2010 YILI FAALİYETLERİ VE EKONOMİK DURUM ÖZETİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2010 YILI FAALİYETLERİ VE EKONOMİK DURUM ÖZETİ"

Transkript

1 2010 YILI FAALİYETLERİ VE EKONOMİK DURUM ÖZETİ

2 Tarihçemiz Aliağa Ticaret Odası, 1970 lerden itibaren hızla sanayileşen ve 1990 lı yıllara gelindiğinde Türkiye nin en önemli sanayi, ticaret, Rafineri, Petro Kimya, Demir Çelik ve Ağır Sanayi bölgesi olan Aliağa da Ticaret erbabı ve Sanayicilere hizmet vermek üzere 1991 yılında kurulmuştur. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın tarih ve 1991/27 Sayılı onayı ile Aliağa Ticaret Odası'nın kuruluşuna izin verilmiş ve bu izin Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 2 Şubat 1992 tarihinde Aliağa Ticaret Odası ismiyle İstiklal Caddesi Akyıldız Pasajı 72/4 Aliağa adresinde mütevazı bir yerde hizmete başlamıştır. Aliağa Ticaret Odası, 5 Ekim 2001 tarihinde Kazım Dirik Mahallesi 262 Sokak No:29 adresinde kendi imkanlarıyla yaptırdığı modern binasında hizmet vermeye başlamıştır.

3 Faaliyetlerimiz 2010 yılında Odamızın belge hizmetlerinin yanında, başta üyelerimiz olmak üzere Aliağa da yaşayan toplumun farklı kesimlerine de hizmetler üreterek Aliağa da iş dünyasına ve sosyal yaşama yönelik önemli eğitim programları ve toplantı etkinlikleri düzenlenmiştir. Düzenlediğimiz tüm faaliyetlerde, İlçemiz ve Ülkemizdeki kurum ve kuruluşları da her zaman yanımızda bulduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOSGEB, İzmir Kalkınma Ajansı, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Aliağa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak üyelerimize ve Aliağa da yaşayan farklı toplumsal kesimlere yönelik önemli hizmetler ürettik.

4 Faaliyetlerimiz Düzenlenen Eğitimler

5 Proje yazma eğitimleri İzmir Kalkınma Ajansı tarafından açılan Mali destek programlarından yaralanmak isteyenlere yönelik olarak İzmir Kalkınma Ajansı ile Odamız işbirliğinde Bilgilendirme Toplantıları ve Proje Yazma eğitimleri düzenledik. 7 Ocak 2010 tarihinde Ġzmir Kalkınma Ajansı Mali Destek programları tanıtım toplantısı düzenledik Ocak 2010 tarihlerinde Ġzmir Kalkınma Ajansı Tarımsal destekler için iki günlük proje yazma eğitimi düzenlendi. 8-9 Şubat 2010 tarihlerinde İzmir Kalkınma Ajansı Turizm ve Çevre konulu desteklere yönelik uygulamalı proje yazma eğitimi Odamızda düzenlendi.

6 Proje yazma eğitimleri 7 Ocak 2010 ĠZKA Mali Destek programları tanıtım toplantısı

7 Proje yazma eğitimleri Ocak 2010 tarihlerinde Ġzmir Kalkınma Ajansı Tarımsal destekler için iki günlük proje yazma eğitimi düzenlendi.

8 Proje yazma eğitimleri 8-9 Şubat 2010 tarihlerinde İzmir Kalkınma Ajansı Turizm ve Çevre konulu desteklere yönelik uygulamalı proje yazma eğitimi Odamızda düzenlendi

9 Girişimcilik Eğitimi KOSGEB İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü, Aliağa Ticaret Odası ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde yapılan eğitim 5 gün sürdü. 1 Mart 2010 Pazartesi günü başlayan ücretsiz eğitim 5 Mart Cuma akşamı sona erdi. Katılımcı Sayısının 25 kişi ile sınırlı olduğu eğitimde fazla başvuru olunca başvurusu sırası ve başvuruda doldurulan test puanına göre sıralama yapıldı.

10 Girişimcilik Eğitimi Odamız tarafından, KOSGEB ve ABĠGEM İşbirliğinde GiriĢimcilik Eğitimi programı düzenlendi. 5 günlük eğitime gençler büyük ilgi gösterdi

11 Girişimcilik Eğitimi Odamız tarafından, KOSGEB ve ABĠGEM İşbirliğinde GiriĢimcilik Eğitimi programı düzenlendi. 5 günlük eğitime gençler büyük ilgi gösterdi

12 Gıda Güvenliği ve Muhafaza Aliağa Merkezi ve köylerinde yaşayan ev hanımları ve genç kızlara yönelik "Gıdaların Dondurularak Saklanması ve Tüketimi" konulu bilgilendirme semineri düzenledik.

13 Gıda Güvenliği ve Muhafaza Aliağa Merkezi ve köylerinde yaşayan ev hanımları ve genç kızlara yönelik "Gıdaların Dondurularak Saklanması ve Tüketimi" konulu bilgilendirme semineri düzenledik.

14 Tehlikeli Madde Mevzuatı ve Lojistiğin Gelişimi Semineri 26 Mart Cuma günü "Tehlikeli Madde Mevzuatının ve Lojistiğin Gelişimi Bilgilendirme Semineri" düzenledik. Sektör mevzuatı bilgilendirmeleri ve sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınmasının ardından "Lojistik merkez olarak Aliağa" konulu panel düzenlendi.

15 Tehlikeli Madde Mevzuatı ve Lojistiğin Gelişimi Semineri Tehlikeli Madde taşıyıcılığında değişen mevzuat ve bölgede lojistik merkez kurulması sektör bileşenleriyle seminerde değerlendirildi

16 Gıda Yapımı Peynir Eğitimi İlçe ve köylerindeki ev hanımları ve genç kızlara yönelik peynir yapımı eğitimi düzenledik Tarım İl Müdürlüğü ve Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü nün katkılarıyla düzenlenen eğitim Odamızda gerçekleşti.

17 Gıda Yapımı Peynir Eğitimi İlçe ve köylerindeki ev hanımları ve genç kızlara yönelik peynir yapımı eğitimi düzenledik Tarım İl Müdürlüğü ve Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü nün katkılarıyla düzenlenen eğitim Odamızda gerçekleşti.

18 Dış Ticaret Eğitimi Odamız tarafından Dış Ticarette Fırsatlar konulu eğitim semineri düzenlendi. Dış Ticaret konusunda Türkiye ve dünyanın yakından tanıdığı Prof. Dr. Özcan Güven tarafından verilen iki günlük eğitim programı Odamız Seminer Salonunda yapıldı.

19 Dış Ticaret Eğitimi Seminerde; Temel İhracat- İthalat Eğitimi, Milli Destek Alan Fuarlar, Dış Pazar Araştırmaları, İhracat Teşvikleri ve İhracatta Pazarlama Konularında eğitim verildi. Eğitime; yeni mezun gençler, KOBİ'ler ve ilçede faaliyet gösteren kuruluşların firma yetkilileri katılarak ilgi gösterdi.

20 İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Aliağa Ticaret Odası ve İzmir Tarım İl Müdürlüğü tarafından Aliağa da organize edilen İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım konulu bilgilendirme semineri 10 Mayıs ta yapıldı. Seminere Aliağa belde ve köylerinde tarımsal üretim yapanlarla, organik tarıma ilgi duyan girişimciler ve tüketiciler katıldı. Seminerde, iyi tarım uygulamalarının nasıl gerekleştirileceği ve organik ürünlerin üretimi konularında kapsamlı bilgiler verildi.

21 İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Seminerde, iyi tarım uygulamalarının nasıl gerekleştirileceği ve organik ürünlerin üretimi konularında kapsamlı bilgiler verildi.

22 Marka Kent Aliağa Semineri İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Odamız tarafından Aliağa ve İzmir in marka kent stratejisinin belirlenmesi için özelliklerin tespiti amacıyla 2 Haziran tarihinde odamızda toplantı düzenlendi.

23 Reçel Yapımı Eğitimi Aliağa Ticaret Odası, Aliağa ilçe ve köylerindeki ev hanımları ve genç kızlara yönelik reçel yapımı eğitimi düzenledi. Tarım İl Müdürlüğü ve Aliağa Tarım İlçe Müdürlüğü nün katkılarıyla düzenlenen eğitim 11 Haziran da Odamızda gerçekleşti. Eğitime, Aliağa Merkez, belde ve köylerinden 40 kişi katıldı. İzmir İl Tarım Müdürlüğü nden ev ekonomisti Ayla Yılmaz tarafından verilen ve 3 saat süren eğitime hanımlar kadar erkekler de büyük ilgi gösterdi. Katılımcı modelle gerçekleşen uygulamalı eğitimde kursiyerler uzmanlarla birlikte çilek reçeli üretimi gerçekleştirdi. Katılımcılar eğitimlerin sürmesini istedi.

24 Reçel Yapımı Eğitimi Katılımcı modelle gerçekleşen uygulamalı eğitimde kursiyerler uzmanlarla birlikte çilek reçeli üretimi gerçekleştirdi. Katılımcılar eğitimlerin sürmesini istedi.

25 Reçel Yapımı Eğitimi Katılımcı modelle gerçekleşen uygulamalı eğitimde kursiyerler uzmanlarla birlikte çilek reçeli üretimi gerçekleştirdi. Katılımcılar eğitimlerin sürmesini istedi.

26 Koruyucu Ailelik Semineri Aliağa Ticaret Odası, Sosyal Sorumluluk çalışmaları kapsamında 7 Temmuz Çarşamba günü Koruyucu Ailelik konulu bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde, Bakıma muhtaç çocukların sıcak bir aile ortamına kavuşması amacıyla hayata geçirilen "Koruyucu Aile" uygulaması tanıtıldı

27 Koruyucu Ailelik Semineri Seminerde, Bakıma muhtaç çocukların sıcak bir aile ortamına kavuşması amacıyla hayata geçirilen "Koruyucu Aile" uygulaması tanıtıldı

28 KOSGEB Destekleri Semineri 15 Haziran 2010 Tarihinde yayınlanan yeni KOSGEB Destekleri programını Odamız üyelerine 20 Temmuz da bilgilendirme seminerinde tanıttık. KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkez Müdürü Kazım Akgün, üyelerimizin tüm sorularını yanıtladı

29 KOSGEB Destekleri Semineri 15 Haziran 2010 Tarihinde yayınlanan yeni KOSGEB Destekleri programını Odamız üyelerine 20 Temmuz da bilgilendirme seminerinde tanıttık.

30 KOSGEB Kredileri Semineri KOSGEB tarafından kısa süre içinde açıklanması beklenen Kredi faiz desteği uygulaması, Odamız KOSGEB İşbirliğinde Aliağa daki esnaf, ticaret erbabı ve KOBİ lere tanıtıldı. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda 4 Kasım 2010 Perşembe günü yapılan bilgilendirme toplantısında, KOSGEB destekleri, KOSGEB veri tabanına kayıt işlemleri başta olmak üzere reel sektörün merak ettiği bir çok konuda KOSGEB Uzmanları Oda üyelerini bilgilendirdi..

31 KOSGEB Kredileri Semineri KOSGEB tarafından kısa süre içinde açıklanması beklenen Kredi faiz desteği uygulaması, Odamız KOSGEB İşbirliğinde Aliağa daki esnaf, ticaret erbabı ve KOBİ lere tanıtıldı.

32 Sapancı ve İşaretçi Eğitimi Aliağa Ticaret Odası; Sanayi sektörlerinde ve inşaat gibi yapım işlerinde çalışan vinçlerin, operatörleri ile işaretçileri arasında güvenli iletişimin sağlanması amacıyla iģaretçi ve Sapancı eğitimi düzenledi. Aliağa Ticaret Odası ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi nin katkılarıyla düzenlenen Vinç İşaretçi ve Sapancı eğitimi 13 Kasım Cumartesi günü Aliağa Ticaret Odası nda yapıldı.

33 Sapancı ve İşaretçi Eğitimi Aliağa Ticaret Odası ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi nin katkılarıyla düzenlenen Vinç İşaretçi ve Sapancı eğitimi 13 Kasım Cumartesi günü Aliağa Ticaret Odası nda yapıldı.

34 Sapancı ve İşaretçi Eğitimi Aliağa Ticaret Odası ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi nin katkılarıyla düzenlenen Vinç İşaretçi ve Sapancı eğitimi 13 Kasım Cumartesi günü Aliağa Ticaret Odası nda yapıldı.

35 İngilizce Dil Eğitimleri Odamız tarafından Aralık ayında başlatılan İngilizce Dil Kurslarına yoğun katılım oldu. 15 öğrenci, 45 de yetişkinin katıldığı kurslar dört farklı grupla gerçekleştiriliyor. 4 ay sürecek eğitimler Aliağa kamuoyundan büyük ilgi görüyor

36 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler

37 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler Oda olarak, Kanundan kaynaklanan şekillerde Üyelerimize sunduğumuz belge hizmetleri dışında, Aliağa nın eğitim, kültür, Sosyal aktiviteler, ekonomik gelişim, kurumlar arası diyalog ve işbirliği, toplumsal dayanışma gibi, toplumun farklı kesimlerine de odamız imkanları ölçüsünde destekler sunmaktayız. Bu kapsamda, İlçemizdeki Okullar, Öğrenciler, Dernekler, ekonomik durumu yetersiz aile ve öğrenciler, Adli ve idari kurumların taleplerine olumlu yanıtlar vermekteyiz. Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören gençlerimize Eğitim Bursu, ekonomik durumu yetersiz aile ve öğrencilere kılık kıyafet eğitim yardımı, gıda paketi yardımı gibi sosyal destekleri gerçekleştirmekteyiz yılında, toplumsal dayanışmamızı arttıracak bu yönde bir çok faaliyeti gerçekleştirdik.

