İSTANBUL. Genelge No: 111 Uye işlen Müdürlüğü. İstanbul, 20 Nisan Konu: Üyelerin Borsa'da Temsili Hk. : tarih ve 106 No.iu Genelge.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTANBUL. Genelge No: 111 Uye işlen Müdürlüğü. İstanbul, 20 Nisan 1999. Konu: Üyelerin Borsa'da Temsili Hk. : 12.01.1999 tarih ve 106 No.iu Genelge."

Transkript

1 Genelge No: 111 Uye işlen Müdürlüğü İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI Istinye İstanbul Tel. : (0212) Faks: (0212) İstanbul, 20 Nisan 1999 Konu: Üyelerin Borsa'da Temsili Hk. İlgi : tarih ve 106 No.iu Genelge. Sayın Üyemiz, tarih ve 106 No.lu Genelge'de yer alan "Üyelerin Borsa'da Temsili'ne İlişkin Esaslar" Yönetim Kurulumuzun tarih ve 666 sayılı toplantısında Uluslararası Pazar'da yetkili üyelerin temsili konusunda kabul edilen esaslar çerçevesinde yeniden düzenlenmiş olup, Ek'te yer almaktadır. Gereği için bilgi edinilmesini rica ederim. Saygılarımla, İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI BAŞKANLIĞI Osman BİRSEN Başkan Ek: Genelge Metni ve Temsilci/Temsilci Yardımcılığı Başvuru Formları

2 I) ÜYELERİN BORSADA TEMSİLİ Borsada kurulu pazar ve piyasalarda işlemler, üye tarafından yetkilendirilen ve aşağıdaki niteliklere sahip olduğu tespit edilerek Borsa tarafından onaylanan temsilciler aracılığı ile gerçekleştirilir. Temsilci olmak için gereken asgari çalışma süresini henüz doldurmamış temsilci yardımcılarının da bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Mevzuatında yer alan üye temsilci ve temsilci yardımcılığı için aranan koşullara ilave olarak, Vadeli İşlemler Piyasasında yetkilendirilecek temsilci ve temsilci yardımcılarının; başvuru tarihinden en az bir yıl önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası veya Tahvil ve Bono Piyasası'nda üye temsilcisi olarak yetkilendirilmiş olması veya para ve sermaye piyasalarında en az 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip olması ve Uluslararası Pazar alt piyasalarında yetkilendirilecek temsilci ve temsilci yardımcılarının Uluslararası Pazar Yönetmeliği'nin 18. maddesinde yer alan üye temsilcilerinin niteliklerine ilave olarak; Depo Sertifikaları Piyasası'nda Hisse Senetleri Piyasası Üye Temsilci Yardımcısı Eğitim Programı ile Hisse Senetleri Piyasası Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulama Eğitimlerine katılma ve yapılan sınavlarda başarılı olma ön koşulu ile Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası Üye Temsilci Eğitim Programına katılmaları ve yapılan sınavlarda başarılı olmaları; Uluslararası Tahvil ve Bono Piyasası'nda yetkilendirilecek temsilci ve temsilci yardımcılarının ise Tahvil ve Bono Piyasası Üye Temsilci Eğitim Programı ve Tahvil ve Bono Piyasası Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulama Eğitimine katılmaları ve yapılan sınavlarda başarılı olmaları gerekmektedir. II) ÜYE TEMSİLCİ/ TEMSİLCİ YARDIMCILARININ NİTELİKLERİ Üye temsilci ve temsilci yardımcılarının:* a)t.c. vatandaşı olması, * (a) ve (b) maddeleri nüfus cüzdanı örneğiyle; (c), (d), (e) ve (f) maddeleri başvuru formuyla; (g) maddesi başvuru tarihinden en çok bir ay önce savcılıktan alınan sabıka kaydıyla; (h) maddesi Borsa tarafından verilen ya da Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmiş başarı belgeleriyle tevsik edilir. Eğitim programları Eğitim ve Yayın Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olup, başarı belgeleri de aynı Müdürlük tarafından verilmektedir. (i) maddesi ile ilgili olarak, İMKB Yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihinden önce Hisse Senetleri Piyasası ve Tahvil ve Bono Piyasası eğitim programlama katılarak program sonunda yapılan smavda başarılı olmuş veya denkliği Borsamızca kabul edilen eğitim programlarını tamamlayarak yapılan smavlarda başarı göstermiş, lise mezunu temsilci/temsilci yardımcısı adaylarının, sözkonusu Yönetmelikteki diğer şartları sağlamaları halinde başvuruları kabul edilmektedir. (j) maddesi ile ilgili olarak, bu Genelge'de belirtilen muafiyet koşullarını sağlayan kişilerin sertifika alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

3 X b)en az 21 yaşında olması, c)hacir altına alınmamış olması, d)kamu hizmetlerinden yasaklı olmaması, e)iflas etmemiş olması, f)mevzuatla müsaade edilmiş hususlar dışında başka meslek ve ticaretle uğraşmaması, g)şeref ve haysiyet kırıcı bir suçtan mahkum olmaması, h)borsaca yapılacak inceleme sonucunda tecrübe, bilgi ve ahlak bakımından yeterli olduklarına kanaat getirilmesi, i)dört yıllık bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olması, j)piyasa ile ilgili eğitim programında başarılı olması gerekmektedir. III) BORSAYA BAŞVURU Yukarıdaki niteliklere sahip olanların eğitimler sonunda başarılı olmaları veya yönetmeliklerde belirtilen muafiyet koşullarını sağlamaları halinde temsilci/temsilci yardımcısı olarak yetkilendirilebilmeleri için ekinde ilgili belgelerin yer aldığı bir dilekçe ile üye tarafından başvuruları yapılır. Başvurunun değerlendirilebilmesi için tüm belgelerin eksiksiz ve asıl (fotokopi ise noter onaylı) olması gerekmektedir. 1-) Yetkilendirilmek üzere iik kez yapılacak başvuruda Temsilci/temsilci yardımcısı adayından - üyeyi borsada temsil edebildiğinin tespitini ve kendisine temsil ettiği borsa üyesi adına tebligat yapılabilmesini teminen noterde düzenlenmiş temsil belgesi. - hacir altına alınmadığının, kamu hizmetlerinden yasaklı olmadığının, iflas etmemiş olduğunun, gerekli eğitim programlarına katılıp başarılı olduğunun ve şahsına ve ailesine ilişkin bilgilerin tespiti ve taahhüdü için başvuru formu. - T.C. vatandaşı ve en az 21 yaşında olduğunun tespiti için noterde düzenlenen nüfus cüzdanı örneği.

4 -3- - kendisine tebligat yapılabilmesi nedeniyle noter onaylı imza örneği. - şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan mahkum olmadığının tespiti için savcılıktan alman sabıka kavdı. - bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olduğunun tespiti için noter onaylı diploma örneği. - gerektiğinde temsilciye ikametinde tebligat yapılabilmesi için ikametgah belgesi, - 2 adet fotoğraf. - Hisse Senetleri Piyasasında işlem yapmak üzere başvuruda bulunan kişilerden temsilci ve üye yetkilileri tarafından imzalanan ve üyenin kaşesini içeren taahhütname istenecektir. 2-) Kurum değişikliği için yapılacak başvuruda Temsilci/temsilci yardımcısı adayından - üyeyi borsada temsil edebildiğinin tespitini ve kendisine temsil ettiği borsa üyesi adına tebligat yapılabilmesini teminen noterde düzenlenmiş temsil belgesi, - hacir altına alınmadığının, kamu hizmetlerinden yasaklı olmadığının, iflas etmemiş olduğunun, gerekli eğitim programlarına katılıp başarılı olduğunun ve şahsına ve ailesine ilişkin bilgilerin tespiti için başvuru formu. - şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan mahkum olmadığının tespiti için savcılıktan alman sabıka kavdı. - gerektiğinde temsilciye ikametinde tebligat yapılabilmesi için ikametgah belgesi. - 2 adet fotoğraf. - Hisse Senetleri Piyasası'nda işlem yapmak üzere başvuruda bulunan kişilerden temsilci ve üye yetkilileri tarafından imzalanan ve üye tarafından kaşelenen taahhütname. - ayrıldığı kurumdan alman ve başka bir kurumda çalışmasında sakınca olmadığına dair ibraname istenecektir.

5 -4- IV) TEMSİLCİ YARDIMCILIĞINDAN TEMSİLCİLİĞE GEÇİŞ Temsilci yardımcılarının temsilci olarak onaylanmaları konusu piyasalar bazında farklı bir şekilde düzenlenmiştir. Buna göre; Tahvil ve Bono Piyasası, Vadeli İşlemler Piyasası ve Uluslararası Pazar alt piyasalarında temsilci yardımcılığı süreci pratikte uygulanabilir olmadığından dolayı kaldırılmış; Hisse Senetleri Piyasasında ise toplam 4 saatlik bilgisayar sisteminde uygulama yapma zorunluluğu getirilmiştir. Bu sürenin tamamlandığının tespiti ve üyenin yetkilendirmesinden sonra temsilci yardımcıları temsilci olabilmektedir. V) İŞLEM ŞİFRELERİ Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem yapmak üzere yetkilendirilecek temsilcilere ait işlem şifreleri temsilciliğin onaylandığının yazılı olarak kişiye bildirilmesinden sonra Üye İşleri Müdürlüğü 5 nden şahsen ya da şifre sahibinin veya kurumun yetkilendireceği bir kişi tarafından elden teslim alınır. Şifre değişiklikleri ancak zorunlu hallerde ve ilgilinin yazılı talebi üzerine yapılmakta olduğundan şifrelerin gizliliğine azami özenin gösterilmesi gerekmektedir. Hisse Senetleri Piyasası'nda ise işlem şifreleri Üye İşleri Müdürlüğü tarafından temsilciye bildirilmekte ve şifre değişiklikleri kullanıcı tarafından yapılabilmektedir. Vadeli İşlemler Piyasası'nda işlem yapmak üzere yetkilendirilecek temsilcilere ait işlem şifreleri, temsilciliğin onaylandığının yazılı olarak kişiye bildirilmesinden sonra Üye İşleri Müdürlüğü'nden temsilci tarafından şahsen teslim alınır. Üye, temsilcileri gerekli gördükleri durumlarda herhangi bir izin almaya gerek kalmaksızın şifrelerini değiştirebilirler. Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası'nda işlem şifreleri temsilciye Üye İşleri Müdürlüğü tarafından bildirilir ve şifre değişiklikleri kullanıcı tarafından yapılır. Uluslararası Pazar Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem yapmak üzere yetkilendirilecek temsilcilere ait işlem şifreleri temsilciliğin onaylandığının yazılı olarak kişiye bildirilmesinden sonra Üye İşleri Müdürlüğü'nden temsilci tarafından şahsen teslim alınır. Üye temsilcileri gerekli gördükleri durumlarda herhangi bir izin almaya gerek kalmaksızın şifrelerini değiştirebilirler. * Uygulama gün ve saatleri Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü tarafından belirlenmekte ve ilan edilmektedir f\ \(n

6 -5- Temsilcilik statüsü sona erenlerin şifreleri herhangi bir bildirim yapılmaksızın Borsa tarafından iptal edilmektedir. VI) TEMSİLCİ SAYISININ SINIRLANDIRILMASI Tahvil ve Bono Piyasası'nda telefonla emir veren bir üyenin aynı anda en fazla 10 temsilcisi görev yapabilir. Yetkili temsilci sayısının 10'dan fazla olması halinde, üye tarafından herhangi bir bildirim yapılmamış ise onay tarihine göre ilk 10 temsilci asil, diğerleri yedek olarak kabul edilir. Üye tarafından ayrıca bir yazı ile yedek ve asil temsilciler Tahvil ve Bono Piyasası Müdürlüğü'ne bildirilebilir. Hisse Senetleri Piyasası ve Vadeli İşlemler Piyasası'nda seans salonlarında işlem yapmak üzere bir üyeye terminal kontenjan sayısı kadar temsilci bulundurabilme hakkı verildiğinden, temsilcilerin salonlara girişi temsilci kartlarıyla, temsilci yardımcıları ve eğitim seminerlerine katılanların girişi ise kimlik kontrolü ile gerçekleştirilmektedir. Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası'nda işlem salonundaki terminal sayısı halen piyasada işlem yetkisi bulunan üyelerin taleplerini karşılamakta olduğundan temsilci sayısına herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir. Ancak, terminal sayısının talepleri karşılayamaması durumunda üyeye seans salonunda Borsa Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere göre tespit edilecek terminal kontenjan sayısı kadar temsilci bulundurma hakkı verilir. Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası'nda serbest bölge içinde çalışacak personele giriş izin belgesi verilmesi gerektiğinden, üye temsilcilerine verilen temsilci kartları Giriş İzin Belgesi yerine geçecektir. Serbest Bölge'de işlem yapma yetkisi devam eden temsilci/temsilciler için her yıl 10 Amerikan Doları giriş izin belgesi ücretinin T.C. Merkez Bankası/Ankara nezdindeki Serbest Bölgeleri Tesis ve Geliştirme Fonu'nun no.lu hesabına veya T.İş Bankası A.Ş. Borsa Şubesi/İstanbul nezdindeki no.lu Fon Gelir Hesabı'nın TCMB/Ankara no.lu Giriş İzin Belgesi alt hesabına yatırılması ve dekontun aslının Üye İşleri Müdürlüğü'ne bir ön yazı ekinde gönderilmesi gerekmektedir. Güvenlik kartlarının kaybedilmesi veya unutulması gibi gerekçelerle yapılacak yeni kart istemleri, üyelerimizin yetkili imzalarını taşıyan ve durumu belirtir bir yazı olmaksızın yerine getirilmeyecektir. Ayrıca, temsilci kartının kaybedilmesi durumunda kayıp kart bedelinin Mali İşler Müdürlüğü'ne yatırılması gerekmektedir.

7 -6- VII) BAŞTEMSİLCİLİK Her üye Hisse Senetleri Piyasası'nda işlem yapma yetkisine sahip bir temsilcisini baştemsilci olarak atamak zorundadır. Baştemsilci, üyenin Borsa'da işlem yapan temsilcilerinden sorumlu, gözetim, kontrol ve imza yetkisine sahip kişidir. Baştemsilci, mensubu olduğu üyenin diğer temsilcilerini izler, kendi yetkisinde olan işlemleri ve korbey ile ilişkileri gerçekleştirir ve seans süresince Borsa işlem salonunda bulunur. Baştemsilcilerin bilgisayar sisteminde tanımlanan kullanıcı fonksiyonları ise aşağıda yer almaktadır. Sorgu ve temsilci statüsünde olan kişi yetkilerinin tümü Diğer temsilcilerin emirleri üzerinde sorgu,iptal ve düzeltme Tüm pazarlarda özel ve blok emir giriş, düzeltme ve iptali Korbeye gidilerek yapılacak pazarlıklı işlemler Üye bazında gerçekleşen işlemlerle ilgili düzeltme ve iptal isteği (Borsa onayı ile) Kendi kurumundan olan sorgu ve temsilci yetkisine sahip kişilerin yetkilerini, seans bazında geçici olarak durdurma (Bu işlem için hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü'nün vereceği geçici olarak durdurma belgesini imzalaması gerekmektedir.) Yetki değişikliklerinin devamlı olabilmesi için üyenin Borsa Üye İşleri Müdürlüğü'ne yazılı başvuru yapması gerekir. Baştemsilciler, makul bir nedene dayanılarak ve en az 1 gün önce yazıyla Üye İşleri Müdürlüğü'ne bildirilmek koşulu ile değiştirilebilir. Aynı şekilde özel ve blok emir giriş, düzeltme ve iptal yetkisi de diğer temsilcilere devredilebilir. Bu uygulama ile üyelerimize ayrıca bir terminal tahsis edilmemiş, yalnızca seans salonlarında Baştemsilci sıfatıyla bir fazla eleman bulundurma hakkı verilmiştir. VIII) PİYASA YAPICI ÜYE TEMSİLCİSİ Vadeli İşlemler Piyasası'nda piyasa yapıcı üye temsilcisi, piyasa yapıcılığı yetkisi bulunan üyenin yetkili temsilcileri arasından üye tarafından belirlenecek olup, müşteri emri giremeyecek, yalnızca çift taraflı kotasyon girme yetkisine sahip olacaktır. Sözkonusu temsilcilerin Borsa Başkanlığı tarafından yeterli görülmemeleri halinde aracı kuruluştan değiştirilmeleri talep edilebilecektir.

8 -7- IX) EĞİTİM İLE İLGİLİ MUAFİYETLER Hisse Senetleri Piyasası, Tahvil ve Bono Piyasası, Vadeli İşlemler Piyasası ve Uluslararası Pazar Alt Piyasalarında aşağıda belirtilen nitelikleri taşıyan kişilerin sertifika alma zorunluluğu bulunmamaktadır : a) TCMB, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamızda uzmanlık gerektiren veya daha üst kademelerde en az 3 yıl süre ile olumlu tezkiye alarak bilfiil çalışmış olan elemanlar, b) Bankalarda Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcılığı ile Menkul Kıymetler Müdürlüğü görevlerini bilfiil en az 3 yıl yapmış olan elemanlar, c) Bir aracı kurum üyenin yanında fiilen 5 yıl çalışmış ve bu sürenin en az 3 yılını Genel Müdür olarak ifa etmiş kişiler, d) Bir aracı kurumda en az 3 yıl Yönetim Kurulu Başkanı ya da Murahhas Aza olarak görev yapmış kişiler, e) Sadece Tahvil ve Bono Piyasası üye temsilciliği ile ilgili olarak; tarihine kadar 2 yıl süreyle bir borsa üyesinin temsilcisi olarak Borsamız Tahvil ve Bono Piyasası'nda bilfiil işlem yapmış elemanlar, f) Sadece Vadeli İşlemler Piyasası üye temsilciliği ile ilgili olarak; Borsa Yönetim Kurulu'nun uygun görüşü ile, yurtdışındaki herhangi bir aracı kurumda vadeli işlemler konusunda en az üç yıl çalıştığını ilgili Borsa veya resmi kurumdan belgelendiren kişiler, g) Vadeli işlemler Piyasası üye temsilciliği ile ilgili olarak yalnızca Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamızda uzmanlık gerektiren veya daha üst kademelerde, en az 3 yıl süre ile olumlu tezkiye alarak bilfiil çalışmış olan elemanlar h) Sadece Uluslararası Tahvil ve Bono Piyasası üye temsilciliği ile ilgili olarak; Borsa Yönetim Kurulu'nun uygun görüşü ile; yurtdışındaki gelişmiş piyasalarda faaliyet gösteren aracı kurumlarda uluslararası tahvil işlemlerinde fiilen alım satım gerçekleştiren ve bu kurumlarda en az üç yıl çalıştığını ilgili kurumlardan belgelendiren kişiler, i) Sadece Uluslararası Tahvil ve Bono Piyasası üye temsilciliği ile ilgili olarak; Uluslararası Menkul Kıymet Piyasaları Birliği (International Securities Market Association-ISMA) tarafından düzenlenen Genel Sertifika Programı'na (General Certifıcation Programme) katılarak sertifika almış kişiler, muafiyet kapsamına girmektedir.

9 -8- Diğer taraftan, muafiyet koşullarından yararlanan temsilci/temsilci yardımcısı adayları eğitimlerin uygulama bölümlerine katılmak zorundadırlar. Ayrıca, Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Eğitimine katılmamış olması nedeniyle işlem yapma yetkisi tarihinden sonra iptal edilenlerin eğitim programının sadece Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulamalı Eğitim bölümüne katılmaları gerekmektedir. X) TEMSİLCİLİK STATÜSÜNÜN SONA ERMESİ Temsilci/temsilci yardımcılarının - Çalıştıkları üyeden ayrılmaları, - Üye tarafından temsil yetkilerinin iptal edilmesi, - Yetkilerinin Borsa tarafından geçici ya da süresiz olarak mevzuat hükümleri uyarınca kaldırılması veya - Temsilci/temsilci yardımcısı olma koşularını yitirmeleri halinde bu kişilerin temsilcilik statüleri sona erer ve şifreleri iptal edilir. Bir temsilcinin işten ayrılması ya da çalıştığı üye tarafından yetkisinin iptal edilmesi durumunda, üyelerimizin bu durumu derhal Üye İşleri Müdürlüğü'ne bildirmeleri gerekmektedir. Bir aracı kuruluştan ayrılarak başka bir aracı kuruluşta çalışmaya başlayacak temsilci/temsilci yardımcısı başvurularında, bu kişilerin başka bir aracı kuruluşta çalışmasında herhangi bir sakınca olmadığına dair ayrıldığı kurumun vereceği ibraname istenir. İbraname alınamaması durumunda, ayrılış tarihinden itibaren 1 ay içinde personelin ayrıldığı aracı kuruluşun eski çalışanı hakkında Borsamız B aşkanlığı' na herhangi bir suç ihbarında bulunmaması koşulu ile ibraname aranmamaktadır. Ancak sözkonusu temsilcinin istifa tarihinin belirlenmesi için ayrılış tarihini belgelemesi veya istifasını noter kanalıyla bildirmesi gerekmektedir. Temsilcinin noter kanalıyla istifanamesini göndermesinin ardından, üyenin temsilcinin işlem yapmaya yetkili olduğunu bildirmesi halinde, konu temsilcinin bilgisi dahilindeyse ve temsilci çalışmaya devam ederse 1 aylık bekleme süresinin başlangıcı olarak istifanamede belirtilen tarih değil kurumdan fiilen ayrılış tarihi dikkate alınacaktır; temsilci üyenin beyanına rağmen işlem yapmıyorsa istifa tarihi dikkate alınacak; istifanamede sözkonusu istifanamenin Borsamıza ulaştığı tarihten ileriye yönelik olarak istifa edildiğinin belirtilmesi halinde de bu tarih dikkate alınacaktır.

10 İMKB HİSSE SENETLERİ PİYASASI-TAHVİL VE BONO PİYASASI TEMSİLCİ/TEMSİLCİ YARDIMCILIĞI İÇİN İLK BAŞVURUDA TAMAMLANMASİ GEREKEN BELGELER Başvuruda bulunan kişiye ait. 1 -Noter onaylı nüfus cüzdanı örneği. 2 - Noter onavlı imza ve paraf örneği. 3- İkametgah belgesi. 4-2 adet fotoğraf. 5- Savcılıktan alınan yeni tarihli -başvuru tarihi dikkate alındığında en fazla bir ay içerisinde alınmış- sabıka sorgulama belgesinin aslı. 6 - Üniversite diplomasının veya çıkış belgesinin noter onavlı örneği. Ayrıca. 7- Noterde hazırlanacak, örneği Ek-Tde yer alan temsil belgesi. (Her bir temsilci için ayrı düzenlenecektir.) 8 - Hisse Senetleri Piyasası'nda işlem yapmak üzere başvuruda bulunan kişilerin Ek-2'de yer alan lemsici kartı basım formunu doldurmaları ve yukarıda savılan belgelere ilaveten Ek-3'de yer alan taahhütnameyi imzalayarak taahhütnameye TL tutarında damga pulu yapıştırmaları gerekmektedir. İMKB HİSSE SENETLERİ PİYASASI-TAHVİL VE BONO PİYASASI TEMSİLCİ/TEMSİLCİ YARDIMCILIĞI İÇİN MÜKERRER BAŞVURUDA TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER 1 - Noterde hazırlanacak, ömeği Ek-1 'de yer alan temsil belgesi. 2-2 adet fotoğraf. 3 - Temsilcinin ayrıldığı kurumdan aldığı, başka bir kurumda çalışmasında sakınca olmadığına dair ibraname. (İbraname alınamaması durumunda istifa tarihinden itibaren 1 ay geçmesi ve bu süre içinde eski işverenin ayrılan eleman hakkında Borsamız Başkanlığfna herhangi bir suç ihbarında bulunmaması koşulu ile ibraname aranmayacak, ancak sözkonusu elemanın kurumdan ayrılış tarihini belgelemesi gerekecektir.) 4- İkametgah belgesi 5 - Bir önceki aracı kuruluştan ayrılış tarihinden sonraki bir tarihte ve başvuru tarihinden geriye dönük en fazla bir ay içerisinde alınmış sabıka sorgulama belgesinin aslı. 6 - Hisse Senetleri Piyasası'nda işlem yapmak üzere başvuruda bulunan kişilerin ayrıca Ek-3*de yer alan taahhütnameyi imzalamaları ve taahhütnameye TL tutarında damga pulu yapıştırmaları gerekmektedir. YETKİLİ TEMSİLCİLERİN AYNI ARACI KURULUŞ TARAFINDAN BİR BAŞKA PİYASADA YETKİLENDİRİLMESİ İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER 1 - Noterde hazırlanacak, örneği Ek-Tde yer alan temsil belgesi. 2 - Hisse Senetleri Piyasası'nda işlem yapmak üzere başvuruda bulunan kişilerin Ek-2'de yer alan temsici kartı basım formunu doldurmaları ve yukarıda sayılan belgelere ilaveten Ek-3'de yer alan taahhütnameyi imzalayarak taahhütnameye TL tutarında damga pulu yapıştırmaları gerekmektedir. İLK VE MÜKERRER BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK GENEL HUSUSLAR *Aynı anda birden fazla piyasada yetkilendirilmek için tek form kullanılabilir. *Sözkonusu belgeler bir önvazı ekinde Evrak-Kavıt Birimi'ne verilecektir. *Noter onaylı olmayan fotokopilerle ve eksik evrakla yapılan başvurular işleme konulmayacaktır. 'Tamamlanması gereken evraklarda imzası bulunan aracı kuruluş yetkililerinin Borsa Başkanlığı'na gönderilen imza sirkülerinde şirketi temsile yetkili olarak yer almaları gerekmektedir. * Borsa kayıtlarında mevcut medeni durum bilgisinde değişiklik olması halinde, sözkonusu değişikliğin evlilik cüzdanı fotokopisi veya mahkeme kararı ile bildirilmesi gerekmektedir. ^ * Yapılan Hisse Senetleri Piyasası başvuruları ile ilgili olarak S no.lu, Tahvil ve Bono Piyasası

11 İMKB TEMStLCl/TEMStLCÎ YARDIMCISI BAŞVURU FORMU Başvuru Yapılan Pivasa: Hisse Senetleri Piyasası : Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası: Tahvil ve Bono Piyasası: Uluslararası Pazar Tahvil ve Bono Piyasası: Aracı Kurulusun Unvanı: Temsilci Adayının 1* Başarılı Olduğu Sınav Tarihleri: Teorik Eğitim Sınavı Tarihi Uygulama Eğitimi Sınav Tarihi: 2- Adı Soyadı Cinsiyeti : E K Evlenmeden Önceki Soyadı Uyruğu Doğum Yeri ve Tarihi: İkamet Adresi Ev/Cep Telefonu Kan Grubu Herhangi bir alerjisi olup olmadığı: 3* Öğrenim Durumu: Okul Adı İlkokul Ortaokul Lise Üniversite Yüksek Lisans Doktora Mezuniyet Tarihi 4- Çalıştığı Son Dört Kuruluş Kuruluş Unvanı Çalışma Dönemi Görev^Unvan Aynlma Nedeni TEMSİLCİ İMZA ARACI KURULUŞ KAŞE - YETKİLİ İKİ İMZA

12 -2-5- Sabıka Bilgileri: Şeref ve Haysiyeti Kırıcı Suçtan Mahkumiyet Kamu Haklarından Kısıtlılık İflas Hükmü Hacir Altına Alınma Kararı Var Yok Açıklama 6- Aile Bilgileri: (A:Annesi, B:Babası, C:KardeşIeri, D:Eşi, E:Çocukları) Adı Soyadı İşyeri İş/Ev/Cep Telefonu ] C: D: [ E: Yukarıdaki bilgilerin doğru olduğunu, eksik ve gerçeğe aykırı beyan olması halinde ortaya çıkabilecek durumlarda hukuki sorumluluğu kabul ettiğimizi beyan ve taahhüt ederiz. TEMSİLCİ AD-SOYAD İMZA ARACI KURULUŞ KAŞE YETKİLİ İKİ İMZA AD-SOYAD-UNVAN Not: Formun her sayfası aracı kuruluş tarafından kaşelenecek, üye yetkilileri ve temsilci tarafından imzalanacaktır.

13 EK-1 İstanbul,../../ İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI BAŞKANLIĞI'NA Şirketimiz bünyesinde tarihinden bu yana bağlı olduğumuz sosyal güvenlik kurumu (SSK/ Emekli Sandığı/ Özel Emekli Sandığı) sicil no.su/no.ları ile çalışmakta olan şirketimiz personeli/personelleri...'nın İMKB Yönetmeliği'nin 10. ve 11. Maddeleri uyarınca İMKB'nin... piyasasında şirketimizi temsile ve şirketimiz adına kayıtlı terminallerde işlem yapmaya yetkili olduğunu kabul, beyan ve taahhüt ederiz. ARACI KURULUŞ KAŞE ' YETKİLİ İKİ İMZA AD-SOYAD-UNVAN

14 Ek: 2 TEMSİLCİ KARTI BASIM FORMU TALEP NEDEN! İlk Kart Kayıp Yıpranma İŞLEM YAPILACAK PİYASA Hisse Senetleri Piyasası Tahvil ve Bono Piyasası Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı Kan Grubu Evlenmeden önceki soyadı TALEP EDEN ADI - SOYADI İMZA ÜYE İSLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ONAYI Kişinin istenilen tüm belgeleri tamamlanmıştır. İMZA ONAY BAŞKAN YARDIMCISI KART NO (Bu bölüm Yapı ve İşletme Müdürlüğü tarafından doldurulacaktır.) *NOT:Başvuru sahibi ilgili bölümü imzalayıp 1 adet fotoğraf ekleyecektir. A

15 EK-3 N TAAHHÜTNAME İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem yapmaya yetkili Borsa üyesi olarak; İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın iş planları, faaliyetleri ile bilgisayar donanım ve yazılımlarına ait tüm bilgilerin gizli olarak muhafaza edileceğini ve İMKB'nin önceden yazılı izni olmaksızın sözkonusu bilgilerin üçüncü kişilere açıklanmayacağını; gizli bilginin, İMKB'nin gizli saydığı ve bu vasıflarla gizli olarak muhafaza edilecek bilgileri kapsadığını; Ayrıca fonksiyonel şartnamelere, tasarımlara, planlara, kodlara, talimatlara, teknik bilgi ve verilere, sistem dizaynlarına, sistem yazılımlarına, iş ve çalışma planlarına ve uygulamalarına, mali ve fınansal bilgilere ve otomasyon teknolojisine ait bilcümle bilgilerin de gizli sayıldığını; Gizli bilginin gerek sözlü gerekse yazılı olarak olabileğini bildiğimizi kabul, beyan ve taahhüt ederiz. Ancak, aşağıdaki bilgiler gizli bilgi kapsamına girmeyecektir. a) Bizler tarafından ihlal edilmedikçe kamuoyuna malolmuş bilgiler, b) Yazılı kayıt ve belgelerle desteklemek şartıyla İMKB tarafından bizlere açıklanmadan önce bizlerin haiz olduğu bilgiler, c) Bizler tarafından bu taahhütnameye halel getirmeden veya taahhütnameyi ihlal etmeden, İMKB'ye karşı herhangi bir surette mahremiyet yükümlüğü altında olmayan bir üçüncü kişi tarafından tarafımıza açıklanan bilgiler. Bu nedenle, ÎMKB'den daha önceden temin edilmiş yazılı bir izin olmaksızın, tarafımıza açıklanan bütün gizli bilgileri gizli olarak muhafaza edeceğimizi ve sözkonusu bilgileri şahsi yararımız için kullanmayacağımızı, istek halinde, İMKB tarafından bize teslim edilen bütün belgeleri ve belgelerin suretlerini İMKB'ye aynen iade edeceğimizi; Bilgisayarlı ortamda alım-satım yapmaya yetkili temsilcimizin gerek üçüncü şahıslara gerekse şirketimizce istihdam edilmiş ve/veya edilecek yetkili yada yetkisiz temsilcilere rızası hilafına da olsa işlem kod ve şifresini devretmesi nedeniyle, yetkisiz veya yetkili kişilerce emir girişi, işlem, işlem iptali, işlem değişikliği, emir iptali, emir değişikliği gerçekleştirilmesi nedeni ile ortaya çıkacak hukuki ve/veya maddi sorumluluğun müşterek ve müteselsil olarak şirketimize ve temsilcimize ait olacağını; Ayrıca, temsilcinin kurumumuzdan ayrılması ve ayrılışının tarafımızca İMKB'ye bildirilmemesi ve temsilcinin kurumumuz adına emir girişi, işlem, işlem iptali, işlem değişikliği, emir iptali, emir değişikliği gerçekleştirmesi halinde ortaya çıkacak her türlü hukuki ve/veya maddi sorumluluğun müşterek ve müteselsil olarak şirketimize ve temsilcimize ait olacağını kabul, beyan ve taahhüt ederiz. Borsa Üyesini Temsile Yetkili Yöneticiler Şirket Kaşesi Ad - Soyad Ad - Soyad Unvan - İmza Unvan - İmza Bilgisayarlı Ortamda Alım Satıma Yetkili Üye Temsilcisi Ad - Soyad - İmza

16 İMKB ULUSLARARASI PAZAR DEPO SERTİFİKALARI PİYASASI-TAHVİL VE BONO PİYASASI ÜYE TEMSİLCİ/TEMSİLCİ YARDIMCILIĞI İÇİN İLK BAŞVURUDA TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER Başvuruda bulunan kişiye ait, 1 - Noter onaylı nüfus cüzdanı örneği. 2 - Noter onaylı imza ve paraf örneği. 3- İkametgah belgesi 4-2 adet fotoğraf. 5 - Savcılıktan alınan yeni tarihlî -başvuru tarihi dikkate alındığında en fazla bir ay içerisinde alınmışsabıka sorgulama belgesinin aslı. 6 - Üniversite diplomasının veya çıkış belgesinin noter onavlı örneği. Ayrıca, 7- Noterde hazırlanacak, Örneği Ek-l'de yer alan temsil belgesi. (Her bir temsilci için ayrı düzenlenecektir.) 8- Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası'nda işlem yapmak üzere başvuruda bulunanların T.C. Merkez Bankası/Ankara nezdindeki Serbest Bölgeleri Tesis ve Geliştirme Fonu'nun numaralı hesabma veya T. İş Bankası A.Ş.Borsa Şubesi nezdindeki numaralı Fon Gelir Hesabı'nm TCMB/Ankara numaralı Giriş İzin Belgesi alt hesabına 10 Amerikan Doları yatırarak dekontun aslını getirmeleri ve Ek-2'de yer alan temsilci kart basım formunu doldurmaları gerekmektedir. İMKB ULUSLARARASI PAZAR DEPO SERTİFİKALARI PİYASASI-TAHVİL VE BONO PİYASASI ÜYE TEMSİLCİ/TEMSİLCİ YARDIMCILIĞI İÇİN MÜKERRER BAŞVURUDA TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER 1 - Noterde hazırlanacak, örneği Ek-l'de yer alan temsil belgesi. 2-2 adet fotoğraf. 3 - Temsilcinin ayrıldığı kurumdan aldığı, başka bir kurumda çalışmasında sakınca olmadığına dair ibraname. (İbraname alınamaması durumunda istifa tarihinden itibaren 1 ay geçmesi ve bu süre içinde eski işverenin ayrılan eleman hakkında Borsamız Başkanlığıma herhangi bir suç ihbarında bulunmaması koşulu ile ibraname aranmayacak, ancak sözkonusu elemanın kurumdan ayrılış tarihini belgelemesi gerekecektir.) 4- İkametgah belgesi 5 - Bir önceki aracı kuruluştan ayrılış tarihinden sonraki bir tarihte ve başvuru tarihinden geriye dönük en fazla bir ay içerisinde alınmış sabıka sorgulama belgesinin aslı. YETKİLİ TEMSİLCİLERİN AYNI ARACI KURULUŞ TARAFINDAN BİR BAŞKA PİYASADA YETKİLENDİRİLMESİ İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER 1 - Noterde hazırlanacak, örneği Ek-1 'de yer alan temsil belgesi. 2 - Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası'nda işlem yapmak üzere başvuruda bulunanların T.C. Merkez Bankası/Ankara nezdindeki Serbest Bölgeleri Tesis ve Geliştirme Fonu'nun numaralı hesabına veya T. İş Bankası A.Ş.Borsa Şubesi nezdindeki numaralı Fon Gelir Hesabı'nın TCMB/Ankara numaralı Giriş İzin Belgesi alt hesabına 10 Amerikan Doları yatırarak dekontun aslını getirmeleri ve Ek-2'de yer alan temsilci kart basım formunu doldurmaları gerekmektedir. İLK VE MÜKERRER BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK GENEL HUSUSLAR *Aym anda birden fazla piyasada yetkilendirilmek için tek form kullanılabilir. * Sözkonusu belgeler bir önvazı ekinde Evrak-Kayıt Birim i'ne verilecektir. *Noter onaylı olmayan fotokopilerle ve eksik evrakla yapılan başvurular işleme konulmayacaktır. ^Tamamlanması gereken evraklarda imzası bulunan aracı kuruluş yetkililerinin Borsa Başkanlığı'na gönderilen imza sirkülerinde şirketi temsile yetkili olarak yer almaları gerekmektedir. *Borsa kayıtlarında mevcut medeni durum bilgisinde değişiklik olması halinde, sözkonusu değişikliğin evlilik cüzdanı fotokopisi veya mahkeme kararı ile bildirilmesi gerekmektedir. * Yapılan Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası başvuruları ile ilgili olarak no.lu, Uluslararası Pazar Tahvil ve Bono Piyasası başvuruları ile ilgili olarak no.lu telefonlardan bilgi alınabilir.

17 İMKB TEMSİLCİ/TEMSİLCİ YARDIMCISI BAŞVURU FORMU Başvuru Yapılan Piyasa: Hisse Senetleri Piyasası Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası: Tahvil ve Bono Piyasası: Uluslararası Pazar Tahvil ve Bono Piyasası: Aracı Kurulusun Unvanı: Temsilci Adayının 1- Başarılı Olduğu Sınav Tarihleri: Teorik Eğitim Sınavı Tarihi Uygulama Eğitimi Sınav Tarihi: 2- Adı Soyadı Cinsiyeti : E K Evlenmeden Önceki Soyadı Uyruğu Doğum Yeri ve Tarihi: İkamet Adresi Ev/Cep Telefonu Kan Grubu Herhangi bir alerjisi olup olmadığı: 3- Öğrenim Durumu: İlkokul Ortaokul Lise Üniversite Yüksek Lisans Doktora Okul Adı Mezuniyet Tarihi 4- Çalıştığı Son Dört Kuruluş Kuruluş Unvanı Çalışma Dönemi Görev/Unvan Ayrılma Nedeni

18 -2-5- Sabıka Bilgileri: Şeref ve Haysiyeti Kırıcı Suçtan Mahkumiyet Kamu Haklarından Kısıtlılık İflas Hükmü Hacir Altına Alınma Kararı Var Yok Açıklama 6- Aile Bilgileri: (A:Annesi, B:Babası, C:Kardeşleri, D:Eşi, E:Çocukları) Adı Soyadı işyeri İş/Ev/Cep Telefonu B: [ C: Yukarıdaki bilgilerin doğru olduğunu, eksik ve gerçeğe aykırı beyan olması halinde ortaya çıkabilecek durumlarda hukuki sorumluluğu kabul ettiğimizi beyan ve taahhüt ederiz. TEMSİLCİ AD-SOYAD İMZA ARACI KURULUŞ KAŞE YETKİLİ İKİ İMZA AD-SOYAD-UNVAN Not: Formun her sayfası aracı kuruluş tarafından kaşelenecek, üye yetkilileri ve

19 EK-1 İstanbul,../../ İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI BAŞKANLIĞI'NA Şirketimiz bünyesinde tarihinden bu yana bağlı olduğumuz sosyal güvenlik kurumu (SSK/ Emekli Sandığı/ Özel Emekli Sandığı) sicil no.su/no.lan ile çalışmakta olan şirketimiz personeli/personelleri...'nın İMKB Yönetmeliği'nin 10. ve 11. Maddeleri uyarınca İMKB'nin... piyasasmda şirketimizi temsile ve şirketimiz adına kayıtlı terminallerde işlem yapmaya yetkili olduğunu kabul, beyan ve taahhüt ederiz. ARACI KURULUŞ KAŞE YETKİLİ İKİ İMZA AD-SOY AD-UNVAN

20 Ek: 2? * TEMSİLCİ KARTI BASIM FORMU TALEP NEDENİ İlk Kart Kayıp Yıpranma İŞLEM YAPILACAK PİYASA Hisse Senetleri Piyasası Tahvil ve Bono Piyasası Uluslararası Pazar Depo Sertifikalan Piyasası KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı Kan Grubu Evlenmeden önceki soyadı: TALEP EDEN ADI - SOYADI İMZA ÜYE İSLERİ'MÜDÜRLÜĞÜ ONAYI Kişinin istenilen tüm belgeleri tamamlanmıştır. İMZA ONAY BAŞKAN YARDIMCISI KART NO (Bu bölüm Yapı ve İşletme Müdürlüğü tarafından doldurulacaktır.) *NOT:Başvuru sahibi ilgili bölümü imzalayıp 1 adet fotoğraf ekleyecektir. / Â

Genelge No : 274 Üye İşleri Müdürlüğü. İstanbul, 03/12/2007. Konu : Üyelerin Borsa'da Temsili Hk.

Genelge No : 274 Üye İşleri Müdürlüğü. İstanbul, 03/12/2007. Konu : Üyelerin Borsa'da Temsili Hk. Genelge No : 274 Üye İşleri Müdürlüğü İstanbul, 03/12/2007 Konu : Üyelerin Borsa'da Temsili Hk. İlgi a) : 20/04/1999 tarih ve 111 no.lu Genelge. b) : 20/01/2003 tarih ve 184 no.lu Genelge. Sayın Üyemiz,

Detaylı

BORSA İSTANBUL PAY PİYASASI / BORÇLANMA ARAÇLARI PİYASASI / VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI TEMSİLCİLİĞİ İÇİN İLK BAŞVURUDA

BORSA İSTANBUL PAY PİYASASI / BORÇLANMA ARAÇLARI PİYASASI / VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI TEMSİLCİLİĞİ İÇİN İLK BAŞVURUDA BORSA İSTANBUL PAY PİYASASI / BORÇLANMA ARAÇLARI PİYASASI / VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI TEMSİLCİLİĞİ İÇİN İLK BAŞVURUDA TAMAMLANMASI GEREKEN BELGELER 1- Noterde hazırlanacak, örneği Ek-1 de yer alan

Detaylı

BORSA İSTANBUL A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

BORSA İSTANBUL A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE .../.../... BORSA İSTANBUL A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE... nın İstanbul Altın Borsası Yönetmeliğinin 14 ve 15 inci maddeleri uyarınca Kıymetli Madenler Piyasasında kurumumuzu temsile ve kurumumuz adına ekli

Detaylı

İSTANBUL. Genelge No: 408 Yatırım Kuruluşları ile İlişkiler Müdürlüğü. Sayın Üyemiz,

İSTANBUL. Genelge No: 408 Yatırım Kuruluşları ile İlişkiler Müdürlüğü. Sayın Üyemiz, İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI. 0 rt _ jta ai Sayı : IMKB-16-GDD-010.06.02-1211 i l 2 l ö.l".y.ll'./2012 Konu : Üyelerimizin Borsada Temsili. Genelge No: 408 Yatırım Kuruluşları ile İlişkiler Müdürlüğü

Detaylı

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz,

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz, Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013 Konu : İMKB Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulama Eğitimi. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü Sayın Üyemiz,

Detaylı

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU Turkish Athletic Federation

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU Turkish Athletic Federation Sayı : TAF/1509 01 Nisan 2016 Konu : Hakem Kursu GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE. İlgi : Nevşehir Gençlik Hzm. ve Spor İl Md.lüğünün 29.03.2016 tarih ve 1178 sayılı yazısı. 1. İlgi yazıyla Nevşehir

Detaylı

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ

2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ 2016 YILI KURUMLAR ARASI NAKLEN ATAMA KURASI İLAN METNİ Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları kadrolarında çalışmakta olan personel hariç olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer

Detaylı

AYVALIK LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

AYVALIK LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AYVALIK LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI İlk Defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiada mı Belgesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2) Döner sermaye ve Maliye hesabına yatırılmış harç

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MYO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (2016) HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MYO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (2016) HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MYO HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (2016) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İlk Kayıt 1- ÖSYS Sonuç Belgesi 2- Öğrenci

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

MUĞLA VALİLİĞİ MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI

MUĞLA VALİLİĞİ MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ HİZMET STANDARTLARI ADI Yurt Dışından Gelen ve İmam Hatip Okullarına Kayıt Yaptırmak İsteyen Ortaöğretim Öğrencilerinin Öğrenim Belgelerinin Denkliklerinin

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU KARAYAZI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO: HİZMET ADI: BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 Ücretli öğretmen

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

YABANCI UYRUKLU YABANCI KİMLİK NO İKAMET TEZKERE NO

YABANCI UYRUKLU YABANCI KİMLİK NO İKAMET TEZKERE NO T.C. S T A J B A Ş V U R U F O R M U EK: 1 (2 nüsha) STAJ PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE; iş günü zorunlu stajımı... döneminde.././ ile.././ tarihleri arasında Staj ve Eğitim Uygulama Kurulunca uygun görülmesi

Detaylı

Mesleki Eğitim ve Yeterlilik Belgesi. Murat KARAMIZRAK İş Güvenliği Uzmanı Mart 2016

Mesleki Eğitim ve Yeterlilik Belgesi. Murat KARAMIZRAK İş Güvenliği Uzmanı Mart 2016 Mesleki Eğitim ve Yeterlilik Belgesi Murat KARAMIZRAK İş Güvenliği Uzmanı Mart 2016 Mesleki Eğitim Yeterlilik Dayanak: 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu 6331

Detaylı

2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL)

2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL) 2016 YILI 3.DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (ECZACI, DİŞ TABİBİ VE UZMAN DİŞ TABİBİ İLE EMEKLİ OLAN TABİP VE UZMAN TABİPLER DÂHİL) Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR UYGULAMA REHBERİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAPSAM,

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 2 2 Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü /A 6 4 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü

Detaylı

ÇİVRİL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇİVRİL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇİVRİL İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMET ADI 1 Özel Yurtlara Personel Atama İsteği 2 3 4 5 Özel Okul ve Özel, Özel Eğitim Okullarında Görevli Aday Öğretmen/Uzman Öğreticilerin

Detaylı

BELGE DÜZENLENİRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR

BELGE DÜZENLENİRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI (Yönetim Kurulu 01 Kasım 2014-12/714 ve 05 Eyül 2015-27/1583) DÜZENLENECEK BELGE TÜRLERİ 1. Üye Tanıtım

Detaylı

ADALET MESLEK ELEMANI

ADALET MESLEK ELEMANI TANIM Adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Vatandaşların başvurularını kaydeder, - Bu başvuruları mahkemelere iletir, - Yargıçların

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BELEDİYEYE AİT İHALE USULÜ İLE KİRALANMASI

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 2 2 Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü 3 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü /A 6 4 İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması 1- Lise Diplomasının aslı 2-12 Adet Fotoğraf 3-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 4-Askerlik Durumunu Gösterir Belge (erkek

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ

T.C. ANKARA VALİLİĞİ T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı İnsan Kaynakları Bölümü-3 3 2 İnsan Kaynakları Bölümü-3 (Pasaport) 4 3 Denklik Bölümü 2 4 Strateji

Detaylı

KARASU KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

KARASU KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI KARASU KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SAĞLIK BÖLÜMÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Sağlık İşleri (Sağlık Tarama

Detaylı

Genelge No: 395 Teftiş ve Gözetim Kurulu. Sayın Üyemiz,

Genelge No: 395 Teftiş ve Gözetim Kurulu. Sayın Üyemiz, Sayı : İMKB-9-GDD-010.06.02-384/ 7095 27/06/2012 Konu : Yatırımcı bazında tedbir düzenlemesi Genelge No: 395 Teftiş ve Gözetim Kurulu Sayın Üyemiz, İMKB`de borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst bir

Detaylı

GİRESUN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ POZİSYONLARI İÇİN EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ DUYURUSU

GİRESUN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ POZİSYONLARI İÇİN EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ DUYURUSU Ek Yerleştirme No: 2016-7 GİRESUN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ POZİSYONLARI İÇİN EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ DUYURUSU İlimiz, 5258 sayılı Aile Hekimliği Uygulaması Hakkında Kanun gereği 14/06/2010 tarihinde

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Şubeler Sayı 1 İnsan Kaynakları Şubesi 14 2 Strateji Geliştirme Şubesi 1 3 İnşaat Emlak Şubesi 1 4 Temel Eğitim Şubesi 2 5 Mesleki

Detaylı

KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE VE YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE VE YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJE VE YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Müdürlüğümüze yapılan Taahhüt,

Detaylı

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ

PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ PETROL-İŞ İŞYERİ TEMSİLCİLERİ SEÇİM YÖNETMELİĞİ 1. Amaç 2. Temsilcinin Niteliği 3. Temsilci Sayısı, Görev Süresi ve Yetkisi 4. Temsilci Seçim Takvimi ve Hazırlıkları 5. Seçim Listeleri 6. Temsilci Seçim

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578

24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578 24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578 Yazdır İlan No : Anasayfa Yönetmelikler 1001100 Üyelik Duyurular İletişim İlanın Çıkılacağı yer Arama Seçenekleri Tümünde YILDIZ TEKNİK ara

Detaylı

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU

İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİNİN BÖLGE HİZMETİNE BAĞLI 2014 YILI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU Bu Kılavuz, il/ilçe millî eğitim şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı 2014 yılı yer değiştirme işlemlerinin,

Detaylı

1-Dilekçe 1 Arşivlerden Yararlanma 1 Gün 2-Nüfus cüzdanı örneği

1-Dilekçe 1 Arşivlerden Yararlanma 1 Gün 2-Nüfus cüzdanı örneği TC EDİRNE VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 2-Nüfus cüzdanı örneği 2 (Milli Sporcuların Göreve Başlatılması) 1-Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumunca

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç: Madde 1- Bu yönergenin amacı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bilgi işlem ortamında

Detaylı

T.C. DADAY KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. DADAY KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. DADAY KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ H İ Z M E T S T A N D A R T L A R I T A B L O S U SIRA NO. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 3 Vatandaşlardan

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü

SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER. TOBB Sigortacılık Müdürlüğü SİGORTA ACENTELERİ YÖNETMELİĞİNDEKİ SON DEĞİŞİKLİKLER TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Sigorta Acenteleri Yönetmeliği İlk olarak 14 Nisan 2008 tarihinde yayımlanmıştır. 22 Nisan 2014 tarihinde yayımlanan yeni

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28592 ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, özel istihdam

Detaylı

29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.

29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. 29.08.2011 tarihli 2011/144 No lu genelgenin yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Genelge No : 2009/93 Çıkarıldığı Tarih : 06.10.2009 Yürürlük Tarihi : 06.10.2009 Konusu : Kurumsal Hesaplara

Detaylı

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1- SINAVIN AMAÇ ve KAPSAMI: T.C. BURDUR İL ÖZEL İDARESİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI 1.1) İdaremizin ihtiyaç duyduğu Mühendislik branşlarında; 5302 sayılı İl Özel

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU BAŞVURU ŞARTLARI: İdaremizce; 180 konutluk Kütahya Merkez İnköy 2. Etap

Detaylı

GERÇEK KİŞİLERİN ELMAS VE KIYMETLİ TAŞ PİYASASINDA İŞLEM YAPMA YETKİSİNE İLİŞKİN BAŞVURUSUNA VE BU KİŞİLERİN BORSADA TEMSİLİNE İLİŞKİN ESASLAR

GERÇEK KİŞİLERİN ELMAS VE KIYMETLİ TAŞ PİYASASINDA İŞLEM YAPMA YETKİSİNE İLİŞKİN BAŞVURUSUNA VE BU KİŞİLERİN BORSADA TEMSİLİNE İLİŞKİN ESASLAR GERÇEK KİŞİLERİN ELMAS VE KIYMETLİ TAŞ PİYASASINDA İŞLEM YAPMA YETKİSİNE İLİŞKİN BAŞVURUSUNA VE BU KİŞİLERİN BORSADA TEMSİLİNE İLİŞKİN ESASLAR I) BAŞVURU VE KABUL Kıymetli taş faaliyetinde bulunan, Kuyumcular

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3 TİKA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I. GENEL Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına sözlü giriş sınavı ile Genel İdari Hizmetleri sınıfı 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere aşağıda

Detaylı

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008569 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

20.11.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=44506

20.11.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=44506 20.11.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=44506 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1002997 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU AYDIN SOSYAL GÜVENLĠK ĠL MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU AYDIN SOSYAL GÜVENLĠK ĠL MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU AYDIN SOSYAL GÜVENLĠK ĠL MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 HĠZMET ADI BAġVURUDA ĠSTENĠLEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) Adres DeğiĢikliği ĠĢlemleri 1- Dilekçe

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Yaşlılık Aylığı Bağlanması 2 Malullük Aylığı Bağlanması 4/a lılar için; 2-Gelir

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016. 8. EVLİLİK TESCİLİ BAŞVURUSU (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında)

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016. 8. EVLİLİK TESCİLİ BAŞVURUSU (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 8. EVLİLİK TESCİLİ BAŞVURUSU (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) Başvuru şahsen ya da posta ile yapılabilmektedir. Başvuru İçin Gerekli Evraklar: 1. Başkonsolosluğumuza

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI EKİM 13 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI GİRİŞ Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beden Eğitimi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

MUĞLA YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUĞLA YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUĞLA YATAĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ(ENGEÇ SÜRE) 1 NİKÂH 2 İMAR DURUMU 3 YAPI RUHSATI

Detaylı

TARİH : 24.01.2012. Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Tel : +90 212 478 66 78 e-mail: investorrelations@aksaenerji.com.

TARİH : 24.01.2012. Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Tel : +90 212 478 66 78 e-mail: investorrelations@aksaenerji.com. TARİH : 24.01.2012 KİMDEN : Aksa Enerji Üretim A.Ş. Yatırımcı İlişkileri Tel : +90 212 478 66 78 e-mail: investorrelations@aksaenerji.com.tr KONU : Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına ilişkin Yönetim Kurulu

Detaylı

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ 2015 Yılında Yapılan Değişiklikler İhalelerin 3 yıllık olarak yapılması Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin,

Detaylı

EK-2 YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK-2 YAZIHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. N. HİZMET ADI: 1 Adaylık Eğitimleri HİZMETİN TAMAMLANMA BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: SÜRESİ (EN GEÇ) 1. İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI LİSANSLI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI TESCİL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları

EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları EGE SERBEST BÖLGESİ KULLANICI FİRMALAR İÇİN ATIK VE ATIK SU YÖNETİMİ EL KİTABI Bu kitapçık, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Yayın Sorumlusu: ESBAŞ

Detaylı

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3 TARİH SAYI KONU ---------------------------- 05.06.2015 / 06 / 3 SİRKÜLER ÖZETİ : Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 452 Tebliğde lisanslı depo işletmelerince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ

SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ SERMAYE PİYASASI KURULU NUN SERİ:II, NO:22 TEBLİĞİ EK/2 MADDE 4 UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR ve GÖRÜŞ Ortaklığımızın 1.600.000.000 TL. nominal değerli banka bono ve/veya tahvillerinin ihracına ilişkin olarak

Detaylı

TRABZON VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

TRABZON VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Talep ve Şikâyetler Dilekçe 2 Bilgi ve Belge Talepleri Dilekçe 1 ATAMA HİZMETLERİ ŞUBESİ 1- Lisans diploması

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 3/d maddesi ile 27/05/2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tarımda iş Aracılığı Yönetmeliği kapsamında tarımda

Detaylı

I- Birim Fiyat Teklif Mektubu (KİK.015.3/H)

I- Birim Fiyat Teklif Mektubu (KİK.015.3/H) I- Birim Fiyat Teklif Mektubu (KİK.015.3/H) BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU İSTANBUL BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2011/1452365 İhalenin

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI 2 ADI Geçici Teminatın İade Edilmesi Kesin Teminatın İade Edilmesi - Dilekçe (Nakit Teminatların İadesinde Dilekçeye Banka Hesap Bilgileri ve Vergi

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ

T.C. ANKARA VALİLİĞİ T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Standardı Olan Birimler Sayı İnsan Kaynakları Bölümü-3 3 2 İnsan Kaynakları Bölümü-3 (Pasaport) 4 3 Denklik Bölümü 2 4 Strateji

Detaylı

TC ERUH KAYMAKAMLIĞI. Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI

TC ERUH KAYMAKAMLIĞI. Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TC ERUH KAYMAKAMLIĞI Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TC ERUH KAYMAKAMLIĞI Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Kurumumuz merkez teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 ve 9 uncu derecelerden 200 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı kadrosuna,

Detaylı

Başvuru evrakları Borsaya teslim edilir. Başvurunun Borsa tarafından değerlendirilebilmesi için tüm belgelerin eksiksiz olması gerekmektedir.

Başvuru evrakları Borsaya teslim edilir. Başvurunun Borsa tarafından değerlendirilebilmesi için tüm belgelerin eksiksiz olması gerekmektedir. I) ÜYELİĞE BAŞVURU VE KABUL Kıymetli Madenler Piyasası üyeleri, bir örneği ekte yer alan Borsa Üyeleri için Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası Üyeliğine Başvuru Seti ni hazırlayarak Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası

Detaylı

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ MADEN MÜHENDİSİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ MADEN MÜHENDİSİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ MADEN MÜHENDİSİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI DUYURUSU 1- Aşağıda yer alan tabloda gösterildiği şekilde Ege İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcılığı kadrosuna 1 (bir) adet Maden Mühendisi

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni

2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni 2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ne göre 2013 Yılı Haziran Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

KİRALAMA İHALE İLANI TAŞINMAZLARIN KİRAYA VERİLMESİ İŞİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KİRALAMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINDAN KULLANIM YERİ/AMACI/ALANI

KİRALAMA İHALE İLANI TAŞINMAZLARIN KİRAYA VERİLMESİ İŞİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KİRALAMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINDAN KULLANIM YERİ/AMACI/ALANI KİRALAMA İHALE İLANI TAŞINMAZLARIN KİRAYA VERİLMESİ İŞİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KİRALAMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINDAN S.NU BÖLÜM NU KİRALANACAK ALANIN YERİ ADA/ PARSEL KİRA SÜRESİ KULLANIM YERİ/AMACI/ALANI TAHMİNİ

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ BAġVURU ġartlari, TARĠHLERĠ VE KESĠN KAYIT ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Yüksek Lisans Programı BaĢvuru ġartları ve Değerlendirme

Detaylı

MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ

MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ MAYIS 2016 HUKUK BÜLTENİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 30.03.2016 Tarihli ve 6193 Sayılı Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 30.03.2016 Tarihli ve 6193 Sayılı Kararı ( Kurul Kararı ), 16.04.2016

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SAĞLIK BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

T.C. BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SAĞLIK BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SAĞLIK BÖLÜMÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA HİZMET ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN 1 Sağlık İşleri (Sağlık Tarama İzinleri) Dilekçe 5 GÜN Başvuru esnasında yukarıda

Detaylı

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU AVUKATLIK SINAV DUYURUSU Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda boş bulunan 6 ncı dereceli 10 (on) Avukat kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. İ- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Detaylı

YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI

YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI No : 1998/3 Yayım Tarihi : 02/06/1998 Yürürlüğe Girdiği Tarihi : 02/06/1998 Not : 2005/1 Sayılı Genelge ile Yapılan Değişiklikler İşlenmiş Olup, 1998/3 Sayılı

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ EŞME MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI S I R A N O HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Üniversite Kesin Kayıt 2 Kayıt Yenileme 3 Yatay Geçiş

Detaylı

ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Son Başvuru Tarihi : 27 Haziran 2016 Yayınlanma Tarihi : 17 Haziran 2016

ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Son Başvuru Tarihi : 27 Haziran 2016 Yayınlanma Tarihi : 17 Haziran 2016 Genel Şartlar ve Notlar Son Başvuru : 27 Haziran 2016 Yayınlanma : 17 Haziran 2016 ADAYLARIN DİKKATİNE : **** TEHLİKELİ SINIFA TABİ İŞLERDE ÇALIŞABİLİR OLDUĞUNU SAĞLIK KURULU RAPORU İLE BELGELEMEK (İŞE

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA. 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA. 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin) 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin) EKİM-2013 Sevgili Öğrenciler, Zorlu üniversite giriş sürecini aşarak Trakya Üniversitesi öğrencisi

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

KPSS BAŞVURU KILAVUZU Gebze Teknik Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı

KPSS BAŞVURU KILAVUZU Gebze Teknik Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı KPSS BAŞVURU KILAVUZU Gebze Teknik Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sonucu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Üniversitemize Yerleşen Adaylar

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

KARTAL DR.LÜTFİ KIRDAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE

KARTAL DR.LÜTFİ KIRDAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE Evrak Tarih ve Sayısı: 15/04/2016-5512 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği *BENU4H7K8* Sayı : 71587699-930 Konu

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ - 1 HİZMET STANDARTLARI

T.C. MERSİN VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ - 1 HİZMET STANDARTLARI İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ - 1 HİZMET STANDARTLARI 1-Nüfus cüzdanı aslı 2-Dilekçe Aile ve Sosyal Politikalar 3-Adli sicil beyanı 1 Bakanlığı Tarafından Korunan 4-Sağlık beyanı Çocukların İstihdam

Detaylı

BOLU İLİ AİLE SAĞLIĞI ELAMANI OLMAYAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ. Aile Sağlığı Merkezi. Telefon Numarası. Gerede 2 Nolu ASM İLAN METNİ

BOLU İLİ AİLE SAĞLIĞI ELAMANI OLMAYAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ. Aile Sağlığı Merkezi. Telefon Numarası. Gerede 2 Nolu ASM İLAN METNİ İlimiz Aile Hekimliği Uygulamasında Gerede İlçesi 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 14.03.006 Nolu Aile Hekimliği Birimine kamu görevlisi olmayan Ebe, Hemşire Sağlık Memuru ve Acil Tıp Teknisyeni istihdamı yapılacaktır.

Detaylı