit down! Cat: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Storyteller: Then.. Dog came along. Dog: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Dog! Dog: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Dog: Agh! Agh! My foot! My foot! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Dog: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Hop! Dog: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Storyteller: Then.. Cow came along. Cow: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Cow! Cow: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Cow: Agh! Agh! My head! My head! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Cow: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Dance! Cow: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Storyteller: Then.. Little Elephant came

13 Yabancı Dil ENGLISH BULLETIN L.Elephant: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? L.Elephant: Agh! Agh! My trunk! My trunk! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! L.Elephant: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Six injections! L.Elephant: How many? Dr.Monkey: One, two, three, four, five, six injections! L.Elephant: No! Goodbye Dr Monkey Dr Monkey: One, two, three, four, five, six injections! Stop Little Elephant! ORT / GETTING UP PAGE 1: Kipper wakes up early. He gets up and brushes his teeth. PAGE 2 /3: Biff and Chip are ready. Kipper isn t ready. He can t find his clothes. PAGE 4 /5: Biff and Chip put on their jackets. Kipper finds his T-shirt. Oh no! (A pile of washing falls over.) PAGE 6 /7: Biff and Chip go outside. Kipper puts on his shoes. The postwoman comes. She s got cards. PAGE 8 : Happy Birthday, Dad! Surprise! They have presents and cards for dad. They sing Happy Birthday POTATO PALS / GOOD FRIENDS Good friends, talk to each other. Good friends, listen to each other Good friends, play together Good friends, lend things Good friends, share things Good friends, help each other Good friends, give presents Good friends, care. LITTLE RED RIDING HOOD Once upon a time there was a little girl. Her name was Little Red Riding Hood. Mother: Little Red Riding Hood, put on your jacket, put on your hat. Here you are. Take the cakes for Grandma.

14 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil Little Red Riding Hood: Ok Mummy. ( Skipping through the wood) Flowers and cakes for Grandma. Flowers and cakes for Grandma. Wolf: (Hiding behind the tree) Grandma likes cakes, eh, and I like Little Red Riding Hood. Yum yum! ( Evil laughter) (Knock on the door) Grandma: Come in. ( Noise of door slamming) Aaagh! ( Door closes, evil laughter) Wolf: Put on Grandma s hat. Put on Grandma s jacket. LRRH: (Knocks the door) Hello? Wolf: Come in dear.. Hello, Little Red Riding Hood. LRRH: Hello, Grandma. Loo! Cakes! Yummy cakes for you! And here are some flowers. Oh Grandma! What big eyes?! Wolf: All the better to see you with. LRRH: What big ears?! Wolf: All better to hear you with. LRRH: And. What big teeth?! Wolf: All the better to eat you with!! ( Eating noise, LRRH screams. She jumps and runs and.-beating noise-) Wolf: Ow! My head! LRRH: I don t like you big,bad wolf! (opens the door) Grandma! Grandma: Phew! Time for a cake! LRRH: Yum, yum! And that was the end of the big bad wolf. SONGS AND CHANTS DR. MONKEY S STORY SONG Come in, come in Hello Snail Hello Doctor What s the matter? My tummy, my tummy, my tummy Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Drink, drink, drink and drink. Come in, come in Hello Frog Hello Doctor What s the matter? Hello Doctor What s the matter?

15 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil My back, my back, my back Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Stand up, sit down, Come in, come in Hello Dog Hello Doctor What s the matter? My foot, my foot, my foot Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Hop, hop, hop and hop. Come in, come in Hello Cow Hello Doctor What s the matter? My head, my head, my head Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! dance, dance, and dance. Come in, come in Hello Little Elaphant Hello Doctor GOOD FRIENDS SONG Good friends, good good good friends (X2) Talk to each other. (X2) Listen to each other(x2) Play together(x2) Lend things(x2) Share things(x2) Help each other(x2) Give presents(x2) Care, care, care, care, care. Good friends, good good good friends. Good, good, good friends, good friends. I M A POLICEMAN SONG I m a policeman (2) Be a policeman Just like me. Look with your eyes (3) Just like me. Listen with your ears (3) Just like me. Sniff with your nose (3) Just like me