38 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler Eğitim Yardımı (Burs) Odamız tarafından Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilere Eğitim Yardımı adı altında nakdi destek sağlanmaktadır. Eğitim yardımı için öğrencilerin başvuruları bilgisayar ortamında alınmakta ve yine ekonomik ihtiyac durumuna göre bilgisayar ortamında yardım alacaklar belirlenmektedir. Odamız tarafından Eğitim Öğretim döneminde 150 öğrenciye toplam 37bin 500 TL tutarında eğitim yardımı verilmiştir.

39 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler Gıda Paketi desteği Odamız ve TOBB işbirliğinde her Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıtımı gerçekleştirilmektedir yılında 20 bin TL bütçe ile İhtiyaç Sahibi ailelere gıda paketi dağıtımı yapılmıştır. Bu yardımlarda ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin isimlerinin muhtarlıklardan ve Odamız veri tabanından temin edilerek yardımların ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden ulaştırılması sağlanmaktadır.

40 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler Kıyafet Yardımı Odamız ve TOBB işbirliğinde her eğitim öğretim yılı başında ekonomik durumu yoksun öğrencilere kılık kıyafet yardımı yapılmaktadır. Bu kapsamda Eğitim döneminin başlangıcında Odamız ve TOBB tarafından sağlanan 20 bin TL tutarındaki bütçeden 500 öğrenciye kılık kıyafet, ayakkabı yardımı yapılmıştır. Ayrılan kaynak ile okul kıyafeti ve ayakkabılar Odamız üyesi kuruluşlardan temin edilerek öğrencilere ulaştırılmıştır.

41 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler Çocukların Gelişimi Odamız tarafından 2010 yılında Eğitim kurumlarından gelen çeşitli destek talepleri imkanlar ölçüsünde karşılanmış olup; Okulların teknik donanım, Proje uygulamasına katılım başta olmak üzere çeşitli ihtiyaçları Odamız tarafından karşılanmıştır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin deniz sevgisi ile yetişmesi amacıyla Aliağa deniz Sporları Kulübü Derneği nin eğitim faaliyetlerine başlaması için Odamız tarafından katkı sağlanmıştır. Bu kapsamda derneğe eğitim amaçlı optimist tekne derneğin kullanımına sunulmuş, Odamız üyesi kuruluşlarca da diğer teknelerin alınması için girişimlerde bulunulmuştur.

42 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler Pakistan halkına yardım 2 Ağustos ta başlayan ve milyonlarca insanı çok zor koşullarda yaşam savaşı vermeye neden olan Sel felaketine uğrayan Pakistan Halkına yardım çağrısında bulunduk. Odamız, TOBB tarafından başlatılan kampanyaya TL ile katıldı.

43 Faaliyetlerimiz Sosyal Destekler 1 Milyar insan aç Aliağa Ticaret Odası, Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) tarafından internet ortamında başlatılan, TOBB tarafından desteklenen "1 Milyar İnsan Aç İmza Kampanyası"nı destekleyerek üyelerinin ve iş dünyasının imza kampanyasına katılması çağrısında bulunduk

44 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Belediye- Oda Meclisi Aliağa Ticaret Odası Meclisi ile Aliağa Belediye Meclisi 24 Şubat tarihinde Odamızda müşterek bir toplantıda bir araya gelerek kentin sorunlarını ve gelişim dinamiklerini masaya yatırdı.

45 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Belediye- Oda Meclisi Toplantıda; Aliağa ağır sanayi bölgesindeki imar, çevre ve yapılaşma sorunları, Nemrut Limanlar bölgesindeki yeni yatırımlar, Çevre yolunun Aliağa'ya etkileri, Kuzey Ege Limanı ile ALOSBİ'nin bölgede yaratacağı değişimler ve buna değişimlere dönük tedbirlerin bugünden ele alınması değerlendirildi.

46 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Belediye- Oda Meclisi Toplantıda Aliağa'nın kent merkezinde esnaf ve ticaret erbabının karşılaştığı sorunlar Meclis Üyeleri tarafından gündeme getirildi.

47 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Üniversiteyi Ziyaret Odamız ve İlçedeki diğer kurum ve kuruluşlar, Aliağa daki yüksekokul dersliklerinin geliştirilmesi, yeni bölümler açılması ve fakülte kurulması için harekete geçti. Bu amaçla; Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İl Genel Meclis Üyeleri ve Siyasi Parti İlçe Başkanlarından oluşan heyet, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ı 11 Mart tarihinde ziyaret etti.

48 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Üniversiteyi Ziyaret Görüşmede, Odamız Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Kaymakamı İbrahim keklik, Rektör Candeğer Yılmaz'ı Aliağa'ya davet etti. Aliağa Toplantının sonunda Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa heyetinin talebini Üniversite Senatosuna ve yetkili kurullarına sunacağını ve bu konuda belirlenecek stratejiye göre davranacaklarını belirtti.

49 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar MYO nu Ziyaret ettik Aliağa Ticaret Odası başkanı Adnan Saka ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr Ertan Taşkavak ı, Aliağa Kampüsündeki makamında ziyaret etti. Aliağa da; Makine, Elektrik, Kimya ve Metalurji bölümlerinde 1050 öğrencinin öğrenim gördüğü Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu (BMYO) Aliağa Kampusu, dört yıllık üniversitelere geçişteki büyük başarısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

50 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar MYO nu Ziyaret ettik Ziyarette BMYO Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak, Üniversitenin Aliağa ya büyük önem verdiğini ifade ederek, bölümün büyütülmesi ve yeni yatırımlar hakkında önümüzdeki aylarda yeni gelişmelerin olacağını kaydetti. BMYO Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak, Aliağa, ülkemiz için çok önemli bir sanayi ve üretim bölgesi. Böyle bir bölgede yüksekokulun başarısı ayrıca önemlidir. Bölümümüz gelecek yıl yeni bölümlerle başarılarını katlayacaktır dedi.

51 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Sanayiciye anket Ege üniversitesi rektörlüğü, Bölgedeki Sanayi ve Ticaret işletmelerinin, üniversiteden beklentilerini tespit etmek amacıyla Aliağa da anket çalışması gerçekleştirdi. Anket için ilçemize gelen öğrencilere ulaşım, yiyecek ve rehberlik gibi konularda Odamız tarafından hizmet sağlandı. Aliağa Ticaret Odası nın katkılarıyla gerçekleşen İzmir Sanayi ve Ticaret Kesiminin Ege Üniversitesi nden Beklentileri araştırması ile Ege Üniversitesi nin İzmir e ve sanayicilere katkı boyutlarının neler olduğu ve bu boyutların etki derecesinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

52 Faaliyetlerimiz Kurumsal Diyaloglar Petkim i Ziyaret ettik Odamız Yönetim Kurulu, PETKİM Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk ü makamında ziyaret ederek ilçenin ekonomik-sosyal durumu ve bölgedeki yeni yatırım olanakları konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette aliağa nın ekonomik-sosyal durumu ve bölgedeki yeni yatırım olanakları konuşuldu

53 Faaliyetlerimiz Toplam Kalite Yönetimi ISO 9001:2008 Üyelerimize daha kaliteli ve etkin hizmet sunmak, hizmet kalitesi ve çeşitliliğini arttırmak amacıyla ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ni 3 yıldan bu yana uygulamaktayız.

54 Faaliyetlerimiz Toplam Kalite Yönetimi ISO 9001: yılı Aralık ayında yapılan ISO 9001:2008 Yıllık Denetimlerinde Odamız hizmetleri yüksek standartta bulunarak Kalite Belgesi nin kullanım süresini uzatılmasına karar verildi. Aliağa Ticaret Odası nın ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi denetimlerini DQS (Deutsce Gesellschaft zur Zertiffizierung von Management systemen mbh) şirketi gerçekleştirdi.

55 Faaliyetlerimiz Toplam Kalite Yönetimi Oda Organları Eğitimde ISO 9001:2008 Yönetim Sistemi uygulamaları kapsamında Ocak 2010 Tarihlerinde Oda Meclisi, Yönetim Kurulu ve Oda Personelinin katılımıyla Salihli Lidya Sardes otelde iki günlük Eğitim Semineri düzenlendi.

56 Faaliyetlerimiz Toplam Kalite Yönetimi Oda Organları Eğitimde Odamız tarafından Oda yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle eşlerine yönelik düzenlenen Etkin Zaman ve toplantı Yönetimi, ĠĢ yaģamında inovasyon ve etkili iletiģim konularındaki iki günlük eğitim semineri Aralık 2010 tarihlerinde Denizli Pamukkale de Polat Thermal Hotel de gerçekleştirildi. Gelişim ve İş Danışmanı Birol Vural tarafından gerçekleştirilen eğitimlere, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ile birlikte Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri ve Oda Personeli katıldı.

57 Faaliyetlerimiz Toplam Kalite Yönetimi Akreditasyona katıldık Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oda ve borsaların hizmet kalitesinin mükemmele ulaşması ve kurumsal kapasitelerinin artırılması için geliştirilen 'Oda ve Borsa Akreditasyon' projesi kapsamında yapılan akreditasyon Sistemine dahil edildi.

58 Faaliyetlerimiz Toplam Kalite Yönetimi Stratejik Plan hazırlıyoruz Akredite Odalar arasına katılan Aliağa Ticaret Odası, bu kapsamda Stratejik planını hazırlamaya başladı. Stratejik Plan gereği Odanın güçlü ve zayıf yönleri 10 Kasım tarihinde yapılan SWOT Analiz toplantısında ilçedeki diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla tespit edildi.

59 Faaliyetlerimiz Misafirlerimizi ağırladık Ziyaretler 2010 yılı boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar Odamızı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu da çeşitli ziyaretlerle Bölgemizin ve kurumların sorunlarına çözüm aradı. Siyasi Partilerimiz, Aliağa daki Resmi Kurumlarımız, Sivil toplum örgütleri, Öğrenciler, gençler Odamızı ziyaret etti. Keşan Kadın Girişimciler Kurulu, Kent Konseyleri Ege Yürütme Kurulu gibi çok sayıda misafirimizi 2010 yılında ağırladık.

60 Faaliyetlerimiz Medyada Odamız Medya da Aliağa yı tanıttık

61 Faaliyetlerimiz Medyada Odamız Aliağa yı tanıttık 2010 yılında 112 adet basın bülteni yayına sunulmuştur. Yıl içinde Basın bültenlerimiz kaynaklı 620 adet çeşitli gazete, dergide haber kupürlerimiz yayınlanmıştır da Medyada yayınlanan haberlerimizle Türkiye İş dünyasının en çok haberi yapılan kuruluşları arasında yerimizi aldık

62 Faaliyetlerimiz Medyada Odamız Aliağa yı tanıttık Basın Bültenlerimiz, yerel, bölgesel ve yaygın ölçekte 12 bin adet basın kuruluşu ve basın mensubuna e-posta olarak ulaştırılmaktadır. Bültenlerimiz 1500 üyemiz ile oda üyesi olmayan ancak Aliağa'da yaşayan 3600 kişiye de mail olarak ulaştırılmaktadır. Odamız tarafından hazırlanan bir basın duyurusu yaklaşık 17 bin e-posta adresine ulaştırılmaktadır.

63 Rakamlarla Odamız Üye Bilgileri Üye İstatistikleri 1991 yılında kurulan Odamız, aradan geçen 19 yılda büyük gelişmeler kaydetmiş, kuruluşta Menemen Ticaret Odası ndan devralınan 528 Üye sayısı, 2010 yılsonu itibariyle faal toplamda da e ulaşmıştır.

64 Üye İstatistikleri YIL ÜYE SAYISI AÇIKLAMA FAAL ÜYE Kuruluş itibariyle Menemen Ticaret Odası ndan devir alınan üye sayısı (faal, terkin,tasfiye, askıda) Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda

65 Üye İstatistikleri YIL ÜYE SAYISI AÇIKLAMA FAAL ÜYE Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal, Terkin,Tasfiye, Askıda Faal üye Faal üye * Rakamlar yıl sonu verileridir. ** 2010 yılı rakamları tarihi itibariyledir.

66 Üye İstatistikleri YILLARI ARASINDA ODAYA KAYIT OLAN VE KAYDI SĠLĠNEN ÜYELER ÇĠZELGESĠ YILLAR KAYIT OLAN ÜYE SAYISI ASKIYA ALINAN ÜYE SAYISI TASFĠYEYE GĠREN ÜYE SAYISI KAYDI SĠLĠNEN ÜYE SAYISI ** itibariyle toplam üye sayısı dür. (faal-tasfiye-askıda-terkin)

67 Oda Hizmet İstatistikleri 2010 yılında Odamıza toplam Gelen Evrak kaydı yapılmıştır. Aynı sürede toplam Evrak GönderilmiĢtir. 15 Aralık 2010 tarihi itibariyle Ticaret Sicil dışında Odamıza Gelen Evrak Kaydı yapılmış, evrak gönderilmiģtir. Ticaret Sicil Memurluğu na ise 2010 yılında evrak gelmiģ, evrak gönderilmiģtir yılında, 196 yeni üye kaydı yapılmış olup; 2010 Ocak ayı içerisinde de 145 üye askıya alınmıştır. Yıl içinde 13 üye tasfiye etmiş, 104 üye de kaydını kapatmıģtır. Bunun yanında 19 Kapasite Raporu, 22 Ekspertiz Raporu, 14 Fiili Tüketim Rapor, 80 İş Makinesi ruhsatı verilmiştir.

68 Oda Hizmet İstatistikleri YILLARA GÖRE ODA VE TĠCARET SĠCĠL MEMURLUĞU OLARAK YAPILAN ĠġLEMLER HACMĠ YIL ODA GELEN EVRAK ODA GĠDEN EVRAK TĠCARET SĠCĠL MEMURLUĞU GELEN EVRAK TĠCARET SĠCĠL MEMURLUĞU GĠDEN EVRAK SAYISI * 2010 yılı rakamlar tarihi itibariyledir

69 Faaliyetlerimiz Ekonomik Durum 2011 Bütçe Taslağı * 2010 yılı rakamlar tarihi itibariyledir

70 Bütçe Tasarısı Gelirler FASIL GELĠR BÜTÇE TOPLAMI (TL) ,00 GELĠRLER HESABI 01 KAYIT ÜCRETLERĠ FASILI YILLIK AĠDAT FASLI MUNZAM AĠDAT FASLI YAPILAN HĠZMETLER KARġILIĞI ALINAN ÜCRETLER FASILI ,00 05 BELGE BEDELLERĠ FASILI ,00 06 YAYIN GELĠRLERĠ FASILI 1,00 07 ġube VE TEMSĠLCĠLĠK GELĠRLERĠ FASILI 1,00 08 TARĠFE TASDĠK ÜCRETLERĠ FASILI 500,00 09 ĠġTĠRAK GELĠRLERĠ 3.000,00 10 BAĞIġ VE YARDIMLAR FASILI 1,00 11 PARA CEZALARI FASILI 1,00 12 MĠSĠL ZAMLARI FASILI ,00 13 FAĠZ GELĠRLERĠ FASILI ,00 14 KĠRA GELĠRLERĠ 1,00 15 MENKUL KIYMET SATIġ GELĠRLERĠ FASILI 5000,00 16 KAMBĠYO GELĠRLERĠ 1,00 17 SAĠR GELĠRLER FASILI ,00 TOPLAM (TL)

71 Bütçe Tasarısı Giderler GĠDER BÜTÇE TOPLAMI (TL) MENKUL KIYMET SATIġ GĠDERLERĠ FASILI 1,00 02 KAMBĠYO GĠDERLERĠ FASILI 1,00 03 SAĠR GĠDERLER FASILI 4.000,00 04 PERSONEL GĠDERLERĠ FASILI DIġARDAN SAĞLANAN FAYDALAR VE HĠZMETLER FASILI BASIN YAYIN GĠDERLERĠ FASILI SABĠT KIYMETLER GĠDERLERĠ FASILI KĠRA GĠDERLERĠ FASILI 1.000,00 09 GENEL YÖNETĠM GĠDERLERĠ FASILI ,00 10 SEYAHAT VE YOL GĠDERLERĠ FASILI ,00 11 HUZUR HAKKI GĠDERLERĠ FASILI ġube VE TEMSĠLCĠLĠK GĠDERLERĠ FASILI BĠRLĠK AĠDATI, KANUNU AĠDAT, PAY VE FONLAR FASILI EĞĠTĠM VE FUAR GĠDERLERĠ FASILI BAĞIġ VE YARDIMLAR FASILI VERGĠ RESĠM VE HARCLAR FASILI FAĠZ GĠDERLERĠ FASLI FĠNANSMAN GĠDERLERĠ FASILI 1.00 TOPLAM (TL)

72 Oda 2011 Bütçe Tasarısı Fasılların Gelir bütçesinde oranları GELĠR KALEMĠ ORANI GELĠR KALEMĠ ORANI Kayıt ücretleri gelirleri %6.84 İştirak Gelirler %031 Yıllık Aidatlar %35.78 Para Cezaları %0 Munzam Aidatlar %15.78 Misil Zamları %2.10 Hizmet Karşılığı Alınacak Ücretler %22.10 Faiz Gelirleri %0.73 Belge Bedelleri %5.26 Kira Gelirleri %0.73 Şube ve Temsilcilik Gelirleri %0 Menkul Kıymet Satış Gelirleri %045 Yayın Gelirleri %0 Kambiyo Gelirleri %0 Tarife Tasdik Gelirleri %0.05 Sair Gelirler %7.52 Bağış ve Yardımlar % yılı gelirlerimizin tahmininde, son üç yılın gerçekleşmeleri ve gelir beklentilerimiz göz önünde bulundurularak, fasıl gelirleri bütçe payları itibari ile.

73 Oda 2011 Bütçe Tasarısı Fasılların Gider bütçesinde oranları GĠDER KALEMĠ ORANI GĠDER KALEMĠ ORANI Personel Giderleri % Eğitim ve Fuar Giderleri %7 Dışarıdan Sağlanan fayda ve Hizmetler %19.47 Birlik Aidatı, Kanuni Aidat Fon ve paylar % Basın Yayın Giderleri % 3.68 Bağış ve Yardımlar % 10 Sabit Kıymetler Giderleri % 8.99 Vergi resim ve Harçlar % 0.57 Genel Yönetim Giderleri % 7,89 Huzur Hakkı giderleri ile diğer giderler % 3 Seyahat ve Yol Giderleri % 3.15

74 Personel Yapısı

75 Kayıt ve Yıllık Aidat ücretleri GRUBU SERMAYE DURUMU Büyük Sermayeli ġirketler ile küçük sermayeli Ģirketlerin aidatlarının farklı olması için 2011 yılında çalıģma yapılarak, gruplandırmaların sermayeye göre yapılması sağlanacaktır. YILLIK AĠDAT KAYDĠYE TL TL TL TL TL TL TL GRUBU KAYIT ÜCRETLERĠ KAYDĠYE TL TL TL TL TL TL TL MUNZAM AĠDAT Ticari Bilanço Kârı üzerinden % 05 (Binde beģ) aidat alınır yılı Munzam Aidat tavanı 8.000,00 TL dir. Munzam Aidat, en yüksek yıllık aidatın 20 katından fazla alınamaz.

76 Hizmet Ücretleri YAPILAN HĠZMETLER KARġILIĞI ALINAN ÜCRETLER Kayıt işlemlerinde, kayıt ücreti kadar hizmet karşılığı ücret alınır. Anonim Şirket Genel Kurul Tescili 250 TL Kooperatif Genel Kurul Tescili 150 TL Şirketler ve Kooperatif Değişiklik İşlemleri 90 TL Şahıs İşletmeleri Değişiklik İşlemleri 60 TL Her Türlü Tescil İşlemleri 90 TL Tasfiyeye Giriş İşlemleri 75 TL Diğer İşlemler 400 TL Terkin İşlemlerinde Ticaret Sicil Hizmet ücreti alınmaz.

77 Belge Ücretleri BELGENĠN KONUSU a) Kefaletname Taahhütnamelerde ve yazılı imza sahiplerinin odalardaki sicil durumunu gösteren onay ve Ģerhler (ihale durum belgesi, Meslekten men belgesi) BEDELĠ 30 TL b) Tahsis ve Sarfiyat belgeleri 200 TL c) Kalite Yeterlilik ve numune bedelleri 175 TL d) Üye tatbik imzalarının onayı 15 TL e) Yerli malı belgeleri 400 TL f) ĠĢ Makinesi Tescil Belgesi (Ruhsat) 125 TL g) Ġhracat belgeleri 30 TL h) Mücbir sebep belgeleri 400 TL ı) Ticari ve Sınai Mahiyette belgeler 400 TL i) BilirkiĢi, Eksper Raporu ile Kapasite Rapor Belge Ücreti olarak Odaya ödenecek tutar Küçük sermayeli iģletmelerden bu ücretler 150.TL alınır. 400 TL j) Oda kayıt, Oda Sicil, Faaliyet belgeleri vb belgeler 10 TL

78 Hizmet Ücretleri BELGENĠN KONUSU BEDELĠ k) Fatura Suretleri Onayı: 100 TL ye kadar bedel alınmaz. Üzerinde olan bedelden 25 TL den az olmamak üzere % 05 ücret alınır. Bu ücret, en yüksek yıllık aidat ücretini(400.tl) geçmez. Kamu kurum ve kuruluģlarından ücret alınmaz. l) Rayiç Fiyatların Onayı (Her bir rayiç için) : 20 TL m) Ticari ve Sınai EĢya Numunelerinin Onayı : 100 TL n) Suret Onay Harcı (Ticaret Sicil Gazetesi, Kapasite Raporu vb. belge suret onayları) sayfa baģı : 10 TL o) Üyelerin talep ettiği grup listelerinden liste baģına 20 TL ö)toplantı,seminer Salonu üyeler dıģındaki kiģi kurum ve kuruluģlar tarafından kiralanması durumunda iki saatlik 50.TL p)toplantı,seminer Salonu üyeler dıģındaki kiģi kurum ve kuruluģlar tarafından kiralanması durumunda iki saat üstü kiralamalar yarım gün 100.Tl,Tam gün 200.Tl ücret alınır.

79 Hizmet Ücretleri Ġġ MAKĠNASI KAYIT ÜCRETLERĠ Kamyon Üstü Vinç için (10 Ton dan 30 Tona kadar) Kamyon Üstü Vinç için (30 Ton dan 50 Tona kadar) Hidrolik Vinç ve Teleskopik Vinç için 10 Ton dan 30 Tona kadar Hidrolik Vinç ve Teleskopik Vinç için 30 Ton dan 50 tona kadar Hidrolik Vinç ve Teleskopik Vinç için 50 Ton ve üzeri için Eskavatör-Kanal Kazıcı ve Yükleyici: (Tek Taraflı kazıcı) Eskavatör-Kanal Kazıcı ve Yükleyici: (Çift Taraflı kazıcı) Elleçleme Makinası için Paletli Dozer için Yol Silindiri için (10 Tondan 30 Tona kadar ) Yol Silindiri için (30 Ton ve üzeri ) Forklift-Traktör Kepçe için Bunların dıģında gelen iģ makinalarından Her makinadan 100.TL.Tescil Harcı(Ruhsat) alınır 100 TL 150 TL 100 TL 150 TL 200 TL 150 TL 200 TL 250 TL 150 TL 100 TL 200 TL 100 TL 350 TL

80 Teşekkür Ederiz

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

ALİAĞA TİCARET ODASI 2011 YILI FAALİYETLERİ

ALİAĞA TİCARET ODASI 2011 YILI FAALİYETLERİ ALİAĞA TİCARET ODASI 2011 YILI FAALİYETLERİ Aliağa Ticaret Odası olarak; Temel Vizyonumuz: Aliağa nın ekonomik ve sosyal yaşamına entegre olmuş, Türkiye nin en iyi bölge Ticaret Odası olmaktır. Temel Misyonumuz:

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 2013 2014 2015 2017 Bütçe KODU KIRILIM KIRILIM Gerçekleşen Gerçekleşen Gerçekleşen Tahsisatı TL TL TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 31.12.2015 2015 Bütçesine KODU KIRILIM KIRILIM Konulan TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı 001 Fevkalade Derece

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 31.12.2016 2016 Bütçesine KODU KIRILIM KIRILIM Konulan TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı 001 Fevkalade Derece

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

SUNUM BAŞLIĞI BU ALANA YAZILACAKTIR YILLAR KAYDEDİLEN SİLİNEN

SUNUM BAŞLIĞI BU ALANA YAZILACAKTIR YILLAR KAYDEDİLEN SİLİNEN 1 2015 2 285 215 123 79 80 95 98 91 102 61 2011 2012 2013 2014 2015 KAYDEDİLEN SİLİNEN SUNUM BAŞLIĞI BU ALANA YAZILACAKTIR YILLAR KAYDEDİLEN SİLİNEN 2011 79 80 2012 95 123 2013 98 61 2014 215 91 2015 285

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2009 Yılı Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2010 Yılı 12 Aralık 2009 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

DEVELİ TİCARET ODASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU

DEVELİ TİCARET ODASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU DEVELİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU Oda yönetim kurulu olarak çok yoğun ve verimli bir çalışma dönemini daha geride bıraktık. Oda nın olağan faaliyetlerinin düzenli, eksiksiz ve zamanında yerine getirilmesinin

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 17.03.2009 Sayı: 09/03 ODA AİDATLARININ GECİKME ZAMLARINA AF YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER PAKETİ

Detaylı

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO Bir Dönemin Ardından 2009-2013 Nisan 2013 DSO Yeni Hizmet Binamızın Yapımı İçin Dev Adımlar Attık Odamızı yeni hizmet binasına kavuşturabilmek adına dev adımlar attık. Binamızın mimari projesinin tamamlandığı

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Dış Kaynaklı Doküman Listesi

Dış Kaynaklı Doküman Listesi SIRA NO DOKÜMANIN ADI YAY TAR. GÜNCELLİĞİ TAKİP ŞEKLİ SORUMLUSU BULUNDUĞU BİRİM ADET 1 ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemleri-Temel Kavramlar, Terimler ve Tarifler 19.03.2009 TSE KYT Genel Sekreterlik 1 2

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR

ANKARA TİCARET BORSASI TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR ANKARA TİCARET BORSASI 31.12.2015 TARİHLİ MUKAYESELİ BİLANÇOSU AKTİF 2012 YILI 2013 YILI 2014 YILI 2015 YILI DÖNEN VARLIKLAR Hazır Değerler 364.385,67 258.570,96 2.210.677,06 1.740.821,72 Kasa 32.565,73

Detaylı

YILLIK İŞ PLANI ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI NIN 2017 YILI YILLIK İŞ PLANI

YILLIK İŞ PLANI ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI NIN 2017 YILI YILLIK İŞ PLANI YILLIK İŞ PLANI ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI NIN 2017 YILI YILLIK İŞ PLANI ÖNSÖZ Dünyada yaşanan değişim ve gelişmeler doğrultusunda Türkiye de de yeniden yapılanma, kurumsallaşma gibi ihtiyaçlardan

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2018 YILI İÇİN)

KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2018 YILI İÇİN) KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2018 YILI İÇİN) DERECELER ESKĠ ġeklġ YENĠ ġeklġ ARTIġ ORANI % 1 645,00 TL 730,00 TL 13,18 2 425,00 TL 475,00 TL 11,76 3 360,00 TL 405,00 TL 12,50

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MART 2013 AYI BİLANÇOSU (TL)

İZMİR TİCARET ODASI MART 2013 AYI BİLANÇOSU (TL) İZMİR TİCARET ODASI MART 2013 AYI BİLANÇOSU (TL) AKTİF PASİF I DÖNEN VARLIKLAR 20,149,092.56 III KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1,812,935.19 10 HAZIR DEĞERLER 18,574,977.37 32 TİCARİ BORÇLAR 316,281.41

Detaylı

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU

ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİ NOTU GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Bu program, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği, İş planı

Detaylı

ÇANKIRI TİCARET BORSASI

ÇANKIRI TİCARET BORSASI ADI BEDELİ TESCİL 1.MÜSTAHSİL MAKBUZU 2.FATURA KONTROL ( BORSAMIZ ÜYESİ İÇİN ) 3. FATURA KONTROL ( DİĞER BORSA ÜYELERİ İÇİN ) 5 DAKİKA 1.ALIM TESCİLLERİ %0,01 2.SATIŞ TESCİLLERİ %0,01 (GEREKLİ DURUMLARDA

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 19.10.2010 23.11.2010 BAYRAM ZİYARETLERİMİZ KURBAN BAYRAMI NEDENİ İLE MECLİS BAŞKANMIZ İLE BİRLİKTE ODAMIZDA GEÇMİŞ DÖNEM GÖREV YAPAN ESKİ BAŞKANLARIMIZI ZİYARET ETTİK VE

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 6.9.16 16 Eylül Ayı Faaliyet Raporu TRATEJİK FAALİYETLER 6 Ağustos 3 Eylül 16 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan

Detaylı

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 İÇİNDEKİLER 1-Projeler 2-Temsil-Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri 3-Heyet ve ziyaretler 4-Törenler-Sergiler 5-Borsa Seminer ve eğitimler 6-Yayın Çalışmaları 7-Tescil

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ VE BÖLGEMİZİN İKTİSADİ -SINAİ RAPORU

2014 YILI FAALİYETLERİ VE BÖLGEMİZİN İKTİSADİ -SINAİ RAPORU 214 YILI FAALİYETLERİ VE BÖLGEMİZİN İKTİSADİ -SINAİ RAPORU OF TİCARET VE SANAYİ ODASI'NIN 214 YILI FAALİYETLERİ İLE BÖLGEMİZİN İKTİSADİ VE SINAİ RAPORU Odamız Organları 5174 Sayılı Kanun ve bu kanunun

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

MİZAN TURHAL TİCARET VE SANAYİ ODASI. Tarih:09/01/2016. Sayfa No: 1/ 31/12/2015 İTİBARİYLE. Başlangıç Hesap 100 Bitiş Hesap No: Kırılım Düzeyi:

MİZAN TURHAL TİCARET VE SANAYİ ODASI. Tarih:09/01/2016. Sayfa No: 1/ 31/12/2015 İTİBARİYLE. Başlangıç Hesap 100 Bitiş Hesap No: Kırılım Düzeyi: Sayfa No: 1/ 1/12/2015 İTİBARİYLE 100 KASA HESABI 7,895.8 7,504.51 90.87 0.00 100.00 Merkez TL Kasası 7,895.8 7,504.51 90.87 0.00 100.00.001 TL KASA HESABI 7,895.8 7,504.51 90.87 0.00 102 BANKALAR 1,244,745.99

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2013 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI Online arşiv, online evrak yönetim süreci ve e- oda gibi altyapı

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 215 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 215 Yılı İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı

Detaylı

ÜYE KAYIT İSTATİSTİĞİ

ÜYE KAYIT İSTATİSTİĞİ TER AYIT İŞLEM ÜYE AYIT İSTATİSTİĞİ FAALİYET TÜRÜ MESE GRUBU 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 TOPLAM FAALİYET TÜRÜ TOPLAMI 1 1 2 3 3 0 SANYİ VE 3 1 4 12 TESTİL VE 0 TAAHHÜT VE TAŞERONLU 2 1 3 1 2 3 0 1

Detaylı

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E

T.C. 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E T.C. S A R I Y E R B E L EDİYE B A Ş K A N L I Ğ I 2014 Y I L I K U R U M S A L M A L İ D U R U M V E B E K L E N T İ L E R R A P O R U İÇİNDEKİLER GİRİŞ...2 I - 2013 YILI İLE 2014 YILI BAŞLANGIÇ ÖDENEKLERİ

Detaylı

2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU

2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1 Temmuz 31 Aralık 2013 www.vantso.org.tr İMAJ ÇALIŞMASI «Gelin Hep Birlikte Değişime Ortak Olalım» YATIRIM DESTEK OFİSİ Oda, Üyelerinin Danışmanı Olacaktır S.B. Sayfa

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI KASIM 2012 AYI BİLANÇOSU (TL)

İZMİR TİCARET ODASI KASIM 2012 AYI BİLANÇOSU (TL) İZMİR TİCARET ODASI KASIM 2012 AYI BİLANÇOSU (TL) AKTİF PASİF I DÖNEN VARLIKLAR 23,833,985.97 III KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 1,962,394.06 10 HAZIR DEĞERLER 22,186,230.51 32 TİCARİ BORÇLAR 555,023.53

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇTB MALİ YÖNETİM VE KONTROLLERİN KAPSAMI

ÇTB MALİ YÖNETİM VE KONTROLLERİN KAPSAMI OCAK 2016 ÇTB MALİ POLİTİKASI Çanakkale Ticaret Borsası, üyelerinin ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki faaliyetlerinin kolaylaştırılması ve geliştirilmesi, dürüstlük ve güveni hâkim kılmak üzere disiplin,

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

Kanun No. 5174 Kabul Tarihi : 18.5.2004

Kanun No. 5174 Kabul Tarihi : 18.5.2004 TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ İLE ODALAR VE BORSALAR KANUNU Resmi Gazete Tarihi: 01.06.2004 Sayısı: 25479 18.02.2005 tarihli ve 25731 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 3/2/2005 tarihli 5290 sayılı

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

2016 YILI BÜTÇESİ BÜTÇEYİ OLUŞTURAN CETVELLER

2016 YILI BÜTÇESİ BÜTÇEYİ OLUŞTURAN CETVELLER 2016 YILI BÜTÇESİ BÜTÇEYİ OLUŞTURAN CETVELLER Bütçe aşağıda yazılı maddeler dahilinde hazırlanmıştır. a) Bütçe tasarısı, -2016 tahmini gelir bütçesi -2016 tahmini gider bütçesi -Aidat tarifesi -Belge ve

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 2010 YILI GELİR - GİDER BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 2010 YILI GELİR - GİDER BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ ESKİŞEHİR TİCARET ODASI 2010 YILI GELİR - GİDER BÜTÇELERİ VE GEREKÇELERİ ARALIK 2009 BÜTÇE TASLAĞI 2010 YILI BÜTÇESİ GELİR FASIL VE MADDELERİ CETVELİ FAS M.NO FASIL VE MADDE ADI 2009 YILI TAH FİİLİ(30/11/2009)

Detaylı

KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2012 YILI İÇİN) DERECELER ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ ARTIŞ ORANI %

KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2012 YILI İÇİN) DERECELER ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ ARTIŞ ORANI % KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2012 YILI İÇİN) DERECELER ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ ARTIŞ ORANI % 1 376,00 TL 410,00 TL 9,04 2 262,00 TL 285,00 TL 8,78 3 218,00 TL 238,00 TL 9,17

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 216 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 214 İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 214 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 214 Yılı İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V.

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. 2010/8 SAYILI TEBLİĞ - ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2011/1

Detaylı

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU 21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU I- ÖNCELİKLER LİSTESİ ÖNCELİK 21.1 Topluluk standartlarına uygun hukuki ve idari çerçeve ile bölgesel politikaların programlanması, yürütülmesi,

Detaylı

KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2016 YILI İÇİN)

KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2016 YILI İÇİN) KAYDİYE ÜCRETİ VE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI (2016 YILI İÇİN) DERECELER ESKĠ ġeklġ YENĠ ġeklġ ARTIġ ORANI % 1 545,00 TL 590,00 TL 8,26 2 360,00 TL 390,00 TL 8,33 3 305,00 TL 330,00 TL 8,20

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI

KONYA SANAYİ ODASI HİZMET STANDARTLARI 31.07.2009 tarih ve 27305 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulması Gereken Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca hazırlanmış olan Konya Sanayi Odası Hizmet Standartları

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLA NMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ 1 MUNZAM AİDAT TAHAKKUKU (Ticari Kurumlar Vergisi Beyannamesi veya Gelir bilançoların işlenmesi) Vergisi

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 1 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI Mart 2011 - Antalya 2 KOSGEB ORGANİZASYONEL YAPISI KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI Dr. Özgür ARMANERİ T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2016 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2016 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI'NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN,MALİ KAPASİTESİNİN VE TANINIRLIĞININ ARTTIRILMASI,GELİŞTİRİLMESİ ( TL ) HEDEF 1.1 MTB KURUMSAL WEB

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

DEVELİ TİCARET ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

DEVELİ TİCARET ODASI 2013 YILI FAALİYET RAPORU DEVELİ 2013 YILI FAALİYET RAPORU Geride bıraktığımız 2013 yılı oda mız açısından çok yoğun ve verimli olmuştur. Yönetim kurulu olarak öncelikle Şubat-Mart ayında yapılacak olan, ancak daha sonra Mayıs-Haziran

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Sinop Yatırım Destek Ofisine İlişkin Genel

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı DESTEK MODELLERİ Hamza Alper DOĞRU KOSGEB Burdur Müdürü «KOSGEB Destekleri» Burdur TSO 10 Mart 2016 BURDUR KOSGEB Kimdir?

Detaylı

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ HİZMET ALIM İLANI

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ HİZMET ALIM İLANI HİZMET ALIM İLANI KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE aşağıda yer alan bilgiler ve Hizmet Alım Dokümanında* yer alan belgelere uygun olarak hizmet alımı yapılacaktır. Eğitim süresi Gruptaki

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI 217 YILI İSTATİSTİK VERİLERİ 217 İstatistik Veriler Sayfa 1 Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

VE GÜNCELLEME 17 İŞLEMLERİ. 17.1. Kayıt ve Terkin

VE GÜNCELLEME 17 İŞLEMLERİ. 17.1. Kayıt ve Terkin 17 İŞLEMLERİ 17 ÜYE 17.1. Kayıt ve Terkin KAYITLARI VE GÜNCELLEME 2009 yılında 187 firmanın Odamız a kaydı yapılmıştır. Terk, vefat ve benzeri sebeplerle sınaî faaliyeti kalmayan gayrifaal firmaların durumları

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2015 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TÜRKĠYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL)

TÜRKĠYE ÜÇÜNCÜ SEKTÖR VAKFI 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL) EK-1 AKTĠF (VARLIKLAR) ÖNCEKĠ DÖNEM 01.01.2008-31.12.2008 DÖNEMĠ KONSOLĠDE BĠLANÇO (YTL) PASĠF (KAYNAKLAR) ÖNCEKĠ DÖNEM 31/12/2007 31/12/2008 31/12/2007 31/12/2008 I- DÖNEN VARLIKLAR 752,362.23 967,168.07

Detaylı

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı

KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı KOSGEB Destekleri Yönetmeliği Resmi Gazete: 30.06.2003 tarih ve 25154 sayı Madde 0004: Kısaltmalar ve Tanımlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Dayandığı Kanun:12.04.1990-3624 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI. PROJE BAġVURU FORMU KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE

KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI. PROJE BAġVURU FORMU KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB KOBĠGEL-KOBĠ GeliĢim Proje Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamıģ olduğum bu projemin ilgili çağrı döneminde değerlendirilerek reddedilmediğini, hâlihazırda ikiden

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri

2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ. 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri 2010-2013 YILLARI Faaliyet Raporu TÜRMOB TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ İSTANBUL ŞUBESİ 01.01.2014 31.12.2014 01.01.2015 31.12.2015 01.01.2016 31.12.2016 Bütçeleri ve Gerekçeleri TÜRMOB TESMER TEMEL EĞİTİM

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı