ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ"

Transkript

1

2 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 4 Yaş Grubu : 5-6 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme Önemli Gün ve Kutlamalar Yabancı Dil Bülteni Rehberlik-Psikolojik Danışmanlık Bülteni Merhaba, Yeni bir yıla girmek hepimize heyecan verir. En küçüğünden, en büyüğüne içimiz kıpır kıpır eder. Bu coşkulu bekleyişte son haftalar hep kutlama, şenlik havasında geçti. Partilerimize katıldığınız ve içten kutlama dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Dilek ağacımız da çocukların ve sizlerin dilekleri ile donandı. Umuyoruz ki tümümüzün dilekleri gerçekleşir. Diliyoruz ki; herkes sevgi ve mutluluk içinde gelecek günleri karşılasın ve yaşasın. Sevgi, mutluluk, sağlık, barış, bol kazanç, her ne dilersek Ocak ayında bu dönemin son sayısında görüşmek dileğiyle. Doğum Gününüz Kutlu Olsun! Sorumluluk Günlerimiz Eğitim Rutinleri Sınıf Yoklaması Takvim Zamanı Pazartesi: Oyuncak Günü Salı: Ses Günü Çarşamba: Kitap Günü Perşembe: Bilmece Günü Cuma: Puzzle ve Kutu Oyunları Hava Durumu Panosu 100.Gün Etkinliği Duygu Günlüğü Bir Günümüz

3 Eğitim Programı Etkinlikleri Gems (Matematik-Fen ) Kavram Dil Gelişimi FEN-MATEMATİK-DİL GELİŞİMİ VE KAVRAM ETKİNLİKLERİMİZ Aralık ayı Hava Durumu temamız ile asıl vurgulamak istediğimiz noktalar çocukların tahmin etme, detaylı not tutma, gözlem sonucunda elde edilen verileri kayıt altına alma becerilerini geliştirmek oldu. Bu doğrultuda ay boyunca hava nedir sorusuna duyu organlarımız ve zaman kavramlarını da ele alarak yanıt aradık. Hava durumu hakkında ne biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? sorularını sorarak temaya sorgulama ve düşünme becerileri ile ilgili giriş yaptık. Hava Durumu Köşemizi oluşturduk. Köşemize temayı anlatan termometre, hava durumunu ve olaylarını anlatan görsel resimler, flash kartlar koyduk. Tüm bu malzemeler ile ilgili ayrı ayrı sohbet etkinliği yaptık. Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Portfolyo Gezi-Gözlem Oyun ETKİNLİK: ÇORAPLAR ÇİFTLERİNİ ARIYOR Çocuklara, çift nedir? Sorusunu sorduk. Cevapları aldıktan sonra vücudumuzu inceledik neler çift? Neler tek? Sınıfımızda tek ve çift olan eşyaları bulduk. Çoraplardan bir çiftin tekini öğrencilere verdik ve bu çoraba desen çizmelerini istedik. Desen çizilen çorapları sınıf ortamında karışık olarak dağıttık ve her çocuğun kendi çizdiği çorabın dışında başka bir çorabı seçmeleri konusunda yönlendirdik. Çocuklar, seçtikleri çorabın desenlerine dikkat ederek bu deseni çorabın diğer tekine çizdiler. Çifti tamamlanan çoraplarımızı sınıf panomuzda sergileyerek çalışmamızı tamamladık. Çalışmanın sonunda çocuklardan tek ve çift kavramlarını başka hangi durumlarda konuştuğumuz ile ilgili sohbet etkinliği gerçekleştirdik. OKUMA-YAZMA ETKİNLİKLERİMİZ O- R- M-U seslerini tanıma, hissetme, okuma ve yazma etkinlikleri yaptık. Ay sonunda öğrendiğimiz o,r,m seslerine ait tekrar çalışmalarına yer verdik. Öğrendiğimiz sesler ile hece oluşturma, başında, ortasında, sonunda bulunan sesleri bulma ve kelime üretme çalışmalarını ses oyunları ve kitap çalışmalarımız ile gerçekleştirdik.

4 Eğitim Programı Etkinlikleri GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Portfolyo Gezi-Gözlem Oyun Saati FEN-DENEY ETKİNLİĞİMİZ: TERMOMETRE NEDİR? NE İŞE YARAR? Çocuklara termometre nedir? Hiç termometre gördünüz mü? Sorusunu yöneltip cevaplarını aldıktan sonra çocuklara termometreyi gösterdik. Termometreyi inceledik. Üzerinde hangi işaretlerin olduğunu ve bu işaretlerin anlamlarını, şeklini konuştuk. Havanın sıcak mı soğuk mu olduğu tahminlerini aldıktan sonra termometreyi kullanarak havanının ısısını ölçtük. Ölçüm yaptıktan sonra soğuk ve sıcak havayı hissettiğimiz duyu organımızın hangisi olduğunu ve hava sıcaklığına göre giyinmenin önemi hakkında konuştuk. Daha sonra termometreyi sıcak bir yere koyduk ısısına baktık buzların arasına koyduk ve inceledik. Tüm bu çalışmalarımızı olay sıralamasına dikkat ederek resimlendirdik. AYIN ÜNLÜSÜ LEONARDO DA VİNCİ Ayın ünlüsü olarak aldığımız ünlü ressam Picasso yu tanıdık. Yaptığı tablolardan bir tanesi olan portresi hakkında sohbetler ettik. Tabloda neler görüyoruz, kullanılan renkler nelerdir? sorularını yanıtladık. Bu soruların cevaplarını bulduktan sonra bizler de bu tablodan esinlenerek bir çalışma hazırladık. Picasso nun yaptığı çalışmaların çoğunu geceleri uyanık kalıp tamamladığını öğrendik. AYIN ÜLKESİ İTALYA Ayın ülkesi olarak İtalya yı tanıdık. Bu ülkenin coğrafi özellikleri, yerel kıyafetleri, yemekleri, bayramları ve o ülkede yaşamış ünlü insanlar gibi konular hakkında sohbet ettik. İtalya nın pizzanın anavatanı olduğu öğrendik. Harita üzerinde incelediğimizde şeklinin çizmeye benzediğini gördük. İtalya nın tarihte çok sayıda ünlü sanatçı çıkardığını öğrendik. Başkenti olan Roma nın çok güzel bir şehir olduğunu, Venedik isimli şehrinin kanal ve köprülerle dolu olduğunu resimlerine bakarak inceledik. PORTFOLYO ETKİNLİKLERİMİZ Portfolyo etkinliğimiz de yaratıcı etkinlikler dosyamız için problem çözme etkinliklerimize yer verdik. Bir insan çiz, ayın partisi sayfamız, duygu kitapçığı, doğum günü takvimim ve öğrendiğimiz şekiller kitapçıkları olarak dolu dolu bir portfolyo ayını daha geride bıraktık.

5 Eğitim Programı Etkinlikleri GEZİ GÖZLEM ETKİNLİKLERİ MİZ GEMS (Matematik ve Fen ) Kavram Dil Gelişimi Okuma Yazma Oyun Saati Ayın Ünlüsü Ayın Ülkesi Portfolyo Gezi-Gözlem Oyun PTT GEZİSİ Teknolojinin gelişmesiyle birlikte zamanı ya da modası geçti olarak nitelendirilen tebrik kartlarından öğrencilerimiz de haberdar olsun, yeni yılı heyecanla beklediğimiz bugünlerde onlar da birer yeni yıl kartı göndersinler istedik. Öğrencilerimiz hazırladıkları yeni yıl kartlarını postaya vererek hem kart göndermenin heyecanını yaşadılar hem de postaya verdikleri kartların hangi aşamalardan geçerek evlere ulaştırılacağını postane görevlilerinden detaylı bir şekilde öğrendiler. SÜPERMARKET GEZİSİ Gezimizde; bilinçli tüketici, bilinçli alışveriş kavramının küçük yaşta aşılanmasını hedeflendik. Bunun için önce çocukların sağlıklı yiyeceklerden oluşan alışveriş listelerini yapmalarını istedik. Market reyonlarını gezen öğrencilerimize ürünlerin son kullanma tarihleri hakkında bilgiler verdik. Alışveriş listelerine ve sahip olduğumuz paraya göre alışveriş yapmanın önemini vurguladık. Alışverişlerini tamamlayan çocuklar kasada ürünlerin ücretini vererek, para üstü ve fişlerini almayı da deneyimleyen öğrencilerimiz çok keyifli ve faydalı bir gezi etkinliği gerçekleştirmiş oldular. KAMPÜS İLKOKUL 1. SINIF ZİYARETİ Öğrencilerimiz, okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarını çocukların deyimi ile Büyük Okulumuz olan İlkokullarımızda, ilkokul sınıflarımızda yaptılar. İlkokul sıraları ile tanışan öğrencilerimiz, İlkokul Sınıf Öğretmenimiz ile okumayazma çalışması yaptılar. Teneffüs ortamını deneyimlediler. Sınıf dolaplarının ve akıllı tahtaların ilkokul yaşantılarında ki önemini öğretmenlerinden dinlediler. Bir sonra ki ziyaretimiz için vedalaşarak büyük okulumuzdan ayrıldık. OYUN SAATİ ETKİNLİKLERİMİZ Eğitim programlarımızda çocukların bilişsel açıdan yeni kavramlar öğrenmesi, bellek, dikkat, problem çözme becerilerinin ve hayal güçlerinin gelişmesini sağlayan oyunlarımız ile onların okul yaşantılarının daha keyifli hale geldiğini yaşadıkları coşkudan görebiliyoruz. Aralık ayı programımızda Gem s ünitemiz ile bağlantılı oyunlar oynayan çocuklar hem öğrenme süreçlerini devam ettirdiler hem de oyun oynayarak enerjilerini attılar.

6 KGP (Kişilik Geliştirme Programı) YARATICI DRAMA YÖNTEMİ İLE KİŞİLİK GELİŞİMİ KGP Temalar Kendini Tanıma Sosyal Yaşam Becerileri Kişilik Değerleri Özyeterlilik Gelişimi Güvenli Ve Sağlıklı Hayat Kişilik Gelişim Programı içerisinde yer alan yaratıcı drama etkinlikleri kapsamında, çocuklarda farkındalık kazandırmanın yanı sıra, yaratıcı düşünmeye teşvik eden dramatizasyon ve doğaçlama çalışmalarına da yer vermekteyiz. Çocuk, rollerini veya canlandıracağı konuları düşünürken; seçmeyi, karar vermeyi, diğer sosyal rolleri canlandırarak kendisini başkalarının yerine koymayı deneyerek öğrenir. Canlandırdığı temsili oyunlarda çocuk; duygularını durumlara uygun jest ve mimiklerle ifade eder. Aralık ayı programımızda Sosyal Yaşam Becerileri gelişimine destek olmak için Hava Olaylar yaratıcı drama çalışması ile hava durumuna göre giyinmenin önemini vurguladık. Haberleşme ve İletişim Araçları etkinliğimizde yeni ve eski iletişim araçları arasında ki farklılıkları, pulun görevini canlandırma yaparak öğrendik. KİŞİLİK GELİŞİMİ ADINA YAPILAN DİĞER ETKİNLİKLER Temel sosyal ilişki becerilerini içerisinde kullandığımız selamlaşma, tokalaşma, teşekkür etme, özür dileme, rica etme vb. sihirli kelimeleri günlük yaşantımızda daha çok kullanmak ile ilgili etkinlikler yaptık. Kocaman yazdığımız kelimeleri okulumuz içerisinde sergiledik. Her bir kelimeyi kullanabileceğimiz durumlara örnekler verdik. Bu kelimeleri kullandığımızda arkadaşlarımız ile yaşadığımız sorunları daha kolay çözdüğümüzü; arkadaşlığın paylaşımına katkısı olduğunu gördük. Sihirli kelimelerin kullanıldıkça birbirimize olan saygımızın ve empati becerimizin geliştiğini ve hayatımızı kolaylaştırdığını fark ettik.

7 orm YGP (Yetenek Geliştirme Programı) ABK (ANABİLİM BECERİ KOORDİNASYON) Koordinasyon geliştirici çalışmalar ABK Görsel Sanatlar Satranç Müzik/Orff Modern Dans/ Bale Eğlenceli Bilim Yüzme Çocuklarımızla okulumuzun çok amaçlı salonunda; farklı pozisyonlarda, ayakta durarak, oturarak, yatarak çeşitli esneme ve ısınma çalışmaları yapılmaktadır. Çeşitli taklit yürüyüşleri, değişik hızlarda yürüyüşler, koşular, masa, planör ve denge duruşları vb. çalışmalar yapılmaktadır. GÖRSEL SANATLAR Hayal gücünün en güzel hali. Görsel Sanatlar dersimizde Origami nedir? Origami sanatı ile neler yapılabilir? Soruları ile beyin fırtınası yaptık. Kağıt katlamadan kar tanesi, yeni yıl ağacı ve rüzgar gülü vb. basit çalışmaları yaparak teknik ile ilgili uygulamalı olarak gerçekleştirdik. SATRANÇ Bu oyunu seviyoruz Piyon Hareketlerinin Masallarla Anlatımına devam ettik. Piyon Hareketlerinin Tekrarını yaptık Taşları Dizerek Oyuna Başlama ve sürdürme egzersizleri yaptık. Şahın Emniyeti/Rok Hareketi ile serbest oyun oynadık. MÜZİK / ORFF ETKİNLİKLERİ Ritim duygusunu geliştirmek Hızlı ve yavaş tempo içeren şarkılar dinleyerek sesin özelliğini söyledik. ''Kardan Adam, Tavşan ve Kaplumbağa şarkılarını piyano eşliğinde kulaktan öğrenme çalışması yaptık. Yeni yıl şarkıları söyledik. MODERN DANS / BALE Dans ile ifadeler Dans çalışmalarında öğrencilerimiz ile birlikte; ritm duygusunu geliştirerek farklı ölçülerde düz yürüyüşler, ritmik duruşlar, zıplama, yerde dönüş, dört yön köşe hareketleri ve çapraz ayak hareketleri çalışmaları yapıyoruz. EĞLENCELİ BİLİM Bilim in eğlenceli yüzü. Dilimizin Haritası / Burnumuz Olmasaydı deneyimizde ekşi, tatlı, acı ve tuzlu tatların dilimizin farklı bölgeleriyle algılandığını ve burnumuzun tat alma duyusunda etkin rol oynadığını kavradık. Termometrenin Görevi / Benim Termometrem deneyimizde ise termometrelerin ne amaçla kullanıldığını pekiştirdik ve basit bir termometre yaptık. YÜZME Su ile özgüven.. Serbest stilde suya nefes ve tahtayla serbest ayak vurma basamaklama çalışmaları ile aynı anda ayak vurma ve kol çekme koordinasyonunu geliştirici basamaklama çalışmaları yaptık.

8 Düşünme Becerileri Eğitimi Programı 1 SORU 1000 YANIT NELERİN ZAMANI VARDIR? NELERİN ZAMANI YOKTUR? Akıl Oyunları * Servise Binmenin Zamanı Vardır, Oyun Oynamanın Zamanı Yoktur. * İşe Gitmenin Zamanı Vardır, Hayvanların Yemek Yeme Zamanı Yoktur. * Eve Gitmenin Zamanı Vardır, Kitap Okumanın Zamanı Yoktur. 1 Soru 1000 Yanıt * Duvarın Zamanı Yoktur, Saatin Zamanı Vardır. * Çiçek Sulamanın Zamanı Vardır, Trafikte Eve Gitmenin Zamanı Yoktur. * Oyun Oynamanın Zamanı Vardır. Dövüşmenin Zamanı Yoktur. * Resim Yapmanın Zamanı Vardır. Oyun Oynamanın Zamanı Yoktur. * Başka Bir Yere Gitmenin Zamanı Olur. Tuvaletim Gelirse Zaman Olmaz * Kızların Zamanı Vardır. Maymunların Zamanı Yoktur. * İnsanların Zamanı Vardır. Farelerin Zamanı Yoktur. İnsanların Zamanı Vardır. Eşyaların Zamanı Yoktur. Büyümenin Zamanı Vardır. Küçüklerin Ve Büyüklerin Resim Yapmasının Zamanı Yoktur. Dinazorları Bekleyemeyiz. İnşaat Yapımının Zamanı Vardır. Okulun Zamanı Vardır. Anneannenin Zamanı Yoktur. Oyuncak Saatin Zamanı Yoktur. Sporun Zamanı Vardır. Doktora Gitmenin Zamanı Var Çünkü Randevu Alıyorsun. Bir Yere Giderken Zamanı Olmaz. Kralların Çok Sonra Zamanı Vardır. Astronotların Hiç Yoktur. - Saatin Zamanı Vardır. İnsanın Zamanı Yoktur.

9 Etkinlikler YENİ YIL ETKİNLİKLERİMİZ Okul Etkinliklerimiz EN İYİ ARKADAŞINI AL GEL PARTİSİ Yeni yıl hazırlıklarının hızlandığı bu dönemde öğrencilerimizin heyecan ve mutluluğu okul dışından gelen arkadaşları ile Yeni Yıla En İyi Arkadaşını Al Gel partisiyle paylaşılmıştır. Bu kapsamda her öğrencimiz kendi yaşıtı bir arkadaşını partiye davet etti ve sınıf arkadaşlarıyla eğlenceli aktiviteler gerçekleştirdiler. Partimizde; balonla dans, çuvalla yarış, top toplama, sandalye kapmaca gibi eğlenceli oyunlar, sanat etkinlikleri vb. eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Noel Baba kostümlü öğretmenimiz de eğlenceli atmosferin nabzını yükseltmiş ve öğrencilerle hoş vakit geçirmiştir. AYIN PARTİSİ YENİ YIL PARTİSİ Yeni yıl, her zaman yeni düşler, yeni umutlar olmuştur bizim için. Bir sayfayı kapatıp yeni bir sayfayı açtığımız için heyecanlanmış ve her şeyin, istediğimiz gibi olacağı beklentisi içine girmişizdir. Yeni bir yıla girmemize çok az bir zaman kaldığı şu günlerde öğrencilerimiz, çeşitli etkinlik ve oyunlarla 2015 yılını uğurlayıp 2016 yılına Hoş geldin dediler. Yeni yılın herkese sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini; özlemlerimizin, hayallerimizin bir başka yıla ertelenmeden gerçekleşmesini dilediler. ARKADAŞIM İÇİN YENİ YIL KARTI HAZIRLADIM Yeni yıl etkinlikleri kapsamında öğrenciler sınıflarında yapılan çekiliş sonucunda ismi çıkan arkadaşına yeni yıl kartı hazırladı. Etkinlik amacımız, kart gönderme geleneğinin oldukça azalmış olduğu günümüzde çocukların bu etkinliği yaşıyor olabilmeleri ve arkadaşlık, paylaşım duygularının artmasıydı. Etkinlik sonrası bu hedeflerimize ulaştığımızı görmekten dolayı mutlu olduk.

10 Etkinlikler Okul Etkinliklerimiz DİKKAT OKULUMUZDA SEÇİM VAR! Ekim ayında yapmış olduğumuz seçim sonucuna göre belirlenmiş olan partimizde ki coşkumuz her zamankinden daha fazlaydı. Bizlerde Ocak ayında yapacağımız ayın partisi için tekrar seçim sandığına gittik. Bu kez 5-6 yaş grubu öğrencilerimiz seçeneklerimiz ile ilgili diğer yaş gruplarında lobi çalışmaları yaptılar. Bu kez parti seçeneklerimiz. Çocuklar bu partilerden birini seçmek için oy kullandılar. Seçim kabinlerine sırayla giren öğrencilerimiz, oy pusulalarına seçtikleri partiyi işaretlediler, oylarını kullandıktan sonra da seçmen listesine imzalarını attılar. YERLİ MALI TUTUM VE YATIRIM HAFTASI ETKİNLİKLERİ YERLİ MALI STANDI Aralık haftası ülkemizde Yerli Malı Tutum Ve Yatırım Haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta ile ilgili etkinliklerimizin temelini oluşturan Yerli Malı Standımız çocukların evlerinden getirmiş oldukları örgü patik, şapka, el işi danteller, Türk kahvesi nazar boncuğu, bindallı, leblebi, lokum, tahta kaşık vb. ülkemize özgü yiyecek, giyecek, süs ve ev eşyaları ile çok zengindi. Standımızı hem sergilemekten hem de gezmekten büyük keyif aldık. YERLİ MALI TUTUM VE YATIRIM HAFTASI KUTLAMAMIZ Öğrencilerimiz hafta ile ilgili yaptıkları çalışmalarla, paralarını, eşyalarını, suyu, elektriği, kısacası hayatlarında var olan her şeyi kullanırken bilinçli olmaları gerektiklerinin farkına vardılar. Gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerimize ülkemizde hangi sebze ve meyvelerin yetiştiği konusunda bilgi verilirken aynı zamanda çevrelerinde kullandıkları eşyaların yapılışındaki fabrika süreçleri de anlatıldı. Yaş gruplarına göre çocukların bilinç düzeylerinin arttırılmaya çalışıldığı Yerli Malı Haftası kapsamında yapılan kutlamada öğrenciler getirdikleri yiyecekleri yiyerek, yerli malı şiirlerini söyleyerek keyifli bir gün geçirdiler.

11 Şarkı Yeni Yıl Hoş Geldin Şarkı Tekerleme Şiir Yeni yıl yeni yıl hoş geldin neşe getirdin bize mutluluk verdi bize yeni yıl yeni yıl hoş geldinyeni yıl yeni yıl hoş geldin sevgi verdin dünyamıza barış ver dünyamıza yeni yıl yeni yıl hoş geldin Yeni Yıl Yeni yıl Bizlere Kutlu Olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Bizlere kutlu olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Sizlere mutlu olsun Eski yıl sona erdi Yepyeni bir yıl geldi Bu yıl olsun mutlu bir yıl Bu yıl olsun hey hey Kardeşiz biz hepimiz Bitmesin hiç sevgimiz Aramızda dargınlık yok Aramızda hey hey Mutlu olsun insanlar Mutlu olsun tüm evren Yeni yılda hep birlikte Yeni yılda hey hey MEVSİMLER Bir yılda tam dört mevsim, Hepsi de ayrı resim. Gel birlikte sayalım, Takalım birer isim. İlkbahar,yaz,sonbahar, Kış gelince kar yağar. Haydi hay di evine, Her tarafta soğuk var. Kartal dağda uçuyor. Bülbül dağda ötüşür. Baharda kuzu meler.

12 ENGLISH BULLETIN BODY PARTS / CLOTHES / WEATHER VOCABULARY Face / ears / eyes / mouth / nose / hair / head / arms / legs / hands / feet / shoulders / knees / toes / elbows / fingers / tummy/ hips/ big / small / short / long / straight / curly / blonde / brown. Sunny / cloudy / windy / rainy / snowy / stormy / foggy / hot / cold / warm Yabancı Dil Clothes / t-shirt / jeans / coat / hat / shoes / dress / skirt / socks / trousers / slippers / jacket / shorts/ umbrella gloves / scarf / jumper / sunglasses / shoes /shirt teddy bear / get up / brush teeth / ready / find / go outside Wake up / put on / postwoman / cards / presents / happy birthday / surprise / drink STRUCTURES What s the matter? That s better! Look with your eyes. Listen with your ears. Sniff with your nose. I have got two eyes / one nose. I have got a big mouth / small ears. Who has got short / long hair? She has got straight / curly hair. He is brown / blonde. What s the weather like today? It s sunny / windy... Put on your dress. Take off your shoes. I m wearing a skirt/ jumper I m putting on my trousers / hat Who has got the red dress? STORIES MINI MAGIC / DR. MONKEY Storyteller: Snail, Frog, Cat, Dog and Little Elephant went to the Doctor. Shhh Snail knocked at Dr. Monkey s door. Snail: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Snail! Snail:Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Snail: Agh! Agh! My tummy! My tummy! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth.say Ahhhhhhh! Snail: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm.Aha! Drink! Snail: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye.

13 ENGLISH BULLETIN Storyteller: Then.. Frog came along. Frog: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Frog! Frog: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Frog: Agh! Agh! My leg! My leg! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Frog: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Jump! Frog: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Yabancı Dil Storyteller: Then.. Cat came along. Cat: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Cat! Cat: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Cat: Agh! Agh! My back! My back! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Cat: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Stand up, sit down! Cat: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Storyteller: Then.. Dog came along. Dog: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Dog! Dog: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Dog: Agh! Agh! My foot! My foot! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Dog: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Hop! Dog: That s better. Thank you, Doctor.Goodbye. Storyteller: Then.. Cow came along. Cow: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Cow! Cow: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Cow: Agh! Agh! My head! My head! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Cow: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Dance! Cow: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye.

14 ENGLISH BULLETIN Dog: That s better. Thank you, Doctor.Goodbye. Storyteller: Then.. Cow came along. Cow: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Cow! Cow: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? Cow: Agh! Agh! My head! My head! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! Cow: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Dance! Cow: That s better. Thank you, Doctor. Goodbye. Yabancı Dil Storyteller: Then.. Little Elephant came along. L. Elephant: Knock, knock Dr Monkey: Come in. Hello Elephant L.Elephant: Hello Doctor. Dr Monkey: What s the matter? L.Elephant: Agh! Agh! My trunk! My trunk! Dr Monkey: Hmmm! Open your mouth. Say Ahhhhhhh! L.Elephant: Ahhhhhhh! Dr Monkey: Very bad, very bad! Mmm. Aha! Six injections! L.Elephant: How many? Dr.Monkey: One, two, three, four, five, six injections! L.Elephant: No! Goodbye Dr Monkey Dr Monkey: One, two, three, four, five, six injections! Stop Little Elephant! ORT / GETTING UP PAGE 1: Kipper wakes up early. He gets up and brushes his teeth. PAGE 2 /3: Biff and Chip are ready. Kipper isn t ready. He can t find his clothes. PAGE 4 /5: Biff and Chip put on their jackets. Kipper finds his T-shirt. Oh no! (A pile of washing falls over.) PAGE 6 /7: Biff and Chip go outside. Kipper puts on his shoes. The postwoman comes. She s got cards. PAGE 8 : Happy Birthday, Dad! Surprise! They have presents and cards for dad. They sing Happy Birthday

15 ENGLISH BULLETIN POTATO PALS / GOOD FRIENDS Good friends, talk to each other. Good friends, listen to each other Good friends, play together Good friends, lend things Good friends, share things Good friends, help each other Good friends, give presents Good friends, care. Yabancı Dil LITTLE RED RIDING HOOD Once upon a time there was a little girl. Her name was Little Red Riding Hood. Mother: Little Red Riding Hood, put on your jacket, put on your hat. Here you are. Take the cakes for Grandma. Little Red Riding Hood: Ok Mummy. ( Skipping through the wood) Flowers and cakes for Grandma. Flowers and cakes for Grandma. Wolf: (Hiding behind the tree) Grandma likes cakes, eh, and I like Little Red Riding Hood. Yum yum! ( Evil laughter) (Knock on the door) Grandma: Come in. ( Noise of door slamming) Aaagh! ( Door closes, evil laughter) Wolf: Put on Grandma s hat. Put on Grandma s jacket. LRRH: (Knocks the door) Hello? Wolf: Come in dear.. Hello, Little Red Riding Hood. LRRH: Hello, Grandma. Loo! Cakes! Yummy cakes for you! And here are some flowers. Oh Grandma! What big eyes?! Wolf: All the better to see you with. LRRH: What big ears?! Wolf: All better to hear you with. LRRH: And. What big teeth?! Wolf: All the better to eat you with!! ( Eating noise, LRRH screams. She jumps and runs and.-beating noise-) Wolf: Ow! My head! LRRH: I don t like you big,bad wolf! (opens the door) Grandma! Grandma: Phew! Time for a cake! LRRH: Yum, yum! And that was the end of the big bad wolf.

16 ENGLISH BULLETIN SONGS AND CHANTS Yabancı Dil DR. MONKEY S STORY SONG Come in, come in Hello Snail Hello Doctor What s the matter? My tummy, my tummy, my tummy Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Drink, drink, drink and drink. Come in, come in Hello Frog Hello Doctor What s the matter? My leg, my leg, my leg Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Jump, jump, jump and jump. Come in, come in Hello Cat Hello Doctor What s the matter? My back, my back, my back Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Stand up, sit down, Come in, come in Hello Dog Hello Doctor What s the matter? My foot, my foot, my foot Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! Hop, hop, hop and hop. Come in, come in Hello Cow Hello Doctor What s the matter? My head, my head, my head Open your mouth say aaah! Aaahh Very bad! Very bad! Aha! dance, dance, and dance. Come in, come in Hello Little Elaphant Hello Doctor

17 ENGLISH BULLETIN GOOD FRIENDS SONG Good friends, good good good friends (X2) Talk to each other. (X2) Listen to each other(x2) Play together(x2) Lend things(x2) Share things(x2) Help each other(x2) Give presents(x2) Care, care, care, care, care. Good friends, good good good friends. Good, good, good friends, good friends. Yabancı Dil I M A POLICEMAN SONG I m a policeman (X2) Be a policeman Just like me. Look with your eyes (X3) Just like me. Listen with your ears (X3) Just like me. Sniff with your nose (X3) Just like me FACE ACTION SONG Pull your ears. Pull! Pull! (X2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink your eyes. Wink! Wink! (X2) Dooby dooby doo. Pull! Pull! Wink Wink! Stroke your hair. Stroke! Stroke! (X2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink Wink! Stroke! Stroke Wiggle your nose. Wiggle! Wiggle! (X2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink Wink! Stroke! Stroke! Wiggle! Wiggle! Pop your mouth. Pop! Pop! (X2) Dooby dooby doo. Pull Pull! Wink Wink! Stroke! Stroke! Wiggle! Wiggle! Pop! Pop! HEAD AND SHOULDERS SONG Head, shoulders, knees and toes, knees and toes Head, shoulders, knees and toes, knees and toes Eyes and ears and mouth and nose Head, shoulders, knees and toes, knees and toes WHAT S THE WEATHER LIKE SONG What s the weather like (X2) Is it windy? Windy, windy. Is it sunny? Sunny, sunny. Is it cloudy? Cloudy, cloudy. Is it rainy? Rainy, rainy.

18 Yabancı Dil ENGLISH BULLETIN JUMP DOWN TURN ARAOUND SONG We re gonna jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around everybody dance. Jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around, everybody dance We ve got dancing hands, we ve got dancing hands. And dancing feet, oh, we ve got dancing feet. And dancing hips, come on and move those hips. And a dancing head, we ve got a dancing head Jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around, everybody dance We ve got dancing knees, yeah, we ve got dancing knees. And dancing elbows, come on and move those elbows. And dancing shoulders, come on and move those shoulders. Move those legs, yeah, we ve got dancing legs. Jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around, everybody dance We ve got dancing eyes, come on now move those eyes. And a dancing nose, come on and move that nose. And dancing fingers, can you move those fingers. And dancing toes, yeah, come on and move those toes. Jump down, turn around get your body moving. Jump down, turn around, everybody dance I M GOING OUT TO PLAY SONG I m putting on my dress Hip, hip, hip hooray I m putting on my dress And I m going out to play. I m putting on my jumper Hip, hip, hip hooray I m putting on my jumper And I m going out to play. I m putting on my coat Hip, hip, hip hooray I m putting on my coat And I m going out to play. I m putting on my boots Hip, hip, hip hooray I m putting on my boots And I m going out to play. I m putting on my hat Hip, hip, hip hooray I m putting on my hat And I m going out to play.

19 ENGLISH BULLETIN Yabancı Dil I M GOING OUT TO PLAY SONG I m putting on my dress Hip, hip, hip hooray I m putting on my dress And I m going out to play. I m putting on my jumper Hip, hip, hip hooray I m putting on my jumper And I m going out to play. I m putting on my coat Hip, hip, hip hooray I m putting on my coat And I m going out to play. I m putting on my boots Hip, hip, hip hooray I m putting on my boots And I m going out to play. I m putting on my hat Hip, hip, hip hooray I m putting on my hat And I m going out to play. JINGLE BELLS Jingle bells jingle bells jingle all the way, Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh, Hey! Jingle bells jingle bells jingle all the way, Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh, Hey!

20 Bülten BABA VE ÇOCUK Aile sistemi içinde yer alan her birey birbirini etkiler. Böyle olmasına rağmen, söz konusu çocuklar olduğunda daha çok, anne-çocuk arasındaki ilişki ve bu ilişkinin her iki taraf için de ne kadar önemli olduğu vurgulanır. Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Birimi Her çocuk için Baba güvenle eş değerdedir. Özellikle kız çocukları için babaları birer kahramandır. Cinsiyet ayırt etmeksizin her çocuğun üzerinde babanın sosyal, fiziksel ve duygusal etkileri vardır. Sağlıklı bir cinsel kimlik oluşturabilmek, etkili iletişim kurabilmek, kendini doğru ve etkili ifade edebilmek, içgüdülerini kontrol edebilmek ve sosyal adaptasyonda başarıyı yakalayabilmek, kısacası bireyselleşebilmek çocuğun baba ile olan ilişkisiyle doğru orantılıdır. Babaları tarafından sevilen çocuklar, genelde duygusal açıdan daha dengeli, daha az öfkelenen, benlik algıları daha yüksek ve dünyaya pozitif bir bakış açısı geliştiren çocuklardır. Günümüzden yıl öncesine baktığımızda, çocuğun yaşamında babanın fonksiyonunun değişikliğe ne kadar uğradığını fark ediyoruz. Artık, yenilenen baba kavramı, uzak, duygularını göstermeyen, korkulan otorite değil; ev içi sorumlukları paylaşabilen, duygularını gösterebilen, çocuklarıyla ilgilenen, onlara zaman ayıran, ilgi ve şefkat gösteren erkek anlamına geliyor. Zihinsel Gelişime Babanın Etkisi Babasıyla yakın ve nitelikli bir ilişkiye sahip çocukların okul başarısıyla, zihinsel gelişiminin olumlu etkilendiği tespit edilmiştir. İlgisiz ve aşırı kısıtlayıcı baba ise çocuğun zekâsını olumsuz etkilemektedir. Çocuğun zekâ gelişimini oluşturan kalıtımsal özelliklerin önemi yok sayılamaz; fakat çevresel uyarıların etkisi de zekâ gelişimini etkileyen önemli bir faktördür. Baba, çocuğun zihinsel gelişimi için gereken uyaranları sağlayan en önemli bireylerden birisidir. Anne babalar sadece çocuklarıyla kurduğu ilişkiyle değil, aynı zamanda çevreyi düzenlemeleri ile de çocuğun zekâ gelişiminde etkili olurlar. Kişilik Gelişimine Babanın Etkisi Benlik algısı, bebeklik döneminden itibaren gelişmeye başlar. Çocuğun fiziksel, duygusal, sosyal özellikleri, istekleri ve başarıları hakkındaki inançları onun benlik algısını olumlu ya da olumsuz etkiler. Çocukların benlik algısını oluşturan sadece kendi düşünceleri ve deneyimleri değildir, aynı zamanda içinde yaşadığı çevrenin düşünceleri ve en önemlisi anne-babasının görüşleridir.

21 Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Bülteni Bülten Cinsel Rol Gelişimine Babanın Etkisi Baba toplumsal değerler tarafından belirlenmiş erkek ve kadın kavramını aktaran birinci kişidir. Elbette çocuk, cinsiyetini belirleyici bir biyolojik yapıyla dünyaya gelir. Bu cinsel kimlik gelişiminin birinci önemli etkenidir. İkinci önemli etken ise çocuğun büyüdükçe ortaya koyduğu cinsiyetine uygun davranışlara yakınındaki yetişkinlerin verdiği onaylardır.1-3 yaş cinsel kimlik yönelimleri için önemli dönemdir. Kendi cinsinden ebeveynin çocuğun yakınında, çocuğun ihtiyaç duyduğunda ulaşabiliyor olması, çocuğun özdeşim kurmasını kolaylaştırır. Aralarında doğal, samimi ve şefkate dayalı bir iletişim mevcutsa, çocuğun özdeşim modeli olarak kendi cinsinden ebeveyni seçmesini kolaylaşacaktır. Erkek Çocuğun Cinsel Rol Gelişimini Etkileyen Faktörler Babanın oğluyla sıcak ve şefkatli bir ilişki kurması, Babanın çocukla ilgili alınacak kararlara katılması, Aile içinde, babanın dış dünyada olduğu kadar etkin olması ve oğlunu da etkin olması için desteklemesi, Babanın çocuk için model olması Babanın, anne tarafından olumlu algılanması ve yansıtılması Kız çocuğun Cinsel Rol Gelişimini Etkileyen Faktörler Babanın şefkatli, yakın, kabul edici; ama aynı zamanda da yetkin ve kurallı olması, Babanın, kızında sıcak ve şefkatli davranışı ödüllendirmesi, Çocuğun cinsiyetine uygun davranışlar göstermesi, cinsine uygun davranışlarının anne ve baba tarafından onaylanması, Annenin özellikle sıcak davranması, Baba nın Neler Yapması Gerekir? 1. Sağlıklı bir baba-çocuk ilişkisi için baba nın çocuğu saygıyla dinlemesi, anlamaya çalışması ve onunla ilgilenmesi gerekir. 2. Çocuğun ruhsal açıdan büyümesine müsaade etmelidir. İleriki yıllarda problem yaşamamaları için gerektiğinde sorumluluk vermelidir. Bir işin sorumluluğunu aldıklarında da çocuğu takdir etmelidir. 3. Çocuğun sorumluluklarını tek başına üstlenmemeli, anneyle paylaşmalıdır. 4. Korkuya dayalı bir ilişki kurmamalıdır. Aksi takdirde çocuk yalan söyleme davranışına daha çok sığınacaktır. 5. Kurallarından feragat etmemelidir. Özellikle küçük yaş çocuklarının sınırlarını bilmemeleri açısından yönlendirilmeye ve tutarlı kurallara ihtiyaçları vardır. 6. Çocukla nitelikli zaman geçirmelidir. Çocuğunuzla ilişkinizin büyük bir bölümü ortak olarak zevk aldığınız zamanları içeriyorsa, doğru yoldasınız demektir. Bunun için; birlikte maça gitmek, balık tutmak, spor yapmak, sinemaya gitmek vs. 7. Fiziksel ve duygusal şiddetten kaçınmalıdır. (dayak, küfür, hakaret vs.)

22 Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Bülteni Bülten 8. Çocukla arkadaş olmamalıdır. Çocuğa arkadaşça bir tavır sergileyebilir ama çocuk, cinsiyet, yaş ayırt etmeksizin bir babaya ihtiyaç duyar. 9. Çocuklarını kıyaslamamalıdır. Çocuğun gelişimine katkıda bulunmak için, onlardaki farklı yönlerinin farkında olup, geliştirmeleri için destek vermelidir. 10. Çocukla inatlaşmamalıdır. Özellikle 2 yaş döneminde öfke çocukların kontrol edebileceği düzeyde değildir. Daha sonraki yıllarda, inatlaşmalarda çocuk kendini ispat etmek için yanlış davranışlar içerisine girebilir. 11. Babaların, çocuklarını kendi iş yerlerine götürüp bir günlerinin nasıl geçtiğini onlara göstermesi karşılıklı anlayışı geliştirecektir. Babanın kendi iş yerine çocuğunu götürülerek yaşına uygun görevler vermesi, onda güven ve sorumluluk duygusunun gelişmesini destekler. 12. Ebeveynler teke tek, çocukla kaldıklarında üçü bir arada olduklarından daha fazla etkileşime geçmektedirler. Bu nedenle, çocuğunuzla tek başınıza zaman geçirmeye özen gösterilmelidir. Babanın çocukla ilgilenmesi ona baskı kurma anlamını taşımamalıdır. İşten gelip dinlendikten sonra yarım saat olsun onunla konuşması, anlattıklarını dinlemesi, oyun oynaması, çocuk için çok değerlidir. Bir baba, çocuğunu dinlemeli, gerektiğinde ona yardımcı olmalı, yanlışlarını uygun bir dille belirtip doğruyu bulmasını sağlamalıdır. Çocuğu bir şey söylediğinde gerçekten bir işi varsa ya da önemli bir haber izliyorsa ona kızmak yerine biraz beklemesini, dinlediği haber bitince rahatça sohbet edebileceklerini söylemelidir. Bu çocuğa hem güven verir hem de önemsendiği duygusunu yaşatır. Yalnız Anneler Neler Yapabilir? 1. Anneler, babanın yokluğunda babanın neden evde olmadığını net ve çocuğun anlayabileceği bir dille açıklamalıdır. 2. Eğer baba hayatta değilse, çocuğun baba ile ilgili soruları cevapsız bırakılmamalıdır. 3. Eşler boşanmışsa ve yine çocuğun soruları varsa mutlaka cevaplanmalıdır. Baba ile ilgili olumsuz düşünceler çocuklara asla yansıtılmamalı, baba nın olumlu yönleri aktarılmalıdır. 4. Çocuk hiçbir zaman anne-baba arasında aracı olmamalıdır. 5. Evde mutlaka disiplinli bir ortam sağlanmalıdır. 6. Çocuğun cinsiyeti gözetilmeksizin mutlaka evde yaşına uygun sorumluluklar verilmelidir. 7. Babanın yokluğunda, özellikle erkek çocuklarının olumlu yönden özdeşim kurabileceği dayı, amca vs. gibi aile içinden bir büyüğüyle vakit geçirmesi sağlanmalıdır. 8. Çocuk mümkün olduğunca özgüven geliştirici aktivitelere yönlendirilmelidir. Hiç kimse iyi baba olarak doğmaz. Üstelik babada, annedeki prolaktin hormonu gibi destekleyici biyolojik faktörler de yoktur. İyi baba olmak; sevgi, deneyim, sabır ve bilgilenme işidir.

23 Doğum Günü Kutlama DEFNE AKOĞLU ARTUN AYDEMİR CAN EKİN ATLAS AKKOCA NAZ EMEK ECE EROL DEFNE ARICAN ALİ ARAS HACIFAZLIOĞLU ÇAĞAN ATA KOCAPINAR AVİ ALP LEVİ İSMAİL EFE TELATAR

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 4 Yaş Grubu : 5-6 Aralık 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir /

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 4 Yaş Grubu : 5-6 Aralık 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 01 Aralık - 05 Aralık 2014 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI Tema: Hava Durumu (GEMS) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Portfolyo Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 31Kasım- 04 Aralık 2015 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. BABA ve ÇOCUK

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI. BABA ve ÇOCUK k İl u ok l ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI BABA ve ÇOCUK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - OCAK 2013 Tarihsel Süreç İçinde Baba Olma Kavramı Sosyo-ekonomik ve bilimsel gelişmeler, geleneksel aile

Detaylı

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI 28 Kasım -02 Araık 2016 5-6 YAŞ ARALIK EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: HAVA DURUMU (GEMS) Kavramlar Satır - Sütun Önce - Şimdi - Sonra Gece - Gündüz Dün- Bugün Yarın Mevsimler

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman

mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman mum dad grandpa grandma cousin aunt uncle boy girl man woman Stick your family picture in the frame and say This is my mum. This is my dad. This is my.. Bir aile fotoğrafınızı çerçevenin içine yapıştırın

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU NİSAN MAYIS HAZİRAN 2017 Bülteni BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünya genelinde çocukların benzerlikleri ve farklılıkları vardır dan yola çıkarak; Fiziksel özellikler Çocukların farklı

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 1-5 HAZİRAN 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Hazine Sandığı (Gems) Kavramlar Eş anlamlılar Zıt Anlamlılar Sıra Sayılar 1-100 arası ritmik sayma Sağ - Sol Kavramı Yapı materyal Kavramı 1-20

Detaylı

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI 05-09- Ekim 2015 5-6 YAŞ EKİM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Ağaç Evler (GEMS) Özel Gün ve Kutlamalar: Hayvanları Koruma Günü Dünya Çocuk Hakları Günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Detaylı

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ Kasım BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ HAYAT BİLGİSİ: Bu güne kadar Okul Heyecanım teması kapsamında birçok konuyu işledik. Dış görünüşümüz Neler yapabiliyorum Gününü değerlendirme Oyunun kuralları

Detaylı

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5

JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 JUNIOR KINDERGARTEN İSTEK Private Barış Kindergarten Newsletter December 2013 Age 5 The subjects that will be covered in the month of December are as follows: Week 1: Revision: occupations. Places of work:

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 5-9 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 5 Yaş Grubu : 5-6 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz,

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ. Sevgili Velilerimiz, Sevgili Velilerimiz, Bizler çocuklarımızla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Onlara vatan, millet sevgisini birliği, bütünlüğü yaşlarının alabildiği ölçüde aktarmaya

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

DECEMBER 6 YRS

DECEMBER 6 YRS 2016 2017 DECEMBER 6 YRS Vocabulary to practise in DECEMBER! Christmas tree (Yeni yıl ağacı), Santa Claus (noel baba), bell (zil),deer (geyik), sleigh (kızak), banana (muz), apple (elma), orange (portakal),

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz?

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz? Ad : Soyad : S n f : Nu : Okulu :. S T R O U S E R S C S K S I R T Yukar da bir bulmacan n çözümü verilmifltir. Afla daki seçeneklerden bir tanesinden bulmacan n çözümünde bahsedilmemifltir. Buna göre

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 1-10 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Aile kavramının ne olduğunu ifade ettik. Ailemizde kimler olduğunu

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM KASIM 2016 BÜLTENİ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 22.12.2014-26.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU MAVİ YUNUSLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:HATİCE DEVECİ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;05.01.2015-09.01.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI 29-01 MART 2016 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ MART AYI EĞİTİM PROGRAMI Tema: Yumurtalar (Gems) Kavramlar Sorumluluk Eğitimi Eğitim Rutinleri Dil Gelişimi Etkinlikleri Görsel Sanat Teknikleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Ocak-Şubat ayı temamız; Masal Kahramanları ve Taşıtlar TÜRKÇE DİL Sınıfımızda kuklalar ve masal kitaplarının olduğu, bir

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

MART AYI VELİ BÜLTENİ

MART AYI VELİ BÜLTENİ ,2010-2011 MART AYI VELİ BÜLTENİ Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, İlkbaharın ilk ayı heyecanımızı arttırır. Kısaydı Şubat ayı ama bakın bize neler neler yaptırdı. Sayılar Şenliği Sayılar Şenliğimiz

Detaylı

Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim. * Okul arkadaşlarımız ve aile bireylerimizle ilgili iletişim yolları

Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim. * Okul arkadaşlarımız ve aile bireylerimizle ilgili iletişim yolları BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? Duygu ve düşüncelerimi nasıl ifade edeceğim *Duygularımızı fark etme, tanımlama *Bir olay yada durumla ilgili olumlu olumsuz duygularımızı uygun yollarla gösterme * Okul arkadaşlarımız

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER.

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 NİSAN-MAYIS AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Bulunduğumuz Mekan Ve Zaman

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

Okul Öncesi Haftalık Bülteni

Okul Öncesi Haftalık Bülteni Okul Öncesi Haftalık Bülteni (Sarı Ördekler- Kırmızı Karıncalar- Yeşil Kelebekler) Bu Hafta, 15.02.2013 Sayı 18 Türkçe Dil Etkinliklerinde; Yarıyıl tatilinde neler yaptığımızla ile ilgili sohbet ettik.

Detaylı

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI 5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI YAŞAM İÇİN EĞİTİM İSTANBUL UN KURTULUŞUNUN 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN! İstanbul un kurtuluşunun 92. Yıldönümünü okulumuzda düzenlediğimiz törenle kutladık.

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM)

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) A. SUBJECT: FAMILY MEMBERS (A. KONU: AİLE ÜYELERİ) Hedef ve Amaçlar: Aile fertlerini tanıma

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR OKULUM BENİM HAKKIMDA HERŞEY EVİMİZ-AİLEMİZ İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulunu tanıma Okulunun

Detaylı

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ

YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ 2013-2014 HAZİRAN AYI KELEBEK BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ TATİL BABALAR GÜNÜ Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma. Yaz mevsiminde

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye çizgi çalışmaları yaptık. 5 rakamı ile büyük ve küçük I harflerini boyadık ve yazdık. Gece-Gündüz, Sabah-Öğle-Akşam, Dün- Bugün-Yarın,

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN.

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. 2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM-KASIM AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ GRUPLARI YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR:

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Dünyanın hareketleri canlıların yaşamlarını etkiler ana fikrinden yola çıkarak ; Dünyanın hareketleri (gece-gündüz,

Detaylı

DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ)

DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ) DUYU MOTOR DÖNEM(0-2 YAŞ) Bebek doğuştan getirdiği duyusal özellikleriyle kendisini dış dünyada ayırt etme çabasındadır.çevreye duyular arasındaki etkileşim Dönemin özelliğidir. Duyu motor dönem altı aşamaya

Detaylı

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK VE KİTAP ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ NİSAN- 2008 ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara

Detaylı

NELERİ SORGULAYACAĞIZ

NELERİ SORGULAYACAĞIZ TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR: İnsanların bedenlerini keşfetmeleri kendilerini tanımalarına yardımcı olur. NELERİ ÖĞRENECEĞİZ Fiziksel özelliklerimizi fark etmek Kendimizi anlamada duyu organların önemi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI 02-06 Kasım 2015 AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey Yatay Başı

Detaylı

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - ARALIK 2015

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - ARALIK 2015 E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - ARALIK 2015 1A 1B 1C MUTLU YILLAR, SAĞLIKLI GÜNLER DİLEGİYLE.. DERSİN ADI: TÜRKÇE TEMA: OYUN VE SPOR KONU: Ses öğrenme çalışmalarını yaptık Okunanı dinlerken görgü kurallarına uygun

Detaylı

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR 2016 ARALIK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ (10 ARALIK GÜNÜNÜ İÇİNE ALAN HAFTA) YENİ YIL (31 ARALIK 1 OCAK) KAVRAMLAR SİYAH-BEYAZ SAYI (1-10 RAKAMI) 5 YILDIZ-ELİPS SICAK-SOĞUK-ILIK

Detaylı

BU AY NELER ÖĞRENDİK? DÜNYAMIZ-GÖKYÜZÜ VE UZAY

BU AY NELER ÖĞRENDİK? DÜNYAMIZ-GÖKYÜZÜ VE UZAY MUTLU YILLAR BU AY NELER ÖĞRENDİK? DÜNYAMIZ-GÖKYÜZÜ VE UZAY Nerede yaşıyoruz? Türkiye dünyanın neresindedir? Ben hangi şehirde yaşıyorum? Dünyamızın özellikleri nelerdir? Dünya nasıl oluştu? Dünya üzerinde

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM

ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ANASINIFI EYLÜL- EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ OKULUM SINIFIM ÖĞRENDİĞİMİZ KAVRAMLAR *1 sayısını doğru yönde yazabilme *Düzenli-Dağınık *Büyük-Orta-Küçük * Daire şeklini tanıma *İnce-Kalın *Düzenli-Dağınık

Detaylı

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OCAK AYI VELİ BÜLTENİ 5 YAŞ İNCİ TANELERİ SINIFI Sevgili anne ve babalar: Sizlere; sınıfımızda mart ayı sürecinde gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlik

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:27 Sayı:22 18 Mart 2016 DEĞERLİ VELİLERİMİZ, Bu yazımda son iki haftada gerçekleştirdiğimiz iki önemli etkinlikten ve bu

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat-24 Mart 2017 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat-24 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Okulumuzun Okul Öncesi öğrencileri aralık ayında, o aya ait kazanım ve göstergeler doğrultusunda belirlenen konular çerçevesinde öğrencilerimizle bir sohbet ortamı yaratarak fikir alışverişinde

Detaylı

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi

3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi 3-6 Yaş Grubu İngilizce Öğretimi Neden ikinci bir dile ihtiyaç var? Çocuklar küçük yaşta İngilizce öğrenmeli mi veya öğrenebilir mi? Biz Park Anaokulu olarak İngilizce yi nasıl öğretiyoruz? Tema yaklaşımı

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ CANLI-CANSIZ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar Mevsimi Canlıların

Detaylı

SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu org

SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu org 2013-2014 KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ SÜT SAĞLIĞIM VE DUYU ORGANLARIM Duyu organlarını resimlerle gösterme. Duyu organlarının yerlerini gösterme. Duyu organlarının

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMI 31 MART PAZARTESİ 01 NİSAN SALI 02 NİSAN ÇARŞAMBA 03 NİSAN PERŞEMBE 04 NİSAN CUMA CUMARTESİ-PAZAR II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM ARA TATİL II. DÖNEM

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık.

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. ANAOKULU Tohum için güneş, su ve toprak ne kadar önemliyse, çocuk için de eğitim o kadar önemlidir. Çapa Koleji Anaokulu geleceği parlak, ışık saçan çocuklar yetiştirmek için, modern eğitim anlayışı ile

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 8 Yaş Grubu : 5-6 Nisan 2015 İÇİNDEKİLER Anabilim Eğitim Programı KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri Şarkı / Şiir / Tekerleme

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz.

SBS PRACTICE TEST 2. Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 2* 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 2 1. Verilen cümlede boşluğa gelecek sözcüğü seçeneklerden işaretleyiniz. 3. Konuşma balonundaki cümleyi doğru tamamlayan sözcükleri seçiniz I am your true friend Mehmet. A true friend

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM YILI ARALIK AYI KELEBEKLER SINIFI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM YILI ARALIK AYI KELEBEKLER SINIFI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM YILI ARALIK AYI KELEBEKLER SINIFI BÜLTENİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ Türkçe dil etkinliklerinde öğrendiğimiz parmak oyunlarıyla keyifli zaman geçirirken, evden getirdiğimiz hikaye kitaplarını

Detaylı

2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI

2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI MATEMATİK OCAK AYI BÜLTENİ DERSLER TÜRKÇE 2. SINIFLAR OCAK AYI PROGRAM AÇILIMI KONU VE KAVRAMLAR Eş Anlamlı Kelimeler Zıt Anlamlı Kelimeler Eş sesli Kelimeler Özel ve Cins İsimler Noktalama işaretleri

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 27.04.2015-30.04.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

DUYURULAR VE AİLEYE ÖNERİLER

DUYURULAR VE AİLEYE ÖNERİLER Sevgili Velimiz Denizatı Sınıfı olarak Aralık ayında duyu organlarımız, vücut organlarımız ve sevgi konusu üzerine ağırlık verdik. Bu konularla ilgili bol bol çalışmalar yaptık. Sevginin hayatımızda çok

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK

SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK Uzm. Psikolog Nuray ÖZBEN AVŞAR SINAVA HAZIRLANAN BİR ERGENİN ANNE-BABASI OLMAK TEOG sınavının yaklaştığı bu dönemde öğrencilerimiz de velilerimiz de haklı bir kaygı içerisindeler. Sınavlar da başarılı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI

5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI AY GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER 5-6 YAŞ KASIM EĞİTİM PROGRAMI Tema: Parmak İzleri (GEMS) Kavramlar Geometrik Şekil: Oval Sağ Sol, Sağında - Solunda Yaşlı Genç Kirli Temiz Aynı Farklı Benzer Eşit Dikey

Detaylı