Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri. İşlev PGRT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri. İşlev PGRT"

Transkript

1 Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte fonksiyon göstergeleri için bağlantı ve ayar parametreleri seçenekleri ile hazırlanmıştır. Fonksiyon göstergeleri aşağıdaki gibi dağıtılabilir: Işık göstergeleri, sürücüye gösterge lambaları şeklinde gösterilir. Üstyapı fonksiyonları için mevcut olanlar araç teknik özelliklerine bağlıdır. Sesli göstergeler, sürücüye sesli sinyaller şeklinde gösterilir. Ekran mesajları (ekrandaki semboller ve metin) /min x L H N N km 18:07 18 C km/h 8,5 8,5 bar bar 120 Işıklı göstergeler ve ekran mesajları birleştirilebilir ya da ayrı ayrı kullanılabilir. Fonksiyon göstergeleri +24 V lu veya topraklamalı C234, BIC (Üstyapı Arayüz Yapılandırma) veya Harici CAN ile etkinleştirilir. BIC ve Harici CAN BCI işlevsellik seçeneğinin bir parçasıdır. 1 veya 2 ışık yayan diyot LED her lamba konumunun arkasına yerleştirilmiştir. Fabrika ayarları 1 çoğu durumda parametrelerin ayarlanmasına gerek duyulmaması anlamına gelen en yaygın üstyapı fonksiyonuna uyarlanabilir. Örneğin arka kapak yük platformu gibi bazı fonksiyonlara yönelik sembol, sembol camı içindedir. Gösterge lambalarına yönelik fabrika ayarlarının örnekleri Sinyal tipi ve fonksiyonun etkinleştirilmesi başlığı altında bulunur Ses göstergelerinin veya fabrikada yapılmış ekran mesajlarının önceden ayarlaması yoktur. 22: Yayım 4 tr-tr 1 (33)

2 Uygulama aşağıdaki nedenlerden dolayı fonksiyon göstergelerini doğru şekilde kullanmak çok önemlidir: Böylece, belirli bir fonksiyon göstergesinin anlamı göz ardı edilmez. Yani, aracın olağan fonksiyon göstergeleri ile tutarlılık sağlanır. Çeşitli fonksiyon göstergelerinin kullanımıno ve yorumlanmasını kolaylaştırmak için ışıklı göstergelere, sesli göstergelere ve ekran mesajlarına farklı bir durum atanabilir. Durum Talimat Örnekler Sürücü eylemi Sunum Alarm Ciddi yaralanma ve ölüm riski Emniyet kemeri uyarısı, el freni çekili, gaz kaçağı Araca veya mala zarar verme rsiki yüksek Ciddi motor arızası, şarj devresinde arıza Uyarı Aracın zarar görme riski Arızalı takograf, lastiklerde hava basıncı gereğinden az ya da fazla Geçici olarak etkin olan fonksiyon ESP etkin, alet kapağı açık veya sürücü tarafından ekstra dikkat gerektiren bir durumda olan fonksiyon Bilgiler Normal çalışan bir fonksiyondan değer veya statü Etkin fonksiyon Farklı tipte sesli sinyaller alarmı veya uyarıyı tamamlayabilir veya güçlendirebilir. Sesli sinyallerden her şeyden önce sürücünün derhal mesajı fark etmesini sağlamak içindir. Tüm olağan fonksiyon göstergeleri Sürücü El Kitabında açıklanmıştır. Düşük seviyede yıkama sıvısı, lastiklerde düşük hava basıncı Uzun far açık, retarder etkin Hemen harekete geçin Arızayı mümkün olan en kısa sürede düzeltin Bir fonksiyonun açık olmasına karşı dikkatli olun Kırmızı lamba veya kırmızı bir arkaplan üzerinde Sarı lamba veya sarı bir arkaplan üzerinde Normalde beyaz bir lamba, yeşil bir lamba veya beyaz bir arkaplanın üzerinde ancak başka renklerde de görüntülenebilir 22: Yayım 4 tr-tr 2 (33)

3 Gösterge tablosundaki sesli göstergeler Aşağıdaki tabloda mevcut sesli göstergeler gösterilmektedir. Farklı sesli göstergelerin etkinleştirilmesi hakkında daha fazla bilgi Sinyal tipi ve fonksiyonun etkinleştirilmesi başlığı altında bulunur. Sesli göstergelerin öncelik sırası bir defada sadece tek bir sesli gösterge etkin olabileceğinden, sesli göstergeler belli bir öncelik sırasını takip eder. En yüksek öncelikli sesli gösterge her zaman öndedir. Öncelik Durum Sinyal 1 Uyarı 1 Tek 2 Sürekli alarm Tekrar eden 3 Uyarı 2 Tek 4 Uyarı 2 sürekli Tekrar eden 5 Uyarı 1 sürekli Tekrar eden Sesli gösterge, sesli gösterge nedeni düzeltilene kadar tekrar eder. Tekli sesli göstergeler sadece önceden belirlenmiş bir zamanda çalar ve sonra susar. 22: Yayım 4 tr-tr 3 (33)

4 Gösterge lambaları Gösterge lambalarının konumları 10 lamba konumu vardır. Her lambanın konumu 1 veya 2 farklı duruma atanabilir. Tabloda ve resimlerde gösterge tablosundaki gösterge lambalarının konumları ve atanabilecekleri statüler gösterilmektedir. 1. Uyarı veya bilgi (sarı veya yeşil) 2. Uyarı veya bilgi (sarı veya yeşil) 3. Uyarı veya bilgi (sarı veya mavi) 4. Alarm veya bilgi (kırmızı veya yeşil) 5. Alarm veya bilgi (kırmızı veya yeşil) 6. Alarm (kırmızı) 7. Uyarı veya alarm (sarı veya kırmızı) 8. Uyarı veya alarm (sarı veya kırmızı) 9. Uyarı veya alarm (sarı veya kırmızı) 10. Uyarı veya alarm (sarı veya kırmızı) : Yayım 4 tr-tr 4 (33)

5 Lamba göstergelerinin öncelik sırası Aynı lamba konumunda iki ışık göstergesi de aynı anda devreye alınırsa sadece en yüksek öncelikli olan yanacaktır. Öncelik Durum Renk 1 Alarm Kırmızı 2 Uyarı Sarı 3 Bilgiler Yeşil 4 Bilgiler Mavi 22: Yayım 4 tr-tr 5 (33)

6 Sembol camları Gösterge lambalarının ışık yayan diyotlarının önünde çıkarılabilir bir sembol plakası vardır. Sembol camı üzerindeki bazı semboller fabrikada basılmıştır ancak sembollerin görünümü ve konumu müşterinin tercihine ve araç tipine göre değişebilir. Üstyapı imalatçısı kendi sembolleri için herhangi boş bir alanı kullanabilir. Orijinal yerleri değiştirmek için yeni bir sembol camı takılabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz 7 sembol far camı bulunmaktadır. Sembol camları ve sembol formları Scania bayilerinden satın alınabilir. Sembol camlarının nasıl değiştirileceği hakkında daha fazla bilgi İş tanımları başlığı altında bulunabilir. 22: Yayım 4 tr-tr 6 (33)

