S. Sayıst: Yılı. Orman G. M. Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S. Sayıst: 23. 1949 Yılı. Orman G. M. Bütçesi"

Transkript

1 S. Sayıst: Yılı Orman G. M. Bütçesi

2 Orman Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu (/39) T.. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü 3. IX. 948 Tetkik Müdürlüğü Sayı : 7-54, 6/$346 Büyük Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına Katma bütçe ile idare edilen Orman Genel Müdürlüğünün Bakanlar Kurulunca 3. IX. 948 tarihinde Yüksek Meclise sunulması kararlaştırılan 949 yılı Bütçe Kanunu tasarısının gerekçe ve ilisikleriyle birlikte sunulduğunu saygılarımla- arzederinı. Başbakan yerine ^ i Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı F, A. Barutçu Gerekçe - *"._ ; ' * t 948 yılı 949 yılı B. M. Ödeneğin çeşidi bütçesi teklifi Memurlar aylığı Mevcut teşkilât kanunlarına göre merkez ve iller aylıklar tutan yılında ve daha evelki yıllarda kadrosuz terfi edenlerin terfi farkları yılında kadrosuz terfi edeceklerin terfi farkları Stajyer mühendislerin ücretleri karşılığı CL. Cetveli) v Teklif olunan 949 yılı bütçesine bağlı (L) cetveline yeniden 2 liralık bir, ve 5 liralık 43 memur kadrosu ilâve edilmiş ve bu suretle 948 ödeneğine nazaran memurlar aylığı maddesinden 79 5 liralık tasarruf sağlanmıştır. Diğer taraftan orta orman okullarını, Eylül 948 devresinde bitirecek 29 öğrenci bir yıllık ücretleri tutarı ile Haziran 949 da bitirecek öğrencinin 6 aylık ücretleri tutarı ve halen aylık tertibinde ücret a- îan 99 mühendis yardımcısının bîr yıllık ücretleri tutan olup bütçeye konulması gereken 6 65 liri dan lirasının bu (S. Sayısı. 23)

3 94 yılı 949 yılı M. Ödeneğin ee.şmii Bütçesi Teklifi tertipten sağlanacak diğer tasarruflarla karşılanması mümkün görüldüğünden Stajyer mühendislerin üeretler karşılığı olarak aylık maddesine yalnız lira ilâve edilmek suretiyle hakikatta aylıklar maddesinden liralık tasarruf sağlanmış ve bu bölüme konulan ödenek 948 yılma nazaran ancak 82 liralık bir fazlalık göstermiş bulunmaktadır. 2 Açık aylığı yılında yapılan sarfiyata nazaran 949 yılında 5 liralık ödeneğin yeteceği anlaşıldığından geçen yıldan lira noksan ödenek konulmuştur. 3 Emekli, dul, yetim aylık ve ödenekleri Genel Müdürlük bütçesinden halen aylık almakta olan 5 emekli, dul, ve yetimin aylıklarının tutarı liradır. 948 yılı sonuna kadar ve 949 yılında emekliye ayrılacaklar ile dul ve yetim kalacakların aylıkları da göz önünde tutularak bu madde-» ye geçen seneye nazaran bin lira noksanile 32 liralık ödenek konulmuştur. 4 Temsil ödeneği 2 2 Genel Müdürlük makamının temsil ödeneği olan 75 liranın 2 aylık tutarıdır. Ve tamam olarak konulmuştur. Memurlar ücreti , Teşkilât kanunlarına bağlı kadrolara göre barem içi merkez memurlarının ücretleri tutarı. Fidanlıklarda çalışanların ücretleri 26 8 Orta Orman okullarında çalışanların ücretleri Avukatların ücretleri - ' 79 7 (L) cetveli Bıı maddeye geçen yılın aynı olarak liralik konulmuştur. V Bütçeye konulan ödenek Hizmetliler ücreti Bu tertipten ücret alan 286 müstahdemden 29 adedinin Bakanlar Kurulu kararma tevfikan tasarruf edilmesi, lâzım gelirken 948 yılı bütçesine bağlı (D) cetvelinden muhtelif ücretli 45 kadro ve bunların ücretlerinin aylık tutarı olan lira düşülmüş, buna mukabil Fidanlıklarda istihdam edilmek üzere 9 lira ücretli 6 bekçi ile 5 lira ücretli 6 arabacı kadrosunun ilâvesine ve merkezde yıllardanberi aynı ücretle çalışan 75 lira ücretli bir şoför ile 25 lira ücretli bir takipçi kadrosuna 25 er lira ilâvesine zaruret görülmüş olduğundan bu madde- ( S. Sayısı : 23 )

4 ~4~ 948 yılı 949 yılı ödeneğin çeşidi Bütçesi Teklifi den yapılan tasarruf miktarı kadro adedi itibariyle 33 ve ücret tutarı itibariyle de lira olmuştur. Ancak Orman Fakültesinin 5234 sayılı kanunla Ziraat Enstitülerinden ayrılarak İstanbul Üniversitesine bağlanmış olması dolayısiyle Orman Fakültesinde yatılı olarak okutturulacak öğrencilerin yatı hizmetlerinde kullanılacak 22 müstahdem kadrosunun (D) cetveline ilâvesi zarureti hâsıl olduğundan bunların bir yıllık ücret tutarı olan 25 2 lira da bu maddeye eklenmiş ve bu maddeye gecen yıla nazaran 3 56 lira noksaniyle liralık ödenek konulmuştur. Beyanı : Merkez filer Fidanlıklar Orman Okulları Orman Fakültesi Geçici Hizmetliler Bu maddeye 948 yılında konulan ödeneğin Bakanlar Kurulu kararına tevfikan % 25 tasarruf edilmek suretiyle ve 25 lira noksaniyle 3 75 liralık ödenek konulmuştur C Askerlik ders ücretleri Bolu ve Bursa Orta Orman okulları askerlik dersi öğretmenlerinin yıllık ücreti olup geçen yılın aynı olarak konulmuştur. Yabancı uzmanlar ve tercümanları ücretleri 62 5 Şimdiye kadar geçici daire hizmetleri kısmında görülen bu hizmet mahiyeti itibariyle özlük haklar meyanmda mütalâası lâzım geldiğinden bu yıl birinci kısımdaki özlük haklar arasına alınmış ve geçen yıla nazaran 2 lira. noksaniyle 5 liralık ödenek konulmuştur. 485 sayılı Kanun gereğince ödenecek emeklilik keseneği yılında bu tertibe konulan, ödenek meyanmda ücretlerin aylığa çevrilmesi takdirinde bunlar için ödenecek emekli aidatı da göz önünde tutularak ödenek konulmuş idi. Emeklilik Kanunu kabul edildiği takdirde bununla ilgili diğer tertipler ile birlikte ona göre Ödenek konulması zamanında nazarı itibare alınmak üzere ücretlilerin emekli aidatı bu bölümden düşülmüş ve geçen yıla nazaran 9 64 lira noksaniyle liralık Ödenek konulmuştur. Gemici tazminat yılı sarfiyatına nazaran bu bölüme 4 5 lira noksaniyle 42 5 liralık ödenek konulmuş ve ihtiyacı karşılayacağı anlaşılmıştır. (S. Sayan: 23)

5 948 yılı 949 yılı M. Ödeneğin çeşidi Bütçesi teklifi 683 sayılı Kanunun 58 nci maddesi gereğince verilecek emekli ikramiyesi yılında emekliye ayrılması gerekenlerin alacakları ikramiyeler hesaplanarak lira faalasiyle 25 liralık ödenek konulmuştur, 478 ve 4598 sayılı Kanun gereğine* verilecek zamlar ve yardımlar. Çocuk zammı yılı Bütçesinin çocuk zammı maddesine konulan 45 liradan kesinhesap neticesine göre lirası sarfedilmiş bulunmaktadır. Doğum nispetinin gittikçe artmakta olması ve 948 yılı sarfiyatı göz önünde tutularak konulmuştur. 2 Yakacak zammı 5 4 Geçen yıldaki sarfiyata nazaran bu maddeden liralık tasarruf yapılabileceği anlaşılmış olduğundan 4 liralık ödenek konulmuştur. 3 Doğum yardımı SO yılı kesinhesabma göre mezkûr yıl bütçesin* konulan 59 liralık ödenek kâfi gelmemiş ve bu maddeden 5 lira kadar karşılıksız borç tahakkuk etmiştir. 948 yılı Bütçesine konulan 6 liranın da s«ıe sonuna kadar ihtiyacı karşılamıyacağı anlaşıldığından lira fazlasiye 7 liralık ödenek konulmuştur. 4 ölüm yardımı 2 2 Bu maddeye konulan ödenekten 2 5 lirasının tasarruf edilebileceği tahmin edildiğinden bu miktar noksaniyle 75 liralık ödenek konulmuştur sayılı Kanunun 5 nei maddesi gereğince verilecek yabancı dil para mükâfatı. 3 Bu husustaki talimatname 948 yılı Bütçesi hazırlanıp Yüksek Meclise takdim kılındıktan sonra meriyet mevkiine girdiği için mezkûr yıl bütçesine ödenek konulmamış idi. Halbuki evvelce yabancı dil imtihanını kazandıkları halde kendilerine ikramiye verilmemiş olan Orman Mühendisleri Talimatnamesinin verdiği hakka istinaden istihkaklarını talep etmekte olduklarından bu talepleri karşılamaküzere 949 yılı Bütçesine 3 liralık ödenek konulmuştur. Merkez büro! giderleri. Kırtasiye - ^." " l - 2 Döşeme ve demirbaş Aydınlatma (S. Styıaı: 23)

6 M. Ödeneğin çeşidi 4 Isıtma 5 öteberi giderleri Bu bölümün ikinci döşeme ve demirbaş maddesinde görülen 2 lira fazlalık inşaatı 948 yılı sona ermeden tamamlanacak olan Genel Müdürlük binasının mefruşatı karşılığı olarak teklif edilmiş ve bu hesapla geçen yıla nazaran 2 lira fazla ödenek konulmuştur. Bölümün diğer maddelerindeki hizmetler için konulan ödenekler geçen yılın aynıdır. İller büro giderleri Kırtasiye 2 Döşeme ve demirbaş 3 Aydınlatma 4 Isıtma 5 öteberi giderleri Bu bölüme konulan ödenekler geçen yılın aynıdır. Basılı kâğıt ve defterler Geçen yılın aynı olarak teklif edilmiştir. Tasarrufa riayel şartiyle ihtiyacı karşılıyacağı anlaşılmıştır. P. T. T. Ücret ve giderleri Posta ve Telgraf ücretleri 2 Telefon ve başka haberleşme ücret ve giderleri Posta müraselâtma tam tarife tatbikındenberi masrafın azaltılması için esaslı tedbirler alınmış vebıı meyanda telgraf keşideleri asgari hadde indirilmiş bulunmaktadır. 947 yılı bütçesinin kesinhesap rakamları da göz önünde tutularak bu bölümün birinci posta ve telgraf ücretleri maddesinden geçen, yıla nazaran 86 liranın tasarrufu mümkün görülmüş ve bu miktar noksaniyle mezkûr bölüme 2 lira ödenek teklif edilmiştir. Kira karşılığı Genel Müdürlük binasının inşaatı 94& yılı sona ermeden tamamlanacağından halen kira ile işgal edilen iki binanın tahliyesi mümkün bulunacaktır. Bu itibarla geçen yıla nazaran bn bölümden 23 5 liranın tasarrufu mümkün görülmüştür. (S. Sayısı- 23) W4S yılı Bütçesi ' yılı Teklifi 3 5 r> ooo

7 - t yüı 949 yılı ödeneğin çeşidi Bütçesi Teklifi Taşıt giderleri Motorlu taşıt giderleri Fidanlıklar ihtiyacı için, yeniden alınacak yedi aded motorlu vasıtanın masrafları da hesap edilerek 6 lira noksaniyle 39 liralık ödenek konulmuştur. Motorsuz taşıt giderleri. lb 2 Hâlen Fidanlıklarda 6 hayvan mevcuttur. 949 yılında iki hayvan daha satın alınacağından 62 hayvanın beherine günde h kilo üzerinden hesaplanan yem bedeli.ve araba takımlarının onarma giderleri de düşünülerek bu maddeye 2 lira f azlasiyle 7 bin liralık ödenek konulmuştur. Motorlu taşıt satmalına karşılığı. 62 Bu maddeye konulan ödenekle Orman Bölge -Fidanlıkları için Traktör 2 kamyon 4 kamyonet satın alınacaktır. Mamafih geçen yıla nazaran 38 lira noksaniyle 62 liralık Ö- denek teklif edilmiştir. Motorsuz taşıt satmalına karşılığı Bu maddeye geçen yıla nazaran 4 5 lira noksaniyle ödenek teklif edilmiştir, konulan 3 lira ile Geleınen Fidanlığı için çift atlı bir yük arabasiyle koşum takımı ve bir çift hayvan satın alınacaktır. Yolluklar: Sürekli görev yolluğu yılı bütçesinin sürekli görev yolluğu maddesine konulan ödeneğin aynıdır. Geçici görev yolluğu Müfettişler yolluğu. 3 3 U Bu maddelere konulan ödenekler geçen yılın aynıdır. Ve ihtiyacı karşıhyacağı tahmin edilmiştir. Yabancı memleketlere gönderilecekler yolluğu, 948 yılı hazırlanırken bu maddeye ödenek konulmamış idi. Bilâhara İsveç'ten celp edilen orman uzmanının gösterdiği lüzum üzerine İsveç'ten kendisiyle birlikte çalışmak üzere iki orman mühendisinin İsveç'e gönderilmesine lüzum hâsıl olmuş ve bunların masraflarını karşılamak üzere Müfettişler yolluğu maddesinden bu maddeye 6 lira aktarılmış olduğundan 949 yılı içinde hâsıl olacak ihtiyaç karşılığı liralık ödenek teklif edilmiştir. Yabancı uzmanlar ve tercümanları yolluk ve başka giderleri yılı zarfında getirilmesi düşünülen yabancı uzmanla- ( ; S. St^C: 3Ş.)

8 8 ~ * ""." 948 yılı 949 yılı B. M. Ödeneğin çeşidi Bütçesi Teklifi rın ve tercümanlarının yolluk vo diğer giderleri karşılığı olmak üzere geçen yıla nazaran 8 lira noksaniyle lira konulmuştur. 6 Giyeceklar: Merkez müstahdemlerinin elbise, palto ve ayakkabı ihtiyaçlarım karşılamak üzere geçen yılın aynı Ödenek konulmuştur sayılı Kanun gereğince yapılacak tedavi gider ve yollukları yılında bu bölüme konulan ödeneğin aynidir. 8 Sınırlama sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince yakılacak ödemeler. 2 Kırtasiye 3 Demirbaş 4 Aydınlatma 5 Isıtma 6 Öteberi 7 Kira 8 Taşıt giderleri 9 Başka giderler ü S ' 2 65 Bu bölüm ötedenberi (sınırlama) unvanı altında ve bîr madde halinde bütçede yer almakta idi. 949 Bütçesi hazırlanırken Hükümetin prensip kararma uyularak sınırlama hizmetinin karşılığı olarak istenilen ödeneğin sarf cihetleri maddelere tefrik edilmek suretiyle ifade edilmişti. Bölümün birinci maddesine konulan 8 lina 2 lira ücretli 2 hukukçu aza ile 75 lira ücretli 2 kâtibin yıllık ücretleri ve 25 komisyon reisi ile 5 komisyon âzasmm her birinin 225 kuruştan 8 günlük yevmiyeleri ve komisyonlara derç olunacak bilirkişilerin gündelikleri karşılığı, olarak hesaplanıp konulmuştur. 8 nci maddeye konulan 2 lira ise her komisyonda kira ile çalıştırılacak 4 derden hayvanın günde 6 lira üzerinden İSO günlük kirası karşılığı olarak konulmuştur. Diğer maddelere konulan ödenekler ihtiyaçların karşılığı olarak ve tahminen konulmuştur. Ve geçen yıla nazaran 4 İka fazlalık mevcuttur, 'is. S*W*-».)

9 M. Ödeneğin çeşidi 948 yılı Bütçesi 949 yılı Teklifi Aıııenajman. Geçici görev yolluğu 2 58 sayılı Kanun gereğince verilecek tazminat 3 Kırtasiye 4 Döşeme ve demirbaş 5 Aydınlatma 6 Isıtma 7 Öteberi 8 Basılı kâğıt ve defterler 9 Kira Taşıt giderleri Başka giderler Amenajnmn hizmetleri amenajnıan grupuna tevzi edilmiş bulunmaktadır.. Her grupta 5 mühendis ve mühendis yardımcısı çalışmaktadır. Amenajman işlerinin yaz devresi takriben 8 gün devam etmekte ve bu müddetin 5 günü bilfiil ormanda iş başmda 3 günü ise seyahatle geçmiştir Bu itibarla bölümün birinci maddesine konulan 5 lira 5 mühendisin vasati olarak 3 gün devam eden seyahat yevmiyelerinin, imnoi maddedeki 3 lira ormanda geçen 5 günlük çalışma sırasında alacakları tazminat yevmiyesinin onuncu maddedeki 7 lira bu mühendislerin kira ile kullanacakları hayvanların 5 günlük kira karşılığı II nci maddedeki 4 9 lira ise her grupta çalıştırılacak 2 amele, bir atlı posta ve bir kamp muhafızından ibaret ceman 22 amelenin 5 günlük yevmiyesiyie diğer levazım ve teknik teçhizat karşılığı olarak hesaplanıp konulmuştur. Diğer maddelere ise tahmini olarak ödenek konulmuştur. Ağaçlandırma ve fidanlıklar Geçici görev yolluğu sayılı Kanun gereğince verilecek tazminat * 5 3 Kırtasiye 5 4 Döşeme ve demirbaş 5 5 Aydınlatana 8 6 Isıtma 8 (S. Sayısı; 23)

10 M. Ödeneğin çeşidi 7 Öteberi 8 Basılı kâğıt ve defterler 9 Telefon kurma ve konuşma Taşıt giderleri Kira 2 Başka giderler Bu bölüme geçen yıla nazaran lira fazla ödemek konulmuşta. Sonradan bundan lira düşülerek 998 lirası ufak onarma işleri bölümüne 9 lirası da fidanlıklarda yapılacak kulüpler karşılığı olarak yapı ve esaslı onarma işleri bölümüne nakledilmiş idi. Diğer maddelerdeki ödenekler mevcut hizmetlerin tahmini karşılığı olarak konulmuştur, Hastalıklar ile ve böceklerle savaş. Mücadele alât ve cihazları 2 ilâç 3 îşçi gündelikleri Bu hizmetin ancak 5 lira ile karşılanabileceği anlaşıldığından geçen yıla nazaran lira fazlasiyle 5 liralık ödenek teklif edilmiş idi. Yangınlar ile savaş 36 sayılı Kanunun 9, 9 ve 92 nci maddeleri gereğince yapılacak ödemeler. 2 Söndürme alât ve cihazları Geçen yılın aynı olarak konulmuştur. Kamulaştırma Geçen «yılın aynı olarak teerbît edilmiştir. Teknik araştırma Geçici görev yolluğu 2 Kırtasiye 3 Döşeme ve demirbaş istasyonları ve denemeler (8. Otama:») 948 yılı Bütçesi yılı Teklifi

11 - M. Ödeneğin çeşidi 948 yılı Bütçesi 949 yıh Teklifi 4 Aydınlatma 5 Isıtma 6 öteberi 7 Basılı kâğıt ve defterler 8 Telefon kurma ve konuşma 9 Kira Taşıt giderleri Başka giderler Bu bölüme geçen yıla nazaran fazla konulan 9 lira 948 yılı içinde İsveç'ten celbedilen orman uzmanının teklif ve tavsiyeleri veçhile yeniden yapılacak araştırma istasyonlarının kuruluş ve teçhizatı karşılığı olarak konulmuştur. Diğer maddelerdeki ödeneklere yeniden kurulacak olan bu istasyonların ihtiyaçları göz önünde tutularak konulmuştur. Örnek Orman İşletmeleri kuruluş giderleri 2 Geçici görev yolluğu 2 Kırtasiye 3 Döşeme ve demirbaş 4 Aydınlatma 5 Isıtma 6 Öteberi giderleri 7 Basılı kâğıt ve defterler 8 Telefon kurma ve konuşma 9 Kira Taşıt giderleri Başka giderler Bu bölüme geçen sene 2 lira konulmuştur. Bu ödenekten lirası yapı ve tesis karşılığı olarak bu sene bütçesinin 6 neı kısmındaki yapı ve esaslı onarma bölümüne nakledilmiştir. 2 (S. Sayısı: 23)

12 - 2 _ 948 yüı 949 yılı ödeneğin çeşidi Bütçesi Teklifi Harta ve kadastro işleri Bu bölümden geçen yıla nazaran 2 5 lirasının tasarrufu mümkün görüldüğünden bu miktar noksaniyle teklif edilmiştir. Okullar, kurslar ve yurtlar' genel giderleri. Orman Fakültesi yurdu genel giderleri sayılı Kanunla Orman Fakültesi Ziraat enstitülerinden ayrılarak istanbul Üniversitesine bağlanmış olduğundan bu Fakültenin yatılı öğrencilerinin iaşe, ibate ve sair bilûmum giderlerini karşılamak üzere 949 yılı Bütçesinde bu "maddenin yeniden açılmasına ve 24 4 liralık ödenek konulmasına zaruret hâsıl olmuştur. Orta orman okulları Bu maddeye geçen yıla nazaran 75 lira noksaniyle 25 lira konulmuştur. Noksanlık Bursa orta orman okulunun birinci sınıfının ve Bursa Ticaret okulunda orman işletmeleri. hesabına okumak üzere bu sene öğrenci alınması. Ve Bolu Orta Orman Okulunda ancak 2 öğrenci alınmasına karar verilmiş olması dolayısiyel yapılan tasarruftan ileri gelmiştir. Kurslar Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu maddeye ödenek konulmamıştır. Onarma işleri Geçen yıl bu bölüm (Yapı ve onarma işleri) unvanını taşımakta idi. Bu sene yapı ve esaslı onarma işleri bu bölümden ayrılarak 6 ncı kısma nakledilmiş ve bu bölümden yalnız ufak onarma işleri karşılığı için liralıködenek bırakılmıştır. Genel muhasebe kanununun 48 nci maddesini ilgilendiren giderler. ^ Geri verilecek paralar 4 5 Mahkeme harçları ötedenberi bütçelerde mahkeme harç ve giderleri ayrı ayrı bölümlerde gösterilmekte idi. 948 yılmdanberi Maliye bütçesinden bu bölümler birleştirilerek bir madde halinde sevk e- dilmiş ve katma bütçelerinde genel bütçeye uygun olarak hazırlanması istenilmiş olduğundan bu hizmetlere ait ödenekler bu bölümün ikinci maddesinde toplanmış ve konulan ödeneğin ihtiyacı karşılamıyacağı düşünülerek geçen yıla nazaran 34 lira fazlasiyle 4 liralık ödenek teklif edilmiştir. $$ ( S, Sayısı : 23)

13 3 948 yılı 94 yılı B. M. ödeneğin çeşidi Bütçesi Teklifi 3 Hazineye verikeek para Geçen yılın aynıdır. 3 Pasif korunma İ Geçen yılın aynıdır. 32 Yazı, Yayın ve Propaganda işleri 3 Yayın işleri 8 2 Satınalma ye abone işleri Geçen yıla nazaran 4 lira noksaniyle konulmuştur sayılı kanun gereğince yabancı memleketlere gönderileceklerin yolluk ve ödenekleri yılında bu bölüme konulan ödenekten sarfiyat yapılmamıştır, 949 yılında staj ve tahsil için yabancı memleketlere gönderilmesi düşünülen orman mühendislerinin yolluk ve ödeneklerinin 3 lira ile karşılanabileceği tahmin edildiğinden geçen yılın aynı olarak 3 lira teklif edilmiştir. 34 Veznedarlık işleri giderleri Para taşıma giderleri Banka veznedarlık ücreti Geçen yılın aynı olarak konulmuştur ve ihtiyacın: tam karşılığıdır. 25 Geçen yıl borcu 5 5 Geçen yılın aynıdır. 36 Eski yıllar borçları yılları borçları yıllan borçları Geçen yılın aynıdır. 37 Hükme bağlı borçlar 25 Bu bölüme konulan ödeneğin tamamı 3, VIII. 948 gününe kadar tamamen ödeme emrine bağlandığı ve elde daha karşılanmıası gereken ihtiyaçlar bulunduğu cihetle 949 yılı içinde ek ödenek isfcemiye mahal kalmaması için bu bölüme 5 lira fazlasiyle 25 lira teklif edilmiştir sayılı Kamunun 8 nci maddesi gereğince kâğıt para amortismanı 4 24 Bütçeye konulan ödeneğin toplamına göre hesaplanarak konulmuştur. Ve geçen yıla nazaran 2 5 lira noksandır. (Tefrik edilen kanuna göre bu ödenek kaldırılmıştır.) ( ; S, Sayısı : 23)

14 yılı 949 yılı Ödeneğin çeşidi Bütçesi Teklifi 946 yılı Bütçe Kanununun 7 nci maddesi gereğince Ziraat Bankasından ödünç alııan paranın faiz ve diğer giderleri ödünç olarak alınmış olan bir milyon liranın 949 yılında ödenecek üçüncü taksiti ile % 8,5 faiz ve Muamele Vergisi karşılığı olarak konulmuştur. Ormancılık işlerinde faydalı hizmetler*' görülen memıurlara yardım. 4 Şimdiye kadar (Y~azı, yayın ve propaganda ) bölümündeki ödenekten yapılmakta olan bu yardım 949 yılı bütçesinde teklif edilerek bu bölüme konulmuştur. Devlet orman işletmeleri döner sermayesi, Geçen yılın aynı olarak konulmuştur. 537 sayılı Kanun gereğince Fakülteyi bitireceklere verilecek avans yılında Orman Fakültesini bitirecek 79 parasız yatılı öğrenciye verilmek üzere ve lira hesabiyle konulmuştur. Geçen yıla nazaran 8 lira fazladır. Yapı ve esaslı onarma işleri 6 Geçen yıl bu bölüme 9 liralık ödenek konulmuş idi. Bu meblâğ (teknik hizmetler) bölümünün muhtelif maddelerindeki ödeneklerden yapı ve esaslı onarma işleri için harcanan paralar dâhil değildir. Ve ödeneğin büyük kısmı Genel Müdürlük binası inşaatı için kontdmuştu. Genel Müdürlük binasının inşaatı 948 yılı bitmeden sona ereceğinden bu ihtiyacın karşılığı olarak konulan ödenekten 52 liralık tasarruf sağlanmıştır. Brj. sene bütçesine konulan 6 liradan' 9 lirası fidanlıklarda yapılacak kulübeler inşaatı karşılığı, 6 lirası teknik araştırma istasyonları inşaatı karşılığı lirası örnek orman işletmeleri yapıları karşılığı olup teknik hizmetler bölümündeki ödeneklerden tefrik edilerek bu bölüme nakledilmiştir. Geriye kalan 36 liradan lirası Hatay ve Lüleburgaz fidanlık binaları inşaatı karşılığıdır. 4 lirası esaslı onarmalar karşılığı 22 (lirası da Genel Müdürlük binası inşaatı için 947 Bütçesine konulan ödenekten sarfeditmiyen 3 liraya mukabil yapılması icabeden v - işleıtra bir kısmının ikmali ve sıhhi tesisat ile kalorifer tesisatının tamamlanması karşılığı olarak konulmuştur. (S. Arası: 23)

15 8 Bütçe gelirlerinin tahminine gelince Gelirin çeşidi 949 yılı tahmini Devlet Orman işletmelerinden alınacak Tarife Bedeli, Piyasa satışlarından Resmî dairelere satıştan Maden direği satışından (Ereğli Kömürleri İşletmesine eski tarife ile) / tarife (Tomruk) satışından / tarife köylü zatî ihtiyacı (Odun) satışından Köylü pazar satışı (Odun) Eski yıllardan bakiye tarife bedeli köylü zatî ihtiyacı. Toplam Toplam Devlet Orman İşletmeleri genel giderlerinden Genel Müdürlük Payı 949 yılı aylık ve ücretlerinden Eski yıllardan devredilen aylık bakiyeleri Toplam Devlet ormanlarından eldeki sözleşmelerle yapılacak tahsilat 5 Geçen yıl bütçesine tahmini olarak 3 24 lira konulmuştu.. Haziran 948 sonuna kadar yapılan tahsilat 44 lira isede eski yıllarda yapılan sözleşmeler tasfiye edilmekte olduğundan bu bölümde daha fazla gelir temini tahmin edilmediğinden ancak 5 lira konulmuştur. Çeşitli gelirler " Bölümün mahiyeti ve eski yıllar tahsilatı göz önünde tutularak liralık gelir tahmin edilmiştir. Eski yıllar satışından yapılacak tahsilat yılı Bütçesine konulan liraya mukabil Haziran 948 sonuna kadar bu bölümden yapılan tahsilat 374 liradan ibaret olduğundan 949 yılı Bütçesine 5 lira konulmuştur. Orta Orman Okulları yılının liralık gelir tahminine mukabil Haziran 948 ayı sonuna kadar bölümden yapılan tahsilat miktarı 2 55 liradan ibaret olduğu ve yeniden paralı yatılı öğrenci alınmıyacağı cihetle 5 lira gelir tahmin edilmiştir. (S. Sayısı: 23)

16 6 Getirin çeşidi 949 yılı tahmini İşletmeler hesabına Ticaret Okulunda okutturulan 9 Öğrencinin Orta Orman Okulundaki iaşe, ibate ve diğer giderleri karşılığı olup işletmelerden alınacak para 22 8 Geçen yıl öğrenci adedi 28 olduğundan bunların gideı-leri karşılığı ona göre hesap edilerek konulmuştu, bu sene yeniden öğrenci alınmamasına karar verilmiş ve bu itibarla 9 öğrencinin yıllık giderleri karşılığı hesaplanarak 22 8 lira konulmuştur. Müsadereli emval satışları «'> Müsadere olunup satılan inal bedellerinden, her türlü nakil, muhafaza ve diğer bütün giderler düştükten sonra işletmelere katma bütçeye devredilecek bakiye olup bu miktar tahmin edilmiştir. Orman Fakültesi Öğrenci Yurdunda okuyacakların Yurt giderleri karşılığı Orman Fakültesinde paralı yatılı olarak okuyan öğrencilerin Yurt giderleri Genel Müdürlük Bütçesine konulmuş olduğundan paralı olarak okuyan 59 öğrencinin beherinden alınacak 55 lira hesabiyle elde edilecek liranın da Genel Müdürlük Bütçesine, iradı uygun görülmüş ve bu bölüm açılmıştır. (S. Sayîttrî )

17 7 Rapor 3. XII. 948 Orman Genel Müdürlüğünün 949 yılı Bütçesine lira ödenek konmuş olup geçen yıldan lira bir noksanlık göstermektedir. Kısımlar arasındaki fazlalık ve noksanlıklar şu suretle dağılmaktadır: Fazlası Noksanı Birinci kısım (Özlük haklar) îkinci kısım (Yönetim giderleri) Üçüncü kısım (Daire hizmetleri) Dördüncü kısım (Borçlar) Beşinci kısım (Yardımlar) 4 Altıncı kısım (Sermaye, kredi ve tesisler) 77 Yekûn Maaşlı memurlar aylığı ve aylıklar 6 99, 948 ve daha evvelki yıllarda kadrosuz terfi edenlerin terfi farkları 453 6, 949 yılında kadrosuz terfi edeceklerin terfi farkları 79 75; orta orman okullarından evvelce çıkmış olup hizmette bulunan 99 ve 948 Eylül devresinde ve 949 Haziran devresinde mezun olacak 46 ki, ceman 345 mühendis yardımcısının 299 sayılı Kanun gereğince hesaplanan aylıklarından maaş tasarrufundan sağlanan liradan başka verilecek lira ki, ceman liradır. Bundan hariç olan L - cetvelinin yıllık tutarı ise liradır. Bu sene L-cetveline alman memurların sayısı 44 tür. Açık aylığına emekli, dul ve yetim aylık ve ödeneklerine lira noksan konulmuştur. Hizmetlilerden 948 de 43 kişinin tasarruf maksadiyle kadrodan çıkarıldığı 949 tasarısında ise iki hizmetlinin aylıklarına 25 er lira zam yapılmak için kadro değişikliği yapıldığı ve fidanlıklara 2 hizmetli ilâve edildiği görülmüştür. ' Orman Fakültesinin 5234 sayılı Kanunla Yüksek Ziraat Enstitüsünden ayrılarak İstanbul Orman Fakültesine bğalanması üzeıine bu fakültenin P. K. B. dan başka son üç sınıfının bulunduğu fakülte binasında Orman Gettel Müdürlüğü hesabına tahsilde bulunacakların ve hattâ bu fakültede kendi hesabına ücretli olarak tahsil edeceklerin iaşe ve ibatelerine bakmak üzere 22 kişilik bir idare ve hizmetliler kadrosu tesis ve bu maddeye ilâve edildiği görülmüştür. Bunların kadro tutarları 25 2 liradır. Her ne kadar Orman Fakültesi şehirden uzak bir yerde ise de, mektep ve fakültelerin, Millî Eğitim Bakanlığına veya Üniversiteye bağlanmalarında» istihdaf edilen gayelerden biri de bu müesseselerdeki gençlerin öğretim ve yetiştirme bakımından ihtisas sahibi ellere tevdii olduğundan ve Orman Genel Müdürlüğünün Ankara'dan bu yurdun veya pansiyonun iyi işlemesini sağlaması her yönden imkânsız olduğundan (Bütün öğrencilerin burs'a bağlanması suretiyle iş halledilmek üzere) dişçi kadrosu çıkarılıp diğer kadroların 949 senesi için toptan İstanbul Üniversitesine devredilmesi daha uygun olacağı mütalâasmdayım. Bu maddeden 3 5 ve geçici hizmetliler maddesinden de 25 lira tasarruf sağlanmıştır. Yabancı uzmanlar ve tercümanlar ücreti olarak aç^an Mlüme 5 lira sene geçici daire hi«netl«ri'hertipinde btmaak maddede ffitâo lira bulunmakta idi. İ&aip^n mâhiy«ti'itibariyle oriük haklar alamda g^rmraeai uygun görtilduğübd*n bu de'ğ^ikök ytfpıbftrçrtır. Bu ödenekle Amerika'dan bir uzman getirü#^î afcîaçüml^ (S. Smfr : 23)

18 - ıs - kikatta bulunmuş ve rapor vermiş olduğuna göre yeni bir uzman getirilmiyerek bu ödeneğin tasarruf edilmesi yerinde olacağını arzederim. Emekli keseneğinin 964 ve geçici tazminatın 4 5 lira, yakacak zammının, ölüm yardımının 2 5 lira noksanlariyle ihtiyacı karşılıyacağı düşünülerek ona göre ödenek konulduğu, emekli ikramiyesine, çocuk zammına 5, Doğum yardımına lira fazla konulduğu görülmüşse de ölüm yardımından 2 5 liranın düşülmemesi ve doğum yardımına tasarruftan daha 2 lira ilâvesi muvafık olacaktır. Yabancı dil imtihanını kazanmış olanlara verilecek ikramiyelere ait talimat yürürlüğe girmiş olduğundan bu maksatla bölümüne 3 lira konulmuştur. Yönetim giderlerinden merkez döşeme ve demirbaşına inşaatı sona ermiş olan Genel Müdürlüğün yeni binasının mefruşatına karşılık olmak üzere 2 lira fazla ödenek konulmuştur. Posta telgraf ve telefon ücret ve giderlerinden 947 katî hesabına göre kanunun tatbik devresi olan 9 aylık müddette 38 lira sarfoiunmuş ve 948 in ayı içerisinde de lira tediye emrine bağlanmış olduğundan geçen yıldan 86 lira noksaniyle idare edilebileceği anlaşılmıştır. 948 içerisinde bu bölümden lira indirilip başka anadde ve bölümlere aktarılmıştır. 949 yılında yeni tmerkez binasına taşmılacağı hesaplanarak kira karşılığından 23 5 lira düşülmüştür. Motorlu taşut giderlerinden 6 lira noksaniyle işin idare edilebileceği anlaşılmış, yeniden»ajtmalınaoak iki hayvanın masriafı da göz önüne alınarak motorsuz taşıt giderlerine 2 lira fazla konulmuştur. Fidanlıklar için yeniden' bir traktör, 2 kamyon, 4 kamyonet satınalmacaktır. Sürekli, geçicd ve müfettişler görev ve yollukları geqen senenin»aynı olup yabancı memleketlere gönderileceklerin yolluğu karşılığı olarak lira konulmuştur. 948 senesinde İsveçten* gelip avdet eden mütehassısın gösterdiği lüzum üzerine kendisiyle beraber İsveç te çalışmak üzere gönderilen iki Türk ormancısı için bu bölüme 6 lira aktarılmıştır. Merkezin D eetvelin'de eksiltme % olmadığı için giyeceklerde bir değişiklik yapılmamış ve tedavi giderleri de aynen konulmuştur. Gteçen yıl sınırlama için toptan konulan 245 lira yerine, bu sene 4 lira fazlasiyle ödenek konulmuş ve maddelere bölünmüştür. Bu fazlalık sınırlama komisyonu sayısının 948 içerisinde 2 den 25 şe çıkarılmasından ve bu sene de bu kadar komisyonun çalışmaya devam edeceğinden ileri gelmektedir. Esasen sene içerisinde bu bölüme 5 liralık bir aktarma yapılmıştır. Amenajıman bölümüne 8 9 lira fazlasiyle konulan lira da maddelere ayrılmıştır. İhtiyacı karşılamak üzere ağaçlandırma ve fidanlıklara 82 hastalıklar lira fazla konulmuş yangınlarla savaşta bir değişiklik yapılmamıştır. ve böceklerle savaşa Kamulaştırma için 948 in ayı içerisinde lira ödenmiş ve 947 Kesinhesabı da adı geçen yıl içinde lira sarf edildiğini göstermiştir. Bu tediyat ormanların kamulaştırma evrakı tekemmül ettikçe yapılmakta ise de bu bölümden 2 liralık bir indirme yapılabileceği tahmin olunabilir. Teknik araştırma istasyonları ve denemeler bölümüne 9 lira fazlasiyle 4, örnek orman İşletmeleri kuruluş giderleri bölümüne de noksaniyle lira konulmuştur. Ayrıca 43 noö boljtmde birincisi için 6 ikincisi için liralık b!re» inşaat ödeneği görülmekte* j^r.4*7k«mnlıesabuıuı.tetkikından birincisinden 727 ikincisinden lira sarfolunduğu 948.de dördüncüsünden 6 lira sarfolunduğu ikincisinden birşey sarf olunmadığı görülmüştür. (S. Sayışı:.33)

19 -9 Hükümetin inşaat hususunda tasarrufa karar verdiği bir sırada yeniden bina inşa edilmîyerek daha doğma çağında bulunan bu teşekküllerin mevcut binalardan faydalanması daha muvafık olacağmdan bunlara ait inşaat ödeneklerinin tamamen kaldırılması ve her birerine 5 şer bin liralık ödenek konulmak suretiyle birinciden 9 ikinciden 5 liranın tasarruf edilmesi uygun olacağı mütalâasındayım. Okullar, kurslar ve yurtlar bölümünden Orman Fakültesi büro genel giderleri namiyle bir madde açılarak 24 4 lira ödenek konulduğu görülmüştür. Bunun içerisinde 84 parasız, 59 paralı yatılı talebenin iaşe ve ibate masrafları ve otobüs mubayaa ve işletme masrafları 3 burslu talebe de dâhil olmak üzere 24 talebenin her türlü giyecek, masrafları; ilâç, tedavi ve yurdun, büro ve sair masrafları ile dersi olan profesör ve vazifeli asistan ve lâburanların ve bâzı memurların yiyecek karşılıkları da bulunduğu anlaşılmıştır. Orman Fakültesinde talebe işlerinde kullanılmak üzere evelce otobüsler bulunduğuna göre bu vasıtaların yine talebe nakliyatında kullanılarak iki otobüs mubayaası için derpiş edilen 2 yurt memurlarından başka Fakülte müntesibininin iaşesi caiz olamayacağından bunlar için derpiş edilen 6, 3 liranın düşülerek 25 liranın bırakılması ve yurt memurları kadroları dolayısiyle yukarda arzettiğim gibi bu paranın da bu senelik istanbul Üniversitesi, Orman Fakültesi Bütçesine nakledilmesi ve yurdun Orman Genel Müdürlüğünce değil, şehirden uzakta ve fakülte binaları içerisinde bulunması hasebiyle Fakültece idare edilmesi muvafık olacağını arzeylerim Orta Orman okullarından bu sene Bursa'dakinin ilk sınıfına talebe alınmamasından ve Bolu okuluna da ancak 2 talebe alınacağından 75 lira eksik ödenek konulmuştur. Yapı işleri bölümü onarma işlerinden ayrılmış ve onarma işlerine lira ödenek konulmuştur. Geri verilecek paralar Bütçesine bu sene 45 liralık ek ödenek verildiği, göz önüne alınarak lira fazla konulmuş mahkeme harç ve giderleri birleştirilerek 3 liradan 54 liraya çıkarılmıştır. Yazı,f yayın ve propaganda işlerinden 4 liralık bir indirme yapıldığı görülmüş Amerika'ya bir ay evvel staja gönderilen 5 memur için geçen seneki gibi 3 lira konulmuştur. Geçen yılki ödenekten ancak bir kısmı sarf edilmiştir. Geçen yıl borçlarına 7 4 lira aktarma yapıldığı anlaşılmış ve hükme bağlı borçların kifayet etmiyeceği düşünülerek 5 lira fazla ödenek konulmuştur. Ziraat Bankasından birkaç sene evvel akdedilen bir milyon liralık istikraz karşılığı olarak lira konulmuştur. Bu borçtan daha takriben 424 lirayı aşan bir bakiye kalacaktır. Muhtelif bölümlerden tasarrufunu mümkün saydığı 576 liradan bu hesabın kapatılarak artan 5 küsur liranın da Devlet Orman işletmeleri sermayesi için ayrılan liraya eklenmesi muvafık olur. Yardımlar adı ile açılan bölüme 4 lira konulmuştur. Yapı ve esaslı onarma işleri onarma için konulan 6 liradan 22 lirası Genel Müdürlük binasının inşaatının ikmali ve sıhhi tesislerine, 4 lirası esaslı onarmalara, lirası Hatay ve Lüleburgaz fidanlık binalarının inşaasma, 9 lirası fidanlıklarda yapılacak kulübelere sarfedilecektir. Teknik araştırma ve örnek Orman işletmeleri inşaatına sarfedileeek 6 liranın ise tasarruf edilebileceğini yukarda arzettiğimden Komisyonca tasvip Duyurulduğu takdirde bu bölümün 45 lira olarak düzeltilmesi lâzımgelecektir. Sınırlama ve amanejman işlerinde çalışanlar senenin 7-8 ayını arazi üzerinde geçirmekte olduklarından bunlara ait «Ks> formülündeki (Kamp levazımı) tadiliyle, şimdiye kadar portetif karyola, portetif sandalya, hurç ve mutfak edevatı alınabilmekte idi. Son zamanlarda bu mai- ( S. Sayısı : 23)

20 _2 - zemenin: bu tâbire dâhil olmadığı mülahazasıyla vize edilmediği öğrenildiğinden bu bölümlerin «R-» formülüne bunları da kapsayacak birer cümle ilâve edilmesi lâzımdır. 24 neii böümün ll'nei maddesine ait «R» formülüne de (Teknik araştırma istasyonlarının kuruluş ve teşkilât puanları giderleri) cümlesinin ilâvesi icabetmektedir. Gelir Bütçesi Orman Genel Müdürlüğünün 949 yılı için Devlet Orman İşletmelerinden aîacağı tarife bedellerinde geçen yıla nazaran lira bir noksanlık, İşletmelerin Genel giderlerinden Genel Müdürlük payında 9 6 lira bir fazlalık vardır. Tarife bedelinden J « lirası, genel giderler payından da lirası eski yıllardan devredilen bakiyelere aittir. Müteakip bölümlerden 949 yılında daha az gelir umulduğundan miktarlar tenzilâtlı olarak konulmuş, evvelce tarife bedelleri meyanında tşletmeleree ödenen müsadereli emval satışlarının bundan sonra ayrı gösterilmesini sağlamak için 5 liralık Orman Fakültesi öğrenci yurdunda para ile kalacak 59 öğrencinin ödeyeceği paralar için de liralık birer bölüm açılmıştır. U- mum Müdürlüğün gelir bütçesi lira olarak masraf bütçesi ile denktir. Oranın Genel Müdürlüğü gelir bütçesinin hemen tamamı, Orman İşletmelerinden alman tarife bedelleri lie Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında bulunan orman mühendisleri ve sair memur ve hizmetlilerin İşletmelerde çalıştırılmasına karşüık olan verilen paylar teşkil etmektedir. Gerek merkezde gerek illerde biri malî sistem üzerine diğeri ticari sistem üzerine çalışan iki muhasebe teşkilâtı bulunmaktadır. Hem Genel Müdürlük bütçesinden hem de İşletme bütçelerinden âmme hizmetleri ifa edilmektedir. Her iki bütçeye de inikas etmiyen bu âmme hizmetleri (bu işlerde kullanılan memurların maaş ve sair özlük haklarına isabet eden miktarlar hesaba katılmadan) senede ortalama liraya yükselmektedir. İşletmelerin senelik iş hacımları 7 ve fabrikaların ki 2 5 lira raddesindedir. Umum Müdür hepi katma bütçe hem İşletmeler işlerini yürütmekle görevlidir. Bu bakımdan geçen seneki raporda da arz ve izah edildiği üzere iki muhasebenin birleştirilerek işlerin bir tek bütçe ile yürütülmesi hem tasarruf sağlıyacak, hem de her zaman için işlerin umumi seyrini daha esaslı ve daha kolay bir surette tetkik ve mütalâaya imkân verecektir. Bütün dünyaca ormanların önce varlığı ve korunması ondan sonra kâr getirmesinin düşünülmesi esas kabul edilmiş olduğundan bâzı Orman İşletmelerimin ticari ve iktisadi işletmeler halinde görülerek Devlet ormanları camiasından ayrı mütalâa edilmesine imkân yoktur. Böyle bir hal o ormanlarda kârlılık»prensiplinin öne alınması dem *k olur ki, bu da ormanlanmız için yeni bir tahrip vesilesi olabilir. Bunun için bütün orman işlerini birbirinden ayrılmaz bir bütün halinde görmek zaruridir. Bu zarurette, bulunacak yeni ve özel bir şekille tek bütçe işinin biran evvel tatbikat sahasına konulmasını lüzumlu kılmaktadır. Saygılarımla arzeylerim. Bıırsa Milletvekili Fahri Bük i S. Sayısı : 23 )

21 2 Bütçe Komisyonu raporu T.B.M.M. Bütçe Komisyonu.,949 Esas No. /39 Karar No, 6 Yüksek Başkanlığa Orman Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçesi hakkında Başbakanlığın 3.IX. 948 tarihli ve 6/3346 sayılı tezkeresiyle Yüksek Meclise sunulan kanun tasarısı Komisyonumuza havale Duyurulmakla Tanm Bakanı Cavid Oral ve bu idare Genel Müdürü ile Maliye Bakanlığı temsilcisi hazır oldukları halde incelenip görüşüldü. Genel Müdürlük Bütçesini Komisyon adına inceliyen raportörün raporu okunmuş ve raportörce verilen izahlarla sorulan suallere Hükümetin yaptığı açıklamalar dinlenmiş ve bütçenin incelenmesine başlanmıştır. Gelir Bütçesi : Genel Müdürlüğün Gelir Bütçesi geçen yıla nazaran (22 555) liralık bir azalışla (3 95 3) lira olarak tahmin edilmiştir. Bu azalış daha ziyade eldeki sözleşmelerle yapılacak tahsilat, çeşitli gelir, eski yıllar satışından yapılacak tahsilat gibi eski Orman muamelâtına mütaallik işler gelirlerinde olup bunların da yıldan yıla tasfiye edilmesinden doğmaktadır. Gelir Bütçesinin ikinci bölümü olan Devlet Orman işletmeleri genel giderlerinden Genel Müdürlük payı olarak tahsil edilen para üzerinde durulmuştur. Alman izahlara göre bu para Genel Müdürlük kadrosunda bulunan Orman mühendisleri ve sair memur ve hizmetlilerin işletmelerde çalıştırılmasına karşılık olarak verilen paylardan terekküp ettiği anlaşılmaktadır. idarenin biri işletmecilik ve diğeri âmme hizmeti olmak üzere iki çeşit görevi olduğu ve bu sebeple biri işletme muhasebesine ve diğeri de malî muhasebeye göre iki nevi hesap tutmak zarureti hâsıl olduğu ve bu sebeple işletme gelirinden böyle bir pay ayırmak icabettiği anlaşılmış ve Komisyonumuz idarenin muhasebe sisteminde vahdet temmi için bir esas bulunmasını kayde değer görerek Gelir Bütçesi Komisyonumuzca ayniyle kabul edilmiştir. Gider Bütçesi : Gider Bütçesi de bu yıl (22 555) liralık bir (S. Sayı» : 23 ) noksanlıkla (3 95 3)»lira olarak tesbit edilmiş bulunmaktadır. Bu noksanlığın bölümler itibariyle tevziî ve sebepleri raportörce açıklanmış bulunduğundan burada tekrar edilmemiştir. Yine raportörün tetkiklerine göre bütçenin bâzı tertiplerindeki ödeneklerin kifayetsizliği anlaşılmış ve bunların tasarrufu mümkün tertiplerden aktarılarak tamamlanması ve hizmetliler kadrosunda bulunan bir dişçinin kaldırılması teklifi Komisyonumuzca kabul edilerek gerekli ameliye yapılmıştır. Bu suretle Gider Bütçesi de yekûna tesir etmiyen bu değişikliklerle ayniyle kabul edilmiştir. Kanun tasarısı : Tasarının - 8 nci maddeleri ayniyle kabul edilmiştir. Dokuzuncu madde, amanejman işlerinde çalışanlara verilecek yevmiyelerin 58 sayılı Kanun gereğince tesbitine dair hükmü ihtiva etmektedir. Bu madde ile belirtilen yevmiyelerin Ha- ' rita Genel Müdürlüğü memurlarına buna benzer verilen yevmiyelere göre azlığı açıklanarak bunların da aynı dereceye yükseltilmesi teklifi Komisyonumuzca kabul edilmiş ve bütçeye konan ödenekte bir değişiklik yapılmadan bu yevmiyelerin Başmühendisler için 54, başmühendis yardımcıları için 45, mühendisler için 35, mühendis yardımcıları için 25 kuruş olarak tesbiti Komisyonumuzca da uygun görülmüş ve madde bu esasa göre yazılmıştır. Orman Fakültesindeki Talebe Yurdunun istanbul Üniversitesi Kanununun, görüşülmesi sırasında Orman Genel Müdürlüğüne bağlı olarak kalması Komisyonumuzca kabul edilmiş idi. Ocak ayma mahsus Geçici Bütçenin Kamutayda görüşülmesi esnasında bu vurdun, Millî Eğitim Bakanlığınca kurulacak umumi yurt müessesesinin kuruluşuna kadar yine üniversiteye bağlı olarak kalması ve gereken ödeneğin Üniversite Bütçesine eklenmesi hakkındaki önerge Kamutayca kabul edilerek istanbul Üniversitesinin Ocak ayı Geçicî Bütçesinde bu yolda değişiklik

22 yapılmış bulunduğundan Orman Genel Müdürlüğü Bütçesinde bulunan) 949 yılı için bu işe ait ödeneğin adı geçen Üniversite Bütçesine naklini temin edecek bir hükmün bu bütçe tasarısına eklenmesi gerekli görülmüş ve ncu madde bu maksatla Komisyonumuzca tasarıya eklenmiştir. - 3 ncü maddeler - 4 ncü madde olarak ayniyle kabul edilmiştir. Yukarda arzedilen şekilde yeniden hazırlanan Orman Genel Müdürlüğünün 949 yılı Bütçe tasansı ve ekleri Kamutayın onayına arzedilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Sözcü Mardin Ankara Amasya R. Erten M. Eriş A. K. Yiğitoğlu Ankara Ankara Aydın.V. C. Akkerman C. Gölet Ol. R. Alpmaun Bursa Çoruh Edirne F. Bük Dr. C. Kazancıoğlu M. N. Giindüzalp îsparta İstanbul Kastamonu K. Turan S. Bekter M. Akalın Kastamonu Kocaeli Konya T. Coşkan Dr. F. Ş. Bürge M. A. Binal Malatya Manisa Niğde M. S. Eti F. Kurdoğlu R. Gürsoy Samsun Seyhan M. A. Yar eker A.R. Yüregir Tokad ürfa R: A. Sevengü E.Tekeli (S. Sayı*: 23)

23 Orman Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu tasarısı HÜKÜMETİN TEKLİFİ MADDE. Orman Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri için bağlı (A) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira ödenek verilmiştir. MADDE 2. Orman Genel Müdürlüğü 949 yılı giderlerine karşılık olan gelirler bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira tahmin edilmiştir. MADDE 3. Orman Genel Müdürlüğünce 949 yılı içinde elde edilecek gelir çeşitlerinden herbirinin dayandığı hükümler bağlı (C) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelle yazılı gelirlerin tarh ve tahsiline 949 yılında da devam olunur. MADDE 4. Orman Genel Müdürlüğünün 3. VI. 939 tarihli ve 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesine giren hizmetlileri bağlı (B) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Nümaralariyle adları bağlı (E) işaretli cetvelde yazılı bölümlerden 3. VI. 939 tarihli ve 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesi gereğince yönetimi gerekli geçici hizmetliler için aylık ücretli memur.ve hizmetliler kullanılabilir. Bunların kadrolariyle bunlardan, uzmanlık yeri olanlar Bakanlar Kurulu karariyle belirtilir. Ve ertesi yıl bütçesiyle Büyük Millet Meclisine verilir. Bu bölümlerden alınacak kadroların eldeki kadrolara ekleme olmaması gerektir. MADDE 5. Orman Genel Müdürlüğü Kumlusu hakkındaki 4. VI. 937 tarihli ve 324 sayılı kanunla eklerine bağlı cetvellerde yazılı kadrolardan bağlı (L) işaretli cetvelde gösterilenler 949 yılında kullanılamaz. MADDE II. 937 tarihli ve 36 sayılı Orman Kanununun kamulaştırmaya ilişkin hükümlerinin yerine getirilmek ve Devlet Orman İşletmelerinin kuruluş ve işletmesi için 949 yılı içinde kapatılmak üzere ( ) liraya kadar avans almıya ve ertesi yıl bütçelerine konacak ödeneklerle kapatılmak sartiyle en çok beş yıl süreli (2 ) liraya kadar istikraz bağıtlan yapmaya ve bankalardan hesaplar açtırmaya Tarım Bakanı yetkilidir. BÜTÇE KOMİSYONUNUN DEĞİŞTİRİŞÎ MADDE. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 'J."-- Ayniyle kabul edilmiştir, MADDE 3. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 4. Ayniyle kabul edilmiştir MADDE 5. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE II. 937 tarihli 36 ve 4785 sayılı Orman Kanununun kamulaştırmaya ilişkin hükümlerini yerine getirmek ve Devlet Orman işletmelerinin kuruluş ve işletilmesi için 949 yılı içinde kapatılmak üzere ( ) liraya kadar avans almaya ve ertesi yıl bütçelerine konacak ödeneklerle kapatılmak sartiyle en çok beş yıl süreli (2 ) liraya kadar istikraz bağıtlan yapmaya ve bankalarda hesaplar açtırmaya Tanm Bakanı yetkilidir. (S- SayısiY23)

24 Hü, 24 B. K. MADDE 7. Orman Genel Müdürlüğü Orta ve Bölge okulları ile Orman Fakültesi öğrencilerinden alınacak ücretler bağlı (M) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 8. Geçen yıl borçları bölümündeki ödenek üstünde çıkacak borçlar, ilgili oldukları hizmetlere ilişkin bölümlerden bu bölümlere Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödeneklerden ödenir yıllarına ilişkin olup 4. VI. 927 tarihli ve 5 sayılı Muhasebei Umumiye Kanununun 93 ncü madesine göre zamanaşımına uğramamış ve karşılıkları yılları bütçelerinde bulunan borçlar 947 yılı gider bölümleri artıklarından eski yıllar borçları bölümlerine Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödeneklerden ödenir. MADDE VI.929 tarihli ve.58 sayılı kanun gereğince amenajman ve ağaçlandırma işlerinde çalışacaklara verilecek gündelik tazminat başmühendisler için (35) başmühendis yardımcıları için (3) mühendis ve mühendis yardımcıları için (25) kuruştur. MADDE 7. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 8. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE VI. 929 tarihli ve 58 sayılı Kanun gereğince amenajman ve ağaçlandırma işlerinde çalışacaklara verilecek gündelik tazminat başmühendisler için (54) başmü- hendis yardımcıları için (45) mühendisler için (35) ve mühendis yardımcıları için (25) kuruştur. MADDE. Bağlı (A) işaretli cetvelin 2 nci bölümünün 2 nci maddesine konulan ödenekten (23 4) lirası ile 27 nci bölümünün nci maddesine konulan (25 ) İka taallûkuna göre 949 yılı Bütçe Kanunu ile istanbul Üniversitesinin 949 yılı Bütçe Kanununa bağlı (B) işaretli cetvelde gelir ve aynı zamanda adıgeçen kanuna bağlı (A) işaretli cetvelin ilgili bölümlerine Maliye Bakanlığınca ödenek kaydedilir. MADDE tarihli ve 36 sayılı Orman Kanununun belirttiği hüküm ve şartlar gereğince ormanların sınırlama işine 949 yılında da devam olunur. MADDE. Gider bölümlerinden yapılacak harcamalara ilişkin formül bağlı (B) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 2 Bu Kanun Ocak 949 tarihinde ydriitiüğe girer. MADDE. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 2. Ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 3. Ayniyle kabul edilmiştir. ( S. *am;:. ; â8v

25 -26 Hü. B. K. MADDE 3. Bu.Kanunu Maliye ve Tarım Bakanları yürütür. Başbakan Devlet Bakanı Devlet Bakanı H. Saka Başb. Yardımcısı Barutçu Adalet Bakanı Fuad Sirmen İçişleri Bakanı M. H. Göle Maliye Bakanı Ş. Adalan Bayındırlık Bakanı Nihat Erim Sa. ve So. Y. Bakam Dr. K. Bayizit Tarım Bakanı Oavid Oval Ticaret Bakanı C..8. BarUs Millî Savunma Bakanı H. Çakır Dışişleri Bakanı V. T. B. Balta Millî Eğitim Bakanı T. Banguoğlu Ekonomi Bakanı C. Ekin Gümrük ve Tekel Bakanı E. Ertşirgil Ulaştırma Bakanı Gülek Çalışma Bakanı T. B. Balta MADDE 4. Ayniyle kabul edilmiştir. OS. Sayısı: 23)

26 A -«ft ~ CTVELÎ yılı için yık UülUu&etçe Koıaisyo*ie4 ödeseği faunam kabul edüe» *>. >I. Ödeneğin Çe İdİ tjra Lira Lira Birinci kısım - Aylık, ücret, ödenek emekli ikramiyesi ve benzeri ö&hhk kaklar - Aylıklar ve ücretler Aylıklar Memurlar aylığı Açık aylığı Emekli, dul, vetim aylık ve ödenekleri " * Temsil ödeneği Bölüm toplamı o -w 3 4 Ücretler Memurlar ücreti Hizmetliler' ücreti Geçici hizmeîiler ücreti Askerlik ders öğretmenleri ücreti 24 54/) Bölüm toplamı Yabancı uzmanlar ve tercümanları ücreti sayılı Kanun gereğince ödenecek emekli keseneği Geçici tazminat II - Başka haklar 683 sayılı Kanunun 58 nci maddesi gereğince verilecek emekli ikramiyesi ve 4598 sayılı kanunlar * gereğince verilecek zamlar ve yardımlar Çocuk zammı (Sk Sayısı. Î 23 )

27 27 Ödeneğin çeşidi 948 ödeneği Lira 949 yılı için ) f tikünıct^n Komisyon e u istenen Lira kabul ediletı Lim Yakacak zaııum Doğum yardımı ölüm yardımı " 9 2 Bölüm toplamı sayılı Kanunun 5 IKI maddesi gereğince ödenecek yabancı dil para mükâfatı sayüı Kanun gereğine Fakülteyi bitireceklere verilecek avans 7 Birinci kısım toplamı gider- İkinci -kî-sîm.- Yönetim fart I - Hizmete ilişkili olanlar Merkez büro giderleri Kırtasiye Döşeme ve demirba» Aydınlatma Isıtma öteberi giderleri Bölüm toplamı İller büro giderleri Kırtasiye Döşeme ve demirbaş Aydınlatma Isıtma öteberi giderleri Bölüm toplamı Basılı kâğıt ve defterler (S^Sayfcâ-^'23 )

28 . Ödeneğin çeşidi -* yılı ödeneği Lira 949 yi h için Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Lira Lira 2 Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri Posta ve telgraf ücretleri Telefon ve başka haberleşme ücret ve giderleri Bölüm toplamı Kira karşılığı Taşıt giderleri Motorlu taşıt giderleri Motorsuz taşıt giderleri Motorlu taşıt satınalnıa karşılığı Motorsuz taşıt satınalnıa karşılığı ' \ 39 ' Bölüm toplamı I II - özlük olanlar Yolluklar Sürekli görev yolluğu 2 Geçici görev yolluğu 3 Müfettişler yolluğu 4 Yabancı memleketlere gönderilecekler yolluğu 5 Yabancı uzmanlar ve tercümanları yolluk ve başka giderleri "' Bölüm toplamı Giyecekler sayılı Kanun gereğince yapılacak tedavi gider ve yollukları ikinci kısım toplamı (S/Sayışı: 33)

29 M. Ödeneğin çeşidi yılı ödeneği Lira 949 yılı için Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Lira Lira Üçüncü kısım - Daire hizmetleri I - Esaslı olanlar Sınırlama 36 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince yapılacak ödemeler Kırtasiye Demirbaş Aydınlatma Isıtma öteberi giderleri Kira karşılığı Taşıt giderleri Başka giderler Bölüm toplamı Amanejman Geçici görev yolluğu 58 sayılı Kanun gereğince verilecek tazminat Kırtasiye Döşeme ve demirbaş Aydınlatma Isıtma öteberi giderleri Basılı kâğıt plân ve defterler Kira karşılığı Taşıt giderleri Başka giderler 25 o 5-ÖÖ : Bölüm toplamı Ağaçlandırma ve fidanlıklar Geçici görev yolluğu 58 sayılı Kanun gereğince verilecek tazminat Kırtasiye Döşeme ve demirbaş (S. : Say*».:.23;)

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756)

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756) S. Sayısı: 253 Sürekli Görevle Yabancı Memleketlerde Bulunan Memurların Aylıkları hakkındaki 4991 sayılı Kanunun 1 nci maddesine bir fıkra eklenmesine dair Kanun tasarısı ve Dışişleri K omisyonu raporu

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459)

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459) S. Sayıs:ı 172 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 yılı

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199)

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199) S. SAYISI : I Orman Genel Müdürlüğünün 946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile Orman Genel Müdürlüğü 946 yılı Kesinhesabı hakkında kanun

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu 427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 946 yılı Bütçe Kanunu (Hami Gazete ile ilâm :.T. 96 - Sayı : 6-96) No. Kabul tarihi 4823 28. XII. 9 BİRİNCİ MADDE Hudut A e Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*)

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) 87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) (Resmî Gazete ile yayımı : 1. 3. 1966 - Sayı : 12239) No. Kabul tarihi 752-28. 2. 1966 MADDE 1. Genel bütçeye giren dairelere cari harcamaları için (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun 4 İstanbul ile Teknik nun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /IX/94 - Sayı : 49) No. Kabul tarihi 4 - IX -94 BİRİNCİ MADDE Nafia vekilliğine bağlı İstanbul ile Teknik

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490)

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) 101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) No. Kabul tarihi 4976 23. XII. 1946 BİRİNCİ MADDE 1946 yılı

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

_ 54 Uçuş hizmetleri tazminat Kanunu

_ 54 Uçuş hizmetleri tazminat Kanunu _ 54 Uçuş hizmetleri tazminat Kanunu (Resmî Gazete İle yayımı-:.1.63 - Sayı : 312) 144- Kabul tarihi. 1. 63 MADDE 1. Tarifler : Bu kanunda geçen terimlerin tarifleri aşağıdaki gibidir : a) Pilot ve pilot

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) S. Sayısı:20 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) T. G. Başvekâlet Muamelât Umum Müdürlüğü Kararlar Müdürlüğü Sayı':

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748)

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) -94- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1999 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) Kanun No 4395 Kabul Tarihi 29.6.1999 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, öz gelirler, hazine

Detaylı

Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 32.875.524,64 24.020.824,65 53.300,00 211.923,40 0,00 6.236,30 195.333,14 41,94 57.263.361,05 31.125,00 211.009,48 11.

Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 32.875.524,64 24.020.824,65 53.300,00 211.923,40 0,00 6.236,30 195.333,14 41,94 57.263.361,05 31.125,00 211.009,48 11. TABLO. // Tarihi itibariyle yapılan işlemleri kapsamaktadır. Kurum :. Adı B o r ç A l a c a k Muhasebe Birimi Banka Hesabı..,..,., Vadeli..,..,., Tübitak Özel larına İlişkin Banka Hesabı BAP Özel larına

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 3.661.647,96 3.661.647,46,50,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 3.661.647,46

Detaylı

Yükşlk öğrenim öğrenci Yurtları ve Aşevleri hakkındaki S37S sayılı) Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları

Yükşlk öğrenim öğrenci Yurtları ve Aşevleri hakkındaki S37S sayılı) Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları S. Sayısı: 76 Yükşlk öğrenim öğrenci Yurtları ve Aşevleri hakkındaki S37S sayılı) Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları raporları (/76) T. C. Başbakanlık ' 4. III. 9 Muatâdât Genel

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

îctima: 1 S. SAYISI : f O 1955 Yılı İnhisarlar U. M. Bütçesi

îctima: 1 S. SAYISI : f O 1955 Yılı İnhisarlar U. M. Bütçesi Devre : X "TC îctima: 1 S. SAYISI : f O 1955 Yılı İnhisarlar U. M. Bütçesi inhisarlar Umum Müdürlüğü 1955 yılı bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/133) T. G. Başvekalet 30.XI. 1954 Kanunlar

Detaylı

DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞU HAKKINDA KANUN (1)

DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞU HAKKINDA KANUN (1) 4667 DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞU HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 1309 Kabul Tarihi : 14/7/1970 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 23/7/1970 Sayı : 13557 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

S. Sayısı: 82. Başbakan Ş. Saraçoğlu

S. Sayısı: 82. Başbakan Ş. Saraçoğlu S. Sayısı: 82 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü ihtiyaçları için gelecek yıllara geçici yüklenmelere girişilmesi hakkında kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları (1545) T. C. Başbakanlık

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek 2 ve 4ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60 nci ve Bu Kanuna Bir Ek Madde ile Bir Geçici Madde İlâvesine Dair nın C. Senatosunca

Detaylı

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ [(19.4.1985 R.G. 35 EK III A.E. 207 Sayılı Tüzüğün), (31.12.2010 R.G. 220 EK III A.E. 786) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] GENEL TARIM SİGORTASI YASASI

Detaylı

DEVLET MALZEME OFĠSĠ TEK DÜZEN MUHASEBE SĠSTEMĠ TEġEKKÜL BÜTÇESI HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESĠ

DEVLET MALZEME OFĠSĠ TEK DÜZEN MUHASEBE SĠSTEMĠ TEġEKKÜL BÜTÇESI HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESĠ 1 DEVLET MALZEME OFĠSĠ TEK DÜZEN MUHASEBE SĠSTEMĠ TEġEKKÜL BÜTÇESI HAZIRLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, yıllık genel yatırım

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

S. Sayısı: 12. 1947 yılı Orman G. M. Bütçesi

S. Sayısı: 12. 1947 yılı Orman G. M. Bütçesi S. Sayısı: 2 947 yılı Orman G. M. Bütçesi Orman Genel Müdürlüğü 947 yılı Bütçe Kanunu tasarısı ve Bütçe Komisyonu Raporu (/25) T. G. Başbakanlık 30.IX. 946 Muamelât Genel Müdürlüğü Tetkik Müdürlüğü Sayı

Detaylı

Millî Savunma Komisyonu raporu

Millî Savunma Komisyonu raporu S. Sayısı: 210 Türkiye Cumhuriyeti Ordusu bandosu ve Cumhurbaşkanlığı Armoni muzıkası için yetiştirilecek muzika öğrencileri hakkında kanun tasarısı ve Millî Savunma, Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

S. SAYISI : 80. 1954 Yılı. Karayolları U. M. Bütçesi

S. SAYISI : 80. 1954 Yılı. Karayolları U. M. Bütçesi S. SAYISI : 80 954 Yılı Karayolları U. M. Bütçesi / Karayolları Umum Müdürlüğü 954 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Komisyonu raporu (/694) r. o. Başvekâlet 30. XI. 958 Muamelât Umum Müdürlüğü Karar

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayı«1660 Boğaziçi Üniversitesi adiyle İstanbul'da bir üniversite kurulması hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64 GİDERLER HESABI 250.280.4,64 GELİRLER HESABI 216.586.625, PERSONEL GİDERLERİ 1.210.416,98 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.747.268,22 MEMURLAR 1.865.8,80 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.0.2,87 Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

1946 yılı Bütçe Kanunu

1946 yılı Bütçe Kanunu 96 yılı Bütçe Kanunu (Besmî Gazete ile ilâm :. XII. 9 - Sayı: 69) No. Kabul tarihi 87 7. XH. 9 BlRtNCl MADDE Devlet bütçesine giren dairelerin 96 yılı giderleri için bağlı (A) işaretli cetvelde gösterilen,

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 2.673.947,88 GELİRLER HESABI 192.726.482,23 PERSONEL GİDERLERİ 86.447.235,27 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.278.474,82 MEMURLAR 83.368.572,95

Detaylı

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes S. SAYISI : 03 Kan Bankası ve kan nakil merkezlerinin döner sermaye ile idaresine dair kanun lâyihası ve Sağlık ve Sosyal Yardım, Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/372) T. C. Başbakanlık 12. IV.

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74 Yılı : GİDERLER HESABI 73.793.929,74 GELİRLER HESABI 71.449.874,53 PERSONEL GİDERLERİ 32.449.344,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.2.163,95 MEMURLAR 31.347.872,76 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 1.917.218,40

Detaylı

KIBRIS TÜRK ELEKTRİK KURUMU HESAPLARA İLÂVE NOTLAR

KIBRIS TÜRK ELEKTRİK KURUMU HESAPLARA İLÂVE NOTLAR 1. Genel Bilgi: a. Mart 1975'e kadar bir Devlet Dairesi olarak görev yapan Elektrik Dairesi Bakanlar Kurulunun 6216 sayılı kararı ile 1 Mart 1975 tarihinden itibaren Kıbrıs Türk Elektrik Kurumuna dönüştürülmüştür.

Detaylı

Meclisce GİDER BÜTÇESİ

Meclisce GİDER BÜTÇESİ GELİR BÜTÇESİ KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNİN 2013 YILI BÜTÇESİ Meclisce Kabul Edilen Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alinan Paylar 38.700.000,00 Mevduat Faizleri 4.500.000,00 Madenlerden Devlet Hakki 4.000.000,00

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 GİDERLER HESABI 9.835.758, GELİRLER HESABI 8.894.162,50 PERSONEL GİDERLERİ 75.645.571,49 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 6.927.573,15 MEMURLAR 74.5.339,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 6.768.274,94 Temel

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

358 Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü 1963 yılı Bütçe Kanunu

358 Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü 1963 yılı Bütçe Kanunu 358 Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü 1963 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 5.3. 1963 - Sayı : 11347) No. Kabul taoim 209 20. 2. 1963 MADDE 1. Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü

Detaylı

Özelge: Üyelerinize verilen kredi ve emekli ikramiyelerinin KDV Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu karşısındaki durumu hk.

Özelge: Üyelerinize verilen kredi ve emekli ikramiyelerinin KDV Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu karşısındaki durumu hk. Özelge: Üyelerinize verilen kredi ve emekli ikramiyelerinin KDV Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu karşısındaki durumu hk. Sayı: Tarih: 14/09/2011 B.07.1.GİB.4.06.17.01-KDV-4-14001-28/-726

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,53

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,53 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 78.0.951,53 GELİRLER HESABI 84.541.851, PERSONEL GİDERLERİ 36.7.656,38 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.881.9,36 MEMURLAR 34.869.9,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 3.752.0,65

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun 626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 14. V. 1958 - Sayı: 9906) No. Kabııl tarihi 7115 7. V. 1958

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVANS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Esaslar

MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVANS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Esaslar MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVANS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Kapsam MADDE 1- İdarenin merkez ve taşra teşkilatınca verilen avansların tediye ve mahsup işlemleri iş bu yönerge hükümlerine

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98 Yılı : GİDERLER HESABI 89.842.981,98 GELİRLER HESABI 4.858.929,22 PERSONEL GİDERLERİ 45.718.5,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.948.6,39 MEMURLAR 44.2.3,73 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.515, Temel

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 1.545.231,93 6 GELİRLER HESABI 8.559.250,42 PERSONEL GİDERLERİ 66.1.837, 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.844.765,56 MEMURLAR 58.738.460,42

Detaylı

* * * Bu Kanun ile ilgili tüzük için, "Tüzükler Külliyatı" nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. * * * Amaç ve kapsam:

* * * Bu Kanun ile ilgili tüzük için, Tüzükler Külliyatı nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. * * * Amaç ve kapsam: TOPLU KONUT KANUNU (1) Kanun Numarası : 2985 Kabul Tarihi : 2/3/1984 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih: 17/3/1984 Sayfa: 18344 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 23 Sayfa: 53 * * * Bu Kanun ile ilgili

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,71

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,71 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 236.1.384,71 GELİRLER HESABI 326.0.7,87 PERSONEL GİDERLERİ 7.7.4,10 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.467.888,64 MEMURLAR 1.646.953,36 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.645.886,41

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 15.321.473,94 GELİRLER HESABI 31.6.870,52 PERSONEL GİDERLERİ 6.277.936,41 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 180.5,86 MEMURLAR 5.823.456,92 Mal

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı