TEKİRDAĞ İL ÖZEL İDARESİ 2006 YILI İDARE FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKİRDAĞ İL ÖZEL İDARESİ 2006 YILI İDARE FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 TEKİRDAĞ İL ÖZEL İDARESİ 2006 YILI İDARE FAALİYET RAPORU ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU : Sayın İl Genel Meclisi Üyeleri, Mahalli Hizmet ve Yatırımları üstlenmiş bulunan İl Özel İdareleri, son yıllarda gündeme gelen Mahalli İdareler Reformu ile ön plana çıkmıştır. Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde hazırlanan yeni Kanun tasarıları ile yatırım ve hizmet kapsamı genişletilen İl Özel İdarelerinin mahalli hizmet ve mali güç bakımından yetkileri arttırılmıştır. Bu hususta İlimiz Özel İdaresi de geçmiş yıllardan itibaren gerek yatırım, gerekse hizmet bakımından büyük mesafeler almıştır. İl Özel İdaresinin sağlamış olduğu araç, makine ve ekipmanlar ile çalışma imkanları ve iş gücü arttırılmış, her yıl bütçesinden karşıladığı mali kaynaklardan İlimiz köylerinin yol, içme suyu gibi temel ihtiyaçları halledilmiş ve köylerimizin modern bir görüntüye kavuşturulması için köy alt yapı yatırımlarına hız verilmiştir. Bir çok köyün kanalizasyon ve fosseptik inşaatları bitirilmiş veya bitirilme aşamasına getirilmiş olup, kanalizasyon ve fosseptik inşaatları bitirilen bazı köylerimizde doğal arıtma sistemi tesis edilmeye çalışılmaktadır. İlimiz Özel İdaresinin başarı ile yürüttüğü bu çalışmalarla birlikte İlin Eğitim, Köylere yönelik Hizmetler ile Tarım, Sağlık, Gençlik ve Spor, kültür gibi hizmet alanlarına büyük mali destekler verilmiştir. İlimiz Merkez ve İlçelerindeki mevcut İlköğretim Okulları için ihtiyaç duyulan okul ve ek dersliklerin gerek Devlet-Vatandaş ve gerekse İl Özel İdaresi imkanları ile gerçekleştirilebilmesi amacıyla çalışmalara başlanmış, program uyarınca eğitim yatırımları ve hizmetleri bakımından çok önemli mesafelerin alınmasından dolayı İlimizin İlköğretim alanında ihtiyaç duyduğu derslik açığının kapatılması için başlatılan eğitim seferberliği kapsamında 2006 yılında olduğu gibi 2007 yılında da ek derslik ve İlköğretim Okulu yapımına devam edilmesi planlanmıştır. İlimize, İl Özel İdaresinin maddi imkanları ile kazandırılmış ve kazandırılacak olan yatırımlarda İl Genel Meclisimizin iradesinin olması bizler için gurur kaynağıdır.

2 Aydın Nezih DOĞAN Vali İÇİNDEKİLER 1- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon Tekirdağ İline, İldeki kişi ve kuruluşlara yönelik, başta eğitim, sağlık, tarım, çevre ve bayındırlık alanlarında olmak üzere yasalarla belirlenen tüm kamu hizmetlerini, katılımcılık, etkinlik, saydamlık, hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde yürütmek, ilin kaynaklarının bir plan dahilinde rasyonel biçimde dağıtımını ve kullanımını sağlayarak halkın yaşam kalitesini ve ilin refah düzeyini yükseltmektir. Çağdaş Güvenilir, yerinden yönetim anlayışını yerleştirmiş, kır- kent arasındaki farklılıkları en aza indiren, hizmet sunumunda kaliteyi esas alan; Dinamik, İnsan Odaklı, Bir kuruluş olmaktır. Öngörülü, İhtiyaçlara duyarlı, Bu yolda Tekirdağ İl Özel İdaresi ; Katılımcılık ve aktif hemşehrilik: Karar alma ve uygulamada yurttaş katılımını ön planda tutar ve sorumluluk verir.

3 Saydamlık : Tüm faaliyetlerini süreç ve sonuç aşamalarında kamunun bilgisine sunar. Hesap verebilirlik : Tüm faaliyetlerinin sonuçlarından sorumluluk duyar. Sosyal İçerme : Tüm yurttaşlara, ihtiyaçları doğrultusunda ve kır-kent arasındaki hizmet farklılıklarını azaltan bir anlayışla hizmet sunar. Ulaşılabilirlik : Yurttaşların hizmetlere ulaşabilirliğini etkin olarak sağlar. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar a) "Gençlik ve spor", sağlık, tarım, sanayi ve ticaret; Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyeleri hariç" ilin çevre düzeni planı, bayındırlık ve iskan, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi,kültür, sanat, turizm," sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları; ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde, b) İmar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, acil yardım ve kurtarma, orman köylerinin desteklenmesi, ağaçlandırma, park ve bahçe tesisine ilişkin hizmetleri belediye sınırları dışında,yapmakla görevli ve yetkilidir. Merkezi idare tarafından yürütülen görev ve hizmetlere ait yatırımlardan ilgili bakanlıkça uygun görülenler, il özel idareleri eliyle de gerçekleştirilebilir. Bu yatırımlara ait ödenekler, ilgili kuruluş tarafından o il özel idaresi bütçesine aktarılır. İl özel idaresi bu yatırımların yüzde yirmibeşine kadar olan kısmı için kendi bütçesinden harcama yapabilir. Merkezi idare, ayrıca, desteklemek ve geliştirmek istediği hizmetleri proje bazında gerekli kaynaklarını ilgili il özel idaresine aktarmak suretiyle onlarla işbirliği içinde yürütebilir. Bu kaynak ve ödenekler özel idare bütçesi ile ilişkilendirilmez ve başka amaçla kullanılamaz. İl özel idaresi bütçesinden, emniyet hizmetlerinin gerektirdiği teçhizat alımıyla ilgili harcamalar yapılabilir.

4 İl çevre düzeni planı; valinin koordinasyonunda, büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, diğer illerde il belediyesi ve il özel idaresi ile birlikte yapılır. İl çevre düzeni planı belediye meclisi ile il genel meclisi tarafından onaylanır. Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyelerinde il çevre düzeni planı ilgili Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılır veya yaptırılır ve doğrudan Belediye Meclisi tarafından onaylanır. Hizmetlerin yerine getirilmesinde öncelik sırası, il özel idaresinin mali durumu, hizmetin ivediliği ve verildiği yerin gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak belirlenir. İl özel idaresi hizmetleri, vatandaşlara en yakın yerlerde ve en uygun yöntemlerle sunulur. Hizmet sunumunda özürlü, yaşlı, düşkün ve dar gelirlilerin durumuna uygun yöntemler uygulanır. a) Kanunlarla verilen görev ve hizmetleri yerine getirebilmek için her türlü faaliyette bulunmak, gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri için kanunlarda belirtilen izin ve ruhsatları vermek ve denetlemek. b) Kanunların il özel idaresine verdiği yetki çerçevesinde yönetmelik çıkarmak, emir vermek, yasak koymak ve uygulamak, kanunlarda belirtilen cezaları vermek. c) Hizmetlerin yürütülmesi amacıyla, taşınır ve taşınmaz malları almak, satmak, kiralamak veya kiraya vermek, takas etmek, bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesis etmek. d) Borç almak ve bağış kabul etmek. e) Vergi, resim ve harçlar dışında kalan ve miktarı yirmibeşmilyar Türk Lirasına kadar olan dava konusu uyuşmazlıkların anlaşmayla tasfiyesine karar vermek. f) Özel kanunları gereğince il özel idaresine ait vergi, resim ve harçların tarh, tahakkuk ve tahsilini yapmak. g) Belediye sınırları dışındaki gayri sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ruhsat vermek ve denetlemek. C- İdareye İlişkin Bilgiler 1- Fiziksel yapı 5 adet hizmet binası, arsa vasfında 29 parça m2 büyüklüğünde taşınmaz, 1 adet stabilize ocağı m2 büyüklüğünde, 1 adet vali konağı, 8 adet kaymakam evi, 46 adet lojman, 40 adet dükkan, Ankara da 1 adet daire, 1 adet cami, 1 adet park, 1 adet sivil mimarlık örneği yapılardan ahşap ev, 1 adet otel, Malkara Belediyesi ile hisseli 1 adet kültür merkezi, Tekirdağ da kaba inşaat halinde kültür merkezi ve Çorlu da 1 adet kültür merkezi bulunmaktadır. MERKEZ İLÇE BİNA- LOJMANLARI SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES

5 NO 1 Vali Konağı Peştemalcı Cd. 2 Hizmet Binası Mimar Sinan Cd. 3 Yatırım ve İnş.Md. ve 10 Dairelik 83 Loj Barbaros Yalı Mevkii 4 8 Dairelik Lojman Yavuz Mah.Tintinpınar Cd. 5 Arzum Otel Kumbağ 6 Garnizon Komutanlığı Ertuğrul Mah. 7 Öğretmen evi Eski Tekel Binası Ertuğrul Mh.İskele Cd. 8 Kültür Merkezi yeri (Kaba İnşaat) Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 9 Yurt Binası (SSK.Bağ.Kur, İş Kur) Eskicami Mh.Hastane Bayırı Dairelik Lojman Eskicami Mh.Hastane Bayırı 11 1 Nolu sağlık ocağı Ortacami Mh. 12 Bahçeli Ahşap Ev (Kültür Ertuğrul Mh. Ortaçeşme Merkezi) 13 Arsa (Lojman) 11 Daire 100. Yıl Yavuz Mh.Barbaros Yalı Mev. 14 Arsa (Cami) Yavuz Mh.Barbaros Yalı Mev. 15 Lojman (Maliye Hazinesi) Rehberlik ,19 Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 16 İdare Binası (Maliye Hazinesi) ,67 Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 17 İdare Binası (Maliye Hazinesi) ,48 Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 18 Yemekhane ve Hiz.Binası (Maliye Haz.) MERKEZ Yavuz Mh.Barbaros Yalı Mev. ARSA SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 19 Arsa Gündoğdu Mh.Yahudi Mezarlığı 20 Arsa Gündoğdu Mh.Yahudi Mezarlığı 21 Arsa Hisseli (Su Deposu)Fethi SUVARİ 290/1160Ali PÜPONLAR 291/ Tarla (Eski Barbaros Yolu Askeri Saha) Gündoğdu Mh.Yahudi Mezarlığı Yavuz Mh. Barbaros Yalı Mev. 23 Arsa (Yeşil Alan Su deposu) Devlet Hastanesi Üstü 24 Tarla Milli Eğitime Tahsisli Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 25 Arsa Yavuz Mh.Barbaros Yalı Mev.

6 26 Park Yavuz Mh.Barbaros Yalı Mev. 27 Arsa (Maliye Hazinesi) ,48 Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 28 Arsa (Maliye Hazinesi) Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. 29 Arsa (Kamulaştırma) Hüseyin CANKİ Hürriyet Mh. İst. Yalı Mev. ÇERKEZKÖY BİNA VE LOJMANLAR SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 30 Kaymakam Lojmanı G.M.K.P. Orman Sok. 31 Kagir ev Milli Eğitim Md. Tahsisli İstasyon Mh. İstanyon Cd Meclis Kararı ARSA 32 Arsa İstasyon Mah. Celalbey Sok. ÇORLU BİNA VE LOJMANLAR SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 33 Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri 7 Katlı Kagir Bina Kazimiye Mh. Omurtak Cd. İstn. Kısım 34 Maliye Hazinesi ( Kaymakam Evi) ARSA SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 35 Tarla 30.L.I Hıdırağa Yolu 36 Tarla Hıdırağa Yolu 37 Arsa (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) 30.L.IV Hatip Mah. T.dağ yolu Belediye Kantar Yanı ( tarih ve 110 Sayılı En.kararı) 38 Tarla Çengelli Çiftliği Stabilize Ocağı 39 Arsa (Milli Emlak Genel Md. 30.L.IV ,40 Şeyhsinan tarih ve sayılı

7 yazı ile Güzel San. Lisesi Yapılmak üzere tahsisli 2 yıl) 40 Maliye Hazinesi (Kültür Merkezi ) Reşadiye Mh. Havuzlar Mev. 41 Maliye Hazinesi (İ.Ö.O.Yapılmak üzere 2 yıllığına tahsis ) Ulaş Beldesi Ergene Mev. 42 Maliye Hazinesi (İ.Ö.O.Yapılmak üzere 2 yıllığına tahsis ) 30 NI Nusratiye Kavakçatağı Mev. 43 Maliye Hazinesi (Yurt Binası) 28.Ö.II.III Muhittin Mh.Ereğli Yolu Mev. HAYRABOLU BİNA VE LOJMANLAR SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 44 4 Katlı Hiz.Binası ve Loj., 2 Dükkan ARSA İlyas Mh.Eski Hükümet Cd. SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 45 Arsa (Mezarlık) MALKARA BİNA VE LOJMANLAR SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 46 Hizmet Binası ve Kaymakam Lojmanı 47 Kültür Mrk.(Belediye ile Hisseli) 1/2 48 Kültür Mrk.(Belediye ile Hisseli) 1/ Gazibey ,83 Camiatik Mah. Sığır Yolu ,05 Camiatik Mah. Sığır Yolu ARSA SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES

8 NO 49 Arsa (Endüstri Meslek Okulu Karşısı) Camiatik 50 Arsa (Maliye Hazinesi) Güngörmez Mev. MARMARA EREĞLİSİ BİNA VE LOJMANLAR SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 51 Kaymakam Lojmanı Geren Harmanlar 52 Tarla( Tarihli Meclis Mermer Kuyu kararı ile İlk Yardım Merkezi Olarak hazineye Tahsis Edilmiştir. MURATLI SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 53 Kaymakam ve Özel İd.Müd.Loj Muradiye SARAY SIRA BİNA VE LOJMANLAR CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 54 Kaymakam Lojmanı Saray Merkez 55 Hizmet Binası, 1 Misafirhane, 6 Lojman Saray Merkez 9 Dükkan 56 Hizmet Binası (Sağlık Bakanlığı) Saray Merkez ARSA SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 57 Arsa (Temel Eğitim Alanı) Yeni Mahalle 58 Arsalı Ev Kurtdere Köyü 59 Arsa (İlöğretim Arsası) Milli Eğt.Tahsis Saray Merkez 60 Arsa bağış tarih ve ,88 Yenimahalle mahalle

9 sayılı meclis kararı ile İhsan UZUN kenarı ŞARKÖY BİNA VE LOJMANLAR SIRA CİNSİ CİLT NO SAHİFE M2 ADRES NO 61 Kaymakam Lojmanı Sarcapaşa Cd. ARSA SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 62 Tarla Belediye ve Şahıslardan OA ,36 Cevizlik ANKARA SIRA CİNSİ PAFTA ADA PARSEL M2 ADRES NO 63 Daire Satın Alma (Blok 2 daire 8) Tekirdağlılar Kültür Derneğine Kirada Çankaya Meşrutiyet Mah.

10 Yukarıda mevcut tablolarda da görüldüğü üzere 32 adet bina, 29 adet te arsa bulunmaktadır. 2- Örgüt yapısı İl Özel İdaresi Norm Kadro İlke ve Esaslarına uygun olarak İl Genel Meclisinin tarih ve 111 Sayılı Kararı ile Örgütsel yapıda yeniden teşkilatlanarak 1 Adet Genel Sekreter, 1 adet Genel Sekreter Yardımcısı, 9 adet Müdür, 1 adet Hukuk Müşaviri ve 8 adet İlçe Özel İdare Müdürü bulunmakta ve toplam 20 Yönetici kadrosu ile çalışmalarını yürütmektedir. Bu yönetim kadrolarından Genel Sekreter Valinin teklifi İçişleri Bakanı nın onayı ile diğer kadrolara atamalar ise Kanun ve Yönetmeliklerde belirtilen kriterlere uygun olarak vali tarafından atanır. Çalışan memur personel, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa ve Sosyal Güvenlik olarak 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu na göre, işçi personel ise 1475 ve 4857 Sayılı İş Kanunu na, Sosyal Güvenlik olarak da 506 Sayılı SSK na tabidirler. TEKİRDAĞ İL ÖZEL İDARESİ TEŞKİLAT ŞEMASI İL GENEL MECLİSİ VALİ İL ENCÜMENİ İL GENEL SEKRETERİ HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

11

12

13 GENEL SEKRETER YARDIMCISI I I I I I I I I I İNSAN KAYNAK LARI VE EĞİTİM MÜDÜRL ÜĞÜ MALİ HİZMET LER MÜDÜR LÜĞÜ -Hesap İşleri Birimi -Bütçe Birimi -Gelir Birimi -Ruhsat Ve YAZI İŞLERİ MÜDÜR LÜĞÜ - Encüme n Birimi -Evrak Birimi BİLGİ İŞLEM MÜDÜR LÜĞÜ YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ -Yol ve Ulaşım Hz.Birimi -Mak.İkmal,Bak.ve Onarım Birimi -Su ve Kanal Hiz.Birimi -Etüd Proje Planlama SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜR LÜĞÜ TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ -Bitkisel Hayvansal Üret. ve Hast.ile Müc.Birimi -Çevre İMAR VE KENTSE L İYİLEŞT İRME MÜDÜR LÜĞÜ -Plan ve Proje Birimi KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜR LÜĞÜ -Kültür ve Turizm Bir. -İmar Deneti. m Koruma Hiz.Biri, mi Uygula ma ve -Yapı İşleri

14 Deneti m Birimi -Emlak ve İstimlak Birimi -Satın Alma Birimi Birimi Hiz.Birimi - Ağaçlan.,Er ozyonu Önleme Birimi -Fidanlık Hiz.Birimi Birimi Deneti m Bürosu (KUDE B). Proje Birimi -Sosyal Hiz.Biri mi - Gençlik ve Spor Bir. İHDAS OLUNAN MEMUR KADROLARINI GÖSTERİR CETVEL Sıra Sınıfı Görev Ünvanı Derece Adet Kadrolarla ilgili İl Genel Meclisi Kararının No Tarih Sayısı 1 GİH Genel Sekreter GİH Genel Sekreter Yardımcısı GİH İnsan Kaynakları ve Eğit. Md GİH Mali Hizmetler Md GİH Yazı İşleri Md GİH Yatırım İnşaat Md GİH Sağlık İşleri Md GİH Tarımsal Hizmetler Md GİH İmar ve Kentsel İyileştir. Md GİH Kültür ve Sosyal İşler Md GİH Bilgi İşlem Müdürü GİH İlçe Özel İd. Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md

15 19 GİH Kontrol Memuru GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Memur GİH Memur GİH Memur GİH Memur GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Bilgisayar İşletmeni GİH Muhasebeci GİH Programcı GİH Eğitmen GİH Hukuk Müşaviri AH Avukat SH Tabip SH Hemşire SH Veteriner Hekim TH. Mühendis TH Mühendis TH Mühendis TH Mühendis TH Tekniker Sıra Sınıfı Görev Ünvanı Derece Adet Kadrolarla ilgili İl Genel Meclisi Kararının No Tarih Sayısı 44 TH Mühendis SH Sağlık Teknisyeni TH Mimar TH. Arkeolog TH Şehir Plancısı TH Restoratör TH Jeolog TH Jeofizikçi YH Hizmetli YH Hizmetli YH Hizmetli YH Hizmetli

16 56 YH Hizmetli YH Kaloriferci Gİ İl Özel İdare Md. Yrd Gİ Muhasebe Md Gİ Bütçe Md Gİ Personel Md Gİ Şef Gİ Şef TOPLAM 109 EK 3: İNSAN KAYNAKLARI LİSTESİ Sıra Sınıfı Görev Ünvanı Derece Adet Dolu Boş No 1 GİH Genel Sekreter GİH Genel Sekreter Yardımcısı GİH İnsan Kaynakları ve Eğit. Md GİH Mali Hizmetler Md GİH Yazı İşleri Md GİH Yatırım İnşaat Md GİH Sağlık İşleri Md GİH Tarımsal Hizmetler Md GİH İmar ve Kentsel İyileştir. Md GİH Kültür ve Sosyal İşler Md GİH Bilgi İşlem Müdürü GİH İlçe Özel İd. Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md Sıra Sınıfı Görev Ünvanı Derece Adet Dolu Boş No 16 GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH İlçe Özel İd.Md GİH Kontrol Memuru GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl

17 23 GİH Memur GİH Memur GİH Memur GİH Memur GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Veri Haz. Kont. İşl GİH Bilgisayar İşletmeni GİH Muhasebeci GİH Programcı GİH Eğitmen GİH Hukuk Müşaviri AH Avukat SH Tabip SH Hemşire SH Veteriner Hekim TH. Mühendis TH Mühendis TH Mühendis TH Mühendis TH Tekniker Bilgi ve teknolojik kaynaklar İl Özel İdaresine ait 14 adet Binek Tipi Otomobil, 4 adet STW tipi otomobil, 6 adet Çift Şoför Mah.Pıck-Up, 3 adet Minibüs, 27 adet Tek şoför Mah.Damperli Kamyon, 5 adet Damtrak Takılı Kamyon, 4 adet Yamada Kullanılan Kamyon, 2 adet Kaynak Tamir Aracı, 1 adet Yağlama Aracı, 1 adet Pompa Tamir Aracı, 5 adet Şantiye Hafriyat Aracı, 1 adet Sabit Kasalı Kamyon, 1 adet Lastik Tekerlekli Traktör, 5 adet Dozer, 1 adet Yapım Greyderi, 9 adet Bakım Greyderi, 5 adet Lastik tekerlekli Yükleyici, 4 adet Paletli Yükleyici, 1 adet Lastik Tekerlekli Ekskavatör, 1 adet Paletli Ekskavatör, 3 adet Kanal Kazıcı ve Yükleyici, 2 adet Treyler Çekici, 2 adet Seyyar Komprasör, 1 adet Vagondrill, 6 adet vibrasyonlu Silindir, 2 adet Primer-Sekonder Konkasör, 1 adet Çek.Tip.Bakım Distribütörü, 4 adet Yapım Distribütörü, 1 adet Kamyon Mont.Roley Tankeri,1 adet Akaryakıt Tankeri, 1 adet Asafalt Serici (Finiser), 1 adet Asfalt Plenti, 1 adet Asfalt Isıtma Bürülörü, 2 adet Su Tankeri, 3 adet Seyyar Kaynak makinesi, 3 adet Dorse (semi treyler), 4 adet Jeneratör, 1 adet Vidanjör, 1 adet Seyyar Yağlama Makinesi toplam 140 adet araç ve makine mevcut olup Binek Tipi Otomobillerin 1 adedi Valilik Makamı, 1 adedi Vali Konağı, 1 adedi İl Genel Meclis Başkanı, 1 adedi Genel Sekreteri, 1 adedi İl Özel İdaresi, 1 Adedi Şarköy Kaymakamlığı, 1 adedi Muratlı Kaymakamlığı, 1 adedi Marmara Ereğlisi Kaymakamlığında toplam 8 adet araç kullanılmakta olup, geriye kalan toplam 132 adet araç ve makine Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bünyesinde kullanılmaktadır.

18 İl Özel İdaresine ait Merkezde 24 İlçelerde 21 adet Bilgisayar, Merkezde 11 İlçelerde 12 adet yazıcı, Merkezde 1 ader faks, 1 adet Fotokopi Makinesi, 1 adet telefon santrali bulunmaktadır. 4- İnsan kaynakları İdaremiz personelini ilgilendiren kadro atama, terfi, disiplin,sicil,izin gibi konularda hizmet verilmekte, İdarenin personel rejimi ve politikası yeniden gözden geçirilerek 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu nun verdiği yetki ile ihtiyaç duyulan ve anılan kanunda unvanları belirtilen kadrolara personel alımı planlaması yapılarak 2007 yılında imkanlar dahilinde uygulamaya konulacaktır. İdaremizde 54 Memur, 289 Daimi İşçi, 34 geçici işçi çalışmaktadır. 5- Sunulan hizmetler Gençlik ve Spor, Sağlık,tarım,sanayi ve ticaret, İlin çevre düzeni Planı, bayındırlık ve iskan, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, kültür, sanat. turizm, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları, ilk ve orta öğrenim kurumlarının arsa temini, binaların yapım bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin hizmetleri İl sınırı içinde, İmar, yol, su, kanalizasyon, katı atık,çevre, acil yardım ve kurtarma, orman köylerinin desteklenmesi, ağaçlandırma, park ve bahçe tesisine ilişkin hizmetleri belediye sınırları dışında yapmakla görevli ve yetkilidir. 6- Yönetim ve İç kontrol sistemi Vali, İl Özel İdaresinin başı ve tüzel kişiliğin temsilcisidir. Vali, İl Özel İdaresinin en üst amiri olarak İl Özel İdaresi teşkilatını sevk ve idare etmek, İl Özel İdaresinin hak ve menfaatlerini korumak, İl Özel İdaresinin stratejik plana uygun olarak yönetmek, İl Özel İdaresinin stratejilerini hazırlamak ve uygulamak, bu stratejilere uygun olarak bütçeyi, İl Özel İdaresi faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini hazırlamak ve uygulamak ve uygulatmak, izlemek ve değerlendirmek, bunlarla ilgili raporları meclise sunmak, İl Özel İdaresini Devlet dairelerinde ve törenlerde, davacı veya davalı olarak da yargı yerlerinde temsil etmek veya vekil tayin etmek, İl Encümenine başkanlık etmek, İl Özel İdaresinin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etmek, İl Özel İdaresinin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek, yetkili organların kararını almak şartıyla sözleşme yapmak, il genel meclisi ve encümen kararlarını uygulamak, Bütçeyi uygulamak,, bütçede meclis ve encümenin yetkisi dışında kalan aktarmaları yapmak, İl Özel İdaresi personelini atamak, İl Özel İdaresi, bağlı kuruluşlarını ve işletmelerini denetlemek, şartsız bağışları kabul etmek, İl halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak, bütçeye yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği kullanmak, Kanunlarla İl Özel İdaresine verilen ve il genel meclisi veya il encümeni kararını gerektirmeyen görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak Genel Sekreter İl Özel İdaresi hizmetlerini vali adına ve onun emirleri yönünde, mevzuat hükümlerine, il genel meclisi ve il encümeni kararlarına, il özel idaresinin amaç ve politikalarına, stratejik plan ve yıllık çalışma programına göre düzenler ve

19 yürütür. Bu amaçla il özel idaresi kuruluşlarına gereken emirleri verir ve bunların uygulanmasını gözetir ve sağlar. İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresinin karar organıdır ve ilgili kanunlarda gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından seçilmiş üyelerden oluşur.il Genel Meclisi seçim sonuçlarının ilanını izleyen beşinci gün kendiliğinden toplanır. Bu toplantıda meclise en yaşlı üye başkanlık eder. Meclis bu toplantıda, üyeleri arasından ve gizli oyla meclis başkanını seçer. İl genel meclisinin çalışmalarına ilişkin esas ve usuller İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Yönetmelikle düzenlenmektedir. İl Genel Meclisi, il genel meclisince belirlenecek bir aylık tatil hariç her ayın ilk haftası meclis tarafından önceden belirlenen günde mutat toplantı yerinde toplanır.kasım ayı toplantısı dönem başı toplantısıdır. Bütçe görüşmesine rastlayan toplantı süresi en çok yirmi gün, diğer toplantıların süresi en çok beş gündür. Mutat toplantı yeri dışında toplanılmasının zorunlu olduğu durumda üyelere ve valiye önceden bilgi vermek kaydıyla meclis başkanının belirlediği yerde toplantı yapılır. Ayrıca, toplantının yeri ve zamanı mutat usullerle halkına duyurulur. İl Encümeni, valinin başkanlığında il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği beş üye ile biri mali hizmetler birim amiri olmak üzere valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği beş üyeden oluşur. Valinin katılamadığı encümen toplantısına genel sekreter başkanlık eder. İl Özel İdaresinin iç ve dış denetim yapılır. Denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, mali ve performans denetimini kapsar. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılır. Ayrıca il özel idaresinin mali işlemler dışında kalan diğer idari işlemleri, idarenin bütünlüğüne ve kalkınma planlı ve stratejilerine uygunluğu açısından İçişleri Bakanlığı, vali veya görevlendireceği elemanlar tarafından da denetlenir. İl Özel İdaresine bağlı kuruluş ve işletmeleri yukarıdaki esaslara göre denetlenir. D- Diğer hususlar II- AMAÇ VE HEDEFLER A- İdarenin Amaç ve Hedefleri STRATEJİK AMAÇ 1: Ulusal tarım politikaları doğrultusunda insan sağlığını ön planda tutan, dengeli, çevreyle uyumlu, sürdürülebilir ve rekabet gücü olan ve ihracatı ön planda tutan bir tarımsal kalkınma gerçekleştirilmesi amacıyla kırsal alt yapıyı katılımcı bir yaklaşımla geliştirmektir. HEDEF 1.1: Çiftçilerin mahallinde bilinçlendirilmesi sağlanarak, kırsal alanda yeni ileri tarım teknik ve teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırıcı tedbirleri alarak, kırsal kesimin gelir seviyesi artırılacaktır.