7 PGRT Araç teknik özelliklerine bağlı olarak, aşağıdaki sembol far camları fabrikada takılabilir: Sabit dorseli kamyonlar ve çekiciler. Pnömatik kayar beşinci tekerleği olan çekiciler. Muavin kabini. Damperli kamyon komple 12 m³ Doğal gaz araçları. 22: Yayım 4 tr-tr 7 (33)

8 Aşağıdaki sembol far camları sadece parça ekleme için sipariş edilebilir: : Yayım 4 tr-tr 8 (33)

9 Fabrikada yapılan semboller En yaygın çeşitler aşağıda gösterilmiştir. Diğer çeşitler de kullanılabilir. Konum Sembol Durum Renk 1 EXT Uyarı Sarı 2 Motor gücü sınırlaması Uyarı Sarı 3 4 Yakıt ısıtıcısı Bilgiler Yeşil Damper Alarm Sarı 9 10 Arka lift Uyarı Sarı Konum Sembol Durum Renk 1 EXT Uyarı Sarı 2 Motor gücü sınırlaması Uyarı Sarı 3 Dönen ışıldak Durum Mavi 4 Yakıt ısıtıcısı Bilgiler Yeşil Elektrikle ısıtmalı cam Uyarı Sarı 8 Katlanan basamak Uyarı Sarı 9 Kapı açık Uyarı Sarı Kamyonlara ve traktörlere uygulanır Muavin kabinli araçlar için geçerlidir : Yayım 4 tr-tr 9 (33)

10 Mevcut semboller Her sayfada 42 sembol olan 9 ayrı sembol sayfası vardır. Semboller sembol camı üzerindeki boş bir yere yapıştırılabilirler. PTO sembolleri 1. EK PTO 2. EG PTO 2 3. EG PTO 2 4. EG PTO 3 5. ED PTO 1 6. ED PTO 2 7. PTO 8. Mafsallı aks PTO Aydınlatma sembolleri 1. Çalışma lambası 2. Çalışma lambası, sol taraf 3. Çalışma lambası, sağ taraf 4. Spot lambası 5. Geri vites lambası 6. Dönen ışıldak 7. Yanıp sönen lamba : Yayım 4 tr-tr 10 (33)

11 Genel semboller 1. On 2. Off 3. Uyarı 4. Sıcaklık uyarısı 5. Seviye uyarısı Kuzey ülkelerine özgü semboller 1. Boji tahrik makarası 2. Kar zincirleri 3. Saban sabitlenmiş 4. Saban kayıyor 5. Kum dağıtıcı etkin (1) 6. Kum ısıtıcı 7. Kum dağıtıcı etkin (2) 8. Vinç etkin Kilit sembolleri 1. Çekme ünitesi kilitli değil 2. Çekme ünitesi kilitli 3. Platform kilitli 4. Kilitli değil 5. Kilitli. 6. Arka lift indirilmiş 7. Yük bölmesi aydınlatması : Yayım 4 tr-tr 11 (33)

12 Traktör sembolleri 1. Beşinci tekerlek kilitsiz 2. Beşinci tekerlek kilitli 3. Yatay beşinci tekerlek ayarı 4. Dikey beşinci tekerlek ayarı Vinç sembolleri 1. Vinç uzatılmış 2. Destekleme ayakları kilitsiz 3. Damperli kamyon 4. Damperli semi treyler 5. Alttan koruma indirilmiş 6. Alt koruma kaldırılmış 7. Kamyon arka kapak dağıtıcısı açık 8. Semi treyler arka kapak dağıtıcısı açık : Yayım 4 tr-tr 12 (33)

13 Scania standart sembolleri 1. Yakıt ısıtıcısı 2. Katlı olmayan basamak 3. Kapı açık 4. EXT 5. Motor gücü sınırlaması 6. Hız sınırı Scania özel sipariş sembolleri 1. ZF şanzıman tork konvertörü 2. ZF şanzıman yağ seviyesi 3. Elektrikle ısıtmalı cam : Yayım 4 tr-tr 13 (33)

14 Ekran mesajı Ekranda açıklayıcı bir metinle birlikte bir sembol göstermek mümkündür. Sürücü, durum sıfırlaması tamamlanana kadar ekran mesajını onaylayıp düzeltebilir. SDP3 e dair ekran mesajı seçimini ayarlayın. 11:21 20 Plough Floating km 20 C Ekran tipleri Ekran farklı bilgi alanlarına bölünmüştür. Alan 1'de metin görüntülenir ve alan 2'deki metne bir sembol bağlanmıştır. Araçtaki donanıma bağlı olarak 3 farklı ekran tipi vardır : Yayım 4 tr-tr 14 (33)

15 Ekranda gezinmek için Ekrana gitmek ve mesajları onaylamak için telefona yönelik bir düğmeyi, direksiyondaki menü navigasyonunu veya INFO (BİLGİ) düğmesini kullanın : Yayım 4 tr-tr 15 (33)

16 Mevcut ekran mesajları Aşağıdaki mesajlar ekranda gösterilebilir: Bilgi mesajları 1. Boji sürüş makarası etkin 2. Saban kayıyor 3. Kum dağıtıcı etkin (1) 4. Kum dağıtıcı etkin (2) 5. Çekme ünitesi kilitli 6. Platform kilitli 7 Kaporta kilitli 8 Beşinci tekerlek kilitli 9 Vinç etkin 10 Üstyapı doldurulmuş 11. Karıştırma ünitesi etkin 12. Dış donanım devrede 13. Çalışma lambası etkin 14. Mesaj alındı Kullanılmıyor Bilgi mesajları için arkaplan rengi beyazdır : Yayım 4 tr-tr 16 (33)

17 Uyarı mesajları 31. Kaporta uyarısı 32. Kamyon durdurma düzeni gövdesi kalkmış 33. Treyler durdurma düzeni gövdesi kalkmış 34. Alt koruma kaldırılmış 35. Alttan koruma indirilmiş 36. Kamyon arka kapak dağıtıcısı açık 37. Treyler arka kapak dağıtıcısı açık 38. Kapalı kasa açık/kilitli değil 39. Kapalı kasa kalkık 40. Aşırı yükleme 41. Azami römork açısı 42. Sökülebilen gövde kilitsiz 43. Platform kapağı açık 44. Kaporta sıcaklığı dış eşik değerleri 45. Arka yönlendirme aksı treylerı kilitli 46. Yönlendirme aksı treylerı kalkmış Kullanılmıyor Uyarı mesajları için arkaplan rengi sarıdır : Yayım 4 tr-tr 17 (33)

18 Alarm mesajları 61 Çekme ünitesi kilitli değil 62. Kaporta kilitsiz 63. Beşinci tekerlek kilitsiz 64. Vinç uzatılmış 65. Destekleme ayakları kilitsiz 66. Arka lift indirilmiş Kullanılmıyor Alarm mesajları için arkaplan rengi kırmızıdır Ekran mesajlarının öncelik sırası Ekran mesajlarının farklı öncelikleri vardır. En yüksek öncelikli gösterge göstergede her zaman önceliklidir. Öncelik Durum Renk 1 Alarm Kırmızı 2 Uyarı Sarı 3 Bilgiler Beyaz 22: Yayım 4 tr-tr 18 (33)

19 Ekrandaki çeşitli üstyapı bilgileri Araç BCI işlevselliği ile donatılmışsa, çeşitli üstyapı bilgisinin ekranda sunulması mümkündür. Örneğin, soğutulmuş araçlar için kapalı kasa sıcaklığını görüntülemek mümkündür (resme bakınız). Ekrandaki çeşitli üstyapı bilgileri ile ilgili daha fazla bilgi için Scania bayileri ile temasa geçin (18) (18) Sıcaklık, sırasıyla, kapalı kasa ve römorkta iki farklı alanda gösterilebilir. Mevcut sıcaklık ve referans sıcaklığı verilmiştir : Yayım 4 tr-tr 19 (33)

20 Etkinleştirme Gösterge panelinde farklı üstyapı bilgilerini görüntüleyebilmek için aşağıdaki CAN mesajını BCI kontrol ünitesine Harici CAN aracılığıyla gönderin. Tanımlayıcı: Şanzıman aralığı: 18FF9Bxx 100 ms Byte Bit Uzunluk Açıklama Resolution Limitler Note Auxiliary Page n Sensor Value Sensör 1'den gelen veriler Auxiliary Page n Sensor Value Sensör 2'den gelen veriler Auxiliary Page n Sensor Value 1 or Referans değeri Durumunun nasıl yapılandırılmış olduğuna bağlı olarak referans değeri 1 veya Auxiliary Page n Seçilen değer üstyapı görünümündeki hangi sayfada mesajın görüntüleneceğini belirler Reference Value State Auxiliary Page n Sensor Value 1 or 2'daki referans değeri 1 veya 2'yi belirler Sinyaller SAE J1931 standartını temel alır. Etkinleştirme Fonksiyon göstergeleri +24 V li veya topraklamalı C234, BIC veya Harici CAN ile etkinleştirilir. BIC ve Harici CAN BCI işlevsellik seçeneğinin bir parçasıdır. C234'teki +24 V ve şasi arasındaki etkinleştirme ayarı SDP3'teki parametreler kullanılarak yapılır. BIC veya Harici CAN den etkinleştirme Sürücü Bilgi Talebi kullanılarak yapılır. Fonksiyon göstergelerinin etkinleştirilmesi hakkında daha fazla bilgi Sinyal tipi ve fonksiyonun etkinleştirilmesi başlığı altında bulunur. 22: Yayım 4 tr-tr 20 (33)

21 Etkinleştirme Çift etkinleştirme Tüm fonksiyon göstergeleri aynı anda farklı kaynaklardan etkinleştirilebildiklerinden, birbirleriyle veya fabrika ayarları ile çakışmadıklarını kontrol etmek çok önemlidir. Kilitli konumda marş anahtarı ile aktivasyon Marş anahtarı kilitli konumda olsa bile gösterge bütünündeki fonksiyon göstergelerini etkinleştirmek ve kullanmak mümkündür. +24 V yi C234 konnektöründeki 12 pimine bağlayarak, kilitli konumda olan marş anahtarına rağmen fonksiyon göstergesinde mevcut olabilen gösterge grubuna uyandırma sinyali gönderilir. 22: Yayım 4 tr-tr 21 (33)

22 Şasi koşulları Şasi koşulları Araç üretim süresi Fabrikadaki hazırlıklar Üretim sahası Şasi seri numarası Seçenek Alternatif Varyant kodu BIC işlevselliği Var 5837A Södertälje ICL'deki gösterge lambaları ve ekran mesajları için hazırlıklar Var 3888A Zwolle Angers Gerekirse Kabinden şasiye kadar üst yapı kablo tesisatı pim 2411F São Bernardo do Campo Şasideki üst yapı kablo tesisatı 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C 22: Yayım 4 tr-tr 22 (33)

23 SDP3 kullanılarak ayarlanabilen parametreler SDP3 kullanılarak ayarlanabilen parametreler SDP3'e erişilemiyorsa Scania satıcısı ile iletişime geçin. Parametreler, SDP3 işlevlerinin altına ayarlanmıştır. C234 ile etkinleştirme için parametreler Tablo, C234 konnektöründeki 1-10 pimlerinin C234 aracılığıyla +24 V li bağlantı veya topraklama bağlantısı sağlaması açısından nasıl parametre ayarı olabileceğini göstermektedir. Parametre grubu Değişken Olası değer Fabrikadan Grup C234 pimleri 1 10 Sinyal tipi Aktif düşük a C234 pimi 1, Etkin düşük Aktif yüksek b C234 pimleri 2-10, Etkin yüksek Lamba göstergesi Muhtemel değerler başlığı altındaki Işıklı gösterge tablosuna bakınız. C234 pim 1 = 10 Uyarı C234 pim 2 = 3 Durum C234 pim 3 = 4 Bilgi C234 pim 4 = 5 Alarm C234 pim 5 = 5 Bilgi C234 pim 6 = 6 Alarm C234 pim 7 = 7 Uyarı C234 pim 8 = 8 Uyarı C234 pim 9 = 8 Alarm C234 pim 10 = 9 Uyarı Sürücü bilgileri Sesli gösterge Muhtemel değerler başlığı altındaki Sesli gösterge Yok tablosuna bakınız. Ekran mesajı Muhtemel değerler başlığı altındaki Ekran mesajları tablosuna bakınız. Yok 22: Yayım 4 tr-tr 23 (33)

24 SDP3 kullanılarak ayarlanabilen parametreler a. Topraklama ile etkinleştirme b. +24 V ile etkinleştirme BIC ve Harici CAN ile etkinleştirme için parametreler. Tablo, BIC ve Harici CAN bağlantısı sağlamak için Sürücü Bilgi Talebi 1-10 un nasıl parametre ayarı olabileceğini göstermektedir. Parametre grubu Değişken Olası değer Fabrikadan Grup Driver Information Request 1-10 Lamba göstergesi Muhtemel değerler başlığı altındaki Işıklı gösterge tablosuna bakınız. Driver Information Request 1 = 10 Uyarı Driver Information Request 2 = 3 Durum Driver Information Request 3 = 4 Bilgi Driver Information Request 4 = 5 Alarm Driver Information Request 5 = 5 Bilgi Driver Information Request 6 = 6 Alarm Driver Information Request 7 = 7 Uyarı Driver Information Request 8 = 8 Uyarı Driver Information Request 9 = 8 Alarm Driver Information Request 10 = 9 Uyarı Sürücü bilgileri Sesli gösterge Muhtemel değerler başlığı altındaki Sesli Yok gösterge tablosuna bakınız. Ekran mesajı Muhtemel değerler başlığı altındaki Ekran mesajları tablosuna bakınız. Yok 22: Yayım 4 tr-tr 24 (33)

25 SDP3 kullanılarak ayarlanabilen parametreler Olası değerler Lamba göstergesi Sesli gösterge Ekran mesajı Yok Yok Yok 35 Alttan koruma indirilmiş 1 Uyarı/bilgi Sürekli alarm 1 Boji sürüş makarası etkin 36 Kamyon arka kapak dağıtıcısı açık 2 Uyarı/bilgi Uyarı 1 2 Saban kayıyor 37. Treyler arka kapak dağıtıcısı açık 3 Uyarı/statü Uyarı 1 sürekli 3 Kum dağıtıcı etkin 38 Kapalı kasa açık/kilitli değil 4 Alarm/bilgi Uyarı 2 4 Kum dağıtıcı etkin 39 Kapalı kasa kalkık 5 Alarm/bilgi Uyarı 2 sürekli 5 Çekme ünitesi kilitli 40 Aşırı yükleme 6 Alarm Uyarı 2 6 Platform kilitli 41 Azami römork açısı 7 Alarm/uyarı Uyarı 2 sürekli 7 Kaporta kilitli 42 Sökülebilen gövde kilitsiz 8 Alarm/uyarı 8 Beşinci tekerlek kilitli 43 Platform kapağı açık 9 Alarm/uyarı 9 Vinç etkin 44 Kaporta sıcaklığı dış eşik değerleri 10 Alarm/uyarı 10 Üstyapı doldurulmuş 45 Arka yönlendirme aksı treylerı kilitli 11 Karıştırma ünitesi etkin 46 Yönlendirme aksı treylerı kalkmış 12 Dış donanım devrede 61 Çekme ünitesi kilitli değil 13 Çalışma lambası etkin 62 Kaporta kilitsiz 14 Mesaj alındı 63 Beşinci tekerlek kilitsiz 31. Kaporta uyarısı 64. Vinç uzatılmış 32 Kamyon durdurma düzeni gövdesi 65 Destekleme ayakları kilitsiz kalkmış 33 Treyler durdurma düzeni gövdesi 66 Arka lift indirilmiş kalkmış 34 Alt koruma kaldırılmış 22: Yayım 4 tr-tr 25 (33)

26 Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi in etkinleştirilmesine örnekler Etkinleştirme türü C234 konnektör ile BICBodywork Interface Configuration) Harici CAN Etkinleştirme yöntemi +24 V veya şasi C259'deki pim veya BIC'daki başka bir sinyal ile. BodyworkDriverInformation2:DriverInformationRequest : Yayım 4 tr-tr 26 (33)

27 0 1/min x 100 L H N N km 18:07 8,5 18 C km/h 7 bar PGRT Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi C234 ile +24 V bağlantı veya şasi bağlantısı örneği Konnektör C234, fonksiyon göstergelerini etkinleştirmek için sinyaller alan 10 pime sahiptir. Her bir pim tüm fonksiyon göstergelerini etkinleştirebilir. 1 C Kablo tesisatı Fabrikada takılmış 2 Üstyapı fonksiyonları Üstyapı imalatçısı tarafından bağlanmıştır ,5 bar C : Yayım 4 tr-tr 27 (33)

28 Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi BIC ile +24 V bağlantı veya şasi bağlantısı örneği +24 V 2 Bu tanım kabinin içindeki bağlantıyı gösterir. Şasideki uzatma tesisatı bağlantısının nasıl yapılacağına ilişkin bilgiye Kablo Kabin ve çerçeve için kablo donanımı belgesinden ulaşılabilir. (22: ) Aşağıdaki şekilde ilerleyin: Etkinleştirme kablosunu C259 konnektöründeki herhangi bir giriş pimine bağlayın. BICT (Bodywork Interface Configuration Tool) kullanarak fonksiyon CAN sinyaline Driver information request 1 10 tahsis edilir. C259 C etkinleştirme için hazırdır: Parça bilgisi ve bağlantı konumları BIC ile +24 V üzerinden etkinleştirme. 1 Örneğin, bir anahtar C259'daki herhangi bir pime bağlayın 2 Sigorta 5 A Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış 3 Kablo Kablo kesit alanı en az 0.75 mm²olmalıdır. Üstyapı imalatçısı tarafından takılmış Parçalar, bir Scania bayisinden temin edilebilir. C259 C BIC ile topraklama üzerinden etkinleştirme. 22: Yayım 4 tr-tr 28 (33)

29 Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi Sinyal tipi Pim (BWE) Etkinleştirme yöntemi C259'da seçilen pime +24 V BCI master C-pin (1 10), High or low Driver information request veya C259'da seçilen pimin topraklanması BICT'de: 1. in etkinleştirilmesi için seçilen pim 2. : Driver information request : Yayım 4 tr-tr 29 (33)

30 0 1/min x 100 L H N N km 18:07 8,5 18 C km/h 7 bar PGRT Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi Harici CAN aracılığıyla bağlantı yapılmasının örneği Bu tanım kabinin içindeki bağlantıyı gösterir. Şasideki uzatma tesisatı bağlantısının nasıl yapılacağına ilişkin bilgiye Kablo Kabin ve çerçeve için kablo donanımı belgesinden ulaşılabilir. (22: ) Harici CAN ile bağlantının yapılabilmesi için aşağıdakiler gereklidir: 1 C Araç BIC-işlevselliği varyant kodu 5837A ile donatılır CAN için olan parametre etkinleştirildi C493 1 Bağlantı doğrudan konnektör C493'e (Harici düşük-can'den pin 3'e ve Harici yüksek-can'den pin 4'e) yapılır 2 8,5 bar Sinyal tipi CAN Mesaj BodyworkDriverInformation2:DriverInformationRequest1 10 CAN hakkında ayrıntılı bilgi, Elektrik sistemlerinin altındaki CAN belgelerindedir. 22: Yayım 4 tr-tr 30 (33)

31 Sinyal tipi ve işlev etkinleştirmesi Fabrika ayarlarına örnek: Fabrika ayarlarına örnek: Lamba konumu Etkinleştirildi Sembol camındaki sembol 1 Araç dahili CAN etkinleştirmesi Uyarı EXT İzin verilen harici donanım göstergesi (EXT) 2 PTO 4 için gösterge lambası Uyarı 3 C234-2 AH ve CAN 2 Durum Yanıp sönen lamba a 4 C234-3 AH ve CAN 3 Bilgiler Yakıt ısıtıcısı a 5 C234-4 AH ve CAN 4 Alarm Tork konvertörü b C234-5 AH ve CAN 5 Bilgiler 6 C234-6 AH ve CAN 6 Alarm Yağ seviyesi b 7 C234-7 AH ve CAN 7 Uyarı Elektrikle ısıtmalı cam a 8 PTO 1 için gösterge lambası Uyarı 9 PTO 2 için gösterge lambası Uyarı 10 PTO 3 için gösterge lambası Uyarı a. Muavin için geçerlidir b. Özel siparişler için geçerlidir Konseptlerin açıklaması: Notlar CAN (1 10) Driver Information Request 1 10 C234-(1 10) Konektör C234 pimi 1 ila pim 10 AH Active high, +24 V AL Aktif düşük, şasi bağlantısı 22: Yayım 4 tr-tr 31 (33)

32 Sembol far camlarına erişim için iş açıklaması Sembol far camlarına erişim için iş açıklaması Soldan direksiyonlu araçlarda sembol camının çıkartılması 1. Paneli hava menfezi dolayından, şekilde okla gösterilmiş noktadan dikkatlice çekerek sökün. Paneli anahtarların elektrik kablolarından bırakın. 2. Sembol far camlarını sökün : Yayım 4 tr-tr 32 (33)

33 Sembol far camlarına erişim için iş açıklaması Sağdan direksiyonlu araçlarda sembol camının çıkartılması 1. Paneli hava menfezi dolayından, şekilde okla gösterilmiş noktadan dikkatlice çekerek sökün. Paneli anahtarların elektrik kablolarından bırakın. 2. Sembol far camlarını sökün : Yayım 4 tr-tr 33 (33)

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları

Kurulum talimatları hakkında genel bilgiler. Elektrik bağlantıları Aracın elektrik sistemine yapılan bütün elektrik bağlantıları merkezi elektrik ünitesinde ve üst yapı konsolunun içine yapılmalıdır. Üstyapı konsolu kabinin içindeki yolcu tarafının üzerindeki panelin

Detaylı

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri

Gösterge panelindeki üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge tablosundaki genel üstyapı bilgileri Gösterge paneli, araç sürücüsünün ortamını kullanım alanına doğru şekilde adapte edebilmek için çeşitli tipte

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. Açıklama. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Marş anahtarı sürüş konumunda Kabindeki

Detaylı

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler

PTO'ların kontrolü. Genel bilgiler Genel bilgiler Genel bilgiler Aracın BCI (Üstyapı İletişim Sistemi) kontrol ünitesi aracılığıyla PTO'nun kontrolü İşlev yalnızca araçta PTO varsa kullanılabilir. Araç PTO ile donatılmışsa, BCI için bir

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi

Görünürlük ve aydınlatma işlevlerinin uzaktan etkinleştirmesi İşlev İşlev Aşağıdaki görünürlük ve aydınlatma işlevleri uzaktan etkinleştirilebilir: Aydınlatmaya ilişkin ayrıntılı bilgiye Sürüş lambalarının devre dışı bırakılması ve Uzun far flaşörünü dönüşümlü çalıştırma

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kana kaldıraçlı kamyonu veya damperli gövdeyi kullanırken aracın manevra yapmasını kolaylaştırmak için, motor devrini geçici olarak arttırmak olumlu olabilir. Sürüş modu boş vites haricindeki

Detaylı

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır.

Uzaktan motor marşı. İşlev. Davranış. Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. İşlev İşlev Motoru kabinin dışından çalıştırmak için uzaktan motor çalıştırma fonksiyonu kullanılır. Davranış Sİnyal lambaları, başlatma denemesinin başarılı olup olmadığına yönelik bir görsel onay olarak

Detaylı

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış

Şartlı çıkış sinyalleri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Üstyapıcının farklı üstyapı fonksiyonlarını ve cihazlarını kontrol etmek için kullanabildiği 3 şartlı çıkış sinyali bulunmaktadır. Davranış Bu 3 şartlı çıkış sinyalleri birbirlerinin birebir

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış

Yükseltilmiş rölanti devri. İşlev. Davranış İşlev İşlev Motor rölanti hızının artırılması motorun ısıtılması veya örneğin aracın pnömatik sisteminin doldurulması için uygundur. Bu fonksiyon motorun normal rölanti devrinde gücün ya da motor devrinin

Detaylı

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan

Boşaltma sırasında motor devri kontrolü. Arkaplan Arkaplan Arkaplan Kanca kaldıraç dişlisi veya damper gövdesi kullanıldığında, araç sabit iken gövdenin çalışmasını kolaylaştırmak için motor devrinin geçici olarak arttırılması önerilebilir. Sürüş modu

Detaylı

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK

11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK BÖLÜM 10 11. TASARIM ŞABLONU KULLANARAK SUNU HAZIRLAMAK Powerpoint programında hazır bulunan bir dizi renk ve metin özelliğine sahip sunu dosyalarına Tasarım şablonu ismi verilir. Kullanıcı bu dosyaları

Detaylı

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi

Görünürlük ve aydınlatma için fonksiyonların uzaktan etkinleştirilmesi Arka Plan Arka Plan Görünürlüğün ve aydınlatmanın uzaktan etkinleştirilme fonksiyonları BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Fonksiyonlar ya analog sinyallerle ya

Detaylı

Otomatik boş vites. Genel PGRT

Otomatik boş vites. Genel PGRT Genel Genel Bu fonksiyon aşağıdaki fonksiyonlara sahip araçlarda bulunur: Otomatik şanzıman Tam otomatik Opticruise (debriyaj pedalsız araçlar) Sürücü konforunu arttırmak amacıyla, el freni uygulandıktan

Detaylı

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in

Yükseltme ve Servis Kılavuzu. Printed in Yükseltme ve Servis Kılavuzu Printed in Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme Özellikler modele göre değişebilir. Sabit Disk Sürücüsünü Çıkarma ve Değiştirme 20-40 dakika arası Başlamadan Önce

Detaylı

Vidalı bağlantılar. Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler. Sürtünme mafsalları ve kelepçe mafsallarının birleşimi

Vidalı bağlantılar. Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler. Sürtünme mafsalları ve kelepçe mafsallarının birleşimi Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler Vidalı bağlantılar ile ilgili genel bilgiler Vidalı bağlantılar sürtünme mafsalları, kelepçe mafsalları veya ikisinin birleşimi olarak yapılabilir. Bir sürtünme

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş

Ayarlanabilir parametreler Sürücü bilgileri. Giriş Giriş Giriş Bu ayarlanabilir parametreler listesini sınırlamak için sadece üstyapı imalatçılarının kullanabileceği parametreler açıklanmıştır. Belli bir araca yönelik mevcut parametrelerin tüm detayları

Detaylı

Euro 5 motorlu araçlardaki indirgeyici deposunun taşınması

Euro 5 motorlu araçlardaki indirgeyici deposunun taşınması İndirgeyici deposunun taşınması hakkında genel bilgi SCR (Selective Catalytic Reduction) emisyon kontrol sistemli araçlarda, örn. vinçli kamyonlardaki destek ayakları gibi üstyapı parçalarına yer açmak

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması. İşlev PGRT İşlev İşlev Sürücü alanından farklı bir yerde konumlanan ekran göstergeleri araç verilerinin görüntülenmesi ve okunması için kullanılır. Not: İşlev, Harici CAN ile kullanılamaz. :0-005 Yayım 4 tr-tr (4)

Detaylı

SERVĐS BÜLTENĐ BĐÇERDÖVERLER KLĐMA KOMPRESÖRÜ DÜŞÜK BASINÇ HORTUMUNUN YENĐDEN KONUMLANDIRILMASI

SERVĐS BÜLTENĐ BĐÇERDÖVERLER KLĐMA KOMPRESÖRÜ DÜŞÜK BASINÇ HORTUMUNUN YENĐDEN KONUMLANDIRILMASI SERVĐS BÜLTENĐ BĐÇERDÖVERLER Kasım 2010 MODEL: CS6080 BĐÇERDÖVERLER (2007 ÜRETĐMĐ) GRUP - ALTGRUP: 50 200 KONU: KLĐMA KOMPRESÖRÜ DÜŞÜK BASINÇ HORTUMUNUN YENĐDEN KONUMLANDIRILMASI 2007 üretimi CS6080 biçerdöverler

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi

ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Kullanım kılavuzu ÖWS/ATM-M, Mercedes-Benz için otomatik şanzıman temizleme sistemi Renk: 7015 Copyright H:Heinzer GmbH 1 Yağın yenilenmesi sonucu sistem temizlenmez; sadece yağın kalitesi iyileşir. Bu

Detaylı

ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ ARAYÜZÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ MODBUS DÖNÜŞTÜRÜCÜ UTY-VMSX PARÇA NO. 9708438047 Modbus, Schneider Electric SA şirketinin tescilli ticari markasıdır. İçindekiler 1 SİSTEMİN ANA HATLARI...1 2 BOYUT...2 3 TEKNİK

Detaylı

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev

ED PTO etkinleştirmesi. İşlev İşlev ED PTO etkinleştirmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. Bir ED PTO'su diğer PTO'lar

Detaylı

Yükseltilmiş rölanti devri

Yükseltilmiş rölanti devri Arka Plan Arka Plan Yükseltilmiş rölanti devri fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area

Detaylı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı

Sürekli motor devri sınırlayıcısı Arka Plan Arka Plan Sürekli motor devri sınırlayıcısı fonksiyonunun nasıl etkinleştirileceğine yönelik üç seçenek vardır. Aracın BCI işlevselliğiyle donatılması (Üstyapı İletişim Arabirimi): Analog sinyaller

Detaylı

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme

Otomatik boş vites. Dahili araç sinyalleri ve analog sinyaller kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Otomatik boş vites fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Otomatik boş vites dahili araç sinyalleri, analog sinyaller ve Harici CAN (Controller

Detaylı

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

Üstyapılar için anahtarlar. Genel Genel Genel Bu belge, üstyapıcılar tarafından kullanılabilen anahtarların bir özetini içerir. Anahtarlar ve kontak muhafazaları Scania'dan sipariş edilebilir. Özel sembollere sahip anahtarların sipariş

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation

Installation instructions, accessories. Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 67. Volvo Car Corporation Installation instructions, accessories Talimat No 31373899 Sürüm 1.0 Parça No. 31373890 Park yardımı, pilot (R-design) Volvo Car Corporation Park yardımı, pilot (R-design)- 31373899 - V1.0 Sayfa 1 / 67

Detaylı

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Yeni ve revize edilmiş parametreler. Bu sayıda yapılan değişiklikler:

Ayarlanabilir parametreler Şasi ayarları. Yeni ve revize edilmiş parametreler. Bu sayıda yapılan değişiklikler: Yeni ve revize edilmiş parametreler Yeni ve revize edilmiş parametreler SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) içindeki parametreler sürekli olarak revize edilirler. Yeni parametre tanımlamalarıyla birlikte

Detaylı

T Modeli Eki. Ek 1. e360t ve. e360t+ Modeli

T Modeli Eki. Ek 1. e360t ve. e360t+ Modeli Ek 1 e360t ve T Modeli Eki e360t+ Modeli Newport TM e360t Ventilatör ürününü satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu paket, T modeline özgü olan özelliklerin açıklandığı Newport e360 Ventilatör Kullanım

Detaylı

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon

Uzaktan motor marşı. Fonksiyon Fonksiyon Uzaktan motor çalıştırma mesela kabin dışında bir anahtar kullanarak marş anahtarını çalıştırma konumuna çevirmeden motoru çalıştırmak için kullanılır. Fonksiyon Uzaktan etkinleştirme ile motorun

Detaylı

Şasinin alçaltılması. Genel

Şasinin alçaltılması. Genel Genel Genel Örneğin bir vinç kullanırken veya devirme işlemi yaparken, aracın daha stabil olabilmesi için, hava körükleri hava süspansiyonlu durdurma lastiğine boşaltılıdır. Körükleri Boşalt işlevini etkinleştirme

Detaylı

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme

Tork sınırlayıcı. Analog sinyaller kullanarak etkinleştirme. Harici CAN kullanarak etkinleştirme Arka Plan Arka Plan Tork sınırlayıcı fonksiyonu BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Bu fonksiyon hem analog sinyallerle hem de Harici CAN (Controller Area Network)

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, elektrik tesisatı ve kontrol modülü. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, elektrik tesisatı ve kontrol modülü. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Talimat No 31288908 Sürüm 1.4 Parça No. 31414903, 31407107, 31350479, 31288971, 31288762 Çekme çubuğu, elektrik tesisatı ve kontrol modülü Volvo Car Corporation Çekme

Detaylı

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme

Uzaktan el gazı kontrolü. Açıklama. Genel. Koşullar. Etkinleştirme Açıklama Açıklama Genel Uzaktan el gazı fonksiyonu; el gazı, sınırlı el gazı ve artırılmış rölanti fonksiyonlarının uzaktan kumandası için kullanılmaktadır. Koşullar Fonksiyon, sadece el freni uygulanırken

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. ZF Transmatic şanzıman için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri:

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Aletler. ZF Transmatic şanzıman için geçerlidir. Scania'dan uygun alet örnekleri: Genel Genel ZF Transmatic şanzıman için geçerlidir Aletler Scania'dan uygun alet örnekleri: Parça numarası Tanımlama 587 496 Aracın kaldırılması 587 33 Şanzıman krikosu 587 500 Makine lifti 98 40 V bloğu

Detaylı

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar?

BISTEP nedir? BISTEP ne yapar? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

NEW HOLLAND. TDD Delta Serisi

NEW HOLLAND. TDD Delta Serisi NEW HOLLAND TDD Delta Serisi NEW HOLLAND TDD Delta Serisi Modern kaporta, sade donanım ve yüksek performansı bir arada sunan TDD Delta serisi, 4 farklı model seçeneği ile üreticinin hizmetkarı olmaya

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

YENİ C4 1.4 VTi 95HP EASY M/T

YENİ C4 1.4 VTi 95HP EASY M/T YENİ C4 1.4 VTi 95HP EASY M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1397 Maksimum güç ( Hp.din/ dev.dak) 95/6000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 135/4000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4329-1789 Yükseklik - Dingil

Detaylı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı

CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı CSD-OS İşletim Sistemi Projesi - Fonksiyon Açıklama Standardı C ve Sistem Programcıları Derneği Kasım 2002 İçindekiler: 1 -GIRIŞ 3 1.1.NEDEN STANDARTLARA IHTIYACIMIZ VAR? 3 2 -İMLA VE YAZIM 3 2.1.TÜRKÇE

Detaylı

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması

Dış görüntüleme araçlarının bağlanması Arkaplan Arkaplan Harici ekran göstergeleri BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. Harici ekran göstergelerinin hangi araç verilerini görüntüleyeceği koşullar BICT (Bodywork

Detaylı

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER :

İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : TEORİK BİLGİLER : Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü KM 482 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı III DENEY NO : 3b İYON DEĞİŞİMİ AMAÇ : İyon değişim kolonunun yükleme ve/veya geri kazanma işlemi sırasındaki davranışını

Detaylı

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ

5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ 5. ÜNİTE KUMANDA DEVRE ŞEMALARI ÇİZİMİ KONULAR 1. Kumanda Devreleri 2. Doğru Akım Motorları Kumanda Devreleri 3. Alternatif Akım Motorları Kumanda Devreleri GİRİŞ Otomatik kumanda devrelerinde motorun

Detaylı

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST)

DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) DENEY NO: 9 ÜÇ EKSENLİ BASMA DAYANIMI DENEYİ (TRIAXIAL COMPRESSIVE STRENGTH TEST) 1. AMAÇ: Bu deney, üç eksenli sıkışmaya maruz kalan silindirik kayaç örneklerinin makaslama dayanımı parametrelerinin saptanması

Detaylı

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör

C494 - Kabinden şasiye kadar kablo tesisatı için konnektör C494 C494 C494, aracın teknik özelliklerine bağlı olarak üstyapı imalatçısına bir takım sinyallere ve işlevlere erişim sağlayan 21 pimli bir konektördür. Konektör ayrıca sinyalleri üstyapı konsolundaki

Detaylı

KAMYONDAN ÇEKİCİYE DÖNÜŞÜM AİTM

KAMYONDAN ÇEKİCİYE DÖNÜŞÜM AİTM KAMYONDAN ÇEKİCİYE DÖNÜŞÜM AİTM ve FREN FRENTEKNİK Alpay Lök Mak.Y.Müh 18.01.2010 alpay@frenteknik.com www.frenteknik.com AİTM ve FREN AİTM Yönetmeliği ne göre, Listelenen araç tadilatları için, Sanayi

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Yazma Becerileri 2 YDA 106 2 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Yazma Becerileri 1 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu

Detaylı

Kursların Genel Görünümü

Kursların Genel Görünümü Yayınlanma tarihi: 15 Haziran 2013 YÖNETİCİ ÖZETİ İlki 15 Mart 2012 tarihinde yayınlanan UMEM Beceri 10 Meslek Kursları İzleme Bülteni, geçmiş dönemlere ait verilerin sistematik olarak takip edilmesi ihtiyacına

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat?

Yedi Karat Kullanım Klavuzu. Yedi Karat nedir? Neden Karat? Yedi Karat Kullanım Klavuzu Yedi Karat nedir? Karat, fiziksel dünya ile iletişim ve etkileşim kurulabilmesini sağlayan, elektronik prototip geliştirme kartıdır. Karat, tek başına çalışabilen interaktif

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-L 4 Pinli B C D E F A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampuller Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Sistem, 2 paralel floresan tüp içerir Özellikleri: Starter ve kapasitörsüz

Detaylı

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası.

Aracın hızını sınırlama fonksiyonları. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler. Hız sınırlayıcılar arasında öncelik sırası. Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Fonksiyonlarla ilgili genel bilgiler Scania hız sınırlama için üç fonksiyon sunar. Bu fonksiyonlar, örneğin çöp kamyonları, itfaiye araçları ve ağır mallar taşıyan

Detaylı

Gösterge grubundaki, ICL, üstyapı bilgileri. Fonksiyonlar

Gösterge grubundaki, ICL, üstyapı bilgileri. Fonksiyonlar Gösterge grubu, ICL (Gösterge Grubu) araçtaki çeşitli fonksiyonların durum göstergesi için hazırlanır. 3 tip gösterge vardır: Gösterge lambalarını ve sembolleri kullanarak sunulan lamba göstergeleri. Ekrandaki

Detaylı

SWINGBO-2 SUPRA. Yeni Sisteme sahip Tekerlekli Çocuk Sandalyesi. -7 ile +45 derece arası oturak açısı. Alman malı. by HOGGI

SWINGBO-2 SUPRA. Yeni Sisteme sahip Tekerlekli Çocuk Sandalyesi. -7 ile +45 derece arası oturak açısı. Alman malı. by HOGGI . de www. Alman malı SWINGBO-2 by HOGGI SWINGBO-2 SUPRA Yeni Sisteme sahip Tekerlekli Çocuk Sandalyesi Çocukların taşınmasında partneriniz -7 ile +45 derece arası oturak açısı İtme kolu, çıkarılabilir

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-213958 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-NT2209 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-213958 Sayfa: 2 / 7 WAUZZZ8V6F1137543 Araç Bilgileri

Detaylı

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon

Otomatik şanzıman PTO etkinleştirmesi. Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi (Bodywork Communication Interface) ile kontrol edilir. PTO'ların nasıl

Detaylı

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, 661/2009/AT Yönetmeliği kapsamındaki araçları ve bunlar için tasarlanan aksam, sistem ve ayrı teknik üniteleri kapsar.

TEBLİĞ. (2) Bu Tebliğ, 661/2009/AT Yönetmeliği kapsamındaki araçları ve bunlar için tasarlanan aksam, sistem ve ayrı teknik üniteleri kapsar. 10 Eylül 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29115 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU ARAÇLARIN VE BUNLAR İÇİN TASARLANAN RÖMORKLAR, SİSTEMLER, AKSAMLAR VE AYRI TEKNİK ÜNİTELERİN GENEL

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi

Çekiciler. Çekiciler hakkında genel bilgi. Tavsiyeler. Aks mesafesi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler hakkında genel bilgi Çekiciler yarı-römorkları çekmeye yönelik tasarlanmıştır ve bu nedenle kolayca römorkları değiştirmeyi mümkün kılmak için beşinci tekerlek

Detaylı

HP UC Hoparlörlü Telefon. Kullanıcı Kılavuzu

HP UC Hoparlörlü Telefon. Kullanıcı Kılavuzu HP UC Hoparlörlü Telefon Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan

Detaylı

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR

İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR İKİ BOYUTLU GÖRSEL ARAÇLAR HARİTALAR 1 Bir dersin sunumunda, sözel anlatımlar yanında çizimler, şemalar ve grafikler kullanılması; bilginin aktarılmasında, hem duyu organı olarak gözün, hem de düşünme-ilişkilendirme

Detaylı

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi)

KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) KATEGORİSEL VERİ ANALİZİ (χ 2 testi) 1 Giriş.. Değişkenleri nitel ve nicel değişkenler olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Şimdiye kadar hep nicel değişkenler için hesaplamalar ve testler yaptık. Fakat

Detaylı

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri

Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Ponta Yatay Besleme Sistemi Tıbbi Destek Üniteleri Geniş bir yelpazede yatay ünite uzunluğu, kolon tipi ve iş istasyonu opsiyonlarına sahip çok yönlü Dräger Ponta, daha iyi bir çalışma alanı verimliliği

Detaylı

ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu

ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu

XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu XG18819 İtmeli Bisiklet Kullanım Kılavuzu Kontrollü bisikletinizi monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma

Detaylı

BTT005 BLUETOOTH STEREO VERİCİ

BTT005 BLUETOOTH STEREO VERİCİ BTT005 BLUETOOTH STEREO VERİCİ *Kullanmadan önce 1 1. BTT005 Hakkında..1 2. Sistem Gereksinimleri 1 3. Genel açıklama...1 *Kullanmaya başlarken.2 1. Şarj etme.2 2. Vericiyi açma-kapama..3 3. Bluetooth

Detaylı

Çılgın Yıldızlar. Soru:

Çılgın Yıldızlar. Soru: Çılgın Yıldızlar Ayşe'nin dört adet plastik yıldızı vardır. Her yıldızın büyüklüğü, rengi, kenar kalınlığı ve köşe sayısı farklıdır. Ayşe, yıldızlarını bu özelliklerine göre sıralamayı seviyor. Örneğin,

Detaylı

Microswitchli çubuk termostat

Microswitchli çubuk termostat E-mail: Fax: +49 661 6003-607 Veri Sayfası 60.1530 Sayfa 1/6 Microswitchli çubuk termostat STMA tip serisi Özellikler Mikroswitchli Alüminyum döküm gövde Koruma sınıfı IP 54 Yüksek aşırı sıcaklık koruması

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Parça Numarası: 406854-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda harici ortam kartlarının bilgisayarla nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

Konfor Sistemleri Ödevi. Hazırlayan: Adem UĞURLU

Konfor Sistemleri Ödevi. Hazırlayan: Adem UĞURLU Konfor Sistemleri Ödevi Hazırlayan: Adem UĞURLU Fransız menşelidir. 25 Şubat 1899 tarihinde kurulmuştur. Kurucuları; Louis, Marcel ve Fernand Renault dur. Bursa'da kurulu bulunan Oyak- Renault nun (%51)

Detaylı

BÖLÜM-6 KORUMA CİHAZLARI

BÖLÜM-6 KORUMA CİHAZLARI BÖLÜM-6 KORUMA CİHAZLARI 1 AŞIRI AKIMDAN KORUMA CİHAZLARI 1. Bıçak tipi sigorta 2. Buşonlu tip sigorta 3. Kapak tipi sigorta 4. Kartuş tipi sigorta 5. Otomatik sigorta (K-otomat) 6. Yanabilen bağlantı

Detaylı

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 417 - Hava Hızı ve Debisi Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1 1. Ürün Açıklaması Testo 417 Testo 416 Pervane Prob Ekran Kontrol tuşları Pil kompartmanı Servis kompartmanı Cihazı açma /

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 25 TEMMUZ 2015 KİK GENEL TEBLİĞİ VE HİZMET ALIMLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DURSUN AKTAĞ DAİRE BAŞKANI Kamu İhale Kurumu KİK Genel Tebliğinin

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Rapor No.: TR34000002-115624 Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-PR9416 Eksper / imza TÜV SÜD Bağımsız Araç Ekspertizleri Rapor No.: TR34000002-115624 Sayfa: 2 / 7 U5YHN516GGL251032 Araç Bilgileri

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

432F2. Caterpillar 432F2 Bekolu Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı

432F2. Caterpillar 432F2 Bekolu Yükleyici. Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü. 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı Motor CAT C 4.4 Beygir Gücü 74,5 kw / 101 hp Çalışma Ağırlığı 8400-11086 kg Beko Kazı Derinliği Uzatmalı Stik (SAE) 4281-5274 mm 432F2 Çalışma ağırlığı ve diğer özellikler makina konfigürasyonuna göre

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Elektrik Tesisat Projeleri Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü

DERS BİLGİ FORMU Elektrik Tesisat Projeleri Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

İhtiyacınız, tüm sisteminizin kurumsallaşmasını sağlayacak bir kalite modeli ise

İhtiyacınız, tüm sisteminizin kurumsallaşmasını sağlayacak bir kalite modeli ise EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ Ve ÖZDEĞERLENDİRME İhtiyacınız, tüm sisteminizin kurumsallaşmasını sağlayacak bir kalite modeli ise 1 EFQM Mükemmellik Modeli toplamı 100 puan eden 9 ana kriter üzerine kurulmuştur.

Detaylı

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev

Mafsallı aks PTO sunun etkinleştirilmesi. İşlev İşlev İşlev Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir. PTO'nun doğru bir şekilde çalışmasının kontrolü

Detaylı

DENEY 14 Otomatik Lamba Parlaklığı Kontrol Devresi

DENEY 14 Otomatik Lamba Parlaklığı Kontrol Devresi DENEY 14 Otomatik Lamba Parlaklığı Kontrol Devresi DENEYİN AMACI 1. Triyak ve SCR faz kontrol devrelerinin çalışmasını öğrenmek. 2. Diyak-triyak faz kontrol devrelerinin çalışmasını öğrenmek. 3. Bir otomatik

Detaylı

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama

Sesli uyarının uzaktan etkinleştirilmesi. Açıklama Açıklama Açıklama Sesli uyarının uzaktan etkinleştirmesi fonksiyonu, üstyapı donanımı tarafından kombinasyon aygıtındaki sesli uyarıyı etkinleştirmek için kullanılır. Fonksiyonu etkinleştirmek için aşağıdaki

Detaylı

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin Xerox QR Code Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03999 QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin QR (Quick Response) Code Uygulamasını şu uygulamalarla birlikte kullanınız:

Detaylı

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev

EG PTO'ların etkinleştirilmesi. İşlev İşlev EG PTO'ların etkinleştirilmesi Fonksiyon PTO'nun sürücü alanından ve kabinin dışından etkinleştirilmesi için kullanılır. PTO, BCI kontrol ünitesi tarafından kontrol edilmektedir (Bodywork Communication

Detaylı

Çok Katlı Yapılarda Perdeye Saplanan Kirişler

Çok Katlı Yapılarda Perdeye Saplanan Kirişler Prof. Dr. Günay Özmen Bilsar A.Ş. gunayozmen@hotmail.com Çok Katlı Yapılarda Perdeye Saplanan Kirişler Doç. Dr. Kutlu Darılmaz İTÜ İnşaat Fakültesi kdarilmaz@ins.itu.edu.tr Şekil 1 - Tipik kat kalıp planı

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetlere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS 5)

Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetlere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS 5) Birsen Özdemir - Müdür / Audit Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetlere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS 5) Amaç (a) Satış amaçlı elde tutulan olarak sınıflandırılma

Detaylı

Neden Ekspertiz Yaptırmalısınız?

Neden Ekspertiz Yaptırmalısınız? Neden Ekspertiz Yaptırmalısınız? Araç testleri, adı üzerinde aracın tamamı ile test edildiği, performansı, parçalarının, işlevlerinin kontrol edildiği ve test aşamasındaki halinin en ince ayrıntılarına

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

İkinci El Araç Ekspertizi

İkinci El Araç Ekspertizi Sayfa: 1 / 7 İkinci El Araç Ekspertizi 34-LC1191 Eksper / imza TÜV SÜD ağımsız Araç Ekspertizleri Sayfa: 2 / 7 W0L0SDL68E4101652 Araç ilgileri Araç Sahibi Plaka Üretici Model Şase Numarası İlk Tescil Tarihi

Detaylı

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden OPER:01 Yayım 3 tr-tr Kullanıcı talimatları İşletim analizi Scania CV AB 2015, Sweden Genel Genel Bu kullanıcı talimatları, Scania bayilerindeki makine çalışanları ve teknisyenler için yazılmıştır. İşletimsel

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

Üstyapılar için anahtarlar. Genel Genel Genel Bu belge, üstyapıcılar tarafından kullanılabilen anahtarların bir özetini içerir. Anahtarlar ve kontak muhafazaları Scania bayilerinden sipariş edilebilir. Ayrıca özel sembollere sahip düğmeler

Detaylı

Şaft: Şaft ve Mafsallar:

Şaft: Şaft ve Mafsallar: Şaft ve Mafsallar: Motor ve tahrik aksı farklı yerde olan araçlarda, vites kutusu ile diferansiyel arasında hareket iletimi için şaft ve açısal sapmalar için gerekli olan mafsallar karşımıza çıkmaktadır.

Detaylı

TEMEL İSTATİSTİK KAVRAMLAR

TEMEL İSTATİSTİK KAVRAMLAR TEMEL İSTATİSTİK KAVRAMLAR Y.Doç.Dr. İbrahim Turan Mart 2011 İSTATİSTİK NEDİR? Bir olay veya olguyu sayısal verilere dayanarak açıklamaktır. Metod Olarak İstatistik: İstatistiğe konu olabilen olaylara

Detaylı

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı)

AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) AN-500 FLASH POINT (Full Digital Tam Otomatik) (Kapalı Tip Alevlenme Noktası Tayin Cıhazı tanıtımı) 1. LCD Grafik ekran. 2. Parlama (yanma) lambası. 3. Preset (ayarlar) düğmesi, bas değiştir, 4. Isıtma

Detaylı