Resmin dosya adı tutulacaktır. Ve program yolu ile path(yolu ile) sayafaya eklenecektir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Resmin dosya adı tutulacaktır. Ve program yolu ile path(yolu ile) sayafaya eklenecektir."

Transkript

1 Veritabanını Oluşturma Defter isimli veritabanı oluşturulur. İçersinde defter isimli tablo aşağıdaki alanlar oluşturulur. Resmin dosya adı tutulacaktır. Ve program yolu ile path(yolu ile) sayafaya eklenecektir. Yöneticiler tablosu da aşağıdaki gibi oluşturulur. Her iki tabloya da test amaçlı bir kaç kayıt girilir. Visual Studio açılır.new Web Site--> Empty Web Site Seçilir ve Proje ismine ZiyaretciDefteri ismi verilir. App_Data Klasörünü eklemek için Web Projesine sağ tıklanır. Aşağıdaki gibi eklenir. Defter veritabanını App_Data içine eklemek için App_Data ya sağ tıklanır ve Add Existing Item seçilir

2 Projeye Web Form Eklemek için Projeye sağ tıklanır ve Web Form seçili adı Default.aspx olarak kalabilir. Bu sayfada Ziyaretçilerin mesajları görüntülenecektir. En son tarihliden başlayarak. Web Form üzerine bir tane AccessDataSource eklenir. Bir tane de GridView eklenir. AccessDataSource1 in sağındaki kulakçığa tıklanır ve AccessDataSource Tasks dan Configure Data Source seçilerek, ayarlar yapılır.

3 Burada ki ~/App_Data/Defter.accdb yoldaki tilda(~) proje dosyalarının bulunduğu kök klasörün o bilgisayardaki fiziksel yoluna karşılık gelir. Böylece Biz proje klasörümüzü başka bir bilgisayara Server a taşısak bile projemiz çalışacaktır.

4 Bu ekranda AccessDataSource un SelectCommand ının Sorgusu oluşturulur.(specify custom SQL statement or stored procedure) Özel bir Sql yada Stored Procedure oluşturmak için üsteki seçenek seçilebilir. Altaki seçenek Specify columns from table or view seçilirse Name ayzan combobox dan tablo adı seçilir alt tarafa o tablodaki alanlar gelir * seçilirse tüm alanlar çekilmiş olur. Yanda yer alan WHERE butonu ile Sql cümlesi için Şartlar belirtilebilir. Order By ile Kayıtların hangi alanlara göre sıralanacağı belirlenebilir. Advanced (Gelişmiş) Insert, Update, Delete sql cümleri otomatik oluşturulabilir. Return only unique rows ile Distinct Sql deyimi kullanılarak seçilen alanda, tekrarlayan kayıtlar yanlız bir kez çekilmesi sağlanır. Örnek tablomuzda sehir alanı var diyelim. Her Sehri bir kez çekmek için Return only unique rows seçilir. WhERE butonu tıklanır gelen pencerede aşağıdaki ayarlar yapılır.

5 Where ile süzme(filtreleme,seçme) işlemi yapılacak kolon Column seçme kutusundan seçilir, Source dan karşılaştırılacak değerin nereden alınacağı seçilir(none, Control, Cookie,Session, Form, Profile, QueryString vb. olabilir). Bizim örneğimizde Yöneticinin goster alanını true olarak işaretledikleri gösterileceği için goster alanı true olan çekilecektir. Operator kutusundan karşılaştırma operatörü seçilir.bu örnekte goster=true olmalı o yzden = (eşit) seçilir. Parameter Value(değeri) true girilir. ADD butonu tıklanarak parametre sql cümlesine eklenmiş olur. Bir ziyaretcilerin mesajları en son tarihliden başlaması için çekilen kayıtlar tarihe göre sıralanmalıdır. Bunun için ORDER BY butonu tıklanır ve sıralama ayarları yapılır.

6 Aşağıdaki görüntü TEST QUERY butonu tıklandıktan sonra alındı. Finish butonu ile işlem tamamlanır. GridView'ı AccessDataSource 'a Bağlama GridView sağındaki kulakçıktan Choose Data Source dan AccessDataSource1 seçilir. Yani sayfa çalıştığı zaman önce AccessDataSource1 veritabanındaki defter tablosundan sql cümlesini çalıştırı kayıtları çeker ve GridView da böylece gösterir. Enable Paging kutucuğunu seçili yaparak Sayfalamayı etkinleştirdik. Enable Sorting sıralamayı aktif yapar. Enable Selection Gridview ın soluna kaydı seçebilmek için bir Select linki ekler. Sayfamızı çalıştırısak görüntü aşağıdaki gibi olur.

7 GridView' a Kolon (Alan) Ekleme Fakat biz Kullanıcıya ait avatar resminin solda, mesaja ait bilgilerin de satır şeklinde değilde template(şablon) yapısında gösterilmesini istiyoruz. Resmin gösterileceği kolonun eklenmesi ve şablon(template alan) alan eklemek için; GridView'ın sağında ki kulakçıktan(gridview TAsks dan) Edit Columns a tıklıyoruz.

8 En üst solda Available Fields (Mevcut Alanlar) var. Bunlardan istediğmizi seçip ADD butonu tıklanırsa o alandan bir tane GridView a ekler. Biz Örneğimiz için önce Selected Fields(Seçili yani GridView üzerinde şu an bulanan Alanlar) dan hepsini silelim. Silmek için Selected fields taki alanları seçip sil butonuna tıklıyoruz. Hepsini sildikten sonra, ve Avaliable Fields dan bir tane Image Field ve template Field ekleyelim.

9 Soldan Selected Fields tan Image Field seçili iken sağ taraftan(image Fields propersties den)

10 Birde Projemize resimlerin tutulacağı resimler klasörünü ekleyelim. Bunun için projeye sağ tıklayıp New Folder a tıklıoruz. GridView 'ı Özelleştirme(Template Alan Ekleme) GridView özelleştirmek için sağ kulakçıktan Edit Templates tıklanır. Zaten daha önce ki adımda Template Field eklemiştik.