16 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil FACE ACTION SONG Pull your ears. Pull! Pull! (*2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink your eyes. Wink! Wink! (*2) Dooby dooby doo. Pull! Pull! Wink Wink! Stroke your hair. Stroke! Stroke! (*2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink Wink! Stroke! Stroke Wiggle your nose. Wiggle! Wiggle! (*2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink Wink! Stroke! Stroke! Wiggle! Wiggle! Pop your mouth. Pop! Pop! (*2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink Wink! Stroke! Stroke! Wiggle! Wiggle! Pop! Pop! What s the matter? My trunk, my trunk, my trunk Open your mouth say aaah! Aaah JUMP DOWN TURN ARAOUND SONG We re gonna jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around everybody dance. Jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around, everybody dance We ve got dancing hands, we ve got dancing hands. And dancing feet, oh, we ve got dancing feet. And dancing hips, come on and move those hips. And a dancing head, we ve got a dancing head We ve got dancing knees, yeah, we ve got dancing knees. And dancing elbows, come on and move those elbows. And dancing shoulders, come on and move those shoulders. Move those legs, yeah, we ve got dancing legs. We ve got dancing eyes, come on now move those eyes. And a dancing nose, come on and move that nose. And dancing fingers, can you move those fingers. And dancing toes, yeah, come on and move those toes. HEAD AND SHOULDERS SONG Head, shoulders, knees and toes, knees and toes Head, shoulders, knees and toes, knees and toes Eyes and ears and mouth and nose Head, shoulders, knees and toes, knees and toes WHAT S THE WEATHER LIKE SONG What s the weather like (X2) Is it windy? Windy, windy. Is it sunny? Sunny, sunny. Is it cloudy? Cloudy, cloudy. Is it rainy? Rainy, rainy.

17 Yabancı Dil ENGLISH BULLETIN I M GOING OUT TO PLAY SONG I m putting on my dress Hip, hip, hip hooray I m putting on my dress And I m going out to play. I m putting on my jumper Hip, hip, hip hooray I m putting on my jumper And I m going out to play. I m putting on my coat Hip, hip, hip hooray I m putting on my coat And I m going out to play. I m putting on my boots Hip, hip, hip hooray I m putting on my boots And I m going out to play. I m putting on my hat Hip, hip, hip hooray I m putting on my hat And I m going out to play. WHAT WEATHER! STORY SONG Off we go. Oh, it s sunny. I want my hat Oh no. Back we go! Are you ready? Yes off we go. Oh, it s cloudy. I want my jumper. Oh no. Back we go! Are you ready? Yes off we go. Oh, it s raining. I want my boots. Oh no. Back we go! Are you ready? Yes off we go. Oh, no. Back we go! STICKY BUBBLE GUM Sticky sticky sticky bubble gum,bubble gum,bubble gum. Sticky sticky sticky;bubble gum,bubble gum,bubble gum It makes my hands Stick on my head And I pull them,i pull them away.

18 Bülten ÇOCUKLARDA ÖFKE VE SALDIRGANLIK Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Yaşam devam ederken gün içinde hangi yaştan olursak olalım birçok duyguyu yaşarız. Tüm duygularımız birtakım olayların doğal sonucu olarak doğarlar ve bizi doğru-yanlış, iyi-kötü yapmazlar. Burada asıl önemli olan nokta ne hissettiğimizden çok bunları nasıl yansıttığımızdır. Bu durum sadece biz yetişkinlerin dünyasında yaşanmaz. Örneğin, bebekler hoşlanmadıkları veya olumsuz buldukları durumlarla karşılaştıklarında ağlayarak reaksiyon verirken, 2-3 yaş çocukları bağırarak veya vurarak tepkilerini ortaya koyarlar. Öfke çoğunlukla çocuğunuzun altta yaşadığı hayal kırıklığının bir yansımasıdır. Çocuğunuzun öfkesini görmezden geldiğinizde isteklerini ve ihtiyaçlarını da görmekten kaçınmış olursunuz. Erken dönemlerden itibaren çocuğun verdiği saldırgan tepkilerin nedenleri anlaşılmalı ve onları yetiştirirken bazı noktalara dikkat etmelidir. İlk olarak, öfke kontrolü zayıf olan çocukların yaşamındaki kurallar anne ve baba tarafından ortak bir şekilde, net olarak koyulmalı ve tutarlı bir şekilde takip edilmelidir. Onun bir birey olduğunu hissettirirken yaşamı konusunda sınırları olacağını hissetmelidir. Disiplini ev içinde sağlamaya çalışırken yerine getirmesi gereken herhangi bir sorumluluğu veya uyması gereken bir kuralı devamlı söylemek, yalvaran veya kızgın bir ses tonu ile konuşmak değil, sakin-kısa cümlelerle, göz kontağı kurularak anlatılmalıdır. Öfkesini kontrol etmekte zorlanan çocuklarla duygular hakkında konuşulmalıdır. İnsanların hangi duyguları hissettiğini, hangi olaylara nasıl tepkiler verdiklerini çevreden örneklerle paylaşılmalıdır. Bu sohbet esnasında kızgınlık duygusunun hangi öfkeli davranışlara sebep olduğunu ve bunun insanların hayatında nasıl olumsuz durumlara yol açtığını da konuşulmalıdır. İletişime geçtiği insanın, sözsüz hareketlerinden ne hissettiğini okumayı başarabilirse karşısındakini daha iyi anlayacaktır. Bu tip çalışmaları evde yaparken televizyonun sesini kısıp şimdi ne hissediyor? oyunu oynamak veya gazetelerdeki büyük resimlerdeki yüz ifadelerinden ne oldu da ne hissediyor? oynamak etkilidir. İletişim becerilerinde zorlanan çocuklar da, kendilerini ifade ederken zorlandıklarında agresifleşirler. Bu sebeple çocuklara kendini ifade etmesi için değişik ortam ve durumlar yaratılmalıdır. Olaylar hakkında konuşurken küçük yaşlardan itibaren etkili konuşma yolları öğretilmelidir. Örneğin, ben hissediyorum, çünkü sen yaptın ve şimdi senden yapmanı istiyorum gibi.

19 Bülten Karşılaştığı problemleri çözme becerisinde zorlanan çocuklar herhangi bir sorunla karşılaştığına paniğe kapılıp öfkeli davranışlar sergilerler. Bunun için; başınızdan geçen ufak problemlerden onun yaş dönemine uygun olanlarını anlatıp beraber çözüm yolları oluşturabilirsiniz. Ayrıca, bir oyunmuş gibi hayali durumlar yaratıp (örnek: iki kişide muz yemek istiyor ama bir tane muz var ne yapabilirler?) sonrasında beraberce çözümler oluşturabilirsiniz. Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Çocuklar kendilerinden beklenenleri gerçekleştiremediklerinde, kendilerini yetersiz ya da başarısız hissettiklerinde de saldırganlık gösterebilirler. Çocuğun gelişimine ve yaşına uygun beklentiler içinde olunmalıdır. Öfkeli veya saldırgan bir davranışını ödüllendirmemeye özen göstermelisiniz. Örneğin alışveriş merkezinde istediği alınmadı diye ağlayıp, çevreye vuran bir çocuğun durması için sonunda istediğinin yapılması onun bu yolu öğrenmesine sebep olacaktır. Öfke duygusal bir yaşantı iken, saldırganlık yöneltildiği kişi ya da nesneye zarar verme amacını taşıyan bir eylemdir. Başkalarına zarar vermesine izin vermeyeceğinizi kesin olarak öğrenmelidir. Saldırgan davranışını sonlandırmasını kesin ve kararlı bir ses tonu ile ifade edin. Eğer durmazsa gerekirse onu ortamdan fiziksel olarak uzaklaştırın. Örneğin başka bir odaya götürün ve sakinleşene kadar bekleyin. Bu bekleme süresinin uzunluğu çocuğun yaşıyla doğru orantılı olmalıdır. Sinir nöbetlerine ve saldırgan davranışlarına karşı duyarlı olun. Ancak ilginizin aşırı düzeyde olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde çocuk, böyle davranışların kendisine aşırı ilgi gösterilmesine neden olduğunu düşünür ve ilgiye ihtiyaç duyduğunda negatif yollara başvurur. Etrafına zarar verdiğinde ve ya başkalarına vurduğunda ona yaklaşmayı ve dokunmayı deneyin. (Özellikle küçük çocuklar fiziksel dokunmaya ve kucaklanmaya çok duyarlıdırlar ve bunlara pozitif tepki verirler). Yetişkinler saldırgan davranışlar sergileyerek çocuklara kötü örnek olmamalıdır. Arkadaşına vurduğu için çocuğu azarlamak, dövmek, küsmek gibi davranışları yetişkini gözleyerek öğrenmesi sağlanmış olunur.

20 Bülten Öfkeli davranışlar sergileyen çocuklar enerjilerini boşaltabilecekleri grup oyunlarına, spor dallarına yönlendirilmelidir. Oyunda kazanmak kadar kaybetmenin de olduğunu ona anlatmalı, bunun çok doğal bir durum olduğunu öğretilmelidir. Aktif olmasını sağlayacak hareketli oyunlar veya etkinlikler hazırlanmalı, oyunlarda çocuğa sorumluluk verilmelidir. Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Duygularını resim yaparak ifade etmesine izin verilmelidir. Resimlerini anlattırın, dinleyin ve bu konuda yüreklendirin. Resim yapmak çocuklar ve yetişkinler için rahatlama araçlarından birisidir. Çocuklar şiddet, saldırganlık içeren filmler ve video oyunlarından uzak tutulmalıdır. Erkek çocuklar çoğu zaman babayı rol model almaktadır. Bu sebepten dolayı babanın aile içinde sergilediği davranışlar, çocuk için oldukça önem taşımaktadır. Annebaba kendilerinin taklit edileceğinin farkında olmalı, ilişkilerinde uyumlu davranışlar sergilemelidir. Çocuk ile iletişim kurmak için doğru zaman seçilmeli, sinirli ve gergin anlarda konuşulmamalıdır. Yaptıkları olumlu davranışların fark edildiği hissettirilmelidir. Ödüllendirilerek pekiştirilmeli, devamı için teşvik edici davranılmalıdır. Bir çocuğun tavrını değiştirmesi kolay değildir. Ancak öfkesini kontrol altına almasına yardımcı olmalı ve kalıcı değişim sağlamak için onun her türlü çabasını desteklemelisiniz. Rehberlik ve Psikoloik Danışmanlık Birimi

21 Doğum Günü Kutlama DENİZ ADA ERTÜRK BERK MÜHSÜRLER CEREN BİLGE ARDA YARKINOĞLU SELMAN BURAK YILDIZ ASLIHAN KARACA DEMİR KAAN DURU ÇAĞAN ATA KOCAPINAR DOĞUKAN UCAL GÖRKEM GÖZÜBÜYÜK TUNA GENÇMEHMETOĞLU

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 4 Yaş Grubu : 5-6 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir /

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 4 Yaş Grubu : 5-6 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir /

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;05.01.2015-09.01.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 5-9 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim. * Okul arkadaşlarımız ve aile bireylerimizle ilgili iletişim yolları

Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim. * Okul arkadaşlarımız ve aile bireylerimizle ilgili iletişim yolları BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim *Duygularımızı fark etme, tanımlama *Bir olay yada durumla ilgili olumlu olumsuz duygularımızı uygun yollarla gösterme * Okul arkadaşlarımız

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, sayı kadar nesne bulma ve sıralama çalışmalarına yer verdik. OYUN ve HAREKET

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ

ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ ARILAR OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Okul Öncesi Haftalık Bülteni

Okul Öncesi Haftalık Bülteni Okul Öncesi Haftalık Bülteni (Sarı Ördekler- Kırmızı Karıncalar- Yeşil Kelebekler) Bu Hafta, 15.02.2013 Sayı 18 Türkçe Dil Etkinliklerinde; Yarıyıl tatilinde neler yaptığımızla ile ilgili sohbet ettik.

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

NELERİ SORGULAYACAĞIZ

NELERİ SORGULAYACAĞIZ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi fark etmek Kendimizi anlamada duyu organların önemi

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA 25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman Stick your family picture in the frame and say This is my mum. This is my dad. This is my.. Bir aile fotoğrafınızı çerçevenin içine yapıştırın

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF

ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ Öğretim Yılı 1. SINIF ÖZEL VEGA OKULLARI DÜNYANIN HAREKETLERİ SORGULAMA PROGRAMI BÜLTENİ 2015-2016 Öğretim Yılı 1. SINIF BİLGİ TEMASI DÜNYA NIN İŞLEYİŞİ: Yer ve zaman hakkında sorgulama; kişisel tarihimiz, evler ve seyahatler,

Detaylı

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ KELEBEKLER ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERİ ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Lesson 19: What. Ders 19: Ne

Lesson 19: What. Ders 19: Ne Lesson 19: What Ders 19: Ne Reading (Okuma) What is it? (O nedir?) What is your name? (İsmin nedir?) What is the answer? (Cevap nedir?) What was that? (O neydi?) What do you want? (Ne istersin?) What did

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE

İlkokul Eğitim Koordinatörü TÜRKÇE 21 Eylül 2018 Değerli velilerimiz merhaba, Eğitim öğretim yılının başında heyecan ve yaz boyunca biriken enerjimizle işte okulumuzdayız. Yine kapılarımızı öğrencilerimize sevgiyle açtık. Ders araç gereçlerinin

Detaylı

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ Kasım BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ HAYAT BİLGİSİ: Bu güne kadar Okul Heyecanım teması kapsamında birçok konuyu işledik. Dış görünüşümüz Neler yapabiliyorum Gününü değerlendirme Oyunun kuralları

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Özel Gün ve Kutlamalar Görsel Sanat Teknikleri Pazartesi : Oyuncak Günü Portre Nedir?

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat Mart 2017 Bülteni BU AY HANGİ TEMAYI SORGULAYACAĞIZ? Disiplinler üstü Tema: Dünyanın İşleyişi Ana fikir: Hava İle Yaşam Birbirini Etkiler. NELER ÖĞRENECEĞİZ? Havanın özellikleri

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Nisan ayında iki yazarımızı Sayın Almıla Aydın ve Sayın Aytül Akal ı okulumuza davet ettik. Yazarlarımız

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK Bu hafta sıcak-ılık-soğuğu,boş-dolu kavramı,diş temizliği,kışlık kıyafetlerimizi,enerji tasarrufu

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ

ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ ARILAR ANAOKULU EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:EBRU BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 13.10.2014-17.10.2014 Tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri siz değerli velilerimizle paylaşıyoruz.

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 18.05.2015-22.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz.

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 2 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. 3. Konuşma balonundaki cümleyi doğru tamamlayan sözcükleri seçiniz I am your true friend Mehmet. A true friend

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;25.05.2015-29.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı