proje/uygulama Ankara Adliye Sarayı Proje Yarışması JURI ÜYELERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "proje/uygulama Ankara Adliye Sarayı Proje Yarışması JURI ÜYELERİ"

Transkript

1 proje/uygulama Ankara Adliye Sarayı Proje Yarışması JURI ÜYELERİ Nevzat EROL / O r h a n AKYÜREK / Uğur ALKIM / Öztürk BAŞARIR / Ünal DEMİRASLAN / Gündeş UĞUR / Maruf ÖNAL 1ODUL: Umut İNAN Yüksel ERDEMİR Edip Önder US Can AYNAGÖZ "On plato ile, bloklar ile çevrili iç avlunun bütünleştirilmesi ve Atatürk Bulvarından gelen yaya akımının iç avluyla kaynaştırılması, iç avlunun yaşayan bir dış mekân olarak ele alınışı, yapımn genel kitlesi ve Atatürk bulvarındaki cephe ile temsil niteliği kazanması, tek bir ana girişten alınan yaya kalabalığının bölümlere rahat bir şekilde ve başka bir bölümden geçmeden ulaşmasının sağlanması, otopark ile iç avlu bağlantısının çözümü, iinite girişlerindeki ana dağılım hollerinin yeterli ölçülendirilişi, iç avlunun toplantı salonu ile de değerlendirilmesi başarılıdır. "Dış avludan itibaren iç avlu vasıtasıyla bölüm hollerine ulaşım ve buralardan ünitelere dağılımı,yatay ve düşeyde ölçülü bir çözüm getirmesi, tutuklu sirkülasyonunun en kısa yoldan temin edilmesi, otoparkın yeri ve iç avlu yaya ulaşımı olumludur. "Ana girişe göre trafiği çok olan bölümlerin yapı içindeki konumu ve dağılımı, birbirleri ile olan ilişkileri başarılıdır. "Batıya açılan fonksiyonların dışında yönlendirme olumludur. Kitlelerin düz satıhlar halinde ve kompakt biçimde ele alınışı başarılıdır. Uygulama niteliği tam olan bu projenin yukarıda belirtilen yönleriyle jürice 6/1 oy çokluğu ile 1. ödüle seçilmesine k a r a r verilmiştir. "

2 2. ÖDÜL : Sevinç HADİ / Ş andor HADİ "Çevre ile kitlesel ve mekânsal ilişki olumlu, iç mekânlar dış ile ilişki kurabiliyor. "Kompleks, kitlesel ve plastik değer anlayışı bakımından bir değer taşımaktadır. "Binaya yaklaşım, geliş noktasının iyi seçimine karşılık otoparkın ön kısımda tertiplenmesi sakıncalı bulunmuştur. "İç sirkülasyon bağlantısının yatay olarak çözümlenmesi yeterli, düşey sirkülasyon olarak ise Ust katlarda mahkemeleri zorlayan noktalara ulaşması bakımından yetersizdir. "Kompleksin fonksiyonlarını gerçekleştirecek bölümlerin dağılımı, gruplanması genellikle başarılıdır. Ancak, bazı bölümlere ulaşımın ağır ceza bölümünün kısmen de olsa içinden geçme zorunluğu yaratması ve bazı bölümlerin ışık ve ısı yansıtacak geniş çatı yüzeylerine bakması bu projenin olumsuz yanlarıdır. "Bölümleri oluşturan birimlerin iç çözümlerinde bazı olumsuzluklara karşılık, ağır ceza birimlerinin çözümü ve tutuklu ulaşım düzeni uygun görülmemiştir. jürice, 4/3 oy çokluğu ile 2. ödüle seçilmesine k a r a r v e r i l m i ş t i r. " 3. ÖDÜL : Y u r d a n u r SEPKİN / H a l i s PEKTAŞ / Ö n e r OLCAY "Bu projenin çevre ile kitlesel ve mekânsal ilişkisi olumludur. Dış mekânlarla iç mekânlar arasındaki bağlantı yeterli derecede geliştirilmemiştir. "Kompleksin kitlesel düzeni ve yapıya yaklaşım ve algılanması olumlu, giriş noktasının seçimi uygun, giriş noktası ile iç sirkülasyonu oluşturan ana bağlantı düzenide yer yer başarılı olmakla beraber, düşey sirkülasyon noktalarının konumu bu bağlantıda zorlayıcı bir durum meydana getirmektedir. Ana ulaşım ile ara ulaşım yolları arasındaki bağlantı yeterli derecede geliştirilmemiş, yetersiz ve ışıksız bulunmuştur. İç sirkülasyon bakımından motorlu taşıt yolları ve otopark düzeni ve bunların ana girişlerle bağlantısı yeterince geliştirilmemiştir. Yaya yaklaşım yolları etüdsüz görülmüştür. Düşey bağlantı yerlerinin seçimi ve yerlerinin dağılımı ulaşım kolaylığım sağlayıcı nitelikte bulunmamıştır. "Kullanış kümelerinin genel dağılımı olumlu ve bunları oluşturan birimlerin kendi içindeki çözümleri, ağır ceza mahkemeleri dışında kalan mahkeme birimlerinde bütünlüğün sağlanışı ve iç ilişkiler olumlu bulunmuştur. Ancak, bu birimlerin bir kısmıyla bağlanan tutuklu merdivenlerinin kaleme giriş koridoru yeterli ölçüde bulunmamıştır. Ağır ceza mahkeme birimlerinde, duruşma salonlarının bekleme alanları ve ışıklandırılması yetersizdir. "

3 1. MANSİYON : Uçkun ATAY / Atilla ATAY "İç ulaşımda mesafeleri kısaltma, yaya ve araçlı girişleri belirli bir merkezde toplayabilme, bloklar arasında tek bir iç ulaşım yolunu düzenlenme önerileri olumlu bulunmakla beraber, hukuk ve ceza bölümlerinin bulunduğu kitlelerin eşdeğer biçimde ardarda dizilişi, giriş için seçilen yerlerin yaklaşım yollarında yeterli derecede ağırlanamayışı olumsuz bulunmuştur. "Kullanış bölümlerini birleştiren ana ve ara bağlantı yolunun çözümü, ölçülendirilişi, yeterli doğal ışıklanması olumlu bulunmuştur. Yatay ve düşey bağlantı noktalarımn dağılışı iç ulaşımı kolaylaştırıcı niteliktedir. "Dış sirkülasyonda yayaların giriş meydamna ulaşımı uygun olmakla beraber, meydana göre giriş noktasının yeri yeterince belirlenmemiştir. "Taşıtlarla gelenlerin yapıya girişinde kolaylık sağlanmasına karşılık giriş altına rastlayan mahallerin ışıksız bırakılması sakıncalı görülmüştür. Sulh ve asliye ceza mahkemelerine tutuklu geliş yolları için çözüm getirilmemiştir. Kullanış bölümlerinin dağılımı olumlu, bunları oluşturan birimlerin ilişki ve iç çözümleri kullanışlıdır. Yapımn yönlendirilmesinde, ışıklı büro yüzeylerinin genellikle doğu ve batıya açık olması dış etkenler açısından sakıncalıdır. jürice 4/3 oy çokluğu ile 1. mansiyona seçilmesine k a r a r verilmiştir. " 2. MANSİYON : Erdoğan ELMAS "Yaya yaklaşımının olumlu olmasına mukabil yapımn kuruluşunda önemi olan iç avlunun dış mekâna kapalı kalışı olumsuzdur. " E s a s girişten itibaren 2 ana kolda tertiplenen ulaşımın olumlu olmasına mukabil diişey sirkülasyonun iki ara noktada toplanması sıkıntılı bir çözüm getirmektedir. Tutuklu ulaşımının çözümü olumsuzdur. Otoparkın yerinin iyi seçilmesine karşılık yapı ile ilişkisi yetersiz bulunmuştur. Servis ve garajın iç avluda tertiplenmesi avlu bütünlüğünü zedelemesi yönünden olumsuzdur. Arşivin bütün katlarla rahat bağlantısı başarılıdır. Bölümlerin yapı içindeki dağılımı olumludur. Buna karşılık fonksiyonların biçimlenmesi yapı biçimlenmesinde etkili olmamıştır. Bölümleri oluşturan mahkeme birimlerinin bütünlüğü temin edilmemiştir. Arşiv blokunun batı cephesinde yeralması, yapının kompakt çözümü olumludur. jürice 6/1 oy çokluğu ile 2. mansiyona seçilmesine karar verilmiştir. "

4 3. MANSİYON : E r g u n UNARAN / Selçuk BATUR / Mehmet HAMUROĞLU "Dış çevre ile ilişkisi, yaklaşım ve otopark düzeni iyidir. "Esas girişten itibaren tertiplenen yatay ve düşey ulaşım sisteminin genellikle başarılı tertiplenmesine karşılık, yatay sirkülasyonda yer yer boğumlar yaratılmış olması ve daralmış bir birim içinden geçme zorunluğu olumsuzdur. "Genellikle iyi ışık ve hava sağlanmış oluşu nedeniyle ve yukarıdaki belirtilen yönleriyle bu projenin jürice 6/1 oy çokluğu ile 3. mansiyona seçilmesine k a r a r verilmiştir. 4. MANSİYON : Yılmaz UĞURLU "Genişliğine esas giriş ve meydan düzeyi olumludur. Esas giriş holüne göre derinlemesine düzenlenmiş ana bağlantılarla dağıtımın sağlanması ve buradan çeşitli bölümlere ulaşılması projenin keza olumlu yönüdür. Bölüm birimlerinin iç çözümleri gereği olarak dar ve derin ışıklar teşkili olumsuz bulunmuştur. "Arsa kullanışı, yoğun bina kitlesi oluşturulmuş olması sonucu olumsuzdur. jürice oybirliği ile 4. mansiyona seçilmesine k a r a r verilmiştir. "

5 5. MANSİYON : Filiz ERKAL / Coşkun ERKAL "Çevre ile kitlesel ve mekânsal ilişki bakımından yeterli bir çözıim getirilmemiştir. Yatay ulaşımın geniş bir holden üç ana koridor ile bölümlere bağlanması olumludur. Düşey ulaşım elemanlarının yeri uygundur. Tutuklu ulaşımının uzun koridorlar gerektirmesi olumsuz bulunmuştur. Fonksiyonların yapı içinde dağılımı ve biçimlenmesi yeterli bulunmuştur." "Yapının kuzey-güney yönlere açılması ve batıdan kaçınılması olumlu bulunmuştur. "Yukarıda belirtilen yönleri ile bu projenin jürice oybirliği ile 5. mansiyona seçilmesine k a r a r v e r i l m i ş t i r. " SATIN ALMA : Orhan DİNÇ "Dıştan gelen biçimsel tutumun iç kullanışa yansımasında yeterli fonksiyonel çözümlere ulaşılmamış olması, duruşma salonlarının bu kitleler içinde yeralışı ve dağılışı, kullanışların kümelenme ve dağılımı yönünden proje olumsuz bulunmuştur. Yuvarlak avluları çevreleyen ulaşım alanlarının, mahkemelerin iç çalışmalarım aksatıcı nitelikte olması, orta mekândaki duruşma salonlarının düzenlenmesindeki biçimsel tutum, toprak içinde gömülü tutuklu ulaşım aksının maliyete olumsuz etkisinin dikkate alınmayışı projenin diğer olumsuz yönleridir. Ancak, yaya ulaşımı ve yapıya yaklaşım ile vasıtalı gelişlerin ulaşım biçimi, dış etkenler yönünden biçimlendirilişi ve yönlendirilişi, arşiv blokunun kendi özelliğine uygun bir yapısal düzen içinde batıda yer alışı ve bu kitlelerin biçimlendirilişinde kendine özgü kitle yorumu getirmesi yönünden jürice 4 / 3 oy çokluğu ile satın alınmasına k a r a r verilmiştir. "

6 SATIN ALMA : Ercanı YENER "Bu proje gerek kullanış bölümlerini oluşturan birimlerin iç sirkülasyon sıkışıklığı, gerekse bu mekânların ışıklanmasındaki yetersizlik ve bölümlerin dış mekâna yansıması, kitle düzeni, ardarda şematik sıralaması gibi olumsuz yönlerinin yanında iç sirkülâsyonda önerdiği ana ulaşım aksının iç sokak anlayışı ile ele alınması ve düşey sirkülasyonla bağlantı noktalarımn seçimi ve kullanış bölümlerinin iç çalışmaları aksatmayacak biçimde ele alınışı yönlerinden olumlu bulunmuş ve bu nedenlerle jürice 6/1 oy çokluğu ile satın alınmasına k a r a r v e r i l m i ş t i r. " SATIN ALMA : Y ı l d ı r ı m SAĞLIKOVA / Yalçın SAĞLIKOVA "Ana ulaşım yollarının kendi aralarındaki bağlantısı ve çözümlerinin yeterince geliştirilmemiş olması ve giriş holü ile bağlantılarının gerekli önemle ele alınmayışı, düşey sirkülasyon noktalarının rahat algılanamayışı ve kullanış bölümlerinin birbiri içinden geçerek ulaşım sisteminin oluşturulması başarılı değildir. Ancak, kullanış bölümlerinin kümelenmeleri ve konumlarının dış mekâna yansıması, dış etkenler yönünden yönlendirmedeki tutumu, olumlu görülmüş ve bu yönleri ile jürice satın alınmasına k a r a r verilmiştir. "

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI Jüri Toplantı Tutanağı 18 Haziran 2018 Pazartesi İstanbul Gedik Üniversitesi Halil Kaya Gedik Öğrenci Yarışması için

Detaylı

İÇİNDEKİLER BAŞYAZI MİMARLIKTAN HABERLER KAMPANYA MEYAK NE OLACAK? ÇAĞDAŞ, ÇAĞDIŞI, ÇAĞÖTESİ BİR TÜL FABRİKASI DOSAN KONSERVE TESİSİ

İÇİNDEKİLER BAŞYAZI MİMARLIKTAN HABERLER KAMPANYA MEYAK NE OLACAK? ÇAĞDAŞ, ÇAĞDIŞI, ÇAĞÖTESİ BİR TÜL FABRİKASI DOSAN KONSERVE TESİSİ T.M.M.O.B. MİMARLAR AYLIK YAYIN ORGANI ODASI 72/5 İÇİNDEKİLER SOSYAL GÜVENLİK BAŞYAZI MİMARLIKTAN HABERLER KAMPANYA KONUSU MEYAK NE OLACAK? ÇAĞDAŞ, ÇAĞDIŞI, ÇAĞÖTESİ OYAK-RENAULT OTOMOBİL FABRİKASI BİR

Detaylı

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır.

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır. S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık "Kuşdili ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" Fikir Projesi Yarışması Jüri Çalışması TARİH : 03 Aralık 2011, Saat 10.00-17.30 04 Aralık

Detaylı

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU 1 TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 5 projenin;

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması Toplantı Tutanağı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması Toplantı Tutanağı Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması Toplantı Tutanağı Prof Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri A Salonu nda 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü, saat 08:30'da; 5 danışman

Detaylı

SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU

SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU SİNPAŞ Yapı Endüstrisi Tic. A.Ş Konferans Salonu 06-07. 05. 2010 SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ Prof.

Detaylı

İSTANBUL ADALET SARAYINDA GÖREV YAPAN BİRİMLE Güncelleme 19.10.2011 MAHKEME BİRİM ADI

İSTANBUL ADALET SARAYINDA GÖREV YAPAN BİRİMLE Güncelleme 19.10.2011 MAHKEME BİRİM ADI İSTANBUL ADALET SARAYINDA GÖREV YAPAN BİRİMLE Güncelleme 19.10.2011 MAHKEME BİRİM ADI YERİ 1.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ B3 BLOK 2. BODRUM KAT B3-2B09 2.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ B3 BLOK 2. BODRUM KAT B3-2B11 3.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI 5 Kasım 6 Kasım 7 Kasım 12 Kasım 1. Ders ULAŞTIRMA KAVRAMI ve TARİHÇESİ 2. Ders ARAZİ KULLANIMI ve ULAŞIM 3. Ders KENTSEL ULAŞIM POLİTİKALARI 4.

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

Trafik Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN

Trafik Mühendisliğine Giriş. Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN Trafik Mühendisliğine Giriş Prof.Dr.MustafaKARAŞAHİN Trafik Nedir? İnsanların ve/veya eşyaların bir yol boyunca hareketidir.? Trafik Problemi: Trafik miktarı ile yol kapasitesi arasındaki dengesizlik sonucu

Detaylı

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ENGELSİZ TASARIMLAR Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan İÇERİK 1) GİRİŞ 2) KALDIRIMLAR

Detaylı

YTÜ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ANA GİRİŞ KAPISI VE YAKIN ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU

YTÜ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ANA GİRİŞ KAPISI VE YAKIN ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU DANIŞMA KURULU ÜYELERİ Prof. Dr. İsmail Yüksek, Prof. Dr. Zerhan Yüksel Can, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Emre Aysu, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Prof. Dr. Mehmet Tunbiş SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ Prof.

Detaylı

Ğ İ öğ Ğ Ğ ö Ö ö Ğ İ İ ö Ğ İĞİ Ğ İĞ İ İ İ İ Ğİ İ İ İ İ ö Ö ö ö İ Ğ İ Ğ ö İ Ğ İ ö İ İ Ğ ö ö ö ö Ö Ğ ö ö Ğİ ö öğ öğ İĞ ö İ İ İ Ğ Ğ ö ö ö ö ö Ö ö ö ö ö ö Ö ö Ö ö ö ö Ö ö ö ö Ğ öğ Ğ öğ Ö Ğ ö İ ö ö Ö ö ö Ö

Detaylı

UŞAK İLİ İSMETPAŞA CADDESİ ve ÇEVRESİ ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ

UŞAK İLİ İSMETPAŞA CADDESİ ve ÇEVRESİ ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ Bahçeşehir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı UŞAK İLİ İSMETPAŞA CADDESİ ve ÇEVRESİ ERİŞİLEBİLİRLİK SORUNLARI ve ÇÖZÜMLERİ KSUY 5119 KAMUSAL

Detaylı

MTSO HİZMET BİNASI VE İŞ MERKEZİ ULUSAL MİMARİ FİKİR YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

MTSO HİZMET BİNASI VE İŞ MERKEZİ ULUSAL MİMARİ FİKİR YARIŞMASI JÜRİ RAPORU MTSO HİZMET BİNASI VE İŞ MERKEZİ ULUSAL MİMARİ FİKİR YARIŞMASI JÜRİ RAPORU YarıĢma kapsamında 104 proje Ģartnameye uygun ve zamanında teslim edilmiģtir. Jüri toplantısı öncesinde raportörler tarafından

Detaylı

DTSO PROJE DEĞERLENDİRMESİ

DTSO PROJE DEĞERLENDİRMESİ 15.08.2010 DTSO PROJE DEĞERLENDİRMESİ 1. Eleme Mimari olgunlaşma düzeyinin yeterliliği, Kentsel ölçekte konu ve yere ilişkin potansiyelinin olup olmadığı, Sunuşun mimari düşünceyi yeterli düzeyde ifade

Detaylı

6404 ADA 47 NO.LU PARSEL (6404 ADA 36 NO.LU PARSELİN İFRAZINDAN OLUŞMUŞTUR) GAZİOSMANPAŞA MAHALLESİ AYDINOĞULLARI VE AZİMKAR SOKAK ÜZERİ CANİK/SAMSUN

6404 ADA 47 NO.LU PARSEL (6404 ADA 36 NO.LU PARSELİN İFRAZINDAN OLUŞMUŞTUR) GAZİOSMANPAŞA MAHALLESİ AYDINOĞULLARI VE AZİMKAR SOKAK ÜZERİ CANİK/SAMSUN 6404 ADA 47 NO.LU PARSEL (6404 ADA 36 NO.LU PARSELİN İFRAZINDAN OLUŞMUŞTUR) GAZİOSMANPAŞA MAHALLESİ AYDINOĞULLARI VE AZİMKAR SOKAK ÜZERİ CANİK/SAMSUN BİLGİ NOTU Sayfa 1 / 15 GENEL BİLGİLER Tanıtım konusu

Detaylı

KANARYA MAHALLESİ 5514 (ESKİ 5011) SAYILI PARSEL VE ÇEVRESİNİ KAPSAYAN ALANDA DÖNÜŞÜM ODAKLI KENTSEL TASARIM PROJESİ

KANARYA MAHALLESİ 5514 (ESKİ 5011) SAYILI PARSEL VE ÇEVRESİNİ KAPSAYAN ALANDA DÖNÜŞÜM ODAKLI KENTSEL TASARIM PROJESİ KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KANARYA MAHALLESİ 5514 (ESKİ 5011) SAYILI PARSEL VE ÇEVRESİNİ KAPSAYAN ALANDA DÖNÜŞÜM ODAKLI KENTSEL TASARIM PROJESİ 19 Temmuz 2017 İSTANBUL Metropol

Detaylı

Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR!

Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR! 444 9 366 www.mesa.com.tr Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR! GAZİOSMANPAŞA, KOZA SOKAK TA YAŞAMAK VAR! Ankara nın en değerli semtlerinden biri olan ve değerini

Detaylı

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TUTANAK 1 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Aktepe

Detaylı

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ 2334 ADA 33 PARSELE AİT 1/1.000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ALAN TANIMI Planlama çalışması gerçekleştirilen alan; İzmir İli,

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ;

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ; 30 Mart 2012, İstanbul PROSteel 2012 Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 30 Mart 2012 Cuma günü saat 09:30 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Yük. Mim. İpek Akpınar;

Detaylı

HAKKIMIZDA. Firmamız, inşaatın proje aşamasından itibaren fonksiyonel yaşam alanları oluştarmayı hedeflemektedir.

HAKKIMIZDA. Firmamız, inşaatın proje aşamasından itibaren fonksiyonel yaşam alanları oluştarmayı hedeflemektedir. HAKKIMIZDA 1995 yılında kurulan firmamız Fener İskele, iskele kiralama hizmeti vermeye başlamış, günümüze kadar aralıksız büyüme ile Bursa da dış cephe iskele sistemlerinde kalite ve sistemsel çözümler

Detaylı

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip,

Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, www.astasaries.com Bursa nın konut ihtiyaçlarını doğru belirleyip, beklenen konfor, güven ve rahatlığı sağlamayı ilke edinen ASTAŞARİES Yapı ortakları gerek yurtiçi gerek yurtdışı birçok önemli projede

Detaylı

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir.

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya Geçitleri Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya kaldırımında, kavşak veya yolun yaya geçitlerine

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ AALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri ve topraklamalar yönetmeliğine

Detaylı

Sekreterlik ve Büro Hizmetleri. Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama

Sekreterlik ve Büro Hizmetleri. Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama Sekreterlik ve Büro Hizmetleri Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama Belge Nedir? Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal faaliyetin yerine getirilmesi için alınmış veya faaliyetin sonucunda

Detaylı

T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) TUTANAK

T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) TUTANAK T.C. İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI (T.M.K. 10. MADDE İLE YETKİLİ) ESAS N0:2009/191 03.08.2012 TUTANAK 27.07.2012 tarihli oturumda saat 19.27 sıralarında Mahkeme Başkanı tarafından duruşmanın

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY. 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY. 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ KADIKÖY BELEDİYESİ TAK-TASARIM ATÖLYESİ KADIKÖY 3x3 STRATEJİK TASARIM PROGRAMI FENERYOLU MAHALLESİ E - 5 Y O L U PROJE ALANI KENT İÇİ KONUMU Feneryolu Mahallesi, Kadıköy ilçesinin merkezi konumunda olan,

Detaylı

BEYOĞLU ADLİYESİ MAHKEMELERİNİN İSTANBUL ADLİYESİ MAHKEMELERİNE DAHİL EDİLDİĞİ LİSTE

BEYOĞLU ADLİYESİ MAHKEMELERİNİN İSTANBUL ADLİYESİ MAHKEMELERİNE DAHİL EDİLDİĞİ LİSTE BEYOĞLU ADLİYESİ MAHKEMELERİNİN İSTANBUL ADLİYESİ Beyoğlu 1.İcra Mahkemesi İstanbul 12.İcra Mahkemesi Beyoğlu 2.İcra Mahkemesi İstanbul 13.İcra Mahkemesi Beyoğlu 3.İcra Mahkemesi İstanbul 14.İcra Mahkemesi

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Tablolu Malzeme Sınıfları

DESTEK DOKÜMANI. Tablolu Malzeme Sınıfları Tablolu Malzeme Sınıfları Malzeme Sınıfı; malzemelerin nitel ve nicel özelliklerine göre (renk,boy,beden,ebat,aksesuar,vb...) gruplanması ile oluşturulan yapılardır. Malzemelerin ortak özelliklerine göre

Detaylı

İdari Dava Takip Süreci

İdari Dava Takip Süreci İdari Dava Takip Süreci Dava nin Gelmesi Dava Dava nin Avukata Havale Edilmesi Dava Ve Eklerinin İncelenmesi Dava İdare veya Vergi Mahkemelerinde Açılmış İlgili Birim/İdareden Görüş/Taslak Bilgi, İstenilmesine

Detaylı

Teknik. www.itm2016.com.tr REKLAM ALANLARI

Teknik. www.itm2016.com.tr REKLAM ALANLARI Teknik www.itm2016.com.tr REKLAM ALANLARI WEB SİTESİ REKLAMLARI Web Ana Sayfa Reklamları ITM 2016 internet sitesinin ( www.itm2016.com.tr ) yıllık ortalama 250.000 görüntüleme ile fuarcılık sektörünün

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

T.C. RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mimari Estetik Komisyonu Toplantı Kararları

T.C. RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mimari Estetik Komisyonu Toplantı Kararları T.C. RİZE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mimari Estetik Komisyonu Toplantı Kararları Tarih : 05.11.2015 Karar No : 2015-11-05 Toplantı Yeri : Rize Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır;

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır; Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması Jürisi 15.05.2016 saat 09.30 da Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi nde eksiksiz olarak toplanarak değerlendirme çalışmasına başlamıştır. 1.3.Eleme

Detaylı

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN ISL 201 Pazarlama İlkeleri Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN Pazarlama Bilgi Sistemi (PBS) Bir işletmenin pazarlama ile ilgili kararlarının alınmasına yardımcı olacak bilgilerin toplanması, işlenmesi, saklanması

Detaylı

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ 2334 ADA 33 PARSELE AİT 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ALAN TANIMI Planlama çalışması gerçekleştirilen alan; İzmir İli, Konak

Detaylı

Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz.

Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz. Q1 Eğer yukarıdaki bilgileri okuduysanız lütfen çalışmaya katılma isteğiniz ile ilgili kutuyu işaretleyiniz. Yanıtlanan: 1.135 Atlama sayısı: 0 Evet Hayır 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Yanıt

Detaylı

Alman Federal Mahkeme Kararları

Alman Federal Mahkeme Kararları Alman Federal Mahkeme Kararları Avrupa Adalet Divanı Karar Tarihi : 06.11.2012 Sayısı : C-286/12 Çev: Alpay HEKİMLER * Emeklilik yaşının, geçiş süreci öngörülmeden radikal bir biçimde düşürülmesi, yaş

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU

ÖĞRETİM ÜYESİ-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU ÖĞRETİM ÜYESİ-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU Kolaylaştırıcılar: Doç.Dr. Ahmet KÜÇÜK- Öğretim Üyesi Samet ŞAHİN-KOÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Katılımcılar: Prof.Dr.Yunus KİSHALI Yrd.Doç.Dr.Cem ÇETİN

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI

BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAĞI-1 BODTO Hizmet Binası Proje Yarışması jüri toplantısı projelerin sergilendiği Hakan Aykan Kültür Merkezi Binası'nda Asli Jüri Üyeleri; Ersen Gürsel

Detaylı

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ŞEHİTLİK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ŞEHİTLİK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ŞEHİTLİK KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI KONU : ŞEHİTLİK 1. AMAÇ: ŞARTNAMESİ Fotoğrafla ilgilenen amatör ve profesyonel bireylerin çalışmalarını desteklemek, son eserlerini bir

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

BORNOVA (İZMİR) 3720 ADA, 5 (2,3,4) PARSEL NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

BORNOVA (İZMİR) 3720 ADA, 5 (2,3,4) PARSEL NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 1-ALANIN TANIMI Planlama alanı; İmar Planı değişikliği yapılan alan, İzmir İli, Bornova İlçesi sınırları içerisindedir. Bornova İlçesi İzmir İlinin merkezinde yer alan bir ilçe konumundadır.(şekil 1,2).

Detaylı

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ ELAZIĞ BELEDİYESİ GAZİ CADDESİ KENTSEL YENİLEME VE CEPHE REHABİLİTASYONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASINA İLİŞKİN JÜRİNİN KİŞİSEL DEĞERLENDİRMESİNİ İÇEREN RAPOR TUTANAĞI YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi

Detaylı

Ulusal Mimari Proje Yarışması

Ulusal Mimari Proje Yarışması KADİRLİ BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ Ulusal Mimari Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI 24-10-2009 TUTANAK 1 Kadirli Belediyesi Sülemiş Sosyal Tesislerinde Kadirli Belediyesi Hizmet

Detaylı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENĐ n 3 Inşaat Özel sayısı

Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENĐ n 3 Inşaat Özel sayısı Lycée français Charles de Gaulle HABER BÜLTENĐ n 3 Inşaat Özel sayısı Sayın Veliler, 03.12.2008 Şu yumuşak kış başlangıcında, Şantiye ilerlemesine devam ediyor. Đşbu haber bülteni sizlere bu konuda yeni

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI PROJE RAPORU GİRİŞ Kurt Lewin(1951) e göre insanlar karşılaştıkları durumlar sonucunda gerçekleştirdikleri etkinlikleri yaşam alanı

Detaylı

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAKLARI VE JÜRİ RAPORU T.C. Taşköprü Belediyesi Eski Cezaevi Alanının Düzenlenmesi

Detaylı

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Ozan Ersaraç. Yok

İkinci Sınıf / İkinci Yarıyıl Ön Lisans Zorunlu Adalet Örgün Eğitim 3 Saat Öğr. Gör. Ozan Ersaraç. Yok T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKUKU ADALET PROGRAMI 2. SINIF 2. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: ADL214 Adı: CEZA MUHAKEMESİ VE İNFAZ HUKUKU Teorik + Uygulama: 3+0 AKTS: 4 Sınıf/Yarıyıl Ders

Detaylı

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak)

Harita 1:Planlama alanına ait uydu görüntüsü (uzak) MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMEN EVİ ÖNÜ VE ÇEVRESİ FARKLI SEVİYELİ KAVŞAK DÜZENLEMESİNE YÖNELİK 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ ÖĞRETMENEVİ

Detaylı

Ek-1. Bisiklet Yolu Yapım ve Tasarımı İle İlgili Şekilller

Ek-1. Bisiklet Yolu Yapım ve Tasarımı İle İlgili Şekilller Ek-1 Bisiklet Yolu Yapım ve Tasarımı İle İlgili Şekilller Şekil 1- Yaya kaldırımında tek şeritli bisiklet yolu Şekil 2a- 1 Şekil 2b- Şekil 2 - Dar yaya kaldırımında tek şeritli bisiklet yolu (daraltılmış)

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

Meşe ağaçlarının içinde bir yaşantıya ne dersiniz?

Meşe ağaçlarının içinde bir yaşantıya ne dersiniz? Meşe ağaçlarının içinde bir yaşantıya ne dersiniz? MEŞE AĞACI Eski uygarlıklarda Zeus'un kutsal ağacı olarak bilinen meşe, Kayıngiller ailesinden bir ağaç türüdür. 400 kadar türü bulunan meşe ağacının

Detaylı

Isvicre Turn. Eslestir. Karti. Beu Denizcilik. Umut Baris Balkis. Adi ALICI, Ugur No.: 1 FIDE Id Sev.De: Unvan: D.Tarihi Fed.: Cin: e.

Isvicre Turn. Eslestir. Karti. Beu Denizcilik. Umut Baris Balkis. Adi ALICI, Ugur No.: 1 FIDE Id Sev.De: Unvan: D.Tarihi Fed.: Cin: e. Adi ALICI, Ugur No.: 1 1 14 VURAL, BURHAN MURAT W 0 2 2 AMAÇ, FATIH W 0 3 3 BALKIS, UMUT BARIS B 0 4 4 CAKIR, MUSTAFA TURHAN W 0 5 5 CETINKAYA, ORHAN B 0 6 6 COME, YAGIZ W 0 7 7 COSKUN, EMRAH B 0 8 8 ERKAN,

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme 02 SIRA NO LU PROJE İki bina arasındaki ilişki kurulamamış ve masif kitlesel bir imge yaratılmıştır.

Detaylı

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI KONUM BEYTEPE 02 Ankara nın yeni yaşam merkezi haline gelen Çayyolu ve İncek bölgelerini birbirine bağlayan ana bulvar üzerinde yer alan Konum Beytepe; estetik mimarisi,

Detaylı

ÜNİTE - 4 İŞLETMELERİN TEŞKİLAT YAPISI

ÜNİTE - 4 İŞLETMELERİN TEŞKİLAT YAPISI 1-İşletmenin teşkilat yapısı ÜNİTE - 4 İŞLETMELERİN TEŞKİLAT YAPISI 2-Yetki, yetki devri ve sorumluluk 3-Aşırı ve eksik örgütlenme 4-Teşkilat şemaları Bu üniteye neden çalışmalıyız.! Bir işletmede teşkilatlanmanın

Detaylı

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor...

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... 0392 444 4000 www.northernlandcyprus.com www.facebook.com/northernlandcyprus info@northernlandcyprus.com

Detaylı

BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI

BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI VİLDAN BARIŞ ÖRKMEZ NİHAL SELÇUK YÜCE ÜNAK 2002 ÜNİVERSİTE VE ARAŞTIRMA KÜTÜPHANELERİ TOPLANTISI 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN BİR VERİTABANI

Detaylı

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması

Yol Kademelenmesi ve Kent İçi Yolların Sınıflandırılması Ulaşım Erişilebilirlik: Belli bir yere/varış noktasına ulaşabilme/erişebilme kolaylığı ve rahatlığıdır. Erişilebilirlikte uzaklık bir etkendir ve 4 kıstasa göre ölçülür. Bunlar; Fiziksel ölçüm (gerçek

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MART AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Çavuşoğlu, 2370 Ada 788 Parsel Ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 12.05.2017 onanlı Uygulama İmar Planı 5608,80 Plan İşlem Numaralı 1/1000 Uygulama İmar Planı Değişikliği İtirazı.

Detaylı

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR. DURUŞMA TALEPLİDİR. ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALILAR : Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı : Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok

Detaylı

MASRAF YANSITIMINDA KDV UYGULAMASI

MASRAF YANSITIMINDA KDV UYGULAMASI MASRAF YANSITIMINDA KDV UYGULAMASI İbrahim ERCAN 28 1. GİRİŞ Bilindiği üzere, ticari hayatta mükelleflerin bazı giderleri çeşitli nedenlerle önce bir başka mükellef tarafından karşılanmakta, daha sonra

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MEZUNU ÖĞRENCİLERİN DÖNEM PROJESİ ÇALIŞMALARI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MEZUNU ÖĞRENCİLERİN DÖNEM PROJESİ ÇALIŞMALARI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MEZUNU ÖĞRENCİLERİN DÖNEM PROJESİ ÇALIŞMALARI ADI SOYADI PROGRAM TEZ DANIŞMANI TEZ KONUSU AÇIKLAMA 1 Adnan ÇELİK İŞLETME Yrd. Doç. Dr. Mustafa ARI Sağlık

Detaylı

Eğim dereceleri Merdivenler

Eğim dereceleri Merdivenler PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Merdivenler Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan sirkülasyon aracı, düzenli aralıklı, yatay kademelerden meydana gelirse merdiven adını alır. 7. Hafta Eğimler ve

Detaylı

Meclisin tasviplerine arz olunur. 05/11/2010

Meclisin tasviplerine arz olunur. 05/11/2010 BELEDĐYE TRAFĐK KOMĐSYON RAPORLARI Tarihi Sayısı Karar Özeti 05/11/2010 2010/142 (2010/142: Belediye Meclisinin 01/11/2010 tarih ve 551 sayılı kararı ile Trafik Komisyonuna havale edilen; Oruçoğlu Đlköğretim

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ 1 Haydarpaşa Yerleşkesi Fakültemizin de içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür. Bu tarihin,

Detaylı

TEMA: TOPLUM İÇİN YENİ TEKNOLOJİLER. - Enerjinin Üretiminde, - Enerjinin İletiminde, - Enerjinin Dağıtımında, - Enerjinin Çevre ile Uyumunda,

TEMA: TOPLUM İÇİN YENİ TEKNOLOJİLER. - Enerjinin Üretiminde, - Enerjinin İletiminde, - Enerjinin Dağıtımında, - Enerjinin Çevre ile Uyumunda, YARIŞMANIN ADI ÖDÜLLÜ PROJE FİKRİ YARIŞMASI YARIŞMANIN KONUSU SEDAŞ'IN BÖLGESİNDE YER ALAN ÜNİVERSİTELERDEKİ ÖĞRENCİLER ARASI ÖDÜLLÜ PROJE FİKRİ YARIŞMASI TEMA: TOPLUM İÇİN YENİ TEKNOLOJİLER - Enerjinin

Detaylı

Hizmet Kavramı. İçindekiler. Sayfa. Önsöz... iii İçindekiler...v Tablolar... viii Şekiller... xiv Fotoğraflar...xv Kısaltmalar...

Hizmet Kavramı. İçindekiler. Sayfa. Önsöz... iii İçindekiler...v Tablolar... viii Şekiller... xiv Fotoğraflar...xv Kısaltmalar... v İçindekiler Sayfa Önsöz... iii İçindekiler...v Tablolar... viii Şekiller... xiv Fotoğraflar...xv Kısaltmalar...xvi Hizmet Kavramı GİRİŞ... 1 HİZMETİN TANIMI... 1 HİZMETLERİN SINIFLANDIRILMASI... 2 HİZMETLERİN

Detaylı

Su ve Teknoloji. - İçme Suyu Üretiminde, - İçme Suyu ve Atık Suların İletiminde, - İçme Suyu Dağıtımında, - Atık Suların Çevre ile Uyumunda,

Su ve Teknoloji. - İçme Suyu Üretiminde, - İçme Suyu ve Atık Suların İletiminde, - İçme Suyu Dağıtımında, - Atık Suların Çevre ile Uyumunda, YARIŞMANIN ADI Su ve Teknoloji Konulu Ödüllü Proje Yarışması Su ve Teknoloji YARIŞMANIN KONUSU - İçme Suyu Üretiminde, - İçme Suyu ve Atık Suların İletiminde, - İçme Suyu Dağıtımında, - Atık Suların Çevre

Detaylı

ACADEMIA APARTMENTS 01/01/ /12/2018 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU

ACADEMIA APARTMENTS 01/01/ /12/2018 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU ACADEMIA APARTMENTS 01/01/2018-31/12/2018 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORU 1 2. SİTE YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI ACADEMİA APARTMENTS YÖNETİM KURULU ÜYELERİ Zuhal Perver Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Pehlivan

Detaylı

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler.

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler. Çayyolu nda olduğundan mıdır bilinmez, şehrin en modern ve en keyifli semtlerinden birisindedir. İçinde garip bir felsefe barındırır. Şehirdendir, bizdendir. Hem bu kadar yakın hem de bir o kadar sakindir.

Detaylı

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ

RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ RİNGS İSTANBUL SİTESİ TEMİZLİK VE GÖREV TALİMATNAMESİ 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, İstanbul ili, Sancaktepe ilçesi, Rings İstanbul Sitesinin; 1. İnsan sağlığına zarar verebilecek tüm etmenlerden arındırılmasını,

Detaylı

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Aradığınız; modern mimarisiyle göz alıcı, merkezi konumda ve kalabalıktan uzakta bir ev ise, Flex tam da size göre! Caddeye Flex İvmesi Kendi sosyal yapısını zemin

Detaylı

Dora Park mimarinin estetikle buluştuğu, estetiğin konfora dönüştüğü ve her ayrıntının sizler için düşünüldüğü prestiji yüksek bir yaşam projesidir.

Dora Park mimarinin estetikle buluştuğu, estetiğin konfora dönüştüğü ve her ayrıntının sizler için düşünüldüğü prestiji yüksek bir yaşam projesidir. Öztürkler İnşaat olarak, 1987 yılından beri insana ve aileye saygılı, çevreye değer katan prestijli projeler üretmeyi ilke edindik. Modern mimariyle teknolojiyi birleştiren başarılı inşaat işleri gerçekleştirmek

Detaylı

MMR 202 Mimari Tasarım II

MMR 202 Mimari Tasarım II ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 202 Mimari Tasarım II Eymir Tanıtım/Karşılama/Ziyaretçi Merkezi ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 202 Mimari Tasarım II Konu Eymir Tanıtım/Karşılama/Ziyaretçi

Detaylı

GÜNCEL "MİMARLIK EĞİTİMİNDE BEKLENEN DEĞİŞİMLER' KONGRESİ NİN ARDINDAN SEVGİ LÖKÇE/OLCAYAYKUT. 'DENEYSEL MİMARLIK' ÜZERİNE UĞUR TANYELİ

GÜNCEL MİMARLIK EĞİTİMİNDE BEKLENEN DEĞİŞİMLER' KONGRESİ NİN ARDINDAN SEVGİ LÖKÇE/OLCAYAYKUT. 'DENEYSEL MİMARLIK' ÜZERİNE UĞUR TANYELİ MİMARLIK İ Ç İ N D E K İ L E R MİMARLIKTAN 7 HABERLER 8 MİMARLIK EĞİTİMİNDE BEKLENEN. DEĞİŞİMLER KONGRE 2 4 2 7 ARALIK 1 9 9 3 GÖRÜŞLER TASARIM ÖZGÜRLÜĞÜ1 ÜSTÜNE ENGİN OMACAN ÇAĞDAŞ TÜRK MİMARLIĞINDA KİMLİK

Detaylı

FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI

FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI 2019 FUARLARI REKLAM VE SPONSORLUK FIRSATLARI www.tarsusturkey.com BAYRAK DIREKLERI FLAMALARI Fuar alanı girişindeki firmalara, tanıtım amaçlı 14 bayrak direği ayrılmıştır. Sadece 2 firmaya sunulacak tanıtım

Detaylı

İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan Barınma ihtiyacını çağdaş standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içerisinde toplumun değerlerine ve şehrin

İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan Barınma ihtiyacını çağdaş standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içerisinde toplumun değerlerine ve şehrin İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan Barınma ihtiyacını çağdaş standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içerisinde toplumun değerlerine ve şehrin kültürel kimliğine saygılı bir hizmet yaklaşımını sınır

Detaylı

KARAR. Mazeretli Olanlar: ın mazeretlerinin oy birliği ile kabulünden sonra

KARAR. Mazeretli Olanlar: ın mazeretlerinin oy birliği ile kabulünden sonra Tarihi 05/09/204 Sayısı 20582433-302.03-93 BirleĢim 8 Oturum Yoklama ve önceki toplantının karar özetinin kabulü Belediye Meclisi, Meclis BaĢkanı Hacı Uğur POLAT BaĢkanlığında, Celalettin GönültaĢ, Mehmet

Detaylı

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104

A-B BLOK 245 75 67 142 103 DÜKKAN 11 YOK 10 10 1 TOPLAM 256 75 77 152(%59) 104 SAYFA : 1/8 PROJE ADI KONU ve TARİH VETRO CİTY RESİDENCE 01 OCAK 2016 31 OCAK 2016 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 1992 Sokak 1239 ada 16.parsel olarak kayıtlı üzerinde

Detaylı

HAVAALANI TERMİNAL BİNALARI

HAVAALANI TERMİNAL BİNALARI HAVAALANI TERMİNAL BİNALARI Yolcu bagaj süreçleri Bekleme Alanları Doğrusal model (Linear) Park Şekilleri Trafik yoğunluğu az Ana bina iki veya üç katlı olarak inşa edilir.???? Gidiş dönüş yolcu akışı

Detaylı

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309 KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309 5 Kasım 6 Kasım 7 Kasım 12 Kasım 1. Ders ULAŞTIRMA KAVRAMI ve TARİHÇESİ 2. Ders ARAZİ

Detaylı

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2011-2012 TRABZON KENTİ STADYUM VE YAKIN ÇEVRESİ TASARIM PROJESİ 47661

ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2011-2012 TRABZON KENTİ STADYUM VE YAKIN ÇEVRESİ TASARIM PROJESİ 47661 1.GİRİŞ Çalışma alanı Trabzon kentinde yer alan İnönü Mahallesi ndeki Stadyum ve Yakın Çevresini kapsamaktadır. Stadyum ve yakın Çevresine baktığımızda; Numune Hastanesi, Trabzon Lisesi, Endüstri Meslek

Detaylı

BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI İSTANBUL SU Adalet Mülkün Temelidir. İSTANBUL SU İçindekiler MESLEKTAŞLARIMIZA YARARLI NOTLAR 6 BAŞLARKEN 9 İSTANBUL SU AVUKAT DİNLENME ODA KONSEPTLERİ. 10 ÇAĞLAYAN ADLİYESİ GENEL ÖZELLİKLERİ 11 ADLİYE

Detaylı

AMBALAJ AY YILDIZLARI YARIŞMASI 5 EYLÜL 2014 ÖDÜL TÖRENİ SPONSORLUK ÖN BİLGİ DOSYASI

AMBALAJ AY YILDIZLARI YARIŞMASI 5 EYLÜL 2014 ÖDÜL TÖRENİ SPONSORLUK ÖN BİLGİ DOSYASI AMBALAJ AY YILDIZLARI YARIŞMASI 5 EYLÜL 2014 ÖDÜL TÖRENİ SPONSORLUK ÖN BİLGİ DOSYASI Conrad İstanbul Ödül Töreni Mekanı ZUHAL OLCAY KONSERİ Ceylan Saner Ödül Gecesi Sunucusu SPONSORLUKLAR ANA SPONSOR Gala

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BURSA İLİ, NİLÜFER İLÇESİ, ERTUĞRUL MAHALLESİ H21C.04C.1A-1B PAFTA, 1018 ADA 3 PARSEL VE 924 ADA 26 PARSEL 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ŞUBAT 2016 BURSA İLİ, NİLÜFER

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI îm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlam a Şube M üdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI îm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlam a Şube M üdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI îm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlam a Şube M üdürlüğü r / EXP02016 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03- U O O '^ li Konu: M uratpaşa Tahılpazarı 3341 ada

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ANKARA DA KONYA KARAYOLU ÜZERİNDE SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMET YAPISI Amaç Ankara Yerleşiminin

Detaylı

NAZAR EMLAK'TAN BODRUM'DA DENİZE 0 MALİKANE REF-1258 Muğla / Bodrum

NAZAR EMLAK'TAN BODRUM'DA DENİZE 0 MALİKANE REF-1258 Muğla / Bodrum NAZAR EMLAK'TAN BODRUM'DA DENİZE 0 MALİKANE REF-1258 Muğla / Bodrum Satılık - Malikane 12,000,000 750 m2 Oda Sayısı : 6 Salon Sayısı : 1 Banyo Sayısı : 7 Yapının Şekli : Dubleks Yapının Durumu : Sıfır

Detaylı

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Beylerbeyi'nin eşsiz tarihi dokusu modern yaşamla buluşması Boğaza karşı, her yere yakın Yaşama hazır, hemen teslim Kaliteli yaşam Mahalle kültürü Her aileye göre

Detaylı

İÇİNDEKİLER BUGÜNKÜ ŞEKLİYLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİ YETİ NDE HUKUKÇULARIN YETİŞTİRİLMESİ

İÇİNDEKİLER BUGÜNKÜ ŞEKLİYLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİ YETİ NDE HUKUKÇULARIN YETİŞTİRİLMESİ İÇİNDEKİLER GİRİŞ BİRİNCİ BÖLÜM BUGÜNKÜ ŞEKLİYLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİ YETİ NDE HUKUKÇULARIN YETİŞTİRİLMESİ I. Üniversite Tahsili 1. Giriş ders ve çalışmaları 2. Genel öğretim vasıtaları a) Ders b) Pratik

Detaylı