11 Edit Templates tıklanınca aşağıdaki ekran karşımıza gelir. Burada ItemTempate, Elemanların normal durumda nasıl gözükeceğini belirler. Yani biz burada nasıl ayarlarsak kayıtların her biri bu biçimde gözükecektir. AlternatingItemTemplate ise Her kayıttan bir sonraki kaydın nasıl gözükeceğini belirler. Yani ilk kayıt numarası sıfırdan başladığını düşünelim. Çift numaralı kayıtlar ItemTemplate Formatında, Tek numaralı kayıtlarda AlternatingItemTemplate Formatında gözükür. HeaderTemplate Başlık satırnın biçimini belirler. footer Template en alt satırn biçimini belirler.edititemtemplate ise Düzenleme moduna geçtimizde (düzenlene kaydın) nasıl gözükeceğini belirler(genelde alanlar TextBox a yada DropDownList vb. kontrolere dönüşür.) Şimdi ItemTemplate i seçip, bunu düzenleyelim, Önce Alanların düzgün gözükmesi için bir table ekleyelim. Bunun için Table menusunden Insert Table komutuna tıklayalım ve 3 satır 2 sütun bir tablo oluşturalım.

12 Toolbox tan Konu, Mesaj, Eklenme Tarihi, Yazan bilgilerini ve bu alanlardaki değerleri göstermek için her bir alan için 2 label atıyoruz. Yani 4 alan * 2, 8 tane label yerleştirlim. Label ları CTRL tuşu bası tutarak hepsini seçip sağ tıklayıp properties, properties ekranında fore color özeliğinden yazıya renk veriyoruz. Item Template için Mavi rengi AlternatingItemTemplate için daha sonraki aşamada Kırmızı rengi seçeceğiz. Şimdi 4 adet Label a tablomuzdaki alanları bind(baglama) işlemi yapacağız. Textinde Konu yazan Label ın karşında yer alan Label da Tablodan çekilen Konu alanını bağlamak için Label ın sağındaki kulakçıktan Edit Data Bindings seçilir. Gelen ekranda Field binding den konu alanı seçilerek label da konunun gözükmesi sağlanacaktır. Custom Binding seçip Eval("konu") yazabiliriz. Aynı işlevi yerine getirir. Not: Eğer düzenleme yapılacaksa(yani EditItemTemplate örneğin Two way binding yapmak için Eval yerine Bind("konu") komutu kullanılır. Two way den kasıt Bind da kontrol den tablo da ki alana da bilgi gider. Eval de sadece Tabloda ki alandan Label a bilgi çekilir. Bind TexBox tan tablodaki alana yazma

13 yapılabilir. Edit lerde Bind kullanılacak yani. Diğer Label lar içinde bağlama işlemi yapılır. Örneğin Tarih alanı için aşağıdaki gibi Format(Biçim de) seçilebilir. IAlternatingItemTemplate hızlıca oluşturabilmek için, ItemTemplate içinde oluşturduğumuz tabloyu seçtim ve kopyala tıkladıktan sonra, sağ kulakçıktan AlternatingItemTemplate seçip AlternatingItemTemplate Ekranına geçtim ve yapıştır yaptıktan sonra sabit yazı yazan Label ları seçip properties ekranından Fore Color renk ayarını Kırmızı yaptım.

14 Header Template düzenlemek için Gridview tasks dan HeaderTemplate seçilir. ToolBox tan Bir tane HyperLink eklenir. HyperLink Properties lerinden NavigateUrl, ~/MesajYaz.aspx olarak, Textini de Mesaj Yaz olarak değiştiririz. GridView template field işlemleri tamamlandı. resimler klasörüne mevcut (istediğniz) resimleri eklemek için resimler klasörüne sağ tıklanır ve Add Existing Item(Mevcut Elemanları Ekle) tıklanır ve resimler eklenir.

15 Resimleri ekledikten sonra, Kaydımıza bir resim dosyasının ismini girince ve projeyi çalıştırınca aşğaıda ki ekran görüntüsü oluştu.

16 Bu sayfaya bir tana HyperLink ekleyerek Properties(özelliklerinden) aşağıdaki ayarlar yapılır. Projeye sağ tıklayarak, Add New Item dan Web Form seçilir ve MesajYaz.aspx ismi verilerek sayfa oluşturulur. Projeye sağ tıklanır, Add New Folder, Klasöre Yonetici adı verilir. Bu klasöre sağ tıklanır Add New Item tıklanır Web Form seçilir ve adına Yonetici.aspx adı verilir. Yonetici klasörüne sağ tıklanır add new item tıklanır web form seçilir Giris.aspx ismi verilir. Yonetici klasörüne sağ tıklanır. Add new item dan Web Configration File,seçilerek web.config eklenir. Bu adımlardan sonra Proje klasör ve dosyalarının görüntüsü şekildeki gibidir.

17 MesajYaz.aspx dosyasınında Table menüsünden Insert Table tıklanır 7 satır 2 sütunluk Bir tablo eklenir. Aşağıdaki sayfa tasarlanır. AccessDataSource1 sağ kulakçığından Configure ayarlarına girilir ve daha öncekinde yaptığımız gibi veritabanı seçilir.

18 ADVANCED butonu tıklanır. Generate INSERT,UPDATE and DELETE statements seçeneği seçilir. Böylece otomatik olarak kayıt ekleme, Güncelleme ve Silme sorgu (sql) komutları oluşturulur. Mesaj girilecek TextBox ın TextMode özelliği MultiLine yapılır. AccessDataSource1 in html source kod tarafında Insert komutunda id yer alıyorsa silinir values tarafında karşılık gelen? soru işarati de silinir. InsertParameters içinden id parametresi de silinir. Çünkü biz id formdan göndermiyoruz otomatik artan bir alan olduğu için. Kaydet Butonun Click olayına aşağıda ki kodlar yazılır. AccessDataSource1.InsertParameters["konu"].DefaultValue = TextBox1.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["mesaj"].DefaultValue = TextBox2.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["yazan"].DefaultValue = TextBox3.Text; AccessDataSource1.InsertParameters["resim"].DefaultValue = FileUpload1.FileName; AccessDataSource1.InsertParameters["tarih"].DefaultValue = DateTime.Now.Date.ToString(); AccessDataSource1.InsertParameters["goster"].DefaultValue = "false"; ResimYukle(); AccessDataSource1.Insert();

19 ResimYukle() Metodunun içi aşağıdaki gibi yazılır. private void ResimYukle() if (FileUpload1.HasFile) FileUpload1.SaveAs(Server.MapPath("resimler/" + FileUpload1.FileName)); Yonetici.aspx Web Formunu ve Yonetici.aspx.cs Dosyalarını düzenleyelim Yukarıdaki sayfa tasarlanır. Web Form üzerine, AccessDataSource, HyperLink, LinkButton ve GridView yerleştiriyoruz. AccessDataSource'un ayarlarını yapıyoruz. Bunun için AccessDataSource'un sağ kulakçığına tıkayıp Configure seçeneğine tıklıyoruz. Veritabanını seçtikten sonra, Tüm kayıtları çekiyoruz. Sorgumuz Select * from defter. Daha sonra GridView'un sağ kulakçığından DataSource olarak AccessDataSource1 seçilir. Enable Paging, Enable Sorting, Enable Editing(kayıt düzenleme), Enable Selection (kayıt seçme), Enable Deleting(kayıt silme) checkbox a tıklayarak etkin hale getiriyoruz.

20 HyperLink'in NavigateUrl özelliğine Ziyaretçi Defterinin ana sayfasını Default.aspx link olarak veriyoruz.( ~/Default.aspx) Çıkış (LinkButton) butonun Click olayına aşağıdaki kod yazılır. Bu kod ile Session(oturum) değişkenleri yok edilir. Ve Default.aspx sayfasına yönlendirme yapılır. protected void LinkButton1_Click(object sender, EventArgs e) Session.Abandon(); Response.Redirect("~/Default.aspx"); Yönetici Girişi için Giris.aspx sayfası ve Giris.aspx.cs kodlanması

21 Sayfa üzerine bir tane Login kontrolü birde AccessDataSource yerleştiriyoruz. AccessDataSource'un sağında ki oka tıklayarak AccessDataSouce Tasks 'dan Configure DataSource tıklıyoruz. Veritabanını seçiyoruz. Sonraki adımda Yoneticiler tablosu seçilir. Where butonu tıklanır ve ad ve sifre alanları için sorgumuza parametre ekliyoruz. Burada source None seçtik, KullanıcıAdı ve Şifreyi Login Kontrolünden alacağımız için. Add butonu tıklanır ve parametre oluşturup eklenmiş olur.

22 Sifre parametresi işlem tekrarlanır ve Add butonu tıklanır.

23 Finish tıklanarak işlem tamamlanır. (Eğer Hazır Login kontrollünü kullanmayıp, Kullanıcı adı için TextBox1 ve şifre için de TextBox2 ve Butonu biz yerleştirseydik Source dan Control seçip sağ tarafda gelen controlid den ad parametresi için TextBox1, sifre parmetresi için de TextBox2 i seçebilirdik.) Login1'in Authenticate olayına aşağıdaki kodlar yazılır. Böylece kullanıcı adı ve şifre yönetici tablosunda varsa, yöneticinin bilgileri Session (oturum) değişkeni olarak kayıt edilir. protected void Login1_Authenticate(object sender, AuthenticateEventArgs e) AccessDataSource1.SelectParameters["ad"].DefaultValue = Login1.UserName; AccessDataSource1.SelectParameters["sifre"].DefaultValue = Login1.Password; DataTable dt=((dataview)accessdatasource1.select(datasourceselectarguments.empty)).totable(); if (dt.rows.count > 0) Session["user"] = Login1.UserName; Session["id"] = dt.rows[0]["id"];

24 Response.Redirect("Yonetici.aspx"); else e.authenticated = false; Yonetici.aspx.cs dosyasında Yonetici.aspx yüklenirken (Page Load) yapılacak işlemler Yönetici sayfası yüklenirken, yönetci giriş yapmış ise sayfayı göstermeliyiz, yönetici giriş yapmamış ise sayfanın görülmesine izin vermemeliyiz. Bu yüzden Page_Load olayına aşağıdaki kodlar yazılır. protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) if (Session["user"] == null) //Giriş yapılmamışa Giris.aspx' yönlendirme yapılıyor Response.Redirect("Giris.aspx"); else Response.Write("Hoşgeldin:" + Session["user"]); Giris.aspx 'te OTURUM (SESSION) DEĞİŞKENİNİ CLASS OLARAK KAYIT EDELİM ve Yonetici.aspx'tede CLASS OLARAK OKUYALIM (Yukarıda ki kodlarda değişiklik yapıcaz) Yonetici class ını oluşturmak için App_Code (App_Code yoksa proje sağ tıklayın Add Asp.NetFolder dan App_Code klasörünü ekleyiniz) klasörüne sağ tıklayıp Add New Item dan class seçilir. Class'ın adına Yonetici yazıyoruz. Yonetici adında bir class oluşturalım. Bu Yonetici class'ı Yonetici tablomuzu modellesin(yani aynı alanlara sahip olsun böylece bir tablodan bir kayıt çekildiğinde bu kaydın alanlarını class'ın alanlarında(property,özelliklerinde) saklayabilir ve tekrar erişebiliriz. Class'ı oluşturmak için aşağıdaki kodları önce yazarız. Alanlar tablodaki alanlarla aynı tipte olmalıdır. public class Yonetici

25 int id; string ad, sifre, rol; Alanları Encapsulate(kapsüllemek) yapmak için Object oriented programlamada izlenen bir yöntemdir. Sınıf değişkenleri gizlenir(kapsüllenir). Bu kapsüllenmiş alanlara public özellikler aracılığı ile erişilir. Kapsüllemek istediğmiz alan değişkenin üzerinde sağ tıklanır Refactor-->Encapsulate Field tıklanır. Tüm alan değişkenleri için bu işlem tekrarlanır. (Not : public özelliklerin alanlarla aynı sırada olması için sondaki değişkenden başlayıp (rol) başa doğru (id) alanına doğru bu işelemi yapmakta fayda var) public class Yonetici int id; string ad, sifre, rol; public Yonetici() //içi boş Varsayılan Yapılandırıcı(Constructor) // Constructor(Yapılandırıcı) sınıf türünden nesne tanımlarken çalışır public Yonetici(int pid, string pad, string psifre, string prol) //Parametreli constructor id = pid; ad = pad; sifre = psifre; rol = prol; public int Id get return id; set id = value;

26 public string Ad get return ad; set ad = value; public string Sifre get return sifre; set sifre = value; public string Rol get return rol; set rol = value; Yönetici kullanıcı adını ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra(giriş.aspx sayfasında) Yonetici tablosundan çekilen yönetici bilgileri, Yonetici class türünden bir değişkene atanır. Giris.aspx.cs de değişiklik yapıyoruz. protected void Login1_Authenticate(object sender, AuthenticateEventArgs e) AccessDataSource1.SelectParameters["ad"].DefaultValue = Login1.UserName; AccessDataSource1.SelectParameters["sifre"].DefaultValue = Login1.Password; DataTable dt=((dataview)accessdatasource1.select(datasourceselectarguments.empty)).to Table(); if (dt.rows.count > 0) //Kırmızı satırlar değişti Yonetici yonetici = new Yonetici(); yonetici.ad = Login1.UserName; yonetici.id =(int) dt.rows[0]["id"]; yonetici.sifre = dt.rows[0]["sifre"].tostring(); yonetici.rol = dt.rows[0]["rol"].tostring(); Session["oturum"] = yonetici; Response.Redirect("Yonetici.aspx"); else e.authenticated = false; Şimdide Yonetici.aspx.cs deki değişiklik protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)

27 if (Session["oturum"] == null) Response.Redirect("Giris.aspx"); else Yonetici yonetici = (Yonetici)Session["oturum"];//Önemli Response.Write("Hoşgeldin:" + yonetici.ad);

NOT: VERİTABANINDAKİ TABLOLARI OLUŞTURMAYI DA UNUTMAYACAĞIZ.

NOT: VERİTABANINDAKİ TABLOLARI OLUŞTURMAYI DA UNUTMAYACAĞIZ. 20 Ocak 2012 / Cuma Yeni uygulama Yönetim adlı bir klasör oluşturacağız. Yönetim klasörü içerisine bir masterpage oluşturacağız. (tabloyla) Örneğin; Ana Sayfa Albüm ekle Fotoğraf ekle Content Place Holder(Değişecek

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Önce Access açıp,masaüstü ne, vt.mdb adlı veri tabanı dosyasını oluşturuyoruz. Kayıt türünü 2002-2003 seçiyoruz

Önce Access açıp,masaüstü ne, vt.mdb adlı veri tabanı dosyasını oluşturuyoruz. Kayıt türünü 2002-2003 seçiyoruz 9 Şubat 2012 / Perşembe Önce Access açıp,masaüstü ne, vt.mdb adlı veri tabanı dosyasını oluşturuyoruz. Kayıt türünü 2002-2003 seçiyoruz 1) emlakkategorisi adlı tabloyu oluşturuyoruz 1 2) ilanlar adlı tabloyu

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

ASP.NET CLASS KULLANARAK VERİTABANI İŞLEMLERİ

ASP.NET CLASS KULLANARAK VERİTABANI İŞLEMLERİ ASP.NET CLASS KULLANARAK VERİTABANI İŞLEMLERİ Asp.NET mimarisinin temelini oluşturan CLASS yapısını kullanarak veri tabanı işlemlerini nasıl daha az kodla ve daha stabil yapabiliriz bunu göreceğiz. Mevzu

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

1 Aralık 2011 / Perşembe

1 Aralık 2011 / Perşembe 1 Aralık 2011 / Perşembe Örnek :İki adet panel var.eğer 1nci panelde şifre Mustafa ise kendimiz bir session değişkeni oluşturup tamam yazdıracağız.değilse Şifre hatalı yazdıracağız. protectedvoid Page_Load(object

Detaylı

1) Visual Studio da WebSiteemlakci adında yeni bir site oluşturuyoruz.

1) Visual Studio da WebSiteemlakci adında yeni bir site oluşturuyoruz. Ödev: Daha önce veritabanını oluşturduğumuz uygulamanın sitesini yapmak. Emlakçı sitesi. Kategoriler olacak. kategorilere satılık arsa, satılık konut, kiralık ev gibi bilgiler eklenecek. ve bu kategorilerin

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

Masa üstünde vt34.mdb dosyası var, onu projemize eklemek için, App_Data ya sağ tıkla Add Existing Item vt34.mdb adlı dosyayı seç Add

Masa üstünde vt34.mdb dosyası var, onu projemize eklemek için, App_Data ya sağ tıkla Add Existing Item vt34.mdb adlı dosyayı seç Add 29 Aralık 2011 / Perşembe Visual studio dan veri tabanından veri çekmek için önce bir aspx dosyası açıp,,accessde yeni veri tabanı dosyası açıyoruz. Dikkat : Dosyanın uzantısı.mdb olacak. Masa üstünde

Detaylı

12 Ocak 2012 / Perşembe

12 Ocak 2012 / Perşembe 12 Ocak 2012 / Perşembe Masa üstünde webvt adlı klasör var. Bu klasör üzerinde çalışacağımız için bunu web sitemiz olarak açacağız. Visio Studio programını açıp File Open Web Site açılan pencerede Masa

Detaylı

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 10.ders GRIDVIEW İÇERİSİNDE YENİ KAYIT EKLEME, FOTOGRAF LİSTELEME, SIRALAMA YAPMA VE DROPDOWN EKLEME

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 10.ders GRIDVIEW İÇERİSİNDE YENİ KAYIT EKLEME, FOTOGRAF LİSTELEME, SIRALAMA YAPMA VE DROPDOWN EKLEME İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 10.ders GRIDVIEW İÇERİSİNDE YENİ KAYIT EKLEME, FOTOGRAF LİSTELEME, SIRALAMA YAPMA VE DROPDOWN EKLEME Default.aspx

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır.

Evrak Ekle. Kurum İçi Giden Evrak Ekleme. Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. Evrak Ekle Kurum İçi Giden Evrak Ekleme Kırmızı renker; doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir. İleri Geri tarihli işlem yapılamamaktadır. İçyazı No sistem tarafından otomatik verilmekte, müdahale

Detaylı

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 9.ders BİLGİLERİN GRIDVIEW İÇERİSİNDE EKLENMESİ, DÜZENLENMESİ VE SİLİNMESİ

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 9.ders BİLGİLERİN GRIDVIEW İÇERİSİNDE EKLENMESİ, DÜZENLENMESİ VE SİLİNMESİ İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 9.ders BİLGİLERİN GRIDVIEW İÇERİSİNDE EKLENMESİ, DÜZENLENMESİ VE SİLİNMESİ ÖRNEK 1 default.aspx

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

ADO.NET VERİTABANINA BAĞLANTI. Bir web formu üzerinden veritabanına bağlantımızı anlatacağım. UYGULAMA 1

ADO.NET VERİTABANINA BAĞLANTI. Bir web formu üzerinden veritabanına bağlantımızı anlatacağım. UYGULAMA 1 ADO.NET Web üzerinden veritabanına bağlanmak ve veri işlemleri gerçekleştirmek için ADO.NET teknolojinden faydalanarak işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. ADO.NET her ne kadar ADO teknolojine benzesede aslında

Detaylı

SQL'e Giriş 2. CREATE TABLE tabloadı (kolon isimleri ve veri türleri) (BOLUM_NO NUMBER, BOLUM_ADI CHAR(10));

SQL'e Giriş 2. CREATE TABLE tabloadı (kolon isimleri ve veri türleri) (BOLUM_NO NUMBER, BOLUM_ADI CHAR(10)); SQL'e Giriş 2 VERİ TANIMLAMA (DDL) İŞLEMLERİ Genel Yazılımı, 1. TABLOLARIN OLUŞTURULMASI (CREATE TABLE): CREATE TABLE tabloadı (kolon isimleri ve veri türleri) Örnek 1: CREATE TABLE BOLUM (BOLUM_NO NUMBER,

Detaylı

BLG4134 Görsel Programlama III. Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK

BLG4134 Görsel Programlama III. Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK BLG4134 Görsel Programlama III Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK CV_EKLE isimli bir veritabanı oluşturun. CV isimli tabloyu aşağıdaki şekilde oluşturun. Aşağıdaki kod ile bir stored procedure oluşturun. Bunun için

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma

ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma 29,30 Eylül 2011 ASP.NET ile Bir Web Sitesi Oluşturma ASP.NET sitesi oluşturmak için File menüsündeki, New açılır listesindeki, Web Site komutuna tıklıyoruz Açılan pencereden C# içindeki ASP.NET Web Site

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

Response : Sunucunun istemciye veri yollamasını

Response : Sunucunun istemciye veri yollamasını Response : Sunucunun istemciye veri yollamasını 27 Ekim 2011 / Perşembe Örnek : 2 tane sayfa açıyoruz,1nci ye TextBox1 ve Button ekliyoruz. Şunu istiyoruz,1nci sayfada şifre girilince, Button u tıklayınca

Detaylı

Durum Yönetimi. Olan sayfalar ekleyelim. BasitSayac.aspx

Durum Yönetimi. Olan sayfalar ekleyelim. BasitSayac.aspx Durum Yönetimi Bu gün dersimizde durum yönetimine (state management) değineceğiz. Önce adı DurumYonetimi isimli yeni bir site oluşturalım. Burada programın otomatik olarak oluşturacağı Default.aspx dosyasını

Detaylı

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

GridView ve DetailsView kullanarak kayıt düzenlemek

GridView ve DetailsView kullanarak kayıt düzenlemek GridView ve DetailsView kullanarak kayıt düzenlemek Bir önceki yazımda teorik olarak bu iki kontrole ait eventlerden söz etmiştim. Şimdi uygulama yapma zamanı. Bunun için daha önceki yazılarımıza devam

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

yeni_uye_kayit.ascx UserControl sayfamızda, kaydedilmek istenen üye eğer daha önce veritabanımızda kayıtlı ise bunu buldurup kullanıcıyı uyaralım;

yeni_uye_kayit.ascx UserControl sayfamızda, kaydedilmek istenen üye eğer daha önce veritabanımızda kayıtlı ise bunu buldurup kullanıcıyı uyaralım; yeni_uye_kayit.ascx UserControl sayfamızda, kaydedilmek istenen üye eğer daha önce veritabanımızda kayıtlı ise bunu buldurup kullanıcıyı uyaralım; Bunun için uyevarmi() fonksiyonu tasarlayacağız. Fonksiyon

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama Bölüm 1:Araç çubuğu Yan sekmeler Yandaki araç çubuğu üzerinde dört adet sekme vardır. Sayfa Düzenleyiciye basarak oluşturduğunuz/oluşturacağınız sayfaları küçük

Detaylı

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365 OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Office 365 Microsoft Office (Word, Excel vb.) dokümanlarınızı bulut platformuna taşımanızı sağlayan Office 365 ürününe https://portal.office.com/home adresinden

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

A- VERİTABANI BAĞLANTISINI HAZIR NESNE KULLANARAK YAPMA

A- VERİTABANI BAĞLANTISINI HAZIR NESNE KULLANARAK YAPMA A- VERİTABANI BAĞLANTISINI HAZIR NESNE KULLANARAK YAPMA 1. Sayfamızda hiç kod yazmadan bilgileri görüntüleyelim. Bu amaçla iki tane nesneyi sayfamıza ekleyelim. 2. AccesDataSource ayarlayalım. 1 Sayfaya

Detaylı

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL

13 Kasım 2012. İlgili Modül/ler : Satın Alma ve Teklif Yönetimi. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL 13 Kasım 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL STOK BİLGİLERİNİ KULLANARAK TOPLU ALIM TALEP FİŞİ OLUŞTURMA Satın Alma ve Teklif Yönetimi modülü ile ihtiyaç duyulan stoklar otomatik belirlenip,

Detaylı

Kitap Ekle linki tıklandığında, admin.aspx sayfamızın görüntüsü aşağıdaki şekilde olacaktır.

Kitap Ekle linki tıklandığında, admin.aspx sayfamızın görüntüsü aşağıdaki şekilde olacaktır. Admin Paneli (Yeni Kitap Kayıt İşlemi) Admin.aspx sayfamıza yeni bir HyperLink kontrolü ekliyoruz. NavigateUrl sine aşağıdaki bağlantıyı oluşturuyoruz. Böylece, Link tıklandığında yeni_kitap_kayit.ascx

Detaylı

Yeni bir proje açarken File New - Web Site diyoruz. Gelen ekranda Visual Basic veya C# seçilebilir. Biz ders kapsamında C# programlama dilini seçtik.

Yeni bir proje açarken File New - Web Site diyoruz. Gelen ekranda Visual Basic veya C# seçilebilir. Biz ders kapsamında C# programlama dilini seçtik. ASP.NET DERS 1 Yeni bir proje açarken File New - Web Site diyoruz. Gelen ekranda Visual Basic veya C# seçilebilir. Biz ders kapsamında C# programlama dilini seçtik. Gelen ekranda Visual C# seçildikten

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

Columns : * Next Text Query veri tabanındaki urunler tablosu görülüyor. Finish, çalıştırınca direk veri tabanındaki bilgileri alıyor.

Columns : * Next Text Query veri tabanındaki urunler tablosu görülüyor. Finish, çalıştırınca direk veri tabanındaki bilgileri alıyor. Masa üstünde webvturunler adlı klasör var, bunu web sitemiz olarak açacağız. File Open Web Site açılan pencerede masa üstü webvturunler 13 Ocak 2012 / Cuma Master Page den urunler adlı yeni bir sayfa oluşturup,

Detaylı

Resimlerin üstüne yazı yazacağız. resimyukle.aspx sayfası oluşturuyoruz. http://www.arifceylan.com/asp-net-c-ile-resim-uzerine-yazi-yazma-ve-gosterme/

Resimlerin üstüne yazı yazacağız. resimyukle.aspx sayfası oluşturuyoruz. http://www.arifceylan.com/asp-net-c-ile-resim-uzerine-yazi-yazma-ve-gosterme/ 23 Mart 2012 / Cuma Yeni bir site açıyoruz. Resimlerin üstüne yazı yazacağız. resimyukle.aspx sayfası oluşturuyoruz. http://www.arifceylan.com/asp-net-c-ile-resim-uzerine-yazi-yazma-ve-gosterme/ Namespace

Detaylı

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU

AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU AĞ ÜZERİNDEN YAZICI ve TARAYICI TANIMLAMA KLAVUZU A-) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: 1-) Cihazınızın panelinden Sistem Yöneticisi menüsünden ağ ayarlarınızın yapılandırılmış olması gerekmektedir. Kurulumu yapan

Detaylı

ROUNDCUBE. ROUNDCUBE GİRİŞ ve ÇIKIŞ. Roundcube Nedir? Roundcube Kullanımı İçin Gerekenler

ROUNDCUBE. ROUNDCUBE GİRİŞ ve ÇIKIŞ. Roundcube Nedir? Roundcube Kullanımı İçin Gerekenler ROUNDCUBE Roundcube Nedir? Sunucu üzerinde yer alan e-postalarınıza web üzerinden ulaşarak e-posta işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz, Türkçe menüler ile işlem yapabileceğiniz yeni bir uygulamadır.

Detaylı

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş)

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 84291 84292 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) WiFi Ana Birimi İç Mekan Akıllı Fiş 84291 ednet.living İç Mekan

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

C# Programlama. Visual Studio 2010 Arayüzü. Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

C# Programlama. Visual Studio 2010 Arayüzü. Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ C# Programlama Visual Studio 2010 Arayüzü Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine uygun

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ

KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ İçindekiler Tablosu... 1 KOCAELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK TAKİP SİSTEMİ KULLANICI KLAVUZU(OKUL)... 3 1.ETS (Evrak Takip Sistemi )Nedir?... 3

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01. Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01. Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 01.02.2016 Sayı: 2016/01 Konu: E-DEFTER GÖRÜNTÜLEYİCİ PROGRAMI İLE SÖZ KONUSU PROGRAMA İLİŞKİN KULLANIM KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR Gelir İdaresi Başkanlığı nın www.edefter.gov.tr internet

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 8.ders VERİTABANI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ GÖRÜNTÜLEME, KAYDETME, GÜNCELLEME VE SİLME

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 8.ders VERİTABANI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ GÖRÜNTÜLEME, KAYDETME, GÜNCELLEME VE SİLME İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 8.ders VERİTABANI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ GÖRÜNTÜLEME, KAYDETME, GÜNCELLEME VE SİLME Veritabanına kayıt işlemleri 4 farklı işlemden oluşur Bunlar Görüntüleme (SELECT), Kayıt

Detaylı

Görsel Programlama (Visual Programming)

Görsel Programlama (Visual Programming) Görsel Programlama (Visual Programming) 2014-2015 Bahar Dönemi ListBox 1 2 Bileşeni(Nesnesi) Text Özelliği TextBox nesnesi gibi kullanılabilir 3 Item Ekleme 4 combobox1.maxdropdownitems = 5; combobox1.maxdropdownwidth=200;

Detaylı

User Control : Standart bir kullanıcı arabirimi oluşturarak; bir uygulama içinde birden fazla. Siteye User Control Eklemek : 22 Mart 2012 / Perşembe

User Control : Standart bir kullanıcı arabirimi oluşturarak; bir uygulama içinde birden fazla. Siteye User Control Eklemek : 22 Mart 2012 / Perşembe 22 Mart 2012 / Perşembe Yeni web sitesi açtık Üye giriş sayfası yapacağız. User Control : Standart bir kullanıcı arabirimi oluşturarak; bir uygulama içinde birden fazla WebForm kullanılmasını sağlayan

Detaylı

ORT3167 İnternet Programcılığı 1 Ders1-2. Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK

ORT3167 İnternet Programcılığı 1 Ders1-2. Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK ORT3167 İnternet Programcılığı 1 Ders1-2 Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK Dersin Amacı Web tabanlı uygulamalar Web Servisleri geliştirebiliyor duruma gelmek ve bunlarla ilgili bir projeyi takım çalışması ile gerçeklemek.

Detaylı

Şekil 2.1. Bu bölümde ASP.Net platformumuzu açtığımızda Toolbox penceresindeki Standart bölümündeki kontrollerden bahsedeceğiz.(şekil 2.2) Şekil 2.

Şekil 2.1. Bu bölümde ASP.Net platformumuzu açtığımızda Toolbox penceresindeki Standart bölümündeki kontrollerden bahsedeceğiz.(şekil 2.2) Şekil 2. 6 7 Server Kontrol Nedir? Kullanıcı arabirimi veya diğer ilişkisel fonksiyonlar oluşturmak üzere Server üzerinde çalışan componentlere denir. Server kontroller runat= server özelliğine sahiptirler. (Şekil

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ TAŞINIR MODÜLÜ ENVANTER AKTARMA İŞLEMLERİ 1. ENVANTER AKTARMA İŞLEMİ İÇİN EXCEL DOSYASININ İNDİRİLMESİ VE EXCEL FORMATI Envanter aktarma işleminin gerçekleştirilebilmesi için http://www.dmisproje.muhasebat.gov.tr/download.html

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

1. Mesaj Tipi ve Mesaj Fonksiyonu Bazında Bildirim Mail Adresi Tanımlama Đşlemleri

1. Mesaj Tipi ve Mesaj Fonksiyonu Bazında Bildirim Mail Adresi Tanımlama Đşlemleri MERKEZĐ KAYDĐ SĐSTEM KULLANICI KILAVUZU MESAJ TĐPĐ VE MESAJ FONKSĐYONU BAZINDA BĐLDĐRĐM MAIL ADRESĐ TANIMLAMA Đçindekiler Đçindekiler... 2 1. Mesaj Tipi ve Mesaj Fonksiyonu Bazında Bildirim Mail Adresi

Detaylı

I. HSBS KURUM AYARLARI

I. HSBS KURUM AYARLARI HALK SAĞLIĞI BİLGİ SİSTEMİ(HSBS) I. HSBS KURUM AYARLARI HSBS sistemine giriş yapıldıktan sonra kurum ayarlarına tıklanarak kuruma ait gerekli bilgiler kurum sorumlusu tarafından bir defaya mahsus olarak

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

Çözüm :RadioButtonList1 kontrolunuekliyoruz.enableautopostback iaktifleştiriyoruz..

Çözüm :RadioButtonList1 kontrolunuekliyoruz.enableautopostback iaktifleştiriyoruz.. 3 Kasım 2011 / Perşembe Örnek : Button a tıklamadan seçim yapınca işlem yapılsın. Çözüm :RadioButtonList1 kontrolunuekliyoruz.enableautopostback iaktifleştiriyoruz.. RadioButtonList1 e tek tıklayıp sağdan

Detaylı

Temel JavaFX Bileşenleri (1) Labeled, Label, Button, ToggleButton, RadioButton, ToggleGroup, CheckBox, ComboBox, Slider, ListView ve SelectionModel

Temel JavaFX Bileşenleri (1) Labeled, Label, Button, ToggleButton, RadioButton, ToggleGroup, CheckBox, ComboBox, Slider, ListView ve SelectionModel Temel JavaFX Bileşenleri (1) Labeled, Label, Button, ToggleButton, RadioButton, ToggleGroup, CheckBox, ComboBox, Slider, ListView ve SelectionModel JavaFX Nodları javafx.scene.node: sahneye eklenebilen

Detaylı

Yandaki resimlerde Excel Pazartesi den başlayarak günleri otomatik olarak doldurmuştur.

Yandaki resimlerde Excel Pazartesi den başlayarak günleri otomatik olarak doldurmuştur. Otomatik Doldurma; Hızlı veri girişi için Microsoft Excel'in otomatik olarak verileri tekrarlamasını sağlayabilir veya verileri otomatik olarak girebilirsiniz. Excel'in sayı, sayı ve metin birleşimi, tarih

Detaylı

Command Nesnelerini Kullanarak Tablolarda Değişiklik Yapmak:

Command Nesnelerini Kullanarak Tablolarda Değişiklik Yapmak: Command Nesnelerini Kullanarak Tablolarda Değişiklik Yapmak: Command objelerini kullanarak direk veritabanı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Dataset nesnesini kullanmadan direk veritabanı içerisindeki

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT COLLECTION GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

PROFESSIONAL DEVELOPMENT COLLECTION GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ PROFESSIONAL DEVELOPMENT COLLECTION 1 KAPSAM Profesyonel eğitmenler e ve araştırmac rmacılar için i in tasarlanmış ıştır. Eğitim ve ilişkili disiplinlerden 350 si hakemli dergi olmak üzere yaklaşı şık

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL HÜCRELERİNDE # İŞARETİNİN ANLAMI Sayılar ve tarihler söz konusu olduğunda sütun genişliği daha büyük önem kazanır.

Detaylı

C#.Net & Linq (Language Integrated Query)

C#.Net & Linq (Language Integrated Query) C#.Net & Linq (Language Integrated Query) Adım-1 Adım-2 Adım-3: aşağıdaki ekran gelir. Bu ekrandan Server Explorer seçeneği ile SQL sunucuya bağlanılırsa Adım-4 deki gibi bir ekran gelir Adım-4: Soldaki

Detaylı

İNTERNET PROGRAMLAMA 2 A S P. N E T. Marmara Teknik Bilimler MYO / Hafta 5 Veri Tabanı İşlemleri

İNTERNET PROGRAMLAMA 2 A S P. N E T. Marmara Teknik Bilimler MYO / Hafta 5 Veri Tabanı İşlemleri İNTERNET PROGRAMLAMA 2 A S P. N E T Marmara Teknik Bilimler MYO / Hafta 5 Veri Tabanı İşlemleri VERİTABANI BAĞLANTISI Site içindeki bilgilerin saklanması / düzenlenmesi ve kullanıcı etkileşiminin sağlanabilmesi

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

DetailsView. DetailsView kontrolünün GridView kontrolüyle paralel şekilde kullanımı ile ilgili örnek

DetailsView. DetailsView kontrolünün GridView kontrolüyle paralel şekilde kullanımı ile ilgili örnek DetailsView NOT: Bu yazı www.yazgelistir.com sitesinden alıntıdır. Orijinal belgeye şurada ulaşabilirsiniz: http://www.yazgelistir.com/makale/asp-net-2-0-detailsview-ve-gridview-1 DetailsView nedir? DetailsView;

Detaylı

DUYURU. www.agcevre.com.tr 1

DUYURU. www.agcevre.com.tr 1 DUYURU Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ in, Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri başlıklı 23 üncü maddesinin 2 inci fıkrasının (c) bendi kapsamında, işletmelerde

Detaylı

YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU YATIRIM FONU ALIM SATIM İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU İÇERİK A. YATIRIM FONLARI ALIM SATIM İŞLEMLERİ KILAVUZU... 3 B. YATIRIM FONU ALIM/SATIM YETKİ TANIMLAMA GİRİŞ VE SİLME... 3 C. YATIRIM FONU ALIM/SATIM

Detaylı

24 Kasım 2011 / Perşembe

24 Kasım 2011 / Perşembe 24 Kasım 2011 / Perşembe Evde yüklemek için ServisPack1 yükleniyor.daha sonra Ajax Kontrol Toolkit i yüklüyoruz. 2008 için 3,5 olanı yüklenecek. Geçen hafta nasıl yükleneceği anlatıldı. TextBox1 ve ToolkitScriptManager

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI YATIRIMCI-GEZG N ÜYE ÜYEL K KILAVUZU

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI YATIRIMCI-GEZG N ÜYE ÜYEL K KILAVUZU KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI YATIRIMCI-GEZG N ÜYE ÜYEL K KILAVUZU NDEK LER ÜYEL K... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet ifresi ile Üyelik Kayd... 4 T.C. Kimlik Numaras ve MKK ifresi ile Üyelik

Detaylı

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI)

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) Toplu tarama yapmak için; sol menüden tarama yapmak istediğiniz ilgili fakülteyi seçerek Ara demeniz gerekmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Detaylı

Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak

Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak 2 Bölüm 1 - PowerPoint 2010 Programını Başlatmak Microsoft PowerPoint programı slayt ve sunu hazırlamak için kullanılan oldukça güçlü bir programdır. PowerPoint programında hazırladığınız slaytlar (sayfalar)

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I. Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz:

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I. Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunumuz nesnelerin sürükle bırak özelliği ile kendi İngilizce isimlerinin üzerlerine bırakılmasını esas almaktadır.

Detaylı

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu TEFTİŞ PROGRAMLARI - Giriş e-içişleri ana sayfasına giriş yapıldıktan sonra, adınızın üzerine tıklayarak Teftiş Kurulu nda sahip olduğunuz yetki seçilir. Arama

Detaylı

BİLGİLERİ GÖRÜNTÜLEME, KAYDETME, GÜNCELLEME VE SİLME İŞLEMLERİNİN BİRLİKTE ANLATIMI

BİLGİLERİ GÖRÜNTÜLEME, KAYDETME, GÜNCELLEME VE SİLME İŞLEMLERİNİN BİRLİKTE ANLATIMI BİLGİLERİ GÖRÜNTÜLEME, KAYDETME, GÜNCELLEME VE SİLME İŞLEMLERİNİN BİRLİKTE ANLATIMI BİLGİLERİ KAYDETME YÖNTEMİ Kayıt işlemi yaparken 3 tane yöntem kullanılacaktır. Bu yöntemler Örnek içerisinde ayrı ayrı

Detaylı

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma Message Broadcasting Message Broadcasting, bir EasyMP Monitor eklentisidir. Yöneticiler eklentiyi kullanarak ağ üzerindeki bir veya daha fazla projektöre ya da tüm projektörlere mesaj veya duyuru gönderebilirler.

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 11.ders FORM UYGULAMASI (DROPDOWN BİLGİ YÜKLEME, VALIDATION KONTROLLERI, PAREMETRELİ KAYIT YAPMA)

İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 11.ders FORM UYGULAMASI (DROPDOWN BİLGİ YÜKLEME, VALIDATION KONTROLLERI, PAREMETRELİ KAYIT YAPMA) İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA- 11.ders FORM UYGULAMASI (DROPDOWN BİLGİ YÜKLEME, VALIDATION KONTROLLERI, PAREMETRELİ KAYIT YAPMA)

Detaylı

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yaz l m ile çal ma esnas nda zaman iyi kullanmak için makro haz rlayabileceksiniz. ARA TIRMA Sürekli tekrar n yapt n zi lemlere

Detaylı

İçindekiler Hosting hizmeti için silme isteği oluşturulması Reseller Paketi altında hosting hizmetinin oluşturulması Kesintiyi en aza indirmek için

İçindekiler Hosting hizmeti için silme isteği oluşturulması Reseller Paketi altında hosting hizmetinin oluşturulması Kesintiyi en aza indirmek için Mevcut Share Hsting Paketlerinin Reseller Paketleri Altına Aktarılması İçindekiler Hsting hizmeti için silme isteği luşturulması Reseller Paketi altında hsting hizmetinin luşturulması Kesintiyi en aza

Detaylı

MASTER PAGE SAYFASI KULLANIMI

MASTER PAGE SAYFASI KULLANIMI MASTER PAGE SAYFASI KULLANIMI Hazırladığımız Web sayfalarında sayfanın belli bölgelerinin sürekli sabit kalmasını istiyorsak ve bazı kısımlarının değişmesini istiyorsak Master Page Sayfası kullanırız.

Detaylı

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER Şekil-1: BREADBOARD Yukarıda, deneylerde kullandığımız breadboard un şekli görünmektedir. Bu board üzerinde harflerle isimlendirilen satırlar ve numaralarla

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

1. RESİM DÜZENLEME. Bir resmin piksel yoğunluğu yani PPI (Pixel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısıdır.

1. RESİM DÜZENLEME. Bir resmin piksel yoğunluğu yani PPI (Pixel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısıdır. 1.1. Temel Kavramlar 1.1.1. Piksel 1. RESİM DÜZENLEME Ekranda oluşturulan görüntüler noktalardan oluşur. Noktalar kare şeklindedir. Çok yakından bakıldığı veya resim büyütüldüğü zaman bu noktalar fark

Detaylı

ASP.NET ORTAMINDA C# VERİTABANI UYGULAMALARI

ASP.NET ORTAMINDA C# VERİTABANI UYGULAMALARI ASP.NET ORTAMINDA C# VERİTABANI UYGULAMALARI Sayfa Yüklendiğinde; Access Komutu; VERİTABANINA BAĞLANTI GERÇEKLEŞTİRMEK OleDbConnection baglanti; baglanti = new OleDbConnection("provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;

Detaylı

Builder Tasarım Şablonu KurumsalJava.com

Builder Tasarım Şablonu KurumsalJava.com Builder Tasarım Şablonu KurumsalJava.com Özcan Acar Bilgisayar Mühendisi http://www.ozcanacar.com Daha önceki bölümlerde Abstract Factory tasarım şablonu ile değişik nesne ailelerinden nasıl nesneler üretildiğini

Detaylı

MARKAM SMS SMS GÖNDERİM WEB SERVİSLERİ VERSİYON 1.6

MARKAM SMS SMS GÖNDERİM WEB SERVİSLERİ VERSİYON 1.6 MARKAM SMS SMS GÖNDERİM WEB SERVİSLERİ VERSİYON 1.6 MART 2016 1. WEB SERVİS ADRESİ 2. WEB SERVİS METODLARI a. Mesaj Başlığı Listesi Servisi b. Rehberdeki Gruplar Servisi c. Rehberdeki Kişiler Servisi d.

Detaylı

VERİTABANI NEDİR? ADO.NET

VERİTABANI NEDİR? ADO.NET VERİTABANI NEDİR? 1 Bir veritabanı isminden de anlaşılacağı gibi bilgilerin depolandığı hiyerarşik bir yapıdır. Başka bir tanımıyla dijital ortamda(bilgisayar) saklanan düzenli verilerdir de denilebilir.

Detaylı

TOHUMLUK VERİ YÖNETİM SİSTEMİ. KULLANIM ve YARDIM KILAVUZU

TOHUMLUK VERİ YÖNETİM SİSTEMİ. KULLANIM ve YARDIM KILAVUZU TOHUMLUK VERİ YÖNETİM SİSTEMİ ÜRETİCİLER İÇİN KULLANIM ve YARDIM KILAVUZU Tohumluk Veri Yönetim Sisteminin Erişim (TVYS)) Kullanımı https://tohum.tarim.gov.tr https://seed.tarim.gov.tr http://www.ttsm.gov.tr/tohum

Detaylı

Sağ Tıkla. 5 Ocak 2012 / Perşembe. Yeni bir site açıyoruz. File New Web Site Browse yeni klasör ocak5persembe OK

Sağ Tıkla. 5 Ocak 2012 / Perşembe. Yeni bir site açıyoruz. File New Web Site Browse yeni klasör ocak5persembe OK 5 Ocak 2012 / Perşembe Yeni bir site açıyoruz. File New Web Site Browse yeni klasör ocak5persembe OK Bu sitede, duyuruekle.aspx, duyurugöster.aspx duyurudetay.aspx adlarında 3 sayfa açıyoruz. Sağ Tıkla

Detaylı