E-ARŞİV E-FATURA E-İRSALİYE E-BİLET E-BORDRO E-MUTABAKAT E-MÜSTAHSİL E-İMZA KEP

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-ARŞİV E-FATURA E-İRSALİYE E-BİLET E-BORDRO E-MUTABAKAT E-MÜSTAHSİL E-İMZA KEP"

Transkript

1 E-FATURA E-ARŞİV E-İRSALİYE E-BİLET E-İMZA KEP E-BORDRO E-MUTABAKAT E-MÜSTAHSİL E-MUHASEBE E-DEFTER YEDEKLEME ESMM

2 EDM, 2010 yılında kurulmuş olup, güçlü sermaye yapısı, uzman kadrosu, İstanbul, Ankara, İzmir yedekli veri merkezleri altyapısıyla sektörünün önde gelen kuruluşudur. E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-Defter, E-İmza, KEP, E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu, E- Bilet, E-Yedekleme, E-Bordro, E-Mutabakat, E-Müstahsil Makbuzu ve EBYS gibi ürünleri 60 bin + müşterisine sunarak, 360 e-dönüşümü hayata geçirmiştir. EDM, Türkiye genelinde özellikle sağlık, bilişim, gıda, tekstil ve otelcilik sektöründe %80 üzeri Pazar payı ile hizmet vermektedir. E-Faturaya geçen tüm devlet kurumları sadece EDM yi tercih etmişlerdir. EDM, Türkiye de yaygın 305 satış ve servis temsilciliği tarafından müşterilerinin tüm başvuru, kurulum, eğitim ve teknik servis desteği ile yanında olmanın gururunu yaşamaktadır. EDM, her müşterisine 7/24 arayabileceği bir asıl ve bir de yedek uzman müşteri temsilcisi atamakta, müşterilerinin sorunlarını anında çözüme kavuşturmaktadır. EDM, müşterilerine en ileri teknolojilerin kullanıldığı E-Fatura sistemini sunmaktadır. Müşterilerinin yasal geçerli dijital evraklarını 10 yıl boyunca, online erişime açık, 3 yedeklemeli ve 3DS güvenlik sistemiyle saklanmaktadır.

3 EDM, ülkemizden kazandığı tecrübe, güç ve cesaretle, 2017 yılında yurt dışı operasyonları kurmak için çalışmalar başlatmış ve ilk operasyonunu İtalya da %100 kendisine ait kurduğu operatörlük ile hayata geçirmiştir. İtalya ofisi üzerinden İtalyan firmalarına hizmet vermeye başlamıştır. EDM diğer yurt dışı operasyonları için; Makedonya, Macaristan ve Polonya, Slovenya, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa, Portekiz, İspanya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, Beyaz Rusya da çalışmaktadır. 200 üzeri ERP ve muhasebe programı entegrasyonuyla, müşteri sistemlerine tam entegre hizmet verme konusunda da önderlik eden EDM, kendisi özel entegratör olmayan ETA, Akınsoft gibi tüm büyük programların da yegane seçimi olmuştur. EDM, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türkiye Özel Okullar Dernekleri TÖZOK ve TÖDER, Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu, 44 adet SMMMO, 17 adet STO ve 11 adet OSB nin münhasır e-dönüşüm iş ortağıdır.

4 Gelir İdaresi Başkanlığı E-Dönüşüm Düzenlemeleri 4

5 E-Fatura E-Faturaya geçen firmaların birbirlerine e-fatura sistemi üzerinden gönderdikleri ve aldıkları, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda çevrimiçi erişime açık saklanan elektronik belgedir. MEVCUT MÜKELLEFLER Yıllık cirosu 10 milyon TL üstü tüm firmalar Tütün Alkol Petrol piyasalarında üretici ve dağıtıcılar Yıllık cirosu 5 milyon TL üstü olan ve internetten sipariş alan firmalar BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) 2017 Yılı veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 5 milyon TL üstü tüm firmalar ( ) SGK ya fatura kesen tüm hastane, eczane, optikci ve medikalciler ( ) tarihinden itibaren düzenlenecek herhangi bir faturası 50 bin TL + yada 1 firma için 1 günde toplamda faturaları 50 bin TL + olan firmalar ( ) 5

6 İhracat E-Faturası İhracat faturalarının e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu sadece Gümrük Beyannamesi ekinde yer alan ihracat faturaları için geçerlidir. Diğer belgelerin (Serbest Bölge İşlem Formu vb.) ekinde yer alan ihracat faturaları e-fatura kapsamında değildir. GİB Portal yöntemi ile ihracat e-faturası düzenlenmesi uygun değildir. (Yeterli mobilite olmadığından) Uygulamayı kullanarak e-fatura düzenlemek isteyen mükellefler; E-Fatura sistemine kayıtlı olmalıdır. Düzenlenecek ihracat faturalarının alıcıları bilgilerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak düzenleyeceklerdir. Düzenlenen faturalar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sisteminde görünecektir, 6

7 E-Arşiv Fatura Firmaların e-faturaya geçmemiş kurumsal ve bireysel müşterilerinin bildirdikleri herhangi bir mail adresine ya da SMS numarasına PDF formatında gönderilen ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda çevrimiçi erişime açık saklanan dijital fatura tipidir. E-Arşiv Fatura raporu bir sonraki gün GİB e müşterinin hizmet aldığı entegratör tarafından raporlanır, öncesinde iptal edilebilir. Alıcı GİB sitesinden makbuz numarasını girerek doğrulama yapabilir. MEVCUT MÜKELLEFLER Yıllık cirosu 5 milyon TL üstü olan ve internetten sipariş alan firmalar BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) E-Faturaya geçmiş tüm firmalar Yıllık cirosu 5 milyon TL üstü tüm firmalar ( ) tarihinden itibaren düzenlenecek herhangi bir faturası 50 bin TL + yada 1 firma için 1 günde toplamda faturaları 50 bin TL + olan firmalar ( ) 7

8 E-Defter E-Defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan yevmiye ve kebir defterlerinin elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, elektronik imzalanarak Gelir İdaresi Başkanlığı na gönderilmesi ve Başkanlık imzalı ve onaylı beratların alınarak 10 yıl boyunca saklanmasıdır. Elektronik defterlerin değişmezliği, bütünlüğü ve kaynağının doğruluğu garanti altına alınır ve ilgililer nezdinde kesin delil olarak kullanılır. e-defter tasdiki olmayacaktır. Hesap döneminin ilk ayına ilişkin berat açılış onayı, son ayına ilişkin berat kapanış onayı yerine geçer. Bir firma, e-defter uygulamasını kullanmaya başladıktan sonra içeriği Gelir İdaresi Başkanlığı na (GİB) göndermez. Yani muhasebe kayıtları GİB e aktarılmaz. Bunun yerine özet olarak kabul edilen ve berat denilen bilgiler GİB e gönderilir. MEVCUT MÜKELLEFLER Yıllık cirosu 10 milyon TL üstü tüm firmalar Tütün Alkol Petrol piyasalarında üretici ve dağıtıcılar BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) Yıllık cirosu 5 milyon TL üstü tüm firmalar ( )

9 E-Defter Elektronik defter tutma zorunluluğu getirilen mükellefler, uygulama kapsamına girdikleri tarihten sonra, kağıt ortamında defter tutamayacaklardır. Bu mükellefler, kağıt ortamında defter tutmaları halinde, hiç defter tutmamış sayılacaklardır. Elektronik defter tutanlar, elektronik defterlere ait kayıtların bozulması, silinmesi, zarar görmesi, işlem görememesi halleri ile olağanüstü durumların meydana gelmesi halinde, durumu ON BEŞ GÜN İÇİNDE GİB E bildirmek ve kayıtların nasıl tamamlayacağına ilişkin ayrıntılı bir plan sunmak zorundadır.

10 E-Defter 2019/Ocak döneminden itibaren e-defter mükelleflerine Defter Raporu Beratı gönderme zorunluluğu getirildi. GİB tarafından uyumlu yazılım firmaları için yayımlanan duyuruya göre e-defter kullanıcıları, GİB e gönderdikleri berat dosyalarına ek olarak Defter Raporu Beratı olarak adlandırılan yeni bir dosyayı da Başkanlığa iletmekle yükümlü kılınmıştır. Defter Raporu Beratı, 2019/Ocak döneminden başlamak üzere aylık dönemler halinde ve aynı sürede (ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar) berat dosyalarının yanı sıra Başkanlığa gönderilecektir. Defter Raporu Beratı dokümanı temel olarak; revize edilmiş berat yapısının genişletilmiş bir şekli olarak düşünülebilir. Beratta vergi detayı olarak kurgulandırılan bölüm, Defter Raporu Beratında hesap detayı şeklinde kurgulanmıştır. Defter Raporu Beratında hesap detayı oluşturulurken; ilgili ayın kebir defterindeki hesapların her biri için birer kayıt yaratılacaktır. Kebir hesap bazında yaratılan her bir kayıt sırasıyla; Hesap Kodu, Hesap Adı ve ilgili döneme ilişkin o hesaba ait toplam Borç İşlem Sayısı, Borç Tutarı; Alacak İşlem Sayısı ve Alacak Tutarı bilgilerini içerecektir. Bir ayda kaç parçalı defter oluşturulursa oluşturulsun 1 adet Defter Raporu Beratı üretilecek, şubeli yapı kullanılmış ise aynı şekilde ilgili ayda her şube için 1 adet Defter Raporu Beratı üretilecektir.

11 E-İrsaliye E-İrsaliye belgesi, yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt ortamdaki sevk irsaliyesi belgesi ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Mal hareketlerinin elektronik ortamda düzenli bir şekilde izlenebilmesi amacıyla, hali hazırda kâğıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesi belgesinin, elektronik belge olarak elektronik ortamda düzenlenmesi, alıcısına elektronik ortamda iletilmesi ve elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine ilişkin bir elektronik belgedir. Kısmi kabul mümkündür. E-İrsaliye üzerinde barkod bulunur ve yol polisleri el terminalleri marifetiyle şoförün cep telefonundaki dijital yada kağıt barkodu okutarak irsaliyenin detaylarına ulaşırlar. E-İrsaliye kamyonların plaka bilgileri ile eşleşik ve ağırlık ölçme istasyonları ile entegre olacağından kamyonlar durdurulmadan da nakliye yapılabileceklerdir. MEVCUT MÜKELLEFLER Gönüllülük esastır. BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) E-Fatura mükellefi olup da yıllık cirosu 25 milyon TL üstü tüm firmalar ( )

12 SATICI MAL TESLİMATA GİDER. YOKLAMA MEMURU KAREKOD OKUYUCUYLA E-İRSALİYE BİLGİSİ GÖRÜNTÜLER. ALICI ŞÖFÖRE KAĞIT ÇIKTISINI VERİR. ALICI MALI TESLİM ALIR. ELEKTRONİK GÖRÜNTÜSÜ ELEKTRONİK ORTAMDA 3 YÖNTEMDEN BİRİNİ SEÇEREK E-İRSALİYE DÜZENLER. ELEKTRONİK ORTAMDA İLETİLİR İSTEĞE BAĞLI E-İRASLİYE YANITI (KABUL/KISMİ KABUL/RET) FİİLİ TESLİM ALINAN MAL MİKTARINA GÖRE DÖNÜŞ YAPILIR. ŞEMA/ŞEMATRON KONTROLÜ YAPILIR. İRSALİYE VE İRSALİYE YANITIYLA SEVKİYAT VE TESLİM HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNUR. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI; KAREKOD, PLAKA(TAŞIYICI TCKN/VKN) BİLGİSİNİ GİREREK İRSALİYE SORGULAYABİLİR.

13 E-Serbest Meslek Makbuzu E-Serbest Meslek Makbuzu, kâğıt serbest meslek makbuzu ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Elektronik Serbest Meslek Makbuzu, elektronik belge biçiminde oluşturulmuş ve Başkanlık tarafından belirlenen standartlara uygun olarak muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan uygulamayı ifade eder. Uygulama noterler hariç tüm serbest Meslek Erbabına (Mali Müşavir, Avukat, Doktor, Mimar, Mühendis, sporcu ve sanatçılar) açık olacaktır. E-Arşiv ile aynı alt yapıya sahiptir. Yani, alıcısına mail yada çıktı yöntemiyle ulaştırılır. E-Arşiv Fatura raporu bir sonraki gün GİB e müşterinin hizmet aldığı entegratör tarafından raporlanır, öncesinde iptal edilebilir. Alıcı GİB sitesinden makbuz numarasını girerek doğrulama yapabilir. MEVCUT MÜKELLEFLER Gönüllülük esastır. BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) Noterler hariç tüm serbest Meslek Erbabına (Mali Müşavir, Avukat, Doktor, Mimar, Mühendis, sporcu ve sanatçılar için zorunlu olacaktır ( ) 31/3/2019 tarih itibariyle faaliyetine devam etmekte olanlar 1/7/2019 tarihinde, 1/4/2019 tarihinden itibaren faaliyetine başlayacak olanlar ise işe başladıkları ayı izleyen 3 üncü ayın sonunda zorunlu olarak geçecektir.

14 E-SERBEST MESLEK MAKBUZU SERBEST MESLEK ERBABI (NOTERLER HARİÇ) E-SERBEST MESLEK MAKBUZUNU ELEKTRONİK ORTAMDA ELEKTRONİK SERTİFİKA İLE İMZALAYARAK DÜZENLER MÜŞTERİ BİR SONRAKİ GÜN ENTEGRATÖR E-SERBEST MESLEK MAKBUZU RAPORUNU GİB E İLETİR E-SERBEST MESLEK MAKBUZUNUN KAĞIT ÇIKTISINI İMZALAYARAK MÜŞTERİYE VERİR veya MÜŞTERİNİN TALEP ETMESİ HALİNDE E-SERBEST MESLEK MAKBUZUNU ELEKTRONİK ORTAMDA İLETİLİR İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU BİLGİSİ İLGİLİ KURUMLAR İLE PAYLAŞILABİLİR SERBEST MESLEK ERBABI MAKBUZU ELEKTRONİK ORTAMDA SAKLAMA İMKANINA KAVUŞUR, BELGE BASTIRMAKTAN KURTULUR. GİB ELEKTRONİK RAPOR İLE DÜZENLENEN SERBEST MESLEK MAKBUZLARININ BİLGİLERİNE SAHİP OLUR MUHATAPLARI KAREKODU OKUTARAK SÖZ KONUSU BELGEYİ GİB SİSTEMLERİNDEN DOĞRULAYABİLİR.

15 E-Müstahsil Makbuzu Tarımsal ve hayvansal ürünlerin satın alınmasında Fatura yerine geçen ve ticari bir vesika olarak kullanılan, kâğıt müstahsil makbuzu ile aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. E-Faturaya geçen mükellefler yararlanabileceklerdir. E-Arşiv alt yapısıyla birebir aynıdır. Tek farkı çiftçiye dijital çıktı verilemez sadece kâğıt çıktı verilir,. E-Arşiv Fatura raporu bir sonraki gün GİB e müşterinin hizmet aldığı entegratör tarafından raporlanır, öncesinde iptal edilebilir. Çiftçi GİB sitesinden makbuz numarasını girerek doğrulama yapabilir. Ürünün alındığı yerde İnternet imkanı yoksa ön kağıt belge doldurulur ve teslim edilir. Sonrasında sisteme giriş yapılır ve çıktısını bir sonraki ürün alımında çiftçiye teslim edilir. Internet problemine karşı yeni nesil yazar kasa kullanımı da mümkündür. Her iki durumda GİB, ETTN ataması için 24 saat tolerans verecektir.. MEVCUT MÜKELLEFLER Gönüllülük esastır. BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alımı yapan, birinci ve ikinci sınıf tüccarlar ile kazancı basit usulde tespit edilenler ( )

16 E-MÜSTAHSİL MAKBUZU E-Fatura Uygulamasına Kayıtlı ALICI E-MÜSTAHSİL MAKBUZUNU ELEKTRONİK ORTAMDA ELEKTRONİK SERTİFİKA İLE İMZALAYARAK DÜZENLER VE 2 NÜSHA KAĞIT ÇIKTISINI ALIR GERÇEK USULDE VERGİYE TABİ OLMAYAN ÇİFTÇİ SATICI ALICI VE SATICI İMZALI BİR NÜSHA ÇİFTÇİYE VERİR ALICI VE SATICI İMZALI BİR NUSHAYI KENDİNE TÜCCAR ALIR E-MÜSTAHSİL MAKBUZU RAPORU BİR SONRAKİ GÜN ENTEGRATÖR GİB E BİLDİRİLİR. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI, DESTEK SAĞLAYAN DİĞER KURUMLAR KAREKOD BİLGİSİNİ OKUTARAK GİB ELEKTRONİK RAPOR İLE DÜZENLENEN MÜSTAHSİL MAKBUZLARININ BİLGİLERİNE SAHİP OLUR E-MÜSTAHSİL MAKBUZU BİLGİSİNİ GİB SİSTEMLERİNDEN SORGULAYABİLİR.

17 E-Bilet Halihazırda kâğıt ortamda bilet düzenleyen bütün işletmeler elektronik ortamda bilet düzenleyerek E-Bilet uygulamasına geçiş yapabilir. Müşterilerine bunları elektronik ortamda iletebilir ve bu biletleri elektronik ortamda ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde en az 10 yıl boyunca saklayabilirler. Örneğin; sinema, tiyatro, konser, spor gibi her çeşit etkinlikler ile kara, deniz ve hava yolu taşımacılığı ile şehirler arası veya uluslararası yolcu taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren firmaların EDM elektronik bilet uygulamasının avantajlarından faydalanması mümkündür. E-Arşiv Uygulama Altyapısı yöntemiyle çalışır. E-Bilet raporu bir sonraki gün GİB e müşterinin hizmet aldığı entegratör tarafından raporlanır, MEVCUT MÜKELLEFLER Gönüllülük esastır. BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) E-Bilet ile ilgili herhangi bir zorunluluk getirilmemiştir.

18 E-Defter Yasal Saklama Elektronik Defter Genel Tebliğ de elektronik ortamda oluşturulan e-defterlerin her firmanın kendi bilgi işlem sistemlerinde saklanması zorunludur. Alternatif olarak e- defter saklama hizmeti sağlayan entegratör firmalarda da saklanabilir. Kendi imkanları ile e-defter saklayan mükelleflerin; yetersiz güvenlik duvarları, virüsler, fiziksel şartlar ve siber saldırılar nedeni ile e-defterlerinde herhangi bir harf değişikliği dahi olsa e-defter Beratları bozulur. E-Defter teftişlerinde orijinal gönderilen ve GİB den onaylayan beratlar üzerindeki imza değeri, teftiş esnasında alınan beratların imza değerinden farklı olursa e- Defterlerin geçmişe yönelik incelenme sebebidir. MEVCUT MÜKELLEFLER Gönüllülük esastır. BEKLENEN MÜKELLEFLER (GİB TASLAK) Tüm e-defter mükellefleri için geçmiş e-defterlerde dahil saklamacı kuruluşlarda saklama zorunluluğu vardır ( ).

19 GİB Servisleri Süreç Mali Mühür Başvurusu (TÜBİTAK) Bireysel Yapılar için E-İmza Özel Entegratör ile Sözleşme E-Fatura, E-Bilet ve ESMM Başvurusu (GİB e mali mühür ile) E-Defter Başvurusu (GİB e mali mühür ile) E-Fatura Özel Entegratör Seçimi (Özel Entegratöre Mali Mühür ile) E-Arşiv, E-İrsaliye, E-Müstahsil, E-Defter Saklama Başvurusu (Özel Entegratöre Mali Mühür ile)

20 Şahıs Şirketleri Anonim Limited ve Komandit

21 Mali Mühür Başvuru

22 Mali Mühür Başvuru

23 E-Fatura Başvuru (GİB)

24 E-Fatura Başvuru (GİB) Yukarıda gösterilen ekran bilgileri doldurulduktan sonra kaydet tuşuna basıldığında mali mühür bilgilerini isteyen aşağıdaki ekran gelecektir.

25 E-Fatura Başvuru (GİB) İlk kez mali mühür kullanılıyorsa doğru yükleme yapılıp yapılmadığına dikkat edilmesi gerekir. Yukarıdaki ekrandan tanımlama seçeneği seçildiğinde aşağıdaki ekran görüntüsü gelecektir. Bu ekrandan Seç seçeneği seçildiğinde açılan pencereden genellikle C: :\Windows\system32 dizininde bulunan akisp11.dll dosyası seçilir. Daha sonra bir önceki ekranda kart şifresi girilecek ve ekrana sertifika içerikleri gelecektir. Sertifika sahibi, sertifika düzenlemesi, seri no, geçerlilik tarihi, imza tarihi gibi bilgiler otomatik olarak sertifika içerikleri ekrana gelecektir.

26 E-Defter Başvuru (GİB)

27 E-Defter Başvuru (GİB) İlgili diğer bilgiler doldurulduktan sonra en önemli alan olan E-Defter Uygulamasına Başlangıç Tarihi: tarihinden itibaren e-defter kullanmak istiyorum seçeneği seçilmelidir.

28 Bilgi Teknolojileri Kurumu E-Dönüşüm Düzenlemeleri 28

29 E-İmza E-İmza elektronik ortamda oluşturulan dokümanların imzalanmasında kullanılan ve elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkâr edilemeyeceğini garantileyen sayısal verilerdir Sayılı Elektronik İmza Kanunu na göre E-İmza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi ifade eder. E-İmza, münhasıran imza sahibine bağlı olan, sadece imza sahibinin tasarrufunda bulunan güvenli elektronik imza aracı ile oluşturulan, nitelikli elektronik sertifikaya dayanarak imza sahibinin kimliğinin tespitini sağlayan, imzalanmış elektronik veride sonradan herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığının tespitini sağlar. EDM E-İmza, Türkiye nin JAVA bağımsız e-imzası olup tüm uygulamalarda tak çalışır sistemiyle çalışır, E-Devlet uygulamalarıyla, tüm ERP ticari yazılımlarla, EBYS ve otomasyon sistemleri ile tam uyumludur, 3DS güvenlik sistemi sayesinde üstün şifreleme ile korunur, ulusal, uluslararası tüm uygulamalarda ek program yüklemeden kolay kullanım ve otomatik geçerlilik sağlar.

30 KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Kayıtlı elektronik posta (KEP); gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda noter gücünde ve senet hükmünde hukuki geçerliliği olan güvenli elektronik posta hizmetidir. KEP sisteminin kullanıcısı olan gönderici, elektronik postanın kendisi tarafından gönderilmediğini ve aynı sistemin kullanıcısı olan alıcı ise kendisine ulaşmadığını iddia edememektedir. KEP sisteminin bir elektronik postanın göndericiden alıcıya iletilmesi sırasında meydana gelen bütün işlemlere ilişkin tuttuğu içerik ve zaman kayıtları delil mahiyetinde ve hukuki geçerliliğe sahip belgelerdir. Böylece gönderinin inkâr edilebilmesi, evrakta sahtecilik gibi durumların önüne geçilir. KEP gönderiniz alıcı tarafından okunmasa bile 24 saat sonunda alındı, okundu ve anlaşıldı kabul edilerek tam tebellüğ gerçekleşmiş olur. Gönderilen KEP lere, kurumlar 5 gün içinde, bireyler 7 gün içinde itiraz etmezlerse icra yolu açılmış olur. 30

31 KEP - 2 KEP, bilgi akışının hızlı ve güvenli ilerlemesini sağlar. Resmi ve ticari yazışmaların hızlanmasını sağlar. Kurum ve bireyler, şahsen ulaştırılması gereken veya içeriğin bütünlüğünün korunmasını gerektiren işlemleri, KEP ile bilgisayarındaki bir tuş ile kolayca yapabilir. KEP ile Tebligat, Ekstre, Talimat, Ödeme emri, Bildirim, İhtar, ihbar, Mutabakat, sözleşme, Poliçe Satışı, Yenileme ve İptalleri, Beyanname, Bildirge, Teklif, sipariş, sipariş onayı, Başvuru, Dilekçe, Duyuru ve çağrıların yapılması İştirak taahhütnamesi, Resmi ve Özel Kurumlarla Noter Kuvvetinde İletişim, İK süreçleri, Müşteri şikâyetleri süreci yapılabilir. EDM INTERKEP, Türkiye nin Devlet Yazışma Sisteminin EYP yazışma protokolü ile uyumlu tek KEP altyapısıdır, ilave program gerektirmez. Kullandığınız ERP, EBYS, Ticari Programlar ve diğer başka programlarla tam entegredir. 31

32 E-Bordro Bordro, şirket çalışanlarına bordroların, ücret pusulalarının, zaman çizelgelerinin ve personel tebligatlarının, KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) mailleri üzerinden yasal geçerli ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda iletildiği bir sistemdir. Çok çalışanı olan ya da birden fazla lokasyonda faaliyet gösteren şirketlerde bordroların, ücret pusulalarının, zaman çizelgelerinin, personel tebligatlarının, ihbarların, ihtarların, ibranamelerin ve izin form onaylarının imza karşılığı teslimi zor olduğundan, EDM bordro yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. E-Bordro ile bordro ve diğer personel bildirimlerinin gönderimini ve personel yönetimini kolaylaştırırsınız. Muhasebe programınızdan bordro hazırlayıp tek tuş ile tüm personelinize KEP üzerinden e-bordro, ücret pusulası, zaman çizelgesi, personel tebligatlarının, ihbar, ihtar izin formu göndererek, yasal zorunluluklar çerçevesinde firmanızı güvence altına alırsınız. E-Bordro hizmetimiz için personel sayınıza göre yıllık sabit fiyat uygulanmaktadır. İşçi alım ve çıkışlarda herhangi bir fiyat değişikliğine gidilmemektedir. Üstelik kurumunuza tahsis edilen posta alanıyla bordrolarınız, ücret pusulalarınız, zaman çizelgeleriniz, personel tebligatlarınız, ihbar, ihtar ve ibralarınız, yıllarca İstanbul, Ankara yedeklemeli olarak EDM Sistemlerinde saklanmaktadır.

33 E-Mutabakat Şirketlerin iş ortakları, bayileri, tedarikçileri ve diğer tüm iş ortaklarıyla BA, BS ve cari mutabakatlarını, isteğe bağlı olarak standart mail ya da KEP üzerinden yasal geçerli gerçekleştiren uygulamadır. Uygulama sadece mutabık olup olmadığını kontrol etmekle kalmaz, cari ekstresindeki farkları da bulup taraflara raporlar. Tüm muhasebe programlarıyla tam entegre çalışan sistemdir. E-Mutabakat, bayi teşkilatıyla çalışan, çok iş ortağı olan, birden fazla lokasyonda faaliyet gösteren ya da düzenli olarak ürün alımlarını yapan şirketlerde mutabakat yapmanın zorluğundan dolayı çok fazla Kurum tarafından tercih edilmektedir. KEP li E-Mutabakat hizmetimiz ile tüm İş Ortaklarına her ay BA, BS ve cari ekstre mutabakatlarını otomatik olarak noter gücünde göndermiş olur ve gönderilen tüm mutabakatlar EDM sistemlerinde yıllarca yedeklemeli olarak saklanır.

34 E-Yedekleme Tüm verilerinizin yanı sıra yasal geçerli belgelerinizin taranmış kopyalarını da, çevrim içi erişime açık, geliştirilmiş üst düzey güvenlikle sorunsuz bir şekilde yedekleyen ERP programlarıyla uyumlu çalışan bir EDM hizmetidir. EDM E- Yedekleme sayesinde tüm belgelerinizi güvenli bir ortamda saklayabilir, verilerinize istediğiniz yerden 7x24 ulaşılabilir, zaman ayarlı, anlık ya da istediğiniz an veri yükleyebilirsiniz. EDM E-yedekleme, basit ara yüzü ile sizleri yormaz, işlemlerinizi hızlandırmanız için kolay kullanım sunar. Verileriniz yüksek güvenlikli ve ISO sertifikalı sunucularda, İstanbul ve Ankara Yedekli olarak saklanır. EDM E-yedekleme hizmetini almanız durumunda mesela mali müşavirler muhasebelerini, avukatlar tüm belge ve verilerini, veri tabanı ve programlarıyla (Windows, SQL, Oracle vb) birlikte güvenli bir şekilde yedekleyebilirler. Belirtilen hizmetlerin tamamını tek kullanıcı adı, tek şifre ile çevrim içi erişebileceğiniz şekilde sunucu ve bilgisayarlarınıza tam entegre olarak temin edebilirsiniz.

35 E-Muhasebe Basit, Kullanıcı dostu, Tam işlevsel, Pratik bir ön-muhasebe Bulut sisteminde çalışıyor ve 3 lü güvenli yedeklemeye haiz. E-Fatura, e-arşiv fatura, e-bilet, e-irsaliye, KEP, e-imza entegre Tüm muhasebe programlarına fatura, ödeme, tahsilat, çek, senet vb bilgilerin otomatik XML ve veya Excell aktarımı Faturalama, Tahsilat, Ödeme, Çek, Senet, Stok, Cari, Yarı mamul, Etkin Raporlama vb tüm modüller Kağıt faturaların da OCR sistemi ile dijitale çevrimi ve dijital olanaklardan yararlanması E-Arşiv Fatura Müşterilerimize 1 YIL Ücretsiz 35

36 E-Dönüşüm Avantajlar 36

37 E-Dönüşüm Avantajlar MALİYETLERİNİZİ MİNİMİZE EDER EDM e-fatura, e-defter, e-irsaliye, e-bilet, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, KEP, E-İmza, E-Bordro, ücret pusulası, zaman çizelgesi, e-tebligat, e-ihtar ve EBYS gibi hizmetleriyle kâğıt, baskı, toner, kargo, arşivleme gibi zaman ve para maliyetlerinizi minimum seviyelere düşürürsünüz. OPERASYONUNUZ HIZLANIR VE VERİMLİLİĞİ ARTAR EDM e-fatura, e-defter, e-irsaliye, e-bilet, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, KEP, E-İmza, E-Bordro, ücret pusulası, zaman çizelgesi, e-tebligat, e-ihtar ve EBYS gibi hizmetleriyle, çalışanlarınızın operasyonlarını azaltır. Böylece EDM, personelinizin daha verimli alanlarda faaliyet göstermesine olanak tanır, manuel işlemlerden kaynaklı hataları sıfırlar ve firmanızın verimliliğini artırırsınız. ANINDA VE GÜVENİLİR belge AKIŞI SAĞLAR E-Fatura, e-defter, e-irsaliye, e-bilet, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, KEP, E-İmza, e-bordro, ücret pusulası, zaman çizelgesi, e-tebligat, e-ihtar, EBYS gibi belgeleriniz, ERP ve muhasebe programınız içinden ve EDM üzerinden elektronik imzalanmış şekilde tam ve eksiksiz olarak anında muhataplarına ulaşır. Gönderici, belgenin muhatabı tarafından tam eksiksiz alındığına dair yasal olarak birinci derece geçerli teyidini alır. Alıcı ise aldığı faturaların tam eksiksiz ve %100 gerçek olduğundan emin olur. 37

38 E-Dönüşüm Avantajlar YASAL GEÇERLİ / GÜVENLİ SAKLAMA VE ONLİNE ERİŞİM OLANAĞI VERİR Faturalarınız, EDM sistemlerinde 10 yıl boyunca 3 Yedeklemeli ve 3DS şifreleme teknolojisiyle en güvenli şekilde saklanır. Faturalarınıza yıl boyunca dilediğiniz an çevrim içi erişebilir, tek tek ya da toplu olarak tekrar gönderme, görüntüleme ve pdf / baskı alma gibi işlemleri yapabilirsiniz. DOĞAYA DESTEK VERİR Her yıl uğruna milyonlarca ağaç kesilen kâğıtlar yerine, fatura ve diğer belgelerinizi elektronik ortama taşıyarak, doğanın korunması adına da büyük katkıda bulunmuş olursunuz. İMAJINIZI YÜKSELTİR E-Fatura başta olmak üzere e-dönüşüm servislerinize geçme olgusu, tüm müşterileriniz ve iş ortaklarınız nezdinde; teknolojiyi kullanan, modern yönetilen, şeffaf ve kanunlara uygun iş yapan sağlam güvenilir firma imajınızı pekiştirecektir. VE Hızlı mutabakat, hızlı nakit akışı, hızlı uyuşmazlık çözümü, uluslararası standartlara uyum, elektronik iç ve dış denetim İçin uygun altyapı gibi daha sayısız faydalara kavuşursunuz. 38

39 Neden EDM? ERP VE MUHASEBE PROGRAMINIZA TAM ENTEGRASYON 200 e Yakın ERP ve Muhasebe programı ile anlaşmalı olan EDM ayrıcalığıyla ERP sistemi ve muhasebe programı içinden oluşturduğunuz faturalar, irsaliyeler, makbuzlar ve biletler otomatik olarak gider, gelen faturalarınız bu programlarınızın cari ve stoklarına otomatik işlenir, mali müşaviriniz programına otomatik aktarılır. E-Defter, elektronik bordro, ücret pusulası, zaman çizelgesi, tebligatlar, ihtarlar, ibranameler, mutabakatlar gibi diğer tüm resmi bildirimleriniz de ERP ve Muhasebe programlarınız içinden oluşturulur ve muhatabına tam otomatik ulaştırılır. YERİNİZDE HIZLI KURULUM VE EĞİTİM Siz, EDM ile e-fatura, e-defter, e-irsaliye, e-bilet, e-serbest meslek makbuzu, e- müstahsil makbuzu hizmetleri için çalışmaya karar verince e-imza / mali mühür teminiz, GİB başvurularınız ve kullanıcı eğitimleri dâhil tüm işlemler, EDM saha temsilciniz tarafından yapılır. Sonra, EDM Merkez 30 dakika içerisinde portalinizi açar ve kullandığınız ERP ve muhasebe programına entegrasyonunuzu sağlar. Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik İmza servisleri ve bu servislere dayalı verilen elektronik bordro, ücret pusulası ve zaman çizelgesi, elektronik mutabakat, elektronik tebligat, elektronik ihtar hizmetleri için de tüm başvuru, aktivasyon, kurulum ve eğitim işlemleri EDM saha temsilciniz tarafından yerinizde icra edilir. 39

40 Neden EDM? 7/24 ÖZEL MÜŞTERİ TEMSİLCİ Türkiye nin her ili ve ilçesinde sizlere özel atanan satış ve servis saha temsilciliği yanı sıra EDM Merkezde, 7/24 arayabileceğiniz bir asıl bir de yedek olmak üzere tüm e-dönüşüm hizmetlerinde uzmanlaşmış müşteri temsilcisi sizlere atanır. Dilediğiniz vakit temsilcilerinize cep telefonları ve maillerine ulaşabilecek, anında hizmet alacak, hatta gece ve resmî tatillerde dahi bu iletişim noktaları üzerinden teknik nöbet merkezime anında hizmet için otomatik aktarılacaksınız. ETİK ÜCRET TAAHHÜDÜ EDM, aylık sabit, yıllık sabit, güncelleme, kota aşımı gibi her ne ad altında olursa olsun etik olmayan aldatıcı ve gizli tarifeler uygulamaz, kalan kontörünüz ay sonu ve yıl sonu gibi bahanelerle yakmaz ve 5 yıl boyunca devreder. E-Fatura portal aktivasyonları ücretsizdir. ERP programınıza entegrasyon ücretini bir kerelik ödersiniz ve ömür boyu kullanırsınız. Kullanımınız boyunca kontör ücreti dışında hiçbir ücret ödemezsiniz. 40

41 Neden EDM? 3 YEDEKLEMELİ SAKLAMA E-Faturalarınız, e-irsaliyeleriniz, e-defterleriniz, e-makbuzlarınız, e-biletleriniz, bordrolarınız, ücret pusulalarınız, zaman çizelgeleriniz, tebligatlarınız, ihtarlarınız ve mutabakatlarınız EDM sistemlerinde 10 yıl boyunca 3 Yedeklemeli ve 3DS şifreleme teknolojisiyle en güvenli şekilde saklanır. Faturalarınıza dilediğiniz an çevrimiçi erişebilir, tek tek ya da toplu olarak tekrar gönderme, görüntüleme ve pdf / baskı alma gibi işlemleri yapabilirsiniz. ÜSTÜN ÖZELLİKLİ, KULLANICI DOSTU VE GÜVENLİ TEKNOLOJİ EDM e-fatura, e-defter, e-irsaliye, e-bilet, e-serbest meslek makbuzu, e-müstahsil makbuzu, KEP, E-İmza, E-Bordro, ücret pusulası, zaman çizelgesi, e-tebligat, e-ihtar ve EBYS gibi hizmetlerini 3DS şifreleme teknolojisiyle en yüksek güvenlik standartlarında sunar. EDM, Türkiye nin tüm internet tarayıcılarla ve yazılımlarla java bağımsız çalışabilen, Devlet Elektronik Yazışma Protokolü ile tam uyumlu olan ilk ve tek teknolojisine sahiptir. EDM hizmetleri, depository arşiv, süreç yönetimi, toplu fatura tekrarlama, tam metin arama, akıllı VKN kontrolü, tek platformdan tüm bağlı mükellefleri ve servisleri yönetme, grup şirket ve şube yönetimi gibi yüzlerce yeteneği ile üstün özellikli kullanıcı dostudur. 41

42 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları 42

43 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları

44 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları

45 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları

46 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları

47 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları

48 Uyumlu ERP ve Muhasebe Programları

49 Sertifikalarımız

50 Sertifikalarımız

51 Sertifikalarımız

52 Sertifikalarımız

53 Bazı Referanslarımız

54 Bazı Referanslarımız

55 Bazı Referanslarımız

56 Bazı Referanslarımız

57 Bazı Referanslarımız

58 Bazı Referanslarımız

59 Bazı Referanslarımız

60 Bazı Referanslarımız

61 Bazı Referanslarımız

62 Teşekkürler EDM Bilişim

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü 2 2. e- Fatura : 3 2. e-fatura : 2.1. e-fatura nedir? : E-Fatura, Kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Dolayısıyla

Detaylı

E-FATURA E-ARŞİV E-DEFTER

E-FATURA E-ARŞİV E-DEFTER E-FATURA E-ARŞİV E-DEFTER E-BİLET E-İMZA KEP E-BORDRO E-MUTABAKAT E-YEDEKLEME Gelir İdaresi Başkanlığı E-Dönüşüm Düzenlemeleri 2 E-Fatura Kağıt faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta

Detaylı

E-FATURA E-ARŞİV E-DEFTER

E-FATURA E-ARŞİV E-DEFTER E-FATURA E-ARŞİV E-DEFTER E-BİLET E-İMZA KEP E-BORDRO E-MUTABAKAT E-YEDEKLEME Gelir İdaresi Başkanlığı E-Dönüşüm Düzenlemeleri 2 E-Fatura Kağıt faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Nedir? Kayıtlı elektronik posta (KEP): gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği

Detaylı

e-müstahsil Makbuzu Nedir?

e-müstahsil Makbuzu Nedir? e-müstahsil Makbuzu e-müstahsil Makbuzu Nedir? Müstahsil makbuzu gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden mal satın alınmasında fatura yerine geçen ticari bir vesika olarak kullanılan kağıt müstahsil

Detaylı

MEVCUT MÜKELLEFLER BEKLENEN MÜKELLEFLER

MEVCUT MÜKELLEFLER BEKLENEN MÜKELLEFLER Hoş Geldiniz E-Fatura Kağıt faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta (UBL) standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere

Detaylı

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup,

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, EDM KURUMSAL SUNUM Şirketimiz EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, Güçlü sermaye yapısı, GİB E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Lisansları BTK E-İmza ve KEP Kayıt Makamı Yetkisi İstanbul ve Ankara da iki

Detaylı

E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk.

E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk. Tarih : 19.12.2017 No : 2017/ 72 Konu : E-İrsaliye, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzuna İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Hk. 17.12.2017 tarihli ve 30273 sayılı Resmi

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/114

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2017/114 Sirküler Tarihi : 18.12.2017 Sirküler No : 2017/114 e-sevk İRSALİYESİ, e-müstahsil MAKBUZU ve e-serbest MESLEK MAKBUZU UYGULAMASI Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 17 Aralık 2017 gün ve 30273

Detaylı

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business «GİB e-dönüşüm UYGULAMALARI ve 2018 E-DÖNÜŞÜM VİZYONU»

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business «GİB e-dönüşüm UYGULAMALARI ve 2018 E-DÖNÜŞÜM VİZYONU» SAP FORUM İSTANBUL Digital Business «GİB e-dönüşüm UYGULAMALARI ve 2018 E-DÖNÜŞÜM VİZYONU» Abdullah KİRAZ / Gelir İdaresi Başkanlığı / Grup Başkanı 12 Ekim 2017, Perşembe Mevcut e-dönüşüm Uygulamalarına

Detaylı

Mali Mühür. Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015

Mali Mühür. Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015 Mali Mühür Mesut ŞENEL / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSTANBUL İkitelli KOSGEB 15 Ekim 2015 İçerik Mali Mühür 1. Mali mühür nedir? 2. Neden mali mühür? 3. Mali Mührün kullanım alanları nelerdir? e-fatura

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta

Kayıtlı Elektronik Posta Kayıtlı Elektronik Posta TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı teknoloji şirketleridir. TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul 100

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / E-İRSALİYE, E-MÜSTAHSİL VE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU UYGULAMALARINA İLİŞKİN GETİRİLEN DÜZENLEMELER sevk irsaliyesi, müstahsil makbuzu ve serbest meslek makbuzu belgelerinin elektronik ortamda elektronik

Detaylı

e-irsaliye, e-müstahsil Makbuzu ve e-serbest Meslek Makbuzu başlıyor zorunlu değil. 1. Elektronik İrsaliye (e-irsaliye)

e-irsaliye, e-müstahsil Makbuzu ve e-serbest Meslek Makbuzu başlıyor zorunlu değil. 1. Elektronik İrsaliye (e-irsaliye) e-irsaliye, e-müstahsil Makbuzu ve e-serbest Meslek Makbuzu başlıyor Maliye Bakanlığına verilen yetkilere istinaden, yaygın olarak kullanılan belgeler arasında yer alan sevk irsaliyesi, müstahsil makbuzu

Detaylı

Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir.

Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. KASIM, 2017 e-irsaliye Nedir? Kağıt sevk irsaliyesi ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belgedir. Mevcut durumda kâğıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesi belgesinin; Elektronik

Detaylı

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir.

E-Defter Nedir? Format ve standartları «www.edefter.gov.tr» internet adresinde duyurulan defterler elektronik ortamda tutulabilir. E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan kayıtlar bütünüdür. Format

Detaylı

ibraz edilebilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında bazı düzenlemelerde ve açıklamalarda bulunulmuştur.

ibraz edilebilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında bazı düzenlemelerde ve açıklamalarda bulunulmuştur. 18.12.2017/145-1 1 OCAK 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN E-İRSALİYE, E-MÜSTAHSİL MAKBUZU VE E-SERBEST MESLEK MAKBUZU DÜZENLENMESİ, ALICISINA ELEKTRONİK VEYA KAĞIT ORTAMINDA İLETİLMESİ İLE MUHAFAZA VE İBRAZ EDİLEBİLMESİ

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü yasal

Detaylı

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul Veri Merkezi: Ankara

Detaylı

10 Soruda Elektronik Defter (E-Defter) Uygulaması

10 Soruda Elektronik Defter (E-Defter) Uygulaması 10 Soruda Elektronik Defter (E-Defter) Uygulaması E-Defter nedir? E-Defter şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve/veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İMZA E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü

Detaylı

Konu: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması

Konu: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın!

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! TÜRKKEP KEP, E-Tebligat, E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-Defter, E-İmza ve E-Saklama hizmetlerini tek başına bütünleşik olarak mevzuata

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir.

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir. E-İmza Bilişim E-İmza Kavramı 2 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu nda elektronik imza, Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla

Detaylı

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU

E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU E- FATURA UYGULAMASI BAŞVURU e-fatura nın Yararları; Zamandan tasarruf Baskı, postalama ve arşivleme giderlerine son Platform bağımsız, güvenli ve tutarlı veri iletişimi sağlanır. İnsan hatalarının önüne

Detaylı

E-Dönüşüm Uygulamaları Son Dönem Değişiklikler. Kasım 2018

E-Dönüşüm Uygulamaları Son Dönem Değişiklikler. Kasım 2018 E-Dönüşüm Uygulamaları Son Dönem Değişiklikler Kasım 2018 E-Defter Uygulamaları 24.10.2018 tarihli Elektronik Defter Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Taslak Tebliğinde; - Elektronik defter

Detaylı

e-lift e-devlet Çözümleri

e-lift e-devlet Çözümleri E-Fatura Uygulamasında Yeni Düzenlemeler e-ticaret e e-arşiv Zorunluluğu e-lift e-devlet Çözümleri Yavuz Gösterişli Satış Hizmetler Müdürü Hakkımızda Aryada, Logo Yazılım A.Ş. ticari ürünlerinin lisans,

Detaylı

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş.

NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. 1 NES Bilgi Veri Teknolojileri ve Saklama Hizmetleri A.Ş. e-fatura e-defter e-arşiv e-bilet e-irsaliye Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. Uphill Towers A Blok K.16 No.92 Pk.34746 Ataşehir İstanbul +90 216 688

Detaylı

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 GENEL BİLGİ : Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı E- İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu

Detaylı

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş. Arif Erhun ÖÇAL İ-Dönüşüm Satış Koordinatörü Cep:

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş. Arif Erhun ÖÇAL İ-Dönüşüm Satış Koordinatörü Cep: UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ TİCARET A.Ş. Arif Erhun ÖÇAL İ-Dönüşüm Satış Koordinatörü erhun.ocal@uyumsoft.com.tr Cep: 0533 283 13 98 e-fatura Nedir? Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu

Detaylı

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir.

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir. e-dönüşüm Ürünlerimiz IDECON e-mutabakat IDECON e-beyanname IDECON e-bankacılık IDECON e-irsaliye IDECON e-fatura IDECON e-defter IDECON e-arşiv IDECON e-mutabakat, B Formu ve Cari hesap mutabakatlarını

Detaylı

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü

birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü birlesikuzmanlar-it.com Dynamics AX E-fatura Çözümü Ajanda E-fatura nedir? Mali Mühür nedir? GİB hizmetleri nelerdir? Birlesik Uzmanlar Çözümleri E-fatura Entegrasyonu E-fatura Dönüştürücü Neden daha iyiyiz?

Detaylı

%98 müşteri memnuniyeti

%98 müşteri memnuniyeti 6000+ mükellef 45+ sektör 81 ilde hizmet 250+ iş ortağı 200+ uzman 200+ ticari yazılım entegrasyonu %98 müşteri memnuniyeti 1 Şimdi Dijital Dünyaya Uyum Zamanı! Uyumsoft i-dönüşüm çözümleri ile işletmenizi

Detaylı

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura yagenelbakış EFKS-e-FaturaFaturaFarklılıklar e-faturanedir? e-faturakapsamınagirenler e-defter Nedir? Gelir İdaresi Başkanlığı @ @ Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur. Kağıt faturada

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü yasal

Detaylı

Solon ve e-fatura çözümleri

Solon ve e-fatura çözümleri e-fatura Solon ve e-fatura çözümleri Özel Entegratörlük e-fatura lerin faturalarını göndermek ve almak amacıyla sistemin özel entegratör kuruluşların yazılım ve donanım alt yapısını kullanarak GIB isitemine

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/121. E- İrsaliye, E- Müstahsil Makbuzu ve E- Serbest Meslek Makbuzuna ilişkin Tebliğ Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/121. E- İrsaliye, E- Müstahsil Makbuzu ve E- Serbest Meslek Makbuzuna ilişkin Tebliğ Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Bilişim. E-Defter Entegrasyonu

Bilişim. E-Defter Entegrasyonu Bilişim E-Defter Entegrasyonu E-Defter Nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri

Detaylı

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitmeni 05 Kasım BURSA

e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitmeni 05 Kasım BURSA e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitmeni 05 Kasım 2016 - BURSA 2 2. e- Fatura : 3 2. e-fatura : 2.1. e-fatura nedir? : E-Fatura, Kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere

Detaylı

Güncel Versiyon İle E-Defter Oluşturulması ve Gönderilmesi

Güncel Versiyon İle E-Defter Oluşturulması ve Gönderilmesi 27 Nisan 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Defter E-DEFTER OLUŞTURMA VE GÖNDERİMİNDE ÖNEMLİ NOKTALAR E-Defter oluşturma ve gönderiminde oluşabilecek hataların önüne geçilmesi,

Detaylı

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ

SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SERBEST MESLEK ERBABI İÇİN DEFTER-BEYAN SİSTEMİ Defter-Beyan Sistemi Nedir? Defter-Beyan Sistemi; gelir ve gider kayıtlarının elektronik ortamda gerçekleştirildiği, serbest meslek defterinin bu kayıtlardan

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

PARAŞÜT TEN. Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu

PARAŞÜT TEN. Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu PARAŞÜT TEN Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu Kitabın Adı Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu Editör Tasarım İllüstrasyonlar Katkıda Bulunanlar Tunca Üçer

Detaylı

ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI

ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI ELEKTRONİK FATURA UYGULAMASI E-FATURA NEDİR? Faturada yer alması gereken bilgileri kapsar Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur E-imza/Mali Mühür Kaynağının doğruluğu İçeriğinin bütünlüğü Değişmezliği

Detaylı

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business SAP FORUM İSTANBUL Digital Business e-irsaliye de Bizi Neler Bekliyor! Kenan AÇIKELLİ / Foriba 12 Ekim 2017, Perşembe Foriba Çalışmalarına 1999 yılında başlayan FIT Solutions ve 2002 yılında kurulan ISIS

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 112 İST, 30.12.2013. E-fatura ve e-arşiv hakkında genel tebliğ yayımlandı E-FATURA VE E-ARŞİV HAKKINDA GENEL TEBLİĞ

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 112 İST, 30.12.2013. E-fatura ve e-arşiv hakkında genel tebliğ yayımlandı E-FATURA VE E-ARŞİV HAKKINDA GENEL TEBLİĞ SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 112 İST, 30.12.2013 ÖZET: E-fatura ve e-arşiv hakkında genel tebliğ yayımlandı E-FATURA VE E-ARŞİV HAKKINDA GENEL TEBLİĞ Gelir İdaresi Başkanlığı nın internet sitesinde 433 Sıra

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/70

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/70 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 25.12.2017 Sayı : 2017/70 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 50-99 Çalışanı Olan İşletmeler Bireysel

Detaylı

A- Elektronik İrsaliye (e-irsaliye) Konusundaki Düzenlemeler

A- Elektronik İrsaliye (e-irsaliye) Konusundaki Düzenlemeler SİRKÜLER: 2017/64: E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu Ve E-Serbest Meslek Makbuzu Düzenlenmesine İlişkin 487 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Maliye Bakanlığına verilen yetkilere istinaden, 17 Aralık

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX e-defter. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 27.05.2014 1 İçindekiler: 1- e-defter Hakkında... 3 1.1. e-defter Nedir?... 3 1.2. Hangi defterler e-defter olarak tutulabilir?... 3 1.3. Defter

Detaylı

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business

SAP FORUM İSTANBUL Digital Business SAP FORUM İSTANBUL Digital Business Tüm Makbuzlar Elektronikleşiyor! Kenan AÇIKELLİ / Foriba 12 Ekim 2017, Perşembe Foriba Çalışmalarına 1999 yılında başlayan FIT Solutions ve 2002 yılında kurulan ISIS

Detaylı

ELEKTRONİK DEFTER TEBLİĞİ NİN GETİRDİĞİ YENİ DÜZENLEMELER

ELEKTRONİK DEFTER TEBLİĞİ NİN GETİRDİĞİ YENİ DÜZENLEMELER ELEKTRONİK DEFTER TEBLİĞİ NİN GETİRDİĞİ YENİ DÜZENLEMELER Rızkullah ÇETİN * 1-GİRİŞ 6215 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun un(t.c. Yasalar 2011) 14 üncü maddesi ile değiştirilen,

Detaylı

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ

E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ E-FATURA /E-DEFTER / E-ARŞİV ÇÖZÜMLERİ SAKLAMA HİZMETİ ENTEGRASYON & ÖZEL ENTEGRATÖR efatura@vbt.com.tr edefter@vbt.com.tr earsiv@vbt.com.tr E-Arşiv Nedir? 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

Detaylı

Kayıtlı e-posta (KEP) güvenli e- posta hizmetidir ve bu yönü ile standart e- posta sistemlerinden ayrılır.

Kayıtlı e-posta (KEP) güvenli e- posta hizmetidir ve bu yönü ile standart e- posta sistemlerinden ayrılır. İçindekiler Kayıtlı E- Posta (KEP) Nedir?... 2 Kayıtlı E- Posta (KEP) Hizmetini Kimler Sunar?... 2 Kayıtlı E- Posta Özellikleri Nelerdir?... 2 Kayıtlı E- Posta Neden Güvenli ve Hukuken Geçerlidir?... 3

Detaylı

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ

UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E-DEFTER İŞLEMLERİ İçindekiler UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTALI E- DEFTER... 2 A-UYUMSOFT İ-DÖNÜŞÜM PORTAL GİRİŞ:... 2 1. :... 2 1.1. E-Defter Verileri :... 4 1.2 E-Defter Listesi

Detaylı

Haya%nızı kolaylaş%rır...

Haya%nızı kolaylaş%rır... Haya%nızı kolaylaş%rır... TÜRKKEP Hizmetleri Yasal Düzenlemeler Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), yasal geçerli ve güvenli e- posta olarak, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile düzenleyici ve denetleyici

Detaylı

E-Defter Hukuki Mevzuat?

E-Defter Hukuki Mevzuat? E-DEFTER 1 E-Defter Hukuki Mevzuat? 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile zorunluluk getirilen mükelleflere ilave olarak aşağıda sayılan mükelleflere elektronik defter tutma ve e- fatura

Detaylı

HOŞ GELDİNİZ NES BİLGİ VERİ TEKNOLOJİLERİ VE SAKLAMA HİZMETLERİ A.Ş.

HOŞ GELDİNİZ NES BİLGİ VERİ TEKNOLOJİLERİ VE SAKLAMA HİZMETLERİ A.Ş. HOŞ GELDİNİZ e-fatura e-defter e-arşiv e-bilet e-irsaliye e-saklama e-makbuz NES BİLGİ VERİ TEKNOLOJİLERİ VE SAKLAMA HİZMETLERİ A.Ş. Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. Uphill Towers A Blok K.16 No.92 Pk.34746

Detaylı

e UYGULAMALAR BURSA SMMMO İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü

e UYGULAMALAR BURSA SMMMO İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü e UYGULAMALAR İnci ŞALCI Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İSMMMO Eğitim Müdürü BURSA SMMMO 09.09.2017 2 1. Giriş : 1.2. Nereye gidiyoruz..? : DÜNN BUGÜN YARIN FATURA, DEFTER, BEYANLAR, MANUEL. E-FATURA,

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda; Oluşturulması Onaylanması Muhafaza edilmesi İbraz

Detaylı

Elektronik Ortamda Defter Tutulması

Elektronik Ortamda Defter Tutulması Elektronik Ortamda Defter Tutulması Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanunu nun verdiği yetki çerçevesinde Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nca hazırlanan elektronik ortamda defter tutulmasına

Detaylı

E-arşiv. Zaman Damgası müşterilerimizin ayrıca almalarına gerek kalmaksızın, raporlarda Mikro Yazılım tarafından sağlanacaktır.

E-arşiv. Zaman Damgası müşterilerimizin ayrıca almalarına gerek kalmaksızın, raporlarda Mikro Yazılım tarafından sağlanacaktır. E-arşiv e- arşiv, kağıt ortamında düzenlemesi, muhafaza ve ibraz etme zorunluluğu bulunan faturaların, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda

Detaylı

TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI

TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI TABİMnet E-DEFTER ve E-FATURA PROGRAMI Tabim e-defter çözümü ile Yevmiye Defteri ve Defter-i Kebir belgelerini, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı'nın belirlediği standartlara uygun olarak hazırlayıp GİB'e

Detaylı

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Faruk Eczacıbaşı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) önderliğinde 2003 yılında kurulmuştur. Elektronik ortamda ticari işlemlerin

Detaylı

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket!

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yoğun rekabet ortamında zaman, maliyet ve iş gücü avantajı elde etmektedir. eplatform ile dijital dönüşümde güvenilir alt yapı, uzman

Detaylı

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI

LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI LOGO TURKCELL AKILLI FAKS ENTEGRASYONU BİLGİ DOKÜMANI Logo Turkcell Akıllı Faks Entegrasyonu Logo Turkcell Akıllı Faks entegrasyonu ile, faks cihazına ihtiyaç duymadan, GO Plus, GO 3, Tiger Plus ve Tiger

Detaylı

LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI. Serdar TEKİN Ürün Uzmanı

LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI. Serdar TEKİN Ürün Uzmanı LOGO DA E-DEFTER VE E-FATURA UYGULAMALARI Serdar TEKİN Ürün Uzmanı E-Defter Nedir? E-Defter, Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik dosya

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/83

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/83 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 30.10.2018 Sayı : 2018/83 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -Elektronik Defter

Detaylı

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması

E - ARŞİV. Belgelerin Elektronik Ortamda Oluşturulması E - ARŞİV Amaç ve Fayda Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre fatura, kâğıt ortamında en az iki nüsha olarak düzenlenerek ilk nüshası (aslı) müşteriye verilen, ikinci nüshası ise yine kâğıt ortamında aynı

Detaylı

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir.

Arşivleme maliyetleri, kâğıt, posta vb. giderleriniz büyük oranda düşecektir. E-Fatura Nedir? E-fatura Uygulaması, mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı nın sistemi üzerinden, belirlenen standart ve formata göre birbirlerine fatura alıp göndermelerini sağlayan sistemin genel adıdır.

Detaylı

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu İçindekiler Mali Mühür Başvuru Süreci... 2 e-fatura Başvuru Süreci... 4 efinans Sözleşme Aşaması... 11 1 Mali Mühür Başvuru Süreci 1. Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Detaylı

PARAŞÜT TEN. Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu

PARAŞÜT TEN. Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu PARAŞÜT TEN Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu Kitabın Adı Büyüyen İşletmeler için e-faturaya Ücretsiz Geçiş Kılavuzu Editör Tasarım İllüstrasyonlar Katkıda Bulunanlar Tunca Üçer,

Detaylı

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ

BSOFTefat E-FATURA ÇÖZÜMÜ Gelir idaresine yapılan başvuruya göre POROSefat e-fatura alım/gönderim işlemlerinde kullanıcılara iki farklı seçenek sunulmaktadır. 1. E-Fatura GİB Dosya Aktarım modülü: Gelir idaresinden sadece e-fatura

Detaylı

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir.

ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir. e-dönüşüm Ürünlerimiz IDECON e-mutabakat IDECON e-beyanname IDECON e-bankacılık IDECON e-irsaliye IDECON e-fatura IDECON Seyahat Avans Masraf Takip IDECON Gayri Menkul Yönetimi IDECON e-defter IDECON e-arşiv

Detaylı

LOGO e-defter Uygulaması

LOGO e-defter Uygulaması LOGO e-defter Uygulaması 2013 İÇERİK e-defter nedir? 3 Hangi defterler e-defter Olabilir? 4 Genel Uygulama 5 Vergi Kanunu Genel Tebliği 6 Uygulamadan Kimler Yararlanabilir? 7 Uygulamadan Yararlanmak için

Detaylı

Türkiye nin Her Yerinde Bir Güven Kurumu

Türkiye nin Her Yerinde Bir Güven Kurumu Genel Sunum Türkiye nin Her Yerinde Bir Güven Kurumu Yetkili Güven Kurumu Çözümler Hizmet Standartlar Personel Altyapı Güvenli ve yasal geçerli çözümler Mevzuata uygun hizmet anlayışı Dünya standartlarında

Detaylı

LOGO DA E-FATURA. Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO

LOGO DA E-FATURA. Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO LOGO DA E-FATURA Saadet GAFFAROĞLU Analiz Uzmanı, LOGO E-FATURA, GENEL BAKIŞ E-Fatura Nedir? Değerli kağıda basılı olan faturanın karşılığı bilgileri içeren, belli bir formatta standart hale getirilmiş,

Detaylı

A

A SİRKÜ : 2013/11 KAYSERİ Konu : 11.03.2013 A-01.09.2013 tarihine kadar elektronik faturaya 01.09.2014 tarihine kadar da elektronik defter uygulamasına geçme zorunluluğu getirilen mükellefler B-Elektronik

Detaylı

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017

E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 E-SERBEST MESLEK MAKBUZU, E İRSALİYE ve E- MÜSTAHSİL MAKBUZU KULLANILMASI ZORUNLU DEĞİLDİR. Değerli Üyemiz, 17/12/2017 GENEL BİLGİ : Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı E- İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu

Detaylı

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın

Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın Hayatınızı TÜRKKEP le kolaylaştırın e-defter Nedir? Vergi Usül Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu na göre tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda; Oluşturulması Onaylanması Muhafaza edilmesi İbraz

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 02.04.2014 Sayı: 2014/016 Konu: E-FATURA UYGULAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından www.efatura.gov.tr internet sitesinde E-Fatura Uygulamasında Dikkat

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu

Yeni Nesil e-defter 1.00.00. Kullanıcı Kılavuzu Yeni Nesil e-defter 1.00.00 Kullanıcı Kılavuzu Kasım - 2013 e-defter 14.2.2012 tarihli 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-defter kullanmak zorunda olan ve Yeni Nesil Programını kullananan

Detaylı

ÇÖZÜM MARKET. LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru...

ÇÖZÜM MARKET. LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru... LOGO e-fatura ile Kağıtsız Şirketlere Doğru... 2013 İÇERİK e-fatura nedir? 3 e-fatura Uygulaması 4 Vergi Kanunu Genel Tebliği 5 Uygulamadan Yararlanmak için Neler Yapılmalı? 7 GiB e-fatura Uygulama Başvurusu

Detaylı

e-fatura ve e-defter Uygulamaları

e-fatura ve e-defter Uygulamaları ESKİŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI Chamber of Certified Public Accountants of Eskişehir e-fatura ve e-defter Uygulamaları YMM Ali Karakuş TÜRMOB Eğitmeni 1960 lı yılların başında demiryolu

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri

e-arşiv E Arşiv Kullanım Yöntemleri e-arşiv e-arşiv E Arşiv Nedir e-arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel

Detaylı

İş Yaşamında E-Posta

İş Yaşamında E-Posta MÖ 150 MS 2013 İş Yaşamında E-Posta Mevzuat Türk Ticaret Kanunu Madde 18. Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar noter

Detaylı

TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri

TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri TÜRKKEP E-Defter Hizmetleri E-Defter nedir? Şekil hükümlerinden bağımsız olarak Vergi Usul Kanununa ve veya Türk Ticaret Kanununa göre tutulması zorunlu olan defterlerde yer alması gereken bilgileri kapsayan

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir.

TEMEL KAVRAMLAR. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik belgenin oluşturulmasından sonraki aşamalarda orijinal halini muhafaza etmesidir. TEMEL KAVRAMLAR Kaynağın Doğruluğu - Authenticity Elektronik belgenin kim tarafından oluşturulduğunun belirlenerek doğruluğunun garanti altına alınmasıdır. Bütünlük ve değişmezlik - Integrity Elektronik

Detaylı

e-faturada GÜNCEL SORU VE SORUNLAR udogan@gelirler.gov.tr

e-faturada GÜNCEL SORU VE SORUNLAR udogan@gelirler.gov.tr e-faturada GÜNCEL SORU VE SORUNLAR udogan@gelirler.gov.tr e-fatura NEDİR? Faturada yer alması gereken bilgileri kapsar. Elektronik kayıtlar bütünü biçiminde oluşturulur. e-imza/mali Mühür (MM) Kaynağının

Detaylı

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM Istanbul / WWW.ERKYMM.COM 25 TEMMUZ 2013 / istanbul 25 TEMMUZ 2013 / istanbul E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına

Detaylı

Finansal Dijitalleşme e-dönüşüm. Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü DİJİTAL DÖNÜŞÜM DOSTU

Finansal Dijitalleşme e-dönüşüm. Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü DİJİTAL DÖNÜŞÜM DOSTU Finansal Dijitalleşme e-dönüşüm Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü FİNANSAL DİJİTALLEŞME CNN Türk te Emin ÇAPA tarafından sunulan «Dünyanın 1001 Hali» programında yayınlanan, Oxford Üniversitesi

Detaylı

e-arşiv e-mail Hizmeti

e-arşiv e-mail Hizmeti e-arşiv e-mail Hizmeti Tarih: 05.05.2015 Her hakkı Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş' ye aittir. İçindekiler 1. e-arşiv UYGULAMASI NEDİR?... 3 1.1. LOGO ÖZEL ENTEGRATÖRLÜK e-arşiv MAİLİNG HİZMETİ

Detaylı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı

B2B Portal - Eğitim Dökümanı B2B Portal - Eğitim Dökümanı Giriş Ekranı; http://www.sirius.info.tr/ ya da http://b2b.sirius.info.tr/ adresinden, verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Şifre Değiştirme; Şifre değişiklik işlemleri

Detaylı

Mikro e-fatura Uygulaması

Mikro e-fatura Uygulaması Mikro Uygulaması 1 Elektronik Fatura () Uygulaması 397 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin yayımı ile birlikte Elektronik Fatura Uygulaması ( Uygulaması) hizmete alınmış bulunmaktadır. Uygulaması;

Detaylı

E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor

E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor E-Fatura Netsis ile kesiliyor E-Defter Netsis ile tutuluyor İİş süreçlerinin elektronik ortama taşınmasını destekleyen Netsis, işletmelerin e-fatura ya ve e-defter e geçiş süreçlerinde öncü olmaya devam

Detaylı