20 Faaliyet 1.1.1: İlgili kurum ve kuruluşların yanı sıra, temelde çiftçilerin mahallinde bilinçlendirilmesi amacını taşıyan ve 2004 yılında başlatılan Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesinin kapsam ve içeriğinin genişletilerek, daha geniş bir kitleye hitap etmesi sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.2: Yayım Hizmetlerini Geliştirmek amacıyla ihtiyaç duyulan yayım araç ve gereçleri temin edilerek görsel niteliğe ağırlık verilen bir yayım programı ile daha etkin çiftçi eğitimi yapılması planlanmaktadır. HEDEF 1.2:Tarımsal verimliliği ve ürün çeşitliliğini artırabilmek için,, sulama suyu bulunan bölgelerde sulanabilir arazilerin sulamaya açılması sağlanacaktır. Faaliyet 1.2.1:İlimizde bulunan su kaynaklarından, sulama potansiyeli yüksek ancak bakımsızlık ve küçük onarım ihtiyacı nedeniyle verimsiz kullanılanların tespit edilerek, bakım ve onarım çalışması ile etkin bir yayım faaliyeti bütünleştirilmek suretiyle, sulanabilir alanların ve ürün çeşitliliğinin, verim ve birim alandan elde edilen net getirinin artırılması yönünde genişletilmesi sağlanacaktır. STRATEJİK AMAÇ 2: Bitkisel üretimi, insan ve çevre sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek biçimde verim ve kalite artışını sağlayıcı tedbirler alarak yaygınlaştırmak ve çeşitlendirmektir. HEDEF 2.1: Bitkisel üretimde birim alana verimi daha yüksek ve kaliteli ürün elde edilebilmesi amacıyla birim alandan net getirisi yüksek çeşitlere ve sertifikalı üretim materyali kullanımına yönelinmesi ve bu konuda üreticinin alışkanlık kazanması sağlanacaktır. Faaliyet 2.1.1: Kiraz üretimini geliştirme projesi ile ilimizin simge ürünlerinden olan kirazın pazarlama özellikleri yüksek çeşidi olan Ziraat 0900 fidanlarının temini ve ilimizde kiraz havzaları oluşturacak şekilde yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edilecek olup,2002 yılından bu güne toplam 1615 da kapama kiraz bahçesi tesisi edilmiş olup 2006 yılında 430 da bahçe kurularak da a çıkarılması hedeflenmektedir. Faaliyet 2.1.2:Şarköy Bağcılığını geliştirme projesi ile bölgeye uygun ve pazar değeri yüksek,kaliteli şaraplık çeşitlerin yaygınlaştırılması amacıyla,yüksek terbiye sistemi ile tesis edilecek bağlar için sertifikalı materyal temin edilerek çiftçiye dağıtılacaktır. Bu kapsamda yılından itibaren 911 da alanda bağ tesis edilmiş olup 2006 yılında 800 da bağ tesis edilecektir. Faaliyet 2.1.3:Ceviz üretimini geliştirme projesi ile arazi sınıflandırmasında nisbeten daha verimsiz alanların değerlendirilmesine uygun ve net getirisi yüksek bir ürün olan cevizin üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla, pazara ve yöre ekolojisine uygun çeşit fidanları temin edilerek çiftçilere ulaştırılması sağlanacaktır.2003 yılından bu güne kadar toplam da alanda kapama ceviz bahçesi kurulmuştur.planlama

21 döneminde kaynak aktarımı gerçekleşmesi durumunda her yıl da alanda bahçe tesis edilecektir. Faaliyet 2.1.4: Bölgede seracılığın geliştirilmesi amacıyla bu proje sayesinde sera sayısı artırılarak birim alandan net gelir artırılacak,seraların finansmanı idarece karşılanacak,damla sulama sistemi ise çiftçilerce tesis edilecektir.2005 yılında 24 adet sera kurulmuş(7.296 m2) sera tesis edilmiş olup, 2006 yılında 22 adetx310 m2 (6.820 m2)yeni sera tesis edilecektir. Faaliyet 2.1.5:Zambak soğanı (Lilium candium) üretimini geliştirme projesi ile pazar sorunu olmayan,birim alandan yüksek getiri sağlayan ancak ilimizde sadece çok küçük bahçecikler halinde yetiştirilen ürünün yaygınlaştırılması amacıyla tohumluk temin edilerek çiftçiye ulaştırılacak ve sulanabilen küçük parseller pazar için üretim yapar hale getirilecektir. HEDEF 2.2: Bitkisel üretimde bitki sağlığının korunması. Faaliyet 2.2.1: İlimizde etkili zararlılardan olan süne zararlısı için her yıl da alanda yapılacak sürvey ve mücadele çalışmalarının verimli yürütülebilmesi için yeterli sayıda araç kiralanacaktır. Faaliyet 2.2.2:Çevre duyarlılığı ve bitki sağlığı geliştirme projesi ile çiftçilerimizin kullandığı zirai mücadele ilaçlarının artıklarının su kaynakları ve diğer doğal ortamlara atmalarının önlemek için bu atıkların toplanmasını teşvik edici nitelikte mücadele çalışması yapılacaktır. Faaliyet 2.2.3:Yönetimli çiftçi mücadelesi uygulamalarında her yıl ağaçta elma iç kurdu, ağaçta zeytin hastalık ve zararlıları, ağaçta kara leke;bağlarda da alanda salkım güvesi ve da alanda mildiyö ; tarla bitkileri alanında ise da alanda ayçiçeği hastalık ve zararlılara karşı periyodik olarak ilaçlamanın yapılması sağlanacaktır. Muhtelif birim ve miktarda;ağaç, tarla bitkileri,ambar ürünü ve tohumluk ilaçlaması,ambar ve fabrika ilaçlaması ile fidelik ilaçlamaları yapılacaktır. HEDEF 2.3: Ekolojik şartları uygun olan bölgelerde başlatılan organik tarım üretimi yaygınlaştırılacaktır. Faaliyet 2.3.1: İlimizde yalnız 1 çiftçi tarafından yapılan Organik tarım üretimi faaliyetinin (150 da bağ) yaygınlaştırılmasına ilişkin yayım faaliyetleri sürecektir.

22 HEDEF 2.4: Halkın tüketimine yönelik olarak faaliyette bulunan gıda üretim ve tüketim yerlerinde gıda güvenliği ve güvenirliliğinin temini için gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Faaliyet 2.4.1:Gıdaların üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim yerlerinde gerekli olan denetim hizmetlerine ağırlık verilecektir. STRATEJİK AMAÇ 3: Hayvancılığı ve hayvansal ürün üretimi geliştirilerek, yetiştiricinin gelir seviyesini yükseltmek ve hayvan hastalık ve zararlılarının maksimum kontrolünü sağlamak. HEDEF 3.1: Hayvancılığın geliştirilmesi için, mevcut hayvan varlığının genetik yönden üstün verimli hayvanların spermleri ile tohumlanması çalışmaları sonucunda toplam hayvan varlığının %99 unu oluşturan kültür melezi sığır sayısının % 100 e çıkartılması. Faaliyet 3.1.1: Hayvancılığın geliştirilmesi projesi kapsamında, hayvan varlığının genetik yönden üstün ve verimli hayvanların spermleri ile tohumlanarak, suni tohumlama uygulaması artırılacak, embriyo transferi yönünde çalışmalar yapılacak ve soy kütüğü ve ön soy kütüğü kayıtlarının tutulması çalışmalarına devam edilecektir.2005 yılı adet olan 1. tohumlama sayısının 2006 yılında e çıkarılması hedeflenmektedir. HEDEF 3.2: Hayvansal üretimde gerekli olan tüm hijyenik tedbirler alınarak hastalık ve zararlılarıyla mücadele edilerek, sağlıklı üretimin artması gerçekleştirilecektir. Faaliyet 3.2.1: Hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele kapsamında her yıl toplam büyükbaş, küçükbaş, kanatlı, kedi-köpek vb hayvanda tespit,tarama ve aşılama çalışmaları yapılacaktır.( büyükbaş hayvanlarda şap, brucella, antrax, kuduz, küçükbaş hayvanlarda; şap, brucella, antrax,koyun keçi vebası (ppr), kuduz, tek tırnaklılarda; ruam kedi, köpekler gibi evcil hayvanlarda;kuduz, vb. aşıların yapılması ile kanatlılarda yapılmış olan tespit çalışmasına devam edilecek, hastalık taraması her yıl yapılacaktır. Avian influenza (Kuş Gribi) konusunda afiş,broşür ve birebir eğitim çalışmaları ile halk bilinçlendirilecek,tespit edilen vakaların bulunduğu bölgede gerekli karantina ve itlaf çalışmaları yürütülecektir. HEDEF 3.3: Kaliteli kaba yem açığının giderilebilmesi için, yem bitkileri ekim alanları 2006 yılından itibaren 5 yıllık dönemde artırılarak, yem bitkileri üretiminin artırılması ile kaba yem açığının kapatılması ve mera ıslah çalışmalarının hızlandırılması yılı itibariyle ha civarında olan yem bitkisi üretimimizin planlama döneminde ha lara çıkarılması önemli bir hedeftir. Faaliyet 3.3.1:Yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında çiftçimize kaliteli sertifikalı tohum temin edilerek dağıtılacaktır.bu projede gerekli materyal İdare

23 bütçesinden finanse edilecektir.2006 yılı için ayrılan rakam YTL olup bu ödenekle da yoncalık tesis ettirilecektir. Faaliyet 3.3.2: Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi kapsamında mera, yaylak, kışlak ve otlak alanlarından azami istifadenin sağlanması için kültürel tedbirlerin yanı sıra gübreleme yapılarak verim artışı sağlanacaktır. HEDEF 3.4: Tarım işletmelerinde optimum büyüklükte işletmeler oluşturulması teşvik edilecek ve ürün maliyeti düşürülerek verim ve kalite ile birlikte birim alandan elde edilen net getirinin artması sağlanacaktır. Faaliyet 3.4.1: Ahır toplulaştırma projesi ile küçük yerleşim birimleri içinde ki işletmelerin birleştirilerek verimlilik esasına uygun yapıya kavuşturulması sağlanacaktır. Faaliyet 3.4.2:Koyunculuk projesi ile bu alanda faaliyet gösteren ancak hayvan sayısı olarak kapasitenin altında çalışan işletmelere koyun temin edilerek işletmenin optimum kapasiteye ulaştırılması planlanmaktadır. Faaliyet 3.4.3: İl genelinde dağıtılan 53 adet yem kırma ve karıştırma makine sayısının 2006 yılında 61 e çıkarılması planlanmıştır. HEDEF 3.5: İl genelinde küçük kapasiteli işletmeler bazında yapılan kültür hayvancılığı alanında uygun teknikle çalışan, kontrollü üretim yapan, hastalıktan ari ve optimum büyüklükte hayvancılık işletmeleri oluşturulması teşvik edilecektir. Faaliyet 3.5.1: Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında hedefe ilişkin yoğun çalışmalara devam edilecektir.2006 yılında 3 proje programa alınmıştır. Faaliyet 3.5.2: Üretilen sütlerde PH değerinin ve bakteri sayısının kontrol altına alınması için, tesis edilmiş olan süt toplama ve soğutma tesis kapasitesi her yıl yüksek oranlarda artırılabilmesi için yayım faaliyetleri sürdürülecektir. HEDEF 3.6: Sürdürülebilir kullanım ilkesi çerçevesinde su kaynaklarının korunması sağlanacaktır. Faaliyet 3.6.1: Doğal ortamın korunmasını sağlayıcı tedbirleri alarak denetim faaliyetleri sürdürülecektir. HEDEF 3.7: Sağlıklı arı ve arı ürünleri üretilmesi için arıcılık yapan üreticilerin üretimle ilgili faaliyetleri desteklenerek arıcılığın geliştirilmesi sağlanacaktır. Faaliyet 3.7.1: Mevcut arı kolonisinin ihtiyacı olan ana arı temini için proje hazırlanarak Ana Arı Dağıtım Projesi adı altında ana arı dağıtımı yapılacaktır.2005 Genel bütçe desteklemeleri ile 1051 adet ana arıya destekleme ödenmiş olup bu desteklemelere devam edilecektir. Faaliyet 3.7.2: Arıcılığı geliştirme projesi ile küçük aile işletmelerini pazar için üretim yapacak büyüklüğe ulaştırmak amacı ile 2005 yılında langstroth tipi 1620 adet

24 boş fenni kovan desteklemesi yapılmış olup 2006 yılında ayrılan YTL ödenek ile 1250 adet boş arı kovanı dağıtımı planlanmaktadır. HEDEF 3.8: Nesli tükenmekte olan ve ırk özellikleri bakımından deformasyon tehlikesi ile karşı karşıya kalan hayvan ırklarının özellikle yöreye adapte olmuş Kıvırcık ırkının saf gen kaynağı olarak korunması, üretilmesi, yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Faaliyet : Kıvırcık koyununun saf gen kaynağı olarak korunabilmesi için saf sürülerin tespit çalışması sürdürülecek ve ilgililere konuya ilişkin eğitim-yayım faaliyetleri yoğunlaştırılarak devam edilecektir. Strateji: Yetiştiricilere konuyla ilgili yapılmakta olan desteklemeler duyurulacaktır. HEDEF 3.9 :İl genelinde bulunan sulama göletlerinin su ürünleri üretimi ile ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi. Faaliyet : İlimizde bulunan 37 adet sulama göletinden teknik olarak uygun görülenlerin projelendirilerek müteşebbislere kiralanması yapılacaktır.2005 yılında ön izin alınan 1 adet göletin projesi hazırlanacaktır. Faaliyet : 2005 yılı içinde programa alınan 23 gölet için adet aynalı sazan yavrusu atılmıştır.2006 yılı programı için tahmini rakam adettir. STRATEJİK AMAÇ 4: Kırsal kesimin ekonomik yönden güçlendirilmesi için tarımsal amaçlı kooperatifler ve şirketler, üretici birlikleri ve kooperatif üst birlikleri kurulmasını özendirmek ve kooperatifleri teknik ve mali yönden desteklemektir. HEDEF 4.1: Kooperatiflere mali destek sağlayarak ve bitkisel ve hayvansal üretime ve pazarlamaya yönelik makro ve mikro ölçekli projeler uygulayarak ortaklarının gelir seviyelerini artırıcı destek sağlanacaktır. Faaliyet 4.1.1: 2006 Yılında Ortaklar mülkiyetinde her yıl 2 ilçede toplam 324 başlık (54*2) Süt Sığır Yetiştiriciliği Projesi uygulamaya konacaktır. HEDEF 4.2: Tarımsal Teşkilatlanma kapsamında faaliyette bulunan çiftçi organizasyonlarının sayısı (tarımsal amaçlı kooperatifler, tarımsal amaçlı şirketler, üretici birlikleri ve kooperatif üst birlikleri) her yıl muhtelif oranda artırılarak üretici ve yetiştiricilerin yatay ve dikey teşkilatlanması güçlendirilecektir. Faaliyet 4.2.1: Tarımsal teşkilatlanmanın güçlendirilmesi amacıyla eğitim çalışmalarında bulunularak,teşkilatlanmaların oluşmasını sağlayıcı ve özendirici, ortakların katılımını ön planda tutan projeler geliştirilecektir. Strateji: Yatırım programlarının hazırlanmasında kooperatifleşmeyi tamamlayan köyler programa öncelikli olarak alınacak, sulama tesisi bulunan ve işletmeciliği muhtarlık ve belediyelerce yapılan köylerde sulama kooperatiflerinin kurulması teşvik edilecektir.

25 STRATEJİK AMAÇ 5 : Ülke ve uluslararası tarım politikaları göz önünde bulundurularak, ülke ekonomisinin zenginleştirilmesi ve insanlık hizmetine büyük katkı sağlayacak çevresel, teknolojik, sağlıklı ve dengeli bir kalkınma gerçekleştirilmesi amacıyla, her türlü tarımsal alt yapı tesislerini beklentilere uygun, kaliteli bir biçimde üstün fiziki ortam ve donanım ile gerçekleştirmektir. HEDEF 5.1. : Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımlarına izin verilmeyerek, sulu tarıma geçilmesi ve ürün çeşitliliğini geliştirerek birim alandan daha fazla verim alınabilmesi amacıyla sulama suyu bulunan bölgelerde sulanabilir arazilerin sulamaya açılması sağlanacaktır. Faaliyet : Stratejik planlama dönemi süresince yeni yapılacak olan 1 adet sulama göleti (Merkez-Kazandere) ile 70,5 ha., 1 adet yer altı suyundan sulama tesisiyle (Muratlı-Arzulu) 112,6 ha. ve 1 adet göletten sulama tesisinin (Hayrabolu- Karayahşi) tamamlanmasıyla 109,3 ha. olmak üzere toplam 292,4 ha. lık bir alan sulama suyuna kavuşturulacaktır. Ayrıca hayvancılığımızın gelişimine katkıda bulunmak için her yıl 2 adet hayvan içme suyu göleti yapılacaktır. Faaliyet : Önceki yıllarda inşa edilen ve genellikle eski zamandaki sulama yöntemleri kullanılarak yapılan sulamalar sonucunda ortaya çıkan erozyon, drenaj, tuzluluk ve asitlilik gibi olumsuz etkenleri ortadan kaldırarak en aza indirebilmek ve daha az sulama suyu ile birim alandan daha fazla verim alınabilmesi amacıyla, günümüz teknolojisine uygun basınçlı sulama sistemlerinin (yağmurlama, damla, sızdırma sulama yöntemleri) yeraltı ve yer üstü su kaynakları kullanılarak, imkânı bulunan sulama sahalarında tesis edilmesine yönelik yatırımlara öncelik verilecektir. STRATEJİK AMAÇ 6: Yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının kıt olması nedeniyle, kullanılan içme suyunu yetersiz duruma düşürmeden gereken mali desteğin arttırılarak, köylere sağlıklı ve kaliteli içme suyu temin edilmesi ve su kaynaklarında tasarrufa yönelik bilinçli bir su tüketimine önem verilmesi sağlanacaktır. HEDEF 6.1. :Sağlıklı, kaliteli ve yeterli içme ve kullanma suyu olan tüm köylerimizin, ileride susuz kalmaması veya yetersiz duruma düşmemesi için yeni su kaynaklarının temin edilmesi, mevcut su kaynaklarının yenilenmesi, korunması, geliştirilmesi ve bakıma ihtiyacı olan şebekelerin onarımlarının yapılması sağlanacaktır. Faaliyet : Yer altı su seviyelerinin düşmesi ve kuyuların ekonomik ömrünü doldurmasıyla birlikte, içme ve kullanma suyunu sondajdan temin eden ve yetersiz sulu duruma düşebilecek köyler için yılları arasında 54 adet sondaj kuyusu açılacaktır. Faaliyet : Daha önceki yıllarda inşa edilen içme suyu tesislerinden, her yıl en az 4 adedi bakım onarım çalışmaları ile yenilenecektir. Bu çalışmalar arasında; ekonomik ömrünü dolduran AÇB boruların PVC-PE borularla değiştirilmesi, depo ve şebeke onarımı gibi işler yapılacaktır.

26 STRATEJİK AMAÇ 7: Halk katkılı ve yerel yönetimlerin sağlayacağı ekonomik destek ile başta çevre sağlığı olmak üzere; kanalizasyon ve atık suların kontrol altına alınması sağlanacak, böylece yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının kirlenmesinin de önüne geçilecektir. HEDEF 7.1. : Kırsal kanalizasyon şebekeleri ile atık su ve doğal arıtma tesislerinin yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edilecektir. Faaliyet : 2006 yılından başlayarak 5 yıllık dönem içinde kanalizasyon şebekesi, fosseptik ve doğal arıtma tesislerinin 44 köyümüzde uygulanabilecek şekilde, projelerinin hazırlık çalışmaları yapılacaktır. STRATEJİK AMAÇ 8: Kırsal ve kentsel yörelerde yaşayan toplulukların sosyoekonomik ve kültürel düzeylerindeki farklılıkların imkanlar ölçüsünde giderilmesi amacıyla, kırsal alanların ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini sağlayacak fiziki ve sosyal alt yapı tesislerine önem verilerek, halkın ihtiyaç ve beklentilerine uygun, ileri yaklaşım ve yöntemler kullanılmak suretiyle eşit ve kaliteli bir yol ağı hizmeti sunmaktır. HEDEF 8.1. :Köy ve bağlılarının birbirleri ile olan ulaşımını sağlayan tüm köy yolları, her mevsim emniyetli bir şekilde ulaşılabilen, köy yolu standardına uygun bir biçimde yapılarak, ulaşım sorunu çözülecektir. Faaliyet : 5 yıllık plan döneminde yolların standart hale getirilmesi amacıyla 149 km. yolun onarımı yapılacaktır. Faaliyet : Mevcut 1111 km lik asfalt köy yollarının korunabilmesi amacıyla 2006 yılında 102 km. ve sonraki her yıl için km arasında 2.kat asfalt sathi kaplaması planlanmıştır. Faaliyet : 2007 yılından başlayarak yeni doğan ihtiyaçlardan dolayı 161 km. yolun yeni asfalt kaplama yapılması veya yol onarımları gerçekleştirilen yolların asfaltlanması sağlanacaktır. Faaliyet : 2006 yılından itibaren her yıl m 3 asfalt yama malzemesi üretilerek, mevcut asfalt kaplama köy yollarımızın onarımı gerçekleştirilecektir. Faaliyet : 5 yıllık plan sürecinde 2006 yılında 33 km. takip eden her yıl için 55 km. olmak üzere toplam 253 km. köy yolunun stabilize kaplaması yapılacaktır. Faaliyet : Mevcut köy yollarımızı afetlerden korumak, standartları düşük olan ve zaman içinde tahrip olan sanat yapılarını yenilemek ve eksikliklerini tamamlamak

27 için ihtiyaç duyulacak yerlerde 2007 yılından itibaren her yıl 50 mt. olmak üzere toplam 200 mt. muhtelif çap ve ebatta sanat yapısı tesis edilecektir. Faaliyet : Yol standartlaştırılması çalışmaları sonucunda veya herhangi bir nedenle gereksinim duyulacak yollarda 2007 yılından başlayarak mt. arasında değişen uzunluklarda toplam 138,5 mt. köprü yapımı gerçekleştirilecektir. SOSYAL REFAH EĞİTİM VE SAĞLIKTA KALİTENİN ARTTIRILMASI SAĞLIK HİZMETLERİ : STRATEJİK AMAÇ: 9- Halkın ihtiyaç ve beklentilerine uygun,çağdaş yaşamın gerekleriyle uyumlu,kır-kent arasındaki sağlık hizmeti farklılıklarını azaltıcı,kolay ulaşılabilir,verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak,il halkının yaşam kalitesini yükseltmek. HEDEF 9.1 :Sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseltilebilmesi için sağlık kurumlarının fiziki altyapısı,tıbbi donanımı ve personel ihtiyaçları optimal düzeyde karşılanacaktır. Faaliyet 9.1.1: İl merkezi ve ilçelerdeki kamu sağlık kurumlarının fiziki altyapı,donanım ve personel envanteri 2006 yılında çıkarılacaktır. Faaliyet 9.1.2: Sağlık kurum ve kuruluşlarının optimal personel sayısı için 2006 yılında norm kadrolar belirlenecek, personel atama yönetmeliği çıkarılacak, personel dengesizliği giderilecek, personel eksikliği bulunan yerlere sözleşmeli personel alınacaktır. Faaliyet 9.1.3: Sağlık birimlerinden öncelikle 1. basamak sağlık kuruluşlarının laboratuar malzemesi, doppler fotoskop(gebe Dinleme Aleti), EKG cihazı gibi tıbbi donanım ile bilgisayar ve yazıcı, demirbaş malzemesi gibi idari ve teknik donanım eksiklikleri 2006 yılında giderilerek, ikinci basamağa sevkler %12 den %7 in altına düşürülecektir. Faaliyet 9.1.4: Çağdaş sağlık hizmeti sunulabilmesi için mevcut sağlık birimlerinin fiziki alt yapı eksiklikleri 2006 yılı içinde giderilecek,nüfus yoğunlaşmaları bölgesel düzeyde takip edilerek yeni yatırımlar hızla tamamlanacaktır. Strateji: Koruyucu sağlık hizmetleri ön planda tutularak, tedavi hizmetleri geliştirilecek,her sağlık kurum ve kuruluşlarının görev tanımları yeniden yapılarak fonksiyonel ve etkin sağlık hizmeti sunması sağlanacaktır. HEDEF 9.2: İl merkezindeki hastanelere yığılmaları önlemek ve hizmetin ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla, standardı yükseltilmiş ilçe devlet hastanelerinin

28 personel ve tıbbi donanım eksiklikleri giderilip, daha verimli çalışmaları yoluyla sağlık hizmet kalitesi yükseltilecek ve yatak işgal oranları 2008 yılına kadar %50 oranında arttırılacaktır. Faaliyet 9.2.1: İlçelerden merkeze sevki ve yoğunlaşmayı azaltmak için standardı yükseltilmiş ilçe devlet hastanelerinin personel ve tıbbi donanım eksiklikleri stratejik plan dönemi içerisinde giderilecektir. Faaliyet 9.2.2: Devlet hastanesi olmayan ilçelerinin sağlık ocakları 24 saat hizmet vermekte olup, bu ilçelerde en yakın devlet hastanesine bağlı tıp merkezleri stratejik plan döneminde hizmete sokulacaktır. Strateji : Sağlık tesisleri yapımında mesafe,bölgesel özellik ve nüfus kriterleri göz önünde bulundurulacaktır. HEDEF 9.3: İldeki sağlık kurumları ve hizmet basamakları arasında koordinasyon ve işbirliği güçlendirilecektir. Faaliyet : Tüm ilin sağlık verilerinin toplandığı il merkezi entegre sağlık bilgi sistemi 2006 yılı Haziran ayına kadar tamamlanarak, halkın her türlü sağlık bilgisi ve sağlık istatistik bilgileri yakından takip edilecektir. Faaliyet 9.3.2: 2. ve 3. basamak sağlık kurumlarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla hasta sevk zinciri 2006 yılında etkin biçimde çalıştırılacak, 2. ve 3. basamak sağlık kurumlarına gerçekten ihtiyacı olan hastaların gitmesi sağlanacaktır. Faaliyet 9.3.3: İldeki kamu, yerel yönetimler, üniversite ve özel sağlık kurumları arasında bilgi alış verişini sağlayacak İl Sağlık Bilgi Sistemi oluşturulmuş olup 2006 yılında tamamlanacak ve sağlık hizmetlerinin etkinliği arttırılacaktır. Faaliyet 9.3.4: Özel sağlık kuruluşları etkin ve düzenli olarak denetlenecektir. Strateji :Hastane,köy sağlık ocağı ve evlerinin yapımında tip projelerin yerine fonksiyonel ve az maliyetli özel projelerden yararlanılacak,kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının sağlık hizmet sunumunun elektronik ortamda takibi için aynı dili kullanması sağlanacaktır. HEDEF 9.4: Tekirdağ il genelinde bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarının ikisi dışında tümü kendi binalarında hizmet vermektedir.çorlu 9 No lu sağlık ocağı ile merkez 8 Nol u sağlık ocağı binaları yapılıncaya kadar(2006 sonu) kiralık binalarda hizmet vermektedirler.hizmet ihtiyacına göre gerek yeni sağlık ocakları,gerekse hastanelere bağlı tıp merkezleri yada semt polikliniklerinin kiralama yöntemi ile hizmet vermesi daha ekonomik ve hızlı hizmet sunumu sağlaması nedeni ile öncelikle ele alınacaktır. Faaliyet 9.4.1: Kendi hizmet binasında hizmet veremeyen 2 sağlık ocağı için hizmet binası yapımı 2006 yılında tamamlanacaktır.

29 Faaliyet 9.4.2: Tekirdağ Devlet Hastanesi ne bağlı Marmara Ereğlisi Tıp Merkezi binasına 2006 yılında başlanarak 2007 yılında tamamlanacak,çorlu Devlet Hastanesine bağlı semt polikliniği için bina kiralama işlemi 2006 yılında yapılacaktır. Faaliyet 9.4.3: SSK dan devralınan arazi üzerinde yapımına başlanmış olan 250 yataklı hastane inşaatı Çorlu Devlet Hastanesi 250 yataklı hastane yatırıma dönüştürülerek 2006 yılında yapımına devam edilerek 2007 yılında tamamlanacaktır. Strateji: Halkın sağlık hizmet ihtiyacına göre etkin,ekonomik ve hızlı karar verilerek gereksiz ve atıl yatırımlardan kaçınılacaktır. HEDEF 9.5: Koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik verilerek, bu hizmetlerin tedavi edici sağlık hizmetleriyle birlikte yaygın, sürekli ve etkili bir şekilde sunulması sağlanacak, rutin aşı oranları ortalaması %90 dan 2006 yılında %95 seviyesine çıkarılarak plan dönemince bu seviyede kalması sağlanacak,bebek ölüm oranı binde 12 den gelişmiş ülkeler ortalaması olan binde 5 seviyesine indirilerek bu seviyede kalması plan dönemi içinde sağlanacaktır. Faaliyet : Koruyucu hekimlikle ilgili sağlık çalışanlarına yönelik başlatılmış olan eğitimlere plan dönemi içinde devam edilecektir. ( NRP, acil-ilk yardım, bebek dostu, doğum öncesi bakım,anne sütü ve beslenme, aile planlaması, vb konularda toplamda 240 hekim ve 670 sağlık çalışanına eğitim verilecektir.) Faaliyet 9.5.2: Sağlık ocaklarının bilgisayar donanım ve yazılımları 2005 yılı sonunda, sağlık çalışanlarının elektronik ortamı kullanması konusundaki eğitimleri 2006 yılında tamamlanarak plan dönemi içinde güncelleme işlemine devam edilecektir. Faaliyet 9.5.3: İl geneli tüm nüfus bilgileri 2006 yılı Haziran ayına kadar bilgi sistemine kaydedilerek her türlü sağlık kaydı (aşı,takip,kronik hastalıklar,kullanılan ilaçlar,ölüm nedenleri,bulaşıcı hastalıklar ve nedenleri vs) elektronik ortamda takip edilerek bu veri tabanı ile halkın kendisi ile ilgili sağlık bilgilerine elektronik ortamda ulaşması sağlanacaktır. Faaliyet 9.5.4:Kırsal kesime halk sağlığı hizmetlerinin daha etkin olarak götürülmesine yönelik mobil hizmet desteği verilecek, nüfus yoğunluğu olan köy sağlık evlerine sözleşmeli yada vekil ebelik yolu ile ebe görevlendirilerek koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmet sunumu birlikte gerçekleştirilecektir. Faaliyet : İlimizdeki sağlık çalışanlarının gebe izlem sayısı, bebek izlem sayısı arttırılarak koruyucu hekimlik çalışmalarına öncelik verilecektir. Strateji : Koruyucu sağlık hizmetlerinin (bağışıklama, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması, çevre, okul, adölasan ve yaşlı sağlığı ) geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve uygulanmasında Milli Eğitim Müdürlüğü,Belediyeler, ve bölgesel kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon sağlanacaktır. HEDEF 10.6: Aile hekimliği ile ilgili yasal düzenleme yapıldıktan sonra, mevzuatla ilgili alt yapı çalışmalarına başlanacak ve uygulamaya geçilecektir.

İhtisas komisyonları

İhtisas komisyonları İhtisas komisyonları Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ. 7.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

KAMU YÖNETİMİ. 7.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER KAMU YÖNETİMİ 7.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER 1 TÜRK KAMU YÖNETİMİNİN YAPISI (YEREL YÖNETİMLER) YEREL YÖNETİMLER YEREL YÖNETİM KURULUŞLARI İl Özel İdaresi YEREL YÖNETİMLER Yerinden yönetim ilkesini coğrafi

Detaylı

Büyükşehir Belediyesinin Organları

Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir belediye meclisi Büyükşehir belediye meclisi, büyükşehir belediyesinin karar organıdır. Büyükşehir belediye başkanı büyükşehir belediye meclisinin başkanıdır;

Detaylı

Belediyenin gelirleri

Belediyenin gelirleri Belediyenin gelirleri a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. d)

Detaylı

T.C. ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ

T.C. ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ T.C. ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU 2012 ŞUBAT ANTALYA SUNUŞ İlimiz Özel İdaresinin 2011 Mali Yılı Bütçesi İl Genel Meclisimizce 73.000.000.TL olarak kabul edilmiştir. İl Özel İdaresi

Detaylı

İl özel idaresi mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;

İl özel idaresi mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla; ESKİŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ 2009 YILI PERFORMANS PLANI I-GENEL BİLGİLER A-MİSYON ve VİZYON Misyon İl Özel İdaresine yasalarla verilen tüm kamu hizmetlerini, katılımcılık, etkinlik, saydamlık, hesap verebilirlik

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYINDIR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYINDIR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ BAYINDIR SONUÇ RAPORU Tarih: 4 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 65 Katılımcı listesindeki Sayı: 62 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

T.C ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ PERFORMANS PROGRAMI 2010 MALİ YILI

T.C ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ PERFORMANS PROGRAMI 2010 MALİ YILI T.C ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ PERFORMANS PROGRAMI 2010 MALİ YILI KASIM 2009 ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU İl Özel İdareleri; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5302 Sayılı İl Özel İdareleri Kanunu

Detaylı

YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YÖNERGE SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ PROF. DR. HÜMEYRA ÖZGEN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA ÇİFTLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Selçuk

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal

Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal Arazi verimliliği artırılacak, Proje alanında yaşayan yöre halkının geçim şartları iyileştirilecek, Hane halkının geliri artırılacak, Tarımsal kaynaklı kirlilik azaltılacak, Marjinal alanlar üzerindeki

Detaylı

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM 7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacak Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak Tarım arazilerinin

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik Konya Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmeliğin amacı Veteriner İşleri Müdürlüğü nün

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı

KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ

KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ KIRSAL KAKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRÜ KIRSAL KAKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE Yayın Tarihi 03.02.2014 Revizyon Tarihi 15.04.2014

Detaylı

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır.

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 1 2 6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 3 İl çevre düzeni plânı; valinin koordinasyonunda, büyükşehirlerde

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 2007 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, Genel Yönetim kapsamındaki idarelerin, ilk altı aylık

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KALİTE YÖNETİM VE AR-GE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

Belediye başkanlığının sona ermesi

Belediye başkanlığının sona ermesi Belediye başkanlığının sona ermesi MADDE 44. Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hâllerinde kendiliğinden sona erer. Belediye başkanının; a) Mazeretsiz ve kesintisiz olarak yirmi günden fazla görevini

Detaylı

(1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI. 4) Orman İdaresi ve Planlama Dairesi

(1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI. 4) Orman İdaresi ve Planlama Dairesi (1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI Genel Müdür Genel Müdür Hizmet Birimleri 1) Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi 2) Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi 3) Kadastro ve Mülkiyet

Detaylı

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. KORKUTELİ BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Karar Tarihi : 06.11.2014 Karar No : 147 BÖLÜM I Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumluluk Esaslarını

Detaylı

BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ. 2012 MALİ YILI YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI

BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ. 2012 MALİ YILI YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 MALİ YILI YATIRIM ve ÇALIŞMA PROĞRAMI BAYBURT İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI YATIRIM, ÇALIŞMA PROGRAMI ve PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ 2012 Yılı Bütçesi ödenek miktarı; Mal ve Hizmet

Detaylı

T 1 1 İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü için (A) Ödenek Cetvelinde gösterildiği gibi toplam ( 1.055.961.200,00 ) TL. ödenek verilmiştir.

Detaylı

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE MUĞLA VALĠLĠĞĠ YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Yerel Yönetimler. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Yerel Yönetimler. Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Yerel Yönetimler Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Yerinden Yönetim Yerinden yönetim bazı kamu hizmetlerinin devlet dışındaki kamu tüzel kişileri tarafandan yürütülmesi demektir. Özellik Merkezden Y. Yerinden Y.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ MENDERES SONUÇ RAPORU Tarih: 27 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 35 Katılımcı listesindeki Sayı: 30 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

T.C ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ PERFORMANS PROGRAMI 2015 MALİ YILI

T.C ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ PERFORMANS PROGRAMI 2015 MALİ YILI T.C ZONGULDAK İL ÖZEL İDARESİ PERFORMANS PROGRAMI 2015 MALİ YILI KASIM 201 1 ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU İl Özel İdareleri; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanunu ile 5302 sayılı İl Özel İdareleri kanunu

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1 : Bu Yönetmeliğin amacı, Park Bahçeler Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI YUSUF ALAGÖZ İL TARIM MÜDÜRÜ BARTIN DA DEMOGRAFİK YAPI 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA İLİN TOPLAM NÜFUSU 188.449

Detaylı

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir.

Denetim Komisyonu çalışmalarında uzman kişi görevlendirilmesine gerek olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir. Karar Tarihi : 02.01.2017 Karar No : 41850698.301.05-1 : Seçimler KARAR : 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği, Belediyemizde 2016 Yılı Gelir ve Giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve

Detaylı

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İşletme ve İştirakler Müdürü Şef İdari İşler Servisi İşletme ve İştirakler Servisi T.C. KARS BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI

2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ [203] 203 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI SUNUŞ Birimimiz Performans Programı, Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik ile Performans Programı

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII BİİNGÖL İİL ÖZEL İİDARESSİİ 22001122 YIILII DENETİİM RAPPORU ARALIIK 22001133 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma

Kurumsal Sınıflandırma. Fin. Tipi. Fonksiyonel Sınıflandırma 46 BELEDİYE 650.000.000,00 46 BALIKESİR İLİ 650.000.000,00 46 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000,00 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 3.224.503,00 46 10 01 02 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.224.503,00 46 10 01

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MUHTARLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ I. HARCAMA YETKİLİSİNİN SUNUŞU Bilgi İşlem Müdürlüğü, Belediyemizin İletişim ve Bilgi Teknolojileri sistemlerinin düzenli olarak çalışmasına, yeniliklerin sisteme adapte edilmesinde

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YEŞİL ALANLAR PLANLAMA PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN PERSONEL FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Müdürlüğümüz her gün artan hizmet taleplerini en ekonomik ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla kentin ihtiyacı olan asfalt yol kaplama, istinat duvarı,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ . Faaliyetler Veya Hizmetler: İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Maaş ve ücret tahakkuku İdari işlemler Özlük işlemleri Eğitim işlemleri Evrak işlemleri. Faaliyetler:. Maaş ve Ücret Tahakkuku: Personel

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ\ PLAN VE ItUTÇE KOMİSYONU RAPORU

ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ\ PLAN VE ItUTÇE KOMİSYONU RAPORU V ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ\ PLAN VE ItUTÇE KOMİSYONU RAPORU OJ/09/2014 BİRİM İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ Büyükşehir Belediye Meclisinin

Detaylı

Bütçeye ayrıntılı harcama programları ile finansman programları eklenir.

Bütçeye ayrıntılı harcama programları ile finansman programları eklenir. Belediye bütçesi 5393 sayılı belediye kanunu; MADDE 61.- Belediyenin stratejik plânına ve performans programına uygun olarak hazırlanan bütçe, belediyenin malî yıl ve izleyen iki yıl içindeki gelir ve

Detaylı

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ

TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TESKİ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı, müstakil bütçesi bulunan ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluş olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef GİRESUN BELEDİYESİ TEMIZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜGÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ TEŞKİLAT MADDE 5-Temizlik İşleri Müdürlüğü aşağıda yazıldığı şekilde teşkilatlanmıştır.müdürlük;belediye Başkan Yardımcısı

Detaylı

HAKKARİ İL ÖZEL İDARESİ 2014 YILI PERFORMANS PROGRAMI ÜST YÖNETİCİNİN SUNUŞU

HAKKARİ İL ÖZEL İDARESİ 2014 YILI PERFORMANS PROGRAMI ÜST YÖNETİCİNİN SUNUŞU HAKKARİ İL ÖZEL İDARESİ 2014 YILI PERFORMANS PROGRAMI ÜST YÖNETİCİNİN SUNUŞU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kalkınma Planları ve Programlarında yer alan politika ve hedefler doğrultusunda,

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER SPOR HUKUKU 3.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Gençlik ve Spor Bakanlığı 03.06.2011 tarihinde çıkarılan 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, Gençlik

Detaylı

T.C. YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Müdürlüğü

T.C. YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Strateji Geliştirme Müdürlüğü BELEDİYE YÖNETMELİĞİ REVİZYON NO: 2 Sayfa 1 / 38 YUNUSEMRE BELEDİYESİ BİRİMLERİNİN TEŞKİLAT, KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK I. BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR VE TEMEL

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI Balıkesir Büyük şehir Bel ediyesi 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.10 Stratejik Alan 10 : Kırsal Hizmetler A1 Entegre Kırsal Kalkınma H1.

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2017 11 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAK GELİŞTİRME VE İŞTİRAKLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE

Detaylı

Madde 1- KAPSAM. Madde 2- Mera Kanunu nun 18. Maddesi ile Mera Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği yürütülecek çalışmaları kapsar.

Madde 1- KAPSAM. Madde 2- Mera Kanunu nun 18. Maddesi ile Mera Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği yürütülecek çalışmaları kapsar. PROTOKOL 4342 Sayılı Mera Kanunu gereği tespit, tahdit ve tahsisi yapılan mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlaklar için uygun ıslah ve amenajman tekniklerinin geliştirilerek verimliliklerinin

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM TC. MURATPAŞA BELEDİYESİ İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Tablo 1 PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

Tablo 1 PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU 1.BİLİMSEL ARAŞTIRMALARIN KALİTESİNİ GELİŞTİRMEK. Beş yılda öğretim elemanı başına 3 ulusal, 2 uluslararası bilimsel araştırma veya yayın ile toplam 1500 ulusal ve 390 uluslararası bilimsel proje gerçekleştirmek.

Detaylı

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TARIMSAL FAALİYETİN ÇEVRE ÜZERİNE ETKİSİ Toprak işleme (Organik madde miktarında azalma) Sulama (Taban suyu yükselmesi

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GEBZE BELEDİYESİ GECEKONDU VE SOSYAL KONUTLAR MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanaklar ve Tanımlar Amaç: Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi sınırları içerisindeki

Detaylı

IĞDIR İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM / DENEYİM TABLOSU

IĞDIR İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM / DENEYİM TABLOSU İl Müdürü İl Müdürü Yardımcısı (Teknik) İl Müdürü Yardımcısı (İdari) Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri

Detaylı

STRATEJİK AMAÇ VE HEDEFLER

STRATEJİK AMAÇ VE HEDEFLER STRATEJİK AMAÇ VE HEDEFLER KIRSAL KALKINMA STRATEJİK AMAÇ 1: Ulusal tarım politikaları doğrultusunda insan sağlığını ön planda tutan, dengeli, çevreyle uyumlu, sürdürülebilir ve rekabet gücü olan ve ihracatı

Detaylı

Yerel Yönetimler Katılımcılık - Mevzuat

Yerel Yönetimler Katılımcılık - Mevzuat Yerel Yönetimler Katılımcılık - Mevzuat Dr. Nuran Talu, ODTÜMD/STK Üyesi ODTÜMD, 11 Nisan 2009 1 5393 Sayılı Belediye Kanununda (13.7.2005 tarih ve 25874 sayılı RG) yeralan Katılımcılık ile ilgili Hükümler

Detaylı

T.C MALİYE BAKANLIĞI UŞAK DEFTERDARLIĞI BRİFİNG

T.C MALİYE BAKANLIĞI UŞAK DEFTERDARLIĞI BRİFİNG T.C MALİYE BAKANLIĞI UŞAK DEFTERDARLIĞI BRİFİNG MAYIS 2015 İÇİNDEKİLER Sayfa No : 1 KURULUŞUN GENEL TANITIMI 1 a GÖREVLERİ 1 b TEŞKİLATIMIZIN YAPISI 1 c KADRO VE PERSONEL DURUMU a) Kadro Durumu 1 b) Personelin

Detaylı

Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 1 Ocak 31 Aralık Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı TEMMUZ- İçindekiler SUNUŞ... 2 I. OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA

Detaylı

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE T. C. TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Torbalı

Detaylı

OSMANGAZİ BELEDİYESİ Mali Yılı Bütçesi Gelir Gider Tahminleri

OSMANGAZİ BELEDİYESİ Mali Yılı Bütçesi Gelir Gider Tahminleri OSMANGAZİ BELEDİYESİ 2016 Mali Yılı Bütçesi 2016-2018 Gelir Gider Tahminleri www.osmangazi.bel.tr OSMANGAZİ BELEDİYESİ OSMANGAZİ BELEDİYESİ 2016 Mali Yılı Bütçesi 2016-2018 Gelir Gider Tahminleri 2016

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Huzurevi Müdürlüğü'nün Yönetmelik Teklifi TEKLİF: Huzurevi Müdürlüğü'nün 29/11/2018 tarih 34932 sayılı teklifi BAŞKANLIK MAKAMINA 5393 sayılı Belediye Kanununun belediyenin yetkileri ve imtiyazları

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2017

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2017 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2017 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU ÇUKUROVA

Detaylı

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. Düzce Belediye Başkanlığı TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Temizlik İşleri

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK/2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 31 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28604 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bulunan Tarımsal

Detaylı

HATAY TARIM VİZYONU

HATAY TARIM VİZYONU HATAY TARIM VİZYONU 2016-2021 2 BİTKİSEL ÜRETİM VİZYONU Zeytin üretiminde Türkiye 3.cüsü olan Hatay da, üretimle birlikte katma değer sağlayacak işleme ve paketleme tesislerinin kurulumuna sağlanan destekler

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 212 YILI PERFORMANS RAPORU STRATEJİK AMAÇ/ 1-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ Park ve Yeşil alanlarda;

Detaylı